Bilag 4. Transskribering - Interview med Præst fra Mariakirken, Birgitte Jeppesen Interviewets varighed: 22:22 min

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 4. Transskribering - Interview med Præst fra Mariakirken, Birgitte Jeppesen Interviewets varighed: 22:22 min"

Transkript

1 Bilag 4 Transskribering - Interview med Præst fra Mariakirken, Birgitte Jeppesen Interviewets varighed: 22:22 min B: Inden for denne her tid har det primært været østeuropæere der har været i Mariatjenesten, og så stofmisbrugere om aftenen. Øh, så den [gentagelse af ord stammen] store tid for Mariatjenesten, hvor at der virkelig var kamp med både naboer og lokalområdet, fordi at der var så mange stofmisbrugere her, den er fra min forgængeres tid. Så det er ikke, altså jeg har ikke stået i den der hvor vi skal have dem væk fra pladsen, eller vi virkelig skal have gjort et eller andet for at de får nogle bedre forhold. Men når det så er sagt, så kan man jo, altså er vi jo en del af området.. [pause] og, øh.. det virker helt oplagt at der skal gøres et eller andet sådan at folk de har mulighed for at få, øh, [kort pause], ordentlig.. lidt bedre forhold i hvert fald. Altså, at der kommer nogle hygiejneforhold, som, øh,.. som er til at leve med. Øh,.. Og at der, øh.. Altså nu er sundhedsrummet åbnet ovre i Café Dugnad, og det, jeg ved ikke om i har snakket med dem, men altså.. I: Nej, ikke endnu. B:.. [fortsat] De gør jo en kæmpe indsats for sådan at, øh,.. at, øh,.. [kort pause] skadesreducere, som det hedder, øh.. Men altså, tage ting i opløbet hvis det er at der er betændelse i en blodåre eller bylder, eller hvad der nu kan være af skidt og møg som man kan få ind i blodet. Øhm, [pause] at de, øh, får bekæmpet sådan nogle infektioner, [pause] inden det går helt galt. I: Okay, hvor længe er det at du har arbejdet her? M: 2 år I: 2 år?

2 M: Ja I: Hvor øh, hvor arbejdede du før? B: Jeg var studerende. I: Nå du øh, så det er det første [afbrudt] B: Så det er min første stilling. I: Nå okay. B: Ja det er jo, hold da op man er jo.. [utydeligt] I: [griner] Bor du her på Vesterbro eller? B: Ja I: Okay, og det har du gjort i lang tid? B: Øh, nej jeg kom fra Århus. [pause] Så jeg flyttede hertil i forbindelse med arbejdet. I: Ja B: Ja I: Var det fordi du fik job her, eller fordi du gerne ville arbejde her i området? B: Fordi jeg fik job her, [pause] og fordi jeg gerne ville arbejde her. [pause] Ja.. Jeg søgte den selv, og har arbejdet i Kirkens Korshær i Århus mens jeg har læst. [pause] Så det var sådan.. Det var drømmen at få et Korshærs præsteembede.

3 I: Okay.. Ja.. Godt. Øhm. Så vil jeg gerne høre sådan lidt hvor meget kontakt Mariakirken har med de lokale stof [pause] stofmisbrugere her i området, altså hvor meget kontakt i har, og hvad det er, hvad det er for nogle tilbud i tilbyder dem? B: Ja [pause] Øhm, altså vi har åbent fra klokken 12 til klokken 16 hver dag, og så har vi åbent igen om aftenen fra klokken halv 8 til 11. Øhm, og øh.. Og der kan folk komme ind og købe en kop kaffe for to kr., og være her. Og vi har egentlig ikke sådan tilbud udover at øh, at vi tilbyder os selv sådan som samtalepartnere og øh.. prøver så vidt muligt at behandle folk med respekt. [pause] Øhm.. Jeg har det er sådan at Mariatjenesten bygger på en historie hvor man har fundet ud af at det som der virkelig er brug for på Vesterbro det er bare.. at give folk.. lov til at være som de er. [pause] Øh, fordi at der er rigtig mange steder hvor man kan [kort pause] blive presset ud i behandling og komme videre og hvor der er [pause] øh, og hvor der er folk der nok skal sørge for at man kommer ind og bliver en del af systemet, og øh, og hvis man vil ud af det, at man nok skal få hjælp til det. [pause] Men øh.. der er mange der har, der har, været i det her liv rigtig rigtig længe og som er endt her, og som et eller andet sted, bevidst eller ubevidst har valgt at gå til grunde. [pause] Altså og.. Og øh.. Leve, eller og dø her. Og så har kirken sådan en ramme hvor vi kan tilbyde lidt, lidt værdighed, øhm, på det sidste stadie. I: Ja B:.. Øhm, og hvor vi ikke sådan ønsker at.. Altså vi kunne selvfølgelig alle sammen drømme om at de kom ud af det og sådan noget ik, men vi har ik, altså vi skal ligge vores forventninger til side [pause] øhm, og hjælpe folk der hvor de er. I: Mm.. Godt. Og hvem er sådan den typiske bruger af kirken? B: Lige nu, der er det rigtig mange [pause] af rumænerne der kommer, [pause] øh, for at søge arbejde i Danmark. Øhm, og dem håber vi ikke havner i noget misbrug men, øh, vi kan se at der er flere og flere der begynder og drikke eller, måske kommer ud i noget kriminelt. I: Ja.. Hvad er det så at de bruger jer til?

4 B: Det er os, altså for dem er det rigtig rigtig vigtigt. Jeg sad lige og snakkede med en i går som siger at, at her føler han at, øh, at han kan være sig selv, fordi ude på gaden så bliver han bare en anden, fordi folk ser på ham som en der, øh, [pause] en der vil [pause] stjæle eller et eller andet altså, man bliver bare den folk ser, øh, eller, øh, [pause] ja, altså hvis folk forventer at man vil dem noget ondt, så bliver man også øh, derefter. Men hvis folk møder en med tillid så øh, så bliver man lige pludselig et helt andet godt menneske og det [gentagelse af ord stammen] lyder sådan lidt naivt og lidt idealistisk men, men det er virkelig vores erfaring at folk her, som, øh.. som ude altså bliver jagtet af politiet og jeg ved ikke hvad altså, herinde der møder vi dem bare som mennesker, og de er ekstremt høflige og, og skønne at være sammen med. Øhm, og fortæller om nogle helt andre sider af deres liv end det de ellers sådan.. bliver stemplet på i.. i den daglige omgang med andre. I: Er det det sam- oplever du det samme med, øh, med for eksempel stofmisbrugere nu når du, nu snakker du om det er østeuropæere, men oplever du den samme måde at [pause] stofmisbrugerne når de er her også føler den der tryghed sådan fra.. fra [utydeligt] B: Ja. [pause] Altså øh.. Det er meget forskelligt. Fordi jeg tror at, øh, at stofmisbrugerne lever et super stresset liv, og derfor så er det faktisk, altså der kommer en hel del stofmisbrugere men de kommer også meget hurtigt ind, og skal lige have en kop kaffe og.. så skal de ud igen fordi at de skal tjene.. øh, penge til deres næste fix.. og lige nu så er det kokain der er mest af på markedet.. og som er mest populært åbenbart.. og øh, det varer ikke særligt længe så man skal ret hurtigt have et nyt fix for at.. at øh, man kan bevare en eller anden form for rus. I: Så det er en stresset hverdag eller hvordan de lever synes du? B: Ja.. ja, ekstremt stresset. Øh, og det er øh, og så også at, at kokain det er sådan et stof der gør dem, øhm, hvor man er oppe og køre. Altså heroin der var det, der var en periode hvor det var rigtig meget heroin, øh.. hvor folk sad sådan herinde og koksede og så havde de, de her seks timer så længe den rus den varede, hvor de kunne sidde i sådan.. øh.. okay stille helle forhold, hvor de kunne nyde deres rus. Og det er anderledes med kokain altså det er.. der skal ske noget. Så, så jeg tror det er mest så hvis folk ikke har penge og de kommer herind og øh, sådan

5 prøver at trække den lidt, at så får de en kop kaffe og snakker og øh, er lidt paranoide eller hvad de nu kan være, men, men, øh, der er sådan en.. [pause] altså jeg har indtryk af der er sådan generelt er en forestilling om at Mariatjenesten, der kan man komme ind når man har det skidt, og sidde her. Øhm, og der er åbnet flere forskellige steder hvor der er rigtigt, rigtig godt for stofmisbrugerne. Og Café Dugnad, øh, og Sundhedsrummet derovre der har de jo nærmest lavet et hellested hvor at de kan være og fixe ude i gården også afskærmet for naboerne og så noget, men der er de også presset af pushere og, øh, det er sådan de stærke der sætter dagsordenen lidt, øh, og hvis man gør sig uvenner med en, så er det rigtig godt at have nogle andre muligheder, øh, så jeg tror det er en styrke ved Vesterbro at der er forskellige muligheder. I: Godt. Øhm, tror du der er nogle lokalborgere her i området der sådan fravælger kirken her fordi der er så mange stofmisbrugere.. som der er? B: Det er jeg ikke i tvivl om der er. Jeg tror også, at der er nogle der til vælger den fordi at de gerne vil have, øh.. komme i en kirke som har en social profil. Og det har jeg oplevet ved nogle der blev gift her, som sagde at, at det var simpelthen.. hvis de skulle kunne tænke sig en kirke så skulle det være et sted som Mariakirken som netop tog.. Øh, var åben for alle. Øh, og så er der andre der siger de vil slet ikke vil have deres børn med herned og de vil slet ikke komme her fordi de er bange for hvem det er der er her. Men jeg tror mange, når de så kommer her, så får de en oplevelse af at det måske ikke er så slemt og at de mennesker der er her.. det er [pause] de er også okay.. altså at det dør man ikke af. Og jeg tror også generelt at folk der bor på Vesterbro, de har en sådan en okay respekt for at vi er forskellige og der er nogle der har det svært. Interview kortvarig afbrudt af en frivillig i mariatjenesten fra ( ) I: Hvad tror du etableringen af et fixerum vil betyde for stofmisbrugerne? B: Øhm, det er spændende at se hvad det kommer til at betyde. Øhm, altså ideen er, øh, helt vildt god og jeg ved den her fixeambulance der har kørt rundt har været meget populær.. Øhm, for nogle. Og så er der andre der sådan har.. slet ikke har overskud til at vælge den til.

6 Øhm, men øh, men det her med at der er nogle der kan gribe ind, øh, hvis der er et fejlfix eller der hvis er nogle der sidder klar med rene kanyler, øhm at der.. Ja, i det hele taget.. Altså alt hvad der kan få folk væk fra at sidde på gaden og fixe i rendestenen, det tænker jeg er med til at give folk noget værdighed, fordi det er heller ikke stofmisbrugernes ønske at de skal være udstillede.. Øhm, og det er heller ikke beboernes ønske. Så jeg tror for begge.. både for lokalområdet og for misbrugerne der.. der bliver det godt. I: Så hvad tror du etableringen af et fixerum vil betyde i forhold til lokalbefolkningens generelle syn på stofmisbrugerne? B: Øhm.. Jamen, jeg oplever at der er stor respekt for at der er nogle der har.. er så langt ude at de har brug for deres stoffer, øhm og, og det at det ikke direkte kommer til at have indflydelse på, øh, på ens familie eller at man kan gå hjem om aftenen, øh, uden at skal.. møde en narkoman der sidder og stikker sig i armen eller at børnene de ikke skal være vidne til det, øh, sådan over det hele at, øh jeg.. kunne forestille mig det kunne skabe noget mere respekt omkring det.. alt efter hvor mange der vil benytte sig af det. I: Så det ville forbedre det generelle syn på stofmisbrugere at det her fixerum kom? B: Det er i hvert fald noget som, øh, folk har kæmpet for rigtig rigtig længe.. på Vesterbro. Så, så, jeg tror ikke man kan finde en vesterbroborger der er imod at der skal komme sådan et tilbud. I: Okay.. Øh, og hvor mener du den mest hensigtsmæssige placering af et fixerum, øh, skulle være, altså både i forhold til kirken men også i forhold, øh, for brugerne? B: Altså brugerne kommer jo allerede, øh.. En del i, øh, sundhedsrummet og Café Dugnad og mændenes hjem og det er også dem der står for udbuddet, øhm.. det bliver sådan lidt hvad der sådan rent praktisk er muligt, øhm, men jeg tænker at det sådan er lidt spredt lidt rundt, det tror jeg er en fordel. I: Ja, hvorfor tror du det er en fordel?

7 B: Jamen også for markedet at det er sådan er centreret på et sted, men at det er.. fordeler sig over flere steder, øhm, [pause] fordi det altid er rart at have, øh, et alternativ, altså hvis man gør sig uvenner et sted, så, så er det godt at man har muligheden et andet sted. I: Så du mener at det er godt for brugerne at det er godt at det er forskellige steder? B: Ja. I: Okay. B: Og jeg kunne også forestille mig at for beboerne der ville belastningen ikke være så stor, end hvis det er centreret med et sted. I: Ja, Men hvad hvis der nu kom et fixerum, i eventuelt Mændenes hjem, ville du så tro det kom til at tiltrække nogen stofmisbrugere fra andre områder så det blev centreret der? B: Øhm [pause], det er svært at sige. I: Ja, det er det. B: Altså jeg ved det er nu, når man åbner for det fra regeringens side, så ved jeg at det er noget man også arbejder med i Odense og i Århus, og at det sandsynligvis er noget der kommer. At der kommer flere tilbud. Men der er mange ting der skal gennemtænkes, for hvem er det der pusher, hvad for nogen stoffer er det der kommer på markedet og sådan nogle ting, altså, og ikke kun at der bliver holdt opsyn med selve indtagelsen. I: Nu snakkede du om værdighed før, tror du det ville være en fordel hvis fixerummet lå lidt afsides, hvor de fik et helle og ikke hele tiden blev overbegloet af befolkningen? B: Altså der er et eller andet i mig der siger at vi vil rigtig gerne skubbe dem væk, så der er sådan et isoleret sted hvor de kan være, hvor stofmisbrugerne så er. Men det er jo ikke det der

8 er virkeligheden. Virkeligheden er at de er her i miljøet hvor det er centreret omkring banegården, og at [pause] der også skal være, et socialt miljø omkring det, hvor folk mødes og forholder sig til de mennesker der også er her. Så det ikke, der er sådan en ø hvor stofmisbrugere bliver placeret, så synes jeg der er noget umenneskeligt over det, og det tror jeg ikke der er nogen der er interesseret i, i hvert fald ikke stofmisbrugerne. I: Nej, men tror du er nogen, børnefamilier for eksempel, som godt kunne synes at man skal placere dem lidt væk måske? B: Ja, øhm, det tror jeg [pause] det er jo svært at udtale sig om. I: Ja. B: Men jeg tror generelt, så er det det der noget not in my backyard princip, altså det er fint de er her, men de skal bare ikke være for tæt på. Man kan godt være tolerant så længe, og jeg bor jo selv et sted hvor jeg ikke har folk siddende på trappestenen, så ikke, øm [pause] for og i mod. I: Så mener du det er etisk korrekt at etablere et fixerum, selvom det er en lovliggørelse af stofindtagelse? B: Men jeg mener man må forholde sig til de mennesker man møder, og der et plan der hedder at arbejde politisk for at folk overhovedet ikke kommer ud i det stofmisbrug de er i, men når man møder nogle mennesker som er så udpræget af at være i den situation de er i, og er i nød, så bliver man også nødt til at handle på det, og det er sådan akut, at lindre den nød der hvor den er, og det mener jeg er sådan helt kristen etik og egentlig også bare humanistisk og der er en måde at behandle mennesker med respekt på. Så derfor, så, så mener jeg fixerum er en konsekvens af den tankegang, vi skal handle på at der er nogle mennesker her der har det svært og hvordan kan vi give dem nogle bedre forhold. Vi prøver, man har prøvet i årevis at få folk ud af det, det er så ikke lykkedes for denne her, øhm, meget koncentrerede gruppe, der er på Vesterbro, så hvordan kan vi så give dem en form for værdighed på en anden måde, og det

9 kan vi så, i hvert fald, ved at sørge for at der er rent vandt og rene kanyler og et minimum af sundhedspersonale hvis det er det går galt. I: Ja, godt. Du talte om tidligere om det mobile fixerum og om at der var nogen som ikke kunne overskue at tage imod tilbuddet, kan du beskrive det lidt mere? Er det noget som du har oplevet en episode eller noget du kender til, som har gjort at man ikke har haft det her overskud? B: Altså, det var dem selv der sagde det. At de synes ikke det, øhm, blev udnyttet i den grad som de havde troet det ville blive. Øhm, ja, [pause] det er svært at sige hvad grunden er. I: Ja. B: Det er selvfølgelig også fremmed. Man skal lige vende sig til at, øhm [pause] Jeg tror rigtig meget af det her arbejde handler om tillid. At folk de tror på at det er mennesker det gerne vil hjælpe mig, og at de vil mig noget godt, og at det er på mine præmisser og at der ikke bliver lagt en eller anden skjult dagsorden ned over hovedet på mig. Og det ved de, er meget varsomme med i fixerummet og at det ikke handler om at moralisere og at det om acceptere og være så anonym som muligt, og det handler om at det er den hjælp som der bliver givet, og jo flere der oplever at de bliver taget i mod med respekt, jo flere vil også komme, på sigt. Men det kræver der, altså, det tager også lang tid at bygge op, og det vil det også gøre med fixerummet. I: Ja. Jeg har også lige et spørgsmål, også til noget du sagde tidligere. Nogle af de østeuropæerne der kommer herind, gør det fordi, øhm, det var noget med den måde de bliver kigget på på gaden og så synes de det var rart at kunne komme herind og komme i et slags helle for det, er det det samme for stofmisbrugerne? Det med at man bliver til det som [utydelig passage] lokalsamfundet gør en til? Eller folk kigger på én på en bestemt måde og så bliver man til det, forklarede du tidligere, tror du det også gælder for stofmisbrugerne? B: Øhm, [pause] det håber jeg. Altså jeg håber at oplevelsen folk har, når de kommer herind det er at de, øm, bliver behandlet som mennesker med respekt. Og at vi siger ikke narkomaner

10 og alkoholikere, vi kender ikke nogen af diagnoserne folk har, hvis der er nogen. Men at vi møder folk som mennesker og mener at vi kan få noget rigtig godt ud at af være sammen med hinanden og samtidig møder vi også en respekt fra deres side, at de har lyst til at være sammen med os og det giver jo også enormt meget. Man kunne sagtens forestille sig at de havde en masse fordomme over for os, for det er jo os der kigger ned på dem i det daglige [pause] at på den måde der, så synes jeg også der er en opgave i [pause] at nedbryde fordomme den anden vej og det er virkelig, altså, det er virkelig en oplevelse når vi er sammen, så er vi mennesker sammen og det er det det handler om. Og det er jo også en af grundene til, at der er så mange frivillige der er her, fordi de har lyst til at være her og lyst til at være sammen med os. I: Ja. Jeg tror faktisk ikke vi har flere spørgsmål, så hvis der er nogen der har noget at tilføje eller hvis du har noget at tilføje til sidst? B: Øhm, ja, jeg ville egentlig bare råde jer til at gå hen og snakke med sundhedsrummet I: Ja. B: Fordi, jeg kunne forestille mig at, øhm, [pause] altså jeg vil virkelig ikke gøre mig klog på hvilke tanker der er gjort omkring fixerum for det er en proces der har været i gang så længe og det er ikke sådan direkte noget jeg har været med i. Og I kan bare sådan se hvordan det sådan er på gaden. I: Ja. Ja. Vi har haft lidt svært med at få kontakt, få kontakt til det for, fordi, bl.a. Mændenes Hjem ikke har ville ytre sig omkring fixerum, så tror du det ville muligt at få kontakt med fixerummet? B: [pause] Øhm, det ved jeg ikke, hvis i går der over måske, så kan I se. I: Ja, jeg tror også vi går derover.

Interviewguides. Bilag 5. Interview med Lene, lokalborger på Vesterbro

Interviewguides. Bilag 5. Interview med Lene, lokalborger på Vesterbro Bilag 5 Interviewguides Interview med Lene, lokalborger på Vesterbro Tematisering af interviewundersøgelsen: Formulering af forskningsspørgsmål og en teoretisk afklaring af det undersøgte tema Interviewets

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Bilag A: Interview med Annette

Bilag A: Interview med Annette Bilag A: Interview med Annette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 I: Da du valgte at du skulle igennem det her forløb valgte du så at benytte dig af en anonym eller en

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Den fængselsindsattes identitet vil blive holdt anonym, derfor vil der i transskriberingen blive henvist til informanten med bogstavet F og intervieweren

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris:

Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Chris: Interviewer1: Kan du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Chris: Jeg kan prøve. Kom på et sidespor med stofmisbrug og gik de forkerte veje og mødte nogle forkerte mennesker. Så røg jeg hurtigt med

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro

Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro 1 Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro April 2011 Mændenes Hjem, Sundhedsrummet, Cafe D. Vesterbrokoordinator 2 Undersøgelse om stofindtagelsesrum

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år.

Om Line Line er 28 år. Hun bor sammen med sin kæreste igennem de sidste ca. 5 år - sammen har de en søn, som snart bliver 1 år. Line, 28 år At være ængstelig - og om at mangle mor, og at være mor Da jeg talte med Line i telefonen for ca. 2½ uge siden og aftalte at besøge hende, hørte jeg barnegråd i baggrunden. Jeg fik oplevelsen

Læs mere

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Transskribering af samtale 1

Transskribering af samtale 1 Transskribering af samtale 1 Nå Arne det her det er optrapningsskemaet for Metformin. Nu kan du se her hvordan man sædvanligvis optrapper med ca. 500 mg om ugen. Det du får nu er... Jeg får to gange om

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Bilag 6. Interview med Emil

Bilag 6. Interview med Emil Interview med Emil 5 10 15 20 25 30 Emil: Østjyllands Politi, det er Emil. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Emil: Ja hej. Cecilia: Hej. Nåmen tak fordi du lige havde tid til at snakke. Emil: Jamen selvfølgelig.

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København.

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Beskrivelse af interview med Nadia Interviewet med Nadia blev gennemført på biblioteket Støberiet på Blågårds Plads

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2

KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KATRINES DAGE EN HISTORIE OM ET BOSTED KAPITEL 1 & 2 KAPITEL 1 Næste gang skal alt det hvide lugte af den her Grøn Æblehave, synes du ikke Katrine? Camillas øjne lyser af begejstring, mens hun holder den

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

FORDOMME. Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ

FORDOMME. Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ 16 Katrine valgte: ABENHEDENS VEJ 17 Mange psykisk syge er fyldt med fordomme, siger 32-årige Katrine Woel, der har valgt en usædvanlig måde at håndtere sin egen sygdom på: Den (næsten) totale åbenhed.

Læs mere

Bilag D: Interview med Dorthe

Bilag D: Interview med Dorthe Bilag D: Interview med Dorthe 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 I: Vi vil egentlig gerne starte med at høre fordi nu er du sådan undervejs i forløbet starte med

Læs mere

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om Interview med Mona Ma: Vi starter lige med lidt generelle ting Mo: Ja Ma: som øhh ja din alder? Mo: 0:53: 35 Ma: og øh din beskæftigelse? Mo: Jeg er lære Ma: og hvor er du opvokset? Mo: I sønderjylland

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Bilag 1 Transskribering af interview med Emil. d. 4/5/2015.

Bilag 1 Transskribering af interview med Emil. d. 4/5/2015. Bilag 1 Transskribering af interview med Emil. d. 4/5/2015. Interviewer: Sådan. Okay. Interviewer: Så skal jeg lige starte med at fortælle dig at vi skriver om Containerbyen, og vil gerne undersøge hvordan

Læs mere

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de

Forandringer i et menneskes liv sker igennem dets relation til andre mennesker. Derfor er det fornuftigt - eller måske bare naturligt - at drage de Frirum for forældre Hvis man rykker i den ene side af en uro, kommer hele uroen i ubalance. Sådan er det også i en familie, når familiens unge får problemer med rusmidler. Skal balancen genoprettes, giver

Læs mere

Raza: Yes, vi vil så først starte med at spørger hvad er din stillingsbetegnelse?

Raza: Yes, vi vil så først starte med at spørger hvad er din stillingsbetegnelse? Raza: Yes, vi vil så først starte med at spørger hvad er din stillingsbetegnelse? Maria: jeg er konsultationssygeplejeske. Raza: okay, og du er ansat? Maria: ja, jeg er ansat her. Raza: Godt, hvad hedder

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Hele landet 0-3 klasse

Hele landet 0-3 klasse q1a. Er du glad for din skole? Ja, meget 71% 65% 63% 61% 70% 46% q1a. Er du glad for din skole? Ja, lidt 26% 32% 34% 36% 28% 38% q1a. Er du glad for din skole? Nej 3% 3% 2% 3% 2% 15% q1a. Er du glad for

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Bilag 2. Interview med Kasper. Intro

Bilag 2. Interview med Kasper. Intro Bilag 2 Interview med Kasper Intro I: Vi er er en gruppe på fem piger, som studerer kommunikation på Roskilde Universitet. Vi er i gang med at undersøge ufrivillig graviditet og især hos mænd ufrivillige

Læs mere

Bilag 1: Interview med Lars Winge

Bilag 1: Interview med Lars Winge Bilag 1: Interview med Lars Winge 2 K (Kristoffer Merrild): Godt det er møde med Lars Winge der er øhh CSR chef i DSB L (Lars Winge): Jah jeg er chef for intern kommunikation og CSR 4 K: Hvor lang tid

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

[02:49:16.15] Ri: JA, jeg tror også [02:49:16.15] An: (UF, finder ord) så, så, så på den måde hvis man skal (Ri: ja) sådan skal så, så er ham dér

[02:49:16.15] Ri: JA, jeg tror også [02:49:16.15] An: (UF, finder ord) så, så, så på den måde hvis man skal (Ri: ja) sådan skal så, så er ham dér Udvælgelsen [02:46:47.13] Ri: (hvisker noget til Andrea) (Forsker henleder deres opmærksomhed på samtykkeerklæringen. De snakker om den og at der kun er én, Mark, der har skrevet den under:) [02:47:01.22]

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

NYE RAMMER - NYE MULIGHEDER? BORGERES OPLEVELSE AF DEN FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATS I URBANPLANEN

NYE RAMMER - NYE MULIGHEDER? BORGERES OPLEVELSE AF DEN FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATS I URBANPLANEN NYE RAMMER - NYE MULIGHEDER? BORGERES OPLEVELSE AF DEN FREMSKUDTE BESKÆFTIGELSESINDSATS I URBANPLANEN INFORMATION OM PUBLIKATIONEN Udgivetdecember2012 ForfattetafSocialRespons: SofieBertoltWinther,EaHelthØgendahlogLotteKarlsgaardThost.

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Bilag 14. Gitte: Transskriberet og kodet interview

Bilag 14. Gitte: Transskriberet og kodet interview Bilag 14 Gitte: Transskriberet og kodet interview (Interviewer) (Informant) 0.15: Til at starte med vil vi bare gerne bede dig om at introducere dig selv? 0.17: Jamen jeg hedder Gitte Andreasen jeg har

Læs mere

Kan sociale viceværter bygge bro mellem særligt udsatte beboere og. De konkrete mål for indsatsen har været: AT NÅ DE SÆRLIGT UDSATTE BEBOERE

Kan sociale viceværter bygge bro mellem særligt udsatte beboere og. De konkrete mål for indsatsen har været: AT NÅ DE SÆRLIGT UDSATTE BEBOERE / Almen boligafdeling opført af Boligselskabet AKB, København i 1970 / Opført som højhuse i 12 etager og etagehuse i 5 etager / Beliggende ved Bispeengbuen, en af de mest befærdede indfaldsveje til København

Læs mere

SÅDAN KAN DU GØRE NÅR DU MØDER BEBOERE MED PSYKISK SYGDOM. EN GUIDE TIL ANSATTE I BOLIGSELSKABER

SÅDAN KAN DU GØRE NÅR DU MØDER BEBOERE MED PSYKISK SYGDOM. EN GUIDE TIL ANSATTE I BOLIGSELSKABER SÅDAN KAN DU GØRE NÅR DU MØDER BEBOERE MED PSYKISK SYGDOM. EN GUIDE TIL ANSATTE I BOLIGSELSKABER VI SKAL HJÆLPE DEM, SÅ GODT VI KAN. DE ER BEBOERE LIGESOM ALLE ANDRE. CARSTEN, varmemester 2 NÅR EN BEBOER

Læs mere

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt

Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Bilag 3 Telefoninterview med Jakob Sloma Damsholt Forud for nedenstående interview, fremsendte vi følgende spørgsmål til Jakob Damsholt i en e-mail: 1. Hvordan forholder redaktionen på Debatten sig til

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Bilag: 4. Transskription: Helene

Bilag: 4. Transskription: Helene Bilag: 4 Transskription: Helene Interviewer: godt jamen vi kan jo bare starte. Som sagt så har vi bare set øh.. bare fundet dig inde på information.dk. og må vi spørge øhm hvor gammel du er jeg er 40 Interviewer:

Læs mere

Interviews i forbindelse med observationer:

Interviews i forbindelse med observationer: Interviews i forbindelse med observationer: Lørdag d. 10. maj 2014 Alle interviews er foretaget på hjørnet mellem Istedgade og Viktoriagade og er foretaget af én interviewer, Mennan. Interview 1: Interviewpersonerne

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og

I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og I historien Den lille prins er den lille prins rejst afsted fra sin asteroide, B-612, fordi han ikke kan forstå sin rose. Den beklager sig evigt og altid over det ene og det andet. Den gør det kun for

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Samtale mellem leder og lærer på en skole efter observation.

Samtale mellem leder og lærer på en skole efter observation. Samtale mellem leder og lærer på en skole efter observation. Ledelse & Organisation/KLEO Indledningen af samtalen Leder: Nå men formen på det her Pia, det er jo, at nu har jeg været oppe i går i en danskundervisning

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Mads: Jamen det gør vi jo bare. Super. Jeg benytter jo ikke selv parken vildt meget, men jeg kører forbi næsten dagligt, ikke.

Mads: Jamen det gør vi jo bare. Super. Jeg benytter jo ikke selv parken vildt meget, men jeg kører forbi næsten dagligt, ikke. Samtalevandring 1. Maj 2012. Mads, 27. Butiksassistent. Bor på Hillerødgade. Interviewer: Jeg optager, er det okay? Mads: Ja. Interviewer: Hvor bor du henne her i området? Mads: Jeg bor på Hillerødgade,

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

SCENE 2 - Institution

SCENE 2 - Institution SCENE 2 - Institution Vuggestuens garderobe. Lisbeth roder i glemmekassen. Pædagogen Paula kommer ind med en kande vand. Hun taler med engelsk accent. PAULA - Hej Lisbeth. LISBETH - Hej Paula, undskyld

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Stykket mellem den første og den anden samtale

Stykket mellem den første og den anden samtale Stykket mellem den første og den anden samtale (Thomas har også forladt lokalet, nok for at gå på toilettet. Deres evaluering af ham starter først lidt inde, Thomas er ikke kommet tilbage endnu) [00:31:24.11]

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Mailene. Dit liv B side 14

Mailene. Dit liv B side 14 Dit liv B side 14 Mailene En kort præsentation af hovedpersonen i denne bog, der gerne vil være anonym: Lad os kalde vedkommende Henri, så kan du kære læser selv bestemme, om det er Henrik eller Henriette:

Læs mere

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E)

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Min er i gang nu E: Sådan dér A: Super! A: Yesshh, øhm Hvordan benytter du, eller hvorfor

Læs mere

Krop og læring Mere styr på eget liv

Krop og læring Mere styr på eget liv Projektevalueringskonference på Gerlev Idrætshøjskole 21. februar 2008 Fysisk aktivitet og sundhed Projektevaluering, v/ forskningsassistent Pernille Vibe Rasmussen, Syddansk Universitet Projektets målgruppe:

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Bilag 2 Interview med Pernille Sommer

Bilag 2 Interview med Pernille Sommer Bilag 2 Interview med Pernille Sommer Dato: 18.11.2015 NI: Nikoline (interviewer) NA: Natasja (interviewer) P: Pernille Sommer (informant) NI: Hej jeg hedder Nikoline Kalkerup NA: Hej, jeg er Natasja P:

Læs mere

Troværdighed i oplysningen til unge om alkohol

Troværdighed i oplysningen til unge om alkohol Troværdighed i oplysningen til unge om alkohol Ph.d.-stipendiat Jakob Demant jd@sociology.ku.dk +45 35323247 Projekt Unge og Alkohol: fokusgrupper med unge om alkohol & fritidsliv. 14-16 år. Land, by og

Læs mere

Kapitel 4. Noget om køn og lidt om alder

Kapitel 4. Noget om køn og lidt om alder Kapitel 4 Noget om køn og lidt om alder 1 19 En lærerig proces Uffe Er det ikke hårdt at have tvillinger? Nu kender jeg jo ikke andet, men øh jeg vil sige jo, selvfølgelig er det hårdt. Hvor gamle er de?

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

SundhedsTeam, Halmtorvet 9, onsdag d. 9. december, klokken 11.00

SundhedsTeam, Halmtorvet 9, onsdag d. 9. december, klokken 11.00 STOF nr. 25, 2015 ET ØJEBLIK SundhedsTeam, Halmtorvet 9, onsdag d. 9. december, klokken 11.00 AF BIRGITTE ELLEMANN HÖEGH Uden for Sundhedsrummet er der stille. Ved trappen står en 63-årig mand med halvlangt

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

I: Oplever du en kobling eller en sammenhæng mellem teori og praksis i dit praktikforløb?

I: Oplever du en kobling eller en sammenhæng mellem teori og praksis i dit praktikforløb? 1 Interview 2 Lasse I: Oplever du en kobling eller en sammenhæng mellem teori og praksis i dit praktikforløb? S: Ja. Jamen det synes jeg da. Øhh...jeg snakkede om omkring øh, hvordan det med det sundhedsfremmende

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

1 Bilag. 1.1 Vignet 1. udkast

1 Bilag. 1.1 Vignet 1. udkast 1 Bilag 1.1 Vignet 1. udkast Case Fase 1: Forventninger Yousef er 17 år gammel og er uledsaget mindreårig flygtning fra Irak. Yousef har netop fået asyl i Danmark og kommunen skal nu finde et sted, hvor

Læs mere

Bilag nr. 6: Interview med Anders A.

Bilag nr. 6: Interview med Anders A. Bilag nr. 6: Interview med Anders A. (Anders stammer og har en talevanskelighed, der gør, at han udtaler g-lyden som d, og forlyd sk) 5 I: Vi stiller nogle spørgsmål, så snakker vi lidt, og så sidder Randi

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere