BØRSMÆGLERFORENINGEN FINANSRÅDET KØBENHAVNS FONDSBØRS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "BØRSMÆGLERFORENINGEN FINANSRÅDET KØBENHAVNS FONDSBØRS"

Transkript

1 Til direktionen ledelsen i medlemsvirksomhederne Ny dansk aktielåneordning Vedlagt fremsendes Standardvilkår for lån for aktier (herefter Standardvilkårene) udarbejdet af Finansrådet og Børsmæglerforeningen i samarbejde med Københavns Fondsbørs. Standardvilkårene kan anvendes som aftalegrundlag for lån af aktier med virkning fra den 11. juni 1999, hvor en af Fondsbørsen etableret indberetningsordning træder i kraft. Standardvilkårene kan rekvireres på diskette ved henvendelse til Finansrådet eller Børsmæglerforeningen. Tilsvarende kan en engelsk oversættelse af Standardvilkårene rekvireres hos organisationerne. Ligningsrådet har på organisationernes anmodning truffet afgørelse om den skattemæssige behandling af aktielån. Finanstilsynet har truffet beslutning om den regnskabsmæssige og solvensmæssige behandling mv. af aktielån. Endelig har Københavns Fondsbørs etableret en indberetningsordning og truffet beslutning om fortolkningen af flagningsreglerne i relation til aktielån. 1. februar 2001 Ref.: Helle Søby Thygesen Direkte tlf hst@finansraadet.dk Finansrådets Hus Amaliegade København K Tlf.: Fax: f@finansraadet.dk CVR-nr.: Børsmæglerforeningen vil afholde et medlemsmøde om den nye aktielåneordning den 7. juni 1999 kl Der vil senere blive indkaldt til mødet. Nedenfor orienteres nærmere om Standardvilkårene. Baggrund og formål Organisationerne har igennem en længere periode arbejdet for at etablere en låneordning for aktier i Danmark. Det antages, at en velfungerende aktielåneordning vil kunne forbedre aktiemarkedets likviditet, fremme handel med aktier noteret på flere børser og øge mulighederne for en effektiv afvikling af værdipapirhandler. Låneordninger for værdipapirer kendes fra mange andre lande, og Danmark har hidtil skilt sig ud internationalt ved ikke at have en låneordning for aktier. I Sverige fungerer eksempelvis en aktielåneordning på grundlag af en standardaftale nogenlunde svarende til Standardvilkårene.

2 Side 2 Værdipapirlåneordninger kan fungere på mange forskellige måder. Organisationerne har valgt ikke at etablere en særlig organisation eller en central modpart for aktielån. I stedet for har organisationerne udarbejdet Standardvilkårene, der indeholder en standardiseret låneaftale, som interesserede långivere og låntagere kan anvende. Det er organisationernes håb, at tilstedeværelsen af Standardvilkårene suppleret med myndighedsudtalelser mv. om den skattemæssige og regnskabsmæssige behandling af aktielån kan tilvejebringe det fornødne grundlag for et velfungerende marked for aktielån. Standardvilkårene Standardvilkårene er et tilbud til markedsdeltagerne. Interesserede långivere og låntagere kan vælge at anvende Standardvilkårene som grundlag for aktielån. Standardvilkårene gælder kun i det omfang, parterne har indgået aftale herom, og parterne er frit stillet til at fravige vilkårene ved særskilte aftaler. Sådanne særskilte aftaler har fortrinsret frem for Standardvilkårene (pkt. 1). I det omfang parterne vælger ved særlig aftale at fravige Standardvilkårene, er det vigtigt at være opmærksom på, at de nedenfor anførte myndighedsafgørelser og fortolkninger mv. angår Standardvilkårene. Det vil være op til parterne i de enkelte låneforhold at bedømme, om eventuelle fravigelser fra Standardvilkårene medfører, at de nedenfor anførte afgørelser og fortolkninger mv. ikke finder anvendelse. Standardvilkårene skal suppleres af en aftale, som angiver parterne i låneforholdet, typen af lånte aktier, mængden af lånte aktier, tidspunkter for levering og tilbagelevering, vederlag for lånet og sikkerhedsstillelse (pkt. 3). Der er tale om lån til eje på samme måde, som når andre artsbestemte aktiver udlånes. Låntager registreres således som ejer af aktierne i Værdipapircentralen. Denne registrering er i øvrigt en nødvendig forudsætning for, at låntager kan afhænde de lånte aktier til en tredjemand (pkt. 4). Parterne skal foretage indberetning af aktielån i overensstemmelse med værdipapirhandelslovens bestemmelser herom (pkt. 5). Der henvises til afsnittene nedenfor om indberetning og flagning. Der aftales en fast løbetid på højst skes måneder. Derudover gælder dog korte opsigelsesfrister (pkt. 7).

3 Side 3 Udbytte i lånets løbetid tilfalder låntager, men afregnes til långiver uden fradrag, selv om låntager betaler skat heraf (pkt. 8). Standardvilkårene indeholder en række bestemmelser om, hvad der skal ske i forbindelse med bestemte begivenheder i lånets løbetid, såsom fondsemissioner, kapitalforhøjelser mv. Parterne må overveje, om disse bestemmelser er hensigtsmæssige i det enkelte tilfælde (pkt. 9). Parterne træffer aftale om, hvordan og i hvilket omfang der skal foretages sikkerhedsstillelse for lånet (pkt. 10). Parterne træffer aftale om vederlag for aktielån (pkt. 11). Hver part afholder egne omkostninger (pkt. 12). De lånte aktier tilbageleveres ved lånets ophør. I tilfælde af manglende tilbagelevering har långiver ret til på låntagers regning at foretage dækningskøb af tilsvarende aktier (pkt. 13). Det præciseres i Standardvilkårene, hvornår der er tale om misligholdelse (pkt. 14), og det anføres, hvilke konsekvenser der følger af en ophævelse af et aktielån. Det anføres i denne forbindelse, at opgørelse og afregning mellem parterne også har retsvirkning i forhold til en parts eventuelle konkursbo og kreditorer, jf. værdipapirhandelslovens 58 om netting (pkt. 15). Standardvilkårene indeholder en sædvanlig force majeure-bestemmelse. Derudover anføres, at en parts forpligtelser suspenderes, så længe parten ikke er i stand til at levere eller tilbagelevere bestemt typer af aktier, fordi det ikke er muligt at handle eller afvikle en handel med de pågældende aktier (pkt. 19). Standardvilkårene og tilknyttede aftaler om aktielån er undergivet dansk ret, og eventuelle tvister afgøres ved långivers værneting (pkt. 21). Skattemæssig behandling Organisationerne har anmodet Ligningsrådet om en bindende forhåndsbesked, om aktielån i henhold til Standardvilkårene skattemæssigt skal anses for udlån eller realisation. Ligningsrådet har i en bindende forhåndsbesked af den 15. december 1998 besvaret forespørgslen. Der vedlægges kopi af Ligningsrådets afgørelse.

4 Side 4 Ligningsrådets afgørelse om aktielån i henhold til Standardvilkårene kan kort gengives således: - Der er tale om lån og ikke om realisation. - Delvis tilbagelevering af lånte aktier medfører, at der er tale om lån for så vidt angår de tilbageleverede aktier og om realisation på udlånstidspunktet for så vidt angår de ikke-tilbageleverede aktier. - I det omfang der foretages dækningskøb, jf. Standardvilkårenes pkt. 13, er der ikke tale om realisation i forhold til långiver, idet erstatningsaktierne træder i stedet for de oprindelige aktier. Derimod anses låntager for at have erhvervet aktierne. - En eventuel realisation anses for foretaget på udlånstidspunktet. - Lån medfører ikke pligt til at betale aktieomsætningsafgift. Ligningsrådet lægger angiveligt afgørende vægt på, at Standardvilkårene alene vedrører børsnoterede aktier, hvorved der er sikret en vis mængde af handelsaktivitet med de pågældende aktier. Långivers modtagelse af udbytte fra låntager i henhold til Standardvilkårenes pkt. 8 må efter organisationernes opfattelse i skattemæssig henseende anses som almindelig indkomst og ikke som udbytte. Regnskabsmæssige og solvensmæssige behandling Regnskab Aktielån er ikke direkte omtalt i den nuværende regnskabsbekendtgørelse for pengeinstitutter mv., hvorfor en afgørelse fra Finanstilsynet var nødvendig. Afgørelsen er vedlagt. Finanstilsynet har i sin afgørelse valgt at lægge sig tæt op ad den regnskabsmæssige behandling for repo- og reverseforretninger. Aktieudlån og lån indebærer imidlertid ikke som repoog reverseforretninger (ægte salgs- og tilbagekøbsforretninger og ægte købs- og tilbagesalgsforretninger) nødvendigvis en likviditetsudveksling svarende til markedsværdien af aktiverne, hvilket der skal tages højde for i forbindelse med den regnskabsmæssige behandling af aktielån. Som for ægte købs- og tilbagesalgsforretninger og ægte salgs- og tilbagekøbsforretninger gælder for et aktielån efter Standardvilkårene, at selve aktiebeholdningen forbliver i långivers balance og ikke indgår i låntagers balance. Såfremt aktierne videreudlånes i henhold til Standardvilkårene eller i forbindelse med en ægte salgs- og tilbagekøbsforretning, påvirker dette heller ikke hverken långivers eller den nye låntagers balance. Aktierne forbliver således i den oprindelige långivers

5 Side 5 balance. Der skal gives noteoplysninger i regnskabet om kursværdien af de udlånte aktier hos långiver og de lånte aktier hos låntager. Hvis långiver har modtaget kontakt sikkerhedsstillelse, skal dette føres som en forpligtelse over for låntager, dvs. enten føres under regnskabsposten gæld til kreditinstitutter og centralbanker, hvis låntager er et kreditinstitut, eller under posten indlån. Låntager, som har stillet den kontante sikkerhed, skal føre denne som en fordring på långiver, dvs. under posten tilgodehavende hos kreditinstitutter og centralbanker eller under posten udlån. Hvis der derimod stilles sikkerhed i form af fx værdipapirer, skal der alene ske noteoplysninger herom efter de gældende regler om aktiver stillet som sikkerhed, jf. regnskabsbekendtgørelsen for pengeinstitutter mv (Tilsvarende regler gælder for fondsmæglerselskaber). Efter disse regler skal arten og størrelsen af de aktiver, som er stillet til sikkerhed, oplyses. Hvis der hverken er stillet kontant eller en anden form for sikkerhedsstillelse, begrænser den regnskabsmæssige behandling sig således til noteoplysninger om de lånte henholdsvis udlånte aktier hos låntager henholdsvis långiver. Den regnskabsmæssige behandling i øvrigt, fx i det tilfælde, hvor lånte aktier videresælges, følger bestemmelserne vedrørende ægte salgs- og tilbagekøbsforretninger, jf. Vejledning vedrørende ægte salgs- og tilbagekøbsforretninger (genkøbsforretninger, repo/reverseforretninger mv.), herunder Danmarks Nationalbanks genkøbsordninger, Vejledning af 22. december Vejledningen er kapitel 9 i håndbogen Regnskabsbestemmelser mv. for pengeinstitutter mv., som udgives af Finansrådet og Finanstilsynet. Solvens Den solvensmæssige behandling af aktielån er beskrevet i bekendtgørelse om kapitaldækningsregler for pengeinstitutter og visse kreditinstitutter af 19. juni 1997 (KDB). Solvensbelastningen stemmer overens med den risiko, der kan siges at være tilknyttet aktielån, hvorfor en beskrivelse af risikoen for henholdsvis låntager og långiver giver et ganske godt billede af den solvensmæssige behandling. Låntager har ingen markedsrisiko på de lånte aktier. Låntager skal blot levere aktierne tilbage uanset deres værdi.

6 Side 6 For en låntager, som stiller kontant sikkerhed, er der derimod en risiko på långiver. Denne risiko afhænger af, hvilken långiver der er tale om, deller den aftale, der er indgået med långiver. Hvis långiver er en markedsdeltager, dvs. enten et kreditinstitut, fondsmæglerselskab, clearingcentral e.l. (jf. KDB 8-9), skal en eventuel positiv forskel mellem markedsværdien af sikkerhedsstillelsen og markedsværdien af de lånte aktier kapitalbelastes som leveringsrisiko i forhold til långiver, jf. KDB 29, stk. 4. Hvis långiver ikke er markedsdeltager, men det gælder kontraktfastsatte betingelser om daglig værdiansættelse af mellemværender, løbende justering af de stillede sikkerheder og modregningsadgang, jf. betingelserne i KDB 29, stk. 5 2), følger samme regler. Hvis der ikke stilles sikkerhed, eller hvis markedsværdien af sikkerhederne stedse er lavere end markedsværdien af aktierne, er der således ikke tale om en kapitalbelastning af låntager. Såfremt långiver ikke er markedsdeltager, og der ikke foreligger kontraktfastsatte betingelser, jf. ovenfor, skal låntager følge reglerne i 12 i KDB. Det betyder, at en eventuel kontant sikkerhedsstillelse skal vægtes som et udlån til långiver. Långiver har stadig markedsrisikoen på aktierne og kapitalbelastes herfor. Indgår aktierne i långivers handelsbeholdning, medregnes de således i positionsrisikoen efter KDB 22. Indgår de ikke i handelsbeholdningen, følges reglerne efter KDB 12. Et videreudlån af lånte aktier erhvervet i forbindelse med aktielåneordningen eller i forbindelse med en ægte købsog tilbagekøbsforretning indgår ikke i positionsopgørelsen eller opgørelse efter 12. Hvis långiver har modtaget sikkerhedsstillelse, og der er en positiv forskel mellem markedsværdien af de udlånte aktier og markedsværdien af de modtagne sikkerheder, har långiver en risiko på låntager. Denne positive forskel kapitalbelastes således for leveringsrisiko over for låntager. Hvis der ikke stilles sikkerhed, har långiver en leveringsrisiko svarende til hele markedsværdien af aktierne over for låntager. Såfremt der er indgået en nettingaftale med modparten efter KDB 29, stk. 3, og hvis betingelserne for aftalen i øvrigt er opfyldt, vil den eventuelle positive markedsværdi i forbindelse med aktielån og udlån kunne medregnes i nettingarrangementet mellem låntager og långiver.

7 Side 7 Ansvarlig kapital Idet aktierne regnskabsmæssigt forbliver hos långiver, skal aktierne ved opgørelsen af den ansvarlige kapital ligeledes betragtes som en del af aktiepositionerne. Det betyder, at de gældende fradragsregler også omfatter aktier, som er lånt ud, jf. bank- og sparekasseloven (BSL) 21 a, stk. 3, 6, 7, 9 og 10. Ligesom aktierne forbliver i långivers beholdningsopgørelse efter BSL 24. Likviditet I forbindelse med likviditetsopgørelsen for pengeinstitutter, jf. BSL 28, indgår de lånte aktier ikke i långivers likvide beholdning, men kan indgå i låntagers, hvis betingelserne herfor i øvrigt er opfyldt. Store engagementer I forbindelse med opgørelsen af store engagementer efter 23 og 23 a i BSL har Finanstilsynet valgt nøje at følge samme regler som for købs- og tilbagesalgsforretninger og salgs- og tilbagekøbsforretninger. For låntager betyder det, at aktierne fortsat indgår i opgørelsen af det samlede engagement med aktieudstederen. I långivers engagement med låntager skelnes imellem, om aktierne er end del af långivers handelsbeholdning eller ej. Er aktierne en del af handelsbeholdningen, medregnes et beløb svarende til aktiernes kursværdi fradraget med 99,5 pct., hvis aktielånet løber under ét år og med 99 pct., hvis aktielånet (ekstraordinært) løber i over ét år. Dette beløb tillægges en eventuel positiv forskel mellem den aktuelle markedsværdi af aktierne og kursværdien på udlånstidspunktet. Hvis der ikke er kontant sikkerhedsstillelse, medtages alene den eventuelle positive markedsværdi. Indgår aktierne ikke i handelsbeholdningen, og er der kontant sikkerhedsstillelse, medtages sikkerhedsstillelsen som et engagement med långiver på samme måde som et almindeligt udlån. Der gives ikke fradrag for de lånte aktier. Flagning Københavns Fondsbørs har fortolket værdipapirhandelslovens 29 og bekendtgørelse nr. 328 af den 22. april 1996 om opgørelse mv. af betydelige andele i selskabet (storaktionærbekendtgørelsen) i relation til aktielån i

8 Side 8 henhold til Standardvilkårene. Der vedlægges kopi af Fondsbørsens notat herom. Det fremgår af notatet, at en direkte fortolkning af værdipapirhandelslovens 29 samt storaktionærbekendtgørelsens 1, nr. 1, fører til, at låntager skal give meddelelse til selskabet og Fondsbørsen om aktiebesiddelsen (flage op). Låntager vil typisk videresælge de lånte aktier samme dag, som de modtages fra långiver, og Københavns Fondsbørs har på denne baggrund fortolket flagningsreglerne sådan, at låntager under forudsætning af salg af de lånte aktier på modtagelsesdagen ikke skal foretage meddelelse (flage op) om aktiebesiddelsen. Yderligere fremgår det, at långiver ikke skal foretage meddelelse til selskabet og Fondsbørsen om ændringen af aktiebesiddelsen. Som udgangspunkt skal långiver i henhold til storaktionærbekendtgørelsens 1, nr. 9, flage ned som følge af et lån. Adgangen ifølge Standardvilkårene til at tilbagekalde de lånte aktier med kort varsel medfører imidlertid, at långiver skal flage op. På denne baggrund konkluderes, at långiver hverken skal foretage meddelelse om stigningen eller faldet i aktiebeholdningen. Indberetning Aktielån i henhold til Standardvilkårene er ikke omtalt i værdipapirhandelslovens 33 eller bekendtgørelse nr. 238 af den 20. april 1998 om indberetning af handler med værdipapirer, der er noteret på en fondsbørs mv. (Indberetningsbekendtgørelsen), og aktielån kan ikke umiddelbart sammenlignes med sædvanlige handelstransaktioner i relation til indberetning. Københavns Fondsbørs har derfor fortolket indberetningsreglerne sådan, at aktielån ikke skal indberettes efter almindelige regler. Markedsdeltagerne har imidlertid behov for at kende den samlede udlånte mængde af en bestemt aktietype. Københavns Fondsbørs etablerer derfor med virkning fra den 11. juni 1999 en særlig indberetningsordning, hvorefter værdipapirhandlere en gang om ugen skal foretage indberetning om lånte beholdninger. Der er skæring for medlemmers opgørelse fredag kl Indberetningerne skal faxes/mails til Københavns Fondsbørs inden mandag kl , jf. vedlagte vejledning fra Fondsbørsen. Herefter udarbejder Fondsbørsen beholdningsstatistikken, som udsendes i løbet af mandag eftermiddag. Fondsbørsen har indarbejdet bestemmelserne om indberetning af aktielån i Regler for medlemmers indberetning af handler til børssystemet SAX.

9 Side 9 Eventuelle bemærkninger eller spørgsmål kan rettes til: Afdelingschef Niels Neergaard, tlf , lokal 5524, kontorchef Merete Lykke Rasmussen, tlf , lokal 5515 og fuldmægtig Helle Søby Thygesen, tlf , lokal Med venlig hilsen Lars Barfoed Børsmæglerforeningen & Finansrådet Hans-Ole Jochumsen Københavns Fondsbørs

Finansrådets og Børsmæglerforeningens standardvilkår for lån af aktier

Finansrådets og Børsmæglerforeningens standardvilkår for lån af aktier Finansrådets og s standardvilkår for lån af aktier 21. januar 2002 hst Pkt. 1,0. Standardvilkår Pkt. 1,1. Nærværende standardvilkår (herefter Vilkårene) skal gælde for aktielån mellem parterne i det omfang,

Læs mere

Aktielån og flagningsreglerne samt regler og praksis inden for short selling. Regina M. Andersen, partner

Aktielån og flagningsreglerne samt regler og praksis inden for short selling. Regina M. Andersen, partner Aktielån og flagningsreglerne samt regler og praksis inden for short selling Regina M. Andersen, partner 1 Introduktion til emnerne Aktielån og flagning Shortselling Flagningsreglerne i VHL 29 Reglerne

Læs mere

Svar på early warning i forbindelse med aktielån

Svar på early warning i forbindelse med aktielån Notat 23. september 2015 J.nr.15-2051530 Selskab, Aktionær og Erhverv PTT, MJR Svar på early warning i forbindelse med aktielån Sag Skatteministeriet har den 7. juli 2015 modtaget en early warning fra

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør NASDAQ OMX Copenhagens regler for udstedere af aktier pkt. 4.1 (bilag

Læs mere

Retningslinjer for behandling af eksponeringer for markeds- og modpartsrisiko i standardformlen

Retningslinjer for behandling af eksponeringer for markeds- og modpartsrisiko i standardformlen EIOPA-BoS-14/174 DA Retningslinjer for behandling af eksponeringer for markeds- og modpartsrisiko i standardformlen EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20;

Læs mere

Tilladelsen, som blev givet efter 23, stk. 1, jf. 26, og efter 27, stk. 1, i bank- og sparekasseloven, blev gjort betinget bl.a.

Tilladelsen, som blev givet efter 23, stk. 1, jf. 26, og efter 27, stk. 1, i bank- og sparekasseloven, blev gjort betinget bl.a. Kendelse af 9. december 1993. 93-13.104. Finanstilsynet tillod en bank at have et engagement med den koncern banken var en del af på op til et samlet beløb svarende til 50% af bankens kernekapital efter

Læs mere

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension

Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Bestyrelsen og direktionen for PFA Pension Sundkrogsgade 4 2100 København Ø 21. april 2015 Afgørelse vedrørende årsrapporten for 2013 for PFA Pension Indledning I Økonomisk Ugebrev nr. 34 2014 fremgik

Læs mere

Retningslinjer for behandling af eksponeringer for markeds- og modpartsrisiko i standardformlen

Retningslinjer for behandling af eksponeringer for markeds- og modpartsrisiko i standardformlen EIOPA-BoS-14/174 DA Retningslinjer for behandling af eksponeringer for markeds- og modpartsrisiko i standardformlen EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20;

Læs mere

Notat. Bekendtgørelse om god værdipapirhandelsskik ved handel med visse værdipapirer

Notat. Bekendtgørelse om god værdipapirhandelsskik ved handel med visse værdipapirer 1 Bekendtgørelse om god værdipapirhandelsskik ved handel med visse værdipapirer I medfør af 3, stk. 2, og 93, stk. 4, i lov om værdipapirhandel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 168 af 14. marts 2001, fastsættes:

Læs mere

Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber

Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber 7. juli 2014 Vejledning til indberetning af kapitalgrundlag, solvensbehov mv. for investeringsforvaltningsselskaber Denne vejledning finder anvendelse for investeringsforvaltningsselskaber samt finansielle

Læs mere

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven

Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 19.3.2010 GKJ Vejledning om overgangen fra aktieselskabsloven og anpartsselskabsloven til selskabsloven 1. Indledning Mange af bestemmelserne i den nye selskabslov (nr. 470

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for selskabets handel med egne værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør Del II, afsnit 3, kap. 2, 8 i oplysningsforpligtelser for udstedere på

Læs mere

Selvfinansiering i selskaber

Selvfinansiering i selskaber Selvfinansiering i selskaber Med vedtagelsen af den nye selskabslov i 2009 blev der indført nye bestemmelser, der giver et selskab mulighed for at foretage selvfinansiering. Selvfinansiering har i den

Læs mere

Indberetning af transaktioner, der er gennemført med værdipapirer, som er optaget til handel på et reguleret marked

Indberetning af transaktioner, der er gennemført med værdipapirer, som er optaget til handel på et reguleret marked Finanstilsynet Att.: Kristine Sachmann Høring om bekendtgørelse om indberetning af transaktioner med værdipapirer og bekendtgørelse om bindende prisstillelser på aktier samt gennemsigtighed for handel

Læs mere

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2003 fra Nordjyske Bank - resultat bedre end forrige år og bedre end forventet.

Kvartalsrapport for 1. kvartal 2003 fra Nordjyske Bank - resultat bedre end forrige år og bedre end forventet. Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 17 København K Dato: 26.5.23 26.5.23 Side: Vor ref.: direktionen 1 Telefon: 9921 2223 Kvartalsrapport for 1. kvartal 23 fra Nordjyske Bank - resultat bedre end forrige

Læs mere

Halvårsrapport Nykredit Bank A/S og Nykredit Bank koncernen

Halvårsrapport Nykredit Bank A/S og Nykredit Bank koncernen Til Københavns Fondsbørs og Pressen den 15. august 1 Halvårsrapport 1 (1. januar til. juni 1) Nykredit Bank A/S og Nykredit Bank koncernen Side 1 af 8 Nykredit Bank A/S Kalvebod Brygge 1 18 København V

Læs mere

Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen

Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen Finanstilsynet Gl. Kongevej 74 A 1850 Frederiksberg C Høringssvar vedrørende puljebekendtgørelsen 8. november 2006 Finansrådet og Børsmæglerforeningen har modtaget udkast til bekendtgørelse om puljepension

Læs mere

Resultat pr. aktie i kr... 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60 Udvandet resultat pr. aktie i kr. 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60

Resultat pr. aktie i kr... 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60 Udvandet resultat pr. aktie i kr. 22,88 56,90 11,56 36,13 47,60 Moderselskab Resultatopgørelse 1. januar - 30. juni 2010 2010 2009 2009 1.000-kr. 2. kvartal 1. halvår 2. kvartal 1. halvår 1/1-31/12 Renteindtægter... 32.824 65.797 37.342 79.363 149.512 Renteudgifter...

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue Vision A/S fredag den 29. april 2016, kl hos DANDERS & MORE, Frederiksgade 17, 1265 København.

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue Vision A/S fredag den 29. april 2016, kl hos DANDERS & MORE, Frederiksgade 17, 1265 København. Dato: 05.04.2016 Årets meddelelse nr.: 12 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Blue Vision A/S fredag den 29. april 2016, kl. 10.00 hos DANDERS & MORE, Frederiksgade 17, 1265 København. Dagordenen

Læs mere

21.08.2014 10042. Risikorapport

21.08.2014 10042. Risikorapport 21.08.2014 10042 Risikorapport 2 Individuelt solvensbehov og solvenskrav Fastsættelsen af PenSam Bank's solvensbehov sker på baggrund af en vurdering af de forskellige risikokilder, som påvirker banken.

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. august 2010

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. august 2010 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 16. august 2010 Sag 11/2010 Pantebrevsselskabet af 2. juni 2009 A/S (advokat Jakob Stilling) mod Scandinavian Securities ApS (advokat Sv. Falk-Rønne) I tidligere

Læs mere

Ansvarlig indskudskapital, der ikke opfylder lovens krav, kunne ikke medregnes ved opgørelsen af en banks solvensprocent uanset overgangsregler.

Ansvarlig indskudskapital, der ikke opfylder lovens krav, kunne ikke medregnes ved opgørelsen af en banks solvensprocent uanset overgangsregler. Kendelse af 5. juli 1993. 93-8.240. Ansvarlig indskudskapital, der ikke opfylder lovens krav, kunne ikke medregnes ved opgørelsen af en banks solvensprocent uanset overgangsregler. Bank- og sparekasselovens

Læs mere

BEKENDTGØRELSE NR. 733 FRÁ 28. AUGUST 2002 FOR FÆRØERNE OM INDBERETNING AF HANDLER MED VÆRDIPAPIRER, DER ER NOTERET PÅ EN FONDSBØRS M.V.

BEKENDTGØRELSE NR. 733 FRÁ 28. AUGUST 2002 FOR FÆRØERNE OM INDBERETNING AF HANDLER MED VÆRDIPAPIRER, DER ER NOTERET PÅ EN FONDSBØRS M.V. BEKENDTGØRELSE NR. 733 FRÁ 28. AUGUST 2002 FOR FÆRØERNE OM INDBERETNING AF HANDLER MED VÆRDIPAPIRER, DER ER NOTERET PÅ EN FONDSBØRS M.V. Bekendtgørelse nr. 733 af 28.08.2002 Kapitel 1 Indberetningspligt

Læs mere

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer

Kære medlemmer. Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Lett Advokatfirma Adv. Henrik Puggaard J.nr. 237028-3 RMN NYHEDSBREV 10. SEPTEMBER 2012 Kære medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter betinget forligstilbud til foreningens medlemmer Jyske Bank A/S fremsætter

Læs mere

Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Camilla Warburg. Pr august 2018

Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Camilla Warburg. Pr august 2018 Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Camilla Warburg Pr. e-mail: CAW@ftnet.dk Høring af udkast til Vejledning om afviklingsplanlægning og afviklingsberedskab Tak for muligheden for at kommentere

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Ministerialtidende. 2010 Udgivet den 22. september 2010. Vejledning om godkendelse af erhvervelse eller forøgelse af kvalificerede andele

Ministerialtidende. 2010 Udgivet den 22. september 2010. Vejledning om godkendelse af erhvervelse eller forøgelse af kvalificerede andele Ministerialtidende 2010 Udgivet den 22. september 2010 20. september 2010. Nr. 81. Vejledning om godkendelse af erhvervelse eller forøgelse af kvalificerede andele 1. Indledning Vejledning om godkendelse

Læs mere

Fondsbørsmeddelelse 11/2003 FIH koncernens kvartalsrapport januar-september 2003

Fondsbørsmeddelelse 11/2003 FIH koncernens kvartalsrapport januar-september 2003 Københavns Fondsbørs Fondsbørsen i Luxembourg Fondsbørsen i Frankfurt Fondsbørsen i Düsseldorf Fondsbørsen i Amsterdam Pressen 24. oktober 2003 Fondsbørsmeddelelse 11/2003 FIH koncernens kvartalsrapport

Læs mere

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation.

Silkeborg Kommune. Selskabets navn, hjemsted og formål. 1. Selskabets navn er: Holdingselskabet af 1958 a/s i likvidation. KAALUND & PARTNERE Advokater Søren Thygesen Sagsnr.17040-0005/EMB side 1 V E D T Æ G T E R HOLDINGSELSKABET AF 1958 A/S I LIKVIDATION CVR.NR. 24 43 11 18 Silkeborg Kommune Selskabets navn, hjemsted og

Læs mere

Halvårsrapport Nykredit Bank A/S og Nykredit Bank koncernen

Halvårsrapport Nykredit Bank A/S og Nykredit Bank koncernen Til Københavns Fondsbørs og Pressen. august Halvårsrapport (. januar til. juni) Nykredit Bank A/S og Nykredit Bank koncernen Nykredit Bank A/S Kalvebod Brygge København V CVR. nr. 5 Nykredit Bank fik i.

Læs mere

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet:

Sagens omstændigheder: I skrivelsen af 22. oktober 2003 udtalte Finanstilsynet: Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-237.271) Pengeinstitut kan ikke vægte aktiver i Arbejdsmarkedets Tillægspension med 0,2 ved opgørelsen. Bank- og sparekasselovens 21 samt bekendtgørelse om kapitaldækning

Læs mere

Kvartalsrapport pr for Nordjyske Bank

Kvartalsrapport pr for Nordjyske Bank Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 17 København K Dato: 23.11.24 Side: Vor ref.: Direktionen 1 Telefon: 9633 5 Fondsbørsmeddelelse nr. 14.24 Kvartalsrapport pr. 3.9.24 for Nordjyske Bank Nordjyske Banks

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S

Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Nasdaq OMX Copenhagen A/S Skjern, 29. oktober 2012 Nikolaj Plads 6 1007 København K Fondsbørsmeddelelse nr. 18/2012 Ekstraordinær generalforsamling Skjern Bank A/S Skjern Bank afholder ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Resultatet før skat beløber sig til 430 mio. kr. mod 398 mio. kr. i 2001 og efter skat henholdsvis 320 mio. kr. og 286 mio. kr.

Resultatet før skat beløber sig til 430 mio. kr. mod 398 mio. kr. i 2001 og efter skat henholdsvis 320 mio. kr. og 286 mio. kr. SPECIALISTER I ERHVERVSFINANSIERING Københavns Fondsbørs Fondsbørsen i Luxembourg Fondsbørsen i Frankfurt Fondsbørsen i Düsseldorf Fondsbørsen i Amsterdam Pressen 22. august 2002 FIH Halvårsrapport januar-juni

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om god værdipapirhandelsskik 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om god værdipapirhandelsskik 1) Nr. 178 14. marts 2006 Bekendtgørelse for Færøerne om god værdipapirhandelsskik 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde m.v. Kapitel 2 Vilkår for handlers udførelse Kapitel 3 Afregning af handel med værdipapirer,

Læs mere

Topsil Semiconductor Materials A/S

Topsil Semiconductor Materials A/S Topsil Semiconductor Materials A/S Regler for insideres handel med selskabets værdipapirer Nærværende interne regler er indført i medfør af Aktieselskabslovens 53 (bilag 1), Lov om Værdipapirhandel 28

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Jyske Bank A/S

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Jyske Bank A/S NASDAQ OMX Copenhagen A/S BESTYRELSEN Vestergade 8-16 8600 Silkeborg Telefon 89 89 89 89 Telefax 89 89 19 99 www. jyskebank.dk E-mail: jyskebank@jyskebank.dk CVR-nr. DK17616617 Indkaldelse til ekstraordinær

Læs mere

NOTAT. Følgende forhold er lagt til grund ved vurderingen af de skattemæssige konsekvenser af en afnotering:

NOTAT. Følgende forhold er lagt til grund ved vurderingen af de skattemæssige konsekvenser af en afnotering: NOTAT Til: Foreningen Europæiske Ejendomme f.m.b.a. Fra: ACTIO Advokatpartnerselskab Dato: 19. august 2010/ Vedr.: Afnoteringen af Foreningen Europæiske Ejendomme f.m.b.a. 1. Indledning 1.1 Baggrund: ACTIO

Læs mere

Henderson Gartmore Fund ( Investeringsselskabet ) har som Investeringsselskabets lokale repræsentant udpeget:

Henderson Gartmore Fund ( Investeringsselskabet ) har som Investeringsselskabets lokale repræsentant udpeget: November 2016 Henderson Gartmore Fund Supplement - Danmark Lokal repræsentant i Danmark Henderson Gartmore Fund ( Investeringsselskabet ) har som Investeringsselskabets lokale repræsentant udpeget: Nordea

Læs mere

Korrektion: Selskabet har konstateret en meningsforstyrrende fejl i den danske udgave af generalforsamlingsindkaldelsens

Korrektion: Selskabet har konstateret en meningsforstyrrende fejl i den danske udgave af generalforsamlingsindkaldelsens Korrektion: Selskabet har konstateret en meningsforstyrrende fejl i den danske udgave af generalforsamlingsindkaldelsens pkt. VA1. I indkaldelsens forslag til nye 3C og 3D, er der fejlagtigt anført gældsbreve,

Læs mere

Janus Henderson Horizon Fund (i det følgende benævnt Investeringsselskabet )

Janus Henderson Horizon Fund (i det følgende benævnt Investeringsselskabet ) December 2017 Supplement - Danmark Janus Henderson Horizon Fund (i det følgende benævnt Investeringsselskabet ) 1. Information om Investeringsselskabet og dets danske repræsentant i Danmark Investeringsselskabets

Læs mere

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund

Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer. Afsnit I. Baggrund Vejledning om praksis for tilladelse til koncerninterne eksponeringer Afsnit I Baggrund En finansiel virksomhed må efter 182, stk. 1, i lov om finansiel virksomhed ikke uden tilladelse fra Finanstilsynet

Læs mere

T IL L Æ G T I L V I L K ÅR F O R K AP I T AL B E V I S E R ( H Y B R I D K E R N E K AP I T AL )

T IL L Æ G T I L V I L K ÅR F O R K AP I T AL B E V I S E R ( H Y B R I D K E R N E K AP I T AL ) T IL L Æ G T I L V I L K ÅR F O R K AP I T AL B E V I S E R ( H Y B R I D K E R N E K AP I T AL ) BELØB DKK 10.000.000 UDSTEDER Hvidbjerg Bank, Aktieselskab ARRANGØR OG FØRSTE KREDITOR Aktieselskabet Arbejdernes

Læs mere

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby 10. februar 2015 Ref. hbj J.nr. 6072-0791 Påbud om ikke at kræve indsendelse af økonomioplysninger for lån, der er optaget inden

Læs mere

AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007. for COMENDO A/S

AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007. for COMENDO A/S Bilag 1 Vilkårene for udstedelsen af tegningsoptionerne, nominelt DKK 320.575, jf. vedtægternes 6.4, er følgende: AKTIEOPTIONSPLAN af 2. juli 2007 for COMENDO A/S CVR-nr. 26 68 56 21 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Til Kommunen samt kontaktpersonen

Til Kommunen samt kontaktpersonen Til Kommunen samt kontaktpersonen Dato: 05-01-2015 Sagsnr.: 15/00048 Sagsbehandler: MLH/NOHM Afd.: Ret og Administration Indberetninger angående kommunens energivirksomheder Efter sædvanlig procedure vil

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 12. januar 2017 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet)

Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling. Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) 28. april 2011 Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling Til aktionærerne i Rovsing Management Group A/S, CVR-nr. 29 16 85 47 (Selskabet) Selskabets bestyrelse indkalder hermed til ekstraordinær

Læs mere

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner.

K Fondsmæglerselskab driver virksomhed med formidling af salg af præmieobligationer for K ApS hovedsageligt til privatpersoner. Kendelse af 1. december 1997. J.NR. 97-160.802 Lov om værdipapirhandel 38. (Merete Cordes, Kåre Dullum og Niels Larsen) I skrivelse af 18. juni 1997 har advokat A på vegne K Fondsmæglerselskab klaget over,

Læs mere

3. FORBUD MOD VIDEREGIVELSE AF INTERN VIDEN

3. FORBUD MOD VIDEREGIVELSE AF INTERN VIDEN CODAN A/S Regler for behandling af intern viden m.m. 1. PERSONKREDS OMFATTET AF REGLERNE 1.1 Disse regler er fastsat i medfør af Lov om Værdipapirhandel, jfr. lovbekendtgørelse nr. 1269 af 19. december

Læs mere

Bekendtgørelse for Grønland om kapitaldækning

Bekendtgørelse for Grønland om kapitaldækning Bekendtgørelse nr. GL003 af 29. juni 2005 Bekendtgørelse for Grønland om kapitaldækning I medfør af 143, nr. 1, 2 og 4, og 373, stk. 2, i anordning nr. 1252 af 15. december 2004 om ikrafttræden for Grønland

Læs mere

Sammenfatning forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven. af sondring mellem børsnoterede og unoterede aktier).

Sammenfatning forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven. af sondring mellem børsnoterede og unoterede aktier). Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 190 Offentligt Notat 4. juli 2007 J.nr. 2007-511-0002 Sammenfatning forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og andre skattelove (Ændring af sondring

Læs mere

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske

Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede elektroniske Bestyrelsen og direktionen Ewire Danmark A/S Søndergade 4 2 8000 Aarhus 14. april 2014 Ref. mar/kan J.nr. 69527-0009 Inddragelse af begrænset tilladelse til at udbyde betalingstjenester og til at udstede

Læs mere

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21).

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21). J.nr. 2009-311-0028 Dato: 14. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (beskatning af personalegoder, befordringsfradrag,

Læs mere

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd:

Bank- og sparekasselovens 23, stk. 1, havde indtil 1. januar 1994 følgende ordlyd: Kendelse af 30. maj 1994. 92-63.096. Nogle engagementer skulle opgøres samlet. Bank- og sparekasselovens 23. (Kjelde Mors, Peter Erling Nielsen og Ebbe Christensen) Andelskassen K har i skrivelse af 27.

Læs mere

INDKALDELSE. til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr

INDKALDELSE. til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr INDKALDELSE til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr. 41 25 79 11 Onsdag, den 4. marts 2009, kl. 16.30 Struer Statsgymnasium, Jyllandsgade 2, 7600 Struer Bestyrelsen for Bang & Olufsen

Læs mere

Konvertibel obligation FirstFarms A/S

Konvertibel obligation FirstFarms A/S Løbenr. [ ] Konvertibel obligation FirstFarms A/S og [ ] Indholdsfortegnelse: 1 Baggrund... 3 2 Definitioner... 3 3 Lånebeløb... 4 4 Rente... 4 5 Tilbagebetaling... 4 6 Konvertering... 4 7 Justering af

Læs mere

Nordjyske Banks kvartalsrapport for kvartal 2002

Nordjyske Banks kvartalsrapport for kvartal 2002 Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 14 København K Dato: 2.11.22 2.11.22 Side: 1 Vor ref.: Jens Ole Jensen Telefon: 9921 2223 Nordjyske Banks kvartalsrapport for 1.-3. kvartal 22 Nordjyske Bank har i

Læs mere

Redegørelse vedrørende tilstrækkelig kapitalgrundlag efter fradrag og individuelt solvensbehov.

Redegørelse vedrørende tilstrækkelig kapitalgrundlag efter fradrag og individuelt solvensbehov. Kapitalredegørelse for Københavns Andelskasse halvårsrapport 2017. Redegørelse vedrørende tilstrækkelig kapitalgrundlag efter fradrag og individuelt solvensbehov. Indholdsfortegnelse: 1. Beskrivelse af

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 9 Offentligt 16. januar 2019 J.nr. 2017-5308 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 114 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven,

Læs mere

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v.

Kap. 6 i værdipapirhandelsloven, jf. bekendtgørelse nr. 479 af 1. juni 2006 af lov om værdipapirhandel m.v. Vejledning for behandling af prospekter for værdipapirer, der optages til notering eller handel på en fondsbørs eller en autoriseret markedsplads. Finanstilsynet 5. september 2006 1. Indledning 2. Retsgrundlag

Læs mere

BEKENDTGØRELSE NR. 856 AF 14. DECEMBER 1990 OM VISSE KREDITINSTITUTTER.1)

BEKENDTGØRELSE NR. 856 AF 14. DECEMBER 1990 OM VISSE KREDITINSTITUTTER.1) BEKENDTGØRELSE NR. 856 AF 14. DECEMBER 1990 OM VISSE KREDITINSTITUTTER.1) Bekendtgørelse nr. 856 af 14.12.1990 Kapitel 1 Indledende bestemmelser Kapitel 2 Tilladelse m.m. Kapitel 3 Ejerforhold Kapitel

Læs mere

Regnskabsmæssige topics

Regnskabsmæssige topics Regnskabsmæssige topics Børsen den 21. februar 2013 Ved Thomas Hjortkjær Petersen statsautoriseret revisor, partner Agenda for indlæg 1. Udviklingen i branchen 2. Det individuelle solvensbehov 3. Ny regnskabsbekendtgørelse

Læs mere

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil.

Høring over udkast til forslag til ny aktieavancebeskatningslov og følgeforslag hertil. Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. KRONPRINSESSEGADE 28 1306 KØBENHAVN K TLF. 33 96 97 98 FAX 33 36 97 50 DATO: 02-12-2005 J.NR.: 04-013702-05-2227 REF.: spi/kfe Høring over udkast

Læs mere

Resultat bedre end forrige år - og på niveau med forventningerne

Resultat bedre end forrige år - og på niveau med forventningerne Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1007 København K Dato: 24.11. 24.11. Side: 1 Vor ref.: Direktionen Telefon: 9633 5000 Kvartalsrapport pr. 30.09. for Nordjyske Bank Nordjyske Banks bestyrelse har i

Læs mere

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015

Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Supplerende/korrigerende information til HALVÅRSRAPPORT FOR 1. HALVÅR 2015 Indholdsfortegnelse: Side: 2. Ledelsespåtegning 3. Ledelsesberetning 4. Resultat- og totalindkomstopgørelse 1. halvår 2015 5.

Læs mere

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen

Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige bestemmelser for poster i resultatopgørelsen Bekendtgørelse om serieregnskaber i realkreditinstitutter Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Generelle bestemmelser Skema m.v. for resultatopgørelse Særlige

Læs mere

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU).../...

BILAG. til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU).../... EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.9.2017 C(2017) 5959 final ANNEXES 1 to 2 BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU).../... om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Finanstilsynets interne retningslinjer

Finanstilsynets interne retningslinjer Finanstilsynets interne retningslinjer Tavshedsregler, anden beskæftigelse mv. Interne retningslinjer for økonomiske dispositioner for Finanstilsynets ansatte, de ansattes mulighed for at drive selvstændig

Læs mere

ADVOKAr AK~ESELSKAB ET [BORCHJ. Svendborg - Rudkøbing Tif. 62 21 01 01 post @ borch-advokater.dk. Stiftelsesdokument Langeland Spildevand ApS

ADVOKAr AK~ESELSKAB ET [BORCHJ. Svendborg - Rudkøbing Tif. 62 21 01 01 post @ borch-advokater.dk. Stiftelsesdokument Langeland Spildevand ApS ADVOKAr AK~ESELSKAB ET [BORCHJ Svendborg - Rudkøbing Tif. 62 21 01 01 post @ borch-advokater.dk 6653-0001 Stiftelsesdokument Langeland Spildevand ApS Undertegnede stifter Langeland Forsyning NS Vågebjergvej

Læs mere

Obligation - blåstemplet - regulering af indfrielsessummen

Obligation - blåstemplet - regulering af indfrielsessummen Skatteudvalget L 98 - O Obligation - blåstemplet - regulering af indfrielsessummen SKM-nummer Myndighed SKM2005.140.LR Ligningsrådet Dokumentets dato 15. marts 2005 Dato for offentliggørelse 29. marts

Læs mere

Statusnotat for arbejdet i den tværministerielle arbejdsgruppe

Statusnotat for arbejdet i den tværministerielle arbejdsgruppe Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 238 Offentligt Notat 27. juni 2016 J.nr. 15-3006256 Selskab, Aktionær og Erhverv MSF, MJR Statusnotat for arbejdet i den tværministerielle arbejdsgruppe om udbytteskat

Læs mere

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer.

Aftale om depot og handel med værdipapirer. indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Aftale om depot og handel med værdipapirer Navn Adresse CPR-nr. XXXXXXXX XXXXXXXX XXXXXX-XXXX indgår her en aftale med Danske Bank (herefter banken) om depot og handel med værdipapirer. Stamoplysninger

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes:

Indkaldelse til Generalforsamling i DK Formuepleje A/S. Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i DK Formuepleje A/S, der afholdes: Til aktionærer i Aalborg, den 4. maj 2019 Indkaldelse til Generalforsamling i Herved indkaldes til ordinær generalforsamling i, der afholdes: Torsdag, den 20. maj 2019 klokken 9:00 Generalforsamlingen

Læs mere

Periodemeddelelse efter 1. kvartal

Periodemeddelelse efter 1. kvartal NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 16. maj 2012 Fondsbørsmeddelelse nr. 15/2012 Periodemeddelelse efter 1. kvartal 2012.. Under henvisning til reglerne om børsnoterede

Læs mere

Påtale for overtrædelse af 8 i bekendtgørelse om overtagelsestilbud

Påtale for overtrædelse af 8 i bekendtgørelse om overtagelsestilbud Nordjyske Bank A/S c/o Plesner Att.: Advokat Thomas Holst Laursen Amerika Plads 37 2100 København Ø 12. november 2015 Ref. mbd J.nr. 6373-0051 Påtale for overtrædelse af 8 i bekendtgørelse om overtagelsestilbud

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af store engagementer (* 1)

Bekendtgørelse om indberetning af store engagementer (* 1) Nr. 1039 15. desember 1995 Bekendtgørelse om indberetning af store engagementer (* 1) I medfør af 23, stk. 2, 23a, stk. 2, og 54, stk. 6, i lov om banker og sparekasser m.v., jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

EXTENDED BY M ApS. Jyllandsgade Esbjerg. Årsrapport 1. januar december 2015

EXTENDED BY M ApS. Jyllandsgade Esbjerg. Årsrapport 1. januar december 2015 EXTENDED BY M ApS Jyllandsgade 14 6700 Esbjerg Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 17/06/2016 Kenneth Falbe Andersen

Læs mere

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser

Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser Vejledning til bekendtgørelse nr. 226 af 15. marts 2007 om udstederes oplysningsforpligtelser 1. Indledning Finanstilsynet har med hjemmel i 27, stk. 7, 30 og 93, stk. 3 og 5, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

Ydelse af økonomisk bistand

Ydelse af økonomisk bistand Selskabsret Kapitalselskaber v/advokat Nicholas Liebach Ydelse af økonomisk bistand (aktionærlån/selvfinansiering) Lektion 8 WWW.PLESNER.COM Dagens program Ydelse af økonomisk bistand Økonomisk bistand/aktionærlån

Læs mere

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber

Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 79 Offentligt 27. november 2008 /adf/che Sag Sammenfatning af indholdet i forslag om lov om aktie- og anpartsselskaber 1. Sammenfatning af lovforslagets enkelte kapitler

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. november 2013 blev i sag nr. 18/2013 Skat mod registreret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret

Læs mere

Periodemeddelelse efter 3. kvartal

Periodemeddelelse efter 3. kvartal NASDAQ OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1007 København K Mariager, den 7. november 2012 Fondsbørsmeddelelse nr. 20/2012 Periodemeddelelse efter 3. kvartal 2012.. Under henvisning til reglerne om børsnoterede

Læs mere

Bekendtgørelse om de organisatoriske. krav til værdipapirhandlere. Resumé. Høringssvar

Bekendtgørelse om de organisatoriske. krav til værdipapirhandlere. Resumé. Høringssvar Finanstilsynet Att.: Susanne Møller Svenssen Århusgade 110 2100 København Ø Bekendtgørelse om de organisatoriske krav til værdipapirhandlere Resumé B Ø R S M Æ G L E R - F O R E N I N G E N Direktivnær

Læs mere

Vedtægt Udgave april 2011

Vedtægt Udgave april 2011 Vedtægt Udgave april 2011 Alm. Brand Bank A/S CVR-nr. 81 75 35 12 Bankens navn er Alm. Brand Bank A/S. 1 Banken driver tillige virksomhed under binavnene SJL-banken a/s (Alm. Brand Bank A/S) og Ledernes

Læs mere

FORTEGNELSE over og INSTRUKS for

FORTEGNELSE over og INSTRUKS for FORTEGNELSE over og INSTRUKS for Ledende Medarbejdere i Codan A/S i medfør af Aktieselskabslovens 53, stk.2 og personer omfattet af Lov om Værdipapirhandel 28 a Aktieselskabslovens 53, stk.2 og 3, er sålydende:

Læs mere

Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt

Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt Risikooplysninger for Skjern Bank A/S Redegørelse vedrørende individuelt solvensbehov og individuelt solvenskrav (pr. 14. august 2014) Indholdsfortegnelse 1. Beskrivelse af Skjern Banks interne proces

Læs mere

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr

Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr FALCON INVEST Vedtægter for Falcon Invest Flex A/S CVR nr. 35 52 80 32 1. Navn 1.1 Selskabets navn er Falcon Invest Flex A/S. 1.2 Selskabets binavn er Falcon Invest A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemstedskommune

Læs mere

ny præsentation af basisindtjeningen m.v. i ledelsesberetningen.

ny præsentation af basisindtjeningen m.v. i ledelsesberetningen. Nasdaq OMX Copenhagen A/S Nikolaj Plads 6 1067 København K Dato: 06.02.2011 Dato: Vor ref.: Jens 06.02.2011 Ole Jensen Side: Telefon: 96331 5000 e-mail: direktionen@nordjyskebank.dk Selskabsmeddelelse

Læs mere

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S

Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S 12-10-2010 TIF 4/0120-0401-0051 /SAH Baggrundsnotat: Finansiel Stabilitets overtagelse af Eik Bank Danmark A/S Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modtog den 8. oktober 2010 anmeldelse af Finansiel Stabilitet

Læs mere

Skatteudvalget L 200 endeligt svar på spørgsmål 54 Offentligt

Skatteudvalget L 200 endeligt svar på spørgsmål 54 Offentligt Skatteudvalget 2013-14 L 200 endeligt svar på spørgsmål 54 Offentligt 5. september 2014 J.nr. 13-0250471 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 200 - Forslag til lov om ændring af virksomhedsskatteloven.

Læs mere

Beskatning af aktielån og repo'er

Beskatning af aktielån og repo'er Beskatning af aktielån og repo'er Af Katja Joo Dyppel, Ph.d., adjunkt CBS og senior associate CORIT Advisory 1. Introduktion I denne artikel analyseres udviklingen i administrativ praksis i relation til

Læs mere

Oversigt (indholdsfortegnelse)

Oversigt (indholdsfortegnelse) Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Anvendelsesområde og definitioner mv. Kapitel 2 God skik, ejerforhold og ledelse samt videregivelse af fortrolige oplysninger mv. Kapitel 3 Sikkerheder, værdiansættelse

Læs mere

FUSIONSPLAN. Aktieselskabet Lollands Bank. Vordingborg Bank A/S FOR K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA

FUSIONSPLAN. Aktieselskabet Lollands Bank. Vordingborg Bank A/S FOR K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N. B R U X E L L E S ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 FUSIONSPLAN FOR Aktieselskabet Lollands Bank OG

Læs mere

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 11. august 1997 afgivet en redegørelse, hvori bl.a. er anført:

Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har den 11. august 1997 afgivet en redegørelse, hvori bl.a. er anført: Kendelse af 12. maj 1998. 97-129.334. Låneforenings virksomhed omfattet af lov om erhvervsdrivende virksomheder. Låntagere ikke anset for virksomhedsdeltagere. Spørgsmål om hæftelse. Lov om erhvervsdrivende

Læs mere

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer

Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer Bekendtgørelse om prospekter ved første offentlige udbud mellem 100.000 euro og 2.500.000 euro af visse værdipapirer I medfør af 43, stk. 3, 44, stk. 6, 46, stk. 2, og 93, stk. 3, i lov om værdipapirhandel

Læs mere

VEJLEDNING OM. likvidation

VEJLEDNING OM. likvidation VEJLEDNING OM likvidation UDGIVET AF Erhvervsstyrelsen December 2014 Indhold 1. Indledning... 1 2. Beslutning om at træde i likvidation... 1 3. Valg af likvidator... 2 4. Anmeldelse og registrering...

Læs mere

Afgørelse om dispensation fra tilbudspligt

Afgørelse om dispensation fra tilbudspligt Bruun Hjejle Att.: Partner Andreas Nielsen Sendt via mail til: ani@bruunhjejle.dk, cei@bruunhjejle.dk og oles@bruunhjejle.dk 18. juni 2018 Ref. mbd J.nr. 6374-0004 Afgørelse om dispensation fra tilbudspligt

Læs mere