Beretning Region Hovedstaden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning Region Hovedstaden"

Transkript

1 Beretning Region Hovedstaden Regionsbestyrelsen og vore to regionale udvalg har tilbudt en del aktiviteter, siden vi sidst gjorde status ved midtvejsmødet i november I denne beretning kan du læse om de gennemførte aktiviteter, møder og øvrige tiltag, som regionsbestyrelsen har arbejdet med i perioden fra november 2014 frem til februar Regionbestyrelsen deltager aktivt i flere forandringssager, besøger arbejdspladser, afholder netværksmøder for specifikke medlemsgrupper og gennemfører jobrotationsprojekter med succes både for ledige og beskæftigede. Vi er i dialog med mange medlemmer. Vi arbejder ud fra en anerkendende tilgang for at skabe nærvær og tryghed for medlemmerne, som løfter en mangfoldighed af opgaver på kost-, ernærings- og sundhedsfaglige områder. I perioden har vi desværre mistet en del medlemmer. Det skyldes overvejende ændringer på arbejdsmarkedet og lukning af køkkener. Vi er medlemmer (januar), mens vi sidste år i januar var Medlemmerne af regionsbestyrelsen holder hinanden opdateret på og mellem bestyrelsesmøderne, som vi holder ca. otte af om året. Derudover holder vi tre fællesmøder, hvor både udvalgsmedlemmer og regionsbestyrelsen deltager. Kongres i 2013 På Kost & Ernæringsforbundets kongres i maj 2013 var Region Hovedstaden repræsenteret med regionsbestyrelsen, vores kongresdelegerede for lederne Asta Poulsen, Margit Stærke og to delegerede for tillidsrepræsentanter Karina Graff Rossen og Vibeke Jensen. Kongressen besluttede strategien og følgende temaer: Kost, ernæring og sundhed: En hjørnesten i velfærdssamfundet. Fremtidens løn: Højere arbejdsværdi og bedre arbejdsvilkår. Fremtidens profession: Mestre i mad & sundhed. Fremtidens arbejdsmarked: På forkant af udviklingen. Forudsætningen for succes: Forankring, sammenhæng og værdi. Ny struktur i forbundet De tre år er nu ved sin afslutning og ved Kost & Ernæringsforbundets ekstraordinære kongres i september 2015 besluttede vi en ny politisk struktur, der giver mere indflydelse til medlemmerne, skaber større åbenhed og flere muligheder for at sætte dagsordenen og skabe udvikling i Kost & Ernæringsforbundet.

2 Regionsbestyrelsens arbejde i Regionsbestyrelsen og udvalgene i Region Hovedstaden har arbejdet målrettet ud fra de vedtagne temaer for perioden. Elever og studerende Vi har repræsentanter i de lokale uddannelsesudvalg på erhvervsskolerne og Metropol. Disse repræsentationer er vigtige for os, idet vi er med til at skabe en fælles indsigt, viden og erfaringer til gavn for eleverne og de studerende på skolerne. Der er stigende interesse for uddannelserne på skolerne, så vi har brug for både praktik- og studiepladser. Vi opfordrer til, at alle overvejer muligheden for at have en eller flere elever, samt at tilbyde de studerende mulighed for praktik i studietiden. Informationer om at være elev på arbejdspladserne og på erhvervsskoler sker i forbindelse med vores besøg på erhvervsskolerne for grundforløbselever og i klasserne med ernæringsassistent- og ernæringshjælperelever. Her fortæller vi om uddannelserne, vilkår og rammer. Vi deltager på 1. og 3. skoleperiode. Besøgene på professionshøjskolerne varetages af ansatte centralt i Kost & Ernæringsforbundet. Ved dimission på erhvervsskolerne er vi tilstede med en lykønskning og en gave til eleverne. EUX-uddannelse er en ny og anderledes mulighed for at uddanne sig til ernæringsassistent. Med EUX-uddannelsen får man både en erhvervsuddannelse og en studiekompetencegivende eksamen. Uddannelse varer 3 år og 9 måneder. EUXuddannelse veksler mellem skole og praktik, og giver mulighed for at læse videre til professionsbachelor i ernæring & sundhed. Uddannelsen udbydes bl.a. på Hotel & Restaurantskolen i Valby. Tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter Vi har 49 tillidsrepræsentanter, heraf 38 med forhandlingskompetence. Vi håber, at alle opnår forhandlingskompetence snarest. I perioden er der valgt flere tillidsrepræsentanter på daginstitutionsområdet, det er vi naturligvis glade for. Vi har fokus på at gøre en indsats for at besøge et antal kommuner og få valgt flere tillidsrepræsentanter. Vi håber, at der er medlemmer, som vil løfte opgaven. Vi har 47 arbejdsmiljørepræsentanter. Alle repræsentanter yder hver dag en stor indsats på arbejdspladserne. Følg budgettet: Hvert år, når budgetterne i kommunerne og i Region Hovedstaden skal besluttes sender regionsbestyrelsen en opfordring til alle tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter om at følge processen tæt og naturligvis især være opmærksom på vores arbejdsfelt.

3 Arbejdspladsbesøg: Vi har besøgt flere arbejdspladser og snakket om løn, muligheden for mere i løn, mad og måltider samt betydningen af at have en valgt tillidsrepræsentant i køkkenet. Det har også resulteret i, at der efterfølgende på nogle arbejdspladser er valgt en tillidsrepræsentant. Arrangementer: I perioden har udvalget for tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter (TRAM) afholdt to TRAM konferencer, hvor der har været fokus på at klæde TR og AMIR godt på til de udfordringer, de står overfor i hverdagen. Vi har haft besøg af eksterne undervisere fra blandt andet Metropol og FTF. De har givet input til, hvordan tillidsrepræsentanten sætter kerneopgaven på dagsordenen i forhold til de strategiske forandringer, som den offentlige sektor er præget af, og hvilken betydning det har for den organisation, de står i spidsen for. De tillidsvalgte er desuden blevet undervist i at kommunikere med kollegaer, og hvorfor vi som mennesker agerer forskelligt. Undervisningen har også omfattet et oplæg af Henrik Krogh: Når livet er ren kung fu (2014). Og Michelle Hviids oplæg: Det gode samarbejde fører til trivsel (2015). For medlemmerne på Bornholm har udvalget arrangeret et foredrag med Tommy Krabbe: Stress og trivsel i hverdagen - at brænde igennem uden at brænde ud. Akademiuddannelse: Udvalget har i perioden været meget optaget af at kunne tilbyde de tillidsvalgte en akademiuddannelse. Det er lykkedes i samarbejde med Københavns Erhvervsakademi at lave et pilotprojekt, der starter i april Her kan de tillidsvalgte få undervisning i blandt andet coaching og konflikthåndtering, personalejura og arbejdsmiljø. Vi håber, at projektet kommer godt fra start, og at I som tillidsvalgte har mod på at kaste jer ud i udfordringen. Løntjek Vi har i samarbejde med forhandlingsafdelingen og øvrige organisationer fra Sundhedskartellet gennemført løntjek på Glostrup Hospital. Her mødte medlemmerne op til en snak om deres nuværende løn og mulighederne for lokale lønforhandlinger. Samt en snak med regionsformanden om fag og faglighed på arbejdspladserne. Støtte til medlemmer En del medlemmer har haft brug for en bisidder til forskellige typer af samtale på deres arbejdsplads. Flere medlemmer af regionsbestyrelsen har ydet denne bistand, men regionsformanden har dog de fleste af denne type opgaver. Såfremt der er en tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, varetages opgaven i vid udtræk af denne. Opgaven, som bisidder for medlemmerne, tager en del tid. Det dog er en del af den samlede opgave, som løftes af regionsbestyrelsen.

4 Møder, debat og høring om ernæring, sundhed og forebyggelse Vi har et fag med en mangfoldighed af opgaver under temaet: Alle møder os mindst en gang i livet. I perioden har flere kommuner og Region Hovedstaden haft oplæg til politikker på børneældre og sundhedsområdet i høring, og vi har afgivet høringssvar til disse politikker for at sætte det kost-, ernærings- og sundhedsfaglige perspektiv i fokus over for politikerne. Mad til ældre Vi bruger en del tid på kommunale og regionale budgetter, udarbejder læserbreve om besparelser og køkkenlukninger. Mange medlemmer gør og har gjort en flot indsats for at synliggøre betydningen af mad og måltider. Vi har holdt medlemsmøder i flere kommuner i forbindelse med udbud af madproduktionen eller andre funktioner på plejehjemmene, og har i den sammenhæng været i kontakt med politikerne for at fortælle om værdien af de kostfaglige kompetencer, den rette mad og det gode værtsskabs betydning for de ældres livskvalitet. Mad til børn Vi tilbyder alle kostfagligt eneansvarlige netværksmøder med aktuelle temaer. Vi har holdt møde om mælk og mælkeprodukter, planlægningsredskabet Børnemenuen og normtid for jobbet i daginstitutionerne. Der har været en god mødedeltagelse og en god dialog blandt andet om at være den eneste med kostfaglig ekspertise i daginstitutionen. Vi har desværre nogle kommuner, hvor der fortsat afvikles valg hvert eller hvert andet år, om madordningen skal fortsætte, stoppe eller etableres. For at sætte fokus på dette valg og på madens betydning - blev der i september 2015 holdt en fælles maddag. Her deltog en del daginstitutioner. Vi har tilbudt flere arrangementer omkring mad til børn med kompetente og inspirerende oplægsholdere. Det gælder f.eks. Jagten på det gode måltid samt Børn og trivsel på Julemærkehjemmet. Vi mener, at mad til børn og unge er et godt og forebyggende tiltag, som flere kommuner burde prioritere i fremtiden. Mange ansatte i daginstitutionerne sikrer den sunde mad til børnene, og er med til at skabe rammerne for, at børnene også tager de gode madvaner med sig videre i livet. Mad til patienterne På hospitalerne er der gennemført flere projekter med fokus på at motivere patienterne til at spise mere, det rigtige og flere små måltider. Efter en analyse på køkkenområdet på regionens hospitaler har vi gennemført et større jobrotationsprojekt for medarbejderne i udvalgte hospitalskøkkener. Ledige vikarer varetog jobfunktionerne i køkkenet, mens medarbejderne var på efteruddannelse.

