DOM. Staff A/S. Nué I/S. (Advokat Nanna Wistoft) Sagen vedrører spørgsmålet, om tøjproducenten Staff A/S varemærkeret til ordmærket nü

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOM. Staff A/S. Nué I/S. (Advokat Nanna Wistoft) Sagen vedrører spørgsmålet, om tøjproducenten Staff A/S varemærkeret til ordmærket nü"

Transkript

1 - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 19. november 2010 V Staff A/S (Advokat Annemette Ellermann Holmbom) mod Nué I/S v/ Anne-Dorthe Larsen og Katrine Rabjerg (Advokat Nanna Wistoft) Indledning Sagen vedrører spørgsmålet, om tøjproducenten Staff A/S varemærkeret til ordmærket nü krænkes ved, at en modebutik kalder sig nué og har en netbutik under domænenavnet nuecph. Påstande Staff A/S har nedlagt endelig påstand om, at

2 Det forbydes Nué I/S v/anne-dorthe Larsen og Katrine Rabjerg (herefter Nué I/S) at gøre erhvervsmæssig brug af nué alene for den af Nué I/S drevne virksomhed, og at Nué I/S tilpligtes at ophøre med al brug af nué alene som forretningskendetegn for den af Nué I/S drevne virksomhed. 2. Nué I/S tilpligtes at anerkende at have været uberettiget til at anvende betegnelsen nué alene som forretningskendetegn for den af Nué I/S drevne virksomhed. 3. Det forbydes Nué I/S at gøre erhvervsmæssig brug af nuecph, og forretningskendetegn, der indeholder nuecph, for den af Nué I/S drevne virksomhed, og Nué I/S tilpligtes at ophøre med al brug af nuecph som forretningskendetegn for den af Nué I/S drevne virksomhed. 4. Nué I/S tilpligtes at anerkende at have været uberettiget til at anvende betegnelsen nuecph som forretningskendetegn for den af Nué I/S drevne virksomhed. 5. Nué I/S tilpligtes til at betale kr. med tillæg af procesrente fra sagens anlæg den 22. december 2009, subsidiært et mindre efter rettens skøn fastsat beløb i rimeligt vederlag og erstatning til Staff A/S. Nué I/S har nedlagt påstand om frifindelse. Oplysningerne i sagen Staff, registrering af Nü og brugen heraf Staff A/S (herefter Staff) er et selskab med hovedsæde i Randers, der designer, producerer og sælger tøj til kvinder. Selskabet påbegyndte sin virksomhed i 1997, hvor man primært leverede beklædning til frisørbranchen, men siden 1999 har man udviklet og solgt et bredt sortiment af modetøj. Staff driver 4 egne konceptforretninger og har derudover en række forhandlere. Staff registrerede den 12. november domænenavnet nü.dk hos DK Hostmaster. Med virkning fra den 23. november 2005 har Staff fået registreret ordmærket Nü i klasse 25: beklædning og i klasse 34: detail- og engrosvirksomhed med beklædning. Den 23. november 2005 blev Nü A/S registreret som binavn. Herudover mener Staff at have opnået varemærkeret ved ibrugtagning af et figurmærke alene bestående af ordet nü med den nedenfor viste typografi. Mærket har været anvendt i den nedenfor viste udformning.

3 - 3 - Ibrugtagningen af figurmærket skulle være sket ultimo 2005 bl.a. ved korrespondance med firmaet Time Graphic om udformning af kataloger og en messeinvitation. Nué bestrider, at ibrugtagning er sket på dette tidspunkt. Staff har hidtil ikke brugt nü som enkeltstående ord eller figur i sine kataloger, men varemærket indgår i navnet nü by staff-woman. Endvidere anvendes varemærket sammen med en rokokolignende udsmykning; dette gjaldt således Staffs katalog for efterår/vinter 2009 og kataloget the Skagen Issue vedr. efterår/ vinter Staffs butikker, herunder en butik i Købmagergade i København, har ligeledes tidligere anvendt nü by staff-woman på butiksfacade og skilte, men er på det seneste begyndt at bruge nü som enkeltstående ord/mærke på butiksfacade og skilte. Staffs har en hjemmeside under adressen På hjemmesiden anvendes flere steder også betegnelsen nü by staff-woman, bl.a. i forbindelse med det nævnte rokokolignende mønster. Nué, brugen af nué Nué I/S er et interessentskab, der ejes af Anne-Dorthe Larsen og Katrine Rabjerg. I juli 2006 begyndte virksomheden at underskrive sig med Nué I/S ; det skete bl.a. i forbindelse med bestilling af et webhotel. Staff bestrider ikke, at navnet nué har været brugt fra efteråret 2006, men bestrider, at det har været anvendt som varemærke. Virksomheden blev påbegyndt i 2007 med en butik på Frederiksberg. Nué I/S forhandler en lang række eksklusive modevarer i butikken på Frederiksberg og via internettet under adressen Herudover sælger Nué I/S eget design under navnene Lovechild 1979 og nué notes. Til sidstnævnte mærke hører der en hjemmeside under navnet Herudover leverer Nué I/S egne designs til enkelte andre butikker. Nué anvender på sin butiksfacade og sine hjemmesider nué med dette udseende:

4 - 4 - Om betydningen af ordene nü og nué Parterne er uenige om, hvorvidt nü og nué har samme sproglige betydning. På fransk betyder nue således højtliggende sky. Ordet nu, i hunkønsform nue udtalt henholdsvis ny - betyder på fransk derimod nøgen, blottet eller uden tøj på fransk. Det kinesiske ord for kvinde udtales ny. Om andres omtale af parternes produkter m.v. Staff er af den opfattelse, at Staffs mærke har omdømme som et high street mærke, hvilket bl.a. har været nævnt i Alt for Damerne. Ligeledes har produkter fra Staff og Nué I/S i hvert fald i et tilfælde været omtalt side om side i et modeblad. Staff har vundet dagbladet Børsens såkaldte Gazelle pris flere gange. Forretningen nué har ofte været omtalt i modeblade og andre magasiner og har bl.a. vundet prisen Byens Bedste Modebutik 2009, der tildeles af internettidsskriftet Alt om København på baggrund af en onlineafstemning. En søgning på internet søgemaskinen Google viser, at nué ikke kommer frem, når man søger på nü. Det er alene Staffs hjemmesider, herunder vedr. mærket nü by staffwoman, der kommer frem ved denne søgning. Søger man i Google på nué kommer der alene hjemmesider frem vedr. nué frem. Forklaringer Lars Schaksen har forklaret, at han ejer aktierne i og er direktør for Staff. Selskabet blev stiftet den 7. januar Virksomheden startede med at lave tøj til frisører og havde et koncept, der henvendte sig til ansatte i frisørbranchen. Omkring 1999 besluttede de at satse bredere på at levere tøj til kvinder til salg i detailhandlen. Staff er i dag en virksomhed, der designer, producerer og leverer et bredt sortiment af modetøj til kvinder i de fleste aldersklasser. Staff sælger over hele Danmark og i en række andre lande. Staffs tøjstil er detaljeret, personlig og avantgardepræget. Selskabet har haft stor succes og har bl.a. har fået i alt 5 Gazellepriser. I dag sælges Staffs tøj i 190 butikker i Danmark. Herudover er der butikker i hele Nordeuropa, i Dubai, det øvrige Mellemøsten og i Australien.

5 - 5 - Omkring årsskiftet 2005/2006 fandt de på navnet nü, da de var i gang med at lancere en ny kollektion. Mærket blev første gang vist på en messe i Bella Centret i februar Navnet blev valgt efter en længere proces efter bl.a. drøftelser med reklamefolk. Navnet blev valgt under hensyn til genkendelighed, grafik og betydningen af ordet. Han mener at have fået idéen til navnet efter en samtale med en kinesisk leverandør, hvor de talte om, hvordan man siger kvinde på kinesisk. Nü skulle endvidere betyde nøgen på fransk og tyrkisk. Man har valgt at stave nü med tysk umlaut over u et, fordi det giver et mere skarpt og individuelt præg. Der er dog en del, der har svært ved at udtale navnet med umlaut, og i nogle lande findes umlaut-tegnet ikke på PC-tastatuet. På messen i Bella Center i februar 2006 viste de ca forskellige styles af en ny kollektion under navnet nü. De havde to forskellige stande til tøj solgt under henholdsvis Staff og nü. Standene lå på forskellige steder i centeret, og der var forskel på den grafik mv., som blev brugt i de to stande. Fra 2006 brugte de også navnet nü som label indsat i tøjet. Den nye kollektion fra primo 2006 solgte godt. Han vil anslå, at der blev solgt for omkring 2-3 mio. kr. på den nævnte messe. Grunden til, at Staff har udviklet og brandet sig på navnet nü, er, at man ikke har mulighed for at bruge navnet Staff i hele Europa. Staff er kun registreret i Danmark, og i hvert fald i Grækenland bruges navnet af en anden virksomhed. I en indledende omstillingsperiode har de brugt navnet nü by staff-woman. Grunden til dette er, at det tager tid at lancere et nyt mærke på markedet, og at forhandlere og kunder i en periode må vænnes til, at det tøj, der tidligere hed Staff, fremover hedder nü. Det har hele tiden været meningen, at de ville bruge nü som enkeltstående navn og mærke. Han blev først i løbet af sommeren 2009 opmærksom på nué, da de hørte, at nué havde vundet en pris som Byens bedste modebutik. Han har ikke været fuldt opdateret omkring udviklingen på det danske modemarked, da han har boet i udlandet i en årrække. Staff har fået telefoniske henvendelser, hvor kunder har spurgt, om de kunne købe produkter fra nué hos Staff. Det skete bl.a. efter et nummer af Alt for Damerne, hvor begge virksomheder var omtalt. Staff har ikke noteret disse telefoniske henvendelser. Han vil tro, at det samme gælder den anden vej rundt, sådan at nué også modtager henvendelser vedr.

6 - 6 - Staffs varer. Der er således risiko for, at kunderne forveksler nü med nué. Han forventer, at problemet ved forveksling vil blive større i fremtiden. Katrine Rabjerg har forklaret, at hun omkring 2005/2006 planlagde at åbne en butik sammen med Anne Dorte Larsen. Butikken skulle både handle med andre virksomheders mærker og deres egen kollektion af tøj. Deres egne mærker hedder nué notes og lovechild Butikken åbnede i februar I butikken sælges alt fra neglelak til kjoler. De fandt på navnet nué, fordi det visuelt passede godt sammen med det budskab om enkelhed, som de ville opbygge butikken på. Idéen om at sætte accent aïgu over éet fik de, fordi hendes kæreste hele tiden udtalte navnet med tryk på endelsen som nue. Samtidig forhindrede accent aïgu, at navnet blev forvekslet med det franske ord for nøgen. Inden de åbnede butikken, undersøgte de varemærkeregisteret, og det viste sig, at der ikke var navne, som kunne kollidere med navnet nué. De begyndte at bruge navnet omkring sommeren Da forretningen åbnede i februar 2007, satte de et nué logo på facaden. Deres internetbutik startede i 2008 under domænenavnet nuecph. Domænenavnet havde de allerede købt i Anne-Dorte Larsen har forklaret, at nué har fået meget rosende omtale i modeblade og magasiner mv. De vandt prisen Byens Bedste Modebutik uddelt af Alt Om København i 2009 og var også nomineret til prisen i De to mærker, som de selv designer under navnene nué notes og lovechild 1979, har været udstillet på den ansete Gallery messe i 2008, hvortil virksomheder skal inviteres for at kunne deltage. De har også deltaget på messen i 2009 og 2010, men gennem agenter. Nué-kundesegmentet er såkaldte fashionister, som ønsker et tilhørsforhold til en eksklusiv butik, hvor man får en luksuriøs oplevelse. Det er typisk veluddannede kvinder, der gerne betaler en høj pris for eksklusive varer. Nué fører kun varer, som Katrine Rabjerg og hun selv har lyst til at gå i. Hun mener, at der er stor forskel på nués varer og de varer, som Staff sælger under navnet nü. Blandt andet er der stor prismæssig forskel. Mærket nué notes har de skabt, fordi de syntes, at der manglede gode varer til rimelige priser. Prismæssigt er nué notes således ikke i high end klassen. Der er stor forskel på, hvilke kunder der handler hos henholdsvis nué og Staff. Måske er der nogen, der handler begge steder, men for størstedelens

7 - 7 - vedkommende er der tale om forskellige kundesegmenter. Hun kendte ikke til mærket nü eller Staffs virksomhed i øvrigt, før denne sag blev anlagt. Nué koncentrerer sig kun om egentlige konkurrenter, det vil sige butikker, som også fører dyre og eksklusive varer. Hun har aldrig oplevet, at kunder har forvekslet nué med nü eller Staff i øvrigt. De har således hverken fået telefoniske henvendelser eller henvendelser, ligesom der ikke er blevet fejlsendt post til dem. Det er meget vigtigt for dem, at de fortsat kan bruge navnet nué. De har opbygget et stort univers med fysisk butik og internetbutik. nué har et godt navn i branchen, herunder især blandt kunderne og i pressen, hvor de er kendt som nuépigerne. De har lanceret mærket nué notes, fordi det er i god forlængelse af nué-konceptet. De har ikke tænkt sig at åbne mange butikker, men planlægger dog eventuelt at åbne en anden butik under navnet another nué. Deres egne mærker sælges i enkelte andre butikker. De leverer kun tøjet til butikker af samme karakter som deres egen, det vil sige dyre og eksklusive modebutikker, som også vedrørende stil passer til nués profil. Størstedelen af nués omsætning ligger i butikken på Frederiksberg. Hun ønsker ikke at oplyse, hvor stor Nué I/S omsætning er. Parternes synspunkter Staff har gjort gældende, at det er ubestridt, at Staff har registreret ordmærket Nü, længe inden nué påbegyndte sin virksomhed. Den registrerede eneret omfatter varer og tjenesteydelser i kategorierne beklædning og detail og en grosvirksomhed med beklædning. På dette grundlag kan forvekslelige varemærker forbydes efter varemærkelovens 4. Ved vurderingen af forvekslelighed skal der ikke foretages en pedantisk detailbedømmelse, men derimod en helhedsbedømmelse. Man må se på de visuelle, begrebsmæssige og fonetiske ligheder, og det er forbrugerens udviskede erindringsbillede, som er afgørende for vurderingen. Vurderingen skal endvidere ikke ske med udgangspunkt i nü by staff-woman, som Staff tidligere har brugt på facader og i kataloger mv. Det er derimod det registrerede ordmærke og figurmærket nü, der skal bedømmes i forhold til, om Staffs varemærkerettigheder er blevet krænket af nué. Begge de i sagen omhandlede ord begynder med de samme to bogstaver og er næsten lige lange. Herefter anvendes et skrifttegn, som vi ikke kender på dansk, henholdsvis det tyske umlaut og accent aïgu. Forveksleligheden øges af, at begge navne staves med små bog-

8 - 8 - staver. De afgivne forklaringer viser, at man næsten altid kommer til at udtale begge ord som ny eller nye. Patentankenævnets praksis viser, at der kan foreligge krænkelse af varemærker, hvor de omhandlede ord begynder med samme to eller tre bogstaver, er relativt korte, og hvor udtalen kan være ensartet, selv der også er forskellige endelser på navnene. Også af afgørelser fra Kontoret for Harmonisering i det indre marked (OHIM) viser, at der kan være forvekslelighed mellem korte ordmærker, selvom der er forskelle på mærkerne. Sø- og Handelsretten er endvidere kompetent til at påse, om domænenavnet nuecph.com strider mod det af Staff registrerede domænenavn nü.dk. Det skyldes, at man ledes til nuecph.com, hvis man søger efter nuecph.dk. Der er et betydeligt friholdelsesbehov for de dele af et domænenavn, der som cph er en betegnelse for en by, et land eller lign. Derfor er det i realiteten nü, der skal bedømmes overfor nue, ved afgørelsen af, om Nué I/S ved at have registreret nuecph.com har handlet i strid med god domænenavnsskik og dermed overtrådt internetdomænelovens 12. der henvises herved til EU-Domstolens første instans afgørelse vedrørende varemærket NL over for betegnelserne NLSPORT, NLJEANS, NLACTIVE, NLCollection, (forenede sager T-117/03, T-119/03 og T-171/ 03). Staff gør derfor gældende at nuecph.com ligger så tæt på nü.dk, at Nué I/S registrering af dette domænenavn strider mod 12 i internetdomæneloven. Det gøres videre gældende, at salget af de mærker af eget design(love child 1979 og nue notes), som forretningen nué sælger, sker gennem forskellige mulitibrand-shops, hvilket Staffs produkter også gør. Dette øger risikoen for, at forbrugerne forveksler varerne. Der er desuden ikke grundlag for at opdele kundesegmentet, som Nué I/S gør. Nutidens modekunder handler ofte i forskellige typer forretninger og går på tværs af stilarter og prisklasser, når de køber tøj. Dette understreges af, at nü og nué har været omtalt i samme modeblade og endda flere gange på samme side. Dette gælder således for artikler i Alt for Damerne. Der er således en høj grad af risiko for, at forbrugerne kan forveksle mærkerne. Staff har ikke været passiv med hensyn til påtale krænkelsen. Kort efter at Staff fik kendskab til forretningen nué i sommeren 2009, rettede man henvendelse til Nué I/S. Da nué er en lokal butik, kan det ikke bebrejdes Staff ikke at have kendt til nué på et tidligere tidspunkt.

9 - 9 - Da Nué I/S ikke har villet oplyse sin omsætning eller i øvrigt oplyse omfanget af krænkelsen, må erstatning og vederlag udmåles skønsmæssigt. Efter motiverne til varemærkeloven skal erstatning og vederlag svare til en hypotetisk licensafgift, som i denne sag må anslås til kr. Den markedsforstyrrelse, som er sket ved nués indtog på markedet, og som har resulteret i telefonopringninger til Staff, kan anslås til kr. Nué I/S har gjort gældende, at ordmærker på blot to bogstaver kun kan gives en snæver beskyttelse i varemærkeretlig sammenhæng. Nué I/S henvender sig til et helt andet kundesegment end Staff. Staffs produkter sælges i 190 butikker i Danmark, og det er et klart tegn på, at man har et bredt kundesegment. Det forhold, at parternes produkter har været omtalt i samme blade, beviser ikke, at der er tale om forvekslelige produkter, da bladene ofte omtaler mange forskelligartede varer i samme nummer. Bedømmelsen af risikoen for forveksling skal ske på baggrund af det fonetiske og visuelle indtryk, mærkernes særpræg og køberkredsen. Nü er meget snævert beskyttet, da det kun består af to bogstaver, og da kortfattede ord i sagens natur har et mindre særpræg end længere ord, der ofte har en klarere og mere konkret betydning end de meget korte ord. Hverken Staffs ordmærke eller figurmærket er velkendte eller velindarbejdede på markedet. Forbrugerne på modeområdet er endvidere meget opmærksomme på de forskellige mærkers karakteristika, herunder navnet på mærkerne. Det fremgår af praksis fra OHIM, at figurmærket Mx ikke var til hinder for registrering af mærket MXL, ligesom selv ordmærket EON på tre bogstaver blev tillagt en meget snæver beskyttelse og ikke afskar registrering af mærket EO. Tilsvarende må nü tillægges en meget begrænset beskyttelse. Der bør også lægges vægt på, at det vil være uheldigt af konkurrencehensyn, hvis ordmærker, der kun består af to bogstaver, kan afskære andre virksomheder fra at anvende tre bogstavs mærker og andre forretningskendetegn, hvor et eller to bogstaver er sammenfaldende. Det følger også af de danske retskrivningsregler 5, stk. 2, at ord, der ender med en accent aïgu, skal have tryk på endelsen. nué er derfor fonetisk helt forskelligt fra nü. Der er endvidere ikke forvekslelighed mellem domænenavnene nuecph.com og nü.dk. Der må lægges vægt på, at nuecph.com er en helhed, og at der derfor er stor forskel på sta-

10 vemåde mv. på de to domænenavne. Nué I/S gør gældende, at sager om.com domænenavne ikke reguleres af internetdomæneloven og derfor ikke kan pådømmes under sagen. Staff må endelig anses for at have udvist passivitet. Staff er en større virksomhed, der bl.a. har medarbejdere i København. Derfor kan det ikke være afgørende, at indehaveren har boet i udlandet. Ved vurderingen af, om Staff har udvist passivitet, må den fulde periode fra 2007, hvor Nué I/S begyndte sin virksomhed, til Staff henvendte sig den 17. september 2009 tages i betragtning. Sø- og Handelsrettens afgørelse Staffs registrerede ordmærke og det af Nué I/S anvendte navn for forretningen består af henholdsvis to og tre ord. Varemærker, der alene består af to bogstaver eller andre tegn, har en lavere grad af særpræg. Det forhold, at Staff anvender det tyske umlaut tegn over det ene bogstav tilfører efter rettens opfattelse ikke navnet noget væsentligt særpræg. Dette medfører, at selv mindre forskelle i sådanne relative korte ord kan få en anselig betydning. Dette gælder i særlig grad, hvis det mærke, der hævdes at være beskyttet, ikke er meget velkendt eller stærkt indarbejdet på markedet. Mærket nü er efter det fremkomne ikke stærkt indarbejdet. Retten lægger i den forbindelse navnlig vægt på, at Staff i hvert fald frem til sommeren 2010 i høj grad har markedsført nü i en kombination med andre ord, nemlig som nü by staff-woman. Staffs mærke Nü er et enstavelsesord, mens nué er et tostavelsesord. Alene det første bogstav i de to ord er ens. Staffs mærke indeholder det i dansk retskrivning sjældent anvendte ü, hvor overfor står u og é. Der findes derfor ikke at være en synsmæssig lighed. Nué vil blive udtalt med et u og med tryk på é som en selvstændig stavelse, men Staffs mærke vil blive udtalt som ny. Der er således heller ikke fonetisk lighed. Begrebsmæssig synes ingen af ordene at have en klar betydning på dansk eller give associationer til et ord eller begreb. Herefter findes der ikke at foreligge risiko for forveksling, hvorfor Nué I/S frifindes for påstand 1 og 2. På baggrund af ovenstående er det rettens vurdering, at heller ikke nués brug af internetdomænet nuecph indebærer en krænkelse af Staffs rettigheder vedr. internetdomænet nü.dk eller mærket nü i øvrigt. Dette gælder uanset, om den sidste del af navnet cph indgår i

11 vurderingen. På denne baggrund er det ikke nødvendigt at tage stilling til, om tvisten vedrørende internetdomænenavnet skal afgøres efter den danske lov om internetdomænenavne. Herefter frifindes Nué I/S for påstand 3 og 4. Efter det oven for anførte frifindes Nué I/S tillige for påstand 5. Ved fastsættelse af sagsomkostninger er der taget hensyn til sagens udfald, sagens omfang og værdi. Thi kendes for ret: Nué I/S ved Anne-Dorthe Larsen og Katrine Rabjerg frifindes. Staff A/S betaler inden 14 dage til Nué I/S kr. til dækning af sagsomkostninger og positive udlæg. Sagsomkostningsbeløbet forrentes efter rentelovens 8 a. Lisbet Friis Mette Christensen Ove Andersen (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes P.j.v. Sø- og Handelsretten, den 19. november 2010

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 4. december 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Thorkild Juul Jensen og Jan

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 10. februar 2010 V-51-09 Cembrit A/S (advokat Louise Unmack) mod Eternit-Specialisten v/ Kim Rønne Nielsen Indledning Denne sag vedrører spørgsmålet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7. marts 2008 blev af retten i sagen V 146 06 Novartis Medical Nutrition (Sweden) AB (Advokat Susanne Mark) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Advokat

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM Afsagt den 21. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, direktør Peter G.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 Sag 228/2013 (1. afdeling) Danske Familierestauranter A/S og Jensen s Bøfhus A/S (advokat Lasse A. Søndergaard Christensen for begge) mod Sæby Fiskehal

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CAL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 26. maj 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, direktør Aksel Gybel og industriel

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 885 Klager: Populair A/S Egegårdsvej 57 2610 Rødovre v/ advokat Niels Schiersing Indklagede: Marlene Mark Frederiksberg Allé 13 A, 3.tv 1621 København V Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG. Den 15. juni 2005 blev af retten i sagen

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG. Den 15. juni 2005 blev af retten i sagen V002000A - LBH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 15. juni 2005 blev af retten i sagen V-20-04 1) Spirits International N.V. (Advokat Christian Akhøj) 2) Spirits Product International Intellectual

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - KMJ UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 19. marts 2010 V-58-09 Søstrene Grene Import A/S (Advokat Claus Madsen) mod IGOS A/S (Advokat Max G. Sørensen) Indledning Sagens spørgsmål er,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1075 Klager: Klager 1: 365 Media Scandinavia A/S Margretheholmsvej 2 1432 København K Klager 2: Nyhedsavisen A/S Margretheholmsvej 2 1432 København K v/advokat Peter Clemmen Christensen Indklagede:

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014 Sag 58/2014 Tivoli A/S (advokat Jens Jakob Bugge) mod Pressalit Group A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JGC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 12. oktober 2010 V-87-08 Dansk Supermarked A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Net2 Maleren v/frederik Tuemand (advokat Claus Bonnez)

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 29. maj 2009 af Sø og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, Jens Zimmer Christensen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 Sag 241/2010 (1. afdeling) Guccio Gucci S.p.A. (advokat Jeppe Brogaard Clausen) mod Handelsselskabet Rudi & Harald Nielsen A/S (advokat Frank Bøggild)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1094 Klager: Ida Løfbergs Fond v/advokat Peter-Ulrik Plesner Indklagede: Det Ny Familie Teater v/maria Garde Vordingborggade 3, 1.tv. 2100 København Ø Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1091 Klager: MinReklame ApS Dronning Olgas Vej 39B 2000 Frederiksberg Indklagede: Spar30.dk Hedevej 21 8240 Risskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1622 Klager: PixelPrint.dk (PixelPartner) Vester Allé 7, 2. 8000 Århus C Indklagede: CJC Invest ApS Kvorupvej 155 9490 Pandrup v/advokat Lars Munch Andersen Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-205 Klager: Ford Motor Company A/S Stationsparken 26 Postboks 119 2600 Glostrup v/advokat Hans Hedegaard Indklagede: Ford Service v/ Finn Greisen Vojensvej 8 6500 Vojens v/advokat Stephan Ravn

Læs mere

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 Sag 112/2015 Evonik Degussa GmbH (advokat Lars Karnøe) mod Protectos A/S og Keld Axelsen (advokat Karsten Cronwald for begge) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0004 Klager: Københavns Dødsbo ApS Sankt Nikolaj Vej 13, st. 1953 Frederiksberg C. v/advokat Angantyr Laurberg Nielsen Indklagede: 1. Totalrydning ApS Damhusvænget

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - IDI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 27. november 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Torben Svanberg og Henrik Gundelach

Læs mere

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen) - MSL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 24. oktober 2012 V-52-11 SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) mod Bredenoord A/S (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

Læs mere

A-Frost A/S (Claus Barett Christensen) Sagens spørgsmål er, om A-frost A/S salg af is under navne indeholdende ordet Læske

A-Frost A/S (Claus Barett Christensen) Sagens spørgsmål er, om A-frost A/S salg af is under navne indeholdende ordet Læske - EVH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 27. april 2011 V-86-10 Mejerigaarden A/S (Martin Sick Nielsen) mod A-Frost A/S (Claus Barett Christensen) Indledning Sagens spørgsmål er, om

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0253 og 2013-0254 Klager: Motel One GmbH Theatinerstrasse 16 80333 München Tyskland Indklagede: LAB Ejendomme ApS (LABJ Consulting ApS) Lynggårdsvej 28 F 8600 Silkeborg

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M. Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere,

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M. Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere, - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere, direktør Torben Svanberg og direktør Per Sjøqvist

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. august 2015 Sag 317/2013 (1. afdeling) Stormwear ApS (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Yakkay A/S (advokat Christian L. Bardenfleth) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 Sag 197/2012 (1. afdeling) Homeenter AB (advokat Jane Frederikke Land) mod Noma af 2003 ApS (advokat Johan Løje) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-280 Klager: Unite2help Holding A/S Svanemøllevej 11 2100 København Ø v/advokat Lone Prehn, Zacco Danmark A/S Indklagede: Daniel Andersen Kochsgade 117, 1. tv., 5000

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - PEJ UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 14. januar 2013 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Lisbet Friis og Poul Hartvig

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-177 Klager: Star Tour A/S H.C. Andersens Boulevard 12 1553 København V v/advokat Preben Kønig Indklagede: Carsten Thomsen Islandsgade 3, 1. sal 6700 Esbjerg Parternes påstande: Klagerens principale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0222 Klager: Telenor A/S Frederikskaj 8 1780 København V Indklagede: Lars Andersen c/o Uglemose vej 11 4671 Strøby Parternes påstande: Klagerens påstand Principalt:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1168, 1169 og 1244 Klager: De Gule Sider A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/cand.merc.jur. Niels Lund-Johansen Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Vietnam

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. januar 2012

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. januar 2012 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 24. januar 2012 Sag 227/2009 (1. afdeling) Hermès International S.A. (advokat Jeppe Brogaard Clausen) mod Handelsselskabet Rudi og Harald Nielsen A/S (advokat Frank Bøggild)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0262 og 2012-0263 Klager: Børnebiksen A/S Ole Rømers Vej 18 8670 Låsby Indklagede: Benny Bo Kiel Kærsangervej 61 B 4300 Holbæk Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 962 Klager: The Milk ApS Nyhavn 6, 3. th. 1051 København K v/cand.jur. Lone Prehn Indklagede: In2media Sankt Peders Stræde 30 C, 2 1453 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - LDH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 3. april 2007 blev af retten i sagen V-160-05 Diesel Denmark ApS (Advokat Robin Philip) mod 1) 2F Silkeborg ApS 2) Outlet Kolding ApS 3) Fabric Esbjerg

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 857 Klager: John Martin Sebastian Kollegiebakken 9, 3405, 1. 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Sebastian Design Søndergade 56, Hyllinge 4700 Næstved v/advokat Thomas Colstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 979 Klager: JS Erhvervs Consult ApS Tunøvej 5 7000 Fredericia Indklagede: Ole Jakobsen Agerstien 2 5591 Gelsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0052 Klager: Michael Brix P. Kjærgårdsvej 8 Thise 9700 Brønderslev Indklagede: Jhninvest Kastrupparken 31 4760 Vordingborg Parternes påstande: Klagerens påstande

Læs mere

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.

D O M. afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst. D O M afsagt den 5. maj 2015 af Vestre Landsrets 9. afdeling (dommerne Fabrin, Henrik Estrup og Katrine Wittrup-Jensen (kst.)) i ankesag V.L. B 1213 13 Ligebehandlingsnævnet som mandatar for M (Kammeradvokaten

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - EVH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 30. oktober 2012 V-81-11 Linatex A/S (Advokat Birgitte Stenbjerre) mod Linatech A/S (Advokat Søren Wolder Knudsen) Indledning Sagen vedrører

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1134 Klager: Secure Vision International ApS Park Allé 350C 2605 Brøndby Indklagede: Safe Vision Kongevejen 77 2840 Holte Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CEK UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. august 2010 V-6-09 Pilgrim A/S (Advokat Claus Barrett Christiansen v/ advokatfuldmægtig Louise Møller Sørensen) mod Dansk Smykkekunst A/S

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 396 Klager: IT- og Telestyrelsen, Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Holsteinsgade 63 2100 København Ø Kammeradvokaten v/advokat Marlene C. Hannibal Indklagede: Peter Lauge Sct. Olai

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 692 Klager: Fritz Hansen A/S Allerødvej 8 3450 Allerød v/advokat Erling Borcher Indklagede: 7eren Rorupvej 19 4320 Lejre Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede tilpligtes at

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 Sag 230/2009 (1. afdeling) Jumbo Stillads A/S (advokat Lars Karnøe) mod Materielhuset A/S (advokat Thomas Vang Christensen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- OG HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- OG HANDELSRETTENS DOMBOG UDSKRIFT AF SØ- OG HANDELSRETTENS DOMBOG Den 18 august 2000 blev af retten i sagen V-0049-99 Montres Rolex S.A (Advokat Asger Thylstrup) Mod John Fogtmann (Advokat Preben Kønig v/advokat Preben Meinecke-Søes)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014 Sag 85/2013 (2. afdeling) A, Glerup Teknik ApS, Glerup Polen ApS og GIPO Sp. z.o.o. (advokat Hanne Weywardt for alle) mod JW Industri A/S (advokat Arne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0186 Klager: Rene Ruder v/bjarke Fuglsang Ketting Parkvej 14 8462 Harlev J v/advokat Torben Høholt Jensen Indklagede: Aars/Solbakken Vinduespolering Solbakken 85

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-163/164 Klager: Scandinavian Airlines System v/advokat Jeppe Skadshauge Bredgade 38 1260 København K Indklagede: Callnet ApS Strandmarksvej 63 2650 Hvidovre Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 Sag 223/2010 (2. afdeling) HK Danmark som mandatar for A (advokat Peter Breum) mod Dansk Erhverv som mandatar for B (advokat Peter Vibe) I tidligere instans

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 881 Klager: PHI Fiberoptik A/S Lindeengen 2 2740 Skovlunde v/advokat Peter Herskind Indklagede: Søren Niels Juul Jacobsen Knøsen 31 2670 Greve v/advokat Niels Henrik Nielsen Parternes påstande:

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B026700B - JO UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 7. juli 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og John Larsen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0015 Klager: SCANINVEST ApS Løkkevej 14 5500 Middelfart og Car To Lease GmbH Scandinavien Park 11 24983 Handewitt Tyskland Indklagede: CTL Cars to lease AB Korgvideregränd

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011 Sag 187/2008 (1. afdeling) Gorm Lokdam (tidligere Royal Classic ved Gorm Lokdam) (advokat Erik Høimark) mod Rosendahl A/S (advokat Christian L. Bardenfleth)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0068 Klager: multi-channel v/birger T. Nielsen Kratvej 18 3660 Stenløse v/advokat Stefan Borup-Nielsen Indklagede: Antenne & Satellit Gruppen Bregnerødvej 148 C 3460 Birkerød Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1407

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1407 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1407 Klager: MiniHuset.dk v/sven Matras Torpsgade 25, Smidstrup 7000 Fredericia Indklagede: Miniaturehuset.dk v/robert Frisk Thomsen Slotsgade 61 3400 Hillerød Parternes

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B207200B - JBS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 14. oktober 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Michael de Thurah (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. november 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. november 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 11. november 2011 Sag 349/2008 (2. afdeling) Shape Intercoiffure ved Lene Hansen (advokat Yvonne Frederiksen) mod Dansk Frisør & Kosmetiker Forbund som mandatar for A

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 Sag 30/2011 (2. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for Hans Henrik Eickstedt (advokat Lennart Fogh) mod Autohuset Skjoldgaard A/S (advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0109 Klager: Sri Lanka Rejser v/kurt Juel Andersen Bøgevej 5, Strøby Egede 4600 Køge Indklagede: Svane Rejser Laurentsvej 14 2880 Bagsværd Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 307 Klager: OFiR A/S Gladsaxe Møllevej 26 2860 Søborg Indklagede: IT Support Danmark A/S - Peter Hare v/advokat Thomas Monberg Advokatfirmaet Meile & Monberg A/S Malmøgade 7 2100 København Ø Parternes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. december 2012 Sag 294/2011 (1. afdeling) PK Trading AB (advokat Erik Due) mod ScanCom International A/S (advokat Jens Skytte) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0240 og 2010-0241

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0240 og 2010-0241 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0240 og 2010-0241 Klager: Nicholas Albertus Forum Kirkevej 24 6715 Esbjerg N v/advokat Arne Paabøl Andersen Indklagede: Klaus Hessellund Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 930 Klager: Freeway ApS Sct. Leonisgade 5 8800 Viborg v/advokat Morten Wagner Indklagede: Zolid ApS Bjergbygade 1 A,2.th 4200 Slagelse Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1152 Klager: Kim Egegaard Ordrupvej 90, 4. 2920 Charlottenlund Indklagede: Denis Eg Maribovej 215 4900 Nakskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0030 Klager: Steen & Strøm Centerservice A/S Arne Jacobsens Alle 20 2300 København S Indklagede: Gavekortet.dk A/S (KP Jung) Vesterbrogade 44, 1. 1620 København

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - IDI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 3. december 2012. V-72-11 Kraft Foods AS (Advokat Thomas Mølsgaard) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten v/ Advokat Søren

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 343 og 344 Klager: VVS Grossisten Børkop ApS Industrivej 61 7080 Børkop Indklagede: Profil Web Design ApS Søvej 5 3100 Hornbæk Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 526-528 Klager: Parabol Shoppen v/rené Boll Jensen Kærvej 4 4000 Roskilde Indklagede: Video & Data-gruppen I/S Nørregade 21 4100 Ringsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 784 og 785 Klager: TDC Forlag A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/advokat Morten Bull Nielsen Indklagede: n 33 Harbour Bay Shopping Plaza 000000 Nassau Bahamas Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0038 Klager: Dragsbæk K/S Vingårdsvej 16-20 9000 Aalborg Danmark v/ advokat Peter Gustav Olson Indklagede: RADIO LOFT ApS Hovedgaden 57 8220 Brabrand Danmark v/

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. februar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. februar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 22. februar 2013 Sag 285/2011 (1. afdeling) Folke Greisen (advokat Lars Langkjær) mod Hellebo Park Helsingør ApS (advokat Anne Louise Husen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 252, 253, 254 og 255 Klager: Nykredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V Indklagede: Reach.dk ApS Østergade 60, 5. 1100 København K v/advokat Lars Stoltze Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0139 Klager: Kvik Trafik v//claus Verner Nielsen Godthåbsvej 4 8600 Silkeborg v/advokat Torben Krath Indklagede: Kvik Trafikskole v/masood Ahmad Blegdamsvej 42 2200

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 706 Klager: Christian Jensby Stavnsbjerg Alle 85 2730 Herlev Indklagede: VIdeoPRO/Kim Erik Roslev Maglebjergvej 14 3200 Helsinge Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1508 Klager: Koch Hair Cut Skindergade 37 1159 København K v/advokat Angantyr Laurberg Nielsen Indklagede: shampooshop.dk Søndergade 5 5000 Odense v/advokat Jørgen Dreyer Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 991 Klager: Klager 1: J.E. Marketing v/jørgen Enkrog Buksager 23 7860 Spøttrup og Klager 2: Mogens Bo Birch Knortegåsvej 3 2720 Vanløse v/advokat Peter Nørring Indklagede: Tom Alex Christensen Nemovej

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 12. september 2012 Sag 293/2010 (2. afdeling) Furnipart A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Frost A/S (advokat Frank Bøggild) og Sag 294/2010 (2. afdeling) Frost

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014 Sag 152/2013 (1. afdeling) Stokke AS og Peter Opsvik (advokat Peter-Ulrik Plesner for begge) mod Jysk A/S og HP Schou A/S (tidligere Schou Company A/S)

Læs mere

MARKWATCH. Patent- og Varemærkestyrelsen hjælper virksomheder med at skabe forretning ud af deres ideer. Vi fremsøger og sorterer information.

MARKWATCH. Patent- og Varemærkestyrelsen hjælper virksomheder med at skabe forretning ud af deres ideer. Vi fremsøger og sorterer information. MARKWATCH Patent- og Varemærkestyrelsen hjælper virksomheder med at skabe forretning ud af deres ideer. Vi fremsøger og sorterer information. Vi foretager ikke vurdering og anbefaling i den forbindelse.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1229 Klager: Den Gamle Skole Millinge ApS Energivej 2 5600 Faaborg v/advokat Jørn Frølich Indklagede: Arne Nielsen Skolestræde 6 Nordenbro 5932 Humble Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1029 Klager: Bravo Tours A/S Dalgas Plads 16 7400 Herning Indklagede: Balata.com TLD 12 Harcourt Road 3705 Central Hong Kong Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0017 og 2017-0018 Klager: Mercedes-Benz Danmark A/S Digevej 114 2300 København S. v/advokatfuldmægtig Mona Stenstrup Rosenlund Indklagede: CM CARPARTS ApS Margrethehåbsvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0115 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/advokat Stig H. Ekmann Indklagede: Faleh Hassan Møllebjergvej 13 4330 Hvalsø Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 676 Klager: Manchester United, PLC v/albert Simpson Indklagede: Fiaz Kaiser Hundige Strandvej 30 2670 Greve Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0156 Klager: ABC Bolte ApS Lejrvej 1 3500 Værløse v/advokat Sven Petersen Indklagede: Kongerslev Fasteners Lillebæltsvej 11 6715 Esbjerg N Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1105 Klager: Playboy Enterprises International, Inc. Lake Shore Drive Chicago Illionois 60611 USA v/advokat Tina Person Indklagede: Karsten Hede Vandall Allegade 26, 4. th. 2000 Frederiksberg Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1202 Klager: Fyens Stiftstidende A/S Banegårdspladsen 5100 Odense C Indklagede: Balata.com TLD 12 Harcourt Road 3705 Central Hong Kong Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 Sag 303/2007 (2. afdeling) Prestige Tool-Plast ved Jens Fenger Eriksen (selv) mod Bent Reipur (advokat Bjørn von Ryberg, beskikket) I tidligere instans er

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 5. september 2012 Sag 31/2011 (2. afdeling) Forenede Danske Motorejere som mandatar for Bente Haugaard-Christensen og Freddy Haugaard-Christensen (advokat Lennart Fogh)

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 25. august 2009 V 15 08 Cykelexperten v/henrik Dambo Nielsen (advokat Frank Iburg) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten v/advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0018063 (Niels Feilberg Jørgensen, Helle Bøjen Larsen, Thomas Grønkær) 5. november 2009 K E N D E L S E Saver Comfort ApS (advokat Ole Husum, Grenå) mod Region Midtjylland

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 K E N D E L S E Bakkely A/S (tidligere K. Fl. Jacobsen A/S) (advokat Erik Larsson,

Læs mere