Kontrol på Folkeoplysningsområdet i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus Kommuner. KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontrol på Folkeoplysningsområdet i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus Kommuner. KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune"

Transkript

1 Kontrol på Folkeoplysningsområdet i København, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus Kommuner Side 1 af 6 1. Baggrund: På baggrund af TV2 dokumentaren Foreningerne bag moskeen i foråret 2016 blev der taget initiativ til at sammenligne praksis og erfaringer i forhold til tilskud og kontrol på folkeoplysningsområdet i 6-by regi. I den forbindelse blev der nedsat en arbejdsgruppe med deltagelse af Aalborg, Odense, Esbjerg, København og Aarhus kommune. Dette notat er en opsamling på arbejdsgruppens undersøgelse af praksis og erfaringer i de fem kommuner. Undersøgelsen baserer sig på de vedtagne regler og procedurer i relation til tilskud og kontrol i de enkelte kommuner samt viden og erfaringer som kommunerne har opsamlet fra den daglige forvaltning af området. Notatet præsenter en opsummering fra de fem kommuner i forhold til praksis i forhold til godkendelse af nye foreninger, ansøgninger om aktivitetsstøtte og lokaletilskud samt kontrol i forhold til foreningerne. (afsnit 2, 3, 4 og 5). I afsnit 6 præsenteres en række af de øvrige erfaringer og udfordringer i forhold til tilskud som generelt gør sig gældende på tværs af kommunerne. 2. Godkendelse af nye foreninger: I alle kommuner gælder, at man i forbindelse med godkendelse af nye ansøgninger er særligt opmærksomme på at foreningernes formål og vedtægter lever op til Folkeoplysningslovens krav og hvilke aktiviteter foreningen har eller påtænker at have. I forbindelse med en ansøgning om godkendelse er det et krav at foreningerne afleverer vedtægter, referat fra stiftende eller seneste generalforsamling, oplysninger om aktiviteter og kontaktoplysninger på bestyrelsesmedlemmer. KULTUR OG BORGERSER- VICE Sport & Fritid Aarhus Kommune Sport & Fritid Vestergade 55, Postboks Aarhus C Telefon: Direkte telefon: sport-fritid@aarhus.dk Direkte mpe@aarhus.dk Sag: 16/ Sagsbehandler: Morten Pedersen Det er almindeligt at der ved en del af ansøgningerne om godkendelse som folkeoplysende foreningen afholdes møde med ansøgeren for at få uddybet foreningens formål, aktiviteter eller andet og for at vejlede foreningen i forhold til regler og krav. I Odense afholdes der møde med alle foreninger, der søger om godkendelse, før foreningen endeligt kan godkendes. 3. Lokaletilskud: I alle kommuner ydes lokaletilskud til foreningernes egne eller lejede lokaler på baggrund af en konkret ansøgning til et konkret lejemål eller facilitet. Tilskuddet ydes som en fast procentsats af de godkendte udgifter til lokalerne.

2 I Aarhus, København og Odense reduceres lokaletilskuddet forholdsmæssigt hvis mere end 10% af medlemmerne er over 25 år (i Odense 10% ml. 25 og 64 år, i København 10% ml. 25 og 59 år). I Esbjerg Kommune reduceres tilskuddet forholdsmæssigt - for en mindre gruppe af foreninger - hvis 50% af medlemmerne er over 25 år. For de øvrige foreninger foretages der ikke reduktion i lokaletilskud på baggrund af alderssammensætning. I Aalborg Kommune er der ingen reduktion for medlemmer over 25 år. Side 2 af 6 I alle kommuner gælder at lokaletilskuddet til den enkelte forening kan blive reduceret hvis foreningens medlems og aktivitetsniveau ikke står mål med udgifterne til lokalerne. Således skal foreningerne redegøre for deres årlige brug af de tilskudsberettigede lokaler. For de enkelte lokaler kan der være fastsat individuelle vilkår eller begrænsninger i forhold til tilskud. Det kan ex. være et max antal timer der ydes tilskud til, hvis lokalerne deles med andre, hvis lokalerne også bruges til ikke folkeoplysende aktiviteter mv. I København kan tilskuddet pr. medlem under 25 år som udgangspunkt maksimalt udgøre kr. I Odense har man fastsat en række vejledende maksimumsudgift der ydes tilskud til, ex. rengøringsudgift/m2, vedligehold, husleje/m2 mv. 4. Aktivitetsstøtte: I Aalborg, Esbjerg og Odense ydes aktivitetsstøtte i forhold til foreningernes medlemstal i foregående kalenderår. I København på baggrund af foreningernes medlemstal i foregående kalenderår og forventede medlemstal for det indeværende år. I Aalborg, Esbjerg og København ydes der kun tilskud til medlemmer under 25 år. I Odens ydes tilskud til medlemmer under 25 år og over 64 år. Tilskuddet er baseret på de folkeoplysende aktiviteter foreningerne har oplyst i forbindelse med ansøgning om godkendelse. Tilskuddet er ens pr. medlem uanset aktivitetsniveau. I Odense skal foreningerne årligt indsende en oversigt over aktiviteter. I Esbjerg, Aalborg og København oplyses kun medlemstal i forbindelse med ansøgning. I Aarhus er aktivitetsstøtten baseret på foreningernes aktivitetsniveau. Der ydes aktivitetsstøtte på grundlag af det samlede antal aktivitetstimer foreningerne har afviklet i det foregående kalenderår. Kun folkeoplysende aktiviteter under instruktion tæller med. I forbindelse med ansøgning skal foreningerne oplyse alle aktiviteter der søges tilskud på grundlag af. Foreningerne skal føre fremmødedokumentation for alle aktiviteter der indgår i deres ansøgning. Foreninger med et rimelig konstant medlems- og aktivitetsniveau har mulighed for at blive optaget på en særlig Aarhus-ordning hvor tilskud tildeles på baggrund af foreningernes medlemstal og tidligere aktivitetsniveau. Foreninger på Aarhus-Ordningen skal ikke føre fremmødedokumentation.

3 5. Stikprøver og kontrolprocedurer: Fælles for alle fem kommuner er, at foreninger der modtager tilskud på folkeoplysningsområdet hvert år skal aflægge regnskab for det seneste års tilskud. Tilskudsregnskabet underskrives at foreningens bestyrelse og foreningens revisor, der i den forbindelse erklærer at tilskuddet er blevet brugt inden for de fastsatte regler og at medlemstal, kontingentindtægter mv. er korrekte. Side 3 af 6 Generelt er området præget af høj grad af tillid til foreningerne og de oplysninger de ansvarlige bestyrelsesmedlemmer afgiver under bestyrelsesansvar. Kontrollen er primært baseret på stikprøver. Ligeledes er området generelt præget af en lav grad af administration og bureaukrati i forbindelse med foreningernes ansøgning om tilskud. Dette ud fra et ønske om at understøtte foreningernes muligheder for at bruge de frivillige ressourcer på at lave folkeoplysende aktiviteter. En stor del af kommunernes viden om de enkelte foreninger sker via den løbende dialog med foreninger i forbindelse med årlige ansøgninger, løbende møder, foreningernes lån og brug af kommunale lokaler, besøg i foreningerne mv. I forhold til øvrig kontrolprocedurer og stikprøver i forhold til de årlige tilskud, så er der en række forskelle mellem kommunerne. De enkelte kommuners praksis er derfor beskrevet nedenfor. Fælles for alle kommuner er dog, at i forbindelse med konkrete henvendelser, indrapporteringer eller andet der indikerer mistanke om evt. misbrug af tilskud følges der individuelt op. Afhængig af sagens karakter kan dette være med særskilt undersøgelse af regnskab og bilag, indhentelse af beretninger/aktivitetsbeskrivelser, aktivitetsoversigter, uanmeldte besøg ved foreningen, revisionskontrol af medlemslister og kontingentbetaling mv. Praksis vedr. stikprøve og kontrol: Aalborg: Stikprøvekontrol på 5% af de foreninger der modtager tilskud. Disse udtages til ekstern revisionskontrol af deres medlemslister. Odense: Alle foreninger skal årligt indsende en aktivitetsoversigt samt referat fra generalforsamling. Der foretages stikprøvekontrol på medlemslister via eksternt revisionsfirm og stikprøvekontrol på bilag og betaling heraf vedr. lokaletilskud. I alt stikprøvekontrol af foreninger årligt. Herudover foretages der årligt en række uanmeldte tilsyn i foreninger hvor der evt. er tvivl om aktiviteten og benyttelse af faciliteter.

4 Hvis der er usikkerhed omkring nye foreningers aktiviteter eller karakteren af denne, så foretages der en række tilsyn hos foreningen inden udbetaling igangsættes. Side 4 af 6 Esbjerg: Blandt foreninger der modtager lokaletilskud udtages årligt 10% til kontrol af udgiftsbilag og aktivitetstimer i lokalerne. København: Foreningernes lokaleudgifter kontrolleres i forbindelse med den almindelige sagsbehandling via kontrol i forhold til foreningernes årsregnskab og ved stikprøver. Alle tilskud foreligges årligt for Folkeoplysningsudvalget og Kultur og Fritidsudvalget. Erfaringerne er, at det giver en stor selv- og gensidig kontrol. Der modtages årligt ca henvendelser på foreninger, som der så følges særskilt op på. I grove sager har man foretaget politianmeldelse. Man er pt. i gang med at revidere kommunens tilskuds- og kontrolprocedurer. Aarhus: På alle foreninger der modtagere lokaletilskud foretages der hvert år kontrol af alle udgiftsbilag og betaling heraf. I forbindelse med ansøgning om aktivitetsstøtte skal alle foreningerne redegøre for alle de aktiviteter i foregående år, som de søger tilskud på grundlag af. Ved behandling af ansøgninger kontrolleres der i forhold til tidligere ansøgninger og booking af kommunale lokaler og øvrig kendskab til foreningerne Der udtages hvert år ca. 10 % (i alt ca. 50 foreninger) af de foreninger der modtager tilskud til stikprøvekontrol. Ca. 25 foreninger udtages til kontrol af medlemslister ved eksternt revisionsselskab. Ca. 25 foreninger udtages til kontrol af fremmødedokumentation ved forvaltningen. I udvalgte kontrolsager har man endvidere brugt at det eksterne revisionsselskab har kontaktet en stikprøve af foreningernes medlemmer for at få bekræftet medlemskab af foreningen og hvilke aktiviteter de har gået til. 6. Erfaringer og udfordringer på Folkeoplysningsområdet i forhold til tilskud: Blandt alle kommunerne er erfaringen, at udfordringer og tvivlsspørgsmål i forhold til tilskud på folkeoplysningsområdet kun i mindre grad handler om aktiviteterne har karakter af gudsdyrkelse eller kan godkendes som folkeop-

