Resume af projekter, der er tildelt midler fra Fremkommelighedspuljens

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resume af projekter, der er tildelt midler fra Fremkommelighedspuljens"

Transkript

1 Gammel Mønt København K Telefon Fax jaa@trafikstyrelsen.dk Notat Dato Resume af projekter, der er tildelt midler fra Fremkommelighedspuljens 4. runde F Aalborg Kommune Etablering af Universitetskorridorens etape 1 Aalborg Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at anlægge et bustracé mellem Sohngårdsholmsvej og Universitetsområdet, inkl. 4 nye busstoppesteder samt en tunnel under motorvejen mod Universitetsområdet. Traceet skal give bedre betjene for et fremtidigt boligområde og hospital. Projektets succeskriterier er 1/3 nedsat rejsetid og øget regularitet for busserne. Tracéet kan på sigt længere udbygges til et hurtigbus- eller eventuelt et letbanesystem. Der er i dag 1,5 mio. årlige rejsende på ruten, og ansøger forventer at projektet vil skabe en passagervækst på ca årlige rejsende. formål og vil forbedre den kollektive trafik. F Randers Kommune Busfremkommelighed på Centerringen i Randers Randers Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forbedre bussernes fremkommelighed på den trafikerede Rosenørnsgade, der udgør en central flaskehals for bybussystemet i Randers by. Derudover øges fremkommeligheden på tilsluttede veje i form af signalanlæg og regulering, etablering af busbane samt aktiv busprioritering. Projektet forventes at reducere rejsetiden 1-2 minutter, hvilket vil øge attraktiviteten af den kollektive trafik. Der er i dag 3,3 mio. årlige rejser på den udvalgte strækning, og der kører 18 busser i hver retning i spidstimen på en hverdag. Ansøger forventer ingen passagertilvækst på kort sigt, men en højnelse Side 1 (13)

2 af passagertilfredshed og en vækst i passagertallet på længere sigt. F Lyngby-Taarbæk Etablering af ny buslomme ved Lyngby Station (forprojekt) Lyngby-Taarbæk Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at belyse muligheden for at etablere en buslomme under viadukten ved Lyngby Station. Ved etablering af en buslomme skal der etableres optimale omstigningsforhold mellem bus og S-banen. Som en del af forprojektet skal det belyses, hvor meget rejsetid, der kan spares ved at de mange busser på Buddingevej og Klampenborgvej ikke skal køre ind til den eksisterende busterminal på Jernbanepladsen. Der er i dag 2,6 årlige påstigninger på Jernbanepladsen. Ansøger angiver ingen succeskriterier for passagervækst, da der er tale om et forprojekt. F Randers Kommune Strategi for busfremkommelighed i signalanlæg i Randers Kommune (forprojekt) Randers Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at kortlægge de eksisterende signalanlæg i Randers Kommune og udarbejde en strategi for øget busfremkommelighed gennem signalanlæg. I forprojektet ses på kortlægning af busruter og fremkommelighedsproblemer i projektpakker, med henblik på senere gennemførelse. Strategien kan give en øget fremkommelighed for 95 % af alle kommunens busruter, såfremt et kommende hovedprojekt implementeres. Der er i dag 4,8 mio. årlige påog afstigere i busserne i Randers Kommune. Ansøger forventer ikke at forprojektet i sig selv tiltrækker nye passagerer, men hovedprojektet vil skabe en øget attraktivitet af den kollektive trafik. F Gentofte Kommune Busfremkommelighed på Kildegårdsvej og Hellerupvej Gentofte Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at øge fremkommeligheden for busser på Side 2 (13)

3 Kildegårdsvej og Hellerupvej, ved busprioritering i signalanlæg og optimering af busstoppesteder. Projektet omfatter både flytning og nedlæggelse af stoppesteder. Der forventes 1½ minuts sparet rejsetid pr. bus på strækningen, øget regularitet og pålidelighed i trafikken samt dermed bedre sammenhæng mellem bus og tog ved Glostrup, Husum og Hellerup Station. Desuden skaber øget hastighed mulighed for at indføre faste minuttal i køreplaner. Der er i dag ca årlige passagerer, der vil få glæde af projektet. Ansøger forventer ikke en passagervækst som følge af den øgede fremkommelighed i sig selv, men en fastholdelse af de eksisterende passagerer. F Frederikshavns Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Frederikshavn Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at opgradere stoppestedsfaciliteterne på 25 udvalgte stoppesteder i Frederikshavn Kommune, i overensstemmelse med Nordjyllands Trafikselskabs stoppestedskoncept. Stoppestederne er placeret i kommunens mindre byer, langs indfaldsveje og i centrum af Frederikshavn. Projektet vil forbedre forholdne for eksisterende passagerer og potentielt tiltrække nye. Trafikstyrelsen har ved tidligere runder tildelt puljemidler til i alt 4 projekter, der vedrør Nordjyllands Trafikselskabs superstoppestedskoncept, og der ansøges endvidere om midler til et lignende projekt jf. F Der er i dag årlige på- og afstigere på de udvalgte stoppesteder. Ansøger forventer at projektet vil skabe en passagervækst på 10 %, svarende til årlige på- og afstigere. formål og vil forbedre forholdene for de eksisterende passagerer i den kollektive trafik. F Ringsted Kommune Dobbeltrettet trafik i Ringsted Bymidte Ringsted Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at muliggøre dobbeltrettet kørsel i bymidten, og dermed øget hastighed og fremkommelighed for busserne, samt at skåne mindre trafikegnede veje. Der skal etableres minirundkørsel samt et centralt stoppested med realtidsinformation på torvet. Der forventes en øget hastighed og fremkommelighed for bybusserne. Der er i dag årlige på- og afstigninger i bybusserne på Søga- Side 3 (13)

4 de, og ansøger forventer at projektet skaber en passagervækst på 5 %. F Nordjyllands Trafikselskab Realisering af NT's stoppestedskoncept på rute 970X Nordjyllands Trafikselskab tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at opgradere 8 stoppesteder og terminaler på en X-busrute mellem Aalborg og Nykøbing Mors. Oppgraderingen vil ske ud fra principperne i Nordjyllands Trafikselskabs stoppestedskoncept, og projektet vil skabe markant større komfort på de udvalgte stoppesteder og terminaler. Trafikstyrelsen har ved tidligere runder tildelt puljemidler til i alt 4 projekter, der vedrør Nordjyllands Trafikselskabs superstoppestedskoncept, og der ansøges endvidere om midler til et lignende projekt jf. F Der er i dag årlige på- og afstigere på ruten. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på 10 %, svarende til årlige på- og afstigere. formål og vil forbedre forholdene for de eksisterende passagerer i den kollektive trafik. F Nordjyllands Trafikselskab Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Nordjyllands Trafikselskab tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med dette forprojekt er at udarbejde en projektplan for en bedre sammenhæng mellem Aalborg Busterminal og Aalborg Station, for at højne informationsniveauet med realtidsvisning for regional- og bybusser samt tog. Desuden skal der skabes bedre oversigtsforhold på arealet og bedre sammenhæng til nyt byudviklingsområde øst for terminalen. Et højere informationsniveau skal sikre, at passagerer bedre kan orientere sig og foretage skift mellem transportmidler. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe en passagervækst, men ansøger forventer at de 6,6 mio. årlige rejsende Aalborg Station og Aalborg Busterminal vil få glæde af den bedre information. Side 4 (13)

5 F Guldborgsund Kommune Ombygning og optimering af Nykøbing Falster banegård og busterminal Guldborgsund Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at ombygge og optimere Nykøbing Falster Station, med fokus på at skabe bedre sammenhæng mellem transportmidler, forbedre bussernes adgangsforhold til stationen, skabe bedre forhold for cykel- og bilpendlere og forbedre informationsniveauet. Det skal bemærkes, at DSB er medansøgere på projektet, og har planlagt at forøge antallet af cykelparkeringspladser på Nykøbing Falster Station. Ansøger kan ikke oplyse hvor mange eksisterende passagerer der vil blive berørt af projektet, men forventer en vækst på op til 20 %. F Herning Kommune Signaloptimering for busser i 5 signalanlæg på Silkeborgvej i Herning Herning Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et resultat af et forprojekt om signalanlæg i Herning Kommune, som fik tilskud fra Fremkommelighedspuljen i 2. runde. Formålet med projektet er at forbedre fremkommeligheden for busser på Silkeborgvej i Herning ved ændring, optimering og samordning af i alt 5 signalanlæg. Fremkommelighedsindsatsen skal øge hastigheden med sekunder pr. bus, for de 57 by- og 33 regionalbusafgange, der dagligt kører på strækningen. Der er i dag årlige påstigninger på strækningen. Ansøger forventer at projektet vil skabe en passagervækst på 5 %, hvilket svarer til i alt nye årlige passagerer. F Mariagerfjord Kommune Integreret busterminal i Hobro Midtby Mariagerfjord Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er udarbejdet på baggrund af et forprojekt om Hobro Kompaktterminal, som fik støtte fra Fremkommelighedspuljen i 2. runde. Formålet med projektet er at etablere en ny kompakt busterminal i Hobro Midtby med bedre trafikinformation, afsætningsforhold, kiosk samt lettere skift mellem regional og bybusser. Busparkering og - depot flyttes til Hobro Station. Den nye busterminal tænkes sammen Side 5 (13)

6 med udvikling af bymidten, og derudover etableres busprioritering i en række belastede kryds i bymidten. Projektet vil skabe bedre sammenhæng mellem bussystemerne, lettere tilgængelighed til den kollektive trafik samt øget fremkommelighed på vejnettet. Ansøger forventer nye passagerer ved overflytning fra bil, samt nyt bolig- og erhvervsområde på i alt 35 % svarende til årlige påstigninger. F Thisted Kommune Ny trafikterminal i Thisted Thisted Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et resultat af et forprojekt om Thisted Trafikterminal, der fik støtte fra Fremkommelighedspuljen i 2. runde. Projektet gennemføres i samarbejde og eventuelt med støtte fra DSB. Formålet med projektet er at etablere en moderne og kompakt trafikterminal med gode adgangs- og skifteforhold, moderne og passagervenlig trafikinformation samt et overskueligt anlæg med en central placering af en række busperroner tæt på Thisted Station. Det undersøges samtidig at flytte togenes standsningspunkt tættere på terminalen. Derudover skal der etableres bilparkering, taxiholdepladser, kys&kør samt let adgang og parkering for cyklister. Der ventes en bedre fremkommelighed for busserne, flere passagerer og flere skift mellem tog og bus. Desuden ventes færre trafikulykker og større brugertilfredshed. Der er i dag årlige rejsende med bus og tog på Thisted Station, og ansøger forventer at projektet vil skabe en passagervækst på 5 %, især overført fra cykeltrafikken. F Frederikshavns Kommune Ny trafikterminal i Frederikshavn Frederikshavn Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et resultat af et forprojekt om Frederikshavn busterminal, som har fået støtte fra Fremkommelighedspuljen i 3. runde. Formålet med projektet er at ombygge og modernisere Frederikshavn station. Frederikshavn busterminal og station er i dag adskilt af byens posthus og postgård, der virker som en barriere for skiftet mellem transportmidler. Udgangspunktet for projektet er, at posthuset flyttes, således at postgården kan nedlægges og busterminalen flyttes tættere på stationen. Derudover etableres busperroner på stationen, lige- Side 6 (13)

7 som informationsniveauet og venteforholdene forbedres markant. Endelig vil DSB finansiere cykel- og bilparkering på terminalen. Der er i dag årlige på- og afstigere på Frederikshavn Station. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på 5 %. F Roskilde Kommune m.fl. Fælleskoncept for brugerpopulære stoppesteder i Nordvestkorridoren Roskilde Kommune og 4 andre kommuner i Nordvestkorridoren tildeles kr., hvilket svarer til 26,3 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet gennemføres i sammenhæng med et forprojekt om kollektiv trafik i Nordvestkorridoren, der fik støtte fra Passagerpuljen i 1. runde. Formålet med projektet er at udarbejde et ensartet koncept for stoppesteder i Nordvestkorridoren. Med projektet opnås overblik over projektområdets stoppesteder, og der vil blive udarbejdet et fælles koncept for indretning og drift. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe en passagervækst, men ansøger forventer, at et kommende hovedprojekt vil komme projektområdets 9,3 mio. årlige påstigninger til gode og skabe en passagervækst på 5 %. formål og vil forbedre den kollektive trafik. Derudover har Nordjyllands Trafikselskab udarbejdet et lignende koncept, og det forventes, at Roskilde Kommune m.fl. inddrager erfaringerne fra dette i konceptudviklingen. F Hovedstadens Lokalbaner Vejby St.: Komplet renovering af perron samt etablering af ny station forplads Hovedstadens Lokalbaner A/S tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at modernisere perron og forplads på Vejby Station. Projektet omfatter en komplet renovering af perronen for at lette ind- og udstigning i tog samt etablering af ny stationsforplads, herunder cykel- og busvendeplads. Derudover vil belysningen på perronen forbedres for at øge trygheden på stationen i aften- og nattetimerne. Der er i dag årlige på- og afstigere på Vejby Station, og ansøger forventer at projektet vil skabe en passagervækst på 12 %. formål og vil forbedre den kollektive trafik. Side 7 (13)

8 F Silkeborg Kommune Silkeborg Trafikterminal, forprojekt Silkeborg Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at udarbejde en plan for en ny trafikterminal i Silkeborg, hvor byens tre terminaler samles på ét sted, så der bliver bedre fysisk sammenhæng mellem bus og tog. Bybusterminalen i Silkeborg ligger i dag adskilt fra byens rutebil- og togstation, hvilket gør det besværligt for passagerne at foretage kombinationsrejser. Projektet hænger sammenhæng med projektet Sammenhæng i Silkeborg fra Midttrafik (P ). Forprojektet skaber ingen passagervækst i sig selv, men ansøger forventer, at et hovedprojekt vil skabe forbedringer for 1 mio. årlige passagerer i Silkeborg og tiltrække 20 % nye. F Odense Kommune Bustracé på Ørbækvej og Ejbygade Odense Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at undersøge muligheden for placering af et selvstændigt side- eller midterlagt bustracé på Ørbækvej og Ejbygade i Odense. Det er en vision for kommunen på længere sigt eventuelt at etablere letbane i tracéet. Projektet vil forbedre rejsehastigheden, regulariteten og fremkommeligheden for passagererne allerede nu. Forprojektet omfatter også placering af stoppesteder samt mindre, lokale terminaler ved Nyborgvej og Rosengårdscentret. Forprojektet skaber ingen passagervækst i sig selv, men ansøger forventer at et kommende hovedprojekt vil skabe forbedringer for årlige påstigninger på strækningen og gennemkørende passagerer årligt. Med hensyn til den forventede effekt henviser ansøger til lignende udenlandske løsninger med etablering af særskilte tracéer, hvor der kan påvises en passagervækst på %. F Gribskov Kommune Udvikling Helsinge - Tunnel under banen Gribskov Kommune tildeles kr., hvilket svarer 50 % af det ansøgte tilskud til anlægsarbejde. Det samlede beløb for projektet udgør kr. Formålet med projektet er at etablere en tunnelforbindelse under tog- Side 8 (13)

9 banen ved Helsinge Station, og samtidig nedlægge den eksisterende overkørsel, hvor der er dårlig fremkommelighed og store problemer med trængsel og ventetid. Projektet skal sikre bedre fremkommelighed og sikkerhed, bedre byliv i Helsinge samt en mere miljørigtig trafik til og fra Helsinge Station. Der er i dag ca. 1 mio. årlige passagerer på Helsinge Station, hvor ca. 35 % af de rejsende foretager kombinationsrejser med bus og tog. Ansøger forventer, at projektet vil skabe en passagervækst på 5 %, og endnu flere hvis der sideløbende gennemføres byfornyelse og udvikling af handelslivet omkring station. Trafikstyrelsen vurderer at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og vil forbedre den kollektive trafik. Dog er der er et stort element af biltrafik i projektet, således at det ansøgte beløb ikke udelukkende vil gå til forbedringer i den kollektive trafik. F Helsingør Kommune ITS til busnettet i Helsingør Helsingør Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojektet er at skabe et overblik over, hvordan investeringer i ITS i Helsingør Kommune bør prioriteres, så der skabes bedre fremkommelighed for bustrafikken. I forprojektet undersøges hovedstrækningerne i det kommende A-busnet i Helsingør kommune med forskellige ITS-forslag. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe en passagervækst, men ansøger forventer, at projektet bliver et redskab til prioritering af fremtidige investeringer i ITS til busnettet i Helsingør Kommune. Der er ca. 4 mio. årlige påstigninger i Helsingør Kommune. F Helsingør Kommune Busprioritering i krydsene Gefionsvej/Esrumvej og Gefionsvej/Gurrevej Helsingør Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at prioritere bustrafikken i to signalanlæg i Helsingør og forbedre rejsehastigheden og pålideligheden. Busprioriteringen indeholder udskiftning af signaler, standere og styreapparater i krydsene. Helsingør Kommune forventer, at projektet vil øge rejsehastigheden ved at reducere bussernes ventetid i signalanlæg, hvilket vil forbedre bussernes regularitet og passagernes tilfredshed. Der er i dag 3,9 mio. årlige påstigninger, og ansøger forventer at projektet skaber tidsbesparelser for busserne og medfører en passagervækst på 1-2 %. Samtidig vil projektet understøtte et kommende A-busnet, hvilket skaber forbedret busbetjening. Side 9 (13)

10 F Københavns Kommune Udarbejdelse af forundersøgelser af en højklasset busløsning på strækningen fra Lyngbyvejen til Nørreport Station Københavns Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med forprojekt er at udarbejde en plan for en højklasset busløsning, der skal reducere bussernes køretid og øge fremkommeligheden strækningen mellem Lyngbyvej og Nørreport St. i København. De otte buslinjer på fungerer som tilbringerlinjer til Nørreport Station, og betjener store arbejdspladser og institutioner, og vil i fremtiden ligeledes betjene metrostationen ved Vibenhus Rundel. Imidlertid er der stor trængsel på strækningen, og fremkommeligheden er derfor dårlig. Projektet er et delprojekt under Bynet Andre delprojekter herunder har tidligere modtaget støtte fra Fremkommelighedspuljen. Forprojektet vil ikke i sig selv skabe en passagervækst, men ansøger forventer, at projektet vil gavne 15,5 mio. årlige påstigninger på strækningen. Desuden forventes, at et kommende hovedprojekt kan skabe en passagervækst på 6 %. F Københavns Kommune Bynet 2018; Udarbejdelse af projektforslag, hovedprojekt og anlæg i forhold til at sikre bedre fremkommelighed på og omkring Flintholm Station Københavns Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Projektet er et resultat af et forprojekt, der fik støtte fra Fremkommelighedspuljen i 3. runde. Ansøgningen skal endvidere ses i sammenhæng med P , hvor Metroselskabet søger om støtte til at teste et informationskoncept på Flintholm Station. Formålet med projektet er at styrke Flintholm Station som knudepunkt ved at øge antallet af buslinjer på stationen og markant forbedre fremkommeligheden, informationsniveauet og indretningen af stationen. Projektet er et delprojekt under Bynet 2018, hvis formål er at øge passagerantallet i den kollektive trafik i København og skabe bedre sammenhæng mellem bus, tog og metro. Flintholm Station er et demoprojekt under Bynet 2010, og erfaringerne fra dette projekt skal bruges på lignende trafikknudepunkter. Der er i dag ca. 4,5 mio. årlige på- og afstigere på Flintholm Station, og ansøger forventer at projektet sammen med en restrukturering af busnettet vil skabe 1,75 Side 10 (13)

11 mio. nye årlige på- og afstigere. F Ikast-Brande Kommune Flytning af Nørre Snede busterminal Ikast-Brande Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 32 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at flytte busterminalen i fra den nuværende beliggenhed langt fra bykernen til en central placering i byen. Projektet er en del af en samlet byfornyelsesindsats i Nørre Snede, der har til formål at gøre byen mere levende og attraktiv. Busterminalen flyttes til en central plads i byen, der i dag bruges til parkeringsplads. Terminalen skal fungere som et grønt åndehul i byen, og kan i ydertidspunkterne anvendes til kulturelle formål, idet der også anlægges en scene og en tilskuertribune. I anlægget af busterminalen anvendes en havnemetaforik, idet busterminalen anlægges som en havnefront hvor busserne lægger til kaj på ni moler. Der er i dag ca på- og afstigere på terminalen, og ansøger forventer at projektet kan tiltrække ca. 10 % flere passagerer. formål og vil forbedre den kollektive trafik. Dog vurderer Trafikstyrelsen at budgetposten Multifunktionelle udenomsarealer ikke vil skabe forbedringer for den kollektive trafik. F Næstved Kommune Næstveds nye busstationer Næstved Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forbedre 6 terminaler i landområder med mange pendlerbilister der grænser op til Næstved. Projektet er en del af Næstved Kommunes strategi for pendlertrafik, som skal styrke kommunens landområder og gøre det attraktivt for pendlere at vælge at rejse med kollektiv trafik/cykel i stedet for bilen. De 6 terminaler får høj komfort, gode ventefaciliteter, aflåst cykelparkering og elektronisk information. På Fuglebjerg busstation, der er den største af de udvalgte terminaler, etableres desuden toiletter, samt mulighed for cykelreparation og morgenbrød- og kaffe og aviser i samarbejde med det lokale erhvervsliv. Projektet retter sig mod helt nye målgrupper, hvorfor det eksisterende passagertal er 0. Ansøger forventer at projektet skaber nye påstigninger om året. Trafikstyrelsen vurderer, at projektet lever op til Fremkommelighedspuljens formål og i meget høj grad vil forbedre den kollektive trafik. Side 11 (13)

12 F Hillerød Kommune Udvidelse af Snoghøjvej Hillerød Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at udvide Snoghøjvej, der løber mellem Lystrup og Uggerløse, for at muliggøre buskørsel med linje 337 fra Allerød til Hillerød Station ad denne vej. Dette vil give kortere rejsetid for mange passagerer. Ansøger forventer en reduktion af rejsetiden med rute 337 på 13 minutter og en passagervækst på 7 %. Desuden ventes attraktiviteten af den kollektive trafik i forhold til biltrafikken højnet årlige påstigninger bliver berørt af projektet, og der ventes nye årlige påstigninger. formål og vil forbedre den kollektive trafik. Det indgår i vurderingen af projektet, at der indgår mindre forbedringer af fremkommeligheden for biltrafikken, men projektet vil i al væsentlighed forbedre busfremkommeligheden. F Lolland Kommune Kvalitet i ventetid og terminaler Lolland Kommune tildeles kr., hvilket svarer til 50 % af det samlede budget, der således udgør kr. Formålet med projektet er at forbedre i alt 25 terminaler og stoppesteder i Nakskov. Terminalerne udstyres med gode ventefaciliteter og dynamisk information, og der etableres solcelleanlæg til at producere el til belysning og informationsskærme. Projektet er et led i en områdefornyelse af Nakskov by, der har til formål at reducere biltrafikken, ved at indføre parkeringsrestriktioner og cykelruter i bymidten. I denne forbindelse ønsker Lolland Kommune at styrke byens bustrafik. Projektet retter sig mod helt nye målgrupper, hvorfor det eksisterende passagertal er 0. Ansøger forventer at projektet vil skabe årlige påstigninger. Side 12 (13)

13 Side 13 (13)

Fremkommelighedspuljens 4. runde

Fremkommelighedspuljens 4. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 4. runde 29. november 2010 3 Tilsagnsnotat 4. runde F2010-4-01 Aalborg Kommune - Etablering af Universitetskorridorens etape 1 5 F2010-4-03 Randers Kommune - Busfremkommelighed

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK

BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK BRT OG HØJKLASSET BUSTRAFIK TØF Kollektiv Trafik Konference 3. Seminarrunde - Seminar S Mogens Møller mm@viatrafik.dk OPLÆGSHOLDER OG ORDSTYRER Trafikplanlægger i 20 år Medstifter af VIA TRAFIK siden 2000

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

FAKTAARK. Faktaark Fremkommelighedspuljen

FAKTAARK. Faktaark Fremkommelighedspuljen FAKTAARK Dato J. nr. Faktaark Fremkommelighedspuljen Formålet med Fremkommelighedspuljen er at støtte projekter, der øger bussernes fremkommelighed i trafikken. Det kan fx være etablering af busbaner,

Læs mere

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik

Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik 10.-11. maj 2012 Trafikbestillerkonferencen Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Dorthe Nøhr Pedersen, adm. dir., Movia Aktuelle udfordringer i den kollektive trafik Pendlernettet Statslige investeringer

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 5. runde

Fremkommelighedspuljen 5. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 5. runde 26. april 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold F2011-5-01, Rudersdal Kommune Ombygning af Holte Stationsforplads 5 F2011-5-2, Slagelse Kommune Strategi for busfremkommelighed

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND

LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND OPGRADERING AF HILLERØD STATION S TYRK DEN KOL- LEKTIVE TRAFIK I NORDSJÆLLAND? December 2015 2 Ombygning af Station Ombygning af Station /3 HILLERØD STATION BAGGRUND spor sammenbygges her Transportministeren

Læs mere

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr.

Ansøger Projekttitel Tilskud kr. Budget kr. NOTAT Dato J. nr. 22. maj 2015 Udmøntning af Pulje til busfremkommelighed Nedenfor præsenteres de projekter som får støtte af Pulje til busfremkommelighed. Der udmøntes midler til 18 projekter til i alt

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Kører igen og igen...

Kører igen og igen... Kører igen og igen... 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 6. runde

Fremkommelighedspuljen 6. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 88,5 mio. kr. til 6 projekter. Dermed er der 92 mio. kr. tilbage i Fremkommelighedspuljen,

Læs mere

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station.

Der har i flere år været overvejelser om at opgradere busbetjeningen på den tværforbindelse linje 18 dækker fra Friheden Station til Nordhavn Station. Notat Til: Hvidovre Kommune Kopi til: Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte +45 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9.

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

Buspuljerne - energi til den kollektive trafik En status over støttede projekter i 2009 og 2010

Buspuljerne - energi til den kollektive trafik En status over støttede projekter i 2009 og 2010 En status over støttede projekter i 2009 og 2010 Buspuljeprojekter - geografisk fordelt Hjørring Frederikshavn Rønne Aabybro Nørresundby Aalborg Thisted Pulje Hurup Skive Nykøbing M Støvring Hobro Busfremkommelighed

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg BILAG 1 - PROJEKTBESKRIVELSE Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks

Læs mere

Dobbelt så mange personkilometre i 2030

Dobbelt så mange personkilometre i 2030 100 års tornerose søvn er slut: Dobbelt så mange personkilometre i 2030 Jesper Mølgård Miljøchef Hvordan skal væksten i togtrafikken nås? Med gulerod Kunderne vælger toget fordi det er attraktivt Kortere

Læs mere

Puljerne årsrapport for 2012

Puljerne årsrapport for 2012 september 2013 3 Indhold Forord En bedre kollektiv trafik 4 Så mange midler er uddelt 4 Fremkommelighed 5 Effekter ved afsluttede projekter 6 Aarhus Kommune: 5 fremkommelighedsprojekter 7 Køge Kommune/

Læs mere

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik

Bredt politisk ønske om udvikling af den kollektive trafik VEJFORUM BIDRAG 2014 Fremtidens bustrafik vinder indpas i vejreglerne Nye vejregelhåndbøger beskriver, hvordan man skaber højklasset kollektiv trafik og terminaler 24. oktober 2014 Forfattere: Mogens Møller,

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 4 F2009-1-3 Banegårdspladsen i Herning 6

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

Det overordnede mål er at fredeliggøre

Det overordnede mål er at fredeliggøre KOLDING KOMMUNE BYMIDTEN SKAL FREDELIGGØRES TRAFIKALT Det overordnede mål er at fredeliggøre bymidten i trafikal henseende og højne sikkerheden for de»bløde«trafikanter samt forbedre de handicappedes forhold.

Læs mere

Sammenhæng i Silkeborg

Sammenhæng i Silkeborg Sammenhæng i Silkeborg Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 2. Resumé...3 3. Baggrund...3 4. Formål...4 5. Projektets indhold...5 Samkørsel af realtidsinformation mellem busser og tog... 6 Forbedring af services

Læs mere

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram

1. Baggrund. Bilag 1. Bynet 2019 - arbejdsprogram Bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk Bynet 2019 - arbejdsprogram Frederiksberg Kommune,, Københavns Kommune og Trafikselskabet Movia gennemfører i samarbejde

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Fremkommelighedspuljens 3. runde

Fremkommelighedspuljens 3. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljens 3. runde 30. juni 2010 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold Indhold 3 F2010-3-01, Hjørring Kommune Sammenhængende terminalområde i Hjørring 5 F2010-3-02, Frederikshavn

Læs mere

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus

Baggrund for Kollektiv Trafikplan Århus Baggrund for Ønsker mere attraktiv og konkurrencedygtig kollektiv trafik som et trafikpolitisk redskab Ønsker at tiltrække flere passagerer Ønsker en mere ressource-effektiv bybustrafik Ønsker bedre koordination

Læs mere

NOTAT. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen Bilag 1. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg

NOTAT. Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K. Mrk. Fremkommelighedspuljen Bilag 1. Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg NOTAT Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Mrk. Fremkommelighedspuljen Bilag 1 By- og Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Trafik og Anlæg Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal

Vision for banetrafikken i Region Sjælland. Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland Trafikdage på Aalborg Universitet 2013 Lars Bosendal Vision for banetrafikken i Region Sjælland En fælles vision fra kommunerne og Region Sjælland Et samlet syn

Læs mere

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud.

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud. S-letbane på Ring 3 Sådan kunne et bud på linjeføring af S-letbanen på Ring 3 se ud. Stort potentiale for øget kollektiv trafik i Ring 3 korridor I Hovedstadsområdet er markedsandelen for den kollektive

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK

ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK ALLE OMBORD EN REGIONAL TIMEMODEL FOR HELE DANMARK 2 FORORD I januar 2014 besluttede Folketinget at give et massivt løft til de danske jernbaner. Investeringer i nye skinner og hurtigere forbindelser skal

Læs mere

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer?

Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Strategisk busnet hvad gør vi når Cityringen kommer? Trafikbestillerkonferencen d. 9. juni 2016 Simon Baadsgaard, Movia Hvad er det strategiske net? Hovedlandevejene Gode og prioriterede forbindelser mellem

Læs mere

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 København Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Frederikssundsvej Jan Aagaard - Håbets Allé - Brønshøj Rådgivende ingeniør (speciale i vejbygning) Formålet med ombygningen i 1998

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold Indledning 4 F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 7 F2009-1-3 Banegårdspladsen

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Frederikshavn Trafikterminal 1. Projekttitel Ny trafikterminal i Frederikshavn 2. Resumé Frederikshavn station og busterminal ligger adskilt fra hinanden med

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar.

Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Anlæg 27-07-2015 Bilag 5, forvaltningens kommentarer til Indre By Lokaludvalgs høringssvar. Teknik- og Miljøforvaltningen har bedt Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Odense Letbane - etape 1. notat til VVM-anmeldelse. 1 Letbane i Odense

Indholdsfortegnelse. Odense Letbane - etape 1. notat til VVM-anmeldelse. 1 Letbane i Odense notat til VVM-anmeldelse Odense Letbane - etape 1 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Letbane i Odense 1 11 Letbanen binder byen sammen

Læs mere

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard

11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013. Jeppe Gaard 11. Maj 2012 Hotel Hvide Hus Køge Trafikbestillerkonference Trafikplan 2013 Jeppe Gaard Trafikplan 2013 Proces og involvering Pendlernettet et væsentligt element Lokalbane Buslinjer Hillerød d. 12.3: Allerød,

Læs mere

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad

Passagerpulsens arbejde og analyser. Lars Wiinblad Passagerpulsens arbejde og analyser Lars Wiinblad (law@fbr.dk) Passagerpulsen? Uafhængige en del af Forbrugerrådet Tænk Bevilling fra Bedre og billigere kollektiv trafik Arbejder for at skabe de bedste

Læs mere

Projektansøgning til fremkommelighedspuljen - Universitetskorridorens etape 1. 1. Projekttitel Etablering af Universitetskorridorens etape 1

Projektansøgning til fremkommelighedspuljen - Universitetskorridorens etape 1. 1. Projekttitel Etablering af Universitetskorridorens etape 1 Projektansøgning til fremkommelighedspuljen - Universitetskorridorens etape 1. 1. Projekttitel Etablering af Universitetskorridorens etape 1 2. Resumé Korridoren mellem Aalborg Midtby og Universitetsområdet

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00

En pendlerstrategi for Fyn. Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 En pendlerstrategi for Fyn Fællesmøde om strategi for den kollektive trafik FynBus, den 27. oktober 2015, kl. 13.00-17.00 INVITATION: FynBus skal i henhold til Fælles fynske strategi for interessevaretagelse

Læs mere

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland.

Der er en række forhold, der gør, at det netop nu er yderst relevant at drøfte banebetjeningen på Sjælland. Trafikstyrelsen Dato: 26. oktober 2012 Udkast til høringssvar om trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 Region Sjælland har modtaget trafikplan for den statslige jernbane 2012-2027 i høring med

Læs mere

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG FOR ISHØJUTEN Supercykelsti og grøn indfaldsvej til København GENERELT Formålet med projektet Ishøjruten er at etablere den del af supercykelstien, som ligger i

Læs mere

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Greve Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag. I

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

En grøn transportpolitik 2009

En grøn transportpolitik 2009 En grøn transportpolitik 2009 Bred trafikpolitisk aftale mellem V,K, S, SF, R, DF og LA af 29. januar 2009. Grøn transportvision, der både skal sikre høj mobilitet og mindske forureningen og andre negative

Læs mere

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010

Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2010- marts 2010 Frederiksberg Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009

Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 2009- April 2009 Københavns Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 29- April 29 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Tabeller Passagertal, produktion og produktivitet i kommunen på en typisk hverdag.

Læs mere

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012

30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 30 % passagervækst over 5 år - hvor kommer de fra? Den Danske Banekonference 9. maj 2012 Lokalbanen hvem er vi? Offentligt ejet aktieselskab Operatør og infrastrukturejer/-forvalter 209 ansatte 6,25 mio.

Læs mere

Passagerpuljen. Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde

Passagerpuljen. Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde Passagerpuljen Vurdering af ansøgninger i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Passagerpuljen Indhold P2009-1-1: Pendlerbus 4 P2009-1-2 Forbedring af stoppestedsforhold i Aalborg 5 P2009-1-3 Ekspresbusser

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen

Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen Udbygning af den regionale og lokale kollektive trafik til at understøtte Timemodellen Danske Regioner i samarbejde

Læs mere

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel

Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Tekst til ansøgningsskema: Projektet: Projektets titel: Projektets hovedformål: Allerødruten, Cykelsupersti Allerød Kommunes anlægsdel Hovedstadsregionen skal være verdens bedste cykelregion med et højklasset

Læs mere

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1

02-03-2016. Sagsnr. 2016-0051357. Dokumentnr. 2016-0051357-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 02-03-2016 Sagsnr. 2016-0051357 Den Kvikke Vej Vidensbydel Nørre Campus er en af Europas største koncentrationer af uddannelse, grundforskning

Læs mere

Superstop og Terminal - en show case i Nykøbing Mors

Superstop og Terminal - en show case i Nykøbing Mors Superstop og Terminal en show case i Nykøbing Mors ansøgning til passagerpuljen resumé NT har udarbejdet et koncept for stoppesteder på Xbusruterne. Konceptet ønskes anvendt i hele NT s dækningsområde.

Læs mere

Bedre Bus til Nørre Campus

Bedre Bus til Nørre Campus Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015

Tilsagnsnotat. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde. 8. januar 2015 1 Tilsagnsnotat Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. runde 8. januar 2015 2 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde i alt givet tilsagn om 39,6 mio. kr. til 12 projekter. Puljen til

Læs mere

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU.

Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang. Linda Christensen, LCH@Transport.DTU.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.DTU. Potentiale for overflytning af korte bilture til cykel og gang Linda Christensen, LCH@Transport.D.dk Thomas Jensen, TCJ@Transport.D.dk Andelen, der går og cykler afhængig af rejselængden Rejselængden er

Læs mere

3 Løsningsbeskrivelse og linjeføring 3. 1 Baggrund og formål

3 Løsningsbeskrivelse og linjeføring 3. 1 Baggrund og formål MOVIA IDÉOPLÆG TIL +WAY I HOVEDSTADSOMRÅDET ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund og formål 1 2 +WAY konceptet

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Undersøgelser på Aalborg Nærbane

Undersøgelser på Aalborg Nærbane Undersøgelser på Aalborg Nærbane Af Jesper Mølgaard DSB jesperm@dsb.dk Bo Mikkelsen Aalborg Kommune 1. Indledning og formål Aalborg Nærbane mellem Skørping og Lindholm blev officielt taget i brug 14. december

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

højklasset busbetjening

højklasset busbetjening + way højklasset busbetjening Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 25. marts 2015. Mulighedskatalog 2016

Indholdsfortegnelse. Notat. Til: Ballerup Kommune. Kopi til: 25. marts 2015. Mulighedskatalog 2016 Notat Til: Ballerup Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 25. marts 2015 Mulighedskatalog 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Anvisninger i den almene bolig sektor i 2015

Anvisninger i den almene bolig sektor i 2015 Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December TEMASTATISTIK 2016:1 Anvisninger i den almene bolig sektor i 2015 Der er anvist 87.188 boliger i den almene boligsektor

Læs mere

Odense Letbane binder byen sammen

Odense Letbane binder byen sammen Odense Letbane Odense Letbane binder byen sammen ODENSE LETBANE Odense er i en rivende udvikling og letbanen er et centralt element i infrastrukturen i fremtidens Odense. Binder byen sammen Odense Kommune

Læs mere

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde

Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland Sjælland, Lolland og Falster samles i ét stort pendlingsområde Takst Sjælland 16 er navnet på en af de største reformer af priserne i den kollektive transport siden 1970 erne. I dag er der

Læs mere

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1.

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1. Letbaner i Århus Afdelingsleder Rigmor Korsgaard; Århus Kommune Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI A/S Hvad er en letbane? Begrebet letbane dækker over et bredt spekter fra de traditionelle sporvogne

Læs mere

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail:

Effektundersøgelse af busfremkommelighed. Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: / mail: Effektundersøgelse af busfremkommelighed Søvej 13B, 3460 Birkerød Tlf.: 4820 900 / mail: via@viatrafik.dk KAN INVESTERING I BUSFREMKOMMELIGHED BETALE SIG? EFFEKTUNDERSØGELSEN Gennemført af Vejregelgruppen

Læs mere

Parkér & Rejs i Hovedstadsområdet

Parkér & Rejs i Hovedstadsområdet Parkér & Rejs i Hovedstadsområdet af Mette Haas, Trafikplanlægger, DSB og Andreas Røhl, Trafikplanlægger, Banestyrelsen Begrebet Parkér & Rejs (herefter P&R) dækker over kombinationen af bil og kollektiv

Læs mere

Flere passagerer i busserne

Flere passagerer i busserne Flere passagerer i busserne En handleplan for: Herlev Ballerup Gentofte Rudersdal Lyngby-Taarbæk Gladsaxe Furesø Egedal Kommuner 1 Indhold Indledning...3 Mål: Udpegning af korridorer...4 Indledning...4

Læs mere

Store forskelle i restlevetider mellem de danske kommuner

Store forskelle i restlevetider mellem de danske kommuner Store forskelle i restlevetider mellem de danske kommuner Der er stor forskel i de forventede restlevetider mellem kommunerne i Danmark. Den kommune med de laveste restlevetider er København, hvor en 60-årig

Læs mere

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015

Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen. Oktober 2015 Letbanen på Ring 3 Indledende høring af Tillæg til VVM-redegørelsen Oktober 2015 3. 1. Indledning Som baggrund for tilvejebringelse af et ændringsforslag til lov om letbane på Ring 3 fra februar 2014

Læs mere

Kommer der flere passagerer, når bussen kommer hurtigere frem? Evaluering af effekter fra projekter i Fremkommelighedsog Passagerpuljen 2009-2013

Kommer der flere passagerer, når bussen kommer hurtigere frem? Evaluering af effekter fra projekter i Fremkommelighedsog Passagerpuljen 2009-2013 Forside.docx Kommer der flere passagerer, når bussen kommer hurtigere frem? Evaluering af effekter fra projekter i Fremkommelighedsog Passagerpuljen 2009-2013 26. april 2016 Indhold 1 Forord 4 2 Indledning

Læs mere

Bilag 3: Letbanen i Østjylland

Bilag 3: Letbanen i Østjylland Bilag 3: Letbanen i Østjylland Letbane i Århusområdet Der pendles mere og længere end nogensinde før, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I dag er store dele af vejsystemet i Østjylland overbelastet

Læs mere

INDHOLD. Hvad er ITS ITS - konkurrencen i København Fra Cyklist til Supercyklist Fra Cykelsti til Supercykelsti Fra Supercykelsti til Cykel-

INDHOLD. Hvad er ITS ITS - konkurrencen i København Fra Cyklist til Supercyklist Fra Cykelsti til Supercykelsti Fra Supercykelsti til Cykel- ITS MERE POWER TIL PEDALERNE SUPERCYKELSTI HVEM ER VI? 2 INDHOLD Hvad er ITS ITS - konkurrencen i København Fra Cyklist til Supercyklist Fra Cykelsti til Supercykelsti Fra Supercykelsti til Cykel- Supersti

Læs mere

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder

Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S Telefon 72 21 88 00 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til forbedring af den kollektive trafik i yderområder I medfør af

Læs mere

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S. info@trafikstyrelsen.dk

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S. info@trafikstyrelsen.dk Regionshuset Viborg Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk info@trafikstyrelsen.dk

Læs mere

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir

Odense Byråd. Åben. Referat. Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00. Byrådssalen. Afbud fra: Niclas Turan Kandemir Odense Byråd Åben Referat Onsdag den 29-10-2014 kl. 17:00 Byrådssalen Afbud fra: Niclas Turan Kandemir I stedet for Niclas Turan Kandemir mødte Abdisalan Yussuf Hassan A: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget/Byråd

Læs mere

Opgradering af jernbanen mellem Odense og Aarhus. Lars Wittrup Jensen 27. august 2013

Opgradering af jernbanen mellem Odense og Aarhus. Lars Wittrup Jensen 27. august 2013 Opgradering af jernbanen mellem Odense og Aarhus Lars Wittrup Jensen 27. august 2013 Timemodellen Besluttet i En grøn transportpolitik fra januar 2009 Princip: 1 times rejsetid mellem de største af landets

Læs mere

Cykelstiplan 2015. Indledning

Cykelstiplan 2015. Indledning Cykelstiplan 2015 En del af trafikplan 2015 Indledning Kommunale mål På landsplan er der i følge Transportvaneundersøgelsen 1992-2013 tendens til et generelt fald i cykelandelen af alle ture. I modsætning

Læs mere

[Forbedret SMS billetsystem]

[Forbedret SMS billetsystem] Ansøgning til passagerpuljen [Forbedret SMS billetsystem] RESUMÉ FynBus ønsker gennem dette projekt at forbedre SMS billetsystemet for derigennem at øge brugervenligheden. Jeg bruger altid mobiltelefonen

Læs mere