IDÉAKADEMIET TØNDER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IDÉAKADEMIET TØNDER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S"

Transkript

1 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK IDÉAKADEMIET TØNDER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. 16 VERSION 1.0 UDGIVELSESDATO UDARBEJDET MOBR KONTROLLERET NVBE GODKENDT NVBE

2

3 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 3 INDHOLD 1 Resumé: Idéakademiet Tønder 1 2 Baggrund og formål Vækst- og forandringsmodel 3 3 Overordnet status 4 4 Rapportens konklusioner Projektets tilrettelæggelse Resultatskabelse Effektskabelse 8 5 Læringspunkter 10

4

5 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 1 1 Resumé: Idéakademiet Tønder Samlet vurdering: Projektets tilrettelæggelse Forankring & bæredygtighed Sammenhæng ml. aktiviteter og mål Kvalitet i aktiviteter Organisering & projektledelse Projektet har grundlæggende været veltilrettelagt og har tilbudt iværksættere i Tønder aktiviteter af høj kvalitet. Projektet har bidraget til at professionalisere iværksætterne ved at udvikle relevante kompetencer, der giver dem relevante værtøjer og metoder til at arbejde med deres vækststrategier. Derudover har projektet i mere bred forstand bidraget til en positiv udvikling af Tønders iværksætterkultur ved at skærpe fokus på vækstambitioner og forretningsudvikling. Tønder Erhvervsråd er en central aktør i forhold til at skabe bæredygtighed i projektets resultater. Det ville således have styrket projektet, hvis Erhvervsrådet i større omfang havde deltaget i aktivteten "Partnercamps" Resultatskabelse Resultatopnåelse 86% Budgetforbrug 100% Tidsforbrug 94% 75% 80% 85% 90% 95% 100% Projektet har gennemgående haft en god resultatskabelse, der afspejler at iværksætterne igennem projektet har fået kompetencer til at arbejde systematisk med deres vækstrategier, samt facilitere udviklingsprocesser rettet mod nye produkter, services eller arbejdsgange. Derudover har projektet på evalueringstidspunktet udmøntet sig i ti nye iværksættere med vækstpotentiale. Effektskabelse Andel iværksættere med positiv forventning til projektets effekt på. Årlige omsætning 74 % Antal ansatte 35 % 74 % af deltagerne forventer at deres deltagele i projektet vil have en positiv effekt på deres omsætning, imens 35 % forventer at deres deltagelse i projektet vil øge antallet af ansatte. Overordnet er projektets effektskabelse tilfredsstillende, men afspejler ligeledes, at der med fordel kunne være fokuseret på iværksættere med større vækstpotentiale.

6 2 IDÉAKADEMI TØNDER 2 Baggrund og formål Dette afsnit indeholder en kort beskrivelse af projektets formål og baggrund samt en gengivelse af de vigtigste baggrundsoplysninger for projektet (tekstboks). Afsnittet afsluttes med en illustration af projektets 'vækst- og forandringsmodel'. Baggrund Tønder er et af regionens yderområder, der på lige fod med andre yderområder må forholde sig til fraflytning og nedgang i antallet af arbejdspladser. I området omkring Tønder er der en række større virksomheder, der i en årrække har repræsenteret et stabilt antal arbejdspladser, men samtidig ikke har genereret nye arbejdspladser i området. Der er på den baggrund konstateret et behov for at styrke erhvervsudviklingen og skabe nye arbejdspladser i Tønder, bl.a. ved at øget antallet af nye iværksættere og styrke udviklings- og vækstpotentialet hos de nuværende iværksættere. Udfordringer man oplever i Tønder minder i høj grad om de udfordringer man oplever på Sydfyn. Projektet er således også inspireret af det sydfynske projekt "Fremtidsfabrikken", der søge at løse udfordringerne ved at kompetenceudvikle erhvervsvejledere og iværksættere. Samtidig er projektet er end del af et større initiativ, der skal styrke erhvervsudviklingen i Tønder, ved at fremme byen som syddansk iværksætter-by. Projektets aktiviteter er således fremadrettet tænkt ind som en del af indholdet i et fælles campus-område, med Tønder Handelsskole EUC SYD og det nybyggede innovationshus "Ecco huset". Formål På denne baggrund er projektet etableret for at styrke grundlaget for vækst for aspirerende, nye og etablerede iværksættere i Tønder. Den bærende antagelse bag projektet er at dette mål nås ved at tilføre Tønders iværksættere konkrete kompetencer, og samtidig bearbejde områdets iværksætterkultur i mere bred forstand. Således er det projektets sigte at tilføre målgruppen af iværksætterne konkrete værktøjer og metoder til at udvikle og implementere vækststrategier i deres virksomheder. Derudover at sætte dem i stand til at igangsætte udviklingsprojekter i virksomheden rettet mod at udvikle nye produkter. Derudover er det projektets sigte at udvikle iværksætterkulturen i Tønder, således at målgruppen af iværksætterne tør sætte højere mål for deres virksomheder, og i større grad ser vækstpotentialet og udviklingsmulighederne i deres virksomheder.

7 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 3 Projektoplysninger for Idéakademiet Tønder Bevillingsgiver: Den Europæiske Socialfond Projektets fokusområde: Design Ansøger: Tønder Handelsskole Regionens sagsbehandler: Anders Brædstrup Regionens journalnummer: 12/18639 Budget: DKK 6,6 mio. DKK heraf 3,3 mio. DKK fra den Europæiske Socialfond og 1,4 mio. DKK i Regionale erhvervsudviklingsmidler. Projektperiode: 1. januar december Vækst- og forandringsmodel I dette afsnit beskrives hvilke effekter, det er hensigten at skabe med de bevilgede midler, samt hvordan disse effekter skal tilvejebringes. Vækst- og forandringsmodellen er udarbejdet på baggrund af projektansøgningen og efterfølgende tilrettet på baggrund af interviews med sagsbehandler og projektleder. Figuren nedenfor giver således et overblik over de primære aktiviteter, der gennemføres i projektet, de umiddelbare resultater, der skal skabes gennem disse aktiviteter, samt hvilke effekter, disse resultater på længere sigt forventes at medføre. Aktiviteter Resultater Effekter Kompetenceudvikling af iværksættere via "Iværksætterforløb". Netværksevents for iværksættere. Kompetenceudvikling af undervisere og erhvervsvejledere via "Partnercamps". Udvikling og etablering af fysisk og/eller online iværksættermiljø. Talentforløb for deltagere med særligt vækstpotentiale via "Mentorakademiet". Flere iværksættere med strategisk vækst-sigte Flere iværksættere med nye metoder og værktøjer til implementering af vækststrategier. Øget forretningsforståelse blandt iværksættere Flere virksomheder der arbejder med forandrings- og udviklingsprocesser med henblik på nye produkter. Flere konkrete samarbejdsprojekter blandt iværksættere Øget eksport blandt iværksættere. Styrket vejledningskompetencer hos erhvervsvejledere, der matcher virksomhedernes be- Stigning i antal iværksættere. Øget overlevelse blandt iværksættere. Øget beskæftigelse i deltagervirksomheder. Øget vækst i deltagervirksomheder.

8 4 IDÉAKADEMI TØNDER 3 Overordnet status Projektet har haft en tilfredsstillende fremdrift og har på evalueringstidspunkt gennemført hovedparten af sine aktiviteter og har nået en god resultatskabelse. Projektets målgruppe har været aspirerende, nye og etablerede iværksættere i Tønder, der uddannelsesmæssigt har vidt forskellige baggrund, men typisk har været iværksættere i en årrække eller har fungeret som medarbejdere i andre virksomheder. Aktiviteten "Mentorakademiet" er sidst i projektperioden blevet tilføjet, og er forud for evalueringen blevet testet. Der gennemføres yderligere firetalentforløb op til projektets afslutning. Projektets indhold opleves generelt som utraditionelt af deltagere, partnere og styrergruppe, hvilket først i projektperioden har givet anledning til en vis skepsis over for projektets aktiviteter. Dette har dog ikke påvirket projektets fremdrift, og den utraditionelle tilgang har vist sig at være en væsentlig forklaring på projektets succes.

9 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 5 4 Rapportens konklusioner Dette afsnit indeholder en præsentation af rapportens konklusioner struktureret efter 3 hovedtemaer: tilrettelæggelse, resultatskabelse og effektskabelse. 4.1 Projektets tilrettelæggelse I dette afsnit præsenterer vi vores vurdering af projektets tilrettelæggelse ud fra de fire fastlagte evalueringsparametre. Afsnittet indledes med en grafisk fremstilling, som giver et overblik over evalueringens konklusioner. Forankring & bæredygtighed Sammenhæng ml. aktiviteter og mål Organisering & projektledelse Kvalitet i aktiviteter Sammenhæng mellem aktiviteter og mål Projektet har haft en tydelig sammenhæng imellem aktiviteter og målsætninger, hvilket kan tilskrives at man forud for projektet gennemførte en feasibility-analyse, der afdækkede potentialet for at styrke iværksætterkulturen i Tønder. På baggrund af analysen har projektet tilrettelagt sine aktiviteter således, at der sker en professionalisering af iværksætternes kompetencer, der sætter dem i stand til udvikle og implementere vækststrategier i deres virksomheder. Derudover har projektet tilrettelagt aktiviteter, søger at udvikle iværksætterkulturen, således at iværksætterne motivers og coaches til at identificere og udvikle vækstpotentialet i deres virksomhed. Projektet har således via sine aktiviteter give deltagerne konkret redskaber til udvikle deres virksomheder samt motiveret dem til "tænke større", hvilket har vist sig at have en positiv indvirkning på virksomhederne vækst og beskæftigelse, samt på tilvæksten af nye iværksættere. Virksomhederne motiveres også til at arbejde sammen, hvilket giver virksomhederne muligheder far at løse større og mere komplekse opgaver for deres kunder, end de ville kunne hver især.

10 6 IDÉAKADEMI TØNDER Øget fokus på at få iværksætterne til at sætte højere mål omfatter også at virksomhederne motiveres til at tænke eksport ind som en del af deres fremtidige strategi, omend øget fokus på eksport ikke indgår som en selvstændig projektaktivitet. Organisering & projektledelse Projektet er organiseret med Tønder Handelsskole som projektholder og EUC SYD og Tønder Kommune som partnere. Til projektet er der nedsat en styregruppe, med repræsentanter for projektets partnerkreds samt private virksomheder i og omkring Tønder. Projektets organisering har været hensigtsmæssig og samarbejdet internt i projektet har været velfungerende. Projektet har i høj grad været personbåret, og en væsentlig del af projektets succes skyldes at det har været muligt at tilføre det de rette kompetencer. Enkeltpersonernes rolle i projektet har således også biddraget til at gøre projektet sårbart over for personudskiftninger. Projektet har i et vist omfang kunne håndtere denne udfordring ved at nedsætte et advisory board, der spreder projektets kompetencer på en større personkreds. Derudover har projektets undervisere været eksterne aktører, hvilket understreger nødvendigheden af at forankre projektets kompetencer hos lokale aktører. Kvalitet i aktiviteter Kvaliteten i projektets aktiviteter gennemgående været høj. I tilrettelæggelsen af projektets aktiviteter har man bevidst valgt en "skæv" tilgang, hvilket af deltagerne gennemgående fremhæves som en af projektets styrker. Den skæve tilgang har i iværksætterforløbene, der har været projektets hovedaktivitet, omfattet at deltagerne har arbejdet med en visuel og dynamisk fremstilling af virksomhedernes værdikæde via redskabet "The business model canvas". Derudover har coaching af deltagerne, med fokus på målsætninger og prioriteringer, understøttet implementeringen af virksomhedernes vækststrategi. Derudover har der i forløbende været fokus på kommunikation, markedsføring og salg via de sociale medier. Ifølge deltagerene har iværksætterforløbet i visse aspekter virket grænseoverskridende, men deltagerne peger samtidig generelt på et stort udbytte, dels i form af nye metoder og redskaber og dels i forhold til øget motivation og gejst. Dette har da også været et bevidst valg fra projektets side, hvilket har vist sig at virke efter hensigten. Iværksætterforløbene og netværksdannelsen imellem virksomhederne er således den af projektets aktiviteter der har gjort den største forskel for projektets deltagere. Projektets "Partner camps" har haft til formål at kompetenceudvikle projektets partnere til fortsat at understøtte den udvikling projektet har igangsat i virksomhederne. Aktiviteten er særligt relevant for Tønder Erhvervsråd, der primært skal understøtte den fortsatte udvikling. Omend der blandt partnerne gives udtryk for tilfredshed med kvaliteten udbyttet af de afholdte partner camps, har der været et gradvist frafald blandt deltagerne. Om frafaldet skyldes et faldende udbytte er uklart, men under alle omstændigheder udtryk for at det har været vanskeligt for projektets partnere at holde kompetenceudvikling højt på deres interne dagsorden.

11 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 7 Forankring og bæredygtighed Projektets aktiviteter forventes at blive integreret i det campus-område, der er under opbygning i området ved Tønder Handelsskole og EUC SYD. Omdrejningspunktet bliver i campus-området bliver "Ecco-huset", der kommer til at fungere som iværksætter- og innovationsmiljø, hvor fremtidig kompetenceudvikling for iværksætter forventes gennemført. Projektets resultater er endvidere sikre bæredygtighed via de netværk og samarbejdsrelationer deltagerene har dannet som følge af deres deltagelse i projektet. Der er flere konkrete eksempler på at netværkene har været udgangspunkt for samarbejdsprojekter imellem virksomheder. Deltagerne peger også på at netværkene er vigtige for at fortsætte udviklingen af iværksætterkulturen, som projektet har igangsat. I forhold til at sikre projektets bæredygtighed er det centralt at der tages politisk ejerskab for projektet i Tønder Kommune, og at Tønder Erhvervsråd fortsat involveres tæt i projektets aktiviteter, med henblik på at implementere flere nye metoder til at understøtte vækst og udvikling i virksomhederne. Involveringen af Erhvervsrådet er central for at forsætte den udvikling, det er lykkedes projektet at starte i virksomhederne. 4.2 Resultatskabelse Afsnittet indeholder en kort fremstilling af projektets resultatskabelse med fokus på projektets resultatopnåelse på evalueringstidspunktet. Resultatopnåelse 86% Budgetforbrug 100% Tidsforbrug 94% 75% 80% 85% 90% 95% 100% Resultatopnåelse Projektet har overordnet haft en succesfuld resultatopnåelse, både på de indmeldte resultatmål og de supplerende resultatmål. Det bemærkes at de to øverste resultatmål er opgjort via det spørgeskema, som vi har udsendt til projektets deltagere, hvoraf 35 ud af projektets 61 deltagere har svaret. Det er muligt at en del af de deltagere, der ikke har svaret på spørgeskemaet også har bidraget til projektets resultatskabelse, hvilket sandsynliggør at projektet har opnået en større resultatskabelse end det fremgår af denne opgørelse. Antagelsen kan imidlertid ikke dokumenteres i denne evaluering.

12 8 IDÉAKADEMI TØNDER Resultatmål Øge andelen af virksomheder, som arbejder med forandrings- og udviklingsprocesser med henblik på at skabe nye produkter Øge antal uddannelsesdeltagere, der oplever at uddannelsen har givet dem kompetencer til at arbejde systematisk med vækststrategier Vækst i antal af iværksættere med vækstpotentiale* Status Mål i projektperioden Resultatopnåelse i % % % % * Opgjort som antallet af nye CVR-numre, der er oprettet i regi af projektet. Aktiviteter og milepæle Projektet har på evalueringstidspunktet efter planen nået de opstillede milepæle. Mod slutningen af projektet er aktiviteten "Mentorademiet" tilføjet projektet. Aktiviteten følger op på iværksætterforløbene og yder supplerende støtte til de iværksættere med det største vækstpotentiale. Succeshistorier konkrete eksempler på virksomheders udbytte Samarbejde imellem virksomheder Opstart af nye virksomheder Projektet har ansport to iværksætterne til at afgive et fælles bud på en opgave. De to iværksættere vandt opgaven, og samarbejdet har udmøntet sig i stigende omsætning for begge iværksættere. Projektet har biddraget til at tilføre kompetencer til aspirerende iværksættervirksomheder. Med konkret afsæt i sin deltagelse i projektet, har en af projektdeltagerne valgt at starte sin egen rådgivningsvirksomhed. Et år efter opstart er virksomheden etableret og oplever stigende omsætning. Budget- og tidsforbrug Nedenfor præsenteres projektets budget- og tidsforbrug på evalueringstidspunktet. Total Forbrug d.d. %-vist forbrug Budgetforbrug* 6,6 mio. kr. 6,6 mio. kr. 100 % Tidsforbrug 24 mdr. 22,5 mdr. 94 % * Budget for 31. december Om spørgeskemaet 4.3 Effektskabelse I forbindelse med evalueringen har vi udsendt et spørgeskema til deltagere. Spørgeskemaet giver et indblik i såvel de forventede som allerede opnåede effekter blandt deltagerne i projektet, og er udformet, så det på bedst mulig vis matcher de indmeldte resultater og effekter fra ansøgningsfasen. Undersøgelsen er sendt ud til 61 projektdeltagere, hvoraf 33 virksomheder, 1 halvoffentlige institutioner med indtægtsdækket virksomhed og 1 'andre' har besvaret spørgeskemaet, hvilket giver en svarprocent på 57 %. I alt har 34 deltagere afgivet svar på spørgsmålene om forventede effekter. Således er de afgivne svar ikke en

13 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER % præcis beskrivelse af projektets effektskabelse, men giver et godt bud på, om projektet er på vej til at skabe effekter. Forventes effekter? Konkrete effekter Svarene på spørgeskemaet viser, at 41 % forventer, at projektet vil føre til et forbedret potentiale for vækst, mens 29 % fortæller, at projektet allerede har ført dette med sig. I alt forventer 70 % af deltagerne altså, at projektet vil føre til forbedret vækstpotentiale. De resterende 30 % afspejler at nogle af projektets deltagerer arbejder i brancher med begrænset vækstpotentiale og realistisk set ikke kan forventes at vokse til mere end 2-3 medarbejdere. Her gennemgår vi deltagernes tilbagemeldinger for de typer af effekter, som de forventer at opleve, når de har fået det fulde udbytte af deltagelse i projektet. Deltagernes forventning til positiv udvikling som følge af projektet i (N= 35) Andel virksomheder med positiv forventning Årlig omsætning 74 % Antal ansatte 35 % Eksport 18 % 74 % af virksomhederne forventer at deres deltagelse i projektet vil føre til stigende omsætning, imens 35 % forventer at deres deltagelse vil medføre en stigning i antal ansatte. En mindre andel på 18 % af virksomhederne forventer at deres deltagelse vil medføre en stigning i virksomhedens eksport. Projektet kan således forventes at udmønte sig i en tilfredsstillende effektskabelse. Af næste tabel fremgår de endelige effekter, som deltagerne på et tidspunkt i fremtiden forventer at have opnået som følge af deres deltagelse i projektet. Deltagernes gennemsnitlige forventning til effekten af projekt på (N= 35) Realistisk forventning Optimistisk forventning Stigning i årlig omsætning (mio. kr.) 2,0 2,2 Antal nyansatte 0,6 1,2 Eksport (i mio. kr.) 0,1 0,2 Deltagernes forventning til projektets effekt viser, at den største effekt forventes at blive på virksomhedernes omsætning, der gennemsnitligt forventes at blive på imellem 2 og 2,2 mio. kr., hvilket er en bemærkelsesværdig høj forventning sammenlignet med andre lignende projekter. Den forventede jobskabelse er moderat på et forventet gennemsnit på 0,6 og 1,2 nye jobs som følge af projektet. Den forventning til eksport er ganske beskeden på imellem kr. og kr. i gennemsnit. Dette afspejler at eksport ikke har været et specifik fokusområde for projektet, men den del af ambitionen om af få deltagerne til at sætte højere ambitioner.

