TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE"

Transkript

1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2019 TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN FOR STRØBY EGEDE: Trafikplan for Strøby Egede 2019 danner som supplement til Trafikplan 2019 grundlag for Stevns Kommunens arbejde i de kommende år inden for trafikafvikling, trafiksikkerhed, hastighedsplanlægning, trafiksaneringer, den lette trafik (cyklister og fodgængere), parkering, fremkommelighed for biltrafik og kollektiv trafik. teknik & miljø

2 Indhold 1. Indledning Trafikplanens opbygning og formål Borgerinddragelse Strøby Egede Beskrivelse af byen og dens servicefunktioner Udviklingsplan for Strøby Egede Trafikplanens trafikale temaer Trafiksikkerhed Trafikstruktur Fremkommelighed Kollektiv trafikbetjening Trafiksikkerhed Trafiksikkerhed - uheldsanalyse Trafikstruktur Veje Stier Workshop Fremkommelighed Kollektiv trafikbetjening Kollektiv trafikbetjening Forslag til indsatsområder Vej- og stinet Trafiksikkerhed og hastighed Kollektiv trafikbetjening (22)

3 1. Indledning Strøby Egede er en af Stevns Kommunes udviklingsbyer og med ca indbyggere kommunens største by. Med sin placering ved Køge Bugt som kommunens nordligste by er der kort afstand til Køge samt motorvej mod nord, vest og syd. Byen ligger med parcelhusområder på hver side af den tidligere amtsvej Stevnsvej og strækker sig med et stort sommerhusområde mod sydøst langs Kystvejen. Stevnsvej er den mest befærdede vej i Stevns Kommune og strækningen gennem Strøby Ege-de er en daglig flaskehals for trafikken fra den sydøstlige del af kommunen, der skal den vej for at komme til Køge og videre til motorvejen. Stevns Kommune ønskede på den baggrund, at der skulle laves en trafikplan for Strøby Egede sideløbende med den udviklingsplan for byen, der var iværksat. Det blev derfor besluttet, at der skulle laves dels en samlet Trafikplan for hele kommunen og en dels lokal Trafikplan med sær-ligt fokus på Strøby Egede Trafikplanens opbygning og formål Trafikplanen for Strøby Egede indeholder indledningsvis en kort beskrivelse af Strøby Egede herunder udvikling og struktur. Herefter følger en kortlægning og analyse af de samme 4 fokusområder som i den samlede trafikplan, hvor der er zoomet ind på Strøby Egede. Fokusområder i Trafikplanen for Strøby Egede - Trafiksikkerhed - Trafikstruktur - Fremkommelighed - Kollektiv trafikbetjening Under hvert tema fokuseres der på en række emner med relevans for det pågældende tema. Trafikplanen afsluttes med udpegning af en række indsatsområder / overordnede projektforslag relateret til ovennævnte fokusområder. Formålet med trafikplanen for Strøby Egede og den samlede trafikplan er at danne et grund-lag for Stevns Kommunens arbejde i de kommende år inden for trafikafvikling, trafiksikkerhed, hastighedsplanlægning, trafiksaneringer, parkering, fremkommelighed for den lette trafik (cyklister og fodgængere), biltrafik og kollektiv trafik. I Trafikplanen bliver der oplistet en række ideer til løsningsforslag på de trafikale udfordringer i området. Disse vil indgå i den videre planlægning for udviklingen af Strøby Egede Borgerinddragelse Det har været vigtigt for Stevns Kommune at inddrage borgerne i arbejdet med trafikplanen for Stevns Kommune. Som en del af arbejdet med trafikplanen for Strøby Egede og Stevns Kom-mune blev der derfor i foråret 2018 afholdt 3 borgermøder i hhv. Strøby Egede, Hårlev og Store Heddinge. 3 (22)

4 Livlig diskussion ved bordene på borgermødet på Strøbyskolen. Det er væsentligt at have borgernes input med i kortlægningsfasen, da det er dem, der dagligt færdes på de kommunale veje og stier og dermed har en væsentlig viden om de lokale forhold. Borgermøderne blev afholdt som workshops, hvor deltagerne i grupper af 5-8 personer fik mulighed for at tegne deres forslag og idéer ind på et kort over kommunen. Dette gav anledning til mange spændende diskussioner om de fire fokusområder i trafikplanen. Kommentarerne fra borgermøderne er opsummeret i bilag A. Input fra borgermøderne er medtaget i de afsnit, hvor det er relevant. I 2015 blev der tilsvarende afholdt 2 workshops om det trafikale forhold på Kystvejen og Brin-ken i Strøby Egede, hvor grundejerforeningerne langs Kystvejen var inviteret til at deltage og komme med ideer og input til, hvordan de trafikale udfordringer på Kystvejen kunne løses. 4 (22)

5 2. Strøby Egede 2.1. Beskrivelse af byen og dens servicefunktioner Strøby Egede er med indbyggere Stevns Kommunes største by. Strøby Egede ligger ud til Køge Bugt og tæt ved kommunegrænsen til Køge og er kommunens nordligste by. Fra Strøby Egede er der kort afstand til Køge by samt motorvejene mod nord, vest og syd. Figur 1: Kort over Strøby Egedes beliggenhed i Stevns Kommune Byen ligger på hver side af den tidligere amtsvej Stevnsvej og strækker sig med et stort sommerhusområde mod sydøst langs Kystvejen. Strøby Egede er kendetegnet ved at være en by præget af parcelhusbyggeri på hver side af Stevnsvej og ud langs Kystvejen, hvor der i starten af 1960 erne blev udstykket en række som-merhusområder helt ud til Magleby Skov. Strøby Egede centret ligger centralt i byen, hvor Kystvejen møder Stevnsvej i et signalreguleret kryds. Her er der bl.a. er to dagligvarebutikker, apotek, restauranter og et bibliotek. Strøbyskolen, der er distriktsskole for den nordøstlige del af kommunen, ligger ca. 2 km fra centrum mod syd på Lendrumvej. På skolen er der ca. 790 elever fordelt på 10 årgange. Der er 2 daginstitutioner i Strøby Egede dels Lærkehuset, som ligger på Valnøddevej og dels Børnehuset Lodbjerggård, som ligger på Lendrumvej overfor Strøbyskolen. I forbindelse med Strøbyskolen ligger Strøbyhallen, Strøby Idrætscenter og AIK Fitness. Servicefunktionerne er placeret centralt i byen og byens lange udstrækning betyder, at hovedparten af den interne transport foregår i bil. 5 (22)

6 Placering af center, skole og daginstitutioner i Strøby Egede Stevns Kommune betragter Strøby Egede som en by med mange gode vækstmuligheder, da der er kort afstand til hovedstadsområdet, de overordnede indfaldsveje til kommunen og forbindelse herfra til Syd motorvejen (M30) og videre mod nord til Køge Bugt Motorvejen (M10). Der er en områdefornyelse i gang i Strøby Egede og med den nuværende kommuneplan er der udlagt nye rammer til boligformål i byen. Konkret betyder det, at der er udlagt et 14 ha. stort areal til boligformål omkring Hybenrosevej i den sydlige del af byen. Her er der allerede udført 2 etaper af udstykningen af Stolpegården under navnet Nicolinelund Udviklingsplan for Strøby Egede Der er trafikale udfordringer i området, som skyldes byens placering, byens status som pendlerby og det stigende antal indbyggere. Strøby Egede er udviklet omkring Stevnsvej og Kystvejen med Tryggevælde ådal lige vest for byen. Der er kun to vejbroer over Tryggevælde Å i Stevns Kommune Prambroen i Strøby Egede og Tingvejsbroen mellem Hårlev og Varpelev. Hovedparten af trafikken fra den Sydøstlige del af kommunen kører over Prambroen, da Tingvejsbroen betyder en ikke uvæsentlig omvej. Derfor er presset på vejene højt. Derfor er det ønsket, at der skal anlægges en omfartsvej syd om Strøby Egede for at aflaste trafikken gennem bymidten og samtidig etablere nogle tværforbindelser mellem Kystvejen og Stevnsvej for at aflaste Kystvejen. En udviklingsplan har til formål at pege på de vigtigste problemstillinger og potentialer for en fremtidig byudvikling. Udviklingsplanen udlægger områder til fremtidig byudvikling, som på sigt vil skabe en større trafikbelastning på vejen i Strøby Egede Udlæggelse af arealer til ny byudvikling bør derfor være betinget af, at der samtidig laves en samlet plan for adgang til og fra området for både hårde og bløde trafikanter. Hvis udviklingen fortsætter som forventet, kan de første dele af frilandsbyen udlægges i forbindelse med Kommuneplan (22)

7 3. Trafikplanens trafikale temaer Trafikplanen beskæftiger sig som nævnt i afsnit 1.1 med fire trafikale hovedtemaer: Trafiksikkerhed Trafikstruktur Fremkommelighed Kollektiv trafikbetjening Nedenfor følger en kort beskrivelse af hvert tema og i de følgende kapitler er de enkelte temaer behandlet med fokus på Strøby Egede Trafiksikkerhed Trafiksikkerhed er en samlet betegnelse for sikkerheden på vej- og stinettet. Arbejdet med trafiksikkerhed i kommunen omfatter en bred vifte af opgaver med det formål at gøre det mere trygt og sikkert at færdes på kommunens veje, bl.a.: Registrering og analyse af uheld Tryghedsskabende tiltag Sikkerhedsudstyr Adfærdsregulerende tiltag kampagner m.v. Inden for hvert emne er der en lang række af virkemidler og indsatser, der kan tages i brug for samlet set at gøre det mere trafiksikkert at færdes på vejene. Færdselsuheld har store konsekvenser for de implicerede parter, men også for samfundet. Tab af førlighed og i værste fald menneskeliv medfører store personlige omkostninger såvel som samfundsøkonomiske tab. Det fremgår af Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan: Hver ulykke er én for meget et fælles ansvar fra 2013, at de gennem-snitlige samfundsøkonomiske omkostninger pr. personskade i vejtrafikken kan opgøres til ca. 2,8 mio. kr., og hvis man medregner velfærdstabet, er tallet helt oppe på 4,6 mio. kr. [Rådet for sikker trafik]. Sidstnævnte dækker bl.a. materielskader, udrykningskøretøjer, behandling, pleje af trafik-ofre, tabt arbejdsevne og velfærd. Kommunerne bærer ca. halvdelen af disse udgifter. Samtidig har trafikanternes tryghed i trafikken stor betydning for deres valg af transportmiddel og deres adfærd i trafikken. Derfor er det vigtigt at arbejde for at reducere antallet af trafikuheld og derigennem at få borgerne til at føle sig mere trygge, når de færdes på kommunens veje og stier. Trafiksikkerhed er et udtryk for den sikkerhed, der er forbundet med at bevæge sig på veje, fortove og cykelstier. Trafiksikkerhed kan opgøres og vurderes objektivt, og udgangspunktet vil altid være antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikulykker. Tryghed i trafikken er en subjektiv følelse, der beskriver trafikanternes oplevelse af sikkerhed i trafikken. Den skal opleves forskelligt af børn i forhold til voksne og ældre trafikanter, og den kan også opleves forskelligt af bilister i forhold til cyklister og fodgængere. Tryghed eller utryghed opstår, når trafikanterne færdes på vejene og møder andre trafikanter. 7 (22)

8 3.2. Trafikstruktur Et godt sammenhængende vej- og stinet skaber en god tilgængelighed i kommunen. Trafikstrukturen bør derfor sikre, at der er et sammenhængende vej- og stinet og, at det tilpasses i takt med kommunens udvikling samt borgernes behov. Trafikstrukturen for kommunens vejnet er bygget op omkring opdelingen i overordnede veje, fordelingsveje og lokalveje. Trafikstrukturen danner udgangspunkt for en udformning og en indretning af vejene, der understøtter og over for trafikanterne signalerer de forskellige vejtypers trafikale funktion. Vejklassificeringen er med til at sikre en høj fremkommelighed på det overordnede vejnet og en høj tilgængelighed på det mere fintmaskede lokalvejsnet. Samlet set angiver trafikstrukturen overfor trafikanterne, hvilken type vej de færdes på (den selvforklarende vej) og dermed også hvilken adfærd, der forventes af dem som trafikanter. Gennemkørende trafik på små og lokale boligveje bør begrænses. Denne trafik skal afvikles på de større veje og de større veje skal udformes til, at de kan afvikle trafikken uden større gener for trafikanterne, dvs. undgå lange kødannelser og unødig omkørsel Fremkommelighed En god fremkommelighed på vejnettet er med til at sikre en mere jævn og glidende trafikafvikling. På både vej- og stinettet bør der sikres en god fremkommelighed, fordi øget rejsetid og lange kødannelser er en omkostning for samfundet. Samtidig kan en bedre frem-kommelighed være med til at mindske risikoen for trafikuheld med deraf følgende kødannel-se samt en nedbringelse af miljøgenerne fra ventende biler. Optimering af signalanlæg, tydelig vejafmærkning, korrekt skiltning, sneryddede og vedligeholdte veje bidrager således til en bedre afvikling trafikken og dermed fremkommeligheden på vejene Kollektiv trafikbetjening Den kollektive trafikbetjening er en vigtig del af den kommunale trafikstruktur og fremkommeligheden. At borgerne kan rejse med enten tog eller bus til mål både inden for og udenfor kommunegrænsen med en tilpas kort rejsetid, er afgørende for at kunne flytte bilisterne til den kollektive trafik. Derfor er god planlægning af den kollektive trafik vigtig, hvis man ønsker at øge antallet af passagerer i den kollektive trafik. 8 (22)

9 4. Trafiksikkerhed 4.1. Trafiksikkerhed - uheldsanalyse Som en del af trafikplanen for Strøby Egede er der gennemført en uheldsanalyse. Uheldsanalysen er baseret på de uheld, der er registreret i perioden fra den 1. januar 2013 til den 31. december Reelt forekommer der flere uheld end politiet registrerer, idet især uheld uden betydelig personskade kun i begrænset omfang rapporteres af politiet. Det vurderes, at politiet registrerer alle dødsuheld, men ikke alle personskadeuheld. Især solouheld og uheld mellem cyklister bliver i mindre grad registreret af politiet. I uheldsanalysen opgøres antallet af uheld på personskadeuheld, materielskadeuheld og ekstrauheld. Personskadeuheld er uheld med én eller flere personer, som er kommet til skade. Der anvendes 3 definitioner i forbindelse med analysen af personskadeuheld. Hvis en eller flere personer afgår ved døden, som følge af uheldet inden for 30 dage fra den dag uheldet har fundet sted, angives personskaden som dræbt. Hvis en eller flere personer kommer alvorligt til skade som følge af uheldet og kræver lægelig behandling, angives det som Alvorlig tilskadekomne. Hvis en eller flere personer kommer lettere til skade som følge af uheld angives det som Lettere tilskadekomne. Personskadeuheld er uheld, hvor en eller flere personer er kommet til skade. Der bruges 3 definitioner ved registrering og analyse af personskadeuheld: Lettere tilskadekomne knubs og skrammer, som ikke kræver større lægebehandling. Alvorligt tilskadekomne mere alvorlige skader som brækkede arme og ben, der kræver større lægebehandling. Dræbt hvis en eller flere som følge af et trafikuheld dør inden for 30 dage fra uheldsdagen. Materielskadeuheld er uheld uden personskade, hvor skaden er begrænset til køretøjer eller andet materiel. Dermed dækker det over uheld med væsentligt materielskadeomfang, som indebærer en færdselsovertrædelse, der skal retsforfølges. Ekstrauheld Ekstrauheld er uheld uden personskade, som politiet har registreret, men hvor der ikke er pligt til at optage rapport. Det skyldes, at der er tale om materieluheld, hvor skaden er så lille, at den er ubetydelig. Ekstrauheld anvendes normalt ikke i tematiske analyser (se afsnit 4.3) eller i forbindelse med udpegning af uheldsbelastede lokaliteter. I perioden fra 1. januar 2013 til 31. december 2017 er der registreret i alt 28 uheld i og omkring Strøby Egede. Her er set på området fra Prambroen til Strøbyskolen og mod øst til Maglebyskoven. Uheld på Strandvejen er også medtaget. De 28 registrerede uheld fordeler sig på 3 personskadeuheld med 4 tilskadekomne, heraf 1 alvorligt og 3 lettere tilskadekomne, 11 materielskadeuheld og 14 ekstrauheld. Der ikke registreret uheld med dræbte i den nævnte periode. I 2018 er der registreret 3 uheld i Strøby Egede, alle ekstrauheld. Det bemærkes, at hovedparten af uheldene er ekstrauheld og materielskadeuheld. Figur 2 viser de registrerede uheld i Strøby Egede området i perioden (22)

10 Figur 2: Politiregistrerede uheld i området ved Strøby Egede i perioden Uheld på Stevnsvej Der er registreret flest uheld på Stevnsvej gennem Strøby Egede særligt i den centrale del af byen omkring Strøby Egede Centret. Dette er ikke overraskende, da der her er en stor trafikintensitet et signalreguleret kryds samt mange ind og udkørsler. En nærmere analyse af uheldene fremgår af nedenstående tabel. Uheldssituation Uheldstype E-uheld M-uheld P-uheld Tilskadekomne Nr. Beskrivelse L A D 011 Eneuheld på lige vej Eneuheld i sving Uheld ved overhaling 1 Påkørsel bagfra ved ligeud 140 kørsel Mødeuheld Højresving ind foran medkørende Påkørsel bagfra ved venstresving 1 Venstresving ind foran 410 modkørende Højresving ud foran modkørende Påkørsel af parkeret bil 1 Uheld med fodgænger v. 876 højresving Påkørsel af dyr på kørebanen 1 I alt Tabellen viser de 20 politiregistrerede uheld på Stevnsvej i perioden begge år incl. 10 (22)

11 Uheldene fordeler sig på 12 ekstrauheld, 6 materielskadeuheld og 2 personskadeuheld med 2 lettere tilskadekomne og 1 alvorligt tilskadekommen. Den hyppigste uheldssituation er påkørsel bagfra primært, hvor begge parter kører lige ud og et enkelt tilfælde, hvor den ene part holder stille og skal svinge til venstre. Uheldene er sket på Strækningen mellem Prambroen og Strøbyskolen. De 2 personskadeuheld er registreret som mødeuheld, og er begge sket i svinget lige inden Strøby Egede Centret. Hvornår sker uheldene? Tidsrum Ekstrauheld Materielskadeuheld Personskadeuheld Uheld på Stevnsvej i Strøby Egede , fordeling over døgnet Tabellen viser, at der er registreret flest uheld i tidsrummet fra kl , når ekstrauheldene tælles med. Hvis der ses bort fra ekstrauheldene, er det i formiddagstimerne, der er registreret flest uheld og det ses samtidig, at de to personskadeuheld er registreret i tidsrummet mellem kl. 9 og 15 dvs. uden for den alm. myldretidstrafik. Hvor på Stevnsvej sker uheldene? Strækning Km 5-6 Km 6-7 Km 7-8 Ekstrauheld Materielskadeuheld Personskadeuheld Uheld på Stevnsvej i Strøby Egede , fordeling på Stevnsvej gennem Strøby Egede Tabellen viser, at de fleste uheld er registreret fra km 6 7, som er den centrale del af Strøby Egede mellem Fortunvej og Bakkegårdsvej. Samlet viser uheldsanalysen af Stevnsvej gennem Strøby Egede for perioden 2013 til 2018, at: o Der er registreret 2 uheld med personskade på 6 år o Der er registreret 2 materielskadeuheld og 2 personskadeuheld i den centrale del af Strøby Egede o Der er registreret 1 uheld, hvor en fodgænger er blevet påkørt o Hovedparten af uheldene incl. ekstrauheld er registreret i eftermiddags- og aftentrafikken Den høje trafikbelastning på Stevnsvej gennem Strøby Egede og de få krydsningsmuligheder gør, at fodgængere og cyklister kan føle det utrygt at færdes langs med og i særdeleshed krydse Stevnsvej. Der er imidlertid registreret relativt få uheld med personskade og materielskade på 6 år. Der er dog behov for fokus på den centrale del af Strøby Egede, hvor hovedparten af uheldene er registreret. På borgermødet var der stor fokus på forbedring af trafiksikkerheden i Strøby Egede og de fremmødte påpegede bl.a. følgende trafiksikkerheds- og tryghedsfremmende tiltag. Borgernes forslag til forbedret tryghed og trafiksikkerhed: - Generelt mere fartkontrol på vejene - Hastighedsdæmpning på Lendrumvej (max 40 km/t) - Trafiksanering på Acacievej - bliver brugt som genvej - Sikker adgang til børnehuset Lodbjerggaard - Overhalingsforbud på Stevnsvej 11 (22)

12 5. Trafikstruktur 5.1. Veje Stevns Kommune administrerer samlet ca. 400 km offentlige veje og ca. 200 km private fællesveje fordelt på kommunens knap ha. Der er ingen statsveje i Stevns Kommune. Vejene i det åbne land og i byerne er opdelt i følgende tre grupper alt efter vejenes funktion i vejnettet: Trafikveje/gennemfartsveje forbinder byområder og lokalområder med hinanden og er kendetegnet ved at være veje med god fremkommelighed samt høj trafiksikkerhed. Vejene har oftest få kryds og tilslutninger samt en mindre andel langsomme køretøjer. Fordelingsveje forbinder lokalveje med trafikveje/gennemfartsveje og er karakteri-seret ved god fremkommelighed, sikkerhed og tilgængelighed for alle trafikantgrupper. Lokalvejene betjener lokalområderne og skaber adgang til både trafikvejene og fordelingsvejene. Figur 5: Vejnettet i Stevns Kommune opdelt på vejklasser Fig. 5 viser vejnettet i og omkring Strøby Egede, som omfatter trafikveje, fordelingsveje og lokalveje. Stevnsvej og Køgevej er klassificeret som trafikveje. Kystvejen, Strandvejen, Uglemosevej og Nederste Linievej er fordelingsveje. De øvrige veje i Strøby Egede er lokalveje. 12 (22)

13 I trafikplanen for Stevns Kommune er de generelle karakteristika for de 3 vejklasser: trafikveje, fordelingsveje og lokalveje beskrevet nærmere. Den tidligere amtsvej Stevnsvej er den primære adgangsvej til Strøby Egede og den østlige del af Stevns Kommune for både nord og sydgående trafik. Stevnsvej gennem Strøby Egede er den mest trafikerede vej i Stevns Kommune med en årsdøgntrafik på ca biler mellem Kystvejen og Prambroen. Kystvejen bidrager hertil med ca biler og er således også en relativt stor trafikbelastning. Trafikken på Kystvejen aftager, når man bevæger sig østover mod Strøby Ladeplads og er ca biler mellem nr. 192 og 204. Trafikintensiteten er størst i morgen- og eftermiddagsmyldretiden og er størst nordgående om morgenen og sydgående om eftermiddagen. Generelt set er der et sammenhængende vejnet i byen, hvor vejene med mest trafik er klassificeret som trafikveje og vejene med mindst trafik er klassificeret som lokalveje. Men der er også udfordringer ved denne trafikstruktur, især på grund af forløbet af trafikvejen igennem Strøby Egede by og den smalle vejbredde på fordelingsvejen Kystvejen. I den kommende planlægning for Strøby Egede anbefales det at få skabt et vejnet uden om bymidten, så den i større udstrækning kan friholdes for den gennemkørende trafik Stier Strøby Egede har ikke et overordnet sammenhængende stinet. Der er spredte stisystemer særligt i de nyere parcelhusområder, der forbinder enkelte boligområder med hinanden. I forbindelse med den i gangværende byudvikling omkring Hybenrosevej er der særlig fokus på at få etableret stiforbindelser dels mod byens centrum og især mod skole og daginstitutioner. Kort over stier i Strøby Egede Her er der planlagt en ny stiforbindelse til Strøbyskolen, som skal ligge hen over Stolpegårdens jorder mellem de nuværende og kommende etaper af Nicolinelund. Stien skal anlægges som en dobbeltrettet fællessti for både cyklister og fodgængere mellem Hybenrosevej og Strøbyskolen via boldbanerne nord for skolen. Det nuværende fortov langs Hybenrosevej skal indgå i stiforløbet så der bliver forbindelse til den offentlige sti mellem Nimgården og den kommende udstykning Strandroseparken. 13 (22)

14 På Strøbyskolen er der i 2018 lavet nye busholdepladser og en ny stiforbindelse ind på skolen fra Lendrumvej, så skolebørnene, der kommer fra området langs Kystvejen, kan køre ind på skolen uden at skulle krydse skolens store parkeringsplads. Skolebus ved de nye busholdepladser på Strøbyskolen Samtidig giver stien mulighed for at cykle/gå til daginstitutionen ved skolen uden at komme ud på Lendrumvej mellem Stevnsvej og Strøbyskolen. Kiss n ride anlæg og dobbeltrettet cykelsti på Strøbyskolen I 2019 færdiggøres projektet med kiss n ride anlæg og yderligere 2 busholdepladser på Lendrumvej. Langs Stevnsvej gennem Strøby Egede har der frem til 2011 været cykelbaner langs fortovene. I forbindelse med forlægning af Kystvejen og etablering af et signalreguleret kryds ved Strøby Egede centret i 2011 blev der lavet cykelstier på en kortere strækning på hver side af krydset. I blev der lavet delte stier på en del af strækningen fra Prambroen til Solgårdsparken i forbindelse med separat14 (22)

15 kloakering af Strøby Egede. Det er planen, at de delte stier skal forlænges i takt med den fortsatte separatkloakering i området. Fra Bakkegårdsvej er der en dobbeltrettet cykelsti langs Stevnsvej mod syd til Strøby. Stien fungerer som skolesti for Strøbyskolen, der ligger mellem Strøby Egede og Strøby. Stien er forbundet med en sti fra Valløby via en tunnel under Stevnsvej syd for Hybenrosevej. Der er ikke cykelsti langs Kystvejen, da vejen er udlagt i kun 6 meter bredde på det meste af strækningen. Det smalle tværprofil og den trafikbelastningen på kystvejen gør, at mange cyklister og gående oplever utryghed, når de færdes på vejen. På borgermødet kom der bl.a. disse forslag til forbedring af trafikstrukturen: At binde de eksisterende stier sammen til et samlet stinet både i forhold til eksisterende servicefunktioner, skole, idrætshal, rekreative områder og nye udviklingsområder At sikre skolevejsstier, fra nordlige Stevns til Strøbyskolen At etablere cykel- og gangsti langs vandet ved Kystvejen At kystvejen bliver aflastet trafikalt At der kommer en bedre forbindelse mellem Kystvejen og Stevnsvej At etablere en gennemgående stiforbindelse ad Brinken parallelt med Kystvejen 5.3. Workshop 2015 Kystvejen i Strøby Egede er en ca. 5,1 km lang og smal vej der strækker sig fra centrum af Strøby Egede til Vejs Ende. Kørebanen er mellem 4,5 og 5 meter bred og der er en lokal hastighedsbegrænsning på 40 km/t på hele strækningen. Der er etableret fartdæmpende foranstaltninger i form af bump og hævede flader ved sidevejstilslutninger på Kystvejen. Trafikmålinger viser en relativt høj trafikbelastning samt, at gennemsnitshastigheden generelt er højere end den tilladte hastighed på 40 km/t. Mange bløde trafikanter oplever det derfor meget utrygt at færdes på Kystvejen og særligt den smalle kørebane giver driftsmæssige udfordringer, da der ofte køres ud i rabatterne, når to biler skal passere hinanden. I 2015 afholdt Stevns Kommune og COWI sammen med grundejerforeningerne langs Kystvejen 2 workshops med det formål at opstille nogle scenarier for, hvordan de trafikale problemstillinger herunder trafikbelastning, hastighed og forholdene for de bløde trafikanter på Kystvejen kunne løses. De trafiksikkerhedsmæssige konsekvenser samt fordele og ulemper forbundet med etablering af de forskellige tiltag, blev præsenteret i et opsamlingsnotat udarbejdet af Cowi. Borgernes indvendinger til de forskellige løsningsforslag var ligeledes beskrevet og taget i betragtning i forbindelse med udpegning af den anbefalede løsning. Dette kan ses i bilag F. Udefra en samlet vurdering af de nuværende forhold samt de foreslåede løsninger, var anbefalingen at etablere en 2 minus 1 vej på hele strækningen. Den anbefalede hastighed på strækning vil fortsat være 40 km/t, hvor der gennemføres tilstrækkelige foranstaltninger til at reducere hastigheden. Denne løsning kan etableres med den eksisterende vejbredde, men det anbefales, at vejen udvides for at opnå de mest optimale forhold. Alternativt kan Kystvejen om klassificeres, som beskrevet under afsnit (22)

16 6. Fremkommelighed For at sikre en god fremkommelighed på vejnettet skal det vedligeholdes og udbygges i takt med udviklingen i trafikken. Et godt vejnet med god fremkommelighed kan være med til at tiltrække nye borgere og virksomheder til kommunen. At udvikle et nyt område i forbindelse med boligbebyggelse eller lignende skaber mere trafik, og derfor skal vejnettet justeres i takt med byudviklingen. Trafikken til/ fra Køge og videre til/fra København giver udfordringer med fremkommelighed og lange rejsetider. Særligt strækningen gennem Strøby Egede og videre ind ad Strandvejen mod Køge er hårdt belastet, da det er den primære forbindelse til motorvejsnettet. Der har længe været et ønske om at få bedre adgang til motorvejsnettet fra Stevns Kommune. Stevns Kommune har derfor sammen med Køge Kommune arbejdet på at få staten til at deltage i dette projekt. Vejdirektoratet har lavet en forundersøgelse af en ny vejforbindelse fra Stevns til Sydmotorvejen og offentliggjorde i august 2018 en sammenfattende rapport om denne forundersøgelse. Der er igangsat en VVM undersøgelse af projektet. Undersøgelsen forventes færdig i slutningen af For yderligere information henvises til VD rapport nr Ny vejforbindelse til Stevns Trafikmængder og hastighed Der er gennemført trafiktællinger i perioden på udvalgte veje i Strøby Egede for at få kortlagt om vejnettet passer de målte trafikmængder. Trafiktællingerne tæller antallet af biler og kan skelne mellem personbiler, busser, varevogne og lastbiler. Resultatet vises som ÅDT eller ÅrsDøgnTrafik, som er et beregnet gennemsnit for trafikken pr. døgn over hele året. Bilernes hastighed bliver også registreret og omregnet til dels en gennemsnitshastighed og dels en 85 % fraktil. En 85 % fraktil på eksempelvis 55 km/t betyder at 85 % af bilerne ikke kører hurtigere end 55 km/t. Tællestedernes placering er vist på Fig. 3 og numrene henviser til den efterfølgende tabel. 16 (22)

17 Figur 3: kort over placering af trafiktællinger i Strøby Egede På Stevnsvej ligger gennemsnitshastigheden lige omkring fartgrænsen på 50 km/t i målingerne ud for nr. 40 og 49. Hastighedsniveauet stiger efterhånden som man bevæger sig sydpå ud mod det åbne land og trafikintensiteten falder. Før krydsombygningerne ved Hybenrosevej var der en lokal hastighedsbegræns- Trafik- og Hastighedsmålinger Nr. Vejnavn ÅDT År Hastighedsgrænse [km/t] Gennemsnits hastighed [km/t] 85%-fraktil* [km/t] 1 Egelundsvej ,8 43,0 2 Egelundsvej ,5 39,3 3 Hybenrosevej ,6 50,4 4 Lendrumvej ,8 46,5 5 Stevnsvej ,7 57,2 6 Stevnsvej ,4 54,7 7 Stevnsvej ,9 58,7 8 Stevnsvej ,6 64,6 9 Stevnsvej ,1 69,0 10 Kystvejen ,9 45,0 11 Kystvejen ,5 47,8 12 Kystvejen ,7 53,1 Tabel over trafik og hastighedsmålinger i Strøby Egede , rød markering angiver, at gennemsnitshastigheden er højere end hastighedsgrænsen. *) 85% fraktilen er den hastighed, som 85 % af bilisterne ikke overskrider. Det ses af tabellen, at trafikmængderne er store på både Kystvejen og Stevnsvej. Der er dagligt køer på Stevnsvej mod nord om morgenen og mod syd om eftermiddagen. Midt på dagen er trafikken mere spredt. 17 (22)

18 ning på 60 km/t frem til ca. 200 m før Valnøddevej. I forbindelse med krydsombygningerne er den fjernet så den generelle hastighedsgrænse på 50 km/t nu gælder. De målte hastigheder efter ombygninger er for høje og der er således behov for øget fokus på hastigheden på Stevnsvej mellem Bakkegårdsvej og Hybenrosevej. Det samme billede ses på Kystvejen, hvor gennemsnitshastigheden ligger lidt under fartgrænsen på 40 km/t tættest på centrum og noget over længere østpå. For at sikre en god trafikafvikling og forbedre trafiksikkerheden i den sydlige del af Strøby Egede er der lavet to såkaldte primærkanaliseringer med venstresvingbaner på Stevnsvej ved Valnøddevej og Hybenrosevej. Kanalisering ved Valnøddevej i Strøby Egede Kanalisering betyder, at man deler trafikken i to kanaler, en i hver retning adskilt af enten afmærkning på kørebanen eller med et helleanlæg. På Stevnsvej er der udført helleanlæg, da anlæggene ligger i tættere bebygget område. Samtidig er der lavet støtteheller på Valnøddevej og Hybenrosevej for at øge trygheden for de bløde trafikanter, der færdes på den dobbeltrettede cykelsti langs Stevnsvej. Begge anlæg er belyste og er forberedt med trækrør, så der ikke skal graves i kørebanen, hvis det bliver nødvendigt at etablere signalregulering i krydsene for at kunne afvikle trafikken. På borgermødet var der fokus på hastighed bl.a. med følgende forslag og bemærkninger: o Stevnsvej indenfor byområdet er det flere steder utrygt at krydse vejen på grund af de hurtigkørende bilister. o Hastighedsnedsættelse til 40km/t på Lendrumvej nær Stevnsvej v. skolen. o Acacievej, en villavej som anvendes som genvej med høj hastighed o Hybenrosevej, lige strækning hvor hastigheden ikke overholdes 18 (22)

19 7. Kollektiv trafikbetjening 7.1. Kollektiv trafikbetjening Fra Strøby Egede er der gode busforbindelser til det meste af kommunen samt til Køge i nabokommunen. Rute 108 og 109 kører mellem Køge, Strøby Egede og Strøby. Rute 251 kører mellem Store Heddinge og Køge via Strøby og Strøby Egede og rute 253 kører som en ringlinje mellem Hårlev, Valløby, Strøby Egede og Strøby. Med busplan 2016 blev busbetjeningen af Strøby Egede forbedret med udvidet drift på rute 108 og 109 og de nye ruter 251 og 253. Samtidig blev skolebuskørslen igen overdraget til Movia således, at både de almindelige rutebusser og 5 nye skolebusruter i dag sørger for at eleverne kan komme i skole. Strøbyskolen betjenes primært af rutebusser 108, 109, 251 og 253 samt af skolebus 271, der kører mellem Store Heddinge Skole og Strøbyskolen. Der er time drift på busserne igennem Strøby og Strøby Egede på hverdage i dagtimerne. Rute 108 og 109 kører desuden om aftenen og i weekenderne med 2 timers drift. I forbindelse med Busplan 2016 blev det tilstræbt at lægge køreplanerne så busserne passer bedre med S-togene videre fra Køge Station. Dog har flere borgere på det afholdte borgermøde ønsket flere busafgange i myldretidstimerne. 8. Forslag til indsatsområder På baggrund af den gennemførte kortlægning og analyse af trafikken i Strøby Egede vurderes det, at det eksisterende lokale vejnet kan håndtere den nuværende trafikmængde. Det overordnede vejnet særligt Stevnsvej og Kystvejen er i dag så belastet, at der vil være behov for nye tiltag for at håndtere den stigende trafik i takt med at planerne om udvikling af Strøby Egede gennemføres og realiseres. På baggrund af kortlægningen af de eksisterende forhold, de gennemførte analyser (se trafikplan for Stevns Kommune), borgerinput samt besigtigelse af udvalgte lokaliteter er der udpeget indsatsområder indenfor nedenstående temaer, som kommunen bør prioritere i de kommende år. Indsatsområder: - Vej og stinet - Trafiksikkerhed og hastighed - Kollektiv trafik Se bilag E for et samlet overblik over forslag til indsatsområder og de dertilhørende projektforslag Vej- og stinet Følgende indsatsområder er udpeget ud fra en vurdering af, hvor der er behov for supplerende tiltag for at understøtte vej- og stinettet og trafikstrukturen generelt i Strøby Egede. Indsatsområde Overordnede projektforslag Trafikregulerende tiltag Tiltag omkring nye byudviklingsområder 19 (22)

20 Trafikal analyse af veje, hvor der er sket en væsentlig trafikstigning, hvor hastigheden opleves høj samt de udpegede steder, hvor det er utrygt at færdes (se bilag B) Dialog med politiet om øget hastighedskontrol på Kystvejen, Stevnsvej, Lendrumvej, Strandvejen, Acacievej og Hybenrosevej. Om klassificering af veje, hvor det er nødvendigt at afvikle trafikken på de lette trafikanters præmisser- Sammenhængende stinet Prioritering af missing links på stinettet Nye vej- og stiforbindelser i forbindelse med udbygning af nye byområder Supplerende stikrydsninger omkring nye byudviklingsområder Udarbejdelse af en cykelstiplan for hele kommunen for at sammenbinde og udbygge eksisterende stinet Attraktivt vej- og stinet Cykelstier skal planlægges således, at der er plads til christianiacykler og handicapkøretøjer Bedre belysning på Stevnsvej (fra Hybenrosevej til Trekronervej) og skole stier Internt i Strøby Egede anbefales det, at trafikken primært foregår på de lette trafikanters præmisser Udarbejde en designmanual for byrum, for at skabe ensartethed og skabe en klar identitet for hele Stevns Kommune Parkering Kortlægning af parkeringsbehov med fokus på vigtige rejsemål samt udpegning af områder til lastbilparkering Internt i Strøby Egede anbefales det, at trafikken primært foregår på de lette trafikanters præmisser, hvorfor mulighederne for udbygningen af et sammenhængende stinet bør vurderes. Det er en god idé at arbejde videre med en egentlig cykelplanlægning samt vurdere om der er veje der bør og kan om klassificeres, fx Kystvejen, så det er lettere at afvikle trafikken på de lette trafikanters præmisser. Overordnet set bør der etableres et sammenhængende stinet med stiadgang fra boligområder til Strøbyskolen og idrætshallen, så børn selv kan transportere sig til og fra skole og fritid. Det vurderes ud fra trafiktallene omkring skolen, at der er en del børn, der bliver kørt til skole. Stiadgangen eksisterer i dag fra Stevnsvej, men ikke fra de øvrige veje. Der skal derfor sikres bedre stiforbindelser til den centrale del af byen. Det vurderes også, at der bør udarbejdes en parkeringsstrategi, som bør indeholde mål og retningslinjer for parkering samt forslag til parkeringsstruktur. Udvikling af parkeringsfaciliteterne i byerne og Stevns Kommune som helhed bør også indgå. 20 (22)

21 8.2. Trafiksikkerhed og hastighed Følgende indsatsområder er udpeget ud fra en vurdering af, hvor der er størst potentiale for at forbedre trafiksikkerheden i Strøby Egede: Indsatsområde Overordnede projektforslag Hastighed Trafikal analyse af veje, hvor der er sket en væsentlig trafikstigning, hvor hastigheden opleves høj samt de utrygge lokationer udpeget af borgere (se bilag B) Skolebørn i trafikken Trafik politik på skolerne Nationale kampagner ved skolestart Sikring af skoleveje frem til Strøbyskolen Utryghed Trafikal analyse af følgende utrygge strækninger: Strøby Bygade, Kystvejen og Stevnsvej Kampagner Adfærdsregulerende kampagner med særlig fokus på hastighed, spiritus og skolebørn Tung trafik Udpegning af rutenet til tung trafik Borgerne har udpeget flere utrygge strækninger i Strøby Egede, bl.a. Stevnsvej og Kystvejen er nævnt flere gange. Antallet af registrerede uheld er begrænset for hovedparten af vejnettet i Strøby Egede. Men på Stevnsvej er antallet af uheld relativt højt. Det er også her, at borgerne oplever høj hastighed. Der bør derfor udføres en grundig trafikal analyse af Stevnsvej. På Kystvejen er hastigheden allerede angivet til 40 km/t, hvorfor en yderligere hastighedsnedsættelse ikke vil være realistisk. Der bør foretages en hastighedsregistrering så hastighedsniveauet kan vurderes. Hvis hastigheden viser sig at være noget over det angivne, bør det overvejes at lave yderligere hastighedsdæmpende tiltag på strækningen. Hvis spidstimetrafikken ikke overstiger 300 køretøjer/time kan vejen etableres som en 2-1 vej. Det kan være med til sammen med hastighedsdæmpende foranstaltninger at nedsætte hastigheden og dermed opnå en tilfredsstillende hastighedsreduktion. Samtidig kan cyklisternes forhold på strækningen forbedres. Også oversigten fra sideveje forbedres, når bilisterne kører midt på Kystvejen. Ulempen ved tiltaget er, at det er tvivlsomt, om der kan opnås mødesigt på hele strækningen Kollektiv trafikbetjening Følgende indsatsområder er udpeget indenfor temaet kollektiv trafikbetjening: Indsatsområde Overordnede projektforslag Optimering af den kollektive trafiks fremkommelighed Systematisk gennemgang af bus- og togruter og køreplaner med henblik på at forbedre den kollektive trafiks fremkommelighed. Optimering af skolebussernes ruter og køreplaner Granskning af skolebussernes køre- og ruteplaner, herunder hensyn til skolernes 21 (22)

22 ringetider og åbningstider i SFO. Alternative løsninger Tænk alternative løsninger i planlægningsarbejdet, fx delebilsordninger. 22 (22)

TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STRØBY EGEDE, STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Strøby Egede Indhold Trafikplan, Strøby Egede... 1 1. Indledning... 2 2. Strøby Egede... 3 Beskrivelse af byen og dens

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

1.1. Målet med trafikplanerne

1.1. Målet med trafikplanerne 1. Stevns Kommune har besluttet, at der skal udarbejdes en samlet trafikplan for kommunen, en lokal trafikplan for Strøby Egede sideløbende med den igangværende udviklingsplan for Strøby Egede samt en

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet

Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Borgermøde mandag den 7. november 2016 Strøby Egede, den sydligste del, trafik. Noter i forbindelse med mødet Hvad gør man med vejen mens der bliver etaberet en tunnel? Vil det ikke give køer? Kommentar:

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune

Dato: Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune Projekt: Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering. Dato: 09-01-2019 Udarbejdet af: Jette Schmidt, Skanderborg Kommune 1. Evaluering af 40 km/t zone på Vestermøllevej gennem Fruering.

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN FOR FREDENSBORG KOMMUNE 2012 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Indledning 4 Forslag til målsætninger 5 Eksisterende vejnet og trafik 6 Forslag til hastighedsgrænser 7 Skoleveje

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser

Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune. Borgerhenvendelser Trafiksikkerhedsprioritering Kerteminde Kommune Borgerhenvendelser 2013-2014 Trafikulykker koster det offentlige dyrt Udgifter pr. personskade registreret hos politiet udgør i gennemsnit ca. 600.000 kr.

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

BILAG A: BORGERINPUT TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE

BILAG A: BORGERINPUT TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE BILAG A: BORGERINPUT TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE Trafiksikkerhed Bilag A - Borgerinput Stevns Kommune Lokation Emne Borgerinput Skovvej ml. pilehavevej og Seinhuusvej Hastighed Ønske om hastighedsbegrænsning

Læs mere

Uheldsrapport Rebild Kommune

Uheldsrapport Rebild Kommune Uheldsrapport Rebild Kommune For perioden 2011 2015 December 2016 [Skriv her] Rebild Kommune 1 Uheldsanalyse [Skriv her] Rebild Kommune 2 Uheldsanalyse Uheldsrapporten skal anvendes til at få kendskab

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2010

Trafiksikkerhedsplan 2010 Trafiksikkerhedsplan 2010 Maj 2011 Kommune - Trafiksikkerhedsplan 2010 Trafiksikkerhedsplan 2010 Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 9. maj 2011 2 Kommune - Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

Trafikplan - Løgumkloster

Trafikplan - Løgumkloster Trafikplan - Løgumkloster April 2013 TRAFIKPLAN FOR LØGUMKLOSTER 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE

2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR 2019 STEVNS KOMMUNE 2019 ENDELIG UDGAVE TRAFIKPLAN: Trafikplan 2019 danner grundlag for Stevns Kommunens arbejde i de kommende år inden for trafikafvikling,

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse Trafiksikkerhedsplan 25. januar 2010 Rev. 04. marts 2010 Odsherred kommune Indholdsfortegnelse 1 Uheldsstatistik... 3 1.1 Datagrundlag...3 1.2 Uheldsfaktorer...4 1.3 Uheldsudviklingen 1986-2008...4 1.4

Læs mere

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej

Kapacitetsanalyse på Stevnsvej Afsender Ashti Bamarne E-mail Ashti.bamarne@afconsult.com Dato 07/11/2017 Projekt ID 5958 Modtager Stevns Kommune Kapacitetsanalyse på Stevnsvej 5958rap001-Rev0-Kapacitetsanalyse.docx Page 1 (10) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Trafikplan - Toftlund

Trafikplan - Toftlund Trafikplan - Toftlund April 2013 TRAFIKPLAN FOR TOFTLUND 2015 2019 PROJEKT Projekt nr. 1100016492 Version 3 Udarbejdet af AMLN Kontrolleret af NMA Godkendt af NMA Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

Hvidbog: Trafikplan 2019 Strøby Egede

Hvidbog: Trafikplan 2019 Strøby Egede Hvidbog: Trafikplan 2019 Strøby Egede INDHOLD Indhold...1 Indledning...2 Trafikplan 2019 Strøby Egede...3 Trafiksikkerhed...3 Trafikstruktur...6 Kollektiv trafikbetjening...14 To forslag til nye vej- og

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune 2013-2017 Baggrund I denne rapport undersøges uheldsbilledet for hele Aarhus kommune i perioden fra 2013-2017. Data er på baggrund af politiregistrerede

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 27.

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP

Trafikplan for Brinken Kystvejen. Workshop 27. oktober 2015. Henrik Grell og Lárus Ágústsson 11-11-2015 TRAFIKPLAN KYSTVEJEN - BRINKEN - WORKSHOP Trafikplan for Brinken Kystvejen Workshop 27. oktober 2015 Henrik Grell og Lárus Ágústsson 1 Dagsorden Tid Indhold 18:30 18:45 Velkomst ved Stevns Kommune og introduktion til workshop ved COWI 18:45 19:10

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl

UDKAST. Fredensborg og Hørsholm kommuner. Lågegyde Projektbeskrivelse. 25. marts 2010 mkk/jvl UDKAST Fredensborg og Hørsholm kommuner Lågegyde Projektbeskrivelse 25. marts 2010 mkk/jvl Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyser... 4 2.1 Trafiktællinger... 4 2.2 Uheld... 5 2.3 Tilfredshed...

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE Til Kalundborg kommune Dokumenttype Notat Dato Juni 2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplanen for Kalundborg Kommune FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE FORSLAG TIL TRAFIKPLAN FOR KALUNDBORG BYMIDTE

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG PÅ STEVNSVEJ

TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG PÅ STEVNSVEJ TRAFIKSIKKERHEDSTILTAG PÅ STEVNSVEJ TEKNISK NOTAT 14. SEPTEMBER 2016 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Uheld. Uheldsanalyse

Uheld. Uheldsanalyse Uheld 2015 Uheldsanalyse 2015 Indledning Rudersdal kommune arbejder målrettet og systematisk med at minimere antallet af trafikulykker og personskader i trafikken. Dette gøres både ved forebyggelse gennem

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB UDKAST Dragør Kommune NOTAT 8. april 2016 JKD/SB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Trafikulykker 2010-2014... 2 2.1 Kirkevej / Hartkornsvej... 5 2.2 Fælledvej/Sdr. Kinkelgade/Brydevej/Søndergade...

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Trafiksikkerhed og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Af Ole Johansen, Tølløse Kommune olj@tollose.dk Morten Klintø Hansen, Cowi A/S mkh@cowi.dk Tølløse Kommune har tilsluttet sig Færdselssikkerhedskommissionens

Læs mere

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE

TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE TRAFIKPLAN 2018 STEVNS KOMMUNE Høringsforslag August 2018 Trafikplan, Stevns Kommune Indhold Trafikplan, Stevns Kommune... 1 1. Indledning... 3 Målet med trafikplanerne... 3 Trafikplanens opbygning...

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 8.

Læs mere

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan

Copyright 2011 Grontmij A/S. Trafiksikkerhedsplan Trafiksikkerhedsplan 2013-2020 Dagsorden 2 10:00-10:45 1: Velkomst 2: Præsentation af mødeplan 3: Præsentation af tidsplan 4: Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan 2013-2020 5: Gennemgang

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej 1 Værløse Kommune Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej Hovedrapport August 1999 Dokument nr. 44438-001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato August 1999 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt MSD 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Trafiksikkerhedsudvalget

Trafiksikkerhedsudvalget Frederikshavn Kommune Aktivitetsplan 2018 Sags nr. EMN-2018-00019_Sbh_rlbr Målsætning Frederikshavn Kommune har valgt at følge Færdselssikkerhedskommissionens målsætning, der er lavet i handlingsplanen

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND

AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Til Aabenraa Kommune Dokumenttype Hastighedsplan Dato Februar 2015 AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND AABENRAA KOMMUNE HASTIGHEDSPLAN FOR ÅBENT LAND Revision 02 Dato 2015-02-25 Udarbejdet af

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV

RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV RINGSTED KOMMUNE RINGSTED TORV TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE SCT BENDTSGADE NØRREGADE-TORVET NOTAT 2016.05.20 Projektforslag TRAFIKALE LØSNINGER SCT. KNUDSGADE-SCT BENDTSGADE-NØRREGADE-TORVET Der

Læs mere

Trafikplan - Bredebro

Trafikplan - Bredebro Trafikplan - Bredebro April 2013 TRAFIKPLAN FOR BREDEBRO 2014-2018 PROJEKT Projekt nr. 1100009782 Version 2 Udarbejdet af JKD Kontrolleret af MNSS Godkendt af JKD Teknik og Miljø Team Plan, Byg og Trafik

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR

UDKAST. Fredensborg Kommune. Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR UDKAST Fredensborg Kommune Trafiksikkerhedsplan Kortlægning Rev. 26. november 2008 6. december 2007 MKK/RAR 1 Indholdsfortegnelse 2 Indledning 1 Indholdsfortegnelse...2 2 Indledning...2 3 Uheldsbillede...2

Læs mere

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav... 1 Baggrund og forudsætninger Assens Kommune har bedt Tetraplan om at vurdere de trafikale konsekvenser ved etablering af en grusgrav

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse (sydlig adgang) Trafikanalyse NOTAT 14. september 2017 adn/tfk 1 Indledning Krydset (sydlig adgang) har gennem en lang årrække været overrepræsenteret i uheldsstatistikken. Det ønskes undersøgt, om den

Læs mere

Borups Alle/ Hulgårdsvej Krydsombygning

Borups Alle/ Hulgårdsvej Krydsombygning 29. november 2007 Borups Alle/ Hulgårdsvej Krydsombygning Baggrund Vejdirektoratet har ønsket at forbedre trafiksikkerheden i krydset og har i forbindelse hermed hyret firmaet Hansen & Henneberg til at

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning

Anbefalede skoleruter Jens Kristian Duhn, Troels Vorre Olsen, Via Trafik Rådgivning Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts UDKAST Køge Kommune Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse NOTAT 22. februar 2013 IF/sts Indholdsfortegnelse 1 Skolevejsundersøgelse... 2 1.1 Besvarelse af spørgeskemaet... 3 1.2 Transport... 5 1.2.1

Læs mere

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3 FAXE KOMMUNE TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNSIK NOTAT INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 2

Læs mere

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune

Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Projekt: Evaluering af 2 minus 1 veje i Frederikssund Kommune Dato: 20-02-2019 Udarbejdet af: Mohamad Khaled Ismail Bilagsoversigt Bilag 1: Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010.

Forord. Trafiksikkerhedsplanen erstatter kommunens tidligere trafiksikkerhedsplan fra 2010. Vejle Kommune 2014 Forord Vejle Kommune har udarbejdet en trafiksikkerhedsplan for perioden 2014-2017. Med denne har Vejle Kommune skabt et grundlag for de kommende års arbejde med trafiksikkerhed. Trafiksikkerhedsplanen

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo UDKAST Økonomiudvalget 04.06.2013 Punkt nr. 117, E-bilag 1 Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Trafikstruktur... 4 2.1 Kortfattet beskrivelse

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport

Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Trafikplan for Ikast-Brande Kommune Ikast-Brande Kommune Resumérapport Indledning I foråret 2008 igangsatte Ikast-Brande Kommune udarbejdelsen af en samlet trafikplan indeholdende delplaner for trafiksikkerhed,

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

STATUS FOR TRAFIKULYKKER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FAXE KOMMUNE STATUS FOR TRAFIKULYKKER 2010-2014 ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Antal personskade-

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 2 Forord I er det vigtigt, at alle kan færdes trygt og sikkert i trafikken. Hvis vi ser på de senere år, er der sket et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

Vejforbindelser mellem Kystområdet og Stevnsvej i Strøby Egede

Vejforbindelser mellem Kystområdet og Stevnsvej i Strøby Egede Stevns Kommune Vejforbindelser mellem Kystområdet og Stevnsvej i Strøby Egede Trafikforhold Marts 2008 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Stevns Kommune Lendrumvej i Strøby Trafikforhold

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2015 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-04-23 Til Fra Peter Sandell Brian Jeppesen og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af

Læs mere

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune

Vurderingen baserer sig på følgende grundlag: - Bebyggelsesplan, dateret 19/12 2014. - Trafiktællinger, Hillerød Kommune Notat Hillerød Kommune ULLERØDBYEN Trafikal vurdering 17. december 2014 Projekt nr. 218546 Dokument nr. 1214349121 Version 1 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af PFK Godkendt af PFK 1 BAGGRUND I forbindelse

Læs mere

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261 Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning Notatet redegør for trafikale forhold ved den planlagte sammenlægning af 4 skoler på Amager. Analysen er udarbejdet ift. de tre opstillede modeller:

Læs mere

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser

Tryghed langs skolevejen. - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Tryghed langs skolevejen - En undersøgelse af skolebørns opfattelse af tryghed i trafikken samt ny proces til udarbejdelse af skolevejsanalyser Baggrund Marie Thesbjerg Ansat ved Rambøll Danmark Trine

Læs mere