Opsamling fra Forsamlingshusmøde den 21. marts 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling fra Forsamlingshusmøde den 21. marts 2018"

Transkript

1 Opsamling fra Frsamlingshusmøde den 21. marts 2018 Deltagere: Kultur g Lkalsamfundsudvalget Repræsentanter fra frsamlings- kultur- g husflidshuse Direktør Helle Vibeke Carstensen Kncernchef Christian Tønnesen Administrative medarbejdere fra By, land g Kultur Præsentatin fra egne Faabrg egnen Faabrg-egnens frsamlingshuse dækker ver 15 frsamlings-, brger-, kultur- g fritidshuse. 15 huse med hver sin histrie g hvert sit fundament. Husene er på ngle mråder vidt frskellige Lige fra nøglehuse til huse med vært/ansat persnale Lige fra små huse med én sal til stre huse med flere sale g lkaler På andre mråder er vi meget ens Alle bygger på et strt lkalt g frivilligt engagement Husene er ikke bare festlkaler, men mursten der understøtter g udvikler lkale fællesskaber Trsdag den 15. marts mødtes en str del af husene g drøftede fælles g individuelle udfrdringer visiner- muligheder- trusler Det km der mange gde snakke ud af til inspiratin fr alle. Sm resultat heraf, har vi aftalt at lave et ERFA-samarbejde, hvr vi mødes t gange årligt g udveksler erfaringer, ideer g hjælper hinanden med at finde løsningsfrslag til stre sm små udfrdringer. Opsamling fra første møde i Faabrg-egnens frsamlingshuse : Der er str variatin i antal g typer af udlejninger g aktiviteter i de enkelte frsamlingshuse. Alle husene lejer lkaler ud til fester enten sm nøglehus eller med fast vært, men derudver rummer de aktiviteter sm bankspil, fællesspisninger, jule- g fastelavnsfester, høstfester, gymnastik, fredrag, kncerter sv. Generelt har husene en msætning, der suppleret med medlemskntingenter g verskud fra en eller flere særlige indtægtsgivende aktiviteter, gør at driften kan løbe rundt. Men kendetegnet fr alle husene, er at energiudgifter fylder meget, g mange af husene har en pukkel af renveringsprjekter, der må udskydes pga. manglende øknmi, g sm på sigt truer husenes eksistens. Især gamle tage er et udpræget prblem, ligesm mange huse trænger til at få udskiftet vinduer, køkkener g renveret gulve. Overslag ver renveringsprjekter ligger typisk

2 mellem kr g pr. hus Især de stre energiudgifter gør, at ngle af husene må sige nej til udvalgte aktiviteter, sm f.eks. arrangementer fr pensinister g unge, hvr brugerne ikke kan betale en leje, der kan dække brugsudgifterne. Det er meget svært fr husene at få fnds- g puljemidler til prjekter der kan kendetegnes sm renveringsprjekter især når vi søger sm frsamlingshuse. I udgangspunktet har frsamlingshusene på Faabrg-egnen ikke brug fr driftstilskud men akut brug fr en kmmunal renvereringspulje især til energiptimeringer. Der ønskes EN fælles pulje til hele kmmunen en Mderniseringspulje til frsamlingshuse en pendant til Mderniseringspulje til aktivitetscentre sm pfattes sm en pulje til hallerne. Derudver vil frsamlingshusene gerne høre mere m frsikringsrdningen under Fynsland fr frivillige den er uigennemskuelig g der mangler infrmatin gerne have rådgivningshjælp til øvrige frsikringer fx brandfrsikring, frsikring md driftstab mv. have hjælp til fndsansøgninger, både kurser men især knkret sparring/kvalitetssikring til knkrete ansøgninger. gerne have tilknyttet en kmmunal udviklingsknsulent, der kan rådgive husene m udvikling af nye g styrkelse af eksisterende aktiviteter F.eks. kunne frsamlingshusene spille en større rlle i at understøtte fritids-, g friluftsaktiviteter. Mulighed fr FMK lån? Frstadsbåndet Der var bred enighed m, at der er et akut behv fr tilførte midler til renvering fr at kmme i balance, så frsamlingshusene har et frnuftig grundlag fr at frtsætte virket sm kulturelt g scialt samlingssted i lkalmråderne. Behvet fr en egentlig renveringspulje er større end et årligt mindre driftstilskud. Hvis frsamlingshusene ikke renveres er der ikke ngen huse at yde driftstilskud til fremadrettet.

3 Der er fr nuværende tidspunkt ikke behv fr en udviklingsknsulent i frsamlingshusene. Frsamlingshusene har kendskabet til, hvad der skal gøres fr at sikre en psitiv udvikling. Det er i første mgang renvering af frsømte bygningsmasser. Frsamlingshusene i frstadsbåndet ser følgende løsning på prblemet fr at sikre frsamlingshusene fr fremtiden: Der frdeles kmmunale midler ud til hver af de 3 bånd. Størrelsen af disse midler kan afhænge af hvr stre behvene er eller hvr mange frsamlingshuse der er i de frskellige bånd. Der ydes ikke støtte til privatejede frsamlingshuse kun til freningsejede. De kmmunale midler sm gives i en renveringspulje frdeles lkalt blandt frsamlingshusene på et såkaldt budget- g øknmimøde, hvr frsamlingshusene deltager. Det er her vigtigt, at frsamlingshusene kender de kmmunalt afsatte midler flere år ud i fremtiden, fr at kunne sikre en frdelingsnøgle der tilgdeser alle frsamlingshusene, hvr deres behv fr renvering er størst. Fr at få adgang til de kmmunale midler skal frsamlingshusene i de frskellige bånd vedkende sig retningslinjer, sm sikrer at alle frsamlingshusene i de pågældende bånd bliver understøttet øknmisk ligeværdigt. Der kan ikke søges midler fra de afsatte midler til ren drift af frsamlingshusene. Renveringspuljen skal sikre grundlaget fr, at frsamlingshusene selv kan videreføre en sund drift. Behvet fr renvering er særdeles akut g der frslås følgende mdel fr tildeling af midler i frstadsbåndet: Der tildeles det første år en betydelig sum penge sm sikrer en iværksættelse af renveringspgaver i frsamlingshusene. (Se fig. 1) Herefter falder beløbet til det halve året efter. Året efter det halve igen. Det 4. år vil beløbet falde til et niveau sm vil være det beløb der udbetales årligt fremver til hvert bånd. Eventuelt ubrugte midler videreføres til året efter. Dette vil sikre frsamlingshusene til at imødegå evt. større ufrudsete udgifter. Mdellen her vil sikre at frsamlingshusene i Faabrg-Midtfyns Kmmune vil være sikret sm kulturarv fr fremtiden. 1. år: 2 mi. 2. år: 3. år: 1 mi. 2 mi år: år: 6. år: 7. år: 8. år: 9. år: Genfrhandles 10. år: Det er frskelligt hvr strt øknmisk behv der er lige nu. Dette er hvad der er kendskab til på nuværende tidspunkt blandt frsamlingshusene i Frstadsbåndet:

4 Nr. Søby Frsamlingshus: ukendt Sdr. Højrup Frsamlingshus: ca Dømmestrup Frsamlingshus: ca Årslev Frsamlingshus: ca. 1,8 mi. (5-årig peride) Opsamling: Frsamlingshusene til mødet vil gerne give udtryk fr, at det har været en psitiv plevelse at pleve fællesskabet mellem frsamlingshusene g ønsker fr fremtiden, at dette vil kunne frtsætte både internt i de tre bånd, men gså et årligt møde med deltagelse af alle frsamlingshuse i kmmunen. Glad fr at kmmunen vil mødes med s. Ikke bare have penge - gerne dialg g videndeling. Frsamlingshusene i frstadsbåndet vil gerne pfrdre til at venstående mdel fr tildelingen af evt. kmmunale midler følges g at Faabrg-Midtfyn Kmmune derved er med til at sikre en vigtig g stadig aktiv del af den danske kulturarv i kmmunens lkalsamfund. Vi står gerne til rådighed fr eventuelle henvendelser mkring venstående. Ringeegnen Frsamlingshusene har ønsker m særlige fkuspunkter, sm udspringer af de møder der har været mellem frsamlingshusene frud fr mødet med det plitiske udvalg frsamlingshusmødet. Frsamlingshusene på Ringen kan deles p i 2 typer, der gså dækker klyngerne Hånden under Midtfyn g Landet på Midtfyn. Type 1. frsamlingshuse der har virksmhedspræg g har fkusere på udlejning. Type 2. frsamlingshuse der har fkus på fællesskabet, g er samlingssted fr lkalmrådet. Frsamlingshusene ønsker at samarbejde på klyngebasis. Alle frsamlingshuse har øknmisk drift vanskeligheder g har behv fr større renveringstiltag fr at sikre husene i fremtiden. De drives af frivillighed g der lægges mange arbejdes timer i alle husene. Der er drøftet hvilken øknmi husene sm minimum har behv fr at kunne sikre driften i fremtiden g her er alle enige m tilskud til frsikring, tilskud til pvarmning af huset når det ikke udlejes g tilskud til rengøring kan hjælpe husene. Der ønskes gså fr type 2 husene at der ydes støtte til at huset kan udlånes til lkalsamfundet uden det påvirker indtægterne fra udlejningen. At huset kan bruges sm samlingssted g fremme bsætningen ved at sikre fællesskaber.

5 Et driftstilskud på minimum kr./ år vil sikre driften. Der udtrykkes gså et behv fr en støttepulje af en størrelse, så der kan udbedres større g mindre vedligehldstiltag af husene eller til særlige tiltag sm fx jubilæum i husene. Husene ønsker hjælp til fundraising Der er behv fr arbejdsr g garanteret tilskud fr min 4 år af gangen. Det er svært fr de mindre huse at være kulturbærende ift. at lave flkelige lkale aktiviteter g ikke samtidig at have mulighed fr indtjening fra udlejning. Debat Fr ngle frsamlingshuse, kan det være svært at øge de lkale aktiviteter, idet vi gså har en idrætshal i lkalmrådet. Lkalt tilstræber vi s på at frdele aktiviteterne blandt s. Det betyder, at frsamlingshuset stå med en str udlejningsdel g færre lkale aktiviteter I plægget er frsamlingshusene delt p i de tre egne. En mulighed er at pdele husene efter type, størrelse g beliggenhed Klakseparering er en str pgave at løfte fr de mindre huse, vi har ikke midlerne til at løfte pgaven hvad kan vi gøre? Det kan være svære fr bestyrelser at løfte g verskue ngle af de mere kmplekse spørgsmål mkring øknmi, fndssøgning, bygningsvedligehldelse etc. Derfr har vi brug fr rådgivning g hjælp bl.a. fra kmmunen. Det kan være bygningsrådgivere g juridiske kmpetencer. (En mulighed kunne være at frsamlingshuse på deres erfamøder knkretisere g beskriver hvilke knkrete pgaver de ønsker rådgivning til, g kmmunen herefter stiller et kmmunalt rejsehld til rådighed) Rejsehld er en gd idé. Er det muligt fr frsamlingshusene at pulje renvering pgaver, fr at pnå større rabatter? Bestemt en mulighed, men fte vil vi gerne benytte lkale håndværkere, idet de er lkale spnsrere. Vif plever at flere freninger ikke har råd til at benytte frsamlingshusene, idet de ikke sm tidligere har penge i ryggen, til at dække ngle af lejeafgifterne. Det kan undre, at vi fte ser frskellige flkeplysende freninger efterspørge klub- g samlingsfaciliteter. Hvrfr er vi ikke mere pmærksmme på at benytte frsamlingshusene til disse frmål? Mellemfinansiering når frsamlingshuse får eksempelvis LAG-tilskud, bliver midlerne først udbetalt, når prjektet er realiseret. Det presser husene øknmi. Faabrg-Midtfyn Kmmune har mulighed fr at mellemfinansierer. Husene kan rette henvendelse til fritidsknsulent g landdistriktskrdinatr.

6 Flere huse har fået afslag på at få indsamlet genbrugsaffald. Dette spørgsmål tager kmmunen med tilbage, g der gives svar til frsamlingshusene. Græsslåning - af B g Aktiv (sundhed g msrg). Ved ikke hvr meget vi betaler. Facebk gruppe hvr man kan viden dele. Frsamlingshusene imellem. Frmand fr Kultur g lkalsamfundsudvalget Anne Møllegaard Mrtensen samlede p de indkmne frslag g ønsker g redegjrde fr den videre prces, hvr udvalget i april, skal drøfte de frskellige scenarier, der er udarbejdet på baggrund af dette møde. I maj vil man evt. udfrme et mere knkret budget ønske, sm tages med til budgetfrhandlinger, sm finder sted i slutningen af aug

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet

Udviklingen af det nære samfund fx udbygning, byggegrunde, der har betydning for bosætning og erhverv, skole og forretningslivet OPSAMLING PÅ EKSTERN MINIRESEARCH SAMMENDRAG INDHOLD Alle de adspurgte brgere tager udgangspunkt i eget mråde g understreger aktuelle lkale emner er vigtige, hvis de skal invlvere sig i nærdemkratiet.

Læs mere

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts

Faxe Frivilligråd. Visionsaften Kultunariet, mødelokale i st.etg. 20. Marts 2017 kl marts Faxe Frivilligråd Visinsaften Kultunariet, mødelkale i st.etg. 20. Marts 2017 kl. 16.30-21.30 marts 2017 1 Dagens prgram 20.3.2017 Kl. 16.30-16.45 Kl. 16.45-17.00 Kl. 17.00-18.30 Kl. 18.30-19.00 Kl. 19.00-19.15

Læs mere

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter

Frivilligcenter Herning et lokalt videns- og kompetencecenter Frivilligcenter Herning et lkalt videns- g kmpetencecenter Strategi 2018 2020 Gdkendt på bestyrelsesmøde den 22. marts 2018 Ajurført den 21. juni 2018 FRIVILLIGCENTER HERNING side 1 STRATEGI 2018-2020

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Under udarbejdelse oplæg rev. 11. juni 2012 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK. Under udarbejdelse oplæg rev. 11. juni 2012 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR FOLKEOPLYSNINGSPOLITIK Under udarbejdelse plæg rev. 11. juni 2012 TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR Flkeplysningsplitik i Struer Kmmune Struer Kmmunes Flkeplysningsplitik tager udgangspunkt i Fritids-

Læs mere

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014

Referat fra møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 23. oktober 2014 Referat fra møde i Sundhedsplitisk Dialgfrum d. 23. ktber 2014 Del 1: Status vedr. Plitisk Sundhedsaftale Det er stadig de samme 4 verrdnede pejlemærker i Den Plitiske Sundhedsaftale. Fkus på at få indsat

Læs mere

Et nyt paradigme den samarbejdende regionskommune

Et nyt paradigme den samarbejdende regionskommune 14. nvember 2013 Ntat Et nyt paradigme den samarbejdende reginskmmune Den ffentlige sektr er til debat. Gennem de seneste år er fkus i stigende grad blevet rettet md, hvrdan vi indretter det danske velfærdssamfund

Læs mere

FRITIDSPOLITIK 2012-2016

FRITIDSPOLITIK 2012-2016 FRITIDSPOLITIK 2012-2016 Mrsø kmmunes plitik fr fritidsmrådet består af en plitisk strategi g en række indsatser. I den plitiske strategi vil der stå ngle mål g hensigtserklæringer. Disse skal så udmøntes

Læs mere

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012

Handicappolitik for Gentofte Kommune 2008-2012 Handicapplitik fr Gentfte Kmmune 2008-2012 Høring Handicapplitikken er i høring frem til fredag den 18. januar 2008. Alle er velkmne til at skrive et høringssvar. Skriv dit høringssvar på e-mail adressen:

Læs mere

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som

I dette dokument kan du finde information og inspiration til, hvordan I kan komme i gang i dit lokalområde. Dette er en guide til de ting, som Start ny gruppe PLan Ldsskvvad. Ft: Henrik Weigelt. Du kan skabe gde friluftsplevelser fr børn g unge. Vær med til at starte en ny Blå spejdergruppe i dit lkalmråde. Hvis du synes, at det er fantastisk

Læs mere

Forbindelser og fællesskaber Landdistriktspolitik

Forbindelser og fællesskaber Landdistriktspolitik Frbindelser g fællesskaber Landdistriktsplitik Frrd Frbindelser g fællesskaber, sådan lyder verskriften på vres landdistriktsplitik i Haderslev Kmmune. Fr Landdistriktsudvalget er det vigtigt, at landdistrikterne

Læs mere

Baggrund for interessetilkendegivelse for Ildfestregatta i Silkeborg

Baggrund for interessetilkendegivelse for Ildfestregatta i Silkeborg 26. nvember 2018 Baggrund fr interessetilkendegivelse fr Ildfestregatta i Silkebrg VIL I VÆRE NY REGATTAARRANGØR? Ildfestregatta med sejlads på søerne, fyrværkeri g flere dage med musik g fest på byens

Læs mere

Vigtigt at Assens Kommune bibeholder tilskud til de eksisterende borgerforeninger, også efter 2016.

Vigtigt at Assens Kommune bibeholder tilskud til de eksisterende borgerforeninger, også efter 2016. Ntat Til: IMU/Byrådet Kpi til: Rikke Berg/Direktinen Fra: Steen Søgaard 20. ktber 2015 Sags id: 14/21082 Bilag 1. Opsamling på brgermøder I frbindelse med Innvatins- g Medbrgerskabsudvalgets vedtagelse

Læs mere

- Reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser - Styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet

- Reducere antallet af uhensigtsmæssige (gen)indlæggelser - Styrke sammenhængen i og koordinationen af patientforløbet Puljepslag Styrket samarbejde vedrørende subakutte/akutte tilbud indkalder hermed ansøgninger fra reginer sammen med en eller flere kmmuner m tilskud fra puljen Styrkelse af samarbejde mellem reginer,

Læs mere

VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprogram og fokusområder. Baggrund. 2. Borgerlaugets rolle som samlende kraft i Veksø

VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprogram og fokusområder. Baggrund. 2. Borgerlaugets rolle som samlende kraft i Veksø VEKSØ BORGERLAUG Arbejdsprgram g fkusmråder 2019-2021 Baggrund Frmålet med Arbejdsprgram g fkusmråder fr 2019-2021 er at fungere sm ledetråd fr Brgerlaugets arbejde i periden. Dkumentet er struktureret

Læs mere

Vejledning til kulturaftaler

Vejledning til kulturaftaler Hvad er en kulturaftale Vejledning til kulturaftaler En kulturaftale er en frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet g en række kmmuner. Tilsammen udgør kmmunerne i aftalen det, der kaldes

Læs mere

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG

Fællesskab i Kerteminde Kommune LEDELSESGRUNDLAG Fællesskab i Kerteminde Kmmune LEDELSESGRUNDLAG 2015 Kerteminde Kmmune VIL fællesskaberne! Baggrunden Kerteminde Kmmune har pr. 1. april fået en ny rganisatin sm bl.a. skal bidrage til at: Øge plevelsen

Læs mere

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet

Temamøde om ny Sundhedspolitik den 6. oktober Byrådet Temamøde m ny Sundhedsplitik den 6. ktber 2016 Byrådet Scial- g Arbejdsmarkedsudvalget besluttede på udvalgsmødet den 20. september 2016 at igangsætte arbejdet med udviklingen af en ny sundhedsplitik.

Læs mere

ANALYSE AF UDGIFTER TIL KATETER- OG STOMIHJÆLPEMIDLER

ANALYSE AF UDGIFTER TIL KATETER- OG STOMIHJÆLPEMIDLER N O T A T Til Jhn Christensen Kpi Klik her fr at angive tekst. Fra Klik her fr at angive tekst. Emne Kateter- g stmihjælpemidler - Analyse ANALYSE AF UDGIFTER TIL KATETER- OG STOMIHJÆLPEMIDLER Afdeling

Læs mere

Beretning DGI Midtjylland 2018

Beretning DGI Midtjylland 2018 Beretning DGI Midtjylland 2018 Denne beretning dækker periden siden sidste årsmøde i april 2017. Den mhandler året der er gået g kigger lidt i krystalkuglen på det der synes på vej. DGI Midtjyllands årsmøde

Læs mere

Handlingsplan for frivilligt socialt arbejde og aktivt medborgerskab

Handlingsplan for frivilligt socialt arbejde og aktivt medborgerskab Staben Middelfart Kmmune Østergade 11 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefn +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5010 Fax +45 8888 5501 Dat: 20. februar 2013 Sagsnr.: 2012-010287-12 Sabine.Christensen@middelfart.dk

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG KÆRBO

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG KÆRBO BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG KÆRBO Sundheds- g Omsrgsfrvaltningen Brugerundersøgelse : Plejeblig 1 Brugerundersøgelse Plejeblig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinin P/S g Afdeling fr Data g Analyse,

Læs mere

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden

Bilag 2. Konkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metoden Til Til Kpi til Styringsudvalget Inspiratin g drøftelse 17. nvember 2015 Side 1 af 11 Bilag 2. Knkretisering af temadrøftelser med udgangspunkt i det blanke papir metden Baggrund: Det blanke papirs princip

Læs mere

DATS og Skolereformen Ved børne- og unge teaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim

DATS og Skolereformen Ved børne- og unge teaterkonsulent Gitte Gry Bech Ballesheim DATS g Sklerefrmen Ved børne- g unge teaterknsulent Gitte Gry Bech Ballesheim Samarbejdsprjekt mellem fem skler g Dansekapellet i København NV 2013. Kulturminister Marianne Jelved afsætter 40 mi. krner

Læs mere

Ny inklusionsfremmende ressourcemodel på specialundervisnings området i Hedensted Kommune

Ny inklusionsfremmende ressourcemodel på specialundervisnings området i Hedensted Kommune Læring i sklen Ny inklusinsfremmende ressurcemdel på specialundervisnings mrådet i Hedensted Kmmune Tfteskvvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 25.11.2015 Baggrund Fra skleåret 2011/12 indførte Hedensted

Læs mere

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg

Referat af styringsdialogmøde 2011 med Boligforeningens AAB om afdelingerne på Frederiksberg Mødet blev afhldt Rådhus. Fra Bligfreningen AAB: Direktør Christian Høgsbr, gruppeleder Henrik Schultz g kundechef Pia Skv. Fra Frederiksberg Kmmune: Leder af Byggeri g Arkitektur Luise Rsendahl Henriksen,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra sidste møde d (Bilag 1) - Godkendt. 3. Godkendelse af referat fra generalforsamlingen (Bilag 2) - Godkendt

2. Godkendelse af referat fra sidste møde d (Bilag 1) - Godkendt. 3. Godkendelse af referat fra generalforsamlingen (Bilag 2) - Godkendt Indkaldelse til bestyrelsesmøde i Kundby Lkalfrum Onsdag d. 18.4.18, kl. 19 Hs Lind Dagsrden: 1. Gdkendelse af dagsrden - Gdkendt 2. Gdkendelse af referat fra sidste møde d. 12.2.18 (Bilag 1) - Gdkendt

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 11 Kvalitetsstandard fr støtte i eget hjem ( 85) Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Frmålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet rd fr serviceniveau. Den beskriver indhldet g mfanget

Læs mere

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse

Opsamling, Workshop, Bedst Praksis Ledelse Opsamling, Wrkshp, Bedst Praksis Ledelse I frbindelse med prjektet Bedst Praksis Ledelse blev der d. 24. ktber afhldt en wrkshp, hvr de 1. linieledere g øvrige ledere i AaK, sm er blevet interviewet i

Læs mere

Tema og udviklingsudvalget

Tema og udviklingsudvalget Referat Tema g udviklingsudvalget kl. 08:30 Jammerbugt Kmmune Tema g udviklingsudvalget Punkter på åbent møde: 81. Ekskursin - genptaget august 1 82. Kndemnering - 3-6 ejendmme i kmmunen - genptaget august

Læs mere

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD. politik & borger

INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD. politik & borger INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE SAMARBEJDSAFTALE 2019 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM STEVNS KOMMUNE OG STEVNS ERHVERVSRÅD plitik & brger INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalens parter g funktinsperide 2. Samarbejdsaftalens

Læs mere

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17

Bestyrelsesmøde for SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Bestyrelsesmøde fr SOSU Nykøbing Falster Referat 26. maj 2011 kl. 15-17 Afbud fra: Skjld de la Mtte, Grete Breinhild, Pia Stryger, Berit Henriksen g Martin (elev) 1. Gdkendelse af dagsrden g evt. tilføjelser

Læs mere

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose

Vejledning til tilskudsordning for Grøn industrisymbiose Vejledning til tilskudsrdning fr Grøn industrisymbise Dette er en vejledning til virksmheder, sm ønsker at søge m tilskud til teknisk, finansiel eller juridisk rådgivning i frbindelse med etablering af

Læs mere

Generalforsamling den 23. april 2014

Generalforsamling den 23. april 2014 Generalfrsamling den 23. april 2014 Referat 1. Indledning med andagt v/ Martin Lykkegaard 2. Valg af dirigent - Kristian Søndergaard blev valgt 3. Bestyrelsens beretning g visiner - Året der gik i Elim.

Læs mere

Handlingsprogram 2014-17. Boligkontoret Danmark

Handlingsprogram 2014-17. Boligkontoret Danmark Handlingsprgram 2014-17 Lej dig til muligheder - vejen til det gde bligliv 2020 Bligkntret Danmark I frbindelse med Bligkntrets strategi Lej dig til muligheder vejen til det gde bligliv 2020, er der udarbejdet

Læs mere

Sundhedspolitik 2014-2017

Sundhedspolitik 2014-2017 Sundhedsplitik 2014-2017 INDHOLD Frrd... 3 Indledning... 5 Sundhed mere end livsstil... 6 Plitiske mål... 9 1. Øget lighed i sundhed... 10 2. Sundere rammer fr børn g unge... 11 3. Ensmhed skal frebygges...

Læs mere

1. Indledning. 2. Visionen

1. Indledning. 2. Visionen 1 1. Indledning Københavns Kmmune g staten har samlet beskæftigelsesindsatsen i ét jbcenter fr brgere g virksmheder. Jbcenter København fungerer dermed sm én indgang fr alle. I frbindelse med, at Københavns

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. Specialpædagogiske pladser ved Symfonien. Børnehuset Regnbuen

Ydelsesbeskrivelse. Specialpædagogiske pladser ved Symfonien. Børnehuset Regnbuen Ydelsesbeskrivelse Specialpædaggiske pladser ved Symfnien Børnehuset Regnbuen Frmål: Ydelsesbeskrivelsen bruges til at synliggøre fr frældre, fagsekretariatet g andre samarbejdspartnere, hvad det er fr

Læs mere

[KRITERIER FOR TILPASNING I OMRÅDE SYD]

[KRITERIER FOR TILPASNING I OMRÅDE SYD] 2. Feb. 2014 Fra Områdebestyrelsen fr Område Syd, Daginstitutiner Til Skle- & Børneudvalget Att.: Frmand, Claus Larsen, clausl@rskilde.dk Dagtilbud, Velfærd Att.: Vicedirektør, Jakb Skriver, Jakbs@rskilde.dk,

Læs mere

FOA Aalborg den 18. juni Tjekliste. Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked

FOA Aalborg den 18. juni Tjekliste. Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked 1 FOA Aalbrg den 18. juni 2014 Tjekliste Høringssvar til påtænkt uansøgt afsked 1 Indledning I det følgende gives der en tjekliste til, hvad man bør være pmærksm på, når der udarbejdes høringssvar til

Læs mere

3. Status for dialog med FES og Kommune om skydebanecentret.

3. Status for dialog med FES og Kommune om skydebanecentret. 1 Emne: Drøftelse af Tirstrup skydebaneprjekt/idé Mødedat: 17.12.2018 kl. 18-21 Prgram 1. Tilbageblik fra tidligere møder 2. Gennemgang af SWOT g interessentanalyse 3. Status fr dialg med FES g Kmmune

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Indhld Flkeplysningsplitik - plitik fr flkeplysende virksmhed Intrduktin side 3 Visin side 4 Målsætninger side 4 Knkretisering af målsætninger side 4 Guldbrgsund Kmmune g den Flkeplysende virksmhed side

Læs mere

Inspiration til etablering af læringsmiljøer for medarbejdere

Inspiration til etablering af læringsmiljøer for medarbejdere Inspiratin til etablering af læringsmiljøer fr medarbejdere Varde Kmmune 2013 Dk. nr. 181170-13 Dette dkument har til frmål at give inspiratin g sætte pejlemærker fr det lkale arbejde i Varde Kmmunes skler,

Læs mere

Sundhedshus Svendborg - Økonomi og finansieringsmuligheder

Sundhedshus Svendborg - Økonomi og finansieringsmuligheder Sundhedshus Svendbrg - Øknmi g finansieringsmuligheder Udarbejdet af Øknmi g Udbud, Sundhed g CETS Indledning Følgende ntat er udarbejdet af Øknmi g Udbud i samarbejde med Scial g Sundhed g indehlder plæg

Læs mere

Norddjurs Kommune. Implementering. Politik for inklusion og tidlig indsats samt politik for 7.-10. årgang

Norddjurs Kommune. Implementering. Politik for inklusion og tidlig indsats samt politik for 7.-10. årgang Nrddjurs Kmmune Implementering Plitik fr inklusin g tidlig indsats samt plitik fr 7.-10. årgang Skle- g dagtilbudsafdelingen August 2012 Side 2 Indhld FUNDAMENTET Faglig g rganisatrisk visin 2014 Pririterede

Læs mere

Kandidatlisten Vedrørende skolebestyrelsesvalget 2010

Kandidatlisten Vedrørende skolebestyrelsesvalget 2010 Lerbjergsklen 25.03.10 Marts 2010 Kandidatlisten Vedrørende sklebestyrelsesvalget 2010 Hvem er du? Navn: Mette Dræby Alder: 37 år Børn på hvilke klassetrin Jeg har børn i 1. A, 3.A g 5. X Evt. erfaring

Læs mere

LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO Ny hverdag i Danmark

LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO Ny hverdag i Danmark LOKALSAMFUNDET BYGGER BRO Ny hverdag i Danmark Lkal inddragelse af flygtninge g deres deltagelse i Lkalsamfundet Bygger Br I Lkalsamfundet Bygger Br er ét af de tre centrale elementer inddragelse af flygtninge

Læs mere

Budgetnoter 2016-19. Thomas Boe:

Budgetnoter 2016-19. Thomas Boe: 1 Budgetnter 2016-19 Thmas Be: Hejlsminde Helhedsplan By- g Udviklingsdirektøren understøtter, inden fr det eksisterende budget, arbejdet med fndsansøgning mv. i frhld til realisering af helhedsplanen.

Læs mere

UDVALGSSTRATEGI KFB-UDVALGET

UDVALGSSTRATEGI KFB-UDVALGET UDVALGSSTRATEGI 2019-22 KFB-UDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsfrmand Martin Lhse Udvalget arbejder fr at Kultur- g Fritidsliv, Turisme g Bsætning bliver styrket, g at vi gennem fællesskaber g dannelse kan

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: Oktber 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Roslyng Jensen

Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Roslyng Jensen Center fr Kultur g Fritid Ådalsparkvej 2, 2970 Hørshlm Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Rslyng Jensen Dat: 07.02.2018 Center fr Kultur g Fritid hrshlm.dk Åbningstider Mandag - fredag 9-13 Trsdag

Læs mere

Referat fra Byggeforeningen af 1933`s generalforsamling

Referat fra Byggeforeningen af 1933`s generalforsamling Referat fra Byggefreningen af 1933`s generalfrsamling Afhldt tirsdag den 15. maj 2018 på Vandrehjemmet Ahlgade 1B, 4300 Hlbæk. Deltagere/tilmeldte: 79 Organisatinsbestyrelsen: Knud Nielsen, Helle Hjrt,

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem

Samarbejdsaftale mellem LOGO1TH_LS_POSrød Samarbejdsaftale mellem Klding Kmmune, IBC, Hansenberg, Business Klding g LO Indledning Denne samarbejdsaftale er blevet til i et knstruktivt samspil mellem Business Klding, LO, Internatinal

Læs mere

FORENINGNSUNDERSØGELSEN 2018

FORENINGNSUNDERSØGELSEN 2018 FORENINGNSUNDERSØGELSEN 2018 - En undersøgelse af freningslivet i Herning Kmmune Indhld Ideen bag undersøgelsen... 2 Facts... 2 Hvad vil Aktiv Herning... 2 Frfrståelse... 3 Præsentatin af undersøgelsens

Læs mere

Seminar 17. november Opsamling Deltagere: Thomas W., Thomas E., Mikael, Frans, Jørgen, Pernille, Helle, Anja, Lars og Lone.

Seminar 17. november Opsamling Deltagere: Thomas W., Thomas E., Mikael, Frans, Jørgen, Pernille, Helle, Anja, Lars og Lone. Seminar 17. nvember Opsamling Deltagere: Thmas W., Thmas E., Mikael, Frans, Jørgen, Pernille, Helle, Anja, Lars g Lne. Referat: Julie Oplæg Ved Jhan Galster fra: We d demcracy rejsende ud i demkrati. Hvrdan

Læs mere

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Personalepolitik. Værdigrundlag for. Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Persnaleplitik Værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning Telefn 5578 7800 Frrd Det persnaleplitiske værdigrundlag fr Midt- g Sydsjællands Brand & Redning (MSBR) er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Status på dagtilbudspolitik i Roskilde Kommune 2017.

Status på dagtilbudspolitik i Roskilde Kommune 2017. Status på dagtilbudsplitik i Rskilde Kmmune 2017. Rskilde Kmmunes byråd har vedtaget dagtilbudsplitikken den 28. ktber 2015, der er gældende til udgangen af 2017. Dagtilbudsplitikkens visin g målsætninger

Læs mere

Retningslinjer for puljen til lokale projekter (AKA-puljen)

Retningslinjer for puljen til lokale projekter (AKA-puljen) Aalbrg Kmmunes Aktinsgruppe fr Landdistrikterne Retningslinjer fr puljen til lkale prjekter (AKA-puljen) Frmål Frmålet med AKA-puljen er at tilskynde landdistriktsaktører til at igangsætte initiativer

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2009. Handicaprådet i Gentofte Kommune

ÅRSRAPPORT 2009. Handicaprådet i Gentofte Kommune Handicaprådet ilnavn: handicaprådets årsrapprt 2008, 27. januar udgave Årsrapprt 2008 Handicaprådet i Gentfte ÅRSRAPPORT 2009 Handicaprådet i Gentfte Kmmune Indhldsfrtegnelse Indledning... 3 Frmål g pgaver...

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til realisering af KreativitetsHuset i strandkanten, Lildstrand - en minidestination på Kystsporet

Ansøgning om økonomisk støtte til realisering af KreativitetsHuset i strandkanten, Lildstrand - en minidestination på Kystsporet Til Thisted Kmmune Ansøgning m øknmisk støtte til realisering af KreativitetsHuset i strandkanten, Lildstrand - en minidestinatin på Kystspret Lildstrand er den 6. Kystby i Thy g ligger sm eneste by på

Læs mere

BAS KETLIGAEN. Status opdatering fra BL og opstart ny sæson

BAS KETLIGAEN. Status opdatering fra BL og opstart ny sæson BAS KETLIGAEN Dags rde n & Referat BL Lennart Jensen HIC, Andreas Larsen, Næstved, Luise Bach hørshlm, David Breuer SISU, Rasmus Winkel BL, Michael Nedergaard Randers, Per Mikkelsen DBBF, Michael Blch

Læs mere

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud.

En mobbefri kultur giver mulighed for, at den enkelte medarbejder/leder tør folde sine ideer og ressourcer ud. Udkast til CenterMED 24. marts 2011 Mppeplitik Mppefri-kultur ja-tak! En mbbefri kultur giver mulighed fr, at den enkelte medarbejder/leder tør flde sine ideer g ressurcer ud. En mbbefri kultur fremmer

Læs mere

15. maj 2015 FM2015/131 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende

15. maj 2015 FM2015/131 BETÆNKNING. Afgivet af Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke. vedrørende 15. maj 2015 BETÆNKNING Afgivet af Udvalget fr Kultur, Uddannelse, Frskning g Kirke vedrørende Frslag til Inatsisartutbeslutning m at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse m integratin.

Læs mere

Idékatalog. Bosætningsstrategi Flere sammen om det gode liv i Nyborg Kommune. Nyborg - Danmarks Riges Hjerte

Idékatalog. Bosætningsstrategi Flere sammen om det gode liv i Nyborg Kommune. Nyborg - Danmarks Riges Hjerte 2016-2020 Nybrg - Danmarks Riges Hjerte Idékatalg Bsætningsstrategi Flere sammen m det gde liv i Nybrg Kmmune Indhld Indledning 3 Frslag målrettet tiltrækning g mdtagelse af tilflyttere 3 Direkte markedsføring

Læs mere

Oplæg til sammenlægning af matrikel Vinderød og matrikel Enghave (nedlæggelse af matrikel Vinderød).

Oplæg til sammenlægning af matrikel Vinderød og matrikel Enghave (nedlæggelse af matrikel Vinderød). Oplæg til sammenlægning af matrikel Vinderød g matrikel Enghave (nedlæggelse af matrikel Vinderød). Vi har i Frederiksværk Skle fkus på at skabe den bedste skle fr alle elever, indenfr de rammer vi har.

Læs mere

Analyse af fremtidige fælleskommunale driftsfællesskaber

Analyse af fremtidige fælleskommunale driftsfællesskaber Analyse af fremtidige fælleskmmunale driftsfællesskaber 1.2 Kmmissrium Indhldsfrtegnelse Indledning... 2 Frmål g metde... 2 Prces g tidsplan... 4 Organisering... 5 Øknmi... 6 1 Indledning På møde i det

Læs mere

Idrættens Samråd Juni 2018

Idrættens Samråd Juni 2018 Idrættens Samråd Juni 2018 Referat fra møde g besigtigelses tur i Idrættens Samråd den 12. juni 2018 Deltagere IS: Deltager sm FOU rep.: Fraværende: Deltagere HTK: Maiken Amisse, Ilknur Kekec, Allan Olsen,

Læs mere

Politik for mødet med borgeren

Politik for mødet med borgeren Plitik fr mødet med brgeren Plitik fr mødet med brgeren Visin Rebild Kmmune vægter nærdemkrati g brgertrivsel højt. Brgerinddragelse g en service verfr brgerne, der er kendetegnet ved kvalitet g rettidighed

Læs mere

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne

Aftale om ny struktur for statsforvaltningerne 9. nvember 2012 Aftale m ny struktur fr statsfrvaltningerne Regeringen (Scialdemkraterne, Radikale Venstre g Scialistisk Flkeparti) g Enhedslisten g Liberal Alliance er enige m en ny struktur fr udførelsen

Læs mere

2) Socialforvaltningens bemærkninger i forhold til børns behov for terapi i voldsramte familier.

2) Socialforvaltningens bemærkninger i forhold til børns behov for terapi i voldsramte familier. Ntat Til Scialudvalgsmøde d. 29.10.2015 Til Orientering Kpi til Følgende ntat indehlder; 1) Status på Mødrehjælpens prjekt Ud af vldens skygge 2) Scialfrvaltningens bemærkninger i frhld til børns behv

Læs mere

Evaluering af de faglige koordinationsfora

Evaluering af de faglige koordinationsfora 21. december 2006 CSB j.nr. 20-067/2006 Evaluering af de faglige krdinatinsfra 2006 1. Resumé I 2004 blev der nedsat seks faglige krdinatinsfra fr at styrke netværk, krdinatin g videns- g erfaringsudveksling

Læs mere

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spirer og grønsmutter. Varighed: 3 trin + et engagement

Verdensborger. Hjem. Målgruppe: Spirer og grønsmutter. Varighed: 3 trin + et engagement Verdensbrger Hjem Målgruppe: Spirer g grønsmutter Årstid: Hele året. Evt. i frbindelse med Spejderhjælpsugen Varighed: 3 trin + et engagement Hjem - niveau 1 g 2 - trin fr trin Danske pigespejdere skal

Læs mere

MBBL's totaløkonomiværktøj i praksis

MBBL's totaløkonomiværktøj i praksis Oktber 2014 Udgivelsesdat : 10. Oktber 2014 Vres reference : 18.1953.27 Udarbejdet : Pia Rasmussen Kntrlleret : Jacb Ilsøe Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 2 2 BOLIGKONTORET 2 3 BOLIGKONTORETS

Læs mere

Virksomhedsplan 2015

Virksomhedsplan 2015 Virksmhedsplan 2015 Virksmhedsplan 2015 Indhldsfrtegnelse Krt præsentatin af Benheden Nattergalevej, Mejsevej 1 g 12 3 Statusafsnit. Opsamling fra sidste virksmhedsplan 3 a. Hvad er der arbejdet med. 3

Læs mere

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune

Fællesskab for alle - Alle i fællesskab Børne- og Ungestrategi Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dat: 3. juni 2016 Sagsid: 00.17.00-A00-1-14 Fællesskab fr alle - Alle i fællesskab Børne- g Ungestrategi Ballerup Kmmune INDLEDNING Børne- g Ungestrategien er den verrdnede strategiske

Læs mere

SKOLEPOLITISKE MÅLSÆTNINGER FANØ KOMMUNE 2013

SKOLEPOLITISKE MÅLSÆTNINGER FANØ KOMMUNE 2013 SKOLEPOLITISKE MÅLSÆTNINGER FANØ KOMMUNE 2013 KVALITET I LIVET HELE LIVET. FORORD. I 2008 vedtg byrådet et sæt skleplitiske målsætninger. De blev til efter knapt et års grundige drøftelser i en arbejdsgruppe

Læs mere

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet

Forslag til øget videndeling mellem almentilbud og specialtilbud på skoleområdet Frslag til øget videndeling mellem almentilbud g specialtilbud på sklemrådet Specialtilbuddene sm kmpetencecentre Allerede i frbindelse med Fremtidens specialundervisning, sm blev plitisk vedtaget i 2008,

Læs mere

PR UDVALGET ARBEJDE OG ORGANISATION DYNAMISK DOKUMENT ROTARY DANMARKS PR UDVALG

PR UDVALGET ARBEJDE OG ORGANISATION DYNAMISK DOKUMENT ROTARY DANMARKS PR UDVALG PR UDVALGET ARBEJDE OG ORGANISATION DYNAMISK DOKUMENT ROTARY DANMARKS PR UDVALG Februar 2014 1 HVORDAN ARBEJDER PR UDVALGET OG HVAD ER DERES ROLLE Indledning PR udfrdringer i Danmark PR er en prces der

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- g Kulturudvalget Beslutningsprtkl Dat: 10. december 2009 Lkale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:45-16:45 Eskild Andersen, Frmand (A) Gitte Krgh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

REFERAT af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 24.02.15 KL 18 21 PÅ PERSONALEVÆRELSET.

REFERAT af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 24.02.15 KL 18 21 PÅ PERSONALEVÆRELSET. Gentfte Skle Gentfte Skle, 24.02.15. REFERAT af SKOLEBETYRELSESMØDET TIRSDAG D. 24.02.15 KL 18 21 PÅ PERSONALEVÆRELSET. Til stede: Hanne S, Amalie, Mette, Susanne, Michelle, Asger, Hanne O, Mgens L, Mgens

Læs mere

Idéoplæg. Auditorium, Kolding Sygehus. Sygehus Lillebælt, Kolding Sygehus

Idéoplæg. Auditorium, Kolding Sygehus. Sygehus Lillebælt, Kolding Sygehus Idéplæg Auditrium, Klding Sygehus Sygehus Lillebælt, Klding Sygehus April 2019 IDÉOPLÆG Etablering af auditrium, Klding Sygehus 1. STAMOPLYSNINGER Klding Sygehus Sygehusvej 24 6000 Klding 2. BAGGRUND Klding

Læs mere

KONGENS ENGHAVE LOKALUDVALG Valdemarsgade København V.

KONGENS ENGHAVE LOKALUDVALG Valdemarsgade København V. Rune Gamby Københavns Kmmune Scialfrvaltningen Mål- g rammekntret fr udsatte grupper, misbrug g blig Bernstrffsgade 17, 5. sal vær. 552 1592 København V KONGENS ENGHAVE LOKALUDVALG Valdemarsgade 4 1665

Læs mere

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE

DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE DAGSORDEN BESTYRELSESMØDE Tidsrum: Søndag den 29. januar kl. 10-16 Mødeleder: Sigrid Referent: Marie Tilstede: Sigrid, Mette, Fie, Jnas, Niels, Mads. Afbud: Anders, Frederik (Sekretariat: Nina, Karina

Læs mere

Checkliste ved revision

Checkliste ved revision Lederhåndbg side 8.4.1 Checkliste ved revisin Grundlag til brug ved revisin af freningens tilskudsregnskab: Kmmunens regler fr revisin. Fra 1.januar 2003 er det kmmunen, sm fastsætter reglerne fr revisin.

Læs mere

Visions og rammepapir

Visions og rammepapir Visins g rammepapir Indsatsen fr børn g unge i familier med rusmiddelprblemer i Københavns Kmmune Indhld 1. INDLEDNING/INDHOLD... 2 2. VISION OG MÅL FOR INDSATSEN... 3 3. PRINCIPPER FOR INDSATSEN I KØBENHAVNS

Læs mere

UDKAST: NORDISK VENSKABSSAMARBEJDE

UDKAST: NORDISK VENSKABSSAMARBEJDE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2019 SAMARBEJDSAFTALE UDKAST: NORDISK VENSKABSSAMARBEJDE Rammene af venskabssamarbejdet mellem kmmunerne: Laukaa (Finland), Mdum (Nrge), Östra Göinge (Sverige) g Stevns Danmark)

Læs mere

Forløbsbeskrivelse. Fag: Kompetenceområder for historie: Kompetenceområder for innovation og entreprenørskab:

Forløbsbeskrivelse. Fag: Kompetenceområder for historie: Kompetenceområder for innovation og entreprenørskab: Frløbsbeskrivelse Beskrivelsen er henvendt til dig sm lærer, der genre vil lave tilsvarende frløb, men ikke har mulighed fr at indgå i et samarbejde med et museum. Du kan tage frløbet g bruge det, sm det

Læs mere

Referat - Temagruppemøde i Netværk for Sundhed og Lokalsamfund

Referat - Temagruppemøde i Netværk for Sundhed og Lokalsamfund Sund By sekretariatet c/ KL-huset Weidekampsgade 10 2300 København S. pst@sundbynetvaerket.dk Referat - Temagruppemøde i Netværk fr Sundhed g Lkalsamfund Tidspunkt: 14. juni 2017 kl. 10.00-15.00 Sted:

Læs mere

Referat:

Referat: Faggruppen fr Sygehjælpere Faggruppelandsmøde Dat: 11.-12. maj 2016 Dagsrden: 1. Velkmst g præsentatin 2. Valg af mødeleder g referent 3. Gdkendelse af dagsrden 4. Fællesplæg fr alle faggrupper i plenum

Læs mere

Vores antimobbestrategi. Flere lærer mere Østbirk Skole bygger fremtiden

Vores antimobbestrategi. Flere lærer mere Østbirk Skole bygger fremtiden Vres antimbbestrategi Flere lærer mere Østbirk Skle bygger fremtiden På Østbirk skle arbejder vi med: Frmål at skabe stærke sciale g faglige læringser at understøtte alle elevers generelle trivsel at gøre

Læs mere

Ansøgning. Vedrørende. Hvad skal vi leve af i vores lokalområde i fremtiden?

Ansøgning. Vedrørende. Hvad skal vi leve af i vores lokalområde i fremtiden? Ansøgning Vedrørende Hvad skal vi leve af i vres lkalmråde i fremtiden? Et udviklingsprjekt mellem gymnasiale uddannelser g private g ffentlige virksmheder m bæredygtighed, cirkulær øknmi g innvatin 1.4.2014-31.12.2017

Læs mere

PEGIDA Patriotiske europæere mod islamiseringen af vestlige lande

PEGIDA Patriotiske europæere mod islamiseringen af vestlige lande ROLLEKORT: Demnstratinsteamet Vi frbereder demnstratinerne i 1. g 2. sessin. De andre teams deltager naturligvis i demnstratinerne. I tredje sessin skriver vi en t minutter lang tale m Pegidas visin fr

Læs mere

EN STYRKET ORGANISERING AF LANDDISTRIKTSINDSATSEN

EN STYRKET ORGANISERING AF LANDDISTRIKTSINDSATSEN INDHOLD En styrket rganisering af landdistriktsindsatsen...3 Frrd...3 Baggrund...4 Strategiske indsatsmråder...6 Effektiv rganisering af landdistriktsindsatsen...7 Organisatinsdiagram fr landdistriktsindsatsen...9

Læs mere

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016

Opfølgning og fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi for voksenområdet på Handicap og Psykiatri, 2013-2016 Opfølgning g fremadrettet tiltag ift. tidligere vedtagne strategi fr vksenmrådet på Handicap g Psykiatri, 2013-2016 den indledende tekst under hvert punkt er fra den tidligere besluttede strategi, pfølgning

Læs mere

Er genopretningsaftalen er et forvarsel om nye måder at tænke tilskud?

Er genopretningsaftalen er et forvarsel om nye måder at tænke tilskud? nr. 32 Er genpretningsaftalen er et frvarsel m nye måder at tænke tilskud? INDHOLD Genpretningsaftalen - finanslv 2011. Regeringens aftale med Danske Flkeparti indebærer en nedsættelse af tilskuddet til

Læs mere

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 17 i Naturturisme I/S

Dagsorden Bestyrelsesmøde nr. 17 i Naturturisme I/S Dagsrden Bestyrelsesmøde nr. 17 i Naturturisme I/S Dat: Onsdag den 11. januar 2012 Tidspunkt: Sted: kl. 10.30 12.30 (efterfølgende let frkst) Abildvej 5A, Svendbrg Bestyrelsesmedlemmer: Jørgen Ott Jørgensen

Læs mere

Guide til netværk LÆR AT TACKLE

Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk LÆR AT TACKLE Guide til netværk Kmiteen fr Sundhedsplysning 2. udgave, 1. plag 2015 Med støtte fra Indhld Guide til netværk... 2 Hvrdan kan netværket rganiseres?... 3 Hvrdan frdeles pgaverne?...

Læs mere

Opsamling på høringssvar i forbindelse med forslaget om at etablere ferieinstitutioner i skolefritidsordninger i Randers Kommune

Opsamling på høringssvar i forbindelse med forslaget om at etablere ferieinstitutioner i skolefritidsordninger i Randers Kommune Opsamling på høringssvar i frbindelse med frslaget m at etablere ferieinstitutiner i sklefritidsrdninger i Randers Kmmune 1. Indledning Børn g skleudvalget besluttede på deres møde d. 7. februar 2012,

Læs mere

Indstilling. Indstilling om organisationsændring af Borgmesterens Afdeling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Indstilling om organisationsændring af Borgmesterens Afdeling. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Brgmesterens Afdeling Den 31. juli 2007 Indstilling m rganisatinsændring af Brgmesterens Afdeling Århus Kmmune IT g Organisatinsafdelingen Brgmesterens Afdeling

Læs mere

Vedtægter for Sager der Samler

Vedtægter for Sager der Samler Vedtægter fr Sager der Samler 1 Navn Freningens navn er Sager der Samler g har hjemsted i Aarhus. 2 Frmål Freningen arbejder fr et samfund, hvr vi løser fælles udfrdringer i fællesskab. Freningens frmål

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation

Referat af møde i Opgaveudvalg om Innovation GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg m Innvatin Mødetidspunkt 31-01-2018 17:00 Mødeafhldelse Udvalgsværelse G Prtkllen blev læst g mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede: Kristine Kryger, Michael Fenger,

Læs mere