Samlet for TMU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet for TMU"

Transkript

1 Tekniske rettelser BUDGET Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm Økonomi- og Planudvalget Afregning for brug af Serviceplatformen A Byggesagsgebyrer A Tinglysningsafgifter på lån til ejendomsskat A Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark A Fortsættelse af DUBU kontrakt A Borgmesterpensioner A Produktivitetsforbedringer, rest fra Budget 2016 A Afdækning af risici på det specialiserede socialområde A Østsjællands Beredskab P Budgetsikkerhed vedr. skoler og dagtilbud A Mellemkommunale betalinger, salg af plejepladser mv. A Samlet for ØPU Teknik- og Miljøudvalget Drifts Tejstgården P Aflastningsboliger på Hedebo, løbende vedligeholdelse A Lukning/salg af daginstitutioner A Håndværkerbyen 60, til forbrug og alarm A Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) P LED Belysning A Tilpasning af kontrakter A Nedlæggelse af Flex trafik P Afledt drift af pavilloner til flygtninge A Samlet for TMU Børne- og Ungeudvalget Brugerportal i dagtilbud og skoler A Camp True North P Digitale lærermidler i folkeskolen A Integrationspædagog i dagtilbud og SFO P Studerende i dagtilbud og SFO A Syge- og hjemmeundervisning A Skolekort A Pædagogstuderende A Stigende lønforbrug ved ansættelse af ny skoleleder A Inklusion i børnehøjde A

2 Tekniske rettelser BUDGET Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm Ressourcetildeling til skolernes tosprgsindsats A Ordblindecentret A Flygtning, unge år A Tilskud til privat pasning ( 80) A Havana Bungalow P Samlet for BUU Kultur- og Fritidsudvalget B-info Consulting - Greve Bibliotek A Bødeindtægter - Greve Bibliotek A Huslejetab - Greve Idræts og Fritids Center P Samlet for KFU Social- og Sundhedsudvalget Botilbuddet Vangeleddet P KMD Care, Omsorgssystem A Mellemkommunale udgifter A Sundheds It A Opsigelse af aftale om rengøringsartikler P Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsnet A Samlet for SSU Vækst- og Beskæftigelsesudvalget Lægeerklæringer, sundhedsfaglig koordinator og klinisk enhed A Team Succes A I kr priser + = merindtægt/mindreudgift, - = merudgift/mindreindtægt 0 Samlet for VBU Samlet for alle udvalg BUDGETOPLÆG

3 sforslag til Afregning for brug af Serviceplatformen Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Staben for HR, Udvikling & It Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Afregning for brug af Serviceplatformen I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Serviceplatformen er en it-løsning i form af en såkaldt integrationsplatform, som drives af Kombit, der har til formål at samle grunddata som for eksempel CPR, CVR og BBR data og stille disse data til rådighed for kommunernes fagsystemer. Kommunerne afregnes for deres dataforbrug efter en buffet-model, hvilket vil sige en takst pr. indbygger. Da kommunernes dataforbrug er stigende og forventes at stige yderligere som følge af tilkobling af flere systemer stiger prisen pr. indbygger fra 0,5 kr. i 2016 til 2,15 kr. i Hidtil er udgiften blevet finansieret ved mindreforbrug på andre it-løsninger. Prisstigningen kan dog ikke rummes herunder.

4 sforslag til Byggesagsgebyr Økonomi & Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Byggesagsgebyr I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Mindreindtægten sker som konsekvens af ændrede regler for opkrævning af byggesagsgebyrer. I 2014 var der faste gebyrer pr. type byggesag, hvilket blev ændret i 2015 til gebyr efter medgået tid. I 2015 blev der ikke opkrævet gebyr for simple konstruktioner som garager og carporte mv. Budgettet har ikke været tilrettet disse ændrede forudsætninger. Målgruppe Borgere og virksomheder. Fordele og ulemper Det er billigere for borgere og virksomheder at få byggetilladelse. Jo bedre ansøgning, der er indsendt, jo mindre tid skal der bruges på en tilladelse, og jo billigere bliver byggetilladelsen. Afledte konsekvenser Ovenstående. Økonomi og tidsplan Gebyrberegningsmodel er lovbunden og blev indført i 2015.

5 sforslag til Tinglysningsafgifter på lån til ejendomsskat Økonomi- & Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tinglysningsafgifter på lån til ejendomsskat I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget På konti til tinglysningsafgifter af skadesløsbreve var der i 2015 et merforbrug på 0,925 mio. kr. Der forventes et lignende merforbrug i Merforbruget for 2016 indgår i Budgetopfølgning 1/2016. I henhold til lov om lån til betaling af ejendomsskatter er kommunen forpligtiget til at tilbyde borgerne mulighed for at indefryse" ejendomsskatten, hvis vedkommende er fyldt 65 år og/eller modtager af social pension og/eller modtager efterløn eller delpension. Præmisserne for låneordningen var særligt fordelagtig i , hvorfor kommunerne generelt opleverede en stor stigning i antallet af borgere, der ønskede at benytte muligheden. Den aktuelle stigningen i udgifter til tinglysningsafgifter vedrører primært lån optaget i denne periode, som (afhængig af optagelsestidspunktet og udviklingen i den offentlige egendomsvurdering) udløber i 2015 og 4-5 år frem. I forbindelse med fornyelse af disse lån opkræves ny tinglysningsafgift. Selvom lånene nu er mindre attraktive end tidligere, tyder forbruget i 2016 på, at størstedelen af lånene vil blive fornyet. Med dette forslag reguleres tet med 0,975 mio. kr. i og med 0,487 mio. kr. i 2020.

6 sforslag til Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark I alt Korrigeret Budget ,8 Budget ,9 Budget ,9 Budget ,9 Bestyrelsen for Udbetaling Danmark vedtog den 11. december 2015 tet og det endelige administrationsbidrag for kommunerne i Greve Kommunes samlede bidrag beløber sig i 2016 til ca. 7,271 mio. kr., hvilket svarer til 0,125 mio. kr. mere end der er afsat i tet. Der er søgt en tillægsbevilling ved Budgetopfølgning 1/2016 til dækning af merforbruget. Med dette forslag opreguleres tet for Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark for 2017 og frem med 0,128 mio. kr., svarende til den forventede merudgift i 2016 fremskrevet til 2017-priser.

7 sforslag til Fortsættelse af DUBU kontrakt Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.01 Administration Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Fortsættelse af DUBU kontrakt I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Kombit har i juni 2016 fremsendt materiale omkring genudbud af DUBU kontrakt. Kombit varetager kommunernes interesse i forhandlinger af større kommunale IT løsninger. DUBU er et sags- og dokumentationssystem, som KL og regeringen anbefaler kommunerne bruger på det specialiserede børneområde. Greve Kommune er tilsluttet systemet. Alle kommuner skal være tilsluttet et sags- og dokumentationssystem. I kontraktforlængelsen vil der for Greve Kommunes vedkommende indgå en prisstigning på kr. årligt, så den samlede årlige udgift ved indbyggere á 10,50 kr. vil være kr. Der er i denne pris indregnet til udvikling af resultatdokumentation og sagsbehandling af børn og unge med funktionsnedsættelse. Desuden er der afsat penge til fortsat videreudvikling og forbedring af løsningen, og der vil således også være midler til at sikre, at DUBU fortsat er lovmedholdeligt. I Kombits forretningesmodel er afskrivningsperioden som udgangspunkt 8 år, hvilket skulle sikre en stabil pris og en garanti for, at kommunerne oplever kontinuitet i brugen af løsningen.tilslutningsprisen er baseret på et tilslutningsgrundlag med 2,5 mio. borgere. Afviger tilslutningsgrundlaget væsentligt vil prisen også ændre sig, men prisen kan ikke stige væsentligt uden kommunernes samtykke.

8 sforslag til Borgmesterpensioner Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.02 Byråd, kommissioner og valg Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Borgmesterpensioner I alt Korrigeret Budget ,3 Budget ,3 Budget ,3 Budget ,3 På konti til dækning af pension til Borgmesterpensioner var der i 2015 i merforbrug på ca. 0,090 mio. kr. grundet tilgang i personkredsen, der modtager borgmesterpension. Der forventes et lignende merforbrug i 2016 og frem. Merforbruget for 2016 er rejst ved Budgetopfølgning 1/2016. Med dette forslag opreguleres tet til borgmesterpensioner for 2017 og frem med 0,092 mio. kr., svarende til den forventede merudgift for 2016 fremskrevet til 2017-priser.

9 sforslag til Østsjællands Beredskab Økonomi- og Planudvalget Budgetområde: 1.03 Tværgående områder Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Østsjællands Beredskab I alt Korrigeret Budget ,8 Budget ,3 Budget Budget Jf. sag blev det besluttet, at udfordringen vedrørende udbetaling af Greve Kommunes bidrag til Østsjællands Beredskab skulle medtages ved BO1. Fusionen af beredskaber er afsluttet, og Greve Brandvæsen er overgået til Østsjællands Beredskab. Selskabskonstruktionen og den økonomiske åbningsbalance har vist sig mindre gunstig for Greve Kommune end forudsat ved lægningen for Fra 2018 og fremover forudsættes selskabet at overgå fra taksbetaling efter forholdstal til taksbetaling efter befolkningstallet i ejerkredskommunerne. Dette medfører en reduceret takstbetaling fra Greve Kommune til selskabet således som afspejlet i tet fra 2018 og frem.

10 sforslag til Drifts Tejstgården Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Drifts Tejstgården I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Leje af institutionenerne Tjur-Tejstgården fra Greve Boligskab jvf. Sag BY Driftsudgiftstet er anslået, da Greve Boligselskab skal vurdere, om de skal optage lån i ejendommen, som således kan påvirke lejeniveauet. Det fremgår af sagen, som Byrådet har godkendt, at udgiften til leje af bygningerne Tjur- Tejstgården efter det, der er forelagt for ØPU og BY andrager 7,5 mio. kr. over en 10 års periode. Dette beløb er ikke eksakt, da det kan påvirkes af, hvilke forbedringer, der skal foretages, og om hvorvidt dette kan holdes indenfor de hensatte midler. Udgifter til renovering anslås til at udgøre 0,5 mio. kr. Den samlede udgift i en 10 årig periode anslås derfor på nuværende tidspunkt til at udgøre 8 mio. kr.

11 sforslag til Aflastningsboliger på Hedebo løbende vedligehold Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Aflastningsboliger på Hedebo - Løbende vedligeholdelse I alt Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Korrigeret På grund af den store ind- og udflytning har der vist sig at være særlige udfordringer med vedligehold af boligerne på Hedebo. Der er derfor behov for en tilpasning af tet til vedligeholdelse af boligerne. De ca. 400 ind/udflytninger pr. år giver et stort slid på overfladerne.

12 sforslag til Lukning/salg af daginstitutioner Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagstype: Tekniks rettelse Serviceramme Ja/Nej: Ja Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Lukning/salg af daginstitutioner I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget De besparelser, der oprindeligt var indlagt på driften som følge af salg af daginstitutioner, har ikke været muligt at opnå. Budgettet vedrørende den forventede besparelse på driften blev beregnet ud fra regnskabstal for De faktiske udgifter har i praksis vist sig højere end de afsatte driftster.

13 sforslag til Håndværkerbyen 60 til forbrug og alarm Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Håndværkerbyen 60 til forbrug og alarm I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Jobcentret har tidligere afholdt diverse forbrugsudgifter vedrørende Håndværkerbyen 60. De har ikke haft et selvstændigt på driften, da udgifterne indgik i beregningen af prisen på Jobcentrets aktive tilbud. Jobcentret har nu driftsudgifter på Videnscentret, hvor medarbejderne er flyttet hen. I forbindelse med overdragelsen af Håndværkerbyen 60 til Ejendomscentret er der derfor ikke fulgt med til dækning af driftsudgifterne knyttet til bygningen. Udgifterne fordeler sig således i kr.: Tyverialarm El Vand Varm Vedligeholdelse

14 sforslag til Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, driftsudgifter Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, driftsudgifter I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget I forbindelse med frigivelse af anlægsbevilling til Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse i Greve, Greve STU, BY den , blev det besluttet, at driftsudgifterne i 2016 skulle søges ved BO1. Driftsudgifterne dækker over forbrug til el, vand og varme, samt rengøring, vedligeholdelse af bygning og alarmer mm. og søges tilført for 2017 og frem.

15 sforslag til LED belysning Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagstype: Teknisk Rettelse Serviceramme Ja/Nej: Ja Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift LED belysning I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Den terede energibesparelse vedr. udskiftning af belysning fra traditionel til LED belysning i kommunens institutioner kan ikke opnås. Der henvises til Teknik og Miljøudvalgets sag på mødet 4. maj Der er søgt en tillægsbevilling på 2,550 mio. kr. i 2016 ved BO1/2016.

16 sforslag til Tilpasning af kontrakter, Hededanmark/PV Greve Teknik og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik og Miljø Forslagstype: Teknisk retttelse Serviceramme Ja/Nej: Ja Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tilpasning af kontrakter, HedeDanmark/ PV Greve I alt Korrigeret Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Budget ,5 Der er i kontrakterne med henholdsvis HedeDanmark og PV Greve konstateret nedenstående mangler, som skal rettes op: Mosede Fort, renhold Der er i HedeDanmark kontrakten ikke medtaget renholdelse af arealerne omkring Mosede Forts rekreative område på små kvadratmeter. Udover at være et museum er Mosede Fort et meget populært og rekreativt område med store græsområder til boldspil og andre fritidsaktiviteter, bl.a. picnics m.m. Et område som i stor udstrækning bruges af borgerne i Greve Kommune. Plejecentre, ukrudtsbekæmpelse samtlige bede Administrationen har indhentet tilbud på ukrudtsbekæmpelse på plejecentre, da denne opgave ikke indgår i kommunens driftskontrakt med den private entreprenør. Administrationen kunne på baggrund af denne mangel i det forgange år konstatere en del kritik fra borgere, personale og brugere på kommunens plejecentre. Bugtskolen Bugtskolen er ikke en del af Hededanmark kontrakten, men der udføres alligevel vedligeholdelse af udearealer og vintertjeneste Rensning af brønde på daginstitutioner Der er ikke medtaget rensning af brønde på kommunens daginstitutioner i PVG kontrakten.

17 Legepladsinspektion på institutioner, skoler og klubber Administrationen har i det forgange år i samarbejde med kommunens entreprenør optalt det faktiske antal legepladser i tilknytning til institutioner, skoler og klubber. Tallet overstiger det antal, der er teret med i driftskontrakten med 23 legepladsinspektørrapporter. Greve Kommune er forpligtiget til at foretage mindst en årlig legepladsinspektion pr. legeplads pr. år, og det er derfor nødvendigt, at der afsættes midler til at kunne foretage en inspektion af samtlige legepladser. Den samlede økonomi er fordelt som følger: Mosede Fort renhold -0,400 mio. kr. Ukrudt plejecentre -0,185 mio. kr. Rensning af brønde -0,080 mio. kr. Legepladsinspektion -0,067 mio. kr. BUDGETOPLÆG

18 sforslag til Nedlæggelse af Flex trafik Teknik- og Miljøudvalget Budgetområde: 2.01 Teknik og Miljø Center for Teknik & Miljø Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Nedlæggelse af Flex trafik I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Det er foreslået at nedlægge Kommunens Flextrafikordning. Baggrunden er, at flextrafikken bliver brugt af borgere, som den ikke er tiltænkt for. Flextrafik er oprettet som erstatning for de busruter, som blev nedlagt eller omlagt i forbindelse med en større busomlægning i Omlægningen betød, at borgere i de tyndtbefolkede områder fik dårligere busbetjening, og borgerne blev derfor kompenseret med Flextrafik. Kommunen betaler et tilskud, hver gang en borger benytter ordningen. Tilskuddet er fastlagt af Movias bestyrelse og kan kun ændres, hvis bestyrelsen beslutter det. Det blev besluttet på Økonomi- og Planudvalgets møde den 30. maj 2016, at nedlægges Kommunens Flextrafikordning.

19 sforslag til Brugerportal i dagtilbud og skoler Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Brugerportal dagtilbud Brugerportal skoler I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Som et led i folkeskolereformen blev der i 2014 aftalt et brugerportalsinitiativ mellem KL og regeringen. Aftalen betyder, at beslutningskompetencen i forhold til brugervendte digitale løsninger i folkeskolen fastholdes i den kommunale sektor. Til gengæld er kommunerne forpligtet på ambitiøse målsætninger for anskaffelse af to overordnede digitale løsninger til skolerne: En samarbejdsplatform og en læringsplatform. I forhold til Samarbejdsplatform har Greve Kommune tilsluttet sig det fælles udbud af samarbejdsplatform, via KOMBIT, gældende for både skole- og dagtilbudsområdet. Samarbejdsplatformen skal erstatte nuværende SkoleIntra og BørneIntra og forventes implementeret på folkeskoleområdet ved udgangen af skoleåret 2018/2019 og sat i drift på dagtilbudsområdet i Den økonomisk konsekvens ved Samarbejdsplatformen forventes at have en udgift på folkeskoleområdet svarende til 76,00 kr. pr. elev pr. år, og for dagtilbudsområdet svarende til 97,50 kr. pr. indskrevet barn pr. år. For folkeskoleområdet skal udgiften ses i forhold til udgiften til SkoleIntra, som Samarbejdsplatformen erstatter.

20 I forhold til Læringsplatform har Greve Kommune (CfDS) indgået en 1-årig aftale (med mulighed for forlængelse) med MeeBook (udbyder af læringsplatform). Læringsplatformen indgår i den tekniske retttelse vedr. digitale lærermidler BUDGETOPLÆG

21 sforslag til Camp True North Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Camp True North I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget I Budget afsatte Byrådet 1,5 mio. kr. i 2016, 3 mio. kr. i og 1,5 mio. kr. fra Administrationen har ansøgt A P Møller Fonden om et projekt i samarbejde med læringsfirmaet True North. Projektet retter sig mod alle udskolingsklasser i kommunen og sigter mod at arbejde med motivation, indsigt i egen læring samt intensive læringsforløb for elever, der allerede i 8. klasse er i risiko for ikke at få 02 i dansk og matematik ved 9. klasseprøven i 9. klasse. Budgettet blev afsat i en 4 årig periode dvs , hvilke betyder en teknisk korrektion fra 2020, hvor tet udgør 1,533 mio. kr. I opfølgning 1/2016 blev der ansøgt om tillægsbevilling til mindreudgift på 0,500 mio. kr., da projektet ville blive udskudt i forhold til den oprindelige tidsplan. Dette betyder at den tekniske korrektion indgår med 1,033 mio. kr fra 2020.

22 sforslag til Digitale læremidler i folkeskolen Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Digitale læremidler i folkeskolen I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Arbejdet med og udviklingen af 1:1 skolen, er godt i gang ude på skolerne. Greve Kommune har fuldt udnyttet den trækningsret, vi som kommune har haft på den statslige pulje til investering i digitale læremidler. Den statslige pulje ophører i 2016, og der vil derfor fremadrettet være behov for finansiering af digitale portaler og læringsmidler, der er vigtige forudsætninger for udviklingen. Greve Kommunes trækningsret har været på ca. 0,665 mio. kr. årligt, og i Greve er der prioriteret at lave fælles indkøb, for at kunne opnå de bedste rabatter. Den samlede udgift til digitale læremidler i 2017 er ca.0,725 mio. kr., og i forventes en merudgift på ca. 1,4 mio. kr., da skolernes driftsrammer er reduceret som medfinansiering af 1:1 skolen. Som et led i folkeskolereformen blev der i 2014 aftalt et brugerportalsinitiativ mellem KL og regeringen. Aftalen betyder, at beslutningskompetencen i forhold til brugervendte digitale løsninger i folkeskolen fastholdes i den kommunale sektor. Til gengæld er kommunerne forpligtet på ambitiøse målsætninger for anskaffelse af to overordnede digitale løsninger til skolerne: En lovpligtig samarbejdsplatform (Brugerportalinitiativet) og en lovpligtig læringsplatform. I forhold til Læringsplatform har Greve Kommune (CfDS) indgået en 1-årig aftale (med mulighed for forlængelse) med MeeBook (udbyder af læringsplatform). Udgifterne til samarbejdsplatformen indgår med 0,225 mio. kr. i den tekniske rettelse vedr. brugerportal i dagtibud og skoler.

23 sforslag til Integrationspædagog i dagtilbud og SFO Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler / 3.02 Dagpleje og daginstitutioner Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Integrationspædagog i dagtilbud Integrationspædagog i SFO I alt Korrigeret Budget Budget Budget 2019 Budget 2020 Byrådet godkendte i maj 2015 sag om Indsatser målrettet flygtninge og Børne- og Ungeudvalget tog den 6. januar 2016 sag vedr. Nye indsatser målrettet flygtninge til efterretning. Af sagen fremgik det, at ansættelse af to arabisktalende pædagoger til Dagtilbud & Skoler ville medføre en merudgift på 0,8 mio. kr. om året i tre år fra 2016, dvs. en samlet merudgift på i alt 2,4 mio. kr. Der er nu ansat 2 pædagoger til at varetage opgaven på dagtilbud- og SFO området. Finansieringen i sker via statstilskuddet Greve Kommune modtager vedrørende flygtninge. Tilskuddet indgår på område 9.03 Skatter og generelle tilskud.

24 sforslag til Studerende i dagtilbud og SFO Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler / 3.02 Dagpleje og daginstitutioner Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Studerende i dagtilbud Studerende i SFO I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Greve Kommune bliver hvert år tildelt et antal pædagogstuderende, som kommunen er forpligtet til at finde praktikpladser til. Der er imidlertid ikke tildelt ressourcer til finansiering af udgifterne vedrørende de pædagogstuderende. Den aftale der er indgået i det Kommunale Kontakt Råd, forpligter Greve på et bestemt antal pædagogstuderende årligt. Der er ikke fastlagt en central pulje, der kompenserer de institutioner, der skal have de studerende. Det kan betyde afskedigelser af det faste personale, hvilket vil få betydning for den faglige kvalitet. Udgiften til studerende i SFO i 2016 er 1,244 mio. kr. Ved 40 % refusion til SFO erne betyder dette en merudgift på 0,500 mio. kr. Dagtilbudsområdet tildeler 40 % i refusion, men har dog stigende antal, hvilket medfører en merudgift på området på 0,378 mio. kr. pga. det øgede antal.

25 sforslag til Syge- og hjemmeundervisning Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Syge- og hjemmeundervisning I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Hvis et barn ikke kan komme i skole på grund af sygdom eller smittefare, skal skolen senest 3 uger efter, at barnet sidst var i skole, efter samråd med forældrene iværksætte sygeundervisning hjemme. Det samme gælder for hyppige kortvarige forsømmelser af en varighed på 3 uger til sammen; udgifterne hertil afholdes af kommunen. Formålet med sygeundervisning er at give barnet de bedste betingelser for at komme tilbage til undervisningen i klassen. Forældre kan i henhold til loven beslutte at hjemmeundervise deres børn. Hjemmeundervisning kan iværksættes, når forældremyndighedens indehaver skriftligt over for kommunalbestyrelsen erklærer selv at ville sørge for barnets undervisning. Jf. ændringer i folkeskoleloven er antallet af timer ved syge- og hjemmeundervisning opjusteret. Konkret betyder det, at det afsatte til syge- og hjemmeundervisning ikke rækker til opfyldelsen af lovgivningens krav.

26 sforslag til Skolekort Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Skolekort I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget I henhold til Folkeskoleloven har kommunen pligt til at sørge for befordring mellem skole og hjem. Greve Kommune opfylder som udgangspunkt sin befordringspligt ved at henvise til lokale offentlige transportmidler og betale udgifterne hertil. På konti til skolekort var der i 2015 et merforbrug på 0,219 mio. kr. Stigningen tilskrives blandt andet en stigning i børn med specielle behov. Der er søgt tillægsbevilling til det forventede merforbruget på 0,290 mio. kr. i 2016 ved Budgetopfølgning 1/2016. Med dette forslag opreguleres tet til Skolekort med 0,296 mio. kr. i 2017 og frem, svarende til den forventede merudgift i 2016, fremskrevet til 2017-priser.

27 sforslag til Pædagogstuderende Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Pædagogstuderende, udligning BO 1 besparelse Pædagogstuderende, afsat dækning fremadrettet I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Ved behandling og vedtagelse af BO blev der varslet merudgifter som følge af, at kommunen mere intensivt end tidligere skal stille praktikplads til rådighed for pædagogstuderende. Endvidere er der kommet en række supplerende krav om, at de studerende i praktikforløbet skal have en fast medarbejder tilknyttet som skal vejlede dem (og som i denne periode derfor ikke kan disponeres til kerneopgaven på skolen, klubben eller i den socialpædagogiske indsats). Denne person skal endvidere gennemgå og bestå et kursusforløb og er i denne periode fraværende fra kerneopgaven. Som beskrevet i BO1 forventes udgiften hertil at være kr. årligt hvilket skal dække uddannelse af praktikvejleder og kompensere for de perioder praktikvejleder ikke arbejder med kerneopgaven. Ved behandling af BO blev udgiften ikke besluttet for overslagsår, men der blev besluttet en kompenserende besparelse på udgiften i alle år. Den tekniske korrektion vil udligne den kompenserende besparelse på kr. og afsætte midler til pædagogstuderende fremadrettet. Udgiften hertil ventes at være kr. Den samlede tekniske korrektion er derfor 1,6 mio. kr. Vedtages de samlede tekniske korrektioner som er fremlagt vil institutioner i Dagtilbud & Skoler og Børn & Familier have ens vilkår.

28 sforslag til Stigende lønforbrug ved ansættelse af ny skoleleder Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Stigende lønforbrug ved ansættelse af ny skoleleder I alt Korrigeret Budget ,6 Budget ,6 Budget ,6 Budget ,6 Den 1. april 2009 trådte en ny overenskomst i kraft for skoleledere, som betød en yderligere belastning af ressourcen til skolelederløn. en betød, at indtil 1. april 2009 skulle alle skoleledere ansættes som tjenestemænd ifølge overenskomsten. Efter 1. april 2009 kan en skoleleder ansættes på en af tre måneder: åremålsansættelse, kontraktansættelse eller som kommunale tjenestemand. en i ansættelsesbetingelserne for skoleledere betyder en øget økonomisk belastning på lederlønningerne på skoleområdet. I Greve Kommune er det jg. Byrådsbeslutning ikke en mulighed at ansætte tjenestemænd. Ved ansættelse af en ny skoleleder på åremål og/eller kontrakt med 15 %. Holdt op imod udgiften til en afgående tjenestemand i den lukkede gruppe (statstjenestemænd) øges udgiften med 0,2 mio. kr. årligt. Byrådet godkendte d. 25. maj 2010, at det ekstra lønforbrug i overslagsårene indgår i tet som en teknisk rettelse. I Greve Kommunes skolevæsen er der to skoleledere ansat som tjenestemand i den lukkede gruppe. Pr. 1. august 2016 ansættes ny skoleleder på Tune skole, hvilket betyder øget udgift med 0,2 mio. kr.

29 sforslag til Inklusion i Børnehøjde Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Inklusion i Børnehøjde I alt Korrigeret Budget Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Inklusion i Børnehøjde er et projekt støttet af Egmont Fonden, forankret i Center for Børn & Familier. Projektet er fireårigt, og Greve Kommunes medfinansiering er den medgåede tid til medarbejdere på skolerne. Siden projektet blev en realitet, er vilkårene på skolerne ændret væsentligt. Det betyder, at skolerne ikke længere selv kan præstere den medfinansiering som projektet kræver. Skoleåret 2016/17 er det sidste projektår. Forslaget betyder, at skolerne kompenseres for deres medfinansiering af projektet det sidste projektår.

30 sforslag til Ressourcetildeling til skolernes tosprogsindsats Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Ressourcetildeling til skolernes tosprogsindsats I alt Korrigeret Budget , ,746 2,8 Budget , ,919 4,4 Budget , ,035 5,5 Budget , ,035 5,5 I Budget vedtog Byrådet en administrativ besparelse, hvilket betød at de administrative kataloger i tet skulle reduceres med hhv. 12,5 % i 2016 og 2017, 20 % i 2018 og 25 % Ressourcetildelingen til skolernes tosprogsindsats indgik både som prioriteringsforslag og som teknisk rettelse med samme beløb, hvilket betød at forslaget var udgiftsneutralt. De tekniske rettelser indgik dog som en del af det administrative katalog, og tet blev dermed reduceret med hhv. 0,290 mio. kr. i 2016 og 2017, 0,463 mio. kr. i 2018 og 0,579 mio. kr. i Besparelsen på området betyder, at varetagelsen af området ikke lever op til lovgivningen. Tosprogede elever har krav på støtte, når de vurderes at have et ikke uvæsentligt sprogstøttebehov. Ressourcerne til tosprogede er en fast tildeling, og i en tid med flere flygtninge og migranter, kommer den samlede ressource under pres, lovgivningen opfyldes ikke og en tilfredsstillende integration bliver ikke mulig. Der ansøges derfor om tilbageførsel af nettobesparelsen.

31 sforslag til Ordblindecentret Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Ordblindecentret I alt Korrigeret Budget ,2 Budget ,2 Budget Budget I Budget vedtog Byrådet en administrativ besparelse, hvilket betød at de administrative kataloger i tet skulle reduceres med hhv. 12,5 % i 2016 og 2017, 20 % i 2018 og 25 % Ordblindecentret indgik både som prioriteringsforslag og som teknisk rettelse med samme beløb, hvilket betød, at forslaget var udgiftsneutralt. De tekniske rettelser indgik dog som en del af det administrative katalog, og tet blev dermed reduceret med hhv. 0,059 mio. kr. i 2016 og 2017, 0,094 mio. kr. i 2018 og 0,117 mio. kr. i I forbindelse med de seneste ændringer af Folkeskoleloven har elever i folkeskolen et retskrav på, én gang i skoleforløbet, at blive testet for dysleksi (ordblindhed) fra skoleåret 2017/18. Nettobesparelsen tilbageføres derfor, da det ellers betyder, at det fremadrettet bliver vanskeligt at opretholde et stærkt fagligt tilbud inden for dysleksiområdet, som et reelt alternativ til Ordblindeinstituttet i Ballerup.

32 sforslag til Flygtning, unge år Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.01 Skoler Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Flygtning, unge år -0,500-0,500-0,500-0,500 I alt -0,500-0,500-0,500-0,500 Korrigeret Budget ,500-0, Budget ,500-0, Budget ,500-0, Budget ,500-0, I forbindelse med Greves modtagelse af flygtninge og migranter, modtager Greve et antal af unge mellem år. Hidtil har antallet været meget begrænset, men de senere år har Greve modtaget flere. Der har ikke hidtil været reelle tilbud til de unge, der ikke længere kreditterer af modtagekllassetilbuddet. Modtageklassen for de ældste elever, har dispensation for at undervise elever op til 18 år. Det er lovgivningsmæssigt fastsat, at elever ikke må være i modtageklasse i længere end to år. Gruppen af årige er meget differentieret i forhold til deres skolemæssige forudsætninger. Det betyder, at nogle ikke har tilegnet sig tilstrækkelige kompetencer efter to år i modtageklasse og derfor har yderligere behov for sprogundervisning. Andre kommer til Danmark og har gennemført en gymnasial uddannelse, og kan ikke fagligt blive udfordret i modtageklassen, og endelig kommer der unge til kommunen, der kort tid efter bliver 18 år, hvorfor et forløb i modtageklassen vil virke usammenhængende med de efterfølgende tilbud de skal indgå i. Center for Dagtilbud & Skoler ansøger om, at få den medgåede økonomi til at løse opgaven. Det anslås på baggrund af de forgående år, at der er tale om fem årselever.

33 sforslag til Tilskud til privat pasning ( 80) Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.02 Dagpleje og daginstitutioner 0-6 år Center for Dagtilbud & Skoler Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Tilskud til privat pasning ( 80) I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget I følge dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen give forældre med børn i alderen 24 uger og indtil barnets skolestart mulighed for at vælge et økonomisk tilskud til privat pasning i stedet for at benytte plads i et af kommunes dagtilbud. Kommunalbestyrelsen kan beslutte, at der kun gives et tilskud til privat pasning til forældre med børn i en bestemt del af aldersgruppen. I Greve Kommiune besluttede byrådet den 28. oktober 1997, at aldersgruppen fastsættes fra 24 uger til og med 2 år. Kommunalbestyrelsen fastsætter tilskuddet til privat pasning. Tilskuddet fastsættes ens for alle børn inden for samme aldersgruppe. Tilskuddet skal udgøre mindst 75 pct. af den billigste terede nettodriftsudgift pr. plads eksklusive udgifter til støttepædagog i et dagtilbud til samme aldersgruppe i kommunen. Tilskuddet kan dog højst udgøre 75 pct. af forældrenes dokumenterede udgifter til den private pasningsordning. Det maximale tilskud er i 2016 beregnet til kr.pr. barn pr. måned ex. søskendetilskud. Da ansøgningerne om tilskud til privat pasning er stigende, er det nødvendigt at tilføre midler til ordningen. Det forventede årlige forbrug fra 2017 og frem er på 2,576 mio. kr. inkl. søskendetilskud, og det nuværende er på 1,424 mio kr. årligt inkl. søskendetilskud. Der søges derfor om en teknisk rettelse på 1,152 mio. kr. i hvert af årene til Budget Beregningen er baseret på kendte ansøgninger vedrørende 2016, hvor det forventes, at der vil være knap 33 helårsbørn på ordningen mod knap 21 i 2015.

34 sforslag til Havana Bungalow Børne- og Ungeudvalget Budgetområde: 3.04 Fritid - unge Center for Børn & Familier Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Havana Bungalow I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget Byrådet behandlede på februarmødet en samlet sag om kommentarer og bemærkning fra Socialtilsyn Øst i forbindelse med deres godkendelse af kommunens tilbud på det specialiserede børneområde. I sagen indgik en specifik udfordring i forhold til kommunens aflastningstilbud i Havana Bungalow. For Havana Bungalow bemærker Socialtilsynet, at tilsynet ikke anser det for tilfredsstillende, at der ikke er afsat midler til kompetenceudvikling og herunder supervision. I tilbuddets ressource er der endvidere afsat økonomi til 2 voksne og 10 børn, hvilket tilsynet bemærker er i underkanten i forhold til målgruppen. På baggrund heraf anbefalede administrationen, at der indgår et forslag i lægningen , som kan imødekomme disse forhold og at det indgår i lægningen som en teknisk korrektion. Børne- og Ungeudvalget godkendte denne indstilling. Center for Børn & Familier anbefaler, at der årligt afsættes: kr. til kompetenceudvikling og supervision kr. til normering

35 sforslag til B-Info Consulting Greve Bibliotek Kultur- og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.01 Kultur Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift B-Info Consulting Greve Bibliotek I alt Korrigeret Budget Budget Budget Budget B-Info-Consulting blev etableret i forlængelse af en revision af biblioteksloven i år 2000, som gav biblioteker mulighed for indtægtsdækket virksomhed. Efterfølgende blev det politisk vedtaget, at den forventede indtægt tilfaldt kassen og tet for Greve Bibliotek har siden haft et indtægtskrav for B-Info Consulting, som i 2017-priser er på kr. årligt. B-Info Consulting skulle sælge serviceydelser samt kompetence og viden, som er oparbejdet i forbindelse med løsning af de alm. biblioteksopgaver til private og offentlige virksomheder. Opgaverne kunne være informationsovervågning/håndtering, vidensstyring og kursusforløb. Det har vist sig, at der ikke længere er den forventede efterspørgsel efter disse ydelser, ligesom der ikke er de samme personaleresourcer til at tilbyde ydelserne samt den intensive markedsføringsindsats, som et salg kræver. Den manglende indtægt har biblioteket indhentet gennem reduktioner i materialeindkøbet. Dette har påvirket muligheden for at imødekomme brugernes materialebestillinger med stigende reservationskøer på materialerne til følge. Med dette forslag annulleres indtægtskravet for B-info Consulting på 0,078 mio. kr. årligt.

36 sforslag til Bødeindtægter Greve Bibliotek Kultur- og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.01 Kultur Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Bødeindtægter Greve Bibliotek I alt Korrigeret Budget ,2 Budget ,2 Budget ,2 Budget ,2 Greve Bibliotek er lagt med en indtægt til bøder på 0,228 mio. kr. Brugerne er blevet stadig bedre til at aflevere deres materialer til tiden i takt med, at biblioteket tilbyder såvel sms- som mailservice med påmindelser om at aflevere til tiden. Bødeindtægterne har derfor været stødt faldende inden for de sidste 5 år. Den manglende indtægt har biblioteket indhentet gennem reduktioner i materialeindkøbet. Dette har påvirket muligheden for at imødekomme brugernes materialebestillinger med stigende reservationskøer på materialerne til følge. Med dette forslag reguleres indtægtskravet i forhold til det faktisk indhentede provenu, som i 2017 skønnes vil være ca. kr. 0,150 mio. kr.

37 sforslag til Huslejetab Greve Idræts og Fritids Center Kultur- og Fritidsudvalget Budgetområde: 4.02 Fritid Center for Byråd & Borgerservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Huslejetab Greve Idræts og Fritids Center I alt Korrigeret Budget ,3 Budget ,1 Budget ,4 Budget ,4 I forbindelse med 2016 besluttede Byrådet at hele 1. salen i Greve Borgerhus fremadrettet skal bidrage som ekstra brugskvadratmeter til aktiviteter i kommunalt regi. Byrådet behandlede den 25. april 2016 sagen Fremtidig brug af Greve Borgerhus efter Håndbold Region Østs fraflytning. I den forbindelse vedtog Byrådet, at henvise udgiften til huslejetab på 0,061 mio. kr. i 2016 til Budgetopfølgning 1/2016 og udgiften til huslejetab på 0,105 mio. kr. i 2017 og frem til en teknisk rettelse for Huslejetabet og de begrænsninger på udlejningsmuligheden, som er konsekvensen af den fremtidige benyttelse, betyder et samlet indtægtstab for Greve Idræts- og Fritidscenter på ca. 0,126 mio. kr. i 2017, 0,138 mio. kr. i 2018 og 0,146 mio. kr. i 2018 og frem. Med dette forslag reguleres Greve Idræts og Fritids Center samlede ramme med ovenstående beløb og holdes dermed skadesfri.

38 sforslag til Botilbuddet Vangeleddet Social- og Sundhedsudvalget Budgetområde: 5.02 Voksne og handicap Center for Job & Socialservice Forslagsnummer: Drift/anlæg/finansiering: Drift Botilbuddet Vangeleddet I alt Korrigeret Budget % Budget % Budget % Budget % I det vedtagne er botilbuddet Vangeleddet teret til at være i drift medio 2017, men jf. sag herom på Byrådets møde den 20. juni er byggeriet forsinket. Botilbuddet forventes nu først at være i drift i marts Der bliver således ingen driftsudgifter i 2017, og kun 10 måneders drift i Den tidsmæssige forskydning er indregnet i denne tekniske rettelse. Den 25. januar 2016 besluttede byrådet, at der skal ændres i botilbuddets pladsfordeling, sådan at der etableres 24 døgnpladser i stedet for 16 døgnpladser og 8 botræningspladser. Døgnpladserne er dyrere, og derfor skal driftstet forhøjes med 0,6 mio. kr. årligt fra 12,2 til 12,8 mio. kr. Forhøjelsen er indregnet i denne tekniske rettelse. Driftstet dækker 19 årsværk samt løn til en leder og en administrativ medarbejder. Derudover udgifter til øvrig drift. Endelig er der foretaget er genberegning af øvrige poster relateret til botilbuddet. Det drejer sig om tomgangsleje, salg af pladser til andre kommuner og den afledte besparelse på udenbys botilbud, fordi borgere kan direkte hjemtages, eller udenbys placering kan undgås. erne er resumeret nedenfor. Drift af botilbuddet Det nuværende afsatte forudsætter ibrugtagning medio år 2017, og tet i 2017 udgør i alt ca. 5 mio.kr. ud fra den daværende godkendte fordeling af pladser. Botilbuddet forudsættes nu sat i drift 1. marts Derfor spares hele det afsatte drifts for 2017, og i 2018 reduceres driftstet med et beløb svarende til 2 måneders drift. Driftsudgif-

39 terne er beregnet til 9,6 mio.kr for 10 måneders drift i Helårsdriften fra 2019 udgør 12,8 mio. kr. I 2018 er kalkuleret med 75% af 19 fuldtidsstillinger til pædagogisk personale samt vikardækning. 10 måneders drift ville normalt svare til ca. 83 %. Når der kun er kalkuleret med 75 % skyldes det, at ikke alt personale forventes ansat pr. 1. marts 2018, men ansættes i takt med at borgerne flytter ind. Der er yderligere indarbejdet driftsudgifter på kr. for Socialt tilsyn for Fra 2019 og frem falder udgiften til kr. Tomgangsleje Det nuværende forudsætter ekstraudgifter til tomgangsleje i de første driftsår 2017 og 2018 til henholdsvis 0,4 og 0,3 mio.kr., faldende til 0,150 mio.kr i efterfølgende år. Det er fortsat ikke realistisk, at alle beboere kan flytte ind på en gang, og derfor forudsættes der stadig en etapevis indflytning. Derfor fastholdes udgifterne til tomgangsleje, men de forskydes i overensstemmelse med den nye tidsplan. Salg af pladser til andre kommuner I det nuværende er 25% af pladserne forudsat solgt til andre kommuner, svarende til 4 døgnpladser og 2 botræningspladser ud fra daværende forudsætning om pladsfordeling. Ifølge den nye tidsplan og med ændringen til 24 døgnpladser er forudsætningerne ændret. De 25% svarer til 6 faste pladser (årstakst pr. bolig på 0,546 mio.kr.). Der teres derfor nu med en indtægt på 2,731 mio.kr. i 2018 (10 mdr.) og derefter 3,277 mio.kr. årligt fra år Besparelse eksterne botilbud I det vedtagne er besparelsen estimeret dels ud fra en forventning om, hvor mange borgere i eksterne botilbud som ønsker at flytte ind på Vangeleddet, og dels andre afledte besparelser som følge af, at nye borgere der ellers skulle have været placeret i eksternt botilbud placeres i Vangeleddet. Center for Job & Socialservice vurderer fortsat, at der på eksterne botilbud kan lægges besparelser, som forøges over tid i takt med at disse borgere flytter ind i botilbuddet. Derfor fastholdes de terede afledte besparelser, men der sker en tilpasning til den nye tidsplan. Opsamling Efter ovenstående ændringer ser økonomien for botilbuddet Vangeledet såedes ud: Drift af Vangeleddet (løn, ejendom og øvrig drift) Tomgangsleje Salg af pladser til andre kommuner (6 pladser) Besparelser eksterne botilbud I alt drifts, netto Nuværende afsat netto Tidsplan Frem mod ibrugtagningen i 2018 vil Center for Job & Socialservice løbende revurdere delelementerne i driftsøkonomien, og ændringer vil fremgå af materialet til Budget og/eller ved forelæggelse af konkrete sager for udvalg og Byråd. BUDGETOPLÆG

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939

Samlet for alle udvalg -4.819-4.669-4.939-4.939 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og Miljø 201.04.01.11 i abonnementsprisen som følge af skatteforlig (Vejbelysning) -2.600-2.390-2.060-2.060

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Samlet for alle udvalg

Samlet for alle udvalg Tekniske rettelser BUDGET 2014-2017 Forslagsnummer Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 2014 2015 2016 2017 Økonomi- og Planudvalget 101.04.01.14 Forskydning af driftsudgifter til fagsystemet DHUV P

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Økonomiudvalget - drift 11.750 13.750 16.750 20.750 FI: Styrkelse af myndighedsfunktionen for voksne med særlige behov (invest.) 1.000 1.000 0 0 Fortsættelse

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Samlet for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Center Tekst der beskriver forslaget 2013 2014 2015 2016 6.01 Forsørgelsesudgifter Job & Socialservice FI: Styrket indsats over for fleksjobvisiterede, som modtager ledighedsydelse* 1.150 1.532 1.532 1.532

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget 190 840 440 140 Drift af legeplads på børnenes jord i Karlslunde 40 40 40 40 Drift af GPS udstyr til kontraktstyring

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Børne- og Ungeudvalget 502.09.07.18 3.01 Skoler Etablering af app-værksted, midlertidig

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

2 Driftsudgifter, netto , , , ,090 Heraf pris og lønstigning til årets priser -60, , ,684

2 Driftsudgifter, netto , , , ,090 Heraf pris og lønstigning til årets priser -60, , ,684 Resultatoversigt Forhandlingsoplæg Pr. 18. august 2016 Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Mio. kr. Det skattefinansierede område 1 Indtægter, i alt 2.806,083 2.843,250 2.912,793 2.982,093

Læs mere

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag

D - Budgetopfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag D - opfølging 2. kvartal 2018 samlet for hele Billund Kommune - Åben sag Sagnr.: 17/14847 Sagsansvarlig: HELLE KISUM J.nr.: 00.30.00 Ø00 Sagen afgøres i: Byrådet Anledning I Billund Kommunes principper

Læs mere

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133

Samlet for alle udvalg -5.473-5.133-5.133-5.133 Forslagsnr. Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 Økonomi- og Planudvalget 1.01 Administration 101.03.01.11 Driften af bilflåden -325-325 -325-325 Samlet for ØPU -325-325 -325-325 Børne- og

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform

Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform Punkt 8. Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform 2015-058796 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det fælleskommunale udbud

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Teknik- og Miljøudvalget 2.01 Teknik og miljø 201.09.01.18 Teknisk Service- årsværk

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

2 Driftsudgifter, netto , , , ,817 Heraf pris og lønstigning til årets priser -60, , ,859

2 Driftsudgifter, netto , , , ,817 Heraf pris og lønstigning til årets priser -60, , ,859 Resultatoversigt Budgetforlig 2017-2020 Pr. 14. september 2016 Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Mio. kr. Det skattefinansierede område 1 Indtægter, i alt 2.806,083 2.850,380 2.920,117 2.990,001

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG BUDGET Center Tekst der beskriver forslaget 2011 2012 2013 2014 6.01 Forsøgelsesydelse Job & Socialservice Seniorordning 500 500 500 500 Job & Socialservice Introduktionsydelse 0 0 0 0 6.02 Aktivitetstilbud Job

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET

PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET PRIORITERINGSKATALOG - UDVIDELSER BUDGET 2018-2021 Forslagsnummer Tekst, der beskriver forslaget 2018 2019 2020 2021 Vækst- og Beskæftigelsesudvalget 6.01 Forsørgelsesudgifter 6.02 Aktivitetstilbud 602.09.01.18

Læs mere

Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen

Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. oktober 2015 Tlf. dir.: 40944491 E-mail: jpb@balk.dk Kontakt: Jesper Bak Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen Dette notat skal give en beskrivelse og et overblik over

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling

Budgetrevision August Økonomi og Indkøb. Natur og Udvikling revision 31.5.2014 August 2014 Økonomi og Indkøb Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse Tværgående økonomisk månedsrapportering for revisionen pr. 31. maj 2014 1. Status maj 2014 grafisk overblik 2. Tværgående

Læs mere

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget

9. oktober Vedtagne reduktionsforslag. Budget 9. oktober 2013 Vedtagne reduktionsforslag Budget 2014-17 Nr. R-101 X Reduktion af budget til arbejdsskader Politikområde 105 Tværgående udgifter Økonomiudvalget Tiltag (sæt ) Strukturændring Serviceændring

Læs mere

Samlet for alle udvalg -8.457-9.903-9.903-9.903

Samlet for alle udvalg -8.457-9.903-9.903-9.903 Tekst der beskriver forslaget Pol/ Adm 2014 2015 2016 2017 Økonomi- og Planudvalget 101.03.01.14 Fundraising A -600-600 -600-600 101.03.02.14 Ny Office pakke A -1.452-1.452-1.452-1.452 Samlet for ØPU -2.052-2.052-2.052-2.052

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr.

Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Samlenotat for Børn & Undervisning Budgetopfølgning pr. 30. juni Sammenfatning. Samlet set viser budgetopfølgningen for Børn & Undervisning et forventet mindreforbrug på 8,262 mio. kr. Resultatet på de

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Nr. 2019 2020 2021 2022 Investering LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder -0,10-0,10-0,10-0,10 0,00 Skoler 0.-9. klasse LAER 6 LAER 7 Ændring af aldersgrupper for opkrævning

Læs mere

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19. Resultat på drift Skoler (tal i 1.000 kr.) Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2014 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.137 Budgetramme 1 373.608 387.677

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2013

Budgetopfølgning 2/2013 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat 1. Indledning Budgetopfølgning 2 for følger retningslinjerne for styring i Greve Kommune, hvor det overordnede mål er, at det fastlagte og servicerammen

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

Seniorjob - orientering

Seniorjob - orientering 1 Nr. : Seniorjob - orientering Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/13708 Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget Indledning/Baggrund Lov om seniorjob har været gældende siden 1. januar 2008. Formålet

Læs mere

NOTAT: Demografinotat budget 2018

NOTAT: Demografinotat budget 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290603 Brevid. 2541560 Ref. BTL/LHS Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Demografinotat budget 2018 4. april 2017 Baggrund I Roskilde Kommune er der igennem en længere årrække

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018

Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Økonomi og Administration Sagsnr. 00.30.00-Ø00-24-16 Dato:27.4.2017 Bilag til Børne- og Skoleudvalget driftsbudget for 2018 Folkeskolereformen og SFO Målet for skolerne i Horsens Kommune er, at alle elever

Læs mere

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4

Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Budgetopfølgning pr. 31-03-2018 ndholdsfortegnelse: side Resultatopgørelse 3 Forventet regnskab - overordnet oversigt 4 Afvigelsesrapportering Børne- og ndervisningsudvalget 5 Afvigelsesrapportering Økonomi-

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Byrådets temamøde den 20. juni 2016

Byrådets temamøde den 20. juni 2016 Byrådets temamøde den Program Velkomst ved Borgmester Pernille Beckmann Økonomiaftalen Status på den økonomiske situation Status på udvalgenes arbejde med prioriteringsrummet De næste skridt Opsamling

Læs mere

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser.

Der er udarbejdet en foreløbig budgetbalance forud for kommunalbestyrelsens budgetdrøftelser. NOTAT Modtagere: Kommunalbestyrelsen Bornholms Regionskommune Økonomi og Personale Møllevænget 1 3730 Nexø oep@brk.dk CVR: 26 69 63 48 3. august 2017 J. nr. Foreløbig budgetbalance 2018 Der er udarbejdet

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015

Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-27-15 Dato: 28.5.2015 Bilag 1 Teknik- og Miljøområdet budgetopfølgning pr. 30. april 2015 I det følgende vedlægges budgetopfølgning

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget

Udvidelsesforslag i alt, Social- og Sundhedsudvalget Tekst der beskriver forslaget 2017 2018 2019 2020 5.02 Voksne og handicap Genopretning af budgettet på det specialiserede voksenområde -9.923-9.923-9.923-9.923 5.03 Hjemmepleje Ansættelse af demenskoordinator

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, ,008 90, % 93, , ,525-73,517 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, ,008 90, % 93, , ,525-73,517 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 184,008 90,083 49 % 93,926 257,525 257,525-73,517 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 37,934 19,238 51

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By

Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Fagcenteret for Læring & Trivsel den 29. marts 2017 Muligheder og begrænsninger i forslag om selvstyrende dagtilbudsområde i Holbæk By Bestyrelsen for dagtilbudsområdet Holbæk By har ansøgt Udvalget Læring

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Service Mio. kr. disp og forv 2.1 Skole 904,5 901,2 906,9-5,7 2.3 Børn 387,0 382,7 380,0 2,8 2.4 Familie 181,5 181,0 176,9 4,1 Driftsudgifter i alt 1.473,1 1.464,9 1.463,8

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund

Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Rapportering Økonomisk rapportering pr. 30. juni Halvårsregnskab inkl. tillægsbevillingsansøgninger Gentofte Kommune Økonomi Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Indledning Den økonomiske rapportering

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

Specifikation af bevillingsmæssige ændringer ved halvårsregnskabet

Specifikation af bevillingsmæssige ændringer ved halvårsregnskabet Samlet resultat Byrådet, udgiftsrammer Resultat - Serviceudgifter, serviceramme Resultat -3.241.100 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Resultat -4.387.600 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget 204 Administrationsbidrag

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

1.01 Administration, drift

1.01 Administration, drift Budgetramme før forlig 265.537 261.482 261.155 259.915 Besparelse på kantine -50-50 -50-50 Boliganvisning reduceres - Akutliste bevares -250-250 -250-250 Ophør af julegaver til personalet -353-353 -353-353

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016

Økonomi- og Erhvervsudvalget. Budgetopfølgning pr. 30. september 2016 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af økonomiopfølgningen pr. 30. september forventes driftsudgifterne,

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter

Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3c - Undervisningsudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug august 1. FR Afvigelse Undervisningsudvalget (inkl. modposter på andre udvalg)

Læs mere

Kerneopgaven Uddannelse til Alle

Kerneopgaven Uddannelse til Alle Kerneopgaven Uddannelse til Alle Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

60-børnstilskud og højere normering

60-børnstilskud og højere normering 60-børnstilskud og højere normering Dagtilbud Kontonr.: 5100111006 Budget ændring -0,727-0,727-0,727-0,727 Regulering af 60-børnstilskud medfører samlet mindreudgift på 0,726 mio. kr. Med budgettet for

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal borgere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2018-2021 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere ældre

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Ændringsforslag til budget 2012-15

Ændringsforslag til budget 2012-15 sforslag til 2012-15 Udvalg: BUU Budgetområde: 3.01 Center: Skoler Forslagstype: Prioriteringsrum Serviceramme Ja/Nej: Ja Forslagsnummer: Udfyldes af Ø&It Drift/anlæg/finansiering: Drift Forslag: Tekst

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Indledning Formålet med at udarbejde et demografikatalog er at give Byråd og udvalg mulighed for at forudse og indarbejde de økonomiske konsekvenser af befolkningsudviklingen og alderssammensætningen i

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016.

På denne baggrund kan den interne omstillingspulje anvendes til f.eks. at udskyde nogle af effektiviseringerne i 2016. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT 29-10-2015 Bilag 2 - Status på økonomien i 2016 Baggrund og konklusion Med Børne- og Ungdomsudvalgets 2. behandling af budgetforslag

Læs mere

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET

DEMOGRAFIKATALOG BUDGET Antal indbyggere DEMOGRAFIKATALOG BUDGET 2017-2020 Befolkningen i Greve nu og i de kommende år Greve Kommune udarbejder hvert år et demografikatalog. I demografikataloget kan man se, om der kommer flere

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder Skoler 0.-9.

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere