Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune"

Transkript

1 16. februar 2017 Side 1 af 7 Forespørgsel fra Venstre Parkeringsforhold i Aarhus Kommune Venstre i Aarhus Kommune har fremsendt en 10 dages forespørgsel vedrørende parkeringsforhold i Aarhus. I forespørgslen stilles der en række spørgsmål, som er søgt besvaret herunder. Nogle af spørgsmålene er besvaret sammen, da spørgsmålene omfatter samme emne. 1. Hvor mange nye P pladser er der netto etableret fra til d.d.? 2. Hvor stor har netto befolkningstilvæksten været i Aarhus i samme periode? 3. Hvilke parkeringsområder er blevet nedlagt i samme periode? 4. Hvor mange parkeringspladser er nedlagt i samme periode? 5. Hvordan har Rådmanden konkret efterlevet parkeringspolitikken fra 2012? Der ønskes stillingtagen og beskrivelse af konkrete iværksatte initiativer som efterlever parkeringspolitikken. 6. Hvad har de totale anlægsudgifter været i forbindelse med omdannelsen af de nedlagte parkeringspladser? 7. Hvor mange beboere/borgere forventes at skulle bo og arbejde på Godsbanearealet når området er fuldt udviklet og bebygget? 8. Hvor mange beboere/borgere forventes at skulle bo og arbejde på Sydhavnskvarteret når området er fuldt udviklet og bebygget? 9. Hvor mange beboere/borgere forventes at skulle bo i og omkring Amtssygehuset når området er fuldt udviklet og bebygget? 10. Hvor mange biler forventer man at tilflytterne til Aarhus medbringer eller har i forhold til f.eks. væksten på 5000 nye borgere i 2016? 11. Hvor mange nye parkeringspladser skal etableres hvert år hvis andelen af parkeringspladser i forhold til indbyggere i Aarhus by skal fastholdes på samme niveau som i 2010 eller 2014? 12. Hvor mange beboerlicenser har kommunen solgt i hvert af kommunens områder med beboerparkering, og hvor stort er disse tal i forholdet til antallet af parkeringspladser i hvert område med beboerparkering. Ad 1 4) Besvarelsen her fokuserer udelukkende på Aarhus Midtby inkl. områderne på De Bynære Havnearealer, idet der kun er parkeringsdata på disse områder. Det er ikke muligt ud fra de tilgængelige data at sige, hvor mange parkeringspladser der er nedlagt og oprettet i den resterende del af kommunen.

2 Når man ser på antal parkeringspladser skal man være opmærksom på følgende typer af parkering: Offentligt ejet og offentligt tilgængelige pladser typisk kommunale anlæg og kantstensparkering Privat ejet og offentligt tilgængelige pladser typisk private parkeringshuse eller pladser Privat ejet og ikke offentligt tilgængelige pladser typisk parkeringsanlæg, der hører til et boligbyggeri Side 2 af 7 Af nedenstående tabel ses udviklingen i antallet af parkeringspladser. Parkeringspladser 1/ / / Offentlige tilgængelige pladser pladser (vækst siden 14: 4,2 %) pladser (vækst siden 14: 12,1 %) Samlet antal ca pladser* pladser pladser * Det har ikke været muligt at finde et tal for det samlede antal pladser pr. 1/1 2014, men tallet er skønnet ud fra ældre parkeringsdatabaser og databaser fra Stigningen i de offentlige tilgængelige pladser fra 2014 til 2016 på 802 pladser skyldes hovedsagligt etablering af DOKK1 og Navitas. I samme perioder er de offentlige parkeringspladser på Skolebakken, Pier I og Bispetorv nedlagt. Fra 2016 til i dag er der også sket en stigning i antallet af de offentlige tilgængelige pladser. I 2016 blev gadeparkeringen i Midtbyen optalt og opdateret, og samtidig er databasen opdateret med anlæggene på Aarhus Ø samt parkeringsanlægget i Ceres Byen. Der er også en stigning i det samlede antal parkeringspladser i Aarhus Midtby (både offentlige tilgængelige og private parkeringspladser). Stigningen skyldes i høj grad etablering af flere offentligt tilgængelige pladser. I den sammenhæng er det dog vigtigt at understrege, at vi ikke har samme viden om udviklingen i de privatejede egen parkerings pladser. I perioden er der nedlagt større parkeringspladser såsom Bispetorv, Skolebakken, Pier I og Europaplads. Siden 2011 er der nedlagt 719 centrale offentlige ejede betalingsparkeringspladser, og der er etableret 450 offentlige ejede betalingspladser (Navitas). Samlet set ses der et fald på 269 offentlige betalingspladser. Dog, som det fremgår af ovennævnte, er der sket en stigning i antallet af offentlige tilgængelige pladser, og en stor del af dem skyldes de større private anlæg som DOKK1 og Ceres Byen. Befolkningen i Aarhus Kommune har været stigende i perioden. Af nedenstående tabel ses udviklingen for hele kommunen og for Aarhus Midtby.

3 Befolkningen Hele kommunen Aarhus Midtby 1/ / / Netto tilvækst (2,1 %) (4,3 %) Netto tilvækst (3,6 %) (7,7 %) * Aarhus Midtby er her defineret som områderne: City, Frederiksbjerg, Vesterbro, Trøjborg og Aarhus Ø + havnen Side 3 af 7 Ad 5) Som det fremgår af parkeringspolitikken er det hensigten, at den skal være et aktivt middel i planlægningen af byens trafik, og være med til at understøtte de generelle byudviklingsmål. Sammen med planlægningen af god trafikal infrastruktur skal parkeringspolitikken medvirke til at sikre forskellige muligheder for parkering, og til at styre udbuddet af parkering. Udbuddet har betydning for omfanget af biltrafik, og derfor skal parkeringspolitikken bidrage til en god trafikal tilgængelighed til byens forskellige funktioner. Det er Teknik og Miljøs vurdering, at parkeringspolitikken er efterlevet og udmøntet i flere sammenhænge. Dette sker både i forbindelse med udarbejdelse af lokalplaner, udviklingsplaner og lignende, men også i forbindelse med byggesagsbehandling. Parkeringspolitikken indeholder en række mål og strategier. Ser man nærmere på disse, vil man se at de er efterlevet. Herunder er en række eksempler på dette: Parkeringspolitik 2012 Minimum en fastholdelse af samlet udbud af offentlig tilgængelig parkering i Midtbyen. Som det fremgår under besvarelsen af spørgsmål 1 4, så er der sket en stigning på ca offentlige tilgængelige pladser fra 2014 og til i dag. Parkeringspolitik 2012 Store samlede parkeringsanlæg frem for gadeparkering Dette er en strategi som hovedsagligt er anvendt i forbindelse med byomdannelsesområder. Her er Aarhus Ø et godt eksempel på, hvorledes man i planlægning og udførelse er ved at etablere et område, hvor der er begrænset gadeparkering, og al andet parkering er samlet i større anlæg under de enkelte bebyggelser. Samtidig er der sikret offentlige tilgængelige pladser i disse anlæg, således at både gæster til beboere og gæster til området har mulighed for at parkere. Derudover indeholder strategien, at i de tætte beboelsesområder tilstræbes en vis optimering af parkeringsmuligheder i gader. Dette kan typisk ske ved anlæg af skråparkering eller vinkelret parkering i gaderne kombineret med ensretninger.

4 Optimeringen har dog været udfordret af, at mange boliggader er så snævre, at længdeparkering i begge sider kun sjældent kan erstattes af ensretning og skråparkering i begge sider. Side 4 af 7 Strategien er anvendt steder, hvor der har været andre projekter i gang. Her kan blandt andet nævnes ombygningen af Joh. Baunes Plads. Her er en del af F. Vestergaards Gade blevet ensrettet, og der er etableret skråparkering. Et andet sted er Skt. Anna Gade, hvor der i forbindelse med etableringen af den nye Midtbyskole er etableret flere parkeringspladser. Parkeringspolitik 2012 Vejledende krav til omfang og anlæg af parkeringsarealer Denne strategi vedrørende parkeringskrav ved nybyggeri anvendes i rigtig mange sammenhænge. Kravene omhandler både bil og cykelparkering. De finder anvendelse både i de større planlægningsopgaver (lokalplaner, udviklingsprojekter osv.) og i byggesagsbehandlingen. Kravene er fastlagt med baggrund i byggelovgivningens krav samt erfaringer for parkeringsbehov i forskellige anvendelser og placering. Parkeringspolitik 2012 Der reserveres i begrænset omfang parkeringspladser forbeholdt elbiler og delebiler Siden vedtagelsen er der etableret i størrelsesordenen parkeringspladser forbeholdt delebiler. Disse pladser er udpeget i samarbejde med delebilsklubben Lets Go. Det er således, at når en delebilsklub henvender sig, så er Teknik og Miljø som udgangspunkt positive over for ønsket, og i dialog og samarbejde findes der en egnet plads til delebilen. Samme procedure gør sig gældende i forhold til elbiler og ladestandere. Ad 6) Som udgangspunkt er der ikke forbundet store økonomiske udgifter i at nedlægge parkeringspladser. Det der koster noget, er det man ønsker at etablere i stedet. Nedenfor er nævnt eksempler på omdannelser og etablering og priserne er meget varierende, da der er tale om meget forskellige projekter: Omdannelsen/ombygningen af Bispetorv har kostet kr. 5,6 mio. Ombygningen af Mindebro Torv ca. kr. 1,8 mio. Jægergårdsgade ca. kr. 2,0 mio. Det Sydlige Hængsel ca. kr. 25 mio. Navitas p kælder ca. kr. 149 mio.

5 Ad 7) I forbindelse med omdannelse af Godsbanen planlægges der for boliger, institutioner, kultur og erhverv. På nuværende tidspunkt forventes der i området at komme ca beboere, daglige brugere (ansatte i erhvervsbyggeri, ansatte på Arkitektskolen, Godsbanen osv.) og ca daglige besøgende til kulturoplevelser, deltagelse i events, frivillige og afhentning af børn fra daginstitutioner. Side 5 af 7 Ad 8) For Sydhavnskvarteret planlægges alene erhverv, og der vil således ikke være boliger/beboere i området. Det er forventeligt at der vil være op til arbejdspladser ved et fuldt udbygget område. Ad 9) Amtssygehuset forventes hovedsagligt at blive et boligområde, og der forventes ca beboere. Der er derudover mulighed for detailhandel og daginstitutioner. Det er på nuværende tidspunkt ikke muligt at sige hvor mange daglige brugere ud over beboere området vil generere. Ad 10) Danmarks Statistik laver hvert år opgørelser over bilejerskabet i hele landet, og her er Aarhus blandt landets 3 laveste, hvilket er naturligt for en studieby. I 2015 havde 6 ud af 10 familier i landet bil, mens bilejerskabet i Aarhus, København og Frederiksbjerg var på 30 50%. Ifølge Danmarks Statistik var bilejerskabet 2016 i Aarhus på ca. 48%. Dette er tallet for hele kommunen, men ser man udelukkende på Aarhus Midtby, så var bilejerskabet på ca. 32%. Erfaringen viser, at nytilflytteres bilejerskab afhænger af, hvor i kommunen de bosætter sig. Jo mere centralt man bosætter sig, jo lavere bilejerskab. Denne sammenhæng gør sig også gældende i kommunens Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer idet parkeringskravene til nybyggeri er lavere jo tættere på City man er. Det betyder også, at fremadrettet må der forventes et lavere bilejerskab blandt nytilflyttere end i dag. Dette skyldes at man med Planstrategien i langt større grad nu arbejder med fortætning, og derfor flere beboere i tættere bebyggede områder. Ad 11) Vurderes antallet af parkeringspladser pr. indbygger for Midtbyen, så har udviklingen siden 2010 været som anført i tabellen herunder.

6 Side 6 af 7 Antal parkeringspladser Antal beboere i Midtbyen Pladser pr. beboer i Midtbyen / ,55 0,51 0,52 Som det fremgår af tabellen er antallet af parkeringspladser pr. beboer nogenlunde det samme i dag som i henholdsvis 2010 og Det betyder også at hvis samme udviklingen ønskes fastholdt, vil der skulle etableres i størrelsesordenen ½ parkeringsplads pr. beboer. Ad 12) Af nedenstående tabel fremgår antallet af offentligt ejede og offentlige tilgængelige parkeringspladser i de enkelte områder, antal solgte beboerparkeringslicenser og antal solgte beboerlicens erhverv. Område 1 City Område 2 Mølleengen Område 3 Musikhusområdet Område 4 Øgadekvarteret (Randområde Nord) Område 5 Frederiksbjerg Område 6 Ringkøbingvej, Skjernvej & Herningvej Område 7 Eugen Warmings Vej F.G.E. Rostrups Vej Antal parkeringspladser Antal solgte beboerparkeringslicenser Antal solgte beboerlicens erhverv For at kunne købe et beboerparkeringskort skal man have folkeregisteradresse i et af beboerparkeringsområderne, og stå på bilens registreringsattest. Ved køb af licens (digital selvbetjeningsløsning) tjekker systemet automatisk om førnævnte kriterier er opfyldt.

7 Beboerlicens Erhverv er en parkeringsordning for virksomheder med adresse i et af områderne med beboerparkering (dog ikke i City). Ordningen gælder for køretøjer hvor virksomheden enten står som ejer eller bruger på køretøjets registreringsattest. Hver virksomhed kan købe op til fem kort. Side 7 af 7 Priserne for begge typer licenser er 265 kr. om året. Som det fremgår af skemaet er der områder, hvor der er solgt flere licenser end der er parkeringspladser i området. Når der kan sælges flere beboerparkeringslicenser end antal pladser skyldes det, at i nogle områder er bilejerskabet større end antal offentlige pladser i området. Det er dog vigtigt at understrege, at der i alle disse områder også er et udbud af privat parkering. Der vil formodentlig være flere der både har adgang til privat parkering og har beboerparkeringskort. Med venlig hilsen Kristian Würtz Rådmand / Luise Pape Rydahl Chef for Byudvikling og Mobilitet

Parkeringspolitik 2012

Parkeringspolitik 2012 September 2012 Bilag 2. Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune (tekst til særskilt dokument/pjece) Parkeringspolitik 2012 Indledning Parkeringspolitik som et aktivt middel i trafikplanlægningen Det er

Læs mere

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune

Parkeringspolitik 2012. Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2012 Aarhus Kommune P P Indhold Indledning 2 Overordnede mål 4 Strategier Parkeringskrav ved nybyggeri 5 Offentlig tilgængelig parkering i Midtbyen 7 Særlige parkeringsordninger 10 Parkeringsafgifter

Læs mere

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby

Parkeringspolitik for Esbjerg Midtby Oplæg til 2. temadrøftelse i udvalgene om parkering Der skal jævnfør 1. temadrøftelse om parkering i Esbjerg Midtby udarbejdes oplæg til parkeringsstrategi for Esbjerg Midtby, som forelægges Teknik & Byggeudvalget

Læs mere

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg

Notat. Teknisk Udvalgs møde den 4. februar sag nr. 2 Parkeringspolitik Til Teknisk Udvalg Notat Til Teknisk Udvalg Punkt 2 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 4. februar 2013 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. december 2012 Teknisk Udvalgs møde den 4. februar 2013 - sag nr.

Læs mere

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål

Udtalelse. Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse vedrørende forslag fra Venstre om etablering af 100 nye parkeringspladser til erhvervspolitiske formål 1. Konklusion Venstre Byrådsgruppe

Læs mere

Parkeringspolitik 2018

Parkeringspolitik 2018 22. februar 2018 Side 1 af 15 Parkeringspolitik 2018 1. Konklusion Forslag til parkeringspolitik 2018 blev behandlet som sag nr. 3 på byrådsmødet den 24. januar 2018. Sagen blev sendt til behandling i

Læs mere

PARKERINGSPOLITIK 2018

PARKERINGSPOLITIK 2018 ARKERINGSOLITIK 2018 INDHOLD 3 OVERORDNEDE MÅL OG STRATEGIER 5 VEJLEDENDE KRAV TIL ARKERINGSAREAL 7 OFFENTLIG TILGÆNGELIG ARKERING I MIDTBYEN KORTTIDSARKERING OG BEBOERARKERING STORE, SAMLEDE ARKERINGSANLÆG

Læs mere

Indstilling. Parkeringspolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje

Indstilling. Parkeringspolitik Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 15. november 2012 Trafik og Veje Teknik og Miljø Aarhus Kommune 1. Resume Med den aktuelle indstilling foreligger forslag til Parkeringspolitik

Læs mere

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 v/ Steffen Arnbo Nielsen Aarhus i tal Aarhus i dag Ca. 191.000 arbejdspladser Ca. 341.000 indbyggere Ca. 45.000 studiepladser Aarhus i 2030

Læs mere

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig

Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 21. november 2014 Lokalplan 977, Boliger og Butik, Ceresbyen - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 977, Boligområde ved Dollerupvej,

Læs mere

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse

Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse Indstilling Til Byrådet via Magistraten Fra Afdelingen for Teknik og Miljø Dato 25. april 2017 Mobilitetsplan for Aarhus Midtby - offentlig fremlæggelse En ny Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte

Læs mere

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Ændring af erhvervsparkeringsordning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 6. september 2013 Ændring af erhvervsparkeringsordning Forslag om en ændring af den eksisterende ordning for erhvervsparkering i midtbyen

Læs mere

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Steffen Arnbo Nielsen, Mobilitet, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

Ny parkeringspolitik for Aarhus Kommune Parkeringspolitik 2018 Steffen Arnbo Nielsen, Mobilitet, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 25. februar 2004 via Magistraten J.nr. 05.05.00P20/03/00394 Ref.: Tlf.nr. Niels

Læs mere

Fremtidig planlægning

Fremtidig planlægning Parkeringsforhold, Silkeborg midtby 10. september 2012 Med kommuneplan 2009 vedtog Byrådet, at der skal skabes mere liv i Silkeborg Bymidte. Derfor er der skabt et planlægningsgrundlag, som gør det muligt

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune Bilag 3 Fra Teknik og Miljø Dato 12-12-2017 Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune Indhold 1 Formål 2 Anvendelsesområde 3 Zoneinddeling 4 Parkeringsarealers størrelse m.m. 5 Parkeringsarealers

Læs mere

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene.

Gennemgangen af indsigelser og bemærkninger er i det følgende foretaget emnevis. Numrene i parentes henviser til bilagsnumrene. Bilag 14 Bilag til byrådsindstilling af indsigelser og bemærkninger, lp 972 Forslag til lokalplan, forslag til kommuneplantillæg, forslag til udbygningsaftale og forslag til miljørapport har været fremlagt

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE

AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET AARHUS DOMKIRKE Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER AARHUS' NYE HAVNEFRONT - ÆNDRINGER I TRAFIKKEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN

Læs mere

FORNYET PARKERINGSSTRATEGI

FORNYET PARKERINGSSTRATEGI FORNYET PARKERINGSSTRATEGI vedtaget af Københavns Borgerrepræsentation den 17. september 2009 Skitse af det kommende byrum over det underjordiske, fuldautomatiske p-anlæg i Leifsgade. STATUS PÅ P-STRATEGI

Læs mere

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby

Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 16. juni 2015 Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby En ny Trafik- og Mobilitetsplan for Aarhus Midtby skal understøtte byens

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om bil- og cykelparkering i Indre By Antal besvarelser i alt: 1964. Borgerpanelundersøgelsen har været

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer Aarhus Kommune

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer Aarhus Kommune Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer Aarhus Kommune Indhold 1 Formål 2 2 Anvendelsesområde 2 3 Zoneinddeling 2 4 Parkeringsarealers størrelse m.m. 3 5 Parkeringsarealers anlæg 3-4 6 Ikrafttræden

Læs mere

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE

PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE PARKERINGSSTRATEGI FOR ODENSE VEJFORUM 2016 TROELS ANDERSEN TA@ODENSE.DK 1 FRA EN STOR BY TIL EN STORBY Ny parkeringsstrategi. Kommunen har halvdelen af de 17.000 p-pladser i bymidten. Understøtte kommuneplanens

Læs mere

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus

Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus September 2012 Bilag 3. Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune. 2012 (tekst til særskilt dokument/pjece) Retningslinjer for anlæg af parkeringsarealer i Aarhus Kommune 1. Formål

Læs mere

Notat. Baggrund. Side 1 af 5

Notat. Baggrund. Side 1 af 5 Notat Vedrørende: Ændrede regler for modregning af parkeringsindtægter provenutab for Randers Kommune og konsekvenser ved indførelse af gratis parkering Sagsnavn: Nedsættelse af statstilskud med indtægter

Læs mere

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig

Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 5. maj 2014 Lokalplan 969, Boligområde Dollerupvej Endelig Endelig vedtagelse af lokalplan 969, Boligområde ved Dollerupvej, Aarhus

Læs mere

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse

Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 2 Bilag 2: Beslutningsoplæg om justering af parkeringstakster, pris på beboerlicenser samt rød betalingszones grænse Dette notat

Læs mere

Det medfører et samlet krav om at etablere 207 parkeringspladser på området.

Det medfører et samlet krav om at etablere 207 parkeringspladser på området. UDKAST Arkitema Udvikling af Lygten Vurdering af parkeringsbehov NOTAT 13. december 2017 TVO/JKD 1 Indledning DSB Ejendomme og Bispebjerg Kollegie påtænker at udvikle det ubebyggede område ved Lygten til

Læs mere

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P

Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: P Bilag: Supplerende spørgsmål vedrørende parkering i Horsens midtby SBSYS sagnr.: 05.00.00-P19-1-15 Dette notat omhandler konsekvenserne ved indførelse af følgende ændringer på de offentlige parkeringspladser

Læs mere

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag

Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum TEKNIK OG MILJØ Kommentering af FDEL s forslag Punkt 1 til Teknisk Udvalgs møde Mandag 9. marts 2015 05-03-2015 Side 1 af 5 Notat Strategi for ladestandere i det offentlige rum Sagen blev behandlet på Teknisk Udvalgs møde den 26. januar 2015. Udvalget

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. august 2016 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

Notat. Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB. Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund

Notat. Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB. Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund Notat Modtager: MBU/017.4 udvalg for Byudvikling/ØU/KB Orienteringsnotat vedrørende parkering i Albertslund I dette notat beskrives og analyseres parkeringsforhold i Albertslund. Notatet skal danne baggrund

Læs mere

AARHUS TIL SALG 19. MARTS 2015

AARHUS TIL SALG 19. MARTS 2015 AARHUS TIL SALG 19. MARTS 2015 MEGATRENDS G L O B A L E T R E N D S / M E G A T R E N D S Urbaniseringen ( ) handler om tilgængelighed til arbejdspladser og uddannelse. Arbejdspladserne placerer sig der,

Læs mere

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem.

Bebyggelsen er placeret langs Carl Blochs Gade og langs en ny gade mellem lokalplanområdet og Godsbanegården, med et gårdrum imellem. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 30. august 2016 Lokalplan 1044, Etageboliger og erhverv ved Godsbanen - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr.

Læs mere

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås.

Begge punkter har forvaltningen fundet nødvendige at tydeliggøre, for at omgåelse af ordningens formål kan undgås. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 06-10-2014 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2014-0124284 Dokumentnr. 2014-0124284-17 Orientering vedrørende administration af delebilsordningen

Læs mere

Københavns parkeringsstrategi 2008 Paper til trafikdage på AUC 2008

Københavns parkeringsstrategi 2008 Paper til trafikdage på AUC 2008 Poul Sulkjær Chefplanlægger Københavns Kommune Teknik og Miljøforvaltningen Center for Trafik Københavns parkeringsstrategi 2008 Paper til trafikdage på AUC 2008 P-strategi 2005 Københavns Borgerrepræsentation

Læs mere

Referat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune

Referat. TEKNIK OG MILJØ Center for Byudvikling og Mobilitet Aarhus Kommune Referat Side 1 af 8 Til: Mødedeltagere Dato: 25. februar 2016 Sted: Aarhus Kunsthal Intern workshop om Trafik- og Mobilitetsplanen for Aarhus Midtby I nærværende notat beskrives de emner, som blev diskuterede

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem,

Frederiksbergs borgere har nem adgang til en parkeringsplads nær deres egen bolig, og at dette gode er uden væsentlige udgifter for dem, AFTALE OM NY PARKERINGSORDNING PÅ FREDERIKSBERG 1. Indledning Borgerne på Frederiksberg har gennem de senere år oplevet et øget pres på byens parkeringspladser. Det er blevet stadig vanskeligere for borgerne

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4.

Indstilling. Etageboliger og butik i Jægergårdsgade/Montanagade. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 21. februar 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at nedrive eksisterende bygninger

Læs mere

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig

Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. april 2018 Lokalplan 1077, Arkitektskole på Godsbanen - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 1077, Arkitektskole

Læs mere

EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS

EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS EKSEMPLER PÅ BYOMDANNELSE I ÅRHUS ANTON IVERSEN ÅRHUS KOMMUNE DANMARK ÅRHUS Verdens mindste storby smilets by Århus Kommune: 300.000 indbyggere 170.000 arbejdspladser ÅRHUS VESTDANMARKS HOVEDBY EMNE: To

Læs mere

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering

Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering Parkering ved Superlynstationer - Analyse og vurdering november 2017 Via Trafik Søvej 13B DK-3460 Birkerød via@viatrafik.dk www.viatrafik.dk 2 Indledning BAGGRUND I den politiske aftale om en moderne jernbane

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ANLÆG AF PARKERINGSAREALER I AARHUS KOMMUNE

RETNINGSLINJER FOR ANLÆG AF PARKERINGSAREALER I AARHUS KOMMUNE RETNINGSLINJER FOR ANLÆG AF PARKERINGSAREALER I AARHUS KOMMUNE INDHOLD 3 1 FORMÅL 3 2 ANVENDELSESOMRÅDE 3 3 ZONEINDDELING 4 4 PARKERINGSAREALERS STØRRELSE M.M. 4 5 PARKERINGSAREALERS ANLÆG 5 6 IKRAFTTRÆDEN

Læs mere

Aarhus Ø - Vejbroer til Ø1, Ø2 og Ø3 på Pier 4 - Etape 8

Aarhus Ø - Vejbroer til Ø1, Ø2 og Ø3 på Pier 4 - Etape 8 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 8. marts 2016 Aarhus Ø - Vejbroer til Ø1, Ø2 og Ø3 på Pier 4 - Etape 8 Anlægsbevilling til vejbroer (projektering og udførelse) til

Læs mere

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010

Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 04-08-2010 Parkeringsstrategi 2010 - Paper til trafikdage 2010 Poul Sulkjær Chefplanlægger Teknik- & Miljø Københavns Kommune Københavns P-strategi 2010 beskriver den samlede parkeringsstrategi for Indre

Læs mere

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland

AARHUS LETBANE. Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland AARHUS LETBANE Ole Sørensen, Letbanesamarbejdet i Østjylland Region Midtjylland, Aarhus, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg og Odder Kommuner samt Midttrafik Plan for en sammenhængende

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune

TEKNIK OG MILJØ Aarhus Kommune Rådhuset, Rådhuspladsen 2, 8100 Aarhus C 12-02-2019 Side 1 af 5 Forespørgsel vedr. finansiering af letbane på Aarhus Ø Dansk Folkepartis byrådsgruppe har fremsendt forespørgsel vedr. finansiering af letbane

Læs mere

Afdelingsarkitekt Teknik og Miljø 25. februar 2014

Afdelingsarkitekt Teknik og Miljø 25. februar 2014 Kommuneplanlægning l 2014-20172017 AAA Niels-Peter Mohr Niels Peter Mohr Afdelingsarkitekt Teknik og Miljø 25. februar 2014 Baggrund - Kommuneplan 2009 og 2013 AAA - Byrådskonferencer og budgetforhandlinger

Læs mere

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018.

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. december 2018 Bilag 2 Naboorienteringer Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. Naboorientering - Ørestad City

Læs mere

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum.

For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for opstilling af ladestandere i det offentlige rum. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 24. november 2014 offentlige rum For at understøtte væksten i el-biler og kommunens brug heraf fremlægges forslag til strategi for

Læs mere

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om muligheder for flere nye pladser hurtigere Notatet beskriver mulighederne for en accelereret oprettelse af nye parkeringspladser

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG

INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG INDKALDELSE AF IDÉER OG FORSLAG CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Byliv og boliger ved Bassin 7 BAGGRUND FOR HØRINGEN Aarhus Kommune er i gang med, at udvikle området ved Bassin 7 på Aarhus Ø. Det er

Læs mere

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y

HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y HVIDBOG FORSLAG TIL LOKALPLAN NR. 0-852 OG FORSLAG TIL TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN NR. 36 BOLIGER PÅ RUGÅRDSVEJ 33Y Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte forslag

Læs mere

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6.

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. Notat Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. februar 2017 Den 17. januar 2017 Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby TEKNIK OG MILJØ Center for Byens Anvendelse

Læs mere

Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN Tanja Ballhorn, Københavns Kommune

Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN Tanja Ballhorn, Københavns Kommune Strategi for DELEBILER I KØBENHAVN 2017-2020 Tanja Ballhorn, Københavns Kommune Delebiler i Danmark forskellige muligheder Delebiler med fast stamplads Delebiler uden fast stamplads Nabo-til-nabo biler

Læs mere

Opførelse af 12 boliger, Smedegade 6 og Vejlbygade 18

Opførelse af 12 boliger, Smedegade 6 og Vejlbygade 18 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Dato 21. november 2014 Opførelse af 12 boliger, Smedegade 6 og Vejlbygade 18 Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til 12 nye boliger

Læs mere

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads

Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Bilag nr. 5 til Økonomiudvalgets møde den 16. oktober 2011 Notat om vejforhold og parkering, Fischers Plads Vejforhold Der er udarbejdet en trafikvurdering for Fischers Plads (bilag nr. 4) for at undersøge,

Læs mere

Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef

Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef Aarhus tænker fremtiden med smart og god mobilitet Susanne Krawack Mobilitetschef AARHUS FREIBURG ZÜRICH MÜNSTER KØBENHAVN ODENSE PCT. Generelle mobilitetsudfordringer Biltrafikken stiger! Danskerne

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG ADMINISTRATIONSGRUNDLAG Retningslinjer vedrørende administration af planlovens bestemmelser om planlægning for almene boliger (blandet boligsammensætning) 1. Indledning Aarhus vokser hastigt i disse år.

Læs mere

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej

Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 30. januar 2017 Omdannelse af erhvervsområde ved Arresøvej og Lystrupvej Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er udlagt til byomdannelse i

Læs mere

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond

Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Vedtægt For Aalborg Kommunes Parkeringsfond Sagsnr. 2016-015410 Som vedtaget på byrådets møde den x. UDKAST 1. Vedtægtens område og anvendelse Stk. 1. Denne vedtægt indeholder retningslinjerne for Aalborg

Læs mere

Fraværende: Ulrik Sand Larsen og Christian Kaastrup. Morten Petersen gik kl. 15.45 og deltog kun i behandlingen af pkt. 1.

Fraværende: Ulrik Sand Larsen og Christian Kaastrup. Morten Petersen gik kl. 15.45 og deltog kun i behandlingen af pkt. 1. Referat Fællesmøde mellem Udvalget for Miljø og Teknik og Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag Kl. 14:00 Mødelokale 1, Svendborgvej 135, V. Skerninge Deltagere: Flemming Madsen, Jesper Kiel,

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

PARKERINGSANALYSE OMKRING SJÆLLANDSGADE 4. SEPTEMBER 2018 TEKNISK NOTAT

PARKERINGSANALYSE OMKRING SJÆLLANDSGADE 4. SEPTEMBER 2018 TEKNISK NOTAT PARKERINGSANALYSE OMKRING SJÆLLANDSGADE TEKNISK NOTAT 4. SEPTEMBER 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk www.hougaardtrafik.dk INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE...

Læs mere

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade Frederiksberg Frederiksberg Kommune Parkeringskontoret Smallegade 1 2000 Frederiksberg Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Tlf. 7244 3333 Fax 3393 4212 vd@vd.dk www.vejdirektoratet.dk SE 60729018 Giro

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 2. Afdeling. Den 3. november 2005. Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 2. Afdeling. Den 3. november 2005. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 2. Afdeling Den 3. november 2005 Forelæggelse af resultatet af forudgående høring om kommuneplanændring - Nyt byggeri til Dansk Plakat Museum og

Læs mere

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02

Notat. 1 Notatets formål. Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret. Emne: Parkeringsanalyse. Notat nr.: 01. Rev.: 02 Notat Dato: 2.1.18 Projekt nr.: 18-1 T: +4 2429 4912 E: mdh@moe.dk Projekt: Parkeringsanalyse i Sønderlundskvarteret Emne: Parkeringsanalyse Notat nr.: 1 Rev.: 2 Fordeling: Jonas Jørgensen Herlev Kommune

Læs mere

Bæredygtig trafik i Køge Kyst

Bæredygtig trafik i Køge Kyst 1 Bæredygtig trafik i Køge Kyst Vejforum 2011, 8. December Erik Basse Kristensen Illustration: Vandkunsten Agenda 2 Baggrund Lidt om eksisterende forhold Udfordringer Biltrafik og parkering Lette trafikanter

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 25. oktober Planlægning og Byggeri Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 25. oktober 2007 Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Århus Kommune Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 804 - Boliger og erhverv

Læs mere

Anlæg af Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø, Etape 7

Anlæg af Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø, Etape 7 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. august 2015 Anlæg af Bernhardt Jensens Boulevard på Aarhus Ø, Etape 7 Anlægsbevilling til etapevis færdiggørelse af Bernhardt Jensens

Læs mere

På Indre Nørrebro er der planlagt ca. 900 nye P-pladser, og vi formoder, at det indebærer, at der samtidig skal nedlægges 225 gadeparkeringspladser.

På Indre Nørrebro er der planlagt ca. 900 nye P-pladser, og vi formoder, at det indebærer, at der samtidig skal nedlægges 225 gadeparkeringspladser. 11. maj 2006 Til Vej og Park Angående parkeringshuse på Indre Nørrebro Københavns Kommune har besluttet at opføre 4000 parkeringspladser fortrinsvis i automatiske, underjordiske parkeringsanlæg, samt at

Læs mere

Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler

Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. juni 2018 Bilag 4 Fastlæggelse af parkeringsdækning for biler I dette notat redegøres først for fastlæggelse af parkeringsdækning

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune. Håndværkerparkering i Aarhus Midtby og Parkering i Aarhus

TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune. Håndværkerparkering i Aarhus Midtby og Parkering i Aarhus Til: Teknisk Udvalg Side 1 af 13 TEKNIK OG MILJØ Plan og Miljø Aarhus Kommune Håndværkerparkering i Aarhus Midtby og Parkering i Aarhus 1. Konklusion Notatet besvarer spørgsmål stillet i dels Magistraten

Læs mere

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby.

Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade, Sydhavnen, Aarhus Midtby. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. januar 2017 Lokalplan 1038, Erhvervsbyggeri ved Spanien og Jægergårdsgade - Endelig Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 1038, Erhvervsbyggeri

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte

Teknik- og Miljøudvalget. NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte Teknik- og Miljøudvalget Plan og Udvikling Sagsnr. 96895 Brevid. 1219799 Ref. MOKP Dir. tlf. 4631 3549 monakp@roskilde.dk NOTAT: Parkeringsstrategi for Roskilde bymidte 4. april 2011 Parkeringsstrategien

Læs mere

Referat af møde mellem MTM og fællesrådene

Referat af møde mellem MTM og fællesrådene Referat af møde mellem MTM og fællesrådene Side 1 af 7 Kantinen, Bautavej 1, den 4. oktober 2016 kl. 19.00-22.00 Til stede fra Teknik & Miljø: Erik Jespersen(EJ) Lone Dannerby Paulsen (LDP) Trine Buus

Læs mere

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag

Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 26. november 2015 Lokalplan 1011, Boliger ved Peter Sabroes Gade - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan

Læs mere

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr.

BILAG 1. Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008. Sagsnr. BILAG 1 Planmæssig baggrund for nedlæggelse af forbud mod etablering af parkeringsanlæg på Kvæsthusbroen 22-07-2008 Sagsnr. 2007-112334 Dokumentnr. 2008-302699 Kommuneplan 2005 - rammerne for lokalplanlægningen

Læs mere

P-aftale 2011 aftalens elementer

P-aftale 2011 aftalens elementer KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Parkering Bilag 2 P-aftale 2011 aftalens elementer Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Konservative, Venstre og Dansk Folkepart indgik den

Læs mere

Parkeringsnorm for Sorø Kommune

Parkeringsnorm for Sorø Kommune Parkeringsnorm for Sorø Kommune Forord P-normen indeholder retningslinjer for administration af bestemmelserne vedrørende parkeringsarealer. P-normen for Sorø Kommune er et vigtigt element til at sikre,

Læs mere

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af: Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status

Vedrørende: Sagsnavn: Sagsnummer: Skrevet af:   Forvaltning: Dato: Sendes til: Formål Status Vedrørende: Parkering i Randers Centrum Sagsnavn: Parkering, diverse planlægning Sagsnummer: 05.09.00-P00-1-13 Skrevet af: Rune Asmussen E-mail: ra@randers.dk Forvaltning: Veje og Bygninger Dato: 28-01-2014

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag

Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 1. februar 2016 Lokalplan 1014, Bygaden Nord - Forslag Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1014, Område ved

Læs mere

Parkeringsstrategi P

Parkeringsstrategi P Parkeringsstrategi P Indholdsfortegnelse Forord 4 Resume - Parkeringsstrategiens hovedpunkter 5 Indledning 6 Parkeringsstrategier i andre storbyer 7 Formål 8 Målsætninger 9 Status på parkeringsområdet

Læs mere

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro

De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Østerbro De fysiske muligheder for flere parkeringspladser i gaderne på Indre Marts 26 Indhold 1 Indledning...1 2 Strategier til at forøge antallet af parkeringspladser...2 3 Strategi 1... 3 4... 5 5 Strategi 3...

Læs mere

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser

Frikommuneforsøget. Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Frikommuneforsøget Evaluering af frikommuneforsøget: Midlertidige aktiviteter lokalplaners anvendelsesbestemmelser Odense Kommune 15. marts 2016 INDHOLD 1. SAMMENFATNING Forsøget, der er godkendt den 4.

Læs mere

Lokalplaner på vej. 26. september 2016

Lokalplaner på vej. 26. september 2016 Lokalplaner på vej Heliports ved AUH, Tillæg Kp13,VVM, Lp nr. 1027 EV Gl. Egå, Bevarende Lp nr. 985 EV Boligbyggeri i Valdemarsgade, Lp nr. 1039 FO Etageboliger og erhverv, Godsbanen Lp nr. 1044 FO 26.

Læs mere

Godsbanearealerne et nyt byområde

Godsbanearealerne et nyt byområde Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 4. april 2016 Godsbanearealerne et nyt byområde Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune er i gang med, at planlægge det nye byområde ved

Læs mere

Parkering i Den Hvide Kødby

Parkering i Den Hvide Kødby KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 5 Parkering i Den Hvide Kødby Der er i alt 635 p-pladser på terræn i Den Hvide Kødby fordelt med: 107 pladser på offentlig

Læs mere

1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen.

1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Side 1 1. Nykøbing F. Bymidte med Slotsbryggen. Figur 1 Det røde ramme angiver afgrænsningen af det område der er medtaget i denne sag. Tegnforklaring til kortet ovenfor: Rød streg: Afgrænsning af området.

Læs mere

Karin Linneberg Bæk. Finn Krogsgaard Jensen Sendt: 12. februar :05 Til: Fra: MTM-ByudviklingogMobilitet Cc:

Karin Linneberg Bæk. Finn Krogsgaard Jensen Sendt: 12. februar :05 Til: Fra: MTM-ByudviklingogMobilitet Cc: Karin Linneberg Bæk Fra: Finn Krogsgaard Jensen Sendt: 12. februar 2016 14:05 Til: MTM-ByudviklingogMobilitet Cc: 'shc@au.dk'; 'jmp@feas.dk' Emne: Indsigelse mod forslag til Lokalplan

Læs mere

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering

Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Referat af Indre By Lokaludvalgs debatmøde om parkering Bethesda, Rømersgade 17, torsdag d. 5. februar 2015 kl. 17-19 Cirka 30 borgere og interessenter deltog i mødet. Pointer om ønsker og behov ift. parkering

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND

VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND VEDTÆGTER FOR PARKERINGSFOND Oktober 2010 Indhold Indledning 2 Bestemmelser 3 Formål og anvendelsesområder 3 Anvendelse 3 Parkeringspladskrav 3 Beregning af bidrag 3 Betaling 4 Klage 4 Lovhjemmel 4 Ikrafttrædelse

Læs mere

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg

Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8000 Aarhus C 2. marts 2018 Forslag til lavere og tættere bebyggelsesplan i Lisbjerg Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Byråd har vedtaget en Udviklingsplan

Læs mere