Parkeringspolitik 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Parkeringspolitik 2018"

Transkript

1 22. februar 2018 Side 1 af 15 Parkeringspolitik Konklusion Forslag til parkeringspolitik 2018 blev behandlet som sag nr. 3 på byrådsmødet den 24. januar Sagen blev sendt til behandling i Teknisk Udvalg, dels fordi der er udtrykt ønske om foretræde for udvalget og dels til drøftelse. Dette notat besvarer de på byrådsmødet stillede spørgsmål samt besvarer notatet fremsendt af Dansk Folkeparti, se bilag nr Sagsfremstilling Notatet beskriver kort Parkeringspolitikkens mål, og hvilke midler der anvendes for at opnå de opstillede mål. Herefter besvares de på byrådsmødet stillede spørgsmål/emner samt skriftlige bilag fra Dansk Folkeparti. Parkeringspolitik 2018 Parkeringspolitikken er en videreførelse og opdatering af den eksisterende parkeringspolitik, som byrådet vedtog i marts TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Mobilitet Kalkværksvej Aarhus C Telefon: Direkte telefon: byudviklingogmobilitet@aarhus.dk Direkte sarn@aarhus.dk Sag: 17/ Sagsbehandler: Steffen Arnbo Nielsen Den reviderede parkeringspolitik skal understøtte byrådets overordnede visioner, så byen også i fremtiden vil være attraktiv for beboere, erhverv og besøgende. Endvidere skal parkeringspolitikken understøtte Mobilitetsplanen for Aarhus Midtby. Parkeringspolitikken skal sikre, at den tilgængelige parkeringskapacitet udnyttes bedst muligt, således at der altid er lidt kapacitet til beboerne, erhverv og besøgende. Derudover er det målet, at parkeringspolitikken skal være med til at skabe et enkelt og let forståeligt parkeringssystem, hvor der skabes en anden fordeling af efterspørgslen, så man primært parkerer i anlæg frem for på gaden. Endvidere skal politikken understøtte den grønne omstilling, ved at prioritere miljøvenlige biler. Nogle af midlerne til at opnå ovennævnte er at etablere beboerparkering i hele Midtbyen og supplere dette med tidsbegrænsning for biler, der kommer ude fra. Betalingsparkering fortsætter i cityområdet og udvides, da dette er et stærkere middel til at sikre en vis ledig kapacitet end blot tidsbegrænsning.

2 Der skal i områder med underforsyning af parkeringspladser etableres pladser i takt med behovet, dels i de nye byudviklingsområder og dels i eksisterende boligområder. Side 2 af 15 Som bilag til Parkeringspolitikken er Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune. Denne fastlægger krav om parkering i forbindelse med nybyggeri og ombygninger. Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer / P-normer Danske Folkeparti stiller forslag om, at parkeringsnormen for zone I ændres fra at være et maksimum til en minimums norm. Samtidig stiller de forslag om at parkeringsnormen for Kontor og liberale erhverv, herunder lægehuse, privatklinikker, motionscentre, ændres til 1. pr. 100 m 2 for zone I og letbane normen. Endelig stilles der forslag om at afgrænsningsområdet ændres fra 600 meter fra et letbanestop, til en afstand op til 200 meter fra et letbanestop. I forbindelse med byrådsdebatten udtrykker Venstre ønske om at udvalget drøfter parkeringsnormerne, her især forslaget om at parkeringskravet i zone I er et maksimumskrav frem for et minimumskrav i dag. Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer indgår som en del af kommunens samlede parkeringspolitik og indeholde bestemmelser for administration af de gældende bygningsreglementers/byggelovgivningens krav vedrørende bebyggelsers parkeringsarealer. Bestemmelserne er vejledende ved fastsættelse af parkeringskrav i byggeog lokalplansager. De to store ændringer i forhold til de gældende retningslinjer er, at normerne for zone I ændres fra en minimumsnorm til en maksimumsnorm, og at der indarbejdes en særlig letbanenorm. De gældende retningslinjer indeholder bestemmelse om, at for zone I udløses der sædvanligvis kun parkeringskrav, hvis der er tale om projekter som er lokalplanpligtige. Mindre, ikke lokalplanpligtige projekter som f.eks. erstatningsbebyggelse, ændret anvendelse af eksisterende bebyggelse, udnyttelse af tagetager o. lign. udløser normalt ikke parkeringskrav. Om projektet udløser parkeringskrav vurderes i hvert enkelt tilfælde i forbindelse med byggesagsbehandlingen.

3 Denne bestemmelse fastholdes i forslaget, hvilket betyder at maksimumskravet som udgangspunkt hovedsageligt vil finde anvendelse i forbindelse med helhedsplaner, udviklingsplaner, lokalplaner og lignende. Side 3 af 15 En maksimumsnorm kan være et redskab til regulere tilvæksten af parkeringspladser i områder hvor der af politiske eller andre grunde ikke ønskes en tilvækst af parkeringspladser. I forhold til den nye letbanenorm så er det således, at lovgivningen giver mulighed for, at kommunebestyrelsen stiller særlige parkeringskrav hvis ejendommen ligger med god adgang til højklasset kollektiv trafik Et flertal i Byrådet ønsker jf. Kommuneplanen at der arbejdes med fortætning langs letbanen og i særligt udpegede vækstkorridorer. Det betyder, at konsekvensen af parkeringspolitikken bliver, at det giver mulighed for reducerede normer i zone II såfremt byggeriet er placeret i en gå afstand af maksimalt 600 meter via veje eller stier fra et stoppested. De 600 meter er valgt ud fra erfaringer med at i oplandsområder til højklasset kollektiv trafik er det den afstand folk er villige til at gå for at benytte højklasset kollektiv trafik, såsom letbaner, jernbaner og lignende. De 600 meter er derfor en tommelfingerregel, som bruges i hele landet i forbindelse med vurderinger af stationsnærhed. Endelig er det således, at parkeringsnormen for kontor og liberale erhverv, herunder lægehuse, privatklinikker, motionscentre, i dag er 1. pr. 100 m 2 i zone I og foreslås ændret til 1. pr. 150 m 2 for zone I og i letbane normen. En fastholdelse af parkeringsnormen på 1. pr. 100 m 2 vil få den betydning, at idet der er tale om en maksimumsnorm så vil kommunen i hvert enkelt tilfælde have mulighed for at nedskrive parkeringskravet til 1 pr. 150 m 2, såfremt der er forhold, der taler for det. I forhold til letbanenormen som for ovennævnte kategori foreslås til 1. pr. 150 m 2 er det en minimumsnorm og parkeringskravet til det givne byggeri vurderes i hvert enkelt tilfælde. Idet der er tale om en minimumnorm er det muligt at stille et skrappere krav, f.eks. 1 pr. 100 m 2. Park & Ride Det Radikale Venstre og Alternativet ønsker at drøfte, om der er mere man kan gøre i forhold til Park & Ride.