5 Efteruddannelsen, der strækker sig over fem uger, indeholdt emner som sensorik, tilberedningsmetoder som marinering, saltning og gelering, bæredygtighed og brug af køkkenredskaber. Samlet set blev ca. 60 medarbejdere efteruddannet. Og flere af de ledige fik job i køkkenerne undervejs i projektet. Alt i alt et forløb med stor succes. Projektet er gennemført i tæt samarbejde mellem køkkencheferne, en projektleder fra Region Hovedstaden og konsulenter fra FTF-A og Hotel- og Restaurantskolen. Netværk Kost & Ernæringsforbundet er fortsat sponsor for Store Smagedag. I 2015 var temaet Nyd smagen af det gode. I samarbejde med Arla er der afviklet flere smagsseminarer, hvor nytænkning og sund mad med produkterne skyr, fløde og hytteost har givet anledning til faglig snak og inspiration. Mange medlemmer bakker og flere er ambassadører for Store Smagedag. Kostfaglige aktiviteter Kostfagligt udvalg har i perioden udbudt otte arrangementer. En del af dem er planlagt og gennemført i samarbejde med professionsafdelingen i Kost & Ernæringsforbundet. Der har været flere arrangementer om børns trivsel ved ophold på Julemærkehjemmet. Børns mad og måltider har været i fokus sammen med allergener i maden. Med succes har vi gennemført endnu et bagekursus i samarbejde med Meinertz s mølle (- og siger tak for lån af køkkenfaciliteter til personalet på Bredegård i Fredensborg.) Madspild og økologi er fortsat vigtige emner. Vi skal alle blive klogere og finde nye veje til mere økologi i køkkenerne og metoder til at reducere madspildet. Efter et store arbejde med at kortlægge vores profession er der udarbejdet 11 jobprofiler på vores arbejdsfelt. Vi har gennemført to aktiviteter med titlen Sæt ord på din faglighed - en i København og en på Bornholm. Der er stor interesse for jobprofilerne og især for at udarbejde sin egen jobprofil da det giver anledning til en god snak med kollegerne. Der har været en god deltagelse til vore arrangementer, og mange har fået ny viden og en større indsigt i specifikke emner. Messedeltagelse I forbindelse med Food Fair i Bella Centret i februar 2015 afviklede vi et medlemsarrangement om værtskab. Her bidrog ca. 90 personer med sætte værtskab ind i deres hverdag både for børn, ældre og patienter. Vi sluttede af med at servere fastelavnsboller og noget at drikke ved Økologisk Landsforenings stand.

6 På Hørkrams julemesse i november 2015 havde vi en stand i samarbejde med Region Sjælland, hvor vi satte fokus på mad og måltider og på vores jobprofiler. Vi er i dialog med mange medlemmer, leverandører og fagpersoner, som har interesse i vores fag. Vi har også været på Madens Skueplads med et arrangement om sensorik og brug af lokale råvarer. I marts er vi på Food Fair 2016 i Herning Messecenter, hvor vi sammen med Økologisk Landsforening har et medlemsarrangement med temaet Værtskab er også bæredygtigt. Folkemøde på Bornholm Hovedbestyrelsen deltog på Folkemødet i Det var en god oplevelse. På Folkemødet er der mulighed for gode debatter og politisk snak, hvor det kost-, ernærings og sundhedsfaglige felt kan sættes i spil. Regionbestyrelsen havde inviteret medlemmerne på en debat om økologi og bæredygtighed. Og på en hyggestund. Ny politisk struktur Hovedbestyrelsen fik flere opgaver med hjem fra kongressen En af dem var at evaluere vores struktur og evt. komme med et udkast en ny struktur. Det har hovedbestyrelsen arbejdet med ganske længe, og i efteråret 2015 blev der indkaldt til en ekstraordinær kongres, hvor forslaget til en ny struktur blev fremlagt og vedtaget. Inden den ekstraordinære kongres indbød regionsbestyrelsen til et medlemsmøde, så bestyrelsen havde det bedst mulige grundlag for at repræsentere medlemmernes synspunkter ved kongressen. Det var et godt møde med en god debat og spørgsmål til den nye struktur. Vi var derfor godt rustet til at fremføre synspunkter på kongressen. Tak for jeres deltagelse og for gode kommentarer og spørgsmål. Samarbejde med andre organisationer FTF-A: Regionsbestyrelsen og vores a-kasse, FTF-A, samarbejder omkring jobrotationsprojekter og arbejdspladsbesøg og arrangementer f.eks. temaeftermiddage om LinkedIn. Fremover skal samarbejdet styrkes omkring rekruttering og fastholdelse af kostfagligt uddannede. Sundhedskartellet: Der er flere af Sundhedskartellets organisationer, som deltager i det regionale arbejde i Sundhedskartellet i hovedstaden. Der er en begrænset mødeaktivitet. Vi har drøftet flere emner bl.a. Sundhedsplatformens implementering på hospitalerne og efteruddannelsestilbud til ledige med en sundhedsfaglig uddannelse. Arbejdet er i en god gænge, og samarbejdet er styrket. FTF Region Hovedstaden: Her er der primært fokus på beskæftigelse, uddannelse og udbudspolitik. Regionsformanden er også formand for FTF Region Hovedstaden og har en FTF plads i det regionale MED-udvalg.

7 I regi af FTF Region Hovedstaden har der også været udpegning til de regionale MEDudvalg. Det er en stor opgave at koordinere og finde den rette fordeling af pladserne mellem de tre hovedorganisationer LO, FTF og AC i MED-udvalgene. Regionsformanden arbejder for at sikre Kost & Ernæringsforbundet flest mulige pladser både på niveau 1 og 2. Vi er repræsenteret på niveau 1 og på flere hospitaler på niveau 2. Medlemmer i Region Hovedstaden Vi er 2079 medlemmer pr. 1. januar 2016 fordelt på ca. 600 arbejdspladser. Vi vil gerne være flere, så se dig omkring på din arbejdsplads, er der en eller flere, som kunne være medlem? Hvis der er, så byd dem indenfor i fællesskabet. Målet er at alle, som kan, skal være medlem både nu og i fremtiden. Tak for jeres deltagelse og opbakning til vore aktiviteter.

8 Regionsbestyrelsens sammensætning Formand: Alice Linning Næstformand Øvrige medlemmer Marianne Jacobsen Winnie Andersen Bettina Bøgelund Hansen Repræsentant for elev og studerende: Birgitte Markussen Kostfagligt udvalg Formand Susanne Nørregaard Marianne Bredal Hanne Jensen Michelle Varney Majken Alexander Tillidsrepræsentant- og arbejdsmiljøudvalget (TRAM) Formand Bettina Bøgelund Hansen Vibeke Jensen Karina Graff Rossen FTF-A delegeret Karina Larsen Sandie Frederiksen Lokale uddannelsesudvalg på erhvervsskolerne Hotel & Restaurantskolen Bettina Bøgelund Hansen og Alice Linning Bornholms Erhvervsskole Hanne Wilhemsen og vakant Erhvervsskolen Nordsjælland Marianne Bredal og Michelle Varney Uddannelsesudvalg på Metropol PB i Ernæring og Sundhed Alice Linning Global Nutrition and Health Birgitte Markussen

BESTYRELSENS MIDTVEJSSTATUS REGION HOVEDSTADEN

BESTYRELSENS MIDTVEJSSTATUS REGION HOVEDSTADEN BESTYRELSENS MIDTVEJSSTATUS REGION HOVEDSTADEN I denne beretning kan du læse om de aktiviteter, som regionsbestyrelsen og vores to udvalg har gennemført. Vi er fået 181 flere medlemmer siden marts 2013

Læs mere

Region Hovedstaden Beretning

Region Hovedstaden Beretning Region Hovedstaden Beretning Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 Region Hovedstaden Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013

Læs mere

MIDTVEJSBERETNING

MIDTVEJSBERETNING MIDTVEJSBERETNING 2016-2017 Med denne beretning gør regionsbestyrelsen og de to regionale udvalg status over første del af valgperioden. Valgperioden tog sin start i februar 2016 og på regionsgeneralforsamlingen

Læs mere

Beretning Region hovedstaden

Beretning Region hovedstaden Beretning 2017-19 Region hovedstaden Beretning for Region Hovedstaden: 2017-2019 Første valgperiode med et nærværende medlemsdemokrati og et fælles grundlag for Kost og Ernæringsforbundets udvikling er

Læs mere

Beretning 2013-2016 Region Sjælland

Beretning 2013-2016 Region Sjælland Beretning 2013-2016 Region Sjælland Bestyrelsen Efter midtvejsmødet i 2014 blev bestyrelsen fuldtallig igen, da de to ernæringsassistentelever, Tina og Doville, trådte ind i vores bestyrelse som elevrepræsentanter.

Læs mere

Region Sjælland Beretning

Region Sjælland Beretning Region Sjælland Beretning Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 Region Sjælland Beretning for perioden november 2011 til april 2013 Kongresperiode 2010-2013 På midtvejsmødet

Læs mere

Skab gode forandringer

Skab gode forandringer Skab gode forandringer Vi hjælper dig Arbejdsmarkedet er under pres. Vi bliver dagligt mødt med krav om, at vi skal yde mere for færre penge. Også i vores profession oplever vi konstante forandringer -

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan

Vælg en tillidsrepræsentant. Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine kolleger stærkt over for jeres arbejdsgiver. Din TR har

Læs mere

Beretning Region sjælland

Beretning Region sjælland Beretning 2017-19 Region sjælland Beretning fra bestyrelsen / april 2019 - beretning for perioden november 2017-april 2019 Så er det igen tid til at se sig tilbage, tilbage på det sidste halvandet år.

Læs mere

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej

FRD Region Hovedstaden. Beretning Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej FRD Region Hovedstaden Beretning 2005 2008 Radiografer fra Region Hovedstaden er klar til at gå fra H.C. Ørstedsvej Forord Det er nu anden gang, efter FRD s hovedbestyrelse i 2005 vedtog at indføre den

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder)

Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Formandens mundtlige beretning (det talte ord gælder) Hvor er det intet mindre end fantastisk! Tænk at stå her og se på en hel sal fuld af prisvindere! Alle os her og alle vores kolleger har bidraget til

Læs mere

Vælg en tillidsrepræsentant

Vælg en tillidsrepræsentant Vælg en tillidsrepræsentant Hvorfor Hvem Hvad Hvordan 4 valg af tr_final_november16.indd 1 08-11-2016 11:38:53 Vælg en tillidsrepræsentant og stå stærkere Med en tillidsrepræsentant (TR) står du og dine

Læs mere

Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet. En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske..

Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet. En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske.. Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske.. Hvad skaber værdi for medlemmer? Etf Syd, GF18. Mundtlig

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 15. marts 2013 kl. 9.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 15. marts 2013 kl. 9.00-12.00 3. maj 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 15. marts 2013 kl. 9.00-12.00 Mødet afholdes i Kost & Ernæringsforbundet Nørrevoldgade 90, 1358 Kbh. K Lokale A 19, 1. sal Deltagere:

Læs mere

Referat af generalforsamling i Region Sjælland 2015

Referat af generalforsamling i Region Sjælland 2015 Referat af generalforsamling i Region Sjælland 2015 Ninna Friis bød velkommen. Der var 30 medlemmer til stede. 1. Valg af dirigent Erik Roland blev valgt. Generalforsamlingen blev erklæret lovligt indvarslet.

Læs mere

Skriftlig udgave af mundtlig beretning

Skriftlig udgave af mundtlig beretning Skriftlig udgave af mundtlig beretning Kære medlemmer Dette er min anden beretning som regionsformand for Kost &Ernæringsforbundet i Region Nordjylland. Jeg har nu været på posten i snart seks år, og ih

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

Årsberetning fra bestyrelsen for Klub for ergoterapilærere, perioden

Årsberetning fra bestyrelsen for Klub for ergoterapilærere, perioden Årsberetning fra bestyrelsen for Klub for ergoterapilærere, perioden 2013-2015 På generalforsamlingen på fællesskolemødet i Rebild Bakker 2013 blev nedenstående arbejdsprogram for perioden 2013 2015 vedtaget.

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Strategiske indsatsområder 2013-16. Vedtaget på kongressen, maj 2013

Strategiske indsatsområder 2013-16. Vedtaget på kongressen, maj 2013 Strategiske indsatsområder 2013-16 Vedtaget på kongressen, maj 2013 1 Kost, ernæring og sundhed: En hjørnesten i velfærdssamfundet Kost, ernæring og sundhed udgør nogle af velfærdssamfundets vigtigste

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

FTF-Region Hovedstaden beretning årsmødet 2008

FTF-Region Hovedstaden beretning årsmødet 2008 Den 18. november 2008/AL/kp Det talte ord gælder: FTF-Region Hovedstaden beretning årsmødet 2008 Da vi var samlet sidste år til årsmøde den 12. november var det dagen før folketingsvalget. Vi fik foretaget

Læs mere

At forandring fryder er ikke altid til at få øje på

At forandring fryder er ikke altid til at få øje på At forandring fryder er ikke altid til at få øje på Både små og store køkkener oplever i disse år forandringer, der påvirker arbejdsvilkårene for medarbejderne på godt og ondt. Her får du hjælp til at

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst ktivitetsplan 2018-2020 TEM 1: BEDRE ORGNISERING OG FLERE KTIVE MEDLEMMER Region Øst skal være en stærk part i forhandlinger både lokalt og på landsplan. Det kræver

Læs mere

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Dansk El-Forbund København Formål & Strategi samt Handlingsplaner 2 3 Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen Plan for 2019-2022 Afdelingens formål Bemærkninger Egne kommentarer 1.0 Afdelingens

Læs mere

7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark

7.1. Forslag 2 (blad 7.4) FTF s arbejde med at udligne lønforskellen mellem mænd og kvinder i Danmark 7.1 Ad dagsordenens punkt 7: INDKOMNE FORSLAG Som det fremgår nedenfor, er der fremsat 2 forslag fra Sektion K, 1 forslag fra Sektion S og 1 forslag fra FTF s forretningsudvalg til behandling på kongressen

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar. Onsdag den 24. juni 2015 kl med efterfølgende middag kl i 1. th.

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar. Onsdag den 24. juni 2015 kl med efterfølgende middag kl i 1. th. Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesseminar Onsdag den 24. juni 2015 kl. 10.00-17.30 med efterfølgende middag kl. 18.30 i 1. th. Mødet afholdtes i FTF Niels Hemmingsens Gade 12 1010 København

Læs mere

Med den overskrift indledte vi vores beretning ved vores regionsgeneralforsamling i 2015.

Med den overskrift indledte vi vores beretning ved vores regionsgeneralforsamling i 2015. Marts 2018 Beretning til Regionsgeneralforsamlingen 2018 Radiograf Rådet bevæger sig mod nye horisonter. Med den overskrift indledte vi vores beretning ved vores regionsgeneralforsamling i 2015. Den er

Læs mere

Til dig der er ergoterapeut og leder

Til dig der er ergoterapeut og leder Til dig der er ergoterapeut og leder Samarbejde, aktiviteter og muligheder etf.dk/leder Forord Ledelse i den offentlige sektor er i høj grad præget af de politiske paradigmer om rehabilitering, sundhedsfremme,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 27. februar 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Sammen om DSR 3.2. Generalforsamling

Læs mere

At forandring fryder er ikke altid til at få øje på

At forandring fryder er ikke altid til at få øje på At forandring fryder er ikke altid til at få øje på Både små og store køkkener oplever i disse år forandringer, der påvirker arbejdsvilkårene for medarbejderne på godt og ondt. Her får du hjælp til at

Læs mere

Til dig der er ergoterapeut og leder. Samarbejde, aktiviteter og muligheder

Til dig der er ergoterapeut og leder. Samarbejde, aktiviteter og muligheder Til dig der er ergoterapeut og leder Samarbejde, aktiviteter og muligheder FORORD Ledelse i den offentlige sektor er i høj grad præget af de politiske paradigmer om rehabilitering, sundhedsfremme, forebyggelse,

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

www.dsr.dk/hovedstaden 1

www.dsr.dk/hovedstaden 1 DSR Kreds Hovedstadens AMiRstrategi Revideret version vedtaget af kredsbestyrelsen maj 2010 Indledning I kredsens arbejde med at medvirke til at forbedre sygeplejerskernes arbejdsmiljø er et godt og tæt

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 30. august 2013 kl. 09.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 30. august 2013 kl. 09.00-12.00 24. september 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 30. august 2013 kl. 09.00-12.00 Mødet blev afholdt i Kost- og Ernæringsforbundet, Nørre Voldgade 90, 1358 København K Mødelokalet

Læs mere

Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016

Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016 Regionsgeneralforsamling 7. april 2016, Region Nordjylland Mundtlig beretning 2013-2016 Indledning og præsentation Kære medlemmer Med denne beretning vil vi gerne indvie dig i de mange aktiviteter og gøremål,

Læs mere

Beretning fra region Midt-Nord 2013-14

Beretning fra region Midt-Nord 2013-14 Beretning fra region Midt-Nord 2013-14 Bestyrelsens arbejdsgrundlag Bestyrelsesarbejdet bygger på frivillighed, og vil altid bære præg af hvor megen energi den enkelte kan/ har mulighed for at lægge i

Læs mere

Til dig der er ergoterapeut og leder

Til dig der er ergoterapeut og leder Til dig der er ergoterapeut og leder etf.dk Samarbejde, aktiviteter og muligheder Ergoterapeuter agerer i højere grad som ledere drevet af en vision end ledere af en profession Forord Ledelse i den offentlige

Læs mere

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling 12-1169 - JEKR - 26.11.2012 Kontakt: Jens Kragh - jekr@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling Godkendt på FTF s kongres den 14.-15.11.2012 _ Stærke faglige organisationer

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Godkendt referat RB-møde 190430 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Bestyrelsesmødet afholdes på Cafe Utopia, Danmarksgade 3, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Uddannelsesudvalg Sundhedsuddannelserne

Uddannelsesudvalg Sundhedsuddannelserne Uddannelsesudvalg Sundhedsuddannelserne Dekan Professionshøjskolen Metropol Professionshøjskolen Metropol har 1.000 ansatte og 10.000 studerende. Vi uddanner blandt andet: Sygeplejersker og jordemødre

Læs mere

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013

Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 Kost & Ernæringsforbundets strategiske indsatsområder 2010-2013 2013 Indledning Kost- og ernæringsfaglige spiller en afgørende rolle i velfærdssamfundet både for den enkelte borgers sundhed, trivsel og

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer

Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før os i generationer 8 0 1 2 FO R U N E G I3 F U N G O D M A K K TI A V TA IT LO ET G S- U K N Æ G E R M E ED A LE LL M E M ER Vores gode danske arbejdsforhold er ikke kommet af sig selv. Det har krævet, at arbejdere før

Læs mere

VELKOMMEN. til et stærkt fagligt fællesskab

VELKOMMEN. til et stærkt fagligt fællesskab VELKOMMEN til et stærkt fagligt fællesskab Et stærkt fagligt fællesskab Velkommen til Kost & Ernæringsforbundet er Danmarks stærkeste fællesskab for dig, der arbejder med kost, ernæring og sundhed. Et

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer

KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer KATALOG FOR Lokale arrangementer og materialer Fællesarrangementer under AMR 2019 I 2019 sætter vi i fællesskab fokus på arbejdsmiljørepræsentanterne og arbejdsmiljøet på arbejdspladserne. I AMR 2019-KAMPAGNEN

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte Overbygningskurser

uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte Overbygningskurser uddannelse2001 Kurser for tillidsvalgte 2001 Overbygningskurser Overbygningskurser 2001 er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte, TRafdelingen. Pjecen henvender sig til tillidsvalgte Politisk ansvarlig:

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Godkendt referat RB-møde 190306 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Bestyrelsesmødet afholdes i Randers Laksetorvet 1 C.3.10, 8900 Randers Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Er du dbio s nye tillidsrepræsentant?

Er du dbio s nye tillidsrepræsentant? Er du dbio s nye tillidsrepræsentant? Du har så mange forskellige slags kolleger, og du er lige meget tillidsrepræsentant for dem alle sammen - Emilie Frijs Jørgensen, tillidsrepræsentant danske bioanalytikere

Læs mere

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver kompetente medarbejdere og ledere, der vil arbejde for en bæredygtig arbejds- og samarbejdskultur, hvor

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 29. august 2014 kl. 9.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 29. august 2014 kl. 9.00-12.00 29. august 2014 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 29. august 2014 kl. 9.00-12.00 Mødet var i DSR, Kreds Hovedstaden, Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 København K Deltagere

Læs mere

Referat FTF Region Hovedstadens Bestyrelsesseminar den 10. og 11. maj 2012. Hotel Frederiksdal, Kongens Lyngby

Referat FTF Region Hovedstadens Bestyrelsesseminar den 10. og 11. maj 2012. Hotel Frederiksdal, Kongens Lyngby Referat FTF Region Hovedstadens Bestyrelsesseminar den 10. og 11. maj 2012 Hotel Frederiksdal, Kongens Lyngby Deltagere: Bestyrelse: Alice Linning, Vibeke Westh (kun 11/5), Lars Christensen, Majbrit Berlau

Læs mere

UDDANNELSER KOST-, ERNÆRINGS- OG SUNDHEDSFAGLIGE ERNÆRINGSASSISTENT ERNÆRINGSTEKNOLOG PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED KANDIDAT

UDDANNELSER KOST-, ERNÆRINGS- OG SUNDHEDSFAGLIGE ERNÆRINGSASSISTENT ERNÆRINGSTEKNOLOG PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED KANDIDAT UDDANNELSER KOST-, ERNÆRINGS- OG SUNDHEDSFAGLIGE ERNÆRINGSASSISTENT ERNÆRINGSTEKNOLOG PROFESSIONSBACHELOR I ERNÆRING OG SUNDHED KANDIDAT Overblik over uddannelsessystemet Det ordinære uddannelsessystem

Læs mere

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden

Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Præsentation af Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden er den største af 5 lokale kredse i Dansk Sygeplejeråd, med ca. 22.000 medlemmer og ca. 900 tillidsvalgte (500

Læs mere

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden 2 Alle kan lave mad! Alle kan lave mad, hvis de lærer hvordan. Gennem de seneste år er det desværre gået ned ad bakke, når man ser på madlavningen herhjemme. Der er nemlig færre og færre, som kan tilberede

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling

Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling 1 Arbejdsmiljøstrategi, FOA Social- og Sundhedsafdeling 2016 2020 Indledning Arbejdsmiljøstrategien for FOA Social- og Sundhedsafdelingen er udarbejdet med afsæt i FOA s politik og strategi for arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden 2 Alle kan lave mad! Alle kan lave mad, hvis de lærer hvordan. Gennem de seneste år er det desværre gået ned ad bakke, når man ser på madlavningen herhjemme. Der er nemlig færre og færre, som kan tilberede

Læs mere

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden

dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden dbio Danske Bioanalytikere Hovedstaden Velkommen til nye Ansatte og studerende Adresse og træffetider til dbio-hovedstaden Danske Bioanalytikere Hovedstaden, Østbanegade 15 kld. Th. 2100 København Ø Mandag

Læs mere

Tilbagemelding på drøftelser ved bordene på generalforsamlingen d. 19. marts 2013.

Tilbagemelding på drøftelser ved bordene på generalforsamlingen d. 19. marts 2013. Fremtidens bioanalytikere hvilke opgaver løser de? 1 9 Kunstigt blod erstatter donortapninger Genetiske test/profil, nye slags laboratorier Forskning livstilssygdomme, alderdomssygdomme (vi lever længere)

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Region Hovedstaden RADIOGRAF RÅDET REGION HOVEDSTADEN REGIONSGENERALFORSAMLING 2012 SKRIFTLIG BERETNING FOR

Region Hovedstaden RADIOGRAF RÅDET REGION HOVEDSTADEN REGIONSGENERALFORSAMLING 2012 SKRIFTLIG BERETNING FOR RADIOGRAF RÅDET REGION HOVEDSTADEN REGIONSGENERALFORSAMLING 2012 SKRIFTLIG BERETNING FOR 2009 2011 Radiograf Rådet Region Hovedstaden Regionsbestyrelsen - 1 - Indhold Indhold... - 2 - Forord... - 3 - Regionsbestyrelsen...

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU

WWW.GRIBHVERDAGEN.NU WWW.GRIBHVERDAGEN.NU HIT MED HISTORIEN GRIB HVERDAGEN! 12. JANUAR 2010 BELLA CENTER Hver dag landet rundt søsættes nye initiativer på det personalepolitiske område. Kom og fortæl historien om jeres flagskib

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde. Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00 31. oktober 2013 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 4. oktober 2013 kl. 09.00-12.00 Mødet afholdtes i Københavns Politiforening, H. C. Andersens Boulevard 42, 1. 1553 København

Læs mere

Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant. Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg.

Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant. Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg. Velkommen til dit nye hverv som MED-repræsentant Du er udpeget af FTF s regionsbestyrelse til at være repræsentant i et Hovedudvalg. Kære FTF-repræsentant Tak fordi du stiller dig til rådighed. Der venter

Læs mere

DET ER IKKE SÅ FARLIGT AT BEDE OM HJÆLP

DET ER IKKE SÅ FARLIGT AT BEDE OM HJÆLP DET ER IKKE SÅ FARLIGT AT BEDE OM HJÆLP I Psykiatrien Øst satte man fokus på social kapitals betydning for det psykiske arbejdsmiljø og ord på, hvordan man fremover og på tværs af organisationen vil kommunikere,

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

Tilbagemelding fra Tine om netværksmøder og refusion Afventer fortsat en beslutning.

Tilbagemelding fra Tine om netværksmøder og refusion Afventer fortsat en beslutning. TR møde for Region Hovedstaden Stats-, Regions- og Privatansatte Tillidsrepræsentanter Referat fra d. 21.06.18 Referent: Nina Sandholdt Deltagere: Tanja (DFys), Nina (Rigshospitalet), Rikke (Geelsgaardskolen),

Læs mere

Vedtægtsændringsforslag fra hovedbestyrelsen

Vedtægtsændringsforslag fra hovedbestyrelsen Vedtægtsændringsforslag fra hovedbestyrelsen Nuværende ordlyd Ændringsforslag Hovedbestyrelsens motivering Forslag 1: Præcisering af forbundets medlemskreds 4. Medlemmer Stk. 1 Som aktive medlemmer af

Læs mere

Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter har vi en god snak om lokal løn dannelse og lønforhandling:

Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter har vi en god snak om lokal løn dannelse og lønforhandling: Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR møde i region sjælland 28. november 2012 Dagsorden Kort præsentations runde af de tilstedeværende Med udgangs punkt i de fire slides fra Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde den kl F Kampmannsgade

Referat bestyrelsesmøde den kl F Kampmannsgade Referat bestyrelsesmøde den 13.06.2013 kl. 10.00 3F Kampmannsgade Emne Notat Ansvarlig 1 Referent Hanna 2 Godkendelse af dagsorden Godkendt 3 Referat - opfølgning - best. møde 21.03.13. 4 Kurser - Tilmeldinger

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat

Uddannelser. Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat Uddannelser Ernæringsassistent Ernæringsteknolog Professionsbachelor i ernæring og sundhed Kandidat udannelsespjece nytdesign.indd 1 28-11-2018 09:55:25 Sundhed er en ret Som ansat i den kost-, ernærings-

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Dagsorden og referat til møde i LUU for. Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018

Dagsorden og referat til møde i LUU for. Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018 Dagsorden og referat til møde i LUU for Valby 24.05.18 Ernæringsassistentuddannelsen den 9. maj 2018 Lokale B585 Gæster på mødet: Elsi Busk Odderup, pæd. konsulent HRS og Anne Birgitte Agger, Direktør

Læs mere

Margit Vognsens oplæg til afstemning om FOA i bevægelse

Margit Vognsens oplæg til afstemning om FOA i bevægelse Margit Vognsens oplæg til afstemning om FOA i bevægelse På vej mod et nyt FOA Vi står midt i den vigtigste forandringsproces i FOAs historie. De resultater, vi har skabt i fagbevægelsen, opfattes i dag

Læs mere

Dialog på arbejdspladserne

Dialog på arbejdspladserne August 2010 Dialog på arbejdspladserne Resume De tillidsvalgte har en klar berettigelse i virksomhederne og på arbejdsmarkedet. Opbakningen til systemet med tillidsvalgte på virksomhederne kommer fra både

Læs mere

MIDTVEJSSTATUS FORÅR 2013 TIL EFTERÅR 2014 KONGRESPERIODEN 2013-2016

MIDTVEJSSTATUS FORÅR 2013 TIL EFTERÅR 2014 KONGRESPERIODEN 2013-2016 MIDTVEJSSTATUS FORÅR 2013 TIL EFTERÅR 2014 KONGRESPERIODEN 2013-2016 2 Forord Fremtidens løn: Højere arbejdsværdi og bedre arbejdsvilkår Fremtidens profession: Mestre i mad og sundhed Fremtidens arbejdsmarked:

Læs mere

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet

KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet S Y D D A N M A R K S Y D D A N M A R K KKR Syddanmarks strategi for bestyrelsesarbejde på uddannelsesområdet Layout: KL s Trykkeri

Læs mere

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde

Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde 20. april 2012 Referat fra FTF Region Hovedstadens bestyrelsesmøde Fredag den 30. marts 2012 Kl. 9.00-12.00 med efterfølgende frokost hos DSR Hovedstaden, Frederiksborggade 15, 4. sal, 1360 København K

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser

UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT. Akademiuddannelser UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT Akademiuddannelser 2 UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLTS DIPLOMUDDANNELSER Praktisk Personlig vejledning Kontakt studievejlederne i Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler på

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Region Hovedstaden TR netværksmøde

Region Hovedstaden TR netværksmøde Region Hovedstaden TR netværksmøde Referat fra den 6. april 2016 Dagsorden 1)Velkomst og kort nyt fra Danske Fysioterapeuter 2) Stress - forebyggelse, håndtering og om at afhjælpe stress v/ Stressekspert

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere