Kultur og Fritidsafdelingen. Notat vedr. Seniorjob i Kultur og Fritidsafdelingen. Sag nr. 13/ juni 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kultur og Fritidsafdelingen. Notat vedr. Seniorjob i Kultur og Fritidsafdelingen. Sag nr. 13/ juni 2013"

Transkript

1 1 Kultur og Fritidsafdelingen Notat vedr. Seniorjob i Kultur og Fritidsafdelingen Sag nr. 13/ juni 2013 Administrationen foreslår tre modeller ud fra nedenstående præmisser, hentet fra jobcentersekretariatets notat af 20. feb samt møde med SAK og Svendborg Museum fredag den 31. maj 2013 og fra allerede kendte behov for hjælp i idrætshallerne. Merbeskæftigelse Ansættelse af personer i seniorjob skal medføre en nettoudvidelse af antallet af ansatte i den pågældende kommunale virksomhed. Ved nettoudvidelse forstås merbeskæftigelse i forhold til den normale beskæftigelse hos den kommunale virksomhed. Seniorjobbets indhold Der skal være tale om arbejde med et reelt indhold og det er kommunen der fastsætter arbejdsområdet og det konkrete indhold af seniorjobbet. Grundlæggende forudsætning for samarbejde med kulturinstitutioner/haller: Ifølge lov om seniorjob skal ansøgerne ansættes i et seniorjob i kommunen, som har arbejdsgiverforpligtelsen og instruktionsbeføjelsen overfor den ansatte. Jobmuligheder Ifølge lov om seniorjob skal ansøgerne ansættes i et seniorjob i kommunen, som har arbejdsgiverforpligtelsen og instruktionsbeføjelsen overfor den ansatte. Det vurderes at det er muligt at finde relevant beskæftigelse som opfylder kravene om, at der skal være tale om merbeskæftigelse og som vil være meningsfyldt for både den ansatte og kommunen. Det kan dog blive vanskeligt at finde det nødvendige antal seniorjob i den kommunale organisation. Derfor kan det overvejes at oprette særlige seniorjobhold og stillinger, hvor medarbejdere udfører arbejde for foreninger mv. Det er undersøgt om det er muligt at ansatte i seniorjob i kommunen kan udføre opgaver for selvejende institutioner, klubber m.fl. som kommunen lovligt kan yde tilskud til. Det er kommunens vurdering, at det er muligt såfremt instruktionsbeføjelserne fortsat ligger i kommunen. Det kan f.eks. være et hold af medarbejdere, der udfører praktiske opgaver og lettere håndværksmæssige opgaver, som ellers ikke ville blive udført på grund af økonomien.

2 2 Kultur og fritidsafdelingen kan byde ind med tre modeller der tager afsæt i opgaveløsning/funktioner i forhold til: 1. Kulturinstitutioner og selvejende idrætshaller under Haludvalget 2. Kommunale idræts og svømmehaller 3. Folkeoplysende foreninger 1. De selvejende institutionerne er kendetegnet ved, at de modtager direkte kommunalt tilskud til driften at der er indgået en politisk godkendt samarbejdsaftale mellem Svendborg Kommune og den pågældende institution. Konkret er der indgået aftaler med flg. kulturinstitutioner: SAK Svendborg Museum Svendborg Teater (Bygningen) Tåsinge Museum Baggårdteatret Ribers Gård Harders Borgerforeningen Naturama (endnu ikke underskrevet, grundet ny organisereing) Idrætshaller under Haludvalget: Tåsingehallen Tvedhallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idrætscenter SG-huset Midtbyhallen Svendborg Ridehal Vester Skerningehallen Badmintonhallen Institutionerne er typisk bemandet i form af faste normeringer og/eller timeansatte, personer i flexjob, praktik, jobtræning m.v. For kulturinstitutionernes vedkommende indgår også, i varieret grad, hjælp fra frivillige.

3 3 Ovenstående institutioner har under udarbejdelse af samarbejdsaftalerne og efterfølgende tilkendegivet behov for, at få medhjælp til en række opgaver primært af praktisk karakter og i længere perioder. Arbejdsgiverforpligtigelsen kan indfries ved, At seniormedarbejderen tilknyttes afdelingslederen i Kultur og fritidsafdelingen (instruktionsbeføjelse og øvrige HR-mæssige forhold). At der udarbejdes stillingsbeskrivelse, som i sin form lægger op til fleksibilitet i forhold til opgavernes art, arbejdssted og arbejdstid - her tænkt som f.eks. weekend og aftenarbejde m.v. At der mellem den enkelte institution og afdelingslederen i Kultur og Fritid aftales løbende hvilke opgaver der skal/må løses og i hvilken periode. At der mellem institutionen og afdelingslederen i Kultur og Fritidsafdelingen aftales præcise rammer for tilbagemelding m.v. i forhold til sygdom, fravær og øvrige forhold som er af betydning for den ansattes arbejdsmiljø og institutionens drift. At den ansatte, i de perioder, hvor der ikke er opgaver som falder inden for rammerne, tilknyttes det nuværende pedel/eventteam som medhjælp ved forefaldende opgaver. 2. Kommunale idrætshaller herunder svømmehaller: Disse er kendetegnet ved, at ejerskab, personale og drift henhører direkte under Svendborg Kommune, hvorfor der kan etableres job med direkte reference til halinspektøren eller den tekniske serviceleder. Det generelle billede er som ovenstående hvad angår behov for medhjælp til de daglige funktioner Flg. haller er kommunale haller tilknyttet de nærliggende skoler: Lundbyhallen Rantzausmindehallen Hømarkshallen Svømmehallerne Ryttervej/centrumpladsen Arbejdsgiverforpligtigelsen kan indfries ved, At seniormedarbejderen tilknyttes den tekniske serviceleder i den pågældende hal At der udarbejdes stillingsbeskrivelse, som i sin form lægger op til fleksibilitet i forhold til opgavernes art, arbejdssted og arbejdstid - her tænkt som f.eks. weekend og aftenarbejde m.v.

4 4 At det mellem den daglige leder og seniormedarbejderen aftales hvilke opgaver der udføres, enten i form af understøtterne funktioner i forhold til daglige rutiner eller opgaver, som er af en karakter som af resursemæssige årsager almindeligvis ikke kan håndteres. At den ansatte, i de perioder, hvor der ikke er opgaver som falder inden for rammerne, tilknyttes det nuværende pedel/eventteam som medhjælp ved forefaldende opgaver. 3. Samarbejde med folkeoplysende foreninger Folkeoplysende foreninger er primært båret af frivillighed på stort set alle funktioner for de flestes vedkommende. Arbejdsområderne vil typisk kunne ligge inden for: Vedligeholdelsesopgaver i klubhuse, klargøring af teknisk udstyr f.eks. mål, kridtmaskiner, medhjælp ved arrangementer, festuger, events, vedligehold af udeområder som ligger uden for nuværende aftaler. Opgaverne vil i stort omfang ligne de som kendes fra kulturinstitutionerne men med den forskel, at der almindeligvis ikke vil være en kontakt eller referenceperson til stede når arbejdet skal udføres. Dette vil ændre kravene til organiseringen i forhold til model 1 og 2. Konkret kan samarbejdet med de folkeoplysende foreninger forgå ved, at seniormedarbejderen tilknyttes det nuværende Pedelteam under Kultur og Fritidsafdelingen. Foreningerne kan således rette henvendelse til koordinatoren i pedeltemaet, som kan vurdere henvendelsens relevans m.v. og, i givet fald, efterfølgende sende en seniormedarbejder ud for at løse opgaven. I de perioder hvor der ikke er ønsker fra foreningerne indgår seniormedarbejderen i pedelteamet som medhjælp i de daglige arbejdsopgaver. Seniormedarbejderen refererer i lighed med de øvrige ansatte i pedelteamet til afdelingslederen i Kultur og fritid. Arbejdsgiverforpligtigelsen kan indfries ved, At seniorfunktionen tilknyttes Pedelteamet med reference til afdelingslederen i Kultur og fritidsafdelingen (instruktionsbeføjelse og øvrige HR-mæssige forhold). At der udarbejdes stillingsbeskrivelse, som i sin form lægger op til fleksibilitet i forhold til opgavernes art, arbejdssted og arbejdstid - her tænkt som f.eks. weekend og aftenarbejde m.v. At seniormedarbejderen og koordinatoren i pedelteamet aftaler hvilke opgaver der kan løses for den enkelte forening ligesom de tidsmæssige forhold aftales.

5 5 At der mellem seniormedarbejderen og koordinatoren aftales præcise rammer for tilbagemelding m.v. i forhold til sygdom, fravær og øvrige forhold som er af betydning for den ansattes arbejdsmiljø. At seniormedarbejderen, i de perioder hvor der ikke er opgaver som falder inden for rammerne, fungerer i det nuværende pedel/eventteam som medhjælp ved forefaldende opgaver. Administrationen har som eksempel søgt at identificere konkrete opgaver hos Svendborg Museum og SAK: Konklusioner/tilbagemeldinger fra møde med SAK og Svendborg Museum: Svendborg Museum Bygningsvedligeholdelse I samarbejde med forvalter at udføre løbende vedligeholdelse og reparationer på museets ejendomme, lokaler og udstillinger. Funktioner vedr. Kommunikation Museet har pt. en ansat (fleksjob 17 timer pr uge) til kommunikation og markedsføring, Vi har ønsker en medarbejder, der kan være med til at udvide og udvikle vores synlighed. Oprydning på museets magasin Museet har over genstande samlet på vores magasin. Vi vil gerne gennemgå samlingerne, herunder en bedre opsætning og emballering, bl.a. af museets omfattende samling af håndværktøj, møbler mv. Vi har selv historikertimer til den faglige vurdering, men mangler to personer til selve den fysiske proces med rengøring og pakning. SAK : Håndværker til medhjælp vedr. bygningsvedligeholdelse. Opgaver: I samarbejde bygningsbestyrelsen og de frivillige på bygningen at udføre løbende vedligeholdelse og reparationer på SAK Kunstbygning bygninger, udenomsarealer, lokaler og udstillinger. Samt forefaldende arbejde i forbindelse med opstilling af udstillingerne. Administrative funktioner, kommunikation og forefaldende praktiske opgaver.

6 6 Opgaver: Der ønskes en medarbejder, der kan supplere daglig leder og kontormedhjælp med opgaver indenfor kommunikation, arkivering, registrering og lejlighedsvis telefonpasning og kundebetjening. Baggrund: gerne pc-erfaring, kendskab til brug af sociale medier og praktisk tilgang til hverdagens skiftende opgaver. For begge institutioner gælder, at opgavernes art og karakter typisk gør, at det vil være hensigtsmæssigt, at den pågældende har mulighed for at være periodevis tilknyttet institutionen.

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg.

Notat. Økonomi Jobcentersekretariat Ramsherred 12 5700 Svendborg. Tlf. 62 23 39 17. jacob.bojesen.larsen@svendborg.dk www.svendborg. Notat Seniorjob Seniorjob-ordningen blev indført i forbindelse med, at de tidligere gældende regler om forlænget dagpengeret for 55-59-årige blev ophævet. Efter de tidligere regler om forlænget dagpengeret

Læs mere

Lundbyhallen (60.407)

Lundbyhallen (60.407) 031 225 Lundbyhallen (60.407) 51 Møder, rejser og rep. 6.516 82 Lejeindtægter (66.923) 031 230 Nymarkhallen (61.202) 45 Diverse 6.516 82 Lejeindtægter (67.718) 031 220 Svendborg Svømmehal (318.349) 22

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSOMRÅDET

KULTUR OG FRITIDSOMRÅDET UDKAST KULTUR OG FRITIDSOMRÅDET PRINCIPPER FOR TILSKUD OG ORDNINGER VEDR. FORENINGSOMRÅDET Maj 2008 08/19515 TILSKUDSORDNINGER og PULJER MEDLEMSTILSKUD TIL MEDLEMMER UNDER 25ÅR LOKALETILSKUD TILSKUD TIL

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Rantzausmindehallen

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Referat Haludvalget's møde Onsdag den 29-11-2017 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Tåsingehallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Tåsingehallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 08-02-2018 Kl. 18:00 Tåsingehallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær, Carsten

Læs mere

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne Notat Den 22. januar 2018 Rev. Maj 2018 Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne 1. Baggrund 2. Sagsfremstilling idrætshallerne i Svendborg 3. Definition af idrætslige og ikke-idrætslige aktiviteter

Læs mere

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne Notat Den 22. januar 2018 Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne 1. Baggrund 2. Sagsfremstilling idrætshallerne i Svendborg 3. Definition af idrætslige og ikke-idrætslige aktiviteter 4. Beregningsmodel

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Ridehuset, Porthusvej 106

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Ridehuset, Porthusvej 106 Referat Haludvalget's møde Onsdag den 21032018 Kl. 18:00 Ridehuset, Porthusvej 106 Deltagere: Frank MüllerBøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

Bestyrelsens forslag: Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond

Bestyrelsens forslag: Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Ballerup Museumsfond Nærværende samarbejdsaftale er gældende for perioden 1. januar 2010 til og med 31. december 2013. Aftalen kan fortsætte på uændrede eller

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER. Godkendt af Folkeoplysningsudvalget

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER. Godkendt af Folkeoplysningsudvalget FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER Godkendt af Folkeoplysningsudvalget Medlemstilskud Der afsættes hvert år en pulje til medlemstilskud til børn og unge 0-24 år. Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

Regnskab - Haller. Budget ,00 Overført fra ,00 Planlagte opgaver B ,00 Akutte opgaver R 952,00 Rest

Regnskab - Haller. Budget ,00 Overført fra ,00 Planlagte opgaver B ,00 Akutte opgaver R 952,00 Rest Regnskab - Haller Planlagteopgaver I alt Idrætshaller 6.250.211,00 952,00 6.251.163,00 Svendborg Idrætshal 556.979,40 556.979,40 Svendborg Tennishal Midtbyhallen 295.839,00 295.839,00 Skårup Kultur- og

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Vester Skerninge Hallen

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Vester Skerninge Hallen Referat Haludvalget's møde Onsdag den 25-10-2017 Kl. 18:00 Vester Skerninge Hallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE

NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE NOTAT VEDRØRENDE SVENDBORGHALLERNE Der er på baggrund af udkast til budget for Driftsselskabet Svendborghallerne P/S udarbejdet af Revisions Firmaet Edelbo foretaget en vurdering af de økonomiske konsekvenser

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Tvedhallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Tvedhallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 31-10-2013 Kl. 18:00 Tvedhallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Mogens Græns, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter

Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter mellem Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Faaborg-Midtfyn Kommune (herefter

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER 1. Hvem kan låne kommunens lokaler Foreninger i Skanderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye museum til en succes.

Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye museum til en succes. Til potentielle ansøgere til de ledige stillinger på Mosede Fort, Danmark 1014-18 Museet Mosede Fort, Danmark 1914-18 åbner til august. Vi søger studentermedhjælpere, der vil være med til at gøre det nye

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:30 Badmintonhallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:30 Badmintonhallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 30-10-2014 Kl. 18:30 Badmintonhallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Niels Thrysøe, Anne

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Rantzausmindehallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 25-08-2016 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER Medlemstilskud Der afsættes hvert år en pulje til medlemstilskud til børn og unge 0-24 år. Folkeoplysningsudvalget fastsætter hvert

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Detailbudget på kostbærer

Fritids- og Kulturudvalget. Detailbudget på kostbærer Detailbudget på kostbærer Fællesudgifter Haller m.m. 10102000 Fast Løn Fællesudg. Haller m. - 3.538.310 Fællesudgifter Haller m.m. 22168000 Personalemøder fødevarer Fællesudg. Haller m. - 5.359 Fællesudgifter

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen

Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Referat Haludvalget's møde Torsdag den 28-08-2014 Kl. 18:00 Rantzausmindehallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær, Carsten Kallesøe,

Læs mere

Håndbog for frivillige medarbejdere

Håndbog for frivillige medarbejdere Håndbog for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de pligter og rettigheder, du som frivillig medarbejder har. Som frivillig medarbejder er der mange forskellige opgaver

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR MULTIFORUM S/I

UDVIKLINGSPLAN FOR MULTIFORUM S/I 2015 2017 UDVIKLINGSPLAN FOR MULTIFORUM S/I Bestyrelsen Multiforum S/I 12 04 2015 Indhold Indledning og baggrund... 2 Organisatoriske planer... 3 Nuværende organisation... 3 Fremtidige planer for organisationen...

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Administrativt sparekatalog

Administrativt sparekatalog Administrativt sparekatalog Budget 2014-2017 Budgetseminar 2 et Samlet af Økonomi og Analyse 7. juni 2013 Rammebesparelse - Idrætsområder Forslag nr. 15-01 1.000 kr. 2013-priser Nuværende budget 10.173

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR.

Udvalget for Kultur og Fritid BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID. Bevillingsoversigt DRIFT OG REFUSION BUDGET 2014 HELE KR. Udvalget for Kultur og Fritid soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID BUDGET 2014 HELE 1.000 KR. NOTE DRIFT OG REFUSION BUDGET BEVILLING UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Fremtidens arbejdskraft...

Fremtidens arbejdskraft... PARTNERSKAB MELLEM KOMMUNE OG VIRKSOMHED Fremtidens arbejdskraft... Bekæmp mangel på arbejdskraft og ledighed, lad os sammen finde nye veje til varig beskæftigelse til glæde for alle parter! Det handler

Læs mere

Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune 14. november 2016

Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune 14. november 2016 Landdistriktsrådet Brønderslev Kommune 14. november 2016 Frederikshavn Kommunes erfaringer med landsbypedelordning Anders Andersen Projekt- og Integrationsafdelingen Projektbeskrivelse Indledning I en

Læs mere

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Notat Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Faaborg-Midtfyn Kommune har to specialafdelinger for normaltbegavede børn med AKTproblemer ( adfærd-kontakt-trivsel), heldagsklassen

Læs mere

Stillings- og personprofil

Stillings- og personprofil 09.09.14/PEAP-HAHN 2014/0008668 Stillings- og personprofil for Leder af Ledelsesbetjening og Kommunikation 1 Ny organisation Halsnæs Kommunes organisation er ændret pr. 22. september 2014 med henblik på

Læs mere

Forundersøgelse vedrørende klasseassistenter

Forundersøgelse vedrørende klasseassistenter Forundersøgelse vedrørende klasseassistenter Resumé LBR bad på mødet den 19.04.2010 Beskæftigelse undersøge muligheden for at iværksætte et projekt om klasseassistenter i én eller flere skoler. 04-11-2010

