side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 13.08.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

2 side 2 Ingen Indholdsfortegnelse: 36. Renoverings- og udbygningsplan for skoler, daginstitutioner, legestuer og ungdomsskole fremtidige anlægsbehov Helhedsplan - distrikt Langeskov By Pladskapacitet i Langeskov på pasningsområdet Institutionsstruktur i Langeskov By Organisering af Langeskov Skole Etablering af knast/spiretilbud og gæstedagplejetilbud i Børnehuset Tangloppen Sager og skrivelser til orientering Ansøgning fra Den selvejende institution Englegårdsskolen om godkendelse til at drive socialpædagogisk opholdssted Handicaplift på Mølkærskolen Budgetopfølgning pr. 30/ Budgetopfølgning pr. 30/ Noter: Bilag på sagen: Budget Kvalitetsrapport på Folkeskoleområdet vedrørende skoleåret 2006/ Driftsregnskab for 2006 for de selvejende institutioner Mødedatoer for Børn- og Skoleudvalgets møder i Eventuelt Punkter på lukket møde: 51. Personsag. 52. Personsag.

3 side Renoverings- og udbygningsplan for skoler, daginstitutioner, legestuer og ungdomsskole fremtidige anlægsbehov A00 sagsnr I forbindelse med arbejdet med budget 2008 og årene frem har Børn og Skoleudvalget ønsket anlægsblokke på henholdsvis 20 mio. kr. til skoleområdet og 10 mio. kr. til dagpasningsområdet. Anlægsrammens størrelse kendes først endeligt ved budget 2008 s godkendelse. Børn og Skoleudvalget ønsker at prioritere midlerne efter følgende kriterier: Skoleområdet: Anlæg: 1. Tilpasning af klasselokaler til fremtidig elevantal 2. Etablering af læringsmiljøer, som lever op til nutidige krav, til differentierede undervisningsformer og standarder for faglokaler. (Inde- og udearealer) 3. Etablering af tidssvarende lærerfaciliteter 4. Øvrige eksempelvis toiletter Vedligehold/renovering af eksisterende rammer: 1. Myndighedskrav vedrørende arbejdsmiljø, indeklima, brand mv. 2. Sikring af klimaskærm Dagpasningsområdet: Anlæg: 1. Tilpasning af lokaler til fremtidigt børnetal 2. Etablering af leg - og læringsmiljøer, som lever op til nutidige krav jfr. ny lovgivning. (Inde- og udearealer). 3. Etablering af tidssvarende personalefaciliteter 4. Øvrige eksempelvis toiletter Vedligehold/renovering af eksisterende rammer: 1. Myndighedskrav vedrørende arbejdsmiljø, indeklima, brand mv. 2. Sikring af klimaskærm Børn og Skoleudvalget bemærkede på mødet den 4. juni 2007, at nyanlæg og vedligeholdsopgaver sidestilles i prioriteringen. Til brug for udvalgets konkrete prioriteringer har forvaltningen anmodet C & W Arkitekterne om bistand til udarbejdelse af en samlet renoverings- og udbygningsplan for skoler, daginstitutioner, legestuer og ungdomsskole. På den baggrund har det rådgivende arkitektfirma besøgt samtlige institutioner for at få at give Børn og Skoleudvalget et samlet opdateret billede af behovene.

4 side 4 Planen fremlægges på udvalgets møde den Bemærkninger: C & W Arkitekternes plan eftersendes til udvalgets medlemmer. Michael Petersen og Christian Thuesen C & W Arkitekterne deltager på mødet. Til drøftelse og prioritering af anlægsønsker. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 36: Drøftet 37. Helhedsplan - distrikt Langeskov By A21 sagsnr Forvaltningen har d. 25. juni 2007 fra formanden for Børn og Skoleudvalget Annette Vilhelmsen modtaget forslag om, at der udarbejdes en helhedsløsning for så vidt angår institutioner, skoler og juniorklub/ungdomsklub i eksisterende bygninger i distrikt Langeskov by. Konkret er der stillet forslag om: Langeskov Skoles aktiviteter samles på Bakken Pilen omdannes til et børnehus med børnehave, gæstedagpleje, sundhedsplejerske m.m. Desuden undersøges muligheden for at lave klubaktiviteter for børn og unge Frydenlund indrettes som naturbørnehave med værksteds/laboratoriemulighed for både skoler, børnehaver, klubber m.m. Området ved Frydenlund er helt unikt, og ved afskærmning mod søen kan der sikres, at børnene i børnehaven ikke kommer for tæt på søen, samt at beboere i området stadig kan have fri adgang til området. Børnehaven Bulderby flyttes til Frydenlund Børnehaven Kræmmerhuset flyttes til Pilen Forvaltningen har d. 3. juli 2007 afholdt møde med arkitekt Michael Petersen fra C& W arkitekterne med henblik på at udarbejde foreløbige beregninger mv. i forhold til den stillede opgave. Beregninger mv. eftersendes til udvalgets medlemmer. Forvaltningen vurderer, at forslaget indeholder mange ændringer, der i sig selv omhandler mange interessenter, hvorfor der bør gives tid til en proces omkring de foreslåede ændringer, inden der træffes endelig beslutning.

5 side 5 Samtidig vurderer forvaltningen at de sager, der på nuværende tidspunkt er i gang omkring distrikt Langeskov by, bør sættes i bero/lukkes, så længe en eventuel proces omkring en helhedsplan pågår. Konkret handler det om følgende sager: Organisering af Langeskov skole Pladskapacitet i distrikt Langeskov Institutionsstruktur i distrikt Langeskov Forvaltningen har udarbejdet et forslag til en tids- og procesplan for arbejdet med en helhedsplan for distrikt Langeskov by som vedlægges som bilag. Forvaltningen indstiller at der igangsættes en proces i henhold til den vedlagte tids- og procesplan, hvor der undersøges muligheder i forhold til en helhedsplan for distrikt Langeskov by for så vidt angår institutioner, skoler og juniorklub i eksisterende bygninger. Bilag: Tids- og Procesplan Vedr. SV: "udviklingsplan/helhedsplan distrikt Langeskov" Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 37: Ny sagsfremstilling udsendt pr. mail og udleveret på mødet. Indstilles godkendt. 38. Pladskapacitet i Langeskov på pasningsområdet A00 sagsnr Børn og skoleudvalget besluttede på sit møde 7. maj 2007 at forvaltningen skulle udarbejde en langsigtet løsning for kapacitetsproblemet i Langeskov by. I denne forbindelse er der udarbejdet et budgetforslag for 2008 hvor der indgår flere løsningsmodeller fx: 1: Glidende overgange mellem børnehaver og skoler 2: Etablering af skovbørnehave 3: Opstilling af pavillon ved Kræmmerhuset Kapacitetsproblemer er i foråret 2007 løst ved at Rynkeby børnehave blev opnormeret, således at 3-årige i Langeskov by kunne tildeles et alderssvarende dagtilbud. Denne løsning vil ligeledes kunne anvendes i foråret 2008 dog fortsat som en midlertidig løsning da den ikke lever op til den politiske målsætning om at der skal tilbydes pladser indenfor de gamle kommunegrænser.

6 side 6 Efterfølgende er der fremkommet et politisk oplæg, hvor kapacitetsproblemerne i Langeskov by ses i en større sammenhæng. På baggrund af ovenstående anbefaler forvaltningen at der politisk tages stilling til hvilken fremtidig løsningsmodel forvaltningen skal arbejde videre med. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 38: Udvalget besluttede at fastholde tilbuddet i Rynkeby Børnehave i en overgangsperiode jf. beslutningen om at igangsætte en proces omkring en helhedsplan for distrikt Langeskov. 39. Institutionsstruktur i Langeskov By A00 sagsnr Sagen genoptaget på møde d. 13. august 2007 Jf. tids- og procesplanen har arbejdsgruppen afleveret modelbeskrivelser til forvaltningen. Arbejdsgruppen har beskrevet 3 modeller ud fra det af forvaltningen udarbejdede kommissorium Model 1: Model 2: Model 3: 3 selvstændige børnehaver med et forpligtende samarbejde Status quo hvor de ledige lederstillinger opslås En sammenlægning af de tre børnehaver til Langeskov Børnehave Af arbejdsgruppens konklusioner fremgår det tydeligt, at man ikke ønsker model 3 altså en institution med fælles ledelse. Endvidere er det på møde mellem forvaltningsledelsen og arbejdsgruppen blevet tydeliggjort, at der med baggrund i dels harmoniseringen og dels usikkerheden omkring fremtiden, er et stort behov for at få ro i institutionerne, således at der blandt personalet kan fokuseres på kerneydelsen. Med baggrund i ovenstående, er det forvaltningens vurdering, at der bør træffes en beslutning der kan lukke denne sag. Denne vurdering skal også ses i lyset af, at der, såfremt der træffes beslutning om at igangsætte et arbejde omkring en helhedsplan for distrikt Langeskov, vil være behov for at fokus kan rettes 100 % mod denne opgave. Børn- og Skoleforvaltningen indstiller, at processen omkring ændring af institutionsstrukturen i Langeskov By stoppes, og at de ledige lederstillinger opslås hurtigst muligt.

7 side 7 Bilag: institutionsstruktur Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 39: Modelmunrene tilpasses notatet vedr. referatskrivning. Udsat - afventer Byrådets beslutning vedrørende helhedsplan for distrikt Langeskov jf. punkt Organisering af Langeskov Skole G01 sagsnr I forbindelse med ØK s beslutning om at sende sagen retur til behandling i Børn og Skoleudvalget, har der via medierne været stor interesse for den fremtidige organisering af Langeskov Skole. Diverse læserbreve mv. ligger på sagen. Endvidere har forvaltningen modtaget: Sammendrag fra orienteringsmødet med forældrekredsen d. 6. juni (vedlægges som bilag) Forslag til alternativ organisering af Langeskov skole fra en gruppe forældre. (vedlægges som bilag) Henvendelse fra to borgere, der bakker op om skolebestyrelsens forslag til fremtidig organisering. (vedlægges som bilag) Af forslaget fra forældregruppen der foreslår en alternativ organisering af Langeskov Skole fremgår det, at gruppen foreslår at samle indskolingen, mellemtrinet samt SFO på Bakken og overbygningen på Pilen. Forældregruppen har indhentet tilkendegivelser blandt de kommende 0. klasser i forhold til skolebestyrelsens forslag til fremtidig organisering. Af tilkendegivelserne fremgår det at 22 af de kommende 0. klasses forældre er imod skolebestyrelsens forslag til organisering og at 6 er for. Forvaltningen kan oplyse at der samlet er ca. 60 nye elever i de kommende 0. klasser. Set i lyset af forslaget omkring at der arbejdes med at lave en helhedsplan for distrikt Langeskov, hvori der blandt andet fremgår et forslag om at samle Langeskov skole på Bakken, vurderer forvaltningen, at beslutning vedrørende organisering af Langeskov Skole bør afvente beslutning om, hvorvidt der skal arbejdes videre med en helhedsløsning for distrikt Langeskov. Forvaltningen er bekendt med, at der såfremt der skal pågå et arbejde med i forbindelse med en helhedsplan for distrikt Langeskov, vil være behov for at der træffes eventuelle midlertidige beslutninger, der vedrører pladsproblematikken på Langeskov Skole.

8 side 8. Børn- og Skoleforvaltningen anmoder Børn- og Skoleudvalget om at træffe beslutning vedrørende det videre forløb i sagen. Forvaltningen indstiller, såfremt der træffes beslutning om at igangsætte arbejdet omkring en helhedsplan for distrikt Langeskov, at denne sag sættes i bero. Bilag: Forældregruppens Alternativ til forslag om ny organisering af Langeskov Skole Vedr. Fremtidig organisering af Langeskov Skole Vedr. Referat af info-mødet med forældrekredsen den på Langeskov skole Beregninger fra Clausen og Weber eftersendes til Børn- og Skoleudvalgets medlemmer Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 40: Indstilling godkendt. 41. Etablering af knast/spiretilbud og gæstedagplejetilbud i Børnehuset Tangloppen A00 sagsnr I udviklingsplanen for Hindsholm er der lagt op til, at der skal etableres et børnehus i Mesinge et børnehus der skal rumme et samlet tilbud til børn i alderen 0-6 år. I den forbindelse er der udarbejdet budgetforslag for 2008 vedrørende : 1. Etablering af gæstedagplejehus i Mesinge (BS17) 2. Etablering af tilbud til specialbørnehave-børn (BS18) Forvaltningen vil i løbet af efteråret 2007 udarbejde en mere konkret / udbydende beskrivelse af indholdet for de to budgetforslag. Status: 1. Gæstedagplejetilbuddet kan muligvis ændres til et dagplejehus, som vil give flere muligheder (stordagpleje legestuer gæstedagpleje) end et afgrænset tilbud som et gæstedagplejehus lægger op til. I løbet af efteråret 2007 vil der blive udarbejdet forslag til visioner og konkrete planer. Behovet for gæstedagpleje er ikke pt. akut forvaltningen har lavet forskellige udregninger, der bl.a. viser at behovet for gæstedagpleje aktuelt kan dækkes ved at dagplejerne i området tager 5. barn ind ved behov.

9 side 9 Aktuelt er der omkring 40 børn på Hindsholm som benytter dagplejen til pasning. Der er ansat 10 dagplejere og samlet har der det forgange år været udbetalt 400 vederlag til 5. barn hvilket beløber sig til omkring kr Fra august 2007 er der en dagplejer i Kerteminde, som er frikøbt som fællestillidsmand på halvtid og den anden halve tid kan prioriteres som gæstedagplejer for børn i Mesinge området. 2. Tilbud til kommende specialbørnehavebørn er i budgetforslaget pt. ikke beskrevet hverken i forhold til det pædagogiske indhold eller hvad der kræves af særlige fysiske rammer. En sådan beskrivelse vil der i efteråret 2007 blive udarbejdet. Småbørn med specielle pasningsbehov er aktuelt passet i dagplejens regi nogle af disse børn tæller for to børn i dagplejen. Børnene kan indtil der foreligger et konkret tilbud umiddelbart fortsat passes i dagplejeregi. I Tangloppen er der pr. 1. september 2007 oprettet en lille gruppe til 4 børnehavebørn med særlig pasningsbehov. Dette tilbud er finansieret gennem Tangloppens normering samt en tilførsel af to specialpædagoger fra forvaltningens specialkorps, altså afholdt indenfor forvaltningens eget budget. Ud fra ovenstående er det forvaltnings vurdering, at det er vigtigt at kommende løsningerne ses i én sammenhæng i Udviklingsplanen for Hindsholm og indtil den ligger klar, er det forsvarligt at fastholde nuværende praksis. Forvaltningen indstiller at de to budgetforslag isoleret annulleres og at de i stedet indarbejdes i helhedsplanen for det fremtidige tilbud på Hindsholm. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 41: Udvalget besluttede at de 2 budgetforslag (blok 17 & 18) indarbejdes i helhedsplanen for Hindsholm. 42. Sager og skrivelser til orientering G01 sagsnr Tilbagemelding til handicaprådet årig ungdomsuddannelse for unge med specielle behov. Til orientering.

10 side 10 Bilag: Tilbagemeldinger til handicaprådet Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 42: 1. Til orientering 2. Til orienteirng 43. Ansøgning fra Den selvejende institution Englegårdsskolen om godkendelse til at drive socialpædagogisk opholdssted G00 sagsnr Faaborg-Midtfyn Kommune, Center for opholdssteder, botilbud og plejefamilier har foretaget undersøgelse og vurdering af ansøgning fra Englegårdskolen. Skolen ønsker at drive et aflastningstilbud i henhold til servicelovens 142, stk. 5. Der søges om godkendelse til, at stedet kan modtage 2 beboere i ugens hverdage og 4 beboere i weekendaflastning. Børnene er i alderen 6-18 år. Stedet ønsker at optage børn/unge med betydelige følelsesmæssige problemer, sociale og emotionelle vanskeligheder, empatiforstyrrelser og psykiske problemer. Børn/unge som befinder sig på mange niveauer i udviklingen. Englegårdsskolen er en selvejende institution, der blev stiftet den 20. april 2001 af Ilse Plato, som er leder af skolen og af hendes mand Bruno Rasmussen. Den selvejende institution driver i forvejen et skole- og dagbehandlingstilbud, der har overenskomst med Kertemine Kommune. Aflastningstilbuddet ønskes etableret i ejendommen Blæsenborgvej 59, 5380 Dalby Bemærkninger: Undersøgelsen har været fremsendt til partshøring efter forvaltningslovens bestemmelser. Undersøgelsen er tilrettet i overensstemmelse med høringssvaret. Det indstilles, at udvalget godkender aflastningstilbudet efter 142, stk. 5 i lov om social service, jf. udkast til bevillingsskrivelse. Bilag: Ansøgning fra Englegårdskolen

11 side 11 Udkast til bevillingsskrivelse Englegårdsskolen Undersøgelse og vurdering 11. jul 07 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 43: Indstilling godkendt. 44. Handicaplift på Mølkærskolen G01 sagsnr Børn- og Skoleforvaltningen har modtaget en henvendelse vedrørende Handicaplifte på Mølkærskolen. Mølkærskolen søger om midler til etablering af handicaplifte ved trappeopgange og ramper ved indgange til skolen. Tilgangsmulighederne for handicappede er meget dårlige. Udgiften til etablering af 4 stk. handicaplifte vil være ca. kr Derudover vil der komme en udgift til ramper ved indgangene til skolen og SFO en. Bilag: Henvendelse fra Mølkærskolen lægger på sagen. Økonomi: Børn- og Skoleforvaltningen har ikke mulighed for at pege på finansiering. Børn- og Skoleforvaltningen foreslår at Mølkærskolens henvendelse indarbejdes i renoveringsplanen for skolerne. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 44: Indstilling godkendt.

12 side Budgetopfølgning pr. 30/ sagsnr Budgetopfølgning pr. 30/ Med baggrund i økonomirapport pr. 30/ viser det samlede forbrug for Børn- og Skoleudvalgets område 45,7 % for 1. halvår af Budgetopfølgningen viser, at der på specifikke områder både er mer- og mindreforbrug, som for en dels vedkommende er vanskeligheder med bogføring i forbindelse med overgang til nye konti. Herudover bemærkes, at på visse områder er budgetopfølgningen ikke et retvisende billede af udgiftsfordelingen, idet der på nogle områder ikke er bogført udgifter svarende til et kvartals forbrug. Det skyldes bl.a. at regninger til og fra kommuner fremsendes bagud. Forbrug 30/6-07 Forventet forbrug Behov for till.bev. Note Konto Tekst Budget Till.bev. Korr.budget Drift Folkeskoler PPR Skolefritidsordn Befordr. af elever Spec.uv.-region Komm. specialskoler Sprogstimulering Bidrag priv.skoler Efterskoler/ungd.sk UUO Produktionsskoler EGU Ungdomsskole Kommunal tandpleje Ergoterapi/ b&u Sundhedspleje Dagtilbud, fælles udg Dagpleje Børnehaver Integr. inst Klubber mm Særlige dagtilbud Tilskud puljeordn Plejefam., oph.steder Forebygg. foranst Døgninstitutioner Sikrede døgninst Kontante ydelser I alt drift Anlæg Skoler

13 side Dagtilbud Børnehaver I alt anlæg Drift og anlæg i alt Noter: 1. Folkeskoler Med baggrund i ændringer i normering for skoleåret 2007/08 er der beregnet reguleringer i skolernes budgetter for perioden 1/8-31/ Herudover er der indlagt beløb til modtageklasse på Kerteminde Skole for 5 mdr. Centralt var der ved budgetlægningen afsat beløb til bl. a. specialundervisning, integration og skolefeordning. Disse beløb er nu omplaceret til de enkelte skoler. Mesinge Skole har et mindre merforbrug til lønninger, dette skyldes bl.a. flere langtidssygemeldinger. Der vil snarest blive lavet en opgørelse over det forventede merforbrug i Skolefritidsordninger På grundlag af ændringer i normering i SFO erne, er der foretaget reguleringer med 5/12 virkning for skoleåret 2007/08. Søskenderabat og pædagogiske fripladser er revideret i forhold til aktuelt forbrug. Der er flere elever tilmeldt SFO på specialskoler end budgetteret og prisen pr. plads er dyrere end forventet. 3. Befordring af elever Elever der undervises i specialskoler befordres med taxa og/eller bus. 4. Specialundervisning - regioner Betaling for skoledel i regionale døgninstitutioner har ikke været budgettet. 5. Kommunale specialskoler Der forventes flere elever fra det nye skoleår end der er budgetteret. 6. Ungdomsskolevirksomhed Tildelt ressourcer for en modtageklasse/gruppe for perioden 1/4-31/ Ergoterapi Fynsordningen er et nyt tiltag fra 1. januar 2007 som omhandler behandling af handicappede børn i specialbørnehaver. 8. Dagtilbud Fællesudgifter- og indtægter: Søskendetilskuddet er revideret i forhold til aktuelt forbrug. 9. Børnehaver og integrerede daginstitutioner Efter fælles aftale med bl.a. daginstitutionerne er der foretaget harmonisering af inventarbudgetter. Der er foretaget budgetomplaceringer. Selvejende institutioner er ikke med i den kommunale selvforsikring, derfor vil disse institutioner have udgifter til forsikringspræmier. Mølleløkken har ikke været tildelt et budgetbeløb til forsikring, der er nu omplaceret kr til Mølleløkken. I perioden 1/6-31/ har der været 10 ekstra børn i Rynkeby børnehave. Budgetregulering herfor er indregnet. Grønnegården blev i 2006 reguleret med kr i vikarudgifter. Regulering er indregnet.

14 side 14 Alle daginstitutioner undtagen Tangloppen har uændret middelbørnetal i det kommende år. Børnetallet i Tangloppen er reduceret fra 46 til 42, der er indlagt regulering herfor. I forbindelse med budgetopfølgningen er det konstateret, at Børnehaven Solbakken har et merforbrug på lønkonti. Årsagen hertil er, at der i forbindelse med udskiftning af personale er lønudgifter til både fratrådt og nyansat personale. Der vil snarest blive lavet en opgørelse over, hvor stort merforbruget forventes at blive i Plejefamilier, opholdssteder, forebyggende foranstaltninger og døgninstitutioner Budgetopfølgningen viser ikke et retvisende billede af udgiftsfordelingen, idet der på nogle områder ikke er bogført udgifter for andet kvartal på nuværende tidspunkt. Regninger bl.a. fra de nye regioner sendes bagud. Mindreforbrug til plejefamilier og opholdssteder skyldes øgede indtægter på anbringelser af plejebørn fra andre kommuner. Merforbruget på døgninstitutioner skyldes at taksten på en anbringelse er højere end budgetteret. 11. Sikrede døgninstitutioner Udgiften til regionerne er væsentligt højere end budgetteret. 12. Anlæg Forvaltningen har foretaget en gennemgang af anlægsbevillinger for 2007 og foreslår, at Sted nr Folkeskoler renovering og udbygning bevilling på kr overføres til Sted nr Helhedsplan for folkeskoler (bevilling fra gl. Kerteminde ovf. til 2007) bevilling på kr tilbageføres til kassen. Sted nr Renovering på daginstitutionsområdet Bevilling på kr tilbageføres til kassen. Sted nr Daginstitutioner renovering og udbygning Bevilling på kr overføres til 2008 Bilag på sagen: Økonomirapport pr. 30/ drift og anlæg Det indstilles, at der gives tillægsbevillinger/omplaceringer til drift 0 kr. anlæg kr. I alt kr. der tilbageføres til kassen

15 side 15 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 45: Det indstillles at der overføres kr til Overskud på konti vedr. helhedsplaner for folkeskoler og renovering på dagsinstitutionsområdet fra gl. Kerteminde forventes brugt i indeværende år. 46. Budget A01 sagsnr A) Forslag til takster og bemærkninger: Børn- og Skoleudvalget behandlede i sit møde den 4/ forvaltningens forslag til budget for 2008, men i henhold til Tids- og procesplan skal bemærkninger til budgetforslag og forslag til takster behandles i august mødet. Forvaltningen har udarbejdet forslag til takster samt bemærkninger til budgetforslag. B) Prioritering af nye aktiviteter Direktionen anmoder om, at Børn- og Skoleudvalget prioriterer de nye aktiviteter for henholdsvis drift og anlæg. Børn- og Skoleudvalgets ønsker om nye aktiviteter: Drift: Prioritering Skema Børn- og Skoleudvalg (beløb i hele kr.) År 2008 År 2009 År 2010 År 2011 BS.03. BS.04. Juniorklubtilbud på Marslev Skole - opstart 1. januar 2008 (alternativ 1) Juniorklubtilbud på Marslev Skole - opstart 1. september 2007 (alternativ 2) ( 2008 = kr.) (2009 = kr. pr. år) BS.05. Ungdomsklubtilbud på Nymarksskolen Skolesvømning for 4. klasserne på Langeskov Skole og Marslev Skole - harmonisering af servicetilbudet i forbindelse med BS.06. kommunesammenlægning Ungdomsskolen - afledte driftsudgifter i forbindelse med ændring af fordeling af udgifter og faciliteter på Strandgård mellem Kerteminde kommunale Ungdomsskole og Østfyns BS.07. Produktionssskole BS.08. Etablering af småbørnsgrupper i

16 side 16 daginstitutioner Opnormering af PPR med 20 timers HK BS.09. svarende til 0,54 stilling Dyrehaven - etablering af ungdomshybelpladser/omstilling til BS.10. fleksibel døgninstitution Dagpleje - etableringsudgifter til nye BS.11. dagplejere Pædagoger i indskoling - udvidelse af BS.12. timetal BS.16. Pladskapacitet på dagpasningsområdet???? BS.17. Gæstedagpleje i Tangloppen i Mesinge Etablering af tilbud til specialbørnehavebørn i Tangloppen, BS.18. Mesinge I alt Børn- og Skoleudvalg Anlæg: Prioritering Skema BS.01 BS.02 Børn- og Skoleudvalg (beløb i hele kr.) År 2008 År 2009 År 2010 År 2011 Bygningsmæssige ændringer/udvidelse af tandklinikken i Kerteminde Tandklikikken i Munkebo - 2 stole plus unit. Digital røntgen kobles sammen med elektronisk journal. Indvendig vedligeholdelse - maling, gardiner, lysarmaturer, nyt linoleum m.v BS.13 Renovering/udbygning af Kerteminde Kommunes folkeskoler Folkeskoler - renovering og udbygning BS.13a (revurdering anlæg 2007) Folkeskoler - renovering og udbygning - Langeskov Skole - (revurdering anlæg BS.13b 2007) 0 Renovering/udbygning af Kerteminde BS.14 Kommunes daginstitutioner BS.14a Daginstitutioner - renovering og udbygning (revurdering anlæg 2007) BS.15 Dyrehaven ombygning/omstilling til fleksibel døgninstitution BS.16 Pladskapacitet på dagpasningsområdet???? I alt Børn- og Skoleudvalg Bilag vedr. budget 2008 talmateriale lægger på sagen. A) Budgetforslag 2008 med bemærkninger og forslag til takster forelægges Børn- og Skoleudvalget til drøftelse og indstilling til Økonomiudvalget. B) Børn- og Skoleudvalget anmodes om prioritering af nye aktiviteter. Bilag:

17 side 17 BU_takster_ xls børnskole_bem Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 46: A. Budget-forslag 2008 med bemærkninger og takster indstilles godkendt. Udvalget indstiller blok 13 og 14 ændret: Blok 13 ændres til: 30 millioner i 2008 og millioner i 2010 og 2011 Blok 14 ændres til: 2,5 mio i 2010 og B. Udvalget fremsender bdugetforslaget uden prioritering. 47. Kvalitetsrapport på Folkeskoleområdet vedrørende skoleåret 2006/ G01 sagsnr Jfr. Folkeskoleovens 40 a skal den enkelte kommune udarbejde en kvalitetsrapport for det samlede skolevæsen. Det overordnede formål med kvalitetsrapporten er at styrke kommunernes tilsyn med folkeskolerne herunder kvalitetssikre og kvalitetsudvikle kommunens folkeskolevæsen. Der er i Bekendtgørelsen om anvendelse af kvalitetsrapporter og handleplaner i kommunernes arbejde med evaluering og kvalitetsudvikling af folkeskolen af præciseret, hvilke områder der skal beskrives. Det stilles krav om både kvantitative data om skolernes rammer (elevtal, økonomi mv.) og kvalitative data om pædagogiske processer mv. Det skal særligt bemærkes, at kvalitetsrapporten vedrører skoleåret 2006/2007 et år, hvor skolerne har skullet agere i både de 3 gamle og den nye kommune. Herved bliver det f.eks. vanskeligt at vurdere det samlede skolevæsens kvalitet, da der er ikke har været ens målsætninger mv. For at opnå en ensartethed i skolernes tilbagemelding har Børn og Skoleforvaltningen i samarbejde med skolelederne udarbejdet en fælles skabelon. Arbejdet med kvalitetsrapporten er i år - grundet en relativt sen udmelding fra Undervisningsministeriet/Folketinget meget komprimeret. Tidsplanen har derfor givet skolerne og forvaltning meget kort tid at arbejde i. Det er dog Børn og Skoleforvaltningens vurdering, at arbejdet med en samlet kvalitetsrapport på sigt vil blive et væsentligt dialog- og styreredskab. Forvaltningen ser også frem til en tættere dialog med skolernes bestyrelser om skolernes kvalitetsrapporter. Den foreliggende samlede kvalitetsrapport skal behandles af Børn og Skoleudvalget, som herefter sender den til udtalelse i skolebestyrelserne og de pædagogiske råd. Den endelige rapport skal godkendes af Byrådet den , som endvidere kan peges på, hvor der er behov for at udarbejde særlige handleplaner. Bemærkninger:

18 side 18 Skolernes kvalitetsrapporter udsendes til Børn- og Skoleudvalgtes medlemmer med dagsorden. Børn- og Skoleforvaltningens samlede rapport eftersendes til Børn- og Skoleudvalgets medlemmer. Kerteminde Kommunes kvalitetsrapport vedrørende skoleåret 2006/2007 indstilles godkendt. Sendes til udtalelse i skolebestyrelser og pædagogiske råd med frist den Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 47: Indstilling godkendt. 48. Driftsregnskab for 2006 for de selvejende institutioner S08 sagsnr Der foreligger driftsregnskab for 2006 for de 3 selvejende daginstitutioner - Rynkeby Børnehave - Mølleløkkens Børnehave - Fyrrevængets Børnehave - til godkendelse. Bilag: Driftsregnskab og status for 2006 ligger på sagen. Til godkendelse. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 48: Indstilling godkendt.

19 side Mødedatoer for Børn- og Skoleudvalgets møder i A14 sagsnr Datoer for byråds- og Økonomiudvalgsmøder i 2008 er vedtaget af Byrådet den Der er udarbejdet en politisk mødekalender for 2008, hvor Byrådets og Økonomiudvalgets møder er indarbejdet. Fagudvalgene skal herefter tilrettelægge deres møder således, at afleveringsfrister for sager til behandling i Økonomiudvalget og Byrådet kan overholdes. I den forbindelse skal der tages hensyn til, at sagen til Økonomiudvalget og Byrådet skal afleveres til Sekretariatet inden tirsdag i den uge, hvor dagsordenen skal udsendes. Børn- og Skoleforvaltningen har udarbejdet to forslag til mødedatoer for Børn- og Skoleudvalgets møder i Mødekalender hvor Børn- og Skoleudvalgets møder afholdes mandage kl Mødekalender hvor Børn- og Skoleudvalgets møder afholdes torsdage kl Forslagene til afholdelse af møder forelægges til Børn- og Skoleudvalgets godkendelse. Bilag: mødekalender mandag mødekalender torsdag Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 49: Udvalget godkendte mødekalender for Møderne afholdes på mandage. 50. Eventuelt G01 sagsnr Eventuelt.

20 side 20 Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 50: Intet.

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.05.2007 kl. 15:00 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse: 11. Dialogmøder... 3 12. Sager og skrivelser til orientering....

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 31.03.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 139. Orientering om planlægning af gennemførelsen af udviklingsplan

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Børn- og Skoleudvalgets møde den 5. februar 2007 Kl. 16.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Jesper Schmidt-Nielsen Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sager og skrivelser

Læs mere

Udvalg: Børn og skoleudvalget

Udvalg: Børn og skoleudvalget Udvalg: Børn og skoleudvalget Serviceramme Bemærkninger bevilling 2.1 - skole Servicerammen - skole Afvigelse ml korr og forv 2.1 Skole Fællesudgifter 13,6 13,6 13,6 0,0 Folkeskoler m.m. 599,5 600,3 596,5-3,8

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 ONSDAG DEN 10. OKTOBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 10. oktober 2007 Side: 2 Fraværende: Ingen. Til behandling

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Børn og Skoleudvalget

Børn og Skoleudvalget Børn og Skoleudvalget Kvartalsregnskab - pr. 30. september 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget

Børne- og Skoleudvalget Børne- og Skoleudvalget Netto Børne- og Skoleudvalget 409.363 407.691-1.672-2.708 Anden undervisning og kultur 11.962 11.962 0 0 Dagtilbud til børn og unge 96.808 97.086 278 278 Folkeskolen 166.266 166.498

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 28.04.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Indholdsfortegnelse: 151. Sager og skrivelser til orientering.... 3 152. Fleksibel normering

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/

Månedlig budgetopfølgning. Vejen Kommune Forbrug pr. 30/ Månedlig budgetopfølgning Vejen Kommune Forbrug pr. 3/11 214 1-12-214 2 - månedlig budgetopfølgning Forbrugsoversigt Opr. Budget Tillægsbev. og omplac. Korr. budget Forbrug ultimo sidste mdr. Forbrugsprocent

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes det, at forbruget er lig med det korrigeret

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,5 mio.kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt Bidraget

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion ,

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. juni Drifts og statsrefusion , Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet regnskab Forventet rest budget* Drifts og statsrefusion 659.077 661.747

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2008

Budgetopfølgning 30. juni 2008 Generelt Budgettet indenfor består af følgende: Undervisning PPR Dagpleje og daginstitutioner Børn og unge Sundhedsplejen Forbrug Oprindeligt Tillægs- Ompla- Korrigeret 1-6 budget bevilling cering budget

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 1. november 2018 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Mads Vinterby, Ali Qais, Dorthe Hecht,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 30.03.2009 kl. 16:00 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 2 Ingen Ingen Indholdsfortegnelse: 296. Fremtidig skolestruktur i Munkebo

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. november 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

BOP BUL

BOP BUL BOP 1 2018 BUL 10.04.18 Anita Iversen april 2018 stevns kommune 1 BUL Samlet overblik Samlet overblik på politikområder: Forventet overskud på rammeaftaler og lønsumsstyring Forventet merforbrug på øvrig

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 24. november 2016 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Afbud: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen,

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på 9,4 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG

Konsultentløn. Koordinator Fællessamling, manglende beløb til tillæg XG Bilag 2, 2. budgetopfølgning Sektor 3 Folkeskole Konto Korrigeret Forventet Merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostnings PSP element Art budget 2014 regnskab 2014

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 21. november 2013 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Elise Andersen, Allan S. Andersen, Camilla

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 2018 2017 Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret Forbrug pr. 30. sept. regnskab afvigelse * Forbrug pr. 30. sept. Forbrugspct. Forbrugspct.

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019

Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Børne- og Familieudvalget Budgetopfølgning pr. 2019 2019 2018 Noter Hele 1.000 kr. Oprindeligt Korrigeret regnskab rest * Drifts og statsrefusion 659.077 660.976 148.440 22,46 664.805-3.829 144.602 21,86

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler

Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Kompenserende besparelser 2015 i Center for Dagtilbud og Skoler Følgende poster forventes at udvise et merforbrug i 2015: Dagtilbud (flere børn end forudset i befolkningsprognosen) Skoler (flere udgifter

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 30.11.2010 kl. 14:00 Den gl. byrådssal - Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 172. Drøftelse af erhverv og turisme i planstrategien...

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget for Børn og Skole forventes et samlet merforbrug på 9,2 mio. kr. Det forventede merforbrug skyldes hovedsageligt bidraget

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008

REFERAT. fra. Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 Side 1 af 12 REFERAT fra Udvalget for Børn og Unges møde den 07. februar 2008 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Orientering til Udvalget om den aktuelle pladssituation 3. Dagplejen - Leje af barnevogne 4. Skolestrukturdebat

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER

SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 UDVALGET FOR BØRN OG FAMILIER UDVALG FOR BØRN OG FAMILIER - Serviceudgifter 0-8.120 0 0 3 01 Folkeskoler SPECIFIKATION TIL BUDGETFORSLAG 2015-2018 Løn til matematikkonsulent for perioden 2015 og til 31. 7. 2016 er flyttet korrekt på

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

BLU. Præsentation af ansvarsområder

BLU. Præsentation af ansvarsområder BLU Præsentation af ansvarsområder Organisationen Økonomi Økonomi Økonomi Centrale konti ca. 94,4 8,7 5,8 12,4 37,7 33,6 23,9 73,4 88,9 56 16,2 Økonomi 76 & 78 Ungdomsskoleviksomhed og kommunale tilskud

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 EKSTRAORDINÆRT MØDE MANDAG DEN 30. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 30. april 2007 Side: 49 Fraværende:

Læs mere

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget

Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift. Børne- og Familieudvalget Politisk budgetopfølgning pr. 30. juni 2012 bemærkninger - drift Børne- og Familieudvalget Serviceområde 10, Dagtilbud for børn SO 10 Dagtilbud På serviceområde 10 forventes samlet et netto overskud på

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING 21 PR. 31.3.1 UDDANNELSE-, SOCIAL- OG KULTURUDVALGET 31.3.1 Politikområde 15 Uddannelse incl. SFO 145.678 37.937 149.74 3.396 16 Musik- og ungdomsskole 4.594 1.95 4.594 17 Børn og unge

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 02.02.2009 kl. 15:30 Den gl. byrådssal i Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 262. Kommuneplan 2009... 3 263. Grønnegården... 4

Læs mere

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum

Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Åbent møde for Børne- og skoleudvalgets møde den 31. januar 2012 kl. 14:00 i Hornum Børnehave, Elmevej 4, Hornum Indholdsfortegnelse 014. Klasserumsledelse 3 015. Status vedr. regnskab for 2011 4 016.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2014 Børne- og Familieudvalget Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

Udvalget for familie og institutioner

Udvalget for familie og institutioner Indholdsfortegnelse Udvalget for familie og institutioner...2 11.528 Børn, Unge og Familier drift...3 11.322 Skoleområdet drift...4 11.322 Skoleområdet anlæg...4 11.525 Dagtilbud til børn og unge drift...5

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde den 10. maj 2007 kl i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge Temamøde kl. 12.00 i lokale 188 Åben del 1. Meddelelser 2. Budgetopfølgning pr. 31.03.2007 3. Budget 2008 4. Daginstitutionsområdet organisering, udvikling og ledelse

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00.

Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 13 Mødet blev holdt mandag den 24. januar 2011 på Rådhuset i Mødelokale A. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 11:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen

Punkt 2 Præsentation af ny skoleleder på Egebjergskolen Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 Skole- og Uddannelsesudvalget - 12-11-2013 12.11.2013 kl. 08:00 Mødecenter C, Lokale 32 på Ballerup Rådhus

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 16.04.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 16.04.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 16.04.2007 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Jesper Schmidt-Nielsen og Hans Luunbjerg forlod mødet kl. 17.45. Afbud: Ingen Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Budgetkontrol september 2014 Udvalget for Børn og Unge

Budgetkontrol september 2014 Udvalget for Børn og Unge i alt Økonomisk oversigt (Mio. kr.) Løbende priser Vedtaget budget 2014 Korrigeret budget 2014 Forventet regnskab 2014 Afvigelse i forhold til korr. budget Drift Serviceudgifter i alt 942,8 954,5 932,1-22,4

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 2. april 2014 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Kenneth Kristensen Berth, Erdal

Læs mere

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16.

Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT. Børn og Ungeudvalget. 10. september 2001 kl. 16. Børn og Ungeudvalget den 10. september 2001 Side 1 af 9 FREDERIKSSUND KOMMUNE U DSKRIFT Børn og Ungeudvalget 10. september 2001 kl. 16.30 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Morten Andersen, Finn Vester, Mogens

Læs mere

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011

Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 2011 Børn-, Unge- og Fritidsudvalget Budgetopfølgning pr. 28. februar 1. Resume Drift I 1.000 kr. Oprindeligt budget Korrigeret budget Forventet resultat Afvigelse Drift i alt 282.676 282.676 282.676 0 Kultur

Læs mere

Fagudvalg: Børne- og Uddannelsesudvalget

Fagudvalg: Børne- og Uddannelsesudvalget og Ejendomme August 2018 Fagudvalg: : Direktionens indstilling august 2018 Status den ultimo juni 2018 Budgetjusteringer 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 Budgetjusteringer: beskrivelse: Nr Prioritet

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. juni 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. juni 2016 viser en samlet forventet afvigelse på 30,5 mio. kr. i mindreforbrug.

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT

FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Dagsorden-skabelon Side 1 af 8 FREDERIKSSUND KOMMUNE REFERAT Børn og Ungeudvalget 27. april kl. 18.00 i mødelokale 6 Mødedeltagere: Bente Nielsen, S e lim Y u m u k, A n e tte L a u g e Je n se n, J e

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

Gennemsnitlig likviditet (mio. kr)

Gennemsnitlig likviditet (mio. kr) Bilag 1 til økonomiske nøgletal pr. ultimo juli 19. Afsnit 1 - likviditet Afsnit 1 - likviditet (mio. kr.) Udvikling i likviditet 18-19 1 1 1 1 3 mdr. 12 mdr. 25 Gennemsnitlig likviditet (mio. kr) 15 5

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

12. Uddannelsespolitik

12. Uddannelsespolitik 2. Uddannelsespolitik ( i kr..000) 20 202 203 204 Overslagsår 0 - fremskrevet 34.67 34.66 34.69 34.69 Tekniske ændringer allerede vedtaget af byrådet Fordeling af lederlønspulje SFO og Ungdomsskolen 23

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 2. oktober 2014 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014.

Samlet set forventes der rammeoverholdelse på Børne- og Skoleudvalgets område set i forhold til udvalgets korrigerede budget 2014. Økonomi og Administration Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.30.14-G01-14-14 Dato:21.5.2014 Børne- og Skoleudvalget, budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Børne- og Skoleudvalgets korrigerede

Læs mere

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07 50.20. Undervisning (i mio.kr.) Antal Budget Forbrug 31/8-07 Budget 25 24 28 Svømmeundervisning 0,1 0,1 0,1 Syge.hjemme.Uv. 0,2 0,1 0,5 Befordring af elever 4,8 4,2 6,3 Bidrag private skoler 421 13,1 13,6

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30.

Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 32 Mødet blev holdt mandag den 22. oktober 2012 på Rådhuset i Lokale nr. 87. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 10:30. Medlemmer: Nikolaj Bührmann (F), Birgitte

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere