STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I"

Transkript

1 STRATEGIOPLÆG FOR TILPASNINGER I BAGGRUND I 2017 og 2018 skal der udmøntes politisk besluttede besparelser på 85 og 108 for i alt 1,7 mil. Derudover er der behov for at tilpasse aktiviteterne på 108, hvor der i 2016 er opstået et mindre underskud. På 103 er der de seneste år gennemført store besparelser. Det har givet sig udslag i, at det ikke har været muligt at nå de budgetlagte produktionskrav og der har været behov for øget anvendelse af vikarer. Der er derfor behov for at tilpasse aktiviteterne ift. den reducerede budgetramme. På 104 skal der som følge af ændret fordeling af ressourcerne til borgere, der modtager tilbud andre steder, flyttes ressourcer til produktionsenhederne. 11. JANUAR 2017 MÅLSÆTNING Målet er at bevare og forsat udvikle den høje faglighed i Guldborgsund Handicap. Det er midlet til, at vi med færre ressourcer kan løfte kerneopgaven og sikre at Guldborgsund Handicap forsat er en attraktiv arbejdsplads. Det kræver, at vi får skabt et råderum i økonomien, som gør det muligt at imødekomme de uforudsete ting, der sker i løbet af et år, og sikrer, at vi kan iværksætte nødvendige udviklingstiltag. Det udfordrer trivselen og kvaliteten i vores arbejde, hvis vi konstant står med ryggen mod muren, og frygter fremtiden. Trivsel og et godt arbejdsmiljø er det, der er med til at skabe en god arbejdsplads, og er en forudsætning for at borgerne kan få det bedste tilbud. Vi skal derfor i gennemførslen af de tiltag, som er nødvendige, værne om de to forudsætninger. Det kræver, at vi finder løsninger i fællesskab! I det omfang der skal nedlægges stillinger skal dette så vidt muligt ske ved naturlig afgang eller omplacering i Guldborgsund Handicap. TILTAG I det nedenstående er anført en række tiltag på de enkelte paragrafområder, som kan realiserer målsætningen. Nogle af tiltagene er meget konkrete, og har en forudsigelig økonomisk effekt, mens andre er tiltag, hvor der endnu ikke foreligger en beregning på effekten. SAGSBEHANDLER: JØRGEN SVENDSEN Under afsnittet Andre udviklingstiltag er der præsenteret en række indsatser, som understøtter den nødvendige styring af udgifterne, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan prioritere de indsatser, der er vigtigt for at løfte kerneopgaven. Det er samtidigt tiltag som skal fremme principperne om lokale beslutninger og selvorganisering ved at give øget beslutningskompetence til gruppeledere og teams.

2 SIDE 2/7 108 Afskaffelse af pædagogisk medspisning Ordningen, der går under betegnelsen spisetræning, giver medarbejderne i botilbuddene mulighed for at deltage i måltiderne sammen med borgerne af pædagogiske hensyn. Der tilføres driftsmidler(0,25 mil) til kostbudgettet som betaling for den mad medarbejderne spiser. Ordningen afskaffes og spisesituationen tilrettelægges så medarbejderne ikke deltager i måltidet. Effekt: 0,25 mil fra 2017 Mulige konsekvenser: Det vil betyde ændringer i eksisterende rutiner omkring måltider, som vil kunne påvirke borgerne. Borgere, der i forvejen har problemer med at spise tilstrækkeligt, kan få forværret denne problematik. Der skal opmærksomhed på, hvordan relationer og tryghed omkring måltiderne påvirkes, og hvordan der kan arbejdes pædagogisk med dette. Her kan der med fordel inddrages erfaringer fra ældreområdet. Reduktion af vikardækning Vikardækningen reduceres fra 300 til 250 timer pr fuldtidsansat. Effekt: 1,1 mil fra Mulige konsekvenser: Det er en samlet reduktion på 17% i vikardækningen, som vil betyde, at der i nogle tilfælde vil være mindre støtte til borgerne. Der vil være øget behov for, at medarbejdere arbejder tværgående mellem flere teams, når der er fravær. Derudover vil det i nogen omfang blive nødvendigt at fravælge planlagte aktiviteter ved fravær. Løseligt beregnet svarer en reduktion af sygefraværet på 2-3 % til den foreslåede besparelse. En vellykket indsats for at nedbringe sygefraværet vil således kunne afbøde konsekvenserne af reduktionen. Nedsættelse af møde- og forberedelsestid Den planlagte tid til personalemøder, pædagogiske møder og forberedelse kan reduceres. Timerne herfra kan placeres i ydertimer, hvilket kan give bedre dækning og reducere forbruget af vikarer. Effekt: Er meget afhængigt af hvordan de frigivne timer placeres. I nogle sammenhænge vil det samlede timeforbrug i gruppen kunne reduceres. Mulige konsekvenser: Tiden til tilrettelæggelse og koordinering af den pædagogiske indsats og evalueringen af indsatsen vil blive reduceret. Der skal opmærksomhed på effektiv mødeafholdelse, styrkelse af kommunikationen og samarbejdet i teamet for at opretholde kvalitet og indhold i indsatsen. Tiltaget skal ses i sammenhæng med, at der i forbindelse med implementeringen af NEXUS forventes nemmere adgang til information og vidensdeling.

3 SIDE 3/7 Nedlæggelse af et administrativt årsværk med effekt for 85 og 108. Omorganisering og effektivisering af arbejdsgange i administrationen skal frigøre et årsværk i løbet af Effekt: 0,4 mil fra 2018 fordelt med 0,15 mil 85 og 0,25 mil på 108. Mulige konsekvenser: Lavere serviceniveau for ledelse, medarbejdere, borgere og pårørende. Udlicitering af rengøring til privat udbyder Rengøringen i fællesarealer og lejligheder varetages nu af rengøringspersonale ansat i Guldborgsund Handicap. Opgaven udliciteres med hjælp fra rådhuset til privat udbyder(aktuelt er det ISS, der leverer rengøring til kommunen). Effekt: Effekten vil afhænge af hvilken pris rengøringsopgaven, kan varetages for af privat udbyder. Aktuelt bruges 0,2 mil til afløsning i ferieperioder. Denne udgift vil ikke være der efter udlicitering. Mulige konsekvenser: Vi har ikke ledelseskompetence ift. rengøringspersonale, og kan ikke bestemme hvilke ansatte rengøringsfirmaet sætter på opgaven. Mulig forringelse af rengøringsstandarden. De ansatte rengøringsassistenter skal virksomhedsoverdrages. Rengøringsfirmaet kan blive udskiftet ifm. kommunens udbudsrunder. 85 Der er delvist taget højde for de kommende besparelser. Derudover frigives der 0,15 mil fra 2018 fra nedlæggelse af et administrativt årsværk. 103 Stop for udbetaling af løn under sygdom til borgere, der er visiteret til 103 Der udbetales løn under sygdom til borgere, der er visiteret til 103. Der er ikke et krav ift. lovgivningen. Effekt: 0,1 mil. Mulige konsekvenser: Det er en væsentlig forringelse af vilkårene for borgerne i beskæftigelsen. Løn under sygdom er en selvfølge på et ordinære arbejdsmarked, og det kan derfor være med til at modvirke borgernes oplevelse af at have et rigtigt arbejde og tilhørende arbejdsidentitet. Deltidsværksted Der er et antal borgere, der er visiteret til deltidsplads i beskæftigelsen. Ved at oprette et deltidsværksted(værksted med reduceret åbningstid, ex. 3 dage om ugen), kan personaleressourcer udnyttes bedre og produktionsomkostningerne reduceres. Effekt: Effekten kan opnås ved enten at sætte ansatte ned i tid eller ved omplacering til vakante timer i andre afdelinger.

4 SIDE 4/7 Mulige konsekvenser: For borgere med halvtidspladser vil der være stærkt begrænsede valgmuligheder ift. hvilket værksted man ønsker at arbejde på og ift. placering af fridage. Nedlæggelse af kantinen på Københavnsvej 5 Servicegruppen driver kantinen på Københavnsvej 5. Frokost, der produceres på Hammerlodden, transporteres til Københavnsvej 5, hvor det sælges til ansatte og borgere. Effekt: Effekten kan opnås ved enten at sætte ansatte ned i tid eller ved omplacering til vakante timer i andre afdelinger. Med i effekten skal beregnes fald i indtægter fra salget af mad. Mulige konsekvenser: Borgere i A-huset og Københavnsvej 7 vil ikke have mulighed for at købe frokost i kantinen. En række serviceopgaver omkring opvask /rengøring i kantinen skal overtages af medarbejdere i a-huset. Kantinen på Hammerlodden Kantinen på Hammerlodden er stærkt nedslidt og kræver renovering for at kunne drives videre. Dette forhold skal med i en samlet vurdering af hvilket serviceniveau, der skal være ift. betjening af værkstederne. En mulighed er at nedlægge kantinen. Andre muligheder kunne være at tilbyde salg af retter, som er produceret andre steder, ex. Guldborgsund Madservice. I løbet af 2017 forventes værkstedet på Københavnsvej 35 at blive flyttet på Hammerlodden, i forbindelse med at vi overtager lokalerne på Stubbekøbingvej 37. Det vil kunne give et øget salg i kantinen. Effekt: Effekten kan opnås ved enten at sætte ansatte ned i tid eller ved omplacering til vakante timer i andre afdelinger. Med i effekten skal beregnes fald i indtægter fra salget af mad. Mulige konsekvenser: Ved helt nedlukning af kantinefunktionen vil borgere og medarbejdere på Hammerlodden ikke kunne købe frokost i kantinen. For en del af borgernes vedkommende er måltidet på Hammerloden dagens sunde og/eller eneste hovedmåltid. Derudover er det for borgerne i begrænset omfang muligt at købe frostmad til weekend og helligdage. Dette vil også bortfalde. Ophør af servicefunktioner Service funktioner som indsamling af PAP til genbrug fra kommunale institutioner og rådhus beskæres væsentligt eller ophører. Intern postkørsel udgår. Effekt: Neddrosling af kørende materiel skal dog sammenholdes med fald i indtægter. Mulige konsekvenser: Væsentlige borgererelaterede opgaver forsvinder. Lukning af tilbud i sommerferien I sommerferieperioden kan planlægges med lukning af enkelte produktionsenheder på skift. Borgerne vil have mulighed for enten at holde ferie eller benytte et af de andre beskæftigelsestilbud, som er åbne. Effekt: Den primære effekt vil være at der ikke er udgifter til vikarer i sommerferieperioden.

5 SIDE 5/7 Mulige konsekvenser: Ansattes sommerferie fastlægges ift. enhedernes sommerlukning. Forringelse af tilbuddet til borgerne i sommerferieperioden. For nogle borgere kan det være en mulighed for at prøve noget nyt. 104 Reduktion med 1 stilling Aktuelt er én stilling i A-huset ledig. Stillingen genbesættes ikke. Effekt: 0,38 mil Mulige konsekvenser: Der er færre ressourcer i dagligdagen omkring borgerne. Omlægning af arbejdstid For at sikre flest mulige medarbejderressourcer i det tidsrum, hvor borgerne er til stede i tilbuddet reduceres den daglige arbejdstid. Nogle af de frigivne ressourcer anvendes til vikardækning og andre til at skabe mere sammenhæng i kørslen. Kørselsopgaven varetages nu i vid udstrækning af det pædagogiske personale. Effekt: Den samlede udgift til fagpersonale/vikarer nedbringes. Når kørslen varetages af ufaglærte ansatte falder den samlede lønudgift til kørslen. Mulige konsekvenser: Medarbejdere skal sættes ned i tid. Det skal prioriteres at ansatte vil få mulighed for omplacering til ex. morgenvagter i botilbud. Reduceret tid til forberedelse. Planlægning af deltidstilbud Der er et stort antal borgere, der er visiteret til deltidstilbud. Placeringen af fridage og fordelingen af halve- og hele dage skal ske under større hensyntagen til ressourceudnyttelsen i aktivitetstilbuddene og kørselstilbuddet. Det kan evt. ske ved at der som udgangspunkt kun tilbydes hele dage i aktivitetstilbuddet. Tilbud, hvor der overvejende er borgere med deltidspladser kan have faste lukkedage. Effekt: Reducering i omkostningen til kørsel. Den samlede udgift til fagpersonale/vikarer nedbringes. Mulige konsekvenser: Medarbejdere skal sættes ned i tid. Det skal prioriteres at ansatte vil få mulighed for omplacering til ex. Morgenvagter i botilbud. For borgere med deltidspladser vil der være stærkt begrænsede valgmuligheder ift. fridage og valg mellem hele eller halve dage. Omlægning af kørselen En del af kørselsopgaverne varetages af det pædagogiske personale. Det påvirker muligheden for at anvende ressourcerne i aktivitetstilbuddet til borgerne. I forbindelse med planlagt sammenlægning af kørselsopgaverne i Guldborgsund Handicap og Socialpsykiatrien skal opgaverne planlægges mere effektivt. Det vil have betydning for hvilket omfang, borgernes individuelle behov og ønsker til kørsel kan imødekommes. Effekt: Reducering i omkostningen til kørsel.

6 SIDE 6/7 Mulige konsekvenser: Faste afhentningstidspunkter. Ingen eller stærkt begrænsede muligheder for kørsel midt på dagen(halve dage) Samarbejde med Solstrålen Medarbejderne i Solstrålen kan indgå i aktivitetstilbuddet. Effekt: Mulighed for at styrke aktivitetstilbuddet i 104 Mulige konsekvenser: Mindre forberedelsestid til aktiviteterne i Solstrålen. ØVRIGE UDVIKLINGSTILTAG Fast afløserkorps Der oprettes et korps af fastansatte afløsere på hvert botilbud(parkvej/nabohuset, Bryggen og syrenvænget). Afløsere ansættes med fast timeantal med lokalaftale, der sikre den nødvendige fleksibilitet, så de kan dække ledige vagter med kort varsel. Det er vanskeligt at sikre den ønskede dækning af vagter med tilkaldevikarer, når arbejdstidsreglerne skal overholdes. Med fast afløserkorps vil ledige vagter kunne dækkes med færre forskellige afløsere og derved sikres mere kontinuitet i indsatsen. Derudover vil der være mulighed for at prioritere kompetenceudvikling af afløsere i form af kurser og videreuddannelse. Dette vil kunne højne kvaliteten i indsatsen. Et korps af fastansatte afløsere vil give bedre muligheder for at styrer vikarforbruget. Det vil samtidigt kræve at der sættes ressourcer af i de enkelte enheder til at styre arbejdstidsplanlægningen for afløserne. Lønsumsstyring Beregningen af normering i de enkelte teams sker på baggrund af omregning fra en budgetramme til timer til udmøntning til hhv. fastansatte og vikarer. Styringen af forbruget sker derfor på baggrund af det beregnede timeantal. For at understøtte gruppeledernes handlemuligheder og kompetencer ift. styringen af ressourcerne i de enkelte tilbud her er der særligt fokus på 108 og 104 vil der ske en overgang til lønsumsstyring. Det betyder at gruppeledere sammen med tovholdere og teams bedre kan målrette ressourcerne ift. de lokale forhold og behov. For at kunne indfører lønsumsstyring skal der ske en fordeling af budgetterne til de enkelte tilbud. Her skal der blandt andet tages udgangspunkt i en vurdering af de enkelte borgers støttebehov. I forbindelse med omlægningen af 108 tilbuddene til 85 skal der gennemføres en vurdering af støttebehovet, som kan ligge til grund for fordelingen af ressourcerne. Tovholdere indberetter arbejdstid Indtastning af arbejdstider i KMD-Vagtplan udføres for nærværende af administrative medarbejdere. Der igangsættes projekter, hvor indtastningen af arbejdstider gradvist overgår til tovholderne. Tovholderne er en del af den dagligdag, der er i tilbuddene og besidder derfor viden om de lokale forhold, baggrunden for ændringer m.v. Det vil

7 SIDE 7/7 samtidig understøtte muligheden for effektiv og fremadrettet arbejdstidsplanlægning. Der vil være behov for opkvalificering af tovholdere og gruppeledere ift. arbejdstidsregler og brug af KMD-vagtplan. Administrative lokaler I løbet af 2017 forventer vi at overtage Jobcentrets lokaler på Stubbekøbingvej 67. I den forbindelse udvides produktionslokalerne på Hammerlodden og montageafdelingen på Københavnsvej 35 flyttes til Hammerlodden. Samlingen af værkstederne vil give bedre mulighed for at udnytte personaleressourcerne og styrker samarbejdet omkring produktionen. Der vil blive ledige kontorlokaler på Stubbekøbingvej 67. Disse lokaler skal sammen med lokalerne i Rønnehuset og Stubbekøbingvej 83 indgå i en samlet plan for bedre udnyttelsen af lokalerne. Der indgår mange forskellige funktioner i lokalerne, og der skal i den sammenhæng ses på, hvordan vi bedst kan fremme tværgående samarbejdsrelationer.

Ledelsens generelle bemærkninger til budgetopfølgningen

Ledelsens generelle bemærkninger til budgetopfølgningen Ledelsens generelle bemærkninger til budgetopfølgningen På samtlige paragrafområder har der været gennemført en stram økonomistyring. På trods af dette har der været større udgifter end forventet. Det

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31/

Budgetopfølgning pr. 31/ Budgetopfølgning pr. 31/10-2016 Rev. 22.11.2016 Handicapområdet Regnskab 2015 Korr.budget 2016 Kendte ændr. til budgettet - ej indberettet Forbrug pr. 31/10-2016 Forventet forbrug resten af året 2016 Forventet

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31/

Budgetopfølgning pr. 31/ Budgetopfølgning pr. 31/12-2016 Rev. 31.01.2017 Handicapområdet Regnskab 2015 Korr.budget 2016 Kendte ændr. til budgettet - ej indberettet Forbrug pr. 31/12-2016 Forventet forbrug resten af året 2016 Forventet

Læs mere

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen

Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Vikarforbrug, sygefravær og rekruttering i døgnplejen Baggrund På fællesmøde mellem Velfærdsudvalget og Ældrerådet den 14. september 2017 var der dialog om vikarforbruget, sygefravær og rekruttering i

Læs mere

Digitalisering af arbejdstidsplanlægning

Digitalisering af arbejdstidsplanlægning Digitalisering af arbejdstidsplanlægning Baggrund Rudersdal Kommune ønskede en planlægning af arbejdstiden, der er tilpasset borgernes behov. Det betyder bl.a., at medarbejderne er på arbejde på de tidspunkter,

Læs mere

Katrinehaven Nord Fællesmøde onsdag d. 6. maj 2015. Så er vi i gang

Katrinehaven Nord Fællesmøde onsdag d. 6. maj 2015. Så er vi i gang Katrinehaven Nord Fællesmøde onsdag d. 6. maj 2015 Så er vi i gang 2 Program 09.30 Fælles kaffe 10.00 Leder info der smeder v/ Lilli-Ane 10.50 Strække lår og andet der går 11.00 BDO afrapportering v/ Konsulent

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter

Omstilling & Effektivisering i Overskrifter Nummer 246 Rammereduktion Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked Rammereduktion i forlængelse af besluttet OE strategi Mindreudgifter 0 2.184

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009.

Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Forslag til ændret struktur i distrikterne i ældreområdet, april 2009. Indholdsfortegnelse Baggrund for forslag...3 Ændring af strukturen...3 Fordele ved ny struktur i distrikterne...4 Distriktslederne...4

Læs mere

Effektiv drift. KKR Styringskonference den 6. november 2015

Effektiv drift. KKR Styringskonference den 6. november 2015 Effektiv drift KKR Styringskonference den 6. november 2015 Leverandørområdet i Psykiatri og Handicap Dag- og Botilbud Gefion Botilbud Ebberød og Dagtilbud Bøgen Værkstederne ved Rude Skov: Beskyttet beskæftigelse,

Læs mere

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud

Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Bilag 3: Effektiviseringsforslag Dagtilbud Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 1 2 % besparelse til ledelse på dagtilbudsområdet 277.000 kr. 2 Reduktion i ledelse i udvalgte institutioner, og ændring i

Læs mere

Analyse af Brande Åcenter, April 2018

Analyse af Brande Åcenter, April 2018 Kr. Medarbejdere pr. borger Analyse af, April 18 Stamoplysninger bedst matchende Klynge Gns. VUM-score, 3,88 3,71 Støttebehov Større Større Større Primær målgruppe Kombination Udviklingshæmning Kombination

Læs mere

Ballerup Hjemmepleje Høringsspørgsmål vedr. budgetforslag og sparekatalog Ballerup Kommune

Ballerup Hjemmepleje Høringsspørgsmål vedr. budgetforslag og sparekatalog Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Høring Lokal-MED Ballerup Hjemmepleje Hjemmeplejen Telegrafvej 4, 2.sal 2750 Ballerup Tlf.: 44 77 33 40 www.ballerup.dk Dato: 09.09.2016 Ballerup Hjemmepleje Høringsspørgsmål vedr. budgetforslag

Læs mere

Notat Vedrørende administrative effektiviseringer

Notat Vedrørende administrative effektiviseringer Dato: 29.11.2018 Direktionen Direktionens handleplan for administrative effektiviseringer Kontakt Pernille Halberg Salamon Kommunaldirektør psa@horsholm.dk Direkte tlf. 2344 3010 Handleplanen indeholder

Læs mere

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen

Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune. Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Analyse af ledelsesunderstøttelse og organisering af Frit Valg-området i Aalborg Kommune Forslag til ny organisationsmodel fra styregruppen Baggrund I forbindelse med analysen af ledelsesunderstøttelse

Læs mere

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen Kommune: Varde Kommune

Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen Kommune: Varde Kommune Bilag 1: Fælles redegørelse for anvendelsen af midlerne til en værdig ældrepleje og en bedre bemanding i ældreplejen 2019 Kommune: Varde Kommune Tilskud en værdig ældrepleje 2019: 10.560.000 Tilskud bedre

Læs mere

Analyse af Tilbud XX, juni 2017

Analyse af Tilbud XX, juni 2017 Analyse af, juni 2017 Stamoplysninger Gns. VUM-score 2,70 Støttebehov Middel Målgruppe Udvilingshæmning 2,27 Middel Udviklingshæmning Stamoplysninger Tilknyttet dagtilbud med fælles ledelse Paragraf(er)

Læs mere

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017

Handleplan for opfølgning på Socialtilsynets driftsorienteret tilsyn på Rødbo 2017 RØDBO Center Social og Sundhed Klausdalsbrovej 621 A-E 2750 Ballerup Tlf: 4477 6161 www.roedbo.dk Dato: 12. september 2017 Tlf. dir.: 4477 6162 Fax. dir.: 4477 6169 E-mail: msi@balk.dk Kontakt: Marianne

Læs mere

Vurderede konsekvenser af træghed i ansættelser

Vurderede konsekvenser af træghed i ansættelser NOTAT 20. marts 2018 Vurderede konsekvenser af træghed i ansættelser Indledning På Økonomiudvalgets møde den 14. marts 2018 blev punkt vedr. aktuel økonomi, herunder likviditet drøftet. En aktuel økonomistatus

Læs mere

MÅLAFTALER VS. PIXIE

MÅLAFTALER VS. PIXIE MÅLAFTALER 2016-2018 VS. PIXIE MÅL 1: NYE TILBUD Der skal arbejdes med at tilpasse den eksisterende tilbudsmasse til den aktuelle efterspørgsel. Der skal blandt andet ses på muligheden for at oprette opgangsfællesskaber,

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler

Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler Bilag 4: Effektiviseringsforslag Skoler Nr: Forslag Effektiviseringsprovenu 24 3 % besparelse på ledelse og administration 700.000 kr. 25 17 % besparelse på ledelse i SFO 1.000.000 kr. 26 Reduktion af

Læs mere

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem

Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Acadre sagsnr.: 18/1703 Sagsforløb: SSU- ØU-KB -Åben sag Mødedato: 30-04-2018 Sagsansvarlig enhed: Sagsbehandler: glheps Prioritering af puljemidler til bedre bemanding i hjemmeplejen og på plejehjem Baggrund

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag

Bilag 2. Tværgående effektiviseringsforslag Tværgående forslag Forslag: Reduktion af sygefravær på øvrige områder 1. Beskrivelse af forslaget Beskriv forslagets indhold: Reduktion af kommunens lønsumsrammer med 500.000 kr. i 2010 som incitament

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Madservice. Drifts- og udviklingsaftale 2015. Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Madservice. Drifts- og udviklingsaftale 2015. Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Madservice Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Gitte Larsen Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

Budgetaftale 2015-2018

Budgetaftale 2015-2018 Budgetaftale 2015-2018 Bilag 3 H www.lejre.dk Dato: 3. september 2014 Udmøntning af effektiviserings- og besparelseskrav i budget 2015-2018 Budget 2015-2018 hviler på en forudsætning om, at der realiseres

Læs mere

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud

001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud 001 Nedlæggelse af Café Danner som beskæftigelsestilbud Byrådet behandlede på møde 24. juni 2015 et forslag om at tilpasse strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats så den i højere grad bliver virksomhedsvendt.

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Business Case nr. I 309/02

Business Case nr. I 309/02 Business Case nr. I 309/02 Forslagets overskrift: Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Forslagsstiller: Job- og SocialCenteret sudfordring (vision): Ved at erstatte midlertidige

Læs mere

Analyse Forbrug af eksterne vikarer på Social og Sundhedsudvalgets område

Analyse Forbrug af eksterne vikarer på Social og Sundhedsudvalgets område CENTER FOR SOCIAL OG SUNDHED Økonomistyring Dato: 16. marts 2016 Tlf. dir.: 44773428 E-mail: TGL@balk.dk Kontakt: Tina Gleerup Analyse Forbrug af eksterne vikarer på Social og Sundhedsudvalgets område

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Økonomiudvalgets område Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på s område Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Politikområde 2017 2018 2019 2020 1 Øge antal af antal sager pr. sagsbehandler - Børn -0,5-0,5-0,5-0,2

Læs mere

Forslag fra medarbejderne i Nordfyns Kommune

Forslag fra medarbejderne i Nordfyns Kommune Forslag fra medarbejderne i Nordfyns Kommune UDMØNTNING AF DET ØKONOMISKE RÅDERUM Budget 2019 samt overslagsårene 2020-2022 Revideret den 6. august 2018 Dokument nr. D2018-191542 Sags nr. S2018-10128 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ledigheden, øge beskæftigelsen og bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet, såfremt der investeres i projektet.

ledigheden, øge beskæftigelsen og bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet, såfremt der investeres i projektet. Business case Minifleksjob Formål og projektbeskrivelse Problemidentifikation: Personer, som er visiteret til et fleksjob, må ikke blot ende på ledighedsydelse. Odense Kommune gør en stor indsats på området,

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

Projekt Udvikling og Omstilling på Handicapområdet

Projekt Udvikling og Omstilling på Handicapområdet Projekt Udvikling og Omstilling på Handicapområdet Status pr. 30. januar 2014 Arbejdsgruppernes andel af besparelsen Ovenstående diagram viser den relative fordeling af besparelsespotentialet i arbejdsgrupperne

Læs mere

HØRINGSSVAR VEDR. NY ORGANISATIONSSTRUKTUR PÅ ÆLDREOMRÅDET. JUNI 2008 1. ORGANISATIONSMODELLEN.

HØRINGSSVAR VEDR. NY ORGANISATIONSSTRUKTUR PÅ ÆLDREOMRÅDET. JUNI 2008 1. ORGANISATIONSMODELLEN. Bilag 23: Beboerråd Åløkkeparken HØRINGSSVAR VEDR. NY ORGANISATIONSSTRUKTUR PÅ ÆLDREOMRÅDET. JUNI 2008 1. ORGANISATIONSMODELLEN. A. FAGSEKRETARIATET FORDELE: ULEMPER: Der er mulighed for faglig inspiration.

Læs mere

Konsekvenser af besparelser på skoleområdet

Konsekvenser af besparelser på skoleområdet ANALYSENOTAT Konsekvenser af besparelser på skoleområdet 1. februar 2012 Otte ud af 10 lærere på besparelsesramte skoler vurderer, at kvaliteten i folkeskolen er blevet lavere som en konsekvens af besparelserne.

Læs mere

Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Socialudvalget Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn

Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Socialudvalget Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udmøntning af 1,5 % reduktion af servicerammen Udvalg: Budget 2017 Pol. Ark Omr. Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 1 Ændring af aktivitetstilbud Tønder borgere 12,627-1,500-1,500-1,500-1,500

Læs mere

Vagtplanlægning i dagtilbud

Vagtplanlægning i dagtilbud Vagtplanlægning i dagtilbud Business case Projektets formål Formålet med projektet er, at skabe et grundlag for effektiv udnyttelse af ressourcerne i daginstitutionerne ved at indføre et vagtplanlægningssystem.

Læs mere

FORSLAG TIL REDUKTIONER 2012

FORSLAG TIL REDUKTIONER 2012 1 2 3 4 5 6 7 8 Niveauet for bygningsvedligeholdelse kan nedsættes. Kommunen har pt. et vedligeholdelsesbudget der ligger tæt på et gennemsnitligt niveau. Bygningsmassen er grundlæggende i god stand, dog

Læs mere

Notat om kompetencemidler i perioden 2012-2015

Notat om kompetencemidler i perioden 2012-2015 Notat om kompetencemidler i perioden 2012-2015 Baggrund KL indgik i 2007 en trepartsaftale om styrket uddannelse, kompetenceudvikling m.v. med regeringen og de faglige organisationer. Aftalen indeholdt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Allerød Kommune Side 1. Budgetanalyse Glad gartner / altmuligmand Sundheds og Velfærdsudvalget

Indholdsfortegnelse. Allerød Kommune Side 1. Budgetanalyse Glad gartner / altmuligmand Sundheds og Velfærdsudvalget Økonomi Personale + 1 årsværk +98.000 kr. i år 1 + 2 i alt +196.000 kr. Herefter forventes tilbuddet at være udgiftsneutralt Budgetanalyse 2013-2016 Glad gartner / altmuligmand Sundheds og Velfærdsudvalget

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41

Bilag 1: Råderum og budgetønsker til Social- og Seniorudvalget, Budget Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 RÅDERUMSFORSLAG Tema: Arbejdstilrettelæggelse Politikområde: 41 Titel: Effektivisering via Bestiller Udfører Dialog (BUD) og faldende efterspørgsel. Nærmere beskrivelse af forslaget: Ved at gå fra BUM

Læs mere

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case

Innovation og effektivisering i Solrød Kommune. Business Case Business Case Gruppe: Job- og SocialCenteret Innovationsudfordring (vision): Flere udrednings- og opkvalificeringsforløb i Beskæftigelsescenteret Ved at erstatte midlertidige ansatte vikarer med fastansat,

Læs mere

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider

NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 305600 Brevid. 2810528 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Kombinationstilbud til familier med skæve arbejdstider 27. august 2018 I dette notat

Læs mere

Status for Mål og Midler Voksenhandicapområdet

Status for Mål og Midler Voksenhandicapområdet Fokusområder i 2014 Status Mål forventes at blive realiseret Mål forventes at blive delvist realiseret Mål forventes ikke at blive realiseret Fokusområde Organisation Politikområdet voksenhandicap består

Læs mere

Høringssvar vedr. budget HØRINGSSVAR: Budget Budget Høringssvar. Vedrørende følgende forslag (kan udfyldes):

Høringssvar vedr. budget HØRINGSSVAR: Budget Budget Høringssvar. Vedrørende følgende forslag (kan udfyldes): Vedrørende følgende forslag (kan udfyldes): 661-01 Dato: 18.09.14 Dok. Id. 214706/14 661-01 Indsatser på anbringelsesområdet Prioriteringsbidraget opstiller følgende mål: Færre børn og unge anbringes udenfor

Læs mere

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr

Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på forslag fra dagtilbudsledere til implementering af effektiviseringsmåltal I budget 2016 indgår et effektiviseringsforslag på dagtilbudsområdet, der udarbejdes

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

Det siger medlemmerne af FOAs lederpanel om udviklingen på deres ledelsesområde

Det siger medlemmerne af FOAs lederpanel om udviklingen på deres ledelsesområde FOA Kampagne og Analyse Maj 2011 Det siger medlemmerne af FOAs lederpanel om udviklingen på deres ledelsesområde FOA har i perioden 1.-13. marts 2011 gennemført en undersøgelse om besparelser, ledelsesstruktur

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer

Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Bilag 1.7 Forvaltningsspecifikke effektiviseringer Effektiviseringsforslag 2011 2012 2013 2014 Beskrivelse Teknik- og Miljøforvaltningen Forvaltningsspecifikke effektiviseringsforslag 2011 Vintertjeneste

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Budgetreduktioner 2016

Budgetreduktioner 2016 Udvalg: USK Dato for udvalgsmøde: 19. maj 2015 + P/L Andel af 16 mio. kr. i 2014-priser: Budgetreduktion i 2016-priser: Midlertidig placering i budget 2016: 7.000.000 kr. 7.293.000 kr. XG-30027-74 Ved

Læs mere

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen.

Dette ledelsesgrundlag er et fælles grundlag for forståelsen af lovregler, aftaler og beslutninger omkring arbejdstilrettelæggelsen. Ledelsesgrundlag Version 1 27. Marts 2014. Indhold Ledelsesgrundlag... 1 Baggrund:... 1 Formål:... 1 Retning:... 2 Proces... 2 Årsnorm og planlægning af skoleåret for lærere og børnehaveklasseledere...

Læs mere

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2009/14886 Dato: 23-11-2009 Sag: Sagsbehandler: Notat - status for udmøntning af budget 2010 - Velfærdsservice samt Forebyggelse

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Vækst huset Tilbudstype Aktivitetstilbud efter SEL 104 Der er herudover et u visiteret tilbud under væksthuset / Klubben

Læs mere

215 Planlægning og forældresamarbejde

215 Planlægning og forældresamarbejde Denne side indeholder en opsamling af spørgsmål og svar i relation til Aarhusaftalen pr. 1. august 2017. Parterne bag Aarhusaftalen er enige om svarene og om, at indholdet på denne side er bindende for

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse.

Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse. Lovgrundlag: Ydelser inden for b e s k y t t e t 103 i Lov om Social Service (LSS). Ydelser i relation til beskyttet beskæftigelse kan omfatte: Beskæftigelse

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

REFERAT FRA MED-UDVALG

REFERAT FRA MED-UDVALG REFERAT FRA MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 17. DECEMBER 2015 STED: MØDELOKALE STUBBEKØBINGVEJ TIDSPUNKT: KL. 9 14 (FROKOST 13-14) FRAVÆRENDE: AFBUD: - TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (UC) GRUPPELEDER

Læs mere

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering

Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Strategi: Velfærdsteknologi og digitalisering Fremtidens senior- og handicapservice 2014 2018 Indledning Strategien er en del af den samlede strategi for Fremtidens senior- og handicapservice 2014-2018,

Læs mere

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog)

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Hjemmepleje HJ01 HJ02 HJ03 HJ04 HJ06 Målrettet serviceniveau Vi går på

Læs mere

Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet

Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet Høring Aktiv hele Livet Budgettet, der er vedtaget for Holbæk Kommune i 2017, nødvendiggør serviceændringer, som skal i høring i Ældrerådet Fristen for høringen er 3. februar 2017 kl. 12.00. Høringssvarene

Læs mere

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration

Høringssvar til Budget fra medarbejdersiden i SMU administration Administration 15. september 2016 Høringssvar til Budget 2016-2019 fra medarbejdersiden i MU administration MU administration tager baggrunden for budgettet og de nuværende og kommende økonomiske udfordringer

Læs mere

Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser

Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser Socialudvalgets forslag til udmøntning af allerede vedtagne besparelser 2007 2008 2009 2010 Besparelser vedtaget i forb. m. budget 2007 (1.000 kr.) Allerede udmøntede besparelser i alt 20.854 36.894 45.039

Læs mere

REFERAT TIL MED-UDVALG

REFERAT TIL MED-UDVALG 1 MED-udvalgsmøde 7. december 2018 REFERAT TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 7.12.17 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (TN) THOMAS NIELSEN, AMR (BR) BRITT HANSEN, FOA

Læs mere

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse

Hospitalers, virksomheders og koncerncentrenes forslag til effektiviseringer og bedre ressourceudnyttelse Opgang Blok A Afsnit 1. sal Center for Økonomi Budget og Byggestyring Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 59 17 Mail oekonomi@regionh.dk Web www.regionh.dk CVR/SE-nr: 30113721

Læs mere

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere.

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere. Notat vedr. personalemæssige konsekvenser NOTAT HovedMed og Byrådet har i forbindelse med den igangværende drøftelse af Direktionens sparekatalog for 2011 spurgt til de mulige personalemæssige konsekvenser

Læs mere

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om:

Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Fælles forståelse mellem Furesø Kommune, Skolelederforeningen i Furesø, BUPL- Storkøbenhavn og Furesø Lærerkreds om: Opgaveløsning i Furesø Kommunes folkeskoler i skoleåret 2014-15 Indledning Furesø Kommune,

Læs mere

Strategisk blok - S01

Strategisk blok - S01 14. Myndighed SSU S01 udmøntning af budgetaftalen 2017-2020. Ændring af tildeling på 103 og 104 dag- og beskæftigelsestilbud Ændring af tildeling på dag-og beskæftigelsestilbud med 5 % -1.011-1.011-1.011-1.011

Læs mere

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG

Prioriteringsskema budget 2017 BESKRIVELSE AF FORSLAG REDUKTION Lb. Nr. BFU-OM-01 Tildelingsmodel til Dagplejen Udvalg: Børne- og Familieudvalget Område: Dagtilbud, dagplejen Funktion: 5.25.11 Dagplejen bliver i dag tildelt ressourcer med udgangspunkt i en

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene 2013-2015 (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO)

Læs mere

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015

Velfærdsteknologi Handleplan Februar 2015 I Fællesoffentlig strategi for digital velfærd 2013-2020 indgår et fælleskommunalt program, som rummer nedenstående fire projekter; hjælp til løft, vasketoilet, spiserobot og bedre brug af hjælpemidler.

Læs mere

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale.

Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. Bilag 2a for pædagoger, pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og andet pædagogisk personale. 1. Indledning Aarhusaftalen er den fælles aftale, der sætter rammerne for samarbejdet mellem skolens ledelse

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børneområdet Forslag nr. 1: Tilsynsbesøg i de enkelte institutioner ændres til hvert andet år 1. Beskrivelse af forslaget Dette forslag indebærer at tilsynsbesøg i de enkelte institutioner ændres fra at

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009.

Overordnet integrationsstrategi. Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Overordnet integrationsstrategi Godkendt af Byrådet den 28. april 2009. Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.... 0 Indledning.... 1 Visionen.... 1 Modtagelsen.... 2 Uddannelse.... 3 Børn og unge....

Læs mere

Intern Udvikling og Personale/Økonomi

Intern Udvikling og Personale/Økonomi Intern Udvikling og Personale/Økonomi Analyse af: Effektiv drift og arbejdstilrettelæggelse Center Bakkehuset // Maj 2018 Indledning Handicap og Psykiatri har været en del af et KLK-projekt der har været

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Mandag den 26. april 2010 fra kl

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Mandag den 26. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune Mandag den 26. april 2010 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg Hvalsø Ældrecenter. Generelt er

Læs mere

TØF konferencen Hotel Faaborg Fjord D. 11.10.2011. Projektleder Frank Jørgensen

TØF konferencen Hotel Faaborg Fjord D. 11.10.2011. Projektleder Frank Jørgensen TØF konferencen Hotel Faaborg Fjord D. 11.10.2011 Projektleder Frank Jørgensen Sønderborg Kommune i tal: Sammensat af 7 kommuner Augustenborg,Broager,Gråsten,Nordborg, Sundeved,Sydals samt Sønderborg Indbyggere

Læs mere

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov

NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 309331 Brevid. 2915737 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Deltidspladser til børn af forældre på barsels- eller forældreorlov 20. august 2018 I

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser

HR-Centret Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser NOTAT HR-Centret 27-08-2015 Analyseramme til afklaring og prioritering af lokale HR-indsatser Kommunens HR-strategi er i årene 2015-2018 pejlemærke for de HR-indsatser, som ledere på alle niveauer skal

Læs mere

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv.

Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Driftsudgifter - Kurser, LAB-forløb, danskuddannelse mv. Øvrige driftsudgifter AUU Job- og Ungeindsats Job og afklaring Budget ændring -8,265-10,100-10,100-10,100 Kapacitetstilpasning af budgetter vedr.

Læs mere

Randers Kommune. Aftalemål Hjælpemiddelhuset Kronjylland Leder/Aftaleholder Jesper Heilmann Petersen

Randers Kommune. Aftalemål Hjælpemiddelhuset Kronjylland Leder/Aftaleholder Jesper Heilmann Petersen Randers Kommune Aftalemål Hjælpemiddelhuset Kronjylland Leder/Aftaleholder Jesper Heilmann Petersen 2014-2017 Politiske visioner, mål og krav: Lovgrundlag: Ydelserne fra Hjælpemiddelhuset udføres indenfor

Læs mere

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Område Vest Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Charlotte Fønss Gjørup Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og

Læs mere

FINANSIERINGSFORSLAG. Maj/juni 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Bilag vedrørende finansieringsforslag til forvaltningens udfordringer 1/10

FINANSIERINGSFORSLAG. Maj/juni 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Bilag vedrørende finansieringsforslag til forvaltningens udfordringer 1/10 FINANSIERINGSFORSLAG Bilag vedrørende finansieringsforslag til forvaltningens udfordringer Maj/juni 2016 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen Politiske finansieringsforslag vers. 4 1/10 Indhold Oversigt

Læs mere

Vikarkorps Hjemmesygeplejen Norddjurs Kommune

Vikarkorps Hjemmesygeplejen Norddjurs Kommune Vikarkorps Hjemmesygeplejen Norddjurs Kommune C:\Documents and Settings\adf2y6h\Local Settings\Temporary Internet Files\OLKC\04 Internt vikarbureau.doc Indholdsfortegnelse Lokalaftale... 4 Mål for vikarkorpset...

Læs mere

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema.

Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. Ergoterapeutforeningen Arbejdstid kommuner Få svar på spørgsmål om eksempelvis vagtplan, ferie og fridage og dine rettigheder ved mer- og overarbejde som kommunalt ansat med vagtskema. For ansatte med

Læs mere