Forældrebidrag i folkeskoler og daginstitutioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forældrebidrag i folkeskoler og daginstitutioner"

Transkript

1 Notat MELA Forældrebidrag i folkeskoler og daginstitutioner Danske forældre bidrager i form af penge, materialer, madvarer m.m. på en lang række områder til den danske folkeskole og de danske til daginstitutionerne. Det sker selvom, at Danmark har en gratis folkeskole og forældrene har betalt daginstitutionstakst til vuggestuen og børnehaven. Det viser en undersøgelse som FTF har fået foretaget af analysebureauet Catinet. Catinet har spurgt godt 500 skole- og daginstitutionsledere om på, hvilke områder forældrene yder bidrag til aktiviteter i skolen/daginstitutionen. Undersøgelsen viser, at på 93 pct. af de adspurgte folkeskoler og på 89 pct. af daginstitutionerne yder forældrene bidrag i en eller form til skolen hhv. daginstitutionen, jf. tabel 1. Tabel 1. Andel af skoler og daginstitutioner med forældrebidrag Andel med forældrebidrag* Kilde: FTF-undersøgelse gennemført af Catinét i uge Telefoninterview af 255 skoleinspektørere og 256 daginstitutionsledere. *: Andel af skoler/daginstitutioner, der har svaret beskæftende på at have mindst en af de i tabel 2 oplistede former for forældrebidrag Undersøgelsen viser, at i folkeskolen bidrager forældrene i høj grad til lejrskoler, ture og vedligeholdelse og forbedringer af skolen. På 50 pct. af de adspurgte skoler bidrager forældrene med penge til lejrskoler og på 45 pct. af skolerne bidrager forældrene med naturalier i form af ting, materialer, madvarer til lejrskoler og ture. I 15 pct. af de adspurgte skoler bidrager forældrene også med penge til ture ud af huset. Der er også mange forældre, der stiller sin arbejdskraft til rådighed på skolerne. På næsten 20 pct. af skolerne deltager forældrene på lejrskoler, ture eller lign., fordi skolens personale ikke rækker. Derudover arbejder forældrene på 35 pct. af de adspurgte skoler med at vedligeholde eller forbedre skolen. På 12 pct. af skolerne bidrager forældrene med penge eller naturalier til vedligeholdelse eller indretning af skolens indendørs arealer. På ganske få skoler 4 pct. bidrager forældrene i form af penge eller materialer til legepladser. Derudover bidrager forældrene om end i lille omfang til undervisningsmaterialer.

2 2 Tabel 2. Andel af skoler og daginstitutioner med forskellige former for forældrebidrag Forældrebidrag i form af Bleer, frugt,mad og lign. til brug i hverdagen - 63 Penge til lejrskoler, hytteture, kolonier Penge til ture 15 6 Ting, materialer, madvarer og lign. til lejrskoler, hytteture, kolonier og ture Ting, materialer, madvarer og lign.til emneuger, temaarbejde og andre faglige aktiviteter Penge til møbler eller materialer, køleskabe eller andet til indretning eller vedligehold af klasseværelser/stuer eller fællesarealer indendørs 12 3 Penge eller byggematerialer til vedligeholdelse eller opførsel af udendørs legearealer 4 2 Penge til bøger, musikinstrumenter og andre undervisningsmaterialer 5 - Penge til legetøj, bøger, papir, musikinstrumenter og andre materialer - 2 Forældre-arbejdskraft til vedligeholdelse eller forbedringer indenog udendørs Forældre-arbejdskraft til deltagelse på ture,lejrskoler, kolonier og andre aktiviteter, hvor personalet ikke rækker Penge til klassekassen 63 - Kilde: FTF-undersøgelse gennemført af Catinét i uge Telefoninterview af 255 skoleinspektørere og 256 daginstitutionsledere. I daginstitutionerne bidrager forældrene også til institutionens drift - udover hvad de betaler i daginstitutionstakst. I 63 pct. af de adspurgte daginstitutioner bidrager forældrene i form af bleer, frugt, mad m.m. til brug i hverdagen i institutionerne. Dertil kommer bidrag enten i form af penge eller naturalier til kolonier, hytteture og ture ud af huset. I ca. hver 6. daginstitution betaler forældrene penge til koloniophold og i hver 7. daginstitution bidrager forældrene i form af naturalier til kolonier og ture. I hver 5. daginstitution bidrager forældre med naturalier til temaarbejde og andre aktiviteter. Derimod er der ganske få institutioner, hvor forældrene bidrager med penge eller materialer til indretning, vedligeholdelse, forbedringer eller legetøj, bøger mm. Til gengæld stiller forældrene i daginstitutionerne - ligesom på skolerne - deres arbejdskraft til rådighed. Undersøgelsen viser, at i 70 pct. af daginstitutionerne er forældrene med til at forbedre eller vedligeholde daginstitutionen og i næsten 20 pct. af institutionerne deltager forældre på koloni, hytteture, ture, hvor personalet ikke rækker.

3 3 Initiativtager til forældrebidrag Undersøgelsen viser, at forældrene - enten direkte eller via skole- og forældrebestyrelser - i højere grad er initiativtager til forældrebidragene end ledelsen og lærerne/pædagogerne. Lederne har kunnet angive flere initiativtagere, da initiativet kan varierer alt efter typen af bidrag. Andelene i tabel 3 summere derfor ikke til 100 pct. I skolerne tager forældrene og skolebestyrelsen sammenlagt initiativ i 78 pct. af tilfældene. I daginstitutionerne tager forældrene og forældrebestyrelsen initiativ til forældrebidragene i 61 pct. af tilfældene. I skolerne kommer initiativet i højere grad direkte fra forældrene, mens i daginstitutionerne er det især forældrebestyrelserne, der er initiativtager. I skolerne og daginstitutionerne tager ledelsen og medarbejderne initiativ til forældrebidrag i hhv. 57 pct. og 44 pct. af tilfældene. Det er kun i ganske få tilfælde i mindre grad på skoleområdet end på daginstitutionsområdet - at kommunen er initiativtager til forældrebidragene. Tabel 3. Initiativtager til forældrebidrag Forældrene Skole-/forældrebestyrelsen Lærerne/pædagoger Ledelsen Kommunen 3 11 Ingen 7 18 Kilde: FTF-undersøgelse gennemført af Catinét i uge N=467 svarende til de skoler og daginstitutioner, der har forældrebidradg Forældrenes indstilling til at bidrage Undersøgelsen viser, at lederne i høj grad oplever, at forældrene er indstillede på at bidrage både hvad angår penge, materiale og arbejdskraft. Mellem pct. af skolelederne vurderer, at forældrene i høj eller mindre grad gerne vil bidrage med både penge materialer og arbejdskraft, mens omkring pct. skolelederne vurderer, at forældrene i ringe grad eller slet ikke er indstillet på at bidrage. På skolerne vurderer lederne, at villigheden til at bidrage blandt forældre ikke afhænger af typen af bidrag, jf. tabel 4. På daginstitutionsområdet vurderer lederne også, at forældrene i overvejende grad gerne vil bidrage, om end der forskel på villigheden alt efter hvilken type af bidrag, der er tale om. Daginstitutionslederne vurderer, at forældrene i størst omfang er indstillet på at bidrage i form af arbejdskraft og materialer, hvor hhv. 70 pct. og 65 pct. i høj eller mindre grad er indstillet på at bidrage. Når det drejer sig om pengebidrag vurde-

4 4 rer lederne på daginstitutionsområdet, at kun godt 50 pct. i høj eller mindre grad er villig til at bidrage. Tabel 4. Forældrenes indstilling til at bidrage I høj grad I Mindre grad I ringe grad Slet ikke Penge Ting, materialer, madvarer m.v Arbejdskraft Penge Ting, materialer, madvarer m.v Arbejdskraft Kilde: FTF-undersøgelse gennemført af Catinét i uge Telefoninterview af 255 skoleinspektørere og 256 daginstitutionsledere. Spm'et ordlyd: I hvor høj grad oplever du, at forældrene er indstillede på at bidrage i form af penge, materialer og arbejdskraft? Baggrund for forældrebidrag Der er forskel på ledernes vurdering af baggrunden for forældrebidragene, og mange ledere vurderer, at der er flere formål med at forældrene bidrager til skolen og daginstitutionens drift. Det hænger sandsynligvis sammen med, at typen af forældrebidragene spænder bredt fra bleer over penge til lejrskoler til arbejdskraft til vedligeholdelse af legepladser. På både skole- og daginstitutionsområdet vurderer omkring hver tredje leder, at forældrene bidrager, fordi skolerne og daginstitutionerne har en stram økonomi. På omkring 45 pct. af skolerne og daginstitutionerne vurderer lederne, at forældrene bidrager med det formål at skabe socialt samvær mellem personale, børn og forældre. Endelig mener omkring halvdelen af lederne på skolerne, at årsagen til forældrebidragene er at finansiere aktiviteter, der ikke ligger indenfor skolens budget. På daginstitutionsområdet er det kun hver tredje leder, der har den opfattelse. Tabel 5. Primære årsager til forældrebidrag Stramt budget Finansiere aktiviteter, der ligger ud over, hvad det kan forventes, at skolen/ institutionen betaler Skabe socialt samvær og fællesskab mellem forældre, lærere/pædagoger og børn Ingen af disse Kilde: FTF-undersøgelse gennemført af Catinét i uge Telefoninterview af 255 skoleinspektørere og 256 daginstitutionsledere.

5 5 Sponsorater Omkring hver tredje af de adspurgte skoler og daginstitutioner har ansøgt om sponsorater fra virksomheder, foreninger, organisationer. Undersøgelsen viser, at skoler og daginstitutioner ansøger om sponsorater til mange formål, spændende fra midler til udendørs- og indendørsfaciliteter over lejrskole, ture, emnedage til undervisningsmaterialer. og daginstitutioner især har ansøgt om sponsorater til legepladser og andre udendørsfaciliteter. Næsten 70 pct. af de daginstitutioner, der har ansøgt om sponsorater, har søgt om midler til udendørsfaciliteter. På skoleområdet drejer det sig om knap 50 pct. På de adspurgte skoler og daginstitutioner har hhv. 16 pct. af skolerne og 10 pct. af daginstitutionerne ansøgt om sponsorater i forbindelse med emnedage/arrangementer. På skolerne har endvidere 16 pct. ansøgt om sponsorater til undervisningsmaterialer. En mindre del af skolerne og daginstitutionerne har ansøgt om sponsorater til lejrskoler, indendørsfaciliteter og vedligeholdelse af bygning. Tabel 6. Andel af skoler og daginstitutioner, der har ansøgt om sponsorater Ansøgt om sponsorater Anvendelse af sponsorater Legeplads eller andre udendørsfaciliteter Enmedage/arrangementer Undervisningsmaterialer 16 4 Lejrskoler\kolonier\ture ud af huset 8 8 Indretning af indendørsfaciliteter 7 7 Bygningsvedligehold 5 3 Andet Kilde: FTF-undersøgelse gennemført af Catinét i uge Telefoninterview af 255 skoleinspektørere og 256 daginstitutionsledere.

RUNDSPØRGE: Forældres engagement i daginstitutioner

RUNDSPØRGE: Forældres engagement i daginstitutioner RUNDSPØRGE: Forældres engagement i daginstitutioner En undersøgelse foretaget for hovedorganisationen for offentligt ansatte FTF viste i 2006, at forældrebidrag i form af penge eller tid var blevet udbredt

Læs mere

Lukkedage i danske institutioner

Lukkedage i danske institutioner 31.10.2006 Notat - MELA/kiak Lukkedage i danske institutioner FTF har undersøgt omfanget af lukkedage i institutioner i forbindelse med vedtagelsen af de kommunale budgetter for 2007. Undersøgelsen viser,

Læs mere

Forældres muligheder for at passe syge børn

Forældres muligheder for at passe syge børn 19.9.2006 Notat 13007 MELA/kiak Forældres muligheder for at passe syge børn Der er store forskelle på forældres muligheder for at passe deres børn, når de bliver syge. Det viser en undersøgelse som FTF

Læs mere

NR. 9 - September Kommende efterlønnere vil arbejde fleksibelt

NR. 9 - September Kommende efterlønnere vil arbejde fleksibelt NR. 9 - September 2008 Kommende efterlønnere vil arbejde fleksibelt Ansvarshavende redaktør: Kommunikationschef Flemming Andersen Foto: PolFoto Layout: FTF Kommunikation Tryk: FTF 1. oplag 250 eksemplarer

Læs mere

It i folkeskolens undervisning

It i folkeskolens undervisning AN AL YS E NO T AT 7. maj 2012 It i folkeskolens undervisning Dansk Erhverv og Danmarks Lærerforening sætter fokus på brug af it i folkeskolens undervisning og har i den forbindelse fået gennemført tre

Læs mere

DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE

DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE Budget- og regnskabssystem 4.5.2 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2002 DAGPLEJE, DAGINSTITUTIONER OG KLUBBER FOR BØRN OG UNGE Denne hovedfunktion omfatter udgifter og indtægter

Læs mere

Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor

Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor 07-1767 - - 20.12.2007 Kontakt: Mette Langager - mela@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Dokumentation af opgaver i den offentlige sektor Stort set alle FTF-ansatte i den offentlige sektor skal dokumenterer deres

Læs mere

4. juni Resultaterne bygger på svar fra knap 900 skoler.

4. juni Resultaterne bygger på svar fra knap 900 skoler. AN AL YS E NO T AT 4. juni 2012 Udviklingen i folkeskolens serviceniveau Danmarks Lærerforening har i maj 2012 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt foreningens tillidsrepræsentanter om udviklingen

Læs mere

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Danske virksomheder kan gennem varer og serviceydelser både bidrage til en bedre bundlinje og til at imødegå klimaforandringerne.

Læs mere

Forældretilfredshedsundersøgelse Februar 2016 Undersøgelse

Forældretilfredshedsundersøgelse Februar 2016 Undersøgelse Forældrehedsundersøgelse Februar 1 Undersøgelse af forældrenes hed med Nr. Herlev Børnehus beelser: Svarprocent: 8% børn forældre Svarprocent Vuggestue 1 2 77% Børnehave 29 89% 2 82 8% Forældrehedsundersøgelse

Læs mere

Evaluering af loven om pædagogiske læreplaner

Evaluering af loven om pædagogiske læreplaner AKF, Danmarks Evalueringsinstitut, NIRAS Konsulenterne og UdviklingsForum Evaluering af loven om pædagogiske læreplaner Slutevaluering - bilagsrapport Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender,

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Rosmus Børnehus

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Rosmus Børnehus Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Rosmus Børnehus Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Rosmus Børnehus Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2.

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Romlehøj

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Romlehøj Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Romlehøj Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Romlehøj Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2. Metode... 2 Spørgeskemaerne...

Læs mere

Stress er ikke kun et akademiker fænomen

Stress er ikke kun et akademiker fænomen Flere gode år på arbejdsmarkedet 14. marts 2018 Stress er ikke kun et akademiker fænomen Tal fra LO s spørgeskemaundersøgelse om arbejdsmiljø og tilbagetrækning fra november 2017 viser med al tydelighed,

Læs mere

Normering og trivsel EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT PSYKOLOGER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET (2019) DANSK PSYKOLOG FORENING

Normering og trivsel EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT PSYKOLOGER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET (2019) DANSK PSYKOLOG FORENING Normering og trivsel EN SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT PSYKOLOGER PÅ DAGTILBUDSOMRÅDET (2019) DANSK PSYKOLOG FORENING Indhold Hovedkonklusioner... 2... 2 Baggrund og formål... 2 Undersøgelsens omfang og

Læs mere

Evaluering af model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog. Statistikrapport. 11. maj 2010

Evaluering af model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog. Statistikrapport. 11. maj 2010 Evaluering af model for henvisning af skolebegyndere med dansk som andetsprog Statistikrapport 11. maj 2010 Indholdsfortegnelse 1 Figur- og tabelliste... 2 2 Indledning... 3 3 Henvisning af elever i Århus

Læs mere

Efffektevaluering af Mad- og Måltidspolitikken

Efffektevaluering af Mad- og Måltidspolitikken Efffektevaluering af Mad- og Måltidspolitikken Baggrund og formål I november 2008 vedtog Odder Kommunes Byråd en fælles Mad- og Måltidspolitik som gælder for alle folkeskoler, daginstitutioner og dagplejere

Læs mere

Resultater af spørgeskemaundersøgelse til kommunaldirektører

Resultater af spørgeskemaundersøgelse til kommunaldirektører 24.5.2005 Notat 12260 MELA/CADA Resultater af spørgeskemaundersøgelse til kommunaldirektører om kommunalreformen FTF har ultimo april 2005 gennemført en elektronisk spørgeskemaundersøgelse blandt kommunaldirektører.

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter indtægter fra den centrale refusionsordning,

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2011

Medlemsundersøgelse 2011 Medlemsundersøgelse 2011 September 2011 1 Indhold Sammenfatning..3 Hvordan ser det typiske skolebestyrelsesmedlem ud?...4 Skolerne 5 Skolebestyrelsernes virksomhed.7 Bistand fra Skole og Forældre 9 Hvor

Læs mere

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758

Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Pkt.nr. 36 Ændring af vuggestuen og børnehaven Ærtebjerg til to kombinerede institutioner, samt omlægning af Mågen 466758 Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget, at

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for dagplejen Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for dagplejen Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2. Metode...

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Naturbørnehaven Mols Bjerge

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Naturbørnehaven Mols Bjerge Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Naturbørnehaven Mols Bjerge Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Naturbørnehaven Mols Bjerge Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Ågården

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Ågården aa Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Institutionsrapport for Ågården Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Ågården Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang... 2 2. Metode... 2 Spørgeskemaerne...

Læs mere

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1

27-01-2014. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2014-0020938. Dokumentnr. 2014-0020938-1 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Regler for holddannelse Reglerne for holddannelse er blevet justeret i den ny folkeskolelov. Dette

Læs mere

Hovedrapport - dagtilbud Forældretilfredshed 2013

Hovedrapport - dagtilbud Forældretilfredshed 2013 generated at BeQRious.com Du modtager i løbet af uge 20 et brev med et link til et elektronisk spørgeskema. Husk at deltage, for institutionen med den svarprocent vinder en overraskelse til glæde for hele

Læs mere

Stadigt flere privatansatte som følge af offentlig produktion

Stadigt flere privatansatte som følge af offentlig produktion DI Analysepapir, november 2013 Stadigt flere privatansatte som følge af offentlig produktion Af chefkonsulent Morten Granzau Nielsen, Mogr@di.dk og cheføkonom Klaus Rasmussen, kr@di.dk Gennem de sidste

Læs mere

Børnehaven Filuren Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Børnehaven Filuren Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Samlet tilfredshed...4 Barnets hverdag i institutionen...5 Kontakten og samarbejdet med personalet...6

Læs mere

Grævlingehulen Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Grævlingehulen Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Samlet tilfredshed...4 Barnets hverdag i institutionen...5 Kontakten og samarbejdet med personalet...6

Læs mere

86 procent af medlemmerne oplever social og økonomisk ulighed blandt de børn, de arbejder med.

86 procent af medlemmerne oplever social og økonomisk ulighed blandt de børn, de arbejder med. 26. februar 2015 Ulighed blandt børn 86 procent af FOAs medlemmer, som arbejder med børn under 6 år, oplever social og økonomisk ulighed blandt de børn, de arbejder med. Det viser en undersøgelse, som

Læs mere

Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold

Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold Annette Christensen, fagleder anch@di.dk, 2829 8384 SEPTEMBER 19 Kommunaldirektører: Nu har vi fokus på virksomhedernes forhold Rundt om i landets kommuner har man i dag større fokus på at skabe et godt

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse Efterår 2013

Tilfredshedsundersøgelse Efterår 2013 Svarprocent: Svarprocent Samlet 68,3% Vuggestue (gul/grøn) 61,5% Børnehave (lilla/blå) 73,% Antal svar: 7 6 63 5 4 43 37 Antal udleverede spørgeskemaer 3 26 27 Antal svar 2 16 1 Samlet Vuggestue (gul/grøn)

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2013

FORÆLDRETILFREDSHED 2013 GENTOFTE KOMMUNE BØRNEHAVEN ÆBLEGÅRDEN FORÆLDRETILFREDSHED 2013 Antal besvarelser: 20 Svarprocent: 74,1% Hjernen&Hjertet Indholdsfortegnelse 1 OVERORDNET TILFREDSHED 3 1.1 Samlet tilfredshed med dagtilbuddet

Læs mere

Undersøgelse af undervisningen i naturfagene

Undersøgelse af undervisningen i naturfagene Undersøgelse af undervisningen i naturfagene Om undersøgelsen Den 3. juni 2010 Danmarks Lærerforening har foretaget en undersøgelse, der skal sætte fokus på naturfagene i folkeskolen herunder, hvordan

Læs mere

Hvad køber danskerne på nettet?

Hvad køber danskerne på nettet? Hvad køber danskerne på nettet? Det køber danskerne, når de køber varer på nettet E-handlen udgjorde ca. 80 mia. kr. i 2014. Det er dog ikke alle typer varer og services, der er lige populære, når der

Læs mere

Frivilligt arbejde. 27. april 2016

Frivilligt arbejde. 27. april 2016 27. april 2016 Frivilligt arbejde 4 ud af 10 af FOAs medlemmer svarer, at der udføres frivilligt arbejde på deres arbejdspladser. Det er på niveau med tilsvarende undersøgelser blandt FOAs medlemmer fra

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 DRONNINGBORG BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET RANDERSEGNENS

Læs mere

Svar på undersøgelsen: VEJEN TIL EN BEDRE HVERDAG 2013

Svar på undersøgelsen: VEJEN TIL EN BEDRE HVERDAG 2013 Svar på undersøgelsen: VEJEN TIL EN BEDRE HVERDAG 2013 Spørgsmål 1: Hvor er du med de fysiske rammer indendørs? Dit barns udfordringer og aktiviteter hjemme ved dagplejemoderen 1 8 10 19 Dit barns udfordringer

Læs mere

Andel af julegavebudgettet, danskerne forventer at bruge på nettet i år

Andel af julegavebudgettet, danskerne forventer at bruge på nettet i år Notat Danskernes e-julehandel En ny befolkningsundersøgelse fra Dansk Erhverv viser, at danskerne forventer, at omkring en femtedel af julegavebudgettet bliver brugt på nettet i år. Bøger, elektronik og

Læs mere

Børnemiljøvurdering Vuggestuen Himmelblå

Børnemiljøvurdering Vuggestuen Himmelblå Vuggestuen Himmelblå Udarbejdet april 2010 Det er dagtilbuddets ledelse, der er ansvarlig for at der udarbejdes en børnemiljøvurdering. Ledelsens ansvar understreges af, at der ved børnemiljøvurderingsarbejdet

Læs mere

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22)

CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.1 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 CENTRAL REFUSIONSORDNING (22) 5.22.07 Indtægter fra den centrale refusionsordning Denne funktion omfatter

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om frit valg, brugerinddragelse og personligt ansvar

Det siger FOAs medlemmer om frit valg, brugerinddragelse og personligt ansvar FOA - analysesektionen 29. november 2006 Det siger FOAs medlemmer om frit valg, brugerinddragelse og personligt ansvar Regeringen afholder den 30. november sit første temamøde om kvalitetsreformen. FOA

Læs mere

Nummer 09 24.05.2006 09

Nummer 09 24.05.2006 09 Nummer 09 24.05.2006 09 Skjult brugerbetaling i daginstitutioner og skoler Lejrskole til Gudenåen. En tur i Zoologisk Have. Den daglige frugt. 100 kroner til klassekassen. Indretning af klasseværelset.

Læs mere

Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud

Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud Kvalitetsmåling af Halsnæs kommunes dagtilbud Natur og Udvikling Udarbejdet af: Økonomisekretariatet og Dagtilbud Oktober 2011 Indhold 1. Indledning... 3 1.1 Undersøgelsens resultater.3 2. Sådan er undersøgelsen

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Læsevejledning...4 Sammenfatning...6 Top 5...7 Bund 5...9 Samlet tilfredshed... 10 Den pædagogiske

Læs mere

Undersøgelse om specialundervisning i folkeskolen

Undersøgelse om specialundervisning i folkeskolen Danmarks Lærerforening 28. september 2009 Undersøgelse om specialundervisning i folkeskolen Danmarks Lærerforening har sammen med Megafon gennemført en undersøgelse om specialundervisning i perioden 25.-31.

Læs mere

BDV:Institution 3,69 3,69. BDV:Institution. Børnehuset Lerbjerg

BDV:Institution 3,69 3,69. BDV:Institution. Børnehuset Lerbjerg Aktiviteterne i dagligdagen Meget tilfreds (=5) 12% 5 12% 5 Tilfreds (=4) 56% 24 56% 24 Hverken tilfreds/utilfreds (=3) 19% 8 19% 8 Utilfreds (=2) 12% 5 12% 5 Meget utilfreds (=1) 0% 0 0% 0 Ved ikke/ikke

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq. Reduktionskatalog. Udvalget for Børn, Familier og Skole

Kommuneqarfik Sermersooq. Reduktionskatalog. Udvalget for Børn, Familier og Skole Kommuneqarfik Sermersooq Reduktionskatalog Udvalget for Børn, Familier og Skole 1 Indholdsfortegnelse 1 BESPARELSER KONTO 41 BØRN OG UNGE... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 2 BESPARELSER KONTO 50 - DAGINSTITUTIONER..

Læs mere

Velkommen på midlertidligt ophold

Velkommen på midlertidligt ophold Velkommen på midlertidligt ophold 1 Velkommen på midlertidigt ophold Det er vigtigt, at du er indforstået med, hvad formål med opholdet er, og hvad der skal ske under opholdet. Derfor gennemgår vi altid

Læs mere

Det gode arbejdsmiljøarbejde veje og barrierer

Det gode arbejdsmiljøarbejde veje og barrierer Det gode arbejdsmiljøarbejde veje og barrierer FTF September 2010 1. INDLEDNING OG HOVEDRESULTATER Undersøgelsen af rammer og vilkår for arbejdsmiljøarbejdet er gennemført af FTF i samarbejde med fem af

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Fritidsklubber

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed Fritidsklubber Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 4 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Klub 6 Statistiske analyser 14 5 Opsamling - Klub 18 Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 6 19 2 1. Introduktion

Læs mere

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore

Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore Undersøgelse af mangfoldighed hos små og mellemstore virksomheder Den demografiske udvikling i Danmark forventes at betyde, at der frem mod 2040 vil være ca. 350.000 færre i den erhvervsaktive alder end

Læs mere

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole

TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole TRIVSELSPOLITIK for Store Magleby Skole FAGLIGHED TRIVSEL LOKAL SAMMEN- HÆNGSKRAFT 1. Formål Med mottoet Vores skole - Vores ansvar arbejder vi med respekt og ansvar for hinanden, og det er den sunde fornuft,

Læs mere

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken.

Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Vi byder dig og dine forældre velkommen til Daginstitutionen Norddalsparken. Daginstitutionen Norddalsparken er en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Lederen er Bente Nielsen, Daglig

Læs mere

Hovedrapport - dagplejen Forældretilfredshed 2010

Hovedrapport - dagplejen Forældretilfredshed 2010 Brugerund ersøgelse af dagtilbu d i Favrsko v Kommun e Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af dagplejegrupperne...6

Læs mere

Greve Kommune Forældretilfredshed Tune Skole

Greve Kommune Forældretilfredshed Tune Skole Greve Kommune Forældretilfredshed Tune Skole Undersøgelse af forældres tilfredshed omkring Tillid til skolen Kontakt i skole-hjemsamarbejdet Forældrenes engagement Forældremøder og skole-hjemsamtaler Skolebestyrelsen

Læs mere

Dette notat indeholder en oversigt over hovedresultater fra PISA Etnisk 2012. Notatet består af følgende

Dette notat indeholder en oversigt over hovedresultater fra PISA Etnisk 2012. Notatet består af følgende PISA Etnisk 2012: Kort opsummering af de væsentligste resultater Dette notat indeholder en oversigt over hovedresultater fra PISA Etnisk 2012. Notatet består af følgende afsnit: Fem hovedresultater Overordnede

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gentofte Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i daginstitution, kommunal

Læs mere

Fremtidig model for afgangsklassernes sidste skoledag

Fremtidig model for afgangsklassernes sidste skoledag Pkt. 23 Fremtidig model for afgangsklassernes sidste Sagsnr. 302485 Skole- og Børneudvalget Åbent punkt Resume Skole- og Børneudvalget besluttede den 13. marts 2018, at forvaltningen skulle vende tilbage

Læs mere

Kulsorte udsigter for kommunernes økonomi

Kulsorte udsigter for kommunernes økonomi 07-1664 - JKRO - 30.05.2011 Kontakt: Jens Krogstrup - jkro@ftf.dk - Tlf: 3336 8820 Kulsorte udsigter for kommunernes økonomi Allerede nu er der nye massebesparelser og fyringer i vente i kommunerne næste

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Skolen 6 4 SFO Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 40 25 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk Kommune har i løbet

Læs mere

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget budget Børne- og uddannelsesudvalget Totalramme: Klub Abildtræet Oprindeligt budget 2014 for totalrammen: 5.354 Korrigeret budget 2014 for totalrammen: 4.628 Samlet mindreforbrug på totalrammen: 611 Automatisk

Læs mere

Hadsten Børnehave Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hadsten Børnehave Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Læsevejledning...4 Samlet hed...5 Den pædagogiske indsats...7 Samarbejdet med personalet... 10 Relationerne børnene

Læs mere

- Mere end 80 pct. synes, at undervisningsmiljøet er godt. Og netto 15 procent mener, at det er blevet bedre, siden Knæk Kurven blev iværksat.

- Mere end 80 pct. synes, at undervisningsmiljøet er godt. Og netto 15 procent mener, at det er blevet bedre, siden Knæk Kurven blev iværksat. AN AL YS E NO T AT 15. maj 2012 Evaluering af inklusionsprojektet Knæk Kurven i Herning Danmarks Lærerforening har i samarbejde med Herningegnens Lærerforening gennemført en evaluering af inklusionsprojektet

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2018

FORÆLDRETILFREDSHED 2018 FORÆLDRETILFREDSHED 2018 DAGTILBUD, SKOLER, SFO OG IUC INDHOLD 1. INTRODUKTION...3 2. SAMMENFATNING AF RESULTATER 0-18 ÅR...3 3. DAGTILBUDSRESULTATER...5 4. SKOLERESULTATER...6 5. SFO RESULTATER...7 6.

Læs mere

FTF ernes mobilitet på arbejdsmarkedet

FTF ernes mobilitet på arbejdsmarkedet FTF ernes mobilitet på arbejdsmarkedet 1. Indledning...2 2. Sammenfatning...3 3. Beskrivelse af analysemetode...6 4. Sygeplejersker...8 4.1. Et statusbillede 1 år efter dimittendtidspunkt...8 4.2. Beskæftigelse

Læs mere

gsid 12/2938 Daginstitutionerne Hovedrapport Side 1

gsid 12/2938 Daginstitutionerne Hovedrapport Side 1 gsid 12/2938 Daginstitutionerne Hovedrapport Side 1 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner

Læs mere

Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner

Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner 2016 Tabelrapport for Samarbejde mellem forældre og daginstitutioner 2016

Læs mere

HVOR UDBREDTE ER LANGE SKOLEDAGE?

HVOR UDBREDTE ER LANGE SKOLEDAGE? HVOR UDBREDTE ER LANGE SKOLEDAGE? MINISTERIET FOR BØRN, UNDERVISNING OG LIGESTILLING NOTAT 31. AUGUST 2015 RESUMÉ Det er i denne kortlægning blandt landets folkeskoler blevet undersøgt, hvor stor en andel

Læs mere

Forældretilfredshed 2019

Forældretilfredshed 2019 Svarprocent: 79,9% Antal besvarelser: 195 Institutionsrapport Tilfredshedsundersøgelse i dagtilbud Børne- og Familieafdelingen Silkeborg Kommune Om undersøgelsen Silkeborg Kommunes Børne- og Familieafdeling

Læs mere

Børns vilde og farlige lege

Børns vilde og farlige lege 1. oktober 2018 Børns vilde og farlige lege To tredjedele af de FOA-medlemmer, der arbejder som pædagogisk personale i dagtilbud eller SFO/fritidshjem/-klub, griber mindst en gang om ugen ind i børns leg,

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL BØRN I DAGTILBUD (DAGINSTITUTION, DAGPLEJE OG SÆRLIGE DAGTILBUD)

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL BØRN I DAGTILBUD (DAGINSTITUTION, DAGPLEJE OG SÆRLIGE DAGTILBUD) Sept. 2013 SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL BØRN I DAGTILBUD (DAGINSTITUTION, DAGPLEJE OG SÆRLIGE DAGTILBUD) Det er valgfrit for kommunen, om de spørgsmål, der står med fed skrift, medtages i undersøgelsen.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Balance mellem arbejde og privatliv Balance og fleksibilitet Indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdstiden...

Indholdsfortegnelse. Balance mellem arbejde og privatliv Balance og fleksibilitet Indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdstiden... Indholdsfortegnelse Balance mellem arbejde og privatliv... 2 Balance og fleksibilitet... 6 Indflydelse på tilrettelæggelsen af arbejdstiden... 8 1 Balance mellem arbejde og privatliv Undersøgelsen viser,

Læs mere

Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Solstrålen 2012

Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Solstrålen 2012 Forældrehed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Solstrålen 2012 Dokumentnr.: 727-2012-79651 side 1 Indhold Indledning... 3 Succesmål... 4 Pædagogisk indsats... 5 Samarbejdet med personalet... 7

Læs mere

Vejledning for forældrebestyrelser. Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner

Vejledning for forældrebestyrelser. Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner Vejledning for forældrebestyrelser Dagpleje, vuggestue, børnehave og integrerede institutioner 2 Indholdsfortegnelse Indledning side 4 Ansvarsfordeling side 5 Byrådet Bestyrelsen Lederen Bestyrelsens opgaver

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for daginstitutioner

Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for daginstitutioner Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for daginstitutioner Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Hovedrapport for daginstitutioner Indhold 1. Baggrund for undersøgelsen... 2 Undersøgelsens omfang...

Læs mere

Kommunernes skolestruktur

Kommunernes skolestruktur Kommunernes skolestruktur Ved starten af skoleåret 28/9 var der i de danske kommuner i alt godt 1.6 folkeskoler. Skolestørrelsen varierer fra nogle få til mere end 1. elever per skole. Tre ud af ti skoler

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 85%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 85% Aarhus Kommune beelser: 385 FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 85% OM RAPPORTEN OM RAPPORTEN RAPPORTENS OPBYGNING 01 Aarhus Kommune har i perioden marts - april 2017 gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Status på inklusionsindsatsen i 10 kommuner under Undervisningsministeriets inklusionsrådgivning

Status på inklusionsindsatsen i 10 kommuner under Undervisningsministeriets inklusionsrådgivning ANALYSENOTAT 30. april 2014 Status på inklusionsindsatsen i 10 kommuner under Undervisningsministeriets inklusionsrådgivning Danmarks Lærerforening har i april gennemført en undersøgelse, der skulle afdække

Læs mere

Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Dagplejen 2014

Forældretilfredshed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Dagplejen 2014 Forældrehed daginstitution og dagpleje i Odder Kommune Dagplejen 2014 Indhold Indledning... 3 Succesmål for heden... 4 Pædagogisk indsats... 5 Samarbejdet med personalet... 7 Samarbejdet med daginstitutionen/dagplejen...

Læs mere

Principper. for. undervisningens. organisering

Principper. for. undervisningens. organisering UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Principper for undervisningens organisering Side 1 af 7 Princippet omfatter: Timefordelingsplanen/timetal Skoledagens længde Lejrskoler - hytteture Fag - og opgavefordeling

Læs mere

NOTAT. 31. maj Udviklingen af folkeskolens serviceniveau

NOTAT. 31. maj Udviklingen af folkeskolens serviceniveau NOTAT Udviklingen af folkeskolens serviceniveau 31. maj 2011 Danmarks Lærerforening har i perioden 17. 30. maj gennemført en undersøgelse af udviklingen i folkeskolens serviceniveau fra skoleåret 2010/2011

Læs mere

Folkeskoleloven 24a. Notat Landsbyordning i Struer Kommune

Folkeskoleloven 24a. Notat Landsbyordning i Struer Kommune Folkeskoleloven 24a Notat Landsbyordning i Struer Kommune Oktober 2016 Baggrund Landsbyordning er den populære betegnelse for Folkeskolelovens 24a, som åbner mulighed for at etablere fælles ledelse og

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Dagplejen 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner s.5

Læs mere

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL BØRN I DAGTILBUD (DAGINSTITUTION OG DAGPLEJE)

SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL BØRN I DAGTILBUD (DAGINSTITUTION OG DAGPLEJE) August 2016 SPØRGESKEMA TIL FORÆLDRE TIL BØRN I DAGTILBUD (DAGINSTITUTION OG DAGPLEJE) 1 VELKOMMEN TIL UNDERSØGELSEN AF BRUGERTILFREDSHED MED DAGTILBUD Vejledning Du kan vælge blandt x sprog Spørgeskemaet

Læs mere

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BØRNEGÅRDEN, Gredstedbro

TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BØRNEGÅRDEN, Gredstedbro ti ag D ud lb TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BØRNEGÅRDEN, Gredstedbro marts 2014 1 hedsundersøgelse i Børnegården, Gredstedbro Forældrebestyrelsen og ledelsen har i samarbejde med Dagtilbud i marts 2014 gennemført

Læs mere

Herudover er der en række forudsætninger vedrørende eventuel partnerens indkomst og antallet af børn:

Herudover er der en række forudsætninger vedrørende eventuel partnerens indkomst og antallet af børn: Økonomisk Råd Teknisk baggrundsnotat 218-1 Sammensatte marginalskatter Oktober 218 Indledning Det sociale sikkerhedsnet består af en række offentlige ordninger i form af offentlig hjælp, boligsikring,

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO. Special Fritteren Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Special Fritteren Indledning Pr. 1. august 2009 trådte Bekendtgørelse om krav til indholdet af mål- og indholdsbeskrivelse for skole-fritidsordninger i kraft 1. Dette

Læs mere

Løbende evaluering i kommuner

Løbende evaluering i kommuner Angående Resultater af en spørgeskemaundersøgelse EVA har gennemført en spørgeskemaundersøgelse om løbende evaluering i større danske kommuner. Dette notat præsenterer hovedresultaterne af undersøgelsen.

Læs mere

Hovedrapport - dagpleje Forældretilfredshed 2013

Hovedrapport - dagpleje Forældretilfredshed 2013 generated at BeQRious.com Du modtager i løbet af uge 20 et brev med et link til et elektronisk spørgeskema. Husk at deltage, for institutionen med den svarprocent vinder en overraskelse til glæde for hele

Læs mere

Politikerne lever ikke op til deres ansvar for FN s Verdensmål

Politikerne lever ikke op til deres ansvar for FN s Verdensmål Politikerne lever ikke op til deres ansvar for FN s Verdensmål Politikerne har det primære ansvar for at realisere FN s Verdensmål, men de løfter ikke dette ansvar. Det mener et udsnit af IDAs virksomhedsledere,

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 OMRÅDET OMKRING ENERGIVEJ BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET

Læs mere

FFL 14 besparelser på SVU

FFL 14 besparelser på SVU 13-0186 - BORA - 10.09.2013 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 FFL 14 besparelser på SVU Den varslede beskæring af SVU vil få alvorlige konsekvenser for kompetenceudvikling blandt

Læs mere

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS

BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS BEBOERUNDERSØGELSE I 8 BOLIGOMRÅDER I RANDERS Delrapport for beboerundersøgelse 2010 BJELLERUPPARKEN BOLIGORGANISATIONERNE MØLLEVÆNGET & STORGAARDEN LEJERBO RANDERS BOLIGFORENING AF 1940 FÆLLESKONTORET

Læs mere

Naturbørnehaven Ulstrup Forældretilfredshed 2013

Naturbørnehaven Ulstrup Forældretilfredshed 2013 generated at BeQRious.com Du modtager i løbet af uge 20 et brev med et link til et elektronisk spørgeskema. Husk at deltage, for institutionen med den procent vinder en overraskelse til glæde for hele

Læs mere

Uddannelsesbarometer 2014

Uddannelsesbarometer 2014 Uddannelsesbarometer 2014 Brug af uddannelse i 2014 Har du været på seminar, kursus eller uddannelse i 2014? Type uddannelse og arbejdsområde Salg Marketing Konsulent/rådgivning Andet Total Nej; 47,4%

Læs mere

Undersøgelse af erhvervsvilkårene for medlemmerne af Roskilde Borger, Håndværker- og Industriforening

Undersøgelse af erhvervsvilkårene for medlemmerne af Roskilde Borger, Håndværker- og Industriforening Undersøgelse af erhvervsvilkårene for medlemmerne af Roskilde Borger, Håndværker- og Industriforening Der er kommunalvalg den 19. november 2013. I den forbindelse har Håndværksrådet i samarbejde med en

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Skolen ved Søerne. Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts Side 1 af 25

Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Skolen ved Søerne. Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts Side 1 af 25 Brugertilfredshedsundersøgelsen 2016 Frederiksberg Kommune Børne- og Ungeområdet Marts 2017 Side 1 af 25 Folkeskolen Blandt respondenterne svarer 73 procent, at de er tilfredse eller meget tilfredse på

Læs mere

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder

Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Undersøgelse af erhvervsvilkårene i kommunerne for små og mellemstore virksomheder Der er kommunalvalg den 19. november 2013. I den forbindelse har Håndværksrådet i samarbejde med en række Håndværker-

Læs mere

Forældrenes samlede tilfredshed med børnenes skole

Forældrenes samlede tilfredshed med børnenes skole 0,9% 6, 22,2% Forældrenes samlede tilfredshed med børnenes skole 2, 10,9% 18,9% 53,4% 50,6% 17,5% 17,6% Forældrenes tilfredshed med børnenes faglige udbytte af undervisningen 0,5% 0,8% 5,6% 8,4% 22,4%

Læs mere