Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed"

Transkript

1 Center for Borgerservice Den Tværfaglige Myndighed 1. Den Tværfaglige Myndigheds primære opgaver Primære aktiviteter: Personlig pleje Praktisk hjælp Døgnaflastning Plejeboliger Ældre- og Handicapvenlige boliger Plejeorlov til pasning af dødende i eget hjem Sygeplejeindsatser og videredelegeret sygeplejeindsatser Kørsel til egen læge og speciallæge Personlige hjælpemidler APV-hjælpemidler Handicapbiler Boligændringer Individuel Handicapkørsel APV-hjælpemidler Genoptræning til både børn og voksne Vedligeholdende træning til både børn og voksne BPA Borgerstyret Personlig Assistance Enkeltydelser Integrationsområdet Særlig støtte til boligudgifter Personlige tillæg til førtidspensionister Specialundervisning for voksne 2. Resultatmål Fagområdets fokusområder Fritvalgsområdet incl. videredelegeret sygeplejeindsatser Hjælpemiddelområdet Inte grationsområdet Finansielle mål: Ikke-finansielle mål : Implementering af ny timeprisstruktur i forbindelse med udbud på Fritvalgsområdet, hvor der bliver tre leverandørers forskellige timepriser. (Moderniseringsaftalen) Øget opfølgning og kontrol af bevillingerne på Fritvalgsområdet med fokus på omfanget af hjælp og varigheden af hjælpen. I forbindelse med åbning af nyt plejecenter, Egeparken, forventes dette at medføre en nedgang i antallet af borgere med behov for døgnaflastning eller massiv pleje i eget hjem. Antallet af borgere, som fik bevilliget et hjælpemiddel, steg med 9 % i 2014, og udgifterne til I/S Hjælpemiddeldepotet er steget og forventes fortsat at stige, hvorfor der er øget fokus på området. Antallet af flygtninge er steget. Udgiftsbudgettet er steget både i form af personaleressourcer og udgifter til kontante ydelser i forbindelse med boligplaceringen både midlertidigt og permanent. Grundet manglende midlertidige og permanente boliger, skal der ske en afdækning af det fremtidige behov fra 2016 og frem. Implementering af nye arbejdsgange i forhold til Fritvalgsområdet, som en del af udbuddet på området Implementering af Projekt Bedre Afgørelser i hele Den Tværfaglige Myn-

2 dighed. Effektivisering af arbejdsgange mellem myndighed og udfører, som skal medføre, at der frigives tid til at varetage den lovpligtige sagsbehandlingsproces. 3. Driftsbudget 3.1 Driftsbudget Nedenfor er fagområdets driftsbudget præsenteret. Tabel 1 viser Den Tværfaglige Myndigheds budget fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter, mens tabel 2 viser fagområdets driftsbudget fordelt på de styringsrelevante budgetniveauer, specificeret ved organisatoriske områder/primære områder. Tabel 1 Driftsbudget for Den Tværfaglig Myndighed fordelt på løn, øvrige udgifter og indtægter Beløb i ) Korrigeret Budget 2) 2015 Budgetforslag 2016 Budgetforslag 2017 Budgetforslag 2018 Budgetforslag 2019 Ledelse og Sekretariat Løn Øvrige udgifter Udgifter totalt Indtægter totalt Ledelse og Sekretariat nettobevilling i alt ) Beløbene i tabellen er alle i 2015-priser 2) Det korrigerede budget 2015 er pr. 25. marts 2015 (i 2015-priser) Tabel 2 Driftsbudget for Den Tværfaglige Myndighed fordelt på områder Beløb i ) Korrigeret Budget 2) 2015 Budgetforslag 2016 Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 Ledelse og Sekretariat Personlig pleje og praktisk hjælp Hjælpemidler Tilskud til borgerstyret personlig assistance, BPA Tilbud til udlændinge Diverse aktviteter Administration, Den Tværfaglige Myndighed Ledelse og Sekretariat nettobevilling i alt ) Beløbene i tabellen er alle i 2015-priser 2) Det korrigerede budget 2015 er pr. 25. marts 2015 (i 2015-priser) Budgettet for 2016 udgør 113,1 mio., og er dermed 56,2 mio. større end budget Forskelle vedrører primært budget der ønskes overført fra Center for Sundhed og Omsorg til Den Tværfaglige Myndighed. Det er besluttet, at det fremtidige budgetansvar på fritvalgsområde vedrørende udgifter til personlig pleje og praktisk hjælp samles i Den Tværfaglige Myndighed, således at det er både budget til de private leverandører samt den kommunale leverandør der ligger her. På området ses herudover en væsentlig stigning i udgifterne til personlig pleje og praktisk hjælp, hvilket skyldes den demografiske udvikling, se også nedenstående om primære udgiftsdrivere for ældre borgere.

3 3.2 Primære udgifts- og indtægtsdrivere og deres forudsætninger Primære drivere Forudsætninger 1. Fritvalgsområdet udgør over 50 % af udgiftsbudgettet for Den Tværfaglige Myndighed. Udgifterne på området er meget afhængig af: Antallet af ældre Effekten af Rehabiliteringsforløb Borgerens plejebehov Åbning af nyt plejecenter I 2015 er der sket udbud af personlig pleje, praktisk hjælp og tøjvask, som en del af implementering af Moderniseringsaftalen. Effekten af udbuddene er, færre leverandører, lavere timepriser og bedre kvalitet i leveringen. Udbuddet bliver implementeret i september 2015, hvorfor området i forhold til kontrol af leverandører og ny timeprisstruktur har stort fokus i Hjælpemiddelområdet udgør 8 % af udgiftsbudgettet, når udgifterne til I/S Hjælpemiddeldepotet medregnes. Antallet af borgere steg i løbet af 2014 med 9 % fra primo 2014 til ultimo Dette har bl.a. medført varsling om tillægsbevillinger i forhold til bl.a. Handicapbiler, APV-hjælpemidler m.m. Udgifter på området er afhængige af: Antallet af ældre Effekten af Rehabiliteringsforløb Borgerens plejebehov 3. Integrationsområdet udgør ikke en stor procentdel af udgiftsbudgettet, men i 2015 er der givet en tillægsbevilling på mio. til lønudgifter. Årsagen hertil er, at der er sket en voldsom stigning i antallet af flygtninge, hvilke medfører generelle udfordringer i forhold til boligplacering af flygtningene. Udgifterne på området er afhængige af: Antallet af flygtninge 3.3 Periodiseret budget Figur 1 Forventet udgiftsniveau for løn og øvrige udgifter og indtægter i Løn Periodiseringen af lønbudgettet der udgør 17,5 mio., er foretaget så i april er der taget højde for udgifter til særlig feriegodtgørelse, og i maj er taget højde for udbetaling af 6. ferieuge til nogle medarbejdere. Øvrige udgifter Driftsudgiftsbudgettet udgør 102,7 mio. og hovedparten er periodiseret med 1/12-dele. Indtægter Indtægtsbudgettet udgør -7,16 mio. og hovedparten er periodiseret med 1/12-dele.

4 3.4 Risici Område Beskrivelse Beløb Forebyggelse Ansvarlig 1.Antallet af ældre borgere 2. Timepriser på Fritvalgsområdet 3. Hjælpemiddelområdet 4.Integrationsområdet Antallet af ældre er beregnet med udgangspunkt i befolkningsprognosen pr Fordelingen af ældre i henhold til aktiviteter er opgjort på baggrund af den procentvise fordeling for Ved denne form for budgettering er der en risiko for, at antallet kan stige, såfremt der sker en uventet tilflytning til kommunen eller såfremt omfanget og varigheden af hjælp er større end budgettet. I 2015 implementeres udbuddet på Fritvalgsområdet, hvorfor der pr. ultimo 2015 og frem vil være to nye timeprisstrukturer fra to private leverandører. Fra 2016 vil der også skulle ske afregning pr. visiteret time til den kommunale leverandør, hvilket er en ny afregningsmetode, som kan medføre: Et større ressourcetræk på administrative medarbejdere end forventet Behov for opgradering af IT-systemet CSC- Vitae for at simplificere afregningsformen. Øget kontrol af tre leverandører. Såfremt borgerne bliver mere plejekrævende, vil der ydermere være behov for flere APV-hjælpemidler til hjemmeplejeleverandørerne. Borgere, som får bevilliget et rehabiliteringsforløb, kan også få behov for et personligt hjælpemiddel efter endt forløb, hvis borgeren, helt eller delvist er selvhjulpen, ved brug af et personligt hjælpemiddel. Antallet af flygtninge er steget massivt siden Den udmeldte kvote for området skal holdes under observation, da kvoten kan stige i løbet af året.

5 4. Driftsbudget for Den Tværfaglige Myndighed pr. område 4.1 Personlig pleje og praktisk hjælp Aktivitetsbudget for Personlig pleje og praktisk hjælp 2016 Tabel 3 viser aktivitetsbudgettet for personlig pleje og praktisk hjælp Tabel 3: Aktivitetsbudget for Personlig pleje og praktisk hjælp Mængde Enhedspris Budget Personlig pleje og praktisk hjælp Personlig pleje og praktisk hjælp Her beskrives forudsætningerne for aktiviteterne, jf. tabel 3 1. Kommunal leverandør Personlig pleje, dag: timer á 364 = Personlig pleje, aften: timer á 428 = mio mio. Personlig pleje, nat: timer á 595 = mio. 2. Private leverandører Personlig pleje, Lørdag: timer á 436 = Personlig pleje, Søndag: timer á 576 = Øvrigt budget: Personlig pleje Dag: timer á 379 = Personlig pleje aften: timer á 451 = mio mio mio mio mio. Personlig pleje nat: 630 timer á 580 = mio. Personlig pleje, Lørdag: timer á 447 = mio. 3. Praktisk hjælp - Private leverandører 4. Praktisk hjælp kommunal leverandør Personlig pleje, Søndag: timer á 570 = mio. Praktisk hjælp, Rengøring, timer á 306 = mio. Praktisk hjælp, Indkøbsordning, á 254 = mio. Praktisk hjælp, Madservice, 864 personer á 50 = mio. Praktisk hjælp, Madservice egenbetaling, á 50 = mio. Praktisk hjælp, Rengøring, timer á 282 = mio.

6 4.1.2 Periodiseret budget for Personlig pleje og praktisk hjælp. Figur 2 Forventet udgiftsniveau for Personlig pleje og praktisk hjælp Udgiftsbudgettet er periodiseret med 1/12-dele. 4.2 Hjælpemidler (DTM) Aktivitetsbudget for Hjælpemidler Tabel 4 viser aktivitetsbudgettet for hjælpemidler Tabel 4: Aktivitetsbudget for Hjælpemidler (DTM) Hjælpemidler (DTM) Mængde Enhedspris Budget Hjælpemidler (DTM) Her beskrives forudsætningerne for aktiviteterne, jf. tabel 4 1. Hjælpemidler (DTM) Enhedspris og gennemsnitlig faktisk forbrug er foretaget på baggrund af et konkret skøn ud fra aktuelle bilsager, hvor der vil ske genbevilling i Herudover er der foretaget et skøn om at der vil komme 4 nye bilsager i 2016, som ikke tidligere har været kendt. Angående reparation af særlig indretning er beregningen foretaget på baggrund af faktisk forbrug i Der budgetteres med uændret antal personer for 2013 til Afdragspligtig del af billån 8 biler á Afdragsfri lån, 8 biler á Særlig indretning 18 biler á Reparation af særlig indretning 8 á Tilskud til kørekort 1 á kr Tilbagebetaling af billån - afdragspligtig del 86 á -11,540 Optiske synshjælpemidler, 30 á Terapeutbevilligede teleslynger og badetøj 10 á Terapeutbevilligede hjælpemidler(ikke genbrug) 264 a El- og formstøbte kørestole inkl. Reparationer 12 á kr Individuel handicap kørsel 93 á Boligindretning 11 á

7 4.2.2 Periodiseret budget for Hjælpemidler (DTM). Figur 3 Forventet udgiftsniveau for Hjælpemidler Udgiftsbudgettet er periodiseret med 1/12-dele. 4.3 Tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Aktivitetsbudget for tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA 2016 Tabel 5 viser aktivitetsbudgettet for tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Tabel 5 Tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Mængde Enhedspris Budget Tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Forudsætninger for aktiviteter, jf. tabel 5 1. BPA borgere á pr. år = mio. 2. BPA personer á pr. år.= mio. Antal personer er beregnet ved overdragelse af opgaven fra Center for Social Service i september Hertil kommer stigning i aktiviteten i årets sidste 4 mdr. Derfor anvendes P/L fremskrivning for forbrug 2014 til fastlæggelse af forventet forbrug for Der er ikke tidligere budgetlagt for regionens tilskud på én sag. For hver af de 4 mdr. ses en gennemsnitlig månedlig pris pr. cpr.nr. på ca Merudgifter af de 20 sager er nyoprettet pr. oktober 2014, og der er derfor ikke overdraget budget fra Center for Social Service. Hver af sagerne forventes at koste hhv ,00 og ,00 i 2015 iflg. disponeringsberegningen i afdelingens budgetstyringsmodel/værktøj. I alt forventes en merudgift på 1,0 mio. til aktivitetsstigningen. Der forventes afledte udgifter til BPA-ordninger 96 jf. SEL 100 til 16 personer á pr. år. (nettoudgiften er idet der gives 50 % statsrefusion) = mio.kr

8 4.3.2 Periodiseret budget for Tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Figur 4 Forventet udgiftsniveau for Tilskud til borgerstyret personlig assistance BPA Udgiftsbudgettet er periodiseret med 1/12-dele. 4.4 Tilbud til udlændinge Aktivitetsbudget for tilbud til udlændinge 2016 Tabel 6 viser aktivitetsbudgettet for tilbud til udlændinge Tabel 6: Tilbud til udlændinge Tilbud til udlændinge Mængde Enhedspris Budget Tilbud til udlændinge Her beskrives forudsætningerne for aktiviteterne, jf. tabel 6 1. Tilbud til udlændinge Introduktionsydelse, anskaffelser til 134 flygtninge á = mio. Introduktionsydelse ydelser til 134 flygtninge á = mio. Statsrefusion 50 % svarende til pr. person. = mio.

9 4.4.2 Periodiseret budget for Tilbud til udlændinge Figur 5 Forventet udgiftsniveau for Tilbud til udlændinge Jan feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Tilbud til udlændinge Udgiftsbudgettet er periodiseret med 1/12-dele. 4.5 Diverse aktiviteter Aktivitetsbudget for diverse aktiviteter 2016 Tabel 7 viser aktivitetsbudgettet for diverse aktiviteter Tabel 7: Diverse aktiviteter Diverse aktiviteter Mængde Enhedspris Budget Diverse aktiviteter Her beskrives forudsætningerne for aktiviteterne, jf. tabel 7 1. Diverse aktiviteter: Særlig støtte 34: Enhedsprisen er et gennemsnit af faktisk forbrug for fordelt på antal personer. Pga. ny lovgivning pr. 1/1-2015, hvor personer under 30 år også kan modtage hjælpen er der medtaget en aktivitetsstigning på 5 personer. Området dækker over udgifter til personer på kontanthjælp med høje boligudgifter. Der er tale om individuelt skøn ud fra kommunens gældende praksis. Tilbagebetalingspligtig hjælp: 136 personer á 993 = mio. Statstilskud 30 %= mio. Tilskud til sociale formål/enkeltydelser: Enhedsprisen er et gennemsnit af faktisk forbrug for fordelt på antal personer lige bortset fra tilskud til tandpleje som er beregnet ud fra et skønne forbrug pga. ny lovgivning 82A. Der forventes uændret antal personer fra Området dækker over særlige kontante ydelser efter Servicelovens bestemmelser, samt hjælp i særlige tilfælde efter Lov om Aktiv Socialpolitik. Der er tale om enkeltydelser med et individuelt skøn ud fra kommunens gældende praksis. Samværsret med børn. 2 personer á = 0,451 mio. Hjælp til udgifter til sygebehandling: 61 personer á 993 = 0,061 mio.

10 Tilskud til tandpleje: 75 personer á = Enkeltudgifter og flytning: 106 personer á = Efterlevelseshjælp: 2 personer á = Hjælp til udsatte lejere: 6 personer á = 0,083 mio. 0,158 mio. 0,156 mio. 0,152 mio. Personlig pleje Aflastning. 50 personer á = 0,605 mio. Børnetræning personer á 18,240 = Kørsel til børnetræning. 6 personer á = Kørsel til læge/speciallæge. 130 personer á = Specialpædagogisk bistand til voksne = Specialrådgivning til døve og blinde= Støtte til frivilligt arbejde, Udgifter til husly. = 0,693 mio. 0,013 mio. 0,181 mio. 0,187 mio. 0,449 mio. 0,023 mio Periodiseret budget for ovenstående aktiviteter jf. tabel Figur 6 Forventet udgiftsniveau for Diverse aktiviteter Jan feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Social formål-enkeltydelser Særlig støtte 34 Diverse aktiviteter Udgiftsbudgettet er periodiseret med 1/12-dele. Driftsudgiftsbudgettet er periodiseret med 1/12-dele. I forhold til Sekretariatet-DTM, er lønbudgettet periodiseret så i april er der taget højde for udgifter til særlig feriegodtgørelse, og i maj er der taget højde for udbetaling af 6. ferieuge til nogle medarbejdere.

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice notat 2016-19 1. Centerets formål Formål Borgerservice er borgerens indgang til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige Myndighed. Primære opgaver varetager:

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centerets formål Formål Borgerservice er borgerens indgang til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige

Læs mere

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat

Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat Center for Borgerservice Ledelse og Sekretariat 1. Ledelse og Sekretariats opgaver Primære aktiviteter Ledelse af CBS, samt administrative og strategiske opgaver, opkrævning og økonomi. Centerchef samt

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter: - Personlig Pleje, Praktisk hjælp (fritvalgsområdet er fra 216 placeret under Den Tværfaglige Myndighed). Hjemmesygepleje og videredelegeret sygepleje (hvor

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Drift af centralkøkken på Damgårdsparken, kost til plejecentre, madservice til hjemmeboende, kantine i Aktivitetscenter Damgårdsparken - mødeservering

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Bilag til budgetnotat 216-19 1. s primære aktiviteter Fagområdets primære aktiviteter: Ledelse og stab (niveau 3 ledere, IT og uddannelses koordinatorer og udviklingskonsulenter) til køb og salg af pladser

Læs mere

Jobcenteret - Aktivteam

Jobcenteret - Aktivteam Jobcenteret 1. s primære aktiviteter Ansvarlig for den beskæftigelsesrettede indsats efter Integrationsloven og Lov om en aktiv beskæftigelsesindsatsen. Primære opgaver Udarbejdelse af integrationskontrakter/jobplaner/uddannelsesplaner,

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Center for Borgerservice Center for Borgerservice 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Borgerservice er borgerens vej ind til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus,

Læs mere

Sygedagpenge og Fleksjobteam

Sygedagpenge og Fleksjobteam Jobcenteret Sygedagpenge og Fleksjobteam 1. Sygedagpenge og fleksjobteams primære aktiviteter Sygedagpenge, fastholdelse og tidlig indsats for tilbagevenden til arbejdsmarkedet Fleksjob og fleksløntilskud,

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål Varetage behovene for kommunens borgere på Sundheds- og Omsorgsområdet bedst muligt under hensyntagen til den økonomiske

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Drift og vedligeholdelse af: Veje og stier Renovering af fortove Parker og grønne områder Idrætsanlæg Legepladser Udearealer på skoler og institutioner Gade- og

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Præsentation er borgerens indgang til Egedal Kommune og består af Borgerkontakt, Den Tværfaglige Myndighed og Bibliotekerne. Borgerkontakt er kommunens fysiske indgang via en butik og omstilling, hvor

Læs mere

Jobcenteret Tværgående områder

Jobcenteret Tværgående områder Jobcenteret Tværgående områder 1.Tværgående områders primære aktiviteter Det tværgående område dækker blandt andet over følgende områder: Mentorordningen har til formål at fastholde borgere i et arbejde

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter ledelse: Defineres som udførerenhedens styringsansvarlige ledergruppe. Her følges op på rammernes økonomiske aktiviteter og om områdernes opgaver og kapacitet

Læs mere

Center for Direktion og Sekretariater

Center for Direktion og Sekretariater Center for Direktion og Sekretariater Direktion og Sekretariater 1. Formål, primære opgaver og politiske udvalg Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Sekretariater.

Læs mere

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen

Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen Jobcenteret Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen 1. Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsens primære aktiviteter Forsikrede ledige og midlertidig arbejdsmarkedsydelse: Arbejdsmarkedsteam og Modtagelsen varetager

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. s primære aktiviteter Primære aktiviteter indenfor tilbyder besøg til gravide og småbørnsfamilier, åbent hus arrangementer for nybagte forældre, individuelle samtaler til skoleelever og pædagogisk undervisning

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter De primære aktiviteter for affaldshåndteringen omfatter: o Administration af affaldsordningerne for private og erhverv o Dagrenovationsordningen o Ordningen for

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. primære aktiviteter Primære aktiviteter Der er tale om løn, drifts- og udviklingsbudgettet på følgende områder: (generelt) HR & Kommunikation Sekretariat Digitalisering & Effektivisering Økonomi 2.

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Skov og vandløb: Vedligeholdelse af vandløb, klimatilpasning og vedligehold ved Buresø : Forurening af jord og grundvand, miljøportal, kvalitetssikringssystem og

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. ens primære opgaver Primære aktiviteter: ledelse: Ledelse i myndighedsafdelingen er ansvarlig for at sikre den daglige faglige og økonomiske drift og udvikling af både den tidlige forebyggende indsats

Læs mere

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS)

Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) Introduktion til Center for Borgerservice (CBS) CBS s budget Budget 208 Brutto 307 mio. kr. Servicerammen brutto 75 mio.kr. SSU s budget 285 mio. kr. CBS s budget Den Tværfaglige Myndighed 20 mio. kr.

Læs mere

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget

Jobcenteret. Politisk udvalg Kultur- og Erhvervsudvalget 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med at få arbejde.

Læs mere

4. Center for Borgerservice

4. Center for Borgerservice 4. Præsentation er borgerens indgang til Egedal Kommune og består af Borgerkontakt, Den Tværfaglige Myndighed og Bibliotekerne. Borgerkontakt er kommunens fysiske indgang via en butik og omstilling, hvor

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid

Center for Plan, Kultur og Erhverv Kultur og fritid Kultur og fritid 1. Kultur og Fritids primære opgaver Kultur og fritids primære aktiviteter Kultur- og fritidsaktiviteter, som omfatter samarbejde med det lokale foreningsliv, administration af tilskud

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Center for Teknik og Miljø

Center for Teknik og Miljø 1 Centerets formål Formål og primære opgaver Centerets formål er at udføre myndighedsbehandling, planlægning og vedligeholdelse på teknik- og miljøområdet. Centeret varetager en alsidig vifte af opgaver

Læs mere

Budgetnotat 2016-19 Jobcenteret Jobcenteret

Budgetnotat 2016-19 Jobcenteret Jobcenteret Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats.

Læs mere

Center for Social Service

Center for Social Service 1. Centerets formål Formål Centerets formål er at sikre børn, unge og voksnes særlige behov for støtte bedst muligt, under hensyntagen til den økonomiske ramme. Den lovmæssige ramme for centerets indsats

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud 1. ens primære aktiviteter Afdelingen varetager pædagogisk udvikling og drift af Daginstitutionsområdet, Dagplejen, klubområdet og Støttepædagogområdet samt pædagogisk tilsyn i dagtilbud, klubber og private

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1. s primære opgaver De primære aktiviteter er arbejdet med at holde kommunens bygninger og ejendomme i en god funktionel stand, sikre at lovkrav om bygningsdrift overholdes, styre det daglige energiforbrug

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

Ledelsesinformation Februar 2014

Ledelsesinformation Februar 2014 Ledelsesinformation Februar 14 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund Kommunes Ældre- og Sundhedsområde. For løbende at

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Præsentation er borgerens indgang til Egedal Kommune og består af Borgerkontakt, Den Tværfaglige Myndighed og Bibliotekerne. Borgerkontakt er kommunens fysiske indgang via en butik og omstilling, hvor

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Center for Borgerservice 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Borgerservice er borgerens vej ind til Egedal Kommune. Dette kan være gennem Borgertorvet, Call- Centret, Bibliotekerne

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel driftsorganisation omkring rengøring, sikkerhed,

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING 30.04.10 Guldborgsund kommune Maj 10 Indledning Området vedrører hovedsagelig førtidspensioner, personlige tillæg til pensionister

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Direktion og Sekretariater

Direktion og Sekretariater 1. Formål Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under. Bevillingen hører under Økonomiudvalget. har som overordnet formål at bidrage til, at det politiske og administrative system kan fungere

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Center for Borgerservice September Social- og Sundhedsudvalget realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - September Oktober - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Center for Borgerservice

Center for Borgerservice Center for Borgerservice 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Borgerservice er borgerens vej ind til Egedal kommune, via borgetorvet på Egedal rådhus, Bibliotekerne, og Den Tværfaglige

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Ledelsesinformation Ældreområdet og træningsområdet

Ledelsesinformation Ældreområdet og træningsområdet Ledelsesinformation Ældreområdet og træningsområdet Ledelsesinformation marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund

Læs mere

Direktion og Udviklingssekretariat

Direktion og Udviklingssekretariat -21 Direktion og Udviklingssekretariat 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Kommunaldirektøren er budgetansvarlig for bevillingen under Direktion og Udviklingssekretariat. Direktion

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg Center for Sundhed og Omsorg Center for Sundhed og Omsorg 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Center for Sundhed og Omsorgs kerneopgaver: Kerneopgaven for Center for Sundhed og Omsorg

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Konto 7 Finansindtægter og udgifter

Konto 7 Finansindtægter og udgifter Budgetnotat 2016-19 Konto 7 Konto 7 og udgifter 1 Formål Formål: Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal kommunen have en række konti på funktion 07. Kontiene omfatter renter, tilskud, udligning

Læs mere

Bilag 4 Center for Borgerservice SSU

Bilag 4 Center for Borgerservice SSU Center for Borgerservice Sekretariat (digital team og ledere) Afvigelser r Hele kroner r nuar -.84.44.989.39 Samlet afvigelse November - December ( ifht. ) -85.75-7%.7.833 7 i alt.547.875 376.4 4.3.47

Læs mere

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5

Regnskab 2009. Vedtaget budget 2010. Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Side 1 af 7 Budgetkontrol april Økonomisk oversigt Ældreområdet 532,7 533,2 529,2 538,9 9,7 Socialområdet 209,0 225,0 227,4 227,9 0,5 Socialområdet excl. rammeaftaleinstitutioner 213,9 236,2 237,3 237,1-0,2

Læs mere

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016

Ledelsesinformation, socialområdet - august 2016 Ledelsesinformation, socialområdet - august 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

Bilag 3.2 Center for Borgerservice SSU

Bilag 3.2 Center for Borgerservice SSU Bilag 3. Center for Borgerservice SSU Center for Borgerservice Oktober Sekretariat (digital team og ledere) Afvigelser Hele kroner Bagudrettet afvigelser Fremadrettet afvigelser Samlet afvigelse nuar -

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016

Ledelsesinformation, Social Service - december 2016 Ledelsesinformation på scialområdet december 216 Ledelsesinformation, Social Service - december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest

Læs mere

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017

Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 2017 Ledelsesinformation, Socialområdet - marts 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social Service område.

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Marts 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Marts 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017

Ledelsesinformation, Social Service - december 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - december 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på

Læs mere

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017

Ledelsesinformation, Social Service - september 2017 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - september 217 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter.

Social- og Sundhedsudvalget. Korr. budget. Forventet afvigelse All 180, , , % 49, , , ,312 Aktiviteter. opfølgning 10 Center for Borgerservice - SSU sprocent All 180,403 186,450 137,050 74 % 49,400 413,762 413,762-227,312 Forventning Rest Prognose Forventning sprocent Rest Lønforbrug 33,954 38,387 28,810

Læs mere

Center for Skole og Dagtilbud

Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og Dagtilbud Center for Skole og dagtilbud 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Centeret står for drift af 0 6 års dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet,

Læs mere

Afvigelse mellem Korrigeret. Korrigeret. budget budget

Afvigelse mellem Korrigeret. Korrigeret. budget budget Social- og Sundhedsudvalget nuar - Marts - December 27 i alt Fakturaer Ubetalte fakturaer Heraf forfaldne Antal Beløb.943 3.758.898 389 6.878.578 Rangering Prisændringer Regl. Af udbud diabetes - årligt,4

Læs mere

Center for Administrativ Service

Center for Administrativ Service 1. Centerets formål Formål er etableret med det formål at skabe sammenhængende administrative serviceydelser for kommunens øvrige centre; herunder for ledelse, direktion og det politiske niveau. Primære

Læs mere

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist. Kontanthjælp Lov om aktiv socialpolitik 11 1 måned Engangshjælp Lov om aktiv socialpolitik 25 a 1 måned

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist. Kontanthjælp Lov om aktiv socialpolitik 11 1 måned Engangshjælp Lov om aktiv socialpolitik 25 a 1 måned Sagsbehandler: JMH Sagsnr. 710-2018-17828 Dokument nr. 710-2018-238985 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Byrådet 24. marts 2015 (opdateret i forbindelse med, at sager vedrørende

Læs mere

Finansielle mål: Beskrivelse af mål Måltal

Finansielle mål: Beskrivelse af mål Måltal Jobcenteret Jobcenteret 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Pr. ultimo marts 2016 Beskæftigelsesudvalget 2015 Oprindeligt Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret Forbrug Afvigelse Beskæftigelsesudvalget 543.185 602.785-200 -1.192 602.585 156.836 0-1.192 Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Center for Sundhed og Omsorg

Center for Sundhed og Omsorg 2018-21 Center for og Omsorg 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål: Center for og Omsorg er Egedal Kommunes leverandør på sundheds-, sygepleje- og plejeområderne. Primære opgaver:

Læs mere

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed

Politisk økonomiopfølgning 2011 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Politisk økonomiopfølgning 211 Nøgletal Udvalget for Voksne og Sundhed Til og med august måned Regnskab 9. september 211 Side 1 Visitationen Visiterede timer pr. uge 3431 3562 3548 3511 3424 3499 3572

Læs mere

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016

Korr. budget Realiseret BOF I Forventet regnskab 2016 Visiteret hjemmepleje Budgetopfølgning I for 2016 Problemstilling Den seneste prognose for 2016 viser, at udgifterne til visiterede hjemmeplejetimer stiger, og det vurderes, at der kan blive tale om et

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo November Ultimo December Afvigelse Ultimo december ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,7 196,6 201,3 203,6 206,1 210,3 6,6 Pleje

Læs mere

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter

Status på udvikling i forsørgelsesudgifter 1 Status på udvikling i forsørgelsesudgifter Senest opgjort 4. maj 217 Læsevejledning: Tabel for antal helårspersoner: De blå søjler viser, hvor mange helårspersoner, der er forudsat for måneden, hvis

Læs mere

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018

- Socialområdet. Ledelsesinformation, Social Service - Juni 2018 - Socialområdet Ledelsesinformation, Social Service - Juni 218 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger på Social

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Ledelsesinformation Ældre og sundhedsområdet

Ledelsesinformation Ældre og sundhedsområdet Ledelsesinformation Ældre og sundhedsområdet Ledelsesinformation december 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund Kommunes

Læs mere

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder:

Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: 10. ÆLDRE Politikområdet Ældre hører under Udvalget for Ældre og Handicap og er opdelt i 3 aktivitetsområder: Nr. Aktivitetsområde Beskrivelse 1 Visitation Bestiller/myndighedsopgave i forhold til ydelser

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Ledelsesinformation - december 2012

Ledelsesinformation - december 2012 Ledelsesinformation - december 2 Ledelsesinformationens formål er, at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund Kommunes Ældre og Sundhedsområde. For løbende

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist

Sagsområde Lovgivning Sagsbehandlingsfrist Sagsbehandler: DPLOMM Sagsnr. 710-2011-86176 Dokumentnr. 710-2014-207185 Sagsbehandlingsfrister på det sociale område Godkendt af Byrådet 24. marts 2015 Arbejdsmarkedsområdet Hjælp til personer med kortvarige

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE (30)

TILBUD TIL ÆLDRE (30) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 TILBUD TIL ÆLDRE (30) 5.30.26 Personlig og praktisk hjælp og madservice (hjemmehjælp) til ældre omfattet

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. maj 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

2. Strategi Centrets strategi For faglige resultatmål henvises til Beskæftigelsesplanen, som hvert år vedtages af Byrådet ultimo året.

2. Strategi Centrets strategi For faglige resultatmål henvises til Beskæftigelsesplanen, som hvert år vedtages af Byrådet ultimo året. Jobcenter 1. Centerets formål, primære opgaver og politiske udvalg Formål Jobcentrene er det centrale omdrejningspunkt i den danske beskæftigelsesindsats. Jobcenter Egedal bistår alle arbejdssøgende med

Læs mere

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2

Center for Økonomi. Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 Status på gennemsnitlige likviditet samt prognose Likviditet 2019 pr. 31. januar 2019:...2 1. Gennemsnitlig likviditet (kassekreditregel)...2 2. Likviditetsprognose...2 Bilag 1: Oversigt over tillægsbevillinger

Læs mere

Center for Ejendomme og Intern Service

Center for Ejendomme og Intern Service Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 Budgetnotat 2016-19 1 Centerets formål Formål: Formålet med centeret er, at optimere anvendelsen af kommunens bygninger, anlæg og arealer samt skabe en samlet professionel

Læs mere

Ledelsesinformation april 2016

Ledelsesinformation april 2016 Ledelsesinformation april 216 Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik og sætte fokus på de væsentligste udviklingstendenser i Frederikssund Kommunes Ældre- og Sundhedsområde. Data til ledelsesinformationen

Læs mere

Månedsmøde Juni Opsamling til Byrådet

Månedsmøde Juni Opsamling til Byrådet Månedsmøde Juni - Opsamling til Byrådet Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere