Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden forventes solgt 60 parcelhusgrunde årligt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden 2016 2019 forventes solgt 60 parcelhusgrunde årligt."

Transkript

1 Budget Økonomiudvalget Byudvikling Nr. 1 Salg af jord til boligformål Funktion:.22.2 Anlægsbeløb Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden forventes solgt 6 parcelhusgrunde årligt. Nr. 2 Salg af jord til erhvervsformål Funktion:.22.3 Anlægsbeløb Indtægterne omfatter salg af jord til erhvervsformål i henhold til byggemodningsplanen. I forventes der solgt 1 ha erhvervsjord årligt. Nr. 3 Køb af jord i henhold til Aktiv Jordpolitik Funktion:.22.5 Anlægsbeløb Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik. Nr. 4 Køb/salg af jord til ubestemte formål Funktion:.22.5 Anlægsbeløb Beløbene er afsat til køb/salg af mindre jordlodder, der ikke kan henføres til bolig og erhvervsformål. Nr. 5 Salg af faste ejendomme Funktion: Anlægsbeløb Indtægterne omfatter salg af 2 sten /finnehuse årligt, samt andre ejendomme som ifølge Byrådets beslutning udbydes til salg ved lejeledighed. Byrådet har tidligere besluttet et ekstraordinært salg af ejendomme i Denne salgsindtægt er tilpasset den aktuelle markedssituation, således at der udover ovennævnte salg af sten/finnehuse skal sælges for netto 42,1 mio. kr. i 216, for 1,8 mio. kr. i 217, for 1,8 mio. kr. i 218 og for 16,9 mio. kr. i 219. Politisk organisation Anlægspulje under ØU: Nr. 6 Forventet tidsforskydning Funktion: Budgetteret tidsforskydning. Anlægsbeløb

2 Budget Nr. 7 Anlægspulje Funktion: Anlægsbeløb Anlægspuljen har til formål at reservere tilstrækkelig finansiering til at gennemføre et anlægsprogram på ca. 17 mio. kr. om året (netto), give et bedre prioriteringsredskab og sikre en hensigtsmæssig styring af kommunens anlægsprojekter. Projekterne, som indgår i puljen defineres som projekter, der afsættes til senere politisk prioritering. Der henstår på nuværende tidspunkt en pulje på ca. 18 mio. kr. i 219. Nr. 8 Strukturændringer Dagtilbud Funktion: Anlægsbeløb 4.. Der er afsat budget til gennemførelse af ombygninger m.v. i konsekvens af de strukturændringer på dagtilbudsområdet, der gennemføres siden 212. Nr. 9 Etablering af toilet ved Vadehavet Funktion: Anlægsbeløb 5. Genetablering af offentligt toilet til vadehavets gæster ved Vadehavscentret. Administration Nr. 1 Indeklima Sædding Gl. Skole Funktion: Anlægsbeløb Forbedring af indeklima Gl. Sædding Skole, Esbjerg (nu administrationsbygning). Plan & Miljøudvalget Byfornyelse Nr. 11 Byfornyelse og boligforbedring Funktion: Anlægsbeløb Statsrefusion Netto Beløbet dækker kommunens og statens udgifter til planlægningsomkostninger, erstatninger og tabsgivende arbejder, beboermedvirken mv. i forbindelse med gennemførelse af byfornyelse og helhedsorienteret byfornyelse. Indtægten svarer til den forventede statsrefusion, som udgør ca. 41 % af de refusionsberettigede udgifter.

3 Budget Miljø Nr. 12 Investeringer i henhold til Klima og bæredygtighedsplanen Funktion:.52.8 Anlægsbeløb 5.5. Beløbet er midler til udvikling i Tjæreborg som et demonstrationsprojekt for intelligent energi i henhold til Plan & Miljøudvalgets ønske om intelligente investeringer inden for Klima og bæredygtighedsområdet. Teknik & Byggeudvalget Byggeri, Vedligehold og Energi Nr. 13 Opretning af kommunale ejendomme. Funktion:.25.1 Anlægsbeløb Ramme afsat til større prioriterede opretningsopgaver. Prioriteringen sker ud fra et bygningssyn, der sammen med ejendommens klassifikation danner grundlag for en vedligeholdelsesplan. Nr. 14 Samling af 12 enkeltmandsforanstaltninger (Servicedel) Funktion: Anlægsbeløb Etablering af serviceareal til 12 enkeltmandsforanstaltninger. Servicearealet opføres i direkte tilknytning til boligerne. Servicearealerne bliver 454 m 2 og indrettes med personalefaciliteter som bl.a. kontorer, omklædning, toilet og spiserum mv. Det eksisterende fælleshus renoveres og indrettes, som mødelokale. Der ydes statstilskud til servicearealet, i henhold til reglerne om støttet byggeri. Byggeriet er budgetteret til kr. og ibrugtagning forventes august 216. Nr. 15 Vadehavscenteret, udvidelse Funktion: Anlægsbeløb Anlægsindtægt Netto Udvidelse af Vadehavscenteret, der opføres ny hoved og udstillingsbygning på ca. 935 m 2, en ny formidlingsbygning på 242 m 2, samt formidlingslokale på 8 m 2 og et laboratorium. Ydermere opføres en lade på 21 m 2 til madpakkerum. Eksisterende udstillingslokaler indrettes i henhold til udstillingskonceptet. Projektet finansieres af Esbjerg kommune, Arbejdsmarkedets feriefond, Realdania, A.P. møller fonden, Friluftsrådet, Augustinus fonden samt Louis Petersens Legat. Byggeriets samlede projektsum er kr. og ibrugtagning forventes juli 216. Nr. 16 Børnegården Gredstedbro, tilbygning. Funktion: Anlægsbeløb Afledt drift 4.7. Om og tilbygning af Børnegården i Gredstedbro. Børnegården indrettes til 2 vuggestuebørn og 12 børnehavebørn. Byggeriet følger sektorplan for Dagtilbud. Den nye tilbygning er 29 m2, samt 23 m2 overdækket barnevognsly. I den eksisterende bygning ombygges et værksted til garderobe og der etableres et handicaptoilet, samt mindre ændringer. Byggeriets samlede projektsum er 6,7 mio. kr. og ibrugtagning forventes ultimo 216.

4 Budget Nr. 17 Rabu Bøge Allé 9 Funktion: Anlægsbeløb Afledt drift 9. Ud og ombygning på specialcenteret Rabu,. Målgruppen på Bøge Allé 9 er børn og unge i alderen 18 år med vidtgående og varigt nedsatte psykiske og /eller psykiske funktionsevner. Ombygningen skal understøtte disse børns behov og trivsel. Der skal laves ekstra badeværelser, renovering af nuværende badeværelser, ekstra opholdsrum og vaskerummet skal udvides. Byggeriet er budgetteret til 3,9 mio. kr. og ibrugtagning forventes april 216. Nr. 18 Samling af 12 enkeltmandsforanstaltninger (Boligdel) Funktion Anlægsbeløb 1.. Etablering af 12 enkeltmandsforanstaltninger. Boligerne opføres som 2 sammenhængende boenheder med hver 6 boliger. Boligerne får et samlet brutto etageareal på 96 m 2. Boligerne indrettes som 2 rumsboliger med handicapegnet bad og toilet. I direkte tilknytning til boligerne opføres fællesopholds arealer bestående af fælles køkken /opholdsrum. Anlægsprojektet er delvis lånefinansieret Byggeriet er budgetteret til 22,6 mio. kr. og ibrugtagning forventes august 216. Nr. 19 Esbjerg forsorgshjem om og tilbygning, 1. fase Funktion: Anlægsbeløb 9.3. I 1. fase af om og tilbygningen på forsorgshjemmet skal det hvide forhus i Exnersgade 47 A ombygges og indrettes med fælles faciliteter og servicearealer. Fase 1 er budgetteret til 12,5 mio. kr. samlet i 215/16 og ibrugtagning forventes maj 216. Anlægsbeløb Nr. 2 Esbjerg forsorgshjem om og tilbygning, 2. fase Funktion: I 2. fase af om og tilbygningen af forsorgshjemmet skal der opføres en ny bygning i 2 plan med etrumsboliger. Den eksisterende bygning med boliger nedrives. Den nye bygning indrettes med 25 et rumsboliger samt 3 akutværelser. Der tænkes ydermere indrettet et attraktivt gårdmiljø. Anlægsbeløbet til 2. fase er afsat, men endnu ikke bevilliget. Fase 2 er budgetteret til 16 mio. kr. og ibrugtagning forventes juni 217. Nr. 21 Ramme til Energibesparende foranstaltninger Funktion:.25.1 Anlægsbeløb Afledt drift Beløbet er afsat til diverse energibesparende foranstaltninger i kommunens bygninger/ institutioner i henhold til Esbjerg kommunes klimabæredygtighedsplan. Afledt drift: Et års besparelse budgetteres som 6,25 % af investeringen. Besparelsen træder i kraft medio det år, investeringen er foretaget. Nr. 22 Separatkloakering Funktion:.25.1 Anlægsbeløb

5 Budget Omkostninger til separatkloakering af Esbjerg kommunes ejendomme og øvrige bygninger, hvor kommunen ejer jorden, bl.a. offentlige toiletter, spejder og klubhuse, idræts og svømmehaller og fritidscentre mv. Separatkloakeringen udføres for hver ejendom efter forsyningen har separatkloakeret hovedledningerne i vejen. Teknik og Miljø har i samarbejde med Rambøll udarbejdet et budget for kommunens ejendomme, samt et budget for de øvrige bygninger. Den samlede udgift forventes, at beløbe sig til 191,8 mio. kr. fordelt med 42,8 mio. kr. frem til 221 og 149 mio. herefter. Nr. 23 PCB screeningspulje Funktion:.25.1 Anlægsbeløb 1.5. Der er afsat en miljøscreeningspulje på 2,. mio. kr. Puljen skal anvendes til miljøundersøgelser af de bygninger, som er fra tidsrummet , hvor PCB blev anvendt i byggebranchen og som anbefales udbygget eller renoveret. Således der i beslutningsgrundlaget, vil være taget højde for evt. miljøforurening. Nr. 24 PCB sanering på Fourfeldtskolen Funktion: Anlægsbeløb 5. Der er udarbejdet en saneringsplan med baggrund i udførte pilotprojekter, samt Sundhedsstyrelsens retningslinjer for PCB aktionsværdier. Alle PCB holdige fuger skal fjernes eller forsegles og beskyttes med plader. Klasselokaler, faglokaler og sportsafdelingen skal saneres. Generelt udskiftes alle ventilationsanlæg. PCB saneringen er budgetteret til 17 mio. kr. og forventes gennemført ultimo 215. Der skal i 216 foretages kontrol målinger. Nr. 25 Game StreetMekka Funktion: Anlægsbeløb Fondstilskud 1.1. Anlæg af StreetMekka Esbjerg på Remisen. Visionen er at gøre gadeidræt og gadekultur mere tilgængelig. Huset vil komme til at indeholde lovlige udendørs graffitivægge, fleksible workshoprum, dansesal og aktivitetsrum til idrætsaktiviteter. Projektet finansieres af Esbjerg kommune, Realdania, Trygfonden og Nordea fonden. Byggeriet er budgetteret til kr. og ibrugtagning forventes ultimo 215.

6 Budget Veje og grønne områder Afledt drift vedr. byggemodning af grønne områder beregnes som arealtilgang. Afledt drift vedr. byggemodning af veje beregnes med 2% af anlægssummen det efterfølgende år. Nr. 26 Arkæologiske arbejder Funktion:.22.5 Budgetår Anlægsbeløb Der er afsat beløb til arkæologiske udgravninger i byudviklingsområder ifølge byggemodningsplanen, således at standsning af anlægsprojekter undgås. Nr. 27 Kloakering af kolonihaver Funktion:.28.2 Anlægsbeløb Kloakering af kolonihaver i Esbjerg. Boligformål grønne områder Grønne områder boligformål, vestlige del af kommunen Nr. 28 Hjerting Funktion: Anlægsbeløb Etableringspleje af grønne områder nord for Sjelborgvej (ovalerne). 216 Anlæg af grønne områder Kravnsøparken Etableringspleje af grønne områder Kravnsøparken. 216 Anlæg af grønne områder Myrtueparken 29 parceller, etape Etableringspleje af grønne områder Myrtueparken 29 parceller, etape 1. Nr. 29 Sønderris Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder Uranusvænget. 217 Anvendes til anlæg af grønne områder Uranusvænget Anvendes til etableringspleje af grønne områder Uranusvænget Anvendes til etableringspleje af grønne områder Jomfruens Kvarter. Nr. 3 Andrup Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg og etableringspleje af grønne områder i Nørregårdsparken Etableringspleje af grønne områder i Nørregårdsparken. Nr. 31 Tjæreborg Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg og etableringspleje af grønne områder på Ejlif Krogagers Vej Anvendes til etableringspleje af grønne områder på Ejlif Krogagers Vej

7 Budget Nr. 32 Strandby Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af Tovværksparken. Grønne områder boligformål, østlige del af kommunen Nr. 33 Grimstrup Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg og etableringspleje af grønne områder. Nr. 34 Endrup Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg af grønne områder Anvendes til etableringspleje. Nr. 35 Bramming Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg og etableringspleje af grønne områder i Stejlgårdsparken Anvendes til etableringspleje af grønne områder Gabelsvej Anvendes til etableringspleje af grønne områder i Mulvadparken og Sønderparken. Nr. 36 Vejrup Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder Stationsvej. Nr. 37 St. Darum Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder i L Skråtoften. Grønne områder boligformål, sydlige del af kommunen Nr. 38 Ribe Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder i Bjerreskovparken Anvendes til etableringspleje af grønne områder i Klostermarken. Nr. 39 Øster Vedsted Funktion: Anlægsbeløb Anlæg af grønne områder ved 9 parceller Etableringspleje af lystskov og 9 parceller.

8 Budget Nr. 4 Gredstedbro Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg af grønne områder Kjærmarken Anvendes til etableringspleje af grønne områder Kjærmarken Erhvervsformål grønne områder Nr. 41 Guldager Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder Vestkystvej/Tarphagevej. Nr. 42 Kjersing Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder. Nr. 43 Veldbæk Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg og etableringspleje af grønne områder i Veldbæk. Nr. 44 Ribe Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etableringspleje af grønne områder i Ribe Nørremark. Grønne områder andre anlægsarbejder Nr. 45 Udbygning af Campus Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til grønt anlæg ved Ålborg Universitet efter færdiggørelse af byggeri. Nr. 46 Idræts og aktivitetscenter v/ucsyd og SDU Funktion: Anvendes til anlæg af idræts og læringsanlæg ved Degnevej Anlægsbeløb Tilskud 5.. Netto 8.5. Nr. 47 Skovrejsning Ribe/Bramming Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til opfyldelse af kontrakt med Skov og Naturstyrelsen.

9 Budget Vej arbejder/boligformål Veje incl. belysning boligformål, vestlige del af kommunen Nr. 48 Hjerting Funktion: Anlægsbeløb Byggemodning af 22 parceller i Myrtueparken, etape Byggemodning nord for Sjelborgvej. 219 Byggemodning af 23 parceller i Marbækparken, etape 1. Nr. 49 Vester Nebel Funktion: Anlægsbeløb Udstykning af 6 parceller Oksevænget. Nr. 5 Andrup Funktion: Anlægsbeløb Anlæg af veje til 19 parceller. 218 Anlæg af veje til 1 tæt lav. Nr. 51 Tjæreborg Funktion: Anlægsbeløb Anlæg af veje incl. lys til 22 parceller Tjæreborg Nord, Ejlif Krogagersvej. Veje boligformål, østlig del af kommunen Nr. 52 Grimstrup Funktion: Anlægsbeløb Anlæg af veje til 1 parceller ved Egedalvej. Nr. 53 Bramming Funktion: Anlægsbeløb Byggemodning af 14 parceller Stejlgårdsparken. 217 Byggemodning af 11 parceller Sønderparken. 218 Byggemodning af 1 tæt lav i Stejlgårdsparken. Veje incl. belysning boligformål, sydlige del af kommunen Nr. 54 Ribe Funktion: Anlægsbeløb Veje til boligområde til 1 parceller Klostermarken.

10 Budget Nr. 55 Egebæk/Hviding Funktion: Anlægsbeløb Byggemodning af 6 parceller på Hermelintoften. Nr. 56 Veje færdiggørelse Funktion: Anlægsbeløb Færdiggørelse af byggemodningsområder i hele Kommunen. Vejarbejder/erhvervsformål Nr. 57 Kjersing Funktion: Anlægsbeløb Byggemodning af Ulvsundvej og Guldborgsundvej. Nr. 58 Esbjerg Strand Funktion: Anlægsbeløb Indtægt fra Havnen 13.. Netto Projektet omfatter omdannelse af den nordligste del af Esbjerg Strand til et attraktivt blandet byområde med lystbådehavn, rekreative maritime funktioner, grønne områder og domicil for havnerelaterede virksomheder m.v. Nr. 59 Øvrige erhvervsområder Funktion: Anlægsbeløb Etablering af industriveje i øvrige erhvervsområder. Stier Nr. 6 Etablering af cykelstier i Esbjerg Kommune Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg af diverse cykelstier i Esbjerg kommune. Nr. 61 Stioverkørsel Nørremarksvej/Obbekjærvej Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til for eksempel anlæggelse af cykelstier, bedre parkeringsmuligheder for cyklister og øget trafiksikkerhed for cyklister mv.

