Interviewperson og er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Pelle. Fælleskammeraten vil også blive anonymiseret, og vil i hedde Torsten.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Interviewperson og er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Pelle. Fælleskammeraten vil også blive anonymiseret, og vil i hedde Torsten."

Transkript

1 Bilag 2. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Pelle Interviewet fandt sted hjemme hos Amalie via Skype. Interviewpersonen Pelle, blev fundet gennem en af Esbens gymnasiekammerater, Torsten. Pelle kunne under hele interviewet se Esben og Amalie, men de kunne ikke se ham. Pelle og Thorsten læser biologi sammen på AU. Inden interviewet aftalte Esben med Pelle, hvornår og hvordan interviewet skulle foregå. Interviewperson og er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Pelle. Fælleskammeraten vil også blive anonymiseret, og vil i hedde Torsten. P: Pelle (Interviewperson) A: Amalie (Interviewer) E: Esben (Interviewer) T: Thorsten (Esben og interviewpersonens fælles kammerat) E: Hej Jeppe. A: Hej! E: Hallo? E: Det er dejligt at du gider at være med til det interview her, Pelle, selvfølgelig E: Vi [Amalie og Esben] bor begge to i København, så det er lidt svært at finde nogle folk herovre, som har været på NorthSide., ok, ja E: Så, jamen interview omhandler nemlig...øhm. Vi har nemlig lavet sådan et projekt omkring, øh, en kampagne om hvordan folk de er på festivaler, hvad de laver, om de ryger, hvilken grund de egentligt er til det [festival] E: Øhm, og så vil vi gerne høre din mening, og sådan hvad du synes, hvad du laver på festival og så videre.

2 E: Men allerførst, må jeg spørge dig om nogle, øh, hvor gammel er du, du er 23? P: Jeg er 23, ja E: Og du er studerende? E: På Aarhus Universitet?, jeg læser biologi E: Biologi sammen med T, der eller hvordan? P: Yes E: Ah, det er der du kender ham [T] fra. Han [T] er også en go' gut. P: Det er han: E: Og så, er det i orden at vi optager det interview her, bare med altså lyden? ja, det er helt fint E: Så traskriberer vi det nemlig bagefter, og bruger det som empiri... Og så vil vi høre, hvor ofte ryger du egentligt? P: Øh, det er kun til fest E: Det er kun til fester, hvor ofte er det ca. sådan? men, det er jo så nok en gang i ugen eller sådan noget, hehe. E: En gang i ugen, i weekenden? P: Øh, ja i weekenden., øhm. A: Vi kunne godt tænke os, at snakke lidt om hvad så sådan forbinder med dét, at være på festival. Hvis man sådan siger ordet festival, hvad tænker du så på? P: Med musik, live musik selvfølgelig, øhhm, og en go' stemning, godt vejr, øhh, sammen med venner og bar'-eh, ha' det sjovt, og drik' og ryge og i det hele.. heheh A: hmm (fniser) E: Er det derfor du tager på festival, for at være sammen med vennerne? P: øhh, Ja. Det er for at få en.. få en anden oplevelse end hverdagen.. komme lidt væk og dele dén NorthSideoplevelse med sine venner og så videre., og komme lidt væk, hvad tænker du på sådan? P: På studiet og.. P: og den daglige tummerum A: Så det lægger du lidt væk, når du er på festival?, helt sikkert.

3 A: Ja, okay E: Har du haft nogle specielt gode oplevelser, eller du sådan... noget der har en speciel øøh, værdi for dig på en festival? P: Øhhh ja, det har jeg hehe. Øhh, koncerterne jo!? P: Der har været nogle fede oplevelser, med nogle gode koncerter. P: Øhh, hvor man jo ka' ramme en helt specielt stemning? (anerkendende) E: Hvordan føles det sådan, den stemning du får der, er det sammen med venner og...hvordan? men, det er meget forskelligt.. om hva' humør man er i, og øhh, hva' det er for en slags koncert, det er jo meget fedt, det er jo hvis man møder noget musik som man måske ik' er vandt til. E og (anerkendende) P: Her tænker jeg nok primært Roskilde Festival E: Nå, du har også været på Roskilde Festival? a, de sidste seks år E: Hold da kæft, så er du da en begavet festivalgænger.. eller en erfaren.., det kan man.. godt sige A: Men hvis man nu tænker så'n mere på NorthSide, er det så nogle ting du plejer at gøre, på den festival, ligesom man på Roskilde, kan man godt have nogle ritualer i den lejr man bor i.. Er der også det for NOrthSide? P: Øh ja, det er der. Øh, begge mine søskende de bor i Aarhus. Vi plejer at ha' brunch inden.. enten nede i botanisk have her, eller ja. A og E: Hvad med inde på festival pladsen der? Er der- men der er det egentligt bare, at tonse lidt rundt og høre musik, så meget som muligt, altså nu NOrthSide, det er jo.. det jo' et rimeligt kompakt program, hvor øh der kommer så fede navne så det, det er meget musikkens øje med... (anerkendende) øhm.. P: Frem for måske så meget, alt det her med.. det er jo ikke det samme på Roskilde Festival, hvor man... hvor der er så meget af det her camp-område. E: Nej.. Ka' du mærke forskel på det synes du, betyder det noget? men helt sikkert, det der med øh, det er en helt anden festival

4 P: Det er.. det er jo den her by festival, hvor man tager hjem og sover om aftenen, og øhm en helt anden oplevelse af det. E og A: Ja, også fordi den er så kort som den er. For mig ligger den i eksamensperioden hvert år, så- E:.. nå ja P: Så jeg skal også hurtigt gang igen, bagefter. E: Så du kan ikke drikke måske, på helt sammen måde, te dig på samme måde eller hvordan? Er du lidt mere begrænset? P: Jo, jo.. Sidste år måtte jeg desværre sælge min billet, fordi jeg havde en eksamen om lørdagen.. men øh.. men i år, der passer det perfekt, så den får fuld gas. E: Nå, det lyder godt A: Men nu øh, nu siger du at du spiser brunch med din to søskende, er det så også dem du går på festivalen med, eller er det mere venner eller? men det... det er både dem og venner A: Det er en blanding? P: Det er øhm.. Vi er en flok fra- jeg kommer fra Sønderjylland og vi er en flok på en 8-10 stykker eller sådan noget, drenge dernede fra. Vi plejer at tage af sted sammen, det er også os der tager på Roskilde sammen. A&E: Mm, ja (anerkendende)? P: Men når det er på NorthSide, her så kommer man jo- der kender jeg en.. rigtigt mange fra studiet, så det er meget forskelligt hvad man lige møder, øhm A og, mm (anerkendende), vi tager af sted sammen med dem, både mine søskende én dag, og nogle af mine venner hjemme fra en anden dag, og så møder man jo folk på festivalen, og det er primært fra universitet, studielivet der man møder så-... ja, ja det tror jeg (anerkendende) A: Øhm, hvis vi så gerne vil snakke lidt om sådan, det der med, du siger at man kommer lidt ind i et frirum når man er på festival, man lægger i hvert fald sådan, hverdagen lidt væk- P: Mm (anerkendende) A:..fra sig, om du så har oplevet nogen, som du alligevel synes var for grænseoverskridende i forhold til, at det var på en festival? Kan du følge mit spørgsmål?

5 , det kan jeg sagtens. Øhh, nej hehe. A: hehe (fnisende), okay P: Altså der, selvfølgelig er der- kan man jo godt opleve noget der er grænseoverskridende, men ikke lige sådan noget jeg lige har bidt mere mærke i. (anerkendende) P: Der er jo mange menneske på samme sted, så sker der jo ting og sager. A: Ja. Men du føler helt klart, at man generelt opfører sig anderledes på en festival, end man gør fx hvis man var til fest, privat fest- P: ja, mm [anerkendende]. Folk er er mere åbne overfor.. altså der er så mange mennesker samlet samme sted, så øh, så støder man ind i folk, og får snakket med folk man ikk' kender øh.. Måske lidt mere, end hvad man gør til en privatfest. A og, mm E: Hvad med, hvis du er i byen en weekend i Aarhus, der er også masser af mennesker i, i byen.. Er der sådan forskel på det, sådan atmosfæren og-, der er stor forskel, øh. Atmosfæren på festival er jo meget mere, synes jeg, åben og øhm, fordi man er fælles om det, det samme, alle sammen øh. Mange af dem går op i musik, kan godt lide musikken, man er der jo ligesom for [at] få en go' oplevelse- P:.. og nyde de få dage det nu er, øhm ja. E: Hvordan giver det en åbenhed, eller hvordan gør det at folk får en åbenhed overfor hinanden? men, hvis.. altså meget er det, hvis man står til koncerten, og står og danser op foran, så står man måske, så støder man ind i folk og man kommer til at, så står man og danser med dem eller.. Hvis det er lidt mere chill koncerter og man er nede bagved, så kan man jo sagtens sidde og snakke med dem ved siden af, ja, og sidde og nyde at folk er i godt humør. A: Føler du så også måske at du opfører dig sådan, fysisk anderledes når du er på festival, altså sådan det der med at, så danser man lige og støder lige ind i folk.. så 'der også sådan en anden, så sker der en anden- E: Ens comfort zone er måske lidt anderledes? P: Hm ja øh, ja. E: Kan du lettere sådan omgås folk, sådan fysisk hvis man kan sige det sådan med kroppen altså har du lettere ved at, hvis du snakker med en person og lige sætte en hånd på skulderen og lige sige: "hej hva' så?", i forhold hvis du er inde i byen i Aarhus?

6 P: Øh ja.. Det tror jeg? P: Øh, ja nu danser jeg også rimeligt meget når jeg er i byen jo, A og E: Hehehe P: Hehehe, men øhm, jo! Det, det tror jeg, men altså også ja, den.. Folk de virker sku lidt mere åbne på NorthSide. [anerkendende].. Man er ikke så dømmende måske [på NorthSide] P: Nej E: Det kan jeg også godt selv relatere til. Jeg har også selv været på Roskilde en del gange, og jeg kommer fra Jelling-området, og på Jelling Festival og sådan noget, det er jo mest.. efterskole, folkeskoleårene der.. E: Det har helt klart også været mere løssluppen, og der er nærmest en sådan en kollektiv idé om, at nu skal vi bare gi' den gas E: Synes du der er lidt den samme fornemmelse, nu siger du der er mange folk fra universitet.. snakker folk om dét, at nu skal vi snart af sted, og det er sådan en ting, vi alle sammen er fælles om, helt sikkert. P: Øh, man glæder sig jeg helt vildt hehe... Også fordi det ligger midt i eksamensperioden, og så for os der går på Science, så det.. det er sku rart at komme ud og få lov til at slippe det hele fuldstændigt, og så bare være fælles om den her øh, måde at bare at ja, gi' den gas på., hvad så når du er på festivalen, så du danser og alt det her, hvordan bruger du egentligt din telefon der, altså er du... Normalt så bruger unge jo Facebook, nu ved jeg jo ikke hvordan du bruger det i hverdagen, med SMS og Facebook.. Men er det et anderledes brug af Facebook fx. på NorthSide.. i forhold til hverdagen? P: Øh, jeg tror det er mindre altså [forbruget af Facebook], man øh, det gider man jo ikke, så er man er i nuet, og lidt mere... ja. E: Så sociale medier de fylder måske ikke så meget igen? P: Nej E: Nej

7 P: Det er sku sjovere bare at være der hvor man er, og se de ting der er omkring en i stedet for A: Er det også den oplevelse du har, at andre har den samme idé om det som du har, altså det er ikke sådan 'du ser mange stå med deres iphone på en festival? P: Jo, det gør man da hehe.. Helt sikkert- A: Det ved jeg ikke, har du en iphone (fnisende)? P: Hvad siger du? A: Har du en iphone? P: Jeg har en Samsung E: En Android? A: Ja, mm P: Men ja, det er der mange der gør.. der står med øh, og gerne vil sende et snap til de andre- P:.. og gøre folk jaloux måske ja A: Okay E: Hvordan.. nu har du været på NorthSide, hvordan har du oplevet den måde det ser ud på der, hvordan føles den sådan, mht. skrald og øhm, altså forurening måske.. eller det som folk kaster fra sig, når de er færdige med- men det er helt sikkert ikke Roskilde Festival E: Okay P:.. Det er.. det er renere og det er også.. folk de fx.. også det tøj man kommer i, det er jo også meget mere øh, man kan godt se at folk har været hjemme i bad E: Hehe P: Hehe... dagen efter. Og det er også måske et ældre publikum, end fx. Roskilde E: Hvordan føles det, at de er aldre.. hvordan synes du det er? P: Det synes jeg er fedt. P: Øh, der er.. gang i den på en anden måde øh. E: Hvordan? men, fordi hvis.. Der er forskel på hvordan 30-årige og 18-årige de fester øh. E: Hvad er forskellen så?.. hvad er forskellen-

8 A: Hvis man kan forklare det- P: Øhm.. A: Det er helt i orden hvis du ikke kan komme på et eksempel- ja A: Det var mere hvis du havde et i tankerne men jeg ved ikke lige hvordan, det lige skal beskrives øh. Fordi jeg synes nu egentligt.. Der er måske lidt mere respekt for dem omkring sig, selvom øh, de gamle.. nu kalder jeg dem gamle.. og så godt kan gå amok A og E: Så tænker man lidt mere på hinanden sådan.. A: Nu snakkede du om det der med, at du synes man var mere renlig på NorthSide, fordi man lige kommer hjem øhm.. har det også noget sådan, er det også noget der afspejler sig festivals området, altså folk er ikke lige så ligeglade med sådan, at smide en paptallerken fx P: Hmm [anerkendende], det synes jeg. Ja, det synes jeg. Generelt er det en renere festival, og en anden stemning. Der er jo også et finere område i noget af delen af festivalen. A: Så hvis du stod med paptallerken i hånden og ikke lige kunne se en skraldespand, så ville du beholde den i hånden og vente indtil du fandt en skraldespand, med smide den ud A: Men du skal bare svare helt ærligt, hvis øhm.. P: Det tror jeg da A: Ja: P: Altså øh- E: I forhold til Roskilde måske, og det er jo også et væsentligt mindre område, så det er måske lidt mere overskueligt, at netop.. at vente A: Ja E: Synes du det er let at komme af med skrald og sådan noget på NorthSide? Altså gør de det nemt at være renlig sådan?, nu var jeg der jo ikke sidste år. Jeg ved ikke lige hvordan de har ændret det, men jeg mener det var fint for to år siden..

9 A: Går du ellers sådan op i at, ikke at smide skrald på gaden i hverdagen?, nu læser jeg jo biologi, så hehe.. så ja det gør jeg. A: Så det har måske har det noget med det at gøre, det tror jeg. Især i naturen. E: Tænker du sådan over, når du står.. Nu ryger du fx. ikk' også, på NorthSide formoder jeg? P: Mm E: Øhm, tænker du så over sådan hvad det har af konsekvenser, hvis du smider en cigaretskod, eller hvordan?, jeg smider faktisk altid mine cigaretskodder.. jeg tager altid mine cigaretskodder tilbage i æsken. okay (overraskende). Er det fordi du tror at det er fordi du har læst biologi ved siden af, eller hvordan?, det tror jeg- P: Og så er jeg blevet opfostret eller oplært med det, at det.. Vi har altid haft hunde hjemme ved mine forældre og hvis man øhm, hvis man smider cigaretskodderne i haven, sådan noget. Så kan de lugte at man har haft den i munden, og så vil de gerne spise dem og så bliver de voldsomt syge. P: Så hjemme hos os, har det altid været sådan, at det gør man ikke A: Okay E: Synes du også andre folk på NorthSide sådan tænker over det? Altså-, de kommer jo med det der.. men det gør de jo efterhånden alle steder, med de der bærbare askebægere, de der lomme nogen A: Og ser du sådan i din omgangskreds, at det er noget folk benytter sig af.. at bruge dem? P: Nej, det tror jeg ikke. Hvis det er, dem nede på biologi som har det lige som mig, så er det bare tilbage i æsken, det er lige så nemt.. Ved du egentligt hvor meget du ryger i løbet af sådan en festival? Det kan jo være lidt svært at sige, men bare et sådan skud? P: Øh en pakke om dagen vil jeg gætte på. A : Mm

10 E: Og drikker du mere når du ryger mere, eller omvendt? Eller jo mere du drikker jo mere ryger du, er der sådan en sammenhæng mellem de to ting?, jeg har et lidt sjovt forhold til at med at ryge, for hvis jeg har fået én øl, så må jeg gerne ryge. Det er sådan en stemningsting, der gør det.. Har en idé om at jeg ikke vil ryge, hvis jeg ikke har drukket en øl. Men hvis jeg har fået den første øl, så kan jeg godt ryge. P: Og helt klart hvis, jo mere jeg drikker.. hvis jeg husker det, så ryger jeg også mere., påvirker det sådan din dømmeevne, din sådan adfærd mht. det her med miljøbevidsthed og sådan hvordan man er sammen med folk, når du har drukket mere. Synes du at du kan mærke forskel på det? ja, men bliver da mere ligeglad. E: Hehe P: Hehe.. helt sikkert, man bliver da mere.. hehe E: På hvilken måde, altså på en positiv måde eller hvordan oplever du det?, det kommer an på hvad man snakker om. Om man snakker om ren, om man får smidt skrald og sådan noget, så er det måske ikke så positivt, hvis man glemmer det.. Men man kan også sige at jeg får snakket med mange flere mennesker øh, fordi jeg måske ikke tænker så meget over, det man siger det.. at det er forkert eller kan folk nu lide en., så er man sådan lidt mere.. hvad hedder det-, sådan lidt mere løssluppen nemlig A: Synes du at det også sådan, at hvis du bare er i byen en fredag aften i Aarhus fx., altså så bliver du også mere løssluppen ift. sådan noget, som at smide cigaretskodder.. det har ikke nogen forskel? P: Øh ift. cigaretter? A: For eksempel P: Øh jo, det har det da. Helt klart. A: Så det er nogen generelt, der gør det? hvis man.. hvis jeg drikker, så bliver jeg, så glemmer man måske lidt at tænke over nogen ting og sådan noget E og A: Ja P: Det er jo meget med vaner og-

11 E: Synes du cigaretter har lidt den samme effekt som, øhm som, øhm at drikker alkohol, synes du man bliver social i det? Er der nogen sådan- P: Nej E: Nej? P: Øh jeg kan egentligt også godt lide selv, at komme ud og ryge engang i mellem, og så lige få slappet af i ørene og sådan noget, hvis man er på diskotek eller hvad man er på.. Så er det rart bare lige at komme uden for og bare lige stå og nyde en cigaret, og stå og slappe af og falde lidt til ro. E: Så ja det er sådan lidt, ja kommer lidt væk-, kommer ud og tænke lidt, det er rart E: Hvad så hvis du står til en koncert og hører musik eller danser og sådan noget, kan du så godt ryge samme tid med? det kan jeg godt P: Hehe.. det er ikke noget problem. E: Øhm ja, ved du egentligt godt at NorthSide, de har haft et tiltag, sådan et tilbud der har været med, at hvis man samler et ølkrus som de selv har deroppe, fyldt med cigaretskodde, så kan man få en gratis øl for det? P: Nej, det vidste jeg faktisk ikke E: Nej? Det har været der nu i hvad- A: Sidste år var det første år, så det er nok derfor, okay ja. E: Kunne du finde på at bruge det som tilbud, altså samle cigaretskodder på en måde så du.. Altså det behøver ikke at være fra jorden. P: Øh nej, det tror jeg ikke. E: Nej.. hvad så hvis du havde det i en pakke sådan, ja nu siger du at du på dine skodder i cigaretpakken der. Kunne du ikke bare putte det i et bæger sådan? Har du nogle venner som er interesseret i det? P: Altså ja, altså hvis du tænker på hvis der kom en forbi der samlede, eller sådan noget? eller.. ja. Bare en eller anden måde, du kan se dig selv bruge det på? Hvis du skulle bruge det, hvordan skulle det så foregå?

12 P: Øh jamen det kunne jeg da sagtens, også hvis der stod nogen rundt omkring, eller det ved jeg ikke-.. bare sådan nogen tomme-, helt sikkert. så bare smid skodderne deri., jeg smider alligevel skodderne i min egen pakke igen. Det er jo lidt lige meget hvor de ryger hen, for mig. Bare de ikke ryger på jorden.. Er det det vigtigste ved det? helt sikkert. A: Men oplever du sådan, at NorthSide Festival har sådan nogle.. at når man er på festivalen, at man benytter sig af nogle tiltag de har, som fx. sådan lidt, sådan noget konkurrenceagtigt med at samle de her skodder og så få en øl, eller sådan noget lignende? Eller er det mere at man kommer der, og oplever musikken, og så er det dét, det handler om? P: Altså det øh. Ja, det er det. At høre musikken. Jeg gider ikke at gå og samle cigaretskodder- E: Nej P: Jeg er der for at feste og ha' det sjovt. Øhm. E: Men du oplever det som en positivt ting, at NorthSide de har sådan nogle tiltag og har sådan en grøn profil- men helt sikkert, hvis der er folk der vil det, så er det da fedt og det vil jeg da gerne støtte op om og.. Men det er ikke noget jeg selv gad at gøre. E: Nej A: Hvis nu du forestiller dig, at du var 17 år og gik på efterskole, eller lige var startet i 1. G eller sådan noget, kunne du så godt forestille dig at benytte dig af de tilbud? P: Hehe A: Hehe, jeg ved godt det er et svært spørgsmål. P: Nej, men det er lidt sjovt, jeg ved ikke om I kender Kløften Festival, som ligger i Haderslev? A: Nej P: Det er der hvor jeg kommer fra, og der var man med sine forældre, også til den her festival. P: Om dagen så var der mange børn og sådan.. der samlede vi da altid ølkrus ind. Der kunne man få de der 25 øre per ølkrus.. det kan jeg da huske, så løb man igennem folk i øh, og samlede de her.. og det var skide sjovt. De voksne synes også det var sjovt, at kunne gi' ølkrus til børnene så de kunne tjene lidt lommepenge. Der kunne man nå at få mange penge ud af det.

13 , det er rigtigt. Jeg gjorde samme på Jelling Festival, hvor jeg kommer fra der. P: Mm A: Men det er jo lidt på en måde, samme princip, det her.. Man samler noget for at få noget igen. Altså tænker du, at det er mere ulækkert at skulle samle cigaretskodder fx., end hvis det var ølkrus, eller er det bare fordi, at det har man simpelthen ikke.. Man er der for musikken og så gider man ikke at bruge tid på det andet?, det tror jeg, det er det sidste der, fordi NorthSide.. Det er de der.. ikke gamle, unge, lidt ældre unge fra 20-40, hvornår det er, i stedet for efterskolefolkene, dem er der jo ikke særligt mange af, som man ser på Jelling eller Roskilde øhm. Det tror jeg da helt sikkert har en betydning, at det er lidt ældre publikum. P: De er der netop for musikken.. Jeg tænkte på, det er du ryger på Roskilde Festivalen øhm, har du så let ved at tænde en smøg selv, eller synes du at hvis der er en ven der ryger eller nogle bekendte, har du så lettere ved at tage en smøg frem, altså bliver du inspireret til at ryge sådan? P: Nej, hvis jeg bare har fået den første øl, så er jeg god til at tage en smøg. E: Så ryger du som du gør, det er ligegyldigt hvem der ryger, og om der er andre med sådan., jeg ryger tit selv så.. P: Det har ikke den store betydning E: Tænker du over konsekvensen af, at ryge egentligt sådan? Nu.. ja, det er ret normalt at vide i Danmark, at det kan skade lungerne osv., er det noget du tænker på egentligt? P: Øh hmm. I perioder.. P: Når jeg er.. det er fordi, når jeg træner op til løb, så tænker jeg også [over det]. Men det er mere fordi det er pisse irriterende at være i dårlig form.. det skader formen. Men ellers, jeg ved det godt og min mor er også sygeplejerske.. jeg er blevet opfostret med det, at det er ikke sundt, og det er vi alle sammen jo.. Men nej, jeg tænker ikke over det til hverdagen. E: Nej P: Jeg har lavet mit valg, at sige at jeg må ryge når jeg har fået én øl, og det vil jeg have lov til. A: Det er heller ikke noget anti-rygning, det her overhovedet. E: Nej nej, vi ryger også alle sammen i vores gruppe. P: Mm [anerkendende]

14 E: Så vi er egentligt bare interesseret i at høre, hvad folk de gør, når de ryger sådan. Hvilke praksisser, kalder vi det egentligt.. Det er mest sådan hvad man gør i forbindelse med rygning specielt på festivaler. P: Mm E: Så.. Ja. A: Jeg tror faktisk at øhm, vi har stillet rigtigt mange spørgsmål.. A: Og har fået nogle gode svar, så jeg tror vi er ved at være igennem det., vi er rigtigt glade for at du gad, Jeppe. Det var en god hjælp. P: Jeg håber da I kan bruge det A: Det kan vi i hvert fald. P: Det er godt. A: Du må have en god festival.. P: Jo tak, og i lige måde hvis I også skal på NorthSide E: Jo tak Esben og Amalie afrunder interviewet og takker for Pelles tid.

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan

Interviewpersonen er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Jonathan Bilag 7. Transskription af interview. Interview gennemført d. 8. Maj 2014, via Skype Beskrivelse af interview med Jonathan Interviewet med Jonathan blev udført den 09. Maj 2014, som et Skype-interview.

Læs mere

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København.

Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Bilag 4. Transskription af interview. Interview gennemført d. 7 maj 2014, i København. Beskrivelse af interview med Nadia Interviewet med Nadia blev gennemført på biblioteket Støberiet på Blågårds Plads

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag 3. Transskription af interview. Interview gennemført d. 6. maj 2014, via Skype.

Bilag 3. Transskription af interview. Interview gennemført d. 6. maj 2014, via Skype. Bilag 3. Transskription af interview. Interview gennemført d. 6. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Kasper Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Kasper. Ligeledes

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Bilag 5. Transskription af interview. Interviewet gennemført d. 8. Maj 2014, i København.

Bilag 5. Transskription af interview. Interviewet gennemført d. 8. Maj 2014, i København. Bilag 5. Transskription af interview. Interviewet gennemført d. 8. Maj 2014, i København. Beskrivelse af interview med Nina Interviewet med Nina blev gennemført d. 8. maj 2014, i et mødelokale på biblioteket

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E)

Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) Interview af Majse Neve (M) d. 11/5-15 Interviewer 1: Anna (A) Interviewer 2: Emilie (E) 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Min er i gang nu E: Sådan dér A: Super! A: Yesshh, øhm Hvordan benytter du, eller hvorfor

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 5 - Rygning 1. Det kradser i halsen Issa: Hvad? Er det der egentlig dine cigaretter? Simon: Nej, jeg ryger ikke. Det er nok Martin fra min klasses. Han er begyndt at ryge igen. Issa: Er der ellers mange fra din klasse,

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU?

SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE RYGER DU? GLOSTRUP PRODUKTIONSHØJSKOLE - TORSDAG DEN 5. MARTS 2009 Dataindsamling ELEVER MED I UNDERØGELSEN RYGER IKKE-RYGER I ALT Antal drenge: 15 20 35 Antal piger: 11 7 18 Elever

Læs mere

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014

UngeSamtalen Udarbejdet af UngeBasen Randers Kommune 2014 1 Kontaktpersonens navn: Den unges navn: Dato: 2 Boligforhold Profil 1: Jeg er meget tilfreds med at bo på Rismøllegården og har det godt med de andre beboere og personalet. Profil 2: Jeg er hovedsagligt

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014.

Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Bilag 13: Transskribering af interview med Jonas. Interview foretaget d. 16. marts 2014. Jonas er 15 år, går på Hårup Skole, og bor uden for byen Todbjerg. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er.

M: Jeg vidste godt det var en mulighed, men jeg vidste ikke hvordan det egentlige forløb er. Interview med Malene J: 00.27: først så skal jeg spørge om hvor gammel du er? M: 25 J: Studere eller arbejder du? M: Jeg arbejder J: Hvor er du opvokset henne? M: Køge J: Og hvilket postnummer bor du i

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne?

Interview med Christina Andersen. M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18. M: øhm du studerer? C: ja. M: hvor er du opvokset henne? Interview med Christina Andersen M: først skal jeg lige høre hvor gammel du er? C: 18 M: øhm du studerer? C: ja M: hvor er du opvokset henne? C: i Odense i hvert fald de første fire år yeees øhh hvor bor

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Raza: Yes, vi vil så først starte med at spørger hvad er din stillingsbetegnelse?

Raza: Yes, vi vil så først starte med at spørger hvad er din stillingsbetegnelse? Raza: Yes, vi vil så først starte med at spørger hvad er din stillingsbetegnelse? Maria: jeg er konsultationssygeplejeske. Raza: okay, og du er ansat? Maria: ja, jeg er ansat her. Raza: Godt, hvad hedder

Læs mere

Bilag 4. Interview med Kasper

Bilag 4. Interview med Kasper Bilag 4 Interview med Kasper Intro I: Jamen jeg skal starte med at fortælle dig, at vi er en gruppe på fem piger, der studerer kommunikation og skriver det her projekt på baggrund af den aktuelle debat

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber?

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Tendenser (arbejdsspørgsmål): 1. At kunne forstå hvad der gør, at det senmoderne menneske søger ud i et subkulturelt

Læs mere

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing.

Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. Bilag 12: Interview foretaget d. 19. marts 2014, med Line, 15 år, fra Ringkøbing. 5 Først må du gerne lige fortælle dig navn, din alder, hvilken klasse du går i, og hvor du bor. Ja. Jeg hedder Line, og

Læs mere

Fortæller: Hver eneste cigaret skader. Rygning kan få blodet til at klumpe sig sammen. Det kan give blodpropper i hjernen.

Fortæller: Hver eneste cigaret skader. Rygning kan få blodet til at klumpe sig sammen. Det kan give blodpropper i hjernen. Transskription af Sundhedsstyrelsens TV-spot [En kvinde går ud af huset, bag hende ser man børnene lege, og her tænder hun en cigaret. Cigarettens flammer lyser op, overdrevet lyd fra flammen, man følger

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Bilag 6 - Interview 3, Nini og Ole

Bilag 6 - Interview 3, Nini og Ole Bilag 6 - Interview 3, Nini og Ole Interviewer = I Nini = N Ole = O I = Så kan jeg sige hej til Nini og Ole. For det første tak fordi i havde lyst til at være med, øhhm, først så kan jeg jo bare spørge

Læs mere

Afsluttende Kom/It projekt

Afsluttende Kom/It projekt Afsluttende Kom/It projekt Dokumenter indeholder: - Indledning - Formål - Problemformulering - Krav specifikation - Test specifikation - Spørgeskema undersøgelse Produkt: - Undervisningsmaterialet Tillæg:

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat

Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Transskribering af interview med tidligere fængselsindsat Den fængselsindsattes identitet vil blive holdt anonym, derfor vil der i transskriberingen blive henvist til informanten med bogstavet F og intervieweren

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Bilag. Bilag A. 1. Opnår unge nogen form for anerkendelse igennem deres færden på Facebook?

Bilag. Bilag A. 1. Opnår unge nogen form for anerkendelse igennem deres færden på Facebook? Bilag Bilag A Forskningsspørgsmål 1. Opnår unge nogen form for anerkendelse igennem deres færden på Facebook?. Hvorvidt er der en forskel mellem Instagram og Facebook i forhold til unges søgen efter anerkendelse?.

Læs mere

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende

Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Bilag 5 Interview og user tests med tre studerende Vi interviewer tre studerende den 22. og 23. april 2014 efter aftale. Vores formål er efter user tests med hver af de studerende at få kendskab til deres

Læs mere

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed

Kapitel 6. Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed Kapitel 6 Noget om tøj, budskaber og bæredygtighed 1 5 Hvordan har du det med tøj? Voxpop Jamilla Altså, jeg bliver selvfølgelig glad, når jeg arver tøj, og når jeg får noget. Det er rigtig dejligt Og

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse

Bilag 1 b Fokusgruppeinterview 9. klasse 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Interview med 9 klasserne. Børnene vi har interviewet går i forskellige

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet.

Men hvad, det gør deres lærer også! Bare de ikke drukner. Ha, ha. Hvem narrer hvem? De drak hurtigt på toilettet. Politi Fastelavnsfesten var en fest på skolen. Altså nul alkohol til elever og andre under 18. Forældre som var med de mindre elever kunne købe øl! De kunne også købe kaffe og alt det andet. Jens kunne

Læs mere

BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15

BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15 BILAG 2: Interview med Lotte Kamp, 24/4-15 Antal i husholdningen: 5 Alder: Lotte 46, Jesper 40, Christopher 18, Sofie 12, Malthe 8 Hals, Nordjylland Madbudget, hver måned Hvor meget tror du ca. I bruger?

Læs mere

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon:

Interviewer1: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer2: Jon: Interviewer1: Vil du fortælle lidt om dig selv og din baggrund? Jon: Hvad er det jeg skal fortælle om min baggrund? Interviewer2: Du kan fortælle os lige det du har lyst til, om dig og dit liv. Jon: Jeg

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne.

Uddrag. 5. scene. Stykket foregår aftenen før Tors konfirmation. I lejligheden, hvor festen skal holdes, er man godt i gang med forberedelserne. EBBE KLØVEDAL REICH Ebbe Kløvedal Reich har et langt forfatterskab bag sig. Som ung studerede han historie ved Københavns Universitet, og mange af hans romaner har da også et historisk indhold. Det gælder

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

Vox pop undersøgelse i Portalen

Vox pop undersøgelse i Portalen Vox pop undersøgelse i Portalen En undersøgelse af et udvalg af koncertgængere til L.O.C. s Rødt Lys åbningskoncert d.16. Oktober 2014 Interviewer : Kasper Raaby Abrahamsen () Før koncerten Anna (15) og

Læs mere

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...?

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...? Interview gruppe 1 Interviewperson 1: Vi kan jo lige starte med at sige hvad vi hedder Laust: Jeg hedder Laust og går i 9.klasse og er 16 år Eva: Jeg hedder Eva og jeg går også i 9.A og jeg er 15 år Cecilie:

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om

Ma: yes øhhm og så øhh laver vi lige sådan en kort opsummering om hvad ægdonation handler om Interview med Mona Ma: Vi starter lige med lidt generelle ting Mo: Ja Ma: som øhh ja din alder? Mo: 0:53: 35 Ma: og øh din beskæftigelse? Mo: Jeg er lære Ma: og hvor er du opvokset? Mo: I sønderjylland

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse Formål: Formålet med forløbet for 2. klasse er at give eleverne en guide til, hvad der er god etik omkring brugen af spil som apps og mobilen/tablet som både kommunikationsform,

Læs mere

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så

A: Ja, øhm, altså hvis jeg skal sige noget omkring det overordnet så synes jeg at det det er dejligt at der var nogen der gad at gøre det, sådan så Interview med barn 5 10 15 20 25 30 35 40 45 A: Hej I: Hej igen, du kan sagtens høre mig ikke også? A: jeg kan sagtens høre dig, kan du også høre mig? I: Jeg kan godt høre dig, og det fungerede fint, øhm,

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel

Bilag 2 Transskription af interview med Daniel Bilag 2 Transskription af interview med Daniel D (Daniel): Jeg er 27 og læser hf enkeltfag og bor sammen med mine forældre og lillebror. S (interviewer): Men du har ikke altid heddet Daniel jo? D: Nej,

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål

Cases Case 1: spørgsmål Case 2: spørgsmål Cases Case 1: Kevin og Ahmed er rigtig gode venner. De sidder i klubben og spiller et computerspil, som de begge to går vildt meget op i. Jeg nakker dig, din bøsserøv, udbryder Kevin. Hold kæft, jeg nakker

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Interview: Carina, 48 år

Interview: Carina, 48 år 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Interview: Carina, 48 år. 12-03-2016 Interviewer: Hvis du sådan prøver at tænke på det her med at gå på museum hvad er så dit primære

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Anton

Bilag 4: Transskription af interview med Anton Bilag 4: Transskription af interview med Anton A: Anton N: Natasha S: Stine N: Det var dejligt, du ville komme. A: Jeg synes også, det virker lidt interessant. N og N: Det var godt. Skal jeg sætte den

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

Bilag 13: Transskription af interview med Marc

Bilag 13: Transskription af interview med Marc 13: Transskription af interview med Marc I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Marc. Spørgsmål vil være i fed og svar vil være i

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter

Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter Interviewperson: Tove Knudsen TK Interviewer: Asbjørn Busk Jørgensen ABJ Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering af

Læs mere

Flaskehalsen peger på? manus 6. By Klostermarksskolen. Clara og Julie

Flaskehalsen peger på? manus 6. By Klostermarksskolen. Clara og Julie Flaskehalsen peger på? manus 6 By Klostermarksskolen Clara og Julie SCENE 1, PIGEVÆRELSE, AFTEN: En flaske drejer rundt, og der bliver leget flaskehalsen peger på. 4 piger sidder på et værelse rundt om

Læs mere

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B

Hjælp Mig (udkast 3) Bistrupskolen 8B Hjælp Mig (udkast 3) Af Bistrupskolen 8B SCENE 1 INT. KØKKENET MORGEN (15) går ind af døren til køkkenet og sætter sig ned ved køkkenbordet. åbner sit hæfte hvor der står Line på alle siderne. (16) sidder

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR

Nej! Men det er personligheder og det er vores. Tag testen og bliv klogere. The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR The Erotic Hotspots personlighedstest: Find din scorepersonlighed SCOR kæreste sexpartner legekammerat www.erotichotspot.dk Nej! Jeg ser heller ikke så godt ud, og jeg kan heller ikke bare lade mit gode

Læs mere

Tre måder at lyve på

Tre måder at lyve på Tre måder at lyve på Skrevet af Ghita Makowska Rasmussen Sted: Café Blomsten i Nyhavn Personer: Et forhold fra fortiden Tid: ns fødselsdag 1 Scene En mand ankommer på en café. Tjekker. Går igen. Kommer

Læs mere

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog

Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Klubben s Ungdoms- og Kærestehåndbog Ungdom: Når du starter i Klubben Holme Søndergård (Klubben), er du på vej til at blive ung. At være ung betyder at: - Du ikke er barn længere, og at du er på vej til

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

HVORFOR BEGYNDER MAN AT RYGE?

HVORFOR BEGYNDER MAN AT RYGE? 8 www.op-i-røg.dk GÅ OP I RØG Kræftens Bekæmpelse KAPITEL 1: HVORFOR BEGYNDER MAN AT RYGE hvorfor er der nogen, der begynder at ryge, hvor mange gør det, og hvad gør rygning ved kroppen www.op-i-røg.dk

Læs mere