NYT FRA SUNDHED & OMSORG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYT FRA SUNDHED & OMSORG"

Transkript

1 NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYHEDSBREV NR. 8 - JUNI 2019 HILSEN FRA CENTERCHEFEN KERNEOPGAVE Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber. Huj hej hvor det går stærkt! Foråret er bare suset afsted, og nu er det allerede sommer. Der har i foråret været særligt fokus på tilpasninger i Hjemmeplejen og Plejecenterområdet. Formålet med forandringerne er at understøtte faglig kvalitet, samarbejde og vidensdeling på tværs. Ligesom det skal styrke vores center til at kunne håndtere de mange nye krav, der er til løsning af velfærdsopgaven. På hjemmeplejeområdet er der etableret faglige klyngesamarbejder på tværs, og der er også sket reduktion i antallet af gruppeledere. Plejeboligområdet er også i fuld gang. Læs artiklen skrevet af Marina, leder af plejeboligområdet, hvor hun fortæller om hvad der sker af udvikling her. Der foregår også mange nye spændende tiltag for og med borgerne, og jeg er super stolt over alle de gode aktiviteter, som er i gang rundt om i centeret. Ikke mindst det engagement, jeg oplever alle steder for at få den gode pleje og omsorg for borgerne til at blomstre i hver- dagen. Også selv om der hele tiden sker forandringer. Det er en fantastisk styrke for en arbejdsplads at kunne mestre det. Tak for jeres store indsats. Jeg ønsker jer alle en dejlig sommer. Centerchef Ida Byrge Sørensen FÆLLES INTRODUKTIONSPROGRAM FOR ALLE NYE MEDARBEJDERE Introprogrammet, I Sundhed & Omsorg vil vi gerne give vores nye kolleger den bedste start på jobbet. Derfor har vi besluttet, at alle nye medarbejdere skal deltage i et fælles introduktionsprogram. nator, Sofie Ransby Toft komme ud i alle grupper og fortælle mere om programmet, der sættes i søen den 30. juli Sofie Ransby Toft atoft@guldborgsund.dk Telefon: Det skal give dem et bredt kendskab til hele Sundhed & Omsorg og være med til at give dem oplevelsen af at være en del af en større helhed. I den kommende tid vil udviklingskoordi-

2 KLYNGER! HVAD ER NU DET? HJEMMEPLEJEN INDFØRTE NY STRUKTUR 3. JUNI EFTER EN LÆNGERE PRO- CES HAR VI NU AFSLUTTET JUSTERING I HJEMMEPLEJEN, FREMOVER ER GRUP- PERNE ORGANISERET I KLYNGER. Det betyder, at der er 2-4 grupper i en klynge, vi er gået fra 12 gruppeledere til nu 9 gruppeledere. Der har været justeringer i forhold til planlæggere og afholdt informationsmøder for alle medarbejdere i Hjemmeplejen. I organiseringen af klyngerne har vi lagt os tæt op af den teamstruktur sygeplejen har. klyngetankegangen, Michael Hjorth Damkær mhd@guldborgsund.dk Telefon: Klynge Vest er Sakskøbing med Lotte Hansen som leder, Nystedgruppen med Philip Mathiesen og Sundbygruppen, der nu ledes af Karin Larsen. Klynge Nord er Storstrømgruppen med Marianne Olsen, Grønsundgruppen med Sanne Dahl, Nordbyen med Susanne Marqvorsen og Midtbyen med Marianne Thomasen som leder. Klynge Syd er Østerbrogruppen, der nu ledes af Karina Nielsen og Østersøgruppen med Charlotte Jensen. Det er en lille justering af Hjemmeplejen, den største ændring er hele klyngetankegangen - mindsettet. Fremover skal der tænkes endnu mere på tværs, at man i perioder kan hjælpe til i en anden gruppe. At man tænker specialisering på tværs af klyngen, så der i første omgang uddannes specialister inden for for psykiatri, misbrug og demens. Eksempel: Der uddannes 4 medarbejdere fra hver gruppe, der bliver specialiseret inden for psykiatriområdet, fx fra de 3 grupper i klynge Vest. De 3 x 4 specialister refererer så til en af gruppelederne fra klyngen. Lederen har ansvar for at samle dem til undervisning, samarbejde med Socialområdet, sparring m.m. De udgør et netværk, der deler viden om disse særlige borgere og hjælper kollegerne i gruppen. Det vil gælde alle 3 klynger, og på den måde vil vi etablere netværk på tværs af hele Hjemmeplejen, men også med Socialområdet. På samme måde kan der specialiseres inden for andre områder med den grundtanke, at det er bedre, at nogle få bliver godt uddannet og hjælper kollegerne, fremfor at alle får lidt viden. Det giver mulighed for, at mange kan blive specialister på flere områder, og samlet set bliver alle endnu bedre til deres arbejde. 2 I efteråret vil vi lægge planer for specialisering inden for psykiatri, misbrug og demensfagområdet. På sigt vil vi bruge modellen til mere specialisering og mere samarbejde på tværs af Sygeplejen, Plejecentre, Aktivitet og som nævnt på tværs af centrene.

3 PLEJECENTEROMRÅDET I UDVIKLING FØRST OG FREMMEST VIL JEG SIGE TAK FOR DEN ÅBNE OG SKØNNE MODTAGELSE JEG HAR OPLEVET. Jeg mærkede straks et stort ønske og behov for, at vi fik sat lidt turbo på den igangværende omorganisering, og at vi ad den vej fik mulighed for at arbejde sammen på nye måder og i nye relationer. Lidt billedligt sagt er vi en sammenbragt familie, der skal finde hinanden i nye samarbejdsrelationer og arbejdsgange. planerne for Plejecenterområdet, Marina W. Nielsen mwn@guldborgsund.dk Telefon: Vi er sammen igang med at planlægge, formgive og indrette Plejecenterområdet. Vi har sat spot på at organisere os i forhold til kerneopgaven, det guldborgsundske mindset og centrets succeskriterier: Ens service Stærk faglighed Attraktiv arbejdsplads og høj trivsel Specialisering Kvalitet i sikker drift Vi har arbejdet aktivt med at få et nyt lokalt MED-udvalg i arbejdstøjet. Det er gået rigtig godt. Omorganisering, budget og arbejdsmiljø er de tre hotteste emner. tråd med succeskriterierne har det været nødvendigt at sikre ens vilkår for lederne på plejecentrene samt at sikre både tid og rum til ledelse. Vores budget er iltfattigt, hvilket betyder, at vi har fokus på stram styring samt alternative måder at skabe merværdi ud af det, vi har. Administrationen har iført sig dykkerbriller og maske. De er dykket ned i tallene for at se, om tallene er fordelt efter hensigten, og om der sker en hensigtsmæssig planlægning af de medarbejdertimer, vi har til rådighed. Vi håber på, at vi kan designe en model, hvor vi fremadrettet kan holde næsen over vande. Møderne er præget af dialog, åbenhed og samarbejde. På ledelsesniveauet har det været nødvendigt at stille skarpt på: Hvad er ledelse for en størrelse på Plejecenterområdet. Der er udarbejdet en ny stillings- og funktionsbeskrivelse for plejeboliglederne og gruppelederne. Ovenstående betyder, at vi aktuelt er i gang med en større omorganisering, der kommer til at løbe året ud. Vi går fra at have 12 plejeboligledere til 9, men vi opnormerer til gengæld med flere stedfortrædere for at etablere ledelsesteams samt for at sikre synlig ledelse. Planlæggerfunktionen bliver nedlagt og kommer til at overgå til ledelsesteamet. Formålet med det er at sikre en ledelsesforankret ressourcestyring. 3 Formålet har blandt andet været at synliggøre, at ledelse er mere end sikker drift. I Og så er der alt det andet, vi også tager os af og arbejder med.

4 VI ER I GANG MED MÅLAFTALER målaftaler, Ida Byrge Sørensen ibs@guldborgsund.dk Telefon: Social, Sundhed og Omsorgsudvalget har udarbejdet en udvalgsstrategi for de næste 4 år. Strategiens hovedformål er, at der sker en bevægelse fra ulighed i sundhed til lighed i sundhed. Udvalget lægger vægt på, at borgere i Guldborgsund Kommune oplever at blive mødt og understøttet i at mestre de udfordringer, de har, hvad enten det handler om fysisk eller psykisk sygdom, funktionsniveau eller socialt. Udvalgsstrategien bygger på kerneopgaven: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle kan indgå i relevante fællesskaber. Som noget nyt har politikerne også formuleret et mindset, som de ønsker, vi møder borgerne med. Mindsettet består af 4 tilgange nemlig Dialog og samskabelse, Udnyt potentialerne, Helhedsorienteret indsats og Tidlig indsats. Alle centre har ansvar for at formulere målaftaler, som skal sikre, at vi arbejder med udvalgsstrategierne. I Center for Sundhed & Omsorg har vi valgt at arbejde sammen om målaftalerne på tværs af funktionsområderne. Det har vi valgt for at sikre, at vi ikke lukker os om egne funktionsområder, men får udnyttet viden på tværs og skabt helhedsorienterede løsninger og indsatser. Alle funktionsområder er forpligtet til at udarbejde handleplaner for, hvordan de vil arbejde med udvalgte temaer. De 8 temaer er: Strukturel forebyggelse Visionskommune Tidstro data og dokumentation Tidlig indsats og forebyggelse ift. problem Samskabelse og udbygning af frivillighed Rehabilitering Det nære sundhedsvæsen Borgerdrevne løsninger. Det lyder meget omfattende, og det er det i princippet også, men ikke mere omfattende end det daglige faglige arbejde med borgerne, hvor vi allerede arbejder målrettet med temaerne. Vi er fx her i februar kommet i mål med Fælles Sprog III, og nu arbejder I med at øve jer i at dokumentere og anvende systemet. Det ligger under temaet Tidstro data og dokumentation. Et andet eksempel er den store rehabiliteringsindsats, vi er i gang med i centeret, hvor der aktuelt afholdes kurser i Empowerment. Det ligger under temaet Rehabilitering. Og der er mange andre vigtige tiltag i gang. Målaftalerne skal sikre, at vi holder fokus, og hele tiden bliver bedre til at arbejde målrettet med kvalitet til gavn for borgerne. Der vil være forskel på, hvor meget I som medarbejdere i hverdagen tænker over, om jeres indsatser ligger i tråd med målaftalerne. Men jeg er sikker på, at jeres ledere løbende vil tydeliggøre sammenhængene. 4 Det er vigtigt, for en målaftale er bare et stykke værdiløst papir uden jer. Værdien i målaftalerne sker nemlig i det faglige fællesskab, vi alle indgår i omkring og sammen med borgerne, hver dag vi møder på arbejde.

5 BUDGETTILPASNINGER Mange har nok læst i Folketidende, at Social, Sundhed og Omsorgsudvalget skal tilpasse områdets budgetter. Både i 2019 og 2020 mangler der samlet set ca. 22 mio. kr. Det betyder, at der lige nu foregår politiske drøftelser om, hvordan området skal tilpasses. Efter det politiske møde i slutningen af juni forventer jeg, at vi ved, på hvilke områder der skal spares. Alle, som er eller kan blive påvirket af tilpasninger, vil blive direkte orienteret af deres leder og/eller via MED-udvalgene. Der er et godt og løbende samarbejde i Center MED, hvor vi også har drøftet tilpasningerne. Hvis nogen ønsker yderligere information om budgettilpasninger, kan I rette henvendelse til jeres TR eller leder. Alle ledere i området er blevet indskærpet at være særligt opmærksomme på at holde normeringerne og ydelsesbudgettet og forsøge så vidt muligt at planlægge, således at vikarforbrug kan minimeres. Tusind tak for jeres villighed til at være fleksible og hjælpe hinanden, når det brænder på i hverdagen. NYT FRA CENTER MED-UDVALGET VALG AF NÆSTFORMAND OG DRØFTELSE AF ÆNDRING AF SOSU-PRAKTIKOMRÅ- DET VAR PÅ DAGSORDNEN PÅ MØDET I CENTER MED. 5 Info fra møde i Center MED-udvalget 4. juni 2019: Medarbejdersiden har valgt Susanne Thomsen som næstformand i Center MED-udvalget. Stort tillykke til Susanne MED-udvalget drøftede tilsigtet ændring af SOSU-praktikområdet. Forslaget tager sit udgangspunkt i, at rekrutteringsudfordringerne på social- og sundhedsområdet er en af de største udfordringer i Center for Sundhed & Omsorg. Vi har således svært ved at rekruttere social- og sundhedspersonale og med et stigende antal ældre borgere og stadig flere opgaver, der skal løses i det nære sundhedsvæsen, er det helt afgørende, at vi på alle niveauer finder løsninger og tiltag, der kan øge antallet af hænder. En arbejdsgruppe har undersøgt SOSUpraktikområdet i kommunen, og denne undersøgelse viser blandt andet, at både SOSU-elever og medarbejdere oplever store forskelle omkring praktikforløbene. Den tilsigtede ændring på SOSU-praktikområdet taler ind i formålene i den nye organisering i Center for Sundhed & Omsorg; Ens service alle elever får samme niveau af vejledning Attraktiv arbejdsplads og høj trivsel alle elever skal føle sig velkomne og opleve et godt læringsmiljø samt at kommunen generelt er en attraktiv arbejdsplads Stærk faglighed alle elever opnår en høj faglighed gennem læring i praksis Specialisering praktikvejlederne har samme høje faglige uddannelsesniveau Kvalitetsudvikling i sikker drift vi arbejder kontinuerligt med at videreudvikle praktikforløbene. For at få inddraget så mange som muligt er forslaget til den nye model udsendt til lokale MED-udvalg og TRIO er, der har indtil den 15. august 2019 til at komme med input, bemærkninger m.v. Sagen bliver forelagt Center MED-udvalget igen den 3. september, og ledergruppen træffer umiddelbart efter beslutning i sagen.

6 NAVNENYT NAVNENYT NAVNENYT NAVNENYT HER FORTÆLLER VI JER OM, NÅR DER ER KOMMET NYE LEDERE / GRUPPELEDERE / MEDARBEJDERE TIL, MED EN TVÆRGÅENDE ROLLE Plejeboligleder, Lizette Andersen juni 2019, Skovvej og Helenehuset Plejeboligleder, Anita Tanciula juli 2019, Sømarken Plejeboligleder, Marianne Asanovski juli 2019, Doktorparken og Toreby Plejeboligleder, Lina Lauridsen - 5. august 2019, Oasen Plejeboligleder, Britt Maria Hansen august 2019, Kildebo/Kildehuset Stedfortræder, Jette Martinsen august, 2019, Kildebo/Kildehuset Konstitueret plejeboligleder, Linette Wittrock juni 2019, Oasen (indtil Lina Lauridsen starter) samt daglig leder, Toreby (indtil der er ansat en stedfortræder) Gruppeleder, Lotte Hansen - 3. juni 2019, Klynge Vest, Sakskøbing Gruppeleder, Philip Mathiesen - 3. juni 2019, Klynge Vest, Nysted Gruppeleder, Karin Larsen - 3. juni 2019, Klynge Vest, Sundby Gruppeleder, Marianne Olsen - 3. juni 2019, Klynge Nord, Storstrøm Gruppeleder, Sanne Dahl - 3. juni 2019, Klynge Nord, Grønsund Gruppeleder, Susanne Marqvorsen - 3. juni 2019, Klynge Nord, Nordbyen Gruppeleder, Marianne Thomasen - 3. juni 2019, Klynge Nord, Midtbyen Gruppeleder, Karina Nielsen - 3. juni 2019, Klynge Syd, Østerbro Gruppeleder, Charlotte Jensen - 3. juni 2019, Klynge Syd, Østersø Visitator, Mette Villadsen - 1. juni 2019, Sygeplejen Team Vest 6

NYT FRA SUNDHED & OMSORG

NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYHEDSBREV NR. 6 - DECEMBER 2018 HILSEN FRA CENTERCHEFEN KERNEOPGAVE Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle

Læs mere

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE

CHEFGRUPPENS MÅLAFTALE TVÆRPOLITISK MÅL Tværpolitisk mål At flere lever sunde liv Trivsel (tilfredshed med livet og selvvurderet helbred) trækkes fra sundhedsprofilen Forebyggelige indlæggelser og genindlæggelser (trækkes årligt

Læs mere

Stillingsprofil leder af Sygeplejen i Guldborgsund Kommune

Stillingsprofil leder af Sygeplejen i Guldborgsund Kommune Stillingsprofil leder af Sygeplejen i Guldborgsund Kommune Stillingen er placeret i Center for Sundhed & Omsorg, og refererer til centerchefen. Sundheds- og plejeområdet står over for en massiv omstilling.

Læs mere

NYT FRA SUNDHED & OMSORG

NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYHEDSBREV NR. 5 - SEPTEMBER 2018 HILSEN FRA CENTERCHEFEN KERNEOPGAVE Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle

Læs mere

NYT FRA SUNDHED & OMSORG

NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYT FRA SUNDHED & OMSORG NYHEDSBREV NR. 7 - MARTS 2019 HILSEN FRA CENTERCHEFEN KERNEOPGAVE Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse og i samarbejde med borgerne sikre, at alle

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET

UDVALGSSTRATEGI SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Bo Abildgaard Med afsæt i Guldborgsund Kommunes kerneopgave; Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 1 DECEMBER 2016 1 FORORD Guldborgsund Kommunes ledelsesgrundlag lægger sig tæt op ad vores kerneopgave og er båret af den præcise retning og de værdier, der lægges til grund for kerneopgaven.

Læs mere

Stillingsprofil leder af hjemmeplejen i Guldborgsund Kommune

Stillingsprofil leder af hjemmeplejen i Guldborgsund Kommune Stillingsprofil leder af hjemmeplejen i Guldborgsund Kommune Stillingen er placeret i Center for Sundhed & Omsorg, og refererer til centerchefen. Sundheds- og plejeområdet står over for en massiv omstilling.

Læs mere

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg.

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg. 1 - Funktionsbeskrivelse Center Pleje og Omsorg for Ældrecenterleder Funktionsbeskrivelse Funktion Nærmeste overordnede Linjefunktion Ansvarsområde Ældrecenterleder Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

KVALITETS OG UDVIKLINGSDAG SUNDHED OG OMSORG 2017

KVALITETS OG UDVIKLINGSDAG SUNDHED OG OMSORG 2017 KVALITETS OG UDVIKLINGSDAG SUNDHED OG OMSORG 2017 AMBITIONER FOR CENTER FOR SUNDHED OG OMSORG Kerneopgaven: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse, og i samarbejde med borgerne

Læs mere

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL

GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL GULDBORGSUND KOMMUNE CENTERCHEF FOR TEKNIK & MILJØ JOB- OG PERSONPROFIL Indledning Guldborgsund Kommune har besluttet at udvide direktionen. I den forbindelse er vores centerchef for Teknik og Miljø blevet

Læs mere

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme

Udviklingsplan. for. Specialområde Autisme Udviklingsplan for Specialområde Autisme 2016 1 Baggrund og fakta om Specialområde Autisme Specialområde Autisme er opstået som en fusion mellem de regionale autismetilbud, Hinnerup Kollegiet, Bækketoften

Læs mere

LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN

LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN GULDBORGSUND KOMMUNE LEDER AF MYNDIGHEDSAFDELINGEN JOB- OG PERSONPROFIL Indhold VILKÅR... 3 1. Stillingen... 3 2. Ansættelsesvilkår... 3 3. Guldborgsund Kommune... 3 4. Den administrative organisation...

Læs mere

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne

Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Strategi for det specialiserede socialområde for voksne Forord Denne strategi er gældende for hele det specialiserede socialområde for voksne. Strategien er blevet til i forlængelse af, at der er gennemført

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats

Ansøgte midler til løft af ældreområdet. Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats Ansøgte midler til løft af ældreområdet Resumé af de samlede indsatser: Den rehabiliterende indsats i hjemmeplejen styrkes fortsat ved at fastholde ansættelsen af flere ergoterapeuter. Besparelse på tid

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg

2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg 2 Dialogmøde med OmrådeMED Sundhed og Omsorg 2.1 - Bilag: Oplæg til bevillingsmål for bevilling 52, Sundhedsområdet 2017 DokumentID: 5176018 Oplæg til bevillingsmål for bevilling 52 Sundhedsområdet 2017

Læs mere

Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere

Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere Uddannelse af fremtidens velfærdsmedarbejdere Sundhed, Pleje & Omsorg 2017-2020 Indholdsfortegnelse Indledning...1 Baggrund...1 Vision & Formål kompetenceudvikling i Sundhed, Pleje & Omsorg...1 Vision...1

Læs mere

Udvidet job- og personprofil. Stillingen

Udvidet job- og personprofil. Stillingen Udvidet job- og personprofil Stillingen Faaborg-Midtfyn Kommune er den geografisk største kommune på Fyn. Kommunen har ca. 52.000 indbyggere fordelt over ca. 65 større og mindre byer, der alle har det

Læs mere

MÅLAFTALE [institutionens eller afdelingens navn]

MÅLAFTALE [institutionens eller afdelingens navn] MÅLAFTALE 2016-18 INSTITUTION/AFDELING [institutionens eller afdelingens navn] CENTER [centrets navn] ANSVARLIG LEDER [lederens navn] AFTALEPART Centerchef [navn] AFTALE INDGÅET [dato] STRATEGISK AFSÆT

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag

Kalundborg Kommunes. Ledelses- og styringsgrundlag Kalundborg Kommunes Ledelses- og styringsgrundlag Velkommen til Kalundborg Kommunes nye ledelsesog styringsgrundlag Det beskriver, hvordan vi skaber fælles retning og samarbejde for bedre resultater. Vi

Læs mere

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG

SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG SOCIAL, SUNDHED OG OMSORGSUDVALG SSO-UDVALG INDLEDNING Ved udvalgsformand Bo Abildgaard Med afsæt i Guldborgsund Kommunes kerneopgave; Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalget ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive liv. Horsens Kommune

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør

Introduktion til Social- og Sundhedsområdet. v. Michael Bjørn, Vicedirektør Introduktion til Social- og Sundhedsområdet v. Michael Bjørn, Vicedirektør Social og Sundhed Den 8. januar 2018 Overordnede rammer for Socialog Sundhedsområdet Ministerier Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Udkast maj 2013. Ældrepolitik

Udkast maj 2013. Ældrepolitik Udkast maj 2013 Ældrepolitik Vision Omsorgskommunen Ringsted Ældrepolitikken sætter rammen og afstikker retningen for initiativer og indsatser på ældre og sundhedsområdet i Ringsted Kommune og har sit

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1 LEDELSESGRUNDLAG JUNI 2016-1. UDKAST - DEL 1 1 VÆRDIERNE Guldborgsund Kommunes kerneopgave fremgår af planstrategien og udvalgsstrategierne: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse,

Læs mere

Ledelsespakke 1 Tema

Ledelsespakke 1 Tema Ledelsespakke 1 Tema Den nye vej mod Cura Ledelsespakker hvad er det? Værsgo her har du den første ledelsespakke, som hjælp på vejen til Cura. I månederne frem til vi tager Cura i brug, vil vi løbende

Læs mere

Voksenhandicap Gentænkt

Voksenhandicap Gentænkt Voksenhandicap Gentænkt Side 1 Side 2 Side 3 Indledning Vi vil have endnu mere fokus på borgernes mestring af eget liv. Derfor har vi sat gang i en udvikling af hele Voksenhandicapområdet. I udviklingen

Læs mere

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune HVIDOVREVEJEN Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune 1 LEDELSES- OG MEDARBEJDERGRUNDLAG for Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune er en veldrevet organi sation, der bygger på en anerkendende

Læs mere

Vi skaber synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg

Vi skaber synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg Vi dyrker ledelse som holdsport Vi skaber synergi og sammenhængskraft på tværs af faggrupper og opgaver i Center for Sundhed og Omsorg Med det mål at virkeliggøre vores vision Lev livet aktivt i samarbejde

Læs mere

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune

Strategi for Handicap & Psykiatri. Lemvig Kommune Strategi for Handicap & Psykiatri Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

KKR-mål for sundhed KKR. Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen HOVEDSTADEN

KKR-mål for sundhed KKR. Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen HOVEDSTADEN KKR-mål for sundhed Kommunernes fælles rolle på det somatiske og psykiatriske sundhedsområde i hovedstadsregionen - 2016 KKR HOVEDSTADEN Indledning I KKR-Hovedstaden har vi en fælles ambition. Vi vil sammen

Læs mere

Helsingør Kommune Job- og personprofil for stillingen som leder af Hjemmeplejen Juli 2019

Helsingør Kommune Job- og personprofil for stillingen som leder af Hjemmeplejen Juli 2019 Helsingør Kommune Job- og personprofil for stillingen som leder af Hjemmeplejen Juli 2019 Indhold Indledning... 3 Helsingør Kommune... 3 Center for Sundhed og Omsorg... 3 Hjemmeplejen... 5 Om jobbet...

Læs mere

Kommunens sundhedsfaglige opgaver

Kommunens sundhedsfaglige opgaver Kommunens sundhedsfaglige opgaver Temadag i Danske Ældreråd d. 2. oktober 2019 V./ Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center for Velfærd og Omsorg Lene Miller, Centerchef i Lejre Kommune, Center

Læs mere

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både

Indledning. Ældrepolitikken retter sig både Ældrepolitik 2 blank Indhold: Indledning...4 Vision Omsorgskommunen Ringsted...6 Dialogmodellen...7 Tryghed og kvalitet...8 Pejlemærkerne Deltagelse, fællesskab og ansvar...9 Forskellige behov...10 Faglighed

Læs mere

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune

Ældrepolitik for Norddjurs Kommune ÆLDREPOLITIK Ældrepolitik for Norddjurs Kommune 2017-2021 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 3 Menneskesyn og kerneværdier 4 Det gode ældreliv er at kunne selv 6 Det gode ældreliv er at bestemme selv 8 Det gode

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Kerneopgave Kvalitet Arbejdsmiljø www.regionmidtjylland.dk Indledende snak 2 minutter med sidemanden Hvorfor har I netop valgt denne workshop? 2 www.vest.rm.dk Vi kommer omkring... Hvorfor og hvordan Trivsel

Læs mere

Lejre Kommune Side 2 af 5 Job- og personprofil for kommende leder af socialt tilbud for borger med psykiske handicaps

Lejre Kommune Side 2 af 5 Job- og personprofil for kommende leder af socialt tilbud for borger med psykiske handicaps Lejre Kommune Job- og personprofil for kommende leder af socialt tilbud for borger med psykiske handicaps 9. august 2018 Lejre Kommune Side 2 af 5 1 Baggrund Lejre kommune står foran, at skulle ansætte

Læs mere

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København

Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Socialforvaltningen NOTAT Æ23-11-2010 Sagsnr. 2010-17388 Ændret organisering af socialpsykiatriske centre i København Forvaltningen vil i dette notat orientere om en ændret organisering af socialpsykiatrien

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI

CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020

Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Slagelse Kommunes Personalepolitik 2015-2020 Tak for brug af billeder: Vibeke Olsen Hans Chr. Katberg Olrik Thoft Niels Olsen Indledning Med personalepolitikken som vejviser Så er den her den nye personalepolitik!

Læs mere

Tidsfrister/ indsatser. Politiske aftaler 2015

Tidsfrister/ indsatser. Politiske aftaler 2015 Scrumboard for aftaler i Pleje og Omsorg i perioden 1.1.2015-31.12.2015 Version 3 Aftale Ejer/ ansvarlig Tidsfrister/ indsatser Status Politiske aftaler 2015 Udvikling af kvalitetsmodellen i hjemme og

Læs mere

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune

Værdighedspolitik. Halsnæs Kommune Værdighedspolitik Halsnæs Kommune Forord I Halsnæs Kommune skal det være muligt at leve et værdigt liv, hele livet, også når man bliver ældre og måske får brug for hjælp. Med denne værdighedspolitik sætter

Læs mere

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg

Politik for tilsyn. Uanmeldte tilsyn. Center for Sundhed og Omsorg Politik for tilsyn Uanmeldte tilsyn Center for Sundhed og Omsorg Baggrund og indledning Center for Sundhed og Omsorg i ønsker at udarbejde en ny politik for tilsyn på centrets områder. Behovet for det

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Ansøgte midler til løft af ældreområdet

Ansøgte midler til løft af ældreområdet Social-,Børne-og Integrationsministeriet Ansøgningsskemaet skal vedhæftes elektronisk til ansøgningen via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Ringsted Kommunes Ældrepolitik

Ringsted Kommunes Ældrepolitik Ringsted Kommunes Ældrepolitik 2 Indhold: Indledning...3 Vision: Omsorgskommunen Ringsted...4 Dialogmodellen...5 Tryghed og kvalitet...6 Deltagelse, fællesskab og ansvar... 7 Forskellige behov...8 Faglighed

Læs mere

København september Job- og personprofil

København september Job- og personprofil København september 2018 Job- og personprofil L Y N G B Y - T A A R B Æ K K O M M UN E A F D E L I N G S L E D E R H J E M M E P L E J E N L Y N G B Y M I D T C E N T E R F O R S U N D H E D O G O M S

Læs mere

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved:

Område Vest. Drifts- og udviklingsaftale Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Område Vest Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Charlotte Fønss Gjørup Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon Fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og

Læs mere

Familiecentret arbejder med missionen om den aktive borger ved at fokusere på borgerens ressourcer og borgerens muligheder for at bidrage.

Familiecentret arbejder med missionen om den aktive borger ved at fokusere på borgerens ressourcer og borgerens muligheder for at bidrage. 1. Vision: Aarhus en god by for alle Familiecentret er optaget af, at være medskabende til at Aarhus, er en god by for alle. Dette ved at støtte udsatte børn, unge og familier, som har særlige behov, med

Læs mere

R A P P O R T. Marker denne tekst og indsæt billede her. Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg

R A P P O R T. Marker denne tekst og indsæt billede her. Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg R A P P O R T Marker denne tekst og indsæt billede her Omorganisering af de lovpligtige forebyggende hjemmebesøg Sundhedscenter Vest januar 2014 h j e m m e b e s ø g S i d e 2 I N D H O L D S F O R T

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg. Job- og personprofil

Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg. Job- og personprofil Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg Job- og personprofil Refererer til: Chef for Sundhed og Rehabilitering Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen er en selvstændig organisatorisk enhed under Social-

Læs mere

De 9 strategiske pejlemærker

De 9 strategiske pejlemærker De 9 strategiske pejlemærker Socialpsykiatrisk Center Slagelse De 9 strategiske pejlemærker I denne folder præsenteres 9 strategiske pejlemærker for socialpsykiatrien i Slagelse Kommune. Pejlemærkerne

Læs mere

Aftale for Social- og Handicapcentret

Aftale for Social- og Handicapcentret Aftale for Social- og Handicapcentret Overskrifter for aftalens mål Fælles mål: 1 Borgeren i centrum via rehabilitering 2 Faglig og økonomisk bæredygtighed ved hjælp af mål og opfølgning Øvrige mål: 3

Læs mere

Fremtidens hjemmepleje

Fremtidens hjemmepleje Fremtidens hjemmepleje Med fokus på faglighed Årsmøde d. 28.4.2014 Lotte Adsbøl, leder af hjemmeplejen Ballerup Kommune www.ballerup.dk Agenda Hvorfor nu alt dette?? Fra ide til proces og så blev det håndgribeligt

Læs mere

Statusrapport. Værdighedspolitik Velfærds- og Sundhedsudvalget

Statusrapport. Værdighedspolitik Velfærds- og Sundhedsudvalget Statusrapport Værdighedspolitik 2016-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærds- og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben Sagsbehandler: IBF/LL Sagsnr. 27.00.00-P22-2-17 Dato:26-04-2018 Indhold Side Indledning

Læs mere

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud

INKLUSIONSSTRATEGI. Børnefællesskaber i dagtilbud INKLUSIONSSTRATEGI Børnefællesskaber i dagtilbud INDLEDNING Dagtilbuds inklusionsstrategi stiller gennem 6 temaer skarpt på, hvordan dagtilbud og alle dagtilbuds medarbejdere kan skabe de bedst mulige

Læs mere

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R

S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R S O C I A L O M R Å D E T S S T R AT E G I E R Hvorfor et fælles strategisk grundlag? På socialområdet har vi defineret en vision og en mission for vores arbejde. De er: Vision: Sammen skaber vi fremtidens

Læs mere

Workshop 1 Rehabilitering som afsæt Vært Odense og Aalborg Kommune

Workshop 1 Rehabilitering som afsæt Vært Odense og Aalborg Kommune Workshop 1 Rehabilitering som afsæt Vært Odense og Aalborg Kommune Odense og Aalborg præsenterer tilgange til rehabilitering af unge mennesker med sociale udfordringer (f.eks. psykiske) med svag tilknytning

Læs mere

HANDLEPLAN I RELATION TIL RESULTATERNE FRA ORGANISATIONS EVALUE- RINGEN OG TRIVSELSUNDERSØGELSEN I SUNDHED OG OMSORG OKTOBER NOVEMBER 2012

HANDLEPLAN I RELATION TIL RESULTATERNE FRA ORGANISATIONS EVALUE- RINGEN OG TRIVSELSUNDERSØGELSEN I SUNDHED OG OMSORG OKTOBER NOVEMBER 2012 Side 1 HANDLEPLAN I RELATION TIL RESULTATERNE FRA ORGANISATIONS EVALUE- RINGEN OG TRIVSELSUNDERSØGELSEN I SUNDHED OG OMSORG OKTOBER NOVEMBER 2012 Baggrund: Handleplanen tager sit afsæt i resultaterne fra

Læs mere

Udviklingsstrategi 2016. Udviklingsstrategi 2016

Udviklingsstrategi 2016. Udviklingsstrategi 2016 Udviklingsstrategi 2016 1 Indledning Greve Kommune skaber sammen med borgere og virksomheder rammer for et attraktivt og udviklende fællesskab. Denne overordnede kerneopgave danner rammen for arbejdet

Læs mere

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed

Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Handleplan for rehabilitering på daghjem Social og Sundhed Indhold Baggrund Rehabiliteringsstrategien Grundlæggende antagelser, mission og vision Borgere på daghjem Formål og mål Målgruppe Daghjemmets

Læs mere

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater!

Det fællesskab Dagtilbud Smedegården rettes mod - og dannes om, er professionelle og faglige forestillinger om, hvad der giver de bedste resultater! 1. Indledning Kære læser - velkommen til Dagtilbud Smedegårdens perspektivplan! Du har, gennem denne perspektivplan, mulighed for at få større indblik i og kendskab til Dagtilbud Smedegården! Alle dagtilbud

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T FINANSLOVSAFTALEN 2014 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede

Læs mere

Høring vedrørende organisatoriske justeringer i lokalområderne. Høringssvar fra: Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter

Høring vedrørende organisatoriske justeringer i lokalområderne. Høringssvar fra: Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter Høring vedrørende organisatoriske justeringer i lokalområderne. Høringssvar fra: Ergoterapeutforeningen og Danske Fysioterapeuter Skema 1: Principper for overordnet organisering Høringssvar Ergoterapeutforeningen

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG

DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DAGSORDEN LOKAL MED-UDVALG DATO: TORSDAG DEN 21. FEBRUAR 2019 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83, 4800 NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 10.00 14.00 FRAVÆRENDE: AFBUD: TILSTEDE: (JS) JØRGEN SVENDSEN, LEDER, FORMAND (MBL)

Læs mere

Ledelsespakke 2 Tema

Ledelsespakke 2 Tema Ledelsespakke 2 Tema Fra FS3 til Cura metode til system Ledelsespakker Gør Cura til en del af hverdagen allerede nu Pakkerne er målrettet dig som leder og skal hjælpe dig med at klæde dine medarbejdere

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3. 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3

2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3. 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 Lokal udviklingsplan 2015-2016 1 1 Indhold 2 Den lokale udviklingsplan hvad og hvorfor?... 3 2.1 Politiske beslutninger retningen for hele Børn og Unge... 3 2.2 Fælles indsatser i Område Grenåvej Øst...

Læs mere

Sammen skaber vi værdi for patienten

Sammen skaber vi værdi for patienten MODEL FOR VÆRDIBASERET SUNDHED I REGION HOVEDSTADEN Sammen skaber vi værdi for patienten Region Hovedstadens hospitaler har i en årrække været styret og afregnet med takststyring. Det har blandt andet

Læs mere

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune

Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Lokal arbejdstidsaftale for lærere og børnehaveklasseledere i Hillerød Kommune Afgrænsning Aftalen omfatter lærere og børnehaveklasseledere (herefter lærere) omfattet af Overenskomst for lærere med flere

Læs mere

NYHEDSBREV UGE

NYHEDSBREV UGE NYHEDSBREV UGE 41 2015 JULEFROKOST Medborgerrådet inviterer til julefrokost lørdag d. 21/11 2015 kl. 12-17 på Kikko. Læs invitationen her: Invitation til Julefrokost 2015.docx DELTAGERLISTE TIL KONFERENCE

Læs mere

Årsrapport 2010 for Løvdalen

Årsrapport 2010 for Løvdalen Årsrapport 2010 for Løvdalen 1. Sammendrag Løvdalen har i 2009 startet en omfattende forandringsproces, fra en regelstyret til en værdibaseret virksomhed. I første omgang blev der lagt en 3-årig strategiplan,

Læs mere

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 - en del af Aarhus Universitetshospital Psykiatri og Social Baggrund Direktionen i Region Midtjylland og psykiatri- og socialledelsen har besluttet at igangsætte

Læs mere

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match

Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match CARENET Vikærgården 27. November 2014 Implementering i praksis et spørgsmål om rigtig match Områdeleder Rikke Bundgaard Plejecenterleder Charlotte Kock Petersen Plejecenter Skovhuset, Hillerød Centervænget

Læs mere

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS

SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SAMMEN OM DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS GENTOFTE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK SIDE 2 / 11 Gentofte Kommunes personalepolitik består af fire elementer: INDLEDNING 1 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG

DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DAGSORDEN TIL MED-UDVALG DATO: TORSDAG D. 06.09.18 STED: STUBBEKØBINGVEJ 83 TIDSPUNKT: KL. 8.15 12.15 FRAVÆRENDE: AFBUD: (BR) BRITT HANSEN, FOA (BWJ) BETTINA WEISS JENSEN, AMR (JJ) JANNIK JENSEN, TR SL

Læs mere

Fremtidens plejeboliger. Rammesætning

Fremtidens plejeboliger. Rammesætning Fremtidens plejeboliger Rammesætning På vej mod fremtidens plejeboliger Hvad håber og ønsker vi? Fremtidens plejeboliger. Pejlemærkerne er. Pejlemærke 1 Pejlemærke 2 Pejlemærke 3 Pejlemærke 4 Pejlemærke

Læs mere

Karina Kolind Høgh (barsel), Marga Schack, Christina Fabrin, Jytte Blåbjerg Susanne Øer Tonnisen

Karina Kolind Høgh (barsel), Marga Schack, Christina Fabrin, Jytte Blåbjerg Susanne Øer Tonnisen -MED I HJEMMEPLEJEN Mødedato Fredag den 8. februar 2013, kl. 8.30 12.00 Mødested Vestervangsvej 4, 8800 Viborg Deltagere Afbud Referent Medarbejderrepræsentanter: Helle Haagen Kristensen, Christina Fabrin,

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi

Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi 1 Frederiksbjerg Dagtilbuds kerneopgave, vision og strategi Frederiksbjerg Dagtilbud er en del af Børn og Unge i Aarhus Kommune, og dagtilbuddets kerneopgave, vision og strategi er i harmoni med magistratens

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12:30 Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 52 sprotokol fra sidste møde 3 53 Godkendelse

Læs mere

Kontaktforum for Handicap

Kontaktforum for Handicap Indsatsområder, sundhedsområdet 2019 Oversigt over bidrag fra udvalg; juni-august 2018 Udvalg Dato Bemærkninger Udvalg for det nære 04. juni Indsatsområder fra 2018, man gerne ser blive ind i 2019: sundhedsvæsen

Læs mere

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019

Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre Endelig version, september 2019 Styrket kvalitet i det nære sundhedsvæsen Programstrategi for Fremfærd Sundhed & Ældre 2019-2021 Endelig version, september 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 DRØMMEN VIL NÅ 4 FREMFÆRD SUNDHED & ÆLDRE

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 -

Næstved Kommunes. Ældrepolitik - 1 - Næstved Kommunes Ældrepolitik - 1 - Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 1.1 ÆLDREOMRÅDET... 3 1.2 PROCES FOR ÆLDREPOLITIK... 3 2. OVERORDNEDE PEJLEMÆRKER FOR ÆLDREPOLITIKKEN... 4 2.1 MISSIONEN... 4

Læs mere

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET 2. GENERATION BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Janne Hansen Vi lever i en tid med store forandringer. Børnetallet falder og vi har ikke uanede ressourcer til at løse opgaven.

Læs mere

- Samskabelse på tværs v. Annette Palle Andersen

- Samskabelse på tværs v. Annette Palle Andersen - Samskabelse på tværs v. Annette Palle Andersen Hvor er vi henne? Sundhedssystemet Rekruttering af læger og psykiatere - Dårlige kvalitetsindikatorer Voksende sundheds-omkostninger - Stigning i akut behandling

Læs mere

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget

Udvalgsplan for Velfærds- og Sundhedsudvalget Udvalgsplan 2014-2017 for Velfærds- og Sundhedsudvalget FØRSTEBEHANDLING VELFÆRD OG SUNDHED Forord Velfærds- og Sundhedsudvalgets ønsker, at børn, unge og voksne i Horsens Kommune skal leve gode og aktive

Læs mere

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015

P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 P U L J E T I L L Ø F T A F Æ L D R E O M R Å D E T 2015 I Finanslovsaftalen for 2014 er der afsat 1 mia. kr. årligt til et varigt løft til ældreområdet. Tønder Kommunes andel af det samlede beløb udgør

Læs mere

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats

Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Kommissorium for: Styrkelse af den forebyggende indsats, herunder særligt den kriminalpræventive indsats Opgaven Direktionen fik med budgetaftalen for 2018 til opgave at: Styrke den forebyggende indsats

Læs mere

SSU møde i Hjemmeplejen

SSU møde i Hjemmeplejen SSU møde i Hjemmeplejen Ballerup Hjemmepleje 27. februar 2018 Ledere af hjemmeplejen Karin Bjerre Kohn og Tine Gitte Nielsen Agenda 1 af 2 Hjemmeplejens organisering Beskrivelse af fagteams Planlægning

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016

Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Center for Social og sundhed justeret organisering 2016 Baggrund Direktionen arbejder løbende med at sikre, at der i Gribskov Kommunes centerkonstruktion er tydelige roller og klare ansvarsbeskrivelser

Læs mere