4 Aarhus Byråd vedtog i 2016 indstillingen Anlæg til kombinationsrejser Strategi og indsats som afsæt for udvikling og konkretisering af forskellige anlæg til kombinationsrejser og har fået afsat midler til dette gennem blandt andet budgetforlig. 22. februar 2018 Side 4 af 15 Parkeringspolitikken er sammen med Park & Ride anlæg med til at aflaste vejnettet og parkeringsbehovet i Midtbyen. Det bliver noget mere besværligt at køre lige til døren, men samtidigt kommer der flere alternativer for de borgere, der har brug for bilen udenfor Aarhus, hvor den kollektive trafik ikke er et attraktivt alternativ. Derfor arbejder Aarhus Kommune med en strategi for Park & Ride, hvor man nemt kan parkere i udkanten af Aarhus og benytte kollektiv transport herfra til sin slutdestination. De to vigtigste kriterier for denne type anlæg er, at det er nemt at foretage skiftet mellem transportmidler og at den kollektive transport er et hurtigere alternativ på den resterende rejse. Denne løsning vil være en attraktiv løsning for nogen og for andre vil det ikke. Det første af denne type anlæg bliver Klokhøjen ved Lisbjerg, der åbner sammen med letbanen til Odder, og giver mulighed for at stille bilen og skifte om til letbanen mod Skejby og Midtbyen. Derudover arbejdes der på en række mindre anlæg langs indfaldsvejene, hvor den kollektive transport har en høj frekvens og der findes separate busbaner ind mod centrum. Her er eksempelvis Viborgvej udenfor Ringvejen et bud på en god lokalitet til et af de næste anlæg, da busserne her kører 8 gange i timen og der er busbaner hele vejen ind til Ringgaden.

5 Beboerparkering Venstre og Dansk Folkeparti udtrykker bekymring for, at det stilles i udsigt, at beboerparkering løser alle problemer. Det er ikke kun folk udefra, der leder efter parkering det er også beboerne selv, idet der ikke er nok parkering. Side 5 af 15 Det Radikale Venstre ønsker en drøftelse af beboerparkeringsordningen for City. Hvorfor er ordningen som den er? Danske Folkeparti har stillet en række konkrete forslag til beboerparkeringsordningerne, se bilag nr. 1. Beboerparkering er en strategi, der er arbejdet med længe i Aarhus Kommune. Der er i dag beboerparkering i henholdsvis City og i 6 andre zoner. Ved at indføre tidsbegrænset parkering eller betalingsparkering på offentlige parkeringsarealer og mulighed for som beboer at købe et beboerparkeringskort, forbedres beboernes mulighed for parkering i området. Dette skyldes, at langtidsparkering fra besøgende ikke længere er attraktivt. Erhverv med virksomhedsadresse inden for et område med beboerparkering har mulighed for at købe op til 5 kort til virksomhedens køretøjer. Der er ikke nogen konflikt mellem licenser til beboere og erhvervsdrivende, da de typisk udnytter parkeringskapaciteten på forskellige tidspunkter. På kortet ses hvor der i dag er beboerparkering, og hvor der foreslås beboerparkering fremadrettet.

6 22. februar 2018 Side 6 af 15 I tabellen herunder ses antallet af parkeringspladser, antal solgte licenser og antal solgte beboerlicens erhverv i de forskellige eksisterende beboerparkeringsområder.

7 Antal parkeringspladser Antal solgte beboerparkeringslicenser Antal solgte beboerlicens erhverv 22. februar 2018 Side 7 af 15 Område 1 City Område 2 Mølleengen Område 3 Musikhusområdet Område 4 Øgadekvarteret (Randområde nord) Område 5 Frederiksbjerg Området 6 Ringkøbingvej, Skjernvej & Herningvej Område 7 Eugen Warmings Vej F.G.E. Rostrups Vej Når der kan sælges flere beboerparkeringslicenser end antal pladser skyldes det, at i nogle områder er bilejerskabet større end antal offentlige parkeringspladser i området. Det er dog vigtigt at understrege, at der i alle disse områder også er et udbud af privat parkering. Der vil formodentlig være flere der både har adgang til privat parkering og har beboerparkeringskort. Derudover er det vigtigt at nævnte at man aldrig vil kunne garantere alle en parkeringsplads på de offentlige vejarealer men beboerparkeringsordninger og evt. betalingsparkering kan gøre det lettere for beboerne at finde en plads. Dansk Folkeparti ønsker et nyt beslutningspunkt til indstillingen i forhold til beboerparkering: Beboerparkeringsordningen følges op med en optælling af antal husstande med udstedte licenser i hvert beboerområde og en optælling af det samlede antal parkeringspladser i samme områder. For de områder, hvor belægningen er over 95% skal der igangsættes analyse for mulige placeringer af nye parkeringspladser eller underjordiske parkeringshuse for beboerne.

8 Både optællinger og mulige placeringer for yderligere parkeringspladser skal udføres hvert andet år og præsenteres i de to redegørelser i hver byrådsperiode. 22. februar 2018 Side 8 af 15 Som det fremgår af indstilling og bilag vil Teknik og Miljø følge parkeringsbelægningen i Midtbyen nøje, hvilket betyder at vi fremadrettet vil få et langt bedre billede af parkeringssituationen område for område. Der vil blive etableret flere nye P-pladser hvor det er oplagt at etablere nye. Tællingerne betyder også, at fremadrettet er belægningen i områderne kendte inden der enten indføres beboerparkering eller der sker ændringer af eksisterende ordning. Da tællingerne foretages løbende, vil vi også få tællinger, der viser hvilken effekt ordningen har haft på belægningen i området. Det betyder, at parkeringsredegørelsen godt vil kunne indeholde tabellen på side 7 suppleret med antal husstande i området, samt en generel/udnyttelse af parkeringen i området. I forhold til Dansk Folkepartis ønske om at der altid er mindst 5% ledig kapacitet i forhold til håndværkere, hjemmeplejen og andre med behov for korttidsparkering, så er en af målene med parkeringspolitikken at få et parkeringssystem, hvor der altid er lidt ledig kapacitet. Midlerne til at opnå dette er udover mulig etablering af nye parkeringspladser også flere offentlige og private P-huse, beboerparkeringsordninger, betalingsparkering, delebiler m.m. I forhold til prisen på beboerparkeringskort så er det således at prisen for beboerparkeringskort ikke er fastsat ud fra de administrative udgifter. I henhold til lovgivningen er dette ikke muligt og betalingen for parkering skal fastlægges ud fra den adfærdsregulering, man ønsker. Dansk Folkeparti udtrykker bekymring for at gæsteparkeringsordningen forsvinder og ønsker en undersøgelse af om der kan findes en anden løsning så borgere i Midtbyen også kan få besøg uden de store parkeringsudgifter til følge. Endvidere foreslår Dansk Folkeparti at beboerlicensen udelukkende tilknyttes boligen således at beboere uden bil kan vælge at bruge licensen til gæster.

9 Den nuværende gæsteparkeringsordning må udgå, da den ikke længere er i overensstemmelse med gældende lovgivning. Side 9 af 15 Endvidere er det vigtigt at understrege, at gæsteparkeringsordningen kun har været en ordning for beboerparkeringsområderne uden for City og gæster til beboere i beboerparkeringsområde City har således altid skulle betale for at parkere. I forhold til udelukkende at gøre licensen afhængig af adressen, er det en ordning der er forbundet med udfordringer. Parkering i disse områder er meget attraktiv og der er derfor en risiko for at gæsteparkeringskortet bliver en handelsvare hvor beboere sælger parkeringen til bilister, der reelt ikke har ærinde i området. Derfor er der risiko for at beboerparkeringsordningen undermineres. Beboerparkeringsordningen for City Beboerparkeringsordningen for City er anderledes end de øvrige beboerparkeringsordninger. Den eksisterende beboerparkeringsordning for City giver ikke mulighed for fri og ubegrænset parkering i tidsrummet kl Det skyldes de særlige funktioner, City har, med en stor koncentration af butikker og andre erhverv, som har mange besøgende i dagtimerne. Derfor reserveres parkeringsarealet til besøgende i dagtimerne. At åbne op for at beboere i City kan parkere på offentlige parkeringspladser i dagtimerne vil medføre et større pres på parkeringen i City og dermed forringe besøgendes mulighed for parkering. Til gengæld vil beboernes muligheder forbedres. Erhvervsparkering Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Venstre giver udtryk for at parkeringspolitikken ikke vil styrke erhvervet / detailhandlen i Aarhus og at erhvervsparkeringsordningerne bør drøftes i udvalget. Endvidere bør der ses på muligheden for at reservere pladser til håndværkere, hjemmeplejen og andre instanser.

10 Der findes to parkeringsordninger decideret rettet mod erhvervslivet. Der er erhvervslicensordningen (Håndværkerordningen) og erhvervsparkeringsordning (erhverv i beboerparkeringsområder). Side 10 af 15 Erhvervslicensordningen er en ordning der er rettet mod erhverv, der har behov for at kunne parkere på kommunale parkeringspladser i forbindelse med udøvelse af erhverv. Licensen giver mulighed for fri parkering på kommunale parkeringspladser, hvor der er tidsbegrænsning eller betaling dog kun på hverdage mellem Licensen kan kun erhverves til køretøjer indregistreret i virksomheden og gælder kun for de køretøjer, som alene anvendes erhvervsmæssigt. Det vil sige køretøjer på gule nummerplader. Erhvervsparkeringsordningen er en ordning for de virksomheder, der er placeret i områder med beboerparkering. Her har virksomheder med virksomhedsadresse inden for et område med beboerparkering (på nær i City) mulighed for at købe op til 5 kort til køretøjer, der er indregistreret i virksomheden eller hvor virksomheden står som bruger. Licensen/kortet giver mulighed for fri parkering på kommunale parkeringspladser, hvor der er tidsbegrænsning i det aktuelle beboerparkeringsområde. Teknik og Miljø har holdt møder med Aarhus Håndværkerforening i forhold til at se nærmere på, hvorledes parkeringssystemet kan indrettes, så det imødekommer en række af de udfordringer, erhvervslivet oplever. Umiddelbart var der opbakning til en model, hvor håndværkerkortet ikke gælder de steder, hvor der er betalingsparkering. Her vil håndværkerne kunne parkere på lige fod med andre, der efterspørger parkering og prisen for parkeringen vil formodentligt blive lagt på opgaven/regningen. Dette med baggrund i, at Håndværkerforeningen gav udtryk for, at det vigtigste var, at det var muligt at finde en parkeringsplads og ikke så meget om den kostede noget. Dermed slap man for frustrationer og en masse spildkørsel efter en ledig parkeringsplads. Der er dog stadig behov for en ordning i de områder, hvor der er tidsbegrænset parkering, idet håndværkere ofte har behov for at holde mere end to timer.

11 Håndværkerforeningen gav endvidere udtryk for, at en løsning også kunne være reserverede parkeringspladser til håndværkere. Side 11 af 15 Inden for lovgivningen er mulighederne for at reservere pladser til bestemte grupper af køretøjer desværre meget begrænsede. Loven (færdselsloven og vejloven) opremser udtømmende de muligheder, der er for at gøre undtagelse. Særligt undtaget er vejarbejde samt politi, kriminalforsorg, redningsberedskab og redningskorps disse er undtaget alle standsnings- og parkeringsforbud, hvor dette er nødvendigt for deres arbejdes udførelse. Endvidere har handicappede mulighed for at få stillet reserverede parkeringspladser til rådighed på offentligt vejareal, og i særligt tungtvejende tilfælde kan pladsen endda forbeholdes én bruger ved opsætning af bilens registreringsnummer. Herudover åbner Vejloven (Lov om offentlig vej) mulighed for placering af genstande mv. på vejarealet. Her er gengivet eksempler på særlige undtagelser, som indebærer, at køretøjet skal anvendes i forbindelse med reparation, påfyldning af drivmidler, rengøring eller lign. Bilen skal således aktivt indgå i det arbejde der udføres med ledninger, slager eller lign tilkoblet, som anvendes under standsningen/parkeringen. Det er således udtømmende gjort op, at hjemmehjælpere, håndværkere etc. ikke kan have særlige ordninger med den virkning at Færdsloven tilsidesættes og ulovlig parkering tillades, såfremt bilen alene anvendes som transportmiddel. Der er dog ikke noget til hinder for, at betalingsparkering differentieres, således at der opkræves forskellige betalinger for forskellige grupper af køretøjer eller trafikanter ud fra saglige hensyn. Sådanne parkeringsordninger vil kunne anvendes både ved offentlige parkeringspladser og -anlæg og ved parkering langs kantsten, som f.eks. parkeringszoner. Der vil blive igangsæt en proces for at afdække, hvilke tiltag der kan indføres for at forbedre servicen overfor erhvervsvirksomheder (håndværkere) Prisstruktur Dansk Folkeparti stiller forslag om at prisen for gadeparkering sænkes fra 17 kr. til 12 kr. pr. time på hverdage fra kl og om lørdagen fra kl , og ønsker forslaget om betalt parkering på gadeparkering i tidsrummet fra kl og lørdag fra. kl og søndag kl.

12 samt i de kommunale parkeringshuse i tidsrummene kl og kl om lørdagen fjernet. 22. februar 2018 Side 12 af 15 Tidsrummene og priserne er et udtryk for en afvejning af, hvad der skal til for at opnå en adfærdsregulering. Tidsrummenes udstrækning er fastlagt således, at de er ens i hele Midtbyen. Hensigten fra forvaltningen har været at skabe et let forståeligt og enkelt parkeringssystem. Erfaringen viser, at der er pres på parkeringen også i aftentimerne i store dele af Midtbyen Af parkeringspolitikken bilag nr. 8 fremgår priserne for de større private parkeringsanlæg i Midtbyen. Som det fremgår af bilaget, så er prisniveauet for parkering i størrelsesorden 20 kr. pr. time. Forslaget bygger på en vurdering af, at såfremt parkering skal flyttes fra gadeparkering til p-huse, skal priserne på gadeparkeringen være af en størrelse, der gør det mere attraktivt at parkere i anlæggene. Parkeringsforsøget i Øgadekvarteret viste, at i det tidsrum hvor der var betalingsparkering var der op til 20% flere ledige pladser. Beboernes tilbagemelding på forsøget var positive, men også at lige så snart at betalingsparkeringstiden ophørte så vendte bilisterne tilbage. Der var således et ønske om betalingsparkering i en større tidsrum af dagen, således at beboerne bedre kunne finde en parkeringsplads om aftenen. Dansk Folkeparti anbefaler at andelen af tidsbegrænset parkering udvides således at den samlede andel udgør 30% mod i dag 22%, alternativt kan den første time på kommunale parkeringspladser gøres gratis. Ved en realisering af parkeringspolitikken med beboerparkering ud til Ringgaden vil den samlede andel af tidsbegrænsede parkeringspladser stige markant og dermed være over de ønskede 30%. Fordelingen i Midtbyen vil dog være således, at de tidsbegrænsede pladser vil være langs yderkanten af Ringgaden og betalingspladserne tættest på City. Handicapparkering Dansk Folkeparti ønsker at udvalget drøfter fordele og konsekvenser ved afskaffelse af en ordning med gratis parkering for handikappede i Aarhus.

13 Bekendtgørelse om parkeringskort for personer med handicap angiver visse lempelser med hensyn til bl.a. tidsbegrænset parkering. Udgangspunktet er, at der skal ske betaling, hvor der er opstillet parkeringsautomat, medmindre der ved lokal bekendtgørelse er fastsat en lavere eller ingen betaling. Side 13 af 15 Aarhus Kommunes bekendtgørelse om standsning og parkering fastsætter i 4 Fritaget for betaling på parkeringspladser med betalingsparkering er køretøjer med parkeringskort for personer med handicap. Det er således Aarhus Byråd, der er har besluttet, at bilister med handikapkort kan parkere gratis. Og det er desuden en almindelig ordning i de fleste byer. At bilister med handicapkort kan parkere gratis er udtryk for, at den enkelte person med handicap (og handicapkort) ikke har samme muligheder for at vælge alternative transportformer som andre personer. Det vurderes, at ordningen kun i begrænset omfang har en reel påvirkning af trafikal adfærd. Det formodes, at det er et fåtal af bilister der har et handicapkort og dermed er den økonomiske konsekvens meget lille uanset om der er betaling eller ej. Set i forhold til den bilist, der parkerer med et handicapskilt, så kan konsekvensen være, at den gruppe vil benytte Midtbyen mindre end de gør i dag. Grøn omstilling Alternativet spørger, om der kan gøres mere inden for gældende lovgivning for at støtte op om de miljørigtige køretøjer og den grønne omstilling. Bekendtgørelse om parkering på offentlige veje vedtaget af Folketinget ultimo 2015 giver vejbestyrelsen mulighed for at differentiere betalingsparkeringen ud fra miljøhensyn. Differentieringen kan højest udgøre 5000 kr. pr. køretøj pr. år. Den i parkeringspolitikken foreslåede ordning, hvor beboere med elbiler og brintbiler kan få gratis beboerparkeringskort og virksomheder med tilsvarende biler kan få gratis erhvervsparkeringskort, er et bud på hvorledes de førnævnte kr. pr. køretøj kan udmøntes. Hvordan dette kan udvikles kunne være et emne i en parkeringsredegørelse. Med kommunens prisstruktur sammenholdt med kravet om en maksimal differentiering på kr. pr. år. pr. køretøj så kræver det en hel ny metode at registrere parkering på for at udnytte lovgivningen fuldt ud. En anden model, der tager udgangspunkt i den enkelte bils energiklasse, vil være at differentiere prisen efter netop bilens energiklasse.

14 En sådan model har Københavns Kommune valgt at indføre. Herunder ses priser og energiklasser i deres model: Side 14 af 15 Energiklasse Elbil, brintbil og el-motorcykel Energiklasse A+, A++ og A+++ Energiklasse A og B Køretøjer uden energiklasse samt motorcykler Energiklasse C, D, E, F og G Pris for beboerparkeringskort 100 kroner 100 kroner 745 kroner 745 kroner kroner Den store prisspring skyldes, at Københavns Kommune ønsker så ren en luft som muligt i byen sammenholdt med et stort politisk ønske om at fremme miljøvenlig transport, så intentionen er, at priserne skal påvirke folk til at købe en miljørigtig bil. Aarhus Kommunes selvbetjeningssystem giver i øjeblikket ikke mulighed for dette. Det betyder, at såfremt der vælges en løsning som i København, kræver det en undersøgelse af om det er muligt at indarbejde i kommunens system alternativt vil det kræve et nyt system eller manuel behandling af alle køb af beboerparkeringskort. Effekten af en differentieret pris på beboerlicensen må imidlertid forventes at være begrænset, da en omkostning på højest 500 kr. pr år næppe har den store betydning for valget af biltype, ved køb af ny bil. P-henvisningssystem Oplysning om parkering Det Radikale Venstre ønsker en drøftelse af muligheden for at synliggøre parkeringssituationen herunder hvor er der ledig parkering. Aarhus Kommune har et p-informationssystem hvor man via skilte langs udpegede veje oplyser om antallet af ledige parkeringspladser dels i zoner og dels i de enkelte anlæg. Alle parkeringsanlæg som ønsker at komme på anlægget kan komme på. Data fra systemet er med i kommunens open-data projekt. Det betyder, at private har udviklet Apps, der blandt andet viser hvor mange ledige pladser der er i de enkelte anlæg og kan lede bilister derhen. Teknik og Miljø følger løbende udviklingen på markedet med henblik på at afprøve løsninger der evt. også kan anvendes på gadeniveau. Lige nu er markedet ikke der, hvor der er systemer der er lige til at implementere for rimelige penge. Derfor afventer Teknik og Miljø udviklingen på markedet.

15 I forbindelse med parkeringspolitikken er en indsats også flere tællinger på gadeniveau. Disse resultater forventes offentliggjort dels i forbindelse med parkeringsredegørelserne og på kommunens hjemmeside. Side 15 af 15 Cykelparkering Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre ønsker at drøfte cykelparkeringen i Midtbyen. Af parkeringspolitikken fremgår det, at det er hensigten at der skabes bedre cykelparkering i Midtbyen. Det drejer sig både om at etablere mere cykelparkering og intensivere indsatsen i at rydde op i cykler, der ikke længere bruges, men blot fylder i gadebilledet. I forhold til nybyggeri stilles der krav til bygherre om at etablere tilstrækkelig med parkering til ejendommen på egen grund. Her er der i Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer opstillet cykelparkeringskrav. I forhold til eksisterende retningslinjer så er der udover mindre normændringer to større ændringer. For at sikre forbedrede cykelparkeringsforhold stilles der krav om at en del af cykelparkeringen skal overdækkes og så er der nu krav om etablering af cykelparkeringspladser til de større cykler (ladcykler og lignende). De generelle cykelparkeringsforhold er et stort område i Cykelhandlingsplanen hvor der også er afsat midler til dette. Byrådet behandlede denne på byrådsmødet d. 7. februar 2018 hvor sagen blev sendt til drøftelse i udvalget. Det anbefales at drøftelsen af cykelparkeringsforhold i Midtbyen tages i forbindelse med behandling af cykelhandlingsplanen. Luise Pape Rydahl Centerchef for Byudvikling og Mobilitet Bilag 1: Notat fra Dansk Folkeparti til Teknisk Udvalg behandling af Parkeringspolitik 2018

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål 1. Konklusion Venstre Byrådsgruppe

Læs mere

Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune

Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune 16. februar 2017 Side 1 af 7 Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune Venstre i Aarhus Kommune har fremsendt en 10 dages forespørgsel vedrørende parkeringsforhold i Aarhus. I forespørgslen

Læs mere

Parkeringspolitik 2012

Parkeringspolitik 2012 September 2012 Bilag 2. Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune (tekst til særskilt dokument/pjece) Parkeringspolitik 2012 Indledning Parkeringspolitik som et aktivt middel i trafikplanlægningen Det er

Læs mere

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2012 Aarhus Kommune P P Indhold Indledning 2 Overordnede mål 4 Strategier Parkeringskrav ved nybyggeri 5 Offentlig tilgængelig parkering i Midtbyen 7 Særlige parkeringsordninger 10 Parkeringsafgifter

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 v/ Steffen Arnbo Nielsen Aarhus i tal Aarhus i dag Ca. 191.000 arbejdspladser Ca. 341.000 indbyggere Ca. 45.000 studiepladser Aarhus i 2030

Læs mere

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 4. februar 2013 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. december 2012 Teknisk Udvalgs møde den 4. februar 2013 - sag nr.

Læs mere

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Steffen Arnbo Nielsen, Mobilitet, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Steffen Arnbo Nielsen, Mobilitet, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

PARKERINGSPOLITIK 2018

PARKERINGSPOLITIK 2018 ARKERINGSOLITIK 2018 INDHOLD 3 OVERORDNEDE MÅL OG STRATEGIER 5 VEJLEDENDE KRAV TIL ARKERINGSAREAL 7 OFFENTLIG TILGÆNGELIG ARKERING I MIDTBYEN KORTTIDSARKERING OG BEBOERARKERING STORE, SAMLEDE ARKERINGSANLÆG

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune Bilag 3 Fra Teknik og Miljø Dato 12-12-2017 Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune Indhold 1 Formål 2 Anvendelsesområde 3 Zoneinddeling 4 Parkeringsarealers størrelse m.m. 5 Parkeringsarealers

Læs mere

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 9. marts 2015 05-03-2015 Side 1 af 5 Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum Sagen blev behandlet på Teknisk Udvalgs møde den 26. januar 2015. Udvalget

Læs mere

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. september 2013 Ændring af erhvervsparkeringsordning Forslag om en ændring af den eksisterende ordning for erhvervsparkering i midtbyen

Læs mere

Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum. På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen.

Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum. På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen. Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 26. januar 2015 Notat - Strategi for ladestandere i det offentlige rum Side 1 af 6 På Byrådets møde den 7. januar 2015 blev sagen behandlet som punkt nr. 5 på dagsordnen.

Læs mere

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 2 Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse Dette notat

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum.

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. november 2014 offentlige rum For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for

Læs mere

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering

Campus Bornholm Løsningsforslag vedr. parkering Bornholms Regionskommune NOTAT 8. maj NHW/UVH Løsningsforslag vedr. parkering Indhold 1 Indledning... 2 2 Løsningsforslag Fase 1... 2 2.1 Licensordninger... 3 2.2 Opfølgning... 4 3 Løsningsforslag Fase

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANLÆG AF PARKERINGSAREALER I AARHUS KOMMUNE

RETNINGSLINJER FOR ANLÆG AF PARKERINGSAREALER I AARHUS KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR ANLÆG AF PARKERINGSAREALER I AARHUS KOMMUNE INDHOLD 3 1 FORMÅL 3 2 ANVENDELSESOMRÅDE 3 3 ZONEINDDELING 4 4 PARKERINGSAREALERS STØRRELSE M.M. 4 5 PARKERINGSAREALERS ANLÆG 5 6 IKRAFTTRÆDEN

Læs mere

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Afdelingen for Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse En ny Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus September 2012 Bilag 3. Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune. 2012 (tekst til særskilt dokument/pjece) Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune 1. Formål

Læs mere

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 3 Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases Som opfølgning på behandling af Parkering 2015 på Teknik-

Læs mere

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om muligheder for flere nye pladser hurtigere Notatet beskriver mulighederne for en accelereret oprettelse af nye parkeringspladser

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

Notat. Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB. Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund

Notat. Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB. Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund Notat Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund I dette notat beskrives og analyseres parkeringsforhold i Albertslund. Notatet skal danne baggrund

Læs mere

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6.

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. Notat Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. februar 2017 Den 17. januar 2017 Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby TEKNIK OG MILJØ Center for Byens Anvendelse

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. februar 2004 via Magistraten J.nr. 05.05.00P20/03/00394 Ref.: Tlf.nr. Niels

Læs mere

Referat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Referat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Referat Side 1 af 8 Til: Mødedeltagere Dato: 25. februar 2016 Sted: Aarhus Kunsthal Intern workshop om Trafik- og Mobilitetsplanen for Aarhus Midtby I nærværende notat beskrives de emner, som blev diskuterede

Læs mere

Parkering 2015 - Bruttoliste

Parkering 2015 - Bruttoliste Parkering 2015 - Bruttoliste Teknik- og Miljøforvaltningen er i gang med at udarbejde Parkering 2015, jf. aftale i Budget 2015 om, at der fremover udarbejdes en årlig parkeringsredegørelse forud for budgetforhandlingerne.

Læs mere

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: 05.00.00-P19-1-15 Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. oktober 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Det medfører et samlet krav om at etablere 207 parkeringspladser på området.

Det medfører et samlet krav om at etablere 207 parkeringspladser på området. UDKAST Arkitema Udvikling af Lygten Vurdering af parkeringsbehov NOTAT 13. december 2017 TVO/JKD 1 Indledning DSB Ejendomme og Bispebjerg Kollegie påtænker at udvikle det ubebyggede område ved Lygten til

Læs mere

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link.

Referat og notat til Teknik- og Miljøudvalgets møde den 3. december 2018 kan findes på dette link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Til Lokaludvalgene i de tidsbegrænsede zoner 13. december 2018 Ændring af tidsbegrænsede zoner - tidsrum og/eller tidsbegrænsningens

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer Aarhus Kommune

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer Aarhus Kommune Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer Aarhus Kommune Indhold 1 Formål 2 2 Anvendelsesområde 2 3 Zoneinddeling 2 4 Parkeringsarealers størrelse m.m. 3 5 Parkeringsarealers anlæg 3-4 6 Ikrafttræden

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

Brøndby Kommune Vejledende Parkeringsnormer

Brøndby Kommune Vejledende Parkeringsnormer Brøndby Kommune Vejledende Parkeringsnormer August 2017 1 Forord Brøndby Kommune er i rivende udvikling. Flere virksomhedere og borgere ønsker at slå sig ned i Brøndby kommune. Brøndby Kommune ser derfor

Læs mere

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst.

Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti til Lisbjerg og supercykelsti til Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 25. oktober 2016 Cykelparkering ved cykelrute og Godkendelse af projekter og anmodninger om bevilling til: Cykelparkering langs supercykelsti

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND Oktober 2010 Indhold Indledning 2 Bestemmelser 3 Formål og anvendelsesområder 3 Anvendelse 3 Parkeringspladskrav 3 Beregning af bidrag 3 Betaling 4 Klage 4 Lovhjemmel 4 Ikrafttrædelse

Læs mere

Fremtidig planlægning

Fremtidig planlægning Parkeringsforhold, Silkeborg midtby 10. september 2012 Med kommuneplan 2009 vedtog Byrådet, at der skal skabes mere liv i Silkeborg Bymidte. Derfor er der skabt et planlægningsgrundlag, som gør det muligt

Læs mere

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB

Dragør Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Trafikal vurdering Parkeringsanalyse. NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB Trafikal vurdering Parkeringsanalyse NOTAT 12. januar 2015 ADP/SB 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Sammenfatning... 2 3 Kortlægning... 3 3.1 Restriktioner...

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm

Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm Retningslinjer for anlæg af parkerings-arealer på Bornholm Vedtaget af kommunalbestyrelsen Den 19. februar 2009 Revideret 2011 jf. Kommuneplan 2009 Titel: Journalnummer: 05.09.06-0001 Tekst og fotos: Produktion:

Læs mere

Indstilling. Parkeringspolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje

Indstilling. Parkeringspolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 15. november 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Med den aktuelle indstilling foreligger forslag til Parkeringspolitik

Læs mere

Parkeringsnormer 2018

Parkeringsnormer 2018 UDKAST Glostrup Kommune 12.11.2018 chs/tvo Parkeringsnormer 1 Indledning Glostrup Kommune fik i 2014 udarbejdet en parkeringspolitik og parkeringsstrategi for hele kommunen. Parkeringspolitikken indeholdt

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. juni 2015 Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby En ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte byens

Læs mere

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer

Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT Bilag 8 - Notat vedrørende behovet for ændrede parkeringsnormer Baggrund Der er fastsat normer for bilparkering i kommuneplanen. Kommuneplannormerne

Læs mere

Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte

Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte Parkeringsanalyse for Ballerup Bymidte August 2005 Rambøll Nyvig as - helhedsorienteret trafik- og byplanlægning 1 Indledning Rambøll Nyvig har i 1990 foretaget en parkeringsanalyse i Ballerup Bymidte.

Læs mere

Parkeringsstrategi for Køge bymidte

Parkeringsstrategi for Køge bymidte Parkeringsstrategi for Køge bymidte 2012 Parkeringsstrategi for Køge bymidte 2012 Teknik- og Miljøforvaltningen Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Tlf. 56 67 67 67 tmf@koege.dk 2 Behovet for en parkeringsstrategi

Læs mere

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS

P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS P-HUS PÅ SORTEBRØDRE PLADS Parkeringsstrategien for Roskilde bymidte blev drøftet på byrådsmødet den 19. marts 2013. Baggrunden for strategien er byrådets ønske om at styrke bymidten som hele kommunens

Læs mere

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps

Ishøj Kommune. 1 Indledning. Ishøj Bycenter Parkeringsanalyse. NOTAT 20. april 2007 RAR/ps Ishøj Kommune Ishøj Bycenter NOTAT 20. april 2007 RAR/ps 1 Indledning Parkeringssituationen i og omkring Ishøj Bycenter er vurderet ved at gennemføre en kortlægning af antallet af parkeringspladser og

Læs mere

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET

Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET Horsens Kommune en vækstkommune kendt for koncerter og FÆNGSLET 87.000 borgere - vokser med 700 pr. år en procentvækst på niveau med Storkøbenhavn og Aarhus Er i top 3 for vækst i arbejdspladser siden

Læs mere

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 04-08-2010 Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 Poul Sulkjær Chefplanlægger Teknik- & Miljø Københavns Kommune Københavns P-strategi 2010 beskriver den samlede parkeringsstrategi for Indre

Læs mere

CYKELPARKERINGSSTRATEGI TEKNIK & MILJØ

CYKELPARKERINGSSTRATEGI TEKNIK & MILJØ CYKELPARKERINGSSTRATEGI TEKNIK & MILJØ I Vejle vil vi også cykle vi ønsker at den enkelte person kan bevæge sig rundt i byen på mange forskellige måder, alt efter ønske og ærinde. Cyklen er en vigtig brik

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge

Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 3: Udfordringer med parkering i Nordvest, Valby og på Islands Brygge Nordvest ved Fuglekvarteret og Lygten Området oplever

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62, kvalificering af muligheder og finansiering

Opførelse af P-hus med 400 pladser i Danmarksgade 62, kvalificering af muligheder og finansiering Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 20. marts 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Opførelse af P-hus med

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Parkeringsstrategi for Roskilde Bymidte Vedtaget af Roskilde Byråd den 19. marts 2013 Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 2. maj 2013 Parkeringsstrategien er led i et samlet udviklingsprogram for Roskilde

Læs mere

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE VEJFORUM 2016 TROELS ANDERSEN TA@ODENSE.DK 1 FRA EN STOR BY TIL EN STORBY Ny parkeringsstrategi. Kommunen har halvdelen af de 17.000 p-pladser i bymidten. Understøtte kommuneplanens

Læs mere

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme

Bekendtgørelse. Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune. Trafik og Ejendomme Bekendtgørelse Standsning og parkering i tættere bebygget område i Holbæk Kommune Trafik og Ejendomme Standsning og parkering. I medfør af færdselslovens 28, 92, stk. 1, nr.1, bestemmes med samtykke af

Læs mere

Analyse af bil- og cykelparkeringsnormerne i København. Økonomiforvaltningen, Center for Byudvikling 27. februar 2019

Analyse af bil- og cykelparkeringsnormerne i København. Økonomiforvaltningen, Center for Byudvikling 27. februar 2019 Analyse af bil- og cykelparkeringsnormerne i København Økonomiforvaltningen, Center for Byudvikling 27. februar 2019 Indhold 1. Sammenfatning 2. Nye parkeringsnormer for bilparkering 3. Justering af parkeringsnormer

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner

Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Udtalelse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Miljø og Teknik Dato 7. juni 2017 Udtalelse til forslag fra Venstres byrådsgruppe om forsøg med taxi i busbaner Konklusion Venstre har foreslået, at der igangsættes

Læs mere

P-aftale 2011 aftalens elementer

P-aftale 2011 aftalens elementer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering Bilag 2 P-aftale 2011 aftalens elementer Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Dansk Folkepart indgik den

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner.

Åbning af parkeringspladser på kommunale institutioner. Åbning af 220 pladser (ud af de 400 besluttede) ved 16 kommunale institutioner. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 4. juli 2018 Bilag 1 Overblik over den politiske behandling Borgerrepræsentationen den 1. oktober 2015 Afstemningsprogram til budgetforslag

Læs mere

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til:

Notat. Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: Notat Emne: Parkeringsanalyse Kammerrådensvej Dato: 06-06-2017 Sag nr.: 2017_007 Til: Charlotte Skov Rev. nr.: 1 Kopi til: 1 Indledning For at kortlægge parkeringsbehovet i forbindelse med ombygningen

Læs mere

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL

ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL ODENSE KOMMUNES BORGERPANEL Borgerpanelet i Odense Kommune "Vores Odense" giver alle borgere, som er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune, en mulighed for at komme med deres input til kommunens arbejde.

Læs mere

NOTAT. 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky

NOTAT. 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky NOTAT Projekt Bellakvarter Kunde Bellakvarter/BC Hospitality Group Dato Oktober 2018 Fra Rambøll Mobilitet og Trafikplanlægning 1. Cykelparkering til Bella Center og Bella Sky I forbindelse med udviklingen

Læs mere

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering

Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Jensen s Bøfhus A/S Att.: Søren Wulff Michelsen swm@jensens-bofhus.dk 08. september 2015 Afgørelse Tilbagekaldelse af tilladelse til udeservering Afgørelse Vi tilbagekalder hermed permanent tilladelser

Læs mere

Følgende notat gør nærmere rede for finansieringsmulighederne gennem betalingsparkering.

Følgende notat gør nærmere rede for finansieringsmulighederne gennem betalingsparkering. Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 21. maj 2015 Journal nr. 14/27530 Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 13 24 E-mail pne@esbjergkommune.dk Finansiering af P-hus ved

Læs mere

Parkering i Den Hvide Kødby

Parkering i Den Hvide Kødby KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 5 Parkering i Den Hvide Kødby Der er i alt 635 p-pladser på terræn i Den Hvide Kødby fordelt med: 107 pladser på offentlig

Læs mere

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget

Budget 2019 Temaforslag drift Teknik- og Erhvervsudvalget Navn på tema: Betalingsparkering i forhold til ny lovgivning alternativ A-E. Alternativ A Drift 1.124 2.214 2.214 2.214 I alt 1.124 2.214 2.214 2.214 Alternativ B Drift 708 1.798 1.798 1.798 I alt 708

Læs mere

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering november 2017 Via Trafik Søvej 13B DK-3460 Birkerød via@viatrafik.dk www.viatrafik.dk 2 Indledning BAGGRUND I den politiske aftale om en moderne jernbane

Læs mere

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY

PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY JUNI 2017 ALBERTSLUND KOMMUNE PARKERINGSTÆLLING I ALBERTSLUND MIDTBY NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2017 ALBERTSLUND

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune. Håndværkerparkering i Aarhus Midtby og Parkering i Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune. Håndværkerparkering i Aarhus Midtby og Parkering i Aarhus Til: Teknisk Udvalg Side 1 af 13 TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Håndværkerparkering i Aarhus Midtby og Parkering i Aarhus 1. Konklusion Notatet besvarer spørgsmål stillet i dels Magistraten

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Hotel Oasia, Kriegersvej 27. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 18. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er ansøgt om tilladelse til ombygning og udvidelse af

Læs mere

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Teknik og Miljø Plan og Udvikling Sagsnr. 205101 Brevid. 1561659 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Godkendelse af parkeringsstrategi og frigivelse af rådighedsbeløb

Læs mere

Fastsættelse af parkeringsdækning samt af- og påsætning for biler

Fastsættelse af parkeringsdækning samt af- og påsætning for biler NOTAT Bilag 5 11. januar 2018 Sagsnr. 2017-0304651 Fastsættelse af parkeringsdækning samt af- og påsætning for biler Kommuneplan 2015 Parkeringsdækningen for skoler fastlægges i lokalplaner efter Kommuneplan

Læs mere

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen

Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Bilag nr. 2 Notat om principper for ny planlægning ved Prinsens Allé og Feltbanen Teknisk Udvalg besluttede den 5. januar 2011 (sag nr. 10) at igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for en omlægning

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status Vedrørende: Parkering i Randers Centrum Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 28-01-2014

Læs mere

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY

Marts 2018 TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY FO Marts 2018 R SL AG TRAFIKALE VIRKEMIDLER FOR BEDRE BYRUM I RANDERS MIDTBY 1 Kampen om arealerne Randers bymidte er unik i forhold til at de oprindelige middelalder gadestrukturer stort set er bevaret.

Læs mere

Glostrup Kommune Parkeringsstrategi Parkeringsnormer

Glostrup Kommune Parkeringsstrategi Parkeringsnormer Parkeringsstrategi Parkeringsnormer NOTAT 12. marts 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Parkeringskrav... 4 2.1 Funktioner... 4 2.2 Erfaring... 5 2.3 Parkeringsnormer... 6 3 Stationsnærhed...

Læs mere

NOTAT. Cykelparkering i Hvidovre Kommune. - anbefalinger ved nyetablering og renovering, revision dec. 2012

NOTAT. Cykelparkering i Hvidovre Kommune. - anbefalinger ved nyetablering og renovering, revision dec. 2012 Cykelparkering i Hvidovre Kommune - anbefalinger ved nyetablering og renovering, revision dec. 2012 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Teknisk Forvaltning 01-02-2013 Sag: 11/12070 Disse anbefalinger er vedtaget af

Læs mere

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri

Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Vejledning til kommunerne om krav til parkering i forbindelse med byggeri Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780510 Fax 7262 6790 dch@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Juni 2017 Vejledning

Læs mere

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING

Notat. Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011. : Autocamperrådet. : Jane Maindal 1 INDLEDNING Notat Madevej 13 6200 Aabenraa Danmark T +45 7362 8880 F +45 7362 8881 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Parkeringspladser for autocampere 29. september 2011 Projekt: 25.9980.01 Til Fra : Autocamperrådet

Læs mere

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk

Byfortætning og bæredygtig mobilitet Mobilitetsplanlægning i Roskilde Bymidte Jakob Høj, Tetraplan A/S, jah@tetraplan.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603 9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen.

Der udpeges en gruppeansvarlig for hver arbejdsgruppe, som skal være fra kommissionen. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 20. juni 2012 2012-732 Forslag til temaer og arbejdsgrupper I forbindelse

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

1. november Sagsnr Bilag 7 - Notat om parkering. Dokumentnr

1. november Sagsnr Bilag 7 - Notat om parkering. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 1. november 2018 Bilag 7 - Notat om parkering Notatet redegør nærmere for lovgrundlaget ved etablering af tagboliger i forhold til

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

EFFEKT AF BETALINGSPARKERING PÅ BELÆGNING I NY GUL ZONE

EFFEKT AF BETALINGSPARKERING PÅ BELÆGNING I NY GUL ZONE H. C. Lum EFFEKT AF BETALINGSPARKERING PÅ BELÆGNING I NY GUL ZONE byes ad Manøg e Effekter og reaktioner på udvidelsen af betalingsområdet, der trådte i kraft 1. marts 2017 Resumé: I de områder hvor der

Læs mere

Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef

Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef AARHUS FREIBURG ZÜRICH MÜNSTER KØBENHAVN ODENSE PCT. Generelle mobilitetsudfordringer Biltrafikken stiger! Danskerne

Læs mere

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig

Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 15. maj 2017 Lokalplan 1035, Boliger Aarhus Ø - Endelig Blandet bolig og erhvervsområde ved Dagmar Petersens Gade, Aarhus Ø. 1. Resume

Læs mere

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem.

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. august 2016 Lokalplan 1044, Etageboliger og erhverv ved Godsbanen - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Se afgrænsningen her:

Se afgrænsningen her: Borgerpanelets input til høringssvar for forslaget om: Tidsbegrænset parkering omkring Fuglekvarteret og Lygten Teknik - og Miljøudvalget har vurderet et behov for at indføre zoner med tidsbegrænset parkering

Læs mere