11 Budget Nr. 62 Supercykelsti i Esbjerg Funktion: Anlægsbeløb 3.. Tilskud fra Statens Cykelstipulje 3.7. Netto Projektet består af en 6,5 km. Lang strækning mellem Esbjerg nord og centrum. Projektet indeholder en cykeltunnel under en stærkt befærdet ringvej, en sikker krydsning af en fordelingsvej og cykelstier på en 6 m. lang strækning på en af de overordnede veje i Esbjerg, samt etablering af en højresvingsshunt. Herudover etableres en cykelvenlig gade i centrum, der giver cyklisterne en god forbindelse helt inde til hjertet af Esbjerg. Cykelparkering skal sikre en god overgang mellem at være cyklist og fodgænger i Esbjerg centrum, ligesom både cykelparkering og andre cykeltiltag skal brande supercykelstien. Nr. 63 Cykelfremme Funktion: Anlægsbeløb 74. Tilskud fra Statens Cykelstipulje 74. Netto 216 Anvendes til for eksempel anlæggelse af cykelstier, bedre parkeringsmuligheder for cyklister og øget trafiksikkerhed for cyklister mv. Nr. 64 Sammenhængende cykelsti i Jernbanegade Funktion: Anlægsbeløb Beløbene anvendes til arealerhvervelse/leje af arealer samt etablering af manglende cykelstistrækninger i Jernbanegade Andre anlægsarbejder Nr. 65 Sikkerhedsfremmende foranstaltninger og trafikstøjdæmpning Funktion: Anlægsbeløb Beløbene anvendes til sikkerhedsfremmende foranstaltninger og trafikstøjdæmpning. Nr. 66 Esbjerg som trafiksikkerhedsby Funktion: Anlægsbeløb Tilskud Netto Esbjerg Kommune er udpeget som trafiksikkerhedsby 214. Esbjerg Trafiksikkerhedsby er bygget op om 5 temaer for trafiksikkerhedsmæssige tiltag. Rundkørsler i og omkring Esbjerg by, bløde trafikanter i den centrale by, fordelingsveje i boligområder, indfaldsveje, der samtidig er skoleveje samt den menneskelige faktor (adfærdsdesign). Temaerne vil blive udmøntet i konkrete projekter, som geografisk primært vil koncentrere sig om Esbjerg centrum, Esbjerg Ø og Sædding.

12 Budget Nr. 67 Renovering/omdannelse af Kongensgade, 2 etape Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etape 2 strækningen fra Kirkegade til Torvet. Nr. 68 Renovering af sidegader til Kongensgade Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til etape 3 strækningen fra Torvet til Englandsgade og etape 4 fra Englandsgade til Jernbanegade. Nr. 69 Banegårdscentret Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til Esbjerg Kommunes andel af infrastrukturarbejde i forbindelse med etablering af shoppingcenter syd for Esbjerg Banegård. Bygherrens andel er 3,6 mio. kr. Nr. 7 Østlig særtransportrute til høje særtransporter Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til anlæg af en mere direkte rute for de høje særtransporter på strækningen fra Korskroen til Esbjerg Østhavn. Nr. 71 Ny vej til særtransport Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til projektering, arealerhvervelse og særlige foranstaltninger i forbindelse med anlæg af østlig særtransportrute for høje transporter. Nr. 72 Busfremkommelighed fra UCSyd og Esbjerg Ø til banegården og lysregulering Degnevej/ Strandbykirkevej Funktion: Anlægsbeløb Tilskud Netto Anvendes til etablering af lysregulering Degnevej/Strandby Kirkevej, samt bedre busfremkommelighed i Storegade frem til Jernbanegade. Nr. 73 Forplads til nærbanestation i Jerne Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til arealerhvervelse, nedrivning af bygning, projektering og anlæg af stationsforplads.

13 Budget Nr. 74 Fastholdels af kapitalapparat veje mv. Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til forsat vedligeholdelse af kapitalapparatet (veje, fortove, broer, tunneller osv.) Nr. 75 Parkeringspladser ved Ribe Fritidscenter Funktion: Anlægsbeløb Anvendes til p plads forbedringer ved Ribe Fritidscenter Nr. 76 Etablering af offentligt toilet i Ribe Funktion: Anvendes til etablering af nyt fremtidssikret toilet ved P nord. Fælles projekter med byfornyelsesmidler Anlægsbeløb 75. Tilskud 375. Netto 375. Nr. 77 Supercykelstibro over jernbanen Funktion: Anlægsbeløb Tilskud Netto Anvendes til opførelse af cykelstibro over jernbanen ved det nye trafikknudepunkt. Broen vil forbinde Østerbyen og Midtbyen. Esbjerg Lufthavn Nr. 78 Banerenovering Funktion: Anlægsbeløb Beløbet anvendes til banerenoveringer.

14 Budget Social & Arbejdsmarkedsudvalget Handicappede Nr. 79 UCR, Farupvej 8 A, 12 boliger til samling af 12 enkeltmandsforanstaltninger (almene ældreboliger) Funktion:.22.5 Servicearealtilskud 48. Salg af grund Rådighedsbeløb Anlægsbeløb, netto 14.6 Opførelse af et botilbud efter Lov om almene ældreboliger med 12 pladser og med tilhørende fælles og serviceareal ved ny og ombygning af utidssvarende botilbud på Farupvej 8 A D i Ribe. Botilbuddet er til samling af udviklingshæmmede borgere i enkeltmandsforanstaltninger. Indtægter vedrører servicearealtilskud fra staten og salg af jord til boligprojektet. Anlægsbeløb er overført til Teknik & Byggeudvalget. Rådighedsbeløb på 1,12 mio. kr. er tilbageført til Social & Arbejdsmarkedsudvalget ved Byrådets godkendelse af licitationsresultat. Nr. 8 UCR, Bøge Allé erstatningsboliger til multihandicappede (almene ældreboliger) Funktion: Servicearealtilskud 72. Servicearealer 3..4 Låneoptagelse Anlægsbeløb, netto Opførelse af et botilbud efter Lov om almene ældreboliger med 18 boliger og tilhørende fælles og serviceareal placeret på Ribelund. Botilbuddet er til erstatning for botilbuddet på Bøge Allé Botilbuddet opføres efter lov om almene ældreboliger. Projektet er budgetteret til brutto 28,28 mio. kr. og netto 6, mio. kr. Det afsatte beløb i 216 er nettoudgift inkl. servicearealtilskud og låneoptagelse. Nr. 81 UCE, Kornvangen 1 5 og erstatningsboliger til Udviklingscenter Esbjerg og Socialt Rehabiliteringscenter (43 almene ældreboliger og 12 boliger efter serviceloven) Funktion: Anlæg Anlægsbeløb Servicearealer Låneoptagelser Beboerindskud Ejendomsværdi Servicearealtilskud På Kornvangen opføres 55 boliger med tilhørende fælles og servicearealer. 4 erstatningsboliger er til Udviklingscenter Esbjerg og 15 erstatningsboliger er til Socialt Rehabiliteringscenter. Botilbuddene etableres ved ombygning af Kornvangen 9 til 24 boliger og ved nybygning af 31 boliger og administration på Kornvangen boliger opføres som almene boliger og 12 boliger opføres efter serviceloven. Botilbuddene til Udviklingscenter Esbjerg erstatter boliger på Kornvangen, Gammelbyhus og Gammelby Strandvej 2. Hertil kommer 6 boliger til ældre udviklingshæmmede. Botilbuddene til Socialt Rehabiliteringscenter afløser Bo 25 og Hedehyblerne og 3 særforanstaltninger. Projektet er budgetteret til i alt brutto 85,957 mio. kr., og netto 18,27 mio. kr. Der er i budgetperioden afsat netto 17,27 mio. kr. til etablering af erstatningsbotilbud til 55 borgere. Projektets økonomi sættes endeligt på plads i forbindelse med godkendelse af projektforslag. Anlægsbeløb, netto

15 Budget Nr. 82 UCR, Bøge Allé erstatningsboliger (Almene ældreboliger) Funktion: Anlæg inkl. moms Servicearealer Låneoptagelser Beboerindskud Ejendomsværdi Servicearealtilskud 72. Ombygningen af Bøge Allé er efter Lov om almene ældreboliger til 18 boliger og tilhørende fællesog serviceareal. Botilbuddet er til erstatning for utidssvarende botilbud på udviklingscenter Ribe. Der er i budgettet afsat et nettobeløb på 2,17 mio. kr. i 216 og 5,829 mio. kr. i 217 til etablering af botilbuddet. Anlægsbeløb, netto Nr. 83 Erstatningsbotilbud til borgere fra Sjællandsgade med dobbeltdiagnose (Skæve boliger) Funktion: Anlæg Servicearealer Låneoptagelser Statstilskud 5.2. Der er i budgettet afsat nettobeløb på,5 mio. kr. i 216 og 4,545 mio. kr. i det efterfølgende år til etablering af et botilbud til 12 borgere med dobbelt problematikker (psykiatri og misbrug). I tilknytning til botilbuddet etableres serviceareal til personalet. Botilbuddet etableres i tilknytning til Forsorgshjemmet i Exnersgade. Som skæve boliger kan der opnås tilskud på 4. kr. pr. bolig og tilsvarende til fællesarealet. Boligerne finansieres derudover ved låneoptagelse. Anlægsbeløb, netto Nr Skæve boliger til en særligt udsat gruppe (Skæve boliger) Funktion: Anlæg 8, 4., Låneoptagelser, -2.4, Statstilskud, -2.4, Anlægsbeløb Skæve boliger er boliger til hjemløse og særligt udsatte befolkningsgrupper, som har svært ved at indpasse sig eller ikke magter at bo i traditionelt udlejningsbyggeri. Boligerne skal kunne rumme beboere med en væsentlig anderledes adfærd og ofte et misbrug. De 6 nye boliger tænkes opført som en mindre klynge i omgivelser, der ikke grænser op til tæt boligbebyggelse, men med rimelig nærhed til bycentrum. Som skæve boliger kan der opnås tilskud på 4. kr. pr. bolig. Boligerne finansieres derudover ved låneoptagelse, som afdrages via beboernes husleje. Arbejdsmarked Nr. 85 Nedrivning af tidligere Nørremarkskolen og retablering af området overgår til pulje Funktion: Anlægsbeløb 5.. Overgår til pulje 5.. Nørremarksskolen, nedrivning og reetablering af området overgår til puljen, anlæg.

16 Budget Børn & Familieudvalget Dagtilbud Nr. 86 Daginstitution på Beredskabsgrunden Funktion: Anlægsbeløb Afledt drift Opførelse af ny stor daginstitution på Beredskabsgrunden, Gl. Vardevej 97. Projektet omfatter byggeri til erstatning for Midtbyens Børnehave og Tovværkets Børnegård inklusiv Hjertingvej. Herudover indgår et større antal m2 således, at der kan tilvejebringes supplerende kapacitet med henblik på afhjælpning af den generelle kapacitetsudfordring i området midtbyen samt aflastning af daginstitutionerne Nygårdsvej og Esbjerg Børnegård. I den afledte drift indgår rationale på det pædagogiske personale i forbindelse med nybyggeri, der medfører stordriftsfordele. Nr. 87 Masterplan særligt tiltrængte byggerier i Dagtilbud Funktion: Anlægsbeløb Afledt drift De afsatte anlægsmidler omfatter nybyggeri ved daginstitutionen Børnehusene i Tjæreborg til erstatning for 2 nedslidte bygninger og en midlertidig pavillon. I den afledte drift indgår rationale på det pædagogiske personale i forbindelse med nybyggerier, der medfører stordriftsfordele. Desuden indgår øget lejeudgift til nybyggeri for nedslidte bygninger for Ringgården og Tusindfryd, hvor anlæg udføres af boligforening. Nr. 88 Nybyggeri til Trianglen/Lykkegårdsparken Funktion: Anlægsbeløb Afledt drift De afsatte anlægsmidler omfatter erstatningsbyggeri for nedslidte bygninger for daginstitutionerne Trianglen og Lykkegårdsparken i form af nybyggeri på Trianglens grund. I den afledte drift indgår rationale på det pædagogiske personale i forbindelse med nybyggeri, der medfører stordriftsfordele. Nr. 89 Renovering af Jacob A. Riis Børnehave Funktion: Anlægsbeløb 1.. Der er afsat midler til renovering af den selvejende daginstitution Jacob A. Riis Børnehave jfr. Masterplan for Dagtilbudsområdet. Familie Nr. 9 Ombygning af Børnehaven Kornvangen Funktion: Anlægsbeløb Der tilbygges aktivitetslokale indeholdende gulvvarme, rumdækkende lift, rum til opbevaring af hjælpemidler, træningsredskaber og håndvask m.v. samt nyt inventar til træningsrummet/aktivitetslokalet.

17 Budget Kultur & Fritidsudvalget Kultur og fritid Nr. 91 Hovedbiblioteket modernisering Funktion: Anlægsbeløb Netto Der blev i forbindelse med budget afsat midler til Hovedbiblioteket, modernisering. Forslaget om modernisering omfatter udbedring af mangler, udførelse af nødvendige vedligeholdelsesopgaver og indretningstiltag, der vil gøre biblioteket til et væsentligt mere attraktivt og moderne rum for studerende, børnefamilier og borgere i alle aldre. Desuden omfatter forslaget tiltag vedr. klima og arbejdsmiljø. Hovedbiblioteket blev taget i brug i 1984 og der er aldrig blevet gennemført en gennemgribende modernisering. Bygningen er daglig arbejdssted for 89 personer lige fra bibliotek, borgerrådgiverfunktion, skoleadministration til cafe. I dag er Hovedbiblioteket et væsentligt kulturtilbud i Esbjerg bymidte, men også center for en lang række kultur og læringsaktiviteter for hele kommunen. Biblioteker i hele verden er gået fra at have fokus på bogsamlingen til at have fokus på at danne åbne og offentlige byrum, hvor mennesker mødes og mange former for sociale, kulturelle og læringsrelaterede aktiviteter udfolder sig. Nr. 92 Sport & Event Park Esbjerg anlægstilskud til magasinvej og p plads Gl. Vardevej Funktion: Anlægsbeløb Netto Der blev i forbindelse med budget afsat midler til Sport & Event Park Esbjerg, renovering / forbedring af belægning på magasinvejen og p plads ved skøjtehallerne på Gl. Vardevej. Magasinvejen blev oprindelig etableret til brug for idrætsparkens maskiner og almindelig persontransport. Men den øgede aktivitet i forbindelse med arrangementer i Blue Water Dokken og Skøjtehallerne har medført, at både vej og p plads bruges af store lastbiler og busser. Det er nødvendigt at opbygge en helt ny vej, som skal afvandes med nedløbsbrønde og regnvandsledninger. Den nye vej skal anlægges, hvor den nuværende vej er placeret. På p pladsen er det vurderet, at det er tilstrækkeligt med en ny slidlagsbelægning. Projektet medfører ingen ansøgning fra Sport & Event Park Esbjerg om øget driftstilskud. Nr. 93 Sport & Event Park Esbjerg renovering af omklædningsbygning i Guldager Idrætscenter Funktion: Anlægsbeløb 4.. Netto 4.. Der blev i forbindelse med budget afsat midler til Sport & Event Park Esbjerg, renovering af omklædningsbygning i Guldager Idrætscenter. I en tilstandsvurdering fra 27 er der beskrevet en række kritiske forhold ved omklædningsbygningen; primært omkring tagetagen. Tagetagen er bygget oven på den gamle tagterrasse med uheldige konstruktioner til følge. Specielt to forhold gør sig gældende; dels findes en åben altangang, hvor der er fortovsfliser ovenpå paptag og dels mangler undertaget flere steder over omklædningsrummene. Der påtænkes udarbejdet projektmateriale, hvor tagetagen fjernes, nyt tag etableres og omklædningsrum flyttes ned i underetagen. Projektet medfører ingen ansøgning fra Sport & Event Park Esbjerg om øget driftstilskud.

18 Budget Nr. 94 Korskro Motorsportcenter, Udviklingsplan Funktion: Anlægsbeløb 1.9. Netto 1.9. Der blev i forbindelse med budget afsat yderligere midler til Korskro Motorsportcenter, udviklingsplan. Denne gang vedrører projekterne: 1) Asfalt på den nye bilbane, 2) Publikumsgangbro ved Motocross og 3) Indhegning af området. Færdiggørelse af den nye bilbane med asfaltbelægning har højeste prioritet. Herefter vil bilbanen være fuldt opgraderet og kan bruges til både nationale og internationale løb i både folkerace og rallycross. På grund af pladsproblemer med publikum ønsker man at inddrage pladsen på den anden side af banen. Etablering af en publikumsgangbro vil opfylde de krav der er vedrørende adgang til publikumsområder og adgangen til området vil ske på en sikker og forsvarlig måde. Ydermere giver gangbroen mulighed for yderligere 1.5 publikummer med gode udsynsforhold. Brugergruppen ved Korskro Motorsportcenter ønsker indhegning af området. Dette er ikke et krav. Men det giver mulighed for at styre adgangen til området, blandt andet med baggrund i tidligere indbrud / tyveri og hærværk. Derudover ønskes kørere og dyreliv sikret, således der ikke kan komme vildt på banerne. Ved budgetvedtagelsen for blev der afsat rådighedsbeløb til 1) 55. kr., 2) 1. kr. og 3) 44. kr. Nr. 95 Fritidskulturel pulje Funktion: Anlægsbeløb Der er i hvert af årene afsat midler til fritidskulturelle investeringer på godt 1,5 mio. kr. Principper for Fritidskulturel Pulje kan findes på Esbjerg Kommunes hjemmeside (foreninger.esbjergkommune.dk) under Tilskud og regler. Beløbet frigives af Byrådet i forbindelse med budgetvedtagelsen og puljens anvendelse besluttes herefter af Kultur & Fritidsudvalget. Selve puljebeløbet er afsat på kontoområde , da erfaringer viser, at den efterfølgende prioritering primært sker til idrætsfaciliteter primært målrettet børn og ungeforeninger. Umiddelbart efter prioriteringen af puljens anvendelse i Kultur & Fritidsudvalget, fordeles midlerne til de konkrete projekter, på henholdsvis og Netto Nr. 96 Overdragelse af bygninger til anden ejer. Salg af fritidsbygninger Funktion: Puljebeløb, indtægt Netto indtægt Afledt drift Der blev i forbindelse med budget afsat puljebeløb til salgsindtægt vedrørende salg af kommunale fritidsbygninger. 15 bygninger, administreret inden for Kultur & Fritidsudvalgets område, vil blive gennemgået. Efter gennemgang vurderes det, hvilke bygninger der er egnet til salg. Hvis der undervejs i gennemgangen viser sig at være bygninger, ud over de udvalgte 15 førnævnte, som vurderes egnet til salg, vil disse blive inddraget. Bygningerne vil blive gennemgået i forhold til benyttelsesgrad, gebyrindtægter, driftsudgifter samt om der er begrænsninger der gør det umuligt af flytte foreninger i forhold til brugsretsaftaler med bindinger m.v. Bygningernes stand vil ligeledes blive vurderet i forhold til større forventede vedligeholdelsesopgaver. Kultur & Fritidsudvalget vil efterfølgende få forelagt sager for de bygninger som anbefales afhændet. Der er samtidig afsat en forventet pulje på afledte driftsbesparelser. Denne driftspulje vil blive udmøntet i takt med, at der er konkrete bygninger som afhændes. Udmøntningen kan have konsekvenser for både Teknik & Byggeudvalget, Økonomiudvalget samt Kultur & Fritidsudvalget.

19 Budget Nr. 97 Farup støtte til opførelse af Farup Kultur og Aktivitetshus Funktion: Anlægsbeløb Netto Afledt drift Der blev i forbindelse med budget afsat midler som dels anlægstilskud på 3.. kr. og dels kommunal nedrivning på 45. kr. til opførelse af nyt Kultur og Aktivitetshus i Farup. Siden 211 har sagen været en del af de årlige budgetforhandlinger. Men på grund af kommunens økonomiske situation, blev der ved budget 215 meddelt endeligt afslag. Farup Sogn har siden revurderet projektet og er kommet frem med et nyt og mindre projekt samt alternative løsninger for idrætslivet i Farup sogn. Gymnastikafdelingen i Farup Sogns Borger og Gymnastikforening flytter deres idrætsaktiviteter til en stor hal, som tilhører en af byens største virksomheder. Derfor skal gymnastikforeningens brug ikke inkluderes i det nye Kultur og aktivitetshus, hvilket medvirker til et noget reduceret projekt. Det nye projekt går ud på at nedrive Farup gl. Skole og bygge et mindre kultur og aktivitetshus på ca. 7 m2. Huset opføres som et energivenligt hus, og der vil være tænkt i fleksible løsninger, således de samme rum kan bruges af forskellige brugere afhængig af, hvordan lokalsamfundet og foreningerne udvikler sig. Farup Landsbyfælled, herunder Farup Forsamlingshus vil blive bygherre af projektet. Farup Forsamlingshus er momsregistreret og vil selv afløfte moms. Forslaget vil have afledte driftsmæssige konsekvenser. Disse vil blive udmøntet i forbindelse med, at Farup gl. Skole nedrives. Udmøntningen kan have konsekvenser for både Teknik & Byggeudvalget ( 6. kr.), Økonomiudvalget ( 16.8 kr.), samt Kultur & Fritidsudvalget ( 65. kr. i sparet drift og 55. kr. i lokaletilskud). Sundhed & Omsorgsudvalget Omsorg og pleje Nr. 98 Østerbycenteret opførelse af centerfaciliteter Funktion: Anlægsbeløb Statstilskud, servicearealer Netto 8.5. Beløbet er afsat til kommende sygeplejeklinik og sygeplejefaciliteter på Østerbycentret. Byrådet har den 5. oktober 215 givet en anlægsbevilling på 3,3 mio. kr., fordelt med,4 mio. kr. i 215 og 2,9 mio. kr. i 216. Det resterende beløb tilføres kommunekassen. Nr. 99 Sektorplan Bytoften og Krebsestien Funktion: Anlægsbeløb Et overordnet mål for Sektorplanen er færre, men større plejecentre. Det er en forudsætning for spareforslaget vedr. nedlæggelse af plejehjemspladser at udvide Bytoften. Der er i Sektorplanen indarbejdet et nyt plejecenter i Gjesing, Krebsestien i 218 med op til 1 pladser.

20 Budget Nr. 1 Ommærkning og ombygning af ældreboliger på Nygårdsvej/Sjællandsgade Funktion: Anlægsbeløb Sundhed & Omsorg har igennem længere tid oplevet en betydelig tomgangsleje på ældreboliger på Nygårdsvej/Sjællandsgade. Der er generelt ledige ældreboliger i Esbjerg Kommune. En mulighed kan være, at en del af boligerne ombygges og ændrer status til ungdomsboliger. Kommunen ejer ejendommen og kan således ikke ommærke boligerne. Det kræver at boligerne kan overdrages til en boligorganisation (efter offentlig udbud), der herefter kan ommærke boligerne. Nr. 11 Ombygning af områdecentre Funktion: Anlægsbeløb 5.. Der er i 216 afsat 5, mio. kr. til løbende renovering af områdecentre. Nr. 12 Ombygning af Esehuset Funktion: Anlægsbeløb 3.5. Esehuset er delt op i to afdelinger. En gerontopsykiatrisk afdeling (grøn rondel) og en demensafdeling (rød rondel). Der er behov for at ombygge den grønne rondel. På 1. sal skal der laves en mindre nybygning på 9 m2 til nyt køkken og fællesstue. Desuden skal der etableres en vindskærm og en generel ombygning. I stueetagen skal der bygges en ny fællesstue samt en generel ombygning. Nr. 13 Etablering af sygeplejeklinikker Funktion: Anlægsbeløb 5.. Som led i en større organisationsændring i Sundhed & Omsorg oprettes der 5 sygeplejeklinikker i kommunen. Der er allerede oprettet en sygeplejeklinik på Højvang, ligesom der er et projekt på vej vedrørende oprettelse af en sygeplejeklinik på Østerbycentret. Der afsættes således et beløb til oprettelse af de resterende 3 sygeplejeklinikker i henholdsvis Ribe, Bramming og det nordlige Esbjerg. Kommunal boligforsyning Nr. 14 Renovering af kloaknet Rahbeks Allé Funktion: Anlægsbeløb 7.6. I ejendommen Rahbeks Alle 45 55, Hans Tausens Vej 1 9 og samt J. L. Heibergs Alle 2 1 og er der skader på kloaksystemet, bestående af hhv. brud, samlingsforskydninger og overfladebeskadigelser. Samtidig med renoveringen af kloaksystemet bliver spildevand og overfladevand separeret. Nr. 15 Renovering af kommunale beboelsesejendomme Funktion: Anlægsbeløb Anlægsrammen anvendes til forbedringsarbejder generelt i de kommunale beboelsesejendomme. Forbedringsinvesteringer er lånefinansierede, med en huslejeforhøjelse til følge.

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget 77.892 64.219 49.713 109.704 Plan og Miljøudvalget 24.140 6.100 6.480 3.531 Teknik & Byggeudvalget 152.650 176.155 188.901 54.731 Social & Arbejdsmarkedsudvalget 2.531 17.474 3.507 0 Børn

Læs mere

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget -49.676-21.077 24.369 68.684 Plan og Miljøudvalget 5.960 8.270 8.550 6.100 Teknik & Byggeudvalget 241.506 174.897 103.088 93.516 Social & Arbejdsmarkedsudvalget -2.358 396 0 0 Børn & Familieudvalget

Læs mere

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget -92.443-40.198-31.657 26.174 Plan og Miljøudvalget 11.890 12.280 8.370 9.601 Teknik & Byggeudvalget 254.166 210.008 132.038 100.383 Social & Arbejdsmarkedsudvalget 27.408 530 396 0 Børn

Læs mere

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget -107.437-18.238-3.646 65.783 Plan og Miljøudvalget 9.280 7.930 5.514 4.726 Teknik & Byggeudvalget 319.313 160.617 100.985 92.467 Social & Arbejdsmarkedsudvalget 3.245-8.994 0 0 Børn & Familieudvalget

Læs mere

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget -114.676 11.923-23.021 18.924 Plan og Miljøudvalget 6.100 9.310 7.370 3.601 Teknik & Byggeudvalget 285.578 190.447 108.838 100.766 Social & Arbejdsmarkedsudvalget 27.349-1.225-4.149 0 Børn

Læs mere

Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden forventes solgt 60 parcelhusgrunde årligt.

Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden forventes solgt 60 parcelhusgrunde årligt. Økonomiudvalget Byudvikling Nr. 1 Salg af jord til boligformål Funktion: 00.22.02 Anlægsbeløb -18.976.800-15.048.700-29.548.000-22.717.500 Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til

Læs mere

Anlægsinvesteringer

Anlægsinvesteringer Økonomiudvalget -166.787 11.712-21.002 51.790 Plan og Miljøudvalget 16.180 18.340 5.431 3.600 Teknik & Byggeudvalget 340.919 182.808 100.165 99.967 Social & Arbejdsmarkedsudvalget 845 5.280 0 0 Børn &

Læs mere

Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik.

Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik. Økonomiudvalget Byudvikling Nr. 1 Salg af jord til boligformål Funktion: 00.22.02 Anlægsbeløb -24.309.700-22.629.100-22.060.400-22.544.400 Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2017 251 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 58.688 44.185 26.578 23.006 T1 I 16.583 19.030 19.030 13.030 00 Byudvikling, bolig og F1 U 20.530 20.530 13.030 13.030

Læs mere

Notat. Helhedsplan for Esbjerg Kommunes botilbud på Kornvangen. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud. 1. Indledning

Notat. Helhedsplan for Esbjerg Kommunes botilbud på Kornvangen. Borger & Arbejdsmarked Social & Tilbud. 1. Indledning Sct. Knuds Allé 7. 6740 Bramming Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 17. marts 2015 Sagsbehandler Susanne Oldenborg Telefon direkte 76 16 91 33 Sagsid 15/4044 Notat Helhedsplan for Esbjerg Kommunes

Læs mere

Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden forventes solgt 60 parcelhusgrunde årligt.

Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til byggemodningsplanen. I perioden forventes solgt 60 parcelhusgrunde årligt. Økonomiudvalget Byudvikling Nr. 1 Salg af jord til boligformål Funktion: 00.22.02 Anlægsbeløb -8.138.600-28.651.000-24.886.200-25.926.700 Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til

Læs mere

Teknik- og Ejendomsudvalget

Teknik- og Ejendomsudvalget 1 TEU 00 TEU 01 TEU 02 TEU 03 TEU 101 TEU 102 TEU 121B TEU 121C TEU 127 TEU 132 TEU 133A TEU 133B Pulje til ledig anlægsramme Jordforsyning byggemodning - boligformål Jordforsyning byggemodning - erhvervsformål

Læs mere

Bilag 1 - De enkelte fagudvalgs tillægsbevillingsansøgninger

Bilag 1 - De enkelte fagudvalgs tillægsbevillingsansøgninger Bilag 1 - De enkelte fagudvalgs tillægsbevillingsansøgninger I det følgende forklares de væsentligste tillægsbevillingsansøgninger opdelt på: rammebelagte områder, ikke rammebelagte områder, hvile-i-sig-selv,

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Anlæg - Budgetlægningen

Anlæg - Budgetlægningen BILAG NR. 5 NOTAT Haderslev Kommune Økonomi og Udbud Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Fax. 74 34 01 54 www.haderslev.dk Dir. tlf. 74 34 01 72 bbch@haderslev.dk 26-08-2015 Sagsident: 15/6642 Sagsbehandler:

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2019 241 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 29.233 32.207 21.012 21.012 T1 I 22.161 13.503 13.503 13.503 00 Byudvikling, bolig og F1 U 13.503 13.503 13.503 13.503

Læs mere

Anlægsprojekter til budget kr. (2018-priser) (- = indtægt el. besparelse / + =

Anlægsprojekter til budget kr. (2018-priser) (- = indtægt el. besparelse / + = Kassebeholdning, mio. kr. Anlægsprojekter til budget 2019-2022 1.000 kr. (2018-priser) (- = indtægt el. besparelse / + = 2019 2020 2021 2022 145,7 129,8 126,7 130,7 merudgifter) 2019 2020 2021 2022 Udvalget

Læs mere

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden.

Der er samlede overførsler for 64,1 mio. kr. på udgiftssiden og 19,8 mio. kr. på indtægtssiden. Bilag 1 - Overførsel af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013 I nedenstående skema er vist de enkelte fagudvalgs overførsler af rådighedsbeløb fra 2011 til 2012 og 2013: Overførsel af rådighedsbeløb

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2014 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 52.864 55.450 28.514 28.514 T1 I 12.410 12.410 12.410 12.410 00 Byudvikling, bolig og F1 U 12.410 12.410 12.410 12.410

Læs mere

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016

Oversigt over nye anlægsprojekter i budget 2016-2019. Ændringer i 2016 Pulje til kommunale bygninger/ældreboliger, som skal afvikles "nedrivningspuljen". 3.39. 3.39. 3.39. 3.39. Investering i energibesparende foranstaltninger 3.. 3.. 1.. 1.. 54719-14/ Nedlæggelse af brandhaner

Læs mere

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018 Udvalg 2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Udvalg for Plan og teknik 36.156.000 32.954.000 28.100.000

Læs mere

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning.

Beskrivelse af anlægsforslag: De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe vedrørende jordforsyning. Nummer: A101 Anlægget vedrører: jordforsyningen - boligformål Udgifter -6.005-6.321-9.769-8.662 Netto -6.005-6.321-9.769-8.662 De forventede indtægter er et skøn fra den administrativt nedsatte arbejdsgruppe

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1 Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2015 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 64.761 37.614 50.713 23.279 T1 I 12.622 12.622 12.622 12.622 00 Byudvikling, bolig og F1 U 12.822 12.622 12.622 12.622

Læs mere

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015.

I det efterfølgende er der en gennemgang af de konkrete anlægsbudgetter afsat i det vedtagne budget for 2015. Anlægsprojekter afsat i budget 2015 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2015. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018

BF2015 BO2016 BO2017 BO2018 Oplæg til anlægsbudget for 2015-2018 I dette notat fremlægges anlægsbudgettet for 2015-2018 som det foreligger juni 2014 på baggrund af vedtagelsen af budgettet for 2014 med overslagsårene 2015-2017. I

Læs mere

10 Teknik og Miljøudvalg Skattefinansieret

10 Teknik og Miljøudvalg Skattefinansieret Anlæg Udgift Indtægt i alt 10 Teknik og Miljøudvalg 42.662.000-9.566.000 33.096.000 1 Skattefinansieret 36.662.000-3.566.000 33.096.000 01 Park og Vej 16.785.000-900.000 15.885.000 02 Transport og infrastruktur

Læs mere

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet

Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet Norddjurs Kommune 26. maj 2014 Forslag til plan for udmøntning af anlægspuljen på skole- og dagtilbudsområdet I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2014 og overslagsårene blev det besluttet at

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2016 1 10 Udvalget for Teknik og miljø T1 U 44.954 50.790 35.073 27.420 T1 I 16.337 16.337 16.337 16.337 00 Byudvikling, bolig og F1 U 18.936 17.836 17.836 17.836

Læs mere

10 årig anlægsplan

10 årig anlægsplan 10 årig anlægsplan 2015 2024 Budget i 1.000 kr. i 2015 -pris 2015 2016 2017 2018 2015-2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Total alle år Gr. 1 - Skattefinansierede serviceanlæg Ejendoms- og Driftsudvalget

Læs mere

Oversigt over nye tiltag til anlægsprojekter i budget Økonomiudvalg

Oversigt over nye tiltag til anlægsprojekter i budget Økonomiudvalg Oversigt over nye tiltag til anlægsprojekter i budget 2017 - Udvalg 2017 2018 Økonomiudvalg 41.778.820 24.838.040 62.828.420 23.359.620 Udvalg for Plan og teknik 35.853.880 27.271.720 24.782.690 48.170.000

Læs mere

Struer Kommune - budget

Struer Kommune - budget Struer Kommune - budget 2017-2020 Budgetændringer indarbejdet efter budgetseminariet den 25.-26. august 2016 - indgår i budgetforslag 2017-2020 Positive beløb er udgifter og negative beløb er Drift: Besparelser:

Læs mere

Bilag 1 - De enkelte fagudvalgs tillægsbevillingsansøgninger

Bilag 1 - De enkelte fagudvalgs tillægsbevillingsansøgninger Bilag 1 - De enkelte fagudvalgs tillægsbevillingsansøgninger I det følgende forklares de væsentligste tillægsbevillingsansøgninger opdelt på: rammebelagte områder, ikke rammebelagte områder, hvile-i-sig-selv,

Læs mere

Kvartalsvis budgetopfølgning - anlægsvirksomhed: 3. kvartal 2015

Kvartalsvis budgetopfølgning - anlægsvirksomhed: 3. kvartal 2015 1 of 6 Til: Økonomiudvalget og byrådet (EKSEMPEL BUDGETOPFØLGNING OG FORVENTET REGNSKAB 3. KVARTAL 2015 VEDR. ANLÆG) Kvartalsvis opfølgning - anlægsvirksomhed: 3. kvartal 2015 1. Resumé den samlede skattefinansierede

Læs mere

Anlæg BASISBUDGET

Anlæg BASISBUDGET (kr. i -priser) Økonomi- og erhvervsudvalget 0 0 8.350.000 137.570.000 Anlægsbuffer (uspecificerede anlæg til 0 0 8.350.000 137.570.000 budgetlægning) Børne- og Ungdomsudvalget 64.615.000 97.285.000 50.620.000

Læs mere

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016

Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 Anlægsprojekter afsat i Budget 2016 I det efterfølgende fremgår anlægsprojekter, hvortil der er afsat budgetbeløb i det vedtagne budget for 2016. Når et anlægsprojekt skal igangsættes, skal der fremsendes

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014

Alle udvalg Anlægsoverførsler fra 2013 til 2014 Alle udvalg Overførsel fra 2013 til 2014 Restbudget regnskab Restbudget herefter (I hele ) Skattefinansieret område Udvalget for teknik og miljø Jordforsyning - udgifter 11.922 14.452 2.530 - salg af jord

Læs mere

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms.

Det foreslås, at der i første omgang meddeles en bevilling til de indledende arbejder, der vil beløbe sig til 1,2 mio. kr. inkl. moms. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Anlægsbevilling til indledende arbejder til og med licitation vedrørende opførelse af 28 almene boliger

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

SKATTEFINANSIERET EKSKL. ÆLDREBOLIGER OG JORDFORSYNING: 10 Økonomi- og erhvervsudvalget 0 0 0 0

SKATTEFINANSIERET EKSKL. ÆLDREBOLIGER OG JORDFORSYNING: 10 Økonomi- og erhvervsudvalget 0 0 0 0 SKATTEFINANSIERET EKSKL. ÆLDREBOLIGER OG JORDFORSYNING: 10 Økonomi- og erhvervsudvalget 0 0 0 0 20 Børne- og Ungdomsudvalget 64.659.000 97.350.000 50.655.000 15.151.000 301521 Pulje skoler - budget 4.155.000

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG

Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG Vejen kommune BEVILLINGSOVERSIGT ANLÆG 2018 253 10 Udvalget for teknik og miljø T1 U 43.935 28.028 23.396 15.260 T1 I 19.354 19.354 13.252 13.252 00 Byudvikling, bolig og F1 U 20.878 13.250 13.250 13.250

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Budgetbilag. 2. opfølgning af anlægsbudget 2011 og den heraf afledte låneoptagelse

Budgetbilag. 2. opfølgning af anlægsbudget 2011 og den heraf afledte låneoptagelse 4-årsbudget 2012-2015 Nr. 5 ØKONOMI & PLANLÆGNING Dato: 10. august 2011 Tlf. dir.: 4477 2204 Kontakt: Robert Jensen Sagsnr: 2011-3879 Dok.nr: 2011-142693 Budgetbilag 2. opfølgning af anlægsbudget 2011

Læs mere

Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik.

Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik. Økonomiudvalget Byudvikling Nr. 1 Salg af jord til boligformål Funktion: 00.22.02 Anlægsbeløb -31.944.700-35.603.900-30.365.700-35.434.000 Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til

Læs mere

Oversigt over nye tiltag til anlægbudget

Oversigt over nye tiltag til anlægbudget Revideret den: 8. august 2016 Oversigt over nye tiltag til anlægbudget 2017-2020 A1 Pulje til nedrivning af kommunale bygninger/ældreboliger 3.087.620 3.087.620 3.087.620 3.087.620 A2 Pulje til investering

Læs mere

Børn & Kultur Dagtilbud. Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden)

Børn & Kultur Dagtilbud. Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden) Børn & Kultur Dagtilbud Idéoplæg til opførelse af daginstitution på Gl. Vardevej 97, Esbjerg (beredskabsgrunden) Indhold Forord 3 Økonomisk ramme 3 Organisation 3 De fysiske rammer for den omhandlede målgruppe

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni Anlæg

Budgetopfølgning pr. 30. juni Anlæg Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 - Anlæg 1.000 kr. Før 2017 Samlet anlægsbevilling Forbrug Forventet regnskab Forbrug pr. 30. juni 2017 2018 Forventede Heraf Korrigeret Forbrugsprocent (A) til 2018 Afvigelser

Læs mere

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt Politikområde: Økonomiudvalget x Eksisterende Ændring, +/- Udvidelse, nyt Fysisk location (adresse) Projektbeskrivelse, Nyborgvej Overordnet beskrivelse Indtil 2004 var klubbane for Boldklubben Stjernen.

Læs mere

Byrådets 2. behandling af forslag til budget 2017 og budgetoverslag Dok.nr.: 7061 Sagsid.: 16/397 Initialer: soge Åben sag

Byrådets 2. behandling af forslag til budget 2017 og budgetoverslag Dok.nr.: 7061 Sagsid.: 16/397 Initialer: soge Åben sag Byrådets 2. behandling af forslag til budget 2017 og budgetoverslag 2018-20 Dok.nr.: 7061 Sagsid.: 16/397 Initialer: soge Åben sag Indledning Økonomiudvalget har den 15. august oversendt forslag til Esbjerg

Læs mere

Investeringsoversigt

Investeringsoversigt Investeringsoversigt 2017-2021 ØKONOMI- OG ERHVERVSUDVALGET: 662077 De 5 Hald'er 1.300 570 1.870 Sum Økonomi- og Erhvervsudvalget 1.300 570 0 0 0 1.870 BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET 301521 Pulje skoler - budget

Læs mere

Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag

Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag Økonomiudvalget Investeringsoversigt 2010-2014 - 1. behandlingsforslag Udgifter - I alt Sum U 119.822 7.728 2.255 1.805 980 22.780 55.239 Indtægter - I alt Sum I -170.453-50.565-5.090-6.090-1.590-5.475-216.595

Læs mere

Esbjerg Kommune. Aftale om Budget 2016-2019. indgået den 22. september 2015 mellem følgende partier i Esbjerg Byråd: Venstres Byrådsgruppe (V)

Esbjerg Kommune. Aftale om Budget 2016-2019. indgået den 22. september 2015 mellem følgende partier i Esbjerg Byråd: Venstres Byrådsgruppe (V) Esbjerg Kommune Aftale om Budget 2016-2019 indgået den 22. september 2015 mellem følgende partier i Esbjerg Byråd: Venstres Byrådsgruppe (V) Socialdemokraternes Byrådsgruppe (A) Socialistisk Folkepartis

Læs mere

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Sdr. Vissing vej 26, Sdr Vissing skole - ombygning 2011 Side

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel

Læs mere

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb

Investeringsoversigt med rådighedsbeløb alt U 33.986 104.931 93.990 62.590 33.690 14.781 343.968-7.302 0-800 0 0 0-8.102 Miljø- og Teknikudvalget U 8.936 27.173 4.800 8.507 3.436 14.527 67.379 Børne- og Skoleudvalget U 15.213 15.213 30.426 Vækst-

Læs mere

Anvendelse af grundkapital

Anvendelse af grundkapital Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen E-mail csp@esbjergkommune.dk Anvendelse af grundkapital 2015-2019 Esbjerg Kommune ønsker grundlæggende en almen sektor,

Læs mere

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter

Etablering af dagtilbud Havkærparken og Bøgeskovgård Aktivitetscenter Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 25. februar 2016 Havkærparken og Bøgeskovgård 1. Resume Ombygningen af dagtilbuddet Havkærparken i Tilst samt ombygningen

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Anlægsoversigt inkl. stjernemarkering

Anlægsoversigt inkl. stjernemarkering Anlægsoversigt inkl. stjernemarkering Økonomiudvalget: Økonomiudvalget 1.2 Fællesudgifter * Letbanen, linje 2 1.200 0 0 0 * Fra gade til by -17.644 66.074-139.908 0 Udvikling og byomdannelse i Odense NØ

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget

Bilag 2 Investeringsoversigt, Teknisk budget Bevillingsdato (i 1.000 kr.) U/I 2016 2017 2018 2019 Overordnet økonomi - inkl. Skatter og tilskud Grundkapitalindskud i nye almene boliger U 6.000 6.000 Klima og energi Klimaprojekter, følgeudgifter U

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

Budget = merudgift/mindreindtægt - = mindreudgift/merindtægt

Budget = merudgift/mindreindtægt - = mindreudgift/merindtægt Budget 201417 = mindreudgift/merindtægt pl heraf 1.372,3 2.777,6 4.243,4 8.393,3 Pr. 18092013 i 1.000 kr. Tekniske ændringer i alt 4.519,1 30.391,8 3.633,5 13.226,5 25.317,9 Rammebelagt 8.631,6 1.169,0

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. september Anlæg

Budgetopfølgning pr. 30. september Anlæg Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 - Anlæg 1.000 kr. Før 2017 Samlet anlægsbevilling Forbrug Forventet regnskab Forbrug pr. 30. september 2017 2018 Forventede Heraf Korrigeret Forbrugsprocent (A)

Læs mere

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen

Direktionen vil ligeledes revurdere den foretagen periodisering af anlægsrammen Notat Revurdering af anlægsrammen for 2019-2022 I forbindelse med Økonomiudvalgsmødet den 7. august 2018 blev Notat Status budget 2019. Foreløbigt overblik til Økonomiudvalgets møde 7.8.2018, fremlagt

Læs mere

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0

Korr. Budget 2010. Administrativ organisation 44.470 33.815 51.580 17.765 0 Samlenotat vedr. anlæg 4. budgetopfølgning 2010 1. Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen på anlæg i 2010 en afvigelse på -2.314.000 kr. På nuværende tidspunkt søges der om en tillægsbevilling

Læs mere

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år

Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Bilag 2 noter til overførsel af uforbrugte driftsmidler fra 2013 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for hvilke uforbrugte driftsmidler i 2013, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Økonomiudvalget

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016

Anlægsstyreliste 2015 Total 28. februar 2015 Forventet overførsel til 2016 Anlægsstyreliste Total 28. februar overførsel til Projekt Budget Forbrug forbrug i Kvalitetsfonden Anlæg 146.294 11.600 0 157.894 4.752 0 155.595 110.295 97.295 94.905 0 0 Udgifter 187.371 25.743 0 213.115

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Teknik- og Erhvervsudvalget Vedtaget budget 2019 Korrigeret budget 2019 Forbrug pr. 31.3.2019 Forventet regnskab 2019 Afvigelse i forhold til korr. budget Heraf

Læs mere

Masterplaner - idrætsfaciliteter. Fra knopskydning til udviklingsplaner

Masterplaner - idrætsfaciliteter. Fra knopskydning til udviklingsplaner Masterplaner - idrætsfaciliteter Fra knopskydning til udviklingsplaner Et historisk tilbageblik Politikere med interesse for bestemte idrætsgrene Klubledere med drive, visioner og politiske kontakter Selvejende

Læs mere

Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik.

Beløbene er afsat til køb af jord i henhold til den af Byrådet vedtagne Aktiv Jordpolitik. Økonomiudvalget Byudvikling Nr. 1 Salg af jord til boligformål Funktion: 00.22.02 Anlægsbeløb -24.309.700-22.629.100-22.060.400-22.544.400 Indtægterne omfatter salg af jord til boligformål i henhold til

Læs mere

Indstilling. Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge

Indstilling. Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 29. april 2008 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge Lokaleudbygning og modernisering på Mårslet Skole 1. Resume Nærværende indstilling

Læs mere

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016.

I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter på 10,2 mio. kr. i 2016. Investeringsoversigt Bemærkninger Konto 0 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 002.008 Hvissinge Øst 2. etape I Hvissinge Øst sættes et område til salg i 2016. Der er forventede nettoindtægter

Læs mere

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast

Investeringsoversigt inkl. aftaleudkast Skattefinansieret område Økonomi- og Erhvervsudvalget: Jordforsyning, boligformål Salg af boligjord Salgsomkostninger, boligformål -77.050-67.500-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000-68.000 2.300 2.300 2.300

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Investeringsoversigt Økonomiudvalget

Investeringsoversigt Økonomiudvalget Økonomiudvalget Kollonne til BYSEM Beløb i 1.000 kr. 2020-2023 Ventilation på Rådhuset, Holstebro Vedtaget U 15.714 Forslag til anlægsbudget U 15.714 222674 Motorvej - jorderhvervelse Vedtaget U 20.000

Læs mere

Nedenfor redegøres for, hvilke uforbrugte driftsmidler i 2015, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år.

Nedenfor redegøres for, hvilke uforbrugte driftsmidler i 2015, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. Bilag 2 Noter til overførsel af ufobrugte driftsmidler fra 2015 til efterfølgende år Nedenfor redegøres for, hvilke uforbrugte driftsmidler i 2015, der ønskes overført til forbrug i efterfølgende år. udvalget

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24.

SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT. Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010. Økonomiudvalget. Dato: 24. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2009 til 2010 Til: Økonomiudvalget Dato: 24. februar 2010 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Journalnr.: 10/4568 Følgende

Læs mere

Opdelt investeringsoversigt

Opdelt investeringsoversigt DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Skattefinansieret anlæg, i alt 332.492 308.653 237.003 224.493 kontrakt 97.493-2.395 805 805 Bygsvedligeholdelse, i alt 11.679 11.679 11.679 11.679 Kvalitetsfondsprojekter

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller.

Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. NOTAT Skimmelsvamp på Leos Plejecenter. Løsningsmodeller. I 2012 besluttede Kommunalbestyrelsen, at hovedbygningen på Leos Plejecenter skal ombygges til korttidscenter. Ombygningen er i fuld gang, og i

Læs mere

Struer Kommune - budget 2016-2019

Struer Kommune - budget 2016-2019 Drift: Økonomi- og Arbejdsmarkedsudvalget: Feriefonden Budget til Feriefondens møder/forplejning mv. nulstilles, og fremover skal Feriefonden selv finansierer disse udgifter. Tillidsrepræsentanter TR-tillæg

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse. Dato 10. april 2015 Der er behov for at opføre aktivitetslokaler i tilknytning til boligbebyggelsen

Læs mere

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg

Budgetopfølgning pr Teknik- og Erhvervsudvalget - Anlæg (Mio. kr.) Løbende priser Økonomisk oversigt Teknik- og Erhvervsudvalget Vedtaget budget 2018 Korrigeret budget 2018 Forbrug pr. 30.6.2018 Forventet regnskab 2018 Afvigelse i forhold til korr. budget Heraf

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet

Bilag. Region Midtjylland. Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Region Midtjylland Udmøntning af rammebevilling til udvikling af tilbud på psykiatri og socialområdet Bilag til Forretningsudvalgets møde 13. maj 2008 Punkt nr. 9 NOTAT Udmøntning af rammebevilling til

Læs mere

Anlægsoversigt pr. 15. maj 2014

Anlægsoversigt pr. 15. maj 2014 Anlægsoversigt - 2018 pr. 15. maj Forslag / Nyt () Det skattefinansierede område: Økonomiudvalget U 5.000 0 0 7.100 12.100 87.000 13.900 0 ØU 100 Sikring af kommunale ejendomme U 2.500-500 2.000 2.000

Læs mere

Hedensted Kommune Halvårsregnskab 2013 - Regnskabsoversigten 8/13/2013

Hedensted Kommune Halvårsregnskab 2013 - Regnskabsoversigten 8/13/2013 Hedensted Kommune Halvårs - Regnskabsoversigten 8/13/ 1. halvår Forbrug pr. 30. (incl TB for juni Byråd U 3,312,713 53,026 3,365,739 1,660,638 3,210,542 I -3,312,713-53,026-3,365,739-1,660,638-3,210,542

Læs mere

Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice

Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice Håndværkermøde Tema: Erhvervsservice Onsdag d. 5. december 2018 Varde Kommunes anlægsopgaver 2019 ved Thomas Jaap, Direktør Plan, kultur og teknik Anlægsprojekter 2019 Anlægsprojekter 2019-2022 (kr. 1000)

Læs mere

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus"

Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt Skytternes Hus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. januar 2015 Anlægsbevilling på 20,3 mio. til et nyt "Skytternes Hus" Denne indstilling handler om, at der skal opføres et

Læs mere

Hørsholm kommune Udbygningsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest & Nordvest. Cash-flow analyse

Hørsholm kommune Udbygningsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest & Nordvest. Cash-flow analyse Hørsholm kommune Udbygningsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest & Nordvest COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Hørsholm kommune Udbygningsplan

Læs mere

Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige

Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige Afstemningspakke 6 Samarbejdsgruppen øvrige Budget 2019 10. oktober 2018 01 Miljø-, Teknik- og Ejendomsudvalget Pulje til cykelsti og veje Konkrete anlægsprojekter med renovering af kommunens cykelstier,

Læs mere