Pædagoguddannelsen i Jelling

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pædagoguddannelsen i Jelling"

Transkript

1 UDARBEJDET I 2017 Pædagoguddannelsen i Jelling Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 [Dobbeltklik > vælg billede] Ansvarlig uddannelseschef: Annette Falk Version: :24:44

2 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen er en redegørelse, der viser uddannelseschefens vurdering af den aktuelle uddannelsesfaglige kvalitet ud fra kvalitetssystemets seks områder. Der kan både inddrages resultater af kvantitative målinger og resultater fra uddannelsens løbende kvalitative kvalitetsarbejde. Rekruttering Helt overordnet er uddannelses attraktivitet tilfredsstillende. Jelling er en atypisk uddannelsesby. I dag ligger den fleste videregående uddannelser i de store byer med deres mange tilbud til unge mennesker. Uddannelsen i Jelling skal derfor tiltrække de studerende der ønsker og trives i et lille studiemiljø og den muligheder en lille studieby giver. Pædagoguddannelsens attraktivitet svarer til måltallet og udviklingstendensen er positiv sammenlignet med Grænsekvotienten for optagne på kvote 1 er 4,1 i 2016, hvilket er lidt lavere end måltallet på 4,7. Det er dog væsentligt at hæfte sig ved, at udviklingstendensen er positiv i forhold til I den nye pædagoguddannelse fra 2014, er der en øget fokus på specialisering, praksistilknytning og de studrende udprøves mere. Vurderingen er, at det gør uddannelsen mere velanskrevet og dermed attraktiv, hvilket efterhånden også vil omsætte sig i en større søgning til pædagogudannelsen også i jelling. Udfordringer: Hovedudfordringen er fortsat at tiltrække flere 1. prioritetansøgere med en højere adgangskvotient. Endvidere er det en udfordring at identificere de 1. prioritetsstuderende, som ønsker at gennemføre deres uddannelse i Jelling, da vi oplever en del studerende søger overflytning efter 1. studieår. Planlægning og gennemførelse De studerende giver ved det årlige holdbesøg og ved Stud_PULS udtryk for, at de generelt er meget tilfredse med undervisningen. De vurderer at undervisningen er afvekslende og interessant, men at arbejdsbelastningen er meget forskellig fra modul til modul. De studerende giver desuden udtryk for, at de ønsker mere feedback, men at de også oplever, at underviserene er blevet meget mere opmærksomme på feedback, og tilrettelægger feedbacken på forskellige måder på de forskellige moduler. Pædagoguddannelsen er læremålsstyret og modulorganiseret med mange forskellige videns-og færdighedsmål i de enkelte moduler, hvilket betyder, at der er flere undervisere

3 tilknyttet et modul. Dette kan være forklaringen på, at de studernede oplever manglende relation til og anerkendelse fra underviserne. Frafaldet efter 2. semester på pædagoguddannelsen er 10 % i 2016, hvilket er under måltallet på 12 %. Ifølge studievejledningen er der studerende, som søger ind i Jelling, da de her har mulighed for at få en studieplads, men som ønsker overflytning til andet uddannelsessted allerede fra studiestart. Det har indflydelse på frafaldet. 51 % af de studerende gennemfører på nomeret studietid, hvilket ikke er tilfredsstillende. Måltallet for UCL er for de kommende år 65 %. På pædagoguddannelsen i Jelling bliver der optaget en del studerende med et meget lavt gennemsnit fra deres gymnisiale uddannelse, hvilket tilsyneladende medfører, at de har svært ved at matche de faglige krav i uddannelsen. På den nye pædagoguddannelse afsluttes første praktik med en praktikprøve i begyndelsen af 2. semester. En betydelig del af de studerende består ikke deres 1. praktik. Det tidlige praktikprøveforløb er en udfordring for studerende, som har en lav adgangskvotient eller praksiserfaring Udfordringer: Hovedudfordringen er at få en højere gennemførselsprocent på normeret tid og fastholdelse de studerende. I den sammenhæng er det en væsentlig udfordring at handle hurtigt, når studerende forsinkes. Endvidere er det en udfordringen er at få identificeret ansøgere, som ikke oprigtigt ønsker at være studerende i Jelling. Disse studerende søger som regel om overflytning til andet uddannelsessted og har dermed indflydelse på frafaldstal. Det er slutteligt en væsentlig udfordring at få studieaktivitetsplanen klar til de studerende i god tid.vi ved, at en klar struktur og tydelige rammer spiller en afgørende rolle for fastholdelse af studerende. Studiemiljø De studerende på pædagoguddannelsen har ifølge deres egen vurdering særdeles tilfredsstillende relationer til deres medstuderende. Datamatreialet tyder på, at det lille studiemiljø i Jelling netop på dette kvalitetsparamter har en særlig styrke. Endvidere giver de studerend ved dialogmøder udtryk for, at der på holdende er en god stemning og interesse for at arbejde sammen. Udfordringer: Det er væsentligt at arbejde målrettet med at fastholde det gode studiemiljø, og bruge det aktivt i arbejdet med at rekruttere studerende, som trives i et miljø, hvor der er mulighed for tætte relationer til medstuderende. Endvidere er det væsentligt at undervisere og ledelse er i tæt og kontinuerlig kontakt med de studerende, så der kan handles hurtigt på mislyde.

4 Videngrundlag Pædagoguddannelsen har relativt mange medarbejdere, som indgår i forsknings- og udviklingsprojekter, ligesom alle uddannelsens medarbejdere er involveret i praksissamarbejder som samlet set bidrager positivt til opbygning af videngrundlaget i uddannelsen. Medarbejderne er organiseret i teams, hvor litteraturvalg til modulerne er et fælles anliggende.der er i den nationale studieordning krav om, at specialiseringerne inddrager tilgængelige forskningsrapporter. Dette bliver indfriet. Der er et stigende fokus på at samarbejde med UCL s forskningscentre med henblik på at etablere forskningscirkler og forskningsbassere undervisningen. Medarbejderne deltager i relevant kompetenceudvikling, som ligeledes bidrager til videnopbygningen i uddannelsen. Udfordringer: Der er ingen medarbejdere med ph.d- grad og ingen igangværende ph.d- studerende. Dette bør have en særlig bevågenhed ved kommende nyansættelser. Det er en udfordring at sikre vidensproduktion ved deltagelse i projekter, adjunktforløb mv. Dette krav skal tydeligøres og videnproduktionen skal integreres meningsfuldt.der skal i den forbindelse etableres en klar lokal procedure for systematisk opdatering af UCViden. Det er en udfordring at prioritere kompetenceudvikling, som bidrager markant til opbygning af uddannelsernes videngrundlag Kvalitet i studieaktiviteter De studerende vurderer, at den teoretiske og praktiske undervisning har høj kvalitet. Således indfries måltallet i relation til de studerendes læringsudbytte, det faglige niveau og arbejdsformer. I 2016 angav 82% af de studerende, at de brugte mere en 35 timer om ugen på deres studie. Dette er klart over måltallet, som er 70%. Sammenlignes med 2015, så er der 15 % flere studerende, der anvender mere end 35 timer om ugen på deres studie. Betragtes de studerendes vurdering af udviklingsmuligheder, så viser trivselsundersøgelsen at uddannelsen ligger under måltallet. Udfordringer: Tilsyneladende er det lykkedes at skabe en tilfredsstillende studieaktivitet. Det bliver en væsentligt i den kommend periode at fastholde nivauet. Endvidere bør der der være fokus på udviklingsmulighederne for de studerende.

5 Professionskompetence og professionsudøvelse Karakterniveauet for 2016 er 9,0, hvilket det også var i Med et måltal på 7,0 vurderes det et være fuld tilfredstillende, Dimittendledigheden er faldende. Demittender fra UCL har dog stadig lidt svære ved at komme i arbejde end dimittender fra de UC er vi sammenligner os med. Aftagerundersøgelse fra 2015 er gennemgående meget positiv. Udfordringer: Udfordringen er at fastholde kontakten med aftagerfeltet og arbejde på at udvide praktikområder og dermed nye ansættelsesområder for pædagoger.

6 2. Afrapportering på individuelle målepunkter Under afrapporteringen på de individuelle målepunkter analyserer uddannelseschefen uopfyldte mål og foreslår handletiltag. Rekruttering Uddannelsernes attraktivitet Pædagoguddannelsens attraktivitet ligger tæt på måltallet i 2016 og udviklingstendensen er positiv sammenlignet med Grænsekvotienten er 2 %. Måltallet er 2 % Der arbejdes fortsat på at profilere uddannelsen i Jelling. Beskrivelse af professionssporet gennem uddannelsen justeres. I professionssporet er der lagt vægt på en stærk praksistilknytning, forskningstilknytning, feedback, portfolioarbejde samt studieteknik i samarbejde med studieassistenterne. I udviklingen af 'ny traineepædagoguddannelse' indarbejdes et talentforløb. Der er nedsat en gruppe som arbejder med specialiserings/valgmoduler, som læses på tværs af lærerog pædagoguddannelsen Adgangskvotient for kvote 1- ansøgere Grænsekvotient for kvote 1 ansøgere er i ,1. Måltallet er 4,7. Udviklingstendensen er i forhold til 2015 positiv.

7 Pr. september optag 2017 afsætter studievejlederressourcer til screening og samtaler af ansøgere. Vi ved, fra UC Syd, at dette tiltag er gavnligt i forhold til at optage de bedste ansøgere. Den lave adgangskvotient påvirker uddannelsens kvalitet, da en del studerende har svage uddannelseskompetencer. Vi er ved at beskrive et introforløb på uddannelsen, hvor studieteknik og forventningsafstemning er en væsentlig del. Der er en forventning om, at screening af studerende, som ønsker en pædagoguddannelse i Jelling og som har de rette kompetencer til at gennemføre uddannelsen, fastholdes i uddannelsen.

8 Planlægning og gennemførelse Uddannelsens rammer og støttefunktioner Uddannelsen lever generelt ikke op til måltallene og ligger markant under disse i Stud_PULS målingerne. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende og kalder på opmærksomhed. Faciliteter: 68 % ( måltal 74%). Information: 44 % ( måltal 74 %). Sociale aktiviteter: 25 % ( måltal 74 %). Studieressourcer: 49 % ( måltal 74%). Imidlertid er billedet mere nuanceret, når de kvalitative data tages med i betratning: Ved dialogmøderne i Stud_PULS og dialogmøder ved holdbesøg giver de studerende udtryk for, at faciliteterne generelt er gode. Studiet tilrettelægges ud fra studieaktivitetsmodellen, hvor der er en del studiegruppearbejde. I den forbindelse ønskes der flere grupperum. Ifølge dialogsamtaler er det specifikt informationen i forbindelse med to forhold som er problematisk: 1)Information i relation til studieaktivitetsplanen bør kvalificeres, Her er det typisk flere undervisere, som tilrettelægger, informer og giver beskeder. Det kan medføre forskellige måder at informere på. 2)Dernæst er der alt for mange platforme, hvor de studerende skal orientere sig. De studerende fremhæver, at de især er glade for månedsbrev fra uddannelseschefen. Generelt giver de studerende udtryk for, at der er et fint tilbud om sociale aktiviteter, men at pædagogstuderende ikke bruger dem pga. familie og med bolig i andre byer end Jelling.

9 Faciliteter og studieressourcer: Med virkning fra september 2016 har vi indført et obligatorisk introforløb for de nye studerende. Underviserne på årgangen har indtænkt og lavet aftaler med biblioteket, studievejleder og studieassistenter om introduktion for de studerende. Der er fokus på om studievejledningen, som i 2016 er blevet omorganiseret, fungerer tilfredsstillende. Nogle studerende har haft svært ved at skelne mellem studievejledning, studieadministration og studieservicedesk. Der er etableret 4 nye grupperum Informationer I dette studieår har de studerende fået tilsendt et månedligt informationsbrev fra uddannelseschefen. Vi arbejder stadig med at forbedre informationsstrømmene for de studerende har blandt andet reorganiseret Fronter strukturen. Vi har netop rundsendt en survey undersøgelse til alle studerende i Jelling vedr. informationsniveauet og kanaler. For at understøtte teamsamarbejdet og hermed konsensus forståelse i formidlingen til de studerende er der nedsat en udviklingsgruppe bestående af tovholdere fra 5 teams, som arbejder med anbefalinger til et godt teamsamarbejde. Anbefalingerne implementeres i efteråret Derudover afholdes der moduludviklingssamtaler med de 5 teams i efterår/forår Udgående mobilitet Fra har der været en svingende, men acceptabel udgående mobilitet i forhold til en 2 % vækst. Vi vil fortsætte med at have fokus på mobiliteten. I øjeblikket er man ved at få ændret organiseringen af det internationale arbejde i Området for Pædagogik og Samfund. I den sammenhæng har vi fokus på, hvordan vi kan styrke den dimension på lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling. Der vi være særligt fokus på samarbejdet med de kommende strategiske partnere og anvendelse af mobilitetsviduer, der muliggør lange ophold i udlandet.

10 2.3.1 Frafald inden 3. semester Der har været en positiv udvikling i frafaldet. Frafaldet på pædagoguddannelsen er 10 %, hvilket er 2% bedre end måltallet. I forbindelse med ny bekendtgørelse i 2014, hvor uddannelsen blev omlagt til moduler, blev der oprettet et professionsspor og mentorspor. Mentorerne følger i mentorsporet de studerende de første 7 moduler og mentorerne fører til eksamen. Dvs. mentorerne har fokus på den studerendes faglige og sociale udvikling og trivsel. Dette kan have betydning på den positive udvikling i frafaldet. Vi har stort fokus på fastholdelse. I uddannelsens introforløb er der fokus på det at blive studerende', hvor studieaktivitetsmodellen introduceres, og hvor der især er fokus på dannelse af studiegrupper, og underviserne har individuelle samtaler med studerende. Derudover arbejder vi på tydelighed i modulplanerne i forhold til arbejdsmåder, studieaktivitetsmodellens kategorier og forventninger jf. konceptet 'fremragende uddannelse. Et af udviklingstiltagene for lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling er studiegruppefacilitering, som vi mener, har stor betydning for fastholdelsen. I maj 2017 er der temadag for undervisningsfagligt personale med netop dette fokus. Der er tæt samarbejde med både undervisere og studievejledere i forhold til at samle op på studerende, der ikke er tilstrækkelig studieaktive eller ikke modulgodkendes. Vi ved fra frafalds -og motivationsanalyser, at ovenstående tiltag bør have en positiv virkning på frafald.

11 2.3.2 Frafald og gennemførelse på normeret tid 51 % af de studerende gennemfører på nomeret studietid, hvilket ikke er tilfredsstillende. Måltallet for UCL er for de kommende år er 65 %. Der er brug for at en betydelig større del af de studerende gennemfører uddannelsen på normeret tid. Frafaldet efter 2. semester på pædagoguddannelsen er 10 % i 2016, hvilket er under måltallet på 12 %. Ifølge studievejledningen er der studerende, som søger ind i Jelling, da de her har mulighed for at få en studieplads, men som ønsker overflytning til andet uddannelsessted allerede fra studiestart. Det har indflydelse på frafaldet. Af de optagne i 2012 har 32 % afbrudt deres uddannelse og 17 % er forsinkede. Af de 32 % afbrudte uddannelsesforløb er 60% overflyttet til anden uddannelse. Af de 17 % som er forsinkede er 70% på barselsorlov. Et af tiltagene er et obligatoriske introforløb, der har fokus på det at være pædagogstuderende, på studiegruppefacilitering og studieteknikker. Dette formoder vi vil få indflydelse på de studerendes gennemførelse af studiet De enkelteunderviser teams gennemgår ved modulplanlægningen og til moduludviklingssamtalerne de foregående evalueringer af modulet med særlig fokus på information og kommunikation, arbejdsbelastning og feedback og med det fokus, at alting skal være tydeligt og formidlet til de studerende. Studievejledningen er opmærksomme på evt. forsinkede studerende. Ledelsen har ugentlige møder med studievejlederen Vi ved fra undersøgelser om motivation og studieintensitet, at ovenstående er afgørende i et fastholdelsesperspektiv.

12 Studiemiljø De studerendes trivsel De studerende på pædagoguddannelsen har gode relationer til deres medstuderende. De studerendes relationen til underviserne, deres oplevelse af anerkendelse og deres motivation samt deres oplevelse af feedback indfrier i måltallene. Måltallet vedrørende relation til underviserne er 60 % men målingen fra 2016 viser 53% Når den personlige relation til underviserne ikke er optimal kan det skylder, at der på pædagoguddannelsen er mange undervisere om et modul, hvilket gør det svært at opbygge en relation over tid mellem underviser og den studerende. Mange undervisere på et modul kan også være årsagen til at de studerende oplever forskelligartet kommunikation. Hertil har der været to langtidssygemeldinger, hvilket har medført yderligere undervisere for de studerende. Betragtes modulevalueringer viser resultaterne entydigt at samarbejdet mellem undervisere og studerende er velfungerende. Kvalitetsmålingerne understreger dog behovet for fortsat fokus på feedback og de studerendes relation til underviserne. Relation til underviserne For at skabe bedre relation til underviserne forsøger vi at etablere teams, hvor der er færre undervisere er involveret på de enkelte moduler. Samtidig etableres en modultovholder funktion, som har den primære kontakt til de studerende. Der er udarbejdet portefølje til teamarbejdet, som skal sikre at teammedlemmerne har ejerskab til de opgaver, der er i modulet. Ledelsen har derudover månedlige møder med PLS, hvor dagsordenen er de studerendes trivsel på campus mv. Feedback Se særskilt måleområde nedenfor

13 3.1.1a Feedback Måltallet for temaet feedback er på 60 % - her ligger det aktuelle tal for pædagoguddannelsen i Jelling markant under i 2016 nemlig på 29 % - til forskel fra 2015, som var på 40 %. Betragtes modulevalueringerne er billedet mere nuanceret. Her viser det sig, at det særligt er på enkelte moduler at feedback er en udfordring. Med afsæt i de data, så skal der sættes særligt fokus på feedback på modul 2 og i nogen grad på model 8. Underviserne informerer ved modulstart om, hvilke former for feedback der anvendes og tydeliggør, at de studerende gennem studiet, vil stifte bekendtskab med mange forskellige feedbackformer. Stud_PULS konsulenterne oplyser, at de studerende ved dialogmøderne tilkendegiver, at de får tilfredsstillende feedback, men at de svarer ud fra en præmis om, at de altid er brug for mere. De studerende bemærker på holdbesøg og i tilbagemeldinger fra Stud_PULS, at underviserne er mere opmærksomme på feedback, og at der er forskellige feedbackformer på de forskellige moduler.

14 På modul 2 og modul 8 oplever de studerende ikke, at der ikke gives feedback, som støtter deres læring. Dette analyseres yderligere og det beskrives, hvordan feedback gives i fremtiden. Der skal arbejdes systematisk med modulevalueringer og moduludviklingssamtaler for bl.a. at opfange udviklingen i feedbackformer og kvalitet af den feedback der gives Videngrundlag Antal ph.d er og ph.d. studerende Der er pt. ingen medarbejdere med en ph.d grad. Vi har en kandidat på pædagoguddannelsen, som er i gang med præ-kurserne i forhold til en ph.d ansøgning. Ved fremtidige ansættelser vil der være fokus på dette forhold i rekutteringen Antal producerede produkter i UC Viden Måltallet er 25 % vækst i forhold til Uddannelsen ligger i 2015 med 15 produkter og i 2016 med 4 produkter. Data er i denne sammenhæng misvisende, da udtrækket på UC viden blev foretaget før pædagoguddannelsens undervisere havde ajourført basen. Der foreligger en udskrift af UC Viden, som dokumenterer at det retvisende antal produktioner i 2016 er 20.

15 Vi arbejder på at gøre vidensproduktion mere synlig og systematisk inddrage dette arbejde i undervisningen. Teamdannelsen på pædagoguddannelsen skal katalysere dette arbejde. Det er vigtigt, at underviserne fra uddannelsen i Jelling fremadrettet deltager i projekter både nationalt og internationalt. Både i uddannelsens praksis- og forskningstilknytning ligger potentialet til dette. Dette indtænkes i uddannelsens 'udviklingsplan' og 'kompetenceudviklingsplan'. I alle tidlfælde skal deltagelse resultere i en videnproduktion. Derudover er det vigtigt at der skabes en klar lokal procedurer som sikre at underviserne får registreret deres produktioner i UCviden. Kvalitet i studieaktiviteter Kvalitet i teoretisk undervisning (modulevalueringer) De studerende vurderer, at den teoretiske undervisning har høj kvalitet. Således indfries måltallet i relation til de studerendes læringsudbytte, det faglige niveau og arbejdsformer. Det vurderes at der ikke at brug for nye handletiltag Kvalitet i praksisbaseret studieaktivet (praktikevalueringer) Målet er 75 % og pædagoguddannelsen placerer sig med 96 % i rammer og vilkår, samt 99 % i læringsmål for praksisbaserede studieaktiviteter Vi arbejder vedvarende på at integrere praksistilknytning i uddannelsernes moduler og på at kvalificere praktikforløbene i forbindelse med praktikmentormøderne. Vi er i tæt kontakt med vores ankerkommune (Odense) og indgår i denne sammenhæng i et større kommunenetværk, bestående af alle UCLs praktikkommuner. Dette samarbejde er med til at kvalitetssikre vores praktikafvikling

16 5.3.1 Høj studieintensitet målt i timer I 2016 angav 82% af de studerende, at de brugte mere en 35 timer om ugen på deres studie. Dette er klart over måltallet, som er 70%. Sammenlignes med 2015, så er der 15 % flere studerende, der anvender mere end 35 timer om ugen på deres studie. I studieordningen for pædagoguddannelsen i UCL fremgår det, at alle studieaktivitetsplaner skal indeholde aktiviteter for alle studieaktivitetsmodellens fire kategorier. Det vil vi holde fokus på fremadrettet, så den studerende ikke skal være i tvivl om, hvad underviserne forventer af dem i forhold til deres studie jf. koncept for 'fremragende uddannelse'. Samarbejdet i teamet skal sikre, at der udarbejdes fælles modulplaner, der indeholder alle moduler, så de studerende har et samlet overblik over arbejdsbelastningen i løbet af semesteret. Der er behov for løbende at arbejde med studieteknik, det er ikke nok kun at arbejde med det i introforløbet. Dette tilføjes teamets portefølje. Der arbejdes i indeværende år på at facilitere studiegruppearbejde. Vi ved fra undersøgelser om motivation og studieintensitet, at ovenstående er afgørende for at opretholde et studieintenst uddannelsesmiljø, Høj studieintensitet opgjort ud fra trivselsundersøgelsen På pædagoguddannelsen i Jelling angiver 80 % af de studerende i underteamet engagement og 72 % i undertemaet udviklingsmuligheder, at de bliver fagligt og personligt udfordret. Med et måltal på 85% er det ikke tilfredstillende, og der bør derfor sættes ind for at nå måltallet i 2017.

17 Teamet fortsætter det grundige arbejde med tilrettelæggelse af studieaktivitetsplanen, hvor der er fokus på studieaktivitetsmodellens 4 kvadranter (studerendes arbejdstimer) og på at tydeliggøre og understøtte de studerendes studiearbejde, leverancer og praksisprojekter. De studerende støttes i starten af uddannelsen så de lærer selv at kunne tage initiativer til studieaktiviteter. Professionskompetence og professionsudøvelse Karakterniveau for bachelorprojekt Karakterniveauet for 2016 er 9,0, hvilket det også var i Med et måltal på 7,0 vurderes det et være fuldt ud tilfredstillende, Det vurderes, at der ikke er brug for yderligere handletiltag Dimittendledighed Dimittendledigheden for Pædagoguddannelsen ved UCL er en smule højere end på de UC er, som vi normalt sammenloigner os med. Det bør være et fokusområde at understøtte de studerendes mobilitet efter endt uddannelse, og opdyrkelse af nye beskæftigelsesfelter. Der skal arbejdes målrettet med, at de studerende får mulighed for at komme i praktik på nye områder med henblik på at udvide beskæftigelsesfeltet for pædagoger. Dette kan ske i dialog med uddannelsesudvalg og referencegrupper.

18 3. Prioritering af handletiltag Uddannelseschefen har udvalgt og prioriteret følgende (maksimalt 5) handletiltag, som udfoldes nedenfor under relevante kvalitetsområdeoverskrifter. Rekruttering 1: Vi skal udvikle selve optagelsesprocessen til uddannelsen, således vi får optaget de rigtige, dygtige og motiverede studerende med henblik på at mindske frafald og sikre at flere gennemføre på normeret tid. Studievejledningen og det administrative 'optagelses team' arbejder sammen om dette. Modellen udvikles i 2017 og implementeres i Planlægning og gennemførelse 2. Vi har ændret teamstrukturen på uddannelsen med teamtovholdere, og skal nu sikre at denne struktur bliver vel implementeret. Der skal foreligge en klar opgaveportefølje for teamet og teamtovholderen bl.a. studiegruppefacilitering. Implementering skal være succesfuld inden udgangen af Videngrundlag 3. Medarbejderne skal priorotere at deltage i forskningscirkler og på anden vis indgå i forskningslignende aktiviteter. Dette skal i hvert enkelt tilfælde resultere i en videnproduktion. 4. Der udarbejdes en lokal procedure for medarbejdernes registerring i UC Viden og i samarbejde med bibliotektet introduceres medarbejdere på ny til selve registeringen i UC Viden.

19 4. Status på handletiltag for 2015 Nedenfor følger en kort status på handletiltag i forlængelse af afrapporteringen på uddannelseskvaliteten i Attraktivitet: Pædagoguddannelsen i Jelling er forsat attraktiv målt på ansøgerantal. Vi vil dog gerne rekruttere ansøgere med en højere adgangskvotient. Vi fortsætter med at profilere uddannelsen under følgende overskrifter: 1. Implementeret praksistilknytning (Spotlight, Eventyrlig leg med sprog, Billund builds, Sansefestival, osv.) 2. Vi regner med at starte et trainee/talentforløb i samarbejde med Vejle kommune pr. september Implementeret forskningstilknytning (projekterne med HistorieLAb, bachelorprogrammer mm.) 4.Vi arbejder stadig på at udvikle den tværprofessionel tilgang (samlæste moduler med læreruddannelsen). 1. Udvikling af professionsspor: Se praksistilknytning ovenfor. Pædagoguddannelsen i Jelling har implemteret følgende: udarbejdet et dokument over uddannelsens 21 moduler med beskrivelse af mentorspor og professionsspor. I professionssporet er beskrevet praksistilknytning (Spotlight, Eventyrlig leg med sprog, Sansefestival, Billund builds) samt studieteknik i uddannelsen (biblioteket, studieassistenter mv.). I professionssporet har specialiseringen skole/fritid arbejdet sammen med læreruddannelsen, se nedenfor. Projekt Frascati samarbejde med læreruddannelsen i professionssporet: Projektet "det didaktiske værksted" er i studieåret 2016/2017 i implementeringsfasen. Læreruddannelsens modul 6 ( lærerens grundfaglighed ) og specialiseringsretningen skole/fritid på pædagoguddannelsen samlæser i foråret 2016 udvalgte uddannelseselementer. De studerende arbejder sammen case-baseret og videreudvikler projektets dramaturgiske metode. 2. Mobilitetsvinduet: Der er pågået ændringer i området omkring organiseringen af det internationale område. Der er nu ansat en international områdekoordinator og pr. august 2017 deler pædagoguddannelsen en international koordinator med læreruddannelsen i Jelling, begge samarbejder vi med for at opnå målene for Efteruddannelse af pædagoger - jobrotation: Det konkrete projekt om jobrotation blev af flere årsager ikke til noget, her kan nævnes omorganiseringer, ledelsesskift i praksisfeltet og vicedirektør skift i området. Pædagoguddannelsen i Jelling indgår i et større KOMU projekt om efteruddannelse af pædagoger i skolen, ligesom vi laver brush-up kurser for praktikvejledere i Vejle Kommune.

20

Læreruddannelsen på Fyn

Læreruddannelsen på Fyn UDARBEJDET I 2017 Læreruddannelsen på Fyn Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Anders Nørgaard Version: 11-08-2017 13:00:00 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen

Læs mere

Pædagoguddannelsen på Fyn

Pædagoguddannelsen på Fyn UDARBEJDET I 2017 Pædagoguddannelsen på Fyn Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Anders Nørgaard Version: 08-08-2017 16:39:52 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen

Læs mere

Socialrådgiveruddannelsen i Odense og Vejle

Socialrådgiveruddannelsen i Odense og Vejle UDARBEJDET I 2017 Socialrådgiveruddannelsen i Odense og Vejle Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Lenna Vogn Petersen Version: 09-08-2017 11:45:00 1. Helhedsvurdering

Læs mere

Uddannelsesberetning Pædagoguddannelsen i Jelling

Uddannelsesberetning Pædagoguddannelsen i Jelling Uddannelsesberetning 2015 Pædagoguddannelsen i Jelling Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Grænsekvotient for kvote 1 optaget (1.2.1)... 4 1.3 Udgående

Læs mere

2.3 Kvalitetspraksis frafald og gennemførelse

2.3 Kvalitetspraksis frafald og gennemførelse Samlet procedurebeskrivelse for frafald og gennemførelse ved Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling. Forklaring af kvalitetskriterium Uddannelserne arbejder kontinuerligt på at forebygge studerendes

Læs mere

14. JUNI Områdeberetning Området for Pædagogik & Samfund. Vicedirektør Charlotte Høy Worm

14. JUNI Områdeberetning Området for Pædagogik & Samfund. Vicedirektør Charlotte Høy Worm 14. JUNI 2017 Områdeberetning 2016 Området for Pædagogik & Samfund Vicedirektør Charlotte Høy Worm Indhold 1. Helhedsvurdering... 3 1.1 Rekruttering og optag... 3 1.2 Planlægning og gennemførelse af uddannelse...

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle UDARBEJDET I 2017 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 [Dobbeltklik > vælg billede] Ansvarlig uddannelseschef: Britta Bang Larsen Version: 20-03-2017

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelse i Uddannelses-, Erhvervs- og Karrierevejledning Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg

Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg UDARBEJDET I 2017 Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Britta Bang Larsen Version: 29-06-2017 09:16:51 1. Helhedsvurdering

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning og Administration

Uddannelsesberetning Diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning og Administration Uddannelsesberetning 2017 Diplomuddannelse i Offentlig Forvaltning og Administration Indhold Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

Uddannelsesberetning Radiografuddannelsen

Uddannelsesberetning Radiografuddannelsen Uddannelsesberetning 2015 Radiografuddannelsen Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Grænsekvotient for kvote 1 optaget (1.2.1)... 3 1.2 Udgående mobilitet (2.2.1)... 3 1.3 Frafald efter 2. semester

Læs mere

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Uddannelsesberetning 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Indhold 1. Manglende målopfyldese... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Frafald efter 2. semester (2.3.1)... 3 2. Prioritering

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen UDARBEJDET I 2017 Bioanalytikeruddannelsen Uddannelsens beretning om uddannelseskvaliteten i 2016 Ansvarlig uddannelseschef: Marianne Gellert Olesen Version: 29-06-2017 21:49:25 1. Helhedsvurdering Helhedsvurderingen

Læs mere

Uddannelsesberetning Socialfaglig Diplomuddannelse

Uddannelsesberetning Socialfaglig Diplomuddannelse Uddannelsesberetning 2017 Socialfaglig Diplomuddannelse Indhold Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3

Læs mere

Uddannelseskvalitet i 2017

Uddannelseskvalitet i 2017 DATAGRUNDLAG FOR AFRAPPORTERING 2017 Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet, Strategi og Analyse Oprettelsesdato 05. februar 2018 Udarbejdet af atlu Journalnummer 0200-171-2018 Dokumentnavn Datagrundlag

Læs mere

Uddannelsesberetning Undervisningsfag

Uddannelsesberetning Undervisningsfag Uddannelsesberetning 2016 Undervisningsfag Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel (3.1)... 4 1.4

Læs mere

Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde

Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde 2017 2. september 2017 Indhold Introduktion... 3 Formål 3 Opfølgning... 3 Processen og tidsplan... 3 Skema til dokumentation af uddannelsernes

Læs mere

Uddannelsesberetning Den pædagogiske Diplomuddannelse

Uddannelsesberetning Den pædagogiske Diplomuddannelse Uddannelsesberetning 2016 Den pædagogiske Diplomuddannelse Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel

Læs mere

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg

Uddannelsesberetning Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Uddannelsesberetning 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 En velfungerende uddannelsesinstitution (2.1.1)...

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Ledelse

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Ledelse Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelsen i Ledelse Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel (3.1)...

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Beskæftigelse

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Beskæftigelse Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelsen i Beskæftigelse Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)... 3 1.3 Trivsel

Læs mere

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Uddannelsesberetning 2016 Akademiuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 4 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 4 1.2 Uddannelsens rammer og

Læs mere

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde SIDST RETTET 28. 11 2016 Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde 2016 Indhold Introduktion... 3 Formål 3 Opfølgning... 3 Processen og tidsplan... 4 Skema til dokumentation af

Læs mere

Helhedsvurdering. Vejledning til opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser

Helhedsvurdering. Vejledning til opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser 20.03.2018 Helhedsvurdering Vejledning til opfølgning på evaluering af hele uddannelser i grund- og videreuddannelser Indhold 1. Regelgrundlag... 2 2. Introduktion... 3 2.1 Formål... 3 2.2 Forår og efterår...

Læs mere

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Ungdoms- og voksenundervisning

Uddannelsesberetning Akademiuddannelsen i Ungdoms- og voksenundervisning Uddannelsesberetning 2016 Akademiuddannelsen i Ungdoms- og voksenundervisning Indhold 1. Målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner (2.1.1)...

Læs mere

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde

SIDST RETTET Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde SIDST RETTET 31.5 2018 Retningslinje til intern audit Grunduddannelsernes kvalitetsarbejde Indhold Introduktion... 3 Formål 3 Opfølgning... 3 Processen og tidsplan... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater

Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Opsamling på handlingsplan vedrørende: Opfølgning på Undervisningsevalueringer 2014 med en årlig opsummering af resultater Med relation til Processtandard for god undervisning i VIA pædagoguddannelse.

Læs mere

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration

Uddannelsesberetning Diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Uddannelsesberetning 2016 Diplomuddannelsen i Offentlig Forvaltning og Administration Indhold 1. Manglende målopfyldelse... 3 1.1 Uddannelsernes attraktivitet (1.1.1)... 3 1.2 Uddannelsens rammer og støttefunktioner

Læs mere

1. Måltal i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles kvalitetssystem

1. Måltal i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles kvalitetssystem Notat Afdeling/enhed Kvalitetsafdelingen Oprettelsesdato 07-sept-2018 Udarbejdet af ULSA Journalnummer Dokumentnavn Måltal i Kvalitetssystem 2019-2020 Dokumentnummer 1. Måltal i UCL Erhvervsakademi og

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis

Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis University College Lillebælt UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Fysioterapeutuddannelsens Evalueringspraksis Godkendt af Søren Pedersen, vicedirektør, 14.09.16 Justeret 10.09.16 Evalueringspraksis i Fysioterapeutuddannelsen

Læs mere

GODKENDT AF VICEDIREKTØR. Helhedsvurdering. Professionsuddannelse i offentlig administration

GODKENDT AF VICEDIREKTØR. Helhedsvurdering. Professionsuddannelse i offentlig administration GODKENDT AF VICEDIREKTØR Helhedsvurdering Professionsuddannelse i offentlig administration Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Forår og efterår... 3 1.3 Opfølgning... 4 2. Ansvar og opgaver...

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus VIA University College Dato: 24. april Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Aarhus Ultimo 2014 er der gennemført

Læs mere

Afrapportering Kvalitetsområdet

Afrapportering Kvalitetsområdet KVALITET Afrapportering Kvalitetsområdet 2015 Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Britta Bang og Birgitte Hansen Marts 2016 Indhold 1. Sidste års indsatsområder... 3 1.1 Bedre gennemførelse på modulerne 5-14:

Læs mere

Evalueringsplan: Odense, Svedborg og Jelling

Evalueringsplan: Odense, Svedborg og Jelling Afdeling/enhed UCL Pædagoguddannelsen i Jelling Oprettelsesdato 09. september 2014 Udarbejdet af ELWA Dokumentnavn 141104 Evalueringsplan for studieaktiviteter K 5-6-7 Redigeret 10-04- 2015 Evaluering

Læs mere

Beskrivelse af opgaver Pædagoguddannelsen i Jelling

Beskrivelse af opgaver Pædagoguddannelsen i Jelling ELWA Indhold PG modul 1-3... 2 GK1 prøve... 2 PG modul 5-7... 3 GK2 prøve... 3 Specialiseringsretninger modul 8 og modul 12... 4 SK 1 og SK2 prøve... 4 Praktik... 5 Praktikprøver... 6 TPE... 7 TPE prøve...

Læs mere

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg

Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg VIA University College Dato: 24. april Handleplan for opfølgning på studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2014 på VIA Administrationsbachelor i Viborg Ultimo 2014 er der gennemført

Læs mere

Skriftlig evalueringspraksis

Skriftlig evalueringspraksis Skriftlig evalueringspraksis 2016-2019 Evalueringspraksis for beskriver, hvordan uddannelsens moduler evalueres. Evalueringspraksis beskriver desuden, hvordan evalueringsresultaterne analyseres, og hvordan

Læs mere

Evaluering af teoretiske moduler

Evaluering af teoretiske moduler Evalueringspraksis for Pædagoguddannelsen i UCL alle tre udbudssteder Evalueringspraksis for vores udbud af pædagoguddannelsen beskriver, hvordan vi evaluerer uddannelsens moduler. Evalueringspraksis beskriver

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014

Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Procedure for evaluering af undervisning på læreruddannelsen i Aarhus September 2014 Krav til evaluering af undervisning. For at sikre kvalitet i undervisningen på VIAs ordinære uddannelser og videreuddannelser

Læs mere

Helhedsvurdering. Retningslinje for opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser

Helhedsvurdering. Retningslinje for opfølgning på evaluering af hele uddannelser. i grund- og videreuddannelser 2.5.2017 Helhedsvurdering Retningslinje for opfølgning på evaluering af hele uddannelser i grund- og videreuddannelser Indhold 1. Regelgrundlag... 2 2. Introduktion... 3 2.1 Formål... 3 2.2 Forår og efterår...

Læs mere

Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling: Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium

Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling: Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium Pædagoguddannelsen i Odense, Svendborg og Jelling: Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel Forklaring af kvalitetskriterium Kvaliteten fremmes, når uddannelsen har et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø,

Læs mere

Kvalitetspraksis for område 15: gennemførelse, Læreruddannelsen på Fyn

Kvalitetspraksis for område 15: gennemførelse, Læreruddannelsen på Fyn 1 UCL, Læreruddannelsen. Kvalitetsarbejde. Beskrivelse af kvalitetspraksis for gennemførelse (kvalitetsområde 15). KAAG november 2013 Kvalitetspraksis for område 15: gennemførelse, Læreruddannelsen på

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

UCL, Lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling

UCL, Lærer- og pædagoguddannelsen i Jelling Referat holdbesøg den 24. oktober 2016kl. 8.30 10.00 i lokale P.137 Årgang 16A og 16B Holdbesøget er todelt og forløber på følgende måde a) Dagsorden Den generelle dagsorden præsenteres af studiekoordinatoren,

Læs mere

Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt

Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt Semester- og uddannelsesevaluering for 6. semester Bacheloruddannelsen i Idræt Svarprocent Distribueret 72 71,3% Nogen svar 1 1,0% Gennemført 28 27,7% I alt 101 100,0% Spørgsmål til semestret: 6. semester

Læs mere

Kvalitetshåndbogen 2015

Kvalitetshåndbogen 2015 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Kvalitetshåndbogen 2015 UCL s kvalitetssystem for uddannelse Godkendt august 2015 1. PRÆSENTATION... 4 LOVGRUNDLAG... 5 2. ORGANISERING OG FORANKRING AF KVALITETSARBEJDET...

Læs mere

Talentstrategi i UCL. Udkast. Udvalg af fagkyndige

Talentstrategi i UCL. Udkast. Udvalg af fagkyndige Talentstrategi i UCL Udkast Udvalg af fagkyndige April 2018 Udvalg af fagkyndige Fejl! Ingen tekst med den anførte typografi i dokumentet. Indhold 1. Talentstrategi i UCL... 3 1.1 Formelle rammer... 3

Læs mere

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet

Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Aarhus Universitets politik for kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet Formål med kvalitetsarbejdet Kvalitetspolitikken har til formål at etablere et fælles værdigrundlag for kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed September Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed September Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for Sundhed September 2018 Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Læs mere

UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet

UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet UCL s kvalitetssystem, kvalitet i studieaktivitet Kvalitetskriterium 5.1 de studerendes vurdering af kvalitet i teoretiske studieaktiviteter Uddannelsens obligatoriske kvalitetsarbejde Opstiller en skriftlig

Læs mere

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres

Konkret aktivitet Beskriv den konkrete aktivitet Beskriv hvem der skal involveres Handleplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handleplan vedrørende: Uddannelse: Mål hvad skal I opnå? Beskriv hvad I gerne vil opnå Indikator Beskriv hvordan

Læs mere

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers

Handlingsplan for studentertilfredshedsundersøgelsen og undervisningsmiljøvurdering Pædagoguddannelsen i Randers Find vejen frem VIA University College Dato: 30. april 2015 Journalnr.: U0124-4-04-1-14 Handlingsplan for n og undervisningsmiljøvurdering 2014 - Pædagoguddannelsen i Randers Resultaterne af Studentertilfredshedsundersøgelsen

Læs mere

1. Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem Fra uddannelserne til direktion og bestyrelse

1. Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem Fra uddannelserne til direktion og bestyrelse Notat Afdeling/enhed Ledelsessekretariatet Oprettelsesdato 23-okt-2013 Udarbejdet af OLSJ Journalnummer Dokumentnavn 316643.Ledelsesinformation i det fælles kvalitetssystem.docx Dokumentnummer 1. Ledelsesinformation

Læs mere

Helhedsvurdering. Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige. kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse

Helhedsvurdering. Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige. kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse 26.04.2017 Helhedsvurdering Vejledning til helhedsvurdering af den uddannelsesfaglige kvalitet i Den sundhedsfaglige diplomuddannelse Indhold 1. Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Opfølgning... 3 2.

Læs mere

NOTAT. Opsummering af slutevaluering. Resumé. Plan for evaluering af undervisning. VIA University College

NOTAT. Opsummering af slutevaluering. Resumé. Plan for evaluering af undervisning. VIA University College VIA University College Opsummering af slutevaluering Tilhører: Pædagoguddannelsen i Aarhus Vedr.: Årlig opsummering af resultater af skriftlig slutevaluering af undervisningen Resumé Nedenfor følger en

Læs mere

Retningslinje for fælles evaluering

Retningslinje for fælles evaluering 8.2.2017 Retningslinje for fælles evaluering Teoretiske studieaktiviteter Indhold 1. Formål... 2 1.1 Definition af Teoretiske studieaktiviteter... 2 2. Procedure for fælles evaluering... 2 2.1 Ansvar og

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Uddannelse:Radiograf Uddannelsen Hold:Rad 513 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):marianne Gellert Dato (stud_puls tilbagemelding):28.11. 2013 Udviklingsplan lagt

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed Februar Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Olsen

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for Sundhed Februar Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert Olsen Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for Sundhed Februar 2019 Birgitte Roldsgaard Hansen og Marianne Gellert

Læs mere

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT

Evalueringspraksis. Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Evalueringspraksis For bioanalytiker-, ergoterapeut-, fysioterapeut-, radiograf- og sygeplejerskeuddannelserne Lederrådet i Området for sundhedsuddannelser Januar 2018 TS:

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Modul/ semester: 10, hold BoSE14 Dato for evaluering: 7/2 2017 Modul/semesteransvarlig: Kirstine Rosendal Antal studerende/mulige der har svaret

Læs mere

Målene, der beskrives/opstilles inden for det enkelte indsatsområde i resultatlønskontrakten, vil fremadrettet have karakter af performancemål.

Målene, der beskrives/opstilles inden for det enkelte indsatsområde i resultatlønskontrakten, vil fremadrettet have karakter af performancemål. MODTAGET f 7 MRS, 2015 u r. ri Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Ejnar Hobolth Studieleder Periode: 1. januar 2015 til 31. december 2015 Beløbsramme: Kr. 90.000,- (niveau marts 2012) Som opfølgning

Læs mere

Rolle- og ansvarsbeskrivelse

Rolle- og ansvarsbeskrivelse 2016 Rolle- og ansvarsbeskrivelse Uddannelsesleder til ressourcer, praktik og processer Læreruddannelsen i Odense og Pædagoguddannelserne i Odense og Svendborg 1. Ledelsesniveauer Beskrivelserne tager

Læs mere

UDDANNELSES. STRATEGI iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020

UDDANNELSES. STRATEGI iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 UDDANNELSES STRATEGI Professionsbachelor i international handel og markedsføring iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2020 status Status Uddannelsen fokuserer på international handel og markedsføring og bygger

Læs mere

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester

VIA Sygeplejerskeuddannelsen Semesterbeskrivelse. 7. semester Semesterbeskrivelse 7. semester INDHOLD 1 Indledning 3 2 Tema 3 3 Semesterstruktur og opbygning 3 4 Fagområder og fag 4 5 Studieaktivitetsmodellen 4 6 Læringsudbytte 5 7 Indhold 6 8 Undervisnings- og arbejdsformer

Læs mere

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1)

Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Anbefalinger til indsatser til professionalisering af studiegruppearbejdet i læreruddannelsen (Bilag 1) Formålet med dette notat er at sætte retning og rammer for arbejdet på national og lokal plan med

Læs mere

Forløbsplan for professionssporet og trainee-pædagoguddannelsen

Forløbsplan for professionssporet og trainee-pædagoguddannelsen Forløbsplan for professionssporet og trainee-pædagoguddannelsen Nedenstående forløbsbeskrivelse tager udgangspunkt i beskrivelsen af professionssporet, samt trainee-pædagoguddannelsen. Det vil blive justeret

Læs mere

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017

Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Evaluering af 2. semester, Cand.it. i it-ledelse, fora r 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 4 Modul 5: IT-baseret forbedring af organisatoriske

Læs mere

UCL s målkompleks 2015-17

UCL s målkompleks 2015-17 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT UCL s målkompleks 2015-17 Fælles retning, styrket sammenhæng, bedre koordinering, simplere opfølgning. UNIVERSITY COLLEGE Opsummering af formålet bag målkomplekset Det er ambitionen

Læs mere

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning

1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 1 UCL, Læreruddannelsen. Evaluering af undervisning. Orientering til studerende. Marts 2011 Orientering om evaluering af undervisning består af: 1. Beskrivelse af evaluering af undervisning 2. Mål for

Læs mere

SIDST RETTET 18. SEPTEMBER Retningslinje for evaluering af teoretiske studieaktiviteter

SIDST RETTET 18. SEPTEMBER Retningslinje for evaluering af teoretiske studieaktiviteter SIDST RETTET 18. SEPTEMBER 2018 Retningslinje for evaluering af teoretiske studieaktiviteter Godkendt i Professionshøjskoleledelsen d. xx.xx.2017 Indhold 1. Formål... 3 2. Procedure for evaluering... 3

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi

Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi Semesterevaluering for 2. semester kandidatuddannelsen i Klinisk Videnskab og Teknologi Svarprocent Ikke-gennemført 1 6,7% Nogen svar 1 6,7% Gennemført 13 86,6% I alt 15 100,0% Spørgsmål til semestret:

Læs mere

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen

Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Opfølgning på evaluering det samlede notat til studiezonen Semester: 2 Dato for evaluering: jan - feb 2019 Semesteransvarlig: LOTM Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 8 ud af 16

Læs mere

Rammer for lokal evalueringspraksis:

Rammer for lokal evalueringspraksis: Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg Rammer for lokal evalueringspraksis: Rammen for lokal evalueringspraksis for sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg er Det fæles kvalitetssystem for UCL : Professionshøjskolen

Læs mere

Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium

Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel. Forklaring af kvalitetskriterium Kvalitetskriterium 3.1 Trivsel Forklaring af kvalitetskriterium Kvaliteten fremmes, når uddannelsen har et godt fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø, der understøtter de studerendes trivsel,

Læs mere

Pressekit Fakta om UCL. Opdateret oktober 2015

Pressekit Fakta om UCL. Opdateret oktober 2015 Pressekit Fakta om UCL Opdateret oktober 2015 Fakta om UCL Etablering af campus i Odense Økonomi Fordele Baggrund Uddannelseskvalitet og akkreditering Akkreditering og kvalitetssystem Uddannelsernes økonomi

Læs mere

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Modul/ semester: Modul 3 Dato for evaluering: 17/11 2016 Modul/semesteransvarlig: LM Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 15/18 83% Hvis svarprocenten på de elektroniske

Læs mere

Status på den nye pædagoguddannelse. Sammenfattende analyse

Status på den nye pædagoguddannelse. Sammenfattende analyse Status på den nye pædagoguddannelse Sammenfattende analyse 1 EVA FØLGER PÆDAGOGUDDANNELSEN Status på den nye pædagoguddannelse Sammenfattende analyse 2016 Status på den nye pædagoguddannelse 2016 Danmarks

Læs mere

Fordybelsesmoduler 2015. Læreruddannelsen University College Lillebælt

Fordybelsesmoduler 2015. Læreruddannelsen University College Lillebælt Fordybelsesmoduler 2015 Læreruddannelsen University College Lillebælt 1 2 Indholdsfortegnelse Social inklusion at arbejde med udvikling af elevers sociale trivsel og kompetencer i folkeskolen... 4 Musical

Læs mere

Udviklingskontrakt Afrapportering for 2016

Udviklingskontrakt Afrapportering for 2016 Udviklingskontrakt 2015-2017 Afrapportering for 2016 Kolofon Dato 3. marts 2017 Ansvarlig Rikke Mandrup Hansen, direktionskonsulent Ledelses- og Kommunikationssekretariatet Indledning Uddannelses- og Forskningsministeriet

Læs mere

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 3. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 9.1: Ledelse af it-udviklingsprojekter...

Læs mere

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet?

Evaluering. Hvordan vurderer du det sociale studiemiljø på holdet? Hvordan vurderer du dit eget bidrag til at skabe følelse af fællesskab på holdet? Evaluering Modul/ semester: Modul 13 Dato for evaluering: 31/10 2016 Modul/semesteransvarlig: PKN Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 10/14 71% Hvis svarprocenten på de elektroniske

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget 21-09-2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag og de faglige miljøer...

Læs mere

Principper for studiestarten

Principper for studiestarten Principper for studiestarten 0. Formål Syddansk Universitet ønsker at integrere alle nye studerende på bedste vis i det faglige og sociale liv på deres nye studie. Alle studerende skal hjælpes til at blive

Læs mere

Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense

Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense Studierelevante jobs ved UCL, Sygeplejeuddannelsen i Odense Sygplejerskeuddannelsens hensigt med at etablere studierelevante jobs er at anvende studerendes erhvervede studiekompetencer i mødet med medstuderende

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget Godkendt: 20-09-2016 Revision: 06-07-2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag

Læs mere

Manual for afvikling af stud_puls gældende fra E16

Manual for afvikling af stud_puls gældende fra E16 1 Manual for afvikling af stud_puls gældende fra E16 (rev. 10.05.16 af Lenda Ballum og Alice Petersen alpe@ucl.dk) Indhold 1. Kort opsummering af et stud_puls forløb... 2 2. Oversigt over forløbet... 2

Læs mere

Et engageret studieliv

Et engageret studieliv i UCSJ Et engageret studieliv 22. april 2014 Nærværende politik for studenterinddragelse er udarbejdet i et samspil mellem organisationen UCSJ og de studerende på UCSJs grunduddannelser. Politikkens formål

Læs mere

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold:

Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Indhold: Forslag til kompetenceudvikling af undervisere (Bilag 5) Når udfordringen i læreruddannelsen er at udvikle en mere ambitiøs studiekultur (jf. Evaluering af Læreruddannelsen, dec. 2018) anbefaler arbejdsgruppen,

Læs mere

Rolle- og ansvarsbeskrivelse

Rolle- og ansvarsbeskrivelse 2016 Rolle- og ansvarsbeskrivelse Uddannelsesleder Læreruddannelsen og Pædagoguddannelsen i Jelling 1. Ledelsesniveauer Beskrivelserne tager afsæt i LEADs 1 tydeliggørelse af, at ledelsesopgaven er forskellig

Læs mere

Opfølgning på evaluering af :

Opfølgning på evaluering af : Opfølgning på evaluering af : Modul 12 / forår 2016; HOLD 13II ABCD; opgjort august 2016 Evalueringens grundlag - svarprocent Skemaet er udsendt til 121 studerende 102 har helt eller delvist gennemført,

Læs mere

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071

Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Opfølgning på evaluering J.nr.: 4071 Hold: BSE16o-1 Semester: 5 Dato for evaluering: 11/2 2019 Semesteransvarlig: KR Antal studerende/mulige der har svaret samt svarprocenten: 9/19 svarer til 47% I hvilken

Læs mere

Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering

Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering Uddannelsesspecifik evalueringsrapport Semesterevaluering Efteråret 2017 INDHOLD 1 Indledning 3 2 Svarprocenten 3 3 Præsentation af evalueringens data 4 3.1 Trivsel 4 3.2 Fremmøde 5 3.3 Semestrets overordnede

Læs mere

Frafaldsanalyse og handleplan. University College Lillebælt OMRÅDET FOR SUNDHEDSUDDANNELSER. Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle

Frafaldsanalyse og handleplan. University College Lillebælt OMRÅDET FOR SUNDHEDSUDDANNELSER. Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle OMRÅDET FOR SUNDHEDSUDDANNELSER Frafaldsanalyse og handleplan Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle University College Lillebælt Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle Efterår 2017 Birgitte Hansen TS: 1237470 Indledning...

Læs mere

Plan for gennemførelse Informationsmateriale

Plan for gennemførelse Informationsmateriale 1 UCL, Læreruddannelsen. Kvalitetsarbejde. Kvalitetspraksis for Stud Puls. Oktober 2013 Kvalitetspraksis for Stud Puls på læreruddannelsen i UCL, oktober 2013 Generelt om gennemførelse af Stud Puls Beskrivelse

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Strategi 2020. Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Strategi 2020 Sammen skaber vi fremtidens velfærd i Danmark En fælles retning mod 2020 University College Lillebælts mission, vision og strategier danner tilsammen billedet

Læs mere

15. MAJ Eksterne undervisere. Retningslinjer for inklusion af eksterne undervisere

15. MAJ Eksterne undervisere. Retningslinjer for inklusion af eksterne undervisere 15. MAJ 2017 Eksterne undervisere Retningslinjer for inklusion af eksterne undervisere Indhold 1. Strategiske rammer... 3 2. Formål med retningslinjer... 3 3. Retningslinjer... 3 3.1 Velkomstplan... 3

Læs mere

Opfølgning på Studentertilfredhedsundersøgelse 2014

Opfølgning på Studentertilfredhedsundersøgelse 2014 Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handlingsplan vedrørende: Studentertilfredsundersøgelse Repræsentanter for de studerende medlemmer af De

Læs mere

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi

Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Semesterevaluering for 2. semester Bacheloruddannelsen i Sundhedsteknologi Svarprocent Ikke-gennemført 3 8,1% Nogen svar 2 5,4% Gennemført 32 86,5% I alt 37 100,0% Spørgsmål til projektmodulet: Eksperimentel

Læs mere