Skoleforrumsmøde SL og NO deltager Bemærkninger til dagsordenen/ 2 min. Slut kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skoleforrumsmøde SL og NO deltager Bemærkninger til dagsordenen/ 2 min. Slut kl"

Transkript

1 SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Dato: Sagsbehandler Ref. skolebestyrelsesmøde nr. 4 Distriktsskoleleder Gitte Graatang Mandag d , kl VEST Forældrerepræsentanter: Birger Lund (BL), Sophie Lawaetz (SL), Esben Dal (ED), Mette Brandt (MB), Mia T. Wagner (MW), Nicolas Olsen (NO), Sandra Hansen (SH), Sanne Maaløe-Andersen (SM), Thomas Szathmari (TS) Elevrådsrepræsentanter: Amanda Kristiansen (AK), Sofia Zahir (SZ), Annabella P. Madsen (AM) Medarbejderrepræsentanter: Lærer Allan Rasmussen (AR), Lærer Jonas M. Holager (JM), Pædagog Maria R. Jørgensen (MJ) Politisk observatør Sussie Wandel (SW) Ledelse uden stemmeret: Distriktsskoleleder Gitte Graatang (GG) og Pædagogisk leder og souschef Claus Andersen (CA) Fraværende: Sussie Wandel, Esben Dal, Mette Brandt, Amanda Kristiansen Ordstyrer: MW Referent: CA Orientering (O), Drøftelse (D), Beslutning (B) 366. Referat fra sidste møde/ 3 min. Slut kl Pkt 363 medarbejderudtalelse rettes. Ønsker fra elevrådet. Forslag til hvordan der evt. arbejdes videre med ønsker fra Elevrådet, skal fremgå af referatet. Skoleforrumsmøde SL og NO deltager Bemærkninger til dagsordenen/ 2 min. Slut kl Nyt fra Elevrådet /(O)/10 min Slut kl Kantinen er drøftet Smadrekasse ønskes på Vest En tydelig økonomi til matriklerne. (to poster, en til hver matrikel foreslås) 369. Retningslinje mobiltelefon/(o)/ 10 min/gg Skolen har udarbejdet en retningslinje for brug af mobiltelefoner i skoletiden. Mobiler bruges forskelligt i undervisningen. MED (skolen) har udarbejdet retningslinjer for Lægges på forældreintra/skoleporten. mobiltelefonbenyttelse i skole/bfo-tiden. Retningslinjer er den måde, vi som medarbejdere håndterer tingene på i praksis en slags interne aftaler/regler. Dette er til jeres orientering, så I kender til vores

2 forretningsgange og så I kan se, hvordan vi bruger de principper på området, som SKB har vedtaget. Se bilag nedenfor. Slut kl Aula ved Kristine Kühn Hove Sporring, konsulent på indførsel af Aula / (O), (D) / 60 min / KS Slut kl Kristine Sporring præsenterede Aula Er it-teknisk bedre og samtidigt persondata sikkert. Samtykkeerklæring er nødvendigt at tage stilling til. Hvorfor, hvem og hvad kommunikerer vi om? trivsel, læring og samarbejde. Kontaktbogen er ikke længere tilgængelig. Fælles principper for Aula. Hvad synes SKB er vigtigt? - Vikaroplysninger - Opgaveafleveringer - God tid for ture ud af huset - Info om ny elev i klassen - Lektier - Nemmere adgang til andre forældre - at kunne se beskeden af andre (modtagerne) - Bogafleveringer og status - Doodle (invitationer) - Funktionalitet på sin mobil virker PAUSE 371. Evaluering af forældrerepræsentantmøde /(O), (D) / 20 min / SL Tilbagemelding fra mødet. Slut kl Status på medarbejderfravær/ (O), (D)/ 10 min /GG GG gennemgår medarbejderfraværets udvikling fra sidste år og dette år. Der var god ro og orden på mødet. Vest forældre udtrykte, at de oplever sig som den lille matrikel ifht Øst-matriklen. Klassedannelsen for 0. kl. Tages på et SKB møde senere. Fremadrettet kunne mødet indeholde Workshops med udviklende ideer. Rigtig mange forældre er usikre på, hvor de kan få informationer henne. Skolen ønsker disse møder også har fokus på det, der virker. GG gennemgik sygefraværet, som er faldende og det laveste i Skovvejens Skoles historie. Det skyldes flere faktorer bl.a. et fald i langtidssygdom.

