AALBORG KULTURBRO INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Rejsetider Metodebeskrivelse Resultater 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AALBORG KULTURBRO INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Rejsetider Metodebeskrivelse Resultater 4"

Transkript

1 AALBORG KOMMUNE AALBORG KULTURBRO EVALUERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Visionsvej Aalborg TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 2 Rejsetider Metodebeskrivelse Resultater 4 3 Tællinger Faste tællestationer Maskinel tælling Manuelle tællinger 6 4 Pendling Transportvaneundersøgelse 10 5 Interviewanalyse Metodebeskrivelse Resultater 12 6 Konklusion 18 PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT april 2017 RLHA MKNI RLHA

2 2 AALBORG KULTURBRO 1 Indledning og baggrund Aalborg Kommune har lørdag den 4. marts 2017 indviet Kulturbroen, der er en ny gang- og cykelforbindelse over Limfjorden i Aalborg i tilknytning til jernbanebroen. Kulturbroen er etableret med støtte fra blandt andet Statens Supercykelstipulje 2014 og skal i den forbindelse evalueres i henhold til den evalueringsplan, der er opstillet i ansøgningen. Kulturbroen forbinder Aalborg og Nørresundby vest for Limfjordsbroen, der hidtil har været den eneste fjordkrydsning for fodgængere og cyklende. Kulturbroen har et dobbelt sigte. Den forbinder nord og syd, og den giver en mere direkte adgang mellem de vestlige dele af byerne på hver side af Limfjorden. Det betyder mere direkte adgang for nogle af de, der bor og arbejder i disse områder. Samtidig forbindes bynære grønne områder, ligesom forbindelsen giver mulighed for at krydse fjorden til fods eller på cykel separeret fra de store trafikmængder på Limfjordsbroen. Evalueringen omfatter en undersøgelse af rejsetid ved rejser via hhv. via Kulturbroen og Limfjordsbroen. Herudover er udført manuelle og maskinelle tællinger, ligesom der er gennemført en spørgeundersøgelse med vægt på brugernes transportvaner, brug af broen samt vurdering af broens kvalitet og funktion. Indsamlingen af data er gennemført i slutningen af marts 2017, da evalueringen skal være afsluttet medio april Tidspunktet kan have indflydelse på sammensætningen og antallet af brugere af Kulturbroen. Det gælder både med hensyn til, at cykelsæsonen kun lige var begyndt med temperaturer mellem 5 og 10 grader, men også at nysgerrighedens interesse for den nye bro ikke havde lagt sig. Der er gennemført tælling og spørgeundersøgelse både en hverdag og en weekenddag for at få så præcist et billede, som det er muligt med de givne forudsætninger. 2 Rejsetider Der er gennemført måling af rejsetid med henblik på at vurdere, om Kulturbroen har en effekt på tidsforbruget ved at krydse Limfjorden på cykel. 2.1 Metodebeskrivelse Rejsetider er evalueret ved at gennemkøre to forskellige ruter med samme start- og slutpunkt via hhv. Kulturbroen og Limfjordsbroen. De to ruter er startet/sluttet i Aalborg på Vesterbro v. Tyren og i Nørresundby på Lindholm Brygge. Ruterne via hhv. Kulturbroen og Limfjordsbroen er lige lange (2,8 km). Ruterne er optegnet på figur 1.

3 AALBORG KULTURBRO 3 Figur 1 Ruter til opmåling af rejsetider. Blå: Rute via Kulturbroen. Orange: Rute via Limfjordsbroen. To cyklister har med tilnærmelsesvist samme tempo kørt hhv. via Kulturbroen og Limfjordsbroen t/r. Cyklisterne var udstyret med GPS og instrueret i at følge trafikken og overholde færdselsregler. Cyklisterne har kørt en hverdag i perioden ca. kl , og målingerne er således en vurdering af rejsetid på en hverdag. Baseret på cyklisternes start- og sluttider for hver tur vurderes rejsetiden ved at køre via hhv. Kulturbroen og Limfjordsbroen. Det er samtidig muligt at vurdere, hvad der eventuelt udgør forskellen samt om eksempelvis broåbning har indflydelse på rejsetiden. Der er kørt 11 ture via Kulturbroen og otte ture via Limfjordsbroen.

4 4 AALBORG KULTURBRO 2.2 Resultater Resultaterne af de samlet set 19 ture fremgår af tabel 1. Tabel 1 Resultaterne af rejsetidsmålingerne. Rejsetid er beregnet som gennemsnit. Retning Via Ture Rejsetid Min Max Aalborg Kulturbroen 6 12:29 10:16 14:10 Aalborg Limfjordsbroen 4 13:05 11:11 14:18 Nørresundby Kulturbroen 5 13:45 11:57 15:02 Nørresundby Limfjordsbroen 4 13:45 12:34 14:35 Total Kulturbroen 11 13: Total Limfjordsbroen 8 13: Målingerne af rejsetid viser, at der i retning mod Aalborg er registreret en lille forskel på ca. ½ minut til fordel for Kulturbroen. I modsatte retning mod Nørresundby er der gennemsnitligt ingen forskel i de to rutevalg. Lægges alle ture over hhv. Kulturbroen og Limfjordsbroen sammen, spares der gennemsnitligt 22 sekunder ved at benytte Kulturbroen. Ovenstående er en stikprøve, og der vil være ruter, hvor fordelen er klart i Kulturbroens favør, mens andre vil være i Limfjordsbroens favør. 3 Tællinger Der er gennemført en maskinel tælling af cyklister og en manuel tælling af fodgængere og cyklister ved Kulturbroen. Der er derudover indhentet trafiktal for cykeltrafik ved relevante faste tællestationer. Disse tællinger skal give et billede af, hvor mange der bruger Kulturbroen, og om der opleves en ændring i antallet af cyklister i de faste tællesnit efter Kulturbroens åbning. 3.1 Faste tællestationer Aalborg Kommunes har faste tællestationer med tælling af cyklister på følgende lokaliteter med relevans for Kulturbroen: Limfjordsbroen Thistedvej i Nørresundby Kastetvej i Vestbyen Der er indhentet tællinger fra de faste tællestationer for perioden 13. februar- 25. marts For Limfjordsbroen er der desuden indhentet tællinger for den tilsvarende periode i Resultaterne af tællingerne på Limfjordsbroen på døgnniveau for de to perioder er vist på figur 2.

5 AALBORG KULTURBRO Linear (2016) Linear (2017) Figur 2 Resultaterne af cykeltællinger fra fast tællestation på Limfjordsbroen i perioden 13. februar 25. marts 2016 og Derudover er der foretaget nærmere analyse af ugerne hhv. før og efter åbning af Kulturbroen. Her er der set nærmere på tælleresultaterne fra tre af Aalborg Kommunes faste tællestationer; Limfjordsbroen, Thistedvej og Kastetvej. Betragtes en fem-ugers periode (2 uger før åbning og 3 uger efter) opnås der gennemsnitlige tællinger som angivet i tabel 2. Resultaterne af tællingerne viser ikke et fald i det gennemsnitlige antal registreringer i ugerne efter åbning af Kulturbroen, hvor det gennemsnitlige, daglige antal registreringer i alle tre tællestationer er højere end før åbning. Det kan ikke afvises, at stigningerne ikke havde været større uden Kulturbroen, men som udgangspunkt indikerer tællingerne ikke, at Kulturbroen har medført en væsentlig ændring i cyklisternes rejsemønstre. Tabel 2 Gennemsnitlige, daglige cykeltællinger i tre faste tællestationer før/efter åbning af Kulturbroen (i parentes ændring mellem før og efter). (*kun 18 dage i efterperioden) Limfjordsbroen Thistedvej Kastetvej 5 uger i alt uger før åbning uger efter åbning (+4%) 421* (+4%) (+9%) 3.2 Maskinel tælling Der er gennemført en maskinel tælling på rampen op til Kulturbroen på Aalborgsiden. Tællingen er gennemført i perioden 27. marts-3. april Resultaterne af tællingen (cykler/knallerter) er angivet i tabel 3. Resultaterne kommenteres nærmere i afsnit 3.3. Tællingen giver en opregnet ÅDT på og hverdagsdøgntrafik på

6 6 AALBORG KULTURBRO Tabel 3 Resultater af slangetælling ved Kulturbroen i perioden 27/3-3/ Tid\Dato Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn Man 27/3 28/3 29/4 30/3 31/3 1/4 2/4 3/ Sum Manuelle tællinger Der er gennemført manuelle tællinger ved Kulturbroen tirsdag d. 21. marts 2017 i perioden kl og lørdag d. 25. marts 2017 i perioden kl Det er valgt at tælle både en hverdag og en weekenddag pga. Kulturbroens særlige funktion som rekreativ forbindelse. Tællingen omfatter registrering af både fodgængere og cyklister. Resultaterne af tællingerne fremgår af tabel 4 og tabel 5. Tællingen gennemført på en hverdag viser, at der er en koncentration af cyklister om morgenen i tidsrummet og igen om eftermiddagen i tidsrummet Om morgenen er trafikken størst i retning mod Aalborg og om eftermiddagen mod Nørresundby. Dette indikerer ret tydeligt, at Kulturbroen i disse perioder bliver benyttet som pendlerstrækning for trafikanter til arbejde og uddannelse. Dette understøttes af den maskinelle tælling, som er opgjort på timeniveau. Her ses tydelige koncentrationer på hverdage i tidsrummene og I den talte periode ( ) er fordelingen mellem cyklister og fodgængere 64%/36%. Beregning af ÅDT for tællingen tirsdag er foretaget ud fra Vejdirektoratets vejledning for trafiktællinger. Da der ikke er opgjort faktorer for opregning af tidsbegrænset manuel tælling i en weekend er denne ikke medtaget.

7 AALBORG KULTURBRO 7 Resultatet af beregningen viser en årsdøgntrafik (ÅDT) på 900 cykler/døgn. Morgenspidstimen ligger i tidsrummet , mens eftermiddagsspidstimen er fra Fodgængere har ikke på samme måde et entydigt mønster, men der opleves en lidt stigende trafikmængde om eftermiddagen, hvilket kan være rekreative fritidsture. Tællingen gennemført en weekenddag adskiller sig væsentligt fra hverdagstællingen. Lørdagstællingen viser, at det i langt højere grad er fodgængere, der benytter Kulturbroen. I den talte periode ( ) er fordelingen mellem cyklister og fodgængere 22%/78%. Der er i weekenden ikke samme koncentration omkring særlige perioder, ligesom der ikke kan peges på en hovedretning. Spidstimen (flest krydsninger) ligger i tidsrummet , hvor knap 800 fodgængere og cyklister passerede Kulturbroen. Det bemærkes endvidere, at der i tidsrummet var næsten 250 fodgængere, der benyttede broen. Tællingen indikerer, at der er tale om rekreative fritidsture, bl.a. fordi antallet af krydsninger i hver retning er meget ens uden tidsmæssig forskydning.

8 8 AALBORG KULTURBRO Tabel 4 Resultater af cyklist- og fodgængertælling, tirsdag d. 21. marts. Tidsrum Mod Aalborg Mod Nørresundby Cyklister Fodgængere Cyklister Fodgængere Pause Pause Pause Pause Sum

9 AALBORG KULTURBRO 9 Tabel 5 Resultater af cyklist- og fodgængertælling, lørdag d. 25. marts. Tidsrum Mod Aalborg Mod Nørresundby Cyklister Fodgængere Cyklister Fodgængere Pause Pause Pause Pause Sum Pendling Som følge af den korte horisont for evaluering af projektet er det ikke muligt at gennemføre en vurdering af Kulturbroens indvirkning på pendling ved hjælp af turvaneundersøgelse efter broens åbning. Det er i stedet valgt at foretage en generel vurdering af udviklingen i modal split på hhv. alle ture og ture specifikt foretaget som pendling de seneste år samt turlængde på cykel. Disse data er suppleret med en vurdering af de tællinger, der gennemføres på hverdage samt data fra faste tællestationer.

10 10 AALBORG KULTURBRO 4.1 Transportvaneundersøgelse Turvaneundersøgelser er gennemført for hele landet i tidsperioden og For Aalborg Kommune er der i hver af de 3-årige perioder gennemført ca interviews med samlet observerede ture i perioden. På figur 3-figur 6 ses udvalgte statistikker af modal split (transportmiddelvalg) fra de seneste to turvaneundersøgelser i Aalborg Kommune. 50% 40% 30% 20% 10% 0% Modal split, alle ture Figur 3 Modal split i pct. af alle ture i Aalborg Kommune. Kilde: Transportvaneundersøgelse, DTU Transport Modal split, pendlerture 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Figur 4 Modal split i pct. af pendlerture i Aalborg Kommune. Kilde: Transportvaneundersøgelse, DTU Transport

11 AALBORG KULTURBRO 11 Modal split, ture under 2 km 50% 40% 30% 20% 10% 0% Figur 5 Modal split i pct. af ture under 2 km i Aalborg Kommune. Kilde: Transportvaneundersøgelse, DTU Transport Modal split, ture under 5 km 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% Figur 6 Modal split i pct. af ture under 5 km i Aalborg Kommune. Kilde: Transportvaneundersøgelse, DTU Transport Der ses et fald i andelen af cykelture i Aalborg Kommune, uanset om der ses på alle ture, pendlerture eller de korte ture. Samme tendens ses jf. Transportvaneundersøgelsen fra DTU Transport for resten af regionen, mens det for hele landet er status quo for pendlerture og de korte ture. Ses der på alle ture, er der også på landsplan et fald, men kun med ét procentpoint mod to procentpoint i Aalborg Kommune. Tal fra turvaneundersøgelsen er omfattet af en vis usikkerhed på grund af det begrænsede antal interviews (ca interviews over 3 år i Aalborg Kommune). Sammenholdes faldet i andelene af ture på cykel med tællingerne ved Aalborg Kommunes faste tællestationer, ses der ikke et tilsvarende fald, men i stedet en stagnation med et gennemsnitligt indeks 115 sammenlignet med En indeksering af hvert år i perioden ses af figur 7. Dette kan tolkes som

12 12 AALBORG KULTURBRO et resultat af, at stigningen i eksempelvis bilture har været større end stigningen af cykelture, hvorved den relative andel falder Figur 7 Indeksering af cykeltællingerne fra Aalborg Kommunes faste tællestationer i perioden =Indeks Interviewanalyse Kulturbroen skaber med en ny forbindelse over Limfjorden mulighed for at transportvaner ændres, og at borgerne motiveres til at cykle eller gå mere og/eller finde nye ruter på de daglige ture. Dette kortlægges sammen med brugernes oplevelse af broens kvalitet, tryghed m.m. gennem en spørgeundersøgelse. 5.1 Metodebeskrivelse Der er gennemført en spørgeundersøgelse som stopinterview ved Kulturbroen umiddelbart efter broen er passeret. Undersøgelsen er gennemført ved, at en interviewer spørger forbipasserende om en række spørgsmål og noterer svarene i et webbaseret spørgeskema. Spørgsmålene stilles til både cyklister og fodgængere, og der tilstræbes en bred målgruppe ift. køn og alder. Spørgerammen består af 16 spørgsmål inkl. baggrundsspørgsmål. Spørgerammen er vedlagt som Bilag A. Der er foretaget interview lørdag d. 25. marts 2017 i perioden kl og tirsdag d. 28. marts 2017 i perioden kl Resultater Der er i alt gennemført 240 interviews. Disse interviews fordeler sig som angivet i tabel 6.

13 AALBORG KULTURBRO 13 Tabel 6 Antal gennemførte interview opdelt på dag og placering. Lørdag d. 25. marts Tirsdag d. 28. marts På Aalborgsiden På Nørresundbysiden I de følgende afsnit er resultaterne behandlet under ét, uanset om de er gennemført på Aalborg- eller Nørresundbysiden af Kulturbroen. Hvor det er fundet relevant er data opdelt imellem hverdag (tirsdag) og weekend (lørdag) Alder og køn De 240 respondenter har en gennemsnitsalder på 45,9 år. Gennemsnitsalderen i Danmark er 41,4 år 1, så det vurderes, at der er tale om et nogenlunde repræsentativt aldersudsnit. I figur 8 ses respondenterne fordelt på aldersgrupper. <20 år år år år år år 70+ år Figur 8 Respondenter fordelt på aldersgrupper. Respondenternes fordeler sig på køn med 48% kvinder og 52% mænd. Her er der således også en god repræsentativitet. Overordnet set vurderes besvarelserne at være et godt udtryk for et bredt befolkningsudsnit i forhold til alder og køn Oprindelse (bydel) Respondenterne er blevet bedt om at angive, hvilken bydel de kommer fra. Resultaterne viser, at store dele kommer fra bydelene ved brolandingerne, hhv. Lindholm og Vestbyen. Også de mere centrale bydele er repræsenteret i form Nørresundby og Aalborg Centrum. Disse fire bydele udgør ca. 75% af alle respondenter. De resterende 25% fordeler på en lang række oplandsbyer såvel som byer uden for Aalborg Kommune. Der er altså i høj grad tale om lokaltrafik hen over Kulturbroen. Respondenternes fordeling på bydele er vist på figur 9. 1 Kilde: Danmarks Statistik

14 14 AALBORG KULTURBRO Hasseris Lindholm Nørresundby Centrum Vestbyen Aalborg Centrum Vejgaard Andre Figur 9 Respondenter fordelt på bydele Turformål Respondenterne har svaret på, hvad hovedformålet med deres tur er. Her er besvarelserne opdelt mellem interview gennemført i weekenden (lørdag) og hverdag (tirsdag). Resultaterne viser, at der i weekenden stort set kun er tale om fritids- og oplevelsesture (92%). På hverdage er der også mange fritidsture, men ture til arbejde/uddannelse udgør ca. hver tredje respondent. Det hører med til dette billede, at trafikanter på vej til arbejde/uddannelse kan have en tendens til at være underrepræsenteret i stopinterview, da de ofte har sværere ved at afsætte tid til et interview. Figur 10 Respondenternes turformål ved passage af Kulturbroen opdelt på besvarelser i weekend (til venstre) og hverdag (til højre) Brug og frekvens De interviewede respondenter er blevet spurgt, hvor ofte de har passeret Kulturbroen. Svarene er inddelt i intervaller, og resultaterne fremgår af tabel 7. Heraf ses det, at de fleste kun har passeret broen få gange. Mere end 60% af

15 AALBORG KULTURBRO 15 alle respondenter har højest krydset broen fire gange. Dette resultat hænger naturligt sammen med, at broforbindelsen er meget ny. Det bemærkes imidlertid også, at 10% har krydset broen mere end 20 gange. Blandt de respondenter, der har krydset broen mere end 10 gange, er næsten 90% af dem interviewet på en hverdag (tirsdag). Disse kan derfor med en vis sandsynlighed kategoriseres som pendlere og gruppen udgør knap 20% af alle respondenter. Tabel 7 Respondenternes antal passager over Kulturbroen. Antal passager over broen %-andel af respondenter Dette er første gang 38% 2-4 gange 28% 5-10 gange 16% gange 8% Flere end 20 gange 10% I relation til spørgsmålet om respondenternes brug er der ligeledes spurgt ind til deres forventede, fremtidige brug af forbindelsen. Resultaterne fremgår af figur 11. Heraf ses det, at ca. 30% af respondenter interviewet i weekenden forventer at bruge forbindelsen flere gange om ugen, mens denne andel er ca. 65% på hverdage. Dette understøtter ovenstående resultater, som indikerer, at broen på hverdage af mange bliver benyttet som en pendlerrute, mens den i weekenden anvendes som rekreativ forbindelse til fritids- og oplevelsesture. Figur 11 Respondenternes forventede, fremtidige anvendelse af Kulturbroen opdelt på besvarelser i weekend (til venstre) og hverdag (til højre). Cirka 70% af de interviewede respondenter vurderer desuden, at de vil krydse Limfjorden oftere end før med åbningen af Kulturbroen Tryghed Respondenterne er blevet spurgt til deres oplevede tryghed ved at krydse Kulturbroen. Trygheden er vurderet på en skala fra 1-5, hvor 1 er 'meget utryg' og

16 16 AALBORG KULTURBRO 5 er 'meget tryg'. På denne skala vurderer de 240 respondenter gennemsnitligt trygheden til 4,6 svarende til mellem 'tryg' og 'meget tryg'. Cirka 90% vurderer trygheden til 4 eller 5 på skalaen. Kun 3% vurderer broen 'utryg' eller 'meget utryg'. Alle respondenter, der har vurderet trygheden til 1-3, er blevet spurgt om årsagen til, at de ikke finder broen tryg. Årsagerne er fordelt på fem emner som angivet i figur 12. Kategorien 'Andet' er uddybet og omfatter eksempelvis blandede trafikanttyper (fodgængere og cyklister), svingninger af brokonstruktionen samt trængsel. Samlet set er vurderingen imidlertid, at broen opleves tryg af langt størstedelen af brugerne. Broens bredde Broens underlag Passerende tog Modkørende trafikanter Andet Figur 12 Respondenternes årsager til, at de ikke oplever fuld tryghed Tid og afstand De interviewede respondenter er blevet bedt om at forholde sig til, om Kulturbroen har en indflydelse på dels den tid det tager at krydse Limfjorden og dels den afstand, der tilbagelægges ved krydsning af Limfjorden. Resultaterne af disse spørgsmål er angivet i tabel 8. Resultaterne viser, at Kulturbroen kun for ganske få medvirker til et øget tidsforbrug og en øget rejseafstand ved krydsning af Limfjorden. Det må antages, at der i disse tilfælde er tale om et positivt tilvalg af Kulturbroen. For de fleste medfører Kulturbroen sparet rejsetid og sparet afstand på deres tur.

17 AALBORG KULTURBRO 17 Tabel 8 Kulturbroens indflydelse på de krydsendes rejsetid og -afstand. Kulturbroens indflydelse på den tid, det tager at krydse Limfjorden Reduceret tidsforbrug 63% Uændret tidsforbrug 34% Øget tidsforbrug 3% Kulturbroens indflydelse på den afstand, der tilbagelægges ved krydsning af Limfjorden Reduceret afstand 56% Uændret afstand 40% Øget afstand 4% Transportmiddel Respondenternes transportmiddel er blevet registreret i forbindelse med interviewene. Knap 30% var cyklister, mens den resterende del var fodgængere og motionsløbere. Til denne statistik hører, at det traditionelt er vanskeligere at gennemføre stopinterview med cyklister end fodgængere på grund af hastighedsforskellen. Foruden en registrering af det aktuelle transportmiddelvalg er respondenterne blevet spurgt, om de ville have benyttet samme transportmiddel til deres tur, hvis de ikke havde adgang til Kulturbroen. Her svarer ca. 55%, at deres transportmiddelvalg ville have været uændret uden Kulturbroen. Yderligere ca. 20% ville slet ikke have gennemført deres tur uden Kulturbroen, og knap 10% vil have benyttet cyklen (interviewede fodgængere). Cirka 12% af de adspurgte ville have benyttet bilen, hvis de ikke havde adgang til Kulturbroen, hvilket indikerer, at Kulturbroen har en positiv effekt i retning af et mere bæredygtigt transportmiddelvalg. Blandt de, der vil erstatte bilturen med en cykeltur, er der imidlertid kun én enkelt respondent, som havde arbejde/uddannelse som turformål. Tilsvarende svarer 82% af alle de, der har arbejde/uddannelse som turformål, at de vil benytte samme transportmiddel, hvis de ikke havde adgang til Kulturbroen. Dette peger i retning af, at Kulturbroen ikke har en nævneværdig indflydelse på pendlernes transportmiddelvalg Kvalitet og oplevelse Respondenterne er blevet bedt om at vurdere kvaliteten af deres tur og Kulturbroen generelt. På spørgsmålet om kvaliteten af deres tur (cykel eller gang) er forbedret, uændret eller forringet sammenlignet med tidligere, svarer godt 80%, at kvaliteten er forbedret, mens de resterende vurderer kvaliteten uændret. Ingen respondenter oplever en forringet kvalitet af deres tur som følge af Kulturbroen.

18 18 AALBORG KULTURBRO I forhold til den generelle oplevelse af broen, så er svarene vist i figur 13. Heraf ses det, at mere end 95% af de adspurgte oplever Kulturbroen som 'positiv' eller 'meget positiv'. Meget positiv Positiv Neutral Negativ Meget negativ Figur 13 Respondenternes generelle oplevelse af Kulturbroen. Endelig er respondenterne blevet spurgt, om de har oplevet, at broen har været spærret pga. krydsende skibe. 18% har oplevet, at broen har været afspærret. Heraf har kun hver fjerde følt sig generet af afspærringen. Dette kan være et resultat af, at mange trafikanter har været vant til, at det samme finder sted ved krydsning af Limfjordsbroen. 6 Konklusion Både tællinger og interview viser, at Kulturbroen har to forskellige formål, som skifter mellem hverdage og weekender. På hverdage er Kulturbroen primært en pendlerforbindelse med tydelige koncentrationer i morgen- og eftermiddagsspidstimerne. I weekenderne ændrer broen karakter og fungerer i højere grad som en rekreativ rute, der benyttes til fritidsture (92% af alle ture). I weekenderne ses ikke tilsvarende koncentrationer morgen og eftermiddag. Desuden er der markante forskelle i transportmiddelvalget mellem hverdage og weekender, hvor cyklister er i stort flertal på hverdage, mens billedet er omvendt på i weekenderne, hvor op imod 80% passerer broen til fods. En maskinel tælling gennemført som slangetælling på Kulturbroen har vist en cykel-ådt på ca på hverdage. Til sammenligning er der ca krydsende cyklister på Limfjordsbroen på hverdage. Kulturbroen er i den sammenhæng altså en betydelig forbindelse for cykelpendlere. På trods af Kulturbroens betydelige cykeltrafik er der ikke registreret et fald i de omkringliggende faste tællestationer, herunder Limfjordsbroen, hvor der er registreret flere cyklister i ugerne efter Kulturbroens åbning sammenlignet med ugerne før. Det kan selvsagt ikke afvises, at denne stigning kunne have været større uden Kulturbroen på grund af eksempelvis forårets komme.

19 AALBORG KULTURBRO 19 Evalueringen har vist, at Kulturbroen medfører en reduceret rejsetid for cyklister i de tilfælde, hvor Kulturbroen giver en kortere rejseafstand. På ture, hvor rejseafstanden er ens, kan Kulturbroen give en lille rejsetidsbesparelse (<30 sek.) sammenlignet med rejser over Limfjordsbroen. Disse opgørelser tager ikke højde for situationer med broåbninger og er kun en stikprøve med en enkelt sammenlignelig rute via de to fjordkrydsninger. En gennemført interviewundersøgelse har dokumenteret en lang række forhold omkring brugerne og deres opfattelse af broen. Det er bl.a. vist, at trafikken over broen i overvejende grad er lokaltrafik. Endvidere har respondenterne bekræftet billedet af Kulturbroen som en pendlerrute i hverdagene og en rekreativ rute i weekenderne. Det ses bl.a. ved, at 30% af brugerne i weekenderne forventer at benytte broen flere gange om ugen, mens denne andel er 65% på hverdage. Interviewene har desuden påvist, at Kulturbroen kan medvirke til at flytte ture tidligere gennemført i bil til nu at blive gennemført på cykel eller til fods. Cirka 20% ville slet ikke have gennemført deres tur uden Kulturbroen, og ca. 12% ville have benyttet bilen, hvis de ikke havde adgang til Kulturbroen. Størstedelen (55%) vurderer imidlertid, at deres transportmiddelvalg vil være uændret uden Kulturbroen. Blandt de interviewede, der har arbejde/uddannelse som turformål, svarer 82%, at de ville benytte samme transportmiddel selv uden Kulturbroen. Det er altså kun i begrænset omfang, at Kulturbroen påvirker pendlernes transportmiddelvalg. Brugerne af Kulturbroen er samlet set både trygge og tilfredse med den nye forbindelse. 90% af alle interviewede oplever broen som enten 'tryg' eller 'meget tryg'. Kun 3% oplever en utryghed omkring broen. 95% af alle adspurgte betragter generelt Kulturbroen som en 'positiv' eller 'meget positiv' oplevelse.

20 20 AALBORG KULTURBRO Bilag A Interviewguide 1 Hvad er din alder? Noteres 2 Hvilken bydel bor du i? Lindholm Nørre Uttrup Vestbyen Hasseris Mølholm Aalborg Centrum Nørresundby Midtby Ved ikke Andre (noteres) 3 Hvad er hovedformålet med din tur over broen? (hvis på vej hjem, hvad er du vej på hjem fra?) Arbejde/uddannelse Fritid Indkøb Oplevelse af broen Andet (noteres) 4 Hvor ofte har du passeret broen (én tur er den ene vej over broen)? Dette er første gang 2-4 gange 5-10 gange gange Mere end 20 gange

21 AALBORG KULTURBRO 21 5 Hvor ofte kommer du forventeligt til at benytte broen? Flere gange om dagen Én gang om dagen Et par gange om ugen Én gang om ugen Sjældnere 6 På en skala fra 1-5 (1 er meget utryg og 5 meget tryg), hvor tryg føler du dig ved at benytte broen? Hvis der svares 1-3, hvad er årsagen til, at du ikke er helt tryg (flere muligheder)? Broens bredde Broens underlag Passerende tog Ramperne Modkørende trafikanter Åbning af broklappen Andet (noteres) 7 Har du oplevet, at broen har været spærret pga. krydsende skibe? Ja/Nej (hvis ja, generede det dig?) Ja, meget Ja, lidt Nej, slet ikke

22 22 AALBORG KULTURBRO 8 Har den nye bro haft en indflydelse på den tid, det tager dig at krydse Limfjorden på cykel eller til fods? Det tager kortere tid Det er uændret Det tager længere tid 9 Har den nye bro haft en indflydelse på den afstand, du tilbagelægger for at krydse Limfjorden på cykel eller til fods? Afstanden er blevet kortere Afstanden er uændret Afstanden er blevet længere 10 Medfører broen, at du vil krydse fjorden oftere end før Ja, meget oftere Ja, lidt oftere Nej, slet ikke 11 Ville du have benytte det samme transportmiddel til din tur i dag, hvis du ikke havde denne bro? Ja (både cykel og gang) Nej, jeg ville være gået Nej, jeg ville have cyklet Nej, jeg ville have benyttet bilen Nej, jeg ville have benyttet kollektiv trafik Nej, jeg ville slet ikke have gennemført turen 12 Hvordan er kvaliteten af din cykel/gang-tur i forhold til tidligere? Forbedret Uændret Forringet 13 Hvad er din generelle oplevelse af broen?

23 AALBORG KULTURBRO 23 Meget positiv Positiv Neutral Negativ Meget negativ 14 Har du yderligere bemærkninger til analysen? Evt. kommentar noteres 15 Køn (noteres af intervieweren) M/K 16 Hvordan passeres broen? (noteres af intervieweren) Til fods I løb På cykel På knallert Andet (noteres)

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2

BRUGERUNDERSØGELSE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Metode 2. 3 Spørgeskemaets indhold 2 KOLDING KOMMUNE BRUGERUNDERSØGELSE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Metode 2 3 Spørgeskemaets indhold

Læs mere

INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG INDHOLD. 1 Introduktion 2. 2 Analysens design og omfang 2

INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG INDHOLD. 1 Introduktion 2. 2 Analysens design og omfang 2 FREDERIKSBERG KOMMUNE DECEMBER 2018 INTERVIEW AF BESØGENDE PÅ FREDERIKSBERG KOMMUNES HANDELSSTRØG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger

BILAG Bilag 1 Evaluering af cykling I gågader - Kommentarer Bilag 2 Evaluering af cykling i gågader - Tællinger AALBORG KOMMUNE EVALUERING CYKLING I GÅGADER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Undersøgelserne 2 3 Omfang af gående

Læs mere

Cykellommer. Spørgeundersøgelse om tryghed, tilfredshed, mv. Søren Underlien Jensen. Juli 2009

Cykellommer. Spørgeundersøgelse om tryghed, tilfredshed, mv. Søren Underlien Jensen. Juli 2009 Cykellommer Spørgeundersøgelse om tryghed, hed, mv. Søren Underlien Jensen Juli 9 Scion-DTU Diplomvej 7 8 Lyngby www.trafitec.dk Indhold Sammenfatning.... Indledning.... Metode.... Spørgeramme.... Praktisk

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelregnskaber

Procesplan for udarbejdelse af cykelregnskaber Procesplan for udarbejdelse af cykelregnskaber Formålet med at udarbejde et cykelregnskab er primært at evaluere og synliggøre kommunens udfordringer og resultater på cykelområdet. Cykelregnskabet giver

Læs mere

UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014

UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014 RANDERS KOMMUNE UDVIKLING I ANTALLET AF CYKELTURE 2007-2014 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT 1 Baggrund Hvert år foretager DTU en transportvaneundersøgelse.

Læs mere

243 personer har svaret på spørgeskemaundersøgelsen, heraf har 166 peget på en eller flere utrygge lokaliteter eller strækninger i Aalborg Øst.

243 personer har svaret på spørgeskemaundersøgelsen, heraf har 166 peget på en eller flere utrygge lokaliteter eller strækninger i Aalborg Øst. Tryg sti- kampagne spørgeundersøgelse Dette notat redegør for resultaterne af en spørgeundersøgelse gennemført den 7. april 2005 på forskellige lokaliteter på stisystemet i Aalborg Øst i forbindelse med

Læs mere

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget.

Pendlingsafstanden med kollektiv trafik og bil er stigende, og presset på motorvejene og dermed trængslen er steget. N O T A T 21-11-2016 Sag nr. 15/1003 Dokumentnr. 32130/16 Henrik Severin Hansen Tel. E-mail: Flere danskere tager bilen på arbejde og uddannelse men de regionale forskelle er store Efter en længere periode,

Læs mere

CYKLING OG DETAILHANDEL

CYKLING OG DETAILHANDEL ANSØGNING TIL "PULJE TIL MERE CYKELTRAFIK" 2014 CYKLING OG DETAILHANDEL BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 5 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Overordnet

Læs mere

Der er foretaget 8 maskinelle ugetællinger og 13 manuelle tællinger á 4 eller 12 timer i et tidsrum, hvor spidstimen er dækket.

Der er foretaget 8 maskinelle ugetællinger og 13 manuelle tællinger á 4 eller 12 timer i et tidsrum, hvor spidstimen er dækket. Af Malene Kofod Nielsen Cowi A/S mkni@cowi.dk Carsten Krogh Aalborg Kommune ckj-teknik@aalborg.dk Nye turrater i Aalborg Kommune Kommuner, projektudviklere og andre, der planlægger ny- eller ombygning

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4

TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Områdeafgrænsning og datagrundlaget 2. 3 Transportmidler 4. 4 Ankomst og afgangstider 4 REGION HOVEDSTADEN TRANSPORT TIL OG FRA RIGSHOSPITALET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BASERET PÅ UDTRÆK FRA DEN NATIONALE TRANSPORTVANEUNDERSØGELSE

Læs mere

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG JULI 2013 FREDERIKSBERG KOMMUNE VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG ADFÆRDSSTUDIE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI

Læs mere

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2

OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY INDHOLD. 1 Konklusion. 1 Konklusion 1. 2 Baggrund 2 MOVIA OMBYTNING AF LINJERNE 9A OG 66 I CITY ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Konklusion 1 2 Baggrund 2 3 Interviewundersøgelse

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune.

Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet i Aalborg Kommune Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune. Aalborg Kommune har i en årrække fokuseret på at fremme den bæredygtige transport - herunder forholdene for

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Nim Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Nim Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Nim Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes ruter

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

UDKAST. Ballerup Kommune. 1 Indledning. Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat. 1.1 Baggrund. Notat 7. april 2017 MM/mz

UDKAST. Ballerup Kommune. 1 Indledning. Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat. 1.1 Baggrund. Notat 7. april 2017 MM/mz UDKAST Ballerup Kommune Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat Notat 7. april 2017 MM/mz 1 Indledning Ballerup Kommunes Center for By, Erhverv og Miljø, Park og Vej har bedt Via Trafik om at udføre

Læs mere

Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune

Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune Arbejde-Bolig-Cykel-projektet i Aalborg Kommune. Civilingeniør Henrik Nyrup, Aalborg Kommune Indledning. I Regeringens Transporthandlingsplan fra 1993 "Trafik 2005" fremhæves cyklen som et miljøvenligt

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

INSPIRATION TIL SPØRGEUNDERSØGELSER OG TÆLLINGER. Vejledning

INSPIRATION TIL SPØRGEUNDERSØGELSER OG TÆLLINGER. Vejledning INSPIRATION TIL SPØRGEUNDERSØGELSER OG TÆLLINGER Vejledning Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Forslag til spørgsmål... 4 2.1 Spørgsmål med høj prioritet... 5 2.2 Supplerende spørgsmål... 6 2.3 Spørgsmål

Læs mere

Udvælg data. Procesplan for udarbejdelse af CO 2 -regnskaber. Analysér og præsentér data. Indsaml data. Offentliggør data.

Udvælg data. Procesplan for udarbejdelse af CO 2 -regnskaber. Analysér og præsentér data. Indsaml data. Offentliggør data. Procesplan for udarbejdelse af CO 2 -regnskaber Formålet med at udarbejde et CO 2 -regnskab for cykeltrafikken er at dokumentere den CO 2 - besparelse, som følger af indsatserne til fremme af cykeltrafik.

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Vestbyskolen. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Vestbyskolen. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Vestbyskolen Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Dagnæsskolen. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Dagnæsskolen. januar Tillægsrapport Horsens Kommune for Dagnæsskolen Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes ruter til og fra

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Midtbyskolen. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Midtbyskolen. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Midtbyskolen Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Søvind Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Søvind Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Søvind Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020

TÅRNBY KOMMUNE. Cykelregnskab 2015-2020 TÅRNBY KOMMUNE Cykelregnskab 2015-2020 1 Indhold: Indledning - Cykelregnskab 2015... 3 Hvorfor cykler borgerne i Tårnby?... 4 og hvorfor ikke?... 6 Ikke - cyklisterne i Tårnby Kommune... 7 Cykling og trafiksikkerhed...

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Evaluering af Albertslundruten

Evaluering af Albertslundruten Cykelpendlerruter Evaluering af Albertslundruten Førundersøgelse Januar 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Cykelpendlerruter Evaluering af

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Bankagerskolen. december Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Bankagerskolen. december Tillægsrapport Horsens Kommune for Bankagerskolen Tillægsrapport december 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes ruter til og

Læs mere

Lektiebusser. Evaluering af gratis internet i busser. December 2013

Lektiebusser. Evaluering af gratis internet i busser. December 2013 Lektiebusser Evaluering af gratis internet i busser December 2013 1 Indhold 1 Baggrund og formål... 3 2 Facts og metode... 4 2.1 Repræsentativitet og validitet... 5 3 Respondenter... 6 4 Konklusioner...

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Stensballeskolen. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Stensballeskolen. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Stensballeskolen Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes

Læs mere

Bedre cykelstatistik. Afrapportering af analyse finansieret af Cykelpuljen

Bedre cykelstatistik. Afrapportering af analyse finansieret af Cykelpuljen Bedre cykelstatistik Afrapportering af analyse finansieret af Cykelpuljen Cykelpuljeprojekt: Bedre cykelstatistik Formål: Opstille forslag til potentielle udviklingstiltag og analyser, der kan bidrage

Læs mere

Notat. Transportvaner for Odense 2018

Notat. Transportvaner for Odense 2018 Notat Transportvaner for Odense 2018 DTU foretager hvert år de nationale transportvaneundersøgelser (TU), der kortlægger danskernes transportvaner efter et meget præcist system. Oplysningerne indhentes

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Østbirk Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Østbirk Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune for Østbirk Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes ruter til og fra

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Hovedgård Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Hovedgård Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Hovedgård Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2017 Undersøgelsesmåned: Juni 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafikbelastninger 3

RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafikbelastninger 3 VEJDIREKTORATET RIBE OMFARTSVEJ, TRAFIKBEREGNINGER LINJE A2 (2025) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT, TRAFIKMODELBEREGNING

Læs mere

60-punktstællinger. Hovedresultater 2012

60-punktstællinger. Hovedresultater 2012 60-punktstællinger Hovedresultater 2012 1 01 Indledning Denne rapport beskriver resultaterne fra manuelle trafiktællinger, som er gennemført i 70 faste udvalgte steder på det danske vejnet. De benævnes

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Sdr. Vissing Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Cyklens potentiale i bytrafik

Cyklens potentiale i bytrafik Civ.ing. Karen Marie Lei Krogsgaard,Vejdirektoratet, Trafiksikkerheds- og Miljøafdelingen Civ. ing. Puk Kristine Nilsson, Vejdirektoratet, Trafiksikkerheds- og Miljøafdelingen. Cyklens potentiale i bytrafik

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sct. Ibs Skole. Februar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Sct. Ibs Skole. Februar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Sct. Ibs Skole Tillægsrapport Februar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Trafikdage 2012

Indkøb og transportvaner i København. Trafikdage 2012 Indkøb og transportvaner i København Trafikdage 2012 Hvad vidste vi i forvejen? 2 Fra bl.a. Holland og Sverige Cyklister bruger færre penge pr. besøg, men kommer til gengæld oftere. Cyklister lægger samlet

Læs mere

Notat. TU data. Hvis antallet og dermed andelen af ture med et transportmiddel er lavt, er usikkerheden høj. Bil/MC

Notat. TU data. Hvis antallet og dermed andelen af ture med et transportmiddel er lavt, er usikkerheden høj. Bil/MC Notat TU data DTU foretager hvert år de nationale transportvaneundersøgelser (TU), der kortlægger danskernes transportvaner efter et meget præcist system. Oplysningerne indhentes som interviews. Kun i

Læs mere

Maskinel køretøjsklassifikation ud fra mønstergenkendelse. Udarbejdet: Christian Overgård Hansen 28. september 2004

Maskinel køretøjsklassifikation ud fra mønstergenkendelse. Udarbejdet: Christian Overgård Hansen 28. september 2004 Notat Sag: Titel: Maskinel køretøjsklassifikation ud fra mønstergenkendelse Analyse af antalstællinger Notatnr. 11-7 Rev.: Til: Bjarne Bach Nielsen, Allan Christensen Udarbejdet: Christian Overgård Hansen.

Læs mere

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV

TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV TRANSPORT, FORBRUG OG ADFÆRD EN UNDERSØGELSE AF DANSKERNES HANDELSLIV OKTOBER 2015 Analysen af transport, forbrug og adfærd En undersøgelse af danskernes handelsliv er udarbejdet af COWI A/S i samarbejde

Læs mere

TRAFIKMÆNGDER OG REJSETIDER IGENNEM TSA52, ODENSE SV INDHOLD. 1 Baggrund og formål 2

TRAFIKMÆNGDER OG REJSETIDER IGENNEM TSA52, ODENSE SV INDHOLD. 1 Baggrund og formål 2 VEJDIREKTORATET TRAFIKMÆNGDER OG REJSETIDER IGENNEM TSA52, ODENSE SV ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk EVALUERING AF ETABLERING AF DYNAMISK

Læs mere

Cykelsti langs Stumpedyssevej

Cykelsti langs Stumpedyssevej Cykelsti langs Stumpedyssevej Hørsholm Kommune ønsker at forbedre forholdene for cyklister langs Stumpedyssevej for at give især skolebørn en god og sikker cykelforbindelse frem til skolen. 1. Overordnet

Læs mere

Transport, forbrug og adfærd i 4 sjællandske bymidter

Transport, forbrug og adfærd i 4 sjællandske bymidter DECEMBER 2016 HELSINGØR, HILLERØD, ROSKILE OG SLAGELSE KOMMUNER Transport, forbrug og adfærd i 4 sjællandske bymidter NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG. Frederiksberg Kommune Oktober 2018

TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG. Frederiksberg Kommune Oktober 2018 TILFREDSHED MED BUSSERNE PÅ FREDERIKSBERG Frederiksberg Kommune Oktober 2018 INDHOLD Nøglespørgsmål Konklusioner Resultater - Tilfredshed med busturen Resultater - Tilfredshed med buslinje Og stoppested

Læs mere

1 Baggrund og formål

1 Baggrund og formål Paper Emne: Personer pr. bil Til: Trafikdage 2003 Fra: Allan Christensen, Vejdirektoratet Hjalmar Christiansen, TetraPlan A/S 26. juni 2003 1 Baggrund og formål Oplysninger om bilernes belægningsgrader

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Næstved Kommune NOTAT 11. oktober 2018 LRM/TVO Bilagsrapport til trafikplan Indhold 1 Indledning... 3 2 Om spørgeskemaundersøgelsen... 3 3 Respondenternes demografi... 5 Bopæl...5 Køn og alder...5 Beskæftigelsessituation...

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Seksuel chikane på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Juni 2018 Seksuel chikane på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology,

Læs mere

Københavns Kommune. 1 Resume. Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik. Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm

Københavns Kommune. 1 Resume. Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik. Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm 1 Resume ønsker at kende omfanget af gennemkørende trafik i kvarteret omkring Randbølvej. I et afgrænset område omkring

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune

Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Ringsted Syd 24-10-2013 Ringsted Kommune NOTAT Projekt Trafikplan Ringsted Syd -Trafiktællinger - dokumentation Kunde Ringsted Syd Notat nr. Dato 24-10-2013 Til Ringsted Kommune Dato 24-10-2013 Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T

Læs mere

Trafikken over Øresund

Trafikken over Øresund Jens Groth Lorentzen, COWI A/S Baggrund Øresundsforbindelsen åbnede for biler og tog den 1. juli 2000. DSB, Skånetrafiken, Scandlines og Øresundsbrokonsortiet har siden Øresundsbrons åbning gennemført

Læs mere

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN

UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN UNDERSØGELSE AF TILFREDSHED MED HJEMMEHJÆLPEN FREDERIKSSUND KOMMUNE 5. april 2017 Indholdsfortegnelse Formål og metode 3 Hovedresultater 4 Spørgsmålsformuleringer 5 Repræsentativitet 6 Læsevejledning 7

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse. december Hovedrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse. december Hovedrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse Hovedrapport december 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 METODE 7 3 RESULTATER 8 3.1 Transportmiddel til og fra skole 8 3.2 Transportvaner 11 3.3 Elevernes ruter

Læs mere

Hvorfor stiller vi cyklen?

Hvorfor stiller vi cyklen? Hvorfor stiller vi cyklen? Indledning Danmark er et cykelland. Sammen med Holland er vi to af de lande, hvor flest mennesker cykler. Cyklen er en del af vores kultur, noget vi er stolte af, og det er f.eks.

Læs mere

AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode Målesikkerhed 2. 3 Resultater Generelle resultater 5

AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode Målesikkerhed 2. 3 Resultater Generelle resultater 5 HILLERØD KOMMUNE AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk RESULTATOPGØRELSE INDHOLD 1 Indledning 2 2 Metode 2 2.1 Målesikkerhed

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij

Læs mere

CYKELREGNSKAB 2009 1

CYKELREGNSKAB 2009 1 CYKELREGNSKAB 2009 1 INTRODUKTION 3 CYKELTRAFIK I SILKEBORG 3 CYKLENS ANDEL AF TURE 3 ÅRSDØGNTRAFIK 3 INFRASTRUKTUR 4 CYKELSTINETTET 4 CYKELPARKERING 4 TRAFIKSIKKERHED 5 BORGERUNDERSØGELSE 2009 6 HVEM

Læs mere

Uheldsstatistik

Uheldsstatistik Uheldsstatistik 12 1 Herunder ses en uddybende uheldsstatistik for de politiregistrerede uheld i Ikast-Brande Kommune i perioden fra 1-1-12 til 31-12-1. Der er medtaget uheld på alle offentlige veje, både

Læs mere

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012

Indkøb og transportvaner i København. Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Indkøb og transportvaner i København Københavns Kommune, Center for Trafik Juni 2012 Baggrund 2 Hvad betyder cyklerne for Københavns butikker? Undersøgelser i blandt andet Holland og Sverige har udfordret

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011. Cykelregnskab 2009 Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 11 Cykelregnskab 9 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Transportvaner....5 4. Cykeltællinger....8 5. Trafiksikkerhed...9 6. Brug af cykelhjelm... 7. Vedligeholdelse

Læs mere

Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen

Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen Holstebro Kommune Skolevejsanalyse for Sønderlandsskolen Tillægsrapport Januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Kundeundersøgelse uge 40 2012

Kundeundersøgelse uge 40 2012 Kundeundersøgelse uge 40 5 Vejledende kvalitetsindeks - Lokalbanen 4 3,75 3,78 3,79 3,95 3,99 4,09 4,07 4,08 4,09 3 2 1 2003 2004 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Indholdsfortegnelse Baggrund for undersøgelse...

Læs mere

NOTAT. Projekt om rejsetidsvariabilitet

NOTAT. Projekt om rejsetidsvariabilitet NOTAT Dato J. nr. 15. oktober 2015 2015-1850 Projekt om rejsetidsvariabilitet Den stigende mængde trafik på vejene giver mere udbredt trængsel, som medfører dels en stigning i de gennemsnitlige rejsetider,

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Skolevejsanalyse. Skolevejsanalyse. Kerteminde Kommune 2007 1

Skolevejsanalyse. Skolevejsanalyse. Kerteminde Kommune 2007 1 Skolevejsanalyse Kerteminde Kommune 2007 1 December 2007 Kerteminde Kommune Skolevejsanalyse December 2007 Udgivelsesdato : 13. december 2007 Projekt : 21.2943.01 Udarbejdet : Trine Fog Nielsen Kontrolleret

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 2 Køretidsmålinger og tavlevisninger. Køretiderne er målt i begge retninger.

Indholdsfortegnelse. 2 Køretidsmålinger og tavlevisninger. Køretiderne er målt i begge retninger. Aalborg Kommune, VIKING Fremkommelighed på vejnettet - Aktivitet ATI 7 Analyse af trafik på Vesterbro mm. Rådgivende Ingeniører AS Parallelvej 15 2800 Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 www.cowi.dk

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune

Analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune Analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune Resumé Gribskov Kommune har september 2017 fået gennemført en analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i kommunen. Analysen er gennemført

Læs mere

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17 VEJDIREKTORATET TRAFIKBEREGNINGER FORUNDERSØGELSE AF RUTE 22 SLAGELSE-NÆSTVED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK HOVEDRAPPORT

Læs mere

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested.

Nørrebrogade. 2 spor samt cykelsti i begge sider og buslomme ved stoppested. Grøn bølge for cyklister i København Nicolai Ryding Hoegh Trafikingeniør Københavns Kommune - Center for Trafik nicols@tmf.kk.dk I Københavns Kommune er der et stort politisk fokus på dels at få flere

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Juli 2018 Undersøgelsesmåned: Juni 2018 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Formål

Læs mere

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1

HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 RANDERS KOMMUNE HVERDAGSCYKLING I OPLANDSBYER BILAG 1 ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund Randers Kommune har gennem flere år haft

Læs mere

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Fri- og privatskoler

Skolevejsanalyse Hjørring Kommune Samlet rapport Fri- og privatskoler Skolevejsanalyse Hjørring Kommune 2017 Samlet rapport Fri- og privatskoler Hjørring Kommune Skolevejsanalyse 2017 Udarbejdet af Hjørring Kommune i samarbejde med Sweco A/S Kontaktoplysninger: Teknik og

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Hattingskolen. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Hattingskolen. januar Tillægsrapport Horsens Kommune for Hattingskolen Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 8 2.3 Elevernes ruter til og fra

Læs mere

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO

HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO HOLBÆK KOMMUNE SOM STED AT BO BORGERPANELUNDERSØGELSE HIGH LIGHTS JANUAR 2017 Indhold Rapporten er inddelt i: Om undersøgelsen.. Side 2 Om resultat og rapport Side 3 Sammenfatning. Side 4 Holbæk by som

Læs mere

Transportformer og indkøb

Transportformer og indkøb Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune

Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Interview om de grønne områder i Frederiksberg Kommune Udgivelsesmåned: Oktober 2017 Undersøgelsesmåned: September 2017 Rostra Research A/S Side 1 Indhold Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse...

Læs mere

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at pendle.

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at pendle. N O T A T Pendlingstiden er uændret selvom vi pendler længere En ny analyse fra Danske Regioner viser, at den gennemsnitlige pendlingsafstand er steget, samtidigt med at vi næsten bruger samme tid på at

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN OG PÅ PLEJECENTRE NORDDJURS KOMMUNE 5. marts 2014 INDHOLD 1. Om rapporten 2. Tilfredsheden med hjemmeplejen i Norddjurs Kommune 3. Leverandører af hjemmepleje

Læs mere

Københavns Kommune. Notat. 1 Baggrund

Københavns Kommune. Notat. 1 Baggrund Københavns Kommune Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk 1 Baggrund 1 2 Sammenfatning og konklusion 2 3 Beskrivelse af eksisterende forhold

Læs mere

Transportvaner. Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune

Transportvaner. Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune Transportvaner Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune Sammenfatning af undersøgelse af transportvaner i Middelfart Kommune I denne folder findes sammenfatningen af Middelfart

Læs mere