Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR Helsingør. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej København Ø Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 802. Helsingør. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29"

Transkript

1 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 802 Helsingør EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej København Ø Tlf.: Fax:

2

3 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.1 INGENIØRSYN 2012 Adresse: Strandpromenaden 5A, Helsingør Matr. nr.: 23 AP m.f. Helsings Jorder Marielyst Opførelsesår: Fakultet: Det Natur- og Biovidenskabelige fakultet Brugere: Øresundsakvariet/Marinbiologisk Institut Bygningssynet afholdt den: Deltagere i synet: Bertel Johansen, Vedligeholdelseschef, Campus Service Nord Saqib Tasneem, Projektleder, Campus Service Jens Peder Jeppesen, Akvariechef, Øresundsakvariet Jens Larsen, laborant, Marinbiologisk Institut Jakob Larsen, Marinbiologisk Institut Thomas Christensen, Marinbiologisk Institut Pernille Alstrup, VVS-ingeniør, EKJ Jan Frederiksen, El-ingeniør, EKJ 1 INDLEDNING Københavns Universitet, Campus Plan & Byg (BYG) og EKJ rådgivende ingeniører as har, i henhold til bestemmelserne i Boligministeriets "Vedligeholdelsescirkulære" af 18. november 2010, gennemført bygningssyn på: 802-1: Kontorer, foto-laboratorium. Bygningen er opført i 1942 og i 1959 er 1. sal bygget til : Forskningsakvarium, offentlige akvarium (museum), auditorium, laboratorium og bibliotek. Bygningen er opført i : Kantine, kontorer og værelser. Bygningen er opført i 1959 og i 1969 er kontorerne og delvist noget af kantinen bygget til : Pavillon for undervisning Da dette er et administrativt syn, vil der kunne være projekter udført af anden rådgiver, som enten er igangværende eller afsluttet, som ikke registreres i året syn. Oplysninger om igangværende eller afsluttet projekter er kun indarbejdet i synet, hvis disse er oplyst på møde, afholdt i forbindelse med det administrative syn. Nye projekter vil blive indskrevet i synet som skrivebordsarbejde. Dvs. de afsatte beløb er estimeret ud fra erfaringer fra lignende projekter, og er aftalt på det afholdte møde i forbindelse med det administrative syn. Der foretages ingen supplerende undersøgelser mv.

4 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.2

5 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: Overordnet beskrivelse af tekniske anlæg: SfB nr: 50 VVS-anlæg, terræn Afløb i jord Der er i sommeren 2000 foretaget en TV-inspektion af kloakledningerne i nord- og sydbygningen samt hovedkloakledninger i jord og enkelte ledninger til kursus- og kantinebygning. På baggrund heraf er der i 2002 udført en strømpeforring af kloakken. SfB nr: 52 Spilde-/ Regn-/ drænvandssystem En hel del støbejernsfaldstammer i bygning og er på grund af gennemtæring udskiftet til PEH-rør i år 1995/1996. Der er i år 2006 foretaget en visuel gennemgang af afløbsledningerne for spildevand i bygning og bygning 802-1, og fundet, at det ikke er nødvendigt at foretage nogle udskiftninger af disse afløbsinstallationer i den nærmeste fremtid, da de syner i orden. Dog skal det bemærkes, at en del af afløbsinstallationerne er udført i PVC-rør. Det kan derfor forventes, at der om nogle år skal ske en udskiftning af disse, da de bliver skrøbelige. Det skal bemærkes, at afløbsledningerne for publikumstoilettet i bygning er blevet udskiftet i år SfB nr: 53 Brugsvand Almindeligt brugsvand Brugsvandsinstallationerne i bygning er blevet udskiftet i I bygning 1 er der en 500 l. varmtvandsbeholder, som forsyner bygning og Endvidere findes der i bygning i varmecentralen en 160 l. varmtvandsbeholder som forsyner bygning 802-2, denne er udskiftet i år Sanitetsgenstande er overalt af ældre dato, men er generelt i god stand. Alle blandingsbatterier til håndvaske er udskiftet i år Saltvandsanlæg I år 2006 blev der etableret 2 nye filterinstallationer som er udført som 100 % recirkulerende systemer. Dvs. alt afløb fra akvarierne og bassinerne, bliver ledt til filtrering og renset, og herefter ledt tilbage til akvarierne og bassinerne. De to systemer det videnskabelige system og det offentlige system, er fuldstændigt adskilt, hvilket betyder at der ikke er nogen rør eller ledningsforbindelse mellem de

6 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.4 to systemer. Dermed undgås spredning af eventuelle sygdomme og kontaminering m.m. mellem systemerne. De to systemer er principielt ens, dog adskilles de af enkelte forskelle: Der recirkuleres og renses hhv. 20 m 3 /h og 30 m 3 /h i det videnskabelige og det offentlige system. Filterinstallationen for systemerne er opdelt i mekaniske- og biologiskfilterprocesser: Tromlefilter (mek.) UV-lys (bio.) Proteinfilter (bio.) Tryksandsfilter (mek.) Rislefilter (bio.) UV-lys (bio.) Hele den nye filter-installation er opkoblet til CTS-anlægget, hvorfra al styring og regulering foregår. Der udføres service og vedligehold af saltvandsinstallationer årligt. SfB nr: 54 Luft, gas og trykluftanlæg Flasker med luftarter opbevares lokalt rundt om i de enkelte laboratorier. Der forefindes et trykluftanlæg i bygning (lokale 0-19), som forsyner alle bygningerne med trykluft. Dette kan endvidere forestå produktionen af luft til akvarierne, i tilfælde af at ringkammerblæserne skal serviceres eller ved nedbrud på disse. Primo år 2004 er der etableret ringkammerblæseranlæg i hhv. bygning og bygning til beluftning af akvarier og bassiner. Disse anlæg er redundanser for hinanden og kører skiftevis. Det ene anlæg kører 1 uge ad gangen og det andet anlæg 2 uger ad gangen. Dette for at sikre, at begge anlæg ikke skal udskiftes på grund af slid samtidigt. Endvidere er det tilhørende rørsystem udskiftet samtidigt. SfB nr: 55 Køling Der er etableret centralt ammoniak-køleanlæg i år 2000 med brine til forbrugsstederne. Der er i år 2005 udskiftet en fancoils i rum nr og rum nr , som er et termostatrum. Dette blev gjort pga. tæringer som fremkom grundet det høje saltindhold i luften, som skyldes fordampning fra akvarierne i rummet.

7 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.5 Der er konstateret kondensproblemer i følgende tre rum: nr , nr og nr Problemet fremkommer, fordi der arbejdes ved lave vandtemperaturer. SfB nr: 56 Varme og fjernvarme Driftspersonalet oplyste, at der er problemer med varmeforsyningen til en blandesløjfen oppe i taghatten, som forsyner en varmeflade i ventilationsanlægget. Varmeproduktionen til bygning og bygning foregår på to kondenserende N-gaskedler, med hhv. en effekt på 31 kw og 62 kw. Endvidere sker varmeproduktionen i bygning på tre kondenserende N-gaskedler, med en samlet effekt på 186 kw. Der har frem til 2011 været problemer med at opretholde en komfortabel temperatur i bygningerne. Problemet blev afhjulpet ved montering af cirkulationspumpe på hovedforsyningskredsen mellem naturgaskedlerne og blandesløjfer/fordelingskredse til bygningerne. Der blev ved ingeniørsynet 2011 konstateret begyndende tæringer på N-gaskedler. Der er tidligere stillet spørgsmål til, om ventilationsanlægget i varmecentralen kan styres i paralleldrift med naturgaskedlen. Dette er ikke tilladt, hvorfor ventilationsanlægget altid skal være i drift. SfB nr: 57 Proces-/ komfortventilation Udsugningsanlæg Anlæg U1: Der er på taget placeret en fælles udsugningsventilator af fabrikatet Exhausto, type BESB , udlagt for m 3 /h, som forsyner rum nr , , og Anlæg U2 Der er i rum nr (boilerrummet) placeret en udsugningsventilator, af fabrikatet Exhausto type BESF , udlagt for 300 m 3 /h, som udsuger fra , og rum Udsugningsaggregat for isotoplaboratorium i rum nr er placeret på taget. Der er separat udsugningsventilator for det offentlige akvarium (rum nr ), det videnskabelige akvarium (rum nr ) og auditoriet (rum nr ). Disse er alle placeret i maskinrummet på taget i bygning 2. Der er i 2010 etableret toiletudsugning i publikumstoiletterne i Øresundsakvariet.

8 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.6 Det er oplyst af driftspersonalet at der forefindes 6 stinkskabe, incl. stinkskabet i isotoplaboratoriet. Ved samtlige stinkskabe og punktudsugninger er den udsugede luftmængde spjældstyret og overvåget af en "lufthastighedsvakuum"-vagt med optisk og akustisk alarm. Den udsugede luftmængde styres ved hjælp af et kontaktpanel og lågens åbningshøjde. Erstatningsluft i forbindelse med udsugningen sker via "poseindblæsning" og styres sammen med udsugningsluftmængden. Der er i år 2008 opsat et nyt stinkskab i kursussalen, rum nr , bygning og i år 2011 er et stinkskab i rum udskiftet. Indblæsningsanlæg Anlæg I1: I varmecentralen i bygning 2, rum nr er placeret en indblæsningsventilator, af fabrikatet ABB, type EU 32, udlagt for m 3 /h, som forsyner nedenstående rum med luft: - Rum nr forsynes med m 3 /h (Auditoriet) - Rum nr., forsynes med m 3 /h (kursussalen) - Rum nr , og forsynes med m 3 /h (kemilaboratorium) - Rum nr forsynes med m 3 /h (det videnskabelige akvarium) - Rum nr forsynes med m 3 /h (det offentlige akvarium) Anlæg I2: I rum nr er placeret en indblæsningsventilator af fabrikatet ABB, type VEKA , udlagt for m 3 /h, som forsyner rum nr , , , , og Anlæg I3: Der er i maskinrummet på taget i bygning 2 placeret en indblæsningsventilator af fabrikatet ABB type ABZ 3, udlagt for m 3 /h, som forsyner isotoplaboratorium i rum nr og værkstedet i rum nr Ifølge driftspersonalet er der intet at bemærke til selve indblæsningsanlæggene. Komfortanlæg Der er i 2010 etableret nyt ventilationsanlæg med varmegenvinding, som betjener auditorium i stuen i bygning Anlægget er et rotorveksleranlæg med varmeflade, filtre etc. Som styres vha. CTS. Anlægget er lagt ud for en luftmængde på m3/h til auditoriet og 3500 m3/h til biblioteket og med en samtidighedsfaktor på 0,8. Anlægget er placeret på tag i separat taghus.

9 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.7 SfB nr: 63 Stærkstrømsinstallation Hovedtavle, bygning syd, er renoveret og udskiftet til nye type, TABULA i efteråret Systemjordingen er udført som TN-C-S. Bygningerne er forsynet gennem en enkelt stikledning forsikret med 225 A. Umiddelbart har det ikke være problemer med leveringsomfanget.. Kortslutnings niveauet er målt til IK min til 1,5 ka og IK max til 4.6 ka (målingen er udført i 2004 af EKJ). Alle gruppetavler er ligeledes udskiftet til ny type, TABULA i efteråret I kontorafsnit forekommer en del forlængerledninger med 3-stikdåser for it-udstyr og belysningslamper, af hensyn til arbejdsmiljø bør der opsættes faste tilslutningsmuligheder. Generelt er lysinstallationerne de oprindelige glødelamper med enkelte mindre ændringer. I gangarealer og kælderetage forefindes der en del ældre belysningsarmaturer som bør udskiftes for at nedsætte brandfaren. Belysningsniveauet i biblioteket er mål mellem lux på reolerne, hvilket ikke opfylder DS 700. Derudover er belysningsniveauet generelt lavt i UV-rum og kontorer. Med hensyn til armaturer anbefales det, at gennemføre en renovering af belysningsanlægget i bygn. 2 og 3. I bygning skal det iagttages at armaturerne er indbygget i asbestloftet. Generelt forefindes der ikke tavlebelysning som overholder DS 700 for belysning af tavler, omfanget er 3-4 lokaler og derfor ikke medtaget i økonomidelen. I 2006 er der etableret nødstrømsanlæg der primært har til formål at nødforsyne ringkammerblæserne samt saltvandsbehandlingsanlæg. Anlægget er designet til ø-drift. SfB nr: 64 Svagstrømsinstallation Adgangskontrolanlæg fungere godt, anlægget er ikke koblet på Københavns Universitet fælles KID-system. Der bør udføres et AIA anlæg for at nedsætte riskoen for indbrud. I bygning er der i 2006 udført internt brandvarslingsanlæg. I bygning er der i 2008 udført internt brand, AIA og ITV-anlæg. SfB nr: 66 Elevator Der er 1 person-/godselevator og en trappelift i bygning 2.

10 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: 1.8 SfB nr: 67 CTS-anlæg Der er i efteråret 2008 opsat en ny CTS-hovedstation fabrikat TREND med nye undercentraler som styrer og regulerer saltvandsanlæg og ringkammerblæsere. I efteråret 2012 er TREND-systemet udvidet med undercentraler, således at resterende anlæg, varmeanlæg, ventilationsanlæg og køleanlæg ligeledes er opkoblet til TREND CTS-hovedstation.

11 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ HPN VEDLIGEHOLDELSESSYN 52 Spilde-/ Regn-/ drænvandssystem ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Etablering af brønd med sandfang i sorteringsrummet, rum nr , bygn Akvariepersonalet og driftspersonalet har oplyst, at der er et stort behov for en brønd med et sandfang eller en gulvgrubbe med sandfang, under det "røde bord" i sorteringsrummet, rum nr , dette pga. at der ledes meget sand etc. ud i afløbet fra sorteringsbordet og dette bevirker at afløbet fra det eksisterende gulvafløb stopper til og ofte skal renses/spules. Der er medtaget et projekt for etablering af brønd med sandfang i sorteringsrummet, rum nr Projektet bør realiseres ifm. projekt for førringsveje i gulvet, rum ( Prioritet 1 ) Bygn.: 0 Udskiftning af afløbspumpe i 6 meter dyb pumpebrønd i bygning 802 Der er medtaget et projekt for udskiftning af eksisterende afløbspumpe i den 6 meter dybe pumpebrønd i terræn ved byning Ved udskiftning af afløbspumpen skal det sikres at den skal kunne serviceres fra terræn, vha. et kædetræk. Tilslutning af CTS, udføres under igangværende sag ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Udskiftning af faldstammer og afløbsrør i bygning Der er medtaget et projekt for udskiftning af hele afløbssystemmet i bygning 802-2, da det flere steder er konstateret at afløbsinstallationen er utæt og eller der er kraftige opblomstringer på afløbsrørene. Projektet skal koordineres med eksisterende Campus-projekt vedr. renovering af laboratorier i bygning 2. Under projektet medtages demontage af eksisterende, ubenyttede studste på afløbsledninger i rum og Der er medtaget beløb til opretning af gulv, udførelse og løsning til dette aftales på stedet ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Udskiftning af gulvafløb, bygn. 802 Udskiftning af 4 stk. gulvafløb i alt. 2 stk. gulvafløb skiftes grundet utætheder i rum 0-010, Pumperum. 2 stk. gulvafløb i teknikrum da beton omkring gulvafløb er smuldret og forvitret, så det virker som om gulvafløbet er utæt. Udskiftning inkl. ophugning af gulv samt efterfølgende tilretning. Gulvafløb inkl. membran.

12 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ PEA ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Udskiftning af ventiler ved temavæg og omlægning af afløb ved vådbord, bygn Opgaven omfatter 2 delprojekter. Dels udskiftning af 22 stk. ventiler på saltvandstilførsel til små akvarier ved temavæg. Dels etablering af ny vandledning fra vådbord til gulvafløb, som føres videre til udvendig sandfangsbrønd. Sidstnævnte skal udføres med ventil på afløbsledningen, således afløbsmængden kan reguleres. Grundet beløbets størrelse forudsættes det, at driften selv iværksætter arbejdet og der er derfor ikke inkluderet honorarudgifter. 53 Brugsvand ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Servicering og vedligeholdelse af saltvandsanlæg i 2013, bygn Der er medtaget et projekt for servicering og vedligeholdelse af saltvandsanlægget og dets installationer, iht. servicebøger, drift- og vedligeholdelsesmanualer, samt egne erfaringer i den forgangne periode ( Prioritet 2 ) Bygn.: 2 Servicering og vedligeholdelse af saltvandsanlæg i 2014, bygn Der er medtaget et projekt for servicering og vedligeholdelse af saltvandsanlægget og dets installationer, iht. servicebøger, drift- og vedligeholdelsesmanualer, samt egne erfaringer i den forgangne periode ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Servicering og vedligeholdelse af saltvandsanlæg i 2015, bygn Der er medtaget et projekt for servicering og vedligeholdelse af saltvandsanlægget og dets installationer, iht. Servicebøger, drift- og vedligeholdelsesmanualer, samt egne erfaringer i den forgangne periode.

13 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ HPN Køling ( Prioritet 2 ) Bygn.: 2 Etablering af frostrum til indleveret dyr og til foder fanget i Øresund i bygning Driftspersonalet og Akvarieleder Jens Peder Jeppesen har ved Ingeniørsynet år 2008, oplyst at Marinbiologisk Laboratorie og selve Øresundsakvariet fungerer mere og mere som et indleveringssted for fisk og andre havdyr (sæler, marsvin) fundet på kyster og i ferskvand på Sjælland. Akvariet er med i moniteringstjenesten for sæler og hvaler samt sjældne fisk og indleverer især dyr til forskere på Zoologisk Museum og Saltvandsakvariet i Esbjerg. Endvidere har akvariets personale stort behov for bedre plads til nedfrysning af foder beregnet på dyrene i Øresundsakvariet, som er fanget i Øresund. Endeligt skal det nævnes at Marinbiologisk Laboratorie har mange mindre frysere stående decentralt i bygningerne, ved sammenlægning af indholdet fra disse frysere i ét frostrum vil man på sigt kunne opnå en fordelsmæssig energioptimering. Der er medtaget et projekt for etablering af frostrum i bygning 802-2, samt etablering af tilhørende CO2-kølekondensator. Placering af rummet er endnu ikke fastlagt. Fastlægges i opstartsfasen ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Servicering og vedligeholdelse af installationer, herunder køl, varme og autoklaver, ifm. myndighedskrav i bygning 802 Der er medtaget et projekt for servicering og vedligeholdelse af installationer ifm. myndighedskrav. - køleanlægget i taghuset på bygning stk. gaskedler i bygning stk. gaskedler i bygning stk. autoklaver i bygning ( Prioritet 2 ) Bygn.: 2 Servicering og vedligeholdelse af installationer, herunder køl, varme og autoklaver, ifm. myndighedskrav i bygning 802 Der er medtaget et projekt for servicering og vedligeholdelse af installationer ifm. myndighedskrav. - køleanlægget i taghuset på bygning stk. gaskedler i bygning stk. gaskedler i bygning stk. autoklaver i bygning 802-2

14 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ HPN ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Etablering af affugtning og køling i laboratorier, bygn I rum , og arbejdes med fiskefysiologi og/eller enzymkinetik ved lave vandtemperaturer (5 og 10 grader) hvilket giver store kondensproblemer. Der medtages derfor et projekt for etablering af køling og affugtning af disse tre laboratorier. Derudover er der behov for køling af følgende rum, da instrumenter i rummet udvikler meget varme: Flowcytometer udvikler meget varme Instrumenter udvikler meget varme ( Prioritet 3 ) Bygn.: 2 Servicering og vedligeholdelse af installationer, herunder køl, varme og autoklaver, ifm. myndighedskrav i bygning 802. Der er medtaget et projekt for servicering og vedligeholdelse af installationer ifm. myndighedskrav. - køleanlægget i taghuset på bygning stk. gaskedler i bygning stk. gaskedler i bygning stk. autoklaver i bygning Varme og fjernvarme ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Udskiftning af termostatventilerne på radiatorerne og følere, bygn. 802 Ifølge driftspersonalet skal termostatventilerne på radiatorerne i hele byning 802 motioneres mindst en gang årligt. Det er af driftspersonalet oplyst, at der ca. er 111 stk. radiatorventiler. Der ønskes udskiftet til fabr. TA-termostater. Der er medtaget økonomi til et projekt for udskiftning af termostatventilerne og følere på radiatorerne i bygn ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Udskiftning af kondenserende naturgaskedler, bygn Grundet begyndende tæringer af eksisterende naturgaskedler, er der medtaget projekt for udskiftning af kedler. Punktet skal først igangsættes efter udførelse af punkt 13007, vedr. en undersøgelse af muligheden for etablering af fjernvarme.

15 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ PEA ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Etablering af separat varmestreng til varmeflade på VE-anlæg i taghus, bygn Etablering af separate varmeforsyningsrør til varmefladen på ventilationsanlæg, som betjener værksted og isotoplaboratorie. Varmerørene skal føres fra hovedblandesløjfe i teknikrum til taghus. Projektet indeholder etablering af ny pumpekreds i teknikrum til varmekredsen. Føringsveje forudsættes udført som synlige rør i kontorområder ved siden af eksisterende, lodrette føringsrør, men afklares nærmere i indledende fase ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Undersøgelse af mulighed for etablering af fjernvarme, bygn Forud for udførelse af punkt vedr. udskiftning af tærede naturgaskedler, skal muligheden for konvertering til fjernvarme undersøges. Idet det er oplyst ved ingeniørsynet, at der er etableret fjernvarmeforsyningsledninger langs Strandpromenaden. Forundersøgelsen vil indeholde en redegørelse for omfang af demontering samt omfang af nye komponenter og princip for indretning af ny varmecentral. I forundersøgelsen skal det fastlægges om eksisterende radiatoranlæg kan bibeholdes med et evt. nyt temperatursæt. Fjernvarmeforsyningen vil blive kontaktet, således at tidsplan og evt. økonomisk tilskud fastlægges. Forundersøgelsen udmunder i et notat, hvori den samlede anlægsøkonomi er beskrevet, og hvor totaløkonomien opvejes imod en simpel 1:1 udskiftning af eksisterende naturgaskedler. 57 Proces- / komfortventilation ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Forøgelse af indblæsningsluften i udstillingsområdet i bygning Ifølge akvarieleder Jens Peder Jeppesen, virker luften i udstillingsområdet tung og fugtig og der forekommer kondens på ruder og gulv. Derfor er der medtaget et projekt for forøgelse af indblæsningsluften i udstillingsområdet i bygning samt en undersøgelse af, hvorvidt affugtning er nødvendig. Ifm. projekt for særskilt ventilation af auditoriet, som er udført år 2009/2010, burde der være en ekstra kapacitet på det eksisterende indblæsningsanlæg, I1, på m3/h. I opstartsfasen på nærværende opgave skal det derfor undersøges om denne ekstra luftmængde kan udnyttes med fordel til udstillingsområdet.

16 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ HPN ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Registrering og opdatering af automatik i laboratoriebygning, bygn Projektet er revideret ved bygningsgennemgangen i Projektet omfatter en registrering af eksisterende spjældstyringer og automatik på procesventilationen og en tilretning af denne til de eksisterende forhold. Problemerne omhandler, at rummene og tidligere har været slået sammen og ved opdelingen har man glemt at ændre styring af ventilationen. Bl.a. kan ventilationen/udsug afbrydes til begge rum når man slukker på kontakten i rum og har også tidligere været et lokale men ved opdelingen er ventilationen ikke ændret så der blæses luft ind i når stinkskabet er i brug i ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Udskiftning af 3 stinkskabe, bygn Opgaven omfatter udskiftning af 2 små stinkskabe i rum og og 1 stort stinkskab i rum Stinkskabene er af ældre dato med konstant luftmængde. Ombygning til variabel luftmængdestyring vurderes ikke at være rentabelt i forhold til en total udskiftning. Yderligere medtages demontage og bortskaffelse af eksisterende, ubenyttede ventilationskanaler i tagrum, bygning 2 under dette projekt. De ubenyttede kanaler i taghuset er ikke tætte, hvorfor disse forårsager fugtgennemtrængning ude fra. I alt ca. 3 kanaler inkl. taggennemføringer, kanalventilatorer og 2 stk. murgennemføringer hver. 63 Stærkstrøminstallation ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Renovering af belysningsanlæg, bygn De eksisterende armaturer er oprindeligt udstyret med glødelamper 1x100W/150W. I forbindelse med energibesparelser er lyskilderne udskiftet til lavenergi lyskilder, hvilket giver et meget dårligt lysniveau i laboratorierne, med deraf følgende øget brug af supplerende særbelysning. Det anbefales at udskifte armaturerne til nye energi-effektive armaturer, der umiddelbart kan erstatte de gamle armaturer, således at en renovering af lofterne kan undgås. Endvidere er medtaget behovsstyring via bevægelsesfølere i rum, som slukker lyset, hvis der ikke er registreret aktivitet inden for en given tid. Projektet omfatter rum nr til , rum nr til samt rum nr til

17 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ JAF ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Renovering af belysningsanlæg i fordelingsgange og kældre, bygn. 802 Renovering af belysningsanlæg udføres med nyeste lysstofrør og HF-forkoblinger. Eksisterende armaturer er 2 rørs - 2x36W med starter. Gitter/afskærmninger er gået i stykker på mange armaturer. Endvidere er medtaget behovsstyring via bevægelsesfølere i rum, som slukker lyset, hvis der ikke er registreret aktivitet inden for en given tid. I fodergang, bygn. 2 modsat nye akvarier etableres ekstra 10 stk. stikkontakter for at undgå forlængerledninger ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 DALI-overstyring af belysningsanlæg i nyt udstillingsområde, bygn. 802 Etablering af DALI-overstyring af belysningsanlæg i nyt udstillingsområde, således at lysstyringen i området kan styres og simuleres sammen med anlæg for selve akvarieområdet ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Eftersyn og belastningstest af nøddieselmaskine i 2013, bygn Ved denne test afprøves ligeledes ventiler med "Spring Return" som er påsat afløb fra højdebeholdere, således tilbageløb til teknikrum i udendørs tank undgås ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Eftersyn af el-installationer i vådlab. og ny -80 C fryser, bygn Eftersyn af el-installationer og PE-leder på autoklaver i våd laboratorium for overgang til stel, samt etablering af ny installation med selvstændig nøddiesel forsynet gruppe (Uden om HPFI- relæ) for ny -80 C fryser, placeret 1. sal, bygn ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Renovering af belysning, underside af temavæg, bygn Renovering af belysning til underside af temavæg til belysningsarmaturer i PVCmateriale med høj kapslingsklasse IP65. Endvidere etablering af permanent installation for do ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Eftersyn og belastningstest af nøddieselmaskine i 2014, bygn Ved denne test afprøves ligeledes ventiler med "Spring Return" som er påsat afløb fra højdebeholdere, således tilbageløb til teknikrum i udendørs tank undgås ( Prioritet 3 ) Bygn.: 1 Eftersyn og belastningstest af nøddieselmaskine i 2015, bygn Ved denne test afprøves ligeledes ventiler med Spring return som er påsat afløb fra højdebeholder, således tilbageløb til teknikrum i udendørs tank undgås.

18 Bygnings navn: Helsingør / Marinbiologisk Laboratorium Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 802 Side: EKJ JAF ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Udskiftning af EL- tavle i varmecentral, bygn Udskiftning af gl. EL- tavle samt nedtagning af samlingsboks/styreboks placeret bag gaskedler i bygn , incl. omlægning af installationer. Eksisterende el-tavle indeholder gl. diazed sikringsgrupper og motorværn for ventilatorer og varmepumper i varmecentral. Tavlen er misvedligeholdt med uautoriseret udskæringer i tavlefront hvor HPFI-relæer og Gasdetektor er monteret. Tavlen er endvidere i generel dårlig stand med manglende dokumentation. Samlingsboks/styreboks bag gaskedler er uden dokumentation, og i dårlig stand, og det vides ikke hvorfor denne tavle tilsyneladende er en mellemstation for installationer i varmecentralen. Ved nedtagning af samlingsboks/styrboks omlægges installationer, således disse indgår i ny opsat EL- tavle. 66 Elevator ( Prioritet 2 ) Bygn.: 2 Renovering af elevator, bygn Elevatoren bør renoveres. Renoveringen bør omfatte ny pumpeunit, renovering af løftecylinder samt udskiftning af styringen.

19 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: MYNDIGHEDSKRAV Sorteret efter SfB-nr. indsættes lange projektbeskrivelser fra synsdatabasen. (Disse sider udskrives af BYG ved udtræk af synsdatabasen)

20 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: MILJØFORHOLD 4.1 Drøftelse af alle aktuelle sager vedrørende miljøpåbud med et bygnings teknisk anlægsmæssigt forhold: Ingen bemærkninger. 4.2 Tilsynets iagttagelser og forslag: Ingen bemærkninger. 4.3 Indsamling af brugeroplysninger om, hvor der findes restasbest i forbindelse med tekniske anlæg: Driftspersonalet har oplyst, at der ved renovering af installationer over nedhængte lofter forefindes asbestholdige loftsplader i i bygning og i bygning Vurdering af asbestens tilstand/indkapslingen heraf: Ingen bemærkninger. 4.5 Vurdering af mærkningen/advarselsskiltningen: Ingen bemærkninger.

21 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: APV, UMV OG ARBEJDSMILJØFORHOLD Sorteret efter SfB-nr. indsættes lange projektbeskrivelser fra synsdatabasen. (Disse sider udskrives af Campus Plan & Byg ved udtræk af synsdatabasen)

22 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: MARINBIOLOGISK LABORATORIUM Rådgiver: EKJ Bygnings nr.: 802 PEA / JAF Side: ØVRIGE FORHOLD DRØFTET UNDER SYNET 6.1 I forbindelse med synet kunne det konstateres at afdækningsplader i bunden af trappeliftens inddækning og under liftens platform har begyndende tæring. Ved de galvaniserede bærende dele kunne ikke konstateres tæring. Det blev aftalt at der holdes øje med om tæringer bliver værre.

23 SfbNr Syns nr. Bygnnr. SynsBeskriv Overslag Alle beløb er kr. x eksl. moms.

24 Alle beløb er kr. x eksl. moms.

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Rolighedsvej 23,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Bygnings navn: Kirkegårdsvej 3AB Dato:

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713 Købmagergade 52 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Købmagergade 52, 1150

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701 Bispetorvet 1-3 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Bispetorvet 1-3, 1167

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704. Fiolstræde 4-6. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704. Fiolstræde 4-6. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704 Fiolstræde 4-6 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 4-6, 1171

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 10 /

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719. Studiegården. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719. Studiegården. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719 Studiegården EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Studiestræde 6, 1467 København

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868. Peter Bangsvej 36. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868. Peter Bangsvej 36. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868 Peter Bangsvej 36 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Peter Bangs Vej 36,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Købmagergade 44-46,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Bygnings navn: Kirkegårdsvej

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse:

Læs mere

Ingeniørsyn BYGNING NR. 703 2013 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn BYGNING NR. 703 2013 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 703 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: BREDGADE 62 Dato: 15.02.2013 BREDGADEKOMPLEKSET

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1 Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Eldrupvej 2, Løvenholm 8963

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rolighedsvej

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753 Teilumbygningen Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Teilumbygningen Dato: 15.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872. Gothersgade 160. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872. Gothersgade 160. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872 Gothersgade 160 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Gothersgade 160 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721. Studiestræde 34. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721. Studiestræde 34. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721 Studiestræde 34 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Studiestræde 34 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712 Købmagergade 50 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Trinitatis Annekset, Købmagergade

Læs mere

Ingeniørsyn BYGNING NR. 709 2013 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn BYGNING NR. 709 2013 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 709 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Gothersgade 140

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850 Kristiansminde Gl. Skovridergaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Kristiansminde

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709. Gothersgade 140/ØF2A. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709. Gothersgade 140/ØF2A. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709 Gothersgade 140/ØF2A Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Gothergade 140 Øster Farimagsgade

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777. Tagensvej 16. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777. Tagensvej 16. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf. Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777 Tagensvej 16 Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Bygnings navn: Tagensvej 16 Dato: 01.03.2013 Rådgiver: Mikkelsen

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: FIOLSTRÆDE 10 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716. Sankt Peders Stræde 19. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716. Sankt Peders Stræde 19. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716 Sankt Peders Stræde 19 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Sankt Peders Stræde 19 Dato:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708. Botanisk Museum. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708. Botanisk Museum. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708 Botanisk Museum Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Botanisk Museum, Gothersgade 130

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760. Nørre Allé 8

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760. Nørre Allé 8 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760 Nørre Allé 8 Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Nørre Allé 6-8 Dato: 15.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722 Sølvtorvskomplekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Sølvgade 83, 1353

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Eldrupgård Dato:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2 Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Købmagergade 44-46 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752. Niels Bohr Institut. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752. Niels Bohr Institut. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752 Niels Bohr Institut EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Blegdamsvej 15-21,

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724 Øster Voldgade 3 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Øster Voldgade 3 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 802. Helsingør. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund. Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 802. Helsingør. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund. Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 802 Helsingør Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Marinbiologisk Laboratorium, Helsingør

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Side: 1.1 ARKITEKTSYN

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702. Botanisk Have. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702. Botanisk Have. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702 Botanisk Have EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Øster Farimagsgade 2B

Læs mere

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy Hadsten Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy Korsholm Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

1 of 6. Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole. Udarbejdet af: Henrik Ernst

1 of 6. Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole. Udarbejdet af: Henrik Ernst 1 of 6 Energirapport Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole Udarbejdet af: Henrik Ernst 2 of 6 Syddjurs Kommune Kolind Central Skole 1. Indledning I et samarbejde

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Bygnings navn: Nørre Allé

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. H.C. Ørsted Instituttet Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 HC ØRSTED INSTITUTTET 01.03.2013 Mikkelsen arkitekter

Læs mere

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA OUH Ventilation KGA idéoplæg Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA Dato: 06. juni 2014 IDÉOPLÆG Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA på OUH ORIENTERING På OUH i afsnit for KGA (Klinisk

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning

NOTAT. 1. Baggrund for notat. 2. Rumopvarmning NOTAT Projekt Stevns Rådhus Kunde Stevns kommune Notat nr. 1 Dato 2017-10-02 Til Flemming Andersen, Stevns kommune Fra Rune Meier Sørensen, Projektleder Rambøll Kopi til - 1. Baggrund for notat Udfordringer

Læs mere

Søndervangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Søndervangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy Søndervangsskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703. Metropolitanannekset

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703. Metropolitanannekset Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703 Metropolitanannekset Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Bredgadekomplekset Dato:

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789 Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rørrendegård

Læs mere

Rønbækskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Rønbækskolen. Projektkatalog. Answers for energy Rønbækskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Østervangskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Østervangskolen. Projektkatalog. Answers for energy Østervangskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Bygninger... 5 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer...

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772 H.C. Ørsted Instituttet EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Universitetsparken

Læs mere

Ulstrup Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Ulstrup Skole. Projektkatalog. Answers for energy Ulstrup Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 6 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: 15-02-2013 DIKU Rådgiver:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 786,3 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

Lilleåskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Lilleåskolen. Projektkatalog. Answers for energy Lilleåskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 727 KUA. Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 727 KUA. Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. KUA Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20 KUA / Njalsgade 74-108 Hou + Partnere Bygnings nr.: 1.1 ARKITEKTSYN 2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5 Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings

Læs mere

BBR-nr.: 851-000000 Energimærkning nr.: 200003904 Gyldigt 5 år fra: 07-12-2007 Energikonsulent: Henrik Gøthgen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-000000 Energimærkning nr.: 200003904 Gyldigt 5 år fra: 07-12-2007 Energikonsulent: Henrik Gøthgen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Præstemarken 46b Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-000000 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 7

Energimærkning SIDE 1 AF 7 SIDE 1 AF 7 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Sohngaardsholmsvej 57E 9000 Aalborg 851-282351-009 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 753 Teilumbygningen EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: FREDERIK V's VEJ 9-11 Dato: 15.02.2013 Bygnings

Læs mere

Hadbjerg Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Hadbjerg Skole. Projektkatalog. Answers for energy Hadbjerg Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Bygning: Bygherre: Rådgiver: Bygningens layout og bygningens brug Bygningens opførelsesår Areal: Bygningstype IndeklimaI

Bygning: Bygherre: Rådgiver: Bygningens layout og bygningens brug Bygningens opførelsesår Areal: Bygningstype IndeklimaI Bygning: Bygherre: Rådgiver: Lyngby Port Nordea Ejendomme Rambøll Danmark Total Concept method Step 1. Creating the action package Bygningens layout og bygningens brug Bygningens opførelsesår: 1992 Areal:

Læs mere

MicroVent Home System

MicroVent Home System MicroVent Home System MicroVent Home system Beregningseksempel 2 l/s 2 l/s 5 l/s 5 l/s 2 l/s 15 l/s Emhætte 20 l/s Fig. 1 Grundventilation MicroVent i boliger Mikroventilation dimensioneres således at

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848. Salten Skov Laboratoriet

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848. Salten Skov Laboratoriet Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848 Salten Skov Laboratoriet Bygnings navn: Salten Skov Dato: 19.10.2012 Rådgiver: Kjaer & Richter A/S Bygnings nr.: 848 Side: 1.1 ARKITEKTSYN 2013 Adresse: Ryvej 13, 8563

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,1. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Undervisning (bygn. 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 27)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,1. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Undervisning (bygn. 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 27) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,1 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Undervisning (bygn. 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 27) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf:

Læs mere

Mulighedskatalog. Proffesionsskolerne. [Kundelogo - eller slet tekst] Energibesparelse. 13. november 2013. [Kundes adresse]

Mulighedskatalog. Proffesionsskolerne. [Kundelogo - eller slet tekst] Energibesparelse. 13. november 2013. [Kundes adresse] [Kundelogo - eller slet tekst] Mulighedskatalog Energibesparelse Proffesionsskolerne 13. november 2013 [Kundes adresse] Bascon A/S Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C Indholdsfortegnelse Introduktion...3

Læs mere

SUNDHØJ ENERGIHUS Go2Green - Sundhøj Energihus, Et grønt træningscenter og eksperimentarium / sags. nr. 14128-2015.04.29

SUNDHØJ ENERGIHUS Go2Green - Sundhøj Energihus, Et grønt træningscenter og eksperimentarium / sags. nr. 14128-2015.04.29 SUNDHØJ ENERGIHUS 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDHOLDSFORTEGNELSE / PROJEKTTEAM 3 HVOR LIGGER ENERGIHUS SUNDHØJ 4 PROJEKTBESKRIVELSE - DEL 1 5 OVERSIGTSPERSPEKTIV 6 KONCEPTSKITSE 7 KONCEPTSKITSE 8 PERSPEKTIV

Læs mere

Lavt forbrug. Højt forbrug

Lavt forbrug. Højt forbrug SIDE 1 AF 6 Adresse: Aarestrupvej 23 Postnr./by: 7470 Karup J BBR-nr.: 791-212031-001 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Mærkningen er lovpligtig

Læs mere

Temagruppe om Installationer 1. møde 24. februar 2014

Temagruppe om Installationer 1. møde 24. februar 2014 Temagruppe om Installationer 1. møde 24. februar 2014 Dagsorden 24. februar 2014 Kl. 19.30 Velkomst og præsentationsrunde Kl. 19.45 Rammerne for det kommende arbejde Kl. 19.55 Introduktion til emnet -

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: Universitetsparken

Læs mere

Energimærkning SIDE 1 AF 6

Energimærkning SIDE 1 AF 6 SIDE 1 AF 6 Adresse: Postnr./by: BBR-nr.: Sohngårdsholmsvej 57 P 9000 Aalborg 851-028235-009 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug og mulighederne for at opnå besparelser. Energimærkningen

Læs mere

Skovvangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Skovvangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy Skovvangsskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Willy Guldbæk Karlsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: Energimærkning nr.: Gyldigt 5 år fra: Energikonsulent: Willy Guldbæk Karlsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 5 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Kirunavej 121 Postnr./by: 8600 Silkeborg BBR-nr.: 740-022156 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

Tungelundskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Tungelundskolen. Projektkatalog. Answers for energy Tungelundskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Bygninger... 5 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer...

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05.

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN. Gug skole Solhøjsvej Aalborg SØ. Renovering Dispositionsforslag 05. AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN Gug skole Solhøjsvej 2-4 9210 Aalborg SØ Renovering 2013 2014 Dispositionsforslag 05. september 2013 AaK Bygninger Danmarksgade 19 1. sal 9000 Aalborg Harde

Læs mere

Søllerød Park Registreringsrapport for VVS- og ventilation 2.Pris- og Tids-indikation marts 2012

Søllerød Park Registreringsrapport for VVS- og ventilation 2.Pris- og Tids-indikation marts 2012 1 Opsummering Pris-indikation Pris-indikation: Nedenstående er pris-indikationer ikke budgetpriser. De efterfølgende økonomiske vurderinger er baseret på de under hvert afsnit nævnte forudsætninger samt

Læs mere

NOTAT. Støvring Gymnasium. Notat nr.: 02. Rev.: 1 PROBLEMSTILLING

NOTAT. Støvring Gymnasium. Notat nr.: 02. Rev.: 1 PROBLEMSTILLING NOTAT Projekt: Støvring Gymnasium Aalborg, den 22.10.2012 Emne: Notat nr.: 02 CO 2 koncentration i klasselokale Projekt nr.: 5714-004 Dir. tlf.: +45 2540 0223 Reference: hda@moe.dk Rev.: 1 PROBLEMSTILLING

Læs mere

Carolineskolen Tilstandsvurdering af tekniske installationer

Carolineskolen Tilstandsvurdering af tekniske installationer Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 1 2. Sammendrag og økonomisk overslag... 2 3. Tilstandsvurdering, udbedringsforslag... 5 3.1 Varmeanlæg... 5 3.1.1 Teknikrumsinstallationer... 5 3.1.2 Varmefordelende

Læs mere

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger hvoraf 3 bygninger er sammenbyggede og én bygning er en pavillon-bygning. Bygning 1 1953 Gymnastiksal Bygningen

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 713 Købmagergade 52 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Købmagergade 52 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759. Rockefellerkomplekset

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759. Rockefellerkomplekset Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759 Rockefellerkomplekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings nr.: 759 FGL / SPP Side: 1.1 INGENIØRSYN

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. Sølvtorvskomplekset Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Sølvtorvskomplekset 01.02.2013 Rørbæk og Møller

Læs mere

BBR-nr.: 851-36911 Energimærkning nr.: 200003721 Gyldigt 5 år fra: 21-11-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-36911 Energimærkning nr.: 200003721 Gyldigt 5 år fra: 21-11-2007 Energikonsulent: Peter Mailund Thomsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 6 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Christiansgade 40 Postnr./by: 9000 Aalborg BBR-nr.: 851-36911 Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by:

Energimærke. Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: SIDE 1 AF 56 Adresse: Vanløse byvej 9 Postnr./by: 2720 Vanløse BBR-nr.: 101-361047-001 Energikonsulent: Jacob Wibroe Energimærkningen oplyser om ejendommens energiforbrug, mulighederne for at opnå besparelser,

Læs mere

BBR-nr.: 851-593373 Energimærkning nr.: 200013547 Gyldigt 5 år fra: 11-05-2009 Energikonsulent: Willy Guldbæk Karlsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S

BBR-nr.: 851-593373 Energimærkning nr.: 200013547 Gyldigt 5 år fra: 11-05-2009 Energikonsulent: Willy Guldbæk Karlsen Firma: OBH Ingeniørservice A/S SIDE 1 AF 8 Energimærkning for følgende ejendom: Adresse: Niels Jernes Vej 6A Postnr./by: 9220 Aalborg Ø BBR-nr.: 851-593373 Energimærkning oplyser om bygningens energiforbrug og om muligheder for at reducere

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10 027 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fugt nederst i skorstenen Fugt i væg i entré Hængsler på indvendige døre Skade i spærhoved Tagbelægning understrøget

Læs mere

Projekt beskrivelse. St. Kongensgade 110, 1264, KBH K

Projekt beskrivelse. St. Kongensgade 110, 1264, KBH K Projekt beskrivelse St. Kongensgade 110, 1264, KBH K Følgende arbejder på byggeriet er listet op nedenfor. Der skal tages højde for bygge-tekniske ændringer under renoveringen af ejendommen. Projektet

Læs mere

Bavnehøj Skolen. Projektkatalog. Answers for energy

Bavnehøj Skolen. Projektkatalog. Answers for energy Bavnehøj Skolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center

Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center REPORT Energioptimerings plan for Taastrup Idræts Center Prepared Kim Lindberg (KIMLI), 19 juni 2015 Checked Accepted Approved Doc. no. Ver. no. 1 Case no. Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 19 juni 2015

Læs mere

Vejledning om håndtering af forskellige typer energibehov i energirammen

Vejledning om håndtering af forskellige typer energibehov i energirammen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780523 Fax 7262 6790 nbv@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om håndtering af forskellige typer behov i rammen Indledning Dette dokument indeholder

Læs mere

Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst.

Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Standardværdikatalog logbog - 2015 Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Ændring 06.02.2015 Følgende ændringer er foretaget den

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 779. Biocentret. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 779. Biocentret. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf. Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. Biocentret Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Biocenter 01.03.2013 Mikkelsen arkitekter Bygnings nr.: JTO 1.6

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

Energibesparelser i etagebyggeri. Janus Hendrichsen, Energitjenesten København

Energibesparelser i etagebyggeri. Janus Hendrichsen, Energitjenesten København Energibesparelser i etagebyggeri Janus Hendrichsen, Energitjenesten København Janus Hendrichsen Energitjenesten København Energimærkekonsulent, Bedre bolig rådgiver Energitjek i en- og flerfamilieboliger,

Læs mere

STEVNS KOMMUNE HOTHERSKOLEN I HÅRLEV

STEVNS KOMMUNE HOTHERSKOLEN I HÅRLEV Til ner Stevns Kommune Hotherskolen i Hårlev Dokumenttype Ventilation i bygning H Dato Maj 2018 STEVNS KOMMUNE HOTHERSKOLEN I HÅRLEV VENTILATION I BYGNINGE H HOTHERSKOLEN I HÅRLEV VENTILATION I BYGNINGE

Læs mere

Elektronik APV - Fase 1 Skema 6 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold,

Elektronik APV - Fase 1 Skema 6 2002 Ja Nej Årsag, vurdering af behov for ændringer og øvrige bemærkninger Lokalet, herunder størrelsesforhold, Lokalet, herunder størrelsesforhold, materialer, installationer og rengøring Er lokalets areal passsende i forhold til antallet af brugere? Er der plads nok til at udføre arbejdet på en hensigtsmæssig

Læs mere