Aftale mellem Randers Byr d og Randers Musikskole & MGK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftale mellem Randers Byr d og Randers Musikskole & MGK"

Transkript

1 1 Aftale mellem Randers Byr d og Randers Musikskole & MGK

2 2 Aftalekontrakt 2011 og Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen er effektiv service med hłj kvalitet til borgerne, mere udvikling, r derum til de kommunale ledere og medarbejdere og bedre muligheder for byr det til at styre kommunen. Aftalen har desuden til form l at skabe sammenh ng mellem byr dets politik og de udfłrende enheders faktiske handlinger, koble den łkonomiske styring sammen med diskussionen af politiske m l og dermed mulighederne for strategisk planl gning, og skabe klarhed for ledere og medarbejdere over, hvilke m l de skal forfłlge, og inden for hvilken ramme dette skal foreg. Aftalens indg s indenfor rammerne af lovgivningen, byr dets visioner og politikker samt aftaleenhedens budget. Denne aftale g lder for to r - for 2011 og 2012, og aftalen indg s mellem Randers Musikskole & MGK og Randers Byr d. 2. Politiske visioner, m l og krav: Lovgrundlag: Musikskolens virksomhed reguleres overordnet af Lov om musik fra Musikloven er ndret ved flere lejligheder, senest i forbindelse med udmłntningen af kommunalreformen i 2007, hvor musikskoler głres lovpligtige: Enhver kommunalbestyrelse er forpligtet til at drive en musikskole, enten som en kommunal institution eller som selvejende institution med kommunalt tilskud Ifłlge Lov om musik defineres en musikskole, som en skole, der tilbyder undervisning i musik til błrn og unge. Musikskolen kan desuden tilbyde musikundervisning til voksne. Musikskolens form l er i henhold til loven: at udvikle og fremme elevernes evner og kundskaber gennem sine undervisningstilbud samt i łvrigt at medvirke til fremme af det lokale musikmiljł

3 3 Randers Musikskole udbyder desuden musikalsk grundkursus (MGK), som er et tre rigt overbygningskursus, som skal uddanne musikudłvere, der kan stimulere det lokale musikliv og forberede udłverne til optagelse p en videreg ende musikuddannelse. M lgruppe: M lgruppen for Randers Musikskole er borgere i Randers Kommune prim rt błrn og unge, men ogs voksne benytter sig af Musikskolens tilbud. Randers Musikskole samarbejder med, og tilbyder musikundervisning p folkeskoler med rimeligt elevgrundlag samt i daginstitutioner i Randers Kommune efter aftale med de p g ldende institutioner. P Musikalsk Grundkursus optages der unge mennesker fra hele Danmark, heraf ca. 2/3 del dog fra stjylland. Vision 2016 og 2017: Randers Musikskole er en del af Randers Kommune og er omfattet af den vision og det strategiarbejde, som er formuleret af Byr det, s vel overordnet som for kultur- og fritidsomr det. Konkret har Byr det i vision 2016 formuleret som m l /v rdi, at Musikskolen er en vigtig aktłr som ramme om błrnenes muligheder for at dygtiggłre sig, og at alle błrn skal deltage i fritidsaktiviteter i samv r med andre błrn. Af vision 2017 fremg r, at byr det vil skabe bredde og styrke aktiviteter inden for kunst og kultur. Politiske m ls tninger: Randers Kommunes kulturpolitik omfatter de kulturelle institutioner og det kulturelle miljł i Randers Kommune. Et af temaerne vedrłrer błrn og kultur. Kulturelle aktiviteter er en vigtig legeplads for udviklingen af det kreative barn. Derfor skal der i kommunalt regi skabes de bedst mulige rammer for błrns adgang til kunst og kultur, herunder ogs rammer der giver błrn mulighed for at undersłge og udtrykke sig gennem kunst og kultur. Konkret fremg r det af kulturpolitikken, at der skal udvikles en ny selvst ndig kulturskole for błrn i Randers med et bredt kulturtilbud til błrn. Det er musikskolens łnske, at Randers skal have en kulturskole, som udover musik, ogs tilbyder dans, drama og billedkunst samlet Øt sted, med tilhłrende mulighed for gensidig inspiration. Der er ingen tidsplan for etableringen, som i hłj grad er afh ngig af, at der findes kvalificerede undervisere, samt at Kunstr det vil yde samme stłtte til deltagerbetalingen, som det er tilf ldet ved musikskoleeleverne. Fra musikskolens overfłrsel fra tidligere regnskabsr, er der afsat kr. til forsłg med etablering af enkelte aktiviteter. Det er et m l, at disse forsłg etableres i n rv rende kontraktperiode, igen afh ngig af, om der er undervisere til r dighed. Dans, billedkunst og drama afsluttes typisk ikke med en kompetencegivende eksamen som den musikl rerne har. Derfor skal der findes engagerede personer, som allerede har vist professionalisme i andre sammenh nge. En etablering af Randers Kulturskole vil kr ve en udvidelse af musikskolens nuv rende fysiske rammer.

4 4 Randers Musikskole & MGK - hvem er vi? Musikskolens elevtal i s son 2010/2011 er aktivitetselever. Eleverne fordeler sig med 557 elever p sm błrnshold, musikalsk v rksted og indskoling, 413 elever til sammenspil og kor og 720 elever p instrumentalundervisning. Desuden tilbydes daginstitutionerne i kommunen undervisningsforlłb af varierende varighed ude i institutionen. Det er gl deligt at notere det store antal p holdene for de mindre musikskoleelever p hele 557, idet det er disse elever, som er fłdek den til de łvrige aktiviteter i musikskolen, n r de senere vil v lge instrumentalundervisning og sammenspil. Antallet af elever p Musikalsk Grundkursus er pr. 1/ elever. Eleverne er fordelt med 10 klassiske elever og 13 rytmiske. I relation til MGK er der indg et en samarbejdsaftale med Randers HF & VUC, s MGK eleverne kan kombinere deres musikstudier med et antal enkeltfag p HF fordelt p tre r. Musikskolens l rernormering er 18 rsv rk svarende til 450 lektioner om ugen i 40 uger. Disse timer deles af ca. 50 musikl rere p forskellige instrumenter og i varierende ans ttelsesforhold fra fuld tid til ganske f timer. Musikskolens personalenormering er desuden Øn musikskoleleder, en assistent 37/37 samt en souschef/stedfortr der 18/37. Randers Musikskole har et meget t t samarbejde med Randers Kammerorkester, da musikerne i Kammerorkesteret underviser i musikskolen og p MGK som en del af deres ans t- telse i orkesteret. Musikskolen og Randers Kammerorkester afholder flere f lles arrangementer i s sonens lłb ligesom orkesterst vnet for eleverne p landets Musikalske Grundkurser er en rligt tilbagevendende aktivitet, som vises meget stor interesse. I en weekend f r eleverne, som alle er p hłjt niveau, mulighed for at sidde sammen med en professionel musiker. Man arbejder med et antal v rker, som er tilsendt eleverne p forh nd. I weekendens lłb indstuderes v rkerne, og der afsluttes med en koncert słndag eftermiddag. I s sonens lłb afholdes et stort antal musikskolekoncerter. Musikskolen tilbyder undervisning p de fleste af kommunens i alt 25 folkeskoler. P udvalgte skoler har musikskolen en kontaktl rer, som uddeler brochure, videregiver sygemeldinger, reserverer lokaler mm. Der er kontaktl rere p de skoler, som leverer flest elever til musikskolen. Det kan give en d rligere kontakt til nogle skoler, hvilket vil blive bearbejdet i udviklingsm l 3. Musikskolens personale tilbydes lłbende efteruddannelse, og der gives i musikskoleans t- telsen plads til at musikskolens l rere ogs er udłvende. Det sikrer en udviklende og inspirerende undervisning, n r l reren ogs kan inddrage erfaring fra et aktivt liv som optr dende musiker.

5 5 4. Aftaleenhedens m l Det er musikskolens m l at opretholde og viderefłre det hłje faglige niveau, som kendetegner skolen i dag, og som er anerkendt hos de mange professionelle samarbejdspartnere. Randers Musikskole bruges som praktiksted for studerende fra konservatorierne i rhus og lborg. Det er musikskolens m l i denne og kommende aftaleperioder lłbende at udvikle og at forny skolens musiktilbud til eleverne ved at lytte til den enkelte elevs łnsker, foruds tninger og behov. Dermed skabes en rummelig musikskole, hvor der b de er plads til eleven, som łnsker musikken for sjov, og til eleven, som har hłjere musikalske ambitioner. Alle skal fłle, at de bliver modtaget engageret, indlevende og med oprigtig interesse i musikskolen. Til geng ld forventer musikskolen en forberedt og engageret elev. Derfor er det ogs et m l at inddrage for ldrene i elevens musikundervisning, s de er medansvarlige for, at eleven łver sig hjemme. Det er musikskolens styrke, at interessen for musikskolens tilbud er meget stort. Det betyder, at end ikke en finanskrise kunne afl ses p antallet af tilmeldinger til musikskolen. Ved s - sonstart 2010/11 var der ca. 50 elever p venteliste, og musikskolen bliver lłbende kontaktet af interesserede for ldre og elever. Ved n rv rende kontrakts udarbejdelse, er musikskolen medtaget i Randers Kommunes omfattende sparekatalog for rene 2011 og frem, med en foresl et reduktion af l rernormeringen p to rsv rk. Da musikskolens budget best r af 55 % kommunalt tilskud og 45 % deltagerbetaling og tilskud fra Statens Kunstr d, vil en s dan reduktion have dobbelt effekt med tabte indt gter. Derfor vil en 5 % besparelse p musikskolen budget p kr. brutto, betyde et indt gtstab p kr. svarende til n sten fire rsv rk. Derfor vil de fłlgende m l i denne aftalekontrakt v re meget afh ngige af musikskolens fremtidige łkonomiske situation, da nogle af m lene kan blive nedprioriteret af sparehensyn.

6 6 Udviklingsm l 1: Videreudvikling af musikskolens talentarbejde Randers Musikskole har de sidste fire r tilbudt s rligt interesserede elever deltagelse i musikskolens talentlinje/udvidet linje. Deltagelse i talentlinjen sker ved indstilling fra elevens instrumentall rer, og eleven skal s afl gge en lille prłve. Musikskolen har 20 pladser p linjen, som indeholder dobbelt hovedfag til normal takst. Som ekstra tilbud indeholder linjen sammenspil, teori-hłrel re, musikforst else ved v rkgennemgang, og lłrdagsv rksteder med emner som nodel sning og rytmeforst else. Disse aktiviteter er uden deltagerbetaling, idet Randers Musikskole i rene har f et linjen finansieret via ansłgt stłtte fra Statens Kunstr d. Da der sandsynligvis sker omfattende ndringer i MGK strukturen p musikskolerne i forhold til i dag (se m l 5), vil vi, s fremt Randers Musikskole bliver filial af et centralt MGK i rhus, justere indholdet i talentlinjen, s ledes at undervisningen m lrettes optagelsesprłven til konservatoriet. Derved kan Randers Musikskole ogs fremover, indg i fłdek den til de videreg ende musikuddannelser uanset, hvordan den kommende MGK struktur udvikler sig. Initiativer: Initiativerne afpasses efter den struktur, som udmeldes fra Statens Kunstr d sidst i december m ned Opfłlgning: Som ovenst ende Udviklingsm l 2: Styrkelse af samarbejdet med folkeskolen heldagsskole Samarbejdet med folkeskolen skal styrkes. Musikskolens aktiviteter er blevet st rkt p virket af beslutningen om at etablere heldagsskole p kommunens folkeskoler. Det medfłrer, at ogs de mindste elever, f r en skoledag, som typisk varer til kl. 14 i mods tning til tidligere, hvor de sm klasser havde fri til middag. Musikskolen kunne s afvikle Musikalsk V rksted for bh klasse og 1. klasse umiddelbart i forl ngelse af błrnenes skoletid. Resultatet er, at vi tidligst kan f adgang til skolernes lokaler fra kl. 14, og hvis der p en skole er hold for alle klasser til og med 3. klasse, kan 3. klasse fłrst tilbydes undervisning fra kl. 17 til 18, hvilket er praktisk umuligt i forhold til błrnenes hverdag. Tidligere var folkeskolerne gode til, ofte p eget initiativ, at t nke musikskolen ind i skemaet, s musiklokalet var

7 7 ledigt mindst Øn dag om ugen. Desv rre h nder det ogs, at vi ikke f r besked om uregelm ssigheder, som medfłrer at musikskolen ikke kan gennemfłre planlagt undervisning p den enkelte folkeskole til stor gene for musikl reren og musikskoleeleven p skolen. Derfor skal kommunikationen forbedres. Vi tilbyder gerne skole- og for rskoncerter p alle skoler. I den forbindelse er det vigtigt at samarbejdet folkeskolen/musikskolen er t t, for at opfylde musikskolen m l og łnske om at fastholde og m ske udvide de decentrale undervisningsaktiviteter i de gamle kommuner. Initiativer: Heldagsskolen er en kombination af leg og l ring. Skoledagen bliver dermed en blanding af traditionel skoleundervisning og SFO aktiviteter. Desuden har błrnene flextimer, hvor de er under opsyn af en enkelt medarbejder. Det er musikskolens łnske, at de musikalske v rkstedsaktiviteter medtages i den ordin re heldagsskoledag, s ledes at v rkstedstimerne i musikskoleregi, kan afvikles indenfor błrnenes normale skoletid og blive en lłbende aktivitet i den ordin re skoledag. Denne indsats vil understłtte kulturpolitikkens m ls tninger om, at błrnekultur skal blive en naturlig indgang til b de fagligt og p dagogisk arbejde i de kommunale tilbud, herunder i skolesammenh nge. Kulturpolitikken l gger specifikt op til, at kulturinstitutionerne indg r i arbejdet med den nye indskolingsmodel. Det skal tilstr bes, at musikskolens leder inviteres til at deltage i et skoleledermłde i juni m ned inden detailplanl gningen af n ste skole r afsluttes. Her kan muligheder og arbejdet med at planl gge de musikalske v rkstedsaktiviteter i skoleregi blandt andet drłftes. Endvidere skal der drłftes musikskolens videre łnske til samarbejdet i det kommende skole r. Det kan konkret dreje sig om, at folkeskolerne giver tilsagn om, at musiklokalet er ledigt tidligt Øn dag om ugen, s musikskolen kan tilbyde eleverne undervisning i skoletiden. Desuden skal skolelederen orientere om udflugts/turdage i SFO og forpligtes til at kontakte musikskolen s fremt der er uregelm ssigheder i łvrigt, som forhindrer at musikskolens l rere kan gennemfłre planlagt łvrig undervisning i folkeskolens lokaler. Opfłlgning: Efter igangs ttelse af initiativet skal det m les, om musikskolen, som en konsekvens af ovenst ende initiativer, f r et t ttere samarbejde med folkeskolen. Forventer ogs, at en stłrre erfaring i anvendelsen af mulighederne i kontaktl rerordningen, kan forbedre kommunikationen.

8 8 Udviklingsm l 3: Projekt Hadsundvejens Musiske Skole ver. 2,0 I forbindelse med budgetforliget for 2009 har Byr det besluttet, at Hadsundvejens Skole skal udvikles til en folkeskole med stor v gt p musik. I den forbindelse łnsker man at inddrage Randers Musikskole allerede i planl gningsfasen. Initiativer: Musikskolens leder tilbyder aktivt at indg i projekteringen af Hadsundvejens Skole fra traditionel folkeskole til en musisk skole, hvor musikundervisningen er opprioriteret, men hvor ogs undervisningen i de traditionelle skolefag tilfłres en musisk/kreativ vinkel. Det er muligt i de fleste fag. Musikskolen skal inddrages ved indretningen af lokaler, s der bliver taget hłjde for de specielle forhold, som musikudłvelse kr ver med plads, lys, luft og ikke mindst lydisolering. Desuden skal musikskolens ledelse og l rere bruges som sparringspartnere, n r der skal udarbejdes konkrete l seplaner, og endelig skal musikskolens aktiviteter t n- kes ind i en normal skoledag p lige fod med de traditionelle skolefag. Der skal s ledes foreg musikskoleaktiviteter i normal skoletid. Samtidig błr det overvejes, at tilbyde samtlige elever instrumentalundervisning, hovedsageligt i de klassiske orkesterinstrumenter. Derved kan skolen f sit eget ensemble, og der ville komme mere opm rksomhed p de sj ldne klassiske instrumenter. Planl gningen er sket i indev rende kontraktperiode, og nu er initiativet iv rksat med fłlgende aktiviteter fra skolestart august 2010: 1. klasse modtager to lektioners undervisning i skoletiden ved en l rer fra Randers Musikskole. Desuden har eleverne i 4. klasse fordelt instrumenterne violin, bratch og cello mellem sig, og modtager ugentligt instrumentalundervisning i grupperne, hvorefter alle samles til sammenspil. Ved rsskiftet 2010/2011 gives tilbuddet videre til 5. klasse. Undervisningen varetages af musikere fra Randers Kammerorkester i skoletiden, og er obligatorisk for alle elever i klassen. Fra skole ret 2011/2012 etableres messingsammenspil efter samme skabelon. Opfłlgning: Aktiviteterne har p.t. primo september 2010 kun v ret afholdt ganske f gange. Initiativet er nyt b de for musikskolen og for Hadsundvejens Skole, s opfłlgningen vil v re, at evaluere lłbende p de praktiske erfaringer, som forsłget giver. Desuden er det tanken at m le p om kompetencerne i andre fag styrkes for de błrn, som deltager i de nye musikalske aktiviteter. Skoleafdelingen błr inddrages i samarbejdet.

9 9 Udviklingsm l 4: Musikalsk Grundkursus (MGK) Fagudvalget for musik under Statens Kunstr d har p basis af to MGK rapporter i 2009 og en hłring i 2010 besluttet at nedl gge landets 17 musikalske Grundkurser. Placeringen af disse var bestemt af de gamle amters udbredelse, men i den nye situation, hvor amterne er erstattet af regioner, har musikudvalget besluttet, at de nuv rende 17 MGK skal erstattes af 7 MGK centre. Ansłgningskriterierne i uddrag ses her: Ansłgningskriterier for MGK-centre Med udpegningen til MGK-center vil fłlge en r kke forpligtelser, bl.a.: - Centret skal i samarbejde med regionens łvrige musikskoler sikre en decentral struktur, s MGK-tilbuddet kan opfange og udvikle hele den relevante talentmasse i det geografiske omr de, som kurset d kker. Der skal tilbydes undervisning decentralt p andre musikskoler i omr det, hvor talentmassen og de rette rammer er til stede. - Samarbejdet foruds tter oprettelsen af et repr sentantskab, hvor relevante samarbejdspartnere i regionen er repr senteret: musikskoler, konservatorium, ensembler/orkestre, gymnasier, folkeskoler og łvrige uddannelsesinstitutioner samt erhvervslivet. - Desuden foruds ttes oprettelsen af et koordineringsudvalg, som sikrer kontakten mellem MGK-ledelsen og ledelserne af musikskolerne i omr det. - Centrene skal arbejde p udvikling og fastholdelse af kreative, musikalske miljłer under hensyn til lokale og infrastrukturelle forhold og til behovet for optimal udnyttelse af talentmassen - Centrene skal tilrettel gge undervisningen for de nuv rende MGK-elever, s disse s - fremt de m tte łnske det kan f rdiggłre kurset p det nuv rende kursussted. Ansłgningen skal indeholde en beskrivelse af de fem elementer: Lokalt/regionalt musikliv, p dagogisk strategi, organisation, undervisningstilrettel ggelse og łkonomi. Ansłgningsfristen er 1. november 2010 Forslaget medfłrer i fłrste omgang, at Randers, ligesom de łvrige MGK p landsplan, mister deres selvst ndige MGK, som i mange tilf lde har v ret velfungerende i over 15 r, med meget flotte optagelsestal til videreg ende uddannelser. De nye centre skal fungere fra august 2011, men de nuv rende MGK f r mulighed for at afvikle allerede optagne elever over tre r, hvor tilskuddet reguleres i takt med at elevtallet falder.

10 10 Initiativer: Vi vil fra Randers Musikskole afsende ansłgning inden 1. november 2010 om at blive udvalgt som MGK center i Region Midtjylland st. Vi har den fornłdne ekspertise og erfaring, og vil i ansłgningen redegłre for, hvad Randers kan tilbyde af studiemiljł, boliger, faciliteter p musikskolen mm. Desuden vil vi detaljeret give vores bud p de łvrige punkter omkring de łnskede initiativer. Musikskolens leder og de to koordinatorer udarbejder ansłgningen i samarbejde med forvaltningen. Opfłlgning: Beslutningen om placeringen af de fremtidige MGK centre tr ffes midt i december Hvis Randers bliver valgt, forest r et stort organisatorisk og praktisk arbejde med at f den nye struktur klar til august Bliver Randers ikke valgt, vil vi under alle omst ndigheder komme i betragtning som decentralt undervisningssted, og vil arbejde p, at f s mange aktiviteter til Randers, s vi kan bevare det nuv rende miljł og muligheden for hłjniveauundervisning med henblik p optagelse p en videreg ende musikuddannelse. 5. Opfłlgning p m l I henhold til forventningerne til n rv rende aftalekontrakt er der et łnske om dokumentation i form af brugertilfredsheds- og medarbejdertilfredshedsundersłgelser. Det sidste er et krav i lovgivningen, idet den APV, som skal udarbejdes hvert tredje r, indeholder en vurdering af det psykiske arbejdsmiljł. Her kommer et skriftligt udsagn fra alle medarbejdere, som głr det muligt ret detaljeret at tage temperaturen p medarbejdernes tilfredshed og trivsel netop nu. Randers Musikskole har netop afsluttet APV for 2008, som s g lder frem til Ud af 32 besvarelser var de 27 meget positive, og de sidste 5 omhandlede mest den ensomhed, der er forbundet med at undervise p en decentral skole, hvor man ud p eftermiddagen er helt alene p skolen. Vi opfordrer l rerne til at l gge skema s ledes, at der er flere musikl rere p samme skole samme dag, og det g r rimeligt. Med hensyn til brugertilfredshedsundersłgelser har vi i 2010 foretaget en undersłgelse blandt elever, som ikke gentilmeldte sig, om rsagen hertil. Resultatet vil jeg freml gge p dialogmłdet Dialogmłder: Der er aftalt dialogmłde med Kulturelt Udvalg tirsdag d. 5. oktober 2010, hvor jeg vil medtage to musikl rere.

11 11 6. konomi: Oversigtstabel over indt gter og udgifter. Der fłlger to tabeller for henholdsvis Randers Musikskole og Musikalsk Grundkursus (MGK), idet sidstn vnte er statsligt finansieret og łkonomisk uafh ngig af Musikskolen. Randers Musikskole: kr/ 2010-priser Udgifter Indt gter Netto Lłnsum samt lłnrefusioner Driftsudgifter i łvrigt Statsrefusion Elevbetaling I alt Tabellen viser aftaleenhedens oprindelige budget for Der vil lłbende ske ndringer til budgettet, og budgettet udgłr derfor blot et billede af det oprindelige budget Lłn til lederen er ikke inkluderet i lłnsummen, da det er n rmeste overordnede, der disponerer over lederlłnnen og ikke selve aftaleenheden. rskilt, idet udgif- Alle driftsudgifter er overfłrselsberettigede. Udgifter til energi fremg r ikke s ten indg r som en fast del af musikskolens lejeudgift til V rket Musikalsk Grundkursus: kr/ 2011-priser Udgifter Indt gter Netto Lłnsum samt lłnrefusioner Driftsudgifter i łvrigt Stats- og regionsbetalinger I alt

12 12 7. Gensidige aftaleforhold: Byr det har fortsat det juridiske og bevillingsm ssige ansvar. Byr det kan derfor til enhver tid tilbagekalde eller ndre i aftalen i kraft af det almindelige over/underordnelsesforhold. Randers Musikskole d. 7. september Med venlig hilsen Jens-Erik Thomsen musikskoleleder Randers Musikskole & MGK

Aftale mellem Randers Byråd og. Randers Musikskole & MGK

Aftale mellem Randers Byråd og. Randers Musikskole & MGK 1 Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole & MGK 2009-2011 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Randers Musikskole & MGK hvem er vi? M lene i aftalen

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008

Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008 Aftale mellem Byrådet og Randers Musikskole & MGK 2008 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner, mål og krav 3. Randers Musikskole Hvem er vi? 4. Målene i aftalen 5. Økonomi 6. Gensidige aftaleforhold

Læs mere

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for

Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for Aftale med De Socialpsykiatriske Aktivitetstilbud for 2009-10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012

Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2011 og2012 Hellig ndshuset Fritidscentret www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. Fritidscentret hvem

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2013-2014

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2013-2014 1 Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2013-2014 2 Aftalekontrakt 2013 og 2014 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven Tagrenden. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven Tagrenden aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010

Familiehuset AFTALE NOVEMBER 2010 Familiehuset AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børnehaven Smørhullet

Børnehaven Smørhullet Børnehaven Smørhullet aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og

Aftale mellem Randers Byr d og. Fritidscentret 2009 og 1 Aftale mellem Randers Byr d og Fritidscentret 2009 og2010 www.fritidscentret.dk 2 Indhold: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav Fritidscentret hvem er vi? M lene i

Læs mere

Vuggestuen Solsikken. aftale oktober 2008

Vuggestuen Solsikken. aftale oktober 2008 Vuggestuen Solsikken aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

Błrnehuset Troldhłj. aftale

Błrnehuset Troldhłj. aftale Błrnehuset Troldhłj aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 3 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Vuggestuen Firkløveren

Vuggestuen Firkløveren Vuggestuen Firkløveren aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem Byr det og K rsmindebadet

Aftale mellem Byr det og K rsmindebadet Aftale mellem Byr det og K rsmindebadet 2009-2010 Indhold: 1. 2. Form l med aftalen Politiske visioner, m l og krav 3. K rsmindebadet hvem er vi? 4. 5. 6. 7. M lene i aftalen Opfłlgning p m lene konomi

Læs mere

Aftale for Perron

Aftale for Perron 1. Form l med aftalen Aftale for Perron 4 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UUR) AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for

Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for 2013-2014 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

aftale

aftale Essenb kken aftale 2009 2010 12.09 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset

Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset Aftale for 2009 og 2010 mellem Randers Byr d og Omr de Kollektivhuset 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Børnehuset Mariendal. aftale

Børnehuset Mariendal. aftale Børnehuset Mariendal aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Fussingø Naturbørnehave

Fussingø Naturbørnehave Fussingø Naturbørnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012

Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012 Aftale mellem Byr det og Randers Affaldsterminal 2011 og 2012 Indholdsfortegnelse: 1. Form l med aftalen... 3 2. Politiske visioner, m l og krav... 3 Lovgrundlag...3 M lgruppe...3 Vision 2017...4 Politiske

Læs mere

Firkløverskolen AFTALE JUNI 2010

Firkløverskolen AFTALE JUNI 2010 Firkløverskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Vuggestuen Viborgvej. aftale

Vuggestuen Viborgvej. aftale Vuggestuen Viborgvej aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Infanterivej 33 - familier

Infanterivej 33 - familier Infanterivej 33 - familier AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Hobrovejens Skole AFTALE JUNI 2010

Hobrovejens Skole AFTALE JUNI 2010 Hobrovejens Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008

Børnehaven Skovly. aftale 2009 2010 11.11.2008 Børnehaven Skovly aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Svalereden. aftale

Svalereden. aftale Svalereden aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Børnehaven Bredstrupsgade

Børnehaven Bredstrupsgade Børnehaven Bredstrupsgade aftale 2009 2010 23.10.2008 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale for mellem Randers Byråd og De socialpsykiatriske Tilbud

Aftale for mellem Randers Byråd og De socialpsykiatriske Tilbud Aftale for 2011 2012 mellem Randers Byråd og De socialpsykiatriske Tilbud 1 Aftale med de socialpsykiatriske tilbud for 2011/12 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar

Læs mere

Bilag pkt AFTALE JUNI 2010

Bilag pkt AFTALE JUNI 2010 Bilag pkt 3 050510 Grłnhłjskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Vuggestuen Minimax. aftale

Vuggestuen Minimax. aftale Vuggestuen Minimax aftale 2009 2010 12.09.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Platang rdens vuggestue. ionsnavn

Platang rdens vuggestue. ionsnavn Platang rdens vuggestue aftale 2009 2010 ionsnavn 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Børnehuset Skovdalen. aftale

Børnehuset Skovdalen. aftale Børnehuset Skovdalen aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Børnehuset Bækkestien

Børnehuset Bækkestien Børnehuset Bækkestien aftale 2009 2010 23.10 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Værum-Ørum Børnehave. aftale

Værum-Ørum Børnehave. aftale Værum-Ørum Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Błrnehuset Unoden. aftale Harridslev: Kastanievej 20, Harridslev, 8930 Randers N. Mejlby: Randersvej 8, Mejlby, 8981 Spentrup

Błrnehuset Unoden. aftale Harridslev: Kastanievej 20, Harridslev, 8930 Randers N. Mejlby: Randersvej 8, Mejlby, 8981 Spentrup Błrnehuset Unoden aftale 2009 2010 12.09 2008 Harridslev: Kastanievej 20, Harridslev, 8930 Randers N. Mejlby: Randersvej 8, Mejlby, 8981 Spentrup 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at

Læs mere

Tirsdalens Børnehave. aftale

Tirsdalens Børnehave. aftale Tirsdalens Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til for ldre til błrn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Omr de Randers kommune skal yde d kning af hel eller delvis

Læs mere

Tjærbyvejens Børnehave

Tjærbyvejens Børnehave Tjærbyvejens Børnehave aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Aftale for Ladeg rden

Aftale for Ladeg rden 1. Form l med aftalen Aftale for Ladeg rden 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen

Læs mere

Asferg Skole AFTALE JUNI 2010

Asferg Skole AFTALE JUNI 2010 Asferg Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kristrup Vuggestue. aftale

Kristrup Vuggestue. aftale Kristrup Vuggestue aftale 2009 2010 23.10 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Słndermarkskolen AFTALE JUNI 2010

Słndermarkskolen AFTALE JUNI 2010 Słndermarkskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

AFTALE JUNI

AFTALE JUNI Nyvangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 Nyvangsskolen helt på toppen! 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Rubjerg Błrnehave. Aftale oktober 2008

Rubjerg Błrnehave. Aftale oktober 2008 Rubjerg Błrnehave Aftale 2009-2010 23. oktober 2008 Rubjerg Błrnehave 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Rismøllen. aftale

Rismøllen. aftale Rismøllen aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Bjerregrav Børnehave. aftale

Bjerregrav Børnehave. aftale Bjerregrav Børnehave aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

aftale

aftale Błrnehaven K rnehuset aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Vestervangsskolen AFTALE JUNI 2010

Vestervangsskolen AFTALE JUNI 2010 Vestervangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008

Lions Vuggestue. aftale 2009 2010. 23. oktober 2008 Lions Vuggestue aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

RANDERS B RNEASYL. aftale

RANDERS B RNEASYL. aftale RANDERS B RNEASYL aftale 2009 2010 23.10.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune

Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune 1 Kravspecifikationer til private dagtilbud i Randers Kommune Indledning Det er muligt for organisationer, for ldre, virksomheder og andre interesserede,

Læs mere

Vesterbakkeskolen AFTALE JUNI 2010

Vesterbakkeskolen AFTALE JUNI 2010 Vesterbakkeskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010

Bopladsen AFTALE NOVEMBER 2010 Bopladsen AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

TOFTEGAARD. aftale

TOFTEGAARD. aftale TOFTEGAARD aftale 2009 2010 23.10 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Aftale for Rusmiddelcenter Randers

Aftale for Rusmiddelcenter Randers Aftale for Rusmiddelcenter Randers 2011-12 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Børnehuset Æblehaven. aftale

Børnehuset Æblehaven. aftale Børnehuset Æblehaven aftale 2009 2010 12.09.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Hald-Kærby Skole og Børnehuset i Hald

Hald-Kærby Skole og Børnehuset i Hald Hald-Kærby Skole og Børnehuset i Hald AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Vuggestuen Solsikken

Vuggestuen Solsikken Vuggestuen Solsikken AFTALE 2011 2012 30. NOVEMBER 2010 Børn og matematikkens mange sprog 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser

Læs mere

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d.

Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. 1 Ny struktur p daginstitutionsomr det 0-5 r hłringssvar fra daginstitutioner (MED-udvalg), for ldrebestyrelser, organisationer og r d. Tilbagemelding i hłringssvar vedr. Forvaltningens kommentarer Struktur

Læs mere

Daginstitutionen Kombi

Daginstitutionen Kombi Daginstitutionen Kombi aftale 2009 2010 23.10.2008 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Lang Błrnehave. Kost og bev gelse i Lang Błrnehave. aftale

Lang Błrnehave. Kost og bev gelse i Lang Błrnehave. aftale Lang Błrnehave aftale 2009 2010 12.09 2008 Kost og bev gelse i Lang Błrnehave 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser

Læs mere

Błrnehuset Himmeldalen

Błrnehuset Himmeldalen Błrnehuset Himmeldalen aftale 2009 2010 12.09.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Spentrup Børnehave. aftale

Spentrup Børnehave. aftale Spentrup Børnehave aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Aftale med de socialpsykiatriske bosteder for 2009/10

Aftale med de socialpsykiatriske bosteder for 2009/10 Aftale med de socialpsykiatriske bosteder for 2009/10 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Stevnstrup Błrnehave. aftale 2009 2010 23.10.2008

Stevnstrup Błrnehave. aftale 2009 2010 23.10.2008 Stevnstrup Błrnehave aftale 2009 2010 23.10.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Lang Skole AFTALE JUNI 2010

Lang Skole AFTALE JUNI 2010 Lang Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m

Læs mere

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet.

Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet. 1 Kvalitetsstandard for stłtte fra Familieteamet Omr de Lovgrundlag: Forebyggelse ift. błrn og unge med nedsat funktionsevne Stłtte fra familiekonsulent-teamet

Læs mere

Indhold. 1. Form l med aftalen. 2. Politiske visioner og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. M l i aftalen. 5. Opfłlgning p m l. 6.

Indhold. 1. Form l med aftalen. 2. Politiske visioner og krav. 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. M l i aftalen. 5. Opfłlgning p m l. 6. 1 Indhold 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. M l i aftalen 5. Opfłlgning p m l 6. konomi 7. Gensidige aftaleforhold 2 1. Form l med aftalen Randers

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet

Aftale mellem Byrådet og Kærsmindebadet Aftale mellem Byr det og K 2011-12 rsmindebadet Indhold: 1. Form l med aftalen 2. Politiske visioner, m l og krav 3. K rsmindebadet hvem er vi? 4. M lene i aftalen 5. Opfłlgning p m lene 6. konomi 7. Gensidige

Læs mere

Ny aftale: for Błrnecenter Randers

Ny aftale: for Błrnecenter Randers Ny aftale: 2011-12 for Błrnecenter Randers 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l

Læs mere

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby

Bysekretariatet. Procesplan. Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby Bysekretariatet Procesplan Plan for udarbejdelse af Helhedsplan for Randers Nordby 2013-2017 1 Indhold Indledning og baggrund...3 Helhedsplanens bidragsydere...3 Inddragelsesprocessen...3 Helhedsplanens

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole

Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 1 Aftale mellem Randers Byråd og Randers Musikskole 2015-2016 2 Aftalekontrakt 2015 og 2016 1. Formål med aftalen: Randers Byråd har besluttet, at der skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med aftalestyringen er effektiv service med hłj kvalitet til

Læs mere

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune

Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Status p modersm lsundervisningen i Randers Kommune Marts 2012 Randers Kommune Błrn, Skole og Kultur 1. Indledning Ifłlge folkeskolelovens 5 stk. 7 er Randers Kommune forpligtet til at tilbyde undervisning

Læs mere

Nłrrevangsskolen AFTALE JUNI 2010

Nłrrevangsskolen AFTALE JUNI 2010 Nłrrevangsskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Romalt Børnehave. aftale

Romalt Børnehave. aftale Romalt Børnehave aftale 2009 2010 23.10.2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Notat. 8. maj konomiafdelingen

Notat. 8. maj konomiafdelingen Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 8. maj 2008 Udf rdiget af: Susanne Risager Clausen Vedrłrende: Ledelsesinformation: Behov for og krav til ledelsesinformation Notatet sendes/sendt

Læs mere

Aftale for Hj lpemiddelhuset Kronjylland 2009/2010.

Aftale for Hj lpemiddelhuset Kronjylland 2009/2010. Aftale for Hj lpemiddelhuset Kronjylland 2009/2010. 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

OMR DE KILDEVANG RANDERS KOMMUNE. Aftale for mellem. Randers byr d. Omr de Kildevang

OMR DE KILDEVANG RANDERS KOMMUNE. Aftale for mellem. Randers byr d. Omr de Kildevang OMR DE KILDEVANG RANDERS KOMMUNE Aftale for 2009-2010 mellem Randers byr d og Omr de Kildevang OMR DE KILDEVANG RANDERS KOMMUNE 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar

Læs mere

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers

- hvad de manglende muligheder betyder for sagsbehandlingen - hvilke łkonomiske konsekvenser, de manglende muligheder har for Randers Notat Forvaltning: Social og Arbejdsmarked Dato: J.nr.: Br.nr.: 2. november 2011 Udf rdiget af: TR Vedrłrende: Status for genopretningsplanen p psykiatri- og handicap Notatet sendes/sendt til: Socialudvalget

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for

Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for 2009-2010 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2009 skal indg s en 2- rig aftale med alle arbejdspladser i Randers

Læs mere

Randers Ungdomsskole AFTALE JUNI 2010

Randers Ungdomsskole AFTALE JUNI 2010 Randers Ungdomsskole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

strategiplan for anbringelsesomr det

strategiplan for anbringelsesomr det i m l strategiplan for anbringelsesomr det 2010-2013 Baggrund I forbindelse med budgetforliget for 2010-2013 blev der vedtaget en łkonomisk ramme for familiesager vedrłrende anbringelser af błrn og unge

Læs mere

Vuggestuen Viborgvej AFTALE NOVEMBER 2010

Vuggestuen Viborgvej AFTALE NOVEMBER 2010 Vuggestuen Viborgvej AFTALE 2011 2012 30. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De

Læs mere

Børnehaven Orkestervej

Børnehaven Orkestervej Børnehaven Orkestervej aftale 2009 2010 11.11.2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Błrnehaven lykke. aftale 2009 2010 12.09 2008

Błrnehaven lykke. aftale 2009 2010 12.09 2008 Błrnehaven lykke aftale 2009 2010 12.09 2008 1 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Blicherskolen AFTALE JUNI 2010

Blicherskolen AFTALE JUNI 2010 Blicherskolen AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Tirsdalens Skole AFTALE JUNI 2010

Tirsdalens Skole AFTALE JUNI 2010 Tirsdalens Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Hadsundvejens Skole AFTALE JUNI 2010

Hadsundvejens Skole AFTALE JUNI 2010 Hadsundvejens Skole AFTALE 2010 2012 10. JUNI 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende institution Platang rdens błrnehave og Randers Kommune. Driftsoverenskomst mellem Randers Kommune og institutionsbestyrelsen for Platang rden beliggende Platanvej

Læs mere

Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for

Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for Aftale mellem Randers Byr d og Sprogcenter Randers for 2011-2012 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter

rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notat Forvaltning: konomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 5. oktober 2009 Udf rdiget af: Brian Hansen Vedrłrende: konomistyring i Randers en revurdering af ramme/ikke-rammebelagte udgifter Notatet sendes/sendt

Læs mere

VUGGESTUEN NYVANG aftale oktober 2008 Vuggestuen Nyvang Vidarsvej 34, 8920 Randers NV

VUGGESTUEN NYVANG aftale oktober 2008 Vuggestuen Nyvang Vidarsvej 34, 8920 Randers NV z VUGGESTUEN NYVANG aftale 2009 2010 23. oktober 2008 Vuggestuen Nyvang Vidarsvej 34, 8920 Randers NV. 86 41 38 56 nyvangvuggestue@randers.dk 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der

Læs mere

Lindehuset. aftale oktober 2008

Lindehuset. aftale oktober 2008 Lindehuset aftale 2009 2010 23. oktober 2008 1 2 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger.

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. 1 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Omr de Ledsagerordning til personer mellem 18 og 67 r, som p grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Aftale for Alkoholbehandlingen

Aftale for Alkoholbehandlingen 1. Form l med aftalen Aftale for Alkoholbehandlingen 2011-12 Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede m l med

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning

Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk ftigelse) for borgere med udviklingsh mning 1 Kvalitetsstandard for dagtilbud (beskyttet besk udviklingsh mning ftigelse) for borgere med Omr de Beskyttet

Læs mere

AFTALE NOVEMBER 2010

AFTALE NOVEMBER 2010 Rismłlleg rden AFTALE 2011 2012 23. NOVEMBER 2010 1 1. Form l med aftalen Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Błrnehaven Rasmus Houg rdsvej

Błrnehaven Rasmus Houg rdsvej Błrnehaven Rasmus Houg rdsvej aftale 2009 2010 23.10 2008 1 2 1. Form l med aftalen: Randers Byr d har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indg s aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere