TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE"

Transkript

1 TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018

2 Trafikplan, Strøby Egede Indhold Trafikplan, Strøby Egede Indledning Strøby Egede... 3 Beskrivelse af byen og dens servicefunktioner... 3 Udviklingsplan for Strøby Egede Kortlægning... 6 Vej- og stinet... 6 Borgerinput til vej- og stinet Trafiksikkerhed Borgerinput til trafiksikkerhed Hastighed Borgerinput til hastighed Kollektiv trafikbetjening Parkering Forslag til indsatsområder Vej- og stinet Trafiksikkerhed og hastighed Kollektiv trafikbetjening... 18

3 1. Indledning Stevns Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en samlet trafikplan for hele kommunen og en lokal trafikplan for Strøby Egede sideløbende med den igangværende udviklingsplan for Strøby Egede. Stevns Kommune ønsker, at byområdet Strøby Egede skal udvikle sig til en dynamisk by tæt på Hovedstadsområdet i de kommende år. Derfor har kommunen udarbejdet en byudviklingsplan for området, hvor tanker, ideer og muligheder for området præsenteres. I planen arbejdes der specielt med udviklingen omkring centrum. Som supplement til byudviklingsplanen har Stevns Kommune valgt, at der sideløbende med arbejdet med en ny udviklingsplan for Strøby Egede skal udarbejdes en trafikplan, der kan være med til at sætte fokus på de trafikale forhold og komme med input til nye trafikale tiltag. Trafikplanen indeholder en beskrivelse af de eksisterende forhold på vejområdet. Derudover indeholder analysen forslag til en overordnet trafikstruktur for området. De skal tage hensyn til nogle af de udviklingspotentialer, der er angivet i byudviklingsplanen. Analysen skal også munde ud i forslag til nye tiltag, der kan være med til at forbedre trafiksikkerheden og trygheden samt trafikafviklingen generelt for både biltrafikken og de lette trafikanter. Trafikplanen oplister en række ideer til løsningsforslag for trafikale tiltag. Det er tanken, at disse forslag i en efterfølgende proces kan tænkes med ind i den videre planlægning for udviklingen af Strøby Egede. 2 (18)

4 2. Strøby Egede Beskrivelse af byen og dens servicefunktioner Strøby Egede er Stevns Kommunes største byområde og er beliggende i Strøby Sogn ved Køge Bugt og ligger en kilometer nord for Valløby. Fra Strøby Egede er der fem kilometer mod nord til Køge og seks kilometer mod øst til Herfølge. Der bor ca indbyggere i Strøby Egede. Strøby Egede ligger i den nordlige del af Stevns Kommune og direkte ud til Køge Bugt. Mod nord afgrænses byen mod vandet af Kystvejen og Stevnsvej (rute 261) er den største gennemgående vej i byen. Se Figur 1. Figur 1: Kort over Strøby Egede beliggenhed i Stevns Kommune Der er en områdefornyelse i gang i Strøby Egede og med den nuværende kommuneplan er der udlagt nye rammer til boligformål i byen. Konkret betyder det, at der er udlagt et 14 ha. stort areal til udbygning af Nicolinelund III, etape 1 og 2 ud af i alt 4 etaper. Som angivet i forrige kapitel er der i forbindelse med denne byudvikling udarbejdet en udviklingsplan for Strøby Egede, hvor tanker, ideer og muligheder for området præsenteres. 3 (18)