14 10 IDÉAKADEMI TØNDER Tidshorisont for effekter Af de forventede fremtidige effekter, der er nævnt ovenfor, er nogle allerede opnået, mens andre først vil indtræffe senere. Figuren herunder giver et overblik over det forventede tidspunkt for virksomhedernes samlede udbytte af deltagelse. Opnået og forventet samlet udbytte (N= 35) Opnået d.d. Forventes 1-3 år efter Mere end 3 år efter Årlig omsætning (mio. kr.) Eksport (mio. kr.) - rapporteret 2,9 45,3 20,0 - opjusteret 4,1 63,3 27,9 - rapporteret 0,3 10,3 15,0 - opjusteret 0,4 14,3 21,0 - rapporteret 5,5 10,0 4,0 Antal nyansatte - opjusteret 7,7 14,0 5,6 Note: 'rapporteret' refererer til summen af survey-svar, mens 'opjusteret' er justeret for de manglende survey-svar med 50 % af gennemsnittet for de rapporterede svar. Som det fremgår ovenfor, har projektet på nuværende tidspunkt bidraget til skabelsen af 5,5 nye jobs og 2,9 mio. kroner i øget omsætning. Effekter i yderområder Projektet har haft fokus på yderområder, hvilket afspejles i at hovedparten af deltagerne kommer fra Tønder Kommune. Enkelte deltagere kommer fra andre syddanske kommuner, hvilket understøtter ønsket om at tiltrække nye iværksættere til Tønder. 5 Læringspunkter Her præsenterer vi de vigtigste anbefalinger, som COWI vil pege på med baggrund i evalueringen af projektet. Anbefalingerne er ikke i prioriteret rækkefølge. Læringspunkt 1: Bedre overgang fra ungdomsuddannelser En del af projektets målgruppe har været de aspirerende iværksættere, og med Tønder Handelsskole og EUC SYD som projektpartnere er projektet knyttet tæt til to af byens store uddannelsesinstitutioner. En styrket overgang fra uddannelsesinstitutionerne vil biddrage til at styrke kvaliteten af undervisningen på ungdomsuddannelser og samtidig skabe en pipeline af næste generation af iværksættere. Under forudsætning af, at projektets aktiviteter videreføres i det nye campusområde ved de to uddannelsesinstitutioner, ville det være oplagt at skabe en støre sammenhæng til uddannelsernes innovation- og iværksætterlinjer. Konkret kunne dette gøres ved at inddrage projektets aktiviteter i uddannelsesinstitutionernes undervisning eller lade de studerende arbejde med konkrete cases sammen med kursusdeltagerne. Således ville projektet i højere grad kunne understøtte at iværksætterspirer får de nødvendige kompetencer og motivation til at udvikle sig mod rigtige iværksættere. Det afgørende i denne sammenhæng er at der skabes bro fra uddannelse til at starte som iværksætter. Dels ved give de studerende relevante kompetencer, og dels ved

15 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 11 at give dem en tydelig indgang til et iværksættermiljø, der kan understøtte opstarten af nye virksomheder. Anbefaling 2: Afklaring af strategiske indsatsområder Projektet har ikke fokuseret på strategiske indsatsområder, hvilket på den ene side har understøttet en innovativ tilgang til udvikling af nye produkter på tværs af brancher og utraditionelle samarbejder imellem virksomheder. På den anden side er vækstpotentialet også forskelligt på tværs af brancher, og en målrettet indsats inden for en eller flere vækstbrancher ville i højere grad understøtte målet om at skabe vækst og beskæftigelse. Et læringspunkt er således at man fremadrettet beholde den brede tilgang i optaget af deltagere, for at fremme innovative samarbejder på tværs af brancher. Samtidig kan man med fordel løbende dedikere et iværksætterforløb til brancher med stort potentiale for vækst. Konkret udgør dette års anerkendelse af den danske del af Vadehavet som en del af UNESCO's verdensarvnatur en mulighed for at promovere turisme i og omkring Tønder. Der er således stor forretningsmæssigt potentiale i at skabe oplevelser omkring Vadehavet og øge antallet de besøgenes overnatninger i og omkring Tønder. Anbefaling 3: Tiltrækning af de bedste idéer Projektets målgruppe har været iværksættere fra Tønder Kommune. Projektet har dog også tiltrukket deltagere fra andre syddanske kommuner, der har oplevet at udbyttet af projektet opvejede rejsetiden. Dette giver mulighed for fremadrettet at fokusere på at tiltrække de bedste idéer fra hele regionen til Tønder, frem for at målrette aktiviteterne til de lokale iværksættere. Et læringspunkt er således, at man fremadrettet fortsat gennemfører iværksætterforløbene i Tønder, men målretter tilbuddet til iværksættere i hele regionen. I ansøgningsproceduren til i værksætterforløbene bør kravet til iværksætterens vækstpotentiale skærpes, således at deltagelse i iværksætterforløbene dedikeres til virksomheder med stort vækstpotentiale. Således ville en mere systematisk udredning af om virksomhederne har det nødvendige "drive" underbygge at de iværksættere der kommer ud af projektet har reelt vækstpotentiale, og dermed styrke projektets effektskabelse. Sandsynligvis vil en del af iværksætterne etablere deres virksomhed i deres hjemkommune, men under deltagelsen vil iværksætteren bidrage til et levende iværksættermiljø i Tønder. Eksempelvis ville et betalt kontor for projektets deltagere samt rådgivning om mulighederne for at få transportfradrag kunne bidrage til et attraktivt iværksættermiljø. Praktisk ville finansiering kunne opnås via sponsorater eller frivillige biddrag fra eksisterende virksomheder. Samtidig vil Tønder Kommune i løbet af iværksætterforløbet have mulighed for at promovere kommunen som en attraktiv kommune at bo i og drive virksomhed. Anbefaling 4: Tættere involvering af Tønder Erhvervsråd Tønder Erhvervsråd er som projektpartner en central aktører i forhold til at forankre projektets resultater og understøtte at kompetencerne i projektets bliver mindre personafhængige.

16 12 IDÉAKADEMI TØNDER Derfor er et læringspunkt at erhvervsrådet fortsat bør involveres tæt i processen om iværksætterforløbene ved eksempelvis at spille en mere aktiv rolle i rekrutteringen af virksomhederne til forløbene, således at iværksættere med stort vækstpotentiale i Tønder Kommune systematisk bliver tilbudt kompetenceudvikling. Derudover kan en tættere involvering i praksis ske ved, at Erhvervsrådets services tænkes ind om en del af iværksætterforløben. Derudover kan Erhvervsrådet involvering styrkes ved at tilrettelægge systematisk opfølgning med de deltagende iværksættere, der understøtter at Erhvervsrådets services bedst muligt understøtter iværksætternes udviklings- og vækstpotentiale.

17 SLUTEVALUERING AF IDÉAKEMIET TØNDER 13 Bilag A Projektets resultater og effekter Nedenstående tabeller viser projektets resultat- og effektmål. De obligatoriske 3 målsætninger, som ansøger har angivet i 'det obligatoriske bilag til ansøgningen', er angivet i tabel 1 eller 3 afhængigt af, om der er tale om resultatmål eller effektmål. Yderligere relevante resultatmål er angivet i tabel 2. RESULTATER Tabel 1: Primære resultatmål som indmeldt i det obligatoriske bilag til ansøgningen Kode (RSD) Projektets målsætning som formuleret af projektet selv eller som operationaliseret ifm. denne evaluering. Øge andelen af virksomheder, som arbejder med forandrings- og udviklingsprocesser med henblik på at skabe nye produkter: Øge antal uddannelsesdeltagere, der oplever at uddannelsen har givet dem kompetencer til at arbejde systematisk med vækststrategier. I projektperioden 3 år efter projektslut Mål Status Mål Forventet Realistisk Realistisk Vækst i andel iværksættere med vækstpotentiale Realistisk Tabel 2: Supplerende resultatmål Projektets øvrige resultatmål som f.eks. formuleret i ansøgningen I projektperioden 3 år efter projektslut Mål Status Mål Forventet EFFEKTER Tabel 3: Effektmål (kun eventulle effektmål fra det obligatoriske bilag til ansøgningen) Kode (RSD) Projektets målsætning som formuleret af projektet selv eller som operationaliseret ifm. denne evaluering. I projektperioden 3 år efter projektslut Mål Status Mål Forventet

18 14 IDÉAKADEMI TØNDER Bilag B Forklaring til trafiklys-scorer Alle scorer er udtryk for evaluators helhedsvurdering. Vurderingen er baseret på alle indsamlede data, herunder interviews med projekthold, sagsbehandler, partnere og evt. andre interessenter samt kvantitativ data fra spørgeskemaer og statusrapporter m.v. OVERORDNET SCORE Denne samlede score er baseret på de individuelle scorer for de tre overordnede evalueringstemaer i rapporten (se nedenfor). I den samlede vurdering af projektet vil karakteren være et 'gennemsnit', dvs. hvis to temaer er grønne og ét er gult, vil den samlede karakter være grøn. Trafiklys [GRØN] [GUL] [RØD] Betydning Projektet vurderes overordnet som fornuftigt, men kan have væsentlige udfordringer Projektet har vanskeligheder med at realisere de ønskede resultat- og/eller effektmål Der er flere kritiske forhold i projektets resultat- og effektskabelse 1. Tilrettelæggelse Trafiklys-scoren for projektets tilrettelæggelse er baseret på de individuelle scorer for de fire vurderingsparametre 'sammenhæng mellem aktiviteter og mål', 'organisering og projektledelse', 'kvalitet i hovedaktiviteter' og 'forankring og bæredygtighed'. For hvert af disse fire parametre er der givet en score fra 1-5, hvilket er præsenteret grafisk i vurderingsdiamanten i rapportens afsnit 4.1. Den samlede score for projektets tilrettelæggelse er et gennemsnit af disse fire scorer. Score Betydning Trafiklys 4,1-5,0 Tilrettelæggelsen er som ønsket eller bedre endnu [GRØN] 3,5-4,0 Tilrettelæggelsen er lidt under det ønskede niveau [GRØN] 2,6-3,4 Tilrettelæggelsen er noget under det ønskede niveau [GUL] 2,0-2,5 Tilrettelæggelsen er meget under det ønskede niveau [RØD] 1,0-1,9 Tilrettelæggelsen er ikkeeksisterende eller tæt herpå [RØD] 2. Resultatskabelse Vurderingen af projektets resultatskabelse er ligeledes samlet i én score fra 1-5. Scoren tildeles på baggrund af en helhedsvurdering af projektets resultatskabelse, men med udgangspunkt i projektets kvantitative resultatopnåelse på evalueringstidspunktet. Score Slut Midtvejs Betydning Trafiklys 5 95 % + 45 % + Resultatskabelsen er som ønsket eller bedre endnu [GRØN] % % Resultatskabelsen er lidt under det ønskede niveau [GRØN] % % Resultatskabelsen er noget under det ønskede niveau [GUL] % % Resultatskabelsen er meget under det ønskede niveau [RØD] % 0 14 % Resultatskabelsen er ikkeeksisterende eller tæt herpå [RØD] 3. Effektvurdering På baggrund af dataindsamlingen (interviews og spørgeskema) fastlægger evaluator en samlet vurdering af projektets effektpotentiale på en skala fra 1-5, som anført herunder. Score Betydning Trafiklys 5 Projektet opnår sine ønskede effekter eller flere endda [GRØN] 4 Projektet opnår næppe helt sine ønskede effekter [GRØN] 3 Projektet opnår en rimelig andel af de ønskede effekter [GUL] 2 Projektet får kun få effekter [RØD] 1 Projektet får ingen effekter eller negative effekter [RØD]

AUTOMATION SYD (AUTOSYD)

AUTOMATION SYD (AUTOSYD) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2015 REGION SYDDANMARK AUTOMATION SYD (AUTOSYD) SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/11274

Læs mere

AUTOMATION I SYD DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

AUTOMATION I SYD DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK AUTOMATION I SYD SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

ZEROBYG MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 11/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

ZEROBYG MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 11/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK ZEROBYG SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 11/24561 PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

GLOBALISERINGS- KOMPETENCER I REGION SYDDANAMRK

GLOBALISERINGS- KOMPETENCER I REGION SYDDANAMRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK GLOBALISERINGS- KOMPETENCER I REGION SYDDANAMRK SLUTEVALUERING PROJEKTNR.

Læs mere

SAMVIRK MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

SAMVIRK MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SAMVIRK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/18679 PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

SYDDANSK ENTREPRENØRSKAB OG FORSKNING

SYDDANSK ENTREPRENØRSKAB OG FORSKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SYDDANSK ENTREPRENØRSKAB OG FORSKNING SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

KLAR TIL BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER

KLAR TIL BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2015 REGION SYDDANMARK KLAR TIL BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER:

Læs mere

KOIN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

KOIN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK KOIN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 17 VERSION

Læs mere

PRO-PROJEKTET JUNI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

PRO-PROJEKTET JUNI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2015 REGION SYDDANMARK PRO-PROJEKTET SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/21222 PROJEKTNR.

Læs mere

VIRKSOM VIDEN MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

VIRKSOM VIDEN MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK VIRKSOM VIDEN SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/13346 PROJEKTNR.

