Faaborg-Midtfyn Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Faaborg-Midtfyn Kommune"

Transkript

1 Tilskudsregler for folkeoplysende foreninger i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn-Ordningen Tilskudsreglerne beskriver hvordan Faaborg-Midtfyn Kommune støtter det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde med økonomisk tilskud og anvisning af kommunale lokaler, haller, udendørsanlæg, mm. Tilskudsreglerne er kommunens udmøntning af Folkeoplysningslovens regler for det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Alle informationer om tilskud, samt ansøgning om godkendelse til at blive godkendt som folkeoplysende forening findes på kommunens hjemmeside: Tilskud til foreningsaktiviteter i idrætshaller og svømmehaller (Faaborg og Ringe) er beskrevet i Haltilskudsmodellen. Se også under lokaletilskud. NOTE: Tilskudsreglerne rettes til for evt. forståelsesfejl, mm efterfølgende, samt opsættes grafisk med billeder.

2 Indhold Tilskudsregler for folkeoplysende foreninger i Faaborg-Midtfyn Kommune...1 Hvem kan få støtte?...4 Tilskud og udbetalinger...4 Erklæring om indhentning af Børneattester...5 Regnskab og kontingent...5 Ansøgninger, kontakt og nyhedsbreve...5 Medlemstilskud...6 Ansøgning om medlemstilskud...6 Uddannelsespulje...7 Ansøgning til Uddannelsespuljen...7 Lokaletilskud års regel...8 Ansøgning om lokalestilskud...8 Nye foreninger...9 Lokaletilskud ydes til følgende driftsudgifter...9 Betingelser for lokaletilskud til lejede lokaler...9 Fornødent tilsyn...10 Lokaletilskud særlige regler...10 Energi- og vedligeholdelsespulje...11 Udviklingspuljen hos Folkeoplysningsudvalget...12 Brug af lokaler, haller og udendørsanlæg...13 Idrætshaller og svømmehaller haltilskudsmodel...13 Ansøgning om brug af kommunale lokaler...14 Ansøgning om brug af haller og svømmhaller...14 Retningslinjer for brug af kommunale lokaler...14 Brug af lokaler til ikke-folkeoplysende virksomhed og til foreninger, som ikke er hjemmehørende i Faaborg-Midtfyn Kommune...15 Lysanlæg...15 Gebyr...16 Gebyrmodel...16 Tilsyn og dialog med foreningerne...18 Foreningsbesøg...18 Ekstern revision...18

3 Offentliggørelse af foreninger...18

4 Hvem kan få støtte? Faaborg-Midtfyn kommune yder tilskud til godkendte folkeoplysende foreninger. For at blive godkendt, skal den folkeoplysende virksomhed være etableret af en forening med vedtægter. Før foreningen godkendes vil foreningen blive inviteret til et personligt møde med administrationen. Ansøgning om godkendelse som tilskudsberettiget forening fremsendes til Folkeoplysningsudvalget. Selve godkendelsen af foreningen kan søges hele året. Nye godkendte foreninger kan søge om lokaletilskud det første år ved at indberette et estimeret budget for det første år se under lokaletilskud. Læs mere om at oprette en folkeoplysende forening her: Tilskud og udbetalinger Godkendte folkeoplysende foreninger kan søge om Medlemstilskud Lokaletilskud herunder pulje til energioptimering og vedligeholdelse Frist for ansøgning om medlems- og lokaletilskud er 20. april hvert år: Energi- og vedligeholdelsespuljen kan søges 3 gange årligt 20. januar, 20. april og 20. september. Uddannelsestilskud Frist 20. april hvert år: Ansøgning om uddannelsestilskud indsendes sammen med bilag for afholdte kurser/uddannelse for foregående kalenderår. Udviklingspuljen hos Folkeoplysningsudvalget Frist 3 gange årligt 20. januar, 20. april og 20. september hvert år. Tilskud udbetales kun, hvis der er søgt om tilskud og nedenstående info er indsendt inden 20. april, indberettet medlemstal for foregående år (medlemstal fra CFR hentes automatisk) afgivet erklæring om indhentning af børneattester, indsendt revideret og underskrevet regnskab for foregående år, oprettet et CVR.nr. til foreningen Se yderligere info om de enkelte tilskud under hvert afsnit Udbetaling af tilskud Alle udbetalinger af tilskud vil falde i august måned hvert år. I januar vil der dog blive udbetalt et acontobeløb svarende til 50 % af forrige års lokaletilskud, hvis dette beløb overstiger kr. resten af tilskuddet udbetales i august måned. Hvis forrige års lokaletilskud er over kr. udbetales acontobeløb på 25 % i hhv. januar og april, og det resterende tilskud udbetales i august og oktober. Midler fra udviklingspuljen, samt til vedligeholdelse udbetales efter nærmere aftale.

5 Erklæring om indhentning af Børneattester Folkeoplysende foreninger skal i forbindelse med ansøgning om tilskud eller anvisning af lokaler afgive erklæring om, at foreningen indhenter børneattester, hvis foreningen ansætter eller beskæftiger personer, der som led i udførelsen af deres opgaver skal have direkte kontakt med børn under 15 år (jf. lov om indhentelse af børneattest i forbindelse med ansættelse af personale m.v.) Pligten til at afgive erklæring gælder også selv om foreningen på tidspunktet for erklæringen ikke ansætter eller beskæftiger personer, der som led i udførelsen af deres opgaver, skal have direkte kontakt med børn under 15 år. Erklæringen foretages ved at en tegningsberettiget person fra foreningen klikker ja til erklæringen via tilskudsansøgningen. Hvis denne erklæring ikke er givet før 20. april vil der ikke blive udbetalt tilskud. Foreningen kan indhente børneattester på sine trænere, ledere og øvrige frivillige på 2 måder enten digitalt med foreningens NEM-ID eller med skriftlig samtykkeerklæring. Læs mere hos politiet: Regnskab og kontingent Foreningen skal indsende revideret driftsregnskab og balance til By, Land og Kultur efter afslutningen af et regnskabsår senest den 20. april. Regnskabet skal være underskrevet af revisorer og den samlede bestyrelse. Det er en forudsætning for at få tilskud, at der er betalt kontingent for aktiviteten. Dokumentation for betalt kontingent skal kunne rekvireres. Medlemstilskuddet kan ikke overstige det kontingentbeløb foreningen har fået ind, i det sidste afsluttede regnskab. En gang årligt offentliggøres de indsendte regnskaber på kommunens hjemmeside. Ønskes det ikke at få sit regnskab offentliggjort, indsendes et tilskudsregnskab. Tilskudsregnskabet skal underskrives af bestyrelsen samt godkendes af revisor og på generalforsamlingen. Ansøgninger, kontakt og nyhedsbreve Ansøgninger om tilskud, samt indsendelse af regnskab foregår via Conventus. Alle godkendte foreninger skal derfor have deres eget login til Conventus og det er foreningens egen pligt at opdatere oplysningerne på foreningens egen Conventus-side. Nyhedsbreve udsendes 5-10 gange årligt til alle foreninger: Kommunen trækker løbende foreningernes kontaktoplysninger ud af fritidsportalen, når der skal sendes nyhedsbrev eller foretages anden kontakt til foreningerne. Ansøgninger til kommunens puljer forgår via online ansøgningsskemaer. Læs mere her:

6 Medlemstilskud Medlemstilskud ydes til alle under 25 år (0-24 år). Tilskuddet pr. medlem under 25 år er afhængig af det samlede antal medlemmer under 25 år i samtlige folkeoplysende foreninger i kommunen, og det samlede budget til rådighed til medlemstilskud. Tilskuddet antages at ligge mellem kr. pr. deltager under 25 år (pr. 2019). Der ydes medlemstilskud til ledere og trænere over 25 år. Handicappede medlemmer vil få tilskud med en faktor på 1,25 uanset alder. Ansøgning om medlemstilskud Ansøgningen indsendes senest 20. april. Medlemstal skal indsendes via Conventus til kommunen. Medlemstilskud ydes til medlemmer, der har betalt kontingent i minimum 3 måneder. Medlemstallet skal være opgjort for et kalenderår pr. 31. december. Antallet af handicappede medlemmer skal oplyses særskilt i ansøgningen.

7 Uddannelsespulje Formålet med uddannelsespuljen er at støtte foreninger der gerne vil uddanne deres ledere, instruktører og andre frivillige. Puljen skal søges én gang årligt efter kurserne er afholdt i foregående regnskabsår. Foreninger kan søge om støtte på baggrund af foregående års uddannelses- og kursusudgifter i foreningen relevante bilag/kvitteringer skal indsendes for at kunne få støtte, og det skal fremgå som en post i regnskabet. Hver forening kan maksimalt få udbetalt støtte svarende til følgende beløbsrammer i forhold til medlemsantallet i det pågældende år kurserne er afholdt. Der gives 100 % i tilskud i forhold til de afholdte kursus- og uddannelsesudgifter inden for disse beløbsrammer: medlemmer: kr medlemmer: kr medlemmer: kr. 501 eller flere medl.: kr. Medlemstal gælder for den samlede hovedforening, og IKKE opdelt på afdelinger med mindre det er juridisk/økonomisk adskilte afdelinger/foreninger. Puljen støtter ikke: Kurser i udlandet Transport og overnatning I øvrigt gælder: Hvis puljens budget overskrides, vil der blive fratrukket en procentdel af alle tilskud, så budgetrammen kan holdes. Folkeoplysningsudvalget kan beslutte om en del af puljens midler skal anvendes til lokale kurser, træner-/leder-akademier, eller lign. f.eks. i samarbejde med DGI/DIF/DUF eller andre relevante organisationer. Andre kommuners kursuspakker er tilskudsberettiget på lige fod med kurser hos DGI/DIF/DUF, m.fl. Ansøgning til Uddannelsespuljen Frist 20. april hvert år: Ansøgning om tilskud til uddannelsestilskud indsendes sammen med bilag for afholdte kurser/uddannelse for foregående kalenderår.

8 Lokaletilskud Der ydes støtte med 70% af driftsudgifterne i forbindelse med brug af egne eller lejede lokaler. Vedr. idrætshaller og svømmehaller se Haltilskudsmodellen samt priser nedenfor. 25 års regel der reduceres i lokaletilskuddet for voksne medlemmer over 25 år på følgende måde: Når 70% af driftsudgifterne er beregnet, så fratrækkes halvdelen af den procentsats som foreningens medlemmer over 25 år udgør. 50 % af eventuelle lejeindtægter skal fratrækkes inden beregning (foretages i selve ansøgningen online). Udgifter til almindelig vedligeholdelse og energioptimering søges gennem Energi- og vedligeholdelsespuljen (se senere). Ansøgning om lokalestilskud Lokaletilskud ydes på basis af det foregående års driftsudgifter. Ansøgningen indtastes via Conventus senest 20. april for at komme med i beregningen af lokaletilskud for indeværende år. Ansøgningen skal indeholde specificerede oplysninger om det foregående års tilskudsberettigede udgifter til egne og lejede lokaler, lokalernes art samt beliggenhed. Eksempel på beregning af lokaletilskud X forening har driftsudgifter på kr. og søger om det fulde beløb (uden vedligeholdelsesudgifter). X forening har 60 medlemmer i alt, hvoraf de 10 er over 25 år. X forening har haft lejeindtægter på kr. på deres klubhus/lokale. Halvdelen af indtægterne skal fratrækkes det ansøgte beløb, som herefter udgør kr. 70 % af ansøgt beløb på kr. = kr. 25 års regel: X forenings medlemmer over 25 år udgør 16,67 % af alle medlemmer og halvdelen af dette er 8,33 %. Det giver et fradragsbeløb på kr. (8,33 % x kr.) og tilskudsbeløbet bliver dermed kr. ( kr. fratrukket kr.). Hent beregner og regn dit lokaletilskud ud her: Reduktion efter beregning Efter beregningen af lokaletilskud kan Folkeoplysningslovens 26 benyttes, hvis driftsudgifterne for et lokale, ikke står i et rimeligt forhold til antallet af deltagere eller til lokalets anvendelse i øvrigt. I vurderingen bliver der taget højde for følgende parametre: Antal af medlemmer i foreningen Størrelse på klubhuset Udgiftsniveau på klubhuset Hensyntagen til beliggenhed i kommunen Indgår lokalet i andre sammenhænge og benyttes det af flere foreninger. Hvis Folkeoplysningslovens 26 benyttes og begrænser lokaletilskuddet, vil kommunen indgå dialog med de pågældende foreninger. Underafdelinger

9 Underafdelinger i hovedforeninger med speciallokaler, hvor kun et begrænset antal medlemmer deltager i en aktivitet, bliver lokaletilskuddet opgjort på baggrund af det konkrete medlemstal af selve aktiviteten. Eksempelvis fitness lokaler, der ikke kan bruges til andre aktiviteter. Nye foreninger Nye foreninger skal under ansøgningen af lokaletilskud, indberette et estimeret budget frem til afslutning af kalenderår. Ved endt kalenderår skal regnskabet opgives. Lokaletilskud ydes til følgende driftsudgifter Tilskud for egne lokaler gives til Renteudgifter til lån, som er brugt til at finansiere anlægsudgifter til lokalet. Skatter, afgifter og forsikringer vedr. ejendommen. Almindelig vedligeholdelse, opvarmning, belysning, rengøring, og evt. fornødent tilsyn. Tilskud for lejede lokaler gives til Lejeudgiften Afholdte udgifter til almindelig vedligeholdelse ifølge lejekontrakten, samt til opvarmning, belysning, rengøring og fornødent tilsyn Jf. Folkeoplysningslovens 26, Stk. 3. kan Kommunalbestyrelsen nedsætte tilskuddet til lejede lokaler m.v., jf. 25, hvis der i lejebeløbet er indeholdt udgiftstyper, som ikke kunne have udløst tilskud, hvis der havde været tale om foreningens eget lokale m.v. Betingelser for lokaletilskud til lejede lokaler Vedr. foreninger der via lejeaftale har brugsret til private lokaler eller selvejende institutioners lokaler. Kommunen skal godkende lejekontrakt mellem foreningen og den private udlejer / selvejende institution inden der kan bevilges tilskud. Den gældende lejekontrakt skal altid fremsendes til kommunen. I forbindelse med lejekontrakten skal der udarbejdes et konkret driftsbudget, hvor der redegøres for alle udgiftsposter (på baggrund af regnskabstal). Det er på baggrund af driftsbudgettet i lejeaftalen sammenholdt med de konkrete udgifter i regnskabet (lejeudgiften), at foreningen kan søge lokaletilskud Tilskudsberettigede poster er som anført i afsnittet ovenfor. Kommunen skal ligeledes have oplysninger på den private udlejer / selvejende institution i form af f.eks. vedtægter og seneste årsregnskab vedr. det lejede lokales driftsforhold. Tilskud til almindelig vedligeholdelse i lejede lokaler: Efter aftale med kommunen kan der i driftsbudgettet (lejeudgiften) afsættes et mindre beløb, som institutionen kan anvende løbende til almindelig vedligeholdelse, samt evt. henlæggelse til større vedligeholdelsesarbejder. Dog anbefales det at der max. afsættes kr. årligt til indvendig vedligeholdelse i lejeudgiften. Anvendes dette beløb ikke til vedligeholdelse inden for

10 regnskabsåret, så skal det fremgå af institutionens regnskab at det henlægges til senere vedligeholdelse. Hvis udlejer ansvaret for udvendig vedligeholdelse (klimaskærm, mm) kan der afsættes midler hertil i lejeaftalen. Foreningen skal søge tilskud til vedligeholdelse af lokalet, klubhuset, bygningen via Energi- og vedligeholdelsespuljen (behandles af Folkeoplysningsudvalget). Dette bør gøres i samarbejde med udlejer. Ansøgning skal sendes forud for udførelsen til Folkeoplysningsudvalget på baggrund af et budgetoverslag, der er fulgt op af konkrete tilbud på opgaven. Akutte opgaver kan der søges tilskud til efter udført arbejde såfremt forsikringsforhold o.a. forhold er afklaret. Regnskab: Hvis foreningens ansøgning om tilskud til vedligehold fra Energi- og vedligeholdelsespuljen godkendes og udførelsen er udlejers ansvar, så skal det fremgå i foreningens regnskab at tilskuddet er modtaget, og at det er udbetalt til udlejer i forbindelse med en konkret vedligeholdelse. Fornødent tilsyn Ved fornødent tilsyn forstås åbne/lukke funktion, samt tilsyn af teknisk karakter i tilskudsberettigede klubhuse/lokaler, hvor det vurderes nødvendigt, set i forhold til bygningsmasse og/eller tekniske forhold. Begrundet ansøgning med dokumentation/opgørelse over forrige års udgifter skal sendes til godkendelse. Det skal bemærkes, at tilsyn i nogle tilfælde kan være inkluderet i lejen af lokalet. Ovenstående gælder for alle foreninger det er dog primært rideklubber der benytter sig af denne mulighed. Lokaletilskud særlige regler Golfklubber Klubhusene hos de 2 golfklubber i Faaborg og Ringe er blevet vurderet konkret, og der gives tilskud på baggrund af antal godkendte m2. Klubben skal søge igen ved udvidelse af antal m2. Klubberne søger ellers lokaletilskud på samme vilkår som andre foreninger. Rideklubber Rideklubbers lokaletilskud beregnes på baggrund af indberettede aktivitetstimer. KL s takst på 135,98 kr. pr. time (2019 tal), dog med maksimum af 1600 timer. pr. år. Lokaletilskuddet vil aldrig blive højere end beregningen af tilskuddet på baggrund af de faktiske driftsudgifter.

11 Energi- og vedligeholdelsespulje Energi og vedligeholdelsespuljen kan kun søges af folkeoplysende foreninger Folkeoplysningsudvalget har oprettet en Energi- og vedligeholdelsespuljen, der støtter foreninger, i egne eller lejede lokale, med at energioptimere og vedligeholde lokalerne, så de fremstår rimelig i forhold til den aktivitet der udfoldes. Puljen lægger særlig vægt på at støtte tiltag der kan nedsætte energiforbruget, samt andre renoveringer der kan bidrage til at nedbringe foreningernes driftsomkostninger på lokalerne. Puljen tildeler tilskud til almindelig vedligeholdelse, samt energiforbedringer, i egne og lejede lokaler jf. Folkeoplysningslovens 25, samt Folkeoplysningsbekendtgørelsens 15. Følgende bliver prioriteret Almindeligt vedligehold Energioptimerende tiltag Renovering i forbindelse med at flere foreninger samles i et klubhus/lokale Ansøgninger hvor flere foreninger søger sammen Puljen støtter ikke: Investeringer i nye anlæg, med mindre det er energioptimerende tiltag. Anlægsprojekter og nye investeringer henvises til andre puljer Om- og nybyggeri/udvidelse af lokalerne Snerydning, klipning af levende hegn, m.v. Yderligere økonomiske kriterier: Vedligeholdelsesprojekter kan støttes med 65 % af de samlede udgifter, fratrukket halvdelen af den procentsats som foreningens medlemmer over 25 år udgør Hvis foreningens ansøgning til puljen udgør en udvidelse af lokaletilskuddet, kan folkeoplysningsudvalget vælge at nedsætte tilskuddet fra puljen. Energioptimerende projekter kan støtte op til ca. 75 % af de samlede udgifter Der kan som udgangspunkt kun ydes tilskud til udskiftning/nyanskaffelser, hvis udgiften er mindre end udgiften til reparation Bevilgede midler skal være anvendt senest i kalenderåret efter bevillingen. Energi- og vedligeholdelsespuljen kan søges 3 gange årligt 20. januar, 20. april og 20. september. Der afsættes årligt kr. til energi- og vedligeholdelsespuljen. Søg energi- og vedligeholdelsespuljen på Revideret og godkendt på Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. september 2018.

12 Udviklingspuljen hos Folkeoplysningsudvalget Udviklingspuljen kan søges af folkeoplysende foreninger og andre typer foreninger f.eks. selvorganiserede grupper, hvis formål falder uden for andre tilskudsmuligheder. Retningslinjer for Udviklingspuljen under Folkeoplysningsudvalget Udviklingspuljen kan støtte en bred variation af aktivitetsskabende og nytænkende projekter i såvel foreningslivet, som uden for foreningslivet (selvorganiserede aktiviteter). Puljen har til formål at understøtte nye folkeoplysende aktiviteter, men kan også bruges, hvor det øvrige tilskudssystem ikke dækker - herunder andre typer af foreninger eller selvorganiserede grupper. Puljen støtter projekter med relation til folkeoplysende virksomhed og må ikke have et kommercielt sigte. Puljen kan bl.a. anvendes til: Etablering af nye foreninger og aktiviteter Nye initiativer eller grene i eksisterende foreninger Udviklingsforløb f.eks. støtte til procesforløb Partnerskaber f.eks. o Mulighed for at søge støtte til opstart af samarbejdsprojekter med f.eks. andre foreninger/aftenskoler, institutioner, idrætsfaciliteter, frivillige sociale eller kulturelle foreninger, øvrige aktører mv. o Den åbne skole, hvor der kan søges støtte til opstart af projekter mellem skole og foreninger eller projekter i samarbejde med andre offentlige institutioner. Initiativer eller projekter, der kan skabe aktiviteter for udsatte eller funktionshæmmede borgere vil blive prioriteret højt Tilbud, som tiltrækker børn, unge og nye grupper. Nye aktiviteter - f.eks. tilpasset befolkningens nye idrætsvaner Sundhedsfremmende foranstaltninger Tværgående initiativer/aktiviteter, der går på tværs af discipliner og/eller foreninger Talentarbejde - der kan gives støtte til talentudvikling af børn og unge. Enkeltstående projekter Yderligere relevant uddannelse ved nye initiativer Hvis der søges eller er givet tilsagn fra en anden kommunal pulje til et projekt, så kan det have betydning for sagsbehandlingen af ansøgningen til det pågældende projekt. Foreninger, der har modtaget tilskud, skal kunne dokumentere de afholdte udgifter og ikke forbrugt tilskud skal tilbagebetales. Egenfinansiering skal udgøre en del af projektet, men vil bero på en konkret vurdering fra projekt til projekt. Puljen har et budget på kr. og de fordeles ved 3 årlige ansøgningsfrister henholdsvis 20. januar, 20. april og 20 september. Fordelingen vil være ca. 1/3 af budgettet til hver uddeling. Kultur og Fritid kan administrativt bevilge tilskud under kr. Dette behandles løbende og gives som orientering til Folkeoplysningsudvalget efterfølgende. Søg Udviklingspuljen på

13 Brug af lokaler, haller og udendørsanlæg. Folkeoplysende foreninger i Faaborg-Midtfyn Kommune kan få anvist nedenstående ledige lokaler, herunder idrætshaller og andre haller samt udendørs anlæg, som tilhører kommunen eller er beliggende i denne. Lokalerne anvises i prioriteret rækkefølge: 1. Kommunale lokaler m.v. 2. Lokaler m. v., der benyttes til uddannelse til student, HF, almen voksenuddannelse, grundlæggende social- og sundhedsuddannelse, sygeplejerske, radiograf, samt til centre for undervisningsmidler. Dette gælder dog ikke lokaler m.v., der tilhører private gymnasier og studenter- og hf-kurser. 3. Regionale lokaler m.v. 4. Statslige lokaler m.v. Lokaler og udendørs anlæg stilles til rådighed med el, varme, og fornødent udstyr, samt med den indretning og det inventar, der er til rådighed, når lokalerne anvendes til deres primære brug. Anviste lokaler må ikke anvendes til private arrangementer. Der opkræves gebyr for visse kommunale lokaler/faciliteter se under gebyr. Foreninger kan søge tilskud til rengøring. Lokaleanvisningen foregår efter følgende prioriteret rækkefølge: 1. Aktiviteter for børn og voksne. 2. Undervisning m.v., for voksne. 3. Aktiviteter for voksne Idrætshaller og svømmehaller haltilskudsmodel Faaborg-Midtfyn Kommune giver yderligere tilskud til foreningernes betaling af halleje, således at foreningens egenbetaling bliver (2019-priser): Haller og annekser Kr. pr. time 1 Hal (gns. 80 kr.) kr. ½ hal (gns. 40 kr.) Anneks (gns. 60 kr.) kr kr. NOTE: tilpasses beslutning om halmodellens priser Svømmehallen Kr. pr. time (2019 takster) 25 m. bassin og børnebassin 150 kr. 25 m. bassin (under forudsætning af, at børnebassinet kan udlejes til anden side) ½ 25 m. bassin (under forudsætning af, at den anden halvdel af 25 m. bassinet kan udlejes til anden side Børnebassin (under forudsætning af, at 25 m. bassinet 125 kr. 90 kr. 75 kr.

14 kan udlejes til anden side) Varmtvandsbassinet 150 kr. NOTE: prisspænd skrives ind efter godkendelse af halmodellen Særligt for svømmehaller Udgifter til livredder giver kommunen ikke støtte til. Hvis flere foreninger lejer sig ind i samme time, vil foreningsprisen nedsættes med 20 % pr. forening. Der henvises i øvrigt til halmodellen. Ansøgning om brug af kommunale lokaler Ved periodelån er ansøgningsfristen senest 1. maj. Ved enkeltstående arrangementer er ansøgningsfristen 14 dage før ibrugtagen. Ansøgning om brug af haller og svømmhaller Idrætshaller og svømmehaller, der er selvejende institutioner anvises ikke af kommunen, men står selv for udlejning af deres lokaler. Ansøgningen om brug af lokaler på skoler og øvrige institutioner indsendes til den pågældende halleder/halbestyrelse, som i samråd med lokalt tilknyttede foreninger anviser hallens lokaler. Halleder/halbestyrelse fastsætter ansøgningsfrister. Ansøgning om benyttelse af øvrige kommunale lokaler m.v. søges gennem Conventus Vedr. brugen af udendørsanlæg eller fodboldbaner rettes henvendelse til Natur-afdelingen, samt den lokale fodboldklub, der oftest er primær bruger af boldbaneanlægget. Retningslinjer for brug af kommunale lokaler Ledig skolekapacitet i folkeskolernes åbningstid stilles i princippet til rådighed for anvisning til fritidsvirksomhed. Det er dog den enkelte skoleleders ansvar at vurdere, om den aktuelle fritidsvirksomhed er forenelig med folkeskolens tarv. Eventuel aflysning af aktiviteter m.v. skal altid meddeles servicelederen. Folkeskolearrangementer, der kræver aflysning af anvist fritidsvirksomhed, skal af skolen/institutionen være bekendtgjort for initiativtageren senest 3 uger forud. Ved anvisningen af lokaler til brug for overnatning fremsender udlåneren kopi af bevillingen til brandinspektøren og udlevere instruktionsmateriale vedrørende brandmæssige forhold. Ved alle lokaleudlån udleveres Instruks for benyttelse af lokaler m.m.. Det er foreningslederens ansvar, at den udleverede instruks efterleves. Såfremt andet ikke er anført i den udleverede instruks, skal foreningslederen senest 8 dage før første benyttelse af et anvist lokale, kontakte skolen/institutionen for aftale om praktiske forhold og særlige lokale bestemmelser. Ved manglende oprydning og/eller aftalt rengøring og ved beskadigelse af bygninger og inventar m.v. opkræves betaling herfor.

15 Brug af lokaler til ikke-folkeoplysende virksomhed og til foreninger, som ikke er hjemmehørende i Faaborg-Midtfyn Kommune Kommunen er ikke forpligtet til at anvise lokaler til ikke-folkeoplysende virksomhed og til foreninger, som ikke er hjemmehørende i kommunen. Kommunen kan derfor afslå at udlåne offentlige lokaler, eller alternativt opkræve betaling til dækning af rengøring, varme-, el- og vandforbrug samt eventuelt pedelbistand. I visse situationer vil der i forbindelse med aktivitet eller arrangement være tale om en kombination af folkeoplysende og ikke-folkeoplysende virksomhed. I sådanne situationer skal de lokaler, som anvendes til folkeoplysende virksomhed stilles til rådighed vederlagsfrit. Derimod falder de tilknyttede aktiviteter ikke ind under folkeoplysningsloven. Der kan derfor gives afslag til lokaler til disse formål eller opkræves betaling for anvendelsen. Der opkræves ikke betaling for overnatning, når der er tale om arrangementer, hvor kun foreninger hjemmehørende i Faaborg-Midtfyn Kommune deltager. Lysanlæg Kommunen har ansvaret for drift og vedligehold af alle lysanlæg på boldbaneanlæg herunder kunstgræsbaner. Indtil videre har Broby Fritidscenter/FC Broby dog selv det fulde ansvar for lysanlægget på kunstgræsbanen i Nr. Broby. Foreningerne afholder selv udgifter til forbrug.

16 Gebyr Der opkræves gebyr for anvendelsen af kommunale faciliteter: Facilitet Gymnastiksale Idrætshallerne ved henholdsvis Faaborg gymnasium, Midtfyns Gymnasium og Toftegårdsskolen Brug af kommunale baderum Kommunale klubhuse og klublokaler Gebyr (2019 takster) 40 kr. pr. time 80 kr. pr. time kr. om året 87 kr. pr. kvm om året Der ydes ikke lokaletilskud til betaling af hallejen i selvejende haller i Faaborg-Midtfyn Kommune samt til betaling af gebyrer. Gebyrmodel Gebyr pålignes klublokaler, som en eller flere foreninger har rådighed over. Lokaler, der står til rådighed for mange foreninger, eller bruges af f.eks. skoler i dagtimerne, og ikke administreres af foreningerne selv, er ikke omfattet af ordningen f.eks. klasse-/faglokaler på skoler. Lokaler defineres som opholdslokaler. Foreningen opkræves et gebyr pr. kvadratmeter for klublokaler. Arealet opgøres som indvendige mål. Der skal indgås kontrakt eller brugsaftale mellem foreningen og kommunen for lokaler hvor der opkræves gebyrer. Gebyret er faldende, hvis flere foreninger deles om det/de samme lokaler. Gebyret kan ikke overstige 100 % i alt og går efter følgende model. 1 forening betaler 100 % af gebyret (jf. ovenstående kvadratmeterpris) 2 foreninger betaler hver 50 % af gebyret 3 foreninger betaler hver 33 % af gebyret Osv. Gebyrerne reguleres årligt med den almindelige prisfremskrivning. Der ydes ikke lokaletilskud jf. Faaborg-Midtfyn-Ordningen til de opkrævede gebyrer. Har foreningen omklædnings- og badefaciliteter, fratrækkes arealet fra disse i arealopgørelsen, idet der opkræves betaling for brug af omklædnings-/ og badefaciliteter. Gebyr for brug af omklædnings- og badefaciliteter sættes til kr. pr. forening (2019-pris). (Et gebyr af tilsvarende størrelse opkræves af de foreninger, der benytter omklædningsrum på skoler og lign. Foreninger der benytter omklædningsrum i idrætshaller betaler tilsvarende beløb.). Ovenstående rabatordning indgår også for baderum, så gebyrprisen ender på max. 100%. Alle folkeoplysende foreninger i kommunale klublokaler skal selv stå for rengøring, og kan søge lokaletilskud til denne udgift.

17 Indvendig vedligeholdelse står foreningen for i samarbejde med kommunen, og har mulighed for at få tilskud til denne udgift gennem Energi- og vedligeholdelsespuljen. For bådepladser i Faaborg Havn opkræves der et gebyr på kr. pr. bådeplads.

18 Tilsyn og dialog med foreningerne 1.januar 2017 trådte nye regler i kraft i forbindelse med en række ændringer i folkeoplysningsloven. Det overordnede formål med ændringerne er, at der ikke må ydes kommunal støtte til foreninger, som underminerer demokratiet eller grundlæggende friheds- og menneskerettigheder. Tilskud der ikke er anvendt i forhold til Faaborg-Midtfyn kommunens regler og folkeoplysningslovens retningslinjer, skal tilbagebetales til kommunen. Foreningsbesøg Der udtrækkes årligt 4 foreninger/aftenskoler til tilsynsbesøg. Relevante dokumenter gennemgås og foreningerne/aftenskolerne aflægges et besøg. Der lægges vægt på tilsyn i gensidig dialog, der skaber udvikling i samarbejdet mellem kommunen og foreninger. Der føres desuden ekstra tilsyn ved behov. Ved nye foreninger/aftenskoler inviteres de ind til et møde med administrationen. En gang årligt orienteres folkeoplysningsudvalget om konklusionerne fra årets tilsyn. Ekstern revision Der udtrækkes årligt fire foreninger/aftenskoler til ekstern revision ved Revisionsfirmaet BDO. Dette gør kommunen for at sikre at godkendte foreninger/aftenskoler anvender tilskud efter gældende regler. Foreninger skal på forlangende kunne indsende: Foreningens samlede regnskab med revisor og bestyrelsens påtegning samt særskilt oplysning om den samlede kontingentindtægt og offentligt tilskud. Originalbilag tilhørende regnskab. Oplysning om kontingentsatserne. Foreningens vedtægter, samt referat af senest afholdte generalforsamling. Dokumentation for medlemssammensætning. Kommunen kan forlange medlemslisterne fremsendt til dokumentation ved en uvildig person. Oversigt over foreningens aktiviteter, samt hvor ofte og hvor længe de kører. En gang årligt orienteres folkeoplysningsudvalget om konklusionerne fra årets tilsyn. Offentliggørelse af foreninger En gang årligt offentliggøres på Faaborg- Midtfyns hjemmeside, en liste over foreninger/aftenskoler der har modtaget tilskud eller blevet anvist lokaler året før.

19 RETNINGSLINJER FOR TILSYN IFØLGE FOLKEOPLYSNINGSLOVEN Lovtekst om tilskud og anvisning af lokaler 29 stk.3. Kommunalbestyrelsen offentliggør de regnskaber, som foreninger aflægger efter stk.1 35a Kommunalbestyrelsen offentliggør en fortegnelse over foreninger, der modtager tilskud eller anvises lokaler efter denne lov eller regler fastsat i medfør heraf. 35a stk.2 Kommunalbestyrelsen offentliggør endvidere en fortegnelse over foreninger, der er meddelt afslag på tilskud eller anvisning af lokaler Lovtekst om tilsyn 33 stk.5 Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med, at foreninger, der modtager tilskud eller anvises lokaler efter denne lov, overholder loven eller regler fastsat i medfør heraf. Administrative retningslinjer Kommunen offentliggør foreningernes regnskab via Conventus. Der er muligt for foreningen at få offentliggjort et særskilt tilskudsregnskab. En gang årligt offentliggøres på Faaborg- Midtfyns hjemmeside, en liste over foreninger/aftenskoler der har modtaget tilskud eller blevet anvist lokaler året før. Sager der behandles administrativt eller på politisk niveau offentliggøres i folkeoplysningsudvalgets dagsorden/referater. Administrative retningslinjer Forvaltningen fører tilsyn med foreningerne på 2 forskellige måder. Formålet er at sikre at foreningerne/aftenskolerne lever op til folkeoplysningsloven, og at kommunen ikke yder tilskud til foreninger/aftenskoler der underminerer demokratiet eller grundlæggende friheds- og menneskerettigheder. En gang årligt orienteres folkeoplysningsudvalget om konklusionerne fra årets tilsyn. 1: Der udtrækkes årligt 4 foreninger/aftenskoler til tilsynsbesøg. Relevante dokumenter gennemgås og foreningerne/aftenskolerne aflægges et besøg. Der lægges vægt på tilsyn i gensidig dialog, der skaber udvikling i samarbejdet mellem kommunen og foreninger. Der føres desuden ekstra tilsyn ved behov. Ved nye foreninger/aftenskoler foretages ligeledes et foreningsbesøg. 2: Der udtrækkes årligt fire foreninger/aftenskoler til ekstern revision ved Revisionsfirmaet BDO. Dette gør kommunen for at sikre at godkendte foreninger/aftenskoler anvender tilskud efter gældende regler. Kapitel 11a. Kommunalt tilskud og udlån eller udleje af lokaler til foreninger på andet grundlag. Lovtekst om tilsyn Administrativt tiltag 44. a Kommunalbestyrelsen kan ikke på andet grundlag end efter denne lov yde tilskud eller udlåne eller udleje lokaler til foreninger, hvis formål eller adfærd modarbejder eller underminerer demokrati eller grundlæggende friheds og menneskerettigheder. 44 stk.2 Kommunalbestyrelsen fører tilsyn med, at foreninger, der modtager kommunalt tilskud eller låner eller lejer kommunale lokaler på andet grundlag end efter denne lov, opfylder betingelserne i 44. a. Fritidsforvaltningen orienterer andre forvaltninger og institutioner om lovændringen, da loven også er gældende for kommunale tilskud og udlån eller udleje af lokaler til foreninger/aftenskoler der fungerer på andet grundlag end folkeoplysningsloven. Fritidsforvaltningen orienterer andre forvaltninger og institutioner, hvis en forening/aftenskole ikke overholder 44. a.

TILSKUDSREGLER FOR FORENINGER FAABORG-MIDTFYN-ORDNINGEN 2019

TILSKUDSREGLER FOR FORENINGER FAABORG-MIDTFYN-ORDNINGEN 2019 TILSKUDSREGLER FOR FORENINGER FAABORG-MIDTFYN-ORDNINGEN 2019 VELKOMMEN Tilskudsreglerne beskriver hvordan Faaborg-Midtfyn Kommune støtter det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde med økonomisk tilskud

Læs mere

TILSKUDSREGLER FOR FORENINGER FAABORG-MIDTFYN-ORDNINGEN

TILSKUDSREGLER FOR FORENINGER FAABORG-MIDTFYN-ORDNINGEN TILSKUDSREGLER FOR FORENINGER FAABORG-MIDTFYN-ORDNINGEN VELKOMMEN Tilskudsreglerne beskriver hvordan Faaborg-Midtfyn Kommune støtter det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde med økonomisk tilskud

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 02.01.2018 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2018 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud eller får anvist kommunale lokaler

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA Foreningens navn Regnskabsår: Kassererens E-mail adresse Momsregistreret: Ja Nej Kassererens tlf.: nr. Arbejde: Mobil: CVR. nr. Foreningens egne lokaler og lejrpladser (skriv

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER

RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER RETNINGSLINIER FOR ANVISNING AF KOMMUNALE LOKALER 1. Hvem kan låne kommunens lokaler Foreninger i Skanderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Ansøgninger til Udviklingspulje og andre kommunale tilskud

Ansøgninger til Udviklingspulje og andre kommunale tilskud Ansøgninger til Udviklingspulje og andre kommunale tilskud Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud 4. Regnskab

Læs mere

FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE

FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE Kultur FORSLAG REGLER FOR TILSKUD FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE Mariehøj Centret Øverødvej 246 B (rød indgang) 2840 Holte 4611 5612 fax. 4611 5601 kultur@rudersdal.dk www.rudersdal.dk INDHOLD

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune Tilskudsregler frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde 181007 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud...

Læs mere

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune September 2012 Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

Polymermodellen midlertidig model for foreninger og borgeres brug af Polymeren i Årslev

Polymermodellen midlertidig model for foreninger og borgeres brug af Polymeren i Årslev Polymermodellen midlertidig model for foreninger og borgeres brug af Polymeren i Årslev Polymeren er et offentligt område og kommunalt ejede bygninger. De nuværende aktører, grupper, foreninger der har

Læs mere

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler?

Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Workshop - Hvordan klarer vi de kommunale ansøgninger om tilskud og lokaler? Program 1. Præsentationsrunde og forventninger til workshoppen 2. Ansøgning om Aktivitetstimetilskud 3. Ansøgning om Lokaletilskud

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015 Gældende: Forslag/overvejelser: Økonomisk konsekvens: Forudsætning for at modtage tilskud: Ansøgninger indsendes elektronisk på de tilhørende blanketter. Blanketter kan rekvireres på kommunens hjemmeside.

Læs mere

Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune

Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune Retningslinier for Tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger i Køge Kommune Køge Kommune giver tilskud til folkeoplysende foreninger i Køge Kommune. En folkeoplysende forening er en forening der

Læs mere

Faaborg-MidtfynOrdningen

Faaborg-MidtfynOrdningen Faaborg-MidtfynOrdningen Indholdsfortegnelse Formål...3 Hvem kan få støtte?... 3 Begrænsninger... 3 Ansvar... 3 Den folkeoplysende voksenundervisning (Hovedområde I)...4 Formål... 4 Krav til den folkeoplysende

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Revision Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. REVISIONSVEJLEDNING... 3 KRAV TIL FORENINGEN...

Læs mere

- - Indhold. Baggrund. Sag: S , Theis Bavnhøj Hansen, Plan og kultur,

- - Indhold. Baggrund. Sag: S , Theis Bavnhøj Hansen, Plan og kultur, - - Sag: 18.15.00-S00-1-15, Theis Bavnhøj Hansen, Plan og kultur, 03-06-2015 Indhold Baggrund... 1 Forløb/proces og involvering... 2 Forenkling og gennemsigtighed i tilskudsordning på foreningsområdet...

Læs mere

R A P P O R T Ændring af praksis på baggrund af stramningerne af Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten

R A P P O R T Ændring af praksis på baggrund af stramningerne af Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten R A P P O R T Ændring af praksis på baggrund af stramningerne af Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten // Februar 2018 Indholdsfortegnelse Tilsyn med foreninger i Ringkøbing-Skjern kommune... 3 Ændret

Læs mere

Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Lokaletilskud Til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Februar 2015 Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

Retningslinjer for. støtte til frivilligt. foreningsarbejde. i henhold til

Retningslinjer for. støtte til frivilligt. foreningsarbejde. i henhold til Retningslinjer for støtte til frivilligt foreningsarbejde i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for...1 Justeringer vedtaget i FOU...2 1. Indledning Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Regler for tilskud

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Regler for tilskud Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Regler for tilskud 1 INDHOLD GENERELLE OPLYSNINGER 3 Formål. 3 Betingelser.. 4 Særlige bestemmelser.. 4 Ansøgning 4 Regnskab og revision 4 Ansøgningsfrister 4

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Kompetenceplan for fritids- og folkeoplysningsområdet, januar 2018

Hjørring Kommune. Internt notat By, Kultur og Erhverv. Kompetenceplan for fritids- og folkeoplysningsområdet, januar 2018 Hjørring Kommune nternt notat y, Kultur og Erhverv Sag nr. 00.22.04-A21-1-17 29-12-2017 Side 1. Kompetenceplan for fritids- og folkeoplysningsområdet, januar 2018 aggrund Med nærværende kompetenceplan

Læs mere

Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger

Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger Indhold Forord...3 Ansøgningsfrister og skemaer... 4 Ansøgning om medlemstilskud...5 Budget/Fordeling af tilskud... 7 Egne notater... 15 Fordeling af

Læs mere

NOTAT: Forslag til Ny Tilskudsordning og puljer pa Folkeoplysningsomra det, inkl. forslag til besparelse pa omra det i 2016-18

NOTAT: Forslag til Ny Tilskudsordning og puljer pa Folkeoplysningsomra det, inkl. forslag til besparelse pa omra det i 2016-18 NOTAT: Forslag til Ny Tilskudsordning og puljer pa Folkeoplysningsomra det, inkl. forslag til besparelse pa omra det i 2016-18 Sag: 18.15.00-S00-1-15, Bosætning og Erhverv Kultur og fritid, 03-09-2015

Læs mere

Faaborg-Midtfyn- Ordningen

Faaborg-Midtfyn- Ordningen Faaborg-Midtfyn- Ordningen Indhold Formål 2 Den folkeoplysende voksenundervisning (Hovedområde I) 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde (Hovedområde II) 16 Pulje til særlige formål 22 Retningslinjer

Læs mere

Retningslinjer for tilskud i henhold til folkeoplysningsloven. Gældende fra 1. juli 2012.

Retningslinjer for tilskud i henhold til folkeoplysningsloven. Gældende fra 1. juli 2012. Retningslinjer for tilskud i henhold til folkeoplysningsloven Gældende fra 1. juli 2012. Indholdsfortegnelse Vigtige datoer Side 3 og 4 Sådan kontakter du Kultur, frivillighed og borgerservice Side 5 Retningslinjer

Læs mere

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013

ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 ISHØJ KOMMUNE 5.november 2013 Byråd & Kultur Kulturafdelingen Kultur og Fritidscentret Den 23. november 2005 I:\\tilskudsregler FORSLAG TIL REVISION af LOKALEREGULATIVET Regulativ for benyttelse af kommunale

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 02.01.2017 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2017 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud eller får anvist kommunale lokaler

Læs mere

FMK ser derfor ikke folkeoplysningen som et isoleret politikområde men som et afgørende og integreret element i kommunens fremtidige udvikling.

FMK ser derfor ikke folkeoplysningen som et isoleret politikområde men som et afgørende og integreret element i kommunens fremtidige udvikling. Ny Folkeoplysningspolitik i Faaborg-Midtfyn Kommune Denne tekst er baseret på input fra opstartsmøder i en arbejdsgruppe under Folkeoplysningsudvalget i 2015. Arbejdsgruppen blev sat i bero pga. manglende

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019)

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 24 TILSKUDSUDBETALING OG ANSØGNING AF DRIFTSTILSKUD Hvornår

Læs mere

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune

Bilag til. Vedtægt for. Folkeoplysningsudvalget. I Assens Kommune Bilag til Vedtægt for Folkeoplysningsudvalget I Assens Kommune 1. De økonomiske rammer 2.1 Sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie folkeoplysende virksomhed 6.1

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANVISNING AF OFFENTLIGE LOKALER OG ANLÆG

RETNINGSLINJER FOR ANVISNING AF OFFENTLIGE LOKALER OG ANLÆG RETNINGSLINJER FOR ANVISNING AF OFFENTLIGE LOKALER OG ANLÆG Udlån af ledige, offentlige lokaler og anlæg til brug for folkeoplysende virksomhed sker efter reglerne i Folkeoplysningsloven. Ved udlån af

Læs mere

Håndbog AFTENSKOLERNE. Revideret: 21. januar Fritidssektionen Thisted Kommune

Håndbog AFTENSKOLERNE. Revideret: 21. januar Fritidssektionen Thisted Kommune AFTENSKOLERNE Håndbog Fritidssektionen Thisted Kommune Revideret: 21. januar 2019. Indholdsfortegnelse 1. FORORD.... 2 2. TILSKUD TIL AFTENSKOLER.... 3 Særlige regler for tilskud.... 3 Tilskud til nye

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

F R E D E R I K S B E R G O R D N I N G E N

F R E D E R I K S B E R G O R D N I N G E N F R E D E R I K S B E R G O R D N I N G E N 2007-2010 TILSKUD TIL AKTIVITETER FOR BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR Frederiksbergordningen er betegnelsen for retningslinier vedrørende de tilskud, som Frederiksberg

Læs mere

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder.

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder. Skiveordningen 2007 Formål 1. Skive-ordningens formål er i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning at yde tilskud til foreninger, herunder idrætsforeninger, børne- og ungdomsorganisationer og andre,

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Side: 1.1 Dato: 1.10.2007 Bekendtgørelse nr. 1700 af 19. december 2006 Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde (folkeoplysningsbekendtgørelsen)

Læs mere

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen

Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Start- og udviklingspuljen, herunder Her og nu-puljen Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 17.01.2018 INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Start- og udviklingspuljen. 4 Formål..

Læs mere

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

TILSKUDSGUIDE. Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde TILSKUDSGUIDE Sådan får du tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 BETINGELSER FOR AT FÅ TILSKUD... 5 ANSØGNINGSFRISTER... 5 TILSKUDSREGNSKABSSKEMA... 5 TILSKUD

Læs mere

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m.

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. 4. En folkeoplysende forening er 1) en forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning m.v., jf. kapitel 4, eller 2) en forening,

Læs mere

Vejledning for revisor

Vejledning for revisor Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Vestergade 55, 2. Postboks 619, 8100 Århus C Tel 8940 4857 og 8940 4867 epost sport-fritid@aarhus.dk www.aarhuskommune.dk 02 / 2009 Vejledning for revisor

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune 1 INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemsaktivitetstilskud... 6 Tilskud til rekvisitter... 8 Fifty-Fifty-puljen...

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD. Afleveringsfrist den 15. februar

ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD. Afleveringsfrist den 15. februar KULTUR OG FRITID ANSØGNINGSSKEMA VEDR. AKTIVITETSTILSKUD Foreningens navn Foreningens CVR/SE-nummer: Afleveringsfrist den 15. februar Mailadresse: rusr@odsherred.dk Obs! Ansøgningsskemaet kan desuden fremsendes

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Fo Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud til egne og lejede lokaler r Allerød Kommune Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 3 Formål... 3 Lovgrundlag...

Læs mere

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler

Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler Retningslinjer for anvisning af kommunale lokaler 1. Hvem kan låne kommunens lokaler? Foreninger i Sønderborg Kommune samt enhver af kommunens borgere, der ønsker at tage initiativ til et arrangement med

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Brønderslev Ordningen Idrætssamvirket

Brønderslev Ordningen Idrætssamvirket Brønderslev Ordningen Idrætssamvirket 1 Formål: Brønderslev Ordningens formål er at yde hjælp til selvhjælp for de i kommunen hjemmehørende og i samvirket optagne foreninger, der ud fra sine aktiviteter

Læs mere

Implementering af nye regler i Folkeoplysningsloven

Implementering af nye regler i Folkeoplysningsloven Notat Implementering af nye regler i Folkeoplysningsloven Problemstilling Dette notat beskriver de ændringer af Folkeoplysningsloven, som trådte i kraft pr. 1 januar 2017. Notat beskriver også, hvordan

Læs mere

Forårspakken Aftenskoler

Forårspakken Aftenskoler Tilskudsregler og frister Forårspakken 2016 Aftenskoler Udført Emne Frist Erklæring om indhentelse af børneattest fremsendes til 15. januar Center for Kultur og Borgerservice Fritidsudvalgets Forsøgs-

Læs mere

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk INTERBOOK Vejledning til foreningerne i at søge og se tilskud Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk Nye foreninger

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Fo Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud til aktiviteter r Allerød Kommune Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 4 Formål... 4 Lovgrundlag... 4 Regler og vejledninger

Læs mere

Foreningsarbejdet 2014

Foreningsarbejdet 2014 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2014 Indholdsfortegnelse Foreningsarbejdet 2014... 3 Folkeoplysende foreninger... 4 Børneattester... 5 Medlemstilskud... 5 Åbne klubber...6 Lokaletilskud...6 Lokaletilskud

Læs mere

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Bekendtgørelse om støtte til folkeoplysende voksenundervisning og frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde I medfør af 4, stk. 5, 5, stk. 9, 8, stk. 5, 13, 20, 22, stk. 6, 23, stk. 3, 25, stk. 6, 29,

Læs mere

BØRNE- OG UNGEFORENINGER

BØRNE- OG UNGEFORENINGER BØRNE- OG UNGEFORENINGER Medlemstilskud, retningslinjerne 4.3.1 Aldersgrupperne 0 12 år og 19 24 år modtager tilskud med faktor 1, mens aldersgruppen 13 18 år modtager tilskud med faktor 2. For handicappede

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Kultur Glostrup Kommune Center for Kultur og Borgerkontakt Godkendt af Glostrup Kommunalbestyrelse den 16.08.2017 Folkeoplysningspolitik Indledning Foreningslivet og oplysningsforbundenes tilbud er en

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2015 Indholdsfortegnelse Folkeoplysende foreninger... 3 Børneattester... 4 Medlemstilskud... 4 Åbne klubber... 5 Lokaletilskud... 5 Lokaletilskud til Fitness-foreninger...6

Læs mere

Stk dages fristen gælder tillige for foreninger til at aflyse egne aktiviteter.

Stk dages fristen gælder tillige for foreninger til at aflyse egne aktiviteter. Original Sags nr. 16/10828 Principper for retningslinjer for anvisning af lokaler og udendørsanlæg. Byrådet anviser egnede ledige offentlige lokaler, herunder idrætshaller og andre haller samt udendørsanlæg,

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Krav til foreninger, der søger tilskud eller låner lokaler hos kommunen Udskrevet: 2019 Indhold Krav til foreninger, der søger tilskud eller låner lokaler hos kommunen................... 3 2 Guide

Læs mere

Kontrol på Folkeoplysningsområdet i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus Kommuner. KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune

Kontrol på Folkeoplysningsområdet i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus Kommuner. KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune Kontrol på Folkeoplysningsområdet i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus Kommuner Side 1 af 6 1. Baggrund: På baggrund af TV2 dokumentaren Foreningerne bag moskeen i foråret 2016 blev der taget

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 21. marts 2012 Sag 73/2010 (1. afdeling) Jetsmark Idrætsforening (advokat Ole Borch) mod Jammerbugt Kommune (advokat Mogens Moe) Biintervenienter til støtte for appellanten:

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Rammer og vilkår - retningslinjer for tilskud INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Tilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. 4 Formål.

Læs mere

Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019

Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019 Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter 2018 Skoler, Institutioner og Kultur Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019 Foreningens navn: Foreningens CVR-nr.: Tilskud fra Ballerup Kommune:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget SOLRØD KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget 1.1.2014-31.12.2017 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver Vedtaqet af yrådet 12. december 2011 Folkeoplysningsudvalgets kompetencer og opgaver: Udvalgsmedlemmernes

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET PRINCIPPER FOR TILSKUD TIL FRIVILLIGE FORENINGER Medlemstilskud Der afsættes hvert år en pulje til medlemstilskud til børn og unge 0-24 år. Folkeoplysningsudvalget fastsætter hvert

Læs mere

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinjer for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler

Læs mere

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning

FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE. Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilskudsordning for Den folkeoplysende voksenundervisning INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Indledning 3 2. Formål 3 3. Foreningen 3 4. Tilskudstilsagn 4 4.1. Motionsgymnastik,

Læs mere

LOKALETILSKUDSREGLER. Orientering til KFU den 10. april 2012

LOKALETILSKUDSREGLER. Orientering til KFU den 10. april 2012 LOKALETILSKUDSREGLER Orientering til KFU den 10. april 2012 Folkeoplysningsloven 25. Kommunalbestyrelsen yder tilskud med mindst 65 pct. af driftsudgifterne, jf. dog stk. 2, 3 og 5, til lokaler, herunder

Læs mere

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA Foreningens navn Momsregistreret Ja Nej Kassererens e-mail adresse Foreningens regnskabsår (fra dato til dato) Foreningens CVR. nr. Egne lokaler og lejrpladser (skriv adressen)

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Informationsmøde for foreningsledere. 5. februar 2014

Bornholms Regionskommune. Informationsmøde for foreningsledere. 5. februar 2014 Bornholms Regionskommune Informationsmøde for foreningsledere 5. februar 2014 (Husk revisorerne i 2014) Foreningsåret 1. april Ansøgning medlemstilskud 2014 1. april Regnskab lokaletilskud 2013 1. april

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper

Regler for tilskud til voksenundervisning 6,2 33,4 B U/I/H F Tilskud til nedsættelse af deltagerbetaling for særlige grupper Turismeud Kompetencefordeling for folkeoplysningsuds område: B : Beslutningskompetence U : Lovbestemt udtaleret H : Høring I : Indstiller P : Påse/kontrollere F : Forberedelse De økonomiske rammer: Sikre

Læs mere

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver

Partnerskaber mellem foreningslivet. løsning af konkrete opgaver Partnerskaber mellem foreningslivet og kommunen om løsning af konkrete opgaver Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 17.01.2018 INDHOLD Frivillighedspolitikken rammer og vilkår.. 3 Partnerskaber

Læs mere

Aktivitetstilskud. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år

Aktivitetstilskud. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år Aktivitetstilskud Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. Om aktivitetstilskud... 3 Ansøgning om aktivitetstilskud...

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

BDO analysens anbefalinger

BDO analysens anbefalinger 1 BDO analysens anbefalinger Præsentation af forslag til BDO s anbefalinger Ekstraordinær Fritidsrådsmøde 24. april 2019 Side 1 2 Indledning Grundigt forarbejde i forvaltningen på baggrund af politisk

Læs mere

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole

Tilskudsguide. Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide Sådan får du tilskud til din aftenskole Tilskudsguide_aftenskoler_2015.indd 1 29-10-2014 10:29:07 I denne folder får du overblik over de tilskudsmuligheder, der er for aftenskoler inden for

Læs mere

ISHØJ KOMMUNE 7. oktober 2013

ISHØJ KOMMUNE 7. oktober 2013 ISHØJ KOMMUNE 7. oktober 2013 Kultur og Fritidscentret I:\arbejdsgr\tilskudsregler FORSLAG TIL REVISION AF Retningslinjer for tilskud til det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde i Ishøj Kommune

Læs mere

Brønderslev Ordningen Idrætssamvirket

Brønderslev Ordningen Idrætssamvirket Brønderslev Ordningen Idrætssamvirket 1 Formål: Brønderslev Ordningens formål er at yde hjælp til selvhjælp for de i kommunen hjemmehørende og i samvirket optagne foreninger, der ud fra sine aktiviteter

Læs mere

Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter

Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter By, Land og Kultur Mellemgade 15, 5600 Faaborg Samarbejdsaftale om idrætsfaciliteter mellem Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk www.faaborgmidtfyn.dk Faaborg-Midtfyn Kommune (herefter

Læs mere

1. FOLKEOPLYSNING I KØBENHAVNS KOMMUNE

1. FOLKEOPLYSNING I KØBENHAVNS KOMMUNE 1. FOLKEOPLYSNING I KØBENHAVNS KOMMUNE 1.5 BESTYRELSENS ANSVAR Foreningens bestyrelse har følgende ansvar over for Københavns Kommune: a) At det kommunale tilskud anvendes efter folkeoplysningsloven disse

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Gældende fra 01.01.2018 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 Indhold INDLEDNING... 1 Der ydes

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde FOLKEOPLYSNING I VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Tilskudsordning for Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde i Vesthimmerlands Kommune Kontaktpersoner i Kultur, Plan og Fritid Else G. Andersen Lise Aslak

Læs mere