Indsatsområder 2015/16

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indsatsområder 2015/16"

Transkript

1 Indsatsområder 2015/16 Formålet med indsatsområderne er fortsat at - styrke elevernes udbytte af undervisningen - og derigennem blandt andet at sikre høj gennemførelse 1) Skoleprojekt - Synlig læring Baggrund: Skolen har de sidste 2 år haft t skoleprojekt med en fælles pædagogisk målsætning. I 2013/14 var målet variation og elevaktivering. I 2014/15 hed projektet motivation. Erfaringerne fra disse projekter opfordrer til også i skoleåret 2015/16 at gennemføre et skoleprojekt. Erfaringerne fra 2014/15 viser, at der er udfordringer i at fastholde gennemførelsen af et udviklingsprojekt i et skoleår med mange aktiviteter og i at evaluere undervisningsmetoder og resultater, så de kan overføres og gentages af andre. Det skyldes, at fagenes mål er meget forskellige med hensyn til, hvor klare og veldefinerede de er. Der er et stort spænd mellem indlæring af færdigheder i spydkast, indlæring af ordforråd på fremmedsprog og differentialregning sammenlignet med undervisning, hvis mål er forståelse af 1700 tallets rationalisme og dens betydning for det moderne samfund eller opstilling af en etisk argumentation for naturbevarelse. Det er den ene grund til at vælge et skoleprojekt, der har de enkelte fag i centrum. Hertil kommer, at Undervisningsministeriet har flyttet deres indsats i forhold til skolernes udviklingsarbejde fra de overordnede initiativer i Skoleudvikling i Praksis til det mere undervisningsnære og fagrettede Faggruppeudvikling i Praksis. Vi vil følge det fokus på fagene, der nu er kommet også i forhold til eksamensresultater og elevernes socioøkonomiske baggrund. Det er så fagene selv i dialog med ledelsen, der vælger deres projekt. Mål og forløb: Skolen vælger at benytte John Hatties begreb om Synlig læring som målsætning for det kommende skoleårs indsats. Synlig læring refererer til at gøre elevernes læring synlig for lærerne og til at sikre en identifikation af de kvaliteter, der gør en synlig forskel i elevernes læring. Alle på skolen skal kunne se den synlige virkning disse kvaliteter har på læringen, både elever, lærere og ledelse. En vigtig pointe hos Hattie er, at elevernes forventning til egen præstation er den stærkeste faktor med hensyn til læringsresultater. En anden pointe i forlængelse af denne er, at når elever fokuserer på læringsstrategier frem for præstationsstrategier, benytter feedback og sammenligner præstationer med faglige kriterier snarere end med andre elevers præstationer og udøver personlig kontrol, så er det mere sandsynligt, at eleverne vil opnå fremgang.

2 Målstyret læring består af to dele: 1) At være tydeligt med hensyn til, hvad der skal læres af lektionerne (læringsmål) 2) At have en metode til at vide, om den ønskede læring er opnået (kriterier for målopfyldelse) Udviklingen af målstyret læring foregår derfor bedst i mindre grupper med samme fag. Alt efter faggruppernes størrelse nedsættes et antal teams, der vælger nogle undervisningsforløb, hvor man arbejder med disse opgaver dvs. en konkret eksplicitering af læringsmål og kriterier for deres opfyldelse. Målet er at opnå viden om, hvad der virker. Som optakt til projektet arrangeres et kursus i synlig læring med teoretisk oplæg og planlægning af forløbet en af de første dage af skoleåret. 2) Indførelse af O365/Sharepoint som undervisningsplatform og platform for lærersamarbejde og samarbejde i studievejledningen Baggrund: Ribe Katedralskole har valgt O365/Sharepoint som undervisningsplatform for at opnå følgende funktionaliteter. a) i undervisningen: Online adgang til Microsoft Office, hvilket medfører at Mac og PC-enheder kan samarbejde online i undervisningen og dele dokumenter. Etablering af fælles sites oprettet på baggrund af Lectios data for lærere, elever og hold, hvor man kan dele diverse tekster og produkter. Mulighed for at arbejde i fællesdokumenter og etablere fælles læringsprocesser i Word, One Note, PP og Excel samt diverse links og apps. Fælles adgang til den interaktive tavle / projektor for elever og lærere via O365, (uanset om de benytter PC eller Mac), dvs. eleverne kan skrive på tavlen fra deres pladser. Nem overførsel af dokumenter fra PC til Sharepoint, og mulighed for valg af synkronisering i One Note Notesbook eller Onedrive. Diskussion og chat på hold om undervisningen i de enkelte emner. Mulighed for samling af undervisningsmateriale, dokumenter, links, videoklip, undervisnings- og elevnoter for hvert forløb på de enkelte hold. b) i lærersamarbejdet: Sharepoint kan fungere som rum for chat, diskussion og vidensdeling mellem lærerne. Der kan oprettes de rum, skolen ønsker: Udvalg, projektgrupper, faggrupper, personaleforening osv. Her kan man have seriøse og mere løse diskussioner mellem lærerne i faggrupper eller udvalg. c) i studievejledningen: I første omgang vil studievejledningen etablere et site og anvende det til løbende kommunikation og vidensopsamling i deres samarbejde.

3 Formål og forløb: Målet er at udnytte de nye muligheder, som Office 365 giver. Det realiseres i et samarbejde med IT Center Fyn og lærerne og omfatter dialog med lærerne om opbygning og efterfølgende kursus for lærerne. 3) Tysk som karrierevej Baggrund: Region Syddanmark har iværksat et projekt med det formål at styrke forståelsen for, at gode tyskkompetencer fra gymnasiet er en klar fordel, når man efter endt uddannelse skal have et job. Projektet vil øge gymnasieelevernes motivation for at lære tysk. Ribe Katedralskole er en af de syv skoler der indgår i projektet. De øvrige er syv er: Tønder Gymnasium, Rybners Gymnasium, International Business College i Aabenraa, Kolding og Fredericia og Fredericia Gymnasium. Regionen har bevilliget i alt kr. til projektet frem til juni 2017, hvoraf Ribe Katedralskole har fået ca kr. Formål og forløb: Projektet vil fokusere på og undersøge, om en vej til øget motivation og rekruttering kunne være, at gymnasieeleverne på egen krop oplever og ser de øgede muligheder, de har i et fremtidigt karriereforløb, hvis de ud over den uddannelse, de måtte tage, kan tysk på et rimeligt niveau. Ribe Katedralskole har som de andre skoler forpligtet sig til at gennemføre følgende aktiviteter: 1. Etablering af netværk: Netværket er omdrejningspunktet i projektet. Netværket består af de deltagende skoler, og et antal virksomheder og offentlige institutioner i regionen. Dette vil ske gennem samarbejdet og deltagelse i diverse møder i styregruppen for regionsprojektet. 2. Udvikling af Ribe Katedralskole til profilskole for tysk Skolen etablerer årligt 1-2 samarbejdsforløb med lokale virksomheder. Samarbejdsforløbene skal have fokus på de karrieremuligheder, der er i relation til tysk. Her er målet for for Ribe Katedralskole at etablere et samarbejde med Ribe Turistbureau, Ribe Campingplads, Ribe Vandrerhjem og Vadehavscenteret om at guide tyske turister. 3. Skolen har min. 2 tyske partnerskoler. Ved partnerskoler menes skoler, hvor de unge er i kontakt med hinanden (udveksling eller virtuelt samarbejde). Her arbejder Ribe Katedralskole videre med udveksling med Zittau og arbejder på at etablere et samarbejde med Friedrich-Paulsen-Schule i Niebüll, hvor eleverne har dansk som andetsprog og begge parter kan træne deres sprogkundskaber.

4 4) Robotter i de eksperimentelle naturvidenskabelige fag Baggrund: Som et resultat af at Ribe Katedralskole i foråret 2014 modtog Hempel-DTU-prisen har de naturvidenskabelige fag besluttet, at de gerne vil inddrage arbejdet med robotter i undervisningen. For halvdelen af Hempel-DTU-prisen blev der indkøbt en humanoid robot, NAO. Formål og forløb: Det overordnede mål er at give de naturvidenskabelige fag en robot-profil. Konkret er det første mål, at skolen tilbyder en robotstudiekreds med henblik på deltagelse i Robot- OL, og at skolens Lego-Mindstormsrobotter inddrages i fagene i forbindelse med dataopsamling. Herudover udarbejdes et idekatalog med forslag til forsøg, hvor robotterne kan inddrages, og fysik går foran med et pilotprojekt i kommende 3x. Det er tanken, at erfaringerne fra fysik og det udviklede materiale vil kunne tilpasses brug i de andre eksperimentelle naturvidenskabelige fag. For at opfylde de ønskede mål om en robotprofil, afholdes i begyndelsen af skoleåret et huskursus for lærerne i de naturvidenskabelige fag i brug af Mindstormsrobotterne. 5) Reduktion af frafald i hf Baggrund: I skoleåret introduceredes et nyt tiltag for de to 1.hf-klasser med lærerhjælp i studietimerne, der var koordineret med elevernes kommende skriftlige opgaver. Det har været en succes for andelen af elever, der har afleveret under 85% af opgaverne, er faldet fra 22 % sidste skoleår til 13 % i år. Formål og forløb: Grundet den store succes med studietimerne i 1.hf, hvor eleverne kommer i gang med lektier og skriftligt arbejde, vil vi udvide det med studietimer i 2.hf næste år. Dermed kan vi forhåbentlig fortsætte den gode tendens med det lave procenttal for skriftligt fravær. 1.hf får som minimum to ugentlige studietimer som i år. Vi vil forsøge at øge antallet af studietimer og mindske antallet af timer til lektiecafé. Målet er videre, at det fysiske fravær nedbringes i 1. og 2.hf. Generelt har begge årgange haft et bedre fremmøde i (1.hf 12,86 %, 2.hf 18,42 %) end (1.hf 14,73 %, 2. hf 19,07 %), men der er stadig udviklingspotentiale. Det vil vi gøre ved at lægge endnu mere vægt på lærernes tutorsamtaler med hf-eleverne, så de får et realistisk billede af, hvordan det går. Derudover vil vi i højere grad lade elever være vinkeelever i de tilfælde, hvor vi finder det formålstjenligt. At være vinkeelev indebærer, at man går forbi kontoret og siger godmorgen, når man møder. Kommer man ikke forbi kontoret, ringer en sekretær eller uddannelsesleder til eleven. Vi vil således bygge videre på det, vi gør og samtidig vil kontor og uddannelsesleder følge endnu mere op.

5 6) Opgørelse af lærernes tid sammen med eleverne til direkte læringsrettede aktiviteter Baggrund: Undervisningsministeriet vil følge udviklingen i lærernes tid sammen med eleverne til direkte læringsrettede aktiviteter. Derfor skal skolen opgøre dette for skoleåret 2014/15 og etablere procedurer, der muliggør, at man kan følge udviklingen i lærernes tidsanvendelse på dette punkt. Mål og forløb: Målet er at levere det materiale, Undervisningsministeriet ønsker. Det er ligeledes målet at tilvejebringe et materiale, der sammen med andre data kan anvendes på skolen som styringsredskab for lærernes tidsanvendelse, så elevernes læring tilgodeses bedst muligt. Det sker ved opgørelse af 3 indikatorer: a) lærernes elevsamvær i henhold til reglerne om uddannelsestid b) lærernes andre former for elevsamvær med direkte læringsformål f.eks. vejledning c) årlige udgifter til merarbejde Nogle af tallene kan hentes i administrative systemer, mens andre baseres på skøn og interviews. Bent Karsdal rektor

Bestyrelsen delegerer bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øvrige ledere til rektor.

Bestyrelsen delegerer bemyndigelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øvrige ledere til rektor. Resultatlønskontrakt for rektor for Ribe Katedralskole gældende skoleåret 2015/2016. Denne kontrakt er indgået i henhold til brev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning, hvorefter bestyrelsen

Læs mere

Indsatsområder i skoleåret 2016/17

Indsatsområder i skoleåret 2016/17 Indsatsområder i skoleåret 2016/17 1. Robotter i de eksperimentelle naturvidenskabelige fag Baggrund: Indsatsområdet er en fortsættelse af indsatsen fra 2015-16. Formål og forløb: Det overordnede mål er

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole mandag den 8.6 kl. 14.00-16.00

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole mandag den 8.6 kl. 14.00-16.00 Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole mandag den 8.6 kl. 14.00-16.00 Tilstede fra bestyrelsen: Byrådsmedlem Kurt Jakobsen, biskop Elisabeth Dons Christensen, centerleder Jens Bo Holm- Nielsen,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Kristian Bennike gældende for skoleåret 2016/2017

Resultatlønskontrakt for rektor Kristian Bennike gældende for skoleåret 2016/2017 Resultatlønskontrakt for rektor Kristian Bennike gældende for skoleåret 2016/2017 Denne kontrakt er indgået i henhold til brev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning, hvorefter bestyrelsen

Læs mere

Indsatsområder 2014/15. Vedtaget på bestyrelsesmøde den 3. juni 2014

Indsatsområder 2014/15. Vedtaget på bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 Indsatsområder 2014/15 Vedtaget på bestyrelsesmøde den 3. juni 2014 Formålet med indsatsområderne er at - styrke elevernes udbytte af undervisningen - og derigennem blandt andet at sikre høj gennemførelse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole torsdag den 15. september 2016 kl

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole torsdag den 15. september 2016 kl Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole torsdag den 15. september 2016 kl. 15.00-17.00 Tilstede fra bestyrelsen: Byrådsmedlem Kurt Jakobsen, biskop Elisabeth Dons Christensen, direktør Jørn Henriksen,

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2013 2014

Resultatlønskontrakt 2013 2014 Resultatlønskontrakt 2013 2014 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013 2014 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Ministeriet for Børn og Undervisning) De primære formål med resultatlønskontrakten for øverste leder er: Den skal

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere

Netværk om ny praksis

Netværk om ny praksis 7. februar 2011 Netværk om ny praksis Opfølgning på evaluering og revision af studieretningsgymnasiet I) Formål Nørresundby Gymnasium og HF, Faaborg Gymnasium og Odder Gymnasium ønsker gennem fortsat samarbejde

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Opfølgningsplan. Baggrund: Problemstilling: Mål: 3-års erfaring med HF Uddannelsesfremmede unge. Dette bekræftes af xxx

Opfølgningsplan. Baggrund: Problemstilling: Mål: 3-års erfaring med HF Uddannelsesfremmede unge. Dette bekræftes af xxx Opfølgningsplan Baggrund: Uddannelse spiller en helt central rolle i den politiske debat om indretningen af fremtidens velfærdssamfund. Der er i disse år et meget stort fokus på uddannelsessystemet og

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Bilag 3 Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2015-2016 Indikatorer og målopfyldelse De enkelte resultatmål i kontrakten måles ved hjælp af indikatorer,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15

Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Resultatlønskontrakt for skoleåret 2014-15 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2017-18 Formål med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab

Læs mere

Nordfyns Gymnasium Bestyrelsen Nye fællesskaber

Nordfyns Gymnasium Bestyrelsen Nye fællesskaber Nordfyns Gymnasium Bestyrelsen Nye fællesskaber områder for perioden 2019 til 2022 Formål med de strategiske fikspunkter Oversigten skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen Oversigten skal understøtte

Læs mere

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet:

Ledelsen har sat følgende punkter som mål for fastholdelsesarbejdet: Resultatlønskontrakt 2012 2013 Formålet med resultatlønskontrakten Resultatlønskontrakten med den øverste leder skal tjene følgende overordnede formål: Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen

Læs mere

KVALITETSBERETNING OG KVALITETSPLAN

KVALITETSBERETNING OG KVALITETSPLAN KVALITETSBERETNING OG KVALITETSPLAN HF & HFe 2015/2016 1 HF Kvalitetsberetning, skoleåret 2015/2016 1.1 Uddannelsens drift og udvikling i skoleåret 2015/2016 1.2 Eksamensresultat Tabel 1: Eksamensresultater

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret 2016-2017. Indsatsområder

Læs mere

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business

Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Digital strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn, EUD og EUX Business Den digitale strategi på Handelsgymnasiet Vestfyn tager udgangspunkt i Strategi for den digitale erhvervsuddannelse udarbejdet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

Resultatlønsaftale 2010-11

Resultatlønsaftale 2010-11 Resultatlønsaftale 2010-11 Obligatoriske indsatsområder 1) Fælles skoleprojekt mere fleksibel anvendelse af kompetencerne på skolen. Det store generationsskifte i personalegruppen samt flere store udefra

Læs mere

Resultatlønskontrakt for skoleåret

Resultatlønskontrakt for skoleåret Resultatlønskontrakt for skoleåret 2013-2014 Basisrammen: A. Indsatser der skal udvikle undervisningens indhold og form. Gymnasiet: 1. Almen studieforberedelse. Den nye organisering af almen studieforberedelse

Læs mere

Guide til ledelse af arbejdet med læringsmålstyret undervisning

Guide til ledelse af arbejdet med læringsmålstyret undervisning Guide til ledelse af arbejdet med læringsmålstyret undervisning Når en skoles medarbejdere skal udvikle læringsmålstyret undervisning, har ledelsen stor betydning. Det gælder især den del af ledelsen,

Læs mere

IT-drift og IT-pædagogisk inspiration til gymnasier/hf, SOSU-skoler og VUC er

IT-drift og IT-pædagogisk inspiration til gymnasier/hf, SOSU-skoler og VUC er IT-drift og IT-pædagogisk inspiration til gymnasier/hf, SOSU-skoler og VUC er LAD OS KLARE ARBEJDET Med en totalløsning fra IT-Center Fyn behøver I ikke længere at bekymre jer om IT-driften. VI TILBYDER

Læs mere

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret

Side 1 af 6. Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret Resultatlønskontrakt for Rektor Susanne Juul Stubgaard skoleåret 2015-2016 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer (bemyndigelsesskrivelse) for anvendelse af resultatløn

Læs mere

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014

Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplan for Høng Gymnasium og HF 2014 Kvalitetsplanen er udarbejdet foråret 2014. Den er resultatet af det kontinuerlige arbejde, der foregår på skolen med henblik på optimering og udvikling af væsentlige

Læs mere

A - y - y. Allerød Gymnasium, sprogambassadør og talentudvikling med fokus på tysk. Projekttitel. Allerød Gymnasium. Medvirkende skoler/institutioner

A - y - y. Allerød Gymnasium, sprogambassadør og talentudvikling med fokus på tysk. Projekttitel. Allerød Gymnasium. Medvirkende skoler/institutioner A - y - y - Projekttitel Allerød Gymnasium, sprogambassadør og talentudvikling med fokus på tysk Medvirkende skoler/institutioner Allerød Gymnasium Projektnummer 129648 Projektperiode 12.8.2012 31.5.2013

Læs mere

Brøndby modellen Idræt

Brøndby modellen Idræt Brøndby modellen Idræt På Brøndby Gymnasium har vi organiseret undervisningen, så særligt idrætsaktive elever kan gennemføre studentereksamen på 3 år, med et tilfredsstillende resultat og en fuld gymnasieoplevelse.

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2014-2015 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønkontrakt

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Kalundborg den 3. december 2018 Resultatlønskontrakt 2018-2019 1. Grundlag og rammer for kontrakten Kvalitets- og tilsynsstyrelsen under Undervisningsministeriet har bemyndiget bestyrelsen af selvejede

Læs mere

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium

Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium Kvalitetsudviklings-og evalueringsplan for Ordrup Gymnasium 2015-16 Ordrup Gymnasiums kvalitetsudviklings- og evalueringsplan indeholder udvalgte områder fra skolens evalueringsstrategi, en række områder

Læs mere

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015

Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Resultatløn, rektor, Sct. Knuds Gymnasium 2014-2015 Grundlag Ministeriet for Børn og Undervisning (Lov- og Kommunikationsafdelingen): Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakter med institutionens

Læs mere

Resultatlønskontrakt. Basisramme

Resultatlønskontrakt. Basisramme Resultatlønskontrakt Vedr. realisering af de angivne mål i resultatlønskontrakt indgået mellem bestyrelsen for Varde Gymnasium ved formand Torben Rosenørn og rektor Finn Olsen for skoleåret 2015-16. Basisramme

Læs mere

Gymnasiefremmede øget fagligt udbytte

Gymnasiefremmede øget fagligt udbytte Gymnasiefremmede øget fagligt udbytte Slutkonference for 3. og 4. runde af udviklingsprojekter om gymnasiefremmede elever Høje Taastrup Gymnasium 23. april 2014 Undervisningsministeriet - i samarbejde

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. Bilag 2k: Effektiv udnyttelse af tiden Ved du, hvad du skal lære i lektionen? Hhx Altid 30% Ofte 59% Sjældent 8% Htx Altid 32% Ofte 55% Sjældent 11% Aldrig 2% Eleverne mener grundlæggende, at de ofte eller

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2015

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2015 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2015 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Struer Statsgymnasium Aug 15

Struer Statsgymnasium Aug 15 1. Skolens kvalitetssikringssystem. Formålet med kvalitetssikringssystemet er at bidrage til opfyldelsen af skolens målsætninger, og dermed også at dokumentere resultater og forbedre kvaliteten af skolens

Læs mere

Mål og Strategiske indsatsområder

Mål og Strategiske indsatsområder Mål og Strategiske indsatsområder 2018-2022 har det overordnede mål, at udvikle skolen og undervisningen, så vi understøtter elevernes faglige og personlige udvikling og forbereder dem bedst muligt til

Læs mere

Ledelse af højtuddannede i gymnasieuddannelserne. Rektor Ib Brøkner Christiansen Vicerektor Mette Abildgaard Vordingborg Gymnasium & HF

Ledelse af højtuddannede i gymnasieuddannelserne. Rektor Ib Brøkner Christiansen Vicerektor Mette Abildgaard Vordingborg Gymnasium & HF Ledelse af højtuddannede i gymnasieuddannelserne Rektor Ib Brøkner Christiansen Vicerektor Mette Abildgaard Vordingborg Gymnasium & HF Ledelsesprojekt Relevans: Nye tider i forbindelse med OK13 Vurdering

Læs mere

På baggrund af bestyrelsens udpegede fokuspunkter er vedtaget følgende strategiske tiltag for Aabenraa Statsskole vedrørende "væsentlige og aktuelle

På baggrund af bestyrelsens udpegede fokuspunkter er vedtaget følgende strategiske tiltag for Aabenraa Statsskole vedrørende væsentlige og aktuelle E N Rektors resultatkontrakt l, au ust 2018 - i. 'uli 201 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigetsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier

Læs mere

KUI-konference, Kolding 27. nov Rektor Poul Erik Madsen, Fredericia Gymnasium

KUI-konference, Kolding 27. nov Rektor Poul Erik Madsen, Fredericia Gymnasium KUI-konference, Kolding 27. nov. 2018 Rektor Poul Erik Madsen, Fredericia Gymnasium Hvad forventer gymnasierne (ungdomsuddannelserne) af en styrket kommunal ungeindsats? Hvilket ansvar påtager gymnasierne

Læs mere

Sønderborg Statsskole

Sønderborg Statsskole Sønderborg Statsskole Alment Gymnasium og HF-kursus Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2018-2019 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten

Læs mere

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx

Opfølgningsplan. Det Blå Gymnasium, Business College Syd. Eksamensresultat hhx Opfølgningsplan Det Blå Gymnasium, Business College Syd Eksamensresultat hhx 2015 Opfølgningsplan Baggrund for de iværksatte indsatser Elevernes eksamensresultater ved Det Blå Gymnasium, Business College

Læs mere

Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18

Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18 Rosborg Gymnasium & HF Afrapportering af resultatlønskontrakt 2017/18 Resultatmål A. Basisrammen Visionen for Rosborg Gymnasium & HF er Rosborg Gymnasium & HF skaber dygtige, engagerede og nysgerrige unge,

Læs mere

Fremtidssikring af hf- en del af gymnasieudspillet fokus på

Fremtidssikring af hf- en del af gymnasieudspillet fokus på Fremtidssikring af hf- en del af gymnasieudspillet fokus på toårigt hf Side 1 Det nedsatte hf-udvalg arbejder med følgende temaer: Justeret struktur med mulighed for spor mod akademisk bachelor, erhvervsakademi-

Læs mere

Meementor & Mentorer. Fase 1 & Fase 2 Understøttende undervisning. Birkerød Skole

Meementor & Mentorer. Fase 1 & Fase 2 Understøttende undervisning. Birkerød Skole Meementor & Mentorer Fase 1 & Fase 2 Understøttende undervisning Birkerød Skole 2 MeeMentor og Mentorer Indledning: Mentorer, MeeMentor og Meebook hænger sammen og er alt sammen nye tiltag ved Birkerød

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL

GLAD, GLOBAL, GRØN OG GENIAL Nykøbing Katedralskole vil: være det synlige gymnasium, der samarbejder med lokale, nationale og globale partnere være det udviklingsorienterede gymnasium, der dyrker den enkelte elevs potentiale gennem

Læs mere

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne

Tingbjerg Heldagsskole. Ledelsesmæssige handlinger. 1. Organisering af indsatserne Skole Begrundelse hvorfor skolen er på handlingsplan Tingbjerg Heldagsskole Skolens resultater fra FSA 2014 viser, at gennemsnittet i de bundne prøvefag har været nedadgående fra 2012-2014, og i 2014 opnåede

Læs mere

1. en skoleevalueringsplan, der er en beskrivelse af, hvordan den overordnede evaluering af kvalitet og resultater på institutionen foregår.

1. en skoleevalueringsplan, der er en beskrivelse af, hvordan den overordnede evaluering af kvalitet og resultater på institutionen foregår. Kvalitetssikringssystem for Fredericia Gymnasium Kvalitetssikringssystemet Kvalitetssikringssystemet på Fredericia Gymnasium skal sikre gode resultater og fortsat skoleudvikling. Det indebærer, at mange

Læs mere

Hvordan kan klasseledelse i praksis anvendes som redskab til motivation af eleverne i gymnasiet? Lars Jacobsen og Henning Carstens Keld Hilding

Hvordan kan klasseledelse i praksis anvendes som redskab til motivation af eleverne i gymnasiet? Lars Jacobsen og Henning Carstens Keld Hilding Hvordan kan klasseledelse i praksis anvendes som redskab til motivation af eleverne i gymnasiet? Gribskov Gymnasium 1-3i 2012-14 Lars Jacobsen og Henning Carstens Keld Hilding Studieretninger i fokus Musik-engelsk

Læs mere

INSPIRATIONSAFTEN: Med læring som fortegn Læringsledelse Pædagogisk udvikling på Søndersøskolen. Lisbet Nørgaard

INSPIRATIONSAFTEN: Med læring som fortegn Læringsledelse Pædagogisk udvikling på Søndersøskolen. Lisbet Nørgaard INSPIRATIONSAFTEN: Med læring som fortegn Læringsledelse Pædagogisk udvikling på Søndersøskolen Lisbet Nørgaard Goddag og velkommen! LISBET NØRGAARD: Erfaring: 2 år som deltidskonsulent 1 år som selvstændig

Læs mere

1. Synlig læring og læringsledelse

1. Synlig læring og læringsledelse På Roskilde Katedralskole arbejder vi med fem overskrifter for vores strategiske indsatsområder: Synlig læring og læringsledelse Organisering af samarbejdet omkring læring og trivsel Overgange i uddannelsessystemet,

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( )

Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang ( ) Uddannelsesplan for lærerstuderende Mørke Skole, 2.årgang (2014-15) Kultur og særkende som uddannelsessted Mørke Skole er en fuldt udbygget distriktsskole, beliggende i Mørke by, Syddjurs Kommune. Skolen

Læs mere

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2014 til 31. juli 2015 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse af resultatløn for ledere

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2016

Rektors Resultatlønskontrakt 2016 Rektors Resultatlønskontrakt 2016 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Kvalitetssikring. Rapporter og opfølgningsplaner. Evalueringsområder 2011 2012. Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær

Kvalitetssikring. Rapporter og opfølgningsplaner. Evalueringsområder 2011 2012. Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær Kvalitetssikring Rapporter og opfølgningsplaner Evalueringsområder 2011 2012 Nøgleområde 1/11 12: Skriftlighed og skriftligt fravær Nøgleområde 2/11 12: Klasseteam og faggrupper Nøgleområde 3/11 12: Bygninger

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17

Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Evaluering af nøgleområder 15/16 og forslag til nøgleområder 16/17 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 15/16 1. Elev-/ kursistrollen, herunder a. motivation (fra elev/kursist til studerende)

Læs mere

Teamorganisering. En evaluering af teamorganisering og teamsamarbejde på de treårige gymnasiale uddannelser. Temaeftermiddag d. 2.

Teamorganisering. En evaluering af teamorganisering og teamsamarbejde på de treårige gymnasiale uddannelser. Temaeftermiddag d. 2. Teamorganisering En evaluering af teamorganisering og teamsamarbejde på de treårige gymnasiale uddannelser Temaeftermiddag d. 2. maj, 2012 Hvad er meningen? Skolens leder sammensætter for hvert grundforløbsklasse

Læs mere

Skabelon til kommissorium

Skabelon til kommissorium Skabelon til kommissorium 1. Motivation/baggrund for projektet Midtskolen har valgt at dele temaet linje og profilskoler i to. Vi har valgt en profil sundhed og den arbejder vi med i en række af skolens

Læs mere

Kvalitetsplan 2010 Høng Gymnasium og HF

Kvalitetsplan 2010 Høng Gymnasium og HF Kvalitetsplan 2010 Høng Gymnasium og HF Denne kvalitetsplan er udarbejdet i foråret 2010 og træder i kraft pr. 1. august 2010. Indsatsområder: At udvikle kvaliteten af skolens arbejde er selvfølgelig vigtigt

Læs mere

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017

SELVEVALUERING: SKOLENS PROFIL OPDATERET JANUAR 2017 Pkt. Evaluerings område 1. a Skolens værdigrundlag Her og nu (beskrivelse af praksis) Se beskrivelse 1.a. Målsætning At drive privat grundskole, hvor elevens lyst til læring styrkes i et miljø, hvor den

Læs mere

STX ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER

STX ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER ROSBORG GYMNASIUM & HF STX ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER 21-216 BENCHMARKINGRAPPORT ASPEKT R&D A/S Rosborg Gymnasium & HF - STX Elevtrivselsundersøgelser 21-216 Læsevejledning Denne benchmarkingrapport har

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Kalundborg Gymnasium og HF

Kalundborg Gymnasium og HF Kalundborg Gymnasium og HF Kalundborg den io. september 2018 Evalueringsrapport for resultatlønskontrakt 2 0 17-20 t8 Denne rapport indeholder en evaluering af de opstillede mål, der danner basis for resultatlønskontrakten

Læs mere

C I V I R K Center for innovation og virksomhedssamarbejde. Daglig leder: Mikkel Hollænder Jensen Egaa Gymnasium

C I V I R K Center for innovation og virksomhedssamarbejde. Daglig leder: Mikkel Hollænder Jensen Egaa Gymnasium C I V I R K Center for innovation og virksomhedssamarbejde Daglig leder: Mikkel Hollænder Jensen Egaa Gymnasium Tænkespørgsmål Hvordan inddrager I de lokale virksomheder og kulturinstitutioner i skolens

Læs mere

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15

Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Evaluering af nøgleområder 13/14 og forslag til nøgleområder 14/15 Nøgleområder vedr. undervisningsevaluering for skoleåret 13/14: 1. Studieaktivitet a. skriftligt b. mundtligt 2. IT i undervisningen (fortsat

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2016 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2016 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 216 For de gymnasiale uddannelser Svarprocent: 83% (53 besvarelser ud af 8 mulige) Formål Undersøge elevernes trivsel Resultater bruges i forbindelse med UMV og nye indsatsområder

Læs mere

Ledernetværksmøde. d.2/12-2013. fredag den 20. december 13

Ledernetværksmøde. d.2/12-2013. fredag den 20. december 13 Ledernetværksmøde d.2/12-2013 1) 13.00-13.10: Velkomst, kort om netværkets mål og struktur, samt intro til dagens tema: ledelse af elevaktiverende undervisningsprocesser. Kan e-tavler/projektorer medvirke

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Målsætninger og handlingsplaner for

Målsætninger og handlingsplaner for Målsætninger og handlingsplaner for 2016-2017 Målsætningerne og handlingsplanerne for 2016-2017 bygger på Aalborg Katedralskoles vision Aalborg Katedralskoles vision Aalborg Katedralskole vil være en skole,

Læs mere

Rapport om rektors resultatlønskontrakt,

Rapport om rektors resultatlønskontrakt, Rapport om rektors resultatlønskontrakt, 2013-2014 Ved kontraktens udløb udarbejder rektor en rapport, der beskriver realiseringen af de angivne mål i kontrakten. På baggrund af rapporten og efter bestyrelsesformandens

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Jens Skov for perioden 1. august 2016 til 31. juli 2017 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer for anvendelse resultatløn for ledere

Læs mere

Initiativer, der virker

Initiativer, der virker Initiativer, der virker Vi konkluderer Kan det blive bedre? Ja det er hele tiden ambitionen Vi har en plan en strategiplan. Hold fast i værdierne. Med et over årene generelt uhyre stabilt prøveresultat

Læs mere

Kvalitets- og evalueringsplan for Herlev Gymnasium og HF 2007-2010

Kvalitets- og evalueringsplan for Herlev Gymnasium og HF 2007-2010 Kvalitets- og evalueringsplan for Herlev Gymnasium og HF 2007-2010 Organisation (obligatoriske områder) Værdier, skole- og ledelsesorganisering Skolens værdigrundlag (og sammenhængen med selvevalueringen)

Læs mere

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret

Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret Vurdering af resultatlønskontrakt for rektor ved Herlev Gymnasium og HF for skoleåret 2017-2018 Ministeriet for Børn og Undervisning har i brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt

Læs mere

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019

Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet for Børn

Læs mere

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole

Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole Strategi for implementering af folkeskolereformen på Tinglev Skole 2015-2020 Skole og Undervisning - januar 2015 VIRKNINGER PÅ LÆNGERE SIGT: Strategi for folkeskolerne i Aabenraa Kommune 2015-2020 Alle

Læs mere

Tabelrapport. Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer

Tabelrapport. Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer Tabelrapport Kortlægning af gymnasiernes anvendelse af it, data og læringsressourcer 1 Tabel 1 Hvilke gymnasiale uddannelser svarer du som leder for? (n = 210) HF 60 29 HHX 28 13 HTX 18 9 STX 104 50 Tabel

Læs mere

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform

Egebækskolen. Den nye folkeskolereform Egebækskolen Den nye folkeskolereform 1 Kære Alle I juni 2013 blev der som bekendt indgået aftale om en ny skolereform. Reformen træder i kraft 1. august 2014. Formålet med reformen er blandt andet, at

Læs mere

Kvalitetsudvikling på Handelsgymnasiet, Århus Købmandsskole

Kvalitetsudvikling på Handelsgymnasiet, Århus Købmandsskole Kvalitetsudvikling på Handelsgymnasiet, Århus Købmandsskole Skoleudvikling i Praksis SIP4 December 2014 1 AL(-U-V-A1 Kort om gymnasiet I alt ca. 1.785 elever i 67 klasser Ét handelsgymnasium i Aarhus tre

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret Rektor Tønder den 11. august 2016 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2016 2017 Formål med resultatlønskontrakten (ifølge Undervisningsministeriet) De primære formål med resultatlønskontrakten for

Læs mere

HF ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER

HF ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER ROSBORG GYMNASIUM & HF HF ELEVTRIVSELSUNDERSØGELSER 21-2 BENCHMARKINGRAPPORT ASPEKT R&D A/S Rosborg Gymnasium & HF - HF Elevtrivselsundersøgelser 21-2 Læsevejledning Denne benchmarkingrapport har til formål

Læs mere

It. Strategi og handlingsplan 2008-10

It. Strategi og handlingsplan 2008-10 Fredericia Gymnasium 2008-10 Side 1/5 It. Strategi og handlingsplan 2008-10 1. Indledning 2. Elevernes it-kompetencer og it-færdigheder 3. Kommunikationssystemer mv. 4. Netværk, hardware, software - investeringsplan

Læs mere

Rybners Gymnasium STX

Rybners Gymnasium STX Benchmarkingrapport Rybners Gymnasium STX Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Rybners Gymnasium, STX Elevtrivselsundersøgelse Benchmarkingrapport Benchmarkingrapporten har

Læs mere

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16

Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 Nyborg Gymnasiums it strategi 2013 16 1. Indledning Denne strategi er udtryk for en status, nogle retningslinjer og en plan for den fortsatte udvikling på it området. Målet er at styrke integrationen af

Læs mere

TYSK - EN KARRIEREVEJ

TYSK - EN KARRIEREVEJ TYSK - EN KARRIEREVEJ EVALUERING AF ET PROJEKT UNDER UDDANNELSESPULJEN I REGION SYDDANMARK Maj 2018 INDHOLD Indledning 3 Sammenfatning 4 Forandringsteori 5 Aktiviteter Partnerskoler, karrierepiloter, undervisningsforløb

Læs mere

Når hele organisationen skal være med.

Når hele organisationen skal være med. Konference om rammeforsøg Når hele organisationen skal være med. Anne Jensen og Karl-Henrik Jørgensen Greve Gymnasium Konference om rammeforsøg Spor 1: Ledelsens opgave i velfærdssektoren: At føre faget

Læs mere

Gymnasiefremmede i gymnasiet - hvad kan skoler og lærere gøre for at hjælpe dem?

Gymnasiefremmede i gymnasiet - hvad kan skoler og lærere gøre for at hjælpe dem? Gymnasiefremmede i gymnasiet - hvad kan skoler og lærere gøre for at hjælpe dem? Afslutningskonference for FoU-projekt om gymnasiefremmede elever Høje-Taastrup Gymnasium 29. marts 2011 Aase Bitsch Ebbensgaard

Læs mere

Lektier Online GYM: Bilag 1

Lektier Online GYM: Bilag 1 Statsbiblioteket Lektier Online GYM: Bilag 1 Aktiviteter i projektet Pernille Holm Lindhardt 18-12-2013 Indhold Indhold... 1 Aktiviteter i projektet... 1 Rekruttering af frivillige lektiehjælpere... 1

Læs mere