3 Slut kl Værdigrundlag Brain storm og drøftelse af proces /(D),(B)/40 min/gg+sm SKB skal udfærdige skolens værdigrundlag. Det er en gammel opgave, som den gamle SKB besluttede at lade den nye SKB får indflydelse på. Skolen har udfærdiget/beskrevet skolens Bløde Mål, som beskriver skolens arbejde med disse. Værdigrundlag er normalt en beskrivelse af, Hvad skolen gerne vil kendes på /for. Neden for eksempler på værdigrundlag fra forskellige skoler (tilfældigt valgt) Slut kl Meddelelser /(O)/ 10 min a) Formand b) Andre medlemmer c) Distriktsskoleleder Slut kl Mange flotte hensigtserklæring. Hvordan kommer begreberne til udtryk? Skal give mening gennem dialog med personalet. SKB bør have ambitioner på skolens vegne. Proces ønskes med et højt visionsniveau. Eleverne bør deltage i processen. En fælles opstart på et SKB møde. Gerne længere tid. Procesplan fremlægges på kommende møde. Opstart som temamøde. AR, SM, SL og GG er nedsat som arbejdsgruppe, som laver oplæg til procesplan. Procesplanen besluttes på julemødet. -Orientering om kontaktforældremødet den (Bør flyttes til pga. Halloween.) -Vi har to personaler, som går på barsel. Vi har opslået stillingerne. Vigtig med kommunikation, når medarbejdere skal på barsel. -Kvalitetsrapporten er på trapperne og skal udarbejdes. -Indkøbsstoppet er annulleret, da vi har en bedre økonomi. Skolen investerer b.la. i møbler Punkter til næste møde(r) / (B)/ 5 min Slut kl Næste møde:1 times møde. Herefter julefrokost. Kortere skoledage. Skal vi søge om processen? Budget: faglokaler-renoveringspulje. Skal vi søge puljen? 375 Eventuelt /(O) / 5 min Slut kl Emner til kommende møder: Aldersgrænser ved film mv overholder? Værdigrundlag har Bløde Mål (skolens retningslinjer), men mangler det overordnede værdigrundlag, som SKB skal lave. Præsentation af / orientering om retningslinjer (interne arbejdsgange), som skole løbende udfærdiger. (Mobiltelefoner, cykelhjelme, urolige elever mv) Forretningsorden skal der ændres i den? Hvad har vi allerede af principper ved skolen?

4 Flytning mv af BFO-Øst Bilag 369 Skovvejens Skole Retningslinjer for anvendelse af mobiltelefoner Formålet med denne retningslinje er at understøtte eleverne læring, så undervisningen ikke forstyrres, og den enkelte elev kan føles sig tryg på skolens område. Smartphones og lignende devices (nedenfor kun beskrevet som mobiltelefoner) er en almindelig del af børn og unges hverdag og de indeholder funktioner, der kan være nyttige i skoletiden. Derfor kan de enkelte devices bruges i undervisningen, hvis personalet finder det formålstjenstligt. Det er således ikke forbudt at medbringe mobiltelefonen på skolens område, men det er personalet, der beslutter om den må bruges. Skolens personale kan beslutte, at der i enkelte klasser, årgange eller afdelinger herunder BFO laves regler om eksempelvis aflevering af mobiltelefoner ved skoledagens, undervisningens eller BFO-tidens start. I undervisningen skal mobiltelefonen altid være slukket og lagt væk, med mindre personalet har tilladt mobiltelefonen til undervisningsmæssige aktiviteter. Det er ikke tilladt at foretage billede, video- eller lydoptagelse af nogen på skolens områder uden personalets tilladelse. I forbindelse med ture og lejrskoler definerer personalet reglerne. Såfremt reglerne ikke følges, kan skolen inddrage den enkelte elevs mobiltelefonen resten af skoledagen. Skolen kan også beslutte, at den enkelte elev skal aflevere sin telefon den følgende dag ved skoledagens start. I gentagelsestilfælde indkaldes forældrene til møde om skolens regler. Retningslinjer for afdelingerne: Indskolingen Mobiltelefoner anvendes kun i undervisningen efter aftale med læreren. Har eleverne mobiltelefon med i skolen er det på forældrenes eget ansvar. Ekstraordinære individuelle aftaler i forhold til brug af mobiltelefoner i skoletiden, skal aftales med kontaktlærerne i klassen og på årgangen.

5 Mellemtrinnet Mål for anvendelse af mobiltelefoner på mellemtrinnet: Fredag har 3. årgang mulighed for at anvende mobiltelefonen til spil, der er apps. (Youtube er ikke tilladt samt internetsurfing med mindre der er en voksen til stede, som tager ansvar for indholdet) Vedtaget i MED Mobiltelefoner afleveres kl efter aftale med lærerne, hvorefter de bliver låst inde i et skab. Eller mobiltelefoner bliver liggende i elevernes tasker, og må kun anvendes i undervisningen efter aftale med læreren. Vi ønsker ligesom udskolingen, at elevernes mobiler bruges som et arbejdsredskab i skolen med henblik på læring og efter henstilling fra lærerne, når de finder det relevant i undervisningsøjemed. Vi ønsker at begrænse den anvendelse, der forstyrrer koncentration, nærvær og læring Vi vil undgå uhensigtsmæssig og/eller krænkende kommunikation til og om hinanden. Læreren bestemmer, hvornår eleven må bruge telefonen i undervisningen. Mobilerne bliver udleveret igen i god ro og orden efter endt skoledag. Udskolingen Mål for anvendelse af Mobiltelefoner i udskolingen Mobiltelefoner og andre elektroniske medier er redskaber, som vi ønsker at udnytte og bruge i undervisningen - med omtanke: Vi ønsker at anvende mobiltelefoners funktioner, når det er smart, effektivt og læringsunderstøttende Vi ønsker at begrænse den anvendelse, der forstyrrer koncentration, nærvær og læring Vi vil undgå uhensigtsmæssig og/eller krænkende kommunikation til og om hinanden. Når en time starter skal mobilen sættes på flymode. Læreren kan i perioder indsamle mobilerne i en kasse, som låses ind i timen Læreren bestemmer, hvornår eleven må bruge telefonen i undervisningen. BFOen: Mobiltelefonerne opbevares i skoletaskerne og kan efter aftale med pædagogerne (krydseren) anvendes til opkald. Bilag 373 TO EKS PÅ VÆRDIGRUNDLAG FRA ANDRE SKOLER.. Værdigrundlag Skolens værdigrundlag ligger til grund for alt det faglige arbejde på skolen. FAGLIGHED - ANERKENDELSE - GENSIDIG RESPEKT- ENGAGEMENT - NYSGERRIGHED Rungsted Skole giver det enkelte barn de bedste muligheder for udvikling og læring inden for rammerne af Folkeskoleloven og Hørsholm kommunes Skolepolitiske Perspektiv. Rungsted Skole arbejder ud fra den grundholdning, at tryghed, engagement og gensidig respekt imellem børn, forældre og medarbejdere er nødvendige forudsætninger for en optimal læring og udvikling.

6 Rungsted Skole prioriterer det enkelte barns faglige udbytte højt i alle undervisnings situationer og skaber helhed og sammenhæng i barnets hverdag samt sikrer de bedste rammer for, at barnet udvikler sig fagligt, personligt og kreativt. Rungsted Skole tilpasser hverdagen således, at børnene lærer at samarbejde og at udvise respekt og tolerance på tværs af kulturelle og sociale fællesskaber. Undervisningen tilrettelægges således, at det enkelte barn kan udnytte sine styrkesider optimalt, samtidig med at barnets følelse af selvværd og medansvar for egen læring og udvikling styrkes. Rungsted Skole sikrer et godt arbejdsmiljø for børn og voksne præget af medindflydelse og en åben og positiv kommunikation, ligesom skolen lægger vægt på et åbent, tillidsfuldt og gensidigt forpligtende skolehjemsamarbejde. Værdigrundlag for Hjallerup Skole og SFO en skole i trivsel en skole i vækst Værdigrundlaget består af nedenstående beskrivelse af værdierne, beskrivelse af værdiernes betydning for os og til slut en række handleplaner. Hjallerup skole vil gerne være en skole fyldt med livsglæde. Vi ønsker at både det lærende - og det legende miljø er positivt og varmt. Vi vil gerne være en skole, hvor samværet bygger på troværdighed, og hvor der er grobund for nære og varme kontakter mellem børnene indbyrdes og mellem børn og voksne -et sted med social forståelse og omsorg. Vores hensigt er at være en skole, hvor elevernes selvværd og handlekompetencer udvikles, hvor der er arbejdsglæde og engagement, og hvor den enkelte tager medansvar for sin egen læring og udvikling. Vi lægger op til et samarbejde, der er præget af dialog, åbenhed og gensidig tillid. Vi vil arbejde for at skolen er et rart sted at være for alle. Vi vil sikre et højt fagligt niveau, hvor kravene afpasses det enkelte barns resurser. Derfor lægger vi vægt på værdierne: tryghed, ansvarlighed, fællesskab og faglighed. Tryghed/ nærvær: Fordi det er en forudsætning for at modtage læring og udvikle sig socialt. Med tryghed mener vi: At børnene har tillid til de voksne, som omgiver dem At barnet føler sig accepteret og anerkendt, som den det er At børnene mødes af nærværende og empatiske voksne At børnenes dagligdag er forudsigelig, optimal og udfordrende struktureret At barnets selvtillid og selvværd styrkes gennem konstruktiv kritik Ansvarlighed: Fordi det er vigtigt, at børnene lærer at tage ansvar for deres handlinger og forstår konsekvensen heraf. Med ansvarlighed mener vi: At børnene er undervisningsparate, veludhvilede og mætte At børnene lærer at bidrage til fællesskabet At børnene lærer at tage aktiv del i egen udvikling og læring At børnene lærer at have respekt for andre At børnene lærer at have respekt for egne og andres ting At børnene lærer at tage konsekvensen af sine handlinger Fællesskab: Fordi det er vigtigt at børnene opøves i demokratiets spilleregler og lærer at respektere hinandens forskellighed.

7 Med fællesskab mener vi: At børnene lærer at respektere fælles værdier og holdninger At børnene er imødekommende og fordomsfri At børnene er en del af en gruppe med det ansvar og de pligter det kræver At børnene lærer at lære sammen med andre At børnene lærer at være sammen på ligeværdig vis At børnene oplever venskaber Faglighed: Fordi faglige kompetencer giver selvværd, og fordi kompetente mennesker er vigtige for nutidens samfund. Med faglighed mener vi: At vi tager udgangspunkt i det enkelte barns styrker og resurser. At alle børn har ret til og behov for at møde faglige krav afpasset efter deres evner og interesser At det enkelte barn får relevante udfordringer At det enkelte barn får ro og tid til fordybelse At vi skaber et motiverende læringsmiljø, der tager hensyn til forskellige måder at lære på At vi stimulerer børnenes nysgerrighed og lyst til at lære

Ref skolebestyrelsesmøde nr

Ref skolebestyrelsesmøde nr SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Dato: 0310.18 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Ref skolebestyrelsesmøde nr. 3 Gitte Graatang 2018-19 Onsdag d. 03.10.18, kl. 18.00-21.00 Forældrerepræsentanter:

Læs mere

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Skovvejens Skole

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Skovvejens Skole SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Dato: 28.06.18 Sagsbehandler Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 1 Distriktsskoleleder Gitte Graatang 2018-19 Tirsdag d. 14.08.18, kl. 18.00-20.45 Forældrerepræsentanter:

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde nr Mandag d , kl

Referat skolebestyrelsesmøde nr Mandag d , kl SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Referat skolebestyrelsesmøde nr. 6 2017-18 Mandag d. 05.02.18, kl. 18.00-21.00 Dato: 31.1.18 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte Graatang Morten Smistrup,

Læs mere

Ref. Skolebestyrelsesmøde nr Onsdag d , kl VEST

Ref. Skolebestyrelsesmøde nr Onsdag d , kl VEST SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Ref. Skolebestyrelsesmøde nr. 7 2017-18 Onsdag d. 21.03.18, kl. 18.00-21.15 VEST Dato: 5.3.18 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte Graatang Morten Smistrup,

Læs mere

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Torsdag d , kl Personalerummet ØST

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Torsdag d , kl Personalerummet ØST SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 7 2016-17 Torsdag d. 16.03.17, kl. 18.00-21.00 Personalerummet ØST Dato: 16.3.17.2017 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte

Læs mere

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Tirsdag d , kl Personalerummet ØST

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Tirsdag d , kl Personalerummet ØST SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 6 2016-17 Tirsdag d. 21.02.17, kl. 18.00-21.00 Personalerummet ØST Dato: 21.2.2017 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte

Læs mere

Ledelse uden stemmeret: Distriktsskoleleder Gitte Graatang og Pædagogisk leder og souschef Claus Andersen

Ledelse uden stemmeret: Distriktsskoleleder Gitte Graatang og Pædagogisk leder og souschef Claus Andersen SKOLE & INSTITUTIONER Skovvejens Skole Dagsorden/Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 3 2016-17 Tirsdag d. 27.10.16, kl. 18.00-21.00 I Mødelokale Øst (Kontoret) Det tilstræbes, at der kun dagsordenssættes

Læs mere

Referat Ekstraordinært Skolebestyrelsesmøde nr. 4 A Mandag d , kl Kontoret Øst

Referat Ekstraordinært Skolebestyrelsesmøde nr. 4 A Mandag d , kl Kontoret Øst SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Referat Ekstraordinært Skolebestyrelsesmøde nr. 4 A Mandag d. 09.01.17, kl. 18.00-19.30 Kontoret Øst Dato: 13.12. 2016710.1.17 Sagsbehandler Distriktsskoleleder

Læs mere

Referat fra Skolebestyrelsesmøde nr Mandag d , kl

Referat fra Skolebestyrelsesmøde nr Mandag d , kl SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Referat fra Skolebestyrelsesmøde nr. 5 2017-18 Mandag d. 18.12.17, kl. 18.00-21.00 Dato: 13.12.2017 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte Graatang Morten

Læs mere

Forældremøder & Forældresamtaler

Forældremøder & Forældresamtaler Forældremøder & Forældresamtaler Skovvejens Skole 2015 FORORD Skovvejens Skole er en skole, der er fusioneret af to gamle skoler Egebjergsskolen og Højagerskolen i august 2015 og er blevet til Skovvejens

Læs mere

Nordvestskolens værdigrundlag

Nordvestskolens værdigrundlag Nordvestskolens værdigrundlag Forord: Skolens værdigrundlag er Nordvestskolens fundament. Nordvestskolen vil grundlæggende gøre eleverne livsduelige ved at være en udviklingsorienteret skole, der lægger

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde nr SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole

Referat fra skolebestyrelsesmøde nr SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Dato: 050918 Sagsbehandler Referat fra skolebestyrelsesmøde nr. 2 Distriktsskoleleder Gitte Graatang 2018-19 Onsdag d. 05.09.18, kl. 18.00-20.30 Vest Forældrerepræsentanter:

Læs mere

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Faglighed og fællesskab Velkommen til Hellebækskolen Det er med stor glæde, at vi byder jer forældre og elever velkommen på

Læs mere

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev

Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Herlev Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Telefon 44 52 70 00 Telefax 44 91 06 33 Direkte telefon 44 52 55 28 Værdigrundlag for udvikling af skolerne i Herlev Dato Journal nr. 15.3.04 17.01.10P22 Visionen

Læs mere

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole

Antimobbestrategi. Skovvejens Skole Antimobbestrategi Skovvejens Skole 2017 FORORD Skovvejens Skole har i løbet af skoleåret 2016-17 uarbejdet denne antimobbestrategi. Skolens lærere og pædagoger har arbejdet struktureret med opgaven og

Læs mere

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg

VESTBJERG SKOLE Bakmøllevej 280, 9380 Vestbjerg Princip om samarbejde mellem skole og hjem PRINCIPPET: I henhold til folkeskoleloven forventes et tæt og konstruktivt samarbejde mellem skole og hjem. Et samarbejde, der er præget af dialog, medansvar,

Læs mere

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014.

Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Mål- og Indholdsbeskrivelse Næsbjerg SFO. Varde Kommune 2014. Indledning Næsbjerg SFO er en del af Næsbjerg Skole, som ligger i Varde Kommune. Vi er en SFO som i øjeblikket har 57 børn og 5 voksne tilknyttet.

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole 1 I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles daværende ledelse og bestyrelse et omfattende arbejde med en vision og et fælles grundlag for skolens virke. Man ønskede

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Bløde Mål. Skovvejens Skole. Mål for elevernes alsidige, sociale og personlige udvikling

Bløde Mål. Skovvejens Skole. Mål for elevernes alsidige, sociale og personlige udvikling Bløde Mål Mål for elevernes alsidige, sociale og personlige udvikling Skovvejens Skole 2016 Ansvar Empati Samarbejdsevne Selvkontrol Fantasi & Udfoldelse Inkluderende & Sociale 2 FORORD I forældre kender

Læs mere

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt og udviklende for både børn og voksne

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt og udviklende for både børn og voksne Børnehuset Petra Værdigrundlag I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt og udviklende for både børn og voksne Værdigrundlag Dette værdigrundlag er kernen i vores samarbejde, pædagogikken og

Læs mere

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Onsdag d , kl Personalerummet Vest

Referat Skolebestyrelsesmøde nr Onsdag d , kl Personalerummet Vest SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Referat Skolebestyrelsesmøde nr. 5 2016-17 Onsdag d. 18.01.17, kl. 18.00-21.00 Personalerummet Vest Dato: 12.1.2017 Sagsbehandler Distriktsskoleleder Gitte

Læs mere

En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. En god skole er en skole, hvor den enkelte elev er: Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION En god skole

Læs mere

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015

Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 BORUP SKOLES VÆRDIGRUNDLAG OG VISION Vedtaget i skolebestyrelsen marts 2015 FÆLLESSKABET ER I CENTRUM PÅ BORUP SKOLE For det enkelte barn og den enkelte voksne tillægges det stor værdi, at indgå i forpligtende

Læs mere

Gennemgang af niveauer for beslutninger. Gruppeopgave. Opsummering, evaluering og afslutning

Gennemgang af niveauer for beslutninger. Gruppeopgave. Opsummering, evaluering og afslutning Gennemgang af niveauer for beslutninger - Værdier (JL) - - Principper og retningslinjer (JJ) - - Mål og rammer samt aftaler (NK) - Gruppeopgave - Fra en regel til en aftale - Opsummering, evaluering og

Læs mere

Specialklasserne på Beder Skole

Specialklasserne på Beder Skole Specialklasserne på Beder Skole Det vigtige er ikke det vi er men det vi godt kunne være kan være ikke kan være endnu men kan og skal blive engang være engang Inger Christensen. Det Beder skoles værdigrundlag

Læs mere

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1

SFO og SFO-klub bidrager som en aktiv medspiller til opfyldelse af folkeskolens og skolereformens hensigt og formål. 1 Indledning I Halsnæs er SFO og SFO-klub en fuldt integreret del af folkeskolen. Det betyder i det daglige arbejde, at lærere og det pædagogiske personale ud fra hver deres faglige baggrund har et fælles

Læs mere

Engstrandskolens værdigrundlag

Engstrandskolens værdigrundlag Engstrandskolens værdigrundlag Folderen er udarbejdet af Skolebestyrelsen Pædagogisk Råd samt skolens ledelse i foråret 2009 2 Indhold Indledning s.4 Fællesskab, sundhed og trivsel s.5 Faglighed s.8 Ansvarsbevidsthed

Læs mere

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole

Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Forventningsbrev for Vanløse Privatskole Skolens grundholdninger Vanløse Privatskole er en mindre, lokal skole med et overskueligt skolemiljø. Skolens og skolefritidsordningens pædagogiske virksomhed bygger

Læs mere

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde.

Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. Målet er, at den enkelte elev skal befinde sig lige midt i de 3 cirklers fællesmængde. FAGLIG INKLUSION SOCIAL INKLUSION FYSISK INKLUSION 2 En god skole er derfor en fællesopgave, der løses i et tæt og

Læs mere

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag

Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolen Lundergårdskolens værdigrundlag Lundergårdskolens værdigrundlag. Skolens værdigrundlag fungerer som pædagogisk fundament for skolens virke. Værdigrundlaget er blevet til i et tæt og konstruktivt

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO- og SFO-klub i Halsnæs Kommune Børn, Unge og Læring - december 2018 Indhold Indledning 3 Formål 3 Struktur og rammer for SFO og SFO-klub 3 SFO og SFO-klub og Børne-

Læs mere

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne

Børnehuset Petra. Værdigrundlag. I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Børnehuset Petra Værdigrundlag I Børnehuset Petra skal der være sjovt, meningsfuldt, lærerigt og udviklende for både børn og voksne Værdigrundlag Dette værdigrundlag er kernen i vores samarbejde, pædagogikken

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor

Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Formøde kl. 18.30 på Hans Jørgens kontor for de forældrevalgte repræsentanter. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Læs mere

Hyllehøjskolens codex /2017

Hyllehøjskolens codex /2017 Hyllehøjskolens codex 1 2016/2017 - en plan for hvordan vi arbejder frem mod det bedst mulige lærings - og arbejdsmiljø Formål med handleplanen Skolebestyrelsen, forældrerådene, ledelsen og medarbejderne

Læs mere

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen

Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Antimobbestrategi for Lindebjergskolen Lindebjergskolen har som ambition at alle skal opleve tryg og fælles læring i deres hverdag. Trygge og tolerante fællesskaber er det bedste middel mod mobning, og

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest

SE MIG! jeg er på vej. Skoledistrikt Vest. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest SE MIG! jeg er på vej Skoledistrikt Vest En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Vest Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole. De er spændte

Læs mere

VÆRDIER FOR MANGFOLDIG FAGLIGHED OG KREATIVITET & FÆLLESSKAB MED ANERKENDENDE RELATIONER FORSIDEN ESPERGÆRDE SKOLE VÆRDIER MÅLSÆTNINGER PROCES

VÆRDIER FOR MANGFOLDIG FAGLIGHED OG KREATIVITET & FÆLLESSKAB MED ANERKENDENDE RELATIONER FORSIDEN ESPERGÆRDE SKOLE VÆRDIER MÅLSÆTNINGER PROCES FOR ESPERGÆRDE SKOLE & FOR ESPERGÆRDE SKOLE På Espergærde Skole giver vore mangeartede kompetencer mulighed for, at vi prioriterer nytænkning, idérigdom og kreative metoder i alle fag og funktioner samt

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 1 Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år i Rudersdal Kommune, og den supplerer lovbestemmelser, delpolitikker og strategier

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 1a Ekstraordinært møde Tirsdag d , kl ca Personalerummet ØST

Skolebestyrelsesmøde nr. 1a Ekstraordinært møde Tirsdag d , kl ca Personalerummet ØST SKOLE, INSTITUTIONER & KULTUR Skovvejens Skole Skolebestyrelsesmøde nr. 1a Ekstraordinært møde 2017-18 Tirsdag d. 5.09.17, kl. 17.00- ca. 18.00 Personalerummet ØST Dato: 31.8..2017 Sagsbehandler Distriktsskoleleder

Læs mere

Strategi for alle børn og unges læring, udvikling og trivsel

Strategi for alle børn og unges læring, udvikling og trivsel Strategi for alle børn og unges læring, udvikling og trivsel Strategiens tre kerneområder Læring Udvikling Trivsel Børn og unges alsidige og personlige udvikling Strategi for alle børn og unges læring,

Læs mere

Antimobbestrategi Gedved Skole

Antimobbestrategi Gedved Skole Antimobbestrategi Gedved Skole Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi ønsker at vedblive et miljø, hvor man kan udvikle sig, som er præget af tryghed, respekt, omsorg tolerance. Vores antimobbestrategi

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder

Indholdsfortegnelse. Værdigrundlagets opbygning. Den sociale kompetence. Faglighed. Forskellighed. Samarbejde. Læsø Skoles indsatsområder Indholdsfortegnelse Værdigrundlagets opbygning Den sociale kompetence Faglighed Forskellighed Samarbejde Læsø Skoles indsatsområder Værdigrundlagets opbygning Skolens værdigrundlag er det pædagogiske fundament

Læs mere

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen

Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Værdiregelsæt for Sønderbroskolen Sønderbroskolens værdiregelsæt har til formål at beskrive hvilke fælles værdier og grundlag, som vi ønsker, skal være en del af vores daglige virke. Værdiregelsættet og

Læs mere

Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO.

Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO. Det pædagogiske arbejdsgrundlag for Strandskolens SFO. Arbejdsgrundlaget består af fem afsnit: Indledning, Leg og venskaber, Indflydelse, rammer og regler, Medarbejdernes betydning/rolle og Forældresamarbejde

Læs mere

Her indsættes et billede af SFO-børn. Kommunal ramme for mål- og indholdsbeskrivelser i SFO

Her indsættes et billede af SFO-børn. Kommunal ramme for mål- og indholdsbeskrivelser i SFO Her indsættes et billede af SFO-børn Kommunal ramme for mål- og indholdsbeskrivelser i SFO Forord af Pernille Schnoor, formand for Børne- og Skoleudvalget 2 Ινδλεδνινγ Kommunalbestyrelsen blev pr. 1. august

Læs mere

Brande, 2012 november

Brande, 2012 november Brande, 2012 november TRIVELSESPOLITIK FOR PRÆSTELUNDSKOLEN Værdigrundlag Præstelundskolen vil kendetegnes som en anerkendende skole hvor alle børn og unge er en del af et fællesskab i et inkluderende

Læs mere

1. Princip om skolen som et fælles projekt

1. Princip om skolen som et fælles projekt 1. Princip om skolen som et fælles projekt Alle elever, lærer og forældre deltager aktivt i at gøre skolen til et fælles projekt for at understøtte at alle elever trives og føler sig som en vigtig del

Læs mere

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være:

Glamsbjergskolen sammen om at lære. Det betyder, at vi vil være: Glamsbjergskolen sammen om at lære Med udgangspunkt i folkeskoleloven og de overordnede visioner der gælder for Assens Kommune ønsker vi at give vores elever de bedst mulige forudsætninger for at klare

Læs mere

Principper for brug af digitale enheder i skoletiden for elever på Lyngholmskolen

Principper for brug af digitale enheder i skoletiden for elever på Lyngholmskolen Principper for brug af digitale enheder i skoletiden for elever på Lyngholmskolen 2019 Formål Lyngholmskolen har til formål, at skabe et læringsmiljø hvor mobiltelefoner og digitale medier ses som naturlige

Læs mere

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd

SE MIG! ...jeg er på vej i skole. En god skolestart. Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd SE MIG!...jeg er på vej i skole En god skolestart Et barn og et samarbejde, der vokser i Skoledistrikt Syd Kære forældre! Det er en stor dag for alle børn, når de skal starte i skole de er spændte på,

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE

VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Side 2 VELKOMMEN TIL ÅLHOLM SKOLE Børn er forskellige og de skal udfordres på forskellig måde. Det gør vi i s indskoling. Her er plads til alle, både når det gælder læring, og når det handler om at have

Læs mere

Sunde og glade børn lærer bedre

Sunde og glade børn lærer bedre Sunde og glade børn lærer bedre Hvorfor og hvordan? Hvad er En Børneby er en samling af alle pasnings- og skoletilbud for børn fra 0-12 år. I Ørsted er det dagplejen, børnehaven Skovsprutten og Rougsøskolen

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Indholdsfortegnelse over skolens værdigrundlag

Indholdsfortegnelse over skolens værdigrundlag Indholdsfortegnelse over skolens værdigrundlag Indholdsfortegnelse.1 Værdiggrundlaget i overskrifter..2 Grundtvig-Kold.3 Læringsstile.3 IT.4 Motion.5 Tidlig sprogindlæring 5 Natur og Teknik 6 Helhedsskole...6

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Bilag 4 Børn og unge i trivsel

Bilag 4 Børn og unge i trivsel Bilag 4 Børn og unge i trivsel Det tætte samarbejde vil give både elever, forældre, lærere og pædagoger en oplevelse af, at indskolingen fungerer som en helhed. Det vil signalere et fælles værdigrundlag,

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse. Dronninggårdskolens SFO/SFK

Mål- og indholdsbeskrivelse. Dronninggårdskolens SFO/SFK Mål- og indholdsbeskrivelse Dronninggårdskolens SFO/SFK 2018/2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 SFO/SFK på Dronninggårdskolen... 2 Mål- og indholdsbeskrivelse... 3 Kommunens børne- og ungepolitik...

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Utterslev Skole. Skolebestyrelsen Referat. Tid: Kl Dato: Tirsdag d. 25. april Mødeindkaldelse. Mødelokale ved kantinen

Utterslev Skole. Skolebestyrelsen Referat. Tid: Kl Dato: Tirsdag d. 25. april Mødeindkaldelse. Mødelokale ved kantinen Utterslev Skole Skolebestyrelsen Referat Mødeindkaldelse Mødested Dato: Tirsdag d. 25. april 2017 Mødelokale ved kantinen Tid: Kl. 17.00 20.00 Medbring Deltagere: Fraværende Mødeleder Ordstyrer Referent

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet:

BIKVA. opsamling fra fokusgruppeinterview. Tusind tak for jeres deltagelse. Andet: Andet: Sociale medier i undervisningen fra hvornår? Evt. allerede fra 3. klasse. Computere med fra hvornår? Og hvad må de bruges til? Spilleregler. Kan skolen være en større debattør i Silkeborgs kulturliv?

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset

Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Værdigrundlag for Korsager Skole og Frithuset Hos os er det værdifuldt at opleve: Ligeværd og dialog Arbejdsglæde Samarbejde Tillid Succes Engagement Hvor ser vi værdierne! Ligeværd og dialog oplever vi,

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole

Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Mål- og indholdsbeskrivelser SFO Kongevejens Skole Pædagogiske vision. Vi ønsker at udfordre børnene. Vi vil stimulere og støtte børnenes læring, dvs. deres tilegnelse af kundskaber, færdigheder og musisk/kreative

Læs mere

Beders Skoles værdier og værdigrundlag

Beders Skoles værdier og værdigrundlag Beders Skoles værdier og værdigrundlag Udvikling, læring, trivsel, engagement og forpligtende fællesskaber Vi skaber rammer så børn og unge kan udvikle sig med henblik på at være fagligt og socialt kompetente,

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen

Mål og indholdsbeskrivelse. Grejsdal skoles SFO. SFO en er en integreret del af skolen Mål og indholdsbeskrivelse Grejsdal skoles SFO SFO en er en integreret del af skolen 1. SFO, Grejsdal Skoles pædagogiske grundlag en vedvarende proces! Som grundlag for dette arbejde har vi formuleret

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

Klubbens Årsplan 2017/2018

Klubbens Årsplan 2017/2018 Klubbens Årsplan 2017/2018 Præsentation af klubben Telefon.: 27 20 71 77 Mail til kontoret: Mail@nfs.kk.dk Skolens hjemmeside: Http://nfs.skoleporten.dk/sp OVERSIGT: Status Normering Personale Pædagogisk

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 18. november fra kl. 18.30 20.00 Programmet for aftenen: 1. Næstformand i skolebestyrelsen Susanne Grunkin byder velkommen 2. Skoleleder Kirsten Kryger giver

Læs mere

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV

Vestervangsskolen Nålemagervej Randers NV Dagsorden: Dato: 23-01-2018 Kl.: 19.00-21.30 Fraværende: Lise-Lotte Mødeleder: Michael Referent: Annika Emne og ansvarlig Hvad skal vi udrette? Proces Tid Konklusioner/bemærkninger 1. Godkendelse af dagsorden:

Læs mere

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf

HUMLEBÆK SKOLE. Skole-hjemsamarbejde. Humlebæk Skole - Gl. Strandvej Humlebæk - tlf HUMLEBÆK SKOLE Skole-hjemsamarbejde Hvad kan I forvente jer af skolen? Hvad forventer vi af jer? I som forældre ønsker det bedste for jeres barn, og vi som fagfolk ønsker at give jeres barn den bedst tænkelige

Læs mere

BAKKESKOLEN. Mission Vision Værdier. Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden

BAKKESKOLEN. Mission Vision Værdier. Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden BAKKESKOLEN Mission Vision Værdier Bakkeskolen åbner verden for børn og unge, så de kan åbne sig for verden Bakkeskolen, Skolevej 2, 8362 Hørning, Skanderborg Kommune www.bakkesko.dk Forord Bakkeskolen

Læs mere

Adfærd. Selvværd. Hvordan handler jeg i dagligdagen på Funder Skole for at styrke selvværd overfor barnet/kollegaen/forældrene?

Adfærd. Selvværd. Hvordan handler jeg i dagligdagen på Funder Skole for at styrke selvværd overfor barnet/kollegaen/forældrene? Hvad forstår vi ved selvværd på Funder Skole? Hvordan handler jeg i dagligdagen på Funder Skole for at styrke selvværd overfor barnet/kollegaen/forældrene? Selvværd Et menneske med selvværd - har lyst

Læs mere

Værdigrundlag Ishøj Skole

Værdigrundlag Ishøj Skole Værdigrundlag Ishøj Skole Ishøj Skole er skolen for alle, præget af åbenhed, gensidig tillid og respekt for hinanden. Vi ønsker, at alle til stadighed skal være i en proces, der er kendetegnet ved videns-

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE. Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/ kl Skolebestyrelsesmøde onsdag d. 28/11 2016 kl. 17.30 20.30. Deltagere: Hanne Arboe Brøndum, Mette Gudman Henriksen, Uffe Jankvist, Thomas U. Stilling, Thorleif Frøkjær, Karen Asholt Pedersen, Emilie Sewerin

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

MUNKEBO SKOLES VÆRDIGRUNDLAG

MUNKEBO SKOLES VÆRDIGRUNDLAG VÆRDIGRUNDLAG 1 MUNKEBO SKOLES VÆRDIGRUNDLAG Vi vokser og udvikler os sammen! Folkeskolen er for alle et fællesskab med plads til forskellighed og mangfoldighed. På Munkebo Skole ønsker vi, at du kan se

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige.

Skolens drift gennemføres på grundlag af skolepenge fra eleverne og ved tilskud fra det offentlige. Skolens værdigrundlag Revideret af skolens bestyrelse 18.11.06 Skolens formålsparagraf - det aktuelle formål. Skolens formål er at drive en privat grundskole med tilhørende 10. klasse samt børnehaveklasse

Læs mere

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole

Antimobbestrategi. Ganløse Skole og Slagslunde Skole Antimobbestrategi Ganløse Skole og Slagslunde Skole 1 Formål 3 Begreber 4 Forebyggende 5 Indgribende 7 Når mobning er en realitet handleplan 8 2 Formål Vi accepterer ikke mobning på vores skole. Vi vil

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Ikast Østre. Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater.

Ikast Østre. Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater. GAMEPLAN Ikast Østre "Teams, der ror samme vej, vinder oftere Arne Nielsson Gameplan er en visuel metode til kreativt at komme fra ideer til resultater. Med Gameplan får vi en fælles opfattelse af aktiviteter,

Læs mere

MÅL OG INDHOLDSBESKRIVELSE I SFO PÅ LUNDERGÅRDSKOLEN Skoleåret 16/17

MÅL OG INDHOLDSBESKRIVELSE I SFO PÅ LUNDERGÅRDSKOLEN Skoleåret 16/17 MÅL OG INDHOLDSBESKRIVELSE I SFO PÅ LUNDERGÅRDSKOLEN Skoleåret 16/17 Fakta boks om Lundergårdskolen og SFO Lundergårdskolen er en del af Nordvest skoledistrikt(bjergby og Højene) Lundergårdskolen er en

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Mål for SFO. Overordnede mål for 6-10 årige børn i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerland skal have et godt børneliv

Mål for SFO. Overordnede mål for 6-10 årige børn i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerland skal have et godt børneliv Mål for SFO Overordnede mål for 6-10 årige børn i Vesthimmerlands Kommune Alle børn i Vesthimmerland skal have et godt børneliv 1 2 Børnesyn Overordnede Mål for Dagtilbud/Landsbyordninger/ Skolefritidsordninger

Læs mere

Høringssvar. Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år, dagtilbud, skoler og klubber. Gældende for

Høringssvar. Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år, dagtilbud, skoler og klubber. Gældende for DIGITALISERINGSSEKRETARIATET Dato: 26. juli 2018 Tlf. dir.: 25353715 E-mail: jbd@balk.dk Kontakt: Jette Brøndum Sagsid: 17.00.00-P00-1-14 Høringssvar Høringssvar vedr. Digitaliseringsstrategi 0 18 år,

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Fælles - om en god skolestart

Fælles - om en god skolestart Fælles - om en god skolestart 1 Indledning Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Der ud over henvender pjecen sig også til

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer De overordnede mål er, at den pædagogiske

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole

Grundlag. for arbejdet. Buddinge Skole Grundlag for arbejdet på Buddinge Skole I august 2004 iværksatte Buddinge Skoles ledelse og bestyrelse arbejdet med skolens vision. Udgangspunktet var udviklingen af en skole, som alle kan være glade for

Læs mere

Issø-skolens værdiregelsæt

Issø-skolens værdiregelsæt Issø-skolens værdiregelsæt Indhold: Værdier s. 1 3 Den gode - elev, underviser, ledelse, hjem skaber den gode undervisning s. 4 Ordensregler s. 5 Trivselsplan s. 5 7 Handleplan ved konflikter og mobning

Læs mere