Økonomivurdering. Økonomivurdering. Bemærkninger pr. udvalg. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomivurdering. Økonomivurdering. Bemærkninger pr. udvalg. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <"

Transkript

1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede fra naturen lige vest for Bramslev Bakker, som er et af de mest besøgte naturområder ved fjorden. (Foto: Torben Nielsen ) Indholdsfortegnelse Økonomivurdering Økonomivurdering august 31. april oktober Bemærkninger pr. udvalg Redegørelse og anbefalinger

2 Indholdsfortegnelse Bemærkninger pr. udvalg: Økonomiudvalget Børn og Familie Arbejdsmarked Sundhed og Omsorg Kultur og Fritid Teknik og Miljø Budgetgaranterede udgifter Befolkningsfremskrivning Oversigt over byggegrunde... 25

3 Side 1 BEMÆRKNINGER TIL ØKONOMIUDVALGET Afvigelse kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Drift Overførsler Seniorjob for personer over 55 år Anlæg 0 0 Renter, tilskud, udligning og skatter, balanceforskydninger m.v. Balanceforskydninger Tilskud, udligning og skatter Efterregulering af ejendomsskat (grundskyld): Tidligere år Indeværende år 600 I alt Merudgift/Mindreindtægt Drift 715 Overførsler Seniorjob for personer over 55 år. Lønudgifter og tilskud til seniorjobs til personer som er medlem af en arbejdsløshedskasse, men ikke længere har dagpengeret. Personerne har max. 5 år tilbage på arbejdsmarkedet før de når efterlønsalderen. Aktuelt er der 3 personer i aflønning. Yderligere 4 personer er på vej i årets sidste 4 måneder. Udgiften i 2012 er beregnet til Staten yder tilskud på årligt pr. person og tilskuddet i 2012 udgør kr.

4 Side 2 Den samlede nettoudgift i 2012 vil udgøre kr. Der er ikke budgetlagt med udgifter/indtægter i I budget er der budgetlagt med udgifter/indtægter. Der bør søges en netto tillægsbevilling på 0,715 mio.kr. i 2012 Anlæg 0 Omkostningssted Kvalitetsfondsmidler Budget 2012 Regnskab Forventet overførsel til 2013 Skoler udvendig vedligeholdelse Salg af Øster Hurup skole Salg af Vebbestrup Skole Salg af Hvornum Skole Salg af skoler (ny skolestruktur) Salg af Onsild Skole Salg af Hobro Nordre Skole Børnehaver udvendig vedligeholdelse Øvrige Anlæg Rammebevilling salg af ejendomme Vedligeholdelse af kommunale bygninger Køb af sognegård, Kirkegade 6, Mariager Havneplaner i Hadsund Projektering m.v. af kvalitetsfondsmidler Adm.bygninger bygningsmæssige ændringer Rådhuse udvendig vedligeholdelse Forvaltninger IT Hardware Forvaltninger KMD investering i nye systemer Tilskud til hospicefonden Forvaltninger Byggesager, teknologi Forvaltninger IT KL s vision m.v

5 Side 3 Renter, tilskud, udligning og skatter, balanceforskydninger m.v Ejendomsskatter grundskyld Nedsættelse af grundværdi på baggrund af klager fra Boligforeninger og Andelsboliger m.v Der bør søges en tillægsbevilling på 1,7 mio.kr. i 2012.

6 Side 4 BEMÆRKNINGER TIL BØRN OG FAMILIE Afvigelse kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Familie 5.07 Refusion af særligt dyre enkeltsager 918 Mindreudgift/ merindtægt Dagtilbud 5.10 Søskenderabat Økonomiske fripladser Fleksibel pasningspulje Forældrebetaling Skoler 3.01 Fælles udgifter og indtægter Tjenestemandspensioner (lukket gruppe) Søskenderabat Fripladser Specialskoler i regionale tilbud Specialskoler ,10 Bidrag til privatskoler Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse 872 I alt Merudgift/mindre indtægt finansieres indenfor 2 % rammen. 0 Familie i alt 918 Drift Refusion af særligt dyre enkeltsager 918 På baggrund af aktuelle sager kan der for årets første 8 måneder beregnes refusionsindtægter på 1,209 mio. kr. Pr. 1. september 2012 er der vedtaget en lovændring, der betyder at refusionsreglerne og -taksterne er tilbage på 2009-niveau. Det akkumulerer større refusionsindtægter på baggrund af aktuelle sager og indtægten for årets sidste 4 måneder kan beregnes til 0,923 mio. kr. Bloktilskuddet bliver imidlertid reduceret med 1,391 mio. kr. Refusionsindtægten for hele året kan gøres op til 2,132 mio. kr. Manglende indtægter kan herefter beregnes til 0,918 mio. kr. for hele budget- og regnskabsåret 2012 i forhold til et korrigeret budget på 1,659 mio. kr. + 1,391 mio. kr. i alt 3,050 mio. kr.

7 Side 5 Der foretages budgetomplacering. Dagtilbud i alt -803 Drift Søskenderabat -263 En omregning af det registrerede forbrug år til dato til årsbasis giver en forventet mindre udgift i forhold til budgettet på 0,263 mio. kr. Fleksibel pasningspulje Merindskrivninger + øvrige justeringer er foretaget i forhold til samtlige daginstitutioner pr. september måned på grundlag af aktuelle beregninger af børnetal fra Pladsanvisningen og kontoen viser et mindre forbrug på 1,258 mio. kr. Der foretages endelig justering i november/december Daginstitutioner Økonomiske fripladser -540 En omregning af det registrerede forbrug år til dato til årsbasis giver en forventet mindre udgift i forhold til budgettet på 0,540 mio. kr. Daginstitutioner - forældrebetaling Forældrebetalingen følger ikke helt med den budgetterede indtægt. Der er udregnet et budgetbeløb til den enkelte daginstitution efter det forventede gennemsnitlige antal børn iflg. Pladsanvisningen. Er der et mindre antal børn totalt i Daginstitutionerne, bliver der et overskud på kontoen Fleksibel pasningspulje. En del af overskuddet anvendes til justering af forældrebetalingskontiene. Der foretages budgetomplaceringer. Skoler i alt -115 Drift 301 Interne skoler Antallet af elever i interne skoler er i gammelt skoleår registreret til i alt 32 elever. Her i det nye skoleår er der kun indskrevet 18 elever. Efter afregning af andel til PPRudgifter kan der forventes en mindre udgift på 2,2 mio. kr Folkeskoler, Tjenestemandspensioner 474 Der har været en nettotilgang på konto for tjenestemandspensioner (lukket gruppe), hvor kommunen har forpligtigelsen indtil 63½ års alderen. Tilgang udover afgang i 2012 sker bl.a. som følge af fratrædelsesordninger i forbindelse med skolestrukturen. Beregningen af årets forventede udgifter viser en manko i forhold til budgetrammen på 0,474 mio. kr. Aktuelt er der 20 personer på kontoen Folkeskoler, Fælles udgifter og indtægter 0 Aktuelt pågår der ét større udredningsarbejde af hele økonomien i skolestrukturen.

8 Side 6 Udgifter/indtægter bliver hele tiden holdt op imod det provenu, der blev vedtaget i forbindelse med de omfattende strukturændringer. Det løbende analysearbejde af fælleskontoen viser rigtigheden i det resultat, der blev tilført kontoen som overskud i forbindelse med tildelingsmodellen/ny skolestruktur vedr. skoleårene 2011/12 og 2012/13. Beløbet blev beregnet til 5,339 mio. kr. (5/12) og 12,814 mio. kr. (12/12). De endelige elevtal for Skoleåret 2012/13 afventes. Der foretages endelig beregning ultimo september/primo oktober. Resultatet medtages i ekstraordinær Økonomivurdering pr. 30. september 2012 på skoleområdet Søskenderabat i SFO -271 En omregning af det registrerede forbrug år til dato til årsbasis giver en forventet mindre udgift i forhold til budgettet på 0,271 mio. kr Fripladser i SFO -102 En omregning af det registrerede forbrug år til dato til årsbasis giver en forventet mindre udgift i forhold til budgettet på 0,102 mio. kr Specialskoler i regionale tilbud. Der er afholdt udgift til abonnement og objektive kriterier. Et estimat på 2012 kan beregnes til en årlig udgift på 0,393 mio. kr. i forhold til budgettet på 1,256 mio. kr. Kontoen kan således bidrage med 0,863 mio. kr Specialskoler. En opfølgning af udgift til/fra kommuner viser et forventet merforbrug på 1,695 mio. kr. i 2012 (årsbasis). Der er betalt for i alt 30 elever, hvoraf 8 er stoppet pr. 31. juli elever benytter fritidstilbud hvoraf 4 er stoppet pr. 31. juli I 2012 anlåes merudgiften til1,047 mio. kr Bidrag til privatskoler 313 Ultimo juni måned 2012 har Undervisningsministeriet sendt opkrævning for bidrag til private skoler og SFO på i alt 21,865 mio. kr. Beløbet dækker betaling for 650 elever og 200 børn i SFO. Den korrigerede budgetramme er på 21,616 mio. kr. og der er således en merudgift på 0,313 mio. kr. Denne merudgift skal ses i sammenhæng med økonomien i den samlede skolestruktur og det forventes, at udgiften kan dækkes af mindre udgifter ved færre elever i de kommunale skoler og SFO Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen. 615 Specialpædagogisk bistand i henhold til Folkeskolelovens 4 for et barn anbragt af Mariagerfjord Kommune i anden kommune. Indtil nu er der afholdt udgift på 0,423 mio. kr. Der kan forventes yderligere regning på 0,192 mio. kr. i Merudgiften kan således gøres op til 0,615 mio. kr. Derudover er der betalt til regionen for udgifter efter objektive kriterier. Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov 872 På grund af udgifter til befordring og tilgang af elever kan der forventes udgifter i alt på 6,844 mio. kr. iflg. personbaseret database. Budgetrammen er på 5,972 mio. kr. og der kan således forventes en merudgift på 0,872 mio. kr. Der foretages budgetomplaceringer.

9 Side 7 Anlæg Omkostningssted Budget 2012 Regnskab Forventet overførsel til 2013 Beløb i kr. Beløb i kr. Beløb i kr. Kvalitetsfondsmidler Nordre Skole IT-systemer folkeskoler Skoler APV Bymarksskolen Valsgård Skole Rosendalskolen Inventar skolestruktur Bymarkskolen værkstedslokaler Søndre skole -Ombygning af fysiklokale Rosendalskolen - flytning af sløjdlokale Parkering ved Rosendalskolen Ombygning af Assens skole K-klasse, Arden Daginstitutionen Krudtuglen Daginstitutioner APV Daginstitutioner Køkkenrenovering Ny institution Rosendal Parkeringsplads Solstrålen Parkeringsplads Væksthus Vuggestuepladser Rosendal Vuggestuepladser Hadsund Renovering Rugmarken I alt Anlæg i øvrigt Oprettelse af Ressourcecenter i Handest I alt Total I resten af året forventes et samlet forbrug på kr. vedr. de anførte projekter.

10 Side 8 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: Fælles udgifter/indtægter i Specialenheden 130 Mindreudgift/ merindtægt Overførsler: Introduktionsprogram mv Introduktionsydelse Førtidspensioner Sygedagpenge Kontanthjælp (passiv) Aktiverede kontanthjælpsmodtagere Løntilskud mv. til personer i fleksjob og ledighedsydelser Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Dagpenge til forsikrede ledige Beskæftigelsesindsats for ledige I alt: Mindreudgift/merindtægt Der søges om tillægsbevilling via bufferpulje 130 Der søges om tillægsbevilling til overførselsudgifter Arbejdsmarked i alt Drift Serviceudgifter Fælles udgifter/indtægter i Specialenheden 130 Specialenheden blev oprettet pr. 1. januar 2011 som følge af omorganisering af det tidligere Projektcenter. Fælles udgifter/indtægter i Specialenheden dækker over administrative udgifter og indtægter, som ikke er omfattet af den beskyttede beskæftigelse. Nettoforbrug udgør pr. 31. august 1,090 mio. kr. Der skønnes et årsforbrug på netto 1,482 mio. kr. Normeringen er ændret med en helårsperson i fleksjob. Der søges om kr. via bufferpulje. Overførsler Integrationsprogram og introduktionsforløb m.v

11 Side 9 Nettobudgettet udgør 1,4 mio. kr. Der forventes en merudgift til danskuddannelse, kursus i samfundsforhold og tolkeudgifter på netto kr. og en merindtægt på kr. vedr. grundtilskud m.v. For ydelsesmodtagere forudsættes 22 nye flygtninge af en kvote på 50 i Den resterende kvote på 28 flygtninge medtages successivt i de løbende økonomivurderinger. Vurderingen i 2012 bygger på niveauet fra 2011, hvor 19 flygtninge af kvoten på 56 påbegyndte danskuddannelse. Der bør søges en negativ tillægsbevilling på netto 1,077 mio. kr. Kontanthjælp til udlændinge omfattet af integrationsprogrammet Nettobudgettet udgør kr. Der er aktuelt 33 ydelsesmodtagere ved udgangen af august måned. Herudover medtages 5 ydelsesmodtagere primo oktober måned. Der forventes en merudgift ved årets udgang på netto 2,641 mio. kr. efter at det aktuelle antal ydelsesmodtagere er indregnet. Mariagerfjord Kommunes andel af flygtningekvoten i 2012 udgør 50 personer, hvoraf 11 personer heraf 3 børn er ankommet pr. 31. august. Udgiften til årets kvote på 50 personer er ikke indregnet i budgettet, men medtages successivt i de løbende økonomivurderinger. Der bør søges en tillægsbevilling på netto 2,641 mio. kr. Førtidspension med 50 % statsrefusion, førtidspension med 35 % statsrefusion tilkendt før , førtidspension med 35 % statsrefusion - tilkendt efter På førtidspensionsområdet er der i alt budgetteret med netto 172,435 mio. kr. I nedenstående sammenstilling af nettobudgettet og forventet nettoårsforbrug med udgangspunkt i regnskabsrapporten pr. 31. august ses et netto mindre forbrug på 11,585 mio. kr. For området førtidspensioner med 50 % statsrefusion er budgettet netto 22,447 mio. kr. Denne funktion er en lukket gruppe, hvor der kun kommer tilgang ved tilflytninger af borgere, der er tilkendt pension i perioden efter og før Endvidere kan der være forhøjelser fra mellemste førtidspension til højeste førtidspension. I budgettet er regnet med, at tilgang ved tilflytning opvejes af afgang ved fraflytning og død. Desuden er der indregnet afgang på grund af alder, dvs. overgang til folkepension. Med udgangspunkt i regnskabsrapporten pr. 31. august og beregnet forbrug resten af året på grundlag af august måneds forbrug, kan forventes et mindre forbrug i forhold til budgettet på netto 1,532 mio. kr. For området førtidspensioner med 35 % statsrefusion er der budgetteret netto 44,648 mio. kr. Denne funktion er ligeledes en lukket gruppe med tilkendelser efter og før 1. januar Endvidere kan der være forhøjelser fra mellemste førtidspension til højeste førtidspension. I budgettet er regnet med, at tilgang ved tilflytning opvejes af afgang ved fraflytning og død. Desuden er der indregnet afgang på grund af alder, dvs. overgang til folkepension. Med udgangspunkt i regnskabsrapporten pr. 31. august og beregnet forbrug resten af året på grundlag af august måneds forbrug, kan forventes et mindreforbrug i forhold til budgettet på netto 0,739 mio. kr. For området førtidspensioner med 35 % statsrefusion er der budgetteret med 105,340 mio. kr. Denne funktion omfatter tilkendelser efter Med

12 Side 10 udgangspunkt i regnskabsrapporten pr. 31. august og beregnet forbrug resten af året på grundlag af august måneds forbrug, kan forventes et mindreforbrug i forhold til det budgetterede på netto 9,315 mio. kr. I budgettet er der forventet en tilgang på ca. 110 nytilkendelser. Det faktuelle antal tilkendelser i 2012 til medio september måned er 37. Omregnet til årsbasis kan påregnes ca. 50 nytilkendelser. Siden 2011 er ekspertviden fra arbejdsmarkedsområdet samlet i Fagligt forum, hvor alle sager tages op før endelig afgørelse. Der forventes en mindre udgift til ydelser på 3,121 mio. kr. Med hensyn til mellemkommunale betalinger kan forventes en merindtægt på 6,194 mio. kr., hvilket er et udtryk for, at flere førtidspensionister fra andre kommuner er flyttet i institution m.v. i Mariagerfjord kommune end der er udflyttet til andre kommuner fra Mariagerfjord kommune i forhold til det budgetterede. Mariagerfjord kommune har engageret et konsulentfirma*) med henblik på gennemgang af sager, hvor andre kommuner skal betale førtidspensionerne. Resultatet fra Konsulentfirmaets gennemgang, har medført, at der er indtægtsført en ekstraordinær indtægt på 3,5 mio. kr. pr. 30. juni 2012 på Arbejdsmarkedsområdet - med det forbehold at alle refusionsforpligtelser kan opretholdes. Beløbet er inklusiv yderligere krav, der er konstateret af Borgerservice. *) Konsulentfirmaet har gennemgået mellem 3000 og 4000 sager og fundet grundlag for regningskrav til andre kommuner i ca. 20 sager. Tekst Brutto budget Stats ref. Netto budget Netto forbrug Mindreforbrug omr. til år Førtidspension med 50% refusion - tilkendt efter den og inden mellemkommunale betalinger Førtidspension med 50% refusion - tilkendt efter den og inden ydelser Førtidspension med 50% refusion - tilkendt efter den og inden ydelser Førtidspension med 35% refusion - tilkendt før mellemkommunale betalinger Førtidspension med 35% refusion - tilkendt før ydelser Førtidspension med 35% refusion - tilkendt før ydelser Førtidspension med 35% refusion - tilkendt efter mellemkommunale betalinger Førtidspension med 35% refusion - tilkendt efter ydelser I alt Der bør søges en negativ tillægsbevilling på netto 11,585 mio. kr.

13 Side 11 Sygedagpenge Det korrigerede budget på området udgør netto 69,3 mio. kr. I nedenstående sammenstilling af nettobudgettet og forventet nettoårsforbrug med udgangspunkt i regnskabsrapporten pr. 31. august ses et netto merforbrug på 1,171 mio. kr. Der har siden ultimo 2011 været en meget positiv udvikling i antal sygedagpengesager uden refusion. Faldet er på 39 årsværk siden økonomivurderingen pr. 31. oktober 2011, og der er mindreudgifter på 1,786 mio. kr. i forhold til budgettet. Den store udfordring aktuelt på sygedagpengeområdet er udviklingen i sygedagpengesager med 30 % refusion. Tilgangen her er på 26 årsværk siden Økonomivurderingen pr. 31. oktober Årsagen til stigningen er bl.a. sygemeldte ledige. Regresindtægter pr. 31. august omregnet til årsbasis udgør 0,828 mio. kr. som sammenholdt med nettobudgettet på 1,228 mio. kr. resulterer i en indtægtsnedgang netto på 0,400 mio. kr. Kan en skadevolder gøres ansvarlig for skadelidtes sygemelding - typisk i forbindelse med trafikuheld, kan kommunen gøre regreskrav gældende for de udbetalte sygedagpenge i det omfang, de erstatningsretlige betingelser herfor er opfyldt. Kommunen kan dog ikke gøre regres gældende over for arbejdsgiveren i sager, hvor en person ansat hos den pågældende arbejdsgiver har pådraget sig en arbejdsskade, der er omfattet af lov om arbejdsskadesikring. - Loven herom er bortfaldet for et par år siden. De sidste afgørelser og indbetalinger i disse sager indgår i regnskab Der en mindreudgifter til hjælpemidler på netto kr. Antal Brutto Stats Netto Fakt. Netto Mer Tekst pers. budget ref. budget pers. forbrug forbrug Beløb i kr. omr til år Årsværk uden refusion Årsværk med 50% refusion fra udbetalingsuge Årsværk med 50% refusion fra udbetalingsuge Årsværk med 30% refusion fra udbetalingsuge Regresindtægter Hjælpemidler / befordring I alt Der bør søges en tillægsbevilling på netto 1,171 mio. kr. Kontanthjælp (passiv)

14 Side 12 Det korrigerede nettobudget på området udgør 38,294 mio. kr. med 30 % statsrefusion. Med udgangspunkt i økonomirapporten pr. 31. august omregnet til årsbasis kan forventes et merforbrug på netto 13,180 mio. kr. Ifølge udbetalingssystemet er der en nettotilgang på 116 ydelsesmodtagere i perioden fra 31. oktober 2010 til 31. august i år. Der er en nettotilgang på 190 passive kontanthjælpsmodtagere i samme periode. Tidspunkt Ydelsesmodtagere i alt Heraf passive Der bør søges en tillægsbevilling på netto 13,180 mio. kr. Aktiverede kontanthjælpsmodtagere Det korrigerede nettobudgettet på området udgør 22,993 mio. kr. med 50 % statsrefusion til ydelsesmodtagere med erhvervsrettede aktiviteter og med 30 % refusion til ydelsesmodtagere, der deltager i vejledning og opkvalificering. Med udgangspunkt i økonomirapporten pr. 31. august omregnet til årsbasis kan forventes en mindre udgift på netto 4,156 mio. kr. Ifølge udbetalingssystemet er der en nettotilgang på 116 ydelsesmodtagere i perioden fra 31. oktober 2010 til 31. august i år. Der er en nettonedgang på 64 aktiverede kontanthjælpsmodtagere i samme periode. Tidspunkt Ydelsesmodtagere i alt Heraf aktiverede Der bør søges om en negativ tillægsbevilling på netto 4,156 mio. kr. Dagpenge til forsikrede ledige Budgettet på netto 99,0 mio. kr. er dannet ud fra KL s tabelmateriale på grundlag af Arbejdsmarkedsstyrelsens landstal fordelt på regioner. Kommunerne har endnu ikke stor regnskabserfaring, hvorfor denne fremregning på grundlag af 35 uger må betragtes som særdeles usikker. Kommunen skal fra 1. januar 2011 bidrage til finansieringen af arbejdsløshedsdagpenge til forsikrede ledige: Dagpenge i aktive perioder i 2010, 25 % kommunalt bidrag. Dagpenge i passive perioder i 2010, 50 % kommunalt bidrag. Dagpenge ved manglende rettidighed, 100 % kommunal finansiering.

15 Side 13 Medfinansiering 50 % af befordringsgodtgørelse vedr. forsikrede ledige. Dagpenge i aktive perioder, 50 % kommunalt bidrag. Dagpenge i aktive perioder, 70 % kommunalt bidrag. Dagpenge i passive perioder, 70 % kommunalt bidrag. Uddannelsesydelse under seks ugers selvvalgt uddannelse, 70 % kommunalt bidrag. Der er aktuelt afregnet bidrag for uge Hvis bidrag i perioden uge omregnes til 52 uger, så vil der være et mindre underskud ved regnskabets afslutning. Det skal dog bemærkes, at der fra starten har været nogle uregelmæssigheder med indberetning fra a-kasser. Det har medført usikkerhed omkring bidragets størrelse, idet der stadig kan forekomme regulering tilbagevirkende i senere perioder. Den seneste prognose på ledigheden på landsplan viser ledige, hvor der i budgettet er forudsat ledige. Kilde: KL Budgetvejledning 2013, Vejl. 5-1 af Sektorskrivelse om beskæftigelse og integration, Punkt 3.1 Udviklingen i ledigheden. Der sker efterregulering af beskæftigelsestilskuddet for 2012 i juni 2013 på funktion 7.86 Særlige tilskud. Der bør søges en tillægsbevilling på netto 1,755 mio. kr. Løntilskud m.v. til personer i fleksjob og ledighedsydelse Området er budgetteret med netto 52,6 mio. kr. Af nettobudgettet medgår 19,704 mio. kr. til ledighedsydelse og 32,261 mio. kr. til løntilskud til personer i fleksjob Ud fra økonomirapporten pr. 31. august omregnet til helårsbasis kan forventes et merforbrug vedr. ledighedsydelser på 2,220 mio. kr. Forbruget svarer til en nettotilgang på i alt 8 helårspersoner ud over det budgetterede antal på i alt 144 helårspersoner - heraf en tilgang på 24 helårspersoner uden statsrefusion udover det budgetterede antal på 25 helårspersoner. Nettobudgettet til løntilskud til personer i fleksjob er reguleret i forhold til regnskab for Ud fra forbruget pr. 31. august kan der forventes en merudgift til formålet på 1,397 mio. kr., som skyldes en forskydning af udgifter fra løntilskud med ½ delen til løntilskud med 2/3 af lønnen. Der bør søges en tillægsbevilling på netto 3,617 mio. kr. Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Denne funktion er nyoprettet i den autoriserede kontoplan på grundlag af refusionsomlægningen pr. 1. januar På funktionen redegøres der for driftsudgifter under ét fælles driftsloft vedrørende aktive tilbud til forsikrede ledige, kontanthjælps- og starthjælpsmodtagere, revalidender, sygedagpengemodtagere, ledighedsydelsesmodtagere og driftsudgifter for deltagere i seks ugers selvvalgt uddannelse. Nettodriftsudgifter til den samlede indsats er budgetteret med 49,488 mio. kr., der sammenholdt med årsregnskab for 2011 i alt mio. kr. viser en større ramme på 10,776 mio. kr. Regnskabsresultatet for 2011 indeholder

16 Side 14 indtægter fra andre kommuner på 0,984 mio. kr. Med udgangspunkt i årsregnskabet for 2011 og med tilgang af projektmedarbejdere fra Specialenheden, kan der beregnes en forventet nettoudgift i 2012 på 40,305 mio. kr. ud fra den forudsætning, at aktiviteterne i 2011 og 2012 er på samme niveau samt en fremskrivning af 2011-tallet med 1,5 %. Antallet af helårsværk fra 3. kvartal 2011 til og med 2. kvartal 2012 udgør iflg. registreringen via jobindsats.dk. i alt 2770, dvs. et fald i antal ledige fuldtidspersoner med 80 fuldtidspersoner. Driftsrefusion iflg. budgettet udgør kr. x 2850 = 40,185 mio. kr. / netto 50 % = 21,1 mio. kr. Rådighedsloftet kan beregnes til kr. x 2770 = 39,057 mio. kr., hvilket betyder at rådighedsloftet overstiges med 1,243 mio. kr. og der beregnes refusion med 50 % indenfor loftet = 19,529 mio. kr. Ud fra nettobudgettet på 29,388 mio. kr. sammenholdt med det beregnede nettoresultat på 20,777 mio. kr., kan forventes en mindreudgift på netto 8,611 mio. kr. Der bør søges en negativ tillægsbevilling på netto 8,611 mio. kr. Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige Funktionen vedr. hjælpemidler, personlig assistance, løntilskud med private, kommunale, regionale og statslige arbejdsgivere m.v. med successiv afregning til arbejdsgivere - der er 50 % statsrefusion. Derudover indeholder området jobrotation og løntilskud til uddannelsesaftaler for ledige med 100 % statsrefusion. Nettoudgiften i alt er budgetteret med 19,512 mio. kr. Ved sammenstilling med årsregnskab 2011 fremskrevet med 2,1 % og med udgangspunkt i samme aktivitetsniveau som i 2011, dog med undtagelse af nettoudgiften til forsikrede ledige, ansat i løntilskud i kommuner, kan der forventes en mindreudgift på netto 4,893 mio. kr. Udgiftsfaldet skyldes, at der er ændret praksis i indeværende år, således at færre anvises kommunale løntilskudspladser. Der sker efterregulering af beskæftigelsestilskuddet for 2012 i juni 2013 på funktion 7.86 Særlige tilskud. Der bør søges en negativ tillægsbevilling på netto 4,893 mio. kr.

17 Side 15 BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse kr. Samlede afvigelser Merudgift/ Mindreindtægt Sundhed og Ældre Serviceudgifter: Vederlagsfri fysioterapi 730 Pleje og omsorg for ældre og handicappede Mindreudgift/ merindtægt Handicap Serviceudgifter: Pleje og omsorg for ældre og handicappede Botilbud til voksne (også medtaget pr ) Aktivitets- og samværstilbud 0 I alt Merudgift finansieres indenfor 2 % rammen Sundhed og ældre i alt Drift Vederlagsfri fysioterapi 730 Der forventes en ekstraregning fra region Nordjylland for udgifter til lokaleleje m.v. i forbindelse med private fysioterapeuters ydelse af vederlagsfri fysioterapi. Regningen dækker perioden og er på kr. Det lægger et pres på budgettet. Bevillingen af tilskud til lokaleleje m.v. er overgået til kommunen, og praksis er opstrammet, hvilket skulle medføre færre ekstraudgifter fremover. De to kommunalt ansatte terapeuter til vederlagsfri fysioterapi har fået mange brugere, og det forventes at det reducerer udgifterne til private terapeuter. Med det nuværende udgiftsniveau forventes dog merudgifter i forhold til det budgetterede på ca kr. inklusiv ovennævnte ekstraregning. Pleje og omsorg for ældre og handicappede Demografiudviklingen og plejetyngden i kommunen bevirker, at ældreplejens økonomi er under meget hårdt pres. Der er således udsigt til at der i 2012 vil være en budgetmanko på op til kr. netto (brutto kr., hvoraf Sundhed og Ældre kan finansiere kr. fra eget budget). Presset viser sig på følgende 4 områder: Hjemmeplejen: Der forventes visiteret ydelser for i alt kr. i Det korrigerede budget hertil er på kr. Dette giver en forventet merudgift på kr.

18 Side 16 Udviklingen i hjemmeplejen kan illustreres således: Oprindeligt budget mio. kr. 71,3 74,4 73,4 71,9 Korrigeret budget mio. kr. 72,1 77,1 74,7 71,9 Regnskab (2012 = forventet) 75,3 77,0 74,1 73,2 Planlagt disp. timer 1. halvår Antal borgere 1. halvår Projekt Hverdagsrehabilitering er trukket ud af det korrigerede budget og regnskab for 2011, ligesom det er trukket ud af oprindeligt budget, korrigeret budget og (forventet) regnskab Tallene fortæller om større udgifter trods færre personer. Dette skyldes øget plejetyngde og strammere visitation. Betaling fra andre kommuner: På grund af stor nedgang (dødsfald) i antal borgere med pleje og praktisk hjælp (bl.a. på plejecentre), hvor andre kommuner betaler, er der i 2012 en forventet mindreindtægt på kr. Der forventes indtægter på i alt kr. mod budgetteret kr. Udviklingen i betaling fra andre kommuner kan illustreres således: Oprindeligt budget mio. kr. -5,8-6,0-7,3-10,2-13,0-13,6 Korringeret budget mio. kr. -5,8-9,0-9,7-13,9-13,6-13,6 Regnskab (2012 = forventet) -9,3-11,3-12,7-14,5-13,5-11,4 Budgetteret antal beboere Regnskab antal beboere 32, , Det mindre antal beboere fra andre kommune på vore plejecentre skyldes øget pres på plejetyngde i egen kommune. Hvis vi havde optaget flere beboere på vores plejecentre, ville det blot have betydet øget udgift i hjemmeplejen til de personer fra egen kommune, der så ikke var blevet plads til. Betaling til andre kommuner: Budgetniveauet var urealistisk lavt ved kommunesammenlægningen, hvor de 4 sammenlægningskommuners budget blev brugt som udgangspunkt. En justering af budgettet i 2010 har ikke været nok, idet opkrævningerne fra andre kommuner er blevet større og større pr. borger år efter år. Samtidig har mange kommuner i årene siden kommunalreformen haft et efterslæb i opkrævningerne, som de har fået indhentet lidt efter lidt. Dette har bevirket, at betalingerne de enkelte år i et vist omfang har omfattet mere end 1 års udgift. Der er i 2012 et korrigeret budget på kr. (inkl. ca. 5 mio. kr. som er omplaceret hertil finansieret inden for eget budget i Sundhed og Omsorg bl.a. årets demografipulje). Men med en forventet udgift på (op til) kr., er der en manko på kr. Det skal bemærkes, at der i de 18,4 mio. kr. er medregnet, at alle kommuner får indhentet det sidste efterslæb vedrørende opkrævninger fra sidste år, hvilket vi ikke kan være sikre på de gør.

19 Side 17 Udviklingen i betaling til andre kommuner kan illustreres således: Oprindeligt budget mio. kr. 6,4 6,6 6,9 10,8 10,9 11,1 Korringeret budget mio. kr. 6,4 12,5 10,9 11,1 14,3 16,1 Regnskab (2012 = forventet) 8,5 12,5 13,8 13,3 16,5 18,4 Budgetteret antal beboere Regnskab antal beboere - 44,5 41, Hvis disse borgere, som vi nu betaler til andre kommuner for, var forblevet i egen kommune, ville det blot have betydet øget udgift i hjemmeplejen hos os vedrørende disse. Handicap i alt Drift Pleje og omsorg for ældre og handicappede I Handicap afholdes udgifter til hjælperordninger bevilget efter Servicelovens 96. Der er medio året kommet en ny hjælperordning, hvor der forventes ikke budgetterede udgifter på ca kr. Dertil kommer at et par af de eksisterende brugeres helbred er forringet, og de har fået bevilget flere hjælpertimer. Endelige er der fra en organisation, der står for organisering m.v. af borgernes hjælperordninger kommet meldinger om reguleringer af tidligere års betalinger. Den endelige størrelse af dette kendes endnu ikke, men der må forventes merudgifter på netto min. 2,0 mio.kr. I dette beløb er indregnet, at regionen skal medfinansiere en del af merudgifterne i en af sagerne, og at der er refusion for særligt dyre enkeltsager i et par af sagerne bl.a. ovennævnte nye sag. Botilbud til voksne Tilgang til området uden tilsvarende økonomisk afgang gør, at der igen er pres på området. I kølvandet af den nye lovgivning pr. 1. januar 2011 omkring handlekommuneforpligtelse, hvor betalingskommune som udgangspunkt er handlekommune, har Mariagerfjord Kommune overtaget betalingsforpligtelsen på en del sager. Handlekommunerne har genvisiteret sagerne og fundet det forsvarligt, at yde færre timer til borgerne, således at tilbuddet ikke længere kan sidestilles med et botilbud, hvilket er en forudsætning for, at opholdskommunen kan kræve refusion. Dette medfører derfor at Mariagerfjord Kommune bliver betalingskommune. Aktuelt er der en sag, hvor Mariagerfjord Kommune skal tilbagebetale 0,5 mio. kr. til en anden kommune. Det, at der i Mariagerfjord Kommune er en del private tilbud, foruden de to regionale tilbud (Sødisbakke og Visborggaard) gør, at tilgangen af nye sager i denne kommune vurderes at være forholdsvis stor i forhold til de kommuner, hvor der er færre tilbud. En del borgere ønsker ved udflytning fra botilbuddet, at flytte ud i nærområdet, har måske fået et netværk eller får støtte fra tidligere botilbud. Aktivitets- og samværstilbud Som følge af budgetoverskridelsen i 2011 og deraf følgende overførsel af underskud til 2012, er der udarbejdet en plan over afviklingen af underskuddet typisk over en flerårig periode. Økonomi følger op på planen ved de jævnlige økonomimøder med handicapchef og leder på områderne. Pt. ser det svært ud for nogle af områderne især på Psykiatri og Misbrugsområdet - at overholde den udarbejdede plan

20 Side 18 Anlæg Omkostningssted Kvalitetsfondsmidler Budget Regnskab Forventet over førsel til 2013 Beløb i kr. Beløb i kr. Beløb i kr. Sundhed og Omsorg APV kvf Servicearealer - De gamles Gård Handicapboliger, Hadsund - Serviceareal I alt Anlæg i øvrigt Handicapboliger, Hadsund - Serviceareal Botilbud Aalborgvej, Hadsund - boliger Ombygning - De Gamles Gård (4 ekstra boliger) ældre/handicapboliger, Hadsund Værestedet Hadsund Genoptræningscenter Øst I alt TOTAL I resten af året forventes et samlet forbrug på vedr. de anførte projekter 1) I 2009 og 2010 har der været et forbrug på honorar i forbindelse med evt. ombygning af Aalborgvej 17. Der har ikke været afsat budget til dette projekt 2) Projektet afsluttes indeværende år, og det resterende beløb forventes ikke forbrugt.

21 Side 19 BEMÆRKNINGER TIL KULTUR OG FRITID Afvigelse kr. Samlede afvigelser Merudgift/ Mindreudgift/ mindreindtægt merindtægt Kultur og Fritid 0 0 Merudgift/mindreindtægt 0 0 Kultur og Fritid i alt 0 Drift 0 Økonomivurderingen pr. 31. august på Kultur- og Fritidsområdet giver ikke anledning til budgetmæssige ændringer overordnet set. Vedr. Bies Gård er der nogle udfordringer på driften, som p.t. er uafklaret (regnskabserfaringer fra 2011). Gennemgang af økonomirapporten pr. 31. august kan dog give anledning til mindre budgetjusteringer. I så fald foretages budgetomplaceringer administrativt, der samlet ender i neutralitet. 0 Anlæg Projekt Budget 2012 Regnskab Forventet overførsel til 2013 Beløb i kr. Beløb i kr. Beløb i kr. Kvalitetsfondsmidler Feriekolonien Hegedal Haller m.m Hobro Idrætscenter ventilationsanlæg I alt Anlæg i øvrigt Kulturskolen Digitalisering Hobro Bio Kulturinstitutioner Den gamle Biograf i Mariager Udvikling af landsbyerne Mariager-Handest Veteranbane I alt Total I resten af året forventes et samlet forbrug på kr. vedr. de anførte projekter.

22 Side 20 BEMÆRKNINGER TIL TEKNIK OG MILJØ Afvigelse kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Teknik og Byg Serviceudgifter: Grønne områder og naturpladser 900 Transport og infrastruktur fælles formål 0 Driftsbygninger og pladser 860 Belægninger m.v Vintertjeneste 0 Natur og miljø Mindreudgift/ merindtægt I alt Forslag til delvis finansiering: Uforbrugte anlægsmidler til asfalt i byerne 600 Uforbrugte anlægsmidler til vintermateriel 700 Der søges om tillægsbevilling via bufferpulje Teknik og Byg i alt Drift, serviceudgifter: Grønne områder og naturpladser 900 Der er pres på udgifterne til grønne områder. Lønforbruget forventes at blive ca kr. større end budgetteret. Det opvejes dog af et mindreforbrug på vejområdet på omtrent samme størrelse. Endvidere ligger forbruget af materialer m.v. over niveauet. Det forventes opvejet af større indtægter end budgetteret. Transport og infrastruktur fælles formål 0 Der forventes et mindreforbrug på lønninger på ca. 1,15 mio.kr., der dog opvejes af merforbrug på maskiner, der evt. bliver højere end mindreudgiften på lønnen. Driftsbygninger og pladser 860 Der er merudgifter til drift af materielgårdene. Trods en overflytning af kr. til dækning af merudgifter, er forbruget stadig større end det budgetterede. Der arbejdes med en reduktion af udgifterne, men der er stadig renoverings- og færdiggørelsesudgifter, så der forventes udgifter, der er ca kr. større end det korrigerede budget. Belægninger m.v Der er pr kun betalt for 1. halvår af kontrakten om asfalt på vejene i

23 Side 21 landdistrikterne. Selv uden andre udgifter end disse vil der være en merudgift i forh.t. det budgetterede på ca. 1,15 mio. kr. og så er der slet ingen driftsmidler til asfaltarbejder i byområderne. Kontrakten reguleres med asfaltprisindex et, der i stort omfang følger udviklingen i oliepriserne. Denne har været markant højere end den almindelige prisfremskrivning, og det betyder, at der sker en udhuling af budgettet til øvrige belægninger. Vintertjeneste 0 Der resterer ca kr. på budgettet til vintertjeneste. Der er indkøbt salt til første del af vintersæsonen, så udgifterne i 4. kvartal forventes ved en gennemsnitsvinter at blive mindre end i Dog forventes merudgifter på min kr. Vintertjeneste kører som en særskilt pulje med overførsel mellem årene, så udgifterne opgøres ved årets slutning. Natur og miljø i alt 0 Anlæg Projekt Budget 2012 Regnskab Forventet overførsel 2013 Indsatspulje - Udkantsområder Helhedsorienteret byf. I Assens Områdefornyelse i Hobro Renovering af legepladser Maskinindkøb materielgårde Salg af materielgård Mariager/Assens Vinter maskinanskaffelser Pier, træbro, uddybning, Ø.Hurup havn Projekt Fremkommelighed, Hobro Ombygning af Løvehovedet, Mariager Tilgængelighedsplan Terrorsikringsplaner, Hobro og Kongsdal Byprojektstyr. Hadsund, Mariager, Hobro Omlægning af fortove Byplanarbejde i hovedbyerne Stiløsning og brorenovering Løgstørvej Gadebelysning (Udskiftning af materiel) Terrorsikringsplaner PCB Handlingsplan Gadelys på cykelsti til Valsgård Asfalt byer Diverse mindre anlægsprojekter Mole ved Als Odde reparation Renovering af gadelys Omlægning af H.I. Biesgade m.v Realdania Hobro Vejanlæg vejudskillelse Trafiksikkerhed og skolevejssikring

24 Side 22 Ombygning af vejkryds Ålykkevej/Skivevej Cykelstier (Trafikplan) Asfalt. Veje Kontrakt med MUNCK Renovering af Fjordudvalgets isbryder Energibesparende foranst. - Institutioner I alt

25 Side 23 BUDGETGARANTEREDE UDGIFTER Budgetgarantien er en lovfæstet reguleringsordning i bloktilskudssystemet, som sikrer at statskassen betaler for udgiftsstigninger, men også godskrives fald af udgifterne. Stigninger/fald måles for kommunerne under ét og i forhold til udgiftsniveauet på tidspunktet for garantiens indførelse. Set for kommunerne under ét kan man derfor sige, at der er 100% statsrefusion på stigninger/fald i disse udgifter. Merudgift Mindreudgift Kontanthjælp - passiv forsørgelse Aktivering af kontanthjælpsmodtagere Revalidering Ledighedsydelse Førtidspension Erhvervsgrunduddannelser (EGU) Beskæftigelsesordninger Introduktionsydelse Introduktionsprogram Driftsudgifter til den kommunale beskæftigelsesindsats Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige ØVRIGE OVERFØRSLER Øvrige overførsler er udgifter, der ikke er medtaget i budgetgarantien, men som kan indgå i den årlige finanslovsforhandling. Merudgift Mindreudgift Sygedagpenge Boligsikring/ydelse Pers. Tillæg Fleksjob Løntilskud til ledige ansat i kommunen Seniorjob Kontante ydelser Dagpenge forsikrede ledige

26 Side 24 BEFOLKNINGSFREMSKRIVNING Befolkningsfremskrivning 2009 fordelt på aldersgrupper Kilde: Mariagerfjord Kommunes befolkningsprognose pr Ændring, Alder Ændr. I % 0-5 år ,7% 6-16 år ,0% år ,4% år ,7% +80 år ,2% I alt ,6% Den faktiske befolkningsudvikling Befolkningtal, Mariagerfjord Kommune Kilde, pr. 1. januar : Danmarks Statistik Kilde, pr. kvartal, : CPR-registeret. Folketal Ændring Pr Pr Pr Pr Pr Pr Pr Pr Pr Pr Pr Pr

27 Side 25 BYGGEGRUNDE Beliggenhed VALSGÅRD Beholdning pr Beholdning pr Solgt Antal Pris Antal Pris Antal Pris Bavnehøjvej (26) ASSENS: Gærdsmuttevej (?) ASTRUP: Elsehøj (13) HADSUND: Rørsangervej (?) Vindingsvej (?) HOBRO: Albuen (10) Hvilshøjsvej (2) Mølhøjvej (11) Snehøjvej (11) Tronholmvej (4) 2 MARIAGER: Asserdalen (7) Ved Højen (14) OUE: Hågensvej (1) Martinsvej (12) ROSTRUP: Egelundsvej (2) Engdraget (6) Nyvangen (5) ARDEN: Trykkerivej (19) Ø. DOENSE: Valmuemarken (?) IALT

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt 8.696

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt 8.696 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 alt 0 0 Overførsler: Introduktionsprogram mv.

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt: Mindreudgift/merindtægt Arbejdsmarked i alt

Samlede afvigelser. I alt: Mindreudgift/merindtægt Arbejdsmarked i alt 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: Fælles udgifter/indtægter i Specialenheden 130 Mindreudgift/ merindtægt Overførsler:

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Introduktionsprogram mv. 1.047

Læs mere

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0

Samlede afvigelser. Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 0 0 Overførsler: Kontanthjælp til udlændinge omfattet

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: Jobrotationsprojekt 71 Fælles udgifter/indtægter i

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt

Samlede afvigelser. I alt: Arbejdsmarked i alt BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: Jobrotationsprojekt 71 Fælles udgifter/indtægter i

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Bemærkninger pr. udvalg. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Bemærkninger pr. udvalg. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < < < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede

Læs mere

Samlede afvigelser. Beskæftigelsesrammen: Dagpenge til forsikrede ledige Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige I alt 0 3.

Samlede afvigelser. Beskæftigelsesrammen: Dagpenge til forsikrede ledige Beskæftigelsesindsats for forsikrede ledige I alt 0 3. 1 BEMÆRKNINGER TIL ARBEJDSMARKED Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: Ungdommens Uddannelsesvejledning 300 Mindreudgift/ merindtægt Fællesudgifter

Læs mere

Samlede afvigelser. Arbejdsmarked i alt 0

Samlede afvigelser. Arbejdsmarked i alt 0 Udvalget for Arbejdsmarked Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Arbejdsmarked Løn til forsikrede ledige ansat i kommuner 400 Erhvervsgrunduddannelser

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Bemærkninger pr. udvalg. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Bemærkninger pr. udvalg. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < < < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede

Læs mere

Samlede afvigelser (i kr.)

Samlede afvigelser (i kr.) Bemærkninger til Udvalget for Arbejdsmarked Samlede afvigelser (i 1.000 kr.) Note Merudgift/ mindreindtægt Arbejdsmarked Serviceudgifter: 1 Ungdommens Uddannelsesvejledning 0 Mindreudgift/ merindtægt Overførsler:

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt Familie i alt 0

Samlede afvigelser. I alt Familie i alt 0 BEMÆRKNINGER TIL BØRN OG FAMILIE Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie 5.07 Refusion fra den centrale refusionsordning 650 5.21 Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet mindreforbrug på 0,9 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 9,0 mio. kr. jf. seneste

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < < < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-8-17 Dato: 02.08. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. juli Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2015-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2014 2015 2016 00.25.11 Beboelse 455 65 456 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

' % %# ( ") %% " "(-.(-! ( <.!

' % %# ( ) %%  (-.(-! ( <.! ""# $"" " #$ & ' $ ) * +)) *,& ) ) -. /0 )1 &# ) ' # ") *$+)23 " ' # *# "-.- " 04)5$6..#7007. -7...# 8 7 9.970. :.. #0. ".0;

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

DEL 2 - BEMÆRKNINGER...

DEL 2 - BEMÆRKNINGER... Økonomivurdering pr. 28. februar 2013 INDHOLD DEL 1... 3 GENERELT... 3 REGNSKABSOPGØRELSE... 4 FINANSIERINGSOVERSIGT... 6 LIKVIDITET... 7 KASSEBEHOLDNING... 8 FORVENTET LIKVIDITET... 8 DEL 2 - BEMÆRKNINGER...

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr.

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr. Arbejdsmarkedsudvalget i alt Social sikring Udgifter uden overførselsadgang Positive tal = mindreudgifter 58.501.368 298.196.931 239.695.563 20-4.760.295 Negative tal = merudgifter 42.311.024 225.573.528

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2013-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2012 Budget 2013 Budget 2014 00.25.11 Beboelse 56 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT

INVESTERINGSOVERSIGT 2014-2017 2014 2015 2016 2017 Mariagerfjord Kommune 72.217.000 52.434.000 59.809.000 49.609.000 Anlægsprojekter med "toldmoms" -1.000.000-1.000.000-1.000.000-1.000.000 Økonomiudvalget -1.000.000-1.000.000-1.000.000-1.000.000

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. okt Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. okt Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-9-17 Dato: 04.10. Sagsbehandler: Stig Møller, Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. okt. Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesudvalget: Beskæftigelsesindsats DRIFTSBEVILLING Beskæftigelsesudvalget er tildelt en række nettorammer på funktion 3. niveau. Den samlede budgetramme for 2011 kan opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013*

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013* Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter 3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema Udvalg / Aktivitet U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl.

Læs mere

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008

Politikområde 5-6 juni 2008 Budgetopfølgning 2-31.5/30.6.2008 Kontotekst Regnskab 2007 Korrigeret budget 2008 Skønnet forbrug Forventet overførsel 2008->2009 Skønnet øvrig afgivelse Note P2 30 Beskæftigelsesudvalget i alt 275.156 285.988 302.170 16.182 P3 05 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr.

Bilag 3 Regnskabsår 2013 Hele kr. Regnskabsår 2013 Hele kr. budget Arbejdsmarkedsudvalget i alt Social sikring Udgifter uden overførselsadgang Positive tal = mindreudgifter 126.073.002 301.444.717 175.371.715 42 3.130.205 Negative tal

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2014 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 (uden over- /underskud

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

Forsidebillede: Havnø Mølle

Forsidebillede: Havnø Mølle Økonomivurdering pr. 30. april Forsidebillede: Havnø Mølle Havnø Mølle er med byggeåret 1842 Nordjyllands ældste vindmølle. Den ligger smukt placeret mellem Mariager Fjord og Lounkær skovene. Om sommeren

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0 Udvalget for Børn og Familie Afvigelse 1. kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET ARBEJDSMARKEDSUDVALGET Generelt et indenfor Arbejdsmarkedsudvalgets område viser et samlet merforbrug på 4,2 mio. kr. Beløbene er inklusiv en bevillingsmæssig korrektion på 2,3 mio. kr. jf. seneste vurdering

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger:

Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Vækstudvalget Den samlede budgetramme 2015 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Nettoudgifter BF 2016 BF 2017 BF 2018 2015 Beskæftigelsesindsats 320.517.064 320.316.480

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 10. juli Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < < < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede

Læs mere

8. Arbejdsmarkedsudvalget

8. Arbejdsmarkedsudvalget 8. Arbejdsmarkedsudvalget 1.000 kr. 2013 p/l niveau Regnskab 2011 2012 overslag 2013 2014 2015 2016 Arbejdsmarkedsudvalget 411.035 452.895 454.512 461.616 469.910 477.569 Forsørgelsesydelser 299.150 313.250

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, serviceudgifter

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet U/I Korr. Budget Forbrug september 3. FR Afvigelse Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2017-priser Forventet regnskab 2017 Bop 1 Korrigeret Budget 2017

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 2. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 28. april -026793-6 2. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse

Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse Udvalget for Erhverv og Beskæftigelse Budgetrevision 2 April 2013 Ved denne revision skal der foretages en del korrektioner, hvilket blandt andet skyldes etableringen af Socialtilsyn Øst og forskydninger

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2017-priser Regnskab 2016 Korr. Budget 2017 Forventet regnskab

Læs mere

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune

Budget 2015 Budgetbemærkninger Syddjurs Kommune 1 of 8 Indholdsfortegnelse Arbejdsmarkedsudvalget...2 16.546 Tilbud til udlændinge...2 16.557 Kontante ydelser...2 16.558 Revalidering...5 16.568 Arbejdsmarkedsforanstaltninger...7 1 2 of 8 Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse Budgettets hovedposter (netto-tal, 2017-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2016 2017 2018 00.25.11 Beboelse 1.678 2.000 2.000 03.22.14 Ungdommens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger

Beskæftigelsesudvalget. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Driftsbemærkninger: Generelle bemærkninger Budgettets hovedposter (netto-tal, 2014-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 00.25.11 Beboelse 81 66 66 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Tillægsbevilling. Opr. vedt. budget halvår Strukturbeskrivelse BEV/RÅD * DKK * DKK * DKK * DKK * 1.

Tillægsbevilling. Opr. vedt. budget halvår Strukturbeskrivelse BEV/RÅD * DKK * DKK * DKK * DKK * 1. budget budg Forbrug 30.6. Økonomiudvalget 264.185 19.294 283.479 121.200 283.479 Anlæg 9.982-35.443-25.461 10.244-25.461 122 Tilskud til hospicefonden RÅD 0 105 105 15 105 280 Havneplaner i Hadsund RÅD

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 28. februar 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. Oprindeligt budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,8 175,3 26,3 6,3

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,8 175,3 26,3 6,3 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 31.3.2019 for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Mio. kr. Forbrug 31.3.2019 %-forbrug Forventet merforbrug 2019 Udvalget

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < < < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet opfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 3. september 214 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1. kr. Korrigeret budget 214 Forventet regnskab 214 pr. 3.9.214 pr. 3.9.214 Forventet

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforudsætninger 2016 Økonomiudvalget /overførselsområdet Juni 2015 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2015-priser Basisbudget 2016 Budgetforslag 2016 Gammel refusionsordning

Læs mere

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet Juni 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Social sikring side 1

Social sikring side 1 Social sikring side 1 Indhold 0.11 Beboelse (boligplacering af flygtninge)... 2 5.68 Førtidspension med 50% kommunal medfinansiering... 3 5.69 Førtidspension med 65% kommunal medfinansiering... 4 5.70

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo september - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 6. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo september Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13

1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013 FR

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter

Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1000 kr. 2014-prisniveau Opr. budget 2014 14-pl Korr. Budgetforslag 2015 BO1 2016 BO2 2017 BO3 2018 Økonomiudvalg 187.328 185.854 185.854 185.854 185.854

Læs mere

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked

Budget 2013 Udvalget for Job & Arbejdsmarked Udvalget for Job & Arbejdsmarked U d v a l g e t f o r J o b & A r b e j d s m a r k e d Side 261 Bevillingsoversigt ( -priser) overslag overslag overslag 5 UDVALGET FOR 159.275 157.855 158.067 157.362

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Budgetbemærkninger til budget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. Budgetbemærkninger til budget Beskæftigelses og Integrationsudvalget Budgetbemærkninger til budget 20142017 "!!! "!! "! Ungdomsuddannelse 19.736 20.973 1.238 19.736 20.974 1.238 19.736 20.973 1.238 19.736 20.973 1.238 Integration 10.185

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug , ,524 29,1 Økonomisk styring Budgetopfølgning pr. 30.4. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen mio. kr. Navn Budget Forbrug 30.4. %-forbrug Udvalget for Arbejdsmarked og integration 616,620

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Redegørelse og anbefalinger < < < < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det et forårsbillede

Læs mere

Økonomivurdering pr Indhold. Del 1 GENERELT... 2 LIKVIDITET... 6 KASSEBEHOLDNING... 7 FORVENTET LIKVIDITET Del 2

Økonomivurdering pr Indhold. Del 1 GENERELT... 2 LIKVIDITET... 6 KASSEBEHOLDNING... 7 FORVENTET LIKVIDITET Del 2 1 Økonomivurdering pr. 30.06.13 Indhold Del 1 GENERELT... 2 LIKVIDITET... 6 KASSEBEHOLDNING... 7 FORVENTET LIKVIDITET... 7 Del 2 BEMÆRKNINGER TIL ØKONOMIUDVALGET... 8 BEMÆRKNINGER TIL BØRN OG FAMILIE...

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.): Driftsbemærkninger:

Beskæftigelsesudvalget 17 Forsørgelse og beskæftigelse. Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, kr.): Driftsbemærkninger: Budgettets hovedposter (netto-tal, 2016-priser, 1.000 kr.): Serviceområde 17 - Forsørgelse og beskæftigelse Regnskab Budget Budget 2015 2016 2017 00.25.11 Beboelse 942 456 2.390 03.22.14 Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-5-17 Dato: 19.04. Sagsbehandler: Stig Møller (CAM) og Carina Andersen (COA) Budgetkontrol pr. 1. april Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Budgetkontrollens samlede resultat Resultatet

Læs mere

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift

Retningslinjer for overførsel 2013 frem. Drift Retningslinjer for overførsel 2013 frem Drift Da byrådet traf beslutningen om overførsel af uforbrugte driftsmidler til budget 2014, blev det samtidig besluttet; at reglerne skulle evalueres. Regelgrundlaget

Læs mere

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet. August 2016 version 2

Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet. August 2016 version 2 Budgetforslag 2017 Økonomiudvalget /overførselsområdet August 2016 version 2 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 (15-pl) Opr. Budget 2016 Basisbudget

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg -479 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2012 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 19,44 %, lidt mindre end forventet på 25 % pr. 31.03.12. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 67,26 %, lidt mindre end forventet på 75 % pr. 30.09.11. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger

Budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-18 Dato: 07-08-2018 Sagsbehandler: Carina Andersen Budgetforslag 2019-2022 på arbejdsmarkedsområdet bemærkninger Resumé Administrationen har udarbejdet to budgetforslag på arbejdsmarkedsområdet.

Læs mere

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt

Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Bilag 3i - Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægsbevillinger 930

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2018 på serviceudgifter, indkomstoverførsler og andet.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2018 på serviceudgifter, indkomstoverførsler og andet. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 218 SAU (tidligere EAU) Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 218 på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere