Ældre- og Handicapforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ældre- og Handicapforvaltningen"

Transkript

1 Ældre- og Handicapforvaltningen Drifts- og anlægsramme for Ældre- og Handicapforvaltningen Beløb i kr. Drift 2019 Udgift Indtægt Sektor Serviceydelser for ældre Sektor Tilbud for mennesker med Handicap Sektor Myndighedsopgaver og administration Budgetgaranterede udg. Sektor Tilbud for mennesker med Handicap Ikke rammebelagte driftsudg. Sektor Serviceydelser for ældre Sektor Tilbud for mennesker med Handicap Drift i alt Anlæg 2019 Anlæg Udgift Indtægt Sektor Serviceydelser for ældre Sektor Tilbud for mennesker med Handicap Sektor Myndighedsopgaver og administration Anlæg i alt Ældre- og Handicapforvaltningen er Aalborg Kommunes leverandør og formidler af en lang række serviceydelser til mennesker med handicap og ældre mennesker. Styringsmæssigt er forvaltningens budget opdelt i tre sektorer, som igen er opdelt i en række service- og budgetområder. Sektorer og driftsområder i Ældre- og Handicapforvaltningen Serviceydelser for ældre Sektoren omfatter tilbud og ydelser, der primært er rettet mod målgruppen ældre, herunder serviceydelser på plejehjem, hjemmepleje, hjemmesygepleje, aktivitetstilbud, madservice, træning, samt hjælpemidler mm. Tilbud for mennesker med handicap Denne sektor omfatter tilbud og støtte til voksne med handicap, herunder områderne udviklingshæmmede, døve, fysisk handicap, erhvervet hjerneskade, autisme og ADHD, sindslidelse og særlige tilbud. Myndighedsopgaver og administration Forvaltningens tredje sektor omfatter myndighedsopgaver og administrative opgaver, herunder blandt andet visitations- og rådgivningsfunktioner, økonomisk styring, planlægning mv.

2 Forvaltningens mission, vision, fokusområder og indsatser gælder på tværs af hele forvaltningen. Mission (Kerneopgave) Vi fremmer borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk. Vision Vi skaber fremtidens velfærd. Vi ønsker at være banebrydende indenfor nye måder at skabe velfærd. Vi vil finde nye veje til at sætte ressourcer i spil og til at fremme borgerens selvstændige liv. Vi dyrker samarbejdsrelationer præget af nærvær, ansvarlighed og respekt. Vi er en involverende og kompetent organisation, der drives af at gøre en forskel for borgeren. Fokusområder Budget Udviklingen på voksen-handicapområdet Der er de senere år oplevet udgiftspres på voksen-handicapområdet som følge af en nettotilgang af borgere og som følge af at borgerne har mere komplekse behov. Med budgetoplæg 2019 er der lavet en plan for at imødekomme den forventede nettotilgang af borgere samt de forventede merudgifter i En samlet udfordring på i alt 36 mio. kr. Området er tilført 10 mio. kr. som rammeudvidelse. De resterende 26 mio. kr. har Ældre- og Handicapudvalget finansieret gennem omprioriteringer på udvalgets samlede budgetområde, herunder anvendelse af det samlede moderniserings- og effektiviseringskatalog. Derudover iværksættes en designplan, der gennem en bred inddragelse af medarbejdere og borgere skal skabe forandringer på området og bidrage til at borgerne bliver så selvstændige som muligt. Designplanen skal sikre balance mellem budget og forbrug på sektoren. For at understøtte denne proces etableres en ny enhed Fremdrift, der skal tilbyde forebyggende og tidsafgrænsede indsatser med afsæt i den enkelte borgers behov og drømme. Medarbejderne inddrages i den konkrete udmøntning af forslaget. Aalborg Kommune har afsat yderligere 4 mio. kr. til at betale merudgifterne forbundet med oprettelsen af de særlige pladser i psykiatrien. Midlerne dækker de udgifter, Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen i fællesskab vil få til at betale den objektive finansiering af ikke-anvendte pladser. Byrådet vil løbende følge op på udviklingen, med henblik på at vurdere om de afsatte midler rækker, og med henblik på en drøftelse af den fortsatte finansiering efter 2019.

3 Ældreområdet Den godkendte demografireguleringsmodel på ældreområdet betyder, at Ældre- og Handicapforvaltningen årligt genberegner de enhedsbeløb, der anvendes inden for de enkelte aldersgrupper. Modellen betyder samtidig at Ældre- og Handicapforvaltningen selv finansierer 30 % af det demografiske behov gennem effektiviseringer. I 2019 er der tildelt demografiregulering på i alt 27,2 mio. kr. I 2019 nødvendiggør omprioriteringer, at der sker en yderligere egenfinansiering af demografien på i alt 7,4 mio. kr. og at der gennemføres et moderniserings- og effektiviseringskatalog på i alt 22,4 mio. kr. Kataloget indeholder en bred vifte af effektiviseringer og servicereduktioner. Budgetforslaget indeholder endvidere en reduktion vedrørende læger på plejehjem og dokumentation på plejehjem. Klippekortsordningen giver borgerne på plejehjem mulighed for personaleledsagelse til individuelle, valgfrie aktiviteter. Ordningen har i 2017 og 2018 været finansieret af statslige puljer, men omlægges til ordinær drift fra Ordningen videreføres med kun mindre justeringer i serviceniveauet. Samlet set indeholder budget ,8 mio. kr. til klippekortsordningen. Moderniserings- og Effektiviseringskatalog realiseres næste fuldt ud Ældre- og Handicapudvalget har ultimo maj fremsendt forslag til moderniserings- og effektiviseringskatalog. Kataloget indeholdt forslag til reduktioner for på i alt 40,5 mio. kr. svarende til 1,5% af serviceudgifterne. Med budgetforslag 2019 realiseres hele moderniserings- og effektiviseringskataloget på nær en påtænkt reduktion af serviceniveauet på plejehjem. Kataloget indeholder en bred vifte af effektiviseringer og servicereduktioner på både ældreområdet, handicapområdet og det administrative område. Opførelse af nyt plejehjem som erstatning for Elmely Med budgetforslag 2019 er der skabt mulighed at opføre et nyt plejehjem med 75 boliger som erstatning for Plejehjemmet Elmely, der som følge af konsolideringsplanen afvikles ved lejeaftalens udløb i Ældre- og Handicapudvalget anbefaler, at plejehjemmet ses i sammenhæng med Stigsborgområdets øvrige kommunale tilbud. Med opførelsen af det nye plejehjem fortsætter det planlagte arbejde med udbygning og fornyelse af plejeboligerne i Aalborg Kommune. Øvrige anlægsprojekter Herudover er der bevilget anlægsbudget til en mindre renovering på Plejehjemmet Vestergården og etablering af forbindelsesgang mellem Firkløveret og Solsiden i Nibe. Opførelsen af det planlagte plejehjem i Klarup afventer afklaring af, om det nuværende Hellashøj kan omdannes til familieboliger.

4 Sektor Serviceydelser for ældre Budget - Sektor Serviceydelser for ældre Beløb i kr p/l 2019-p/l Udgifter Indtægter Refusion Netto Ikke rammebelagte driftsudg. Udgifter Indtægter Refusion Netto Sektor i alt, nettodrift Anlæg Udgifter Indtægter Rammejustering Netto Sektorens budget og formål Vi fremmer borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk. På Ældreområdet er der fokus på rehabilitering døgnet rundt med udgangspunkt i den enkelte borgers liv og ønsker for fremtiden. Målet er, at støtte borgeren i selv at kunne klare så mange gøremål i hverdagen som muligt frem for at yde kompenserende hjælp. Driftsaktiviteter i 2019 Sektoren serviceydelser for ældres budget omfatter de tilbud og ydelser, der er rettet mod målgruppen ældre. Dette er opdelt på forskellige serviceområder med angivelse af nettobudget i 2018 og Midler vedrørende den demografiske udvikling er i 2018 fordelt på serviceområder på baggrund af demografimodellens forudsætninger. Den endelige fordeling mellem serviceområder afventer Ældre- og Handicapudvalgets stillingtagen til budgetfordelingen.

5 Driftsaktiviteter p/l kr. pct p/l kr. pct. Hjemmepleje , ,3 Madservice , ,3 Serviceydelser på plejehjem , ,9 Hjemmesygepleje , ,5 Aktivitetstilbud , ,9 Træningstilbud , ,3 Hjælpemidler og kørsel , ,3 Øvrige områder , ,6 Ikke rammebelagte driftsudg. Ældreboliger ,0-1, ,2 Statsrefusion ,0-0, ,1 I alt driftsaktiviteter , Væsentlige budgetændringer fra 2018 til 2019 (drift) I tabellen nedenfor fremgår de væsentligste budgetændringer i budgetforslag 2019.

6 1.000 kr. Serviceændringer Lov og cirkulæreprogram (Hospicepladser, individuel handicapkørsel, aflastning pårørende mv.) Befolkningsudvikling - demografi Yderligere egenfinansiering demografimodel Merindtægter på takster (Mad) -400 Modernisering- og effektiviseringskatalog Yderligere adm. Besparelse -213 Klippekort på plejehjem Plejehjemslæger Dokumentation på plejehjem Tomgangshusleje -200 Projekt "Ord og tal" 800 Tekniske ændringer Lønstigning B Trepartsmidler - overført til anden sektor -246 Sats og Takstregulering inkl. regulering for Kopi og print - fordeling af potentiale (IT-budget) -198 Andel af elindkøb -305 Ændret organisering - børnetræning Omlagt klippekortspulje Flytning af demensafdeling VUK Fra anlæg til drift Indkøbsaftale - inkontinenshjælpemidler Reduktion af konsolideringspulje

7 Udvalgte nøgletal samt aktivitets- og budgetforudsætninger Befolkningsudvikling 67+ år årige Indeks årige Indeks Indeks I alt 67+ årige Indeks Udvalgte nøgletal samt aktivitets- og budgetforudsætninger Antal timer praktisk hjælp Antal brugere af praktisk hjælp heraf antal brugere der har valgt privat leverandør Gennemsnitligt antal leverede timer pr. uge pr. bruger 0,58 0,58 Antal timer personlig pleje Antal brugere af personlig pleje heraf antal brugere der har valgt privat leverandør Gennemsnitligt antal leverede timer pr. uge pr. brugere 4,78 4,70 Antal plejehjem(ultimo året) Antal plejehjemsboliger(ultimo året) Antal brugere af hjemmesygeplejen i gns pr måned Antal aktivitetscentre/aktivitetshuse Antal modtagere af træningstilbud (SEL 86 + SUL 140 ) Anlægsprojekter i 2019 I tabellen nedenfor fremgår de væsentligste anlægsprojekter i budgetforslag Der henvises i øvrigt til investeringsoversigten for Anlægsprojekter kr. Erstatningsbyggeri for Lollandshus - Markusgården Erstatningsbyggeri for Elmely Ombygning Madservice

8 Sektor Tilbud for mennesker med handicap Budget - Sektor Tilbud for mennesker med handicap Beløb i kr p/l 2019-p/l Udgifter Indtægter Refusion Netto Budgetgaranterede udg. Udgifter Indtægter Refusion Netto Ikke rammebelagte driftsudg. Udgifter Indtægter Refusion Netto Sektor i alt, nettodrift Anlæg Udgifter Indtægter Netto Sektor i alt, netto Sektorens budget og formål Vi fremmer borgerens mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk. På Handicapområdet tilbyder vi rådgivning, behandling og pædagogisk støtte til udvikling af færdigheder, der styrker den enkelte i at leve et liv med samme muligheder som alle andre. Driftsaktiviteter i 2019 Sektoren tilbud for mennesker med handicap omfatter de tilbud og ydelser, der er rettet mod målgruppen handicappede.

9 Den endelige fordeling mellem serviceområder afventer Ældre- og Handicapudvalgets stillingtagen til budgetfordelingen. Driftsaktiviteter p/l kr. pct p/l kr. pct. *1 Visitationen Voksen Handicap Handicapafdelingen Administrationsafdelingen Kvalitets- og innovationsafdelingen Budgetgaranterede udgifter Handicapkompenserende ydelser Refusion Ikke rammebelagte driftsudg. Refusion særligt dyre enkeltsager I alt driftsaktiviteter Væsentlige budgetændringer fra 2018 til 2019 (drift) I tabellen nedenfor fremgår de væsentligste budgetændringer i budgetforslag kr. Serviceændringer Udvikling på handicapområdet Særlige socialpsykiatriske pladser Udgiftspres på handicapområdet Designplan - Finansiering via effekt af plan Moderniserings- og effektiviseringsprogram Analyse elindkøb besparelse -137 Administrativ besparelse -162 Rammebeløb til vedligehold m.v Tekniske ændringer Lønregulering Trepartsmidler - overført til anden sektor -177 Lov og cirkulæreprogram 760 Sats- og takstregulering 2.742

10 Budgetgaranterede udgifter kr. Tekniske ændringer Lov og cirkulæreprogram 13 Sats og takstregulering 51

11 Udvalgte nøgletal samt aktivitets- og budgetforudsætninger Udvalgte nøgletal samt aktivitets- og budgetforudsætninger Køb af pladser ved Handicapafdelingen Dagtilbud Bostøtte Botilbud Køb af pladser ved andre myndigheder Dagtilbud Bostøtte Botilbud Salg af pladser Dagtilbud Bostøtte Botilbud Personlig hjælperordning SEL SEL Anlægsprojekter i 2019 I tabellen nedenfor fremgår de væsentligste anlægsprojekter i budgetforslag Der henvises i øvrigt til investeringsoversigten for Anlægsprojekter kr. Erstatningsbyggeri for Syrenbakken Nyt behandlingscenter samt samling af Nøddehuset

12 Sektor Myndighedsopgaver og administration Budget - Sektor Myndighed og Administration Beløb i kr p/l 2019-p/l Udgifter Indtægter Netto Sektor i alt, nettodrift Anlæg Udgifter Indtægter Netto Sektor i alt, netto Sektorens budget og formål Målet med aktiviteterne er at understøtte leverancen af serviceydelser og tilbud af høj kvalitet til forvaltningens brugere, samt skabe et godt grundlag for at træffe administrative og politiske beslutninger. Myndighedsfunktionerne skal sørge for, at borgerne får en effektiv, korrekt og fleksibel behandling inden for de gældende rammer og kvalitetsstandarder. Driftsaktiviteter i 2019 Myndighedsfunktionerne sikrer at der er en fælles og ensartet serviceniveau på tværs af kommunen. Administrationsafdelingen, Direktørens Sekretariat og Kvalitets- og Innovationsenheden varetager overordnede styrings-, udviklings- og planlægningsopgaver inden for økonomi, IT og personale. Hertil kommer analyse- og sekretariatsopgaver p/l kr. pct p/l kr. pct. Myndighedsafdelingen , ,8 Administrationsafd. og sekretariat , ,2 I alt driftsaktiviteter

13

14 Væsentlige budgetændringer fra 2018 til 2019 (drift) I tabellen nedenfor fremgår de væsentligste budgetændringer i budgetforslag kr. Serviceændringer Lov og cirkulæreprogram (databeskyttelsesforordning, forebyggelse af konkurser mv Efterlevelse af databeskyttelsesforordningen 900 Rammereduktion i myndighedsog centraladministration Yderligere administrativ besparelse - andel -525 Tekniske ændringer Lønstigning B Sats og takstregulering inkl. regulering for Andel elindkøb -20 Trepartsmidler - korrektion mellem sektorer 423 Anlægsprojekter i 2019 I tabellen nedenfor fremgår de væsentligste anlægsprojekter i budgetforslag Der henvises i øvrigt til investeringsoversigten for Anlægsprojekter 2019 El-/hybridbiler 850

Godkendelse af Budgetfordeling sektor serviceydelser for ældre

Godkendelse af Budgetfordeling sektor serviceydelser for ældre Punkt 4. Godkendelse af Budgetfordeling 2019 - sektor serviceydelser for ældre 2018-059507 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget at Budgetfordelingen for Sektor Serviceydelser

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret budget 2018

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret budget 2018 Budgetfordeling 2018 - Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2019 Noter Sektor: Serviceydelser for ældre Budgetfordeling 2018 Ændringer 2018* Korrigeret budget 2018 Oplæg til budgetfordelig 2019 1.000 kr. Netto Netto Netto Netto

Læs mere

I alt Myndighedsafdelingen

I alt Myndighedsafdelingen Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2016 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2015 Forv.regnskab 2015 Oplæg budgetfordeling 2016 1.000 kr. Udgifter Indtægter Netto Netto Udgifter

Læs mere

Budgetfordeling Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1

Budgetfordeling Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1 Budgetfordeling 2018 - Sektor Tilbud for mennesker med Handicap - Bilag 1 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2018 r Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Budgetfordeling 2017 Ændringer 2017* Korrigeret

Læs mere

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering.

Budgetfordeling 2014 indenfor sektor Serviceydelser for ældre - orientering. Punkt 5. Budgetfordeling 2014 indenfor sektor "Serviceydelser for ældre" - orientering. 2013-46690. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, at at at budgetfordeling 2014

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2017 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2016 Forv.regnskab 2016

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2017 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2016 Forv.regnskab 2016 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2017 r Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2016 Forv.regnskab 2016 Oplæg budgetfordeling 2017 1.000 kr. Netto Netto Myndighedsafdelingen Serviceudgifter

Læs mere

I alt Myndighedsafdelingen

I alt Myndighedsafdelingen Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2015 Noter Sektor: Tilbud for mennesker med handicap Korrigeret budget 2014 Forv.regnskab 2014 Oplæg budgetfordeling 2015 1.000 kr. Udgifter Indtægter Netto Netto Udgifter

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner August 9 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2019 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Bilag 1: Budgetfordeling Sektor Serviceydelser for ældre

Bilag 1: Budgetfordeling Sektor Serviceydelser for ældre Bilag 1: Budgetfordeling 2018 - Sektor Serviceydelser for ældre Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2018 Noter Sektor: Serviceydelser for ældre Budgetfordeling 2017 Ændringer 2017* Korrigeret budget 2017

Læs mere

Økonomisk styring Ældre- og Handicapforvaltningen. Introduktion - Ældre- og Handicapudvalgets møde d. 31. januar 2018

Økonomisk styring Ældre- og Handicapforvaltningen. Introduktion - Ældre- og Handicapudvalgets møde d. 31. januar 2018 Økonomisk styring Ældre- og Handicapforvaltningen Introduktion - Ældre- og Handicapudvalgets møde d. 31. januar 2018 Fokus og disposition Økonomisk styring Administrationsafdelingens ansvarsområder o Budget-

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre Punkt 2. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 på sektor Serviceydelser for ældre 2015-060470 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget, At budgetfordeling 2016 for sektor Serviceydelser

Læs mere

Økonomirapport. maj Forvaltningsledelse og Udvalg Ældre- og Handicapforvaltningen

Økonomirapport. maj Forvaltningsledelse og Udvalg Ældre- og Handicapforvaltningen maj 2016 Økonomirapport Forvaltningsledelse og Udvalg Ældre- og Handicapforvaltningen 3.000 2.500 2.000 1.500 1.000 500 0 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Læs mere

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE

14. juni 2018 Demografimodel. Sektor tilbud for mennesker med handicap. Budget Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE 14. juni 2018 Demografimodel Sektor tilbud for mennesker med handicap Budget 2019 Anna Houlberg AALBORG KOMMUNE Indhold 1) Indledning og baggrund... 2 2) Elementer i demografimodellen... 3 1.1 Enhedspriser

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2019 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen. Ældre- og Handicapforvaltningen

Ældre- og Handicapforvaltningen. Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen Ældre- og Handicapforvaltningen Drifts- og anlægsregnskab for Ældre- og Handicapforvaltningen - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto

Læs mere

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2014

Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2014 Bilag 1: OPLÆG TIL BUDGETFORDELING 2014 Afstemning - godkendt ramme 1.065.257 425.742 639.515 1.085.988 382.292 703.696 1.097.046 385.454 711.592 Forventet overførsel fra sektor serviceydelser for ældre

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap Punkt 6. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap 2015-061565 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at budgetfordeling 2016 for sektor Tilbud for mennesker med

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner Juli 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner August 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner 2018 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke rammebelagte

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner Oktober 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner September 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke

Læs mere

Kompetencefordeling mellem Ældre- og Handicapudvalget, rådmanden og forvaltningen i Aalborg kommune.

Kompetencefordeling mellem Ældre- og Handicapudvalget, rådmanden og forvaltningen i Aalborg kommune. 19. marts 2014 Kompetencefordeling mellem, rådmanden og forvaltningen i Aalborg kommune. I forbindelse med indførelsen af mellemformstyre med delt administrativ ledelse, er det i styrelsesvedtægten for

Læs mere

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner

Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring. Definitioner November 2017 Økonomirapport - Ordforklaring og definitoner Ordforklaring Serviceudgifter: Serviceudgifter dækker over alle kommunens udgifter til den daglige drift af kommunens serviceproduktion. Ikke

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Godkendelse af den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017

Godkendelse af den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017 Punkt 4. Godkendelse af den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017 2017-009252 Borgmesterens Forvaltning indstiller, at godkender den kommenterede virksomhedsrapport januar - april 2017. Beslutning:

Læs mere

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mio. kr.)

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mio. kr.) November 2014 Samlet - Drift (Nettoudgifter i mio. kr.) Måned Budget Forbrug Forbrugsprocent Jan 197.804 231.527 9,8 Feb 395.609 439.474 18,5 Mar 593.413 578.152 24,4 Apr 791.218 804.390 33,9 Maj 989.022

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder:

Socialudvalgets samlede udgifter. Socialudvalgets udfordringer de kommende år Udfordringerne på Socialudvalgets område kan inddeles i 4 hovedområder: FORSLAG TIL BUDGET 2014 SOCIALUDVALGET Socialudvalgets opgaver Udvalgets mission er At bidrage til, at Socialforvaltningens brugere får mulighed for at udvikle og udnytte egne ressourcer til at realisere

Læs mere

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder

Nr Overskrift Beskrivelse Bevillingsændring. Effektivisering investering implementering. Justering af serviceniveau. Påvirker andre områder Sektor Serviceydelser for ældre 1 Træningsbudgettet på Budgettilpasning i lyset af mindreforbrug i 2017. 86 Behovet er ændret bl.a. som følge af øget brug af Digirehab samt generel øget fokus på visiteringspraksis.

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Budgetfordeling Serviceydelser for ældre

Budgetfordeling Serviceydelser for ældre Budgetfordeling 216 - Serviceydelser for ældre Bilag 2 pleje (1. kr.) B217 B27 lens fordelingskriterier: Udgifter, løn 43132 Fordelt i Myn. på baggrund af forbrug i 216, 14,3 % i Affo og 85,7 % i Stom

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Orientering om Etablering af enheden Fremdrift

Orientering om Etablering af enheden Fremdrift Punkt 5. Orientering om Etablering af enheden Fremdrift 2018-041695 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s orientering: Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalgets

Læs mere

MÅL & BUDGET 2011-2012

MÅL & BUDGET 2011-2012 MÅL & BUDGET 2011-2012 Serviceområdernes formål Serviceområdernes budget 2011 Serviceområdernes mål og resultatkrav ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN DECEMBER 2010 2 FORORD Her er Mål & -2012 for Ældreog

Læs mere

Generelle bemærkninger, budget

Generelle bemærkninger, budget 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet Inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

Budgetfordeling Serviceydelser for ældre Bilag 1

Budgetfordeling Serviceydelser for ældre Bilag 1 Samlet oversigt - niveau 1 Budgetfordeling 2016 (1.000 kr.) Myndigheds Serviceudgifter Hjemmepleje 425.170 0 0 425.170 Madservice 7.385 0 0 7.385 Serviceydelser på plejehjem 29.955 633.544 0 663.499 Hjemmesygepleje

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale 1, Storemosevej 19, Vodskov

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Mødelokale 1, Storemosevej 19, Vodskov Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Mødet den 07.08.2019 kl. 09.00-15.00 Mødelokale 1, Storemosevej 19, Vodskov Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens

Læs mere

Samlet oversigt - niveau 1

Samlet oversigt - niveau 1 Samlet oversigt - niveau 1 Budgetfordeling 2014 (1.000 kr.) Ældre og Sundhed Serviceudgifter Hjemmepleje 381.024 0 0 381.024 Madservice 7.390 0 0 7.390 Serviceydelser på plejehjem 26.369 636.051 0 662.420

Læs mere

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4

Serviceudgifter Skoler 2.207,6-241, , ,8-226, ,0-15,9 Administration 34,2-0,4 33,8 36,6-0,4 36,2-2,4 Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Skoler 2.207,6-241,5 1.966,1 2.208,8-226,8 1.982,0-15,9

Læs mere

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Budgetområdebeskrivelse, Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: Plejehjem/ældreboliger Hjemmepleje Hjemmesygepleje Dagcentre, herunder for demente

Læs mere

Budgetstyringsprincipper 2019

Budgetstyringsprincipper 2019 Budgetstyringsprincipper 2019 Sektor tilbud for mennesker med handicap Indhold Baggrund... 2 Overordnede budgetstyringsprincipper... 2 Bestiller-Udfører-Modtager modellen (BUM-model)... 2 Budgetmodellen

Læs mere

Årshjul for budgetlægningen for 2018 i Ældre- og Handicapforvaltningen

Årshjul for budgetlægningen for 2018 i Ældre- og Handicapforvaltningen Til Ældre- og Handicapudvalget Sagsnr./Dok.nr. 2016-071827 / 2016-071827-1 Økonomiafsnittet. Ældre- og Handicapforvaltningen Storemosevej 19 9310 Vodskov Init.: LOEK 01-02-2017 Årshjul for budgetlægningen

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mil. kr.)

Samlet - Drift (Nettoudgifter i mil. kr.) Marts 2014 Samlet - Drift (Nettoudgifter i mil. kr.) Måned Budget Forbrug Forbrugsprocent Jan 195.471 231.527 9,9 Feb 390.942 439.474 18,7 Mar 586.413 578.152 24,6 Apr 781.884 Maj 977.355 Jun 1.172.826

Læs mere

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling)

1. Budget 2019 med overslagsårene (1. behandling) Økonomiudvalget 27. august 2018 1. Budget 2019 med overslagsårene 2020-2022 (1. behandling) Sagsnr. Initialer ANSO Åbent Sagsfremstilling Drøftelse og indstilling af teknisk budgetforslag 2019 til 1. behandling

Læs mere

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017

Kilde: Budget- og regnskabstal for Københavns Kommune, 2017 korrigeret for fejlkonteringer, jf. socialforvaltningens regnskabsbemærkninger 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april 2018 Bilag 5: Borgere med handicap I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne.

Budgettet dækker hele den kommunale virksomhed, det vil sige udgifter til drift og anlæg samt indtægterne. 1. Generelt Ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for det kommende år og tre overslagsår. Budgettet skal behandles to gange i byrådet med

Læs mere

Budgetstyringsprincipper 2018

Budgetstyringsprincipper 2018 Budgetstyringsprincipper 2018 Sektor tilbud for mennesker med handicap Indhold Baggrund... 2 Overordnede budgetstyringsprincipper... 2 Bestiller-Udfører-Modtager modellen (BUM-model)... 2 Budgetmodellen

Læs mere

Serviceniveau og styring på voksenområdet. - Nogle eksempler

Serviceniveau og styring på voksenområdet. - Nogle eksempler Serviceniveau og styring på voksenområdet - Nogle eksempler De centrale emner i et serviceniveau og styring på voksenområdet: 1. Behov: - Tydelige kriterier for at få adgang til hjælp - Tydelige mål for

Læs mere

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Handicap og Psykiatri hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg.

Der er udfordringer i 2016, som samlet beløber sig til 25,4 mio. kr. på Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Økonomi & Effekt Holbæk, den 25. maj 2016 Handlingsplan for at sikre overholdelse af Budget 2016 Kerneområdet Aktiv Hele Livet Økonomisk udvikling Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg. Budgettet

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.52 Tilbud til ældre pensionister 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle aldersgrupper når det gælder visiterede ydelser

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Bemærkninger til budget opfølgning 1. april Handicapområdet

Bemærkninger til budget opfølgning 1. april Handicapområdet 2-5-2018 Bemærkninger til budget opfølgning 1. april 2018 - Handicapområdet Området forventer et samlet merbrug på 15,8 mio. kr., fordelt med 4,7 mio. kr. inden for selvforvaltning og 11,1 mio. kr. uden

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Faxe kommunes økonomiske politik

Faxe kommunes økonomiske politik Formål: Faxe kommunes økonomiske politik 2013-2020 18. februar Faxe kommunes økonomiske politik har til formål at fastsætte de overordnede rammer for kommunens langsigtede økonomiske udvikling og for den

Læs mere

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding.

Helsingør Kommune har derudover en række botilbud både med og uden døgnbemanding. Budgetområ debeskrivelse, Budgetområ de 618 Særlig Sociål Indsåts 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 618 Særlig Social Indsats omfatter: Botilbud (midlertidigt og længevarende ophold) Socialpædagogisk

Læs mere

Budgetstrategi Budget Januar 2018

Budgetstrategi Budget Januar 2018 Budgetstrategi Budget 2019-22 Januar 2018 Indholdsfortegnelse Budgetstrategi 2019-22 2 Fase 1: Forberedelse og idégenerering 3 Forårsseminar den 20-21. april 2018 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces 5

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk Forord I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Målog Indsatser

Målog Indsatser Mål og Indsatser 2017-2018 Kerneopgaven Vi fremmer borgernes mulighed for at leve en Forord selvstændig tilværelse. Det gør vi sammen med borgerne og deres netværk I Ældre- og Handicapforvaltningen er

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.52 Tilbud til ældre pensionister Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter hjælp og omsorg til ældre borgere over 65 år, samt alle

Læs mere

1 Driften - oversigter

1 Driften - oversigter 1 Driften - oversigter 2 Driften De følgende sider viser Direktionens forslag til driftsbudget for 2019. Forslaget er opstillet ud fra Økonomi- og Indenrigsministeriets bestemmelse om, at Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan)

Bilag 2: Investeringsplan. Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Bilag 2: Investeringsplan Flere borgere i egen bolig - Investering i botilbudsindsatserne for borgere med sindslidelse (5-årsplan) Investeringsplan flere borgere i egen bolig Behovsanalysen af botilbudsområdet

Læs mere

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2019

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2019 Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2019 Indholdsfortegnelse Side Borgmesterens Forvaltning By- og Landskabsforvaltningen Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Ældre- og

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Fredensborg Kommune. Rammerne for Budget Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon

Fredensborg Kommune. Rammerne for Budget Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon Fredensborg Kommune Rammerne for Budget 2020-2023 Ved direktør Mads Toftegaard og økonomichef Claus Chammon Regnskab 2018 Re gnska bsre sulta t 2 0 18 (1.000 kr.) Re gnska b 2 0 18 I. De t ska tte fina

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området (Udkast) 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden vises budgetbeløbene for 2013: Mio. kr. Udgift Indtægt Netto Særlige dagtilbud og særlige

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2017 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2017-044872 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Fælles kommunale udgifter, drift, gives

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen. Ældre- og Handicapforvaltningen

Ældre- og Handicapforvaltningen. Ældre- og Handicapforvaltningen Drifts- og anlægsregnskab for - sektoropdelt Beløb i mio. kr. Drift Regnskab Korrigeret Afvigelse Udgift Indtægt Netto Udgift Indtægt Netto Netto Sektor Serviceydelser for Ældre 1.808,1-274,0 1.534,0 1.802,8-270,9

Læs mere

Høring: Handleplan , Udvikling og omstilling af handicapområdet.

Høring: Handleplan , Udvikling og omstilling af handicapområdet. Punkt 7. Høring: Handleplan 2014-2017, Udvikling og omstilling af handicapområdet. 2013-37668. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Beskæftigelsesudvalget har Handleplan 2014-2017, Udvikling

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr.

Nærværende notat beskriver de mulige potentialer på fagområdet Pleje og Træning, som svarer til en samlet årlig besparelse på 14,1 mio. kr. Sagsnr. 274223 Brevid. 2242773 NOTAT: Temaanalyse på ældre- og træningsområdet 11. december 2015 Konklusion Som en del af budgetforliget for 2016 indgår, at der skal frembringes et grundlag for en vurdering

Læs mere

Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov

Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Notat vedr. økonomi. Opmærksomhedspunkter og handlemuligheder Socialudvalget har ved flere lejligheder drøftet den økonomiske situation for politikområder voksenhandicap. Senest på Socialudvalgsmødet 3.

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningen

Ældre- og Handicapforvaltningen 10. januar 2018 Ældre- og Handicapudvalg Rådmand Jørgen Hein Direktør Jan Nielsen Direktørens Sekretariatet Sekretariatschef Kirstine Kejser Administrationsafdeling Vicedirektør Bo Blicher Pedersen Kvalitets-

Læs mere

Relationer. høringsudgave. rykker

Relationer. høringsudgave. rykker Relationer høringsudgave rykker Nogen er der for dig Du er der for nogen Et liv i samspil... I Aalborg Kommune står vi for en professionel indsats, og det indebærer helt oplagt tæt samarbejde om den situation,

Læs mere

- Statslige vilkår - Hvordan ser basisbudgettet ud? - Særlige temaer - Videre forløb

- Statslige vilkår - Hvordan ser basisbudgettet ud? - Særlige temaer - Videre forløb Budgetlægning 2015-2018 Basisbudget 2015-18: - Statslige vilkår - Hvordan ser basisbudgettet ud? - Særlige temaer - Videre forløb MED, Råd m.fl, 21. August 2014 Danmark er presset på vækst Vækst i BNP

Læs mere

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2018

Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2018 Udvalgenes kommentarer til virksomhedsrapporten for januar-marts 2018 Indholdsfortegnelse Side Borgmesterens Forvaltning 2 By- og Landskabsforvaltningen 3 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 5 Ældre-

Læs mere

Foreløbigt regnskab 2016

Foreløbigt regnskab 2016 Foreløbigt regnskab 2016 Hermed fremsendes bemærkninger til det foreløbige regnskab 2016 for Aalborg Kommune under følgende overskrifter: 1. Foreløbig resultatopgørelse pr. 7. marts 2017 2. Forventet overførsel

Læs mere

Ældre- og Handicapforvaltningens budgetområder

Ældre- og Handicapforvaltningens budgetområder Ældre- og Handicapforvaltningens budgetområder 19. April 2017 Indhold Introduktion til budgetproces Præsentation af Sektor serviceydelser for ældre Lovgrundlag Organisering af opgaven Økonomi og aktivitet

Læs mere

Mål og Midler Ældreområdet

Mål og Midler Ældreområdet Fokusområder Den demografiske udvikling på ældreområdet: Det er velkendt, at vi står over for en demografisk udfordring. De næste mange år vil der blive flere ældre og særligt antallet af +80-årige vil

Læs mere

Budgetområde 619 Omsorg og Ældre

Budgetområde 619 Omsorg og Ældre Budgetområde 619 Omsorg og Ældre 1. Indledning Hovedydelserne på budgetområde 619 Omsorg og Ældre omfatter: Plejehjem/ældreboliger Hjemmepleje Hjemmesygepleje Dagcentre, herunder for demente Rehabilitering

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende skatter, dataanalyser og rammebeløb - Tillægsbevilling 2016

Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende skatter, dataanalyser og rammebeløb - Tillægsbevilling 2016 Punkt 8. Godkendelse af tillægsbevillinger vedrørende skatter, dataanalyser og rammebeløb - Tillægsbevilling 2016 2016-065083 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til Borgmesterens Forvaltning

Læs mere