Reduktionsoplæg vedrørende budget 2013 på i alt 10 mio. kr.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reduktionsoplæg vedrørende budget 2013 på i alt 10 mio. kr."

Transkript

1 Reduktionsoplæg vedrørende budget 2013 på i alt 10 mio. kr. I de følgende oversigtstabeller er forslag til budgetreduktioner præsenteret pr. udvalg. Oversigtstabel for Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø: Forslag til budgetreduktioner 2013 Varekøb, entreprenører og timereduktioner Innovationsprojekterne 001 og 004 under Trafik, Teknik og Miljø skønnes at kunne give en samlet besparelse på kr. årligt. Heraf er kr. besparelser til varekøb og entreprenører. De resterende kr. vedrører timereduktioner. Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø har tidligere prioritereret at igangsætte arbejdet med at konkretisere og beskrive disse to innovationsforslag. Det bemærkes at der via Fælles Med-udvalget er nedsat en arbejdsgruppe, som pt. arbejder med at konkretisere de nævnte forslag fra medarbejderne til kommende besparelser. Der er primært tale om omlægninger af nuværende opgaver, struktur m.m. Personale Herudover spares kr i form af årsværk på Park, Vej og Havne. Dette kan sandsynligvis ske via mandskabsreduktion kr. Konkret kan besparelsen udmøntes via nedlæggelse af en vakant stilling, og ved aftale med medarbejdere, der ønsker at gå på efterløn/pension. Besparelsen betyder primært ændret serviceniveau på området. I alt kr kr.

2 Oversigtstabel for Uddannelses-, Social- og Kulturudvalget: Forslag til budgetreduktioner 2013 Folkeskole, demografi 2013/14 Demografitilpasning i forhold til faldende elevtal. Reduktionen er 5/12. Den årlige effekt er 1.1 mio. kr. svarende til 2,42 helårspersoner kr. Folkeskole, regulering af lønsum til skolerne Skolerne har samlet set fået tildelt en for høj gennemsnitsløn. Reduktionen sket pr. 1. jan. 2013, hvorfor reduktionen er helårlig. Besparelsen svarer til 1,32 helårsperson kr. Folkeskole, højere undervisningsandel til lærerne En opgørelse fra KL viser, at landsgennemsnittet for lærernes undervisningsandel i skoleår 2011/12 var 34,2 %. Mange kommuner har til indeværende skoleår arbejdet på øget undervisningsandel for lærerne. Ligeledes er der til de kommende overenskomstforhandlinger og lokalaftaler meldt klart ud fra kommunerne om højere undervisningsandel. Beregningen forudsætter en undervisningsandel på 35 % for lærerne. Reduktionen er 5/12. Den årlige effekt er 1.4 mio. kr., svarende til 3,08 helårsperson kr. Folkeskole, reduktion med 3 specialklassepladser på Ørstedskolen Reduktionen er 5/12. Den årlige effekt er kr., svarende til 0,88 helårsperson kr. Folkeskole, reduktion med 1 elev ved specialskoler Reduktion er 5/12. Den årlige effekt er kr kr. Folkeskole, nednormering med 37 støttepædagogtimer på Ørstedskolen Ørstedskolen har 6 fuldtidsansatte støttepædagoger, Humble Skole har 1 fuldtidsansat støttepædagog og Nordskolen har ½ støttepædagog. Reduktionen er 5/12. Den årlige effekt er kr., svarende til 1 helårsperson kr. Daginstitutioner Reduktion med 1 plads ved specialgruppen Solsikken Solsikken er normeret til 10 børn. Der er siden år 2008 sket et kraftigt fald i antallet af børn i børnehaverne med ca. 25 %. Besparelsen svarer til 0,63 helårsperson kr. Sundhedsplejen Demografitilpasning i forhold til faldende fødsler og børnetal. Sundhedsplejen er normeret med 128 timer pr. uge. Reduktionen udgør 23,5 ugentlige timer kr. Tandplejen Demografitilpasning i forhold til faldende børnetal kr. Foranstaltningsområdet Demografitilpasning i forhold til faldende børnetal kr. Buskort Budgettet afsat til buskort bruges ikke fuldt ud kr. Diverse Engangsbeløb, forventet uforbrugt i år kr. I alt kr.

3 Oversigtstabel for Sundhedsudvalget: Forslag til budgetreduktioner 2013 Bofællesskaber-handicap Rammebesparelse på kr. på kommunens 4 bosteder. Beløbene er fundet ud fra at alle 4 steder de sidste år har kørt med overskud pga. effektiviseringer og for det sidste års vedkommende gælder at vi først nu har det reelle overblik over forbrug contra opgaver. De kr. findes på de tre bosteder på en konto til ledsagelse af beboere. Kontoen bliver ikke brugt, da ledsagelse indgår i de daglige aktiviteter. På Brungårdsvænget forventes et oveskud ud fra nuværende drift på kr. i fra næste år. (i 2012 er midlerne brugt til etableringsomkostninger) kr. Værkstedsgåden De kr. var tillagt værkstedsgården i 2013 ud fra nogle administrative kriterier. Men også pga. af at det ville føre til en uacceptabel takststigning vil det være hensigtsmæssigt at budgettet reduceres til fremskrevet 2012 niveau kr. Det specialiserede område Servicelovens paragraf 95 og 96. (personlige hjælperordninger) Der udformes serviceniveaubeskrivelser og der foretages revurderinger, såvel som der indtænkes brug af velfærdsteknologi i bevilling af støtte til borgerne. Forventet besparelse kr. Dette sker ved: klar beskrivelse af serviceniveau som så også samtidigt ændrer sig f.eks. i forhold til muligheder med rehabilitering og velfærdsteknologi en opstramning af at overholde revurderinger til min 1 x årligt et tæt ledelsestilsyn kr. En lederstilling Ledelsesmæssig sammenlægning af plejecenter Stigtebo og udegruppen i Lohals. Dette er valgt fordi begge er små enheder og at den alternative løsning som kunne være sammenlægning af udegrupperne i Lohals og Tullebølle vil medføre en væsentlig øget mængde kørsel for leder og / eller medarbejdere kr. Endnu ikke defineret besparelse Vil blive konkretiseret på budgetseminaret kr. Hjemmeplejen Med igangværende og planlagte tiltag i hjemmeplejen vurderes det at det vil være muligt at reducere forbruget i 2013 svarende til kr. Det er især rehabliteringsindsatsen og anvendelsen af ny teknologi. Derudover foreslås at kvalitetsstandarderne gennemgås for mulige ændringer, der befordrer denne ændring. For eks. At nogle besøg tilbydes med video udstyr, der hvor det er relevant og at besøg, der ikke har pleje eller sundhedsmæssige konsekvenser ikke bevilges. F.eks. daglig sengeredning og blomstervanding kr. Rammebesparelser øvrige institutioner De institutioner, der ikke er berørt af ovenævnte besparelser, pålægges en rammebesparelse svarende forholdsvis til budgettet. Det vil være op til ledelsen det enkelte sted sammen med medarbejderne at finde rationaliseringsmuligheder, der kan imødegå besparelseskravet på en måde, så det har mindst mulig konsekvenser for service og kvalitet. Forslag til fordeling: Tullebølle Plejecenter kr. Lindelse Plejecenter kr. Danahus kr. Rudkøbing Plejehjem kr kr.

4 Humble Plejecenter kr. Stigtebo kr. Sygeplejen kr. Teknisk service kr. Hjørnet kr. Udviklingsterapeut Nedlægge funktion som udviklingsterapeut og derved opnå en besparelse. Besparelsen opnås ved rokade i forbindelse med en aktuel vakant stilling. Hjerneskadefunktion På Lindelse plejecenter igangsættes en proces, hvor der i en fløj etableres boliger for borgere med hjerneskade, der har brug for et døgntilbud og hvor der ikke er behov for et mere specialiseret tilbud end vi fagligt kan etablere internt i kommunen. En medarbejder frikøbes delvist til at være vidensperson og tovholder på hjerneskadeområdet. Behovet er stigende og eksterne tilbud omkostningsfulde. Træningsfunktion på rehabiliteringspladserne Væsentlig for at fremme reduktion af behov for hjemmehjælp. Personale Budgettet på sundhedsudvalgets område reduceres i 2013 med kr. På nogle af personalereduktionerne vil der være manglende gennemslag, der til dels dækkes af differencen på kr. I alt kr kr kr kr kr.

5 Oversigtstabel for Økonomiudvalget: Forslag til budgetreduktioner 2013 Rengøring Rådhuset Mulighederne for reduktion af rengøringsudgifter på Rådhuset har været drøftet med lederen af Rosengrenens Rengøringsservice. Undladelse af rengøring på onsdage, hvor der ikke er publikumsbetjening vil medføre den anførte reduktion. Reduktionen vil ikke umiddelbart medføre afskedigelser, da reduktionen vil give basis for efteruddannelse på AMU Rosengrenens Rengøringsservice Ikke forhåndsaftalte serviceydelser fra Rosengrens Rengøringsservice, som f.eks. flytning af inventar fra nedlagte ejendomme, opstilling af affaldscontainere er blevet konteret på konto 6. Det samme gælder serviceydelser i forbindelse med vikartjeneste for rådhusbetjentene. Ved fremtidig bestilling af ekstraydelser skal der angives præcis konto, der skal afholde udgiften Kopiering og kopimaskiner Gennem flere år er betaling af kopier og udgift til maskiner for alle institutioner i Langeland Kommune blevet betalt af konto 6. Efter den nye kopiaftale med Toshiba er det muligt at opgøre forbruget på de enkelte institutioner, ligesom der kan foretages en fordeling af leasingudgiften. Institutionerne kompenseres ikke, da de i en årrække principielt har haft et for højt budget Markedsføring Langeland Kommune har fra 2007 forhøjet tilskuddet til Turist- og Erhvervsforening Langeland med kr. årligt, medens der ikke har været afsat midler til egen markedsføring. Det foreslås, at tilskuddet til TEL reduceres med kr. i 2013 (og kr. i 2014) Markedsføring Det foreslås, at der fra 2013 afsættes kr. årligt til Langeland Kommunes egen markedsføring. Desuden skal det undersøges om det ved budgetomflytninger vil være muligt at tilføre området yderligere midler Forpligtende samarbejde på miljøområdet Omfanget af det forpligtende samarbejde på miljøområdet er blevet reduceret af flere omgange. Efter en vurdering af arbejdet i de kommende år, har Langeland Kommune meddelt Svendborg Kommune, at aftalen fra 2013 reduceres med 600 timer årligt. Dette vil betyde en reduktion i 2013 på kr. og kr. årligt fra KMD Udgifterne til KMD har været stigende gennem de seneste år. Efter omlægning af serverdrift m.v. er der efter de seneste udkast til betalingsaftaler, der først er fremsendt efter budgetbehandlingen, grundlag for en reduktion med kr. årligt. Reduktionen skyldes primært en billigere serverdrift, overgang til OPUS samt opsigelse af serviceaftaler for de programmer, der fremtidigt skal benyttes af Udbetaling Danmark Befordringsgodtgørelse Langeland Kommune har hidtil haft en kutyme, hvorefter al befordring i egen bil, bortset fra befordring til kurser o. lign. er blevet honoreret efter statens højeste takst. Det foreslås, at denne kutyme opsiges, således at der fra 1. april alene ydes befordringsgodtgørelse til politikere og ansatte efter statens lave takst, medmindre der er udstedt en konkret kørselstilladelse f.eks. til enkelte ansatte i hjemmeplejen, der fortsat anvender egen bil. For at sikre den nødvendige koordinering udstedes kørselsbemyndigelser af stabschefen efter indstilling fra direktøren på det pågældende fagområde

6 Helårsbesparelsen vil være kr. Den anførte besparelse vedrører alene konto 6, men der vil også være besparelser på øvrige områder Personalereduktioner Det vil ikke være nødvendigt at gennemføre uansøgte afskedigelser i 2013 for at opnå den ønskede besparelse, men der skal ved stillingsopslag ske en vurdering af om det er nødvendigt at opslå stillingen eller den kan besættes internt. Det vurderes, at der den baggrund kan gennemføres en besparelse allerede i Effektiviseringstiltag og indsats til nedbringelse af sygefravær (eller besparelse) Den fastsatte spareramme udgør kr. Merbesparelsen på kr. kan i 2013 anvendes som en besparelse eller afsættes til gennemførelse af særlige tiltag i forbindelse med effektivisering af opgavevaretagelsen og indsatsen i forhold til sygefravær I alt I forhold til budget 2014 vil ovenstående, eksklusive sidstnævnte, have et gennemslag på kr., hvorfor der i forhold til sparekrav på Økonomiudvalgets område vil være en yderligere besparelse på kr. Oversigtstabel for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget: Forslag til budgetreduktioner 2013 Ingen besparelse på dette udvalg og derfor ingen oversigtstabel.

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt LANGELAND KOMMUNE Bilag 5 Sparekatalog i alt 2010 2011 2012 2013 Økonomiudvalget i alt -7.955-6.860-6.860-6.860 Uddannelses-, social- og kulturudvalget i alt -1.450-5.354-6.644-7.144 Sundhedsudvalget i

Læs mere

1. Dagens program Budgetudfordringer A. Budgetreduktioner i

1. Dagens program Budgetudfordringer A. Budgetreduktioner i Indholdsfortegnelse 1. Dagens program... 1 2. Budgetudfordringer 2013 2016... 3 A. Budgetreduktioner i 2013... 4 Oversigtstabel for Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø: Forslag til budgetreduktioner 2013...

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Budgetreduktioner 2016

Budgetreduktioner 2016 Udvalg: USK Dato for udvalgsmøde: 19. maj 2015 + P/L Andel af 16 mio. kr. i 2014-priser: Budgetreduktion i 2016-priser: Midlertidig placering i budget 2016: 7.000.000 kr. 7.293.000 kr. XG-30027-74 Ved

Læs mere

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014

Notat. Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav. Den 1. september 2014 Notat Den 1. september 2014 Opsamling på høring vedrørende udmøntning af effektiviseringskrav i Børn og Unge (0,7 pct.) Med vedtagelsen af budgettet for 2013 og 2014 blev det besluttet, at Aarhus Kommune

Læs mere

100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer

100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer Teknik & Havneudvalget 100 Naturbeskyttelse Naturforvaltningsprojekter Drift/pleje af fredede arealer Drift -110-110 -110-110 Nettodrift/anlæg -110-110 -110-110 Der er i budgettet afsat ca. 1,1 mio. kr.

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Referat fra Direktionsmøde den 22. januar 2013

Referat fra Direktionsmøde den 22. januar 2013 Referat fra Direktionsmøde den 22. januar 2013 Tids- og procesplan for budgetlægning 2014 m.m. Økonomi og kommunaldirektøren udarbejder den 21. januar 2013 oplæg til tids- og procesplan for budget 2014.

Læs mere

Bilag 3: Budgetændringsskema 2015

Bilag 3: Budgetændringsskema 2015 Bilag 3: Budgetændringsskema 2015 Alle Basisbudget 2014 vedtaget 14.10.2013: Udvalget for Trafik, Teknik og Miljø 43.461 42.960 42.459 42.459 Beskæftigelses-, Uddannelses-, Social-, Kultur og Erhvervsudvalget

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed

Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed Effektiviseringsdagsordenen i Velfærd og Sundhed 2014-2017 Velfærds- og Sundhedsudvalget den 25. maj 2016 Sagsnr.: 00.30.00-P05-1-16/LL Velfærds- og Sundhedsudvalgets budget 2016 2 Rammereduktioner jf.

Læs mere

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019

Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 Til: Børn og Læring Notat om økonomisk status for Skoleområdet pr. ultimo marts 2019 25. april 2019 Kontaktperson: Claus Humlum Gudiksen 87535549 chg@syddjurs.dk Status for budgetopfølgning 2019 på bevillingen

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie

Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Indholdsfortegnelse - Besparelsesblokke til Genopretningsplan uddannelse, børn og familie Oversigt over besparelsesforslag 2018 2019 2020 2021 Blok 1: Flytning af Helhedsskolen i Flemløse -59-495 -495-495

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012

UDVALG FOR BØRN OG UNGE. 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 Dagtilbudsområdet: 1.000 kr. 2009 2010 2011 2012 1.Åbningstid på 50 t. -765.000-765.000-765.000-765.000 2. Udvidet åbning - private -116.000-116.000-116.000-116.000 3. Privat pasning u/24 uger -94.000-94.000-94.000-94.000

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug:

Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: Tiltag til nedbringelse af evt. merforbrug: I denne budgetopfølgning er effekten af overførsler vedrørende 2009 ikke udmøntet i korrigeret vedtagne budget, hvorfor det ikke afspejler sig i regnskabsafvigelsen.

Læs mere

Direktionens katalog til brug for de fortsatte politiske drøftelser til imødegåelse af den konstaterede budgetubalance

Direktionens katalog til brug for de fortsatte politiske drøftelser til imødegåelse af den konstaterede budgetubalance HVIDOVRE KOMMUNE 1. BEHANDLING AF BUDGETFORSLAG - Direktionens katalog til brug for de fortsatte politiske drøftelser til imødegåelse af den konstaterede budgetubalance Kataloget baserer sig på de budgetafdækninger,

Læs mere

Holbæk Kommune Økonomi

Holbæk Kommune Økonomi BILAG I økonomiaftalen for 2013 blev det aftalt, at der i KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet fremadrettet ville have fokus på administrationsudgifterne. Økonomi- og Indenrigsministeriet har derfor

Læs mere

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere.

De samme regler gælder ledelse, når antallet af ledige stillinger tillader det. Erfaringsmæssigt er det dog vanskeligere at omplacere ledere. Notat vedr. personalemæssige konsekvenser NOTAT HovedMed og Byrådet har i forbindelse med den igangværende drøftelse af Direktionens sparekatalog for 2011 spurgt til de mulige personalemæssige konsekvenser

Læs mere

Høring af Handicaprådet vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Høring af Handicaprådet vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 4. Høring af vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2019-030315 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s høring ændring

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Oprindeligt budget 2015 pris- og lønniveau

Oprindeligt budget 2015 pris- og lønniveau A Lukning af cafeer Det relevante budget ift. besparelsen 7.398.000 7.594.000 7.821.000 7.821.000 200.000 593.000 593.000 593.000 3% 8% 8% 8% Køge Kommune stiller lokaler til rådighed, for at KRAM/Det

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Politisk 3.960 2.925 3.960 Administrativt 90.476 61.896 89.236-1.240 Forsikringer 3.819 2.081 3.019-800 Erhverv og Turisme 3.273 2.140 3.273 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning

Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Budgetgennemgang af serviceområde Genoptræning Social og Sundhed, Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 TRÆNINGSOMRÅDETS

Læs mere

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg.

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Økonomi & Effekt Holbæk, den 25. maj 2016 Handlingsplan for at sikre overholdelse af Budget 2016 Kerneområdet Aktiv Hele Livet Økonomisk udvikling Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Budgettet

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7 UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter -1.000-1.957-4.902 22.589 3 01 Folkeskolen SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET 2013-2016 Øks 1. behandling 3. september 2012 15.000 Der tilføres 15 mio. kr. i 2013

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm.

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139 mindst

Læs mere

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser

Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Økonomiudvalg Politikområde 2 2013 2014 2015 2016 Implementeringsplan / serviceforringelser Besparelse administration -5,0-5,0-5,0 Hele organisationen skal bære en andel af besparelsen på 5 mio. kr. på

Læs mere

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST

BUDGET 2010-13 Afsnit: SOCIALUDVALG Side: 1 REDUKTIONSBLOKKE Oprettet: 24.03.09 Rev.: 10.06.09 FORELØBIGT UDKAST SOCIALUDVALG Side: 1 FORELØBIGT UDKAST Socialudvalget Generelt: 1000 kr. 2010 2011 2012 2013 1) Generel rammebesparelse -1.000-1.000-1.000-1.000 I alt -1.000-1.000-1.000-1.000 1: Generel rammebesparelse

Læs mere

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg

Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg Drøftelse af de ændrede regler på hjemmehjælpsområdet - tilrettelæggelse af det frie valg J.nr.: 00.01.00.P00 Sagsnr.: 14/10281 BESLUTNING I KOMMUNALBESTYRELSEN 2014 DEN 29-04-2014 Forslaget sendes tilbage

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed

Politikområde 06. Ældre og 07. Sundhed 06. Ældre og 07. Sundhed Rammen 3.370.000 Tiltag Beløb Alternativt Beløb 01 Klippekort Frit Valg 1.080.000 Konsekvensskema anvender allerede udarbejdet fra runde 1 02 Klippekort Frit valg 500.000 Nyt Konsekvensskema

Læs mere

Forslag 41 (sag 91 på byrådsmødet den 17. juni 2015) Børn og Unges udtalelse vedr. Venstre Byrådsgruppes beslutningsforslag om konkurrenceudsættelse

Forslag 41 (sag 91 på byrådsmødet den 17. juni 2015) Børn og Unges udtalelse vedr. Venstre Byrådsgruppes beslutningsforslag om konkurrenceudsættelse Forslag 41 (sag 91 på byrådsmødet den 17. juni 2015) Børn og Unges udtalelse vedr. Venstre Byrådsgruppes beslutningsforslag om konkurrenceudsættelse Resume af beslutningsforslaget: Aarhus Kommune har konkurrenceudsat

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling

Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling Punkt 13. Godkendelse: Tiltag ift. fællestilbuddene mellem Skoleforvaltningen og Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen - 1. behandling 2014-36438 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at

Læs mere

Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i forventet regnskab pr. 31. juli 2018

Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i forventet regnskab pr. 31. juli 2018 Tiltag til imødegåelse af overskridelsen af servicerammen på 9,3 mio. kr. i regnskab pr. 31. juli 2018 Tiltagene forelægges fagudvalgene sammen med det forventede regnskab pr 31. juli 2018. Opgjort pr.

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014

FOA Kampagne og Analyse. 9. december 2013. Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 FOA Kampagne og Analyse 9. december 2013 Notat vedrørende kommunale besparelsesforslag i budget 2014 Dette notat er baseret på information om 64 danske kommuner, fordelt på hele landet 1. De 64 kommuner

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg. Høring

Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg. Høring Indstilling Til Byrådet (Aarhus Byråd via Magistraten) Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. august 2016 Serviceniveau 2017 for pleje, praktisk hjælp mm. i Sundhed og Omsorg Høring 1. Resume Byrådet skal efter

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger

Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger Demografiregulering af budget for Pædagogisk-Psykologisk Rådgivning (PPR) og ressourcepædagoger 1. Baggrund og indhold I forbindelse med vedtagelsen af Budget 2013-16 vedtog direktionen, at der skulle

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget 2017-2020. Version 1

Børne- og kulturudvalget. Bemærkninger til Budget 2017-2020. Version 1 Børne- og kulturudvalget Bemærkninger til Budget 2017-2020 Version 1 1 Driftskonti Hovedkonto 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 28 Fritidsområder Det afsatte budgetbeløb dækker de årlige

Læs mere

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt

Udvalget for Børn og Læring. Total oversigt Total oversigt Demografiske ændringer (f.eks. flere/færre skoleelever) forudsætningerne mv. (f.eks. flere/færre dagpengemodtagere) -6.073.000-9.846.000-14.000.000-18.443.000-675.000-675.000-675.000-675.000

Læs mere

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning

NOTAT. Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning NOTAT Til Social- og sundhedsudvalget Kopi Fra Sundhed og Omsorg, Administrationen Emne Robotstøvsugere som alternativ til manuel støvsugning Implementering af robotstøvsugere som alternativ til manuel

Læs mere

Sektor 03 Folkeskole. Elever anbragt i skoler uden for Dragør Kommune Mindre tilretning af budgettet.

Sektor 03 Folkeskole. Elever anbragt i skoler uden for Dragør Kommune Mindre tilretning af budgettet. Bilag til 2. budgetopfølgning Sektor: 3 til 8 Konto Artskonto Omkostningested/ Korrigeret Forventet Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug PSP element budget 2013 regnskab 2013 Sektor 03 Folkeskole

Læs mere

Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen

Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen Aftale mellem Daginstitutionen Buskelund og dagtilbudschefen Denne aftale er indgået mellem institutionslederen og Børn- og Familiechefen repræsenteret ved dagtilbudsleder John Gejl. Aftalen er et element

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed

Budget 2016 drift Udvalget for Social og Sundhed Ældreområdet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 CRS 0 0-500 -500 Plejecentre - generel lønbesparelse - 1.900-1.900-1.400-1.400 I alt -1.900-1.900-1.900-1.900 + = udgift, - = indtægt 1: Hjemtagning af opgaver,

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq. Reduktionskatalog. Udvalget for Børn, Familier og Skole

Kommuneqarfik Sermersooq. Reduktionskatalog. Udvalget for Børn, Familier og Skole Kommuneqarfik Sermersooq Reduktionskatalog Udvalget for Børn, Familier og Skole 1 Indholdsfortegnelse 1 BESPARELSER KONTO 41 BØRN OG UNGE... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 2 BESPARELSER KONTO 50 - DAGINSTITUTIONER..

Læs mere

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET

TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET TILDELINGSMODEL PÅ 0-6 ÅRS OMRÅDET Indhold Indledning... 3 Nuværende tildelingsmodel...4 Åbningstid...4 Enheder... 4 Vikar... 4 Ekstra tildelinger...4 Belastningsgrad...4 Overblik over nuværende ressourcetildeling

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016

Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Handleplan for økonomisk genopretning, 2016 Center Pleje og Omsorg Indholdsfortegnelse Indledning...3 Udfordringer i 2016...3 Administrative tiltag i 2016...4 Central pulje...4 Visitation...4 Udfører...4

Læs mere

POLITISK AFTALE OM BESPARELSER I

POLITISK AFTALE OM BESPARELSER I POLITISK AFTALE OM BESPARELSER I 2013-2016 TEKNIK- OG MILJØUDVALGET 5.177 5.177 5.177 5.177 Byggeri og fast ejendom 108 108 108 108 1 Reduktion af central bygningsvedligeholdelse 108 108 108 108 Natur

Læs mere

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING

NOTAT DRIFTS ØKONOMISTYRING NOTAT OM DRIFTS ØKONOMISTYRING 1. Indledning og kommissorium På baggrund af Drifts underskud i 2011 og 2012 har direktør Bent Peter Larsen nedsat en arbejdsgruppe til at undersøge underskuddet. Arbejdsgruppen

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning Notat Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning 26.11.13 Sags id: 13/70 Kontaktperson: dchekla E-mail: hekla@assens.dk Dagplejens stigende udfordringer Dagplejen er en

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling?

3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? 3. Hvad betyder det for mig og for vores afdeling? Friklinik 2 Psykiatri og Social Konsekvenser af spareforslagene for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Friklinik Friklinikken nedlægges som selvstændig afdeling,

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier:

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier: Dragør Kommune. Budgetaftale 2018-2021 Der er indgået budgetaftale for budget 2018-2021 i Dragør Kommune mellem følgende partier: Socialdemokratiet (A) Det Konservative Folkeparti (C) Dansk Folkeparti

Læs mere

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.)

Oversigt over besparelser fra de enkelte omstillingscases til budget 2019 (mio. kr.) Nr. * Indsats 2019 2020 2021 2022 Anlægsinvestering Teknik- og Miljøudvalget TMU-01 Reducering af budgettet for Spildevandsplanen -0,1-0,1-0,1-0,1 TMU-02 Reducering af budgettet for Cykelhandleplanen -0,1-0,1-0,1-0,1

Læs mere

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud

Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Budgetforslag 2016 Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud Børn og forældre efterspørger mere fleksibilitet, længere åbningstid og mere aktive dag-, fritids- og klubtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget ønsker,

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV

BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV BUDGETSTYRELISTE 2011-14, ADMINISTRATIV Status vedr. ikke - afsluttede sager ultimo april Nr. Overskrift Ansvarlig Status Økonomiudvalget TVÆRGÅENDE FORSLAG (ALLE KONTI) Styrket koordinering og konkurrenceudsættelse

Læs mere

Serviceydelser på centrene: Retningslinje for befordring af brugere. 5. udkast. 1 Regelgrundlaget.

Serviceydelser på centrene: Retningslinje for befordring af brugere. 5. udkast. 1 Regelgrundlaget. N O T A T Til Kopi Fra Arbejdsgruppen vedr. retningslinjer Emne 5. udkast - Retningslinje Befordring Voksenhandicap og Socialpsykiatri Telefon 99 74 15 68 E-post tove.sanderhoff@rksk.dk Dato 4. oktober

Læs mere

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene

Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene Forslag til demografiske beregninger til Budget 2016 og overslagsårene I dette notat præsenteres et forslag til demografisk regulering af budget 2016-2019, der er udarbejdet på baggrund af befolkningsprognosen

Læs mere

Budgetstrategi

Budgetstrategi Budgetstrategi 2019-2022 Overordnet om budgetstrategien Budgetstrategien beskriver den overordnede proces herunder produkter og tidsfrister i forbindelse med arbejdet med budgettet for det kommende år

Læs mere

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger

Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger BUDGET 2016-19 SOCIAL- OG SUNDHEDSVALGET REDUKTIONSBLOKKE Afsnit: Side: Oprettet: Rev.: 1000 kr. DRIFT Pol. Org. Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Bemærkninger 005.00.01 Ældreområdet -1.900-1.900-1.900-1.900

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

Fælles MED Børn og Kultur. Referat

Fælles MED Børn og Kultur. Referat Fælles MED Børn og Kultur Referat Mødedato: Tirsdag den 25-09-2012 Starttidspunkt for møde: 13:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Bemærkninger: Fraværende: Afbud: Henrik Ingvor Petersen, Michael Kjeldsen,

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle regnskabsresultater til orientering.

socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle regnskabsresultater til orientering. Pkt.nr: 11 Analyseprojekt - forskel på LBN og de reelle regnskabsresultater, hjemmeplejen. 163719 Indstilling: at socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Struer Kommune - budget 2016-2019

Struer Kommune - budget 2016-2019 Drift: Økonomi- og Arbejdsmarkedsudvalget: Feriefonden Budget til Feriefondens møder/forplejning mv. nulstilles, og fremover skal Feriefonden selv finansierer disse udgifter. Tillidsrepræsentanter TR-tillæg

Læs mere

BPA i Aarhus Kommune

BPA i Aarhus Kommune BPA i Aarhus Kommune BPA-ordningen i Aarhus Kommune Forslag til fremtidigt serviceniveau og administration, ved handicapchef Carsten Wulff Spørgsmål, dialog og forslag til forbedringer Socialudvalgets

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Budget Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker. Bilag A

Budget Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker. Bilag A Samlet oversigt over budgetreduktioner, drifts- og anlægsønsker Budgetreduktioner: 2017 2018 2019 2020 Udmeldt mål 2017 Miljø- og Planlægningsudvalget -2.730.000-2.730.000-2.730.000-2.380.000-822.000 Børne-

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg

Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg Viborg Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 99 DK-8200 Aarhus N Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk Region Midtjylland Regionsgården Skottenborg 26 8800 Viborg Høringssvar fra AUH s Hoved-MEDudvalg

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde:

Regnskab 2006. Ældreudvalgets bevillingsområde: Regnskab 2006 Ældreudvalgets bevillingsområde: 990 Ældrepleje og omsorg 991 Folkepension 107 Bevilling 990 Ældrepleje og omsorg Beløb i 1.000 kr. Udg. Regnskab Budget inkl. omplacering Afvigelse Tillægsbevilling

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere