Ringsted Kommune godkender hermed, at der er sket opfyldelse af meddelt Caroline og Svend Pedersen Høedvej Jystrup Midtsj.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ringsted Kommune godkender hermed, at der er sket opfyldelse af meddelt Caroline og Svend Pedersen Høedvej 15 4174 Jystrup Midtsj."

Transkript

1 Opfyldelse af undersøgelsespåbud, frvarsling af prydningspåbud efter spild fra villalietank på ejendmmen Høedvej 15, 4171 Jystrup Midtsj. Ringsted Kmmune Ringsted Kmmune gdkender hermed, at der er sket pfyldelse af meddelt Carline g Svend Pedersen Høedvej Jystrup Midtsj. påbud m undersøgelse af frureningen på ejendmmen Høedvej 15, 4176 Midtsj. Samtidig meddeles det, at Ringsted Kmmune påtænker at meddele påbud m prensning på ejendmmen Høedvej 15, 4171 Jystrup Midtsj. I bilag 1 er vedlagt en beskrivelse af sagens udvikling indtil dat. Opfyldelse af undersøgelsespåbud Ringsted Kmmune har i brev den 24. ktber 2008 påbudt, at der blev fretaget en undersøgelse af den knstaterede liefrurening på ejendmmen, herunder fremsendt frslag til, hvrdan følgerne af frureningen afhjælpes. Frureningsskaden varetages efter jrdfrureningslvens 49 af frsikringsselskabet Tpdanmark, der via OM (Oliebranchens Miljøpulje) har bedt Orbicn m at udføre den knkrete undersøgelse, samt kmme med frslag til afhjælpning af frureningen. Ringsted Kmmune har den 6. februar 2009 mdtaget et ntat fra Orbicn, der beskriver de udførte undersøgelser. I ntatet er frureningens udbredelse beskrevet, g der er pstillet frslag til afværgeprjekter. I frlængelse af det fremsendte ntat er der mellem Oliebranchens Miljøpulje, Orbicn, Ringsted Kmmune g dennes rådgiver EKJ afhldt et møde, hvr de tekniske frhld i sagen er blevet diskuteret. Resultatet af mødet er beskrevet i referat af den 23. december Der blev herefter ved brev af 14. januar 2010 indskærpet at der skulle udføres en undersøgelse til vurdering af indeklimarisik. Denne undersøgelse er udført g fremsendt til Ringsted Kmmunen den 28. april Efterfølgende har Ringsted Kmmunen franstaltet, at der er fretaget en byggeteknisk gennemgang med det sigte, at vurdere g prisfastsætte afværgescenarie 2, samt at få fretaget en vurdering af bligen af uvildig ejendmsmægler. Ringsted Kmmune vurderer samlet set, at kmmunens påbud af 24. ktber 2008 g af 14. januar 2010 m undersøgelse af den knstaterede frurening samt fremsendelse af frslag til afhjælpning af frureningen, er pfyldt. Natur g Miljø 18. ktber 2011 Dir. telefn Sag: Teknisk Frvaltning Rønnedevej Ringsted Tlf Fax ringsted@ringsted.dk Åbningstider: Mandag - Trsdag Fredag

2 Knstateret frurening På baggrund af de undersøgelser sm Hedeselskabet/Orbicn har udført på ejendmmen, er det vurderet, at der er efterladt kg lie i jrden (svarende til l lie). Heraf ligger de 140 kg (165 l) under huset. Frureningen ligger fra 1 meter under terræn (i den sydlige del fra mkring 1,5 mut) g stpper mkring 2,5 meter under terræn. Der er knstateret et indhld af lie under bligen på p til 5100 mg/kg. Der er endvidere knstateret p til 130 µg fyringslie/l i det terrænnære grundvand i de seneste prøver. Det er vurderet, at der er mkring 30 g lie i det terrænnære grundvand. En risikvurdering ved brug af JAGG giver, at der er risik ved trin 1 g 2. Frureningsudbredelsen i grundvandet er mkring 420 m². De undersøgelser af indeklimaet, der er fretaget, har ikke givet anledning til mistanke m uacceptable indhld af liekmpnenter i indeklimaet. Afværgescenarium 1 Dette scenarium er udført i 2004/2005. Ringsted kmmunen påbød prensning m scenarium 2, men afgørelsen blev påklaget til Miljøstyrelsen af jeres frsikringsselskab. Medens afgørelsen af klagesagen blev afventet, franledigede Tpdanmark g Oliebranchens Miljøpulje, at scenarie 1 blev udført. Scenarie 1 har bestået i at pgrave frurening mkring tanken i et mråde på ca. 40 m² ned til 2 meter under terræn. Der er efterladt frurening i bunden af udgravningen g under huset. Afværgescenarium 2 Dette scenarium har ændret sig i takt med at nyere undersøgelser har vist at frureningsudbredelsen er større end antaget i Scenariet beskriver dg frtsat prensning under bebelsen, mens bebelsen bliver stående. Sm supplement til Orbicns vurdering af dette scenarium, har Ringsted Kmmune fået frtaget en byggeteknisk gennemgang med henblik på at prisfastsætte scenariet. Ntatet er vedlagt sm bilag 2. Frureningsmæssigt frventes det, med byggeteknisk sikring af bygningen, at det er muligt at fjerne frureningen under bebelsen. Det frventes endvidere efter genetablering, at frureningen uden fr bygningen kan fjernes. Byggeriet er fra før 1800 g er i meget dårlig stand, hvrfr der kan være str risik fr ufrudsete udgifter. Kmmunens beregning, jf. bilag 4, viser, at det frventes at byggeteknisk sikring, fjernelse af frurening under g uden fr bebelsen, reetablering, rådgiver udgifter m.v. beløber sig til kr ekskl. mms. Heri er ikke medtaget udgifter til genhusning. Kmmunen vurderer, at langt hvedparten af frureningen kan fjernes ved gennemførelsen af scenarium 2. Afværgescenarium 3 Dette scenarium handler frtsat m en tilnærmelsesvis fuld prensning med nedrivning af bebelsen g hele kstalden, sm er bygget sammen med bebelsen.

3 Efter nedrivning vil jrdfrureningen være umiddelbart tilgængeligt, g risiken fr ufrudsete mkstninger reduceret. Kmmunen vurderer, at frureningen kan fjernes helt ved gennemførelsen af scenarium 3. Med henblik på at vurdere hvilken kmpensatinsstørrelse, der mtrentlig kan frventes, har Ringsted Kmmune indhentet en ejendmsmæglervurdering. Vurderingen er vedlagt dette brev sm bilag 3. Orbicn har i 2009 udarbejdet et verslag ver hvad scenarie 3 vil kste. Ringsted Kmmune har i den frbindelse lavet ngle redigeringer g tilføjelser, samt indeksreguleret priserne. Dette fremgår af vedlagte bilag 4. Fjernelse af bebelse g kstald, kmpensatin til grundejer, fjernelse af frurening g reetablering m.v. vil beløbe sig til kr. ekskl. mms. Vurdering Det er Ringsted Kmmunes vurdering, at der på grund af den knstaterede frurening kan meddeles påbud m prensning. Kmmunen har i sin vurdering af valg af afværgetiltag lagt vægt på følgende frhld: Frureningen er pstået i frbindelse med spild fra en villalietank. I Miljøstyrelsens afgørelse fra 2006 ændredes kmmunens påbud m prensning efter scenarie 2, til et påbud m at udarbejde en frnyet risikvurdering i frhld til det primære grundvandsmagasin. Risikvurderingen skulle tage udgangspunkt i den restfrurening, der var efterladt i gravefeltet mellem bligen g Møllebjergvej, samt under Møllebjergvej. Det var en frudsætning, at frureningen under bligen under alle mstændigheder skulle fjernes, fr at afværge risici i frbindelse med eventuelle fremtidig ændret arealanvendelse. Derfr påbød Miljøstyrelsen gså, at der blev udarbejdet et frslag til fjernelse af frureningen under bligen i et mtrentligt mfang svarende til scenarium 2. Ejendmmen ligger i et mråde med særlige drikkevandsinteresser. Der er knstateret et indhld af lie i det sekundære grundvand. Og indhldet medfører verskridelse af trin 1 g 2 ved beregning med Miljøstyrelsens risikvurderingsværktøj JAGG. Der er knstateret kncentratiner p til 5100 mg/kg, sm er en verskridelse af grænseværdien på ver 30 gange. Denne frurening kan udgøre en sundhedsrisik i frbindelse med kntakt ved en evt. fremtidig ændret arealanvendelse, da man kan støde på frureningen ved gravearbejder fra 1 til 2,5 meter under terræn. Frureningen frventes ikke at blive nedbrudt indenfr bebelsens frventede levetid, i bligens nuværende frm. Kmmunen frvarsler på denne baggrund følgende påbud:

4 Påbuddet vil lyde: På baggrund af venstående skal Ringsted Kmmune hermed påbyde: at fremsende et prjekt fr prensningen på Høedvej 15, 4171 Jystrup Midtsj. efter afværgescenarium 3 til Ringsted Kmmune. Prjektet skal være Ringsted Kmmune i hænde inden 4 uger fra påbuddet meddeles. Prjektet skal indehlde en nærmere beskrivelse af arbejdet, herunder: En tidsplan fr prjektets gennemførelse. En plan fr aftale m kmpensatin mellem grundejer g Tpdanmark. En plan fr hvrdan frureningspgravningen tilrettelægges, herunder både det miljøtekniske g det byggetekniske tilsyn. En plan fr hvrdan det dkumenteres at frureningen er fjernet. En beskrivelse af håndteringen af pgravet jrd g materialer. En beskrivelse af hvrnår g hvrledes undersøgelsesbringerne på ejendmmen vil blive sløjfet. En beskrivelse af øknmiske faktrer i frbindelse med prjektet, herunder, men ikke begrænset til, et budget ver en gennemførelse af Orbicns scenarium 3, kmpensatin fr bygningsdele, anden kmpensatin fx haveanlæg, genhusning m.v. Oprensning/afværge samt prøvetagning skal udføres efter retningslinjerne i Miljøstyrelsens vejledning nr. 6 g 7, 1998, Oprydning på frurenede lkaliteter, at fjerne den knstaterede frurening g genprette den hidtidige tilstand ved gennemførelse af afværgescenarium 3, i verensstemmelse med det fremsendte prjekt, når det er gdkendt af Ringsted Kmmune, g der er indgået en aftale m kmpensatin mellem grundejer g Tpdanmark. Hvis der md frventning efterlades en mindre frurening, skal det gdtgøres med str sikkerhed, at frureningen ikke udgør en risik fr grundvandet eller fr nuværende eller fremtid arealanvendelse. at dkumentere ved prøvetagning g analyse, at venstående krav er pfyldt, dg med pstart senest 3 måneder fra kmmunen har gdkendt prensningsprjektet at iværksætte franstaltningerne snarest g senest 12 uger fra den dat Ringsted Kmmune har gdkendt prensningsprjektet, dg senest 20 uger fra meddelelsen af dette påbud. Franstaltningerne skal være afsluttet senest 35 uger efter meddelelse af dette påbud. Hjemmel fr det varslede påbud Påbuddet vil blive meddelt i henhld til 48 i lvbekendtgørelse nr af 4. december 2009 m frurenet jrd. Det betyder at kmmunen, uanset hvrdan frureningen er sket, kan meddele påbud til ejeren af lietanken m såvel

5 afgivelse af plysninger g undersøgelser sm mhandlet i 40, stk. 1, g m at fjerne den knstaterede frurening g genprette den hidtidige tilstand eller fretage tilsvarende afhjælpende franstaltninger. Frist fr bemærkninger Eventuelle bemærkninger til varslingen af påbuddet skal sendes til Ringsted Kmmune senest 4 uger fra dags dat. Herefter vil frvaltningen fremkmme med en indstilling til Klima- g Miljøudvalget. Jeg skal derfr plyse Jer m jeres ret til at udtale jer i sagen, således at jeres synspunkter kan indgå i det plitiske udvalgs vervejelser, når spørgsmålet m påbud drøftes. Der gøres pmærksm på at I har ret til aktindsigt i denne sag. Orientering m krtlægning af liefrureninger efter jrdfrureningslven Der gøres pmærksm på, at Regin Sjælland krtlægger alle jrdfrureninger sket efter den 1. januar 2000 g sm kan være til fare fr mennesker g miljø. Dette gælder uanset, hvrnår g hvrdan frureningen er pstået. En krtlægning betyder bl.a.: at ejendmmen vil blive indført i et ffentligt tilgængeligt register, med plysning m at ejendmmen er eller kan være frurenet, at kmmunen i visse tilfælde skal give tilladelse til byggeri, eller gravearbejder på ejendmmen at det evt. kan få betydning fr ejendmmens værdi, belåning m.v. Hvis en krtlægning efter jrdfrureningslven skal undgås, skal der freligge dkumentatin fr, at frureningen er fjernet eller nedbragt til et niveau, der ikke medfører en krtlægning. Fr at tilvejebringe denne dkumentatin skal der udtages renbundsprøver. Kravene til disse prøver stilles af Regin Sjælland, da det er reginen, der vurderer, m en ejendm er mfattet af krtlægningen eller ej. Venlig hilsen Bilag Ina Nielsen Natur g Miljøchef Bilag 1: Tidligere undersøgelser g prensning samt tidligere påbud i sagen, Høedvej 15, 4171 Jystrup Midtsj. Bilag 2: Ntat m bygningsregistrering g verslag, EKJ af 18. maj 2011 Bilag 3: Ejendmsvurdering fra DIBA af 11. maj 2011 Bilag 4: Regneark med plistning af udgifter til scenarium 2 g 3 udarbejdet af Ringsted Kmmune på baggrund af hhv. Orbicns g EKJs beregninger. Kpi af dette brev til:

6 Orbicn, Susie Barfd, Tpdanmark, Brupvang 4, 2750 Ballerup Regin Sjælland, Natur & Miljø, Alléen 15, 4180 Srø

Varsling af påbud om regulering af støvemission fra håndtering af flis og træpiller på Assens Havn

Varsling af påbud om regulering af støvemission fra håndtering af flis og træpiller på Assens Havn Assens Havn Nrdre Havnevej 12 5610 Assens Att. Ole Knudsen Varsling af påbud m regulering af støvemissin fra håndtering af flis g træpiller på Assens Havn I frhld til støv er det administratinens faglige

Læs mere

Handleplan for de fire forureninger i Grindsted by

Handleplan for de fire forureninger i Grindsted by Område: Reginal Udvikling Udarbejdet af: Trine Krsgaard / Mette Christphersen Afdeling: Jrdfrurening E-mail: Trine.Krsgaard@reginsyddanmark.dk Jurnal nr.: 07/7173 Telefn: 76631560 / 76631939 Dat: 3. juni

Læs mere

Dette notat omhandler således alene ansøgning om afhændelse af almene boliger, i henhold til almenboliglovens 27 (salg) og 28 stk. 2-5 (nedrivning).

Dette notat omhandler således alene ansøgning om afhændelse af almene boliger, i henhold til almenboliglovens 27 (salg) og 28 stk. 2-5 (nedrivning). 27. januar 2015 Afhændelse/nedrivning af almene bliger Lv m almene bliger mv. (almenbliglven) mfatter flere frmer fr afhændelse af almene bliger. Blandt andet 75 a-m, der mhandler salg af almene bliger

Læs mere

Regulativ for jord. Teknik & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000

Regulativ for jord. Teknik & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Regulativ fr jrd Teknik & Miljø Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 1 Frmål...3 2 Lvgrundlag...3 3 Definitiner...3 4 Anvendelsesmråde...3 5 Pligter g rettigheder...4 6 Gebyrer...4 7 Registrering af udenlandske

Læs mere

Annoncering omfattende rådgiverressourcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Forsyning Ballerup. Beskrivelse af opgaven

Annoncering omfattende rådgiverressourcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Forsyning Ballerup. Beskrivelse af opgaven Annncering mfattende rådgiverressurcer til udarbejdelse af spildevandsstrategi i Frsyning Ballerup Frsyning Ballerup d. 9. juni 2015 Frsyning Ballerup ønsker på vegne af Afløb Ballerup A/S tilbud på rådgiverressurcer

Læs mere

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen_ Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: Kmmunalbestyrelsens mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Brian Hlm, Karsten Skawb-Jensen, Pernille Høxbr g Mette Bang Larsen havde meldt frfald. I stedet

Læs mere

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede voksenområde

Vejledning til standardkontrakter vedr. sociale tilbud på det specialiserede voksenområde Vejledning til standardkntrakter vedr. sciale tilbud på det specialiserede vksenmråde Indledning Rammeaftale m faglig udvikling, styring g krdinering af kmmunale g reginale tilbud indgås årligt mellem

Læs mere

Forslag fra Keld Boeck, Fjordvej 15 om gennemgang af servitutter

Forslag fra Keld Boeck, Fjordvej 15 om gennemgang af servitutter Dagsrdenens punkt 7.2 Ved Strandgaarden: Frslag fra Keld Beck, Fjrdvej 15 m servitutter Frslag fra Keld Beck, Fjrdvej 15 m gennemgang af servitutter Bestyrelsens reaktin på frslaget er det af bestyrelsen

Læs mere

Checkliste ved revision

Checkliste ved revision Lederhåndbg side 8.4.1 Checkliste ved revisin Grundlag til brug ved revisin af freningens tilskudsregnskab: Kmmunens regler fr revisin. Fra 1.januar 2003 er det kmmunen, sm fastsætter reglerne fr revisin.

Læs mere

Registrering af forurenet jord

Registrering af forurenet jord Regin Hvedstaden Kncern Milj Regin Hvedstaden Kngens Vange 2 3400 Hillerd Registrering af frurenet jrd Osterbrgade 226-238 g Carl Nielsens,{1161-5 2100 Ksbenhavn A Matrikel nr.5627 Udenbys Klredeb Kvarter.

Læs mere

Retningslinjer for puljen til lokale projekter (AKA-puljen)

Retningslinjer for puljen til lokale projekter (AKA-puljen) Aalbrg Kmmunes Aktinsgruppe fr Landdistrikterne Retningslinjer fr puljen til lkale prjekter (AKA-puljen) Frmål Frmålet med AKA-puljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer

Læs mere

Overdragelses- og økonomiaftale mellem Palm City Properties A/S og Frederikshavn Forsyning A/S vedr. kloakanlæg på Kærtoften og Kærvang

Overdragelses- og økonomiaftale mellem Palm City Properties A/S og Frederikshavn Forsyning A/S vedr. kloakanlæg på Kærtoften og Kærvang Palm City Prperties A/S Skagensvej 100A 9900 Frederikshavn Att. Ott Stavad Frederikshavn Frsyning A/S Knivhltvej 15, 9900 Frederikshavn Tlf. 98 45 60 00 Fax 98 43 93 88 Lkal tlf. 98 45 60 97 Sagsbeh.:

Læs mere

BYGGESKADEFONDEN RENOVERINGER OBLIGATORISK ORDNING BYGGESKADEFORSIKRING

BYGGESKADEFONDEN RENOVERINGER OBLIGATORISK ORDNING BYGGESKADEFORSIKRING RENOVERINGER OBLIGATORISK ORDNING Studiestræde 50, 1554 København V Tel 33 76 20 00, bsf@bsf.dk www.byggeskadefnden.dk BYGGESKADEFONDEN BYGGESKADEFORSIKRING Studiestræde 50, 1554 København V Tel 33 76

Læs mere

RETTEBEMÆRKNINGER TIL SKRIFTLIG KVALIFIKATIONSEKSAMEN 2011 Side 1 af 7 sider

RETTEBEMÆRKNINGER TIL SKRIFTLIG KVALIFIKATIONSEKSAMEN 2011 Side 1 af 7 sider Side 1 af 7 sider RETTEBEMÆRKNINGER TIL SKRIFTLIG KVALIFIKATIONSEKSAMEN FOR REGISTREREDE REVISORER 26. AUGUST 2011 Side 2 af 7 sider Generelt. Ved bedømmelsen lægges dels vægt på de i efterfølgende vejledning

Læs mere

Fælles regional retningslinje for ledelse

Fælles regional retningslinje for ledelse Psykiatri g Scial Januar 2016 Fælles reginal retningslinje fr ledelse Resume ver arbejdsgange vedrørende ledelse Arbejdet med ledelse Generelt Indhldet i de lkale virksmhedsgrundlag Evaluering af resultater

Læs mere

Informationsmøde for virksomheder udtaget til kvalitetskontrol i 2018

Informationsmøde for virksomheder udtaget til kvalitetskontrol i 2018 Infrmatinsmøde fr virksmheder udtaget til kvalitetskntrl i 2018 5. september 2018 Marianne Plug g Christel Maria Thusing Agenda 1 Indledning 2 Risikbaseret kvalitetskntrl 3 Opstart g planlægning af kvalitetskntrllen

Læs mere

Mode i KKR Similand den ö. Dagsordenens punkt2. 3.a. /2 LLAN D

Mode i KKR Similand den ö. Dagsordenens punkt2. 3.a. /2 LLAN D 1 Mde i KKR Similand den 6113-201ö NOTAT 4). Dagsrdenens punkt2. 3.a. /2 LLAN D 9 Til: K 1.7 Ntat vedr. tillægsydelser i Regin Sjælland på det specialiserede scialmråde i. Indledning Styregruppen fr rammeaftalen

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Den 13. marts 2015. Vandløbstilladelse til kabelkrydsning af Vandløbet gennem Nr.

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Den 13. marts 2015. Vandløbstilladelse til kabelkrydsning af Vandløbet gennem Nr. EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkebrg Den 13. marts 2015 Vandløbstilladelse til kabelkrydsning af Vandløbet gennem Nr. Lem Enge Skive Kmmune har den 3. marts 2015 mdtaget en ansøgning fra Energi-

Læs mere

Databehandler aftale (Standard)

Databehandler aftale (Standard) Databehandler aftale (Standard) Mellem Firma Privat persn Firma Privat persn Firma navn Firma adresse Firma CVR Databehandleren Firman navn Firma adresse Firma CVR Den dataansvarlige 1 Indhld 2 Baggrund

Læs mere

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19.

Vejledning om ansøgning til Særligsoc 2009 / 2010. Tips og Lottopuljen til særlige sociale formål - frivilligt socialt arbejde - 7. 18. 19. VELFÆRDSMINISTERIET Vejledning m ansøgning til Særligsc 2009 / 2010 Tips g Lttpuljen til særlige sciale frmål - frivilligt scialt arbejde - 7. 18. 19. 50 Ansøgningsfrist 16. februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere

Sundhedsstyrelsen indkalder hermed ansøgninger fra private organisationer om tilskud fra puljen Børn som pårørende til psykisk syge og misbrugere OPSLAG AF SATSPULJE Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere indkalder hermed ansøgninger fra private rganisatiner m tilskud fra puljen Børn sm pårørende til psykisk syge g misbrugere Under satspuljen

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Arbejdsopgaver i Miljøafdelingen

Arbejdsopgaver i Miljøafdelingen Arbejdspgaver i Miljøafdelingen Udarbejdet af: Olav Bjesen Dat: 13. august 2015 Arbejdspgaver i Miljøafdelingen August 2015 Indledning Miljøafdelingens pgaver har rødder tilbage til de tidligere sundhedskmmissiner.

Læs mere

Annonceringsmateriale - Annoncering af Computere til skoler i Silkeborg Kommune

Annonceringsmateriale - Annoncering af Computere til skoler i Silkeborg Kommune Annncering af bærbare cmputere - Bilag E, Kvittering [ Annnceringsmateriale - Annncering af Cmputere til skler i Silkebrg Kmmune Tidsplan 13.3.2012 Annncering 27.3.2012, kl. 12.00 Frist fr afgivelse af

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsrdning fr Grøn industrisymbise Dette er en vejledning til virksmheder, sm ønsker at søge m tilskud til teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i frbindelse med etablering af

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark

Kommunalbestyrelsen Langeland kommune. Regionsrådet Region Syddanmark Kmmunalbestyrelsen Langeland kmmune Reginsrådet Regin Syddanmark mdtg den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de bligatriske seks indsatsmråder, indgået mellem reginsrådet i Regin Syddanmark g kmmunalbestyrelsen

Læs mere

Matr. nr: 25DA, HOLBÆK MARKJORDER Ejd. nr.: Ejendom: 850 Beliggenhed: Blomsterhaven 7, 4300 Holbæk Bygn. nr.: 1 Andreasskolen

Matr. nr: 25DA, HOLBÆK MARKJORDER Ejd. nr.: Ejendom: 850 Beliggenhed: Blomsterhaven 7, 4300 Holbæk Bygn. nr.: 1 Andreasskolen Kirsten Srnum HOLBÆK KOMMUNE Kullegaard A/S 10, 2.sal 4300 Hlbæk Att. Sille Ltzfeldt Dat: 21-03-2017 Sagsb.: Kirsten Srnum Sagsnr.: 17/1019 Telefn: 7236 4917 E-mail: kirs@hlb.dk Byggetilladelse Matr. nr:

Læs mere

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 16. juni 2011. Advokat, partner, Henrik Holtse hho@bechbruun.com

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 16. juni 2011. Advokat, partner, Henrik Holtse hho@bechbruun.com Frhandlinger - regler g prces IKA Indkøbsjura, 16. juni 2011 Advkat, partner, Henrik Hltse hh@bechbruun.cm Overblik Hvrnår kan rdregiver frhandle? Tilbudslven Udbudsdirektivet Frsyningsvirksmhedsdirektivet

Læs mere

Containerterminal med håndtering af farligt gods på Østhavnen, Aarhus Havn

Containerterminal med håndtering af farligt gods på Østhavnen, Aarhus Havn Cntainerterminal med håndtering af farligt gds på Østhavnen, Aarhus Havn Grundlag g frudsætninger Miljøstyrelsen har i december 2014 udstedt kmmuneplantillæg fr cntainerterminal med håndtering af farligt

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Offentligt Miljø- g Fødevareudvalget 2014-15 (2. samling) MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 123 Offentligt NOTAT Jrd & Affald J.nr. MST-001-13422 Ref. ki/hekh Den 25. september 2015 Status fr frureningen ved

Læs mere

Annoncering vedrørende frit-valgsområdet i Faaborg-Midtfyn Kommune

Annoncering vedrørende frit-valgsområdet i Faaborg-Midtfyn Kommune Annncering vedrørende frit-valgsmrådet i Faabrg-Midtfyn Kmmune 1 1 Indledning Nærværende annncering af fritvalgsmrådet vedrører persnlig pleje g praktisk hjælp efter servicelven 83 i Faabrg-Midtfyn Kmmune

Læs mere

Vejledning til kulturaftaler

Vejledning til kulturaftaler Hvad er en kulturaftale Vejledning til kulturaftaler En kulturaftale er en frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet g en række kmmuner. Tilsammen udgør kmmunerne i aftalen det, der kaldes

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg Mødet blev afhldt Rådhus. Fra Bligfreningen AAB: Direktør Christian Høgsbr, gruppeleder Henrik Schultz g kundechef Pia Skv. Fra Frederiksberg Kmmune: Leder af Byggeri g Arkitektur Luise Rsendahl Henriksen,

Læs mere

UDBUDSMATERIALE TIL UDARBEJDELSE AF TILBUD PÅ RENGØRING I

UDBUDSMATERIALE TIL UDARBEJDELSE AF TILBUD PÅ RENGØRING I UDBUDSMATERIALE TIL UDARBEJDELSE AF TILBUD PÅ RENGØRING I Udarbejdet: Nvember 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 UDBUDSBETINGELSER... 2 1. Indledning... 2 1.1 Velkmst... 2 2. Generelle frhld...

Læs mere

Hillerød Kommune. It-sikkerhedspolitik Overordnet politik

Hillerød Kommune. It-sikkerhedspolitik Overordnet politik Hillerød Kmmune It-sikkerhedsplitik Overrdnet plitik 23-02-2011 Plitik Frrd Dette er Hillerød Kmmunes it-sikkerhedsplitik, sm er udarbejdet af Administratinen, med udgangspunkt i DS484-2005 g ISO27001.

Læs mere

Boligmuligheder for kontanthjælpsmodtagere på laveste ydelse

Boligmuligheder for kontanthjælpsmodtagere på laveste ydelse Bligmuligheder fr kntanthjælpsmdtagere på laveste ydelse I frbindelse med kntanthjælpsrefrmen er de tidligere matchgrupper blevet afskaffet. Fremver skal unge uden en erhvervskmpetencegivende uddannelse,

Læs mere

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange.

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange. Dateret: 29. juni 2011. Gdkendt af DAK: 22.juni 2011 frventet revisin sidst i 2011 Reginal vejledning Utilsigtede hændelser i sektrvergange. Begrebsafklaring, håndtering g læring i rganisatiner 1. Indledning

Læs mere

Bilag: Status juni 2008 vedrørende projekter bevilget landdistriktsmidler november 2007

Bilag: Status juni 2008 vedrørende projekter bevilget landdistriktsmidler november 2007 Bilag: Status juni 2008 vedrørende prjekter bevilget landdistriktsmidler nvember 2007 Jurnalnummer Prjekt titel Ansøgt bevilling Bevilling Betingelser knyttet til bevilling 1849-20811 Kæret/Oasen grønt

Læs mere

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016 Opfølgning g fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi fr vksenmrådet på Handicap g Psykiatri, 2013-2016 den indledende tekst under hvert punkt er fra den tidligere besluttede strategi, pfølgning

Læs mere

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011

J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 J.nr. 2010 1937 28. februar 2011 (EU-reference nr. 2011-031741) Udbud af krtlægning af erfaringerne med efterværn g mægling samt afdækning af nye frmer fr støttemuligheder fr mænd g kvinder, der har været

Læs mere

Indstilling. Nyt storkøkken til Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg - forøget anskaffelsessum. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Nyt storkøkken til Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg - forøget anskaffelsessum. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed g Omsrg Den 18. juli 2007 Århus Kmmune Bygningsafdelingen Sundhed g Omsrg Nyt strkøkken til Magistratsafdelingen fr Sundhed g Omsrg - frøget anskaffelsessum

Læs mere

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER

RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER UDBUDSBETINGELSER RÅDGIVNING VEDR. STØJSKÆRMSPROJEKTER APRIL 2014 2 af 9 Indhld ADVEST-MA.R01 INDHOLDSFORTEGNELSE BESTEMMELSER OM UDBUD OG TILBUD (BUT)... 3 1. Alment... 3 2. Orientering... 3 3. Udbud...

Læs mere

KRAV TIL PROJEKT- MATERIALE M.V.

KRAV TIL PROJEKT- MATERIALE M.V. KRAV TIL PROJEKT- MATERIALE M.V. I OMBYGNINGSSAGER, HVOR- TIL DER SØGES OFFENTLIG STØTTE I HENHOLD TIL BYFORNYELSES- LOVGIVNINGEN. Område - g Byfrnyelse fr Ursula Bach, TMF Januar 2011, pdateret nvember

Læs mere

Programplan - Vejledning

Programplan - Vejledning Prgramplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER PROGRAMPLAN... 3 2. FORMÅL MED PROGRAMPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER PROGRAMPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF PROGRAMPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er prgramplan

Læs mere

Effektiv digital selvbetjening

Effektiv digital selvbetjening Udviklingsønsker fr Navne- g adressebeskyttelse 1. Indledning Nedenstående beskriver kmmunale frslag til udviklingstiltag fr eksisterende g nye løsninger inden fr mrådet Navne- g adressebeskyttelse. Frslagene

Læs mere

Samtidig er der søgt om dispensation til ikke at etablerer en inspektionsbrønd i forbindelse med hver boring.

Samtidig er der søgt om dispensation til ikke at etablerer en inspektionsbrønd i forbindelse med hver boring. Returadresse: Køge Kmmune, Miljø Trvet 1, 4600 Køge Jens Osvald Erfurth Østervang 22 4100 Ringsted Dat Teknik- g Miljøudvalget Klik her fr at angive tekst. Tilladelse til etablering af t dybe jrdvarmebringer

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE REGISTRERING AF KLOAKKER FOR AAB

UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE REGISTRERING AF KLOAKKER FOR AAB UDBUDSBETINGELSER VEDRØRENDE REGISTRERING AF KLOAKKER FOR AAB Side 2 af 10 Bligfreningen AAB fremsender hermed udbudsmaterialet vedrørende ffentligt EU udbud 2015/S 221-402935 Klakregistrering på AAB s

Læs mere

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Skovvejen/Skovparken, Kolding Kommune

Notat om dispensationsansøgning, jf. almenboliglovens 168 a, stk. 3, for boligområdet Skovvejen/Skovparken, Kolding Kommune Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefn +45 7221 8800 Fax 7262 6790 inf@tbst.dk www.tbst.dk Ntat BO0104-002 13-02-2019 Ntat m dispensatinsansøgning, jf. almenbliglvens 168 a, stk. 3, fr bligmrådet

Læs mere

Bølgeplan - Vejledning

Bølgeplan - Vejledning Bølgeplan - Vejledning Januar 2014 Indhld 1. HVAD ER BØLGEPLAN... 3 2. FORMÅL MED BØLGEPLAN... 3 3. HVEM MODTAGER BØLGEPLAN... 3 4. UDARBEJDELSE AF BØLGEPLAN... 3 5. SKABELON... 3 1. Hvad er bølgeplan

Læs mere

Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej

Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej Hjemmeplejen, Distrikt Hesseløvej Rapprt ver tilsyn 2013 Scialcentret 1 Indhld Hjemmeplejen, Distrikt... 1 Hesseløvej... 1 Beskrivelse af enheden: Lvgrundlag, rammer g vurdering... 3 Navn g Adresse...

Læs mere

Vejledning til kommuner om refusion af kommunale udgifter ved køb af refusionsgodkendte forestillinger af børneteater og opsøgende teater

Vejledning til kommuner om refusion af kommunale udgifter ved køb af refusionsgodkendte forestillinger af børneteater og opsøgende teater Vejledning til kmmuner m refusin af kmmunale udgifter ved køb af refusinsgdkendte frestillinger af børneteater g psøgende teater Hjemmelsgrundlag g refusinens størrelse Kmmuner kan få refunderet 50 prcent

Læs mere

Referat Direktørforum for almene boliger

Referat Direktørforum for almene boliger Referat Direktørfrum fr almene : Onsdag den 06. april 2016 Mødetidspunkt:Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 12:30 Mødested: Det Blå Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Marianne Hff Andersen

Læs mere

Hurtig-byggesagsbehandling af ukomplicerede byggesagstyper i Kalundborg kommune.

Hurtig-byggesagsbehandling af ukomplicerede byggesagstyper i Kalundborg kommune. Hurtig-byggesagsbehandling af ukmplicerede byggesagstyper i Kalundbrg kmmune. 1. Hvad er byggeri af begrænset kmpleksitet, der ikke skal teknisk byggesagsbehandles g hvad er fuldt plyst i denne sammenhæng?

Læs mere

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange.

Regional vejledning Utilsigtede hændelser i sektorovergange. Reginal vejledning Utilsigtede hændelser i sektrvergange. Begrebsafklaring, håndtering g læring i rganisatiner 1. Indledning Grundaftalen fr Sundhedsaftalerne fr 2011-14 mfatter samarbejdet m utilsigtede

Læs mere

Privatlivspolitik for

Privatlivspolitik for Privatlivsplitik fr Kntaktplysninger: Døssing & Partnere, Revisinsinteressentskab Rskildevej 12 a 3400 Hillerød Telefn +45 48247314 CVR: 54879911 Telefn 48247314 Fax 48247310 Mail dssing@dssing.dk Kmmune

Læs mere

Sanktioner - hvordan er processen op til og under en sanktion?

Sanktioner - hvordan er processen op til og under en sanktion? Erfa-møde den 3. maj 2019 fr jurister g advkater, der beskæftiger sig med lv m scialtilsyn Sanktiner - hvrdan er prcessen p til g under en sanktin? Sanktiner er et vigtigt emne i dag - hvrfr? Scialtilsyn

Læs mere

Godkendelse af projektforslag om flisfyret kedel til fjernvarme for Oksbøllejren Dok.nr.: 10087 Sagsid.: 15/11839 Initialer: Heox Åben sag

Godkendelse af projektforslag om flisfyret kedel til fjernvarme for Oksbøllejren Dok.nr.: 10087 Sagsid.: 15/11839 Initialer: Heox Åben sag Gdkendelse af prjektfrslag m flisfyret kedel til fjernvarme fr Oksbøllejren Dk.nr.: 10087 Sagsid.: 15/11839 Initialer: Hex Åben sag Sagsfremstilling Baggrund COWI har fr Oksbøl Varmeværk A.m.b.a. udarbejdet

Læs mere

Kaj Munk. Hestehavevej Ryslinge LANDZONETILLADELSE SVENDBORGVEJ 102A (5762) - LANDZONETILLADELSE TIL NYT MENIGHEDSHUS. Sagsnr.

Kaj Munk. Hestehavevej Ryslinge LANDZONETILLADELSE SVENDBORGVEJ 102A (5762) - LANDZONETILLADELSE TIL NYT MENIGHEDSHUS. Sagsnr. Kaj Munk Hestehavevej 45 5856 Ryslinge Erhverv, Blig g Natur Team Byg Ramsherred 5, 2. sal 5700 Svendbrg LANDZONETLLADELSE SVENDBORGVEJ 102A (5762) - LANDZONETLLADELSE TL NYT MENGHEDSHUS Sagsnr.: 2017-0223

Læs mere

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland

Model for forstærket samarbejde om de mest specialiserede sociale tilbud i Nordjylland 27. februar 2014 Mdel fr frstærket samarbejde m de mest specialiserede sciale tilbud i Nrdjylland Indhld 1. Baggrund... 2 2. Frmål... 2 3. Kriterier fr udvælgelse af de mest specialiserede tilbud... 3

Læs mere

Virksomhedsoplysninger

Virksomhedsoplysninger Alt det inf du behøver... Frretningsbetingelser & persndataplitik Virksmhedsplysninger Den-design A/S (datterselskab af HFP) CVR NR.: 17023292 Adresse: Hestehaven 16, 8721 Daugaard, DK Mail: Michela@den-design.dk

Læs mere

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune

Notat. SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Ntat Side 1 af 11 Til Til Kpi til Byrådet Drøftelse Administratinsgrundlag fr frældrebetaling ved anbringelse af børn g unge uden fr hjemmet. Grundlæggende m frældrebetaling Betaling er udgangspunktet

Læs mere

Instruks for fysisk fastholdelse i hygiejnesituationer (SEL 126a)

Instruks for fysisk fastholdelse i hygiejnesituationer (SEL 126a) INSTRUKS fr fysisk fasthldelse i hygiejnesituatiner magtanvendelse ktber 2015 Instruks fr fysisk fasthldelse i hygiejnesituatiner (SEL 126a) Udstedt: 12. februar 2015. Redigeret ktber 2015 Gdkendt af:

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål Opdateres løbende Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220

Ofte stillede spørgsmål Opdateres løbende Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Ofte stillede spørgsmål Opdateres løbende Teknik g Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Ofte stillede spørgsmål Her vil Slagelse Kmmuneløbende svare på de spørgsmål der kmmer

Læs mere

Forskrift for Sorø Kommune. Om visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder

Forskrift for Sorø Kommune. Om visse miljøforhold ved midlertidige bygge- og anlægsarbejder Frskrift fr Srø Kmmune Om visse miljøfrhld ved midlertidige bygge- g anlægsarbejder Frskrift fr visse miljøfrhld ved midlertidige bygge- g anlægsarbejder i Srø Kmmune Vedtaget af Teknik g Miljøudvalget

Læs mere

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE

Notat. Udvikling af ny Folkeregisteradministration BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Til: Kpi til: BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dat: 1. maj 2014 Tlf. dir.: E-mail: Ntat Udvikling af ny Flkeregisteradministratin Indledning Flkeregisteret er indgangen ved tilflytning til kmmunen, g efterfølgende

Læs mere

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle

Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i boli.nu. kom foran på ventelisten. boli.nu for alle km fran på ventelisten Tid til lejlighed? fleksibel udlejning i bli.nu bli.nu fr alle FLEKSIBEL UDLEJNING NYE MULIGHEDER I DE ALMENE BOLIGOMRÅDER Fredericia Kmmune g bli.nu har indgået en aftale m nye

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Forældreindflydelse. Dagtilbud Bornholm En ø et fællesskab. Styrelsesvedtægt for bestyrelse, forældrenetværk og forældreråd

Forældreindflydelse. Dagtilbud Bornholm En ø et fællesskab. Styrelsesvedtægt for bestyrelse, forældrenetværk og forældreråd Frældreindflydelse Dagtilbud Brnhlm En ø et fællesskab Styrelsesvedtægt fr bestyrelse, frældrenetværk g frældreråd Gdkendt af Kmmunalbestyrelsen 10. ktber 2013 1. Frmål Virksmheden drives i henhld til

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.1 Kommunikation

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Fælles regionale retningslinjer for: Standard 1.1 Kommunikation 4.1.2010 Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde Fælles reginale retningslinjer fr: Standard 1.1 Kmmunikatin Dansk kvalitetsmdel på det sciale mråde er igangsat af reginerne g Danske Reginer i fællesskab.

Læs mere

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen

REFERAT 1. gårdgruppemøde Boyesgade-karréen REFERAT 1. gårdgruppemøde Byesgade-karréen Afhldt i Kulturstaldene ved Halmtrvet, Onkel Dannys Plads 5, 1711 Kbh. V, nsdag d 14.5.2014. Deltagere: 31 bebere 43 var med på gårdvandringen. Karin Nygaard

Læs mere

dec Emne: Høringssvar lovforslag om bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v.

dec Emne: Høringssvar lovforslag om bedre rammer for tilsyn med frie grundskoler m.v. Undervisningsministeriet Departementet Frederikshlms Kanal 25 1220 København K AUDGRUND@uvm.dk dec. 2017 Emne: Høringssvar lvfrslag m bedre rammer fr tilsyn med frie grundskler m.v. Dansk frisklefrening

Læs mere

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 15. september Advokat, partner, Henrik Holtse

Forhandlinger - regler og proces IKA Indkøbsjura, 15. september Advokat, partner, Henrik Holtse Frhandlinger - regler g prces IKA Indkøbsjura, 15. september 2011 Advkat, partner, Henrik Hltse Overblik Hvrnår kan rdregiver frhandle? Tilbudslven Udbudsdirektivet Frsyningsvirksmhedsdirektivet Prcedureregler

Læs mere

1 Baggrund og sammenfatning

1 Baggrund og sammenfatning Byrådssekretariat Sagsnr. 91362 Brevid. 882362 Ref. NIR Dir. tlf. 46 31 80 09 niclair@rskilde.dk NOTAT: Evaluering af Særligt Tilrettelagt Ungdmsuddannelse (STU) Januar 2010 1 Baggrund g sammenfatning

Læs mere

Tilladelse til udledning af spildevand til Kommune vandløb 23, Holeby fra vaskeplads på Kærstrup Hovedgård 4960 Holeby

Tilladelse til udledning af spildevand til Kommune vandløb 23, Holeby fra vaskeplads på Kærstrup Hovedgård 4960 Holeby Tilladelse til udledning af spildevand til Kmmune vandløb 23, Hleby fra vaskeplads på Kærstrup Hvedgård 4960 Hleby 02-02-2016 Brevid: 3729516 Sagsnr.: 320213 Llland Kmmune Teknik- g Miljømyndighed Pstadresse

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Begreber og sammenhænge. i Byg og Miljø. Version 1.5 26. marts 2014 ROJ

KOMBIT Byg og Miljø. Begreber og sammenhænge. i Byg og Miljø. Version 1.5 26. marts 2014 ROJ KOMBIT Byg g Miljø Begreber g sammenhænge i Byg g Miljø Versin 1.5 26. marts 2014 ROJ Indhld Indhld... 2 Om denne vejledning... 4 Krt m Byg g Miljø... 5 Hvad er Byg g Miljø?... 5 Hvrdan kan ansøgerne bruge

Læs mere

Beskrivelse af dataområdet I dette notat præsenteres afgrænsede data vedr. opfølgning efter fødslen for mor og barn.

Beskrivelse af dataområdet I dette notat præsenteres afgrænsede data vedr. opfølgning efter fødslen for mor og barn. Område: Sundhedsmrådet Udarbejdet af: Anne Uller Afdeling: Sundhedssamarbejde g Kvalitet E-mail: anne.uller@reginsyddanmark.dk Jurnal nr.: 12/838 Telefn: 7663 1318/ 2920 1318 Dat: 30. marts 2012 Ntat Data

Læs mere

1 Den ordregivende myndighed... 3. 2 Beskrivelse af tjenesteydelsen... 5. 3. Tilbudsgivers egnethed... 7

1 Den ordregivende myndighed... 3. 2 Beskrivelse af tjenesteydelsen... 5. 3. Tilbudsgivers egnethed... 7 vedrørende Kulturstyrelsens rammeudbud af delaftaler vedrørende øknmiske g mediefaglige knsulentudtalelser til brug fr vurdering af ansøgninger m tilskud fra innvatinspuljen (Offentligt udbud) Indhldsfrtegnelse:

Læs mere

Indflydelse på budgettet i regionerne

Indflydelse på budgettet i regionerne Inspiratinsntat nr. 2aa til arbejdet i MED-Hvedudvalg 3. juli 2007 Indflydelse på budgettet i reginerne Generelt I frhld til kmmunerne hvr man har ét samlet budget, har man i reginerne i praksis 3 frskellige

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 11 Kvalitetsstandard fr støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Frmålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet rd fr serviceniveau. Den beskriver indhldet g mfanget

Læs mere

Periode 1. oktober december 2015 (4. kvartal 2015)

Periode 1. oktober december 2015 (4. kvartal 2015) Afdeling: Bygningsafdelingen Udarbejdet af: Bygherrerådgiver Tm Sltt Jurnal nr.: E-mail: Tm.Sltt@rsyd.dk Dat: 25.januar 2016 Telefn: 2920 1277 Ntat Nyt OUH Uvildig risikvurdering af kvalitetsfndsprjekt

Læs mere

BILAG 1 KLASSIFICERING OG SORTERING

BILAG 1 KLASSIFICERING OG SORTERING BILAG 1.1: KLASSIFICERING OG SORTERING, BILAG TIL INDSTILLING OM REVIDERET JORDREGULATIV BILAG 1 KLASSIFICERING OG SORTERING Bilag 1 indehlder retningslinjer fr klassifikatin g srtering af verskudsjrd.

Læs mere

Købstilbud med salgsvilkår for ejendommen matr. nr. 60 Flovt, Øsby, beliggende Øsby Stadionvej 103, 6100 Haderslev

Købstilbud med salgsvilkår for ejendommen matr. nr. 60 Flovt, Øsby, beliggende Øsby Stadionvej 103, 6100 Haderslev HADERSLEV KOMMUNE Sekretariat g Udvikling September 2018 Undertegnede: Købstilbud med salgsvilkår fr ejendmmen matr. nr. 60 Flvt, Øsby, beliggende Øsby Stadinvej 103, 6100 Haderslev Navn: Adresse: By g

Læs mere

Ny daginstitution Østerhåb II i Torsted. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE 1. MARTS Projekt nr.: Version 2 Revision

Ny daginstitution Østerhåb II i Torsted. Prækvalifikationsbetingelser HORSENS KOMMUNE 1. MARTS Projekt nr.: Version 2 Revision Ny daginstitutin Østerhåb II i Trsted Prækvalifikatinsbetingelser HORSENS KOMMUNE 1. MARTS 2019 Prjekt nr.: 10404209 Versin 2 Revisin Udarbejdet af BIGM Kntrlleret af JLPN Gdkendt af Indhld 1. INDLEDNING...

Læs mere

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer for periodiske oplysninger, som kreditvurderingsbureauer skal indsende til ESMA

Retningslinjer og henstillinger Retningslinjer for periodiske oplysninger, som kreditvurderingsbureauer skal indsende til ESMA Retningslinjer g henstillinger Retningslinjer fr peridiske plysninger, sm kreditvurderingsbureauer skal indsende til ESMA 23/06/15 ESMA/2015/609 1 Indhldsfrtegnelse 1 Anvendelsesmråde... 3 2 Definitiner...

Læs mere

Privatlivsbeskyttelsespolitik for E/F

Privatlivsbeskyttelsespolitik for E/F Dat 25.05.2018 Privatlivsbeskyttelsesplitik fr E/F Dataansvarlighed Vi tager din persndatabeskyttelse alvrligt E/F behandler persndata g har derfr vedtaget denne privatlivsbeskyttelsesplitik, der frtæller

Læs mere

Principbeslutning omkring tolerancetærskel for ændringer af boliger i renoveringsprojektet Afdeling Fruehøj

Principbeslutning omkring tolerancetærskel for ændringer af boliger i renoveringsprojektet Afdeling Fruehøj Principbeslutning mkring tlerancetærskel fr ændringer af bliger i renveringsprjektet Afdeling Fruehøj Princip fr, hvrnår bebere SKAL flytte blig (midlertidig genhusning) Bligen får færre antal rum, OG

Læs mere

Ansøger anmodede om fornyet VVM-tilladelse den , da den tidligere VVM-tilladelse udløb den

Ansøger anmodede om fornyet VVM-tilladelse den , da den tidligere VVM-tilladelse udløb den Ecpartner ApS Egå Havvej 21 8250 Egå Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Att. Erling Olesen Frnyet VVM-tilladelse pstilling af 3 vindmøller i Trrild Odder Kmmune meddeler hermed frnyet VVM-tilladelse

Læs mere

renoveringer byggeskadeforsikring frivillig ordning vejledning for bygningsejere oktober 2012

renoveringer byggeskadeforsikring frivillig ordning vejledning for bygningsejere oktober 2012 vejledning fr bygningsejere ktber 2012 renveringer frivillig rdning byggeskadefrsikring Studiestræde 50, 1554 København V Tel 33 76 20 00, bsf@bsf.dk www.byggeskadefnden.dk byggeskadefrsikring af renveringer

Læs mere

Privatlivsbeskyttelsespolitik for Andelsboligforeninger

Privatlivsbeskyttelsespolitik for Andelsboligforeninger Dat 19. juni 2018 Privatlivsbeskyttelsesplitik fr Andelsbligfreninger Vi tager din persndatabeskyttelse alvrligt Dataansvarlighed Andelsbligfreninger behandler persndata g har derfr vedtaget denne privatlivsbeskyttelsesplitik,

Læs mere

EPINIÇJN. VS: Oplæg - færgeforbindele og turismepotentiale. Side i af i. Ole Paaske (op@aar.dk) Erling Post (erling@viderup.

EPINIÇJN. VS: Oplæg - færgeforbindele og turismepotentiale. Side i af i. Ole Paaske (op@aar.dk) Erling Post (erling@viderup. VS: Oplæg - færgefrbindele g turismeptentiale Side i af i Fra: Til: Ole Paaske (p@aar.dk) Erling Pst (erling@viderup.cm) Dat: 08/06/2010 13:52 Emne: VS: Oplæg - færgefrbindele g turismeptentiale Attachments:

Læs mere

Redegørelse vedr. høringssvar om vindmølleplaner ved Tornbygård

Redegørelse vedr. høringssvar om vindmølleplaner ved Tornbygård Bilag til sagen Redegørelse vedr. høringssvar m vindmølleplaner ved Trnbygård Offentlig høring 24. februar til 26. april 2011 m frslag til lkalplan 048 g kmmuneplantillæg 002 Teknik & Miljø 20. september

Læs mere

Labofaparken 10, Skælskør huslejenævnets afgørelse

Labofaparken 10, Skælskør huslejenævnets afgørelse HD Ejendmme Unsbjergvej 2B 5220 Odense SØ Huslejenævnet Rådhuset Rådhuspladsen 11 4200 Slagelse Tlf.: 58 57 36 00 isbri@slagelse.dk www.slagelse.dk Labfaparken 10, Skælskør huslejenævnets afgørelse Baggrund

Læs mere

K O N T R A K T. mellem. Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K. (i det følgende kaldet Kunden )

K O N T R A K T. mellem. Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K. (i det følgende kaldet Kunden ) J.nr.: 7509602 PIN K O N T R A K T mellem Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K (i det følgende kaldet Kunden ) g CVR-nr.... (i det følgende kaldet Leverandøren ) m Kapacitetspligt til destruktin

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg m Innvatin Mødetidspunkt 31-01-2018 17:00 Mødeafhldelse Udvalgsværelse G Prtkllen blev læst g mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede: Kristine Kryger, Michael Fenger,

Læs mere

Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan 633 for Skarø

Endelig vedtagelse af kommuneplantillæg og lokalplan 633 for Skarø Endelig vedtagelse af kmmuneplantillæg 2017.08 g lkalplan 633 fr Skarø 18/4965 Beslutningstema Beslutning m nyt plangrundlag fr Skarø. Indstilling Direktinen indstiller til Byrådet, at: kmmuneplantillæg

Læs mere

GENERELLE VILKÅR FOR SALG AF ERHVERVSJORD I RANDERS KOMMUNE

GENERELLE VILKÅR FOR SALG AF ERHVERVSJORD I RANDERS KOMMUNE GENERELLE VILKÅR FOR SALG AF ERHVERVSJORD I RANDERS KOMMUNE Når du køber erhvervsjrd af Randers Kmmune skal du betale følgende udver købesummen: (taksterne er fr 2009 g reguleres én gang årligt) Tilslutningsbidrag

Læs mere

UDKAST (vers. 5.0) Notat. Administrativ betjening af og bistand til byrådets medlemmer

UDKAST (vers. 5.0) Notat. Administrativ betjening af og bistand til byrådets medlemmer Ntat UDKAST (vers. 5.0) 7. maj 2018 Sags id: 18/4406 Administrativ betjening af g bistand til byrådets medlemmer Den kmmunale styrelseslv 8, stk. 6, 2. pkt. fastslår: Kmmunalbestyrelsen kan endvidere beslutte,

Læs mere

Projektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage!

Projektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage! NOTAT juni 2008 Prjektbeskrivelse Aktive hurtigere tilbage! J.nr. 08-70-232 2. kntr/upe,hjh,itc 3. kntr/ath, aj Baggrund g frmål Erfaringerne fra bl.a. indsatsen NY CHANCE.TIL ALLE viser, at en aktiv,

Læs mere

Vestsjællands Brandvæsen I/S

Vestsjællands Brandvæsen I/S Vestsjællands Brandvæsen I/S Beredskabskmmissinen Vestsjællands Brandvæsen (Møde i Beredskabskmmissinen VSBV) 14-09-2018 08:00 Brandstatinen, L.C. Wrsøesvej 6, 4300 Hlbæk Infrmatin : Medlemmer: Christina

Læs mere

Indstilling. Indgåelse af 2-årig samarbejdsaftale med Innovation Lab med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 2 mio. kr.

Indstilling. Indgåelse af 2-årig samarbejdsaftale med Innovation Lab med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 2 mio. kr. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Brgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Indgåelse af 2-årig samarbejdsaftale med Innvatin Lab med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 2 mi. kr. 1. Resume Der

Læs mere