HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE-OMRÅDET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE-OMRÅDET"

Transkript

1 MAJ 2013 SKIVE KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE-OMRÅDET RAPPORT

2

3 ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk MAJ 2013 SKIVE KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE-OMRÅDET RAPPORT PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 001_01 VERSION 4 UDGIVELSESDATO 26. maj 2013 UDARBEJDET CRHO KONTROLLERET MRKE GODKENDT MRKE

4

5 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 5 INDHOLD 1 Baggrund 7 2 Jyllandsgadeområdet 8 3 Vej- og stinet 11 4 Uheld 14 5 Parkering 21 6 Borgerhenvendelser 23 7 Forslag til tiltag 25 8 Projektkatalog 29

6

7 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 7 1 Baggrund Både Skive Kommunes Trafiksikkerhedsplan og Trafikplan for Skive fra 2012 peger på behovet for at forbedre trafiksikkerheden og trafikafviklingen samt nedsætte utrygheden på vejnettet i Jyllandsgadeområdet. Området er præget af flere uheldsbelastede kryds, flere kryds med dårlig oversigt og en del ustrukturerede parkeringsforhold på mange af vejene. Samtidig har en skolevejsanalyse og adskillige borgerhenvendelser fra området understreget vigtigheden af en samlet plan og indsats for at øge trafiksikkerheden og trygheden i området. COWI har derfor i samarbejde med Skive Kommune udarbejdet en helhedsplan for Jyllandsgadeområdet, der sammenfatter problemerne i området i dag og præsenterer forslag til trafikale og trafiksikkerhedsmæssige tiltag. Helhedsplanen tager afsæt i Trafiksikkerhedsplan og Trafikplan for Skive. Helhedsplanen er udarbejdet sideløbende med Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne, vedtaget i januar 2013, og en Midtbyplan for Skive, der er indarbejdet i den forestående revision af Kommuneplan for Skive Kommune. Planernes geografi og faglige udstrækning overlapper hinanden, og helhedsplanen er derfor udarbejdet i overensstemmelse med den øvrige planlægning for området. Denne plan skal sammen med de øvrige planer for området danne baggrund for de fremtidige anlægsinvesteringer for området. I den forbindelse forventes det, at enkelte af de foreslåede tiltag i Jyllandsgadeområdet kan gennemføres i nær tilknytning af projekter koblet på Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne. Figur 1 Jyllandsgade set mod øst ved Hvitfeltsgade.

8 8 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 2 Jyllandsgadeområdet Jyllandsgadeområdet afgrænses af Holstebrovej mod syd, Henrik Lunds Vej mod vest, Norgaardsvej mod nord samt Resenvej og gågaden mod øst (Figur 2). Figur 2 Afgrænsning af Jyllandsgadeområdet. Med rød skravering er markeret den del der indgår i "Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne". Den nordvestlige del af området består overvejende af et større område med parcelhusbyggeri. Desuden er der etagebebyggelse ved Ringparken, der ligger mellem Jyllandsgade og Norgaardsvej. Endvidere er Skive Sygehus og VUC beliggende i området mellem Jyllandsgade og Resenvej.

9 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 9 Den sydøstligste del af området udgør den vestlige del af Skive Bykerne og består primært af etagebebyggelse og punktbebyggelse med bolig-, erhvervs- og centerfunktioner. Derudover er der et par offentlige institutioner i form af Skive Teater og Aakjærskolen samt et Aktivitetscenter. Beboersammensætningen adskiller sig også mellem den nordvestlige og sydøstlige del af området med en overvægt af unge og ældre bosat i den sydøstlige del af området. Trafik Figur 3 viser trafikken på vejnettet i Jyllandsgadeområdet. Figur 3 Trafiktal i Jyllandsgadeområdet for 2011 fra trafikmodellen for Skive. Med blåt er den gennemgående parkeringssøgningsvej i området markeret. Holstebrovej og Resenvej, som begge afgrænser Jyllandsgadeområdet, har en årsdøgntrafik på henholdsvis ca og ca køretøjer.

10 10 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE De største trafikmængder indenfor Jyllandsgadeområdet forekommer i dag på Asylgade, Christiansgade og Thomsensgade, som alle er en del af den eksisterende parkeringssøgering, samt Jyllandsgade og Norgaardsvej (mellem Jyllandsgade og Holstebrovej), som er to af de centrale overordnede veje i Jyllandsgadeområdet. Disse veje har en årsdøgntrafik på mellem og køretøjer. Trafikmodelberegninger fra Trafikplan for Skive viser, at den almindelige trafikvækst frem til 2021 primært vil ske på det overordnede vejnet. I forhold til Jyllandsgadeområdet forventes kun en væsentlig trafikstigning på Holstebrovej. En af målsætningerne i Trafikplan for Skive er at reducere den gennemkørende trafik på det overordnede vejnet i midtbyen. En lukning af Tværgade mellem Østertorv og Posthustorvet skal være med til at sikre, at målet opnås. Dette tiltag vil aflaste Holstebrovej for trafik, samtidig med at trafikken formentligt vil stige på hhv. Jyllandsgade og Henrik Lunds Vej. Trafikstigninger nødvendiggør dog ikke umiddelbart udbygning af kapaciteten på disse veje. Figur 4 Norgaardsvej og Jyllandsgade er et par af de mest trafikerede veje i Jyllandsgade-området. Der afvikles en del trafik i området via de 2 trafikveje. Her ses det brede T-kryds mellem Norgaardsvej og Jyllandsgade, hvor der samtidig skiltes mod Havnen og Sygehuset. Sjællandsgade, som kan skimtes til højre i fotoet, er ensrettet fra Jyllandsgade videre mod syd.

11 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 11 3 Vej- og stinet Figur 5 viser det fremtidige vej- og stinet, som er vedtaget i Trafikplan for Skive. Figur 5 Det fremtidige vej- og stinet i nær tilknytning af Jyllandsgadeområdet fordelt på de overordnede trafikveje, trafikveje, hovedstier i eget tracé / langs vej / på boligvej samt rekreative stier i eget tracé. Vejnet Holstebrovej er en overordnet trafikvej, der i dag fungerer som indfaldsvej til midtbyen og som en af hovedruterne for den gennemkørende trafik i Skive. Frem-

12 12 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE over vil Hostebrovej stadig være en vigtig trafikvej og indfaldsvej til midtbyen fra det vestlige opland, men vejen skal i mindre grad bruges af gennemkørende trafik. Resenvej, Jyllandsgade, Henrik Lunds Vej og Norgaardsvej er de fremtidige trafikveje i området. Resenvej har i dag også funktion som indfaldsvej til midtbyen fra den nordlige del af Skive by og det nordlige opland, mens de øvrige veje primært fungerer som fordelingsveje til boligområder. Jyllandsgade er den primære trafikvej gennem Jyllandsgadeområdet. I dag er vejene på parkeringssøgeringen, Asylgade, Christiansgade og Thomsensgade, en del af trafikvejnettet. Vejene er dog smalle og ikke udformet til at afvikle større trafikmængder (Figur 6). Samtidig har vejene en central placering i bymidten, hvor der skal være plads til fodgængere og cyklister. Både Trafikplan for Skive og Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne lægger derfor op til en trafikal fredeliggørelse af disse veje. Figur 6 Krydset mellem Christiansgade, Asylgade og Frederiksgade set fra Frederiksgade. Christiansgade og Asylgade indgår i dag i den indre ring og dele af disse gader har meget snævre forløb, som ikke egner sig til større trafikmængder. Stinet Flere veje i Jyllandsgadeområdet er udpeget som hovedstier i det fremtidige stinet i Skive by (Figur 5). På disse veje skal der sikres gode forhold for de lette trafikanter, herunder høj sikkerhed, tryghed og fremkommelighed. Der er i dag cykelstier på Holstebrovej og Resenvej, som er de to mest trafikerede veje i området. Der er ikke cykelstier i dag på de øvrige veje, som består af Frederiksgade, Odgaardsvej, Vesterled, Vindevej og Norgaardsvej. Disse veje har dog en noget mere begrænset trafik, og behovet for cykelstier er derfor væsentlig mindre.

13 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 13 Fokus for disse veje bør således være rettet mod at sikre gode vejbelægninger og tage højde for cyklisters sikkerhed ved krydsning af trafikerede veje og generelt i ombygninger af veje og kryds. Et særligt fokusområde bør være at sikre gode og trafiksikre stiforbindelser til Aakjærskolen og ældreaktiviteterne i området. Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne har fokus på de yngre og ældre og foreslår bl.a. nye stiforbindelser fra Grønnegade til Aakjærskolen og Aktivitetscentret Møllegården samt til Skive Kommunes administration og biblioteksområde. Herudover er det foreslået at etablere cykelstier på Jeppe Aakjærs Vej, da vejen benyttes af mange skoleelever til og fra Aakjærskolen. Mange veje i Jyllandsgadeområdet er i meget dårlig stand og trænger til ny belægning. På figur 7 ses fire eksempler fra hhv. Christiansgade, Enghavvej, Brøndumgade ved Jyllandsgade og Godthåbsvej ved Holstebrovej. Figur 7 Et udbredt problem i Jyllandsgadeområdet er meget dårlig belægning. Her ses fire eklsempler.

14 14 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 4 Uheld Figur 8 viser uheldskoncentrationen i Jyllandsgade-området i perioden Figur 8 Uheld i Jyllandsgade-området i perioden fordelt på lokalitet. Følgende 5 lokaliteter (grøn cirkel) har været de mest uheldsbelastede i perioden: Krydset Holstebrovej / Henrik Lunds Vej (10 uheld) Krydset Henrik Lunds Vej / Vindevej / Norgaardsvej (8 uheld) Krydsene Jyllandsgade / Resenvej og Jyllandsgade / Thorupsgade (7 uheld) Krydset Jyllandsgade / Hvitfeltsgade (6 uheld)

15 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 15 Holstebrovej / Henrik Lunds Vej (10 trafikulykker) Krydset Holstebrovej / Henrik Lunds Vej indgår ikke i helhedsplanen for Jyllandsgadeområdet. Uheldsbilledet er undersøgt nærmere i forhold til, om der skulle være tydelige uheldstyper, som Skive Kommune bør inddrage i trafiksikkerhedsarbejdet. I figur 9 ses kollisionsdiagram for de 10 registrerede trafikulykker i krydset. Den nuværende krydsudformning med rød cykelbane (lavet i 2011) ses i figur 10. Det fremgår at der er venstresvingsbane og fodgængerfelt på Holstebrovej. Figur 9 Henrik Lunds Vej / Holstebrovej. Røde pile indikerer uheld med personskade. Figur 10 Krydsudformning på Holstebrovej ved Henrik Lunds Vej set mod vest. I krydset mellem Holstebrovej og Henrik Lunds Vej er 7 af de 10 trafikuheld sket i starten af perioden (hhv. 3 i 2002, 3 i 2003 og 1 i 2004). De resterende 3 uheld er sket i 2008, 2009 og Der er 3 lettere tilskadekomne trafikanter i de 10 uheld.

16 16 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Bløde trafikanter var involveret i 6 af de 10 trafikuheld. I 4 af de 7 "gamle" uheld er det hhv. 1 fodgænger i fodgængerfeltet på tværs af Holstebrovej og 3 cyklister der overses ved kørsel gennem krydset fra øst mod vest. I 2 af de 3 "nye" uheld påkøres 1 fodgænger, der krydser Henrik Lunds Vej, og en knallertfører, der overses ved kørsel gennem krydset fra øst mod vest. Den mest markante uheldstype er med bløde trafikanter på Holstebrovej, der overses ved kørsel gennem krydset fra øst mod vest. Der er 4 uheld, hvoraf de 3 dog er sket tilbage i En anden tendens er de 2 trafikuheld (2003 og 2008) med bagendekollision for højresvingende fra Holstebrovej mod Henrik Lunds Vej. Henrik Lunds Vej / Vindevej / Norgaardsvej (8 trafikulykker) Figur 11 viser et kollisionsdiagram for de 8 registrerede trafikuheld i krydset, hvor der er etableret helleanlæg med stiblet markering for en smal svingbane. Endvidere er der chaussesten ved udkørsel fra/til Vindevej i begge retninger. Uheldene fordeler sig ret ligeligt over den undersøgte periode (1 uheld i 2002, 2 uheld i 2004 samt 1uheld i hhv. 2005, 2006, 2008, 2009 og 2011). Alle 8 uheld skyldes vigepligtsproblemer fra Vindevej og involverer udelukkende personbiler. Der har været personskade i 6 af de 8 uheld. 5 af uheldene er sket i krydsets sydøstlige ben. En vejlukning her vil således kunne fjerne risikoen for denne type uheld fremover. Samtidig vil risikoen for uheld med trafikanter fra nord blive reduceret, idet krydset gøres mere tydeligt, og det lige kig gennem krydset, som kan medvirke til at vigepligtsforholdene overses, brydes. Figur 11 Kollisionsdiagram for krydset mellem Henrik Lunds Vej, Vindevej og Norgaardsvej. De røde uheld indikerer uheld med personskade.

17 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 17 Figur 12 Krydset mellem Henrik Lunds Vej, Vindevej og Norgaardsvej set fra sydøst. Jyllandsgade / Hvitfeltsgade (6 trafikulykker) Figur 13 viser et kollisionsdiagram for de 6 registrerede uheld i krydset mellem Jyllandsgade og Hvitfeltsgade. Der er 2 uheld med personskade. Figur 13 Kollisionsdiagram for krydset mellem Jyllandsgade og Hvitfeltsgade. De røde uheld er indikerer uheld med personskade.

18 18 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Figur 14 Til venstre ses krydset mellem Jyllandsgade og Hvitfeltsgade set fra syd. Til hørje ses oversigtsforholdene ved udkørsel fra Hvitfeltsgade fra nord. Uheldene ligger primært midt i den undersøgte periode (1 uheld i hhv. 2004, 2007 og 2008 samt 3 uheld i 2009). 5 af de 6 trafikuheld skyldes vigepligtsproblemer fra Hvitfeltsgade, og alle uheld har involveret bilister. 2 af uheldene har været med personskade. En ensretning af Hvitfeltsgade vil reducere risikoen for uheld, som skyldes vigepligtsproblemer. Samtidig vil en hævet flade ud over skiltning og vejmarkering - medvirke til at synliggøre vigepligten i krydset og herved reducere risikoen for vigepligtsuheld yderligere. Jyllandsgade / Resenvej / Jyllandsgade / Thorupsgade (7 uheld) Figur 15 viser et kollisionsdiagram for de 7 registrerede uheld i krydsene mellem Jyllandsgade og Resenvej samt Jyllandsgade og Thorupsgade. Figur 15 Kollisionsdiagram i de forsatte kryds Jyllandsgade / Resenvej og Jyllandsgade / Thorupsgade. De røde trafikulykker indikerer uheld med personskade.

19 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 19 Uheldene fordeler sig med hhv. 3 i krydset ved Thorupsgade (2004, 2008 og 2009) samt 4 i krydset ved Resenvej (2004, 2007, 2008, 2009). 2 af uheldene har været med personskade (hhv. en fodgænger og en cyklist). Der er ikke registreret uheld siden 2009 i de to kryds. Ved Thorupsgade er der sket 2 uheld med venstresvingende fra Jyllandsgade, heraf 1 lettere tilskadekommen cyklist (kørte uden lys). Desuden er der sket et venstresvingsuheld fra Thorupsgade, hvor trafikanten kommer over i modsatte kørebane. Ved Resenvej er der sket 2 uheld, hvor højrevigepligten misforstås (overses), samt 2 uheld med venstresvingende mod Resenvej. Der er en alvorlig tilskadekommen fodgænger, som påkørtes i fodgængerfeltet. Etablering af et signalreguleret kryds mellem Jyllandsgade og Resenvej vil kunne afhjælpe problemet med at erkende vigepligten i krydset. Figur 16 En del sammenblandet trafiktyper i mange retninger i forbindelse med de forsatte kryds på Jyllandsgade ved Thorupsgade og Resenvej tæt ved gågaden. Her ses der fra vest på Jyllandsgade ved Thorupsgade. Dårlig oversigt Der er en række kryds i Jyllandsgadeområdet, hvor der i dag er dårlig oversigt fra sidevejen. Dette gør sig bl.a. gældende i krydsene Odgaardsvej / Enghavevej (Figur 17) og Jyllandsgade / Allégade (Figur 18). Der er desuden parkeringsbåse tæt på krydset Jyllandsgade / Allégade, som medvirker til at forringe oversigten i krydset og kan skabe trafikfarlige situationer. Ligeledes er der dårlig oversigt i krydset Odgaardsvej / Jeppe Aakjærs Vej, hvor der er sket 3 uheld i perioden af disse uheld skyldes, at den ene part ikke overholdte sin vigepligt.

20 20 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Andre kryds med dårlige oversigtsforhold er f.eks. Odgaardsvej / Aakjærsvej, Norgaardsvej / Brøndumsgade (Figur 19), Holstebrovej / Frederiksgade (Figur 19) samt Frederiksgade / Christiansgade / Asylgade. Figur 17 Dårlige oversigtsforhold fra Enghavevej i krydset med Odgaardsvej. Figur 18 Krydsudformningen ved Jyllandsgade / Allégade med parkeringsbåse tæt på krydset og dårlige oversigtsforhold fra Allégade. Figur 19 Endnu 2 kryds med dårlig oversigt. Det er hhv. set fra Frederiksgade mod øst ad Holstebrovej (Møllegade) og set fra Brøndumsgade mod vest ad Norgaardsvej (der er endvidere dårlig oversigt mod øst i dette kryds).

21 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 21 5 Parkering Parkering i Jyllandsgadeområdet består hovedsageligt af boligparkering i gaderne udenfor bymidten og parkeringsanlæg til beboere og gæster i bymidte. De offentlige parkeringspladser og parkeringsrestriktioner fremgår af figur 20. Figur 20 Kortlagte offentlige parkeringspladser og parkeringsrestriktioner i Jyllandsgadeområdet. Der er fri parkering langs med øvrige veje i området. Bymidten Parkeringssøgningen i bymidten sker i dag primært fra det overordnede vejnet samt fra strækningen Asylgade - Christiansgade - Thomsensgade - Thorupsgade. Disse veje har som tidligere beskrevet en forholdsvis lille kapacitet og er således ikke udformet til at afvikle større trafikmængder. Der er parkerings- og / eller standsningsforbud i gaderne. Disse forbud er generelt ret udbredt på vejnettet i bymidten.

22 22 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Skive Kommune har ønske om at reducere den parkeringssøgende trafik i bymidten og lede trafikanter mere effektivt frem til en parkeringsplads. I den forbindelse har kommunen overvejet etablering af et parkeringshenvisningssystem samt mulighed for betalingsparkering. Begge tiltag indgår i Trafikplan for Skive, men de er ikke politisk prioriteret på nuværende tidspunkt. Udenfor bymidten Udenfor bymidten er der kun parkeringsrestriktioner på enkelte veje, herunder Odgaardsvej, Vestre Allé og Allégade. Dette medfører, at kantstensparkeringen på flere veje er ret uorganiseret, hvilket dels kan genere trafikafviklingen på vejen og dels kan nedsætte oversigtsforholdene fra sideveje i kryds. I Jyllandsgade er der i dag tit mange parkerede biler i begge sider af vejen, som generer trafikafviklingen og skaber trafikfarlige situationer (Figur 21). Figur 21 Parkering i begge sider af Jyllandsgade skaber et usammenhængende trafikflow og flere farlige situationer. I områderfornyelsesprogrammet for den vestlige del af Skive Bykerne er der også peget på parkering som årsag til dårlig oversigt i krydset mellem Jeppe Aakjærs Vej og Odgaardsvej. En strukturering af parkeringsforholdene på disse veje vil kunne afhjælpe problemerne. Indførelse af betalingsparkering og nedlæggelse af mindre parkeringsanlæg i bymidten i fremtiden kan forårsage en flytning af nogle parkerende trafikanter fra bymidten ud til de mere perifære gader og parkeringsanlæg i Jyllandsgadeområdet. Derfor bør der være fokus på at strukturere parkeringsforholdene langs med vejene udenfor bymidten. Dette kan gøres ved enten restriktioner eller ved vejlukninger og ensretninger.

23 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 23 6 Borgerhenvendelser Figur 22 viser en oversigt over de modtagne borgerhenvendelser i perioden , der har tilknytning til Jyllandsgadeområdet. Der har i alt været 19 henvendelser, som primært omfatter uheld, hastighedsproblemer, oversigtsproblemer og parkeringsproblemer. Der har været flere henvendelser vedrørende uheld i krydset Jyllandsgade / Hvitfeltsgade. Krydset er udpeget som uheldsbelastet tidligere i denne rapport. I henvendelserne nævnes høje hastigheder på Jyllandsgade, dårlige oversigtsforhold, parkerede biler tæt på krydset og anvendelsen af Hvitfeltsgade som smutvej som nogle af problemerne. Der har været henvendelser vedrørende hastighedsproblemer på Jyllandsgade, Brøndumsgade, Vindevej, Odgaardsvej, Norgaardsvej og Enghavevej. Krydset mellem Vindevej og Henrik Lunds Vej er også nævnt som uheldsbelastet. Det er påpeget, at det er utrygt for skoleelever at krydse Odgaardsvej for at komme til Aakjærskolen. Det er desuden angivet, at Brøndumsgade og Enghavevej anvendes unødigt af trafik uden ærinde i området, og at Brøndumsgade anvendes af skoleelever til og fra Aakjærskolen Dårlige oversigtsforhold i krydsene Odgaardsvej / Enghavevej og Odgaardsvej / Hvitfeltsgade er påpeget. Der er modtaget forslag om etablering af parkeringsbåse i Allégade. Der er også modtaget en henvendelse om biler, der holder parkeret på fortovsarealer i Frederiksgade. Enkelte af henvendelserne påpeger desuden den dårlige belægning på vejene i Jyllandsgadeområdet. Midtbyplan Skive Som led i udarbejdelsen af en ny midtbyplan for Skive har kommunen kørt en borgerinddragelsesproces suppleret af fire borgermøder i temagrupper, som har arbejdet mere konkret med udviklingen af Skive Midtby. En af disse temagrupper, som bestod af borgere, foreninger, erhvervsdrivende og andre interesserede, har arbejdet med temaet Trafik og Parkering. Der er ikke umiddelbart forhold fra borgerinddragelsen og borgermøderne, som supplerer de allerede kendte problemstillinger.

24 24 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Figur 22 Borgerhenvendelser for Jyllandsgade-området ( ) fordelt på emner. Figur 23 Der er bl.a. modtaget borgerhenvendelse om parkeringsproblematik i Allegade.

25 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 25 7 Forslag til tiltag I dette afsnit præsenteres forslag til tiltag i Jyllandsgadeområdet, som skal afhjælpe de kortlagte trafikale og trafiksikkerhedsmæssige problemer i de foregående afsnit. Figur 25 viser en samlet oversigt over forslagene, som primært omfatter ensretning af gader, vejlukninger og etablering af hævede flader. Det foreslås at bearbejde og gennemføre de foreslåede tiltag med opdeling i følgende indsatsområder: Indsatsområde 1: Tiltag ved Jyllandsgade Indsatsområde 2: Tiltag ved Odgaardsvej Indsatsområde 3: Tiltag ved Frederiksgade Indsatsområde 4: Øvrige tiltag Indsatsområde 1: Tiltag ved Jyllandsgade Det foreslås at gennemføre følgende tiltag i tilknytning til Jyllandsgade: Etablering af hævet flade i krydset Jyllandsgade / Hvitfeltsgade og ensretning af Hvitfeltsgade fra Jyllandsgade mod Norgaardsvej Etablering af hævet flade i krydset mellem Jyllandsgade / Allégade og ensretning af Allégade fra Jyllandsgade mod Odgaardsvej Ensretning af Enghavevej fra Odgaardsvej til Jyllandsgade Lukning af Brøndumsgade ved Norgaardsvej Lukning af Enghavevej nord for Jyllandsgade Strukturere og afmærke parkering i Jyllandsgade Signalregulering af krydset Jyllandsgade / Resenvej. Etablering af en hævet flade i krydset Jyllandsgade / Hvitfeltsgade skal sikre, at trafikanter bedre kan erkende krydset og afhjælpe problemet med høj fart på Jyllandsgade. Dette vil kunne reducere risikoen for uheld i krydset. Ensretningen af Hvitfeltsgade fra Jyllandsgade mod Norgaardsvej vil reducere risikoen for uheld som følge af dårlig oversigt i krydset. Etablering af en hævet flade i krydset Jyllandsgade / Allégade skal afhjælpe problemet med høj fart på Jyllandsgade. Desuden foreslås det at fjerne parkeringsbåsene i krydset. Ensretningen af Allégade fra Jyllandsgade mod Odgaardsvej vil reducere problemerne med dårlig oversigt i krydset. Alternativt kan vigepligtsforholdene i krydset ændres, og krydset ombygges til to T-kryds, hvilket også vil afhjælpe problemer med oversigt. Dette vil dog være helt i modstrid med Jyllandsgades funktion som trafikvej og betyde, at al ligeudkørende trafik på Jyllandsgade i dag i fremtiden vil skulle foretage to sving i krydset. Ensretning af Enghavevej fra Odgaardsvej til Jyllandsgade afhjælper problemer med dårlig oversigt i krydset Odgaardsvej / Enghavevej. Lukning af Brøndumsgade ved Norgaardsvej afhjælper problemer med dårlig oversigt i krydset Norgaardsvej / Brøndumsgade samt forhindrer trafikanter i fremover at anvende Brøndumsgade som smutvej.

26 26 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Ved at lukke Enghavevej ved Jyllandsgade nedlægges et firbenet kryds. Tiltaget forhindrer trafikanter i fremover at anvende Enghavevej som smutvej. En ensretning af Enghavevej fra Jyllandsgade mod Norgaardsvej kan alternativt overvejes. Der er behov for at strukturere kantstensparkeringen i Jyllandsgade for at forbedre trafikafviklingen og reducere risikoen for trafikfarlige situationer. Dette kan gøres ved at afmærke parkeringsbåse i en side eller skiftevis begge sider af vejen. Signalregulering af Jyllandsgade / Resenvej vil kunne afhjælpe problemer med at erkende vigepligtsforholdene i krydset. Det bør undersøges, hvorvidt det er muligt at inddrage krydset ved Thorupsgade i en signalteknisk løsning. Indsatsområde 2: Tiltag ved Odgaardsvej Det foreslås at gennemføre følgende tiltag i tilknytning til Odgaardsvej: Lukning af Vindevej syd for Henrik Lunds Vej Eventuel etablering af hævet flade i krydset Odgaardsvej / Vesterled Etablering af hævet flade i det forskudte kryds Odgaardsvej / Brøndumsgade / Jeppe Aakjærsvej Lukningen af Vindevej syd for Henrik Lunds Vej vil kunne reducere uheldsrisikoen i krydset betydeligt og samtidig medvirke til, at trafikanter på Vindevej fra nord bedre kan erkende krydset. Et alternativ er at ensrette Vindevej fra Henrik Lunds Vej mod Odgaardsvej, men den potentielle effekt af denne løsning vurderes ikke at være lige så stor. Etablering af en hævet flade i det forskudte kryds mellem Odgaardsvej, Brøndumsgade og Jeppe Aakjærs Vej skal afhjælpe problemet med høj fart på Odgaardsvej. Samtidig vil det sikre, at trafikanter bedre kan erkende krydset og bliver mere opmærksomme på trafikanter fra sideveje. Etablering af en hævet flade i krydset mellem Odgaardsvej og Vesterled skal afhjælpe problemer med høj fart og vil kunne sikre en tydeliggørelse af krydset, hvor der i dag er en forvirret afmærkning. Indsatsområde 3: Tiltag ved Frederiksgade Det foreslås at gennemføre følgende tiltag i tilknytning til Frederiksgade: Ensretning af Frederiksgade fra Holstebrovej / Møllegade mod Christiansgade og ensretning af dele på hhv. Christiansgade og Asylgade Ensretning af Frederiksgade fra Holstebrovej og videre på en del af Asylgade og Christiansgade afhjælper dårlig oversigt i krydset Frederiksgade / Holstebrovej samt dårlig oversigt og farlige situationer i meget snævre kurver ved gågaden. Det giver endvidere en sikker ensrettet kørselsretning forbi Aakjærskolen. Ensretning på Asylgade stopper kort efter Aakjærskolen, så det er muligt at komme både til og fra indkøbsområdet (herunder varekørsel til Fakta mm.) via det signalregulerede kryds ved Asylgade / Møllegade. På Christiansgade stopper ensretning ved Theaterpladsen.

27 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 27 Nævnte tiltag medvirker til at nuværende parkeringssøgering brydes. Princippet for ensretning i området ved Frederiksgade fremgår af figur 24. Figur 24 Princip for ensretning ved Frederiksgade, Christiansgade og Asylgade. Indsatsområde 4: Øvrige tiltag Følgende tiltag indgår i Trafiksikkerhedsplan : Trafiksanering af Resenvej, herunder etablering af nyt slidlag og midterareal i afvigende farve eller materiale samt etablering af midterheller og markering af cykelbaner i kryds Minirundkørsel i krydset Resenvej / Aage Nielsens Vej / Norgaardsvej. Etablere cykelstriber på Norgaardsvej. Ud over gennemførelse af de udpegede projekter anbefales, at der afsættes midler i driftsbudgettet til at foretage generelle forbedringer af belægningen på vejnettet i Jyllandsgadeområdet de næste år. På Jyllandsgade fra Allégade mod Resenvej vil der i forbindelse med et kloaksaneringsprojekt af Skive Vand A/S blive etableret ny belægning. Skive Kommunes Trafiksikkerhedsplan skal opdateres i Det anbefales, at de foreslåede tiltag i denne helhedsplan samt de ikke gennemførte trafiksikkerhedsprojekter i Jyllandsgadeområde fra den gældende Trafiksikkerhedsplan indgår i arbejdet med opdateringen af trafiksikkerhedsplanen.

28 28 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Figur 25 Oversigt over de foreslåede tiltag i Jyllandsgade-området opdelt i 4 indsatsområder. Det er hhv. tiltag ved Jyllandsgade (1), tiltag ved Odgaardsvej (2), tiltag ved Frederiksgade (3) og øvrige tiltag (4).

29 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE 29 8 Projektkatalog I tabellerne 1 til 3 ses en samlet oversigt over de beskrevne trafiktilag i afsnit 7. Tiltagene er ikke vist i prioriteret rækkefølge, men er blot oplistet i henhold til den benyttede nummerering med indsatsområde i afsnit 7. Skive Kommune vil forsøge at finde den nødvendige finansiering til de konkrete projekter i nær tilknytning med Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne. De anførte overslag er kun skønsmæssige priser i henhold til prisniveau 2012, som vil afhænge meget af f.eks. materialevalg, lokale forudsætninger, eventuel brug for eksproprieringer, valg af løsning ved vejlukninger mv. Inden realisering af tiltag skal de godkendes af politiet. Indsatsomr. 1 Trafiktiltag Prisoverslag (kr.) Bemærkning Effekt Jyllandsgade / Hvitfeltsgade Hævet flade og ensretning af Hvitfeltsgade fra Jyllandsgade til Norgaardsvej ,- Giver bedre erkendelse af krydset og afhjælper problemet med høj fart på Jyllandsgade. Ensretning vil reducere risikoen for uheld pga. dårlig oversigt i krydset. Jyllandsgade / Allégade Hævet flade (torvedannelse) og ensretning af Allégade. Indgår som en del af Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne Hævet flade afhjælper problem med høj fart på Jyllandsgade. Ensretning fjerner den meget dårlige oversigt. Enghavevej (1) Ensrette fra Odgaardsvej til Jyllandsgade ved brug af skiltning og afmærkning ,- Dårlig oversigt Odgaardsvej / Enghavevej. Udkørslen fra Enghavevej er meget smal. Afhjælper problemer med dårlig oversigt og fjerner den smalle udkørsel. Brøndumsgade Vejlukning for Brøndumsgade ved Norgaardsvej ,- Dårlig oversigt "Brøndumsgade / Norgaardsvej" og smut vej. Fredeliggørelse af gaden og fjerner dårlig oversigt. Enghavevej (2) Vejlukning for Enghavevej ved Jyllandsgade ,- Løsningsform er ikke besluttet. (kan eventuelt lave ensretning). Ændrer F-kryds til T- kryds. Jyllandsgade Afmærkning af p-båse og restriktioner for parkering ,- Parkering i begge vejsider giver usammenhængende trafikflow. Forbedrer trafikflow og oversigt på strækningen. Jyllandsgade / Resenvej Signalregulering som kobles sammen med Thorupsgade ,- Problem med at erkende højre vigepligten i krydset. Giver mere sikker trafikafvikling i krydsene. Tabel 1 Indsatsområde 1 - Angivne trafiktiltag i nær tilknytning af Jyllandsgade.

30 30 HELHEDSPLAN FOR JYLLANDSGADE I SKIVE Indsatsomr. 2 Trafiktiltag Prisoverslag (kr.) Bemærkning Effekt Vindevej / Henrik Lunds Vej Lukning af Vindevej syd for Henrik Lunds Vej ,- Personskade i 6 af de 8 trafikuheld der er registreret i krydset. Reducerer uheldsrisikoen. Odgaardsvej / Brøndumsgade Etablering af hævet flade i det forsatte kryds. Indgår som en del af Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne. Brug for et tiltag så trafikanterne bedre erkender krydset (torvet). Afhjælper problem med høj fart. Odgaardsvej / Vesterled Etablering af hævet flade i det skæve kryds. Supplerende tiltag som evt. realiseres. Indgår som supplerende tiltag i kryds med forvirret afmærkning. Tydeliggørelse af krydset og sænker farten i gaden. Tabel 2 Indsatsområde 2 - Angivne trafiktiltag i nær tilknytning af Odgaardsvej. Indsatsomr. 3-4 Trafiktiltag Prisoverslag (kr.) Bemærkning Effekt 3. Frederiksgade Ensretning fra Holstebrovej mod Christiansgade mm. Indgår som en del af Program for områdefornyelse i den vestlige del af Skive Bykerne. Der indgår desuden ensretning af en række andre veje i området. Giver bedre trafikflow. 4. Resenvej / Norgaardsvej og Resenvej. Minirundkørsel i kryds ved Norgaardsvej og sanering på Resenvej (ved nyt slidlag) ,- Tiltag fra Trafiksikkerhedsplan. Midterareal (heller) og markering af cykelbaner i kryds. Forbedring af trafiksikkerhed og -afvikling på den trafikerede strækning. 4. Norgaardsvej Cykelstribe (og midterstribe) ,- Tiltag fra Trafiksikkerhedsplan. Tryghed for cyklister. 4. Jyllandsgade - område generelt Forbedring / fornyelse af belægning i hele området. Brug for en del nyt slidlag og opretning. Der er brug for en opgradering af slidlaget på flere veje. Forbedrer trafiksikkerhed generelt i hele området. Tabel 3 Indsatsområde 3 og 4 - Angivne trafiktiltag i nær tilknytning af Frederiksgade og øvrige tiltag. Overordnet vurderes det, at de opstillede trafiktiltag i Jyllandsgade-området ikke vil give anledning til nye trafikale problemstillinger i Skive midtby. Dette skal ses i henhold til, at alle tiltagene ikke realiseres på engang. Herudfra forventes det, at trafikanterne hurtigt vender sig til de nye forhold med vejlukning / ensretning eller lign. og flytning af trafik med dertilhørende ændring i trafikmønstret sker løbende. Der kan eventuelt laves beregninger af trafik i Jyllandsgade-området, ved opstilling af scenarier i den trafikmodel som Skive Kommune anvendte ved udarbejdelse af Trafikplan for Skive for en nærmere vurdering af konsekvenserne.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé Eksisterende forhold Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Ny Hollænderskolen Frederik Barfods Skole

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Projekter for bedre trafiksikkerhed

Projekter for bedre trafiksikkerhed Bilag 1 Projekter for bedre trafiksikkerhed Dette bilag hører til indstillingen for Trafiksikkerhed, frigivelse af anlægsmidler, og indeholder 6 trafiksikkerhedsprojekter for vejkryds og vejstrækninger

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Borups Alle/ Hulgårdsvej Krydsombygning

Borups Alle/ Hulgårdsvej Krydsombygning 29. november 2007 Borups Alle/ Hulgårdsvej Krydsombygning Baggrund Vejdirektoratet har ønsket at forbedre trafiksikkerheden i krydset og har i forbindelse hermed hyret firmaet Hansen & Henneberg til at

Læs mere

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte

Skanderborg Kommune. 1. Indledning. 2. Eksisterende forhold. Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet. i Ry bymidte Skanderborg Kommune Krydsningsmuligheder for cyklister ved Bytorvet i Ry bymidte Trafikplan ApS Enghavevej 12 8660 Skanderborg Tlf.: 25 30 06 63 info@trafikplan.dk www.trafikplan.dk CVR: 37539163 Dato

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB UDKAST Dragør Kommune NOTAT 8. april 2016 JKD/SB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Trafikulykker 2010-2014... 2 2.1 Kirkevej / Hartkornsvej... 5 2.2 Fælledvej/Sdr. Kinkelgade/Brydevej/Søndergade...

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Trafiksikkerhed og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Af Ole Johansen, Tølløse Kommune olj@tollose.dk Morten Klintø Hansen, Cowi A/S mkh@cowi.dk Tølløse Kommune har tilsluttet sig Færdselssikkerhedskommissionens

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE

Læs mere

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse Trafiksikkerhedsplan 25. januar 2010 Rev. 04. marts 2010 Odsherred kommune Indholdsfortegnelse 1 Uheldsstatistik... 3 1.1 Datagrundlag...3 1.2 Uheldsfaktorer...4 1.3 Uheldsudviklingen 1986-2008...4 1.4

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Indhold. s. 5. Baggrund. Trafikanalyse. s. 6. Scenarier for ændret trafikafvikling. s. 7. Scenarie 0. s. 8. s. 10. Scenarie 1. Scenarie 2. s.

Indhold. s. 5. Baggrund. Trafikanalyse. s. 6. Scenarier for ændret trafikafvikling. s. 7. Scenarie 0. s. 8. s. 10. Scenarie 1. Scenarie 2. s. Trafikanalyse for Jomfrustien og screening for risicikryds i Haderslev bymidte. September 2018 Indhold Baggrund Mål og visioner Trafikanalyse Scenarier for ændret trafikafvikling Scenarie 0 Ringruten følger

Læs mere

Odense Kommune. Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds

Odense Kommune. Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds Odense Kommune Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds Juli 2004 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 BAGGRUND 4 2.1 Lokaliteter 4 2.2 Metode 5 3

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR

Ballerup Kommune. Indhold. Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Ballerup Boulevard Trafikvurdering RESUME 7. april 2015 RAR Indhold 1 Indledning... 2 2 Resumé... 3 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Trafikmængder på Ballerup Boulevard... 4 2.3 Kapacitet i kryds... 4 Søvej

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH

UDKAST. Københavns Kommune. 1 Indledning. S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade. 1.1 Revisionsprocessen. 6. maj 2014 SB/UVH UDKAST S-N-LGS-6004B TSR 1 Strandvænget - lokalgade 6. maj 2014 SB/UVH 1 Indledning har anmodet Via Trafik om at foretage en trafiksikkerhedsrevision (TSR) af en alternativ udformning af lokalgaden langs

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL MED LANDGANGEN

APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL MED LANDGANGEN APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL MED LANDGANGEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2014 ESBJERG KOMMUNE HAVNEGADE I SAMSPIL

Læs mere

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge.

Trafiksikkerhed. Uheldsanalyser og forebyggelse. VEJ-EU Copyright Tekst og billeder på denne slide må ikke bruges i andre sammenhænge. Trafiksikkerhed Uheldsanalyser og forebyggelse Konfliktpunkter Konfliktpunkter i knudepunkter Kryds Rundkørsel 32 konflikter bil-bil 4 konflikter bil-bil 24 konflikter bil-fodgænger 36 konflikter cykel-bil

Læs mere

Trafikplan - Toftlund

Trafikplan - Toftlund Trafikplan - Toftlund April 2013 TRAFIKPLAN FOR TOFTLUND 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE

JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE JULI 2018 HOLBÆK KOMMUNE SKOLEANKOMSTANALYSE TØLLØSE 2 INDHOLD Trafiksituationen på ankomstarealerne til mange skoler er ofte kaotisk i minutterne op til, at der ringes ind til første time. Via droneoptagelser

Læs mere

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej.

Oure Friskole. Skolens ønsker og kommentarer fra besigtigelse maj 2015. - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Oure Friskole - Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej. Nuværende busholdeplads samt parkeringsplads Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej Ønske om etablering af buslomme på Hammesbrovej

Læs mere

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Viborg Kommune Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Trafiksikkerhedsrevision trin 2 Status: Endelig revisionsrapport Kommenteret af Grontmij Kommenteret af Viborg Kommune Beslutning og underskrevet

Læs mere

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Indledning I foråret 2008 igangsatte Ikast-Brande Kommune udarbejdelsen af en samlet trafikplan indeholdende delplaner for trafiksikkerhed,

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling

Til Teknik- og Miljøudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Trafik NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Bedre Fremkommelighed København - prioriteret anbefaling Projektgruppen har i samarbejde med COWI udvalgt

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Vurdering af ændringer på vejnettet NOTAT REV. 1 22. august 2014 JVL/uvh 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Skiltning og P-ring rundt om Birkerød

Læs mere

Glostrup Kommune. Uheldsanalyse NOTAT 30. okt Rev. 3. dec HDA/MLJ/TVO

Glostrup Kommune. Uheldsanalyse NOTAT 30. okt Rev. 3. dec HDA/MLJ/TVO NOTAT 30. okt. 2018 Rev. 3. dec. 2018 HDA/MLJ/TVO Indholdsfortegnelse: 1 Indledning... 3 2 Uheldsudvikling... 3 2.1 Generel udvikling... 3 2.2 Status på målsætning... 5 3 Uheldsbelastede lokaliteter...

Læs mere

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BROEN SHOPPING A/S Etablering af nyt biografcenter ved Shoppingcenter BROEN, Esbjerg ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKVURDERING

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse (sydlig adgang) Trafikanalyse NOTAT 14. september 2017 adn/tfk 1 Indledning Krydset (sydlig adgang) har gennem en lang årrække været overrepræsenteret i uheldsstatistikken. Det ønskes undersøgt, om den

Læs mere

Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej. - et trafikpuljeprojekt. Af Claus Rosenkilde, sektionsleder. Vej & Park, Københavns Kommune

Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej. - et trafikpuljeprojekt. Af Claus Rosenkilde, sektionsleder. Vej & Park, Københavns Kommune Ældres sikkerhed på Frederikssundsvej - et trafikpuljeprojekt Af Claus Rosenkilde, sektionsleder Vej & Park, Københavns Kommune Før ombygning Efter ombygning Frederikssundsvej er Københavns Kommunes længste

Læs mere

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010.

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010. Vejle Kommune 2014 Forord Vejle Kommune har udarbejdet en trafiksikkerhedsplan for perioden 2014-2017. Med denne har Vejle Kommune skabt et grundlag for de kommende års arbejde med trafiksikkerhed. Trafiksikkerhedsplanen

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Trafikafvikling i området Søndre Fasanvej - Smallegade

Trafikafvikling i området Søndre Fasanvej - Smallegade Trafikafvikling i området Søndre Fasanvej - Smallegade Analyse af scenarier November 2013 Frederiksberg Kommune Udarbejdet af: Elena Pérez-Rebollo Kontrolleret af: Lene Hansen Godkendt af: Elena Pérez-Rebollo

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune 1 Frederiksberg Kommune I Frederiksberg Kommune forløber Albertslundruten fra Grøndalsparken via Finsensvej til Howitzvej hvor stien fortsætter gennem Frederiksberg Bymidte ad Den grønne sti. Ved krydsningen

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed

Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed Birkerød Bymidte Synlighed og tilgængelighed NOTAT 25. marts 2014 STS/JVL Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 2 1.1 Eksisterende forhold... 2 2 Vurdering af forslag fra interessenter... 3 3 Forslag til samlet

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 2 Forord I er det vigtigt, at alle kan færdes trygt og sikkert i trafikken. Hvis vi ser på de senere år, er der sket et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

I budget 2017 er der afsat 4,2 mio. kr. til Trafikhandlingsplan: Forbedre trafiksikkerhed, skoleveje.

I budget 2017 er der afsat 4,2 mio. kr. til Trafikhandlingsplan: Forbedre trafiksikkerhed, skoleveje. Notat 1. marts 2017 Sagsbeh.: PR J.nr.: 05.13.00-P20-4-15 Vej, Park og Miljø Anvendelse af trafiksikkerhedspuljen for 2017 I budget 2017 er der afsat 4,2 mio. kr. til Trafikhandlingsplan: Forbedre trafiksikkerhed,

Læs mere

UDKAST Uheldsbelastede lokaliteter 2005-2009

UDKAST Uheldsbelastede lokaliteter 2005-2009 UDKAST Uheldsbelastede lokaliteter 2005-2009 Bilag til Trafiksikkerhedsplan 2012-2018 Uheldsbelastede lokaliteter 2005-2009 1 1 Indledning...3 1.1 Læsevejledning...4 2 Deninitioner og afgrænsninger...5

Læs mere

2 Linjeføring og standsningssteder

2 Linjeføring og standsningssteder AARHUS KOMMUNE AARHUS Ø-BRABRAND BESKRIVELSE AF ALTERNATIV VIA KLOSTERPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Glostrup kommune. Uheldsanalyse NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO

Glostrup kommune. Uheldsanalyse NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Uheldsudvikling... 3 2.1 Generel udvikling... 3 2.2 Status på målsætning... 5 3 Uheldsbelastede lokaliteter... 6 3.1 Analyse... 10

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget. Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Til Økonomiudvalget Holdepladser for turistbusser i det centrale København I Budget 2017 (H15) fremgår at terrorsikringen

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere