Opprioritering af folkeskoleområdet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opprioritering af folkeskoleområdet."

Transkript

1 Alkjær studieture 40 % 25 % 10 % 10 % 15 % 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret X x x x Mere bevægelse Den åbne skole I og med de ekstra ressourcer blev tildelt midt i skoleåret 2016/17, er nogle af de initiativer, som pengene er tiltænkt anvendt på, ikke fuldt ud gennemført ved udgangen af 2017, men fortsætter her ind i den sidste halvdel af skoleåret 2017/18. Det er vigtigt at fremhæve, at ekstratildelingen, der på trods af faldende elevtal har muliggjort at fastholde ekstra personaler omkring s yngste klassetrin, ikke mindst har gjort stor gavn, men også de andre tiltag, der har været mulige, har været til glæde for s elever

2 Amager studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole På Amager valgte vi at benytte de ekstra tildelte midler til at sikre, at der i en vis udstrækning var mulighed for at benytte vikarer, når en lærer var fraværende. De øvrige vikartimer er dækket af personalet i de enkelte team. Formålet med dette set i lyset af den uro og udskiftning af personale der tidligere var på var at skabe ro og stabilitet i klasserne, samt at sikre, at der skabes den størst mulige sikkerhed for at læreren har tid til at forberede sig. Et væsentligt indikator på, at prioriteringen har været en succes, ser vi i ledelsen på Amager ved at det i 2017 lykkedes at nedbringe sygefraværet til et svarende til RKSK generelt. Der er ikke nødvendigvis direkte sammenhæng mange andre faktorer spiller ind. Tak for muligheden!

3 Bork studieture 90 % 10 % 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X X X Bork

4 Borris skole studieture 100% 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X De ekstra ,- blev for Borris skoles vedkommende benyttet som supplement til ansættelse af en pædagog ift. understøttelse af stor tilgang af fleresprogede i s nuværende 0.kl. Pædagogens tid fordeler sig med støtte timer i de klasser hvor der er flersprogede elever. Primært i 0.kl. men også i mindre grad i andre klasser med flersprogede elever.

5 Dag Opsund studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole x x x x Dag Opsund har med sin særlige målgruppe også haft et specifikt ønske om at tilgodese både det faglige såvel som det sociale aspekt med de tildelte midler (kr ). Indkøb af ipads, kamera, GoPro har løftet et, motivationen og ikke mindst bibragt eleverne nye værktøjer, der kan hjælpe, støtte og medvirke til,at de bevarer nysgerrigheden og lysten til at lære! Herudover er et mindre beløb anvendt til sociale aktiviteter (grej til leg, frikvarter, bevægelse) og til forplejning og leje af kælke m.v. i forbindelse med Dags skitur til Sverige i uge 10, hvor vi gennemførte en hyggeaften med stort udbytte og hvor bevægelse, aktivitet, (nye) sociale relationer har i højsædet. Vi oplever, at de ekstra ressourcer netop har givet et lille, men meget kærkomment og tiltrængt boost til vores lærings- og trivselsmæssige hverdag.

6 Faster studieture Styrke det faglige x Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole x

7 Fjelstervang studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret X X X Mere bevægelse Den åbne skole Tildelingen faldt sammen med et fald i elevtal fra 88 til 76, så når vi siger, at pengene bl.a. er gået til flere, så betyder det i virkeligheden, at vi havde mulighed for at fastholde flere timer, end den almindelige økonomiske tildeling ellers ville tillade os. Vi kunne nøjes med at afskedige én lærer og sætte ne lidt op for fleksibilitetens skyld. Det er vi meget glade for, da klasserne stadig skal have undervisning, selvom der går en større klasse ud, end der kommer ind. Hos os bruger vi nogenlunde det tildelte budget fra år til år, vi sparer ikke meget op, så vi kan i garantere, at pengene har fundet anvendelse! står for vores udeskole-satsning, hvor vi har købt udendørs møbler.

8 Hee studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X X X X Hee har brugt de ekstra tildelte midler som et tilskud til fornyelsen og indretningen af elevernes klasselokaler. Vi har således nu nye borde og justerbare stole i alle klasselokaler. Indskolingens lokaler er desuden blevet udstyret med lyddæmpende plader for at forbedre akustikken. Lokalerne er indrettet, således at to klasser kan samlæses i ét lokale, uden at elever skal sidde på gulvet eller på hjørnet af et allerede optaget elevbord. Samtidigt er der plads til, at to årgange eller tværdelte hold kan gå i hver sit lokale. Ressourcetildelingen er baseret på, at de små skoler samlæser to årgange et givent antal timer. Optimeringen af det fysiske undervisningsmiljø på Hee understøtter kvaliteten af denne undervisning, og inviterer i det hele taget til en mere fleksibel udnyttelse af lokalerne i den daglige undervisning.

9 Holmsland studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel X X Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole Holmsland har benyttet sig af muligheden for at tilbyde flere timer med to lærere. n prioriterer både i indeværende skoleår og tidligere, at ressourcen med to lærere (eller to voksne) anvendes så tidlig i børnenes skoleforløb som muligt. Derfor er ressourcen anvendt på 0. til 4. klassetrin. Anvendelsen af to-lærer og støttelærere er drøftet på personalemøder. Der udarbejdes skriftlige retningslinjer. Udover øget læring og trivsel forventer vi, at lærerne føler at de får mere tid til hver enkelt elev, og de derfor bedre kan honorer de krav der stilles bl.a. til undervisningsdifferentiering.

10 Hvide Sande X JA arrangementer på studieture almindelige drift 1. Vi kører videre med den skemastruktur vi har i dag mht. understøttend e undervisning. Det betyder, at vi forsat vil have ressourcer til motions og bevægelsesbån det samt vores to-lærer timer. REELT vil dette ikke være en mulighed i det EFTERFØLGEN DE skoleår 100

11 grundet økonomi. (Færre elever) 2. Herved mener vi også, at intentionen i folkeskolerefor men (den understøttend e undervisning) er tilgodeset. På baggrund af teamenes evalueringer af vores nuværende ordning er det et ønske fra lærerne på årgang at eleverne får 2 timer ugentligt til lektiehjælp. 3. En anden mulighed, som vi vil se nærmere på, er, om vi kan pulje nogle timer til understøttend e undervisning og lave et

12 setup, hvor der fast er lærere på, og eleverne kan komme over og få ex. et fagligt boost og lign. Det er noget, vi ser på som en mulighed. Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X X X X X Hvilke effekter har oplevet? Ved at konvertere understøttende undervisning til to-voksen undervisning - er det vores vurdering, at vore elever både opnår større læring, og trives bedre. Hvorfor denne gode effekt? Fordi, at vi bl.a. kan har kunnet tilbyde eleverne undervisning på mindre hold. Det er klart, at det giver bedre mulighed for at nå den enkelte elev og især bedre mulighed for at gøre noget mere for de 20% dårligste og de 20% dygtigste. Samtidig øges chancen for vellykket inklusion betragteligt. Vi kan ligeledes tilbyde eleverne jævnlige konstruktive elevsamtaler med fokus på trivsel, målfastsat læring og formativ evaluering*. *Formativ evaluering skal styrke og stimulere den uddannelsessøgendes faglige udvikling i modsætning til summativ evaluering, der skal afgøre, om en minimumskompetence er opnået svarede til bestået eller ikke-bestået.

13 Højmark studieture 100% 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X X X X X Vi har valgt, at midlerne skal gå til, fordi vi derigennem tilgodeser, at vi har en mere varieret med plads til bevægelse og inddragelse af lokale foreninger, så den åbne skole er en naturlig del af. Alt dette giver øget trivsel hos eleverne og derigennem også mulighed for at nå et højere fagligt.

14 Kirke studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole En del af pengene blev brugt til at nedsætte den enkelte lærers undervisningstimetal.

15 Lem Stationsskole 100 I 1. halvår af 2017 blev der køb bogsystemer og Lego Education studieture 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af X X X Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole Vi bruger pengene på at køre lærerkræfter til at give de fagligst svageste og de fagligst dygtigste kompetencetimer, således at de kan blive udfordret tilpas. Det kan være i form af kursusforløb eller vejledning og rådgivning for de dygtigste. Skemaet bedes indsendt til jens.ole.koch@rksk.dk senest den 5. april 2018

16 Nr.Vium-Troldhede studieture X 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af X X X Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole Nr.Vium-Troldhede har gode erfaringer med fokuseret at anvende ressourcer på understøttelse af pædagogiske aktiviteter og indsatser, der medvirker til vellykket inklusion og trivsel. I forlængelse har anvendt de tildelte midler til at hæve ansættelsesgraden for s pædagogiske assistent, så lærerpersonalet i elevtilstedeværelsestiden kan trække på assistentens pædagogiske kompetencer.

17 Rindum Kjærgård studieture Styrke det faglige x Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af x Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole n har sidste skoleår og indeværende skoleår haft kursusseminar for hele s personale på Laugesenshave.

18 Ringkøbing studieture (X) 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole x x X (musiske løft) X (musiske løft) x - hænder i klasserummet tæt på børnene for at opnå bedre differentiering og varieret undervisning - AKT-vejledningen er opprioriteret med ekstra ressourcer til en funktion som sociallærer/trivselslærer - Øget ressourcetimetallet på alle årgange så f.eks. timer med flere klasser til en lærer er minimeret - Stjerne og trænehold indskoling og mellemtrin - Det musiske løft hvor vi konkret har givet en del timer til at der støttes op med musik og bevægelse gennem hele. Vi har dermed oplevet følgende effekt: - De børn som har ekstra udfordringer, har via vores stjernehold fået et pusterum og her oparbejdet egenskaber så de kan forblive i almendelen. - Vores faglige træningshold er blevet udbygget og kvalificeret.

19 - dagen er levet mere varieret ift. det musiske løft. - Sygefraværet i vores personalegruppe er dalende (førhen stigende), hvilket kunne skyldes det faktum, at vi har satset på at hjælpe hinanden ift. børn med massive udfordringer.

20 Rækker Mølle n studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel X X Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole Rækker Mølle n har benyttet sig af muligheden for at tilbyde flere timer med to lærere. n prioriterer både i indeværende skoleår og tidligere, at ressourcen med to lærere (eller to voksne) anvendes så tidlig i børnenes skoleforløb som muligt. Derfor er ressourcen anvendt på 0. til 4. klassetrin Der udarbejdes skriftlige retningslinjer for anvendelsen af timerne. Udover øget læring og trivsel forventer vi, at lærerne føler at de får mere tid til hver enkelt elev, og de derfor bedre kan honorer de krav der stilles bl.a. til undervisningsdifferentiering. Anvendelsen af to-lærer og støttelærere er et lokal DBA-indsatsområde. Der er blevet evalueret i forbindelse med DBA opsamling, og har, ud over nationale test, lavet egen dataindsamling omkring medarbejder trivsel. Resultaterne er drøftet på personale- og skolebestyrelsesmøder.

21 Skjernå studieture 100% 100 Styrke det faglige X Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret X Mere bevægelse Den åbne skole Midlerne skal anvendes 100% indkøb af IT til udvikling og styrkelse af elevernes læring og udvikling. Alle midlerne er endnu ikke anvendt grundet udviklingsarbejde i forbindelse med implementering af IT i undervisningen på, samt uddeling af enheder i form af IPAD s og PC som del af ITstrategien. PLC vurdere løbende på nye indkøb til styrkelse af elevernes læring og udvikling.

22 Spjald og Specialcenter Øst studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X X X X X

23 Stauning studieture Styrke det faglige x Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole Dansklærerne har været tildelt en indsatstime om ugen med fokus på børn med læse/stave vanskeligheder eller udfordring af dygtige elever. Minimum to gange årligt skal der i samtale med den enkelte elev opstilles danskfaglige mål. Der følges løbende op på, om eleven når sine mål. Med det nye tiltag vil vi prioritere en tidlig indsats overfor elever med udfordringer, ligesom vi vil forsøge at blive bedre til at tilgodese og udfordre de elever, som er dygtige. Vi har netop evalueret tiltaget, og dansklærerne fortæller, at de har været rigtig glade for a have mulighed for, i samspil med eleven, at opstille mål for faglig progression. Det har tidligere været en udfordring, at kunne nå at opstille og evaluere på mål i forhold til alle elever. Dansklærerne fortæller videre, at det har været godt at arbejde med synlige mål, også i forhold til at gøre eleven bevidst om egne fremskridt.

24 Tarm studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af X X X Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole DET FAGLIGE NIVEAU: Vi har konsekvent gået efter at øge fagligheden ved t udbygge tilbud om læse- og talløft samt andre turboforløb i dansk og matematik. ØGET TRIVSEL: Vi har konsekvent gået efter at give elever flere muligheder for at blive mødt med individuelle trivsels- og læringstilbud (pusterummet, to-lærerordninger) MINDSKET SOCIAL ARV: De to førstnævnte tilbud er især rettet mod de af vore elever, der har en tung social bagage vi kan iagttage, at denne gruppe tiltager i omfang. Skemaet bedes indsendt til jens.ole.koch@rksk.dk senest den 5. april 2018

25 Tim skole studieture 100% 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af X X X Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole Vi har brugt alle pengene som et tilskud til at ansætte en skolepædagog, hvis primære opgave er at arbejde med elevernes trivsel for her igennem at styrke fagligheden. pædagogen aflaster lærerne, så de får bedre tid til at arbejde med det fag-faglige. Det er svært at måle den direkte effekt, men et slag på tasken vil være, at skolepædagogen har været kraftigt medvirkende til, at vi i min. 2 tilfælde har kunnet fastholde elever i normalområdet.

26 Videbæk studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole x x x lærere i klasserne med mulighed for holddeling.

27 Vorgod-Barde studieture 40% 35% 15% 100 Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole X X X* * På Vorgod-Barde købes der vikarer udefra: Dette sikrer, at det faste personale kan regne med deres forberedelsestid, og derved have tid og ro til at forberede god og spændende undervisning. - Der er et lavt fravær blandt lærerne, og derved er der kontinuitet i elevernes skolehverdag. Vorgod-Barde er i indeværende skoleår begyndt at implementere PALS Desuden er der brugt en stor andel af midlerne til at have flere varme hænder i skolehverdagen både i forhold til inklusion, men også mulighed for at udfordre elevernes faglige. Skemaet bedes indsendt til jens.ole.koch@rksk.dk senest den 5. april 2018

28 Ådum Børneunivers studieture Styrke det faglige Øge elevernes trivsel Mindske betydningen af Skabe en mere varieret Mere bevægelse Den åbne skole + + Hensigten med de ekstra midler var at styrke undervisningen af vore tosprogede elever. Dem har vi pt 3 af i indskolingen, og flere står på spring i børnehaven. Den lærer, der fra starten af skoleåret, varetog danskundervisningen, havde jeg fundet et diplom modul til, som omhandlede undervisning af tosprogede. Læreren var nyuddannet. Kravet fra VIA er, at man har erfaring i mindst 2 år. Og det krav kunne jeg ikke påvirke. I stedet har jeg tildelt den samlæste indskolingsklasse to lærer ordning i dansk i ¾ år. Ud over hovedformålet med beløbet havde jeg reserveret en mindre portion til ture i Naturens Rige

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole 2019 2015-2020 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18

Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 Distriktsskole Ganløses evaluering af afkortning af undervisningstiden samt ansøgning om konvertering i skoleåret 2017/18 I forbindelse med Folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskoleloven,

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Kvalitetsanalyse 2015

Kvalitetsanalyse 2015 Kvalitetsanalyse 2015 Dronninggårdskolen Rudersdal Kommune 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Opsamling fokusområder... 4 3. Nationalt fastsatte, mål og resultatmål... 5 4. Fokusområder... 5 5. Afslutning...

Læs mere

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden

Ansøgning om afkortning af undervisningstiden Ansøgning om afkortning af undervisningstiden I skoleåret 2016/17 arbejder Distriktsskole Smørum med at afkorte undervisningstiden ved at konvertere den understøttende undervisning til to-voksenundervisning

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Univers skoledelen 2018 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så

Læs mere

Evaluerings og opfølgningsplan samt en oversigt over tidligere indsatsområder

Evaluerings og opfølgningsplan samt en oversigt over tidligere indsatsområder Evaluerings og opfølgningsplan samt en oversigt over tidligere indsatsområder Indskoling (0-2 klasse) Tidligere år Fortsat et team om indskoling (2 lærere) Bevægelse hver morgen 15 min varetaget af idrætslærer.

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail:

Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf Mail: Holmegårdsskolen Plovheldvej 8A, 2650 Hvidovre. Tlf. 6190 3500. Mail: holmegaardsskolen@hvidovre.dk Februar 2018 Princip: Undervisningens organisering Formål: Undervisningens organisering skal skabe rammer,

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Princip for undervisningens organisering:

Princip for undervisningens organisering: Brændkjærskolen. Princip for undervisningens organisering: Formål Undervisningens organisering skal skabe rammer, der giver eleverne de bedste muligheder for at tilegne sig kundskaber og færdigheder, der

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Høje Kolstrup Skole 2015-2020 Skole og Undervisning Oktober 2017 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020

Læs mere

RAPPORT. Indhold. Strategi- og Handleplan skolens navn: Nyrupskolen

RAPPORT. Indhold. Strategi- og Handleplan skolens navn: Nyrupskolen Strategi- og Handleplan skolens navn: Nyrupskolen Indhold Indledning og præsentation... 2 Kvalitetsudvikling... 2 Kvalitetsrapporten 2013/14... 2 Strategi- og Handleplan 2014/15... 4 Folkeskolereformen...

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014

Folkeskolereformen på Engbjergskolen. Tirsdag den 8. april 2014 Folkeskolereformen på Engbjergskolen Tirsdag den 8. april 2014 Første spadestik Engbjergskolen -Version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Hellevad Børneunivers Skole og Undervisning - januar 2017

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Hellevad Børneunivers Skole og Undervisning - januar 2017 Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Hellevad Børneunivers 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2017 1 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa

Læs mere

I dette bilag fremgår rammer for de lokale handlingsplaner for de tre skoler, der i år skal på faglig handlingsplan.

I dette bilag fremgår rammer for de lokale handlingsplaner for de tre skoler, der i år skal på faglig handlingsplan. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 04-02-2016 Sagsnr. 2015-0190016 Bilag 3. Rammer for lokale handlingsplaner I dette bilag fremgår rammer for de lokale handlingsplaner

Læs mere

Ansøgning skal udfyldes senest 26. marts og sendes til Center Børn og Unge. Ansøgningen skal max fylde 2 sider. Skoleåret 2015-16

Ansøgning skal udfyldes senest 26. marts og sendes til Center Børn og Unge. Ansøgningen skal max fylde 2 sider. Skoleåret 2015-16 1 - Ansøgning understøttende undervisning marts 2015 ( Understøttende undervisning Vi ønsker at inddrage det omgivende samfund i den daglige undervisning. Det handler både om det rige foreningsliv, de

Læs mere

Brug af 16b på Kildedamsskolen

Brug af 16b på Kildedamsskolen Brug af 16b på Kildedamsskolen De følgende sider sendes som svar på spørgsmål 1 og 2 I forhold til at svare på spørgsmål 3: - 16b timerne behandles ligesom alle andre timer. - 16b timerne opgøres ikke

Læs mere

TRIN-undervisningen i mellemtrinnet

TRIN-undervisningen i mellemtrinnet Nordagerskolen september 2016 TRIN-undervisningen i mellemtrinnet I forbindelse med gennemførelsen af folkeskolereformen i 2014, besluttede Nordagerskolen, at indføre aldersintegreret undervisning med

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget Sjølundsskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014

Folkeskolereformen på Højboskolen. Tirsdag den 6. maj 2014 Folkeskolereformen på Højboskolen Tirsdag den 6. maj 2014 Første spadestik Højboskolen -version 2014 Intentionen med folkeskolereformen Intentionen er, at det faglige niveau i folkeskolen skal løftes med

Læs mere

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen

Årsrapport 2009 for Enghaveskolen Årsrapport 2009 for Side 1 af 7 1. Sammendrag Vi har stadig vores fleksible skema som et styrkeområde. Vi forsøger til stadighed at skabe den bedste ramme omkring den pædagogiske planlægning af undervisningen.

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Strategi for læring på Egtved skole

Strategi for læring på Egtved skole 1 Strategi for læring på Egtved skole Hvem er vi på Egtved skole På Egtved skole ønsker vi til stadighed at udvikle os for at give elevene de bedste forutsætninger for at nå sit læringspotentiale. Derfor

Læs mere

Kære forældre på Spurvelundskolen

Kære forældre på Spurvelundskolen Kære forældre på Spurvelundskolen Så er Spurvelundskolen klar til Den Sammenhængende Skoledag pr. 1. august 2013. Derfor har vi sammensat denne skrivelse, hvori vi vil fortælle jer, hvordan jeres barns

Læs mere

Forældre/børn bestiller og betaler via ForældreIntra hos Ejvinds Bageri Skolen har ingen udgifter til ordningen

Forældre/børn bestiller og betaler via ForældreIntra hos Ejvinds Bageri Skolen har ingen udgifter til ordningen Frokost/spiseordninger i skoler og dagtilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune Mad leveret udefra Kirkeskolen Forældre/børn bestiller og betaler via nettet hos restauranten Pakhuset Skolen har ikke udgifter

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Bolderslev Skole 2015 2020 Skole og Undervisning november 2016 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Nyhedsbrev juni 2015

Nyhedsbrev juni 2015 Nyhedsbrev juni 2015 Skolebestyrelsens nyhedsbrev vil denne gang omhandle nyt fra bestyrelsesmøderne i april og maj. Sidst, men ikke mindst, vil I kunne læse skolebestyrelsens behandling af evalueringen

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014

FOLKESKOLEREFORM. Orienteringsaften 9. april 2014 FOLKESKOLEREFORM Orienteringsaften 9. april 2014 3 overordnede mål 1. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Mindske betydningen af social baggrund. 3. Tillid og trivsel skal styrkes

Læs mere

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne.

På 4- og 8- årgang tages der fortsat pædagogisk, psykologisk trivselsprøve (PVSK), som efterfølgende drøftes med AKT, klasseteam og eleverne. Elevernes undervisningsmiljø Skoleåret 2010/2011 Det indgående kendskab til elevernes trivsel på Højby Skole skyldes den måde lærernes frikvarterer afholdes på. Lærerne er i næsten alle frikvarterer i

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Oplæg til Børn og Familieudvalget den 22. januar 2018 fra Dagtilbud og Undervisning og Pædagogisk

Læs mere

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole Skole og Undervisning december 2016

Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole Skole og Undervisning december 2016 Forandringsmodel Strategi for implementering af folkeskolereformen på Genner Skole 2015-2020 Skole og Undervisning december 2016 Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle elever i Aabenraa

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole

Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole Evaluering af den samlede undervisning på Østerbro lilleskole På Østerbro Lilleskole har vi en bred evalueringskultur som udføres i vekselvirkning mellem den skriftlige og mundtlige dialog. Evaluering

Læs mere

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget

Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget Selvforvaltningsaftale for 2014/15 mellem Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget Sjølundsskolen Side 1 1. Indledning Denne selvforvaltningsaftale er indgået mellem: Sjølundsskolen og Børne- og skoleudvalget

Læs mere

Skolereform. Bolderslev Skole

Skolereform. Bolderslev Skole Skolereform Bolderslev Skole Folkets skole anno 2014 Der blæser nye vinde over den danske folkeskole. I december 2013 vedtog Folketinget en ny skolereform, som på alle måder er og bliver mulighedernes

Læs mere

I skoleåret er der kr. til fordeling kr. i efteråret 2015 og til foråret 2016.

I skoleåret er der kr. til fordeling kr. i efteråret 2015 og til foråret 2016. NOTAT Indkaldelse af ansøgninger til forsøgs- og udviklingspuljen 4. marts 2015 Sagsbehandler: Dok.nr.: 2015/0002140-2 Skoleafdelingen Undervisningsudvalget råder over en særlig forsøgs- og udviklingspulje,

Læs mere

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015.

Skolerne skal formulere projektbeskrivelser på ovenstående i marts måned 2015, og laver afrapportering fra nuværende projekter i juni 2015. Center Børn og Unge Journalnr: 17.00.00-A00-1-12 Dato: 3-4-2014 Ansøgning til puljer under folkeskolereform Projekt: [indsæt titel] Børne- og Ungdomsudvalget fastholder i 2015 puljerne til holddeling og

Læs mere

Fag, fællesskab og frisk luft

Fag, fællesskab og frisk luft Fag, fællesskab og frisk luft En skole for alle med plads til forskellighed En fælles bestræbelse Indhold i skolen Mellemtrinnet på Ørkildskolen er 4.- 6. årgang. På hver årgang er der fire eller fem klasser

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Bedsted Friskole Februar 2017

Undervisningsmiljøvurdering Bedsted Friskole Februar 2017 Undervisningsmiljøvurdering Bedsted Friskole Februar 2017 Skolen har denne gang valgt at gennemføre undervisningsmiljøvurderingen, som en længere fælles evaluering gennem samtaler mellem elever og lærere

Læs mere

Indstilling om nedlæggelse af Rullende skolestart i Auning

Indstilling om nedlæggelse af Rullende skolestart i Auning Indstilling om nedlæggelse af Rullende skolestart i Auning Med udgangspunkt i evalueringsrapporten fra efteråret 2013 (Key2See, Aarhus) samt opfølgning/evaluering her i januar 2015 indstiller ledelserne,

Læs mere

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune

Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Status / evaluering på arbejdet med folkeskolereformen i Rebild kommune Center Børn og Unge Journalnr: 17.01.00-A00-3-16 Ref.: Helle Grynderup Dato: 03-11-2016 Baggrund Børne- og Ungdomsudvalget godkendte

Læs mere

Oversigt over sene skoledage i Ringkøbing-Skjern Kommune

Oversigt over sene skoledage i Ringkøbing-Skjern Kommune Oversigt over sene skoledage i Ringkøbing-Skjern Kommune Følgende fremgår i hyrdebrevet fra Ministeret af 26. august 2015: Undervisningen foregår normalt inden for tidsrummet 08.00 16.00. Intentionen fra

Læs mere

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund

Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Kriseplan for folkeskolen i Albertslund Baggrund Folkeskolen i Albertslund har det ikke godt. Trivselsmålingerne viser, at mange af vores børn trives rigtig dårligt i vores skoler - resultaterne er ringere

Læs mere

Folkeskolereform 2014

Folkeskolereform 2014 Folkeskolereform 2014 Tre nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater.

Læs mere

Gentofte Skole elevers alsidige udvikling

Gentofte Skole elevers alsidige udvikling Et udviklingsprojekt på Gentofte Skole ser på, hvordan man på forskellige måder kan fremme elevers alsidige udvikling, blandt andet gennem styrkelse af elevers samarbejde i projektarbejde og gennem undervisning,

Læs mere

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b

Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b Notat vedrørende konkrete ansøgninger om reduktion af skoledagens længde i medfør af folkeskolelovens 16b Børne- og ungdomsudvalget udsatte på sit møde den 27. april 2016 behandlingen af en række ansøgninger

Læs mere

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status:

Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Årsmål 2012-2013 Status: Udviklingsplan 1. Ungdomsuddannelse til alle Alle lærere har arbejdet med Læsning i alle fag på et dagkursus og på fællesmøder. Kurset var både teoretisk og med ideer til konkrete værktøjer. Efterfølgende

Læs mere

Strategi for faglig udvikling på Kobberbakkeskolen

Strategi for faglig udvikling på Kobberbakkeskolen 10.august 2018 Strategi for faglig udvikling på Kobberbakkeskolen Formål med strategien Vores faglige udviklingsstrategi skal sikre, at alle børn på skolen bliver udfordret, så de bliver så dygtige, som

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner.

Skoleledelsen udvikler i samarbejde med medarbejdere og i dialog med forældre mål og strategier, som udmøntes i handleplaner. 28.10.17 Langhøjskolen skolen som fælles projekt Inklusionshandleplan Langhøjskolen har tydelig retning og lederskab i forhold til arbejdet med inkluderende læringsmiljøer, hvilket sikrer en tydeligere

Læs mere

Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019

Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019 Opfølgningsplaner selvevaluering på Learnmark Horsens 2019 Selvevaluering med opfølgningsplaner Med afsæt i selvevaluering er der udarbejdet opfølgningsplaner, hvor indsatser er prioriteret. Selvevalueringer

Læs mere

Skoleområdet 12 skoler

Skoleområdet 12 skoler Skoleområdet 12 skoler Folkeskolerne Byskovskolen (Special-afd) 0.-9. årgang 644 elever Campusskolen (Modtager-kl) 7.-10. årgang 695 elever Dagmarskolen (Modtager-kl) 0.-6. årgang 501 elever Kildeskolen

Læs mere

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT

POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT POLITISK PROCES 2013-2014 SKOLEPOLITIK OG KVALITETSRAPPORT Fase 1 Temadrøftelse august Politiske pejlemærker i august KL-møde for kommunalpolitikere 16.august Politisk møde med skolebestyrelser Udvalget

Læs mere

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows

Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Projektplan Does Aabenraa know what Aabenraa knows Aabenraa Kommune har i foråret 2015 besluttet strategi til implementering af folkeskolereformen med overskriften Alle børn skal blive så dygtige, de kan.

Læs mere

Folkeskolereform. Et fagligt løft af folkeskolen

Folkeskolereform. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen 1 En længere og mere varieret skoledag Der indføres en skoleuge på: 30 timer for børnehaveklassen til 3. klasse, 33 timer for 4. til 6. klasse og 35 timer

Læs mere

Allerslev Skole uddannelsesplan

Allerslev Skole uddannelsesplan Allerslev Skole uddannelsesplan Uddannelsesplanen skal give en kort beskrivelse af, hvordan praktikskolen arbejder med at uddanne den lærerstuderende. BEK nr. 1068 af 08/09/2015: 13 stk. 2 Praktikskolen

Læs mere

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer

Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Evaluering af 16B omlægning af understøttende undervisning til tolærertimer Vi har omlagt 4 lektioner understøttende undervisning på 7. årgang til to dansktimer, en matematiktime og en tysktime med to

Læs mere

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til:

UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014. Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV Sådan! Undervisningsmiljøvurdering for Tylstrup skole Dato:1.4.2014 Denne undervisningsmiljøvurdering, UMV, er gyldig frem til: UMV en indeholder de fire faser, som tilsammen udgør en hel UMV: Fase

Læs mere

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Baggesenskolen skoleåret 2014/2015 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommeren er så småt begyndt at indfinde sig, og afgangselevernes sidste skoledag nærmer sig. Dette betyder at et skoleår går

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2015-16 BUU Alm.del Bilag 115 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Åbent samråd den 2. februar 2016 Titel Svar på følgende spørgsmål: Spørgsmål Q: Hvad er

Læs mere

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag.

Folkeskolereformen. for kommunens kommende folkeskolehverdag. Folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien, vil det være med en ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler. Regeringen har vedtaget en folkeskolereform,

Læs mere

Strategiplan. for læring og udvikling Holmegaardskolen 2012-2014

Strategiplan. for læring og udvikling Holmegaardskolen 2012-2014 Strategiplan for læring og udvikling Holmegaardskolen 2012-2014 Holmegaardskolen er en skole, hvor der er store forventninger og krav til lærings- og udviklingsmål i undervisningen og i fritidsaktiviteterne.

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår.

Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Kære forældre Så er skoleferien forbi, og medarbejdere, forældre og børn skal i gang med et nyt og spændende skoleår. Som vi skrev ud før ferien, så vil vi for fremtiden jævnligt sende informationsbreve

Læs mere

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune

Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Frederiksberg-principperne Principper for udmøntning af folkeskolereformen i Frederiksberg Kommune Reformen af folkeskolen realiseres med start i august 2014. Projektgruppe 1: overordnede mål og rammer

Læs mere

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering

Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Side 1 af 5 Skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering Vejledning til skoleledelsens samlede kvalitetsvurdering: Skolelederen skal nedenfor give en samlet kvalitetsvurdering ud fra data og dokumenter på

Læs mere

Bilag 8 Trivselsmåling Vurdering af resultater

Bilag 8 Trivselsmåling Vurdering af resultater Ådalens Skole Udvikling Hvordan har udviklingen været i trivselsmålingens indikatorer? Social trivsel Rapporten viser, at der er sket en generel positiv udvikling i forhold til om eleverne er glade for

Læs mere

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2?

Folkeskolereformen. Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen ÅR 2 Folkeskolereformen erfaringer efter år 1 Hvad har vi lært og hvordan tænkes år 2? Folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014. Ét år er gået, og vi vil i dette nyhedsbrev give

Læs mere

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling

Fælles skolebeskrivelse. Tema 1: Læring og faglig udvikling Fælles skolebeskrivelse Skolebestyrelse, medarbejdere og ledelse har arbejdet med Fælles Skolebeskrivelse ved at finde eksempler fra praksis inden for de enkelte temaer. Desuden har man i nogle af temaerne

Læs mere

Byrådet. Direktionen. Digital Udvikling. Planlægning. Kommunale Ejendomme. Byg og Miljø. Land og Vand. Autisme

Byrådet. Direktionen. Digital Udvikling. Planlægning. Kommunale Ejendomme. Byg og Miljø. Land og Vand. Autisme Organisationsdiagram Byrådet Direktionen Viden og Strategi Økonomi Politisk Administrativ Sekratariat Intern Udvikling og Personale HR-udvikling Service og Digitalisering Koncern-IT Kommunikation Ekstern

Læs mere

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole)

Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) Bilag 2 Ansøgningsskema til rammeforsøg om mere fleksible muligheder for at tilrettelægge skoledagen (der udfyldes et ansøgningsskema for hver skole) 1. Kommunens navn Horsens Kommune 2. Folkeskole omfattet

Læs mere

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé

Bilag 9 Faglig fordybelse/lektiecafé Opsamling fra spørgeskema til udskolingselever Skoleafdelingen har bedt Fælles Elevråd om at tage stilling til, hvilke af de syv fokusområder, der har været mest relevant for dem at blive hørt i forhold

Læs mere

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf:

Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Der er flere formål med evalueringerne og med offentliggørelsen heraf: Sådan evaluerer vi Formål med og baggrund for evaluering: Ifølge Lov om friskoler og private grundskoler m.v. skal skolen regelmæssigt foretage en evaluering af skolens samlede undervisning og udarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018

Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Nyhedsbrev Vestre Skole 13. august, 2018 Velkommen tilbage efter sommerferien Efter en fantastisk sommer med masser af sol og varme, så kneb det lidt med solstrålerne, da vi mandag kl. 9.00 bød alle elever

Læs mere

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler

Bilag 8. Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Bilag 8 Idékatalog for anvendelsessporet - skoler Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos børn

Læs mere

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion

2013-14 udvides til at omfatte Sprog og adfærd 1. (K) 2012 -? Fortsat udvikling mod mere inklusion 1. (K) 2012 -? Søholmskolens virksomhedsrapport 2012-14 (K)=fælles kommunale indsatsområder (L)= lokale indsatsområder Rød skrift er justeringer juni 2013 Fortsat udvikling mod mere inklusion Ingen eller

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole

Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole Undervisningsmiljørapport Djurslands Efterskole 2017-2020 1. Indledning 96 % af skolens elever har besvaret denne undervisningsmiljøvurdering (91 ud af 95 elever) i maj 2017. Eleverne har udfyldt skemaet

Læs mere

Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev. Herunder visualisering og tydelige rammer.

Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev. Herunder visualisering og tydelige rammer. SIAA klasser Kære forældre, Velkommen til Kobberbakkeskolens SIAA klasser. SIAA står for Struktur, inklusion, autisme i almen. Struktur for forudsigelighed, - at skabe ro og overblik for den enkelte elev.

Læs mere

Lokale indsatsområder

Lokale indsatsområder Lokale indsatsområder De lokale indsatsområder er valgt med udgangspunkt i den virkelighed, vi ser i Sebber Landsbyordning, og den vej udviklingen bevæger sig ad. De to team for indskoling og for mellemtrin

Læs mere

19.7 ALMEN PÆDAGOGIK. Pædagogisk diplomuddannelse

19.7 ALMEN PÆDAGOGIK. Pædagogisk diplomuddannelse Pædagogisk diplomuddannelse 19.7 ALMEN PÆDAGOGIK Mål for læringsudbytte skal opnå kompetencer inden for pædagogisk virksomhed i offentlige og private institutioner, hvor uddannelse, undervisning og læring

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010

Kvalitetsrapport 2010 Kolding Kommunale Skolevæsens Kvalitetsrapport 2010 Skoleåret 2009-10 Delrapport fra Specialcenter Bramdrup ved Steen Rasmussen KONKLUSIONER KVALITETSSIKRING AF ELEVERNES UDBYTTE Elevernes faglige udbytte

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed, læring

Læs mere

Tema Beskrivelse Tegn

Tema Beskrivelse Tegn September 2018 Lokal handleplan Inklusionsstrategi Nedenstående er udarbejdet ud fra Dragør Kommunes inklusionspolitik fra 2016, og på baggrund af skolernes udviklingsplan og de otte skolepolitiske mål.

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Vordingborg Kommune

Folkeskolereform 2014 Vordingborg Kommune Folkeskolereform 2014 Vordingborg Kommune Forord I forbindelse med processen omkring implementering af Folkeskolereformen 2014 i Vordingborg Kommune har vi haft en proces i gang siden november 2013. På

Læs mere

Sådan bliver dit barns skoledag. En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning. gladsaxe.dk

Sådan bliver dit barns skoledag. En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning. gladsaxe.dk Sådan bliver dit barns skoledag En fagligt stærk folkeskole med tid til fordybelse og udforskning gladsaxe.dk Efter sommerferien møder eleverne ind til en ny og anderledes skoledag med flere stimer, mere

Læs mere

Reformen lægger op til øget mål - og resultatstyring i folkeskolen baseret på

Reformen lægger op til øget mål - og resultatstyring i folkeskolen baseret på Folkeskolereform 1 Reformen lægger op til øget mål - og resultatstyring i folkeskolen baseret på få og klare nationale mål, forenkling af Fælles Mål samt et markant fokus på viden og resultater. 2 Folkeskolereform

Læs mere

FOLKESKOLEREFORM 2014

FOLKESKOLEREFORM 2014 INFORMATIONSMØDE 2 FOR FORÆDLRENE DEN 10. JUNI 2014 SAMSØGADES SKOLE Tjek ind Velkomst v. Martin Præsentation af mødets program Mål for mødet PROGRAM 16.00 Tjek ind 16.10 Samsøgades Skole - version 2.0

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere