Korrigeret årsbudget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korrigeret årsbudget"

Transkript

1 Fællesudgifter og indtægter, Folkeskoler Udgifter Indtægter Netto Budgettet indeholder budget til fællesudgifter og indtægter på folkeskolerne. Budgetbeløbene er registreret under følgende overskrifter: - Supplerende undervisning efter folkeskolelovens 5, stk. 6 og 7 - Centrale konti for regulering i forbindelse med harmonisering - Vikarer til længerevarende sygdomsforløb over 14 dage - Uddannelse - Tjenestemandspensioner - Pulje til forsøgs- og udviklingsarbejde - Fælleskonto for bygningsvedligeholdelse - IT-investeringer i folkeskolen - Betaling til/fra kommuner - Skolebibliotekskonsulent Merforbrug på fagpersonale udgør kr. Det skyldes primært at der har været afholdt lønninger til personale, uden at der har været disponeret et budget hertil fra en anden konto indenfor området. Herudover et negativt beløb på konto for langtidssygdom og øvrige poster under løn på kr. Merforbrug på tjenestemandspensioner var forudset ved økonomivurderingen. Merforbruget udgør kr. og skyldes flere medarbejdere, som har fået fratrædelsesaftale inden en alder på 63,5 år. Tidsperspektivet i udgiften viser, at vi allerede i 2011 vil kunne balancere med budgettet. Omstrukturering af skolernes rengøringsbudgetter har medført et merforbrug på kr. Det forventes, at beløbet bliver fordelt på de sidste berørte skoler. Forbrug på ventepenge har kun haft virkning med 7/12 i 2010, hvilket bidrager med et mindreforbrug på kr. Uforbrugt beløb til flexjobstilling er indsat på forvaltningens konto og udgør kr. På konti for materialer m.v. er mindreforbruget på kr. Til IT er der et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget er fremkommet ved, at driftsudgift til bl.a. ny backupløsning og strømsparesystem først forfalder i 2011, samt at investeringer/vedligehold mm. er holdt tilbage for at have midler til ekstra udgifter i forbindelse med implementering af nyt WLAN på skolerne.

2 110 Mellemkommunale betalinger viser et mindreforbrug på kr. Dette skal ses i sammenhæng med mellemkommunale betalinger på 305 (Skolefritidsordninger) og 308 (Specialskoler/SFO). Se under bemærkninger til 308. Budget til skolebiblioteksområdet kommer ud af året med et mindreforbrug på kr. Området er under Dialog- og aftalestyring. Med baggrund i kommunens samlede økonomiske situation, er der udvist tilbageholdenhed på bruget gennem hele året.

3 Folkeskoler Udgifter Indtægter Netto Arden Skole Assens Skole Astrup Skole Bymarksskolen, Hobro Hadsund Skole Havbakkeskolen, Als og Øster Hurup Hobro Nordre Skole Hobro Søndre Skole Hvornum Skole Mariager Skole Onsild Skole Rosendalskolen, Hørby Rostrup Skole Skelund Skole Søbakkeskolen, Handest Valsgård Skole Vebbestrup Skole 10. klassecenter, Hobro og Hadsund Betaling til opholdssteder (Interne skoler) nes budgetter er harmoniseret, bortset fra udgifter til drift af bygninger. Rengøring harmoniseres i Der er afsat kr. til vikar i forbindelse med sygdom. Midlerne skal anvendes til vikariater i forbindelse med sygdom over 14 sammenhængende dage. Herudover er der afsat et beløb, der svarer til 2 % af den samlede lønsum til pædagogpersonale i skoledelen. Budgetteres decentralt. Beløbet udgør en nettoramme, da udgifterne fordeler sig med kr. hvoraf skolerne selv skal finansiere kr. Direktionen har den 22. juni 2009 fremsendt forslag til en ny ramme for vikarbudget. Med det nye forslag prioriteres rammen i forhold til hvor følsomme de forskellige områder er overfor fravær. For skolernes vedkommende betragtes de, bortset fra ledelse og administration, som middelfølsomme områder. Midler prioriteres til området med 40 % under 21 dage og 80 % over 21. dage. Der afventes et nærmere udspil. Skoleplanen fra 1. august 2007 indeholder bl.a. følgende data vedr. skoledagen: 200 skoledage Klassedeling ved 28 elever

4 klasse er overflyttet til overbygningsskolerne Faseopdeling indskoling mellemtrin og udskoling Fast mødetid Elev- og klassetal pr. 15. marts er grundlag for ressourcetildeling Lærer/-pædagogsamarbejde ved alle skoler Daglig mødetid: Faser Alderstrin Mødetid Fase 1: indskoling klasse mandag torsdag Fase 2: mellemtrin klasse fredag Undervisningstimer pr. dag Fase Alderstrin Gruppe Undervisningstimer pr. dag klasse Indskoling 4,50/4,00 * klasse Mellemtrin 4, klasse Udskoling 4, klasse udskoling 4,80 * 4,50 time pr. dag mandag til torsdag og 3 timer om fredagen ne har dialog og aftalestyring fra nes økonomiske rammer fastlægges en gang årligt i forbindelse med budgetlægningen. Rammen fastsættes ud fra de vedtagne fordelingsnøgler, årlige fremskrivninger og reguleringer. Budgettet for kalenderåret 2009 sammensættes af 7/12 (januar - juli) af budgettet for skoleåret 2008/09 og 5/12 (august - december) af budgettet for skoleåret 2009/10. Alle områder er underlagt nettorammer, hvilket vil sige, at skolernes ramme består af samtlige udgifter og indtægter dog undtaget betaling fra og til andre kommuner/regioner, forældrebetaling og arbejdsskadeforsikringer. Den enkelte skole kan selv iværksætte indtægtsgivende aktiviteter, men disse skal selvsagt holdes inden for eget fagområde og kommunalfuldmagtens grænser. Inden for den udmeldte nettoramme er den enkelte institution ansvarlig for selv at sikre at institutionens opstillede målsætning(er) samt det af Byrådet vedtagne serviceniveau bliver opfyldt. Inden for nettorammen kan skolerne selv flytte budgetbeløb/poster, under den forudsætning at byrådets vedtagne serviceniveau for henholdsvis skoleområdet, SFOområdet, Specialområdet (skole) og Specialområdet (SFO) er opfyldt. Udgangspunktet er, at den tildelte ramme skal dække samtlige udgifter vedrørende medarbejderne (bortset fra barsel og langtidssygdom). Lønsummen skal dække enhver form for udbetaling til medarbejderne i skolen. Det bemærkes at der ikke er særskilt budgetteret med udgifter til udbetaling af 6. ferieuge (såvel under ansættelse som ved fratræden, dvs. 6. ferieuge er indeholdt i lønbudgettet), omsorgsdage e.l.

5 113 Overførsel af over-/underskud Skolens over-/underskud beregnes ved at sammenholde de faktiske udgifter og indtægter ved årets afslutning med den i budgettet afsatte nettoramme. I forbindelse med regnskabsudarbejdelsen opgør fagenheden Økonomi i samarbejde med den enkelte skole evt. over- eller underskud i forhold til budgettet. Differencen kan uden videre overføres til næste år, såfremt den ikke er større end 10% eller mindre end 5% af det samlede budget for det pågældende år. Der kan indgås konkret aftale om andet, hvis der er særlige årsager hertil. Sådanne aftaler skal godkendes af Økonomiudvalget. Byrådet besluttede på sit møde i juni måned 2008, at alle institutioner med overførselsadgang skal anmelde forventet overførselsbeløb til det kommende bevillingsår (a conto anmeldelse) senest den 1. september Ved at indhente ovenstående oplysninger, kan der gøres status på hvor meget der samlet skal indregnes til overførsel til Skulle institutionens skøn/beregning vise sig at være større eller mindre end det reelle overførselsbeløb ved regnskabsafslutningen, vil det blive reguleret medio Besparelser på kommunens budget 2010 blev bl.a. lagt ud til skolerne med en reduktion på 2 % og nedjusteringer på skoledagen for mellemgruppen og udskolingsgrupppen. Budget for Lærer- og pædagogsamarbejdet blev også nedjusteret. På baggrund af byrådets udmelding omkring forbruget i 2010, så har skolerne vist tilbageholdenhed med forbrug i Salg fra skoleboder m.v. i skolerne budgetteres ikke, hvilket indebærer en merindtægt på kr. og en tilsvarende merudgift på det samme beløb.

6 Julemærkehjemmet i Hobro Udgifter Indtægter Netto Budgettet omfatter Julemærkehjemmet i Hobro. Hjemmet ejes af Julemærkefonden, som finansierer opholdsdelen. Skolen på Julemærkehjemmet varetager undervisningen af de elever, der er indskrevet på Julemærkehjemmet i Hobro. Nettoudgiften udgør Mariagerfjord kommunes udgift for egne elever på skolen. Eleverne undervises på små hold med 2 lektioners undervisning pr. dag. Der er ca elever pr. år - 48 ad gangen. Eleverne kommer fra hele landet - dog flest fra Jylland (Århus-området) Taksten for 2010 er beregnet til kr. pr. elevophold. Regnskabet for undervisning på Julemærkehjemmet skal ses i sammenhæng med merforbrug/mindreforbrug i tidligere år. Der er undervist 193 elever/ophold på skolen.

7 Syge- og hjemmeundervisning Udgifter Indtægter Netto På denne funktion registreres udgifter og indtægter vedrørende syge- og hjemmeundervisning i henhold til folkeskolelovens Udgift på området er tidligere budgetteret på 301. Ingen, da syge- og hjemmeundervisning blev overtaget fra amterne i forbindelse med kommunalreformen. Der er ikke afsat midler til formålet. I alt 19 elever har fået undervisning mens de har opholdt sig på et sygehus eller lignende behandlingstilbud.

8 Fællesudgifter og indtægter, skolefritidsordninger Udgifter Indtægter Netto Skolefritidsordningen etableres efter folkeskolelovens 3, stk. 4. Der er etableret skolefritidsordning ved alle skoler. Elevtalsrelaterede beløb er harmoniseret. Som udgangspunkt regnes med en 0-vækst i nettotilgang af elever i skolefritidsordningen. Budgetrammen er reduceret med netto kr. i budgetåret 2009 samt med netto kr. i overslagsårene som en følge af nedlæggelse af klubtilbud i Onsild, Bymarkskolen, Nordre Skole og Rosendalskolen. I alt har der været elever i SFO og 35 elever i klub. Merindtægten på skyldes, at der har været flere børn og flere har været på fuldtidstakst. Merudgift til søskenderabat udgør Merudgift til økonomiske fripladser Øvrige mindreudgifter Mindreudgift til betaling til kommuner I alt kr kr kr kr kr. Mindreindtægt på kr. vedrører betalinger fra andre kommuner. Afvigelsen skydes at færre elever benytter almindelig SFO udenfor Mariagerfjord Kommune.

9 Skolefritidsordninger Udgifter Indtægter Netto Skolefritidsordningen er oprettet i henhold til folkeskolelovens 3, stk. 4. Der er skolefritidsordning ved alle folkeskoler. Budgettet omfatter i alt (1. aug. 2009) børn der går i bh. kl. 3. kl. og 117 børn i klub. I Rostrup er skolefritidsordning i forbindelse med landsbyordning (børnehave). Åbningstider Ugedag SFO Klub Mandag fredag Mandag torsdag Fredag Kl Kl Kl Kl Kl Personaleressource. Børnetal SFO Personaletimer pr. uge Klub Personaletimer pr. uge timer 40 timer ,6 timer pr. barn 1,3 timer pr. barn 101-1,5 timer pr. barn 1,3 timer pr. barn Børnerelaterede beløb. Det børnerelaterede beløb til børn i SFO er 1755 kr. pr. år. og i klub pr. år. Modulordning og forældrebetaling. I SFO tilbydes køb af morgenmodul 513 kr. pr. måned (2009-priser) I SFO tilbydes køb af heldagsmodul kr. pr. måned (2009-priser) I Klub tilbydes køb af eftermiddagsmodul 687 kr. pr. måned (2009-priser)

10 118 For modellen gælder, at Pasning på skolefri dage er indeholdt i forældrebetalingen for en fuldtidsplads i SFO. Taksten udgør forældrebetalingen pr. måned i 12 måneder i både SFO og Klub. På skolefri dage giver et morgenmodul i SFO kun adgang til pasning om morgenen. Der kan ikke tilkøbes moduler udover ovennævnte. Personalenormeringen omfatter i alt 59 stillinger til SFO og klubvirksomhed. Vikarer. Udgift til vikarer budgetteres med 2 % af lønsummen. Se direktionens forslag til ny ramme for vikar. Øvrige bemærkninger. Der er under DAGTILBUD afsat beløb til oprettelse af førskolegrupper i SFO. Der har i gennemsnit over året været børn tilmeldt SFO og 35 i klub. Besparelser på kommunens budget blev bl.a. lagt ud til skolerne med en reduktion på 2 %. På baggrund af byrådets udmelding omkring forbruget i 2010, så har skolefritidsordningerne vist tilbageholdenhed med forbrug i Salg fra skoleboder m.v. i skolerne budgetteres ikke, hvilket indebærer en merindtægt på kr. og en tilsvarende merudgift på det samme beløb.

11 Elevbefordring Udgifter Indtægter Netto I henhold til folkeskolelovens 26 skal kommunalbestyrelsen sørge for befordring mellem skolen og hjemmet eller dettes nærhed af: Der gælder følgende afstandskriterier: Bh. kl. 3. kl. Længere end 2,5 km 4. kl. 6. kl. Længere end 6 km 7. kl. 9. kl. Længere end 7 km 10. kl. Længere en 9 km Endvidere skal der tilbydes befordring for børn, der har kortere skolevej, hvis hensynet til børnenes sikkerhed i trafikken, gør det særligt påkrævet. Der forventes et ændret befordringsbehov i forbindelse med harmonisering af skoledagen. Der er gennemført udbud af normalkørsel med virkning fra skoleåret 2009/10. Arbejdet med udbud på specialkørsel er sat i værk og ventes på plads ved årsskiftet 2009/10. Der er ikke taget højde for eventuelle bevægelser i elevtallet. Budgettet fordeler sig på følgende udgiftstyper: Kørselstype/udgift Beløb i kr. Normalkørsel til/fra kommunens skoler Skolebuskort til kollektiv trafik Kørsel til/fra specialundervisning/specialklasser Kørsel hjem fra institutioner udenfor kommunen Kørsel med syge elever Øvrig befordring I alt Kontoen er tilrettet med erfaring fra regnskab a. Normalkørsel til/fra kommunens skoler merforbrug kr. b. Buskort til Nordjyllands Trafikselskab mindreforbrug kr. c. Administrationsbidrag til Nordjyllands Trafikselskab merforbrug kr.

12 120 d. Sygekørsel m.v., merforbrug kr. e. Kørsel til modtageklasser, merforbrug kr. f. Betaling til kommuner, merudgift kr. g. Betaling fra kommuner, mindreindtægt kr. ad a: Afvigelsen svarer til 3,32 % af budgettet for normalkørsel. Ad b og c: Mindreudgift til buskort må være fremkommet ved, at flere elever kører med busser, der hører under den normale skolekørsel. Ad d: Aktiviteten er forøget til sygekørsel. Ad e: Udgiften er ikke budgetteret. Turen køres af privat vognmandsfirma. Ad. f og g: Mellemregningsforholdet til andre kommuner har været forskelligt i de 4 år kommunen har eksisteret. Det skyldes, bl.a. at der er afregnet ældre krav (indtægt/udgift) og at budgetgrundlaget (taksten) ikke kendes på forhånd, da det betyder meget, om der er få eller mange på turene.

13 Specialundervisning i regionale tilbud Udgifter Indtægter Netto Her registreres kommunernes indtægter og udgifter i forbindelse med specialundervisning, der gives til elever i den undervisningspligtige alder på lands- og landsdelsdækkende institutioner, der varetages af regionerne. Kommunernes køb af pladser eller udgifter i øvrigt til lands- eller landsdelsdækkende tilbud, der varetages af regionen, registreres med art 4.8 betaling til regionen. Kontoen var ikke budgetteret i det oprindelige 2008-budget. Baggrunden herfor var den, at udgiften i regnskabsåret 2007 fejlagtigt var registreret under Fagenheden Handicap. Udgiften blev først omkonteret til Fagenheden Skole pr Kontoen er således tilrettet med erfaring fra regnskab Ved den sidste økonomivurdering i 2009 blev budgettet reduceret med 2 mio. kr. Aktivitetsniveauet har været mindre end budgetteret.

14 Kommunale specialskoler, fællesudgifter og -indtægter Udgifter Indtægter Netto Undervisning af elever efter folkeskolelovens 20, stk. 2. Antal elever fra visitation til skoleåret 2009/2010 er brugt som grundlag til budgettering af udgifterne i Der er ikke indregnet eventuelle takststigninger udover normal prisfremskrivning. Der er indgået en standardaftale for afregning af mellemkommunale betalinger. Udgangspunktet er et budget på 81 elever. Hertil kommer en udgift på befordring, der indgår i det samlede budget til elevbefordring. Specialundervisning for voksne er budgetteret efter aktuelt udgiftsniveau. Alle specialskolerne har Dialog- og aftalestyring. Merforbruget fremkommer ved mellemregning til/fra kommuner. Budgettet blev i starten af året korrigeret efter regnskabstal for Det viser sig i 2010, at denne fordeling ikke er god nok, da 2009 ikke har været retvisende for et normalt årsforbrug fordelt mellem 301 (normalundervisning), 305 (Skole-fritidsordninger og 308 (Specialskoler). Mellemregning til/fra kommuner er 41,4 årselever á en gennemsnitlig udgift på kr. 24,7 årselever fra andre kommuner gennemsnitlig indtægt kr.

15 Kommunale specialskoler Udgifter Indtægter Netto TF-klasse i Astrup (socialt emotionelle elever) Heldagsklasse i Arden Heldagsskolen Kridthuset, Assens Kontaktklasser i Arden Dampklasserne ved Rosendalsskolen Øvrige specialklasser Undervisning gennemføres efter folkeskolelovens og Almindelig specialundervisning 20, stk. 1. Skole specialklasse Elevtal Heraf fra fritidstilbud Andre kommuner Assens Gen. Indlær Astrup Gen. Indlær Bymarksk. Gen. Indlær Hadsund Gen. Indlær. 7 Hadsund Sprog-læsekl. 28 Hadsund Struktur/DAMP Kridthuset AKT Nordre Sk. Heldagsklasse 12 Onsild Gen. Indlær Søndre Sprog-læsekl I alt Enkeltintegre-. rede elever 119 Vidtgående specialundervisning 20,2 Skole specialklasse elevtal Heraf fra fritidstilbud Andre kommuner Arden kontaktklasser Astrup TF-klasse Rosendalsk. Struktur/DAMP I alt Alle specialskolerne har Dialog- og aftalestyring.

16 124 Der er oprettet specialskole for vidtgående generelle elever i Assens med start 1. august Elevgruppen er den samme som visiteres til Skibstedskolen.

17 Sprogstimulering for tosprogede børn i førskolealderen Udgifter Indtægter Netto Sprogstimulering for tosprogede børn i førskolealderen i henhold til folkeskolelovens 4 a. Budgetteres under fagenheden Dagtilbud. Bør flyttes i henhold til konteringsreglerne. budgetteret med kr. (2009-priser). Forbrug til formålet var indtil regnskabsårets afslutning bogført på 513. Efter ny konteringsvejledning skal udgiften fremover konteres på 510 (fælles for dagtilbud.

18 Bidrag til statslige og private skoler Udgifter Indtægter Netto Beregning og opkrævning af bidrag sker i henhold til: Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 822 af 10. juli 2006 af lov om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (Frie kostskoler), kapitel 9. Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr af 14. december 2005 om tilskud mv. til folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler, kapitel 7. I henhold til ovenstående, skal kommunen yde et bidrag pr. elev, der vælger at gå i friskole eller privatskoler m.v. Der blev budgetteret med 581 elever/skolebidrag og 133 elever/sfo-bidrag i I 2009 er der afregnet skolebidrag for 605 elever og SFO-bidrag for 148 elever. Tallene fremgår af tabellen herunder Skolebidrag SFO-bidrag Kommunens udgifter indgår i den kommunale momsudligningsordning. Taksterne på det kommunale bidrag fastsættes på de årlige finanslove. På forslag til finanslov år 2009 er bidraget fastsat til: kr. pr. elev på privat skole, kr. pr. elev på privat skole sfo-del De nævnte beløb er bruttobeløb. Budgetforslaget giver plads til ca. 610 skolebidrag og 170 SFO-bidrag. Budgetforslaget er tilført midler som følge af forventede merudgifter i forbindelse med etablering af Friskole i Hvilsom (skal ses i sammenhæng med indregnet besparelse på folkeskoleområdet, som følge af nedlæggelse af Hvilsom Skole). Der er afregnet for 601 elever på grundskolebidrag og 169 elever med SFObidrag. Børnenes Friskole i Visborg lukkede primo 2009, hvilket betød et fald på 24 elever. Hvilsom Friskole startede 1. august 2009 og her er der betalt for 61 elever og 30 bidrag for SFO.

19 Efterskoler og ungdomskostskoler Udgifter Indtægter Netto I henhold til lov nr. 870 af 19. august 2004 om folkehøjskoler, efterskoler, husholdningsskoler og håndarbejdsskoler (frie kostskoler) m.v. Ud fra forbrug i 2005/2006 blev budget 2007 fastlagt. Der var i alt 290 elever på efterskoler og ungdomskostskoler i I 2009 er der betalt for i alt 248 elever. Heraf er 272 elever på efterskole og 0 elever på husholdnings-/håndarbejdsskoler. Elevtallet fordeler sig således: Skolebidrag Budget særligt tilskud i alt kr. Budgetforslaget giver plads til ca. 245 skolebidrag. Der er afregnet for 231 elever.

20 Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen Udgifter Indtægter Netto Specialpædagogisk bistand til børn i førskolealderen, jfr. folkeskolelovens 4, stk. 1. Der registreres såvel kommunale som regionale driftsudgifter til den specialpædagogiske bistand til småbørn. Der kan forventes øgede udgifter, efter at kommunerne har overtaget opgaven. Merudgiften i 2007 er beregnet til kr. ud fra objektive kriterier (antal indbyggere). Hertil skal tillægges takststigninger og reguleringer. Forbruget udgør for størsteparten betalinger til regionen. Der er tale om ydelser af forskelligt omfang og udgift. Ved økonomivurdering pr. 31. oktober 2009 blev budgettet reduceret med kr. samtidig blev der disponeret beløb til en nyetableret sproggruppe i Mariagerfjord Kommune. På den måde er der opstået merforbrug.

21 Specialpædagogisk bistand til voksne Udgifter Indtægter Netto Budgettet dækker undervisning og specialpædagogisk bistand til personer med fysisk eller psykisk handicap efter undervisningspligtens ophør, jfr. lov om specialundervisning for voksne. På området registreres såvel kommunale som regionale driftsudgifter til den specialpædagogiske bistand. Der kan forventes øgede udgifter, efter at kommunerne har overtaget opgaven. Merudgiften i 2007 er beregnet til kr. ud fra objektive kriterier (antal indbyggere). Hertil skal tillægges takststigninger og reguleringer. Udgiftsniveauet er større end budgetteret. Borgere, som har behov, kan søge optagelse på f.eks. Voksenskolen i Vesthimmerlands Kommune. Mariagerfjord Kommune har indgået en rammeaftale med Voksenskolen i Vesthimmerland, således at der afregnes et fast årligt beløb til skolen, hvorefter pladserne fyldes op og måske tilføres venteliste. Der er ca. yderligere kr., som rettelig skulle være afholdt her.

22 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov Udgifter Indtægter Netto På funktionen konteres udgifter og indtægter til uddannelses- og aktivitetstilbud m.v.,der gives i henhold til Lov nr. 564 af 2007 om ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Alle udgifter, der er forbundet med ungdomsuddannelsen, konteres på funktionen, i det omfang de kan udskilles objektivt. Det er bl.a. udgifter til lærere og pædagoger, praktik, befordring, vejledning til praktik og andre vejledningsopgaver der ikke konteres under funktion Ungdommens Uddannelsesvejledning, administration på fx uddannelsesinstitutionen og evt. leje af lokaler samt betaling ved køb af tilbud i regioner, anden kommune eller særligt tilrettelagte forløb på statsligt finansierede uddannelsesinstitutioner. Indtægter ved mellemkommunal betaling konteres ligeledes på funktionen. Fælles udgifter og indtægter mellem ungdomsuddannelsen for unge med særlige behov og andre typer af uddannelser m.v. registreres på funktionen for disse andre typer af uddannelser m.v. Alle udgifter, der er forbundet med ungdomsuddannelsen, konteres på funktionen, i det omfang de kan udskilles objektivt. Det er bl.a. udgifter til lærere og pædagoger, praktik, befordring, vejledning til praktik og andre vejledningsopgaver der ikke konteres under funktion Udgiften udgør i altovervejende grad betaling til andre kommuner. Der forventes et forøget udgiftspres i årene fremover. Kontoen blev tilført 1 mio. kr. ved økonomivurderingen pr. 30. august I alt 38 borgere fra Mariagerfjord Kommune har modtaget undervisning af kortere eller længere varighed. Der er indgået betaling fra andre kommuner for 8 borgere.

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (SKOLER)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (SKOLER) 153 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (SKOLER) BEMÆRKNINGER 154 03.22.01 Fælles udgifter og indtægter, folkeskoler Udgifter 23.688 Indtægter -10.252 Netto 13.436 Budgettet indeholder budget til fællesudgifter og

Læs mere

Virksomhedsrapport Skoleudvalget

Virksomhedsrapport Skoleudvalget Virksomhedsrapport Skoleudvalget Økonomisk ledelsesinformation Pr. 31. maj 217 Indholdsfortegnelse: Sektor Skoler Side 2 Funktion 3.22.1 - Folkeskoler Side 3 Funktion 3.22.4 - PPR Side 4 Funktion 3.22.5

Læs mere

Korrigeret årsbudget

Korrigeret årsbudget 97 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 14.530.000 10.343.000 12.296.900-1.953.900 Indtægter -1.800.000-1.300.000-1.659.402 359.402 Netto 12.730.000 9.043.000 10.637.498-1.594.498 Omfatter

Læs mere

Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur

Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur Historik: Byrådet vedtog december 2010 en ny skolestruktur der betød nedlæggelse af følgende skoler: Hvornum, Rostrup, Astrup, Øster Hurup, Søbakkeskolen,

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Virksomhedsrapport Skoleudvalget

Virksomhedsrapport Skoleudvalget Virksomhedsrapport Skoleudvalget Økonomisk ledelsesinformation Pr. 3. april 217 Indholdsfortegnelse: Sektor Skoler Side 2 Funktion 3.22.1 - Folkeskoler Side 3 Funktion 3.22.4 - PPR Side 4 Funktion 3.22.5

Læs mere

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen

Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Virksomhedsrapport - Skoleforvaltningen Indholdsfortegnelse Overblik drift og anlæg 01 - Folkeskoler 02 - Fællesudgifter 04 - PPR 05 - DUS 06 - Befordring 07 - Specialundervisning i regionale tilbud 08

Læs mere

Forbrug kr. Profitcenter DKK DKK DKK

Forbrug kr. Profitcenter DKK DKK DKK Børn og Familie Forbrug 1-3 2011 1 kr. Korr. budget 2011 1 kr. Rest. korr. budget 2011 1 kr. Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Udgiftsbaseret Profitcenter DKK DKK DKK Mariagerfjord kommun 172.900.190 731.223.000

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 17.277 Indtægter -1.630 Netto 15.647 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07 50.20. Undervisning (i mio.kr.) Antal Budget Forbrug 31/8-07 Budget 25 24 28 Svømmeundervisning 0,1 0,1 0,1 Syge.hjemme.Uv. 0,2 0,1 0,5 Befordring af elever 4,8 4,2 6,3 Bidrag private skoler 421 13,1 13,6

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 11.699 Indtægter -1.701 Netto 9.998 Omfatter udgifter/indtægter til: Søskendetilskud Tilskud

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Skoler mv. Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Ændret skolestruktur pr. 1. august 2013 Provenu ved ny skolestruktur (opgjort

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for skole og ungdomsuddannelse UDVALG FOR SKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSE

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for skole og ungdomsuddannelse UDVALG FOR SKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSE UDVALG FOR SKOLE OG UNGDOMSUDDANNELSE 1 U dvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalgets ansvarsområde omfatter: Undervisningsmæssige opgaver vedrørende folkeskolen, specialundervisning og anden specialpædagogisk

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Folkeskoler. Bemærkninger:

Folkeskoler. Bemærkninger: 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes

Læs mere

Diagrammer til skolefagenheden

Diagrammer til skolefagenheden Diagrammer til skolefagenheden I det følgende vises en række diagrammer som giver et overblik over antallet af specialelever der er tilknyttet skolerne eller skolefagenheden i Mariagerfjord Kommune. Dataene

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Samlede afvigelser. I alt Familie i alt 0

Samlede afvigelser. I alt Familie i alt 0 BEMÆRKNINGER TIL BØRN OG FAMILIE Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie 5.07 Refusion fra den centrale refusionsordning 650 5.21 Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Budgetopfølgning 31. marts 2009

Budgetopfølgning 31. marts 2009 Generelt Nærværende budgetopfølgning omfatter de budgetområder, der figurerer under afsnittet, og budgetopfølgningen vil blive forelagt på mødet i april. De øvrige budgetområder under vil blive forelagt

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Uddannelsesudvalget. Drift. Uddannelse i alt Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Uddannelsesudvalget. Drift. Uddannelse i alt Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Afvigelse

Læs mere

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD)

BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) 141 BØRNE OG FAMILIEUDVALGET (DAGTILBUD) BEMÆRKNINGER 142 05.25.10 til børn og unge, fælles formål Udgifter 8.717 Indtægter -1.701 Netto 7.016 Omfatter udgifter/indtægter til: Afskaffelse af lokale seniordage

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER

Perspektivnotat. Faktabeskrivelse SERVICEOMRÅDE 10 DAGTILBUD FOR BØRN OG SERVICEOMRÅDE 12 FOLKE- OG UNGDOMSSKOLER Faktabeskrivelse Center for Børn og Læring består af to serviceområder: SO 10 Dagtilbud for børn SO 12 Folke- og ungdomsskoler Den strukturelle beskrivelse af de to områder er opdelt efter serviceområde.

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen, Naturskolen og

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0 Udvalget for Børn og Familie Afvigelse 1. kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 3 for perioden 1. januar 30. september 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 46,1 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-4.630 0 0 0 13 Laurids Skausgade 12 Tekniske tilretninger Der er ikke længere ansat en sevicemedarbejder til varetagelse af div.opgaver. -167 3 01 Folkeskolen

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7

SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER KOLONNE 2,3,5 og 7 UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter -1.000-1.957-4.902 22.589 3 01 Folkeskolen SPECIFIKATION TIL BASISBUDGET 2013-2016 Øks 1. behandling 3. september 2012 15.000 Der tilføres 15 mio. kr. i 2013

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Undervisning. Fællesudgifter. Budget 2009

Undervisning. Fællesudgifter. Budget 2009 Folkeskoler inklusive kommunale specialpædagogiske undervisningstilbud, skolefritidsordninger m tilhørende klubber, socialpædagogiske klubber, ungdomsskole og musikskole Fællesudgifter Fællesudgifter omfatter

Læs mere

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor.

For hver af politikområdets delområder er frihedsgrader og bindinger beskrevet nedenfor. Politikområde Undervisning - Oversigt Frihedsgrader og bindinger Politikområdet undervisning består af følgende delområder: Inden for selvforvaltningen 1. Skoler - almen undervisning (391 mio. kr.) - specialundervisning,

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019

Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Folkeskolens økonomi i Dragør Kommune 2019 Forelagt Skoleudvalget den 12. september 2019 Den 20. august 2019 Afdelingen for Børn, Skole og Kultur, Dragør Kommune 1 Sammenfatning Dette notat indeholder

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Morten.AastrupLaustsen@middelfart.dk

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

12. Uddannelsespolitik

12. Uddannelsespolitik 2. Uddannelsespolitik ( i kr..000) 20 202 203 204 Overslagsår 0 - fremskrevet 34.67 34.66 34.69 34.69 Tekniske ændringer allerede vedtaget af byrådet Fordeling af lederlønspulje SFO og Ungdomsskolen 23

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 31 % af Assens Kommunes samlede. Bevillingen indeholder til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt sundhedsundersøgelser

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-8.120 0 0 3 01 Folkeskoler SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 Løn til matematikkonsulent for perioden 2015 og til 31. 7. 2016 er flyttet korrekt på

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt

Forventet regnskab 1.000 kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt UDDANNELSES-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET Uddannelse incl. SFO 142.521 36.443 141.321-1.200 Musik- og ungdomsskole 4.671 1.235 4.671 Børn og unge 99.209 21.521 97.745-1.464 Idrætshaller 1.010 267 1.010 Kultur

Læs mere

Budget 2009 til 1. behandling

Budget 2009 til 1. behandling Budget 2009 til 1 behandling 5020 Folkeskoler inklusive kommunale specialpædagogiske undervisningstilbud, skolefritidsordninger m tilhørende klubber, socialpædagogiske klubber, ungdomsskole og musikskole

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

Mariagerfjord Kommune Skoleprognose,

Mariagerfjord Kommune Skoleprognose, Mariagerfjord Kommune Skoleprognose, 2013 - Indholdsfortegnelse 1 Prognose for hele Mariagerfjord Kommune...4 2 Arden Børne- og Familiedistrikt...10 3 Assens Børne- og Familiedistrikt...14 4 Bymarken Børne-

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV3 Børn med særlige behov 76,2 69,2 68,7 65,5-10,7 Spec. soc. område -

Læs mere

2. forventet regnskab - Serviceudgifter

2. forventet regnskab - Serviceudgifter Servicerammeneutral skema 2. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Undervisningsudvalget (inkl. modposter

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. juni 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 30,5 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes det, at forbruget er lig med det korrigeret

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2008

Budgetopfølgning 30. juni 2008 Generelt Budgettet indenfor består af følgende: Undervisning PPR Dagpleje og daginstitutioner Børn og unge Sundhedsplejen Forbrug Oprindeligt Tillægs- Ompla- Korrigeret 1-6 budget bevilling cering budget

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,2 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt bidraget

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2019 for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Drift På baggrund af prognoseberegningen ved økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2019 forventes regnskabet

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. lærer/pædagogsamarbejde, lang skoledag, sfo- og klubtilbud.

Rapport fra arbejdsgruppen vedr. lærer/pædagogsamarbejde, lang skoledag, sfo- og klubtilbud. Rapport fra arbejdsgruppen vedr. lærer/pædagogsamarbejde, lang skoledag, sfo- og klubtilbud. Arbejdsgruppen er nedsat og sammensat af skolechef Torben Bugge og leder af skoleadministrationen Henny Jørgensen.

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019

BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI. Maj 2019 BUDGET 2019 OVERBLIK OG INDBLIK I SKOLEOMRÅDETS ØKONOMI Maj 2019 LÆSEVEJLEDNING Denne præsentation indeholder et overblik over budgettet på skoleområdet i Randers Kommune for 2019. Præsentationen skal

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2017 for børne- og ungdomsudvalget Resume Børne- og ungdomsudvalget har i alt fået overført et overskud på 6,6 mio. kr. fra regnskab 2016. På nuværende tidspunkt forventer vi

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2019-2022 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 7 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud og har et samlet budget på 318,3

Læs mere

301 Skoler og undervisning

301 Skoler og undervisning OPGAVEOMRÅDER Serviceudgifter: Folkeskolen Skolebibliotekerne Syge- og hjemmeundervisning Pædagogisk psykologisk rådgivning m.v. Befordring af elever Specialundervisning for børn Specialundervisning for

Læs mere

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr.

På områder med overførselsadgang forventes det, at der samlet bliver overført et underskud på 3.716.000 kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. september 2011 Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 886.000 kr. På nuværende

Læs mere

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG Bilag 2, 2. budgetopfølgning Sektor 3 Folkeskole Konto Korrigeret Forventet Merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostnings PSP element Art budget 2014 regnskab 2014

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere