2. Udbud. Spørgsmål og svar Formuleringen i udbudsbetingelsernes punkt 20 ændres efter 1. punktum til:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Udbud. Spørgsmål og svar Formuleringen i udbudsbetingelsernes punkt 20 ændres efter 1. punktum til:"

Transkript

1 2. Udbud Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar 1 Det fremgår af udbudsbetingelserne, side 18, at anfordringsgarantien skal stilles af et af en international tilsynsmyndighed godkendt pengeinstitut/kautionsforsikrings-selskab. Dette krav bedes venligst verificeret, da Danmark som bekendt ikke er med i det europæiske monetære samarbejde. Formuleringen i udbudsbetingelsernes punkt 20 ændres efter 1. punktum til: Garantien skal stilles gennem anerkendt pengeinstitut / kautionsforsikringsselskab, og skal foreligge, inden Sydtrafik kan godkende kontrakten. 2 Det bedes oplyst, hvorvidt den nye direktivuddannelse/efteruddannelse af chaufførerne helt eller delvist kan medregnes til opfyldelse af efteruddannelseskravet. Opmærksomheden henledes i den forbindelse på at 2 ud af de 5 kursusdage har et valgfrit indhold inden for en bred vifte af uddannelsesmuligheder. Moduler, der indgår i uddannelse jf. EU's direktiv om chaufførefteruddannelse, kan for visse moduler give merit i forbindelse med uddannelse til faglært chauffør. Da efteruddannelsen efter EU direktivet er obligatorisk erstatter denne ikke Sydtrafiks krav om efteruddannelse på 2,5 uddannelsesdage i gennemsnit pr. chauffør pr. år. Opmærksomheden henledes på, at uddannelse til faglært chauffør opfylder EU direktivets krav om efteruddannelse. 3 Det fremgår af A-kontraktens 32.3 at der ud over bortfald af betaling i henhold til 19.7 sker modregning med 100, 125 hhv. 150 pct. for udgået kørsel. Straffen forhøjes, når der er tale om gentaget udgået kørsel af samme årsag inden for samme køreplan-år. Der ønskes oplyst, hvilke årsager udbyder vil rubricere den udgåede kørsel under, eller om idérigdommen fuldt ud tilfalder operatøren. Årsager til udgået kørsel rubriceres jf. 32, stk. 3, i bilag 7 som: - Vejrlig - Trafikuheld - Trafikproblemer - Busnedbrud - Chaufførproblemer - Arbejdsnedlæggelser Bilag 7 revideres løbende, og der vil derfor kunne komme nye rubriceringer til.

2 4 Det bedes ligeledes oplyst, hvorvidt kørselsbortfaldsårsagerne busnedbrud og trafikuheld betragtes som force majeure. Busnedbrud er ikke force majeure. Trafikuheld betragtes ikke pr. automatik som force majeure. Sydtrafik vil i den konkrete situation foretage en vurdering. 5 Det fremgår af udbudsbetingelserne, side 12 at der skal bydes ud fra prisniveau september 2008, og at der skal tages højde for at den tidligere fritagelse for energiafgifter er bortfaldet fra samme dato. Til trods for denne voldsomme forøgelse af dieselprisen er vægten af dieseludgiften i kontraktreguleringsbestemmelsen (Akontraktens bilag 1) ikke ændret i forhold til hidtidige udbud. Derfor bedes indholdet i bilag 1 bekræftet eller korrigeret, evt. med tilføjelse af at kontraktbetalingen forhøjes med kompensationsbeløbet på de 9,8 pct., der er aftalt for de løbende kontrakter. Pr. 1. september 2008 er afregningssatserne i nuværende kontrakter forhøjet med 9,8 %. Det er samtidig besluttet, at det sammenvejede indeks jf. bilag 1, ikke ændres. Regulering af indekset beregnes løbende af Danske Regioner. 6 Af busforskrifterne (A-kontraktens bilag 3) fremgår på side 1 (nederst på siden dog benævnt som A-kontrakt side 5 ) at man for bybusser generelt vil acceptere opfyldelse af HT s krav. Af bilag 3, side 8 fremgår at Sydtrafik udvendigt forlanger matrixskilte, hvor HT (nu Movia) forlanger diodeskilte (i al fald på nye busser). Kravet til udvendig skiltning bedes derfor præciseret, idet diodeskiltene jo er langt, langt mere læsbare for publikum. Bilag 3, punkt 21 vedr. skilte ændres til krav om gule diodeskilte. Se bilag til A-kontrakt ver Bilag 19, sunkt Af busforskrifterne, side 10 fremgår at busmotoren skal have højst mulig EUROnorm. Det må vel i dag være EEV, der jo er EU-fastlagt og som ligger over EURO V normen. Hvorledes er dette foreneligt med teksten i udbudsbetingelserne, side 18, hvor det er anført at der kan afgives alternative tilbud baseret på forskelle i tilbudt antal busser, der overholder EURO V normen. Kun nye busser skal have højst mulig EURO norm. Busser, der er omfattet af busovertagelse overholder ikke EURO V normen, hvilket accepteres. Imidlertid kan tilbudsgiver vælge at anvende andre busser. EURO V er højeste lovpligtige norm for nye busser. EEV er frivillig.

3 8 Under henvisning til, at regulering af kørsel ved nedlæggelse af skoler ikke er omfattet af 20% reglen bedes oplyst om der, for den udbudte kørsel, er planlagte eller forventelige nedlæggelser af skoler der påvirker den udbudte kørsel i kontraktperioden, hvis ja bedes venligst oplyst forventeligt omfang og år. Der er ifølge Sydtrafiks oplysninger ikke planer om nedlæggelser af skoler i områder, der er berørt af Sydtrafiks 2. udbud. 9 Under henvisning til, den forholdsmæssige korte implementeringsperiode fra beslutning (29. januar eller 12 marts 2009) til driftsstart, vil det ikke være muligt at levere nye busser til driftsstart idet leveringstiden for nye busser for nuværende er 9-12 måneder samt under henvisning til, den ikke ubetydelige risiko der er forbundet med, at nuværende entreprenør kan beslutte ikke at overdrage de i udbudsbetingelserne oplyste busser til overtagelse, bedes Sydtrafik oplyse om følgende er muligt: Mulighed for inden tilbudsfristens udløb at modtage et bindende tilsagn fra nuværende entreprenør af de oplyste busser i hht til udbudsmaterialet er til overdragelse? Skal evt. midlertidige busser, indsat frem til tilbudte nye busser kan indsættes, opfylde udbudskrav herunder bemaling, indretning, emissioner mv.? Dette spørgsmål bedes tillige besvaret i det tilfælde, at der ikke kan gives garanti for overdragelse af de brugte busser og det således er nødvendigt at indsætte andet brugt materiel midlertidigt indtil andet udbudskorrekt materiel kan indsættes. Det er ifølge kontrakten med den nuværende vognmand dennes ret at vente med at afgive bindende tilsagn om busoverdragelse indtil én uge efter resultatet af udbuddet er offentliggjort. Se bilag 9, pkt. 1. Der henvises til A-kontraktens 32, stk Er det korrekt, at der ikke stilles krav om handicapplads/-areal-/lift i X-busserne? Færdselsstyrelsens bekendtgørelse om særlige krav til busser skal overholdes.

4 11 Busoplysningsskemaer for de brugte busser der er til overtagelse ønskes fremsendt for vurdering af bussernes emissioner og tekniske stand mv. Alle pakkebeskrivelser (ver ), hvor der er busser, der skal overtages, indeholder som de bageste sider busrapporter. 12 Vedr. stoppestedsannoncering bedes venligst oplyst hvem der skal afholde omkostninger til software. Omkostninger til nødvendig hardware og software i forbindelse med auditiv stoppestedsannoncering i bybusser påhviler vognmanden. Vi kan i den forbindelse oplyse at de samlede omkostninger pr. bus ved forsøgsprojekt i Esbjerg (5 bybusser) andrager ca. DKK Omkostningen ved efterfølgende busser forventes at være lidt lavere. 13 Der ønskes en præcisering af følgende: Udbudsbetingelser punkt 4. Tilbuddets form - Prisen skal afgives i danske kroner, inkl. moms og afgifter? - Ved bortfald af cross-boarder leasing i Ja. Der henvises til A-kontraktens 23, stk. 3 ver Såfremt det ikke er muligt at få leveret nye busser til kontraktstart hvordan forholder Sydtrafik sig til følgende punkter og vil der blive opkræver bod fra kommende entreprenør: - Udbudsbetingelser 23. Kap.2. Kvalitet og beregning af mest økonomiske mest fordelagtige tilbud. - Busforskrifter dele af bussens indretning og udstyr vil være bekostelig at monterer i brugte busser for en relativ kort periode som eks. auditiv informationssystem. Der foretages vægtning. Der henvises til A-kontraktens 32, stk Hvilken type billetteringsudstyr anvendes i Esbjerg by. P.t. anvendes Almex E og Almex M.

5 16 Findes der pauselokaler til chauffør på Esbjerg Rutebilstation. Ja og disse skal anvendes, jf. udbudsbetingelsernes punkt XX finder 5 stk.1. i kontrakten som en urimelig stor forpligtelse, specielt det at skulle betale bod for arbejdsnedlæggelser. Det er altid vanskelig at afgøre om en arbejdsnedlæggelse skyldes forhold ved den enkelte entreprenør eller andre udefrakommende forhold. Sydtrafik finder, at arbejdskonflikter udgør en påregnelig del af det at drive virksomhed. Arbejdsnedlæggelser kan være arbejdsplads og område betinget senest set på Fyn hvor køreplanændringer udløste aktioner. XX finder det urimeligt, at skulle påføres bod for forhold som er udenfor den enkelte entreprenørs kontrol. Hvilke typer arbejdsnedlæggelser eller blokader mod et anlæg vil Sydtrafik betragte som force majeure. Lovligt varslede strejker, blokader og lockout. 18 I udbudsmaterialets side 4 er under afsnittet Bilag til A kontrakten anført et Bilag 3C. Nævnte bilag findes ikke i det samlede materiale Skal henvisningen ændres til et andet bilag? Eller skal bilaget indarbejdes Overskriften Bilag 3 C er tilføjet i bilagsversionen ver Bilag 3 C svarer til siderne 23 og 24 i bilagsversionen ver Kan der afgives tilbud på pakkekombinationer uden at afgive tilbud på den enkelte pakke, som indgår i kombinationen? Nej. Hvis der eksempelvis afgives tilbud på en kombination af pakke 201 og 221, skal der samtidigt afgives et særskilt tilbud på pakke 201 og et særskilt tilbud på pakke I udbuddet indgår i et vist omfang opsætning af stoppestedstavler, jf. i øvrigt Bilag 8 til A kontrakten. Omfanget af antallet af stoppestedstavler der skal opsættes i de enkelte pakker bedes oplyst. Omfanget kan ikke oplyses.

6 21 I pakke 233 stemmer det samlede antal køredage, jf. vognløbslisterne for vognløb og ikke med antallet af køredage (skoledage), som disse fremgår af køreplanerne for rute 122 og 123. Der vil på blive lagt en ajourført version af pakkebeskrivelserne mrk. ver Hvad er de rigtige oplysninger? 22 Udbudsbetingelser - Pkt. 8 køreplanændringer, jf. i øvrigt udbudsbetingelser, side 13 og køreplaner, jf. de enkelte pakker. Af udbudsmaterialets oplysninger og nye køreplaner for kørsel i primært Sønderborg Kommune fremgår, at der i væsentlig omfang er foretaget ændringer i eksisterende køreplaner, i hvilken forbindelse der i køreplanerne for de enkelte ruter er foretaget omlægninger af ruteføringen, som medfører en forlængelse af ruterne i forhold til eksisterende ruteføringer. Ligeledes fremgår i denne forbindelse, at omlægningerne / udvidelserne er sket mod en samtidig reduktion af ruternes køretider. Er SYDTRAFIK indstillet på at foretage ændringer som sikrer, at ruterne normalt kan gennemføres rettidig, jf. i øvrigt udbudsmaterialets krav om, at vognmanden skal sikre at chaufførpersonalet orienteres / instrueres i korrekt gennemkørsel af ruterne, jf. i øvrigt redegørelsen i henhold til udbudsmaterialet, pkt. 14? Der vil på blive lagt en ajourført version af pakkebeskrivelserne mrk. ver Ja. 23 Udbudsbetingelser Pkt. 10 samt Bilag 3 vedrørende tilslutningsmulighed til GPS, trådløst internet i X busser og auditivt informationssystem i bybusser. Vedrørende GPS Er der i givet fald tale om et fælles system for SYDTRAFIK området? Hvis svaret er bekræftende bedes oplyst Pkt. 10 i udbudsbetingelserne beskriver, at der skal være tilslutningsmulighed for GPS. GPS en leveres af Sydtrafik.

7 system og pris pr. enhed. Internet i X busser Er der tale om en fælles løsning for X Bus / SYDTRAFIK? Hvis svaret er bekræftende bedes oplyst systemtype og pris pr. enhed Auditivt informationssystem Er der tale om en fælles løsning for SYDTRAFIK? Skal systemet indbygges i små bybusser, jf. i øvrigt pakke 236? Pris på system pr. enhed bedes oplyst? Hvem leverer og implementerer nødvendig data (koordinater) til systemet? Kan data til systemet leveres fra SYDTRAFIK? X bus starter forsøg med trådløst internet. Finansiering af investering og løbende driftsomkostninger dækkes med infotainment/reklamer. Sydtrafik stiller kun krav til funktionalitet ikke en bestemt løsning. Ja. Det kan oplyses, at de samlede omkostninger pr. bus ved forsøgsprojekt i Esbjerg (5 bybusser) andrager ca. DKK Omkostningen ved efterfølgende busser forventes at være lidt lavere. Sydtrafik leverer data. Det er vognmandens ansvar at implementere data. Ja. 24 A kontrakt om buskørsel, 1, stk. 5 Af kontraktudkastet fremgår, at SYDTRAFIK uden nærmere begrundelse er berettiget til at opsige kontrakten med 3 måneders varsel, hvis der sker ændringer i ejerforholdet til bestemmende andele af kapitalen. I tidligere kontrakter har der i samme afsnit været anført hvis vægtige grunde taler herfor Den af SYDTRAFIK foreslåede tekst indebærer at selskaber til stadighed kan være forhindret i den løbende samfunds- og virksomhedsudvikling. Vil SYDTRAFIK ud fra ovenstående ændre indholdet i punktet? eller fastholde den oprindelige tekst? Formuleringen vægtige grunde findes i tidligere Sydbus- og VAT-kontrakter, men ikke i hverken RAT udbud fra 2005 og senere eller Sydtrafiks 1. udbud. Indholdet fastholdes.

8 25 A kontrakt - afsnit 2 Køreplanlægning m.v. Terminer for køreplanskifte bedes oplyst? A kontrakt om buskørsel, 4, stk. 4 I hvilket omfang og hvornår forventer SYDTRAFIK nedskæringer i kørslen på de enkelte pakker / ruter, der grunder i skolenedlæggelser? Hvor meget forventes antallet af busser i de enkelte pakker at skulle reduceres med i forbindelse med nedskæringer grundet skolenedlæggelser? Der er køreplanskifte ca. 1. juli. Dertil kan komme mindre ændringer i forbindelse med køreplanskiftet for tog i december. Der er ifølge Sydtrafiks oplysninger ikke planer om nedlæggelser af skoler i områder, der er berørt af Sydtrafiks 2. udbud. Vi kan i den forbindelse gøre opmærksom på at kommunernes befordringsforpligtelse ikke bortfalder ved en eventuel skolenedlæggelse. 26 A kontrakt om buskørsel, 5, stk. 1. Betragtes lovligt varslede strejker / arbejdsnedlæggelser som force majeure? Ja 27 A kontrakt om buskørsel, 5, stk. 6. Fremgår korrespondancer af trafikselskabets almindeligt tilgængelige kundekøreplaner? Nej de fremgår generelt ikke. I tvivlstilfælde kontaktes trafikselskabet. 28 A kontrakt om buskørsel, 6, stk. 5. Vil SYDTRAFIK ved eventuelt ønske om ekstrakørsel respektere at kontraktbusser i mellemliggende ophold er til rådighed for rengøring og vedligeholdelse og anden kørsel, jf. 19, stk. 4 m.v., hvorved busserne ikke er til rådighed for ekstrakørsel? Af hensyn til beregning af faktiske omkostninger bedes SYDTRAFIK ud fra erfaringstal fremkomme med oplysninger om omfanget af den forventede ekstrakørsel med kontraktbusser på tider hvor disse ikke er i rute eller er til service m.v. Hvis SYDTRAFIK ikke kan fremkomme med retvisende oplysninger om omfanget af forventet ekstrakørsel vil SYDTRAFIK da i Bussen står til rådighed for ekstrakørsel når den ikke udfører kørsel jf. A-kontraktens 15, stk. 4. Kendt ekstrakørsel lægges i vognløb. Det er ikke muligt at forudse fx antallet af ekstrakørsler grundet grupperejser. Sydtrafik er ikke indstillet på at indgå særlige aftaler omkring betalingen for ekstrakørsel.

9 givet fald i stedet være indstillet på at indgå særlig aftale om betaling for ekstrakørsel med kontraktbusser, der ikke er i rute således, at tilbudsgiveren opnår dækning for de faktiske omkostninger, der er forbundet med udførsel af ekstrakørsel.? 29 A kontrakt om buskørsel, 7, stk. 5 Hvad er varigheden af de møder/den undervisning der anføres i punktet Timer? Er der tale om dagtimer eller aftentimer? Skønsmæssigt et årligt aftenmøde med en varighed på 2-3 timer i gennemsnit. I forbindelse med indførelse af nyt zonesystem, nyt billetudstyr eller Rejsekortet kan påregnes 1-2 dages undervisning. 30 A kontrakt om buskørsel, 15, stk. 3 Er der alderskrav til reservebusser? Hvis ja alderskrav oplyses? Ja, jf. A-kontraktens 15, stk. 3. Maks. alder fremgår af pakkebeskrivelsen og svarer til maks. alderen for den driftsbus, der udføres reservekørsel for. 31 A kontrakt om buskørsel, 19, stk. 7 Kan manglende fremkommelighed på vejnettet betragtes som force majeure? Det vurderes i det enkelte tilfælde. 32 A kontrakt om buskørsel, 32, stk. 2 Der anføres - Sydtrafik vil foretage økonomiske sanktioner.., og der henvises til Bilag 7. I Bilag 7 anføres under oplistningen af kvalitetsbrist - Sydtrafik kan opkræve.. A-kontraktens 32, stk. 2, 1. afsnit, ændres til: Sydtrafik kan foretage økonomiske sanktioner i forbindelse med kvalitetsbrist konstateres af Sydtrafiks kontrollører ved kontrol i eller uden for busserne eller erfaret på anden vis. I hvilke situationer vil Sydtrafik anvende teksten i 32, stk. 2. vil? I hvilke situationer vil Sydtrafik anvendes teksten i Bilag 7 kan? A kontrakt om buskørsel, 32, stk. 3

10 Under dette pkt. henvises til kontraktens 19, stk. 7. samt Bilag 7. Hvordan skal teksten forstås? Vil der blive tale om modregning, hvis kørslen ikke er gennemført på grund af de i 19, stk. 7 anførte force majeure situationer? A-kontraktens 19, stk. 7 beskriver, at der ikke ydes normal betaling efter 19 stk. 2 og 3 såfremt kørslen ikke udføres, med mindre der er tale om force majeure. Nej. Eventuel besparelse modregnes jf. 19, stk. 7. Vedr. arbejdskonflikter, se også 19, stk Tillæg for X bus kørsel, T1 I denne henvises til A kontraktens Bilag 3, pkt. 25 som omhandler Affaldsspand Hvad er den rigtige henvisning? Hvad er den maximale alder for reservebusser til X bus kørsel? Henvisningen rettes til A-kontraktens bilag 3, pkt. 27. Maks. alder jf. pakkebeskrivelsen. 34 Tillæg for X bus kørsel, T2 Det er anført, at X busserne skal være ved perron senest 10 min før afgang. De i nærværende udbudte X bus ruter er omfattet af køre hviletidsbestemmelserne, og der er ikke i alle tilfælde i udbuddets køreplaner for X busser tilstrækkelig tid til at kunne overholde denne bestemmelse. Vil køreplanerne for de udbudte X bus ruterne blive tilrettet således, at ophold ved endestationerne blive af en sådan størrelse at både køre hviletidsreglerne og rådighedstiden tilgodeses? I forbindelse med X bus kørsel kan bl.a. trafikale forhold medføre, at bussen ankommer stærkt forsinket til endestationen, hvor det på grund af køre hviletidsbestemmelserne er nødvendigt at forskyde opholdstiden. Vil en forskydelse af opholdstiden i denne situation blive betragt force majeure, jf. A kontraktens 19, stk. 7? I T2, 4. afsnit, er det anført at 10 minuttersreglen i visse situationer kan fraviges efter aftale. Sydtrafik er i løbende dialog med vognmænd om bl.a. køreplanforhold. Det vurderes i det enkelte tilfælde.

11 35 A kontrakt, Bilag 7 På side 39 oplyses under punktet bod for udgået kørsel, at der vil blive modregnet for forskellige typer af årsager til udgået kørsel.. Oplysningerne synes ikke at stemme til indholdet i A kontraktens 19, stk. 7. Hvordan skal indholdet i Bilag 7 vedrørende dette forhold til kontraktens 19, stk. 7 samt kontraktens 32, stk. 2 forstås? Det vurderes i det enkelte tilfælde hvorvidt, der er tale om force majeure. 36 Er der krav om et specifik auditivt informationssystem? Nej se evt. svar på spørgsmål Er det korrekt at antallet af busser kan reguleres i op og nedadgående retning såfremt antal køreplanstimer holdes indenfor +/- 20%? I tilfælde af et ja, hvor lang varsel vil det ske med? Ja. Jf. A-kontraktens 3, stk. 3, sendes endelig køreplan sædvanligvis til vognmanden senest 3 måneder inden ikrafttræden. 38 Kompenseres der hvis køreplansændringer medfører forøget ikke betalt tomkørsel? Såfremt den i kontraktgrundlaget forudsatte stationering ændres til et andet område betales der for tomkørsel. 39 Kan Sydtrafik angive værdien af det IT-udstyr som man påtænker at installere i busserne? Der er ikke truffet endelig beslutning om implementering af Rejsekortet. Værdien pr. bus skønnes til DKK Det er Sydtrafik der foretager investeringen.

6. Udbud. Nr. Spørgsmål Svar. Sydtrafik har ikke opmålt længden af de enkelte ruter.

6. Udbud. Nr. Spørgsmål Svar. Sydtrafik har ikke opmålt længden af de enkelte ruter. 6. Udbud Spørgsmål og svar - Spørgsmål 1-3 offentliggjort d. 07.11.2011 - Spørgsmål 4-16 offentliggjort d. 21.11.2011 - Spørgsmål 17-28 offentliggjort d. 30.11.2011 Nr. Spørgsmål Svar 1 Hvilket kilometertal

Læs mere

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort 21.11.2012 Der mangler svar på nogle af spørgsmålene. Disse vil blive besvaret senere dog senest d. 30.11.2012. Nr. Spørgsmål Svar 1 Pakke 772 Sydtrafik anmodes

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel 16. marts 2009 5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel De med gult markerede spørgsmål/svar var med i 1.- 4. rettelsesblad. Fælles spørgsmål og svar vedr. 10. udbud 13. udbud 1. Skiltning

Læs mere

11. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 30. november Nr. Spørgsmål Svar. 1 A Kontrakt - 19 stk. 7

11. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 30. november Nr. Spørgsmål Svar. 1 A Kontrakt - 19 stk. 7 11. Udbud Spørgsmål og svar pr. 30. november 2017 Nr. Spørgsmål Svar 1 A Kontrakt - 19 stk. 7 Her står der: Dog har vognmanden krav på at oppebære samme betaling, hvis vejrforholdene eller andre udefra

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg

5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg 8. juli 2014 5. rettelsesblad vedr. 39. udbud - Skanderborg Spørgsmål / Fejl De med gråt markerede spørgsmål og svar indgik i 1.-4. rettelsesblad Svar / Rettelser 1. Rettelse til timetallet i pakke 2 2.

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 21. november Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 21. november Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 21. november 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune

3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune 6. august 2009 3. rettelsesblad vedr. 14. udbud af buskørsel i Randers Kommune De med skygge markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Spørgsmål 1. Adgang til Trapeze eksportfiler Er det

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 11. november Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 11. november Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 11. november 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011

3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011 3. rettelsesblad vedr. 32. udbud Ruter i Skanderborg og Odder Kommune 2011 13. december 2011 De med gråt markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. Spørgsmål / Fejl 1. Bilag D for B-kontrakter

Læs mere

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A6 udbud af almindelig rutekørsel 9. februar 2010 Ændring til udbudsbetingelserne: Nyt tilbud på udbudsenhed 8 eller kombinationer, hvori udbudsenhed 8 indgår. Udbudsenhed 8 er udbudt

Læs mere

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt

3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt 29. juni 2012 3. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblad er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. 2 Udbudsform og bydere.

Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. 2 Udbudsform og bydere. Frederikssund Kommune Oplæg om udbud af supplerende skolekørsel Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 97 22 Telefax 97 22 2 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 2 6 7 8 9 0 Indledning Udbudsform

Læs mere

4. rettelsesblad vedr. 21. udbud af regionale og lokale ruter i Viborgområdet

4. rettelsesblad vedr. 21. udbud af regionale og lokale ruter i Viborgområdet 18. februar 2011 4. rettelsesblad vedr. 21. udbud af regionale og lokale ruter i Viborgområdet De med skygge markerede spørgsmål/svar var med i 1., 2. eller 3. rettelsesblad. Spørgsmål / Fejl 1. Forkert

Læs mere

3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune

3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune 13. januar 2012 3. rettelsesblad vedr. 28. udbud Bybusser og lokale ruter i Viborg Kommune De med gråt markerede spørgsmål/svar var med i 1. og 2. rettelsesblad. 1. 2. 3. 4. 5. Spørgsmål / Fejl Der er

Læs mere

5. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt

5. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt 11. juli 2012 5. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 1. december Nr. Spørgsmål Svar

10. Udbud. Spørgsmål og svar pr. 1. december Nr. Spørgsmål Svar 10. Udbud Spørgsmål og svar pr. 1. december 2016 Nr. Spørgsmål Svar 1 Som oplyst under pakke 1096 (selv om der står 311) oplysninger om personaleforhold står der, at man skal overtage 10 chauffører 4 mekanikere

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune. . 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på?

Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune. . 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på? Spørgsmål og svar til udbud vedr. Rottebekæmpelse i Vesthimmerlands Kommune NR SPØRGSMÅL. 1 Hvor mange ejendomme er der, men skal føre tilsyn på? 2 Er der tal på hvor mange anmeldelser der her været i

Læs mere

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE.

BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. Sagnr. 16/7119 Dokumentnr. 100969/16 BILAG 2 KONTRAKT PÅ INDSAMLING AF RESTAFFALD I KOLDING KOMMUNE. 25.5.16 Force majeure I tilfælde af force majeure (hertil regnes generalstrejke, strejker og/eller lockout

Læs mere

7. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt

7. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt 23. juli 2012 7. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

Spørgsmål stillet til Sydtrafiks 1. udbud

Spørgsmål stillet til Sydtrafiks 1. udbud Spørgsmål stillet til Sydtrafiks 1. udbud Spm.: På side 20, afsnit 25 i udbudsmaterialet fremgår det, at bilag E garantierklæring, skal anvendes ved tilbudsgivningen. Er det korrekt? Svar: Nej. Garantierklæringen

Læs mere

A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL

A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL... (i det følgende kaldet vognmanden) og Sydtrafik indgår følgende aftale om buskørsel: 1. GENERELT 1. Kørslen udføres på de vilkår, der fremgår af nærværende kontrakt med bilag.

Læs mere

3. udbud Århus Kommune

3. udbud Århus Kommune 3. udbud Århus Kommune 2. Rettelsesblad. De 4 første spørgsmål svar var med i 1. rettelsesblad. Spørgsmål 1 Dørarrangement I bilag 5 til kontrakten - punkt 1 på side 65 er der anført krav til dørarrangementer

Læs mere

3. rettelsesblad vedrørende 35. udbud

3. rettelsesblad vedrørende 35. udbud 16. november 2012 3. rettelsesblad vedrørende 35. udbud Spørgsmål / Fejl Svar / Rettelse Indgik i 1. rettelsesblad udsendt 26. oktober 2012 1 Overenskomst Forventer Midttrafik, at kørslen kan forsætte

Læs mere

8. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt

8. rettelsesblad vedrørende 33. udbud. Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt 30. juli 2012 8. rettelsesblad vedrørende 33. udbud Spørgsmål og svar mv. fra tidligere rettelsesblade er markeret med gråt Spørgsmål / Fejl 1 Fejl: I bilag D.2 anføres det, at tilbudsprisen i tildelingsmodellen

Læs mere

HUR 19. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 6 side 1

HUR 19. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 6 side 1 HUR 19. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 6 side 1 Bilag 6 Betaling og regulering af satser mv 6.1 Betaling...2 6.2 Regulering af de månedlige satser...3 6.2.1 Acontoregulering...3 6.2.2 Efterregulering...4

Læs mere

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 30.11.2012

7. Udbud. Spørgsmål og svar offentliggjort 30.11.2012 7. Udbud Spørgsmål og svar offentliggjort 30.11.2012 Spørgsmålene 48 74 er stillet i forbindelse med spørgerunden på Fredericia Rådhus og besøget på garageanlægget begge d. 19. november 2012. Nr. Spørgsmål

Læs mere

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser

Udbud Ophaler NGS. Udbudsbetingelser Udbud Ophaler NGS Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Paradigma for betingelser Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet Vejdirektoratet Vejregelrådet

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

Referat fra Orienteringsmøde vedr. udbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på Hotel Ringkøbing 17. april 2007.

Referat fra Orienteringsmøde vedr. udbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på Hotel Ringkøbing 17. april 2007. Referat fra Orienteringsmøde vedr. udbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på Hotel Ringkøbing 17. april 2007. 3 vognmænd kom til mødet. Fra Midttrafik deltog: Morten Christensen Per Elbæk Mette Storgaard Karin

Læs mere

Svarbrev nr. 1 vedr. "Drift af genbrugspladserne i Måde og Tarp i Esbjerg Kommune".

Svarbrev nr. 1 vedr. Drift af genbrugspladserne i Måde og Tarp i Esbjerg Kommune. Til potentielle tilbudsgivere ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 3. april 2013 SIDE 1/5 REF meno PROJEKTNR A024730-007 Svarbrev

Læs mere

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser

Udbud Olie- og benzinudskillere. Udbudsbetingelser Udbud Olie- og benzinudskillere Udbudsbetingelser Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk side 2 af 10 side 3 af 10 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM

REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM 02-11-2018 REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM 31. oktober 2018 REGIONENS BESPARELSER - ÅRSAGER Oprindeligt 36 mio. kr: Rejsekort Region har ikke løbende tilpasset kørselsomfang til stigende priser Merudgift

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument:

Svarskrivelse nr. 1. Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune. 16. august Sagsnr.: Dokument: Teknik- og Miljøforvaltningen 16. august 2018 Sagsnr.: 2018-0083881 Dokument: 2018-0083881-7 Sagsbehandler Iben Carlsen Svarskrivelse nr. 1 Udbud af behandling af glasemballage for Københavns Kommune Affald

Læs mere

EU- udbud 2014/S 030-048603. Udbud af Kommunal befordring. Spørgsmål/svar

EU- udbud 2014/S 030-048603. Udbud af Kommunal befordring. Spørgsmål/svar EU- udbud 2014/S 030-048603 Udbud af Kommunal befordring Spørgsmål/svar Generelt Nr./dato Spørgsmål Svar 1 Vognløb Skal det være samme chauffør på hele vognløbet? Følgende er anført i udbudsmaterialet:

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

Spørgsmål og Svar A5 udbud af almindelig rutekørsel

Spørgsmål og Svar A5 udbud af almindelig rutekørsel Spørgsmål og Svar A5 udbud af almindelig rutekørsel 22. juni 2009 Ændringer til UB Der er fejl i km antallet på enhed 13. Det betyder, at det totale antal km på pakken er 177.304 i stedet for 108.491 pr.

Læs mere

Der spørges endvidere til, om kravet om fremsendelse af GPS-positioner minimum hvert minut også vil gælde for taxiselskaber.

Der spørges endvidere til, om kravet om fremsendelse af GPS-positioner minimum hvert minut også vil gælde for taxiselskaber. Spørgsmål og Svar B8 7. maj 2009 Spørgsmål 23 vedr. bilag 2 - Hvorledes har Movia tænkt sig, at kommunikationen mellem operatør (taxibestillingscentral) og Movia i forbindelse med modtagelse af vognløb

Læs mere

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler KONTRAKTBILAG 11 Krav om uddannelses- og praktikaftaler Sagsnummer.: 18/561 KRAV OM UDDANNELSES- OG PRAKTIKAFTALER Vejledning til tilbudsgiver/leverandør På baggrund af Regeringens og Danske Regioners

Læs mere

Udbud af kørselsordninger i Viborg Kommune oplæg til politisk behandling

Udbud af kørselsordninger i Viborg Kommune oplæg til politisk behandling i Viborg Kommune oplæg til politisk behandling COWI 1 Kontrakter Udbuddet opdeles i to typer kontrakter Lukket skolekørsel - kørsel til og fra undervisning på kommunens folkeskoler - mulighederne undersøges

Læs mere

9. udbud af buskørsel

9. udbud af buskørsel 9. udbud af buskørsel EU-Udbud nr. 2015/S 245-446077 Udbudsbetingelser Udbud af kontrakt om lokal- og bybuskørsel i Sønderborg Kommune Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen Marts 2016 Udbudsbetingelser

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning.

Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 29. oktober 2015 Emil Susgaard Mouritzen 15 Orientering om status for udbud Indstilling: Administrationen indstiller, at orientering om status for udbud

Læs mere

Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver

Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver 1. juli 2003 HS/8940 2160 Udbudsmateriale - Udbudsbrev.lwp Udbudsbrev vedrørende EU-udbud af Århus Kommunes revisionsopgaver Århus Kommune udbyder hermed kommunens revisionsopgaver i henhold til Rådets

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune

Kontrakt. Ejendomsadministration. Ringsted Kommune Kontrakt Ejendomsadministration Ringsted Kommune Indholdsfortegnelse 1. Aftaleparter 3 2. Bilag 3 3. Baggrund, formål og generelle vilkår 3 4. Ejendomme 4 5. Kontraktperiode 4 6. Forhold vedrørende ikrafttræden

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL. Sønderborg

A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL. Sønderborg A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL Sønderborg Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen CVR nr.: 29942897 i det følgende samlet benævnt Sydtrafik, og [Navn - udfyldes af Sydtrafik inden kontraktindgåelse] [Adresse

Læs mere

4. Udbud. Spørgsmål og svar. Spørgsmål nr. 1-15, offentliggjort d. 18.09.2009 Spørgsmål nr. 16-27, offentliggjort d. 06.10.2009

4. Udbud. Spørgsmål og svar. Spørgsmål nr. 1-15, offentliggjort d. 18.09.2009 Spørgsmål nr. 16-27, offentliggjort d. 06.10.2009 4. Udbud Spørgsmål og svar Spørgsmål nr. 1-15, offentliggjort d. 18.09.2009 Spørgsmål nr. 16-27, offentliggjort d. 06.10.2009 Nr. Spørgsmål Svar 1 Ad p 15 (Udbudsbetingelser) Korrektion af tilbud i forhold

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 4 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser... 5 6. Leveringsbetingelser... 5 7. Force majeure...

Læs mere

Lad os først se på selve resultatet af de to udbudsrunder. Det har jeg prøvet at vise i to tabeller:

Lad os først se på selve resultatet af de to udbudsrunder. Det har jeg prøvet at vise i to tabeller: Licitation af bustrafikken - danske erfaringer v/ Niels Mortensen, Amtsrådsforeningen Fra 1979 til 1994 brugte trafikselskaberne uden for HT en standardkontrakt som grundlag for aftaler med de vognmænd

Læs mere

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer

forventes anvendt pr dag pr bus, således at det er muligt at estimere antallet af løntimer Spørgsmål og svar vedr. udbud af visiteret kørsel til Kolding Kommune Kolding Kommune, EU-Udbud nr. 2018/S-028-060991 Spørgsmål og svar 1 til og med 6 offentliggjort d. 21. februar 2018. Spørgsmål og svar

Læs mere

24. Udbud. Ruter i Syddjurs Kommune 2011. Udbudsbetingelser

24. Udbud. Ruter i Syddjurs Kommune 2011. Udbudsbetingelser 24. Udbud Ruter i Syddjurs Kommune 2011 Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse Oversigt over udbudt kørsel 4 Nøgleoplysninger om den udbudte kørsel 5 Udbudsvilkår B-kontrakt 7 Forord 7 1. Udbudsmaterialet

Læs mere

Administrationen orienterer med jævne mellemrum om udvikling og status vedr. udbud af buskørsel.

Administrationen orienterer med jævne mellemrum om udvikling og status vedr. udbud af buskørsel. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 15. april 2010 MLL 10 Udbudsstatus marts 2010 Indstilling: Direktionen indstiller, At orienteringen tages til efterretning Beslutning: Tiltrådt. Sagsfremstilling:

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER 323-182087 SLA/sla 16.03.2015 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 3 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser...

Læs mere

Assens Kommune Spørgsmål & Svar I

Assens Kommune Spørgsmål & Svar I Assens Kommune Spørgsmål & Svar I Spørgsmål 1 Vedr. punkt 1.4 Opsigelse Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel uden særlig årsag, også i en eventuel

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om DALTEK

Læs mere

27. udbud. Struer Kommune. Tilbudsåbning januar 2012

27. udbud. Struer Kommune. Tilbudsåbning januar 2012 27. udbud Struer Kommune Tilbudsåbning januar 2012 Indholdsfortegnelse Nøgleoplysninger om den udbudte kørsel 4 Udbudsvilkår A- og B-kontrakt 8 1. Udbudsmaterialet 9 2. Retsgrundlaget 9 3. Hvem kan byde

Læs mere

A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL

A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL A-KONTRAKT OM BUSKØRSEL... (i det følgende kaldet vognmanden) og Sydtrafik indgår følgende aftale om buskørsel: 1. GENERELT 1. Kørslen udføres på de vilkår, der fremgår af næ rværende kontrakt med bilag.

Læs mere

Betingelser for salg af parcelhusgrunde

Betingelser for salg af parcelhusgrunde Betingelser for salg af parcelhusgrunde 03-04-2017 J.nr. 17/7050 Gældende for Vendehøj 20, Hornslet 1. Udbud af parcelhusgrunde De kommunale parcelhusgrunde sælges i henhold til bekendtgørelse nr. 799

Læs mere

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager Horsens Kommune Dato Sagsbehandler e-mail Telefon 19. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Ændringer på bybusnettet i Horsens grundet ændringer i forløb og trafikale forhold Siden omlægningen

Læs mere

Levering af vintermateriel

Levering af vintermateriel Levering af vintermateriel Saltspredere til kørebaner og stier Juli 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Alment 3 2 Orientering 3 3 Bestemmelser om udbud og tilbud 4 3.1 Oplysninger om skatter, miljøbeskyttelse,

Læs mere

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort.

i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. ERHVERVSAFTALE NR: i forbindelse med virksomhedsordning for arbejdsgiverbetalt periodekort til kollektiv trafik i Midttrafiks område kaldet erhvervskort. 1 Parterne Som sælger: Midttrafik Søren Nymarksvej

Læs mere

34. Udbud. Udbudsbetingelser

34. Udbud. Udbudsbetingelser 34. Udbud Udbudsbetingelser Indholdsfortegnelse Oversigt over den udbudte kørsel... 4 Nøgleoplysninger om den udbudte kørsel... 4 Vigtige datoer vedrørende kontrakten... 4 Tildeling og budmuligheder...

Læs mere

Kollektiv trafik i Viborg Kommune.

Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kommunerne, regionerne og trafikselskaberne er, jf. Bekendtgørelse 1309 af 12/12/ 2006, forpligtede til at tilbyde transport til handicappede, til ældre, til børn på

Læs mere

FynBus 25. april 2017 Kontrakt og jura

FynBus 25. april 2017 Kontrakt og jura FynBus 25. april 2017 Kontrakt og jura 201704-16543 Bilag 7.2. Før kontraktindgåelse Nr. Kontraktkrav Henvisning Kontrolforanstaltning Inden tildeling af kontrakt 1 Forhåndstilsagn på anfordringsgaranti

Læs mere

Der indarbejdes følgende ændringer til kontraktens 15, idet nuværende stk. 4 og stk. 5 flyttes til stk. 7 hhv. stk. 8:

Der indarbejdes følgende ændringer til kontraktens 15, idet nuværende stk. 4 og stk. 5 flyttes til stk. 7 hhv. stk. 8: Samsø Kommune udbyder bus- og teletaxakørsel på Samsø med kørselsstart fra og med 25. juni 2017. Nedenfor er vist de indkomne spørgsmål til udbudsmaterialet samt tilhørende svar. Bemærk venligst, at Samsø

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

10. udbud af buskørsel

10. udbud af buskørsel 10. udbud af buskørsel Udbudsbetingelser Udbud af kontrakter om kørsel i Aabenraa Kommune, Tønder Kommune, Vejen Kommune samt Regionalkørsel Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen Oktober 2016 Udbudsbetingelser

Læs mere

Nedenfor følger Ordregivers besvarelse af de spørgsmål, der foreløbigt er blev stillet i

Nedenfor følger Ordregivers besvarelse af de spørgsmål, der foreløbigt er blev stillet i / Udbud efter forhandling: FR3 - Udbud af Flextrafik Rute Spørgsmål og Svar Vejledning Nedenfor følger Ordregivers besvarelse af de spørgsmål, der foreløbigt er blev stillet i forbindelse med spørgerunden.

Læs mere

7. udbud af buskørsel Sommer 2013

7. udbud af buskørsel Sommer 2013 7. udbud af buskørsel Sommer 2013 Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen Oktober 2012 INDLEDNING Sydtrafik er et fælleskommunalt selskab, der blev dannet 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen,

Læs mere

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned.

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5. Kontor Økonomi- og Resultater AFTALE Mellem Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København

Læs mere

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 8 Side 1 af 3 Udbud af regional buskørsel Sagsbehandler:

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD

ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD 05-12-2012 Orienteringsmøde om 34. udbud 1 ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD Onsdag d. 5. december 2012 05-12-2012 Orienteringsmøde om 34. udbud 2 ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD Dagsorden:

Læs mere

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie

Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål og svar 1 d. 16. oktober 2012 på udbud på levering af brændstof og fyringsolie Spørgsmål: Spørgsmål 1: Delaftale 1: - Er det korrekt forstået, at der på denne delaftale vil blive valgt 5 leverandører

Læs mere

2. rettelsesblad vedr. 22. udbud af buskørsel i Silkeborg Kommune

2. rettelsesblad vedr. 22. udbud af buskørsel i Silkeborg Kommune 17. januar 2011 2. rettelsesblad vedr. 22. udbud af buskørsel i Silkeborg Kommune De med skygge markerede spørgsmål/svar var med i 1. rettelsesblad. Spørgsmål 1. Adgang til Trapeze eksportfiler Er det

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

4. udbud af buskørsel Sommer 2010

4. udbud af buskørsel Sommer 2010 4. udbud af buskørsel Sommer 2010 Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen August 2009 INDLEDNING Sydtrafik er et fælleskommunalt selskab, der blev dannet 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen,

Læs mere

Økonomirapport tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til det økonomiske resultat for 2009

Økonomirapport tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger til det økonomiske resultat for 2009 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni JWI 05 Økonomirapport.2 Indstilling: Direktionen indstiller, at Økonomirapport.2 tages til efterretning og godkendes som gældende forventninger

Læs mere

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER

1/7 92126-165973 THECA TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER. vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER 1/7 TRAFIKSELSKABET MOVIA UDBUDSBETINGELSER vedrørende UDBUD AF LÅNERAMMEAFTALER oktober 2007 2/7 INDHOLD Indledning side 3 Udbudets omfang side 3 Udbudsform og udbudsmateriale side 3 Udformning af tilbud

Læs mere

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland

Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland Til busentreprenører, der er virksomme i Region Nordjylland 31/08/2018 Indhentning af tilbud vedr. togbuskørsel i uge (40), 41 og 42, 2018 Pakke 301: rute 140S + 140E: Frederikshavn Skagen Pakke 303: rute

Læs mere

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ>

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 7244 3187 AFTALE OM LICENS TIL SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune Udbud af bankforretninger Spørgsmål & Svar I

Faaborg-Midtfyn Kommune Udbud af bankforretninger Spørgsmål & Svar I Spørgsmål 1 - Vedr. punkt 1.4 Opsigelse Vil kommunen ændre udbuddet, så begge parter i stedet kan opsige aftalen med 6 måneders varsel uden særlig årsag, også i en eventuel forlængelsesperiode? Svar: Kommunen

Læs mere

8. udbud af buskørsel Sommer 2014

8. udbud af buskørsel Sommer 2014 8. udbud af buskørsel Sommer 2014 Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen Oktober 2013 INDLEDNING Sydtrafik er et fælleskommunalt selskab, der blev dannet 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen,

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn

Beredskab Fyn. Kontrakt om brandslukningsydelsen. Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Beredskab Fyn Kontrakt om brandslukningsydelsen Slukningsområde [Indsæt slukningsområde] Beredskabs Fyn Udbud af brandslukningsydelsen Beredskab Fyn Side 1 af 7 Indhold 1 Parterne... 3 2 Aftalegrundlaget...

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udbud af buskørsel i

Læs mere

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune

J. nr.: 25087. Udbudsbetingelser. Udbud af biogas. Skive Kommune J. nr.: 25087 Udbudsbetingelser Udbud af biogas Skive Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Udbudsform 3 3. Ordregiver 3 4. Udbudsmaterialet 4 5. Den udbudte kontrakt 4 6. Tidsplan 5 7. Betingelser

Læs mere

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse.

Kontraktudkastets afsnit udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. RETTELSESBLAD, 23. J UNI 2017 1. Ændringer af kontraktudkastet Kontraktudkastets afsnit 30.3.1 udgår: Kontrakten kan ikke opsiges inden for de første 12 måneder fra Kontraktens indgåelse. Nyt afsnit 30.3.1

Læs mere

Bilag 7. Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1

Bilag 7. Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen. HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1 HUR 17. udbud af almindelig rutekørsel Bilag 7 side 1 Bilag 7 Kvalitetsstyring - Entreprenørmodellen 7.1 Hovedprincipper og anvendelse... 2 7.1.1 Kvalitetsstyringssystemets hovedprincipper... 2 7.1.2 Grundlaget

Læs mere

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING

Notat. Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere. : Tilbudsgiverne. : Holbæk Forsyning 1 INDLEDNING Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4396 4414 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Holbæk Forsyning - Transport fra genbrugspladser Svar på spørgsmål fra tilbudsgivere 20. januar

Læs mere

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014

Betingelser. Udbud på Vintertjenester 2014 Fredericia Kommune. Offentligt udbud. Juni 2014 Udbud på Vintertjenester til Fredericia kommune Offentligt udbud Juni 2014 Tovholder for udbuddet: Fredericia Kommune: Att: Malene Frederiksen Gothersgade 20 DK-7000 Fredericia Danmark malenefrederiksen1@fredericiadk

Læs mere

2. udbud af buskørsel Sommer 2009

2. udbud af buskørsel Sommer 2009 2. udbud af buskørsel Sommer 2009 Sydtrafik Banegårdspladsen 5 DK-6600 Vejen Oktober 2008 INDLEDNING Sydtrafik er et fælleskommunalt selskab, der blev dannet 1. januar 2007 i forbindelse med kommunalreformen,

Læs mere