Karaktererne for besvarelsen vil blive givet ud fra en helhedsvurdering og ikke ud fra et gennemsnit af besvarelserne af de enkelte delopgaver.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Karaktererne for besvarelsen vil blive givet ud fra en helhedsvurdering og ikke ud fra et gennemsnit af besvarelserne af de enkelte delopgaver."

Transkript

1 HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS CAND.MERC.(AUD) STUDIET Vintereksamen 2007/2008 Skriftlig prøve i: Finansieringsret/insolvensret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Karaktererne for besvarelsen vil blive givet ud fra en helhedsvurdering og ikke ud fra et gennemsnit af besvarelserne af de enkelte delopgaver. Ved besvarelse af insolvensretsopgaven bedes I starte på ny side. Finansieringsret opgave 1. Du er ansat i den lokale banks erhvervsafdeling hvor du er ansvarlig for din egen portefølje af erhvervskunder. En af disse kunder er murermester Sten, der henvender sig til dig, idet han har vundet en udbudsrunde i forbindelse med bebyggelsen af de stedlige havnearealer. På disse havnearealer var der tidligere containerterminal. Kommunalbestyrelsen har besluttet sig for, at disse arealer skal bebygges, således at byens slunke kasse kan få et tiltrængt tilskud. Murermester Sten skal forestå opførelsen af et ejendomskompleks bestående af såvel beboelseslejligheder som erhvervslejligheder. Fordelingen er 65 til 35. Værdien af aftalen udgør kr Arbejdet forventes at stå på i 18 måneder, og betalingen sker ved acontobetalinger hvert kvartal med lige store beløb. Murermester Sten driver sin byggeforretning dels i privatregi og dels i selskabsform, aktieselskab. Murermester Stens engagement med banken består af en kassekredit på kr sikret ved pant stort kr i Stens private ejendom. Dertil kommer engagementet med selskabet. Murermester Sten har en række maskiner, som han udlejer til selskabet i forbindelse med selskabets arbejder. Kassekreditten og sikkerheden blev etableret i forbindelse med anskaffelsen af maskinerne. Udlejningen administreres fra den ejendom hvor han tillige har bopæl. Der er tale om en funktion, som kan klares med et par timers administration om ugen.

2 2 Selskabet har til huse i egne lokaler i den anden ende af byen. Selskabet ejer en række entreprenørmaskiner, der vedligeholdes af selskabets egne folk fra selskabets lokaler. Oftest har virksomheden været beskæftiget med byggeri af typehuse, hvilket i de seneste år har været en succes for virksomheden. Som følge af denne succes har virksomheden foretaget store investeringer i diverse maskiner, da man tillige har påtaget sig egentlige entreprenøropgaver. Dette har også omfattet arbejder for tredjemand. Således har man for nylig anskaffet 2 nye gravemaskiner til en værdi af kr Købet skete på kredit idet det viste sig, at likviditeten var blevet stram som følge af den pludselige stagnation i byggebranchen. Egentlig var det tanken, at der skulle ske kontant betaling, men du havde på bankens vegne nægtet udvidelse af kassekreditten. I forbindelse med leveringen af maskinerne var sælgeren af maskinerne tilfældigvis på besøg i virksomheden. Da Sten oplyste, at selskabet alligevel ikke kunne betale pengene kontant som oprindeligt aftalt, blev de enige om, at når nu maskinerne alligevel stod der, så kunne man lave en aftale om, at sælgeren skulle have ejendomsforbehold i maskinerne. Det var lige så nemt, som at de skulle tages med igen, og betalingen så skulle ske efter nogle dage, når Sten fik betaling for nogle arbejder. De blev enige om, at der skulle ske betaling over 8 måneder, for så havde Sten lidt ekstra kapital til andre indkøb. De underskrev aftalen ved kaffebordet, medens de talte om hvor heldigt det var, at maskinerne ikke var højere, for så kunne de ikke være kommet ind af porten i garageanlægget. De havde udsigten til garagerne, hvor maskinerne lige var blevet kørt ind i, så den sidste klargøring, inden de næste dag skulle på arbejde i marken, kunne færdiggøres. De underskrev aftalen og skålede i kaffe. I forbindelse med den nye entreprisekontrakt i forbindelse med arbejderne på havnen ønsker selskabet nu at optage lån til anskaffelsen af maskiner for i alt kr , en udvidelse af kassekreditten på kr og en arbejdsgaranti på kr Du kræver yderligere sikkerhed af selskabet for at imødekomme anmodningen, idet bankens mellemværende med selskabet allerede består af et blankoelement på kr Til sikkerhed har banken i øvrigt pant i selskabets ejendom på kr Efter Sten har drøftet det med medejeren af selskabet, sin svoger, tilbyder de pant i maskinerne, der ønskes indkøbt. Dette er ikke tilfredsstillende for banken, og du kræver også virksomhedspant i videst muligt omfang med afkrydsning i samtlige rubrikker på skadesløsbrevet. Spørgsmål 1.1. Du bedes redegøre for bankens sikkerheder.

3 3 Desværre viser det sig, at projektet med opførelsen medfører selskabets konkurs. I forbindelse med udvidelsen af engagementet i banken, krævede banken, at både Murermester Sten og dennes svoger skulle kautionere for selskabets gæld. Begge havde underskrevet kautionserklæringen, som kautionist som der stod. Dog således, at svogeren skulle kautionere over for banken for tabet på Murermester Stens forpligtelse for selskabets gæld. Kautionen var ubegrænset for selskabets gæld. Selskabets skyld til banken udgjorde på konkurstidspunktet kr og sikkerheden udgjorde værdier for Den økonomiske situation medførte, at Murermester Sten også gik personligt konkurs. Der var 15 % i dividende i boet, svarende kr Udlodningen fandt sted inden selskabets bo blev afsluttet. Spørgsmål 1.2. Giv en begrundet redegørelse for svogerens kautionsretlige stilling overfor pengeinstituttet og konkursboet. Finansieringsret opgave 2 Jens Trane-Rasmussen havde fået sommerferie efter de afsluttende eksaminer på jurastudiets første år. Da Jens Trane-Rasmussens forældre var meget stolte af deres søn, havde de givet ham til at købe en bil for. Imidlertid blev kr. straks brugt til at indfri nogle gældsposter, som Jens Trane-Rasmussen grundet et højt forbrug og en lav S.U. havde oparbejdet under det første studieår. Da forældrene ikke skulle finde ud af, hvor skidt det gik økonomisk, tog Jens Trane- Rasmussen en junidag cyklen til Risskov for at se på en flaskegrøn BMW 316i Compact Bavaria, årgang 1997, som Hans Pedersen havde til salg på nettet for kr. Der var ingen betænkningstid, og uden at afprøve bilen underskrev Jens Trane-Rasmussen købsaftalen. Jens Trane-Rasmussen betalte straks kr. kontant og havde ikke anden mulighed end at låne resten af pengene af Hans Pedersen. Da Hans Pedersen læste jura på 6. år og havde et godt studiejob, havde han ikke de samme økonomiske vanskeligheder og indvilgede i, at Jens Trane-Rasmussen kunne låne pengene af ham. Grundet Hans Pedersens store juridiske viden påtog han sig at udarbejde skylddokumentet, som fik følgende ordlyd:

4 4 Jeg, Jens Trane-Rasmussen, erkender at skulle betale kr. til mod tilbagelevering af dette dokument. Afdragene á kr. forfalder til betaling hvert kvartal med første afdrag den 1. september Da sommeren var slut, viste det sig dog, at Jens Trane-Rasmussen var dumpet i én af sine eksaminer og derfor måtte følge faget igen. Da han ikke havde andre fag end det, han var dumpet i, havde han rigelig tid til at arbejde, og for at betale afdragene havde Jens Trane- Rasmussen fået et fritidsjob i 7-Eleven. Jens Trane-Rasmussen betalte da også afdragene á kr. henholdsvis 1. september 2007 og 1. december Gældsbrevet blev ikke påført tekst om betalingen af afdragene, men Jens Trane-Rasmussen fik af Hans Pedersen en kvittering for betalingerne. Idet Jens Trane-Rasmussen over julen havde haft mange vagter i 7-Eleven, betalte han pr. 1. marts 2008 både marts-afdraget samt afdraget for 1. juni I mellemtiden havde Jens Trane-Rasmussen bestået sin eksamen på studiet og var i forbindelse med eksamenslæsningen blevet opmærksom på, at det nok var en god idé at få skrevet afdragene direkte på selve gældsbrevet. Kløgtigt nok tog Jens Trane-Rasmussen derfor ud til Hans Pedersen og skrev ved betalingen på gældsbrevet, at afdragene for henholdsvis 1. marts 2008 og 1. juni 2008 var foretaget. Hans Pedersen var blevet færdig med sit studie og havde grundet kreditkrisen ikke kunnet finde sig et arbejde. For at få lidt likviditet besøgte han i april i midtbyen pantebrevslåneren Søren Hjelm-Thomadsen. Uden vanskeligheder havde han fjernet Jens Trane-Rasmussens blyantskrevne påtegning om betaling af afdragene for henholdsvis marts og juni, men han udleverede dog kvitteringer til Søren Hjelm-Thomadsen for afdragene fra henholdsvis september og december Søren Hjelm-Thomadsen betalte herefter Hans Pedersen kr. for gældsbrevet. Søren Hjelm-Thomadsen sendte straks følgende underskrevne meddelelse til Jens Trane-Rasmussen: Fordringen, som Hans Pedersen har på Jens Trane-Rasmussen, er nu overgivet til undertegnede. Straks Jens Trane-Rasmussen modtog brevet, ringede han til Søren Hjelm-Thomadsen og meddelte ham, at han allerede havde afdraget i alt kr., at han derfor naturligvis udelukkende ville betale kr., samt at han i øvrigt ikke ville betale næste afdrag før 1. september 2008, idet juni-afdraget allerede var foretaget.

5 5 Søren Hjelm-Thomadsen svarede, at dette måtte være et anliggende mellem Jens Trane- Rasmussen og Hans Pedersen, idet Søren Hjelm-Thomadsen ville holde sig til ordlyden af gældsbrevet samt de kvitteringer, han var blevet udleveret. Da han senere ville sende Jens Trane-Rasmussen kopi af gældsbrevet og kvitteringerne, opdagede han, at gældsbrevet ikke lå i mappen. Han ringede derfor til Hans Pedersen, der ganske rigtigt havde fået gældsbrevet med sig igen efter overdragelsen. Hans Pedersen kørte straks ind i Søren Hjelm-Thomadsens butik med gældsbrevet og afleverede det. Søren Hjelm-Thomadsen forlangte betaling af samtlige kr. i henhold til gældsbrevets afdragsprofil med første afdrag allerede 1. juni 2008, mens Jens Trane-Rasmussen udelukkende ville betale kr. Spørgsmål 2.1. Hvorledes skal konflikten løses? Efter dette forløb var tillidsforholdet mellem Jens Trane-Rasmussen og Søren Hjelm- Thomadsen brudt. Derfor solgte Søren Hjelm-Thomadsen gældsbrevet til Tine Nørgaard. Da Søren Søndergaard, som havde penge til gode hos Søren Hjelm-Thomadsen fra tidligere forretning, og som kendte Jens Trane-Rasmussen fra studiet, fandt ud af dette, skyndte han sig i fogedretten, hvor han begærede udlæg i gældsbrevet. Da Søren Hjelm-Thomadsen mødte i fogedretten, erklærede han, at gældsbrevet allerede var overdraget til Tine Nørgaard, og at det derfor ikke kunne danne grundlag for udlæg, idet det slet ikke tilhørte Søren Hjelm- Thomadsen. Heroverfor gjorde Søren Søndergaard gældende, at gældsbrevet næppe kunne være overdraget til Tine Nørgaard, idet Søren Hjelm-Thomadsen stadig var i besiddelse af dokumentet. Spørgsmål 2.2. Hvorledes skal fogedretten løse problemet, idet det lægges til grund, at gældsbrevet udelukkende kan dække den ene af fordringerne?

6 6 Insolvensret Signe Sørensen, der drev en modeforretning i personligt regi, anmeldte betalingsstandsning til skifteretten den 15. november Skifteretten beskikkede advokat Arnesen som tilsyn. Denne godkendte, at forretningen blev fortsat under betalingsstandsningen. Under betalingsstandsningen arbejdede man på at opnå en tvangsakkord med statsautoriseret revisor Rasmus Rask som regnskabskyndig tillidsmand. Man stilede mod at indgive begæring om åbning af forhandling om tvangsakkord inden udløb af betalingsstandsningsperioden. Dette mislykkedes imidlertid og Signe Sørensen blev erklæret konkurs den 19. december Under behandlingen af boet blev advokat Arnesen, der var udpeget som kurator, opmærksom på følgende forhold: 1. Det fremgik af en kreditnota, at Signe havde leveret den resterende del af kollektionen af sommerkjoler tilbage til leverandøren Bernhart Bendtsen den 5. september Signe havde ved gavebrev af 3. juni 2007 givet sin mand Carsten Christensen sin næsten nye bil, der repræsenterede en værdi af kr. Gavebrevet blev lagt i parrets bankboks onsdag den 6. juni, dagen efter Grundlovsdagen. 3. Signe havde ikke afregnet den pr. ultimo oktober indeholdte A-skat. 4. Dorthe Didriksen, der var en af Signes faste leverandører, var i løbet af sommeren blevet noget betænkelig med hensyn til Signes betalingsevne, idet det var begyndt at knibe med at opnå betaling for leverancer, efterhånden som kravene forfaldt. I begyndelsen af august 2007 var den forfaldne gæld kr. Da Signe ikke var i stand til at betale, enedes man efter forhandling den 17. august om, at der skulle stilles sikkerhed for den forfaldne gæld, medens fremtidige leverancer skulle betales kontant. Sikkerheden blev stillet ved, at Signes mand Carsten Christensen indrømmede Dorthe Didriksen panteret i den bil, han i juni havde fået fra sin hustru. Ejerpantebrev i bilen blev straks oprettet og sendt til tinglysning i bilbogen, hvorfra det efter tinglysning blev sendt til Dorthe Didriksen, der var anført som anmelder på det. 5. I tiden efter det i punkt 4 beskrevne forhold leverede Dorthe Didriksen varer, og købesummerne blev straks betalt som aftalt. En leverance den 12. november for kr. blev dog ikke betalt, ligesom en leverance den 3. december for kr. ej heller blev betalt. I den sidste del af november viste det sig, at der var mangler ved leverancen fra den 12. november. Man enedes om, at kravet i anledning af disse mangler kunne fast-

7 7 sættes til kr. Dermed ophørte enigheden imidlertid, idet Signe mente, at dette beløb passende kunne fratrækkes i købesummen for varerne, der blev leveret den 3. december, medens Dorthe Didriksen mente, at de rettelig burde fragå i købesummen for de varer, der blev leveret den 12. november. 6. Signe havde en kassekredit i Omegnsbanken med et aftalt maksimum på kr. Hendes mand Carsten Christensen havde afgivet selvskyldnerkaution for kreditten, dog således at hans hæftelse var begrænset til kr. Efter påkrav fra banken indfriede Carsten Christensen den 3. december kautionsforpligtelsen med kr. I øvrigt havde Signe givet ham panteret i nogle obligationer til sikkerhed for regreskravet. Denne panteret var registreret i Værdipapircentralen i april måned Kursværdien af disse obligationer var ved betalingsstandsningen kr. Spørgsmål: Giv en begrundet redegørelse for de konkursretlige aspekter af de nævnte forhold.

BA-ØKONOMI VALGFAG. Sommereksamen Skriftlig prøve i: Virksomhedsophør og konkurs. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle.

BA-ØKONOMI VALGFAG. Sommereksamen Skriftlig prøve i: Virksomhedsophør og konkurs. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle. HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS BA-ØKONOMI VALGFAG Sommereksamen 2006 Skriftlig prøve i: 15970 Virksomhedsophør og konkurs Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Opgave 1 Entreprenørvirksomheden E A/S (E), der

Læs mere

De enkelte byggeopgaver blev udført i totalentreprise med BJ som totalentreprenør og med ISK som bygherre.

De enkelte byggeopgaver blev udført i totalentreprise med BJ som totalentreprenør og med ISK som bygherre. HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS CAND.MERC. STUDIET Vintereksamen 2006/07 Skriftlig prøve i: 837 Insolvensret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle BJ Entreprise A/S (BJ), der var en af Jyllands største entreprenørvirksomheder,

Læs mere

Erhvervsjura. HD 1. del. 4 timer med alle hjælpemidler. Re-eksamen august 2007

Erhvervsjura. HD 1. del. 4 timer med alle hjælpemidler. Re-eksamen august 2007 SYDDANSK UNIVERSITET JURIDISK INSTITUT Side 1 af 5 Erhvervsjura HD 1. del 4 timer med alle hjælpemidler Re-eksamen august 2007 Bedømmelsen foretages som en helhedsvurdering af besvarelsen Side 2 af 5 Opgave

Læs mere

BACHELOR OF SCIENCE ELECTIVES. Summer examination 2007. Written test: 15970 Virksomhedsophør og konkurs. Duration: 3 timer

BACHELOR OF SCIENCE ELECTIVES. Summer examination 2007. Written test: 15970 Virksomhedsophør og konkurs. Duration: 3 timer HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS BACHELOR OF SCIENCE ELECTIVES Summer examination 2007 Written test: 15970 Virksomhedsophør og konkurs Duration: 3 timer Supplementary material allowed at the examination: All Sebastian

Læs mere

Original retur til inst. for: JUR Eksamensdato:

Original retur til inst. for: JUR Eksamensdato: HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS BA-ØKONOMI FÆLLES PRØVE HA, + HA(dat.)+ HA(int.) 2. del SOMMER 2008 Skriftlig prøve i: 25065 ERHVERVSRET Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Opgavestiller: Martin Christian Jensen,

Læs mere

Derudover kan der etableres et pantebrev. Sikringsakten er tinglysning jf. TL 1. Pantebrevet håndpantsættes jf. GBL 22.

Derudover kan der etableres et pantebrev. Sikringsakten er tinglysning jf. TL 1. Pantebrevet håndpantsættes jf. GBL 22. Opgave 1.1 Ved besvarelsen af opgaven skal den studerende kunne identificere de muligheder, der findes for stiftelse af sikkerheder og hvilke sikringsakter dette kræver. Det er muligt, at etablere sikkerhed

Læs mere

Karakteropslag dato:

Karakteropslag dato: Opgaven udleveres til følgende EKA er: EKA 421152E002 Prøvens navn: Civilproces Opgavetype: Alm. opgave Antal sider i opgavesættet (inkl. forsiden): 5 Hovedområde: BSS/Jura Eksamensdato: 18. august 2017

Læs mere

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed.

1. At eje og drive ejendommen, X-by herunder varetage den hermed forbundne investerings- og udlejningsvirksomhed. Kendelse af 18. oktober 2004. (j.nr. 03-242.069) Påtænkt ændring af selskabs formålsbestemmelse ville indebære erhvervsmæssig sikkerhedsstillelse, som kun må udøves af pengeinstitutter og skades-forsikringsselskaber,

Læs mere

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve

Klagerne. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klagerne ctr. Stig Rimaas Violvangen 3 2670 Greve Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har undladt at udføre det aftalte mæglerarbejde og derfor skal tåle en salærreduktion,

Læs mere

Ændringer til Dansk og International Erhvervsret, 2. udgave

Ændringer til Dansk og International Erhvervsret, 2. udgave Ændringer til Dansk og International Erhvervsret, 2. udgave Indhold Kapitel 15 Insolvens og rekonstruktion... 2 Kapitel 16 Kreditaftaler... 3 Kapitel 17 Kaution... 4 Kapitel 18 Gældsbreve... 5 Kapitel

Læs mere

1. Hvilke muligheder har forhandleren for at få sikkerhed for betalingen?

1. Hvilke muligheder har forhandleren for at få sikkerhed for betalingen? HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS CAND.MERC. STUDIET Vintereksamen 2006/2007 Skriftlig prøve i: 839 Finansieringsret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle En varm junidag var Tom Høyer Poulsen ude at køre en søndagstur,

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse med, at klagernes handel ikke blev gennemført. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Peter Schmidt ApS Øverødvej 11 2840 Holte Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

Byggeriet forløb i overensstemmelse med tidsplanen, hvorfor Betina Hansen udbetalte både 1. og 2. rate af entreprisesummen til Hans Ebert.

Byggeriet forløb i overensstemmelse med tidsplanen, hvorfor Betina Hansen udbetalte både 1. og 2. rate af entreprisesummen til Hans Ebert. Handelshøjskolen i Århus BA-ØKONOMI HA(jur.) HA(jur.) i skat. 2. DEL VINTEREKSAMEN 2007/2008 Skriftlig prøve i: 25042 Formueret II Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Hovedentreprenør Hans Ebert (HE)

Læs mere

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven.

Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Nyhedsbrev Insolvens & Rekonstruktion Nye regler om rekonstruktion Den 4. juni 2010 har Folketinget vedtaget en række ændringer af konkursloven. Når de vedtagne ændringer træder i kraft, ophører de i dag

Læs mere

Den 15. april 2014 blev i sag 51/2013. mod. Statsautoriseret revisor A. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. truffet sålydende.

Den 15. april 2014 blev i sag 51/2013. mod. Statsautoriseret revisor A. B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab. truffet sålydende. Den 15. april 2014 blev i sag 51/2013 C mod Statsautoriseret revisor A og B Statsautoriseret Revisionsaktieselskab truffet sålydende beslutning: Ved brev af 8. april 2013 har C klaget over statsautoriseret

Læs mere

HVER OPGAVEBESVARELSE SKAL BEGYNDE PÅ EN NY SIDE

HVER OPGAVEBESVARELSE SKAL BEGYNDE PÅ EN NY SIDE HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS, Aarhus Universitet CAND.MERC.(AUD) STUDIET Sommereksamen 2007 Skriftlig prøve i: 18235 Finansieringsret/insolvensret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle HVER OPGAVEBESVARELSE

Læs mere

Ved besvarelsen af Insolvensopgaven bedes I starte på ny side

Ved besvarelsen af Insolvensopgaven bedes I starte på ny side HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS CAND.MERC.(AUD) STUDIET Vintereksamen 2006/07 Skriftlig prøve i: 18235 Finansieringsret/insolvensret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Ved besvarelsen af Insolvensopgaven bedes

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 2. marts 2010 blev der i sag 92-2009 KK og BB mod Ejendomsmægler CC og Ejendomsmægler DD og Ejendomsmæglervirksomheden MM afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 19. maj 2009 har KK og BB indbragt ejendomsmægler

Læs mere

CAND.MERC. STUDIET. Vintereksamen 2005/06. Skriftlig prøve i: 837 Insolvensret. Varighed: 4 timer. Hjælpemidler: Alle OPGAVE 1

CAND.MERC. STUDIET. Vintereksamen 2005/06. Skriftlig prøve i: 837 Insolvensret. Varighed: 4 timer. Hjælpemidler: Alle OPGAVE 1 HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS CAND.MERC. STUDIET Vintereksamen 2005/06 Skriftlig prøve i: 837 Insolvensret Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle OPGAVE 1 Jens Jensen (JJ), der oprindeligt var uddannet møbelsnedker,

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2010-0220 aq. København, den 6. maj 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2010-0220 aq. København, den 6. maj 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. maj 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Kaas & Marksø ApS v/ Advokatfirmaet Erritzøe Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 15. september 2010. Klagen angår

Læs mere

SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR LÅN OG KREDITTER - ERHVERVSKUNDER Gældende fra den 1. juni 2015

SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR LÅN OG KREDITTER - ERHVERVSKUNDER Gældende fra den 1. juni 2015 SÆRLIGE BESTEMMELSER FOR LÅN OG KREDITTER - ERHVERVSKUNDER Gældende fra den 1. juni 2015 1. STANDSNING AF RENTETILSKRIVNING Basisbank kan til enhver tid vælge at standse rentetilskrivningen på misligholdte

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale godtgørelse til klager.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale godtgørelse til klager. 1 København, den 6. december 2010 KENDELSE Klager ctr. EDC Ejendomscentret Odder A/S Rosensgade 15 8300 Odder Nævnet har modtaget klagen den 26. maj 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet

Læs mere

UNDEROVERSKRIFT; Hvad kan du gøre, hvis køber misligholder kontrakten og ikke betaler, som aftalt? --- o0o ---

UNDEROVERSKRIFT; Hvad kan du gøre, hvis køber misligholder kontrakten og ikke betaler, som aftalt? --- o0o --- JURA OM HESTE Hillerød d. 10. november 2014 Artikel til Tølt, december 2014 OVERSKRIFT; Salg på kredit/afdrag er det en god idé? UNDEROVERSKRIFT; Hvad kan du gøre, hvis køber misligholder kontrakten og

Læs mere

KENDELSE. Klager havde en ejerlejlighed, som klager ønskede, at indklagede skulle sælge.

KENDELSE. Klager havde en ejerlejlighed, som klager ønskede, at indklagede skulle sælge. 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Lone Bøegh Henriksen A/S v/chartis Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager eller tåle

Læs mere

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre Nævnet har modtaget klagen den 15. december 2009. Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 25. maj 2012 (J.nr. 2011-0026098) Afgift som følge

Læs mere

CASE & RETTEVEJLEDNING: FIES CUPCAKES

CASE & RETTEVEJLEDNING: FIES CUPCAKES CASE & RETTEVEJLEDNING: FIES CUPCAKES CASE: FIES CUPCAKES Fie Frosting (FF) havde altid haft en drøm om at åbne sin egen cupcake-forretning, og da hun en decemberdag i 2010 nød en kop kaffe i de hyggelige

Læs mere

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige

Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 27. september 2016 Sagsnr. 2016-859/HCH 6. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] på vegne af [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

Klagerne. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Fanø ApS v/advokat Poul Merrild Dokken 10 6700 Esbjerg

Klagerne. København, den 1. juni 2010 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Fanø ApS v/advokat Poul Merrild Dokken 10 6700 Esbjerg 1 København, den 1. juni 2010 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Fanø ApS v/advokat Poul Merrild Dokken 10 6700 Esbjerg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har ydet mangelfuld rådgivning af klagerne

Læs mere

FINANSIERINGSRET Sommereksamen 2006

FINANSIERINGSRET Sommereksamen 2006 FINANSIERINGSRET Sommereksamen 2006 Begge opgaver skal besvares. Opgave 1 vægtes med 1/3 og opgave 2 med 2/3. Opgave 1 Der anmodes om en redegørelse for retsvirkningerne af en såkaldt»tilbagetrædelseserklæring«.

Læs mere

Afkryds de rigtige svarmuligheder. Der kan være flere rigtige afkrydsningsmuligheder til et spørgsmål.

Afkryds de rigtige svarmuligheder. Der kan være flere rigtige afkrydsningsmuligheder til et spørgsmål. HA(jur.) + HA(jur.) i skat 1. DEL Sommereksamen 2007 Re-eksamen Skriftlig prøve i: 24028 Introduktion til erhvervsret Varighed: 2 timer Hjælpemidler: En ukommenteret lovsamling Afkryds de rigtige svarmuligheder.

Læs mere

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 1. del. Eksamen, juni 2008. Erhvervsjura. Mandag den 9. juni 2008 Kl. 15.00 19.00

Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 1. del. Eksamen, juni 2008. Erhvervsjura. Mandag den 9. juni 2008 Kl. 15.00 19.00 SYDDANSK UNIVERSITET Side 1 af 5 Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 1. del Eksamen, juni 2008 Erhvervsjura Mandag den 9. juni 2008 Kl. 15.00 19.00 Alle hjælpemidler er tilladt Det betyder bøger, noter,

Læs mere

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov

Klager. København, den 3. marts 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov 1 København, den 3. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Per Faurholt Nordre Strandvej 77B 8240 Risskov Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på salær med mere i forbindelse

Læs mere

BA ØKONOMI HA (JUR.) / HA (JUR.) I SKAT, 1. DEL

BA ØKONOMI HA (JUR.) / HA (JUR.) I SKAT, 1. DEL BA ØKONOMI HA (JUR.) / HA (JUR.) I SKAT, 1. DEL Sommereksamen / Summer exams 2010 Ordinær eksamen / Ordinary exam Skriftlig prøve / Written exam: 31149 Formueret Varighed / Duration: 3 hours / timer Hjælpemidler

Læs mere

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011. Opgave 1

FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011. Opgave 1 FAMILIE-/ARVERET OMPRØVEN I AUGUST 2011 Opgave 1 Morten og Hanne blev gift i 1991. De havde ingen børn. Morten drev en mindre ingeniørvirksomhed, og Hanne var sygeplejerske. De oprettede ved ægteskabets

Læs mere

Kendelse. I november og december 2010 fulgte korrespondance mellem klageren, klagerens advokat og indklagede.

Kendelse. I november og december 2010 fulgte korrespondance mellem klageren, klagerens advokat og indklagede. Den 29. februar 2012 blev der i sag 149-2011 KK mod Ejendomsmægler AA og Ejendomsmæglervirksomheden PP afsagt sålydende Kendelse Ved klage af 12. februar 2011 har KK indbragt ejendomsmægler AA og ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og indgik derfor den 28. april 2008 en formidlingsaftale med de indklagede.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejerlejlighed og indgik derfor den 28. april 2008 en formidlingsaftale med de indklagede. 1 København, den 26. november 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Bengtson & Frydendall A/S Strandvejen 132 A 2900 Hellerup Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes de indklagede, at skødets tinglysning blev

Læs mere

Professor, cand.jur. & ph.d. Hans Helge Beck Thomsen Oksevej 6, 8960 Randers SØ, tlf , mobil

Professor, cand.jur. & ph.d. Hans Helge Beck Thomsen Oksevej 6, 8960 Randers SØ, tlf , mobil Professor, cand.jur. & ph.d. Hans Helge Beck Thomsen Oksevej 6, 8960 Randers SØ, tlf. 0045 75 56 71 40, mobil 0045 30 58 12 25 Fuengirola den 15. marts 2014 Randers Kommune Att: Erhvervskonsulent, cand.

Læs mere

Jeg formoder at de hårde hvidevarer mine døtre så i lejligheden, følger med i salget og at der ikke overtages gæld ud over købesummen.

Jeg formoder at de hårde hvidevarer mine døtre så i lejligheden, følger med i salget og at der ikke overtages gæld ud over købesummen. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klager ctr. Anette Uttenthal Tuborg Boulevard 12, 3 2900 Hellerup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig over for klager som følge af, at

Læs mere

Misligholdelse fra købers side

Misligholdelse fra købers side Misligholdelse fra købers side Køb af fast ejendom Indledning Køb af fast ejendom er ulovreguleret, og reguleres derfor af almindelige obligationsretlige regler. Forpligtelser Købers forpligtigelse er

Læs mere

BA ØKONOMI - HA (JUR.) / HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL

BA ØKONOMI - HA (JUR.) / HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL BA ØKONOMI - HA (JUR.) / HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL Vintereksamen / Winter exams 2009-2010 Ordinær eksamen / Ordinary exam Skriftlig prøve / Written exam: 25042 Formueret II Varighed / Duration: 3 hours

Læs mere

Om eftergivelse. Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige. Ansøgning

Om eftergivelse. Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige. Ansøgning Ansøgning Om eftergivelse Ansøgning om eftergivelse af skyldige beløb til det offentlige Sådan gør du: udfyld ansøgningsskemaet vedlæg dokumentation for indtægter (de seneste 3 måneder) og udgifter (sidste

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 28. november 2017 Sag 81/2017 A (advokat Peter Carlstedt Nørtved, beskikket) mod Danske Bank A/S (advokat Poul Helmuth Petersen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Klager. J.nr. 2012-0236 li. København, den 22. april 2013 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2012-0236 li. København, den 22. april 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Palle Schultz Jensen og Morten Nancke Rugårdsvej 260 5210 Odense NV Nævnet har modtaget klagen den 16. november 2012.

Læs mere

==================================================================================================

================================================================================================== ================================================================================================== EJERPANTEBREV ==================================================================================================

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-2497/GGR 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

CAND.MERC.-STUDIET. Sommereksamen Skriftlig prøve: E022 Insolvensret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle. Opgave 1:

CAND.MERC.-STUDIET. Sommereksamen Skriftlig prøve: E022 Insolvensret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle. Opgave 1: CAND.MERC.-STUDIET Sommereksamen 2017 Skriftlig prøve: 460162E022 Insolvensret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Opgave 1: Alexander Andersen var indehaver af butikken "A Team A/S", som var beliggende

Læs mere

Efter regning: Der er indgået aftale om betaling efter regning, hvilket betyder, at ved

Efter regning: Der er indgået aftale om betaling efter regning, hvilket betyder, at ved 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klager ctr. Nybolig Jan Milvertz Slagelse A/S Rosengade 11 4200 Slagelse Nævnet har modtaget klagen den 30. januar 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

OVERDRAGELSE AF OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE

OVERDRAGELSE AF OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE OVERDRAGELSE AF OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE I. OMSÆTNINGSGÆLDSBREVE 1. Indledning Gældsbrevslovens kapitel II indeholder særregler for omsætningsgældsbreve. For- målet med disse regler er at gøre disse gældsbreve

Læs mere

NB! Vejledende vægtning: opgave 1 vægter 60 % og opgave 2 vægter 40 % i den samlede bedømmelse

NB! Vejledende vægtning: opgave 1 vægter 60 % og opgave 2 vægter 40 % i den samlede bedømmelse HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS HA-, HA(dat.)-, HA(int.)- STUDIET 2. DEL VINTEREKSAMEN 2006/2007 Skriftlig prøve i: 6160/6226/18789 Erhvervsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle NB! Vejledende vægtning: opgave

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0031 UL/bib. København, den 6. juni 2011 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0031 UL/bib. København, den 6. juni 2011 KENDELSE. ctr. 1 København, den 6. juni 2011 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Kim Søndergård Jægersborg Allé 6 2920 Charlottenlund Nævnet har modtaget klagen den 14. februar 2011. Klagen angår spørgsmålet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over advokat Peter Paldan Sørensen, Neksø.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over advokat Peter Paldan Sørensen, Neksø. København, den 26. oktober 2017 Sagsnr. 2017-1392/KMW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne af [klager] klaget over advokat Peter Paldan Sørensen, Neksø. Klagens

Læs mere

Konkurs og hvad sker der så? Om publikationen:

Konkurs og hvad sker der så? Om publikationen: Konkurs og hvad sker der så? Af advokatfuldmægtig Maj Toftgaard, Lett Advokatfirma i samarbejde med Early Warning konsulent Niels Ole Hansen, Væksthus Midtjylland Om publikationen: En konkurs kan være

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig i den forbindelse til indklagede.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og henvendte sig i den forbindelse til indklagede. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler Henrik Møller Andersen Hovedgaden 21 4270 Høng Sagen angår spørgsmålet, om den mellem indklagede og klagerne indgåede formidlingsaftale

Læs mere

MWB UPDATED 2. JULI 2012 REKONSTRUKTION OG INSOLVENS

MWB UPDATED 2. JULI 2012 REKONSTRUKTION OG INSOLVENS Denne gang handler MWBe Updated - Rekonstruktion og Insolvens om fordringer som grundlag for en konkursbegæring og om kurator er forpligtet til altid at foretage fordringsprøvelse. MWB UPDATED 2. JULI

Læs mere

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Til stede: Orla Zinck ( OZ ), Carsten Lebrecht (CL), Jeanette Møltov Jepsen (JMJ), Max Engelberth ( ME ) Dagsorden: 1. Siden sidst opfølgning på

Læs mere

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af sine fakturaer.

KENDELSE. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede har krav på betaling af sine fakturaer. 1 København, den 22. april 2013 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet Lilienhoff A/S Holevvej 49 5290 Marslev Nævnet har modtaget klagen den 21. juni 2012. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

Finansrådets og Børsmæglerforeningens standardvilkår for lån af aktier

Finansrådets og Børsmæglerforeningens standardvilkår for lån af aktier Finansrådets og s standardvilkår for lån af aktier 21. januar 2002 hst Pkt. 1,0. Standardvilkår Pkt. 1,1. Nærværende standardvilkår (herefter Vilkårene) skal gælde for aktielån mellem parterne i det omfang,

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne var interesserede i at købe. 1 København, den 15. juli 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Assens ApS Østergade 45 5610 Assens Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at klagerne ikke overholdt 6-dages fristen for fortrydelse

Læs mere

Hvad gør man, når en leverandør går konkurs? Ved Nicolai Thornemann

Hvad gør man, når en leverandør går konkurs? Ved Nicolai Thornemann Hvad gør man, når en leverandør går konkurs? Ved Nicolai Thornemann 2 Disposition Generelt om konkurs Kreditor/aftalepart Når leverandøren går konkurs Typeeksempler: Entreprise Lejeforhold Udliciterede

Læs mere

BOOPGØRELSE i medfør af konkurslovens 148 i SKS nr /2008. Fischer 959 ApS under konkurs CVR-nr

BOOPGØRELSE i medfør af konkurslovens 148 i SKS nr /2008. Fischer 959 ApS under konkurs CVR-nr Claus Hedegaard Eriksen Advokat che@holst-law.com T +45 8934 1157 J.nr. K5681-0001 CHE/AKR 20. februar 2017 BOOPGØRELSE i medfør af konkurslovens 148 i SKS nr. 46-21046/2008 Fischer 959 ApS under konkurs

Læs mere

Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt:

Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Lov om forældelse af fordringer (forældelsesloven) VI MARGRETHE DEN ANDEN, af Guds Nåde Danmarks Dronning, gør vitterligt: Folketinget har vedtaget og Vi ved Vort samtykke stadfæstet følgende lov: Kapitel

Læs mere

KENDELSE AF 28. OKTOBER

KENDELSE AF 28. OKTOBER Side 1 af 9 KENDELSE AF 28. OKTOBER 1996. 96-50.109 Ydelse af kredit til kunder til hinder for godkendelse som fondsmæglerselskab. Lov om fondsmæglerselskaber 1, stk. 4. (Finn Møller Kristensen, Christen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018

HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018 HØJESTERETS KENDELSE afsagt tirsdag den 16. januar 2018 Sag 186/2017 Ralph Dänhardt (advokat Søren Noringriis) mod Den Jyske Sparekasse i Skals (advokat Marianne Sørensen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

KENDELSE. Klager og indklagede indgik den 9. oktober 2007 en formidlingsaftale om salg af klagers ejerlejlighed for en periode på 6 måneder.

KENDELSE. Klager og indklagede indgik den 9. oktober 2007 en formidlingsaftale om salg af klagers ejerlejlighed for en periode på 6 måneder. 1 København, den 3. december 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Steen Johansen Store Torv, 1. sal Rosengårdscentret 5220 Odense SØ Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har krav på

Læs mere

KENDELSE. Sælger indhentede selv en tilstandsrapport på ejendommen. Rapporten var dateret den 15. februar 2007.

KENDELSE. Sælger indhentede selv en tilstandsrapport på ejendommen. Rapporten var dateret den 15. februar 2007. 1 København, den 26. oktober 2009 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler Søren Villadsen Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klagerne i forbindelse

Læs mere

Retten i Århus DOM. afsagt den 29. april 2004 af Retten i Århus, 5. afdeling. i sagen BS /2003. mod. Sagens baggrund, påstande

Retten i Århus DOM. afsagt den 29. april 2004 af Retten i Århus, 5. afdeling. i sagen BS /2003. mod. Sagens baggrund, påstande Retten i Århus DOM afsagt den 29. april 2004 af Retten i Århus, 5. afdeling i sagen BS 5.3024/2003 mod Sagens baggrund, påstande I 1998 kautionerede sagsøgte,., for et billån, som hans tidligere samlever,

Læs mere

Opgave 1. HA 2. DEL, HA(dat.) 2. DEL og HA(int.) 2. DEL. Sommereksamen 2006. Skriftlig prøve i: 6160, 6226 og 18789 Erhvervsret.

Opgave 1. HA 2. DEL, HA(dat.) 2. DEL og HA(int.) 2. DEL. Sommereksamen 2006. Skriftlig prøve i: 6160, 6226 og 18789 Erhvervsret. HANDELSHØJSKOLEN I ÅRHUS HA 2. DEL, HA(dat.) 2. DEL og HA(int.) 2. DEL Sommereksamen 2006 Skriftlig prøve i: 6160, 6226 og 18789 Erhvervsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Opgave 1 Fotohandler Finn

Læs mere

Sælger bekræfter ved sin underskrift, at have modtaget kopi af salgsbudget og underskrevet formidlingsaftale.

Sælger bekræfter ved sin underskrift, at have modtaget kopi af salgsbudget og underskrevet formidlingsaftale. 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Lone Bülow Gram Søborg Hovedgade 14 2860 Søborg Sagen angår spørgsmålet, om der mellem parterne er indgået en gyldig

Læs mere

Klager. København, den 26. november 2009 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Dorthe og Per Enemark Søndre Allé 1 4600 Køge

Klager. København, den 26. november 2009 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Dorthe og Per Enemark Søndre Allé 1 4600 Køge 1 København, den 26. november 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere MDE Dorthe og Per Enemark Søndre Allé 1 4600 Køge Sagen angår spørgsmålet, om de indklagede skal betale erstatning til

Læs mere

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede].

3. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-1254/CHN 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat [A] på vegne [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: Advokat [A] har

Læs mere

Nedenfor anførte parter har indgået følgende aftale om rådgivning vedrørende køb/salg af fast ejendom. Ejendomsmæglervirksomheden

Nedenfor anførte parter har indgået følgende aftale om rådgivning vedrørende køb/salg af fast ejendom. Ejendomsmæglervirksomheden Rådgivningsaftale Sagsnr.: KOBERRADGIVNING Dato: 05-04-2015 Nedenfor anførte parter har indgået følgende aftale om rådgivning vedrørende køb/salg af fast ejendom. 1. Parterne Kunden Kunden Navn: Adresse:

Læs mere

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg

Klager. København, den 23. december 2009 KENDELSE. ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Danebo A/S Gammel Havn 1 9000 Aalborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager i forbindelse med dennes indfrielse

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 10. marts 2010 blev der i sag 96-2009 KK mod ejendomsmægler MM og Ejendomsmæglervirksomheden DD under konkurs afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. juli 2009 har advokat BB på vegne af KK indbragt

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 25. april 2016 Sagsnr. 2015 957 og 2015-1031/8KR/CHN 4. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for køretøjer

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for køretøjer Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for køretøjer Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for køretøjer 1. ANVENDELSESOMRÅDE Mercedes-Benz CPH A/S ( MB CPH ) almindelige salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Susanne Juul Østergade 44 5500 Middelfart Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN GODTHAABS MINDE - OPTAGELSE AF LÅN VEDRØRENDE ISTANDSÆTTELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE

GRUNDEJERFORENINGEN GODTHAABS MINDE - OPTAGELSE AF LÅN VEDRØRENDE ISTANDSÆTTELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE GRUNDEJERFORENINGEN GODTHAABS MINDE - OPTAGELSE AF LÅN VEDRØRENDE ISTANDSÆTTELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE INDLEDNING Grundejerforeningen Godthaabs Minde ("foreningen") har rettet henvendelse til Kromann Reumert

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr R) Side 1 af 5 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 4. juli 2006 (sag nr. 78-2005-R) K mod Registreret revisor R Ved skrivelse af 21. november 2005 har Skat indgivet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 28. august 2014 Sagsnr. 2014-1203/MKJ 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [X] på vegne af [klager ApS] klaget over [indklagede], [bynavn]. Sagens tema: [Klager

Læs mere

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2014-2015. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2014-2015. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle BA ØKONOMI - VALGFAG Vintereksamen 2014-2015 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle OPGAVE 1 Michael Simonsen drev i 1990 erne et firma under navnet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U].

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: S stiftede i 1996 [Virksomhed A/S], hvis bestyrelse bestod af [S], [T] og [U]. København, den 29. august 2014 Sagsnr. 2013-1715/HCH 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [advokat A] som kurator for [Virksomhed A] og som advokat for [Bank Y] klaget over [indklagede],

Læs mere

ERHVERVSDRIVENDE VIRKSOMHEDER OG SELSKABER

ERHVERVSDRIVENDE VIRKSOMHEDER OG SELSKABER ERHVERVSDRIVENDE VIRKSOMHEDER OG SELSKABER I. HÆFTELSESFORMER 1. Indledning De fleste erhvervsvirksomheder leverer varer og tjenesteydelser på kredit, bortset fra visse detailforretninger, der sælger til

Læs mere

Klagerne. København, den 15. april 2009 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Birthe Kjerulff Jacobsen Søndergade 30 4130 Viby Sjælland

Klagerne. København, den 15. april 2009 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Birthe Kjerulff Jacobsen Søndergade 30 4130 Viby Sjælland 1 København, den 15. april 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Birthe Kjerulff Jacobsen Søndergade 30 4130 Viby Sjælland Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig

Læs mere

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST

Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Vedtægter for GRUNDEJERFORENINGEN ELSTED ØST Navn, hjemsted og formål. 1 Forenings navn er Grundejerforeningen Elsted Øst. 2 Foreningens hjemsted er Århus kommune under Århus ret, der er foreningens værneting.

Læs mere

Hvordan får jeg penge til fartøjet?

Hvordan får jeg penge til fartøjet? Kapitel 3 side 35 Hvordan får jeg penge til fartøjet? Der skal bruges penge til at købe et fartøj. Og der skal bruges penge i det daglige - til driften. I det her afsnit skal vi se på, hvordan man kan

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

forud for sagsøgte, samt at udlevere ejerpantebrevet til sagsøger.

forud for sagsøgte, samt at udlevere ejerpantebrevet til sagsøger. Retten i Århus DOM afsagt den 24. januar 2003 af Retten i Århus, 3. afdeling, i sagen BS 3-2720/2002 : (advokat Fi mod (advokat K Dommen er udfærdiget i medfør af retsplejelovens 366 a, stk. 2. Sagens

Læs mere

Klager. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Britta Stajner Kirkevej 175A 2791 Dragør

Klager. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Britta Stajner Kirkevej 175A 2791 Dragør 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Britta Stajner Kirkevej 175A 2791 Dragør Nævnet har modtaget klagen den 2. februar 2010. Klagen angår spørgsmålet, om

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal tåle en salærreduktion på grund af dårligt mæglerarbejde.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal tåle en salærreduktion på grund af dårligt mæglerarbejde. 1 København, den 23. december 2009 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Westermann A/S Labæk 10 4300 Holbæk Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal tåle en salærreduktion på grund af dårligt mæglerarbejde.

Læs mere

KØBSAFTALE. 1. Parterne. 2. Ejendommen

KØBSAFTALE. 1. Parterne. 2. Ejendommen 2013-4899-33 KØGE KOMMUNE TORVET 1 4600 KØGE KILDEBJERGS AGRE, BJÆVERSKOV 2. DEL AF ETAPE 1 KØBSAFTALE 1. Parterne Sælger: Køge Kommune, Torvet 1, 4600 Køge Køber: 2. Ejendommen En ubebygget boligparcel

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. april 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. april 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 20. april 2017 Sag 30/2017 A (advokat Thomas Schioldan Sørensen) kærer Vestre Landsrets afgørelse om, at hans konkursbo skal fortsætte I tidligere instanser er truffet

Læs mere

Klager. J.nr. 2012-0004 UL/bib. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2012-0004 UL/bib. København, den 3. juli 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. juli 2012 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. Ejendomsmæglere MDE John Oppermann Wentzlau og Steen Grosen Fisketorvet 11 4200 Slagelse Nævnet har modtaget klagen den 12. januar 2012. Klagen

Læs mere

G.D. Holding ApS under konkurs v/andersen Partners (Fordring stor kr , 11 skyldner født i 1950)

G.D. Holding ApS under konkurs v/andersen Partners (Fordring stor kr , 11 skyldner født i 1950) 10. december 2015 G.D. Holding ApS under konkurs v/andersen Partners (Fordring stor kr. 277.859, 11 skyldner født i 1950) Eftersyn: Budfrist: 11. december 2015 kl. 15.00 Se mere på www.konkurser.dk Hold

Læs mere

CAND.MERC.AUD.-STUDIET. Opgave 1 (50 %) Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Aarhus School of Business, Aarhus University. Sommereksamen 2011

CAND.MERC.AUD.-STUDIET. Opgave 1 (50 %) Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Aarhus School of Business, Aarhus University. Sommereksamen 2011 CAND.MERC.AUD.-STUDIET Sommereksamen 2011 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 31088 Skatteret II Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Opgave 1 (50 %) Anders Andersen (AA) driver virksomheden Investo i personligt

Læs mere

4: Ved overdragelse af kapitalandele eller overdragelse af stemmeretten på kapitalandelene skal selskabets samtykke indhentes.

4: Ved overdragelse af kapitalandele eller overdragelse af stemmeretten på kapitalandelene skal selskabets samtykke indhentes. CAND. MERC.AUD./CAND. MERC. STUDERENDE Vintereksamen 2016-2017 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4620620039/460162E011 Selskabsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Selskabet Fadladen A/S skal ifølge

Læs mere

Emballage Fabrikken A/S under konkurs. Brøndby 2 eltrucks og diverse kontorinventar. Eftersyn den 12. maj 2009 kl. 15-16

Emballage Fabrikken A/S under konkurs. Brøndby 2 eltrucks og diverse kontorinventar. Eftersyn den 12. maj 2009 kl. 15-16 Emballage Fabrikken A/S under konkurs Brøndby 2 eltrucks og diverse kontorinventar Eftersyn den 12. maj 2009 kl. 15-16 Budfrist den 15. maj 2009 kl. 15 VILKÅR - Konkurser.dk Markedsføring og målrettet

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede].

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. København, den 29. februar 2016 Sagsnr. 2015-3592/HCH 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede],

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 15. januar 1997. 96-73.111. Aktindsigt nægtet i sag vedrørende en ophørt bank. Bank- og sparekasselovens 50 b, stk. 1 og stk. 2, nr. 2. (Suzanne Helsteen, Finn Møller Kristensen og Vagn Joensen)

Læs mere