5 Stevns Kommune betragter Strøby Egede som en by med mange gode vækstmuligheder bl.a. grundet den tætte afstand til hovedstadsområdet, de overordnede veje ud af og ind til kommunen og Sydmotorvejen videre mod og fra Køge Bugt Motorvejen. Strøby Egede er kendetegnet ved at være en by præget af parcelhusbyggeri. Det strækker sig fra skovområdet ved Klippinge Skov, op langs kysten ved Kystvejen og videre ind mod den centrale del af byen. I centrum af byen ligger Strøby Egede Center, hvor der bl.a. er to dagligvarebutikker, restauranter og byens bibliotek. Byens skole Strøbyskolen og børnehaven Lodbjerggård Børnehus ligger på Lendrumvej ved Stevnsvej uden for den centrale bymidte. På skolen er der ca. 790 elever fordelt på 10 årgange. Derudover ligger børnehuset Lærkehuset på Valnøddevej. Servicefunktionerne er placeret centralt i byen og byens lange udstrækning betyder, at hovedparten af den interne transport foregår i bil. Ved Strøbyskolen ligger Strøby Idrætscenter og AIK Fitness. Udviklingsplan for Strøby Egede En udviklingsplan har til formål at pege på de vigtigste problemstillinger og potentialer for en fremtidig byudvikling. Udviklingsplanen har en række tiltag i forhold til at nå målet om at udvikle byen til en bedre by frem for mere by. Byen er planlagt til at vokse med omkring 1000 indbyggere frem mod Derfor er der lagt fokus på de lette værdier, herunder: At opnå en varierende boligmasse De rekreative kvaliteter skal styrkes Trafikken skal formindskes Der er trafikale udfordringer i området, som skyldes byens placering, byens status som pendlerby og det stigende antal indbyggere. Strøby Egede er udviklet omkring Stevnsvej og Kystvejen, og grundet Ådalens placering, er presset højt på vejene. Derfor er det ønsket, at der skal anlægges en omfartsvej for at aflaste trafikken gennem bymidten samt forbinde Kystvejen og Stevnsvej. En fortætning af bymidten vil være det mest oplagte at begynde med, da det formindsker byspredningen og skaber en mere livlig og intim bymidte. Det er også nødvendigt at formindske trafikken gennem bymidten, da en fortætning af bymidten kræver mindre trafik. Der er også nogle udfordringer med de lette trafikanters sikkerhed og tryghed. Stinettet er ringe i byen, eftersom der ikke er et sammenhængende stinet. Langs Kystvejen er ingen faciliteter for de lette trafikanter og er derfor begrænsende for det rekreative liv i byen. 4 (18)

6 Strøby Egede grænser op til flere karakteristiske landskaber. Især Ådalen er i dag en kvalitet, som bliver oplevet i byen. Derfor frarådes fremtidig byudvikling syd for Strøby Egede, da disse arealer består af kulturhistorisk miljø og da det vil forringe Ådalens naturkvaliteter. I det følgende beskrives tre udviklingspunker, som er vigtige for byens fremtidige udvikling: Den ekspanderende by Danskernes foretrukne boligform er parcelhuse. Dog er det en boligform, som er svær at forene med bæredygtig udvikling. Ideen om at have en tæt og intim by vil være begrænset ved udbygningen med spredte parcelhuse. Der foreslås derfor et stop for byspredningen, da der kun er to muligheder for byspredningen: Mod Ådalen eller mod Strøby. Begge muligheder vil ødelægge værdifulde natur- og kulturlandskaber. Den tætte by Den tætte bys kvaliteter af både fysisk og kulturel karakter er fraværende. De positive bykvaliteter, som Strøby Egede mangler, kan en tæt by bidrage til. Især en kystby som Strøby Egede, hvor vind er en betydelig klimafaktor, er det bl.a. vigtigt at have en tæt by som skaber gode mikroklima. En tæt by vil også skave tryghed hos borgerne genne, organisk overvågning, skabt af den tætte kontakt. Med de omkringliggende natur- og kulturlandskaber er det næste skridt at skabe en bedre by samt bevare det omkringliggende natur. Den rekreative by De rekreative forhold skal forbedres i byen, hvor der er hovedfokus på stiforbindelser, grønne sammenhænge og kysten. Kysten skal sikres mod erosion og der udvikles sammenhængende rekreative forbindelser langs kysten og skabe en række kystnære rekreative områder, så det gør kysten attraktiv at opholde sig på. Når Kystvejen skal omtænkes, skal det også beskytte bymidten mod stormflod. 5 (18)

7 3. Kortlægning I forbindelse med udarbejdelsen af trafikplanen for Strøby Egede er der foretaget en kortlægning og analyse af de eksisterende forhold. Kortlægningen og analysen indeholder en beskrivelse og vurdering af: Vej- og stinet Trafiksikkerhed Hastighed Kollektiv trafik Parkering Borgerinddragelse Som en del af udarbejdelsen af trafikplanen for Strøby Egede og Stevns Kommune er der afholdt et borgermøde i foråret 2018, hvor formålet var at få input til byens udvikling inden for det trafikale område. Input herfra beskrives efter hvert temaafsnit. På borgermødet blev ideerne og tankerne med den nye trafikplan præsenteret, hvorefter borgerne kom med forslag til trafikale forbedringer i Strøby Egede. Input herfra er beskrevet efter hvert temaafsnit. Der henvises også til bilag B. Vej- og stinet Vejklassificering Trafikstrukturen i Strøby Egede omfatter et vejnet bestående af trafikveje, fordelingsveje og lokalveje, som vist på Figur 2. 6 (18)

8 Figur 2: Vejnettet Strøby Egede opdelt på vejklasser Stevnsvej og Køgevej er klassificeret som trafikveje. Kystvejen, Uglemosevej og Nederste Linievej fungerer som fordelingsveje. De øvrige veje i Strøby Egede er lokalveje. I trafikplanen for Stevns Kommune er karakteriseringen af trafikveje, fordelingsveje og lokalveje beskrevet nærmere. Generelt set er der et sammenhængende vejnet i byen, hvor vejene med mest trafik er klassificeret som trafikveje og vejene med mindst trafik er klassificeret som lokalveje. Men der er også udfordringer ved denne trafikstruktur, især på grund af forløbet af trafikvejen igennem Strøby Egede by og den smalle vejbredde på fordelingsvejen Kystvejen. Stevnsvej fungerer som den primære adgangsvej til Strøby Egede både for den trafik, der kører til og fra den øvrige del af Stevns Kommune og for den regionale trafik. Derfor er der en stor mængde trafik, der dagligt skal igennem den centrale del af byen. Det samme gælder for Kystvejen, hvor der på grund af byens udstrækning er et stort pres på vejen og trafikafviklingen. I den kommende planlægning for Strøby Egede vil det være en god idé at få skabt et vejnet uden om bymidten, så den i større udstrækning kan friholdes for den gennemkørende trafik. 7 (18)

9 Trafikmængder Der er på udvalgte veje gennemført trafiktællinger i perioden Trafiktallene er opgjort som hverdagsdøgntrafik HDT, som er defineret som den gennemsnitlige trafik i et hverdagsdøgn uden for sommermånederne (juni, juli og august) i begge retninger tilsammen. Figur 3: Trafiktællinger i Strøby Egede (HDT) På Stevnsvej (syd for Strøby Egede ved Strøby) er der i 2018 talt ca køretøjer. Der foreligger ikke trafiktal for Stevnsvej i Strøby Egede området, hvorfor det kan være svært at vurdere trafikbelastningen her. Idet Stevnsvej fungerer som adgangsvej videre mod nord vurderes det dog, at hovedparten af den trafik, der er talt på Stevnsvej ved Strøby også kører igennem Strøby Egede. Der foreligger heller ikke trafiktal for Kystvejen, hvorfor en vurdering af trafikmængden her ikke kan foretages. Det skønnes dog, at Kystvejen er rimeligt belastet af trafik, da vejen er primær adgangsvej mod nord for de, der bor langs vandet. Der er talt ca køretøjer ved Lendrumvej, hvor Strøbyskolen, børnehaven og idrætshallen ligger. Adgangen til Lendrumvej sker fra enten Stevnsvej eller Kystvejen. 8 (18)

10 Det vurderes generelt, at de største trafikmængder ligger i morgen- og eftermiddagstimerne som følge af pendlertrafikken til og fra området. Trafikmængderne vurderes at være passende i forhold til vejenes funktion. Problematikken består i, at en overordnet trafikvej med gennemkørende biltrafik forløber centralt igennem en by. Vej- og stinet I Strøby Egede er der ikke et sammenhængende stinet. Der er etableret dobbeltrettet cykelsti langs Stevnsvej fra byskiltet nord for Strøby og frem til Bakkegårdsvej, hvorfra der er etableret cykelbane i begge sider af vejen frem mod bymidten. Der er ikke cykelsti eller cykelbane langs Kystvejen på grund af det smalle vejforløb. De cykelstier, der er i området, er primært mindre stier, der forbinder enkelte boligområder med hinanden. Der er kun cykelstiforbindelse til Lendrumvej og Strøbyskolen til og fra Stevnsvej. Se Figur 4, som viser det eksisterende stinet. Figur 4: Kort over eksisterende stinet i Strøby Egede Foruden stier langs veje mangler der også stiforbindelser til de rekreative områder omkring Strøby Egede. 9 (18)

11 Borgerinput til vej- og stinet Der var på borgermødet bl.a. ønsker til nye cykelstier langs Kystvejen og den nordlige ende af Stevnsvej. Derudover er der ønsker til flere lokale cykelstiforbindelser samt forslag til aflastning af veje. Dette gælder bl.a.: Generelt et ønske om at binde de eksisterende stier sammen til et samlet stinet både i forhold til eksisterende servicefunktioner, skole, idrætshal, rekreative områder og nye udviklingsområder Sikre skolevejsstier, fra nordlige Stevns til Strøbyskolen Cykel- og gangsti langs vandet ved Kystvejen Cykelsti fra Strøby Egede til Magleby Kystvejen ønskes at blive aflastet trafikalt Bedre forbindelse mellem Kystvejen og Stevnsvej Der henvises til bilag B for en samlet oversigt over borgerinput omhandlende vej- og stinettet. Trafiksikkerhed Der er i perioden fra 1. januar 2013 til 31. december 2017 registreret 19 uheld i Strøby Egede. De 19 uheld fordeler sig på 2 personskadeuheld (heraf 1 alvorligt og 1 lettere tilskadekommet) og 9 materielskadeuheld samt 8 ekstrauheld. Figur 5 viser alle uheld i Strøby Egede området. 10 (18)

12 Figur 5: Uheld i området ved Strøby Egede i perioden Der er registreret en del uheld på Stevnsvej og især i den centrale del af byen ved indkøbsmulighederne. Der er ligeledes registreret en mindre koncentration af uheld omkring Strøby. Det bemærkes, at hovedparten af uheldene er ekstrauheld og materielskadeuheld. Borgerinput til trafiksikkerhed Indenfor emnet trafiksikkerhed påpegede borgerne bl.a. følgende tiltag for at forbedre trafiksikkerheden: Generelt et ønske om mere fartkontrol på vejene Behov for hastighedsdæmpning på Lendrumvej (max 40 km/t) Trafiksanering på Acacievej - bliver brugt som genvej Sikker adgang til børnehuset Lodbjerggaard Der mangler ubetinget vigepligt for cyklister og gående i rundkørslen Tingvej/Køgevej Overhalingsforbud på Stevnsvej 11 (18)

13 Der henvises til bilag B for en samlet oversigt over borgerinput omhandlende trafiksikkerhed og utryghed. Hastighed Der er etableret lokal hastighedsgrænse på 40 km/t langs hele Kystvejen. Kystvejen er ca. 5 meter bred og der er anlagt bump/hævede flader på vejen. Den smalle vejbredde gør, at der ikke kan køres hurtigt, når bilerne kører i begge retninger. På Stevnsvej er hastighedsbegrænsningen 80 km/t uden for byzonen og 50 km/t inden for byzonen. Ca. midt på strækningen er der lokal hastighedsbegrænsning på 60 km/t. Hastighedsgrænserne i og omkring Strøby Egede er vist nedenfor. Figur 6: Oversigt over hastighedsgrænser i Strøby Egede Figur 7 er et uddrag af skolevejsanalysen for Stevns Kommune "Notat vedr. skoleveje i Stevns Kommune 2018, som viser årsdøgnstrafikken, hastighedsgrænserne samt hastighedsmålinger. 12 (18)

14 Figur 7: Kort med trafik- og hastighedsmålinger i området ved Strøby Egede for perioden Fra "Notat vedr. skoleveje i Stevns Kommune 2018 Borgerinput til hastighed Borgerne i Strøby Egede ønsker, at hastighedsgrænsen nedsættes på udvalgte veje i byen. Det er generelt utrygt at færdes på og krydse nogle af de større veje grundet den høje hastighed. Dette gælder bl.a.: Stevnsvej indenfor byområdet er det flere steder utrygt at krydse vejen grundet de hurtigkørende bilister Lendrumvej nær Stevnsvej v. skolen. Her ønskes om hastighedsnedsættelse til 40 km/t Acacievej, en villavej som anvendes som genvej med høj hastighed Hybenrosevej, lige strækning hvor hastigheden ikke overholdes Der henvises til bilag B for en samlet oversigt over borgerinput omhandlende hastighed og utryghed. 13 (18)

15 Kollektiv trafikbetjening Der er gode busforbindelser til og fra Strøby Egede dagligt fra de omkringliggende byer og også internt i Strøby Egede er der gode lokale forbindelser. De lokale busser 108 og 109 kører ca. hver halve time og der er også timedrift på de busforbindelser, der kører ud af og ind til byen. Dog har flere borgere på det afholdte borgermøde ønsket flere busafgange i myldretimerne. Parkering Borgerne i Strøby Egede har også ønsker og kommentarer til parkeringsforholdene i Stevns Kommune. Bl.a. ønsker de flere parkeringspladser ved Stevns Klint, hvor der i dag holder parkerede biler på græsplænerne i højsæsonen samt reserverede områder til lastbil parkering i Strøby Egede By. 4. Forslag til indsatsområder Generelt vurderes det, at det eksisterende lokale vejnet kan håndtere den trafikmængde, der er i dag på vejene i Strøby Egede. Men på det overordnede vejnet, herunder Stevnsvej (trafikvej) og Kystvejen (fordelingsvej) vurderes der at være behov for nye tiltag. Tiltag der kan være med til at håndtere den store mængde trafik, der er i dag og ikke mindst forventes at blive på sigt, når planerne om udvikling af Strøby Egede gennemføres og realiseres. På baggrund af kortlægningen af de eksisterende forhold, de gennemførte analyser (se trafikplan for Stevns Kommune), borgerinput samt besigtigelse af udvalgte lokaliteter er der udpeget indsatsområder indenfor nedenstående temaer, som kommunen bør prioritere i de kommende år. Vej- og stinet Trafiksikkerhed og hastighed Kollektiv trafik Se bilag E for et samlet overblik over forslag til indsatsområder og de dertilhørende projektforslag. 14 (18)

16 Vej- og stinet Følgende indsatsområderne er udpeget ud fra en vurdering af, hvor der er behov for supplerende tiltag for at understøtte vej- og stinettet og trafikstrukturen generelt i Strøby Egede. Sammenhængende stinet, herunder - Nye stier (Se bilag B) - Nye stikrydsninger Attraktivt vej- og stinet, herunder - Øget tryghed - Tilgængelighed - Byinventar Trafikregulerende tiltag, herunder - Trafiksanering - Hastighedskontrol Parkering Indsatsområde Overordnede projektforslag Trafikregulerende tiltag Tiltag omkring nye byudviklingsområder (såsom at stille krav til gode stiforbindelser til skole og det øvrige vejnet) Trafikal analyse af veje, hvor der er sket en væsentlig trafikstigning, hvor hastigheden opleves høj samt de udpegede steder hvor det er utrygt at færdes (se bilag B) Dialog med politiet om øget hastighedskontrol på følgende strækninger: - Kystvejen - Stevnsvej - Lendrumvej - Strandvejen - Acacievej - Hybenrosevej Omklassificering af veje, så det er nemmere at afvikle trafikken på de lette trafikanters præmisser, hvor dette er nødvendigt 15 (18)

17 Sammenhængende stinet Prioritering af missing links på stinettet, fx mangler der cykelsti fra Strøby Egede til Magleby Nye vej- og stiforbindelser i forbindelse med udbygning af nye byområder Supplerende stikrydsninger omkring nye byudviklingsområder Udarbejdelse af en cykelstiplan for hele kommunen for at sammenbinde og udbygge eksisterende stinet Attraktivt vej- og stinet Cykelstier skal planlægges således, at der er plads til christianiacykler og handicapkøretøjer også Bedre belysning på Stevnsvej (fra Hybenrosevej til Trekronervej) samt skolestier Internt i Strøby Egede anbefales det, at trafikken primært foregår på de lette trafikanters præmisser Udarbejde en designmanual for byrum, for at skabe ensartethed og skabe en klar identitet for hele Stevns Kommune Parkering Kortlægning af parkeringsbehov med fokus på vigtige rejsemål samt udpegning af områder til lastbilparkering Internt i Strøby Egede anbefales det, at trafikken primært foregår på de lette trafikanters præmisser, hvorfor mulighederne for udbygningen af et sammenhængende stinet bør vurderes. Det vil det være en god idé at arbejde videre med en egentlig cykelplanlægning samt vurdere om der er veje der bør og kan omklassificeres, fx Kystvejen, så det er lettere at afvikle trafikken på de lette trafikanters præmisser. Overordnet set bør der etableres et sammenhængende stinet med stiadgang fra boligområder til Strøbyskolen og idrætshallen, så børn selv kan transportere sig til og fra skole og fritid. Det vurderes ud fra trafiktallene omkring skolen, at der er en del børn, der bliver kørt til skole. Stiadgangen eksisterer i dag fra Stevnsvej, men ikke fra de øvrige veje. Ligeledes kan der sikres bedre stiforbindelser til den centrale del af byen. Det vurderes også, at der bør udarbejdes en parkeringsstrategi, som bør indeholde mål og retningslinjer for parkering samt forslag til parkeringsstruktur. Udvikling af parkeringsfaciliteterne i byerne og Stevns Kommune som helhed bør også indgå. 16 (18)

18 Trafiksikkerhed og hastighed Følgende indsatsområderne er udpeget ud fra en vurdering af, hvor der er størst potentiale for at forbedre trafiksikkerheden i Strøby Egede: Hastighed Skolebørn i trafikken Utryghed Kampagner Tung trafik Indsatsområde Overordnede projektforslag Hastighed Trafikal analyse af veje, hvor der er sket en væsentlig trafikstigning, hvor hastigheden opleves høj samt de utrygge lokationer udpeget af borgere (se bilag B) Skolebørn i trafikken Trafikpolitik på skolerne Nationale kampagner ved skolestart Sikring af skoleveje frem til Strøbyskolen Utryghed Trafikal analyse af følgende utrygge strækninger: - Strøby Bygade - Kystvejen - Stevnsvej - Hårlevvej - Skovvejen Kampagner Adfærdsregulerende kampagner med særlig fokus på hastighed, spiritus og skolebørn Tung trafik Udpegning af rutenet til tung trafik Borgerne har udpeget flere utrygge strækninger i Strøby Egede, bl.a. Stevnsvej og Kystvejen er nævnt flere gange. Antallet af registrerede uheld er begrænset for hovedparten af vejnettet i Strøby Egede. Men på Stevnsvej er antallet af uheld relativt højt. Det er også her, at borgerne oplever høj hastighed. Der bør derfor udføres en grundig trafikal analyse af Stevnsvej. På Kystvejen er hastigheden allerede angivet til 40 km/t, hvorfor en yderligere hastighedsnedsættelse ikke vil være realistisk. Der bør foretages en hastighedsregistrering så hastighedsniveauet kan vurderes. Hvis hastigheden viser sig at være noget over det angivne, bør det overvejes at lave yderligere hastighedsdæmpende tiltag på strækningen. 17 (18)

19 Hvis spidstimetrafikken ikke overstiger 300 køretøjer/time kan vejen etableres som en 2-1 vej. Det kan være med til sammen med hastighedsdæmpende foranstaltninger at nedsætte hastigheden og dermed opnå en tilfredsstillende hastighedsreduktion. Samtidig kan cyklisternes forhold på strækningen forbedres. Også oversigten fra sideveje forbedres, når bilisterne kører midt på Kystvejen. Ulempen ved tiltaget er, at det er tvivlsomt, om der kan opnås mødesigt på hele strækningen. Alternativt kan Kystvejen omklassificeres, som beskrevet under afsnit 4.1. Kollektiv trafikbetjening Følgende indsatsområder er udpeget indenfor temaet kollektiv trafikbetjening: Optimering af den kollektive trafiks fremkommelighed Optimering skolebussernes rute Alternative løsninger Indsatsområde Optimering af den kollektive trafiks fremkommelighed Overordnede projektforslag Systematisk gennemgang af bus- og togruter og køreplaner med henblik på at forbedre den kollektive trafiks fremkommelighed Flere busafgange til og fra Køge i morgen- og eftermiddagstimerne 18 (18)

TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE

TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2019 TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE: Trafikplan for Strøby Egede 2019 danner som supplement til Trafikplan 2019 grundlag for

Læs mere

1.1. Målet med trafikplanerne

1.1. Målet med trafikplanerne 1. Stevns Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en samlet trafikplan for kommunen, en lokal trafikplan for Strøby Egede sideløbende med den igangværende udviklingsplan for Strøby Egede samt en

Læs mere

BILAG A: BORGERINPUT TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE

BILAG A: BORGERINPUT TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE BILAG A: BORGERINPUT TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE Trafiksikkerhed Bilag A - Borgerinput Stevns Kommune Lokation Emne Borgerinput Skovvej ml. pilehavevej og Seinhuusvej Hastighed Ønske om hastighedsbegrænsning

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Trafikplan - Bredebro

Trafikplan - Bredebro Trafikplan - Bredebro April 2013 TRAFIKPLAN FOR BREDEBRO 2014-2018 PROJEKT Projekt nr. 1100009782 Version 2 Udarbejdet af JKD Kontrolleret af MNSS Godkendt af JKD Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Hvad gør man med vejen mens der bliver etaberet en tunnel? Vil det ikke give køer? Kommentar:

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG

Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej OPLÆG Oplæg til Trafikpolitik - altid en grøn vej Oktober 2014 Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde,

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

Trafik - altid en grøn vej. Politik

Trafik - altid en grøn vej. Politik Trafik - altid en grøn vej Politik Indledning Transport af mennesker og varer udløser trafik på gader, veje, stier og i kollektiv trafik og har betydning for os alle. Vi skal på arbejde, i skole, på indkøb,

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Elev Bakker, Trafik og veje baggrundsnotat

Elev Bakker, Trafik og veje baggrundsnotat Notat Elev Bakker, Trafik og veje baggrundsnotat 27. oktober 2010 Udarbejdet af jii Kontrolleret af Godkendt af 1 Turgeneration og turrater...2 2 Turmønster...3 3 Trafikafvikling...4 3.1 Kortlægning af

Læs mere

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5

Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 DEPARTEMENTET Dato 8. april 2010 Trafikale effekter af en ny motorvejskorridor i Ring 5 Det fremgår af Aftalen om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009, at der skal gennemføres en strategisk analyse

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Trafikplan - Løgumkloster

Trafikplan - Løgumkloster Trafikplan - Løgumkloster April 2013 TRAFIKPLAN FOR LØGUMKLOSTER 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Prioritering af cykelstier

Prioritering af cykelstier Bilag 1 Prioritering af cykelstier Argumentation for stiprioritering af de højst prioriterede cykelstier Saltsøvej, Skibby by Saltsøvej er en sekundær trafikvej. Den har en årsdøgntrafik (ÅDT) på ca. 1875.

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hvidbog: Trafikplan 2019 Strøby Egede

Hvidbog: Trafikplan 2019 Strøby Egede Hvidbog: Trafikplan 2019 Strøby Egede INDHOLD Indhold...1 Indledning...2 Trafikplan 2019 Strøby Egede...3 Trafiksikkerhed...3 Trafikstruktur...6 Kollektiv trafikbetjening...14 To forslag til nye vej- og

Læs mere

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har

Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har Vallensbæk Kommune har en veludviklet infrastruktur. Kommunen har nen gennemskæres af Holbækmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen samt af S-banen. De to hovedfordelingsveje i kommunen er Vallensbæk Torvevej

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

TRAFIKANALYSE ÅRSLEV-SDR. NÆRÅ

TRAFIKANALYSE ÅRSLEV-SDR. NÆRÅ TRAFIKANALYSE ÅRSLEV-SDR. NÆRÅ Trafikanalyse Årslev-Sdr. Nærå Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Sammenfatning... 4 Helhedsplan for Årslev-Sdr. Nærå... 5 Eksisterende forhold...

Læs mere

Trafikplan - Toftlund

Trafikplan - Toftlund Trafikplan - Toftlund April 2013 TRAFIKPLAN FOR TOFTLUND 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Strukturbillede VIBY Sjælland

Strukturbillede VIBY Sjælland Strukturbillede VIBY Sjælland Indhold Forord 3 Visionen 4 Hovedstrukturen 5 Fra vision til plan 5 Boliger 5 Bymidten 6 Erhverv 7 Den grønne struktur 7 Trafikstruktur 7 Vedtaget af Roskilde Byråd den 18.

Læs mere

STRATEGISK TRAFIKPLAN

STRATEGISK TRAFIKPLAN Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato 23. august 2016 Revision [xx] Dato 2016-03-23 STRATEGISK TRAFIKPLAN INTRODUKTION Byrådet har som mål, at vi frem mod 2040 udnytter det store potentiale, der ligger

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd.

Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Kommentarer fra borgermødet i Viby, den 3. maj 2016, til Trafik og mobilitetsplan for Roskilde Syd. Dette notat indeholder et billede af alle indleverede kommentarer. I de tilfælde, hvor der tilføres nyt

Læs mere

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil er

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik UDKAST Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016 side 1 Vordingborg Kommune - Trafi ksikkerhedsplan Trafi ksikkerhedsplan 2013-2016 Vordingborg Kommune Vej- og Trafi ksekretariatet Mønsvej 130 4760 Vordingborg

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR 2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN: Trafikplan 2019 danner grundlag for Stevns Kommunens arbejde i de kommende år inden for trafikafvikling,

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

HVIDBOG: TRAFIKPLAN 2019 INDHOLD

HVIDBOG: TRAFIKPLAN 2019 INDHOLD HVIDBOG: TRAFIKPLAN INDHOLD Hvidbog: Trafikplan...1 Indhold...1 Indledning...2 Oversigt over høringssvar, forvaltningens bemærkninger og indstilling...3 Trafiksikkerhed...3 Trafikstruktur...6 Kollektiv

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold

NOTAT. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold NOTAT Projektnavn Trafikredegørelse for Toftegårdsvej i Hørning Projektnr. 1100036462 Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Til Mikkel Lindskov Petersen, Nina Hastrup og Kirsten L. Andersen Fra Stig Grønning

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Stevns Kommune Indhold Trafikplan, Stevns Kommune... 1 1. Indledning... 3 Målet med trafikplanerne... 3 Trafikplanens opbygning...

Læs mere

UDKAST TRAFIKSTATEGI 2017

UDKAST TRAFIKSTATEGI 2017 UDKAST 05.05.2017 TRAFIKSTATEGI 2017 1 Kollektiv trafik Der sker store forandringer på trafikområdet de kommende år, som har betydning for Hvidovre Kommune, både når det gælder individuel og kollektiv

Læs mere

Cykelstikatalog 2019

Cykelstikatalog 2019 Cykelstikatalog 2019 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 27.

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP Trafikplan for Brinken Kystvejen Workshop 27. oktober 2015 Henrik Grell og Lárus Ágústsson 1 Dagsorden Tid Indhold 18:30 18:45 Velkomst ved Stevns Kommune og introduktion til workshop ved COWI 18:45 19:10

Læs mere

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Indledning I forbindelse med kommunalreformen vil de nye storkommuner have et behov for at udarbejde en klassificering af deres vejnet

Læs mere

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager

Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Bilag 5 16. januar 2007 Notat vedr. trafikale konsekvenser af et scenarium for byudviklingen på Nordøstamager Indledning Dette notat indeholder en vurdering af de trafikale konsekvenser af et scenarium

Læs mere

Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen

Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen Ny klassificering af vejnettet - faser og trin i processen 7. oktober 2007 / Anette Jensen, SAMKOM sekretariatet Introduktion...2 Baggrund...3 Fase 1. Udpegning af trafikvejnet uden for de større byer...4

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

Anbefalede skoleruter. Introduktion og inspiration

Anbefalede skoleruter. Introduktion og inspiration Anbefalede skoleruter Introduktion og inspiration Præsentation - Hvad er en anbefalet skolerute? - Hvornår kan metoden benyttes? - Hvilke kriterier benyttes? - Hvordan sikres gode skoleruter til alle?

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

Bæredygtig trafik i Køge Kyst

Bæredygtig trafik i Køge Kyst 1 Bæredygtig trafik i Køge Kyst Vejforum 2011, 8. December Erik Basse Kristensen Illustration: Vandkunsten Agenda 2 Baggrund Lidt om eksisterende forhold Udfordringer Biltrafik og parkering Lette trafikanter

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij

Læs mere

NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE

NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE STEVNS KOMMUNE NOTAT VEDR. SKOLEVEJE I STEVNS KOMMUNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK ANALYSENOTAT PROJEKTNR. DOKUMENTNR.

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts UDKAST Køge Kommune Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse NOTAT 22. februar 2013 IF/sts Indholdsfortegnelse 1 Skolevejsundersøgelse... 2 1.1 Besvarelse af spørgeskemaet... 3 1.2 Transport... 5 1.2.1

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere