PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget"

Transkript

1 PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget Administration Opgaven "vilde katte" bortfalder Boliganvisning reduceres Julegaver Driftssikring af boligbyggeri Kontrolgruppens opgaver reduceres Administration i Center for Børn & Familier Administration i Center for Dagtilbud & Skoler Mindreforbrug på arbejdsulykker Diplomuddannelse ledere Mindreforbrug på KMD betalingsaftalen Administrative besparelser Personaleressourcer Lukning af kantinen Skimmelsvamp Revisionen Byråd, kommissioner og valg

2 PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget Tværgående områder Mindreforbrug på print Vinduespolering 1x årligt Digitale kort og informationsmateriale Nedlæggelse af hovedrengøring Rengøring 1x om ugen på kontorområder Rengøringskontrakter prisfremskrivning Nældebjerg Plejecenter - leasingaftale Effektivisering vedr. tjenestemandspensioner Renter 9.02 Finansforskydninger 9.03 Skatter og generelle tilskud Notater Resultat Måltal

3 sforslag til Opgaven Vilde katte bortfalder Budgetområde: 1.01 Administrationen Center for Byråd og Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Opgaven Vilde katte bortfalder I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve kommune har en aftale med Kattens Værn om, at de indfanger vilde katte. Der har i 2015 og 2016 været et forbrug på max kr. af det samlede på kr. Da der ikke er højere forbrug og opgavens omfang er lille, bruges der unødigt meget administration for at varetage opgaven. Det foreslås at aftalen med Kattens Værn opsiges, og at kommunen ikke længere varetager opgaven. De vilde katte og borgere der er generet af dem. Fordele og ulemper Der vil være en administrativ lettelse i Borgerservice. Problemet med vilde katte i Greve Kommune er begrænset, men det kan være til gene for de få borgere, hvor kattene ikke bliver afhentet af Kattens Værn. Ingen. Kan implementeres fra januar Rådhus-MED har ingen kommentarer.

4 sforslag til Boliganvisning reduceres Budgetområde: 1.01 Administration Center for Byråd og Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Boliganvisning reduceres I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommune har en aftale med boligselskaberne om anvisningsret til almene boliger. Greve Kommune har 100 % anvisningsret til almene boliger i Askerød, 25 % anvisningsret til akutboliger og 100 % anvisningsret til ungdomsboliger. Den kommunale boliganvisning anvendes til løsning af påtrængende boligsociale opgaver i henhold til almenboligloven. Greve Kommune er kun forpligtet til at anvise permanente boliger til flygtninge, kommunal boliganvisning herudover er ikke lovpligtig. Med dette forslag ophæves aftalen med boligselskaberne og kun den lovpligtige opgave fastholdes. Boligsøgende borgere med tilknytning til Greve Kommune. Konsekvenserne ved at nedlægge boliganvisningen vil være, at Greve Kommune fremover må henvise boligsøgende til kommunens boligselskaber og derved ikke direkte kan hjælpe borgere uden bolig. Det kan medføre, at borgere med boligsociale og eventuelt andre problemer kan få forværret deres situation. Kan implementeres fra 1. januar Rådhus-MED har ingen kommentarer.

5 sforslag til Julegaver Budgetområde: 1.01 Administration Center for Byråd og Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Julegaver I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der er i Greve Kommune tradition for at alle medarbejder modtager en lille erkendtlighed fra Byrådet ved juletid med tak for indsatsen i det forløbne år. Gaven er typisk et par flasker vin, et sæt glas, en skål el.lign. Set i lyset af det generelle behov for besparelser foreslås det, at der ikke fremover gives julegaver. Medarbejderne i hele kommunen. Fordele og ulemper Da gaven er af begrænset størrelse, har den primært symbolværdi for medarbejderne, og et bortfald vil kunne opfattes som manglende anerkendelse. Det er også muligt at medarbejderne vil opfatte bortfald af julegaver, som et fælles bidrag til at få tet til at hænge sammen - og som mere ønskeligt end en tilsvarende besparelse på lønrammerne. Det vil være en administrativ lettelse ikke at skulle varetage udbud, indkøb og fordeling af julegaver til alle ansatte i Greve Kommune. Kan implementeres fra 1. januar 2018.

6 sforslag til Driftssikring af boligbyggeri Budgetområde: 1.01 Administration Center for Byråd og Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Driftssikring af boligbyggeri I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommunes yder støtte til andelsboliger og almene boligforeninger. Boligforeninger i Greve Kommune. Fordele og ulemper Der har de seneste 3 år ikke været brugt alle midler i tet. Derfor vil en tilpasning af tet ikke have konsekvenser for boligforeningerne. Da tilskuddet er lovbestemt, kan det ikke udelukkes at der i fremtiden vil ske en stigning, hvor rammen igen skal tilpasses. Ingen. Forslaget vil kunne implementeres primo Rådhus-MED har ingen kommentarer.

7 sforslag til Kontrolgruppens opgaver reduceres Budgetområde: 1.01 Administration Center for Byråd og Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Kontrolgruppens opgaver reduceres I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommunes kontrolgruppe har til opgave at afdække snyd med sociale ydelser. Kontrollen signalerer, at det i Greve Kommune hverken moralsk eller politisk accepteres, at velfærdsydelser undermineres af misbrug. Kontrolgruppen beskæftiger sig dels med kontrol af ydelser, der udbetales i Udbetaling Danmark regi - og dels med ydelser, der udbetales i Greve Kommunes eget regi. Udbetaling Danmark - opgaven Udbetaling Danmark udbetaler boligstøtte, pension og enlige ydelser (ordinært og ekstra børnetilskud). I forhold til kontrol med disse ydelser, er der er indgået aftale mellem KL og Regeringen om, at en gennemsnitskommune er forpligtet til at afsætte ca. ½ stilling til at bistå Udbetaling Danmarks sagsbehandling. Der er aktuelt afsat en lønsum til varetagelse af denne opgave på 0,225 mio. kr. årligt, som ikke kan reduceres. Greve Kommune opgaven Greve Kommune udbetaler kontanthjælp, sygedagpenge og økonomisk friplads. I forhold til kontrol med disse ydelser er Greve Kommune ikke aftalemæssigt forpligtet. Der er aktuelt afsat en lønsum til varetagelse af denne opgave på 0,425 mio. kr. årligt. Med dette forslag reduceres kontrolgruppens portefølje til at varetage det forpligtende samarbejde med Udbetaling Danmark, og delvis ydelser for Greve Kommune herved en besparelse på 0,200 mio. kr. årligt. Borgere, der mistænkes for socialt bedrageri.