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION SPETEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION TILLÆG TIL SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2016

Læs mere

ENERGI CAMPUS ESBJERG

ENERGI CAMPUS ESBJERG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK ENERGI CAMPUS ESBJERG SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

STARS JUNI 2016 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

STARS JUNI 2016 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION SYDDANMARK STARS SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-015 DOKUMENTNR. 5 VERSION 1.0

Læs mere

OPI-PULJEN DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

OPI-PULJEN DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK OPI-PULJEN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 8 VERSION

Læs mere

GLOBAL VÆKST SYDDANMARK

GLOBAL VÆKST SYDDANMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK GLOBAL VÆKST SYDDANMARK SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

LEC 2.0 DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

LEC 2.0 DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK LEC 2.0 SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 3 VERSION

Læs mere

SUSTAINHORT JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

SUSTAINHORT JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SUSTAINHORT SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-12 DOKUMENTNR. 1 VERSION

Læs mere

UDVIKLING AF DESTINATION FYN

UDVIKLING AF DESTINATION FYN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK UDVIKLING AF DESTINATION FYN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

ØHAVETS RESTAURERINGSCENTER

ØHAVETS RESTAURERINGSCENTER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2014 REGION SYDDANMARK ØHAVETS RESTAURERINGSCENTER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A035629-007 DOKUMENTNR.

Læs mere

TRANSFORMER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

TRANSFORMER DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK TRANSFORMER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 12 VERSION

Læs mere

WELFARE TECH 2.0 MAJ 2015 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

WELFARE TECH 2.0 MAJ 2015 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK WELFARE TECH 2.0 MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/18579 PROJEKTNR.

Læs mere

FREMTIDSFABRIKKEN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

FREMTIDSFABRIKKEN DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK FREMTIDSFABRIKKEN SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

FOLKEMØDE 2014 OG 2015

FOLKEMØDE 2014 OG 2015 JANUAR 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE FOLKEMØDE 2014 OG 2015 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2016 BORNHOLMS

Læs mere

INNOVIRK JULI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

INNOVIRK JULI 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2015 REGION SYDDANMARK INNOVIRK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 10/13350 PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

MADVÆRKET (TREKANTENS FØDEVARER)

MADVÆRKET (TREKANTENS FØDEVARER) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MADVÆRKET (TREKANTENS FØDEVARER) SLUTEVALUERING Vedrørende projektforlængelse

Læs mere

SYDDANSKE MADOPLEVELSER

SYDDANSKE MADOPLEVELSER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SYDDANSKE MADOPLEVELSER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

GAMELAB4HEALTH MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

GAMELAB4HEALTH MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/ Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK GAMELAB4HEALTH SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/12087 PROJEKTNR.

Læs mere

DEN ENERGIEFFEKTIVE LANDBRUGS- OG FØDEVAREPRODUKTION

DEN ENERGIEFFEKTIVE LANDBRUGS- OG FØDEVAREPRODUKTION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK DEN ENERGIEFFEKTIVE LANDBRUGS- OG FØDEVAREPRODUKTION SLUTEVALUERING

Læs mere

PROGRAM FOR VIRKSOMHEDSUDVIKLING

PROGRAM FOR VIRKSOMHEDSUDVIKLING DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND PROGRAM FOR VIRKSOMHEDSUDVIKLING SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2016 REGION

Læs mere

MICRO GRID LIVING LAB

MICRO GRID LIVING LAB ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MICRO GRID LIVING LAB SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK MIDTVEJSEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

FÆLLES FOKUS PÅ FØDEVARER

FÆLLES FOKUS PÅ FØDEVARER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK FÆLLES FOKUS PÅ FØDEVARER SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 13/21309

Læs mere

HEALTHCARE DENMARK DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

HEALTHCARE DENMARK DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2015 REGION SYDDANMARK HEALTHCARE DENMARK SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

TEK INNOVATION JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

TEK INNOVATION JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2015 REGION SYDDANMARK TEK INNOVATION SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 15

Læs mere

ACCELERACE WELFARE DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

ACCELERACE WELFARE DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK ACCELERACE WELFARE SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

SMART & COOL (ADAPTIV FORBRUGSBALANCERING AF SUPERMARKEDSKØL OG FROST)

SMART & COOL (ADAPTIV FORBRUGSBALANCERING AF SUPERMARKEDSKØL OG FROST) ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SMART & COOL (ADAPTIV FORBRUGSBALANCERING AF SUPERMARKEDSKØL OG FROST)

Læs mere

DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE UP SLUTEVALUERING

DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE UP SLUTEVALUERING DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE UP SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2018 REGION SYDDANMARK PRE SCALE

Læs mere

DESTINATION SYDVESTJYLLAND

DESTINATION SYDVESTJYLLAND ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK DESTINATION SYDVESTJYLLAND SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB MARTS 2017 REGION SJÆLLAND DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

STARS DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

STARS DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK MIDTVEJSEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK STARS MIDTVEJSEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 37 VERSION

Læs mere

PILOTPROGRAM FOR MARITIM UDVIKLING

PILOTPROGRAM FOR MARITIM UDVIKLING DECEMBER 2016 REGION NORDJYLLAND PILOTPROGRAM FOR MARITIM UDVIKLING SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2016

Læs mere

INDTAG DET GRØNNE VÆKSTMARKED I ØSTAFRIKA

INDTAG DET GRØNNE VÆKSTMARKED I ØSTAFRIKA MARTS 2017 REGION NORDJYLLAND INDTAG DET GRØNNE VÆKSTMARKED I ØSTAFRIKA SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2017

Læs mere

JUNI 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS AALBORG MIDTVEJSEVALUERING

JUNI 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS AALBORG MIDTVEJSEVALUERING JUNI 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS AALBORG MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND UNGEINDSATS

Læs mere

POWER PUSH OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

POWER PUSH OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK POWER PUSH SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 31 VERSION

Læs mere

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB

DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB MAJ 2019 REGION SJÆLLAND DET ER NEMMERE AT FORLADE EN UDDANNELSE END ET FÆLLESSKAB SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING

MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING MAJ 2017 REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2017 ÅR REGION NORDJYLLAND VÆKST 2.0 SLUTEVALUERING

Læs mere

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK

TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION SYDDANMARK TALENT ATTRACTION SOUTHERN DENMARK SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-015

Læs mere

SAFIR DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

SAFIR DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SAFIR SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 25 VERSION

Læs mere

OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UNGEGUIDE MIDTVEJSEVALUERING

OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UNGEGUIDE MIDTVEJSEVALUERING OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UNGEGUIDE MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

Læs mere

LÅN EN LEDER OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

LÅN EN LEDER OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2014 REGION SYDDANMARK LÅN EN LEDER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR. 32 VERSION

Læs mere

OFFSHORE WIND DANMARK

OFFSHORE WIND DANMARK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK OFFSHORE WIND DANMARK MIDTVEJSEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/18523

Læs mere

Review af Vækstforumprojekter. Region Syddanmark Juni 2012

Review af Vækstforumprojekter. Region Syddanmark Juni 2012 Review af Vækstforumprojekter Region Syddanmark Juni 2012 Resultatmål Effektmål Metoden, der er anvendt, har fokus på den effekt, projekterne har for virksomheder, der er deltagere som partnere i projekterne

Læs mere

TILFLYTTERSERVICE JOB

TILFLYTTERSERVICE JOB MARTS 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE TILFLYTTERSERVICE JOB MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2017 BORNHOLMS

Læs mere

DET SYDDANSKE EU-KONTOR

DET SYDDANSKE EU-KONTOR ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2015 REGION SYDDANMARK DET SYDDANSKE EU-KONTOR EVALUERING IFM. AFSLUTNING AF RESULTATKONTRAKT

Læs mere

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND

DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK DESTINATIONSUDVIKLING SØNDERJYLLAND SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010

Læs mere

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum

Projekt Forbrug Milepæle Effekter Bemærkninger til Vækstforum Bilag 3 Status på igangværende projekter august 2015 Intern halvårlig opfølgning Status på projekter som ikke netop er evalueret eller står til at blive evalueret af COWI vurderes af sagsbehandler efter

Læs mere

JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK NEW BIZZ SLUTEVALUERING

JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK NEW BIZZ SLUTEVALUERING JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK NEW BIZZ SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION NORDJYLLAND NORDJYSK

Læs mere

UDVIKLINGSKONTRAKT MED DESTINATION BORNHOLM

UDVIKLINGSKONTRAKT MED DESTINATION BORNHOLM FEBRUAR 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE UDVIKLINGSKONTRAKT MED DESTINATION BORNHOLM 2013-2015 SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

NATUREN TIL BORDS MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/920. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

NATUREN TIL BORDS MAJ 2015 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/920. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2015 REGION SYDDANMARK NATUREN TIL BORDS SLUTEVALUERING REGIONENS JOURNALNUMMER: 12/920 PROJEKTNR.

Læs mere

DESIGN2INNOVATE DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

DESIGN2INNOVATE DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2014 REGION SYDDANMARK DESIGN2INNOVATE SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-010 DOKUMENTNR.

Læs mere

Slutrapport d. 29. juni 15 Forprojektet, Totalkonceptet, d. 1. Jan. 15 d. 30. Jun. 15

Slutrapport d. 29. juni 15 Forprojektet, Totalkonceptet, d. 1. Jan. 15 d. 30. Jun. 15 Slutrapport d. 29. juni 15 Forprojektet, Totalkonceptet, d. 1. Jan. 15 d. 30. Jun. 15 Indhold 1. Indledning 2. Hovedaktiviteter 3. Læringspunkter 4. Bilag 1. Indledning I slutrapporten redegøres for forprojektets

Læs mere

FUTURE FOOD INNOVATION

FUTURE FOOD INNOVATION MAJ 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE FOOD INNOVATION SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2016 REGION MIDTJYLLAND FUTURE

Læs mere

UDVIKLING OG DESIGN AF INTERNATIONALT TESTCENTER

UDVIKLING OG DESIGN AF INTERNATIONALT TESTCENTER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JANUAR 2016 REGION SYDDANMARK UDVIKLING OG DESIGN AF INTERNATIONALT TESTCENTER COLAB DENMARK SLUTEVALUERING

Læs mere

LEAN ENERGY CLUSTER SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

LEAN ENERGY CLUSTER SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2014 REGION SYDDANMARK LEAN ENERGY CLUSTER SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-009 DOKUMENTNR.

Læs mere

HØJSKOLEN SOM GENVEJ TIL UDDANNELSE

HØJSKOLEN SOM GENVEJ TIL UDDANNELSE JUNI 2018 REGION NORDJYLLAND HØJSKOLEN SOM GENVEJ TIL UDDANNELSE SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2018 REGION

Læs mere

AUGUST 2016 REGION SYDDANMARK SMART TROLLEY - ARBEJDSVENLIG OG ENERGIEFFEKTIV MULTIFUNKTIONEL SÆKKEVOGN TIL DISTRIBUTION AF VARER MIDTVEJSEVALUERING

AUGUST 2016 REGION SYDDANMARK SMART TROLLEY - ARBEJDSVENLIG OG ENERGIEFFEKTIV MULTIFUNKTIONEL SÆKKEVOGN TIL DISTRIBUTION AF VARER MIDTVEJSEVALUERING AUGUST 2016 REGION SYDDANMARK SMART TROLLEY - ARBEJDSVENLIG OG ENERGIEFFEKTIV MULTIFUNKTIONEL SÆKKEVOGN TIL DISTRIBUTION AF VARER MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

OPERATØR PÅ DEN BORNHOLMSKE FØDEVARE- KLYNGEINDSATS

OPERATØR PÅ DEN BORNHOLMSKE FØDEVARE- KLYNGEINDSATS FEBRUAR 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE OPERATØR PÅ DEN BORNHOLMSKE FØDEVARE- KLYNGEINDSATS MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

OPLEVELSESNETVÆRK BORNHOLM

OPLEVELSESNETVÆRK BORNHOLM MAJ 2017 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE OPLEVELSESNETVÆRK BORNHOLM MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2017 BORNHOLMS

Læs mere

DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR MIDT SLUTEVALUERING

DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR MIDT SLUTEVALUERING DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR MIDT SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DECEMBER 2016 REGION MIDTJYLLAND INKUBATOR

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse Uddybende bilag vedr. projektet: Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4527 Projektnavn Smart Energy til markedet tillægsbevilling og forlængelse

Læs mere

NOVEMBER 2018 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VÆKST OG VIDEN MIDTVEJSEVALUERING

NOVEMBER 2018 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VÆKST OG VIDEN MIDTVEJSEVALUERING NOVEMBER 2018 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VÆKST OG VIDEN MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2018 BORNHOLMS

Læs mere

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN

FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN FORSIDE - ANSØGNING TIL ERHVERVSPULJEN Projekttitel Co-Creation Aalborg Samlet Score 21 Projektperiode Medio 2019 31. december 2021 Om initiativet Co-Creation Aalborg er en ny indsats, der skal facilitere

Læs mere

SUNRISE JUNI 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

SUNRISE JUNI 2014 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2014 REGION SYDDANMARK SUNRISE SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-009 DOKUMENTNR. 06 VERSION 1.0

Læs mere

SEPTEMBER 2017 REGION SYDDANMARK SYDDANSK OPI-PULJE MIDTVEJSEVALUERING

SEPTEMBER 2017 REGION SYDDANMARK SYDDANSK OPI-PULJE MIDTVEJSEVALUERING SEPTEMBER 2017 REGION SYDDANMARK SYDDANSK OPI-PULJE MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SPETEMBER 2017 REGION SYDDANMARK

Læs mere

Bilag 1: Eksterne evalueringer oversigt og resuméer. Samlet vurdering

Bilag 1: Eksterne evalueringer oversigt og resuméer. Samlet vurdering Bilag : Eksterne evalueringer oversigt og resuméer Projekter til midtvejsevaluering Green Power Electronics Test Lab Green PET Lab v/sdu Patient@home: Innovative Welfare Technology for the st Century Projekter

Læs mere

Entreprenørskab i uddannelserne

Entreprenørskab i uddannelserne Entreprenørskab i uddannelserne Informationsmøde 9. marts 2016 Vision Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Det betyder, at vi ser ud over regionens grænser og samarbejder med de

Læs mere

LOKAL AFSÆTNING AF LOKALT PRODUCEREDE FØDEVARER

LOKAL AFSÆTNING AF LOKALT PRODUCEREDE FØDEVARER NOVEMBER 2016 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE LOKAL AFSÆTNING AF LOKALT PRODUCEREDE FØDEVARER SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

VIRKEMIDLER OG EFFEKTER I UDVALGTE PROJEKTER STØTTET AF VÆKSTFORUM

VIRKEMIDLER OG EFFEKTER I UDVALGTE PROJEKTER STØTTET AF VÆKSTFORUM NOVEMBER 2013 REGION SJÆLLAND VIRKEMIDLER OG EFFEKTER I UDVALGTE PROJEKTER STØTTET AF VÆKSTFORUM EVALUERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Innovation, iværksætteri og talenter på ungdomsuddannelser Udfordring Den regionale vækst og udviklingsstrategi adresserer

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt.

Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. 1 ÅRSPLAN 2017 første udkast Opdateres forud for bestyrelsesmødet og Generalforsamling den 18. maj med konkrete mål for klynger mm. samt årsplan/oversigt. Foreningen IQ s a rsplan sætter mål og prioriteter

Læs mere

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber.

Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Informationsmøde om: Bred indsats for kvalificeret arbejdskraft - Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber. Vejle, 4. april 2017 1 PROGRAM Velkomst og introduktion Flere veje til kvalificeret

Læs mere

TILTRÆKNING AF VIRKSOMHEDER OG ARBEJDSPLADSER PROJEKT

TILTRÆKNING AF VIRKSOMHEDER OG ARBEJDSPLADSER PROJEKT TILTRÆKNING AF VIRKSOMHEDER OG ARBEJDSPLADSER PROJEKT 1. OPGAVEN Opgaven omfatter, at Faxe Erhvervsråd igangsætter og driver et projekt, som tiltrækker virksomheder og dermed skaber nye arbejdspladser.

Læs mere

WE KNOW HOW YOU GROW WITH LESS ENERGY

WE KNOW HOW YOU GROW WITH LESS ENERGY JUNI 2016 REGION SYDDANMARK WE KNOW HOW YOU GROW WITH LESS ENERGY MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION

Læs mere

SAMFUNDSANSVAR (CSR) I SMV'ER

SAMFUNDSANSVAR (CSR) I SMV'ER NOVEMBER 2013 REGION NORDJYLLAND SAMFUNDSANSVAR (CSR) I SMV'ER MIDTVEJSEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2013 REGION

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

PROJEKT VALG AF UDDANNELSE (VAU)

PROJEKT VALG AF UDDANNELSE (VAU) NOVEMBER 2018 REGION NORDJYLLAND PROJEKT VALG AF UDDANNELSE (VAU) SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOVEMBER 2018 REGION

Læs mere

Landsbyerhvervsklynger

Landsbyerhvervsklynger Landsbyerhvervsklynger Udvikling, samarbejde og vækst Erhvervsudvikling og fastholdelse af virksomheder i Holstebro Kommunes landdistrikter Projektets vision At udvikle og fastholde virksomheder og arbejdspladser

Læs mere

Viden, vækst og vilje Iværksætteri

Viden, vækst og vilje Iværksætteri Viden, vækst og vilje Iværksætteri ErhvervslederForum Handlingsplan i Aalborg Samarbejdet 2011-2014 ERHVERVSLIVETS VÆKSTLAG Med udgangspunkt i erhvervsstrategien Viden, vækst og vilje er der udarbejdet

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse

Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Anbefalinger til samarbejdet mellem kommuner og væksthuse Kommunerne er hver dag i berøring med virksomheder i hele Danmark og hjælper virksomhederne med at finde arbejdskraft, sørger for at infrastrukturen

Læs mere

Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser

Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser Syddansk Fødevareklynge Spirende Fødevareoplevelser Andreas Cæsar Møller Jensen, Projektleder Kasper Aagaard, Programchef Syddansk Fødevareklynge - formål Formålet med Syddansk Fødevareklynge er, at arbejde

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Rapportering af status og anbefalinger pr. projekt. Vækstforumprojekter, august 2012

Rapportering af status og anbefalinger pr. projekt. Vækstforumprojekter, august 2012 Rapportering af status og anbefalinger pr. projekt Vækstforumprojekter, august 2012 Projekter uden respondenter Projekter der kræver særlig Projekter der kræver Projekter der ikke kræver Projekterne kan

Læs mere

FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT SLUTEVALUERING

FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT SLUTEVALUERING FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT SLUTEVALUERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FEBRUAR 2018 REGION SYDDANMARK E-PATIENT

Læs mere

STRATEGISK VÆRTSKAB JUNI 2016 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S

STRATEGISK VÆRTSKAB JUNI 2016 REGION SYDDANMARK SLUTEVALUERING. Parallelvej Kongens Lyngby ADRESSE COWI A/S ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JUNI 2016 REGION SYDDANMARK STRATEGISK VÆRTSKAB SLUTEVALUERING PROJEKTNR. A037714-015 DOKUMENTNR.

Læs mere

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune

Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Vision og sigtepunkter for arbejdet i LBR i Frederikssund Kommune Opsamling på LBR-seminar den 6. september 2010 mploy a/s www.mploy.dk Gothersgade 103, 3. sal 1123 København K Tlf: 32979787 Email: mploy@mploy.dk

Læs mere

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag

Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Middelfart Kommune Medarbejder- og ledelsesgrundlag Effektivitet Udvikling Kommunikation Strategi Middelfart Kommune 2015 Oplag: 4.000 stk. Layout og produktion: vielendank.dk MIDDELFART KOMMUNE 2-3 Indhold

Læs mere