I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget."

Transkript

1 Sagsnr P Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen CBUs økonomiske situation på baggrund af foreløbigt regnskab for 2014 Dette notat er udarbejdet som bilag til sag til Børne- og Skoleudvalgets møde den 2. februar 2015 om orientering om økonomien for politikområdet Børn og Unge. Budgetopfølgningen efter første halvår 2014 viste, at der kunne forventes budgetoverholdelse i En senere opfølgning viste et forventet merforbrug på ca. 2,5 mio. kr. på grund af nye uforudsete opgaver. Nu foreligger en foreløbig regnskabsopgørelse, der viser et merforbrug på 6,5 mio. kr. Udsvinget på ca. 4 mio. kr. skyldes ikke nyt forbrug. Det er ikke første gang, at prognoserne på området viser større udsving, som ikke kan tilskrives ekstra opgaver. Der er derfor sat et fokus på, hvordan der kan etableres administrative rutiner, der giver sikrere prognoser. Derudover sætter merforbruget spørgsmålstegn ved grundlaget for anbringelsesbudgettet for 2015 ligesom det i det hele taget øger den økonomiske udfordring på området. Notatet forholder sig til Årsag til fejl i prognosticeringen Etablering af en sikrere prognosemetode Årsag til merforbruget i 2014 Konsekvenser for budget 2015 Plan for indsatser til at skabe balance i budgettet Årsager til fejl i prognosticeringen På området for plejefamilier og opholdssteder har der været anvendt for lave priser i vores prognose. Der har derudover været en svag stigning i følgeudgifterne til anbringelserne. I vores prognose for udgifter til anbringelser på døgninstitutioner har der været en konkret fejlregistrering i regnearket, som vi ikke har opdaget. I budgetteringen af udgifter til Den Matrikelløse Døgninstitution har der manglet registrering af en anbringelse i nogle måneder i prognosen. Der har i 2014 været en enkeltstående udgift på i alt 1,4 mio. kr. til hjemmehjælp til en pige med handicap. Denne udgift har ikke været registreret korrekt og størstedelen af udgiften (ca. 1 mio. kr.) faldt til betaling i december Udgifterne til aflastning er steget sidst på året. Prognosen på området har været baseret på fremskrivning af forbrugsprocenter, hvilket har været utilstrækkeligt. Side 1 af 5

2 Etablering af en sikrere prognosemetode En sikrere prognosemetode vil kræve flere kontroller. Fremskrivning af forbrugsprocenter er for usikkert. Specielt når der sker en ændring i centrets tilgang til løsning af opgaverne. Budgetteringen af anbringelsesudgifter på basis af forventet udgift med en procentvis forventet følgeudgift er ligeledes for usikker. Det kan ikke undgås, at der fra de mere end 40 forskellige medarbejdere, der registrerer foranstaltningerne, bliver begået fejl. Der skal derfor etableres kontrolsystemer, der kan opsamle disse fejl i tide. Det kræver en højere bemanding af den rent administrative del af centret. Da der samtidig er et stort pres på opgaverne med den borgerbetjenende del af centret med et påbud fra Arbejdstilsynet om deres opgavemængde, presser det centrets samlede administrative ressourcer. Hovedprincipperne for en ny prognosemetode er, at fremme en præcis registrering hos den konkrete sagsbehandler at etablere kontrolsystemer, der opfanger betydende fejl i registreringerne at sikre at alle prognoseredskaber er tilgængelige og gennemsigtige at alle prognoser på områder med stort volumen og/eller stor usikkerhed løbende opdateres for konkrete bogførte udgifter. De områder, der til næste budgetopfølgning vil være prognosticeret på denne måde vil være Særtakster Familieplejer Opholdssteder Unge på eget værelse Betaling til andre kommuner Udgifter til Den Matrikelløse Døgninstitution Ekstraudgifter til Hollænderhusene Eksterne døgninstitutioner Aflastning Årsag til merforbruget i 2014 Politikområdet er groft sag opdelt i fire underområder: Anbringelser Forebyggende Øvrige udgifter Selvforvaltning Forebyggelsesområdet har et merforbrug på ca. 0,3 mio. kr. Det på trods af, at der er afholdt en særskilt enkeltstående udgift som nævnt på ca. 1,4 mio. kr. Det Øvrige udgifter med blandt andet STU, merudgifter og tabt arbejdsfortjeneste viser et mindreforbrug på 0,2 mio. kr.

3 Der blev for 2014 for første gang lagt et mere detaljeret budget for anbringelserne. Det er derfor muligt mere præcist at se, hvor afvigelserne mellem budget 2014 og det foreløbige regnskab er. Det gennemsnitlige antal anbringelser for 2014 var 246 mod et budget på 243. Antallet af anbringelser startede i 2014 med 254 og sluttede på 234. Det gennemsnitlige antal anbragte i 2013 var godt 260. Der er således sket et fald i antallet af anbragte på 6-7 %. Faldet er imidlertid ikke så stort, som budgetteret. Det manglende fald har specielt været på socialpædagogiske opholdssteder. Der har ikke været den budgetterede stigning i andelen af anbringelser, der sker i plejefamilier, hvorimod målet om stigning i netværksanbringelser er indfriet. Af nedenstående tabel fremgår afvigelsen i budget, antal og gennemsnitspris i forhold til budgettet. Det skal understreges, at der er tale om foreløbige regnskabstal. Anbringelsestype Afvigelse i saldo Afvigelse i antal Afvigelse i gennemsnitspris Afvigels af pris i % Familiepleje kr kr % Netværksfamiliepleje kr kr % Opholdssteder kr kr % Kost- og efterskoler kr kr % Eget værelse kr kr % Øvrige bemærkninger til anbringelser Antallet af døgninstitutionsanbringelser har levet op til budgettets mål. Der har været et mindreforbrug på eksterne døgninstitutioner og på sikrede døgninstitutioner, mens der har været et merforbrug på egne døgninstitutioner og på særtakster. Der er derudover specielt to områder på anbringelser, hvor forbruget har oversteget budgettet. Det drejer sig om sager, hvor Næstved Kommune betaler for sager, som andre kommuner agerer i. Næstved kommune er betalingskommune, mens andre kommuner er handlekommune. Der var i budgettet afsat 1 mio. kr. til imødegå tab for tidligere år i sager, hvor Næstved Kommune er pålagt at være betalingskommune. Sådanne sager har i alt kostet godt 2,3 mio. kr. i 2014, hvilket altså er 1,3 mio. kr. mere end budgetteret. Udgiften til betaling til andre kommuner overskrider budgettet med knap 1,8 mio. kr. Det skyldes en stigning på to sager samt at gennemsnitsprisen på disse anbringelser er steget med 6 % mere end forudsat. Ovenstående giver lidt mere end de 6 mio. kr. som anbringelsesområdet har overforbrugt. Resten er mindre afvigelser.

4 Konsekvenser for budget 2015 CBU fremlagde i november 2014 et anbringelsesbudget, som krævede en reduktion i udgifterne på ca. 4 mio. kr. i forhold til en fremskrivning af det anbringelsesmønster, der kunne konstateres i oktober Denne fremskrivning byggede imidlertid på de samme forkerte gennemsnitspriser, som lå til grundlag for prognosen. Der skal derfor laves en ny beregning af, hvor stor udfordringen med at få tilpasset forbruget til budgettet er i En sådan beregning kan ikke laves endnu, men der vil være en øget udfordring på reduktion af priser på Familiepleje samt på antallet af anbringelser på opholdssteder. Derudover skal findes kompenserende besparelser for de øgede udgifter til betaling til andre kommuner. Nogle af de ekstraudgifter, der har været i 2014 kan med rimelighed forventes at være engangsudgifter, som ikke vil have en virkning på forbruget i Administrationen regner på disse udgifter og fremlægger et revideret anbringelsesbudget for Børne- og Skoleudvalget den 16. marts Det nye anbringelsesbudget vil angive de forandringer, der skal til for at budgettet kan overholdes. Plan for indsatser til at skabe balance i budgettet Det er ikke nyt, at der skal tages initiativer for at reducere udgifterne i Men den samlede nødvendige effekt af disse initiativer skal øges. De områder, der handles på er: Anbringelsesmønster. o En større del af anbringelserne skal ske i billigere anbringelsesformer som familiepleje, netværksfamiliepleje, kostskoler, efterskoler og eget værelse. o Der rettes et tilsvarende fokus på aflastninger o Evaluering af om egne tilbud kan erstattes af billigere tilbud, men bevare forsyningssikkerhed. Gennemsnitsprisen på familiepleje. o Udgifter til familiepleje gennemgås med henblik på en samlet reduktion i udgiften til såvel vederlag som følgeudgifter. Indsatser til at løfte kompetencerne i familier med børn med handicap, med henblik på at mindske behovet for aflastning og anbringelse. Etablering af nye mere selvhjulpne tilbud til unge. o Støttetilbud o Nyt tilbud om egen bolig Skærpelse af målkrav til handleplaner med henblik på at hurtigere opnå målene med anbringelsen og dermed afkorte anbringelsestiden og derigennem antallet af anbringelser o Bemandingen på området er øget de næste to år med henblik på at rydde op i efterslæb af undersøgelser og omstilling til blandt andet dette. Sammensatte kompenserende og supplerende initiativer som alternativ til anbringelse

5 Fortsat konkurrenceudsættelse ved valg af anbringelsestilbud. Nogle af disse initiativer er allerede sat i gang. Andre sættes i gang snarest, mens andre igen har en mere langsigtet perspektiv. Et revideret forandringsprogram fremlægges med uddybning af såvel de igangsatte som de mere langsigtede indsatser på Børne- og Skoleudvalgets møde den 13. april Der fremlægges et nyt anbringelses- og praksisgrundlag til udvalgets godkendelse til mødet den 1. juni 2015.

Sagsnr Ø Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen

Sagsnr Ø Cpr. Nr. Dato Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Sagsnr. 00.30.00-Ø00-1-16 Cpr. Nr. Dato 6-2-2016 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Notat om det foreløbige regnskabsresultat for politikområdet Børn og Unge Det foreløbige regnskabsresultat for politikområdet

Læs mere

Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget samt nye opgaver.

Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget samt nye opgaver. Sagsnr. 00.01.00-P15-2-14 Cpr. Nr. Dato 28-2-2015 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Revideret budget 2015 Der er behov for at revidere budgettet for anbringelser for 2015 på grund af fejl i beregningsgrundlaget

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. tet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er

Læs mere

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet.

Dette notat er derfor opdelt i en første del om budgetoverholdelse og en anden del om prognosernes kvalitet. Sagsnr. 00.30.00-A00-1-16 Cpr. Nr. Dato 12-3-2017 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Den økonomiske situation for politikområdet Børn og Unge Regnskabsresultatet for 2016 viser et merforbrug på ca. 6 mio.

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 30-05- Detaljeret budgetopfølgning pr. 31-05- for det specialiserede børneområde. Korr. Budget Forbrug i perioden Procent Forv. forbrug i hele Forv. Mer(-) eller mindreforbrug Samlet resultat

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde.

Detaljeret budgetopfølgning pr for det specialiserede børneområde. LEMVIG KOMMUNE 1508 Detaljeret budgetopfølgning pr. 3107 for det specialiserede børneområde. Budgetopfølgning pr. 31/07/ Forbrug i Perioden Procent Forventet forbrug i hele Korr. Budget Forv. Mer() eller

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og øvrige udgifter. Området er hovedsagelig lovreguleret i

Læs mere

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder

Familieafsnittet økonomiske indsatsområder Familieafsnittet økonomiske indsatsområder 2018-2019 Baggrund I økonomiopfølgningen til BSU/ØU i marts 2018 viser det forventede regnskab for Familieafsnittet et merforbrug på kr. 10.1 mio. kr.. Familieafsnittet

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 15,3 mio. kr. på serviceudgifterne, hvilket er 5,5 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 217. I forhold til opfølgningen pr. 31.

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2019 politikområde Børn og Unge Politikområdet dækker tilbud til børn og unge med særlige behov. Budgettet dækker over tre hovedområder, anbringelser, forebyggende indsatser og

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Emne Udviklingen i antal anbringelser Socialudvalget. Socialforvaltningen. Den 23. marts 2015

Notat. Aarhus Kommune. Emne Udviklingen i antal anbringelser Socialudvalget. Socialforvaltningen. Den 23. marts 2015 Notat Emne Udviklingen i antal anbringelser 2007 2014 Til Socialudvalget Aarhus Kommune Den 23. marts 2015 I dette notat gives et overblik over udviklingen i antal anbringelser opdelt på følgende områder.

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Udviklingen i antal anbringelser halvår 2014 Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22.

Notat. Aarhus Kommune. Udviklingen i antal anbringelser halvår 2014 Socialudvalget. Kopi til. Socialforvaltningen. Den 22. Notat Emne Til Kopi til Udviklingen i antal anbringelser 2007 1. halvår Socialudvalget Aarhus Kommune Den 22. september I dette notat gives et overblik over udviklingen i antal anbringelser opdelt på følgende

Læs mere

FORVENTET REGNSKAB-2018

FORVENTET REGNSKAB-2018 LEDELSESINFORMATION FAMILIEAFSNITTET OKTOBER 2018 FORVENTET REGNSKAB-2018 FAMILIEAFSNITTET Det seneste forventede regnskab er opgjort pr. ultimo september 2018 og viser et forventet forbrug på 116,2 mio.

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 Notat Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 1. Økonomiske udfordringer i Familieafsnittet Familieafsnittet er økonomisk udfordret med et stort merforbrug som har

Læs mere

Den samlede udfordring for 2018 ser ud til at blive 13,8 mio. kr. alt i alt

Den samlede udfordring for 2018 ser ud til at blive 13,8 mio. kr. alt i alt Sagsnr. 00.30.00-A00-1-16 Cpr. Nr. Dato 26-4-2017 Navn Sagsbehandler Thomas Carlsen Budgetudfordringer i 2018 for politikområdet Børn og Unge (Dette notat skal ses i forlængelse af bilag 11 til sag nr.

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Børne- og Familieudvalget sprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på

Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på Baggrund for forslag om reduktion i pladskapaciteten på døgnområdet Steinar Eggen Kristensen Udvikling i antal anbringelser 2006-20112011 Der har været en stigning g i antallet af døgnanbringelser g fra

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering

Udvikling i antal anbringelser halvår SOCIALE FORHOLD OG BESKÆFTIGELSE Socialforvaltningen Aarhus Kommune. Socialudvalget Orientering Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Side 1 af 7 Udvikling i antal anbringelser 2010-1. halvår 2015 Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2010 til 2015. Særligt to

Læs mere

Justering praktisk pædagogisk støtte

Justering praktisk pædagogisk støtte Justering praktisk pædagogisk støtte Serviceudgift Børne- og Familie Forebyggende foranstaltninger Kontonr.: 5212000509 Budget ændring 0,000 0,000-1,441-2,016 Nedjustering af rammen til praktisk pædagogisk

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter:

Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Svendborg kommune Familieafdelingen 19. april 2010 Notat vedr. budgetopfølgning i Familieafdelingen med beskrivelse af konsekvenser og følgeudgifter: Udgangspunkt: Familieafdelingens budget for 2010 udgør

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Børn og Unge. Overblik til Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. januar 2018

Børn og Unge. Overblik til Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. januar 2018 Børn og Unge Overblik til Børne- og Skoleudvalgets møde den 15. januar 2018 Indsatser overfor alle børn og unge Børn i optimal udvikling Specifikke behov for særlig støtte Væsentlige behov for særlig støtte

Læs mere

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG

ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG ØKONOMI FAMILIEOMRÅDET 2018 OG 2019-22 ØKONOMISK HISTORIK I dette notat er Familieområdet afgrænset til Familieafdelingen og dermed myndighedsområdet. Opgaverne består af følgende elementer: Døgninstitutioner

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009

Temaanalyse for det specialiserede børneområde. 1. Indledning. 2. Overordnet budget og udgiftsudvikling siden 2009 Temaanalyse for det specialiserede børneområde 1. Indledning Direktionen besluttede, på møde den 11.11.13, med baggrund i udgiftsog aktivitetsudviklingen på Børne- og ungeområdet, at nedsætte en arbejdsgruppe,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Bemærkninger til budget 2017 politikområde Børn og Unge Politikområdet består af udgifter til udsatte Børn og Unge. Budgettet dækker over de tre hovedområder, anbringelser, anbringelsesforebyggende indsatser

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE FAMILIE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: /10

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE FAMILIE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: /10 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE FAMILIE BUDGETOPFØLGNING 30. APRIL 2010 Guldborgsund kommune Maj 2010 Dok. nr.: 134294/10 Indledning Budget 2010 er baseret på et dispositionsbogholderi pr. 1. maj 2009 og

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Børne- og Familieudvalget Tabel 1: Børne- og Familieudvalget, drift 1.000 kr. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget incl. overførsler

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid

Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid SocialAnalyse Nr. 2 03.2017 Anbragte børn og unge Udvikling i antal og udgifter over tid Fra 2010 til 2015 er der sket et fald i både antallet af anbragte børn og unge og i andelen af anbragte ud af alle

Læs mere

Vedtaget Korrigeret Forbrug

Vedtaget Korrigeret Forbrug KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 9. april Bilag 8: Udsatte børn og unge I indeværende notat gennemgås udviklingen i budget- og regnskab, såvel som aktivitet og enhedspriser

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Institutions- og Skoleudvalget

Institutions- og Skoleudvalget Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B101 Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Kurt Scheelsbeck (C), Merete

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr

Korrigeret budget Forventet forbrug i 2019 pr Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 10,1 mio. kr. på familieområdet. Det forventede merforbrug er 0,7 mio. kr. højere end det forventede merforbrug ved den seneste opfølgning

Læs mere

Foranstaltninger for børn, unge og familier med særlige behov 6-by nøgletal

Foranstaltninger for børn, unge og familier med særlige behov 6-by nøgletal #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Kopi til Fra Sagsnr./Dok.nr. Familie- og Socialudvalget Indtast Kopi til Socialafdelingen/Økonomi- og It-afdelingen Socialsekretariat Økonomi-

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer 1. Generel indsats myndighed Forbedret sagsfremstilling/beslutningsgrundlag Kvalitativ opfølgning på målopfyldelse Gennemførsel af uddannelsesdage (i pct.) 100% 90% 100% 100% Maksimalt 45 børnesager pr.

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

NOTAT. 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget

NOTAT. 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 2. Økonomiske redegørelse 2017, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Styring af det specialiserede udsatte område

Styring af det specialiserede udsatte område Styring af det specialiserede udsatte område BKF, 14. juni 2013 v. Familie- og rådgivningschef Mette Andreassen Faglighed og økonomi hånd i hånd 1. At arbejde med en fast budgetramme på et ustyrbart område

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. august 2018

Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Budgetkontrol pr. 1. august 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/7 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder 1 Anbringelser 114.653 77.517 129.921 15.268

Læs mere

budget uden o/u budget med o/u

budget uden o/u budget med o/u Børn-, Unge- og Fritidsudvalget 1. Resume Oprindeligt Korrigeret Korrigeret Forventet Budget budget budget budget resultat afvigelse Drift I 1.000 kr. med o/u uden o/u ifht. budget uden o/u Drift i alt

Læs mere

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder.

Følgende nøgletal er udvalgt for at vise udviklingen på udmøntningen af strategiplanen på strategiens målbare områder. Bilag 1 Nøgletal på strategiplanen for Familieområdet Strategiplanen for Familieområdet 2015-2018 blev vedtaget af Udvalget for Børn og Unge i maj 2015. Administrationen er blevet anmodet om en årlig status

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Børne- og familieudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder,

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3- Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer

Bilag: Afrapportering - nøgleelementer 1. Generel indsats myndighed Forbedret sagsfremstilling/beslutningsgrundlag Kvalitativ opfølgning på målopfyldelse Gennemførsel af uddannelsesdage (i pct.) 100% 90% 100% 100% Maksimalt 45 børnesager pr.

Læs mere

Særligt to strategier findes at være afgørende for den udvikling, der ses på anbringelsesområdet.

Særligt to strategier findes at være afgørende for den udvikling, der ses på anbringelsesområdet. Notat Til Til Kopi til Socialudvalget Orientering Aarhus Kommune Udvikling i antal anbringelser 2007-1. halvår Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2007 til 1. halvår, herunder

Læs mere

ASSENS KOMMUNE. Udvalgte nøgletal vedrørende Assensmodellen

ASSENS KOMMUNE. Udvalgte nøgletal vedrørende Assensmodellen ASSENS KOMMUNE Udvalgte nøgletal vedrørende Assensmodellen Børn, Unge og Uddannelse November 2016 Nøgletal opgjort i årsværk og antal Nøgletal 1 Nøgletal 2 Nøgletal 3 Nøgletal 4 Nøgletal 5 1 Nøgletal 1

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2018 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september 2018 forventes regnskabet

Læs mere

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr.

Merforbruget er fordelt mellem børnespecialområdet på 1,0 mio. kr. og voksenspecialområdet med 22,7 mio. kr. Socialudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et merforbrug før omplaceringer på 23,7 mio. kr. Hvis omplaceringerne vedtages, ender det samlede merforbrug på 20,2 mio. kr. Merforbruget

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet

Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme: Forebyggelse/anbringelse af børn og unge udenfor hjemmet BØRNE- OG UNGERÅDGIVNING Dato: 15. marts 2016 Tlf. dir.: 4477 2919 E-mail: hbr@balk.dk Kontakt: Heidi Rostgaard Sagsid: 00.30.14-G01-2-16 Bilagsnotat vedrørende første budgetopfølgning for bevillingsramme:

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Udviklingen i antal anbringelser halvår 2016 Socialudvalget. Socialforvaltningen. Den 16.

Notat. Aarhus Kommune. Udviklingen i antal anbringelser halvår 2016 Socialudvalget. Socialforvaltningen. Den 16. Notat Emne Til Udviklingen i antal anbringelser 2010 1. halvår Socialudvalget Aarhus Kommune Den 16. september Dette notat beskriver udviklingen på anbringelsesområdet i perioden 2010 til 1. halvår Særligt

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer

Budgetopfølgning pr. 30. juni Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer opfølgning pr. 30. juni - Drift, refusion og finansiering - Omplaceringer 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. juni Korrigeret budget Forbrugsprocent Afvigelser (A) Heraf omplacering mellem udvalg/kto.

Læs mere

Notat. Andel skattepligtige 20-64-årige med en årlig indkomst under 150.000 kr. Andel personer mellem 25 og 49 år uden erhvervsuddannelse

Notat. Andel skattepligtige 20-64-årige med en årlig indkomst under 150.000 kr. Andel personer mellem 25 og 49 år uden erhvervsuddannelse Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5030 Fax +45 8888 5501 Dato: 5. oktober 2010 Sagsnr.: 201001525-69

Læs mere

kr. grundet mindreforbrug på 0-6 års området centrale budgetposter.

kr. grundet mindreforbrug på 0-6 års området centrale budgetposter. NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 4. økonomiske redegørelse 2016, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 30. september 2016 på Børneudvalgets

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK Juli 2016

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK Juli 2016 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK Juli 2016 Center for Familiepleje / Videnscenter for Anbragte Børn og Unge Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Anbringelsesstatistikken

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området

Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området Notat vedrørende udgifter på det specialiserede socialområde for børn og unge samt tiltag på området Udvikling i udgifterne I perioden fra 2011 til 2015 har udgifterne på det specialiserede socialområde

Læs mere

Bilag 1. Enhedsprisanalyse fra 6-byerne, børneområdet

Bilag 1. Enhedsprisanalyse fra 6-byerne, børneområdet Bilag 1 Enhedsprisanalyse fra 6-byerne, børneområdet Børneområdet - hovedkonklusioner Udgiftsniveau København har det højeste udgiftsniveau pr. 0-22 årige til udsatte børn og unge blandt 6-byerne. Dette

Læs mere

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %.

I 2007 ydes refusion af udgifter over kr. årligt med 25 % og udgifter over kr. årligt med 50 %. 50.50. Børn og unge Serviceområdet handler om særlig støtte til børn og unge i henhold til serviceloven kapitlerne 11 og 12. Formålet er at yde støtte til børn og unge, der har særligt behov for denne,

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 2, Bemærkninger til budgetopfølgningen 1. kvartal 2013, Børne- og Undervisningsudvalget. Økonomi og Analyse

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 2, Bemærkninger til budgetopfølgningen 1. kvartal 2013, Børne- og Undervisningsudvalget. Økonomi og Analyse GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Analyse Bilag 2, Bemærkninger til opfølgningen 1. kvartal, Børne- og Undervisningsudvalget NOTAT Dato: 30. april I nærværende bilag beskrives opfølgningen for de enkelte områder.

Læs mere

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017

Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden. 2. Kvartal 2017 Ledelsestilsyn i Børn og Familie & Ungeenheden 2. Kvartal 2017 Formål og indhold Formålet med at gennemføre ledelsestilsyn er, at: Sikre en lovmedholdelig og god kvalitet i sagsbehandlingen. Skabe grundlag

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april. Styring af serviceudgifterne

Budgetkontrol pr. 1. april. Styring af serviceudgifterne Budgetkontrol pr. 1. april 2011 Styring af serviceudgifterne Budgetkontrol pr. 1. april 2011 - Budgetkontrollen viser budgetproblemer i 2011 på - 41,3 mio. kr. i forhold til korrigeret budget - 26,3 mio.

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3. Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et mindreforbrug på 0,4 mio. kr. Mindreforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 2,8 mio. kr. et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab

Serviceudgifter Vedtaget budget Korrigeret budget Forventet regnskab Ældre- og Sundhedsudvalget Generelt for Ældre- og Sundhedsudvalget Ældre- og Sundhedsudvalget forventer samlet set merudgifter på 1,8 mio. kr. på udvalgets ressort i 2018, herunder merudgifter på 2,5 mio.

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE KVARTALSSTATISTIK OKTOBER 2014 Center for Familiepleje / Videnscenter for Familiepleje Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Denne kvartalsstatistik

Læs mere

Høring af Handicaprådet vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Høring af Handicaprådet vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Punkt 4. Høring af vedr. ændring af serviceniveauet på børnehandicapområdet i Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen 2019-030315 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til s høring ændring

Læs mere

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Januar 2019

TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Januar 2019 TAL PÅ ANBRINGELSESOMRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE ANBRINGELSESSTATISTIK Januar 2019 Center for Familiepleje / Videnscenter for Anbragte Børn og Unge Socialforvaltningen, Københavns Kommune Forord Anbringelsesstatistikken

Læs mere

Tabel 1. Oversigt over gennemsnitlig antal anbragte børn og unge i 2009 2012 og måltal for 2013. Gns. 2009 Gns. 2010 Gns. 2011 Gns.

Tabel 1. Oversigt over gennemsnitlig antal anbragte børn og unge i 2009 2012 og måltal for 2013. Gns. 2009 Gns. 2010 Gns. 2011 Gns. Faktabeskrivelse Området varetages af Center for Børn og Forebyggelse, som har følgende afdelinger: Børne- og familierådgivningen (BOF), specialinstitutionerne, Sundhedsplejen, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Læs mere

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018

Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomisekretariatet NOTAT 24. april 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningens forventede regnskab pr. 31. marts 2018 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Læs mere

Børn- og Ungeudvalget

Børn- og Ungeudvalget Børn- og Ungeudvalget Referat 6. juni 2017 kl. 08:30 Udvalgsværelset, Ørbækvej 100, Fløj 1 Udvalgsmedlem Alex Ahrendtsen deltog ikke i mødet. Mødet afsluttet kl. 11.20. Indholdsfortegnelse C. Sager til

Læs mere

Budget Budgetanalyse. Udvalget for Børn og Unge. Børn og unge med særlige behov.

Budget Budgetanalyse. Udvalget for Børn og Unge. Børn og unge med særlige behov. Budget 2017 Udvalget for Børn og Unge Budgetanalyse Børn og unge med særlige behov. Resume: I forbindelse med budget 2017 er det politisk besluttet, at udtage en række områder til benchmarkanalyse. Der

Læs mere

Budgetdrøftelse Budget 2017 Børne- og Skoleudvalget og Område MED v. Per B. Christensen

Budgetdrøftelse Budget 2017 Børne- og Skoleudvalget og Område MED v. Per B. Christensen Budgetdrøftelse Budget 2017 Børne- og Skoleudvalget og Område MED v. Per B. Christensen Næstved Arena d. 30. maj 2016 Budgetstrategi 2017-2020 Hvordan ser balancen ud fra start? Fra sidste års budgetlægning

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere