Status for implementering af ny budgetmodel på KU REKTORSEKRETARIATET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status for implementering af ny budgetmodel på KU REKTORSEKRETARIATET"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 7. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 28. MARTS 2019 Vedr. Status for implementering af ny budgetmodel på KU REKTORSEKRETARIATET Sagsbehandler Koncern-økonomi og Rektorsekretariatet Direktionen vedtog i forlængelse af bestyrelsesmødet den 28. januar 2019 ny budgetmodel for Københavns Universitet (KU). Dette notat giver status for implementeringen af den nye budgetmodel. NØRREGADE KØBENHAVN DIR MOB Aktiviteter siden sidste bestyrelsesmøde Efter vedtagelsen af ny budgetmodel på KU har direktionen primært haft fokus på at kommunikere hovedelementerne i modellen til hele organisationen såvel ledelse som den enkelte medarbejder på KU s tre organisatoriske niveauer: institutter, fakulteter og fællesadministrationen. Dette fokus udsprang bl.a. fra en anbefaling fra bestyrelsesudvalget for ny budgetmodel, hvor vigtigheden af en synlig kommunikationsindsats blev fremhævet som en central del af implementeringen. I den ledelsesrettede kommunikation indkaldte direktionen L80-kredsen (dekanater, institutledere, fakultetsdirektører m.fl.), økonomichefer og institutadministratorer til informationsmøde kort efter vedtagelsen, jf. tabel 1. Informationsmødet blev fulgt op med KUnet-nyhed med videointerview af universitetsdirektøren. Nyheden blev offentliggjort samtidig med et temasite på KUnet, hvor hovedelementerne i modellen blev beskrevet sammen med en supplerende FAQ. Derudover har der været fokus på at forberede den strategiske budgetdialog på de kommende målplansmøder, som afvikles hhv. marts og april for institutter og fakulteter samt april og maj for fakulteter og direktion. Der er meldt basisbudgetrammer ud til fakulteterne, hvori centralisering af huslejebudgetterne indgår. Samtidig er det tydeliggjort hvor meget bidragsmodellen 1 andrager de enkelte fakulteter. cts@adm.ku.dk REF: CTS 1 Bidragsmodellen indebærer, at fakulteterne bidrager til finansieringen af de centralt afholdte fællesomkostninger ud fra omsætningen på den eksternt finansierede virksomhed.

2 På L80-mødet den 18. marts blev der lagt særlig vægt på forandringsperspektivet i lederkredsen. Tidligere kommunaldirektør og ekstern lektor på CBS Klaus Majgaard fremhævede udfordringerne ved generelle styringsforandringer i større offentlige organisationer, og påpegede at organisationens forandringsmodenhed vil blive afgørende for hvor bredt og dybt den nye budgetmodel implementeres. Endelig mødtes rektor med direktionen i Novo Nordisk Fonden d. 5. marts, som udviste forståelse for, at budgetmodellen er et internt KU-anliggende. Der er samtidig blevet afsendt breve til de 10 største private fonde, som yder forskningstilskud til KU 2. Fondene tegner sig for samlet 83 pct. af de bevillingstilsagn, som KU modtog i perioden Det påtænkes samtidig at informere UFM, de offentlige forskningsfonde samt øvrige interessenter. Den medarbejderrettede kommunikation har bestået i en KUnet-nyhed med videointerview af rektor samt afvikling af stormøder på campusserne. Direktionen besøgte således i februar og marts de fem store campusser, hvor medarbejderne fik mulighed for at stille spørgsmål til budgetmodellen. Der har generelt været et fint fremmøde til stormøderne, og der har især været spurgt ind til den eksternt finansierede virksomhed, herunder bidragsmodellen. I perioden marts-maj vil fokus være på at understøtte den strategiske budgetdialog samt at udarbejde en detaljeret implementeringsplan, som fremlægges for bestyrelsesudvalget for ny budgetmodel på mødet i maj. SIDE 2 AF 7 Tabel 1. Oversigt over aktiviteter siden sidste bestyrelsesmøde Dato Aktivitet 28. januar Bestyrelsen behandler direktionens forslag til ny budgetmodel og bakker op om forslaget. Direktionen vedtager derefter ny budgetmodel på KU. 30. januar Direktionen orienterer L80 samt økonomichefer og institutadministratorer om hovedelementerne i ny budgetmodel. Temasite om ny budgetmodel offentliggøres. 22. februar Stormøde på CSS for medarbejdere på SAMF. Bestilling på materiale til målplansmøderne, herunder budgetforslag fra fakulteter, udsendt til fakulteterne. 28. februar Stormøde på Søndre Campus for medarbejdere på HUM, JUR og TEO. 4. marts Stormøde på Nørre Campus og Frederiksberg Campus for medarbejdere på SCIENCE 5. marts Rektor mødes med direktionen i Novo Nordisk Fonden 6. marts Universitetsdirektøren orienterer om ny budgetmodel ved fyraftensmøde for studenterrepræsentanterne i Akademisk Råd. 7. marts Stormøde på Panum (Mærsk Tårnet) for medarbejdere på SUND 18. marts L80-møde, hvor direktionen giver status efter campus-stormøderne 29. marts Breve fra rektor sendes til de 10 største private fonde, som KU modtager forskningstilskud fra. Brevet forklarer hovedindholdet i bidragsmodellen. april Stormøde for medarbejdere i fællesadministrationen 2 Se vedlagt eksempel på brev til Novo Nordisk Fonden.

3 Konkrete implementeringsinitiativer Det er en forudsætningen for implementeringen af den nye budgetmodel, at den skal køre i forskellige spor, hvoraf nogle har en kort tidshorisont på et par måneder, mens andre dele vil strække sig over en årrække. Implementeringen skal ske i et bredt samarbejde, hvor det vil være nødvendigt at justere modellen i takt med, at erfaringer gøres. Samtidig er det vigtigt, at de første initiativer igangsættes hurtigt for at bevare momentum i forandringsprocessen. På den baggrund er de første initiativer igangsat, og den videre planlægning af initiativerne vil afspejle de samme hensyn. Selve implementeringen og planlægningen heraf vil ske i faser, der giver mulighed for at korrigere indsatser på baggrund af erfaringerne. Dette er illustreret i figuren neden for, jf. figur 1. SIDE 3 AF 7 Figur 1. Udkast til faseinddelt implementeringsplan (illustration) Grundlaget for institutters og fakulteters indikative budgetlægning og budgetprognose i den strategiske målplan 2019, er de tildelte budgetrammer i Det samme vil være tilfældet i 2020, hvis KUs samlede økonomi fortsat kan rumme det. Derved sikres stabilitet i overgangsperioden, hvor nøgletalsunderstøttelse og forskellige praksisser skal udvikles og implementeres. I 1. kvartal er grundlaget for den strategiske budgetdialog blevet forberedt, og i 2. kvartal 2019 vil fokus være på at understøtte den strategiske budgetdialog ifm. målplansmøderne med fakulteterne. For fakulteter og institutter er der derudover en stor opgave i forhold til at tilrettelægge og gennemføre budgetdialogen på det organisatoriske niveau så vidt muligt efter de samme principper.

4 Målplansmøderne mellem hhv. institut og fakultet samt fakultet og institut afvikles i løbet af marts og april samt april og maj. Her skal budgetdialog og ressourceallokering for første gang kobles med de strategiske indsatser i målplanerne. Det følger det strategiske årshjul, som blev tilpasset ifm. vedtagelsen af den nye budgetmodel, jf. figur 2. Figur 2. Oversigt over nye processer på KU SIDE 4 AF 7 Der er planlagt en evaluering af forårets strategiske budgetdialog, som gennemføres i juni På den baggrund kan der vise sig behov for at justere i tilrettelæggelsen, herunder også i de nøgletal, som indgår i dialogen. I dialogen mellem fakulteter og institutter kan der fx være brug for supplerende fakultets- /institutspecifikke nøgletal, således at budgetmodellen bliver styringsrelevant på det niveau, hvor der budgetteres. Der er tale om en videreudviklingsopgave, som løses i et samarbejde mellem fællesadministrationen, fakulteterne og institutterne. I 2. halvår af 2019 vil der blive set på hvordan de økonomiske aspekter af det tværgående samarbejde mellem institutter og fakulteter håndteres i den nye budgetmodel. Budgetmodellen fjerner nogle af de væsentligste barrierer for det tværgående samarbejde ved at give mere ensartede vilkår, og med dette som udgangspunkt skal der udvikles fælles praksisser for håndteringen af økonomien i de tværgående samarbejder. Det nye koncept for månedsopfølgning og justering af de hidtidige kvartalsrapporter er forberedt og implementeres i løbet af første halvår På området for eksternt finansieret virksomhed er den nye model for bidrag til dækning af indirekte tværgående følgeomkostninger under implementering ifm. forårets strategiske budgetdialog. Derudover igangsættes i 2. kvartal tre koordinerede indsatser (spor), og et yderligere spor igangsættes i 3. kvartal af Sporene samler de øvrige initiativer på EV-området, der indgik i vedtagelsen af budgetmodellen.

5 a) Implementering af full-cost-principper Sporet har til formål at fastlægge principper og retningslinjer for full-cost budgettering samt udarbejdelse og implementering af en standardberegningsmetode for forskningsrelaterede følgeomkostninger med tilhørende værktøjer b) Systemunderstøttet ansøgningsproces: Fælles proces og faste roller (fase 1) Sporet har til formål at etablere et samlet procesoverblik for styringsprocesserne på området for ekstern virksomhed og implementere en fælles systemunderstøttet ansøgningsproces på EV-området, hvorefter alle fakulteter benytter NIMBUS med udgangen af c) Systemunderstøttet ansøgningsproces: Fælles standarder og værktøjer (fase 2) Sporet har til formål at implementere en række systemunderstøttede standardværktøjer til ansøgningsprocessen. Derudover udarbejdes en plan for det videre arbejde med fælles standarder og processer på EV-området. d) Konsolidering af governance og videre udvikling af NIMBUS Sporet har til formål at sikre et robust grundlag for NIMBUS som fælles pre-award-system for universitetet, herunder at forberede og gennemføre overdragelsen af NIMBUS til KU-IT s systemportefølje SIDE 5 AF 7 På bygningsområdet gennemføres beslutningen om centralisering af huslejebudgettet ifm. udarbejdelsen af budgettet for I de udmeldte budgetrammer til fakulteterne er denne ændring indarbejdet. Næste skridt er udarbejdelse af strategier på bygningsområdet. Denne indsats forberedes i første halvår af 2019 og udarbejdelse af strategierne forventes påbegyndt i andet halvår. Den nye budgetmodel stiller krav om en fælles dataunderstøttelse af budgetdialogen og de øvrige styringsprocesser i modellen. På de væsentligste områder er KU dækket af eksisterende systemer. Ift. den strategiske budgetdialog og opfølgningen herpå vil den centrale Business Intelligence-enhed på KU være en koordinerende og understøttende aktør. Universitetet har et omfangsrigt katalog af nøgletal, som dog ikke i alle tilfælde er defineret ensartet på tværs af universitetet. Den centrale Business-Intelligence-enhed vil koordinere etableringen af ensartede definitioner og fælles systemunderstøttelse af nøgletal. Der kan ved den øvrige data- og systemunderstøttelse på nogle områder være brug for supplerende eller nye løsninger, og der er især brug for at se på sammenhængen mellem systemerne. Klar og tydelig kommunikation til ledere og medarbejdere har fra starten været en forudsætning for en succesfuld implementering af den nye budgetmodel. I implementeringsplanen er dette derfor et væsentligt indsatsområde gennem hele implementeringsforløbet. Behovet for kommunikations må forventes at ændre sig i takt med at implementeringen skrider frem, og de konkrete kommunikationsindsatser planlægges derfor løbende i en tæt dialog med ledere på alle niveauer.

6 På mødet i L80 den 18. marts gav universitetets ledere input og gode råd til det videre implementeringsarbejde. Her blev der lagt meget stor vægt på kommunikation og på betydningen af, at lederne har gode kommunikationsredskaber. Der er stort fokus på, at der fortsat formidles en tydelig, fælles narrativ om behovet for forandring. Der lægges tilsvarende vægt på, at der kommunikeres konkret og direkte frem for abstrakt om forandringens indhold, og det som kommer til at ske. Det står højt på dagsordenen, at der er transparens i beslutningerne, og at myter om det modsatte håndteres i kommunikationen. Inputtet fra L80-mødet indgår i den videre planlægning af kommunikationsindsatsen. Den nye budgetmodel stiller nye krav til ledelse og administration på institut og fakultetsniveau. Derfor indeholder denne plan også initiativer, der understøtter denne forandring gennem dialog og efteruddannelse. På mødet i L80 den 18. marts gav universitetets ledere input til de kompetencebehov, som den nye budgetmodel indebærer for lederne og for organisationen i bredere forstand. Forslagene vil danne grundlag for konkrete initiativer i implementeringsarbejdet. SIDE 6 AF 7 Forberedelse af implementeringsprogram Implementeringen af den nye budgetmodel kræver en høj grad af koordination mellem forskellige indsatser, der er nødvendig for at opnå forandring. Samtidig lægges der vægt på, at implementeringen sker løbende og ved en høj grad af integration og forankring i organisationen. Disse hensyn stiller en række krav til organiseringen af implementeringen med hensyn til ledelse og styring af implementeringen og med hensyn til tilrettelæggelse af de konkrete implementeringsinitiativer. Disse krav opfyldes bedst ved en programstuktur, der er tæt forankret i ledelsesorganisationen og ikke fungerer som en særskilt eller parallel organisation. De konkrete initiativer kan være organiseret som projekter eller som opgaver, der forankres og løses direkte i driftsorganisationen. Der kan også være tale om opgaver eller selvstændige projekter, der ikke indgår direkte i programmet, hvor koordinationen med programmet er sikret på en fast og aftalt måde, der muliggør sammenhæng og overblik. Figur 3 giver et illustrativt eksempel på hvordan implementeringen kan organiseres, idet den endelige organisering er under udarbejdelse.

7 Figur 3. Eksempel på mulig governance i implementeringsprogrammet SIDE 7 AF 7 Forankring i ledelsesorganisationen En succesfuld implementering af budgetmodellen afhænger af, at den forankres i ledelsesorganisationen. Ledere på alle niveauer skal fungere som forandringsagenter og påtage sig et ansvar for implementeringen. Princippet om forankring i ledelsesorganisationen betyder, at den overordnede og tværgående styring af implementeringen forankres i direktionen og ved de eksisterende overordnede ledelsesfora, Ledelsesteamet (LT) og Fællesadministrationens ledelsesteam (FA-LT), Økonomiudvalget på KU (ØKU), universitetets administrative netværk inden for forsknings og innovation (KANFI) mv. Fakulteterne kommer til at spille en central rolle i implementeringen. Det vil være fakulteterne, som skal understøtte, at implementeringen af budgetmodellen sker på institutterne. Hvert fakultet vil derfor skulle nedsætte en implementeringsorganisation med ansvar for organisatorisk forberedelse og gennemførelse. Den nærmere organisering af implementeringsarbejdet på fakulteterne vil afhænge af fakultets størrelse, organisering og andre lokale forhold. L80 gav på dets møde den 18. marts en række råd til, hvad det er centralt at forholde sig til i det videre implementeringsarbejde. Forslagene fra L80 vil blive indarbejdet i den samlede implementeringsplan.

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG

APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ OG KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 69, den 29. oktober 2013 Pkt. 9B. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 3. OKTOBER 2013 Vedr.: APV 2012 Initiativer på KU-niveau HR ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET

Notat om afslutning og opfølgning på skærpet tilsyn REKTORSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 09. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 21. MAJ 2012 Vedr.: Notat om afslutning og opfølgning

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af uddannelser Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk September 2013 (revideret juni/dec.2014, april/sep.2015, dec. 2016, okt. 2018) Sagsnr.: 2018-412-01052 Procedure for selvevaluering

Læs mere

KU s egenkapital - disponeringer KONCERN-ØKONOMI

KU s egenkapital - disponeringer KONCERN-ØKONOMI KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 80, den 27. oktober 2015 Pkt. 5b. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 19. OKTOBER 2015 Vedr.: KU s egenkapital - disponeringer KONCERN-ØKONOMI

Læs mere

Notat om SDU s uddannelsesberetning

Notat om SDU s uddannelsesberetning SDU Uddannelseskvalitet Notat om SDU s Sidst revideret, juni 2018 sdu.dk/uddannelseskvalitet Kolofon Dokumentets status: Gældende Godkendt pr.: 13. juni 2018 Godkendt af: Direktionen Gældende for: SDU

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 62. 19. april 2012 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 12. APRIL 2012 Vedr.: Pkt. 9. Strategiopfølgning:

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser.

Proces Processen fra bestyrelsens beslutning d. 15. september frem til en endelig forelæggelse for bestyrelsen er inddelt i faser. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 5. Bilag 1. SAGSNOTAT 1. OKTOBER 2011 Vedr.: Input fra fakulteterne til beslutningsgrundlag, der skal forelægges bestyrelsen inden udgangen

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 8. Bilag 3. Københavns Universitets bestyrelse. Styrkelse af kommunikation om universitetsvalget

Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 8. Bilag 3. Københavns Universitets bestyrelse. Styrkelse af kommunikation om universitetsvalget KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 8. Bilag 3 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 26. MAJ 2015 Vedr.: Sagsbehandler: Styrkelse af kommunikation om universitetsvalget

Læs mere

Grøn Campus på KU organisering og udfordringer.

Grøn Campus på KU organisering og udfordringer. Grøn Campus på KU organisering og udfordringer. Seminar om energibesparelser på universiteterne Tomas Refslund Poulsen, Teamleder for Grøn Campus på KU Fire campusområder i det centrale København City

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU AMKU S A G S N O T A T 16. NOVEMBER 2011 Vedr.: Arbejdspladsvurdering (APV) 2012 Nedsættelse af APV-koordinationsudvalg Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid

Læs mere

Grøn satsning på Københavns Universitet

Grøn satsning på Københavns Universitet DFM: Morgenmad med mening Grøn satsning på Københavns Universitet Lisbet Michaelsen, projektleder, Grøn Campus http://klima.ku.dk/groen_campus/ 1. Lidt om Københavns Universitet 2. Universitetets klimaindsats

Læs mere

Evaluering af KU s Strategi 2016

Evaluering af KU s Strategi 2016 Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31. januar 2017 Punkt 4. Bilag 5. Evaluering af KU s Strategi 2016 Sammenfatning 08/12/2016 2 Baggrund og metode for evalueringen Evalueringen af Strategi 2016 er gennemført i

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 5. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Status på tilpasningsplanen pr

Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 5. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Status på tilpasningsplanen pr KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 5. Bilag 2. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 24.NOVEMBER Vedr. Status på tilpasningsplanen pr. 1. 11. 2016 Sagsbehandler

Læs mere

AAU Proces- og IT governance

AAU Proces- og IT governance AAU it services Selma Lagerlöfs Vej 300 9 2 2 0 A A L B O R G Ø S T S A G S B E H A N D L E R : P R O C E S - & P O R T E F Ø L J E L E D E R K A S P E R S Ø N D E R G A A R D A N D E R S E N T + 4 5 9

Læs mere

Indstilling Det indstilles at bestyrelsen drøfter status på fusionen og tager vedlagte orientering til efterretning.

Indstilling Det indstilles at bestyrelsen drøfter status på fusionen og tager vedlagte orientering til efterretning. 20190328 Bilag 9.1. INDSTILLING Status på fusionen Til orientering Københavns Professionshøjskole 21. marts 2019 Indstilling Det indstilles at bestyrelsen drøfter status på fusionen og tager vedlagte orientering

Læs mere

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed

3. Rigsrevisionens undersøgelse af tilskudsfinansieret forskningsvirksomhed KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 56, 26. oktober 2011 Pkt. 7. Bilag 1. Bestyrelsen SAGSNOTAT 10 OKTOBER 2011 Vedr.: Afrapporteringsnotat nr. 3 Sagsbehandler: Rektorsekretariatet REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

kademisk Råd Akademisk Råd Forum Møde afholdt Mandag den 21. november 2016 kl Sted Lok. 039, Købmagergade 46 Torben Rytter Kristensen

kademisk Råd Akademisk Råd Forum Møde afholdt Mandag den 21. november 2016 kl Sted Lok. 039, Købmagergade 46 Torben Rytter Kristensen K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T T E O L O G I S K E F A K U L T E T kademisk Råd M Ø D E R E F E R A T 2. FEBRUAR 2017 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt Mandag den

Læs mere

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN

Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt. 4. Bilag 1 SAGSNOTAT 15. MARTS 2018 Sag Revisionsprotokollat til årsrapport 2017 REGNSKABSSEKTIONEN ENHEDEN FOR REGNSKAB OG EKSTERN

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets kvalitetspolitik. Uddannelsesberetningen bidrager

Læs mere

Vedr.: SCIENCE Studiemiljøsatsning programbeskrivelse for indsatsen i 2015 Sagsbehandler: Allan Birkmose, SCIENCE Ledelsessekretariat

Vedr.: SCIENCE Studiemiljøsatsning programbeskrivelse for indsatsen i 2015 Sagsbehandler: Allan Birkmose, SCIENCE Ledelsessekretariat K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T 12. MARTS 2015 Vedr.: SCIENCE Studiemiljøsatsning 2014-2016 programbeskrivelse

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter

Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmer af HSU SAGSNOTAT 11. MARTS 2009 Vedr.: Sagsbehandler: Karen Boesen Status for APV for trivslen/det psykiske arbejdsmiljø på fire fakulteter 1. Baggrund

Læs mere

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net

Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T LT HSU S A G S N O T A T 19. APRIL 2011 Vedr.: Status for APV handlingsplaner registreret i Defgo.net HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ OG SAMARBEJDE Sagsbehandler:

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Delegationsinstruks økonomi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Delegationsinstruks økonomi, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Revideret 12.06.2013/20.06.2013/17.09.2013/05.10.2013 Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Ø Sagsbehandler: Dorthe Bach/TVA Telefon: 9940 9213 Email: dob@adm.aau.dk Dato: 15.01.2015

Læs mere

Målbillede for kontraktstyring. Juni 2018

Målbillede for kontraktstyring. Juni 2018 Målbillede for kontraktstyring Juni 2018 1 Introduktion Opstilling af målbillede Målbilledet for kontraktstyringen i Signalprogrammet (SP) definerer de overordnede strategiske mål for kontraktstyring,

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Stillings- og personprofil. Vicedirektør med ansvar for Koncern-økonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET

Stillings- og personprofil. Vicedirektør med ansvar for Koncern-økonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Stillings- og personprofil Vicedirektør med ansvar for Koncern-økonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Maj 2017 Opdragsgiver Københavns Universitet Adresse Nørregade 10 1165 København K Telefon: 35 32 26 26 www.ku.dk

Læs mere

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet

Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet 1. Indledning Aftale om anden organisering af arbejdsmiljøarbejdet på Københavns Universitet I henhold til Finansministeriets cirkulære af 1. juni 2011 om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

KU s praksis for anvendelse af rankings FORSKNING & INNOVATION

KU s praksis for anvendelse af rankings FORSKNING & INNOVATION KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 98, d. 28. jan. 2019 Pkt. 7. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. JANUAR 2019 Vedr. KU s praksis for anvendelse af rankings FORSKNING & INNOVATION

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Vejledning til implementering af styringsgrundlaget

Vejledning til implementering af styringsgrundlaget Vejledning til implementering af styringsgrundlaget Indledning Implementering og forankring af styringsgrundlaget er afgørende for, at grundlaget bliver anvendt i praksis. Det er med andre ord centralt

Læs mere

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet

Brev fra rektor Til alle KU s ansatte. Organisation og strategi. Kære ansatte ved Københavns Universitet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Brev fra rektor Til alle KU s ansatte Organisation og strategi 13. JUNI 2006 Kære ansatte ved Københavns Universitet REKTOR Universitetet står overfor at skulle

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2. HSU-møde den 13. april. pkt. 3.2 bilag A

Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2. HSU-møde den 13. april. pkt. 3.2 bilag A Bestyrelsesmøde nr. 83, den 27. april 2016 Pkt. 6. Bilag 2 HSU-møde den 13. april pkt. 3.2 bilag A S A G S F R E M S T I L L I N G 7. ARPIL 2016 Opgørelse til HSU over tilpasninger efter afsluttet partshøringsfase

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec Pkt. 4b. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 4b. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. NOVEMBER 2018 Vedr. Danske Universiteters og Danske Studerendes Fællesråds

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg

Perspektiv- og Investeringsplanen for bygningsområdet på KU Sagsbehandler: Koncern-økonomi og Campus Plan & Byg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 41, 15. september 2009 Pkt. 06 Bilag 3. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 7. SEPTEMBER 2009 Vedr.: Perspektiv- og Investeringsplanen

Læs mere

Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU, jf. afrapportering til rektor pr. 1. oktober 2015 Sagsbehandler Uddannelsesservice

Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU, jf. afrapportering til rektor pr. 1. oktober 2015 Sagsbehandler Uddannelsesservice KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 83, d. 27. april 2016 Pkt. 12. Bilag 4 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 15. APRIL 2016 Vedr. Sammenfatning af status for uddannelseskvalitet på KU,

Læs mere

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse

Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse Bestyrelsesmøde nr. 93, d. 30. januar 2018 Pkt. 4. Bilag 1 Forretningsorden for Københavns Universitets bestyrelse I medfør af 176, stk. 2 i vedtægt for Københavns Universitet fastsættes herved følgende

Læs mere

Fokus på Vækst og Resultater

Fokus på Vækst og Resultater Fokus på Vækst og Resultater Øget vækst - et pejlemærke i Strategi 2016 I strategi 2016 har vi defineret Øget vækst som, at vi skal udnytte de fordele, der er forbundet med Hedensted Kommunes beliggenhed

Læs mere

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013

det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2013 det samfundsvidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 213 Forord Denne folder forklarer fakultetets budgetmodel og beskriver hovedtallene i fakultetets budget for 213. Budgetmodellen er en

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Mål for kerneopgaver 6 Mål for intern administration 8 Gyldighedsperiode og rapportering

Læs mere

Status på fase 2: 300 mio.kr. med effekt fra Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 6. Bilag 1. Købehavns Universitets bestyrelse

Status på fase 2: 300 mio.kr. med effekt fra Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 6. Bilag 1. Købehavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 84, den 8. juni 2016 Pkt. 6. Bilag 1 Købehavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 24. MAJ 2016 Vedr. Status på tilpasningsplanen ved Q1 2016 Sagsbehandler Koncern-økonomi

Læs mere

Aarhus Kommune på Folkemødet 2017

Aarhus Kommune på Folkemødet 2017 Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 27. januar 2017 Aarhus Kommune på Folkemødet 2017 Planlægning af Aarhus Kommunes fælles deltagelse på Folkemødet på Bornholm i 2017. 1. Resumé

Læs mere

Strategi 2016 på HUM: Ramme med udvalgte indsatsområder

Strategi 2016 på HUM: Ramme med udvalgte indsatsområder D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til VIP, TAP og studerende på HUM S A G S N O T A T 27. FEBRUAR 2012 Vedr.: Strategi 2016 på HUM: Ramme med udvalgte

Læs mere

Ansattes syn på trivsel og tilfredshed på KU

Ansattes syn på trivsel og tilfredshed på KU Bestyrelsesmøde nr. 79, den 4. juni 2015 Pkt. 5. Bilag 1 Ansattes syn på trivsel og tilfredshed på KU Resultater fra trivsels- og tilfredshedsmåling for ansatte gennemført for anden gang i november 2014

Læs mere

Uddannelsesberetning

Uddannelsesberetning Bilag 4 - Formålsbeskrivelse for uddannelsesberetningen Uddannelsesberetning Formål og beskrivelse af anvendelse Formål Uddannelsesberetningen er et formaliseret værktøj til opfølgning på Syddansk Universitets

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til ØU ØU aflæggerbord 30/8 2016: Optimering og kvalitetsudvikling på løn- og personaleområdet, finansiering af handlingsplan til sikring af

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Moderniseringsstyrelsen 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2016 5 Policylignende kerneopgaver 5 Mål for intern administration 6 Gyldighedsperiode

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER KOMPETENCEUDVIKLING SOM UNDERSTØTTELSE AF AAU STRATEGIEN INDENFOR UNDERVISNING, FORSKNING OG VIDENSSAMARBEJDE Formålet med indsatsen Formålet med indsatsen er at

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Lønkontrol Implementeringsguide

Lønkontrol Implementeringsguide Lønkontrol Implementeringsguide Marts 2015 Indhold 1. Forord 3 2. Baggrund 3 3. Forandringsområder 4 4. Faser i processen 5 5. Forankring og videnressourcer 5 6. Hvordan kan det gribes an? 6 7. Hvor skal

Læs mere

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 97, d. 6. dec. 2018 Pkt. 6. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 27. NOVEMBER 2018 Vedr. Baggrundsnotat vedr. uddannelsesportefølje UDDANNELSESSERVICE

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser

Indhold. Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektplan for: Tværfaglige og tværfakultære uddannelser Projektleder Jens Dolin, Institutleder, Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Øster Voldgade 3 1350 København K Telefon: +45 353-20420 Telefon

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet

Proces for udpegning af to nye eksterne medlemmer af KU s bestyrelse med indtræden pr. 16. september 2017 Sagsbehandler Rektorsekretariatet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Bestyrelsesmøde nr. 86 d. 6. december 2016 Punkt 13. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 24. NOVEMBER 2016 Vedr. Proces for udpegning af

Læs mere

Løsning af akut og langsigtet intranetbehov på KU

Løsning af akut og langsigtet intranetbehov på KU K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Direktionen S A G S N O T A T 15. JANUAR 2007 Vedr.: Løsning af akut og langsigtet intranetbehov på KU FUSIONSSEKRETARIATET Sagsbehandler: Claus Qvistgaard Baggrund

Læs mere

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune

Notat. Bilag: Kommissorium 1.0. Kommissorium for Medborgerskabsudvalget. Den 30. januar 2014. Aarhus Kommune Notat Bilag: Kommissorium 1.0 Den 30. januar 2014 Kommissorium for Medborgerskabsudvalget Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Baggrund Byrådet vedtog 6. november 2013 at nedsætte et Medborgerskabsudvalg

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET

KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 66, den 24. januar 2013 Pkt. 6A. Bilag A2 KØBENHAVNS UNIVERSITET APV 2012 PRÆSENTATION I BESTYRELSEN D. 24.1.2013 83% ER TILFREDSE MED DERES JOB SOM HELHED 29% ER MEGET TILFREDSE OG

Læs mere

Kommissorier for ledelsesfora

Kommissorier for ledelsesfora Notat Kommissorier for ledelsesfora Ramme for ledelsesorganisationen Dato: 18. marts 2019 Sags nr.: 00.15.00-A00-37-13 Sagsbehandler: SFZ Albertslund er kendt for en stor grad af borgerdeltagelse i den

Læs mere

december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering

december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering december 2017 Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Indhold Uddannelse af administratorer og superbrugere... 223 Uddannelse af institutionsadministratorer

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social

Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Model for uddannelsesevaluering v. School of Business and Social Sciences Indledning Nedenstående model tager udgangspunkt i den overordnede model for uddannelsesevaluering på Aarhus Universitet og baserer

Læs mere

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler

PARATHEDSMÅLING. Bedre brug af hjælpemidler PARATHEDSMÅLING Bedre brug af hjælpemidler Indhold Introduktion til anvendelse af dokumentet 3 Resume af parathedsmålingen 4 Fælles og konkrete mål med implementeringen 6 Organisering og ledelse 9 Medarbejdere

Læs mere

Samarbejdsaftale om implementering af Statens Budgetsystem

Samarbejdsaftale om implementering af Statens Budgetsystem Samarbejdsaftale om implementering af Statens Budgetsystem 4. marts 2019 SBS Formålet med samarbejdsaftalen er at sikre forventningsafstemning, ansvarsdeling og rettidig planlægning forud for implementeringen

Læs mere

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet. Dokumentnr.

Til Økonomiudvalget. Sagsnr Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet. Dokumentnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forsinkelser af KMD's leverancer til Monopolbruddet Baggrund Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune besluttede

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

SDU Erhverv. Kurser og konferencer. Marts 2014

SDU Erhverv. Kurser og konferencer. Marts 2014 1 SDU Erhverv Kurser og konferencer Marts 2014 2 Forskningsbaseret efteruddannelse Syddansk Universitets Efteruddannelse tilbyder kurser og konferencer opdateret med den nyeste forskningsbaserede viden.

Læs mere

Tværgående Strategi projekter - overblik

Tværgående Strategi projekter - overblik Bestyrelsesmøde nr. 100, d. 17. juni 2019 Pkt. 7. Bilag 1 Tværgående Strategi 2023- projekter - overblik Rektorsekretariatet Maj 2019 Projekterne og strategiens temaer Over linjen: Er igangsat Under linjen:

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Revisionsprotokollat af 8.

Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse. Vedr. Revisionsprotokollat af 8. KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 99, d. 8. april 2019 Pkt. 5. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 14. MARTS 2019 Vedr. Revisionsprotokollat af 8. april 2019 Sagsbehandler Koncern-økonomi

Læs mere

Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement

Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement Analyse af økonomistyringsniveauet i Københavns Kommune - supplement Indledning Deloitte Revisionsaktieselskab har som led i forberedelsen af den kommende revision for 2009 gennemført en interviewbaseret

Læs mere

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN

ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN ARTS INTERNE ORGANISERING PBA. PROBLEMANALYSEN OVERSIGT 1. Diagnosen ekspertgruppens og analysepanelets 2. Uni- og fakultetsledelsens forslag 3. ARTS-strukturens historik 4. Hvilke principper og målsætninger

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering

Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Artikel 5: Organisering af superbrugere samt planlægning af uddannelsesforløb og ressourceallokering Uddannelse af administratorer og superbrugere Netcompany gennemfører følgende uddannelsesforløb inden

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2013

Kommunikationsstrategi 2013 Kommunikationsstrategi 2013 4 STYRKER x 3 MÅLGRUPPER x 3 TRIN Baggrund Kommunikationsstrategien 4 x 3 x 3 er sammen med kommunikationspartnerne udviklet af den nyetablerede fælles kommunikationsafdeling

Læs mere

Procedure for systematiske undervisningsevalueringer og - opfølgninger ved Det Naturvidenskabelige Fakultet; Gældende fra studieåret 2010/2011

Procedure for systematiske undervisningsevalueringer og - opfølgninger ved Det Naturvidenskabelige Fakultet; Gældende fra studieåret 2010/2011 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Procedure for systematiske undervisningsevalueringer og - opfølgninger ved Det Naturvidenskabelige

Læs mere

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET

Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Akademisk Råd SAMF MØDEREFERAT- ÅBEN UDGAVE 15. JANUAR 2019 Forum Akademisk Råd SAMF LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Torsdag den 6. december

Læs mere

Administration. Når selskaber varetager de rigtige opgaver rigtigt og derigennem udvikler hele selskabet.

Administration. Når selskaber varetager de rigtige opgaver rigtigt og derigennem udvikler hele selskabet. Administration Når selskaber varetager de rigtige opgaver rigtigt og derigennem udvikler hele selskabet. Fra strategi til resultater i forsyningssektoren 2 Når selskaber varetager de rigtige opgaver rigtigt

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ struktur for kommunens organisation (jf. notat af 31. oktober 2013).

Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ struktur for kommunens organisation (jf. notat af 31. oktober 2013). Notat Til: HovedMED-Udvalget Kopi til: Fra: Direktionen 18. april 2016 Sags id: 16/8709 Forslag til justering af organiseringen i Velfærd Den 18. december 2013 vedtog Assens Kommunes Byråd en ny administrativ

Læs mere