5 lysende. Oftere opleves der problemstillinger i forhold til om aktiviteterne reelt er folkeoplysende og er tilskudsberettigede i forhold til de fastsatte regler eller mere har karakter af socialt samvær, klub- og værestedsaktiviteter eller lignende. Ligeledes opleves også en problemstilling i forhold til om aktiviteterne er gennemført i det omfang det oplyses. Side 5 af 6 I København har man haft eksempler på at nye foreninger der har fået tilskud har tilbudt at betale tilskuddet tilbage i forbindelse med at der er kommet fokus på foreningen. Da tilskuddene primært baserer sig på oplysninger fra foregående kalenderår kan det være vanskeligt at verificere foreningernes konkrete aktiviteter der udgør grundlaget for deres tilskud. Kontrol i forhold til aktiviteter, indhold og aktivitetsniveau vil således have en tendens til primært at virke fremadrettet. Det er generelt opfattelsen at stikprøve kontrollerne på området har en bredere præventiv virkning blandt foreningerne. I Aalborg har man de seneste år haft særlige temamøder med hhv. alle de religiøse foreninger og alle etniske kulturforeninger i forhold til tilskudsregler. Det gælder ex. i forhold til at skelne mellem planlagte, kontinuerlige folkeoplysende aktiviteter under instruktion og mere uorganiserede aktiviteter med karakter af fri leg/socialt samvær. I Aarhus har der i de seneste år været afholdt flere årlige fyraftensmøder hvor nye foreninger eller nye bestyrelsesmedlemmer introduceres for Folkeoplysningslovens krav og de lokale tilskudsregler. Hvis der opleves problemer med foreningers ansøgninger eller andet, inviteres foreningen direkte til at deltage i et kommende møde. Der er blandt kommunerne generelt enighed om, at der kræves et vedholdende informationsarbejde overfor foreningerne i forhold til regler, krav og procedurer, da der løbende opstår nye foreninger eller sker udskiftninger på bestyrelsesposter. 7. Konklusion Der er en generel ensartethed i den måde som området administreres på, medens der som ovenstående beskriver er nogle forskelle i hvordan de enkle kommuner gennemfører kontrollen for tilskudsområdet. Alle kommuner oplyser, at der med jævne mellemrum er sager hvor en forening af en eller anden grund ikke har orden i sit dokumentationsgrundlag. Det er sjældent at der opstår problemstillinger i forhold til om der evt. uberettiget ydes tilskud til gudedyrkelse/kirkelige handlinger der falder uden for Folkeoplysningslovens område. Derimod er der oftere problemstillinger i

6 forhold til om aktiviteterne ellers lever op til folkeoplysningens krav og lokale regler for tilskud, eller om aktiviteterne og medlemstallet er på det niveau der oplyses ved ansøgning. Side 6 af 6

Hermed fremsendes forslag til ændring af aktivitetsstøtteordningen for børn og unge i høring.

Hermed fremsendes forslag til ændring af aktivitetsstøtteordningen for børn og unge i høring. Notat Emne: Til: Revision af aktivitetsstøtteordningen Foreninger der modtager aktivitetsstøtte Folkeoplysningsudvalget, Idrætssamvirket, ÅUF, Samvirket for amatørkultur, Sammenslutningen af uniformerede

Læs mere

Vejledning for bestyrelse og revisorer. for foreninger i Aarhus Kommune, der modtager kommunale tilskud under Folkeoplysningsloven

Vejledning for bestyrelse og revisorer. for foreninger i Aarhus Kommune, der modtager kommunale tilskud under Folkeoplysningsloven Vejledning for bestyrelse og revisorer for foreninger i Aarhus Kommune, der modtager kommunale tilskud under Folkeoplysningsloven Introduktion Med denne folder søger Sport & Fritid at skabe et overblik

Læs mere

Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune

Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune Retningslinjer for Aktivitetsstøtte til børn og unge under 25 år i Aarhus Kommune Aktivitetsstøtteordningen i Aarhus Kommune Ifølge Folkeoplysningsloven har kommunen pligt til at støtte folkeoplysende

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

ved revision af regnskab for foreninger, der modtager kommunale tilskud under Folkeoplysningsloven

ved revision af regnskab for foreninger, der modtager kommunale tilskud under Folkeoplysningsloven ved revision af regnskab for foreninger, der modtager kommunale tilskud under Folkeoplysningsloven Introduktion Med denne folder søger Sport & Fritid at skabe et overblik over, hvilke revisionsregler der

Læs mere

Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen

Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen Tilskudsordning for de politiske ungdomsforeninger PUS-ordningen De politiske ungdomsforeninger har i Aarhus Kommune deres egen tilskudsordning (PUS-ordningen). Foreninger der modtager tilskud fra PUS-ordningen

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling. Den 29. november 2006. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling. Den 29. november 2006. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 29. november 2006 Rapport om støtte til religiøse aktiviteter under folkeoplysningsloven Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Magistratsafdelingen

Læs mere

Vejledning for revisor

Vejledning for revisor Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Vestergade 55, 2. Postboks 619, 8100 Århus C Tel 8940 4857 og 8940 4867 epost sport-fritid@aarhus.dk www.aarhuskommune.dk 02 / 2009 Vejledning for revisor

Læs mere

R A P P O R T Ændring af praksis på baggrund af stramningerne af Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten

R A P P O R T Ændring af praksis på baggrund af stramningerne af Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten R A P P O R T Ændring af praksis på baggrund af stramningerne af Folkeoplysningsloven og Kommunalfuldmagten // Februar 2018 Indholdsfortegnelse Tilsyn med foreninger i Ringkøbing-Skjern kommune... 3 Ændret

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge samt handicappede uanset alder i henhold til Folkeoplysningsloven. GENERELLE OPLYSNINGER Afleveringsfrister: Ansøgning om aktivitetstilskud Aflevering

Læs mere

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning

Regnskabs- og revisionsbestemmelser. for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Regnskabs- og revisionsbestemmelser for det folkeoplysende foreningsarbejde & folkeoplysende voksenundervisning Indhold Regnskabs- og revisionsbestemmelser... 3 Bestemmelser gældende for alle tilskud...

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN

RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN GENTOFTE KOMMUNE Børn, Unge og Fritid Fritid RETNINGSLINIER FOR TILSKUD TIL DET FRIVILLIGE FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE I GENTOFTE KOMMUNE. GENTOFTE-ORDNINGEN Vedtaget i Underudvalget vedr. Aktiviteter

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger.

Retningslinjer for tilskud til frivillige. folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger KULTUR OG FRITID 15. december 2011 1. Godkendelse af folkeoplysende foreninger Disse tilskudsregler er gældende for foreninger i Frederikssund

Læs mere

Regler for aktivitetsstøtte i Aarhus Kommune. 1.0 Generelle regler... 2. 1.1 Kontinuerlige aktiviteter... 2. 1.2 Tidspunkt og aktivitetssted...

Regler for aktivitetsstøtte i Aarhus Kommune. 1.0 Generelle regler... 2. 1.1 Kontinuerlige aktiviteter... 2. 1.2 Tidspunkt og aktivitetssted... Regler for aktivitetsstøtte i Aarhus Kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Generelle regler... 2 1.1 Kontinuerlige aktiviteter... 2 1.2 Tidspunkt og aktivitetssted... 2 1.3 Tilskudsberettigede aktiviteter...

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Fo Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud til egne og lejede lokaler r Allerød Kommune Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 3 Formål... 3 Lovgrundlag...

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Hvad er en forening? En forening er en sammenslutning af en gruppe mennesker med fælles interesser og med ønske om, at samarbejde omkring et fælles formål og

Læs mere

Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune

Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune Retningslinjer for og vejledning til aktivitetstilskud i Ikast Brande Kommune Denne vejledning er også gældende for foreninger som søger aktivitetstilskud til handicappede aktivitetsudøvere. Indledning

Læs mere

Vejledning til aktivitetstilskud

Vejledning til aktivitetstilskud Vejledning til aktivitetstilskud - Denne vejledning er også gældende for puljen til aktivitetstilskud for handicappede aktivitetsudøvere. Hvad er aktivitetstilskud? Godkendte folkeoplysende foreninger,

Læs mere

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER

TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER TILSKUDSORDNING FOLKEOPLYSENDE FORENINGER Dette er en vejledende udgave af Randersordningen og dækker derfor ikke alle variationer og undtagelser. Læs den fulde tekst på www.foreninger.randers.dk. GODKENDT

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Aktivitetstilskud. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år

Aktivitetstilskud. Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år Aktivitetstilskud Retningslinjer for tilskud til aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. Om aktivitetstilskud... 3 Ansøgning om aktivitetstilskud...

Læs mere

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år

Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Lokaletilskud til frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde for børn og unge under 25 år Driftstilskud til egne eller lejede lokaler jf. folkeoplysningsloven Indhold Tilskud til egne eller lejede lokaler...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Emne: Høring vedr. regler for aktivitetsstøtte. Resume af høringssvar

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Emne: Høring vedr. regler for aktivitetsstøtte. Resume af høringssvar Notat Emne: Høring vedr. regler for aktivitetsstøtte Side 1 af 6 Resume af høringssvar I forbindelse med revision af reglerne for aktivitetsstøtte har foreningerne haft mulighed for at afgive et høringssvar

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019)

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 24 TILSKUDSUDBETALING OG ANSØGNING AF DRIFTSTILSKUD Hvornår

Læs mere

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I?

Vejledning: Kom godt i gang med opstart af forening i Kerteminde Kommune. Ny forening hvordan gør I? Ny forening hvordan gør I? Hvordan bliver I en forening? En forening skal være godkendt som folkeoplysende forening for at kunne modtage tilskud og låne ledige offentlige lokaler. Der er nogle ting, som

Læs mere

SOCIALE FORHOLD OG BE- SKÆFTIGELSE KULTUR OG BORGERSER- VICE Aarhus Kommune. Rådhuspladsen Aarhus C. Sag: 18/

SOCIALE FORHOLD OG BE- SKÆFTIGELSE KULTUR OG BORGERSER- VICE Aarhus Kommune. Rådhuspladsen Aarhus C. Sag: 18/ Besvarelse af 10-dages forespørgsel fra Det Konservative Folkepartis byrådsgruppe vedrørende fordelingen af Folkeoplysningsmidler til handicapundervisning. Sagsforløb: Som følge af sagen om Cafe Kaffegal,

Læs mere

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger -

TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - 1 Gældende TILSKUDSGUIDEN - Frivillige Folkeoplysende Foreninger - Version 1.0 (opdateret d. 2 april 2019) Godkendt af Folkeoplysningsudvalget 1 3 INTRODUKTION TIL TILSKUDSGUIDEN Denne guide skal hjælpe

Læs mere

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Revisionsinstruks. Vedrørende kommunale tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Revisionsinstruks. Vedrørende kommunale tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Revisionsinstruks Vedrørende kommunale tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven 1 REVISIONSKRAV VEDRØRENDE KOMMUNALE TILSKUD I HENHOLD TIL FOL- KEOPLYSNINGSLOVEN I henhold til Folkeoplysningslovens kap.

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Fo Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Retningslinjer for tilskud til aktiviteter r Allerød Kommune Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger... 4 Formål... 4 Lovgrundlag... 4 Regler og vejledninger

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 1. Folkeoplysningsloven. Disse regler fastsættes efter lov om Folkeoplysning. 2. Undervisningens formål. Formålet

Læs mere

Retningslinjer for: Fordeling af tilskud til voksenundervisning Godkendt dato:

Retningslinjer for: Fordeling af tilskud til voksenundervisning Godkendt dato: Retningslinjer for: Fordeling af tilskud til voksenundervisning Godkendt dato: 13.09.2010 Formål...2 Hvem kan ansøge om tilskud?...2 Hvad kan der søges tilskud til?...2 Tilskud til undervisning...2 Lokaletilskud...2

Læs mere

Notat. 1.svar afsendt 17. august 2017 Forvaltningen har modtaget anmodning om aktindsigt samt diverse spørgsmål ved mails af 4. august 2017.

Notat. 1.svar afsendt 17. august 2017 Forvaltningen har modtaget anmodning om aktindsigt samt diverse spørgsmål ved mails af 4. august 2017. Notat Modtager: Dansk Folkeparti Samlede besvarelse til Dansk Folkeparti på diverse spørgsmål om tilskud til Tyrkisk Kulturforening efter Folkeoplysningsloven samt meddelelse af aktindsigt Dato: 29. august

Læs mere

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune.

Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. Retningslinier for tilskud til Den Folkeoplysende Voksenundervisning i Lejre Kommune. 1. Folkeoplysende foreninger, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning. Følgende krav skal opfyldes for at modtage

Læs mere

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende:

Vejledning. Alle, der ønsker at blive godkendt som folkeoplysende forening i Næstved Kommune, skal indsende: Center for Kultur og Borgerservice 2014 Vejledning Godkendelse som forening For at blive godkendt som forening i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning skal foreningen tilbyde folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

1.5 BESTYRELSENS ANSVAR 1.8 TILBAGEBETALING OG UDELUKKELSE FRA TILSKUD

1.5 BESTYRELSENS ANSVAR 1.8 TILBAGEBETALING OG UDELUKKELSE FRA TILSKUD Oversigt over farvekoder Overskrift Angiver ensartet ændring i to forskellige afsnit Konsekvensændring ift. ændring af folkeoplysningsloven Angiver ændring af delegation som følge af lovændringen Øvrige

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk

Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk INTERBOOK Vejledning til foreningerne i at søge og se tilskud Foreninger, der modtager tilskud skal aflægge regnskabs- og tilskudsbeløbene digitalt. Der sker fra siden www.interbook.kk.dk Nye foreninger

Læs mere

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen

Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen GENTOFTE KOMMUNE Kultur, Unge og Fritid Vejledning om dannelse og godkendelse af folkeoplysende foreninger i kommunen Dannelse af en ny forening En forening dannes ved, at man afholder en stiftende generalforsamling,

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Slettet: 2008 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder.

Skive-ordningen respekterer foreningernes forankring i de lokale miljøer, med respekt for foreningernes forskelligheder. Skiveordningen 2007 Formål 1. Skive-ordningens formål er i henhold til Lov om støtte til folkeoplysning at yde tilskud til foreninger, herunder idrætsforeninger, børne- og ungdomsorganisationer og andre,

Læs mere

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde

Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde Regler for tilskud til Frivilligt Folkeoplysende Foreningsarbejde i Nordfyns Kommune INDHOLD: Hvem kan få tilskud... 3 Kursustilskud... 4 Medlemstilskud... 7 Fifty-Fifty-puljen... 9 Tilskud til lokaler

Læs mere

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA

LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA LOKALETILSKUD - REGNSKABSKEMA Foreningens navn Regnskabsår: Kassererens E-mail adresse Momsregistreret: Ja Nej Kassererens tlf.: nr. Arbejde: Mobil: CVR. nr. Foreningens egne lokaler og lejrpladser (skriv

Læs mere

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune

Regler. for. lokaletilskud til foreninger i. Halsnæs Kommune Regler for lokaletilskud til foreninger i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 2 2. Lokaletilskud 2 3. Andre lokaler 3 4. Fælles bestemmelser

Læs mere

FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE

FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE Kultur FORSLAG REGLER FOR TILSKUD FRIVILLIGT FOLKEOPLYSENDE FORENINGSARBEJDE Mariehøj Centret Øverødvej 246 B (rød indgang) 2840 Holte 4611 5612 fax. 4611 5601 kultur@rudersdal.dk www.rudersdal.dk INDHOLD

Læs mere

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune

September 2012. Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune September 2012 Lokaletilskud til godkendte frivillige folkeoplysende foreninger i Favrskov Kommune Hvem kan få tilskud? 1. Godkendte frivillige folkeoplysende foreninger hjemmehørende i Favrskov Kommune.

Læs mere

Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger

Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger Social og Sundhed Tilskudsordninger for foreninger Indhold Forord...3 Ansøgningsfrister og skemaer... 4 Ansøgning om medlemstilskud...5 Budget/Fordeling af tilskud... 7 Egne notater... 15 Fordeling af

Læs mere

Folketinget vedtog d. 6. december 2016 lov om ændring af folkeoplysningsloven og ligningsloven.

Folketinget vedtog d. 6. december 2016 lov om ændring af folkeoplysningsloven og ligningsloven. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Fritid KBH NOTAT Til Kultur- og Fritidsudvalget Orientering om ændring af lov om folkeoplysning Folketinget vedtog d. 6. december 2016 lov om ændring

Læs mere

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Regler for tilskud

Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde. Regler for tilskud Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Regler for tilskud 1 INDHOLD GENERELLE OPLYSNINGER 3 Formål. 3 Betingelser.. 4 Særlige bestemmelser.. 4 Ansøgning 4 Regnskab og revision 4 Ansøgningsfrister 4

Læs mere

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening

Godkendelse af folkeoplysende foreninger. Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Godkendelse af folkeoplysende foreninger Retningslinjer for at blive godkendt som folkeoplysende forening Gældende fra 01.04.2017 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 30.03.2017 1 Indhold INDLEDNING...3 GODKENDELSE

Læs mere

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub.

Den 7. juli 2015 sender Hjørring Kommune klagen i høring hos bestyrelsen for Sindal Rideklub. Internt notat Borgmesterkontoret 12-10-2016 Side 1. Notat - Folkeoplysningsloven- Sindal Rideklub Sagens omstændigheder: Åben for alle Den 19. maj 2015, modtager Hjørring Kommune en klage fra x, over bestyrelsen

Læs mere

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus.

Årsberetningen indberettes på en formular, som der linkes til fra Conventus. Notatark Sag: 00.00.00-ø40-1-12 Dato: 01.02.2016 Tilskudsregler for Kultur & Fritid 2016 Folkeoplysende foreninger En godkendt forening, der modtager kommunale tilskud skal senest den 1. maj indsende en

Læs mere

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015

Frederikshavner Ordningen KFUs retning efter møde 11. marts 2015 med FOU s kommentarer 16. marts 2015 Gældende: Forslag/overvejelser: Økonomisk konsekvens: Forudsætning for at modtage tilskud: Ansøgninger indsendes elektronisk på de tilhørende blanketter. Blanketter kan rekvireres på kommunens hjemmeside.

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Partshøring i forbindelse med påtænkt afgørelse om tilbagebetaling af tilskud udbetalt til Dansk Bosnisk Forening Izvor

Partshøring i forbindelse med påtænkt afgørelse om tilbagebetaling af tilskud udbetalt til Dansk Bosnisk Forening Izvor Folkeoplysningsudvalget Dansk Bosnisk Forening Izvor Formand Elmedin Jasarevic Søndervej 18 6270 Tønder Sags id.: 18.14.05-K08-1-16 18-08-2016 Partshøring i forbindelse med påtænkt afgørelse om tilbagebetaling

Læs mere

MEDLEMSTILSKUD 2014. Antal aktive medlemmer fra 0-17 år. Medlemmerne skal være født efter 1.1.1997

MEDLEMSTILSKUD 2014. Antal aktive medlemmer fra 0-17 år. Medlemmerne skal være født efter 1.1.1997 Ansøgningsfrist 1. april 2014 Foreningens navn og adresse: Eller evt. selvstændig afdelings navn Kassererens E-mail: Kassererens tlf: nr. i dagtimerne Foreningens CVR. nr. Foreningens regnskabsperiode

Læs mere

Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler

Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler Tilskud til ungdomsklubber i Struer Kommune omfattet af folkeoplysningslovens regler Hjerm Ungdomsklub Resen-Humlum-Bremdal Ungdomsklub Ungt Forum i Asp Vejrum Ungdomsklub Struer Kommune Sekretariatet

Læs mere

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed

Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Tilskudsordninger for folkeoplysende virksomhed Skanderborg Kommune Vedtaget af Skanderborg Kommune den 27. marts 2014 1 Tilskud til den folkeoplysende virksomhed Indledende bemærkninger Nærværende regelsæt

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Krav til foreninger, der søger tilskud eller låner lokaler hos kommunen Udskrevet: 2019 Indhold Krav til foreninger, der søger tilskud eller låner lokaler hos kommunen................... 3 2 Guide

Læs mere

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune

Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Principper for Folkeoplysende voksenundervisning i Svendborg Kommune Formålet med folkeoplysende voksenundervisning Med udgangspunkt i undervisningen at øge den enkeltes almene og faglige indsigt og færdigheder

Læs mere

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven

Revision. Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Revision Retningslinjer for revision af kommunale tilskud efter folkeoplysningsloven Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. REVISIONSVEJLEDNING... 3 KRAV TIL FORENINGEN...

Læs mere

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Retningslinier for udviklingspuljen for børn og unge i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Retningslinjer for tildeling af udviklingsmidler Gældende fra 1. januar 2012

Læs mere

Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune

Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune Betingelser for godkendelse som folkeoplysende forening i Hillerød Kommune Godkendt af Folkeoplysningsudvalget den 7. april 2011. Indhold Faktaoplysninger... 3 En forening, der tilbyder folkeoplysende

Læs mere

Undersøgelse af foreningernes tilfredshed med administrative serviceydelser

Undersøgelse af foreningernes tilfredshed med administrative serviceydelser Undersøgelse af foreningernes tilfredshed med administrative serviceydelser Fritids- og Kulturforvaltningen, januar 2004-1- Indledning Fritids- og Kulturforvaltningen har i efteråret 2003 udsendt et spørgeskema

Læs mere

FOLKEOPLYSNING. Retningslinjer for foreningers regnskab og revision i forhold til tilskud efter folkeoplysningsloven

FOLKEOPLYSNING. Retningslinjer for foreningers regnskab og revision i forhold til tilskud efter folkeoplysningsloven FOLKEOPLYSNING Retningslinjer for foreningers regnskab og revision i forhold til tilskud efter folkeoplysningsloven Godkendt af Kultur- og Fritidsudvalget UNDER REVISION 1. UDGAVE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI

Læs mere

Bornholms Regionskommune. Informationsmøde for foreningsledere. 5. februar 2014

Bornholms Regionskommune. Informationsmøde for foreningsledere. 5. februar 2014 Bornholms Regionskommune Informationsmøde for foreningsledere 5. februar 2014 (Husk revisorerne i 2014) Foreningsåret 1. april Ansøgning medlemstilskud 2014 1. april Regnskab lokaletilskud 2013 1. april

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening 2014 - Idræt

Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening 2014 - Idræt Prøveeksemplar 18. november 2013 Ansøgning om godkendelse som folkeoplysende forening 2014 - Idræt Alle felter med * skal udfyldes. Foreningsoplysninger Bestyrelsen skal være valgt af foreningens medlemmer.

Læs mere

Aftenskoler Roskilde. Revision 2012 opfølgning. notat af december 2013

Aftenskoler Roskilde. Revision 2012 opfølgning. notat af december 2013 Aftenskoler Roskilde Revision 2012 opfølgning på 2014 notat af december 2013 Opfølgning på tidligere afgivet notat Nærværende notat er en opfølgning på vores tidligere fremsendte notat af 11. december

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.06.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 177. Meddelelser og orientering... 3 178. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1 Hjørring Kommune Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 2015 Kommunal tilskudsordning til folkeoplysende voksenundervisning i h.t. "Lov om

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019

Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019 Regnskabsaflæggelse for tilskud til aktiviteter 2018 Skoler, Institutioner og Kultur Frist for regnskabsaflæggelse: 15. februar 2019 Foreningens navn: Foreningens CVR-nr.: Tilskud fra Ballerup Kommune:

Læs mere

MEDLEMSTILSKUD 2015. (Boldspilsforeninger med flere aktiviteter kan i stedet udfylde medlemsopgørelsen på side 2)

MEDLEMSTILSKUD 2015. (Boldspilsforeninger med flere aktiviteter kan i stedet udfylde medlemsopgørelsen på side 2) Ansøgningsfrist 1. april 2015 MEDLEMSTILSKUD 2015 Foreningens navn og adresse: Eller evt. selvstændig afdelings navn Kassererens E-mail: Kassererens tlf: nr. i dagtimerne Foreningens CVR. nr. Foreningens

Læs mere

Problemstilling Holbæk Rideklub overvejer at nedlægge klubbens rideskole-aktiviteter og ønsker i den forbindelse klarhed over følgende:

Problemstilling Holbæk Rideklub overvejer at nedlægge klubbens rideskole-aktiviteter og ønsker i den forbindelse klarhed over følgende: Sagsb. mahaf Sagsnr. 11/62211 Dir. Tlf. 7236 9954 Dato: 13. februar 2014 E-mail mahaf@holb.dk Notat nedlæggelse af rideskoleaktiviteter i Holbæk Rideklub Fastholdelse af rideskoleaktiviteter er ikke et

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 22-04-2015 17:00 Mødeafholdelse Kulturskolerne Duntzfelts Allé 8, 2 sal, 2900 Hellerup Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR AKTIVITETSTILSKUD TIL BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR UNDER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN

RETNINGSLINJER FOR AKTIVITETSTILSKUD TIL BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR UNDER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN RETNINGSLINJER FOR AKTIVITETSTILSKUD TIL BØRN OG UNGE UNDER 25 ÅR UNDER FOLKEOPLYSNINGSLOVEN GÆLDENDE FRA 01. JANUAR 2016 (SIDST ÆNDRET PÅ KULTUR-, TURISME OG BOSÆTNINGSUDVALGETS MØDE D. 20.01.2016.) 2

Læs mere

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m.

Folkeoplysningsloven. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. Lokale tilskud, materiel tilskud, træner/uddannelse tilskud m.m. 4. En folkeoplysende forening er 1) en forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning m.v., jf. kapitel 4, eller 2) en forening,

Læs mere

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub

Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtægter for Jysk Akademisk Fægteklub Vedtaget 1957 Revideret december 1964 Revideret november 1980 Revideret november 1981 Revideret november 1984 Revideret januar 1989 Revideret april 2001 Revideret

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Protokol 21-04-2015 kl. 17:00 Kommunalbestyrelsens spisestue Medlemmer Morten Rauff Torben Sørensen Tom Jensen Ole Bennetzen Anni Frisk Carlsen Anders Ravn Sørensen Britta Pedersen

Læs mere

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole for foreningen Risskov Kreative Skole 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Risskov Kreative Skole (Foreningen RiKS). Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 51. Meddelelser og orientering... 3 52. Fordeling af tilskud til aftenskoleundervisning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010

Referat Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. april 2010 Referat onsdag den 21. april 2010 Kl. 18:30 i Mødelokale 2 på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagorden...1 2. FOU - Orientering...2 3. FOU - Tider

Læs mere

BDO analysens anbefalinger

BDO analysens anbefalinger 1 BDO analysens anbefalinger Præsentation af forslag til BDO s anbefalinger Ekstraordinær Fritidsrådsmøde 24. april 2019 Side 1 2 Indledning Grundigt forarbejde i forvaltningen på baggrund af politisk

Læs mere

Aftenskoler Roskilde 1. Revision 2012. december 2013

Aftenskoler Roskilde 1. Revision 2012. december 2013 Aftenskoler Roskilde 1 Revision 2012 december 2013 Indholdsfortegnelse Indledning/Kommissorium 4 2. Sammenfatning 5 2.1 Generelle anbefalinger/forslag til ændringer til Roskilde Kommunes tilskudsregler

Læs mere

Tilskudsregler. Folkeoplysende foreninger. Side

Tilskudsregler. Folkeoplysende foreninger. Side Tilskudsregler Folkeoplysende foreninger Side INDHOLD GENERELT OM TILSKUD TIL FORENINGER ØVRIGE TILSKUDSMULIGHEDER d Folkeoplysende forening s. 4 Sommerferieaktiviteter s. 15 Betingelser for tilskud s.

Læs mere