Læs mere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere

Vi har brug for dig. Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej Roskilde. Der er brug for frivillige medarbejdere Vi har brug for dig Velkommen til Plejehjemmet Himmelev gl. Præstegård Himmelev Sognevej 124 4000 Roskilde Der er brug for frivillige medarbejdere Indledning. Denne lille håndbog/pjece informerer om de

Læs mere

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget

Samlet for Kultur- og Fritidsudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 202 203 204 205 4.0 Kultur Greve Bibliotek 400 400 400 400 Portalen 0 200 200 200 4.02 Fritid Idrætshaller 600 600 600 600 Valhallen 200 400 400 400 Aftenskoleområdet

Læs mere

Budgetforslag

Budgetforslag Maj 2018 Indhold Samlet oversigt...3 Aktivitetsområde : Idræt og Sundhed...4 FF2019-001 Reduktion i tilskud til vedligeholdelse af 3 tennisbaner og rengøringstilskud til foreninger.4 FF2019-002 Reduktion

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Jobkatalog. Fonden Blindes Arbejde 2017.

Jobkatalog. Fonden Blindes Arbejde 2017. Jobkatalog Fonden Blindes Arbejde 2017. 1 Jobkatalog - Fonden Blindes Arbejde 2017. Jobkataloget henvender til både til jobsøgere med synshandicap, konsulenter hos DBS og DBSU, jobcentre og andre der rådgiver

Læs mere

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER

SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER SIDEN SIDST MUSEUM AMAGER 2013 2014 Dialogmøde med Børne-, Fritids- og Kulturudvalget for Dragør Kommune Onsdag den 3. september 2014 i caféen på Amagermuseet DAGSORDEN 1. Mission og vision for Museum

Læs mere

Procedure- og tidsplan

Procedure- og tidsplan SOLRØD KOMMUNE IDRÆTSSEKTIONEN/KULTUR OG FRITID NOTAT Emne: Til: Procedure- og tidsplan for fordeling af lokaler og udendørsanlæg i Solrød Kommune Foreningerne i Solrød Kommune Dato: 11. december 2014

Læs mere

VISION Svendborg Kommune vil:

VISION Svendborg Kommune vil: FORMÅL Formålet med den folkeoplysende virksomhed er at bidrage til borgernes aktive medborgerskab, frivillige indsats og livslange læring. I folkeoplysningsloven er formålet for henholdsvis oplysningsforbund

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige

Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige Status på Jobcenter Aalborgs indsats for langtidsledige I dette notat gives der en status på: 1. Aalborg Kommunes strategi for bekæmpelse af langtidsledighed 2. Akutpakken, herunder Akutjobordningen 3.

Læs mere

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder.

Opgørelse af budget 2019 og beregnet råderum. Råderum er beregnet med 2,7% af budgetbeløbene under de enkelte områder. Notat Til: Uddannelse, Børn og Familie Kopi til: Fra: Plan og Kultur, Bodil Christensen 12. februar 2019 Sags id: 19/3473 1. Fritidsområdet under UBF Notatet beskriver fritidsområdet under Uddannelse,

Læs mere

Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger

Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger Indhold Forord...3 Ansøgningsfrister og skemaer... 4 Ansøgning om medlemstilskud...5 Budget/Fordeling af tilskud... 7 Egne notater... 15 Fordeling af

Læs mere

NOTAT Daginstitutioner, skoler og administration

NOTAT Daginstitutioner, skoler og administration Servicemedarbejdere i skolehaller NOTAT Daginstitutioner, skoler og administration Notatet vedr. skolehallerne på Benløse skole, Vigersted skole, Nordbakkeskolen og Sdr. Parkskolen (Ahornhallen). Besvarelsen

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter Referat Haludvalget's møde Torsdag den 22-10-2015 Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Carsten Kallesøe,

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne. Bilag 1

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne. Bilag 1 Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne Bilag 1 HH-bilag 1 juli 2013 Side 1 af 5 Indhold bilag 1: 1 Lokaler og råderet 2 Åbningstider og tilgængelighed 3 Skolernes

Læs mere

35 Udvalget for Kultur og Fritid 41.429.890 41.389.218 41.669.052 42.019.044 60 Kultur og Fritid 41.429.890 41.389.218 41.669.052 42.019.

35 Udvalget for Kultur og Fritid 41.429.890 41.389.218 41.669.052 42.019.044 60 Kultur og Fritid 41.429.890 41.389.218 41.669.052 42.019. Budget 2013 16 1 35 Udvalget for Kultur og Fritid 41.429.890 41.389.218 41.669.052 42.019.044 60 Kultur og Fritid 41.429.890 41.389.218 41.669.052 42.019.044 00 Byudvikling, bolig og 9.929.306 9.829.305

Læs mere

Seniorjob i Ikast-Brande Kommune. Version 2,0

Seniorjob i Ikast-Brande Kommune. Version 2,0 Seniorjob i Ikast-Brande Kommune Version 2,0 April 2019 1 Seniorjob ordningen generelt Personer der har ret til efterløn og hvis ret til dagpenge udløber indenfor 5 år før efterlønsalderen, har ret til

Læs mere

4 Udvalget for Kultur og Fritid 47.263.368 42.538.638 4.724.730

4 Udvalget for Kultur og Fritid 47.263.368 42.538.638 4.724.730 4 Udvalget for Kultur og Fritid 47.263.368 42.538.638 4.724.730 Samlet overførsel! ovf begrundelse 04001 00.25 Faste ejendomme og 1.977.847 1.944.142 33.705 fritidsfaciliteter 13 Andre faste ejendomme

Læs mere

FORORD. - teksten skrives af Svendborg Kommune. I 2 spalter midt på siden evt. med neddæmpet baggrund.

FORORD. - teksten skrives af Svendborg Kommune. I 2 spalter midt på siden evt. med neddæmpet baggrund. FORORD - teksten skrives af Svendborg Kommune. I 2 spalter midt på siden evt. med neddæmpet baggrund. FORMÅL Formålet med den folkeoplysende virksomhed er at bidrage til borgernes aktive medborgerskab,

Læs mere

En rigtig håndværker.

En rigtig håndværker. En rigtig håndværker. Hvis denne beskrivelse opfylder dine mål, er det starten på de første 20 uger af din uddannelse. Beskrivelsen indeholder de krav samfundet og skolen forlanger du kan efter 20 ugers

Læs mere

Effektivisering af det tekniske serviceområde

Effektivisering af det tekniske serviceområde GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Den 30. marts 2009 Effektivisering af det tekniske serviceområde 1. Baggrund Byrådet besluttede i juni 2008 (BR 11.06.2008 sag nr. 106) i sagen om Analyse

Læs mere

Bilag 12 til MED aftalen

Bilag 12 til MED aftalen NOTAT HR-Centret Bilag 12 til MED aftalen 17-09-2016 Retningslinjer vedr. ansættelser på særlige vilkår Det er Hovedudvalgets opgave at aftale retningslinjer for beskæftigelse af personer med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Stillingsopslag vedr. ejendomsmester på Bispebjerg Bakke

Stillingsopslag vedr. ejendomsmester på Bispebjerg Bakke September 2014 Stillingsopslag vedr. ejendomsmester på Bispebjerg Bakke Afdeling 6-42 Bispebjerg Bakke søger til snarlig tiltrædelse en ny ejendomsmester. Bispebjerg Bakke er en almen boligafdeling med

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Bies Gård og Ishuset samt 5.32 BieCentret Udgifter 2.587 Indtægter -272 Netto 2.315 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, BieCentret).

Læs mere

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2

Budget ,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211 3,1 2,8 2,6 2,3 2,4 3,6 2,2 Herning 3,1 Holstebro 2,8 Horsens 2,6 Randers Silkeborg 2,3 2,4 Skive 3,6 Viborg 2,2,,5 1, 1,5 2, 2,5 3,

Læs mere

LOKALETILSKUDSREGLER. Orientering til KFU den 10. april 2012

LOKALETILSKUDSREGLER. Orientering til KFU den 10. april 2012 LOKALETILSKUDSREGLER Orientering til KFU den 10. april 2012 Folkeoplysningsloven 25. Kommunalbestyrelsen yder tilskud med mindst 65 pct. af driftsudgifterne, jf. dog stk. 2, 3 og 5, til lokaler, herunder

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008

Museer i Qeqqata Kommunia. Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Museer i Qeqqata Kommunia - Status og visioner Foto: Tea Dahl Christensen. Maniitsup Katersugaasivia. Juni 2008 Foto: Anne Bahnson. Sisimiut Katersugaasiviat. Januar 2009 Notat til museumskonferencen 2009

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag Udvalg: DRIFT Serviceområde:Sammendrag Funktion Tekst Sammendrag Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget til 2016 - = merudg - = merudg

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Information til ansøgere vedr. stillingen som arrangementschef i Katuaq

Information til ansøgere vedr. stillingen som arrangementschef i Katuaq Information til ansøgere vedr. stillingen som arrangementschef i Katuaq Om virksomheden Katuaq er Grønlands Kulturhus. Vores aktiviteter spænder vidt fra biografforestillinger, teaterstykker, koncerter,

Læs mere

I tilrettelæggelsen af nytteindsatsen skal man særligt være opmærksom på to hensyn: 1. Merbeskæftigelseskravet

I tilrettelæggelsen af nytteindsatsen skal man særligt være opmærksom på to hensyn: 1. Merbeskæftigelseskravet ANVENDELSE AF NYTTEJOB Byrådet har i Budgetforlig 2014 bedt administrationen om at udarbejde et oplæg til, hvordan man kan anvende nyttejob i forhold til at sikre bedre service på turismeområdet, samt

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Det er vigtigt, for den i hallen hjemmehørende klub, at der gives mulighed for at kunne spilles kampe på de anførte søndage.

Det er vigtigt, for den i hallen hjemmehørende klub, at der gives mulighed for at kunne spilles kampe på de anførte søndage. Cirkl. 104-TU547 Odense, den 10. januar 2018 Vedr. bestilling af haller til vinterturneringen 2018-19. Til de fynske foreninger samt haller som vi har e-mailadresser på. Gode venner. Hermed fremsendes

Læs mere

100% SUccesfyldt arbejde

100% SUccesfyldt arbejde www.cfd.dk 100% SUccesfyldt arbejde Vaskeriet Teknisk afdeling Kørsel Systuen Udehold Kontor Kantine Mennesker og muligheder...i et tegnsprogsmiljø! Folk er forskellige. Vi har brug for dig! Velkommen

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem xx og Jobcenter Aabenraa om virksomhedspraktik inkl. mentoraftale

Samarbejdsaftale mellem xx og Jobcenter Aabenraa om virksomhedspraktik inkl. mentoraftale Job og Virksomhed Kallemosen 20 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 www.jobcenteraabenraa.dk Dato: 20-05-2014 Sagsnr.: 14/14909 Dok.løbenr.: 139540/14 Kontakt: Nikolaj Lorenz Stage Jensen Direkte tlf.: 73767754

Læs mere

SERVICEDEKLARATION PRODUKTIONSVIRKSOMHEDEN SPRINGBRÆTTET. Nordens Allé 33 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 54 82

SERVICEDEKLARATION PRODUKTIONSVIRKSOMHEDEN SPRINGBRÆTTET. Nordens Allé 33 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 54 82 SERVICEDEKLARATION PRODUKTIONSVIRKSOMHEDEN SPRINGBRÆTTET Nordens Allé 33 9700 Brønderslev Telefon: 99 45 54 82 Afdelingsleder: Gitte D. Velling E-mail: gitte.d.velling@99454545.dk Mobil: 5084 6569 Præsentation

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum 08.04.2013. ARoS Aarhus Kunstmuseum Rekruttering af ny direktør Job- og personprofil Baggrund Direktør Jens Erik Sørensen slutter efter 30 år i spidsen for ARoS Aarhus Kunstmuseum. Derfor søger vi hans

Læs mere

Foreløbig redegørelse for Beslutning om kommunalt tilskud til at styrke udviklingen i Jyderup. Fremdrift fra projekt start den

Foreløbig redegørelse for Beslutning om kommunalt tilskud til at styrke udviklingen i Jyderup. Fremdrift fra projekt start den Foreløbig redegørelse for Beslutning om kommunalt tilskud til at styrke udviklingen i Jyderup Fremdrift fra projekt start den 01.11.2017 31. 03.2018 i alt 5 mdr. Pr. 02 April 2018 Overblik... 3 Praktik...

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. marts 2007 Referat fra møde i onsdag den 21. marts 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Efterretningssager... 1 2. FOU - DGI Roskilde... 2 3. FOU - Godkendelse af Forældreforeningen

Læs mere

1. En del af en virksomhed I det tilfælde, hvor der kun overdrages en del af en virksomhed, finder virksomhedsoverdragelsesloven

1. En del af en virksomhed I det tilfælde, hvor der kun overdrages en del af en virksomhed, finder virksomhedsoverdragelsesloven N O TAT Udvælgelse af medarbejdere ved overdragelse af en del af en virksomhed Dette notat behandler spørgsmålet om, hvordan man udvælger medarbejdere, hvis der er tale om en overdragelse af en opgave,

Læs mere

Tilskudsjob i Svendborg Kommune

Tilskudsjob i Svendborg Kommune Direktørområde Kultur, Erhverv og Udvikling Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Tilskudsjob i Svendborg Kommune I forbindelse med kontanthjælpsreformen der trådte i kraft den 1. januar

Læs mere

Odense Universitetshospital Rengøring & Patientservice. Job- og kvalifikationsprofil

Odense Universitetshospital Rengøring & Patientservice. Job- og kvalifikationsprofil Odense Universitetshospital Rengøring & Patientservice Job- og kvalifikationsprofil for Serviceleder i Rengøring & Patientservice Januar 2017 Indholdsfortegnelse 1. Organisationen... 3 1.1 Nuværende organisering

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt

Udvalget for Kultur og Fritid. Bevillingsoversigt Udvalget for Kultur og Fritid Bevillingsoversigt Bemærkninger Bevilling Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 1.576 Indtægter 215 Netto 1.361 Ad 1-6 1. Gasværkvej 1, Hobro Værksted, kr. 68.000 2.

Læs mere

Tilsynsnotat af 28 november 2012.

Tilsynsnotat af 28 november 2012. Tilsynsnotat af 28 november 2012. Navn: Silkeborg Krisecenter Lovgrundlag: Midlertidigt botilbud efter SEL 109 Adresse: E-mail: Grønnegade 14, 8600 Silkeborg krisecenter@silkeborg.dk Telefon: Tlf. 89 70

Læs mere

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden:

Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: Referat fra mødet i Kultur og fritidsudvalget den 28. februar 2006 i Farsø: Dagsorden: 1. Struktur for Vesthimmerlands Kulturskole. 2. Struktur for Vesthimmerlands Biblioteksvæsen. 3. Igangsættelse af

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK Godkendt af Struer Byråd Den 24. november 2015 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Folkeoplysningspolitik i Struer Kommune Efter Folkeoplysningslovens 34 vedtager og offentliggør

Læs mere

BDO analysens anbefalinger

BDO analysens anbefalinger 1 BDO analysens anbefalinger Præsentation af forslag til BDO s anbefalinger Ekstraordinær Fritidsrådsmøde 24. april 2019 Side 1 2 Indledning Grundigt forarbejde i forvaltningen på baggrund af politisk

Læs mere

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 Byråd & Kultur Kulturafdelingen Kultur og Fritidscentret Den 23. november 2005 I:\\tilskudsregler FORSLAG TIL REVISION af LOKALEREGULATIVET Regulativ for benyttelse af kommunale

Læs mere

Hej Lone, Vedhæftet findes tre projektansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år fra Hovedstadens Svømmeklub.

Hej Lone, Vedhæftet findes tre projektansøgninger til Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år fra Hovedstadens Svømmeklub. From: Lone Frandsen Sent: 17. august 2016 14:07 To: Lone Frandsen Subject: Ansøgning Unge i front Attachments: Ansøgningsskema projekt 2016 - Valgfag, praktik og mentorforløb.pdf AppServerName: KKEDOC4

Læs mere

Kommunalt tilsyn ved plejeboligenheder i Struer Kommune 2017

Kommunalt tilsyn ved plejeboligenheder i Struer Kommune 2017 Kommunalt tilsyn ved plejeboligenheder i Struer Kommune 2017 Sundhed og Omsorg Borgerbesøg på borgerens præmisser. Samvær, samtale, observation og nødvendig dokumentation Konklusion ud fra: Lovgivning

Læs mere

FRITID I SVENDBORG KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK I SVENDBORG KOMMUNE

FRITID I SVENDBORG KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK I SVENDBORG KOMMUNE FRITID I SVENDBORG KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK I SVENDBORG KOMMUNE 2018-2022 INDHOLDSFORTEGN ELSE Forord 3 Formål 4 Vision 5 Rammer 6 Handicappede 7 Voksenundervisning 8 Foreningsarbejde 9 Rådigheds-

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler 1. Hvem kan låne kommunens lokaler? Foreninger i Sønderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

DEN FØRSTE MEDARBEJDER

DEN FØRSTE MEDARBEJDER DEN FØRSTE MEDARBEJDER INDHOLD DEN FØRSTE MEDARBEJDER... 3 HVORNÅR ER JEG ARBEJDSGIVER?... 3 REGISTRERING SOM ARBEJDSGIVER... 3 REKRUTTERING... 3 ANSÆTTELSESSAMTALEN... 3 KONTRAKTEN... 4 Hvad skal kontrakten

Læs mere

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019)

Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation (Opdateret efter ØU den 6. marts 2019) By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 316575 Brevid. 3098644 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena- placering i politisk og administrativ organisation

Læs mere

Har man haft psykiske problemer igennem længere tid, kan det være vanskeligt at vende direkte tilbage til et arbejde eller en uddannelse.

Har man haft psykiske problemer igennem længere tid, kan det være vanskeligt at vende direkte tilbage til et arbejde eller en uddannelse. Vision Visionen i Regnbuehuset er at skabe et arbejdsmæssigt og socialt fællesskab, hvor psykisk sårbare bliver medlemmer af huset, i stedet for at være patienter, klienter, borgere eller brugere og hvor

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe-Hallerne. Bilag 2 - Svømmehallen

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe-Hallerne. Bilag 2 - Svømmehallen Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe-Hallerne Bilag 2 - Svømmehallen FH-bilag2 juli 2013 Side 1 af 5 Indhold bilag 2 1 Lokaler og råderet 2 Åbningstider og tilgængelighed

Læs mere