8 Fordele og ulemper Set i lyset af behovet for generelle besparelser og usikkerhed omkring den reelle effekt (se under økonomi og tidsplan) vil reduktion af opgaven være en fordel. Dette skal imidlertid holdes op imod, at effekten af kontrolindsatsen potentielt sparer Greve Kommune for udbetaling af ydelser, som overstiger udgiften til kontrolindsatsen. Hertil kommer, at det at kontrollere kan have en præventiv effekt, og at undlade kontrol kan få snyd med sociale ydelser til at eskalere og således betyde yderligere stigning i ydelsesudgifter. Det må desuden forventes, at det kan virke stødende for retsfølelsen hos Greve Kommunes lovlydige borgere, at kommunen begrænser sin indsats på området. Det er muligt, blandt andet via Greve Kommunes hjemmeside, at foretage en anmeldelse hvis en borger har mistanke om socialt bedrageri. Hvis forslaget gennemføres, vil der fremover ikke kunne følges op på henvendelser, der vedrører ydelser som Greve Kommune selv udbetaler (kontanthjælp, sygedagpenge og økonomisk friplads). Resultat for kontrolindsatsen på Udbetaling Danmarks ydelser i Greve Kommune var i 2016 på 0,758 mio. kr. Derudover havde kontrolgruppen, på Greve Kommunes egne ydelser, et resultat på ca. 6,3 mio. kr. Resultatet opgøres dels som tilbagebetalingskrav for uretmæssige modtagne ydelser og dels som sparede fremadrettede ydelser. Resultaterne betyder imidlertid ikke en tilsvarende indtægt for Greve Kommune. Tilbagebetalingskrav for uretmæssige modtagne ydelser Den samlede kontrolindsats på Udbetaling Danmark og Greve Kommunes egne områder resulterede i 2016 i et tilbagebetalingskrav på ca. 7,0 mio. kr. Erfaringsmæssigt har det vist sig, at snyd med sociale ydelser typisk begås af borgerne på offentlige forsørgelse, og Greve Kommune kan i disse tilfælde ikke kræve en afdragsordning. Hvis der ikke efter 3 år er betalingsevne hos skyldneren afskrives kravet i regnskabet jf. afskrivningsloven. Forslaget forventes at kunne træde i kraft 1. januar Rådhus-MED har ingen kommentarer. BUDGETOPLÆG

9 sforslag til Administration Børn & Familier Budgetområde: 1.01 Administration Center for Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Administration Center for Børn & Familier I alt Korrigeret Budget ,9 Budget ,9 Budget ,9 Budget ,9 Der gennemføres en rammebesparelse på 0,130 mio. kr. for at opfylde det administrativt fastsatte sparemål for centret. Center for Børn & Familiers udgifter på konti under Sekretariat og Forvaltninger under Økonomiog Planudvalgets område. Fordele og ulemper Der opnås besparelse. Budgetter på området betjener primært borgerrettede myndighedsopgaver. I takt med tet nedsættes vil der gå længere tid før der kan træffes afgørelse i en sag. Antallet af ansatte skal justeres nedad. Forslaget ventes at kunne reducere det administrative arbejde i Center for Børn & Familier med 0,130 mio. kr. årligt. Rådhus-MED har ingen kommentarer.

10 Det er dårlig signalværdi ikke at give julegaver, da det er en anerkendelse af medarbejderne. Der er dog delte meninger om, hvor vigtig julegaven er. Skal Rådhus-MED prioritere, så vil Rådhus- MED hellere undvære julegaver end at kantinen lukker. BUDGETOPLÆG

11 sforslag til Administration i Center for Dagtilbud & Skoler Budgetområde: 1.01 Administration Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Administration, Center for Dagtilbud & Skoler I alt Korrigeret Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Personalet i Center for Dagtilbud & Skoler udfører arbejde der relaterer sig til undervisning og pasning af børn. En reduktion i Center for Dagtilbud & Skoler vil betyde en reduktion af antallet af medarbejdere, da tet hovedsageligt indeholder lønmidler. Personalet i Center for Dagtilbud & Skoler. Fordele og ulemper Fordele: Der tilføres kassen 0,119 mio. kr. i Ulemper: En besparelse i centret vil være lig en reduktion i antallet af medarbejdere og dermed forringe kvalitet og serviceniveau. Forslaget vil betyde en nedjustering på løsning af udvalgte opgaver. Forslaget vil medføre en svækkelse i det samlede kompetenceniveau. Forslaget til betyde dårligere muligheder for understøttelse af indsatser generelt på dagtilbud-, skole- og klubområdet. Forslaget vil betyde en svækkelse i den administrative og politisk rettede opgaveløsning. Center for Dagtilbud & Skoler omfatter et område der løbende har stor opmærksomhed fra både borgere og politikere. Hvis centret skal kunne løfte såvel de drifts- og udviklingsmæssige opgaver samt de politisk- og lovbestemte opgaver, er det nødvendigt med det antal kvalificerede medarbejdere, der er i centret nu.

12 En besparelse på personalet vil nødvendiggøre stillingtagen til, hvilke opgaver der ikke længere skal udføres eller fremadrettet vil have en længere sagsbehandlingstid. Forslaget kan implementeres fra januar Rådhus-MED har ingen kommentarer. BUDGETOPLÆG

13 sforslag til Mindreforbrug på arbejdsulykker Økonomi og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Staben for HR, Udvikling & It Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Mindreforbrug på arbejdsulykker I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Budget Greve Kommune valgte i 2003 at blive selvforsikret på arbejdsulykker. Derfor er der i Staben for HR, Udvikling & It en post til udgifterne forbundet hermed. Budgettet dækker alle kommunens arbejdspladser. Budgettet dækker de samlede udgifter til arbejdsulykkesområdet. Udgifter dækker over erstatninger (engangsbeløb og livslange udbetalinger), administrationsgebyrer til Arbejdsskadestyrelsen (taksten er fastsat ved lov), lovfastsat gebyr til AES (erhvervsbetingede lidelser), katastrofedækning mm. Ift. udgifterne til arbejdsulykker er der ingen faste og variable udgifter, idet både administrationsudgifter og erstatninger afhænger af den konkrete ulykke. Når en ulykke er indtruffet, har Greve Kommune ingen indflydelse på den udgift, som ulykken vil medføre. Afgørelsen om anerkendelse og erstatninger træffes alene af Arbejdsskadestyrelsen. Greve Kommunes forsikringsadministration, Willis sammenligning med andre kommuner viser, at Greve Kommune gennem årene har haft et lavt antal ulykker og tilsvarende lavt udgiftsniveau. Derfor er tet til arbejdsulykker justeret gennem de seneste runder. I forbindelse med var der en reduktion på 3,5 mio. kr. I blev tet på baggrund af Willis prognose for kommende års udgifter opjusteret med en svag stigning i overslagsårene mht. at dække den forventede stigning i udgifterne (grundet udbetaling af livslange ydelser). Og i blev tet igen reduceret med yderligere 1,0 mio. kr. Dette prioriteringsrumsforslag vil medføre en yderligere reduktion med 0,5 mio. kr. årligt. Forslaget bygger på de seneste års forbrug:

14 Tekst Forbrug på arbejdsulykker Alle arbejdspladser. Fordele og ulemper Ulempen ved et lavt er, at udgifterne til ulykkesområdet er meget svingende: Få ulykker kan give store udgifter, ændringer i lovgivningen for erstatninger kan give udsving, som er ukontrollable for Greve Kommune og konkrete estimater over udgifter til ulykkessager vanskeliggøres af lange sagsforløb. Hvis tet overskrides, vil der i løbet af et år solidarisk skulle findes til betaling af indkommende regninger på erstatninger, gebyrer mm. Forslaget kan gennemføres umiddelbart. Rådhus-Med har ingen kommentarer. BUDGETOPLÆG

15 ADM. PRIORITERINGSKATALOG BUDGET sforslag til Diplomuddannelse ledere Budgetområde: 1.01 Administration Staben for HR, Udvikling og It Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Diplomuddannelse ledere I alt i kr. (2017-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommune samlede i 2014 alle puljer, der vedrørte uddannelse af ledere i Greve Kommune. Dette forslag omhandler de samlede midler, der er afsat i Greve Kommune til opkvalificering af kommunens ledere. I processen blev tet til posten nedskrevet med 0,089 mio. kr. Alle ledere i Greve Kommune. Forslaget har en konsekvens for Greve Kommunes evne til at kompetenceudvikle kommunens ledere, og dette vil påvirke kommunens evne til at arbejde målrettet med ledelse, og dermed indirekte med fastholdelse af ledere og medarbejdere. Kan gennemføres umiddelbart. Rådhus-MED synes det er uheldigt, hvis man beskærer i uddannelsen af kommunens ledere, særligt set i forhold til implementering af Fælles Retning, fastholdelse og rekruttering af dygtige ledere. Dygtige ledere har stor betydning for medarbejderne og deres trivsel.

16 sforslag til Mindreforbrug på KMD betalingsaftalen Økonomi og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Staben for HR, Udvikling & It Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Mindreforbrug på KMD betalingsaftalen I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Der er indgået en række aftaler mellem Kombit og KMD, der har medfør lavere udgifter til itsystemer fra KMD og en omlægning af it-systemporteføljen har yderligere reduceret omkostningerne. Forslaget vil have betydning for alle centre og stabe. Fordele og ulemper Ingen. Da betalingsaftalen afregnes efter forbrug og reguleres ultimo året, vil et eventuelt merforbrug skulle finansieres uden for rammen, mens et eventuelt mindreforbrug tilgår kassen. Forslaget kan implementeres pr. 1/ Rådhus-MED har ingen kommentarer.

17 sforslag til Administrative besparelser i Center for Job & Socialservice Budgetområde: 1.01 Administration Center for Job & Socialservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Administrative besparelser i Job & Socialservice I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Center for Job & Socialservice varetager en lang række service- og myndighedsopgaver i forhold til beskæftigelseslovgivningen, virksomhedsservice, integration, forsørgelsesydelser samt det specialiserede voksenområde (psykisk syge og handicappede). I beskæftigelseslovgivningen er en væsentlig del af den sagsbehandling, som kommunen skal levere, bestemt ved faste sagsbehandlings-/samtaleintervaller. Herudover skal centret sikre, at forsørgelsesydelser bliver udbetalt til tiden og på et korrekt grundlag. Det specialiserede socialområde er såvel økonomisk som lovteknisk et kompleks område, som kræver skarp fokus og løbende opfølgning for at holde udgifterne nede. På beskæftigelsesområdet var der i 2016 i alt ca sagsforløb fordelt på ca borgere. På det specialiserede voksenområde er der ca. 850 sager fordelt på ca. 600 borgere. Centrets andel til prioriteringsrummet vil skulle udmøntes på centrets lønsum. Besparelsen svarer til ca. 2,5 årsværk. Ledige og sygemeldte borgere samt borgere, der modtager støtte inden for det specialiserede voksenområde.

18 Fordele og ulemper Fordelen er, at der opnås en besparelse på s. Jf. nedenfor er der imidlertid risiko for, at den besparelse kan give merudgifter på andre udvalgs ter. Det gælder Social- og Sundhedsudvalget og (især) Vækst- og Beskæftigelsesudvalget. Ulemperne har 2 hovedoverskrifter: For det første sagsbehandlingen, hvor en personalereduktion i centret vil medføre længere sagsbehandlingstider, og at såvel den lovpligtige rettidighed som serviceniveauet over for borgerne bliver forringet. For det andet økonomien på de fagområder, centrets medarbejdere sagsbehandler og laver myndighedsopgaver på: Dels beskæftigelsesområdet, dels det specialiserede voksenområde. På beskæftigelsesområdet har Greve Kommune gode resultater i forhold til at nedbringe antallet af borgere på forsørgelse og dermed også nedbringe udgifterne. Med en personalereduktion er der risiko for, at de gode resultater ikke kan fastholdes. Eksempler på Greves resultater: Udviklingen på udvalgte forsørgelsestyper: Udviklingen i antal modtagere Hele landet Klyngen Greve A dagpenge 14,2% 13,8 % 14,5 % Kontanthjælp 7,1 % 10,2 % 12,5 % Uddannelseshjælp 6,8 % 5,2 % 18,2 % Førtidspension 6,9 % 6,4 % 7,1 % Fleksjob og ledighedsydelse +9,2 % +13,9 % +8,2 % Sygedagpenge 8,5 % 11,8 % +16,9 % Som det fremgår, har Greve Kommune et større fald/lavere stigning i antal modtagere, både i forhold til hele landet og i forhold til sammenligningskommunerne i klyngen. Undtagelsen er sygedagpenge, hvor udviklingen i Greve har været meget ugunstig og det er præcis derfor, Job & Socialservice i prioriteringskataloget stiller forslag om en forretningsmæssig investering på det område. Vi kan samtidig se, at vores rådgivere på sygedagpengeområdet har et højt sagsantal i forhold til andre. I Greve har medarbejderne aktuelt i gennemsnit 53 sygedagpenge sager, når der medregnes de 2 midlertidige ekstra bevilgede årsværk i , som også indgår i omtalte forretningsmæssige investering. Uden dem ville sagsantallet være højere. I Køge er det gennemsnitlige sagsantal på sygedagpengeområdet 50 sager, i Stevns er det 45 og i Solrød er det 40. Dansk Socialrådgiverforening har i øvrigt også en vejledende norm for sagsantallet på forskellige forsørgelsestyper. På sygedagpengeområdet er den vejledende norm sager. På det specialiserede voksenområde er Greves udgifter generelt lave og har været det i mange år. Af en KORA-rapport lavet for K17 og KKR Sjælland (forelagt Byrådet i november 2016) fremgår fx følgende: 2014 Udgift i kr. pr årige Beløb Index Region Sjælland gennemsnit Greve Greve var 3. billigst blandt regionens 17 kommuner. BUDGETOPLÆG

19 KORA er også bestilt til at lave en tilsvarende rapport for I skrivende stund foreligger rapporten kun i foreløbig form, og er ikke verificeret i kommunerne. er kan derfor forekomme, men som rapporten fremstår lige nu, er Greve den billigste kommune blandt regionens 17 kommuner. Det kan imidlertid samtidig konstateres, at Greves gennemsnitlige enhedsomkostninger på området stiger og derfor stiller Job & Socialservice i prioriteringskataloget forslag om en forretningsmæssig investering på området, sådan at væksten i enhedsomkostningerne kan dæmpes, og det lave udgiftsniveau fastholdes. Ved de seneste års vedtagelser har Byrådet besluttet flere forretningsmæssige investeringer primært på beskæftigelsesområdet hvor der er investeret i ansættelsen af flere medarbejdere for til gengæld at reducere forsørgelsesudgifterne. De forretningsmæssige investeringer er altid målrettet mod konkret beskrevne forsørgelsesområder (fx ungeindsats, sygedagpenge, aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, forsikrede ledige). Nogle af de forretningsmæssige investeringer er givet permanent, mens andre er givet for en tidsbegrænset periode, hvorefter der er forelagt / bliver forelagt status til fagudvalg og Byråd med henblik på politisk stillingtagen til, om den forretningsmæssige investering skal fortsætte Ved en administrativ besparelse i denne størrelsesorden kan det blive svært at opnå den forudsatte effekt på forsørgelsesudgifterne. Centrets bemanding er ikke gearet til at udmønte en administrativ besparelse og samtidig opprioritere indsatsen på et antal konkrete opgaveområder. Hvis det bliver nødvendigt med afskedigelser for at udmønte besparelsen, kan der gå op til ca. 6 måneder før den fulde besparelse på stillingen er opnået. I givet fald vil udmøntningen ske ved at kombinere eventuelle afskedigelser med nedlæggelse af vakante stillinger (hvis der er nogen), undlade at genbesætte ledige stillinger i en periode og andre lignende tiltag inden for rammerne af styringsreglerne for En Pose Penge. Besparelsen får således fuld effekt fra Rådhus Rådhus-MED har umiddelbart ingen kommentarer. BUDGETOPLÆG

20 sforslag til Personaleressourcer, Sundhed & Pleje Budgetområde: 1.01 Administration Center for Sundhed og Pleje Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Personaleressourcer, Sundhed & Pleje I alt Korrigeret Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Forslaget vedrører en reduktion af tet på område 1.01 Administration. Besparelsen indhentes gennem en nedsættelse af normeringen i både administrations- og myndighedsfunktionen. Konsekvenser. De afledte konsekvenser i forhold til administrationen vil primært være koncentreret omkring kvaliteten og omfanget af den politiske sagsbehandling. Herudover vil kapaciteten i forhold til at gennemføre egne analyser og organisationsudvikling også blive nedprioriteret. I relation til myndighedsfunktionen vil en reduktion have negative konsekvenser for sagsbehandlingstider og muligheden for at servicere modtagerne af de ydelser, der visiteres via myndighedsfunktion. Især visitationsteamet vil blive hårdt presset i forhold til at løfte de opgaver, der er knyttet til visitation, hjemmebesøg mv. altså de borgerrettede opgaver. Helt generelt vil en reduktion skulle indhentes via en nedjustering af kvaliteten og/eller omfanget de af opgaver som centrets rådhuspersonale leverer. Dette betyder, at borgere og politikere vil skulle nedjustere deres forventninger til centrets leverancer. Forslaget kan implementeres fra 1. januar Rådhus-MED har umiddelbart ingen kommentarer.

21 sforslag til Lukning af kantinen Budgetområde: 1.01 Administration Center for Teknik og Miljø Forslagstype: Prioriteringsrum Serviceramme Ja/Nej: Ja Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Lukning af kantinen, netto I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Fra 2018 og årene frem nedlægges kantinedriften på Greve Rådhus og Greve Videns Center. Alle medarbejdere, politikere og kursister, som fremover ikke vil kunne blive betjent med egentlig kantineforplejning. Fordele og ulemper Det er muligt at opnå en driftsbesparelse for kommunen. Personalemæssigt vil det opleves som en væsentligt forringelse, at det ikke længere er muligt at kunne købe sin frokost i kantinen. Ligeledes vil det opleves som en forringelse af serviceniveauet, at man ved interne kurser ikke kan bestille forplejning. Der vil være en risiko for, at mødeforplejningen til politiske møder vil stige i pris, idet denne fremadrettet vil skulle købes udefra. Det må forventes, at også det politiske niveau vil opleve en lukning af kantinen som en sænkelse af serviceniveauet. Ligeledes vil der være en risiko for, at man vælger at lægge flere interne møder uden for Greve Kommunes egne faciliteter for at tilsikre forplejning, bl.a. ved heldagsmøder og workshop. Der kan således forventes en stigning i udgifter til mødeafholdelse og kurser. Der skal fortsat indregnes løn til en medarbejder til oprydning af service m.m. i kantineområdet, da kantineområdet stadigvæk skal fremstå som en mulighed for at gå hen og spise sin medbragte mad. Der skal holdes lukket i hovedferierne. Forslaget kan træde i kraft medio BUDGETOPLÆG

22 Rådhus-MED er kraftigt imod dette forslag. Ud over at tilbyde medarbejderne varieret og god kost er det også et socialt samlingssted med betydning for den sociale trivsel. Derudover er det også en bekymring at det så bliver dyrere i tidsforbrug for centrene at skaffe mødeforplejning. Der er flere medarbejdere, som har ytret, at de anser det som en forringelse af deres trivsel og dermed lyst til at arbejde for Greve Kommune, hvis kantinen lukker. BUDGETOPLÆG

23 sforslag til Skimmelsvamp Budgetområde: 1.01 Administration Center for Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Skimmelsvamp I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Reglerne for støttemidler til håndtering af skimmelsvamp i boliger er ændret. Der tildeles ikke mere et fast årligt beløb. Udgifter betales i stedet efter forbrug. Beboere i boliger, herunder private boliger. Fordele og ulemper Der er tale om ændret finansiering af opgaven. Mulighed for at få refunderet 50 % af udgifter til analyser, genhusning etc. eksisterer stadig. en er trådt i kraft fra var på 0,320 mio.kr. Det forventes at udgifterne frem over pr. år vil beløbe sig til maksimalt 0,070 mio. kr. Rådhus-MED har ingen kommentarer.

24 sforslag til Revision Budgetområde: 1.01 Administration Staben for Økonomi & Indkøb Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Revision I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Budgettet til Greve Kommunes revision foreslås besparet med 30%. n er i princippet alle centre, idet der foretages revision på alle områder, både via forvaltningsrevision, sagsrevision og økonomisk revision. Fordele og ulemper Ved reduktion af tet til revision, gøres opmærksom på, at der vil være færre midler til eventuelle købeydelser hos enten egen revision eller andre revisionsfirmaer. Budgettet kan reduceres fra 1. januar Rådhus-Med har umiddelbart ingen kommentarer.

25 sforslag til Mindreforbrug på print Økonomi og Planudvalget Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Staben for HR, Udvikling & It Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Mindreforbrug på print I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Budget I forbindelse med at der opnås en øget grad af digitalisering falder behovet for print. Konkurrenceudsættelse af området har endvidere medført faldende priser for print. Forslaget vil have betydning for alle centre og stabe. Fordele og ulemper Print tet er fordelt til centre og stabe ud fra forbruget i Såfremt der skal indkøbes nye printere vil de centre, der har haft et lavt forbrug af print og ikke indkøbt nye printere i 2016 stå over for en økonomisk udfordring, når der skal købes nye printere. Der er ingen afledte konsekvenser. Forslaget kan implementeres pr. 1. januar Rådhus-MED har ingen kommentarer.

26 sforslag til Vinduespolering 1 x årligt Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Vinduespolering 1 x årligt I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Med udgangspunkt i de vinduespoleringskontrakter, Greve Kommune har indgået med eksterne leverandører, er det vanskeligt at vurdere, hvor meget Greve Kommune kan spare ved at nedsætte vinduespoleringen til 1 x årligt. Administrationens umiddelbare vurdering er, at der kan spares: Børneinstitutioner ca. 83% Skoler 50% Plejecentret 75% Administrative bygninger 75% I gennemsnit svarer det til en besparelse på 71% Med et årligt vinduespolerings på kr. giver det en besparelse på kr. (2017 tal). I denne besparelse er der ikke taget højde for, at det er mere tidskrævende at pudse pr. gang, når det er 1 x årligt frem for 4 eller 6 gange årligt. Den reelle besparelse vil derfor anslås til at være kr. Institutioner, skoler, plejecentre, administrative bygninger, borgere og medarbejdere. BUDGETOPLÆG

27 Fordele og ulemper I denne besparelse er der ikke taget højde for, at det er mere tidskrævende at pudse pr. gang, når det er 1 x årligt frem for 4 eller 6 gange årligt. Det vil opleves som en serviceforringelse for medarbejdere og borgere, der er brugere af kommunens ejendomme. Ændres vinduespoleringsfrekvensen til 1 x årligt, er ændringen så stor, at Greve Kommune reelt opsiger kontrakten. Forslaget kan iværksættes fra 1. januar Rådhus-Med har ingen kommentarer. BUDGETOPLÆG

28 sforslag til Digitale kort og informationsmateriale Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Center for Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Digitale kort og informationsmateriale I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Arbejde med digitale kort kan i større udstrækning klares internt i administrationen, hvorfor udgifterne kan reduceres. Borgere og virksomheder. Fordele og ulemper Der anvendes færre eksterne udgifter til fremstilling af digitale kort. Mindre eksterne udgifter til fremstilling af digitale kort. Budgettet kan reduceres med 0,100 mio. kr. Forslaget kan træde i kraft 1. januar Rådhus-MED har ingen kommentarer.

29 sforslag til Nedlæggelse af hovedrengøring Økonomi og Planudvalget Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Center for Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Nedlæggelse af hovedrengøring I alt i kr. (2017-priser) Korrigeret Budget Budget Budget Budget Fra 2018 og årene frem nedlægges hovedrengøringen. Hovedrengøring foretages i dag på alle de ejendomme, hvor der er tilknyttet rengøring. Alle medarbejdere og borgere, der har deres daglige færden på Greve Kommunes ejendomme. Fordele og ulemper Det er muligt at opnå en driftsbesparelse. Der må i overgangsfasen forventes klager og henvendelser fra medarbejdere og borgere. På sigt en sænkelse af rengøringsniveauet på storrumskontorer og administrationer, hvor der kommer borgere og dermed en forværring af indeklimaet. Der vil kunne spares ca. 0,500 mio. kr. i Rengøringskontrakterne skal i udbud medio Rådhus-MED er kraftigt imod forslaget om, at nedlægge hovedrengøringen. Dette vil have stor betydning for indeklimaet for alle på rådhuset. Der har netop været store problemer med indeklimaproblemer som følge af skimmelsvampsporer, og det er af et rådgivningsfirma målt, at rengøring har en betydning for dette. Der er altså målt en tydelig sammenhæng mellem rengøringsniveauet og kvaliteten af indeklimaet. Der er erfaring med, at indeklimagener har medført sygefravær blandt de ansatte.

30 sforslag til Rengøring en gang om ugen på kontorområder Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Center for Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Rengøring en gang om ugen på kontorområder I alt Korrigeret Budget ,8 Budget Budget Budget Fra 2018 og årene frem nedgraderes kontorrengøring i alle administrationer til 1 gang om ugen. I dag rengøres enmandskontorer en gang om ugen, storrumskontorer og administrationer, hvor der kommer borgere, 5 gange om ugen. Alle medarbejdere og borgere, der har deres daglige færden i administrationen, både centralt og decentralt. Fordele og ulemper Det er muligt at reducere serviceniveauet og dermed opnå en besparelse. Der må i overgangsfasen forventes klager og henvendelser fra medarbejdere og borgere. På sigt en sænkelse af rengøringsniveauet på storrumskontorer og administrationer, hvor der kommer borgere, og dermed en forringelse af indeklimaet. Der vil kunne spares 0,200 mio. kr. i Reduktioner er anslået og ikke bekræftet af rengøringsselskaberne. Rengøringskontrakterne skal i udbud medio Rådhus-MED er kraftigt imod forslaget om, at nedskære til rengøring 1 gang om ugen på kontorområder. Dette vil have stor betydning for indeklimaet for alle på rådhuset. Der har netop været store problemer med indeklimaproblemer som følge af skimmelsvampsporer, og det er af et rådgivningsfirma målt, at rengøring har en betydning for dette. Der er altså målt en tydelig

31 sammenhæng mellem rengøringsniveauet og kvaliteten af indeklimaet. Der er erfaring med, at indeklimagener har medført sygefravær blandt de ansatte. BUDGETOPLÆG

32 sforslag til Rengøringskontrakter, prisfremskrivning Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Reducering af rengøringspuljen I alt Korrigeret Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Prisfremskrivningen på rengøring har været højere end stigning i kontrakterne tidligere år. Budgettet kan reduceres fuldt ud fra Rådhus-MED har umiddelbart ingen kommentarer.

33 sforslag til Nældebjerg Plejecenter - Leasingaftale Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Staben for Økonomi & indkøb Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Nældebjerg Plejecenter - Leasingaftale I alt Korrigeret Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Greve Kommune har leaset Nældebjerg plejecenter. Den samlede leasingafgift udgøres af hhv. afdrag og renter. Renteniveauet er faldet betydeligt de senere år, hvorfor det nuværende kan tilrettes med udgangspunkt i det nuværende renteniveau. Leasingafgiften kan nedsættes med 0,250 mio. kr. i 2018 samt i overslagsårene. Såfremt den korte rente stiger mærkbart vil der være behov for at korrigere for dette i en fremtidig lægning/opfølgning. Forslaget vil kunne implementeres med fuld virkning fra 1. januar Rådhus-MED har umiddelbart ingen kommentarer.

34 sforslag til Effektivisering vedr. tjenestemandspension Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Staben for Økonomi & Indkøb Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Effektivisering vedr. tjenestemandspension I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommune har tegnet genforsikring på pension til medarbejdere på tjenestemandskontrakter. Når tjenestemænd fratræder genbesættes stillingerne på almindelige overenskomstvilkår, hvorfor indbetalingen til genforsikring ophører. Budgettet til genforsikring gevinstrealiseres af Staben for Økonomi & Indkøb. Det nuværende resultat af gevinstrealiseringen foreslås indbragt i lægningen som en positiv virkning på 0,535 mio. kr. fra 2018 og overslagsårene. Rådhus-MED har umiddelbart ingen kommentarer.

Mange undersøgelser viser, at godt indeklima herunder god rengøring også er med til at mindske sygefraværet

Mange undersøgelser viser, at godt indeklima herunder god rengøring også er med til at mindske sygefraværet Til økonomi- og planudvalget Høringssvar vedr. budget 2018-2021 fra medarbejdersiden i HovedMed I stedet for at kommentere på de enkelte prioriteringsforslag hvilket de forskellige OmrådeMed har gjort

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Vækst- og Beskæftigelsesudvalget 6.01 Forsørgelsesudgifter 6.02 Aktivitetstilbud 602.09.01.18

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 6.01 Forsørgelsesudgifter Job & Socialservice FI: Styrket indsats over for fleksjobvisiterede, som modtager ledighedsydelse* 1.150 1.532 1.532 1.532

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Tekst der beskriver forslaget 2017 2017 2018 2019 1.01 Administration Citrix licenser 65 65 65 65 Elektronisk borgerpanel 81 81 81 81 Lønsum i Staben for Hr, Udvikling & It 600 600 1.100 1.100 Geografiske

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET PRIORITERINGSKATALOG - BESPARELSER BUDGET 2018-2021 Center Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Vækst- og Beskæftigelsesudvalget 6.01 Forsørgelsesudgifter 601.08.01.18 FI: Styrket indsats

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Center Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 6.01 Forsøgelsesydelse Job & Socialservice Seniorordning 500 500 500 500 Job & Socialservice Introduktionsydelse 0 0 0 0 6.02 Aktivitetstilbud Job

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 2. Sammenfatning... 2 3. Organisation og opgaver... 2

Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 2. Sammenfatning... 2 3. Organisation og opgaver... 2 Statusrapport Kontrolgruppens arbejde 2012 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 2. Sammenfatning... 2 3. Organisation og opgaver... 2 3.1 Organisation... 2 3.2 Opgaver... 2 4. Indsatsområder i 2012... 2

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Samlet set forventes et mindreforbrug på 45,1 mio. kr. i forhold til korrigeret budget for Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 24. april -018524-8 2. Økonomisk redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

NOTAT. Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i Social Kontrol. Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Borgerservice.

NOTAT. Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i Social Kontrol. Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Borgerservice. NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Borgerservice Rapport vedr. Kontrolgruppens arbejde i 2013-2014 Indledning og baggrund Byrådet vedtog i forbindelse med budgettet for 2000 at

Læs mere

Indledning Dette udvalgsnotat omhandler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområde 6.01 Forsørgelsesudgifter

Indledning Dette udvalgsnotat omhandler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområde 6.01 Forsørgelsesudgifter Indledning Dette udvalgsnotat omhandler Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets budgetområde 6.01 Forsørgelsesudgifter og 6.02 Aktivitetstilbud. Beskrivelse af udvalgets budgetområder Nedenstående figur viser

Læs mere

Udvidelsesforslag i alt, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget

Udvidelsesforslag i alt, Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Tekst der beskriver forslaget 2017 2018 2019 2020 6.02 Aktivitetstilbud FI: Psykiatri i beskæftigelsesindsatsen (tilhørende besparelse fremgår på område 6.01) FI: Indsats for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Udvalg for beskæftigelse og erhverv Udvalg for beskæftigelse og erhverv BILAG 3f - UBE 1.000 kr./-pl, netto Lovbundne 5.425 6.157 6.657 6.959 1 Tilbagetrækningsreform 900 900 900 0 2a Førtidspension (ny og gammel) 5.436 6.168 6.668 7.870

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

SKØNSKONTI BUDGET

SKØNSKONTI BUDGET Indledning Skønskonti er udgiftsområder, hvor borgere har lovmæssigt krav på en bestemt ydelse, når visse betingelser er opfyldt. Der er hovedsagelig tale om forsørgelsesudgifter (fx dagpenge til forsikrede

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsessudvalget 1.648 1.648 1.648 1.648

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsessudvalget 1.648 1.648 1.648 1.648 P = for (forslaget indgår i prioriteringsrummet) I = imod (forslaget indgår ikke i prioriteringsrummet) U = undlader at stemme Center 202 203 204 205 A C F V Erhvervs- og Beskæftigelsessudvalgets indstilling

Læs mere

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017

Tillægsbevilling. Oprindeligt budget 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget

Læs mere

NOTAT. 4. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 4. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 21. september -020973-14 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 4. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Kerneopgaven Alle Kan Bidrage

Kerneopgaven Alle Kan Bidrage Kerneopgaven Alle Kan Bidrage Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj

Forventet forbrug 2016 pr. 31. maj NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 3. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget. Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge I 3. økonomisk redegørelse på Erhvervs-

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget Økonomi- og Planudvalget

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget Økonomi- og Planudvalget PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 303.08.01.18 Fælles lønmedarbejder til

Læs mere

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. 3. Økonomisk Redegørelse Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse 26. juni -026793-8 3. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017

Oprindeligt budget Tillægsbevilling 2017 NOTAT Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 4. Økonomisk Redegørelse - Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i på serviceudgifter, indkomstoverførsler

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo dec. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 18. januar 2019 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-6-19 regnskab pr. ultimo

Læs mere

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje

Budgetønske Oversigt over bidrag til råderumspulje 2010-2013 Oversigt over bidrag til råderumspulje Råderumspulje total 75.000 75.000 75.000 75.000 I alt specifikke bidrag til råderumspulje 47.500 46.500 46.500 46.500 Forsikring Reduktion af opsparing

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Børne- og Ungeudvalget 502.09.07.18 3.01 Skoler Etablering af app-værksted, midlertidig

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Jobcentret Besparelse Konsekvenser internt Konsekvenser for borgerne 890.000 kr.

Jobcentret Besparelse Konsekvenser internt Konsekvenser for borgerne 890.000 kr. Afdeling Antal årsværk Konsekvens internt Faglig konsulent 1 ikke samme faglige opdatering som hidtil. begrænset mulighed for at deltage i fællesløsninger på tværs af kommunen Frontmedarbejder 1 større

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2016 Driftsforslag Nr. R-501 X Generel driftsreduktion af Ungdommens Uddannelsesvejledning Politikområde 502 Arbejdsmarkedsindsats Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring Effektivisering Andet Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget

November Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget November 2018 Effektiviseringskatalog efterår 2018 Budget 2019-22 0 Indledning Effektiviseringskatalog Fagudvalgenes arbejde med effektiviseringer af driften sker med udgangspunkt i den af Byrådet vedtagne

Læs mere

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K

Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober 2018 Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: K Notat om: regnskab pr. ultimo sep. - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 8. oktober Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: 00.30.14-K07-60-18 regnskab pr. ultimo september

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Beskæftigelses- og Socialudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Tekst B1 Integrationsafdelingen og jobcenter sammenlægges Integrationsafdelingen sammenlægges med Jobcentret for at skabe mere synergi mellem de to områder.

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 1 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 29. februar 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 1 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder.

Nedenfor er nærmere redegjort for mer eller mindreforbrug på de enkelte områder. Notat om: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget Økonomi & Analyse Sagsbehandler: Rikke Hentze Dato: 10. juli Til: Beskæftigelsesudvalget J. nr.: regnskab pr. ultimo juni - Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget -14.252-29.639-30.300-30.300 1.01 Nedlæggelse af kantine -650-1.300-1.300-1.300 1.01 Boliganvisning reduceres -450-450 -450-450 1.01 Kontrolgruppens

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/211 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 1 - Kontanthjælp... 7 2 -

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder for ledelse, direktion og det politiske niveau. Primære

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08-2017 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget (april-møderækken)

1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget (april-møderækken) 1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget - (april-møderækken) Sagsnr.: 253--7671 Dok.nr.: 253--32682 Åbent Sagsprocedure Alle fagudvalg, Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Resume Udvalget skal identificere

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

NOTAT. Udviklingen på sygedagpengeområdet Ringsted 2007 / Jobcenter Ringsted. August 2008

NOTAT. Udviklingen på sygedagpengeområdet Ringsted 2007 / Jobcenter Ringsted. August 2008 1 NOTAT Udviklingen på sygedagpengeområdet Ringsted 2007 / 2008 Jobcenter Ringsted August 2008 2 Der har i det seneste halve år været en dramatisk stigning i antallet af sygemeldte borgere i Ringsted Kommune.

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Holbæk Kommune Økonomi

Holbæk Kommune Økonomi BILAG I økonomiaftalen for 2013 blev det aftalt, at der i KL og Økonomi- og Indenrigsministeriet fremadrettet ville have fokus på administrationsudgifterne. Økonomi- og Indenrigsministeriet har derfor

Læs mere

Samlet for alle udvalg -8.457-9.903-9.903-9.903

Samlet for alle udvalg -8.457-9.903-9.903-9.903 Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 2014 2015 2016 2017 Økonomi- og Planudvalget 101.03.01.14 Fundraising A -600-600 -600-600 101.03.02.14 Ny Office pakke A -1.452-1.452-1.452-1.452 Samlet for ØPU -2.052-2.052-2.052-2.052

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked Borgerservice Økonomi og Analyse 1. Økonomisk Redegørelse 215. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 46 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget

Forslag til effektivisering eller omlægning, budget Forslag til effektivisering eller omlægning, budget 2017 2020 Budgetområde Titel Udskiftning af KMS-sygedagpenge med KSD (Kommunernes SygeDagpengesystem) Beskrivelse af effektiviseringsforslaget (herunder

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, ,008 90, % 93, , ,525-73,517 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, ,008 90, % 93, , ,525-73,517 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 184,008 90,083 49 % 93,926 257,525 257,525-73,517 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 37,934 19,238 51

Læs mere

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget

NOTAT. Økonomi og Analyse. 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget NOTAT Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Dato Sagsnummer Dokumentnummer 09-10-2014 2014-16891 2014-133798 4. Økonomiske Redegørelse 2014 Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet

Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Høringsmateriale budget 2020-2023 Fra Sundheds-, Ældre- og Handicap Til Handicaprådet Kapitel 4.6 Øget tilgang til substitutionsbehandling og vikar for lægekonsulent Overordnet type: DRIFT Budgettype:

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets

1. Budgetbemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets NOTAT ØDC Økonomistyring 15-10- 1. bemærkninger - Arbejdsmarkedsudvalgets - 20 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af ét politikområde: Arbejdsmarked og beskæftigelse Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Rapport vedr. Køge Kommunes kontrolgruppe 2016

Rapport vedr. Køge Kommunes kontrolgruppe 2016 Rapport vedr. Køge Kommunes kontrolgruppe 2016 Resume. Kontrolgruppens indtægter Det samlede resultat for 2016 viser, at Køge kommunes kontrolgruppe har øget indtjeningen til kommunen med 654.453 kr. fra

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013

Overførsler fra 2012. Korrigeret budget. til 2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("- "=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/5-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. maj 2013 Økonomiudvalget

Læs mere

Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2014 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2014.

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

PRIORITERINGSRUM BUDGET 2011-2014. Samlet for ØPU 6.100 6.100 5.700 5.700 Mål for prioriteringsrum 6.077 5.765 5.685 5.685 Difference 23 335 15 15

PRIORITERINGSRUM BUDGET 2011-2014. Samlet for ØPU 6.100 6.100 5.700 5.700 Mål for prioriteringsrum 6.077 5.765 5.685 5.685 Difference 23 335 15 15 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.08.01.11 Besparelse på konto 6/område 1.01 2.200 2.200 2.200 2.200 101.08.02.11 Tilskud

Læs mere

Overførselsområdet skal i dette notat ses som udgifter til overførselsindkomst på følgende

Overførselsområdet skal i dette notat ses som udgifter til overførselsindkomst på følgende NOTAT Udviklingen i økonomien på overførselsområdet 2016-2020 Dato: 3. juli 2019 Formålet med dette notat er give et overblik over udviklingen i økonomien på overførselsområdet både via en beskrivelse

Læs mere

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget

Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2 Demografi, udfordringer og usikkerheder Budget 2020-2023 1 Demografi, udfordringer og usikkerheder i budget 2020-2023 Der er ikke sket de store ændringer i forhold til udgiftsbudgettet siden budgetseminaret

Læs mere

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 2 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 31. maj 2016 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 2 I 1.000 kr. - 2016-priser Regnskab 2015 Korr. Budget 2016 Forventet regnskab

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget PRIORITERINGSKATALOG BUDGET 2018-2021 Forslagsnr. Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 4.01 Kultur 4.02 Fritid 402.08.01.18 Tilpasning af til Sportsrideklub 100 100 100 100 402.08.02.18 Greve

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget 190 840 440 140 Drift af legeplads på børnenes jord i Karlslunde 40 40 40 40 Drift af GPS udstyr til kontraktstyring

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget 700 500 500 500 Omlægning af indsatsen i Pædagogisk Psykiatrisk Vejledningscenter PPV 500 500 500 500 Konsulentbistand

Læs mere

Notat om jobcentrets lønsum og udgifter til offentlig forsørgelse

Notat om jobcentrets lønsum og udgifter til offentlig forsørgelse BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: 26. november 2014 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: jakb@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager (jakb) Sagsnr.: 00.15.00-A00-22-14 Notat om jobcentrets lønsum og udgifter

Læs mere

Indstilling. 1. Resumé. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. juni Århus Kommune

Indstilling. 1. Resumé. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 9. juni Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 9. juni 2009 1. Resumé Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Det foreslås, at der sker en styrkelse af den eksterne

Læs mere

Omstillingskatalog Budget Beskæftigelsesudvalget. Høringsversion

Omstillingskatalog Budget Beskæftigelsesudvalget. Høringsversion Omstillingskatalog Budget 2017 Beskæftigelsesudvalget Høringsversion Omstillingsforslag Nr. Forslag (1.000 kr.) Beskæftigelsesudvalget 0-1.700-4.100-6.500 P5: Arbejdsmarkedsområdet 0-1.700-4.100-6.500

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2010. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 2/2010. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget > Økonomi og Aktivitetsrapport 2/21 Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 3. maj 21 Side 2 af 17 Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 4 Økonomirapport 2... 5 Aktivitetsrapport... 6 1

Læs mere

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt

Korrigeret. Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Udgiftsbaseret i hele kr. Merforbrug = Oprindeligt Tillægsbevillinger/ Korrigeret Forventet Korrigeret Teknisk Mindreforbrug = + budget 2013 omplacering budget 2013 Regnskab 2013 årsresultat Nr. Politiske

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet

Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Sagsnr.: 00.15.00-A00-16-19 Dato: 27.05.2019 Sagsbehandler: Lisbeth Geert Hansen (CAM) og Carina Andersen (CKO) Budgetkontrol pr. 1. maj 2019 Bemærkninger til arbejdsmarkedsområdet Der er godkendt nye

Læs mere

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring.

Budgetforslag - Budget Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. REDUKTION Sæt kryds ( ) EFFEKTIVISERING ( x ) Lb. Nr. BIU-F-01 Hyppigere målrettet opfølgning på dyre sygedagpengesager Ansættelse af medarbejdere til sygedagpenge/jobafklaring. Udvalg: Beskæftigelses

Læs mere

Helhedsorienteret sagsbehandling årsrapport 2014

Helhedsorienteret sagsbehandling årsrapport 2014 Helhedsorienteret sagsbehandling årsrapport 2014 Kommunalbestyrelsen besluttede i 2010 at opprioritere indsatsen mod socialt bedrageri ved at etablere et kontrolteam i forbindelse med Opkrævningsafdelingen.

Læs mere

Beskæftigelse og Uddannelse

Beskæftigelse og Uddannelse Beskæftigelse og Uddannelse Budgetrevision 3 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 16,4 mio. kr. Resultatet er en forbedring

Læs mere

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget

Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Bemærkninger bevillingsområde 3.1 - Beskæftigelsesindsats og kontante ydelser for alle målgrupper Servicerammen Mio. kr. Opr. (1) Korr. ex overf. (2) Bevillingsansøgning

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende 1. budgetopfølgning 2015 for Ballerup Kommune

Bilagsnotat vedrørende 1. budgetopfølgning 2015 for Ballerup Kommune ØKONOMI OG PERSONALE Økonomibilag nr. 3 2015 Dato: 10. april 2015 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: CBD@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid.: 00.30.14-G01-21-14 Bilagsnotat vedrørende 1. budgetopfølgning

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2015 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2015.

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Beskæftigelses & Integrationsudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Beskæftigelses & Integrationsudvalget. Område/1.000 kr. Overførsler fra 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts Beskæftigelses & Integrationsudvalget Tabel 1: Beskæftigelses & Integrationsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler korrigeret budget

Læs mere