1.1. Målet med trafikplanerne

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.1. Målet med trafikplanerne"

Transkript

1

2 1. Stevns Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en samlet trafikplan for kommunen, en lokal trafikplan for Strøby Egede sideløbende med den igangværende udviklingsplan for Strøby Egede samt en opsamlende trafikhandlingsplan, således at den fremtidige udvikling af infrastrukturen og de adfærdspåvirkende tiltag baseres på et grundlag, der tager hensyn til kommunestrukturen og de eksisterende veje. De to trafikplaner skal danne grundlag for den daglige vejadministration og de fremtidige initiativer, som Stevns Kommune i de kommende år vil gennemføre inden for trafikafvikling, trafiksikkerhed, hastighedsplanlægning, trafiksaneringer, de lette trafikanter, parkering, fremkommelighed og kollektiv trafik Målet med trafikplanerne Baseret på en analyse af de nuværende trafikale forhold og på en dialog med borgerne og politikerne er det målet, at planerne skal være det politisk godkendte administrations-grundlag, der angiver, hvilke trafikale initiativer kommunen vil arbejde med i de kommende år. Samtidig er det målet, at planprocessen skal efterleve Stevns Kommunes værdier om en åben og tillidsfuld dialog med kommunens borgere, så alle føler, at de har haft muligheden for at blive hørt i forbindelse med udarbejdelse af planerne. Trafikplanerne udformes således, at de kan bruges som Stevns Kommunes information til borgerne omkring de kommende års udvikling af infrastrukturen. Planerne udformes som sektorplaner i Stevns Kommunes planportal, så de altid er synlige for borgerne. De udformes som overskuelige og handlingsorienterede planer beskrevet i et let forståeligt sprog, som kan læses, forstås og bruges af både borgere og politikere. Endelig skal trafikplanerne indeholde en beskrivelse af kommunens vision og målsætninger for eksempelvis tryghed og trafiksikkerhed. Eksempelvis kan der tages udgangspunkt i den vision Trafiksikkerhedsplan Succeskriterier I forbindelse med udarbejdelse af planerne vil Sweco i samarbejde med Stevns Kommune arbejde på at opfylde følgende succeskriterier for planprocessen: At der skabes to fremadrettede og anvendelige handlingsplaner, der sikrer, at de kommende års udvikling af infrastrukturen og den trafikale adfærd målrettes de problemstillinger, som er karakteristiske for Stevns Kommune At der skabes planer, som der er politisk-, interessent- og borgermæssig opbakning til og som alle aktører vil medvirke til at realisere At planerne udarbejdes i et positivt og ligeværdigt samarbejdsklima, hvor såvel Stevns Kommune som Sweco opnår læring om trafiksikkerhed At planerne udarbejdes inden for den afsatte tids- og økonomiramme Swecos tanke med succeskriterierne er at få defineret nogle rammer for samarbejdet og få synliggjort de elementer, som begge parter synes er vigtige for et godt samarbejde. Succeskriterierne fastlægges ved opstart af processen og foreslås evalueret halvvejs gennem processen samt ved afslutning af arbejdet.

3 1.3. Borgerinddragelse og politisk inddragelse I forbindelse med udarbejdelse af trafikplanerne vil Sweco i samarbejde med Stevns Kommune deltage i borgermøder og politiske udvalgsmøder. Der afholdes 3 borgermøder, hvor formålet er at informere borgerne om projektet, at indhente input om ønsker til tiltag samt at drøfte trafikale problemstillinger. Derudover deltager Sweco i 3-4 udvalgsmøder. Her vil Sweco præsentere nærværende oplæg til trafikplanerne, præsentere høringsforslag indkommet i forbindelse med en høringsperiode samt præsentere den hvidbog, der udarbejdes på baggrund af høringssvarene. 2. Sweco udarbejder nærværende notat, som er et oplæg til trafikplanerne. Heri er der beskrevet hvordan vi vil løse opgaven og hvilke emner, der belyses som en del af planudarbejdelsen. Oplægget indeholder en tidsplan for, hvornår borgermøderne skal afholdes (der er allerede afholdt 2 borgermøder omhandlende udviklingsplanen for Strøby Egede). Opdeling og indhold af trafikplanerne Sweco udarbejder to trafikplaner en for Strøby Egede og en for Stevns Kommune. Trafikplanerne udarbejdes som sektorplaner i Stevns Kommunes planportal. I forbindelse med udarbejdelsen af de to trafikplaner udarbejdes følgende: Oplæg til trafikplan (nærværende notat) Kortlægning, tematisk analyse af fokusområder og forslag til indsatsområder Handlingsplan, herunder prioriteret projektliste Høringsforslag og hvidbog Endelige trafikplaner til politisk godkendelse Kortlægning og tematisk analyse Indholdet i trafikplanerne vil beskrive og behandle følgende 4 trafikale temaer: Trafiksikkerhed Trafikstruktur Fremkommelighed Kollektiv trafik De 4 temaer uddybes senere i dette notat. Se afsnit 3. 2 (7)

4 Handlingsplan Sweco udarbejder en handlingsplan, der indeholder en beskrivelse af samtlige drifts- og anlægsprojekter, der er defineret i de to trafikplaner til forbedring af trafiksikkerheden, trygheden og fremkommeligheden på kommunens veje og stier. Det vil være projekter, der er udsprunget af de foreslåede indsatsområder og analyser, som Sweco foretager i forbindelse med en gennemgang af de fire temaer. For hvert anlægsprojekt gives en kort beskrivelse af lokaliteten (evt. understøttet af fotos), beskrivelse af problemet, opstilling af løsningsforslag samt angivelse af et groft anlægsskøn. For hvert driftsprojekt gives en kort beskrivelse af lokaliteten samt opstilling af løsningsforslag. Høringsforslag og hvidbog Sweco udarbejder et høringsforslag for både den samlede trafikplan for Stevns Kommune og for trafikplanen for Strøby Egede. Sweco præsenterer høringsforslaget for det politiske udvalg og sender det herefter i offentlig høring i 4 uger. Høringen af trafikplanerne gennemføres i dkplans høringsmodul. Efter høringsperioden udarbejder Sweco en hvidbog med de høringssvar, der er fremkommet til de to trafikplaner. Hvidbøgerne præsenteres for det politiske udvalg af Sweco. Færdiggørelse af trafikplaner og politisk godkendelse På baggrund af hvidbøgernes indhold og de kommentarer, som er fremkommet i forbindelse med fremlæggelse for det politiske udvalg, færdiggør Sweco trafikplanerne. Trafikplanerne sendes til endelig politisk godkendelse. Når trafikplanerne er endeligt godkendt offentliggøres de på Stevns Kommunes planportal. 3. Både den samlede trafikplan for Stevns Kommune og trafikplanen for Strøby Egede vil indeholde en kortlægning og analyse af de ovenfor angivne temaer med fokus på følgende emner: Trafiksikkerhed Uheldsanalyse og sorte pletter Skoleveje Lokale hastighedsbegrænsninger Trafiksaneringer i landsbyer Trafikstruktur Vej- og stinet Byudvikling Adgang til grønne områder Parkeringsforhold Byinventar Fremkommelighed Ny statsvej / omfartsvej Trafikmængder Skiltning Signalanlæg Kollektiv trafikbetjening Busser Tog Pendling med offentlig transport I det følgende beskrives temaerne, som indgår i kortlægningen og analysen. 3 (7)

5 3.1. Trafiksikkerhed Uheldsanalyse og sorte pletter Sweco gennemfører en analyse for alle de politiregistrerede uheld, der er sket på kommunevejene i Stevns Kommune i de seneste 5 år. Uheldsanalysen omfatter en statistisk behandling af uheldsdata (uheldstyper, aldersgrupper, trafikanter, sprit mv.) og i relevant omfang en parring af data (fx sprit og alder, eneuheld og vejtype. På baggrund af uheldsanalysen vil det være muligt at udpege nogle uheldsårsager, som enten er hyppigt forekomne eller hvor niveauet i Stevns Kommune ligger over landsgennemsnittet. Dette vil ligge til grund for udpegningen af de kampagner / samarbejdsmæssige aktiviteter, kontrolmæssige aktiviteter og temabaserede indsatsområder (fx forbedring af afmærkning i vejkurver), som trafikplanen kan indeholde. Sweco gennemfører ligeledes en sortpletudpegning. Denne foretages via en manuel udpegning, hvor kriterierne for definitionen af en sortplet besluttes i fællesskab mellem Stevns Kommune og Sweco. Kriterierne kan fx følge Vejdirektoratets krav til sorte pletter. Sortpletudpegningen gennemføres som en tæthedsudpegning, hvor alle knudepunkter med mere end X uheld over en defineret periode udpeges (typisk 5 uheld pr. 5 år). Tilsvarende gennemføres en tæthedsudpegning af samtlige strækninger, hvor alle delstrækninger med mere end X uheld pr. længde udpeges (typisk 5 uheld over en 400 m strækning). Bearbejdning af hver sort plet består i en detailanalyse af uheldsbilledet, en besigtigelse og efterfølgende udarbejdelse af forslag til forbedring Skoleveje På baggrund af Stevns Kommunes kortlægning, input fra borgermøderne og analyse af skolevejene i kommunen vurderer Sweco, hvilke tiltag der kan iværksættes med det formål at skabe mere trygge skoleveje for kommunens skolebørn. Generelt foretages en vurdering af, om trygheden kan forbedres med etablering af yderligere stiforbindelser i skolernes nærområder Lokale hastighedsbegrænsninger På baggrund af input fra borgermøderne, trafiktællinger, hastighedsmålinger og uheldsdata foretager Sweco en relevansvurdering af lokaliteterne med lokal hastighedsbegrænsning. Vurderingen afrapporteres i skemaform samt geografisk Trafiksaneringer i landsbyer Sweco foretager en kortlægning og analyse af de eksisterende trafiksaneringer i landsbyerne, heri indgår input fra borgermøderne også. Der suppleres med forslag til justering eller evt. yderligere tiltag. 4 (7)

6 3.2. Trafikstruktur Vej- og stinet Sweco gennemfører en kortlægning af det eksisterende vej- og stinet, hvor vejene klassificeres i forskellige vejklasser. Det aftales med Stevns Kommune, hvilke vejklasser der skal gælde for vejklassificeringen, hvorefter der vurderes, om der er behov for justering af vejnettet, eksempelvis trafikregulerende tiltag såsom vejlukninger, trafiksaneringer, nye stier eller stikrydsninger. Byudvikling Sweco kortlægger de eksisterende byudviklingsområder og vurderer, om den igangværende byudvikling kan afvikles fornuftigt på de eksisterende veje eller om der på sigt er behov for nye vejanlæg. Sweco kommer med forslag til mulige tiltag, hvis det vurderes relevant. Adgang til grønne områder Sweco kortlægger de grønne områder og vurderer, om adgangsforholdene hertil er tilstrækkelige og tilgængelige, herunder Stevns Klint. Sweco kommer med forslag til forbedringer, hvis det vurderes relevant. Parkeringsforhold På baggrund af en registrering ud fra tilgængelige data fra Stevns Kommune samt input fra borgermøderne kortlægger Sweco behovet for lastbilparkering samt parkeringspladser langs Stevns Klint. Sweco kommer med forslag til forbedringer, hvis det vurderes relevant. Byinventar Sweco beskriver det eksisterende byinventar på baggrund af informationer fra Stevns Kommune. Ud fra beskrivelsen vurderes det, om der er behov for at investere i nyt byinventar eller supplere med yderligere, som kan være med til at skabe en samlet identitet for Stevns Kommune Fremkommelighed Ny statsvej / omfartsvej Vejdirektoratet er i øjeblikket i gang med en vurdering af mulige linjeføringer for en ny omfartsvej syd om Strøby Egede og videre ud til Sydmotorvejen ved Herfølge. I trafikplanen beskriver Sweco baggrunden og planerne for omfartsvejen og beskriver forslagene til linjeføringerne. Trafikmængder På baggrund af informationer fra Stevns Kommune samt en analyse af trafikmængderne kortlægger Sweco de veje, hvor den primære pendling foregår. 5 (7)

7 Skiltning Sweco kortlægger på baggrund af Google Streetview den eksisterende vejvisning skiltning på alle overordnede trafikveje i forhold til øget fremkommelighed for trafikanterne. Her tænkes primært på, om vejvisningen er velfungerende eller om der kan suppleres med yderligere vejvisning. Kortlægningen og forslag til mulige forbedringer sker på baggrund af en registrering ud fra tilgængelige data fra Stevns Kommune samt input fra borgermøderne. Signalanlæg Sweco kortlægger de 3 kryds, hvor der i dag er signalanlæg, hvorefter der foretages en vurdering af, om der bør etableres signalanlæg i øvrige kryds med henblik på en bedre trafikafvikling eller andre overordnede indsatsområder, som fx systematisk gennemgang af signalprogrammer med henblik på optimering Kollektiv trafikbetjening Busser, tog og pendling med offentlig transport Sweco beskriver den eksisterende kollektive trafikbetjening opdelt på busser og tog suppleret med data fra Movia. Der foretages en vurdering af, om fx de mindre bysamfund tilbydes et tilstrækkeligt serviceniveau mht. den kollektive trafik. Her suppleres med de ønsker, som borgerne evt. har tilkendegivet på de 3 afholdte borgermøder. 4. Forslag til proces Det er Swecos opfattelse og hensigt, at det samlede projekt løftes i en fornuftig og fremadrettet dialog med Stevns Kommune. Sweco mener, at det er en væsentlig forudsætning for planernes gennemførelse, at Stevns Kommune bidrager med en stor grad af deltagelse på alle niveauer af projektet. Samtidigt forventer vi at input fra borgermøderne udgør en væsentlig del af opgaveløsningen. Sweco vil undervejs i processen varetage projektledelsen og samtidig sørge for, at der på opgaven føres en tæt og tillidsfuld dialog direkte mellem Stevns Kommunes projektleder og Sweco. Sweco vil således være den drivende part i projektet, herunder også være initiativtager, når nødvendige oplysninger for projektet skal indhentes. Derudover vil Sweco deltage aktivt i de faglige diskussioner og hele tiden sørge for, at tidsplanen følges. 6 (7)

8 Tidsplan Den første væsentlige opgave i projektet er at strukturere en tidsplan inkl. en mødekalender. En opdateret tidsplan er vedhæftet dette notat, se bilag 1. Sweco vurderer, at de overordnede rammer for projektet tidsmæssigt giver udfordringer og opfordrer derfor til, at tidsplanen og mødekalenderen følges nøje. Det er samtidigt vigtigt, at kommunikationen mellem Stevns Kommune og Sweco forløber godt mellem projektlederne også af hensyn til, at der arbejdes frem mod et fælles mål. Opstartsmøde Sweco har allerede afholdt et opstartsmøde med Stevns Kommunes projektleder i forbindelse med projektstart. På opstartsmødet er rådgivningsaftalen gennemgået og drøftet og rammerne for projektet er fastlagt. Derudover er formen for borgermøderne blevet aftalt. Projektmøder Projektmøderne afholdes løbende i processen. Der er afsat tid til 3-5 projektmøder. Formålet med projektmøderne er at drøfte status, fremdrift og kommende arbejder. Evalueringsmøde Evalueringsmødet afholdes efter projektets afslutning for at evaluere på projektforløbet. På evalueringsmødet drøftes det bl.a., om forventninger og mål for succeskriterier er opnået. 7 (7)

9 Bilag 1

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Strøby Egede Indhold Trafikplan, Strøby Egede... 1 1. Indledning... 2 2. Strøby Egede... 3 Beskrivelse af byen og dens

Læs mere

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S

Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Procesorienteret trafiksikkerhedsplan borgernes trafiksikkerhedsplan Civilingeniør Jan Ingemann Ivarsen, NIRAS A/S Baggrund og formål NIRAS har i løbet af det sidste år udarbejdet en trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil er

Læs mere

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik

UDKAST. Trafiksikkerhedsstrategi Veje og Trafik UDKAST Trafiksikkerhedsstrategi 2017-2020 Veje og Trafik En aktiv Trafiksikkerhedsstrategi De menneskelige omkostninger ved en trafikulykke er ubeskrivelige for de involverede og deres pårørende, og dertil

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2018 Sags nr. EMN-2018-00019_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning, der er lavet i handlingsplanen

Læs mere

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010.

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010. Vejle Kommune 2014 Forord Vejle Kommune har udarbejdet en trafiksikkerhedsplan for perioden 2014-2017. Med denne har Vejle Kommune skabt et grundlag for de kommende års arbejde med trafiksikkerhed. Trafiksikkerhedsplanen

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2016 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-04-25 Til Fra Peter Sandell Anders Kusk og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af uheldsanalyse

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2015 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-04-23 Til Fra Peter Sandell Brian Jeppesen og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Trafikplan - Bredebro

Trafikplan - Bredebro Trafikplan - Bredebro April 2013 TRAFIKPLAN FOR BREDEBRO 2014-2018 PROJEKT Projekt nr. 1100009782 Version 2 Udarbejdet af JKD Kontrolleret af MNSS Godkendt af JKD Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011

TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011 TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020 Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011 Trafikken i Esbjerg hvordan i 2020? Biltrafikken i Esbjerg er steget gennem mange år, og særligt i en række store vejkryds opleves

Læs mere

Herning. Trafiksikkerhedsby 2011. Trine Bunton og Thomas Bøgh 07.11.11

Herning. Trafiksikkerhedsby 2011. Trine Bunton og Thomas Bøgh 07.11.11 Herning Trafiksikkerhedsby 2011 Trine Bunton og Thomas Bøgh 07.11.11 Herning bliver udpeget til trafiksikkerhedsby Jubelbillede da fandt ud af det, så blev virkeligheden en realitet Fotograf Claus Fisker

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2015 Sagsnr.15/344_dok.nr. 56784-15_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning i handlingsplanen 2013-2020,

Læs mere

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Trafiksikkerhed og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Af Ole Johansen, Tølløse Kommune olj@tollose.dk Morten Klintø Hansen, Cowi A/S mkh@cowi.dk Tølløse Kommune har tilsluttet sig Færdselssikkerhedskommissionens

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Forbedring af bymiljøet og trafiksikkerheden på Holstebrovej i Struer

Forbedring af bymiljøet og trafiksikkerheden på Holstebrovej i Struer Forbedring af bymiljøet og trafiksikkerheden på Holstebrovej i Struer Trafiksanering af Holstebrovej i Struer Program Borgermøde 19. februar 2008 Kl. 19.00 Kl. 19.15 Kl. 20.00 Kl. 20.20 Kl. 20.40 Kl. 20.50

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede Informationsmøde, 26. november 2015 Lene Nøhr Michelsen, Vejdirektoratet Formål med mødet 1. Vejdirektoratet vil gerne give naboerne til Rute 54 et indblik i den VVM-undersøgelse,

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 4 Forslag til målsætninger 5 Eksisterende vejnet og trafik 6 Forslag til hastighedsgrænser 7 Skoleveje

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn kommune Aktivitetsplan 2014 Sagsnr.14/146_dok.nr.72421-14_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning i handlingsplanen 2013-2020,

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune

Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune Holstebro Kommune Trafiksikkerhedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Trafikplan - Toftlund

Trafikplan - Toftlund Trafikplan - Toftlund April 2013 TRAFIKPLAN FOR TOFTLUND 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2012-2014

Trafiksikkerhedsplan 2012-2014 Trafiksikkerhedsplan 2012-2014 Sønderborg Kommune Trafiksikkerhedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune 2 Indholdsfortegnelse 1 Forord 2 Indledning 3 Trafiksikkerhed i dagligdagen 4 Vision 5 Målsætning

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 1 Rebild Kommune Trafiksikkerhedsplan 2010-2012 Temaplan til Rebild Kommunes trafikhandlingsplan Udarbejdet af Rebild Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro as Kontaktoplysninger:

Læs mere

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019

Bilag. UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats. Projekter 2019 Bilag UNMG108 Pulje til trafiksikkerhedsindsats Projekter 2019 Prioritering 1 Kampagne inkl. politisamarbejde 100.000 kr 2 Trafikplan - trafiksikkerhedsdelen 200.000 kr 3 Solvangskolen 550.000 kr 4 Høveltevej/Frederiksborgvej,

Læs mere

Trafiksikkerhed i Thisted Kommunej 1

Trafiksikkerhed i Thisted Kommunej 1 Trafiksikkerhed i Thisted Kommunej 1 Borgermøde Tirsdag den 30. oktober 2012, kl. 19.00 21.00]l. 19.00 Fornyelse af Eiffeltårnets første etage Dagsorden Velkommen 2 Trafiksikkerhedsmålsætningen Hvad er

Læs mere

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner

Kommuneplanlægningen Status og centrale emner Kommuneplanlægningen Status og centrale emner 1. Status på Kommuneplanen opbygning og indhold 2. Befolkningsprognose og demografisk udvikling 3. Boliger og erhverv status på areal og salg af bygge grunde

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Kommunen har udpeget fem centrale temaer i arbejdet med trafikplanen:

Kommunen har udpeget fem centrale temaer i arbejdet med trafikplanen: SYNOPSIS Projekt Trafikplan for Furesø Kommune Kunde Furesø Kommune Notat nr. 1 Dato 2012-08-02 Til Fra Furesø Kommune Rambøll Synopsis for Trafikplan for Furesø Kommune Furesø Kommune har besluttet at

Læs mere

Borgerinddragelse i planlægningen - erfaringer med internettet kontra følgegrupper

Borgerinddragelse i planlægningen - erfaringer med internettet kontra følgegrupper Borgerinddragelse i planlægningen - erfaringer med internettet kontra følgegrupper Civilingeniør Jimmy Valentin Lukassen, VIA TRAFIK Rådgivning ApS Email: jvl@viatrafik.dk I artiklen beskrives erfaringer

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Indledning I foråret 2008 igangsatte Ikast-Brande Kommune udarbejdelsen af en samlet trafikplan indeholdende delplaner for trafiksikkerhed,

Læs mere

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Stevns Kommune Indhold Trafikplan, Stevns Kommune... 1 1. Indledning... 3 Målet med trafikplanerne... 3 Trafikplanens opbygning...

Læs mere

Tønder Kommune. April 2013 TRAFIKPLAN FOR SKÆRBÆK

Tønder Kommune. April 2013 TRAFIKPLAN FOR SKÆRBÆK Tønder Kommune April 2013 TRAFIKPLAN FOR SKÆRBÆK PROJEKT Trafikplan for Skærbæk Tønder Kommune Projekt nr. 213324 Dokument nr. 1210664628 Version 2 Udarbejdet af JII Kontrolleret af MVG Godkendt af JII

Læs mere

Trafiksikkerhed på strækninger i åbent land. Metode til udpegning og besigtigelse af grå strækninger

Trafiksikkerhed på strækninger i åbent land. Metode til udpegning og besigtigelse af grå strækninger Trafiksikkerhed på strækninger i åbent land Metode til udpegning og besigtigelse af grå strækninger Af Peter Sønderlund, Nordjyllands Amt, amt.pets@nja.dk & Peter Søndergaard, Via Trafik, ps@viatrafik.dk

Læs mere

Forbedret fremkommelighed på vejnettet i Hovedstadsområdet? Otto Anker Nielsen, Professor

Forbedret fremkommelighed på vejnettet i Hovedstadsområdet? Otto Anker Nielsen, Professor Forbedret fremkommelighed på vejnettet i Hovedstadsområdet? Otto Anker Nielsen, Professor Årsager til og effekter af trængsel Definition af trængsel Trængsel er et udtryk for trafikanternes nedsatte bevægelsesfrihed

Læs mere

Trafikplan - Løgumkloster

Trafikplan - Løgumkloster Trafikplan - Løgumkloster April 2013 TRAFIKPLAN FOR LØGUMKLOSTER 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Trafik- og Teknikudvalget 27.01.2014 Punkt 6, bilag 1 Projektering af busfremkommelighedstiltag for linje 200S Projektbeskrivelse NOTAT 18. december 2013 ph/tak 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Løsningsmodeller Vej- og stiklassificering Nuværende klassificering Forslag til justeringer af klassificering Resultater...

Løsningsmodeller Vej- og stiklassificering Nuværende klassificering Forslag til justeringer af klassificering Resultater... 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 5 Trafikpolitiske hovedmål... 6 Trafiksikkerhedsplan 2010... 7 Kommuneplan 2013-2025... 7 Arealreservationer... 7 Kollektiv trafik... 7 Trafiksikkerhed... 8 Trafikpolitik

Læs mere

Fremkommelighedsanalyse

Fremkommelighedsanalyse Næstved Kommune NOTAT 11. oktober 2018 MS/LRM/TVO Bilag til Trafiksikkerhedsplan Indhold 1 Indledning... 3 2 Vejstruktur...4 Trafikbelastning... 4 3... 6 Rådmandshaven... 6 3.1.1 Dobbeltkryds Slagelsevej/Karrebækvej

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2013-2015

Trafiksikkerhedsplan 2013-2015 Thisted Kommune Trafiksikkerhedsplan 2013-2015 Marts 2013 Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Forsidefoto: Henrik

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By.

Indholdsfortegnelse. Hastighedsplan for Svendborg Kommune. Svendborg Kommune. Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By. Svendborg Kommune Hastighedsplan for Svendborg Kommune Strategi for hele kommunen og realisering i Svendborg By COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

HANDLINGSPLAN FOR TRAFIKSIKKERHED

HANDLINGSPLAN FOR TRAFIKSIKKERHED BILAG 5 VEJPLAN 24 HANDLINGSPLAN FOR TRAFIKSIKKERHED STATUSREDGØRELSE 24 VEJKONTORET - FEBRUAR 24 BAGGRUND I 1994 tilsluttede hus Kommune sig Færdselssikkerhedskommissionens mål om at mindske antallet

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby

Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby Oplæg til Plan for omdannelse af Galten Midtby 1. Baggrund Som følge af Budgetaftalen 2013 er der over tre år afsat 4 mio. kr. til fornyelse og renoveringer af Galten Bymidte. På baggrund af denne bevilling

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 15. august Aarhus Kommune

Indstilling. Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg. Den 15. august Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2013 Offentlig fremlæggelse af Trafiksikkerhedsstrategi 2013-2020 1. Resume Forslag til Trafiksikkerhedsstrategi 2013-2020

Læs mere

Teknisk Forvaltning. Trafiksikkerhedsplan 2012-2015

Teknisk Forvaltning. Trafiksikkerhedsplan 2012-2015 Teknisk Forvaltning Trafiksikkerhedsplan 2012-2015 2 Trafiksikkerhedsplan 2012-2015 Indhold Forord... 3 Indledning... 4 Vision og mål... 5 Kommunens indsats fra 2011 til 2015... 7 Trafikuheld på kommunens

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

KØGE KOMMUNE 23. NOVEMBER 2017

KØGE KOMMUNE 23. NOVEMBER 2017 Trafiksikkerhedsplan 2017 KØGE KOMMUNE 23. NOVEMBER 2017 Indhold 1 Forord 4 2 Trafiksikkerhed i Køge Kommune 5 2.1 Generel uheldsudvikling 5 2.2 Perspektivering af uheldsudviklingen ift. landsplan 6 2.3

Læs mere

Trafiksikkerhed / Handlingsplan For Lolland Kommune

Trafiksikkerhed / Handlingsplan For Lolland Kommune Trafiksikkerhed / Handlingsplan For Lolland Kommune 2016-2017 Rundkørsel v/ Søllested INDHOLDSFORTEGNELSE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET 1 FORORD 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 2.1 Trafikantarter 2.2 Spiritus 2.3

Læs mere

Uheld. Uheldsanalyse

Uheld. Uheldsanalyse Uheld 04 Uheldsanalyse 04 Indledning Hvert trafikuheld medfører et økonomisk og socialt tab for samfundet og påvirker de involverede parter. Rudersdal Kommune arbejder derfor målrettet for at minimere

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE

TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2019 TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE: Trafikplan for Strøby Egede 2019 danner som supplement til Trafikplan 2019 grundlag for

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. juni 2015 Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby En ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte byens

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan. Forslag

Trafiksikkerhedsplan. Forslag Forslag INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 5 2 BAGGRUND 7 2.1 Uheldsanalyse 7 2.2 Sortpletudpegning 9 2.3 Borgernes synspunkter 9 3 TRAFIKSIKKERHED I DAGLIGDAGEN 11 3.1 Årlig sortpletudpegning 11 3.2

Læs mere

Dagsorden. Velkomst ved formanden Godkendelse af dagsorden Trafiksikkerhedsarbejdet i 2015. Kampagner i 2015 Revision af kommunens cykelruteplan

Dagsorden. Velkomst ved formanden Godkendelse af dagsorden Trafiksikkerhedsarbejdet i 2015. Kampagner i 2015 Revision af kommunens cykelruteplan Dagsorden Velkomst ved formanden Godkendelse af dagsorden Trafiksikkerhedsarbejdet i 2015 Udvikling i uheld og personskader i perioden 2007-2014 Disponering af trafiksikkerhedsmidler i 2015 Rundkørslen

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Næste års budgetter 2 2. Gennemgang af borgerhenvendelser 3 3. Vejprojekter 4 3.1 Status 4 3.2 Fremtidige projekter 4 4. Trafiksikkerhedsprojekter 5

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR 2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN: Trafikplan 2019 danner grundlag for Stevns Kommunens arbejde i de kommende år inden for trafikafvikling,

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Borgeranalyse. Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan

Borgeranalyse. Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan Borgeranalyse Baggrundsrapport til Thisted Kommunes Trafiksikkerhedsplan Thisted Kommune Teknik og Erhverv Kirkevej 9 7760 Hurup Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med

Læs mere

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN

TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN BRINKEN - KYSTVEJEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TILBUD 1 Baggrund Stevns Kommune har i 2008 fået udarbejdet

Læs mere

Fremlagt af: Frank Hagerup, Vestsjællands Amt - Vejområdet og Frank Studstrup, COWI - Trafikafdelingen

Fremlagt af: Frank Hagerup, Vestsjællands Amt - Vejområdet og Frank Studstrup, COWI - Trafikafdelingen Trafikdage på AUC, 20. august 1996 Vejsektorplan i Vestsjællands Amt Skrevet af: Kjeld Holtze Jørgensen, Vestsjællands Amt - Vejområdet Frank Hagerup, Vestsjællands Amt - Vejområdet Ole Bach, COWI - Trafikafdelingen

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET

BESLUTNINGSPROTOKOL TRAFIKSIKKERHEDSRÅDET BESLUTNINGSPROTOKOL DATO: 9. JUNI 2016 STED: MØDELOKALE NØRRE ALSLEV, PARKVEJ 37, NYKØBING F. TIDSPUNKT: KL. 08:00 MEDLEMMER: JAN UHRE-NIELSEN, DENNIS FRIDTHJOF, PETER BRING-LARSEN, MARTIN STEENSTRUP,

Læs mere

Revision 3 Date Februar 2012 Made by JKD Checked by JKD Approved by TBN. Ref Trafikhandlingsplan Mariagerfjord Kommune, opdatering 2012

Revision 3 Date Februar 2012 Made by JKD Checked by JKD Approved by TBN. Ref Trafikhandlingsplan Mariagerfjord Kommune, opdatering 2012 1 Revision 3 Date Februar 2012 Made by JKD Checked by JKD Approved by TBN Ref 11649261 2 INDHOLD 1. Indledning 3 1.1 Revision af handlingsplan og næste års budgetter 3 2. Gennemgang af borgerhenvendelser

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

Trafikpolitiske målsætninger

Trafikpolitiske målsætninger Thisted Kommune Trafikpolitiske målsætninger 2013-2020 Marts 2013 Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Forsidefoto:

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij

Læs mere

TRYGHED LANGS SKOLEVEJEN - ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

TRYGHED LANGS SKOLEVEJEN - ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser TRYGHED LANGS SKOLEVEJEN - ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Forfattere: Civilingeniør Trine Fog Nielsen, Grontmij Carl Bro, tfn@gmcb.dk Civilingeniør Marie Thesbjerg, Rambøll Danmark, met@ramboll.dk

Læs mere

Gener ved et separat stisystem i Ishøj Kommune & trafikplan med høj grad af borgerinddragelse

Gener ved et separat stisystem i Ishøj Kommune & trafikplan med høj grad af borgerinddragelse Forfatter E-mail Webside Emne Trafikplanlægger Janne Tinghuus, Via Trafik jt@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Trafikplan med borgerinddragelse/separat stisystem Artikel Gener ved et separat stisystem i Ishøj

Læs mere

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N

Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Dato 7. marts 2018 Sagsbehandler Elisabeth Krog Mail elk@vd.dk Telefon Dokument 18/04066-1 Side 1/5 Kommissorium VVM-undersøgelse for udbygning af E45 mellem Aarhus N og Randers N Som led i finansloven

Læs mere

Status på Statsveje i Halsnæs Kommune

Status på Statsveje i Halsnæs Kommune Status på Statsveje i Halsnæs Kommune 1 Indholdsfortegnelse Status på Statsveje i Halsnæs Kommune... 1 0. Generelt... 3 1. Rundkørslerne på rute 16.... 4 1.1 Kregme... 4 1.2 Hillerødvej/Karlsgavevej/Sandskårsvej...

Læs mere

Projektkatalog Skoleveje

Projektkatalog Skoleveje Thisted Kommune Projektkatalog Skoleveje Marts 2013 Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Forsidefoto: Henrik Ole

Læs mere

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR UDKAST Fredensborg Kommune Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning 1 Indholdsfortegnelse...2 2 Indledning...2 3 Uheldsbillede...2

Læs mere

Projektkatalog Uheldsbelastede lokaliteter

Projektkatalog Uheldsbelastede lokaliteter Thisted Kommune Projektkatalog Uheldsbelastede lokaliteter Marts 2013 Thisted Kommune Asylgade 30 7700 Thisted Telefon 9917 1717 E-mail: teknisk@thisted.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S Forsidefoto:

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Uheld. Uheldsanalyse

Uheld. Uheldsanalyse Uheld 2015 Uheldsanalyse 2015 Indledning Rudersdal kommune arbejder målrettet og systematisk med at minimere antallet af trafikulykker og personskader i trafikken. Dette gøres både ved forebyggelse gennem

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Handlingsplan for trafiksikkerhedsprojekter... 3 Trafiksikkerhedsplan... 4

Indholdsfortegnelse. Handlingsplan for trafiksikkerhedsprojekter... 3 Trafiksikkerhedsplan... 4 Handlingsplan for trafik sikkerhedsprojekter 2014 Favrskovv Kommune Trafik og Veje 2014 Indholdsfortegnelse Handlingsplan for trafiksikkerhedsprojekter... 3 Trafiksikkerhedsplan... 4 Tiltag i trafiksikkerhedsplanen...

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011

Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole 1 Tryg i trafikken ved Hornslet Skole Efterår 2011 --Mobilitetsplan-- Af: civilingeniør, trafikplanlægger Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen Rambøll Danmark A/S mtm@ramboll.dk

Læs mere

Mål og prioritering, vejsektorplan for Storstrøms Amt

Mål og prioritering, vejsektorplan for Storstrøms Amt Mål og prioritering, vejsektorplan for Storstrøms Amt v. Sektionsleder Henning Damgaard Nielsen, Storstrøms Amt, Frank Studstrup og Jesper Mertner, COWI,QGOHGQLQJ Storstrøms Amt står over for en række

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere

TRAFIKHANDLINGSPLAN 2019

TRAFIKHANDLINGSPLAN 2019 Mariagerfjord Kommune Dokumenttype Baggrundsnotat Dato Maj 2019 BAGGRUNDSNOTAT TRAFIKHANDLINGSPLAN 2019 Indhold Bilag 1: Borgerhenvendelser for 2018 1 1.1 Indledning 1 Bilag 2: Opdatering af Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn

Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Udkast Udarbejdelse af forslag til klassificering af vejnettet på Fyn Indledning I forbindelse med kommunalreformen vil de nye storkommuner have et behov for at udarbejde en klassificering af deres vejnet

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25.

Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING. Bilag A til ansøgning til Fremkommelighedspuljen. 25. P r o j e k t b e s k r i v e l s e Finderupvej 9 Ringkøbing-Skjern Kommune, Vejafdelingen OMBYGNING AF BUSTERMINAL I RINGKØBING Telefon 99 74 24 24 E-post teknisk@rksk.dk Dato 26. februar 2010 Sagsnummer

Læs mere

1 Proces for parkeringsplan for Skanderborg midtby

1 Proces for parkeringsplan for Skanderborg midtby 1 Proces for parkeringsplan for Skanderborg midtby Processen foreslås gennemført med inddragelse af: Interessenter (gennem brug af følgegruppemøder) Borgere (gennem brug af digital spørgeskemaundersøgelse)

Læs mere

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd

Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Forbedring af de trafikale forhold i Ballerup Syd Informationsmøde mandag d. 21. september 2015 Tapeten www.ballerup.dk Dagsorden Dagsorden Velkommen Eksisterende forhold Trafikale løsninger Tidsplan Spørgsmål

Læs mere

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015

Allerød Kommune Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 Blovstrød Skole Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Fremkommelighed 2. Trafikanten i fokus Trafikanten skal

Læs mere