Referat Kommunalbestyrelsen onsdag den 28. juni 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kommunalbestyrelsen onsdag den 28. juni 2017"

Transkript

1 Referat nsdag den 28. juni 2017 Kl. 13:15 i Sagnlandet, Slangealleen, 4320 Lejre Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Grethe Nørtft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Lulle Zahle (Løsgænger) Martin Stkhlm (A) Thmas Stkhlm (I)

2 Indhldsfrtegnelse 1. KB - Gdkendelse af dagsrden KB - Genptagelse af behandling, brtfrpagtning af areal...2

3 Side 1 1. KB - Gdkendelse af dagsrden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskmpetence: Beslutning den : Gdkendt. Afbud: Martin Stkhlm (A) Grethe Saabye (C) Christian Plank (F) Thmas Stkhlm (I) Erik Falkenberg (O) Henning Nielsen (V) Lulle Zahle (Løsgænger) Sagsfremstilling: Administratinens vurdering: Handicapplitik: Øknmi g finansiering:

4 Side 2 2. KB - Genptagelse af behandling, brtfrpagtning af areal Sagsnr.: 17/5380 Resumé: fretg frnyet behandling af sagen m brtfrpagtning af arealet den 19. juni Sagen har tidligere været behandlet i på mødet den 29. maj Sm følge af stemmelighed faldt sagen, da der ikke var flertal fr at indgå en kntrakt med 10 års upsigelighed. Der frelægges nu en revideret sag med frslag m, at kntrakten indgås med 5 års upsigelighed fra Lejre Kmmunes side, hvr frpagter gives frtrinsret til at genfrpagte arealet fr en ny 5 års peride til markedslejen, sm findes på baggrund af et ffentligt udbud af arealet. Sagen beskriver mulighederne fr at psige en frpagtningsaftale med virkning fra den 1. ktber med henblik på at indgå en ny frpagtningsaftale, sm i højere grad tilgdeser et alment frmål g understøtter bsætningsstrategien fr Allerslev mrådet. En virkeliggørelse af prjektet vil kræve, at Lejre Kmmune psiger en eksisterende frpagtningsaftale. Lejre Kmmune har en kntraktmæssig mulighed fr at psige frpagtningsaftalen med virkning fra den 1. ktber 2017, frudsat dette sker senest med udgangen af juni måned Indstilling: Kncerndirektinen indstiller: 1. at den nuværende frpagtningsaftale vedrørende del af matr. nr. 2G g 2L Allerslev, Lejrevej psiges, 2. at der indgås ny frpagtningsaftale med lkal virksmhedsejer med følgende vilkår: frpagter frpligtes til at etablere g drive prjektet, så intentinen med prjektet pfyldes, der må ikke etableres væksttunneler på arealet, frpagter kan fremleje dele af arealet på samme øknmiske vilkår, sm der står i kntrakten, kntrakten indgås med 5 års upsigelighed fra Lejre Kmmunes side, frpagter gives frtrinsret til at genfrpagte arealet fr en ny 5 års peride til markedslejen, sm findes på baggrund af et ffentligt udbud af arealet. Beslutningskmpetence: Beslutning den : Ad. 1. Indstillingen tiltrådt. Ad. 2. Tiltrådt med den justering, at rdet upsigelig indføjes i dt 5: frpagter gives frtrinsret til at genfrpagte arealet fr en ny upsigelig 5 årsperide til markedslejen, sm findes på baggrund af et ffentligt udbud af arealet. Ole Blickfeldt (O) kunne ikke tiltræde indstillingerne, da han mener at der er tale m frskelsbehandling. Afbud: Martin Stkhlm (A)

5 Side 3 Grethe Saabye (C) Christian Plank (F) Thmas Stkhlm (I) Erik Falkenberg (O) Henning Nielsen (V) Lulle Zahle (Løsgænger) Sagsfremstilling: Ejeren af Hegnshlt Hønseri, en lkal virksmhed ved Allerslev, har rettet henvendelse til Lejre Kmmune med ønske m at frpagte et kmmunalt ejet jrdareal til virkeliggørelse af et prjekt. Sagen blev drøftet af Øknmiudvalget den 23. maj 2017 g af den 29. maj 2017, sm besluttede at udsætte sagen med henblik på afklaring af en række spørgsmål, samt et ønske m tilføjelser til kntrakten. Helt knkret blev der efterspurgt: 1. At det i kntrakten sikres, at der ikke må psættes væksttunneller på arealet. 2. At det i kntrakten sikres, at betalingsrettigheder på arealet kan genskabes når arealet går tilbage til Lejre Kmmune. 3. At det sikres i kntrakten, at eventuel viderefrpagtning sker på samme vilkår. 4. At der tilføjes en præcisering af, at manglende verhldelse af påbud eller anden lvvertrædelse er mislighldelse. 5. Uddybning af den juridiske vurdering i frhld til lvligheden af psigelsen, samt muligheden fr at tildele frpagtningen direkte. Punkterne 1-4 blev tilføjet eller præciseret i kntrakten. Den juridiske vurdering punkt 5 - blev tilsendt g vedhæftet sm bilag til sagen. Sagen blev behandlet på ny af Øknmiudvalget den 13. juni 2017 g af den 19. juni 2017, hvr der ikke var flertal fr at indgå en kntrakt med 10 års upsigelighed. Der er derfr udarbejdet frnyet udkast til frpagtningskntrakt, hvr der er lagt p til 5 års upsigelighed, hvrefter arealet udbydes fr en ny 5 års peride med frtrinsret fr frpagter til at genfrpagte arealet ved udløbet af frpagtningsperiden, til markedslejen. Beskrivelse af prjektet Hegnshlt Hønseri ønsker at mdanne arealet til et demnstratinslandbrug, hvr jrden drives lønsmt, men samtidig på en måde, der er til gavn fr almenheden ved at tilgdese naturen g de mennesker, der br i g besøger mrådet. Til inspiratin fr andre landmænd g landsbyer i g udenfr Lejre Kmmune. Dette skal ske i praksis ved at mdanne arealet til: Et landbrugsareal, der er åbent fr lkalmiljøet. Omverdenen får mulighed fr at pleve prduktinen på tæt hld, idet der etableres stier igennem markerne med planteprduktin g afgræsning af gamle danske racer af husdyr. Alt efter

6 Side 4 interesse er der mulighed fr etablering af sklehaver, nyttehaver g bistader Et attraktivt rekreativt mråde. Det er allerede muligt at gå/løbe/cykle rundt m arealet, hvr der er etableret 3,1 km vandre- g cykelsti. Der planlægges udarbejdet en naturplan fr mrådet fr at understøtte plante- g dyreliv. Herudver vil der blive anlagt stier igennem mrådet g psat brde/bænke sæt Læring g vidensdeling m landbrug, bidiversitet g maddannelse. Brgere, skleklasser, børnehaver, universitetsstuderende g/eller frskere kan på mange niveauer kmme helt tæt på prduktinen g følge hele vejen fra jrd til brd i et kmplet øksystem. Der kan indrettes sklestue/undervisningslkale på gården, såfremt der kan rejses ekstern finansiering Udvikling af nye innvative landbrug g madvarer. Madiværksættere g/eller yngre landmænd, sm ønsker at afprøve deres ideer, kan leje dele af arealet fleksibelt g låne maskiner, bygninger g andet udstyr fra Hegnshlt Hønseri. Det giver grbund fr, at flere kan afprøve deres ideer i en mindre skala. Og fr innvatin af nye prdukter g prduktinsfrmer Branding g udvikling af fødevareprduktin i mrådet. Prjektet kan bidrage til at brande Lejre Kmmune med afsæt i Vres Sted sm et sted med øklgisk, lkal kvalitetsfødevareprduktin, men gså sm et sted, der vægter entreprenørskab g brgerinvlvering. Arealet g den nuværende frpagtningsaftale Den lkale virksmhedsejer ønsker at frpagte jrdarealerne matr. nr. 2G g 2L Allerslev, Lejrevej, sm har et samlet areal på i alt 22,59 ha. Arealerne er på nuværende tidspunkt frpagtet brt til anden frpagter, sm dyrker krn på arealerne. Den nuværende aftale er indgået med virkning fra den 15. ktber 2014 g løber indtil den 30. september 2019, hvrefter aftalen phører. Mulighed fr at psige frpagtningsaftalen Ifølge frpagtningsaftalens 3 kan den når sm helst i løbeperiden psiges med 3 måneders varsel til den 1. ktber. En psigelse kræver ikke juridisk set en begrundelse, men skal selvfølgelig være saglig. En psigelse der er begrundet i, at Lejre Kmmune ønsker en ændret anvendelse af arealet er saglig. Sm prjektet freligger beskrevet er der tale m et prjekt af almen interesse. Det er gså en saglig grund til at psige den nuværende frpagtningsaftale. Lejre Kmmune har dermed en kntraktmæssig mulighed fr at psige frpagtningsaftalen med virkning fra den 1. ktber Frpagtningsaftale med Hegnshlt Hønseri Administratinen har været i dialg med den lkale virksmhedsejer på Hegnshlt Hønseri, hvr rammerne g ønskerne fr prjektet er blevet drøftet. Der er på den baggrund udarbejdet udkast til frpagtningsaftale, hvr der er taget udgangspunkt i Lejre Kmmunes standardaftale fr jrdfrpagtninger. Udkastet til frpagtningsaftale er tilpasset i frhld til s tilkendegivelser på mødet den 29. maj 2017.

7 Side 5 Udkast til frpagtningsaftale afviger på følgende punkter i frhld til standardaftalen: Frmål g frpagternes frpligtelser Fr at sikre g synliggøre den frpligtelse, sm virksmhedsejeren påtager sig i frhld til gennemførelse af prjektet, indehlder aftalen bestemmelser herm, hvraf det blandt andet fremgår, at prjektet skal være til gavn fr almenheden. Frpagteren må ikke psætte væksttunneller på arealet. Når frpagteren verdrager arealet til Lejre Kmmune igen, skal der være de samme betalingsrettigheder, sm der er nu. Fremleje Udkast til frpagtningsaftale giver, i mdsætning til standardaftalen, mulighed fr at frpagter kan fremleje dele af arealet til aktiviteter, sm ligger inden fr prjektets frmål. Der er her behv fr denne mulighed, fr at sikre virkeliggørelse af den del af prjektet, der handler m at skabe muligheder fr prduktudvikling fr yngre, innvative landmænd, sm ønsker at bruge mindre dele af det frpagtede areal til pstart af prduktin af fødevarer. Denne mulighed er væsentlig i frhld til at tiltrække yngre landmænd g i frhld til at fremme en mere mangfldig fødevareprduktin Det er sikret i kntrakten, at en eventuel fremleje skal ske til samme frhldsmæssige pris, sm frpagter selv betaler. Upsigelighed i 5 år med frtrinsret til genfrpagtning Udkastet lægger p til, at aftalen løber 5 år, hvr den er upsigelig fra Lejre Kmmunes side. Det er en fravigelse fra standardaftalen, hvr der er mulighed fr årlig psigelse. Upsigeligheden medfører tillige en fravigelse af standardbestemmelse m kmmunens adgang til, md rimeligt passende varsel, at psige aftalen med henblik anvendelse af arealerne til byudviklingsfrmål. Behvet fr upsigelighed er begrundet i frpagters investering, hvr etableringsfasen vil være nget længere end nrmal mlægning til øklgisk landbrug, frdi prjektet kræver investeringer eksempelvis i frm af anlægning af stier, rekreative mråder, flde mm. Udkastet til frpagtningsaftale giver en frtrinsret fr frpagter til at genfrpagte arealet ved udløbet af den 5-årige frpagtningsperide på baggrund af et udbud af arealet g til markedsprisen. Det betyder, at Hegnshlt Hønseri har en frtrinsret til at frpagte arealet fr en ny 5-årig upsigelig peride til markedsprisen, sm findes gennem et ffentligt udbud. Hvis en anden tilbudsgiver, hvis tilbud lever p til kriterierne fr udbuddet, tilbyder en højere pris fr arealet, vil den aktuelle frpagter således kunne vælge at videreføre frpagtningsaftalen, frudsat frpagteren er villig til at betale den højere pris fremkmmet gennem udbuddet. Administratinens vurdering: Det er administratinens vurdering, at prjektet, sm det er beskrevet af virksmhedsejeren, vil understøtte lkalmrådets prfil g udvikling, herunder bsætningen ved at tiltrække besøg udefra g at der med de ønskede ændringer, nu er sikret, at Lejre Kmmunes ønsker til arealet fasthldes. Det er endvidere administratinens vurdering, at prjektet vil kunne anvendes af kmmunens brgere, skler, institutiner m.v.

8 Side 6 Det er administratinens vurdering, at den eksisterende frpagtningsaftale kan psiges med virkning fra den 1. ktber 2017, g at kmmunen lvligt vil kunne indgå en ny frpagtningsaftale med den lkale virksmhedsejer. Udkast til ny frpagtningsaftale Det er administratinens vurdering, at frpagtningsaftalen indehlder en beskrivelse af frpagterens frpligtelser til at anvende arealet til brgerinddragende aktiviteter med ffentlig tilgængelighed. Derved tydeliggøres Lejre Kmmunes saglige hensigter med at psige den nuværende frpagtningsaftale, g kmmunen bevarer en vis kntrl i frhld til at sikre prjektets gennemførelse. Det er administratinens vurdering, at der er behv fr at garantere frpagter en langsigtet aftale, der mdsvarer de investeringer, der skal fretages. I mdsat fald kan et prjekt sm det beskrevne ikke gennemføres af små fødevareentreprenører. Det er Center fr Teknik & Miljøs vurdering, at det med den beliggenhed, sm arealerne har, ikke vil blive aktuelt at byudvikle herpå inden fr en 10 års hrisnt. Planmæssigt er der derfr ikke nget til hinder fr, at der bliver indgået en frpagtningsaftale sm freslået uden mulighed fr byudvikling i periden. Hvis Lejre Kmmune md frventning får et behv fr at kmme ud af aftalen, eksempelvis begrundet i byudvikling, vil der være mulighed fr at indgå en frhandling med frpagter m phør af aftalen md kmpensatin. Dette er et almindeligt bligatinsretligt princip. Det er administratinens vurdering, at det er nødvendigt at give frpagter mulighed fr at fremleje dele af arealet til andre indenfr naturplanens frmål, da et samarbejde med yngre, innvative landmænd m udvikling af en mere mangfldig fødevareprduktin, udgår en del af prjektet. Det er administratinens vurdering, at fravigelserne fra standardaftalen fr jrdfrpagtning er knkret begrundet i frhldene mkring det planlagte prjekt. Handicapplitik: Sagen har ingen handicapplitisk betydning. Øknmi g finansiering: Sagen vil ikke få øknmiske knsekvenser fr Lejre Kmmune, da frpagtningsafgiften vil være uændret. Den nuværende afgift bygger på et ffentligt udbud gennemført i 2014 g vurderes aktuelt at være udtryk fr markedslejen. Et nyt ffentligt udbud m gdt fem år vil sikre en regulering af afgiften svarende til markedsprisen. Bilag: 1. Henvendelse fra Hegnshlt 2. Frpagtningsaftale, areal 2 3. Svar vedr. brtfrpagtning af areal - behandlet på KB den 29. maj Udkast til frpagtningsaftale med Hegnshlt - af 23. juni 2017

Indstilling. Indgåelse af 2-årig samarbejdsaftale med Innovation Lab med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 2 mio. kr.

Indstilling. Indgåelse af 2-årig samarbejdsaftale med Innovation Lab med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 2 mio. kr. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Brgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Indgåelse af 2-årig samarbejdsaftale med Innvatin Lab med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 2 mi. kr. 1. Resume Der

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Stevns Kommune og Værestedet Café Stevnen, KFUM`s Sociale Arbejde i Danmark. Præambel

Samarbejdsaftale mellem Stevns Kommune og Værestedet Café Stevnen, KFUM`s Sociale Arbejde i Danmark. Præambel Samarbejdsaftale mellem Stevns Kmmune g Værestedet Café Stevnen, KFUM`s Sciale Arbejde i Danmark Præambel Samarbejdsaftale mellem Stevns Kmmune g Værestedet Café Stevnen, KFUM's Sciale Arbejde i Danmark

Læs mere

Vedtægter for Sager der Samler

Vedtægter for Sager der Samler Vedtægter fr Sager der Samler 1 Navn Freningens navn er Sager der Samler g har hjemsted i Aarhus. 2 Frmål Freningen arbejder fr et samfund, hvr vi løser fælles udfrdringer i fællesskab. Freningens frmål

Læs mere

Politik for anvendelse af sociale klausuler ved udbud

Politik for anvendelse af sociale klausuler ved udbud Plitik fr anvendelse af sciale klausuler ved udbud Indledning Byrådet vedtg den 19. december 2007 Skanderbrg Kmmunes Servicestrategi 2007 2009. En del af denne servicestrategi er en Udbudsplitik, sm bl.a.

Læs mere

Retningslinjer for puljen til lokale projekter (AKA-puljen)

Retningslinjer for puljen til lokale projekter (AKA-puljen) Aalbrg Kmmunes Aktinsgruppe fr Landdistrikterne Retningslinjer fr puljen til lkale prjekter (AKA-puljen) Frmål Frmålet med AKA-puljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer

Læs mere

Budgetnoter 2016-19. Thomas Boe:

Budgetnoter 2016-19. Thomas Boe: 1 Budgetnter 2016-19 Thmas Be: Hejlsminde Helhedsplan By- g Udviklingsdirektøren understøtter, inden fr det eksisterende budget, arbejdet med fndsansøgning mv. i frhld til realisering af helhedsplanen.

Læs mere

9. Endelig vedtagelse af lokalplan Bo- og aflastningstilbud i Tankefuld Nord

9. Endelig vedtagelse af lokalplan Bo- og aflastningstilbud i Tankefuld Nord 9. Endelig vedtagelse af lkalplan 615 - B- g aflastningstilbud i Tankefuld Nrd 16/4573 Beslutningstema: Endelig vedtagelse af lkalplan 615 fr et blandet blig- g erhvervsmråde institutin ved Sfielund Skvvej

Læs mere

Kommissorium for Eliteidrætsrådet i Ballerup Kommune

Kommissorium for Eliteidrætsrådet i Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: 24. januar 2018 Sagsid: 00.22.04-P24-1-18 Kmmissrium fr Eliteidrætsrådet i Ballerup Kmmune Efter kmmunestyrelseslvens 17, stk. 4, kan kmmunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg til

Læs mere

Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan 633 for Skarø

Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan 633 for Skarø Endelig vedtagelse af kmmuneplantillæg 2017.08 g lkalplan 633 fr Skarø 18/4965 Beslutningstema Beslutning m nyt plangrundlag fr Skarø. Indstilling Direktinen indstiller til Byrådet, at: kmmuneplantillæg

Læs mere

Styrelsesvedtægt for daginstitutionen. Nørrehus. Fra 0 år og indtil skolestart

Styrelsesvedtægt for daginstitutionen. Nørrehus. Fra 0 år og indtil skolestart Styrelsesvedtægt fr daginstitutinen Nørrehus Fra 0 år g indtil sklestart Lvgrundlag...2 Byrådet...2 Frældrebestyrelse...2 Institutinslederen...2 Valg af frældrerepræsentanter...3 Valg af medarbejderrepræsentanter...3

Læs mere

Konkret om AT-opgaver med innovation 1

Konkret om AT-opgaver med innovation 1 Knkret m AT-pgaver med innvatin 1 I de følgende afsnit er der plukket ud fra bl.a. vejledningen g kmmenteret på afsnit. Det er derfr stadigvæk den enkelte lærers ansvar at læse teksten i læreplan g vejledning

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kmmune Side 1. Mødedat: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: R-122 - Knstituerende møde - Nyt Ældreråd Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet Temamøde m ny Sundhedsplitik den 6. ktber 2016 Byrådet Scial- g Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på udvalgsmødet den 20. september 2016 at igangsætte arbejdet med udviklingen af en ny sundhedsplitik.

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud Bornholm En ø et fællesskab. Styrelsesvedtægt for bestyrelse, forældrenetværk og forældreråd

Forældreindflydelse. Dagtilbud Bornholm En ø et fællesskab. Styrelsesvedtægt for bestyrelse, forældrenetværk og forældreråd Frældreindflydelse Dagtilbud Brnhlm En ø et fællesskab Styrelsesvedtægt fr bestyrelse, frældrenetværk g frældreråd Gdkendt af Kmmunalbestyrelsen 10. ktber 2013 1. Frmål Virksmheden drives i henhld til

Læs mere

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter Frivilligcenter Herning et lkalt videns- g kmpetencecenter Strategi 2018 2020 Gdkendt på bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Ajurført den 21. juni 2018 FRIVILLIGCENTER HERNING side 1 STRATEGI 2018-2020

Læs mere

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede voksenområde

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede voksenområde Vejledning til standardkntrakter vedr. sciale tilbud på det specialiserede vksenmråde Indledning Rammeaftale m faglig udvikling, styring g krdinering af kmmunale g reginale tilbud indgås årligt mellem

Læs mere

Indstilling. Nyt storkøkken til Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg - forøget anskaffelsessum. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Nyt storkøkken til Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg - forøget anskaffelsessum. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed g Omsrg Den 18. juli 2007 Århus Kmmune Bygningsafdelingen Sundhed g Omsrg Nyt strkøkken til Magistratsafdelingen fr Sundhed g Omsrg - frøget anskaffelsessum

Læs mere

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kmmunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Brian Hlm, Karsten Skawb-Jensen, Pernille Høxbr g Mette Bang Larsen havde meldt frfald. I stedet

Læs mere

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Til: Kpi til: BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dat: 1. maj 2014 Tlf. dir.: E-mail: Ntat Udvikling af ny Flkeregisteradministratin Indledning Flkeregisteret er indgangen ved tilflytning til kmmunen, g efterfølgende

Læs mere

Annoncering omfattende rådgiverressourcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Forsyning Ballerup. Beskrivelse af opgaven

Annoncering omfattende rådgiverressourcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Forsyning Ballerup. Beskrivelse af opgaven Annncering mfattende rådgiverressurcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Frsyning Ballerup Frsyning Ballerup d. 9. juni 2015 Frsyning Ballerup ønsker på vegne af Afløb Ballerup A/S tilbud på rådgiverressurcer

Læs mere

Hillerød Kommune. It-sikkerhedspolitik Overordnet politik

Hillerød Kommune. It-sikkerhedspolitik Overordnet politik Hillerød Kmmune It-sikkerhedsplitik Overrdnet plitik 23-02-2011 Plitik Frrd Dette er Hillerød Kmmunes it-sikkerhedsplitik, sm er udarbejdet af Administratinen, med udgangspunkt i DS484-2005 g ISO27001.

Læs mere

Vejledning om retningslinje for personalepolitiske vilkår ved omstilling

Vejledning om retningslinje for personalepolitiske vilkår ved omstilling Inspiratinsntat nr. 7b til arbejdet i MED-Hvedudvalg 2.11.2009 Vejledning m retningslinje fr persnaleplitiske vilkår ved mstilling Anbefalinger Kravet m en prcedureretningslinje fr mstilling, herunder

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsen I/S

Vestsjællands Brandvæsen I/S Vestsjællands Brandvæsen I/S Beredskabskmmissinen Vestsjællands Brandvæsen (Møde i Beredskabskmmissinen VSBV) 14-09-2018 08:00 Brandstatinen, L.C. Wrsøesvej 6, 4300 Hlbæk Infrmatin : Medlemmer: Christina

Læs mere

Referat Direktørforum for almene boliger

Referat Direktørforum for almene boliger Referat Direktørfrum fr almene : Onsdag den 06. april 2016 Mødetidspunkt:Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:30 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Marianne Hff Andersen

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Silkeborg Kommune og Silkeborg Produktionshøjskole om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Silkeborg Kommune og Silkeborg Produktionshøjskole om tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Silkeborg Kommune 25. september 2011 Samarbejdsaftale mellem Silkebrg Kmmune g Silkebrg Prduktinshøjskle m tilrettelæggelsen af Erhvervsgrunduddannelsen (EGU) i Silkebrg Kmmune 1. Aftalens parter I henhld til Lv m erhvervsgrunduddannelse

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

Teknisk gennemgang i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 21. oktober 2014

Teknisk gennemgang i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget den 21. oktober 2014 Sundheds- g Frebyggelsesudvalget 2014-15 L 35 Bilag 3 Offentligt Teknisk gennemgang i Sundheds- g Frebyggelsesudvalget den 21. ktber 2014 Frslag til lv m ændring af aptekerlven (Friere adgang til prettelse

Læs mere

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt

Behandlingerne står med kursiv. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af seneste referat Bestyrelsesmøde den 13. januar 2014 Godkendt Referat af bestyrelsesmøde i Idrætsrådet Silkebrg Kmmune Dat g tidspunkt: mandag den 3. februar 2014 kl. 17.15 20.00 inkl. spisning Sted: Mødelkalet, Silkebrg Sprtscenter Deltagere: Lars Bundgaard, Jørgen

Læs mere

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland 27. februar 2014 Mdel fr frstærket samarbejde m de mest specialiserede sciale tilbud i Nrdjylland Indhld 1. Baggrund... 2 2. Frmål... 2 3. Kriterier fr udvælgelse af de mest specialiserede tilbud... 3

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version

Udkast Hygiejnepolitik SU sender i høring version Udkast Hygiejneplitik SU sender i høring versin Rebild Kmmune 2014 til 2018 Indhldsfrtegnelse Indledning... 3 Overrdnet mål... 3 Frmålet med hygiejneplitikken... 3 Mål... 3 Ansvarsfrdeling... 3 Indsatsmråder...

Læs mere

International strategi

International strategi Internatinal strategi Kmmuneqarfik Sermersq Indhld Frrd... 3 Indledning... 4 Visin... 4 Mål... 5 Knkret... 6 Venskabsbyaftaler... 6 Strategisk samarbejde... 6 Prjektbaseret samarbejde... 7 Andre muligheder

Læs mere

Kombinationstilbud egner sig til familier, der har et dokumenteret, arbejdsbetinget behov for pasning uden for dagtilbuddets

Kombinationstilbud egner sig til familier, der har et dokumenteret, arbejdsbetinget behov for pasning uden for dagtilbuddets RETNINGSLINJER FOR GODKENDELSE AF KOMBINATIONSTILBUD Kmbinatinstilbud består af en privat pasningsrdning g en deltidsplads i et dagtilbud. Når der indgås aftale med en privat børnepasser i frbindelse med

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI KFB-UDVALGET

UDVALGSSTRATEGI KFB-UDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 KFB-UDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsfrmand Martin Lhse Udvalget arbejder fr at Kultur- g Fritidsliv, Turisme g Bsætning bliver styrket, g at vi gennem fællesskaber g dannelse kan

Læs mere

Privatlivspolitik for

Privatlivspolitik for Privatlivsplitik fr Kntaktplysninger: Døssing & Partnere, Revisinsinteressentskab Rskildevej 12 a 3400 Hillerød Telefn +45 48247314 CVR: 54879911 Telefn 48247314 Fax 48247310 Mail dssing@dssing.dk Kmmune

Læs mere

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG Fællesskab i Kerteminde Kmmune LEDELSESGRUNDLAG 2015 Kerteminde Kmmune VIL fællesskaberne! Baggrunden Kerteminde Kmmune har pr. 1. april fået en ny rganisatin sm bl.a. skal bidrage til at: Øge plevelsen

Læs mere

Trivsel for alle. Særlig omsorg og tryghed for: Nærdemokrati. Bæredygtighed. Familien. Handicappede. Ældre. Psykisk og fysisk syge.

Trivsel for alle. Særlig omsorg og tryghed for: Nærdemokrati. Bæredygtighed. Familien. Handicappede. Ældre. Psykisk og fysisk syge. Særlig msrg g tryghed fr: Trivsel fr alle Familien Handicappede Ældre Psykisk g fysisk syge Flygtninge Nærdemkrati Byrådet ud til brgerne Gennemsigtigt g åbent demkrati Styrkelse af lkalrådene Udvikling

Læs mere

Teknikudvalget - Evaluering af udvalgspolitik til videregivelse til nyt udvalg Sagsid.: 17/14905

Teknikudvalget - Evaluering af udvalgspolitik til videregivelse til nyt udvalg Sagsid.: 17/14905 Klding Kmmune Sidenr. 1 - Evaluering af udvalgsplitik 2014-2017 til videregivelse til nyt udvalg Sagsid.: 17/14905 Resumé Udvalgets valgperide 2014-2017 lakker md enden. I den frbindelse beder By- g Udviklingsfrvaltningen

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Stevns Kommune og Værestedet Café Stevnen, KFUM`s Sociale Arbejde i Danmark

Samarbejdsaftale mellem Stevns Kommune og Værestedet Café Stevnen, KFUM`s Sociale Arbejde i Danmark Samarbejdsaftale mellem Stevns Kmmune g Værestedet Café Stevnen, KFUM`s Sciale Arbejde i Danmark Præambel Samarbejdsaftale mellem Stevns Kmmune g Værestedet Café Stevnen, KFUM's Sciale Arbejde i Danmark

Læs mere

Morsø Kommune Frit valg på ældreområdet Godkendelse af leverandører August 2010

Morsø Kommune Frit valg på ældreområdet Godkendelse af leverandører August 2010 Mrsø Kmmune Frit valg på ældremrådet Gdkendelse af leverandører August 2010 Side 1 af 9 1. 1 Indledning 1.1. Baggrund Flketinget har den 29. maj 2002 indført frit leverandørvalg på ældremrådet. Hermed

Læs mere

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E V O J E N S A N D E L S - B O L I G F O R E N I N G

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E V O J E N S A N D E L S - B O L I G F O R E N I N G B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E V O J E N S A N D E L S - B O L I G F O R E N I N G 1. Indledende bemærkninger...2 1.1 Frmål...2 1.2 Dataansvar...2 2. Behandling

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål Opdateres løbende Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220

Ofte stillede spørgsmål Opdateres løbende Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Ofte stillede spørgsmål Opdateres løbende Teknik g Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Ofte stillede spørgsmål Her vil Slagelse Kmmuneløbende svare på de spørgsmål der kmmer

Læs mere

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet Frslag til øget videndeling mellem almentilbud g specialtilbud på sklemrådet Specialtilbuddene sm kmpetencecentre Allerede i frbindelse med Fremtidens specialundervisning, sm blev plitisk vedtaget i 2008,

Læs mere

Referat fra mødet i Social- og Beskæftigelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Social- og Beskæftigelsesudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Scial- g (Indehlder åbne dagsrdenspunkter) Mødedat: Mandag den 17. september 2018 Mødested: Kirkens Krshær, Danmarksgade 79, Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:30-21:00 Medlemmer: Frmand:

Læs mere

Notat vedr. Brandskolen - RESC

Notat vedr. Brandskolen - RESC Ntat vedr. Brandsklen - RESC Resume Brandsklen i Krsør (RESC) er i dag en del af Slagelses kmmune. Brandsklen uddanner brandmænd i kmmunes beredskab. Derudver har Brandsklen en str kursusvirksmhed, hvr

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- g Kulturudvalget Beslutningsprtkl Dat: 10. december 2009 Lkale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-16:45 Eskild Andersen, Frmand (A) Gitte Krgh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

En seniorpolitik skal anskues som en del af en helhed (livet, personalepolitikken):

En seniorpolitik skal anskues som en del af en helhed (livet, personalepolitikken): Senirplitik Indledning I Helsingør Kmmune har vi fkus på medarbejdernes frskellige behv i frskellige livsfaser g livssituatiner. Ifølge Kmmunens verrdnede persnaleplitik g lvgivningen er det legitimt fr

Læs mere

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD. politik & borger

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE 2019 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD plitik & brger INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalens parter g funktinsperide 2. Samarbejdsaftalens

Læs mere

Bilag 12 Udkast til databehandleraftale

Bilag 12 Udkast til databehandleraftale Udvikling af en hjemmeside til brgerfrslag samt hsting g vedligehldelse Bilag 12 Udkast til databehandleraftale Vejledning: Bilaget skal ikke udfyldes sm en del af tilbudsafgivelsen. Side 2/8 Aftale m

Læs mere

Onsdag den 15. marts 2017 kl

Onsdag den 15. marts 2017 kl Kulturcenter Værestedet afhlder Ordinær generalfrsamling Onsdag den 15. marts 2017 kl. 19.30 Dagsrden: 1. Valg af rdstyrer. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Aflæggelse af regnskab. 4. Fremlæggelse af Budget

Læs mere

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser.

Opgaver De oplistede strategiske opgaver i MRSA-enheden herunder, vil blive udmøntet i lokalt udarbejdede funktionsbeskrivelser. Kmmissrium fr den reginale MRSA-enhed, herunder beskrivelse af snitflader til primærsektren g hspitalernes Klinisk Mikrbilgiske Afdelinger g infektinshygiejniske enheder. Baggrund På baggrund af Sundhedsstyrelsens

Læs mere

SKOLEPOLITISKE MÅLSÆTNINGER FANØ KOMMUNE 2013

SKOLEPOLITISKE MÅLSÆTNINGER FANØ KOMMUNE 2013 SKOLEPOLITISKE MÅLSÆTNINGER FANØ KOMMUNE 2013 KVALITET I LIVET HELE LIVET. FORORD. I 2008 vedtg byrådet et sæt skleplitiske målsætninger. De blev til efter knapt et års grundige drøftelser i en arbejdsgruppe

Læs mere

Tjekliste Hæmofili hos ældre blødere - arbejdsliv

Tjekliste Hæmofili hos ældre blødere - arbejdsliv Tjekliste Hæmfili hs ældre blødere - arbejdsliv Frværring af symptmer med alderen behv fr mere støtte Der kan knytte sig ngle særlige prblemstillinger til det at have blødersygdmme g at blive ældre. På

Læs mere

Der er efterfølgende lavet en budgetkontrol pr. 30. juni 2016, heraf fremgår det at:

Der er efterfølgende lavet en budgetkontrol pr. 30. juni 2016, heraf fremgår det at: Ntat Vedrørende: Ejendmsservice - ntat vedr. frslag fra Radikale Venstre Sagsnavn: Frslag fra Mgens Nyhlm, Radikale Venstre, vedr. ejendmsservice (Møde 5. september 2016) Sagsnummer: 00.01.00-G01-107-16

Læs mere

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen REFERAT 1. gårdgruppemøde Byesgade-karréen Afhldt i Kulturstaldene ved Halmtrvet, Onkel Dannys Plads 5, 1711 Kbh. V, nsdag d 14.5.2014. Deltagere: 31 bebere 43 var med på gårdvandringen. Karin Nygaard

Læs mere

Udkast til en strategi. for en GRØN GENERATION i Fredericia. Kommunen hvor børn og unge tager del i en bæredygtig udvikling

Udkast til en strategi. for en GRØN GENERATION i Fredericia. Kommunen hvor børn og unge tager del i en bæredygtig udvikling Udkast til en strategi fr en GRØN GENERATION i Fredericia Kmmunen hvr børn g unge tager del i en bæredygtig udvikling Fredericia Kmmune ktber 2016 1 Strategi fr en Grøn Generatin i Fredericia kmmune -

Læs mere

Dette notat omhandler således alene ansøgning om afhændelse af almene boliger, i henhold til almenboliglovens 27 (salg) og 28 stk. 2-5 (nedrivning).

Dette notat omhandler således alene ansøgning om afhændelse af almene boliger, i henhold til almenboliglovens 27 (salg) og 28 stk. 2-5 (nedrivning). 27. januar 2015 Afhændelse/nedrivning af almene bliger Lv m almene bliger mv. (almenbliglven) mfatter flere frmer fr afhændelse af almene bliger. Blandt andet 75 a-m, der mhandler salg af almene bliger

Læs mere

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat

Skolebestyrelsen Ølsted Skole. Dagsorden og referat Sklebestyrelsen Ølsted Skle Dagsrden g referat til møde den 22. ktber 2008 kl. 17.00-19.00 i mødelkalet 1/7 Medlemmer: Klaus Jakbsen, frmand Lyng Grundtvig Bente Davidsen Henrik Tlstrup Nielsen Peter Hvidberg

Læs mere

Ringsted Kommune godkender hermed, at der er sket opfyldelse af meddelt Caroline og Svend Pedersen Høedvej 15 4174 Jystrup Midtsj.

Ringsted Kommune godkender hermed, at der er sket opfyldelse af meddelt Caroline og Svend Pedersen Høedvej 15 4174 Jystrup Midtsj. Opfyldelse af undersøgelsespåbud, frvarsling af prydningspåbud efter spild fra villalietank på ejendmmen Høedvej 15, 4171 Jystrup Midtsj. Ringsted Kmmune Ringsted Kmmune gdkender hermed, at der er sket

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsrdning fr Grøn industrisymbise Dette er en vejledning til virksmheder, sm ønsker at søge m tilskud til teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i frbindelse med etablering af

Læs mere

Checkliste ved revision

Checkliste ved revision Lederhåndbg side 8.4.1 Checkliste ved revisin Grundlag til brug ved revisin af freningens tilskudsregnskab: Kmmunens regler fr revisin. Fra 1.januar 2003 er det kmmunen, sm fastsætter reglerne fr revisin.

Læs mere

Hegnsloven Infografik

Hegnsloven Infografik Hegnslven Infgrafik Undgå knflikter med din nab. Sådan fungerer hegnslven: Intr De fleste fretrækker et gdt nabskab - en hyggelig snak ver hækken søndag eftermiddag g fælles løsninger på hverdagens prblemer.

Læs mere

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 15. september Advokat, partner, Henrik Holtse

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 15. september Advokat, partner, Henrik Holtse Frhandlinger - regler g prces IKA Indkøbsjura, 15. september 2011 Advkat, partner, Henrik Hltse Overblik Hvrnår kan rdregiver frhandle? Tilbudslven Udbudsdirektivet Frsyningsvirksmhedsdirektivet Prcedureregler

Læs mere

UDKAST (vers. 5.0) Notat. Administrativ betjening af og bistand til byrådets medlemmer

UDKAST (vers. 5.0) Notat. Administrativ betjening af og bistand til byrådets medlemmer Ntat UDKAST (vers. 5.0) 7. maj 2018 Sags id: 18/4406 Administrativ betjening af g bistand til byrådets medlemmer Den kmmunale styrelseslv 8, stk. 6, 2. pkt. fastslår: Kmmunalbestyrelsen kan endvidere beslutte,

Læs mere

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som Start ny gruppe PLan Ldsskvvad. Ft: Henrik Weigelt. Du kan skabe gde friluftsplevelser fr børn g unge. Vær med til at starte en ny Blå spejdergruppe i dit lkalmråde. Hvis du synes, at det er fantastisk

Læs mere

Økonomi- og strategichef Teknik og Miljø Horsens Kommune

Økonomi- og strategichef Teknik og Miljø Horsens Kommune Øknmi- g strategichef Teknik g Miljø Hrsens Kmmune Stillings- g persnprfil Februar 2017 1 Øknmi- g strategichef, Teknik g Miljø, Hrsens Kmmune Indhldsfrtegnelse 1. Hrsens Kmmune... 3 2. Teknik g Miljø...

Læs mere

Punkt / Tid Drift Hvem / hvornår 1. OK 18:00 2 Underskrivelse af sidste mødes referat

Punkt / Tid Drift Hvem / hvornår 1. OK 18:00 2 Underskrivelse af sidste mødes referat Referat, bestyrelsesmøde den 6/9-2018 kl. 18.00 i klubhuset. Tilstede: Kim Møller Behrend, frmand (KMB) Trben Madsen, næstfrmand (TM) Jens Krøis, kasserer (JK) Brian Harder (BH) Flemming Hviid (FH) Stig

Læs mere

Vedtægt for Dansk Magisterforening (DM)

Vedtægt for Dansk Magisterforening (DM) Vedtægt fr Dansk Magisterfrening (DM) Indhldsfrtegnelse: 1. Navn 2. Hjemsted 3. Frmål 4. Medlemskab 5. Medlemmernes rettigheder g pligter 6. Indmeldelse g udmeldelse 7. Arbejdspladsklubber 8. Landsklubber,

Læs mere

R E F E R A T !!!! Ekstraordinært møde. Fredensborg Seniorråd. TORSDAG den 6. marts 2014 kl. 9:00. Stortrommen, Fredensborg Rådhus

R E F E R A T !!!! Ekstraordinært møde. Fredensborg Seniorråd. TORSDAG den 6. marts 2014 kl. 9:00. Stortrommen, Fredensborg Rådhus SenirRådet R E F E R A T Ekstrardinært møde Fredensbrg Senirråd TORSDAG den 6. marts 2014 kl. 9:00 Strtrmmen, Fredensbrg Rådhus Til stede: Anders Kpping, Anette Lewinsky, Finn Kamper-Jørgensen, Grethe

Læs mere

Privatlivsbeskyttelsespolitik for Udlejer

Privatlivsbeskyttelsespolitik for Udlejer Dat 25.05.2018 Privatlivsbeskyttelsesplitik fr Udlejer Dataansvarlighed Vi tager din persndatabeskyttelse alvrligt Udlejer behandler persndata g har derfr vedtaget denne privatlivsbeskyttelsesplitik, der

Læs mere

Status på dagtilbudspolitik i Roskilde Kommune 2017.

Status på dagtilbudspolitik i Roskilde Kommune 2017. Status på dagtilbudsplitik i Rskilde Kmmune 2017. Rskilde Kmmunes byråd har vedtaget dagtilbudsplitikken den 28. ktber 2015, der er gældende til udgangen af 2017. Dagtilbudsplitikkens visin g målsætninger

Læs mere

Forbindelser og fællesskaber Landdistriktspolitik

Forbindelser og fællesskaber Landdistriktspolitik Frbindelser g fællesskaber Landdistriktsplitik Frrd Frbindelser g fællesskaber, sådan lyder verskriften på vres landdistriktsplitik i Haderslev Kmmune. Fr Landdistriktsudvalget er det vigtigt, at landdistrikterne

Læs mere

Business Aabenraa Nyt operatørhus for erhvervsfremme i Aabenraa Kommune

Business Aabenraa Nyt operatørhus for erhvervsfremme i Aabenraa Kommune Vækst & Erhverv Dat: 17.03.2015 Sagsbehandler: Jesper Kjærgaard Direkte tlf.: 7376 7071 E-mail: jkj@aabenraa.dk Business Aabenraa Nyt peratørhus fr erhvervsfremme i Aabenraa Kmmune.frdi vi vil have Sammenhæng

Læs mere

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013.

Referat af ordinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. november 2013. Slbjerg Fællesråd. Referat af rdinært repræsentantskabsmøde mandag den 04. nvember 2013. Anvendte frkrtelser findes sidst i referatet Beretningerne findes i frm af frelæggerens uredigerede manuskript sidst

Læs mere

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet OPSAMLING PÅ EKSTERN MINIRESEARCH SAMMENDRAG INDHOLD Alle de adspurgte brgere tager udgangspunkt i eget mråde g understreger aktuelle lkale emner er vigtige, hvis de skal invlvere sig i nærdemkratiet.

Læs mere

Sanktioner - hvordan er processen op til og under en sanktion?

Sanktioner - hvordan er processen op til og under en sanktion? Erfa-møde den 3. maj 2019 fr jurister g advkater, der beskæftiger sig med lv m scialtilsyn Sanktiner - hvrdan er prcessen p til g under en sanktin? Sanktiner er et vigtigt emne i dag - hvrfr? Scialtilsyn

Læs mere

[KRITERIER FOR TILPASNING I OMRÅDE SYD]

[KRITERIER FOR TILPASNING I OMRÅDE SYD] 2. Feb. 2014 Fra Områdebestyrelsen fr Område Syd, Daginstitutiner Til Skle- & Børneudvalget Att.: Frmand, Claus Larsen, clausl@rskilde.dk Dagtilbud, Velfærd Att.: Vicedirektør, Jakb Skriver, Jakbs@rskilde.dk,

Læs mere

Campus Vordingborg. Liv og Læring

Campus Vordingborg. Liv og Læring Campus Vrdingbrg Liv g Læring 4 Indhld Campus Vrdingbrg 2 DEL I Baggrund 2 Campus Vrdingbrg 3 Campus Vrdingbrgs uddannelsesinstitutiner 4 Organiseringen af Campus Vrdingbrg et frslag 5 Fysisk markering

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSKOMITEEN I DSV A/S. Global Transport and Logistics

FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSKOMITEEN I DSV A/S. Global Transport and Logistics FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSKOMITEEN I DSV A/S Glbal Transprt and Lgistics Indhldsfrtegnelse Nr. Kapitel Side 1 FORMÅL, MÅLSÆTNING OG KONSTITUERING 3 2 REVISIONSKOMITEENS OPGAVER 3 3 MØDER 4 4 DAGSORDEN

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: 3. juni 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema g udviklingsudvalget kl. 08:30 Jammerbugt Kmmune Tema g udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 81. Ekskursin - genptaget august 1 82. Kndemnering - 3-6 ejendmme i kmmunen - genptaget august

Læs mere

Ansøgning. Vedrørende. Hvad skal vi leve af i vores lokalområde i fremtiden?

Ansøgning. Vedrørende. Hvad skal vi leve af i vores lokalområde i fremtiden? Ansøgning Vedrørende Hvad skal vi leve af i vres lkalmråde i fremtiden? Et udviklingsprjekt mellem gymnasiale uddannelser g private g ffentlige virksmheder m bæredygtighed, cirkulær øknmi g innvatin 1.4.2014-31.12.2017

Læs mere

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Formål Dataansvar...

B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER Formål Dataansvar... B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E 1. INDLEDENDE BEMÆRKNINGER...2 1.1 Frmål...2 1.2 Dataansvar...2 2. BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER RELATERET TIL UDLEJNING MV....2

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Offentligt Miljø- g Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Offentligt NOTAT Jrd & Affald J.nr. MST-001-13422 Ref. ki/hekh Den 25. september 2015 Status fr frureningen ved

Læs mere

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne 9. nvember 2012 Aftale m ny struktur fr statsfrvaltningerne Regeringen (Scialdemkraterne, Radikale Venstre g Scialistisk Flkeparti) g Enhedslisten g Liberal Alliance er enige m en ny struktur fr udførelsen

Læs mere

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 16. juni 2011. Advokat, partner, Henrik Holtse hho@bechbruun.com

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 16. juni 2011. Advokat, partner, Henrik Holtse hho@bechbruun.com Frhandlinger - regler g prces IKA Indkøbsjura, 16. juni 2011 Advkat, partner, Henrik Hltse hh@bechbruun.cm Overblik Hvrnår kan rdregiver frhandle? Tilbudslven Udbudsdirektivet Frsyningsvirksmhedsdirektivet

Læs mere

Ego. Mikkel Fledelius Jensen. Erhvervsakademi Dania. Specialkonsulent, Dania Games, Grenaa. Projektleder og initiativtager til SGD

Ego. Mikkel Fledelius Jensen. Erhvervsakademi Dania. Specialkonsulent, Dania Games, Grenaa. Projektleder og initiativtager til SGD Eg Mikkel Fledelius Jensen Erhvervsakademi Dania Specialknsulent, Dania Games, Grenaa Prjektleder g initiativtager til SGD Daglig leder af iværksættermiljø fr spiludviklere Scandinavian Game Develpers

Læs mere

Privatlivsbeskyttelsespolitik for lejere

Privatlivsbeskyttelsespolitik for lejere Privatlivsbeskyttelsesplitik fr lejere Dataansvarlighed Vi tager din persndatabeskyttelse alvrligt Udlejer af bligejendmme/erhvervsejendmmene behandler persndata g har derfr vedtaget denne privatlivsbeskyttelsesplitik,

Læs mere

l-/ 4. Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget for 2013 til godkendelse og beslutning om eventuel ændring af boligafgiften. 5. Forslag.

l-/ 4. Forelæggelse af drifts- og likviditetsbudget for 2013 til godkendelse og beslutning om eventuel ændring af boligafgiften. 5. Forslag. n l-/ Ar 2013, den 4. april, kl. 19.00, blev der afhldt rdinær generalfrsamling i A/B Lllandsvej 35-37-39, der blev afhldt i beberlkalet, Lllandsvej 39 med følgende dagsrden: 1. Valg af dirigent g referent.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Skive-Viborg HF&VUC

Resultatlønskontrakt for rektor på Skive-Viborg HF&VUC 12. december2016 Resultatlønskntrakt fr rektr på Skive-Vibrg HF&VUC gældende fr periden 1. januar 2017 til den 31. juli 2018 Frmål Kntrakten er udfrmet i verensstemmelse med Ministeriet fr Børn g Undervisnings

Læs mere

Anlægsudvidelsestemaer vedr. kapacitetsudvidelse 0-2 år

Anlægsudvidelsestemaer vedr. kapacitetsudvidelse 0-2 år Anlægsudvidelsestemaer vedr. kapacitetsudvidelse 0-2 år Sendt i høring af Udvalget fr Børn g Unge d. 14. august 2017. Høringsperide: 15. august 2017 1. september 2017 Liste ver høringssvar Nr. Høringssvar

Læs mere

Privatlivsbeskyttelsespolitik for Andelsboligforeninger

Privatlivsbeskyttelsespolitik for Andelsboligforeninger Dat 19. juni 2018 Privatlivsbeskyttelsesplitik fr Andelsbligfreninger Vi tager din persndatabeskyttelse alvrligt Dataansvarlighed Andelsbligfreninger behandler persndata g har derfr vedtaget denne privatlivsbeskyttelsesplitik,

Læs mere

1.1 Formål Dataansvar BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER RELATERET TIL UDLEJNING MV Oprettelse af sag... 2

1.1 Formål Dataansvar BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER RELATERET TIL UDLEJNING MV Oprettelse af sag... 2 B E H A N D L I N G A F P E R S O N O P L Y S N I N G E R O M B E B O E R E 1.1 Frmål... 2 1.2 Dataansvar... 2 2. BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER RELATERET TIL UDLEJNING MV.2 2.1 Oprettelse af sag... 2

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 3. april 2012 Samlet driftsudbud 2012 Entreprise ME-KB-OD (Krnprins Frederiks Br) Indhldsfrtegnelse: 1. Overdragelse af medarbejdere fra BV System v/ Michael Schlægelberger

Læs mere

Udkast til politiske mål inden for Udvalget for Voksne og Sundheds område

Udkast til politiske mål inden for Udvalget for Voksne og Sundheds område Direktinssekretariatet Ntat Til: Udvalget fr Vksne g Sundhed Sagsnr.: 2010/02794 Dat: 17-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Udkast til plitiske mål inden fr Udvalget fr Vksne g Sundheds mråde Helle Hagemann Olsen

Læs mere

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere:

Referat. Møde i Personalepolitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelokale 20. Deltagere: Referat Møde i Persnaleplitisk underudvalg Mandag den 8. januar 2018 kl. 12:30 Mødelkale 20 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Marianne Evers Michael Nørgaard Kim Leck Fischer Medarbejderrepræsentanter:

Læs mere

Indledning Handlingsplan 2013-2014

Indledning Handlingsplan 2013-2014 Side 2 Indledning På reginsrådets møde den 31. januar 2012 blev Plitik fr Sundhedsfrskning 2020 endeligt vedtaget med henblik på efterfølgende implementering, sm gik straks i gang med aktiviteter i 2012.

Læs mere

Tidlig inddragelse af entreprenørernes kompetencer i henhold til gældende udbudsregler

Tidlig inddragelse af entreprenørernes kompetencer i henhold til gældende udbudsregler Tidlig inddragelse af entreprenørernes kmpetencer i henhld til gældende udbudsregler v/ Partner Tina Braad Fælles arrangement i Dansk Frening fr Udbudsret g Onsdag den 11. nvember 2015 Det Danske Selskab

Læs mere

Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Roslyng Jensen

Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Roslyng Jensen Center fr Kultur g Fritid Ådalsparkvej 2, 2970 Hørshlm Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Rslyng Jensen Dat: 07.02.2018 Center fr Kultur g Fritid hrshlm.dk Åbningstider Mandag - fredag 9-13 Trsdag

Læs mere