Indtægts- og omkostningsundersøgelse. Dansk Psykologforening

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indtægts- og omkostningsundersøgelse. Dansk Psykologforening"

Transkript

1 Indtægts- og omkostningsundersøgelse 2018 Dansk Psykologforening

2 Indtægts- og omkostningsundersøgelse 2018 Dansk Psykologforening Huge Consulting ApS december 2018

3 Indhold 1 Indledning Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Andre oplysninger om privatpraktiserende psykologer med ydernummer... 40

4 1 Indledning 1 1 Indledning Indtægts- og omkostningsundersøgelsen 2018 (regnskabsåret 2017) omfatter alle Dansk Psykolog Forenings fuldtids privatpraktiserende psykologer. Med fuldtids forstås, at psykologen står til rådighed for privat praksis i mindst 22 timer ugentligt og ikke har mere end 15 timers ansættelse ved siden af sin praksis. Undersøgelsen er baseret på en web-baseret indsamling af data. Indledningsvis blev der sendt postal invitation med kladdeversion af spørgeskemaet den 28. maj 2018 til hele målgruppen. Samtidigt blev målgruppen også inviteret pr. den 6. juni til at deltage i undersøgelsen. Rykning for manglende besvarelse foregik pr. . Første reminder blev sendt den 27. juni Anden reminder blev sendt den 5. juli Tredje og sidste reminder blev sendt den 6. august Undersøgelsen lukkede for besvarelser den 31. august Dermed har spørgeskemaet været tilgængeligt i perioden 28. maj 2018 til 31. august Undersøgelsens svarprocent Antal invitationer udsendt (bruttopopulation) Uden for målgruppen (pensioneret, sygemeldt, ikke selvstændig, ej bosat i Danmark, ikke autoriseret og ej i 135 målgruppen m.v.) Nettopopulation Antal besvarede spørgeskemaer 612 Svarprocent 34 % medlemmer har indgået i nettopopulationen, og 612 medlemmer har afgivet svar. Det giver en svarprocent på 34 %, hvilket er på niveau med 2010, hvor svarprocenten var 33 %. Ikke alle 612 respondenter har besvaret alle spørgsmål. Da der er meget få ubesvarede eller blanke spørgsmål, indgår de ikke i alle tabeller, hvorfor der kan være uoverensstemmelse mellem antal besvarelser og antal respondenter. 40 har startet virksomhed i 2017 eller senere, og de har derfor ikke besvaret spørgsmålene om indtægter og omkostninger. For at undersøgelsen kan være repræsentativ for hele gruppen af privatpraktiserende, skal de medlemmer, der har svaret på spørgeskemaet, have samme arbejdsmæssige og indtægtsmæssige profil, som gruppen af fuldtids

5 1 Indledning 2 privatpraktiserende psykologer under ét. Besvarelsesprocenten er 34 % for den samlede gruppe, og der mangler således svar fra 2/3 af de privatpraktiserende psykologer. Svarprocent efter type Med Uden I alt ydernummer ydernummer Antal mulige svar Antal svar Svarprocent 67% 10% 34% 790 privatpraktiserende psykologer havde på undersøgelsestidspunktet i 2018 tiltrådt overenskomsten med Regionernes Lønnings- og Takstnævn, og har været forpligtiget til at besvare spørgeskemaet. De øvrige uden ydernummer har alene haft den forpligtigelse, der følger af medlemskabet af Dansk Psykolog Forening. For gruppen af privatpraktiserende psykologer med ydernummer er besvarelsesprocenten 67%, hvilket er en stor stigning i fht undersøgelsen, hvor svarprocenten var 46% for denne gruppe. For gruppen af privatpraktiserende psykologer uden ydernummer er besvarelsesprocenten kun 10%, hvilket er lavere end i 2010, hvor besvarelsesprocenten for denne gruppe var 15%. Jo større bortfald, der er i en undersøgelse, des større er risikoen for at undersøgelsen ikke er repræsentativ. Der er derfor foretaget en bortfaldsanalyse (med følgende baggrundsvariable: alder, dimittendår, autoritationsår, specialistuddannelse og geografi) til vurdering af, om de psykologer der har deltaget i undersøgelsen fordeler sig tilnærmelsesvist som de psykologer, der ikke har deltaget i undersøgelsen. Det er vurderet, at undersøgelsen for så vidt angår privatpraktiserende psykologer med ydernummer er tilstrækkelig repræsentativ og at svarprocenten af tilstrækkelig høj (67%), således at det giver mening af analysere resultater for denne gruppe. Vedr. psykologer uden ydernummer, så er det vurderet, at undersøgelsen er tilstrækkelig repræsentativ, men at svarprocenten er utilstrækkelig (10%). Derfor viser denne afrapportering af undersøgelsens resultater kun besvarelserne for psykologer med ydernummer. Besvarelser fra psykologer uden ydernummer er sorteret fra. På enkelte områder, bl.a. tid indtægter og udgifter er der foretaget en sammenligning mellem og Man skal være opmærksom på, at der er 8 år

6 1 Indledning 3 imellem de to undersøgelser. Der er forsøgt taget højde herfor ved at pristalsregulere (via nettoprisindekset) tallene fra 2009-undersøgelsen. Oplysninger om indtægter og udgifter er fra 2017, mens enkelte oplysninger er aktuelle (år 2018), såsom oplysning om timepris pr. 1. januar De forskellige tidspunkter skal man have for øje, når oplysninger de forskellige oplysninger fra de forskellige dele af statistikken krydses.

7 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer 4 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer I alt er der kommet svar fra 511 psykologer med ydernummer. I tabellerne 1-8 tegnes en profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer. Tabel 1. Hvad er dit køn? Mand % Kvinde % I alt % Kønsfordelingen blandt psykologer med ydernummer fordeler sig med 25% mænd og 75% kvinder. Denne fordeling svarer fordelingen ved 2010-undersøgelsen. Tabel 2. Hvor gammel er du? Under 30 år 1 0% år 4 1% år 67 13% år 75 15% år 93 18% år % 70 år eller ældre 48 9% I alt % 53% af psykologerne med ydernummer er 60 år eller ældre. Ved 2010-undersøgelsen var kun 28% af psykologerne 60 år eller ældre. I 2018-undersøgelsen er der relativt færre i aldersgruppen år.

8 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer 5 Tabel 3. Hvilket år dimitterede du som psykolog? 1979 eller før 31 6% % % % % % % % 2015 eller senere 0 0% I alt % 63% af psykologer med ydernummer er dimitteret i 1999 eller tidligere. Tabel 4. Hvilket år blev du autoriseret af Psykolognævnet? % % % % % 2015 eller senere 0 0% I alt % 31% af psykologer med ydernummer er blevet autoriseret i I perioden blev ca. 20% autoriseret i et 5 års interval. Derimod blev kun 4% autoriseret i 5-årsintervallet Ingen psykologer er blevet autoriseret i 2015 eller senere.

9 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer 6 Tabel 5. Hvilket år fik du ydernummer? 1992 (forsøgsordning) 34 7% % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % I alt % Tildelingen af ydernummer er nogenlunde jævnt på de enkelte år. Dog er der tildelt relativt mange ydernumre i 2008 og relativt få i 2001 og 2002.

10 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer 7 Tabel 6A. Er du godkendt af Dansk Psykolog Forening som specialist eller supervisor inden for et eller flere specialer? Ja % Nej % I alt % 59% af psykologerne med ydernummer er godkendt som specialist eller supervisor. Det er en lille stigning i fht undersøgelsen, hvor 53% var godkendt. Tabel 6B. Hvis ja, inden for hvilke af følgende specialer er du godkendt af DP som specialist? Klinisk børnepsykologi 53 18% Klinisk børneneuropsykologi 7 2% Pædagogisk psykologi 3 1% Psykoterapi (børn/voksne) % Sundhedspsykologi (børn/voksne) 8 3% Psykopatologi 9 3% Psykotraumatologi 27 9% Klinisk neuropsykologi 6 2% Gerontopsykologi 0 0% Arbejds- og organisationspsykologi 12 4% I alt % Bemærk: Respondenterne kunne sætte flere markeringer, og derfor er procent i alt højere end 100%. 76% af psykologerne af med specialistgodkendelse har en godkendelsen inden for psykoterapi (børn/voksne) og 18% har en specialistgodkendelse indenfor klinisk børnepsykologi. Da respondenterne har haft mulighed for at sætte flere markeringer, er I alt udtryk for, at nogle psykologer har flere specialistgodkendelser. Resultatet skal derfor læses således, at 302 psykologer i gennemsnit har 1,18 specialistgodkendelser.

11 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer 8 Tabel 6C. Hvis ja, inden for hvilke af følgende specialer er du godkendt af DP som supervisor? Klinisk børnepsykologi 34 21% Klinisk børneneuropsykologi 7 4% Pædagogisk psykologi 4 2% Psykoterapi (børn/voksne) % Sundhedspsykologi (børn/voksne) 2 1% Psykopatologi 6 4% Psykotraumatologi 12 7% Klinisk neuropsykologi 3 2% Gerontopsykologi 0 0% Arbejds- og organisationspsykologi 5 3% I alt % Bemærk: Respondenterne kunne sætte flere markeringer, og derfor er procent i alt højere end 100%. 76% af psykologerne af med supervisorgodkendelse har en godkendelsen inden for psykoterapi (børn/voksne) og 21% har en supervisorgodkendelse indenfor klinisk børnepsykologi. Da respondenterne har haft mulighed for at sætte flere markeringer, er I alt udtryk for, at nogle psykologer har flere supervisorgodkendelser. Resultatet skal derfor læses således, at 163 psykologer i gennemsnit har 1,2 supervisorgodkendelser. Tabel 7A. I hvilken region ligger din klinik/virksomhed? Region Hovedstaden % Region Sjælland 75 15% Region Nordjylland 43 8% Region Midtjylland % Region Syddanmark % I alt % Region Hovedstaden har med 29% flest psykologer med ydernummer og Region Nordjylland har med 8% færrest psykologer med ydernummer. Fordelingen af psykologer med ydernummer på regioner svarer til 2010-undersøgelsen.

12 2 Profil af privatpraktiserende psykologer med ydernummer 9 Tabel 7B. I hvilken region ligger din klinik/virksomhed? og befolkningens geografiske placering. Befolkningen Psykologer med som helhed*) ydernummer Region Hovedstaden 32% 29% Region Sjælland 14% 15% Region Nordjylland 10% 8% Region Midtjylland 23% 25% Region Syddanmark 21% 22% I alt 100% 100% *) Befolkningen pr. 4. kvt jf. Fordelingen af psykologer med ydernummer på regioner svarer til befolkningens fordeling på regioner. Tabel 8. Har du på noget tidspunkt i 2017 været ansat som lønmodtager (enten deltid eller fuldtid) i en privat virksomhed eller i den offentlige sektor? Ja 58 11% Nej % I alt % 11% af psykologerne med ydernummer har været ansat som lønmodtager i 2017 og dermed haft supplerende indtægt til beskæftigelsen som privatpraktiserende psykolog med ydernummer. Det er et fald i fht undersøgelsen, hvor 17% havde været ansat som lønmodtager ved siden af at være privatpraktiserende.

13 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 10 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer I tabellerne 9-21 tegnes en profil af klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer. Tabel 9A. Ejer du din klinik/virksomhed alene eller sammen med andre? Alene % Sammen med andre 37 7% I alt % 93% af alle psykologer med ydernummer er ene om at eje deres klinik/virksomhed. Det er en lille stigning i fht undersøgelsen, hvor 90% af psykologerne var ene om at eje deres klinik/virksomhed. Tabel 9B. Hvis alene - hvordan er din klinik/virksomhed organiseret? Personligt ejerskab/enkeltmandsvirksomhed % Aktieselskab 2 0% Anpartsselskab (ApS) 26 5% Iværksætterselskab 0 0% (IVS) Andet 1 0% I alt % 94% af psykologerne med ydernummer, som ejer klinik/virksomheden alene, har et personligt ejerskab af deres klinik/virksomhed og 5% har ejerskabet gennem et anpartsselskab. Denne fordeling af ejerskabsform svarer til fordelingen ved 2010-undersøgelsen.

14 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 11 Tabel 9C. Hvis sammen med andre - hvordan har I organiseret jeres klinik/virksomhed? Personligt ejerskab/enkeltmandsvirksomhed med klinik-/kontorfællesskab 16 43% Interessentskab 14 38% Aktieselskab 0 0% Anpartsselskab (ApS) 5 14% Iværksætterselskab 0 0% (IVS) Andet 2 5% I alt % Når psykologerne med ydernummer har en klinik/virksomhed sammen med andre, så er ejerformen især med personlig hæftelse. 43% har et personligt ejerskab af den klinik/virksomhed, de er med i, og 38% har ejerskabet via et interessentskab. I forhold til 2010-undersøgelsen er der relativt færre med et personligt ejerskab og relativt flere med et interessentskab.

15 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 12 Tabel 10A. Har du/i et klinikfællesskab med andre psykologer? Ja % Nej % I alt % 41% af psykologerne med ydernummer har klinikfællesskab med andre psykologer. Det er en stigning i fht undersøgelsen, hvor kun 34% havde klinikfælleskabe med andre psykologer. Tabel 10B. Hvis klinikfællesskab hvor mange psykologer? % % % % % % 7 3 1% 8 4 2% 9 1 0% % % I alt % 31% af psykologerne med ydernummer, som har klinkfællesskab med andre, har klinikfællesskab med 1 anden psykolog. 48% af psykologer har klinikfællesskab med 2-4 andre psykologer, og endeligt har 20% af psykologerne klinikfællesskab med 5 eller flere andre psykologer. Det tilsvarende tal i 2010-undersøgelsen er 11%, og dermed er der blevet relativt flere klinikfællesskaber med 5 eller flere andre psykologer.

16 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 13 Tabel 11A. Har du/i ansatte psykologer i klinikken/virksomheden? Ja 11 2% Nej % I alt % 2% af psykologerne med ydernummer havde ansatte psykologer i klinikken/virksomheden. I 2010-undersøgelsen havde 6% af psykologerne andre ansatte psykologer. Tabel 11B. Hvis ja hvor mange ansatte psykologer? % % 4 1 9% I alt % 64% af psykologerne med ydernummer, som har ansatte psykologer i klinikken/virksomheden, har 1 ansat i klinikken/virksomheden. Tabel 12A. Har du/i et klinikfællesskab med andre faggrupper? Ja % Nej % I alt % 20% af psykologerne med ydernummer har klinikfællesskab med andre faggrupper. Det er en stigning i fht undersøgelsen, hvor 16% havde klinikfællesskab med andre faggrupper.

17 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 14 Tabel 12B. Har du/i et klinikfællesskab med andre faggrupper? fordelt på region Region Hovedstaden Region Sjælland Region Nordjylland Region Midtjylland Region Syddanmark I alt Ja 27% 19% 9% 15% 24% 20% Nej 73% 81% 91% 85% 76% 80% I alt 100% 100% 100% 100% 100% 100% Antal Afhængig af region er der stor forskel på, hvor stor en del af psykologer med ydernummer, der har klinikfællesskab med andre faggrupper. Især i Region Hovedstaden og Region Syddanmark har psykologer med ydernummer klinikfællesskab med andre faggrupper. Tabel 12C. Hvis ja - med hvem har du/i et klinikfællesskab? Praktiserende læger 23 22% Kiropraktorer 3 3% Speciallæger 23 22% Ergoterapeuter 2 2% Psykoterapeuter (ikke psykologer) 32 31% Andre 56 54% I alt % Bemærk: Respondenterne kunne sætte flere markeringer, og derfor er antal i alt og procent i alt højere end 100%. Psykologer med ydernummer, som har klinikfællesskaber, har i gennemsnit 1,34 andre faggrupper med i klinikfællesskabet.

18 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 15 Tabel 13 20A. Klinikforhold 13. Er klinikken adskilt fra Ja % privaten? Nej 8 2% 14. Er der særskilt toilet Ja % og håndvask til klinikken? Nej 16 3% 15. Er der en separat kliniktelefon? Ja % Nej 88 17% 16. Er der venteværelse? Ja % Nej 15 3% 17. Benyttes klinikken til Ja 19 4% andre formål? Nej % 18. Er der fri adgang for Ja % kørestolsbrugere til klinikken? Nej % 19. Har klinikken toilet der kan benyttes kørestolsbrugere? 20. Er der parkeringsplads ved klinikken? Ja % Nej % Ja % Nej 69 14% Oplysningerne om klinikforhold indgår ved ansøgning om ydernummer. For de basale forhold svarer 83% eller mere positivt til forholdet i deres klinik. Vedr. kørestolsbrugere, så har 52% fri adgang til klinikken for denne brugergruppe, og 41% har et toilet, der kan benyttes af kørestolsbrugere.

19 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 16 Tabel 13 20B. Klinikforhold fordelt på region 13. Er klinikken adskilt fra privaten? 14. Er der særskilt toilet og håndvask til klinikken? 15. Er der en separat kliniktelefon? 16. Er der venteværelse? 17. Benyttes klinikken til andre formål? 18. Er der fri adgang for kørestolsbrugere til klinikken? 19. Har klinikken toilet der kan benyttes kørestolsbrugere? 20. Er der parkeringsplads ved klinikken? Region Hovedstaden Region Nordjylland Region Midtjylland Region Syddanmark I alt Region Sjælland Ja 99% 97% 98% 98% 99% 98% Nej 1% 3% 2% 2% 1% 2% Ja 96% 97% 100% 95% 98% 97% Nej 4% 3% 0% 5% 2% 3% Ja 85% 75% 88% 84% 82% 83% Nej 15% 25% 12% 16% 18% 17% Ja 97% 96% 98% 95% 99% 97% Nej 3% 4% 2% 5% 1% 3% Ja 2% 5% 2% 7% 2% 4% Nej 98% 95% 98% 93% 98% 96% Ja 54% 47% 65% 48% 54% 52% Nej 46% 53% 35% 52% 46% 48% Ja 47% 39% 44% 35% 42% 41% Nej 53% 61% 56% 65% 58% 59% Ja 96% 79% 93% 81% 83% 86% Nej 4% 21% 7% 19% 17% 14% Afhængig af hvilken region klinikken/virksomheden er placeret i, er der mindre forskelle i klinikforhold.

20 3 Klinikforhold for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 17 Tabel 21. Hvor langt er der til offentlig bus/tog fra klinikken? Antal svar 511 Gennemsnit (km) 0, %-fraktil(km) 0,100 Median (km) 0, %-fraktil(km) 0,500 Mindste afstand (km) 0,001 Største afstand (km) 5,007 Ca. 75% af psykologer med ydernummer har deres klinik/virksomhed liggende inden for 500 meter fra adgang til kollektiv trafik. Den gennemsnitlige afstand fra klink/virksomhed til kollektiv trafik er 366 meter, hvilket er en mindre forøgelse i forhold til 2010-undersøgelsen.

21 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 18 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer I tabellerne tegnes en profil af arbejdstid for praktiserende psykologer med ydernummer. Tabel 22A. Anslå din gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (udenfor ferie, uddannelsesperioder og barsel) fordelt på nedenstående hovedgrupper af opgaver: Timer Procent Klient- og kundekontakt 24,78 60% Andet psykologfagligt arbejde 4,10 10% Administration 7,34 18% Andet 5,26 13% Samlet ugentligt arbejdstid 41,48 100% Antal svar 496 Psykologer med ydernummer skal i henhold til overenskomsten stå til rådighed i mindst 22 timer ugentligt som privatpraktiserende psykolog. De anførte procentsatser i tabel 22A er gennemsnitlige tal. Den gennemsnitlige arbejdstid for psykologer med ydernummer er 41,48 timer, hvilket er en smule lavere end i 2010-undersøgelsen, hvor den var 42,63 timer. 60% af arbejdstiden bruger psykologer med ydernummer på klient- og kundekontakt, hvilket er på niveau med 2010-undersøgelsen, hvor 61% af tiden blev brugt på denne opgave. 11% af arbejdstiden bruger psykologer med ydernummer på andet psykologfagligt arbejde. Dette er på niveau med 2010-undersøgelsen, hvor denne procentandel også var 11%. 18% af arbejdstiden bruger psykologer med ydernummer på administration, hvilket svarer til 2010-undersøgelsen, hvor der blev brugt 17% af arbejdstiden på administration. Den sidste del af arbejdstiden, 13%, bruges på andet, hvilket er på niveau med 2010-undersøgelsen. Dvs. arbejdstiden er blevet en smule lavere end ved 2010-undersøgelsen, men fordelingen af tidsforbrug på de enkelte arbejdsopgaver ikke har ændret sig.

22 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 19 Tabel 22B. Anslå din gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (udenfor ferie, uddannelsesperioder og barsel) fordelt på nedenstående opgaver: Gennemsnit 25% fraktil 75% fraktil Median 1. Konsultation iht. overenskomst om Psykologhjælp 15, Konsultation dækket af sundhedsforsikring, herunder samarbejde med netværk 2, Konsultation iht. overenskomst om psykologhjælp, hvor egenbetaling er dækket af sundhedsforsikring. 2, Konsultation med private klienter 2,32 1 1, Telefonkonsultation 0, Løsning af opgaver for virksomheder, kommuner, regioner og staten 1, Privat/offentlig ansættelse (lønmodtager) 0, Klient- og kundekontakt 24, Supervision af psykologer 0, Supervision af andre faggrupper 0, Udfærdigelse af erklæringer for kommuner i Det Socialpsykologiske Samarbejde 0, Udfærdigelse af erklæringer/vurderinger for forsikringsselskaber 0, Udfærdigelse af børnesagkyndigundersøgelse 0, Udfærdigelse af vurdering/erklæringer for andre 0, Undervisning og foredrag 0, Epikriser 0,99 0,5 1 1 Andet psykologfagligt arbejde 4, Telefontid (tidsbestillinger) 2, Kontakt til læger m.fl. 0, Afregning, breve m.v. 1, IT (problemløsninger, opdateringer m.v.) 0,96 0, Regnskab og revision 1, Markedsføring 0, Kontraktudarbejdelse og møder med kunder 0, Administration 7, Modtagelse af supervision 0,84 0, Psykologfaglig opdatering (fx læsning af faglitteratur) 1,76 1 1,5 2

23 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Fagpolitisk arbejde for DP og andre 0, Rengøring 0, Transport i forbindelse med opgaver (ikke til og fra egen klinik) 0, Ledelses-/ arbejdsgiveropgaver 0, Andre opgaver 0, Andet 5, Samlet ugentligt arbejdstid 41,48 36,85 41,05 47,43 Antal svar 496 Tabel 22B viser den gennemsnitlige arbejdstid samt 25% fraktil, median og 75% fraktil fordelt på de forskellige typer af opgaver. Det vil sige, at 50% af psykologerne med ydernummer har en samlet ugentlig arbejdstid, som ligger i intervallet 36,85 47,43 timer. På tilsvarende vis kan det tilsvarende interval udledes for de enkelte typer af arbejdsopgaver, herunder de enkelte områder.

24 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 21 Tabel 22C. Anslå din gennemsnitlige ugentlige arbejdstid (udenfor ferie, uddannelsesperioder og barsel) opgjort på alder og fordelt på nedenstående opgaver: 1. Konsultation iht. overenskomst om Psykologhjælp Aldersgruppe Under 60 år 60 år eller ældre I alt Timer Pct. Timer Pct. Timer Pct. 16,56 38% 15,18 38% 15,83 38% 2. Konsultation dækket af sundhedsforsikring, 2,61 6% 2,64 7% 2,63 6% herunder samarbejde med netværk 3. Konsultation iht. overenskomst om psykologhjælp, 2,10 5% 1,99 5% 2,04 5% hvor egenbetaling er dækket af sundhedsforsikring. 4. Konsultation med private klienter 2,49 6% 2,18 5% 2,32 6% 5. Telefonkonsultation 0,29 1% 0,30 1% 0,30 1% 6. Løsning af opgaver for virksomheder, kommuner, regioner og staten 1,55 4% 1,04 3% 1,28 3% 7. Privat/offentlig ansættelse (lønmodtager) 0,58 1% 0,21 1% 0,38 1% Klient- og kundekontakt i alt 26,17 61% 23,54 59% 24,78 60% 8. Supervision af psykologer 0,67 2% 0,53 1% 0,60 1% 9. Supervision af andre faggrupper 0,96 2% 0,47 1% 0,70 2% 10. Udfærdigelse af erklæringer for kommuner 0,86 2% 0,87 2% 0,87 2% i Det Socialpsykologiske Samarbejde 11. Udfærdigelse af erklæringer/vurderinger 0,15 0% 0,17 0% 0,16 0% for forsikringsselskaber 12. Udfærdigelse af børnesagkyndigundersøgelse 0,13 0% 0,32 1% 0,23 1% 13. Udfærdigelse af vurdering/erklæringer 0,23 1% 0,17 0% 0,20 0% for andre 14. Undervisning og foredrag 0,50 1% 0,24 1% 0,36 1% 15. Epikriser 0,98 2% 0,99 2% 0,99 2% Andet psykologfagligt arbejde i alt 4,47 10% 3,77 9% 4,10 10% 16. Telefontid (tidsbestillinger) 2,14 5% 2,72 7% 2,45 6% 17. Kontakt til læger m.fl. 0,70 2% 0,68 2% 0,69 2% 18. Afregning, breve m.v. 1,69 4% 1,58 4% 1,63 4% 19. IT (problemløsninger, opdateringer m.v.) 0,86 2% 1,04 3% 0,96 2% 20. Regnskab og revision 1,29 3% 1,31 3% 1,30 3% 21 Markedsføring 0,23 1% 0,17 0% 0,20 0% 22. Kontraktudarbejdelse og møder med kunder 0,16 0% 0,08 0% 0,12 0%

25 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 22 Administration i alt 7,07 16% 7,57 19% 7,34 18% 23. Modtagelse af supervision 0,87 2% 0,82 2% 0,84 2% 24. Psykologfaglig opdatering (fx læsning af 1,73 4% 1,79 4% 1,76 4% faglitteratur) 25. Fagpolitisk arbejde for DP og andre 0,13 0% 0,31 1% 0,23 1% 26. Rengøring 0,70 2% 0,74 2% 0,72 2% 27. Transport i forbindelse med opgaver 0,62 1% 0,54 1% 0,58 1% (ikke til og fra egen klinik) 28. Ledelses-/ arbejdsgiveropgaver 0,21 0% 0,12 0% 0,16 0% 29. Andre opgaver 1,21 3% 0,76 2% 0,97 2% Andet i alt 5,47 13% 5,08 13% 5,26 13% Samlet ugentligt arbejdstid 43,18 100% 39,96 100% 41,48 100% Antal svar Tabel 22C viser en detaljeret opgørelse af den gennemsnitlige arbejdstid for psykologer med ydernummer opgjort for henholdsvis psykologer under og over 60 år samt i alt. Psykologer med ydernummer under 60 år arbejder i gennemsnit 43,18 timer om ugen, hvorimod psykologer på 60 år eller derover arbejder i gennemsnit 39,63 timer om ugen. Der er ingen markante forskelle mellem psykologer under 60 år og psykologer på 60 år eller ældre i fordelingen af tidsforbruget på de forskellige arbejdsopgaver. Tabel 23A. Hvor mange hele dage om året bruger du på efter-/videreuddannelse om året? Aldersgruppe Under 60 år 60 år eller ældre I alt Antal svar Gennemsnit (dage/år) 8,7 6,4 7,5 25 %-fraktil(dage/år) 5,0 3,0 4,0 Median (dage/år) 8,0 5,0 6,0 75 %-fraktil(dage/år) 10,0 9,0 10,0 Mindste værdi (dage/år),0,0,0 Største værdi (dage/år) 45,0 32,0 45,0

26 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 23 Psykologer med ydernummer under 60 år bruger i gennemsnit 8,7 dage om året på efter-/videreuddannelse og psykologer med ydernummer på 60 år eller ældre bruger i gennemsnit 6,4 dage om året på efter-/videreuddannelse. Samlet set bruger psykologer med ydernummer i gennemsnit 7,5 dage om året på efter-/videreuddannelse. Tabel 23B. Hvor mange hele dage om året bruger du på efter-/videreuddannelse om året? Aldersgruppe Under 60 år 60 år eller ældre I alt 0-5 dage Pct. 35% 54% 45% 6-10 dage Pct. 44% 34% 39% 11+ dage Pct. 22% 12% 16% I alt Pct. 100% 100% 100% Antal svar Antal % af psykologer med ydernummer bruger 11 dage eller mere om året efteruddannelse. I 2010-undersøgelsen brugte 30% 11 dage eller mere på efteruddannelse. 39% af psykologer med ydernummer bruger 6-10 dage på efter-/videreuddannelse, hvilket er samme procentsats som i 2010-undersøgelsen. 45% af psykologer med ydernummer bruger 0-5 dage på efter-/videreuddannelse, hvorimod kun 31% af psykologerne i 2010-undersøgelsen brugte 0-5 dag på efter-/videreuddannelse. Det vil sige, at der i forhold til 2010-undersøgelsen er sket en nedgang i antal dage, som psykologer med ydernummer bruger på efter-/videreuddannelse. Psykologer med ydernummer under 60 år bruger mere tid på efteruddannelse end psykologer med ydernummer på 60 år eller ældre.

27 4 Arbejdstid for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 24 Tabel 24. Hvor mange ugers ferie holder du om året? Antal svar 511 Gennemsnit (uger) 6,9 25 %-fraktil(uger) 6,0 Median (uger) 7,0 75 %-fraktil(uger) 8,0 Minimum 0,0 Maximum 30,0 Psykologer med ydernummer holder i gennemsnit 6,9 ugers ferie, hvilket svarer til 2010-undersøgelsen, hvor ferien i gennemsnit var 6,7 uger.

28 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 25 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer I tabellerne opgøres indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer. Tabel 25. Hvilket år startede du som selvstændig? 1989 eller før 55 11% % % % % % 2015 eller senere 14 3% I alt % Relativt mange psykologer med ydernummer er startet som selvstændig i perioden Hele 32% af alle psykologer med ydernummer er startet i perioden Derimod er relativt få startet som selvstændig før 1994 og i perioden

29 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 26 Tabel 26. Hvornår startede du klinik/selvstændig virksomhed på fuld tid? Med fuld tid menes min. 22 timer/uge? 1989 eller før 29 6% % % % % % % 2017 eller senere 12 2% I alt % Praksisoverenskomsten indeholder en bestemmelse om, at de psykologer, der kan tiltræde overenskomsten, skal stå til rådighed mindst 22 timer ugentligt. Det er baggrunden for at benævne det lave timetal som fuld tid. 35% af psykologer med ydernummer startede på fuld tid i perioden % er startet før 1994 og 6% er startet i 2015 eller senere.

30 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 27 Tabel 27A. Hvor store indtægter havde din klinik/virksomhed i 2017 fra følgende områder? Kr. Procent 1. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, % Regionandel 2A. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, % Klientandel betalt af klienten 2B. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, % Klientandel betalt af forsikringsselskab eller netværk 3. Konsultationer betalt af kommuner og regioner % 4. Konsultationer betalt af sundhedsforsikringer/netværk % (eksklusiv konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, jf. pkt 2B) 5. Konsultationer betalt af privatbetalende klienter % 6. Udfærdigelse af erklæringer for kommuner i Det % Socialpsykologiske Samarbejde 7. Udfærdigelse af erklæringer/vurderinger for forsikringsselskaber % m.fl. 8. Udfærdigelse af børnesagkyndigundersøgelse % 9. Udfærdigelse af vurdering/erklæringer for andre % 10. Opgaver betalt af virksomheder % 11. Opgaver betalt af kommuner, regioner og stat % 12. Supervision % 13. Undervisning og foredrag % 14. Indtægter fra andet arbejde % Indtægter i alt % 15. Indtægt ved privat/offentlig ansættelse (incl. eget % og arbejdsgivers pensionsbidrag og feriepenge) 16. Sygedagpenge og barselsdagpenge % 17. Erstatning fra sygedriftstabsforsikring % 18. Huslejeindtægter ved f.eks. klinikfællesskab eller % andre 19. Andre indtægter % Øvrige indtægter i alt % Totale indtægter % Antal svar 472

31 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 28 Psykologer med ydernummer får 95% af deres indtægter fra deres primære arbejdsområde (pkt i tabel 27A), heraf stammer 78% fra konsultationer (pkt. 1 5 i tabel 27A).

32 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 29 Tabel 27B. Hvor store indtægter havde din klinik/virksomhed i 2017 fra følgende områder? Gennemsnit 25% fraktil 75% fraktil Median 1. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, Regionandel A. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, Klientandel betalt af klienten B. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, Klientandel betalt af forsikringsselskab eller netværk Konsultationer betalt af kommuner og regioner Konsultationer betalt af sundhedsforsikringer/ netværk (eksklusiv konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp Konsultationer betalt af privatbetalende klienter Udfærdigelse af erklæringer for kommuner i Det Socialpsykologiske Samarbejde Udfærdigelse af erklæringer/vurderinger for forsikringsselskaber m.fl Udfærdigelse af børnesagkyndigundersøgelse Udfærdigelse af vurdering/erklæringer for andre Opgaver betalt af virksomheder Opgaver betalt af kommuner, regioner og stat Supervision Undervisning og foredrag Indtægter fra andet arbejde Indtægter i alt Indtægt ved privat/offentlig ansættelse (incl. eget og arbejdsgivers pensionsbidrag og feriepenge) Sygedagpenge og barselsdagpenge Erstatning fra sygedriftstabsforsikring Huslejeindtægter ved f.eks. klinikfællesskab eller andre Andre indtægter Øvrige indtægter i alt Totale indtægter Antal svar 472

33 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 30 Psykologer med ydernummer havde i gennemsnit indtægter på kr i deres klinik/virksomhed i år % af psykologerne med ydernummer havde gennemsnitlige indtægter i intervallet kr i deres klinik/virksomhed i år 2017.

34 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 31 Tabel 27C. Hvor store indtægter havde din klinik/virksomhed i 2017 fra følgende områder opgjort efter alder? Aldersgruppe Under 60 år 60 år eller ældre I alt Kr. Pct. Kr. Pct. Kr. Pct. 1. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, Regionandel % % % 2A. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, Klientandel betalt af klienten % % % 2B. Konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, Klientandel betalt af forsikringsselskab eller netværk % % % 3. Konsultationer betalt af kommuner og regioner % % % 4. Konsultationer betalt af sundhedsforsikringer/ netværk (eksklusiv konsultationer iht. Overenskomst om Psykologhjælp, jf. pkt. 2B) % % % 5. Konsultationer betalt af privatbetalende klienter % % % 6. Udfærdigelse af erklæringer for kommuner i Det Socialpsykologiske Samarbejde % % % 7. Udfærdigelse af erklæringer/vurderinger for forsikringsselskaber m.fl % % % 8. Udfærdigelse af børnesagkyndigundersøgelse % % % 9. Udfærdigelse af vurdering/erklæringer for andre % 790 0% % 10. Opgaver betalt af virksomheder % % % 11. Opgaver betalt af kommuner, regioner og stat % % % 12. Supervision % % % 13. Undervisning og foredrag % % % 14. Indtægter fra andet arbejde % % % Indtægter i alt % % %

35 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Indtægt ved privat/offentlig ansættelse (incl. eget og arbejdsgivers pensionsbidrag og feriepenge) % % % 16. Sygedagpenge og barselsdagpenge % % % 17. Erstatning fra sygedriftstabsforsikring % % % 18. Huslejeindtægter ved f.eks. klinikfællesskab eller andre % % % 19. Andre indtægter % % % Øvrige indtægter i alt % % % Samlede indtægter i alt % % % Antal svar Psykologer med ydernummer under 60 år havde i gennemsnit indtægter på kr i deres klinik/virksomhed i år Psykologer med ydernummer på 60 år eller ældre havde i gennemsnit indtægter på kr i deres klinik/virksomhed i år Fordelingen af indtægter i 2017 er stort set identisk for psykologer med ydernummer under 60 år og for psykologer med ydernummer på 60 år eller ældre. Tabel 27D. Hvor store indtægter havde din klinik/virksomhed i 2017 opgjort efter alder? Gennemsnit 25% fraktil Median 75% fraktil Antal svar Under 60 år år eller ældre I alt % af psykologerne med ydernummer under 60 år havde samlede indtægter i intervallet kr i deres klinik/virksomhed i år Tilsvarende havde 50% af psykologerne med ydernummer på 60 år eller ældre samlede indtægter i intervallet kr

36 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 33 Tabel 28A. Hvor store udgifter havde du i 2017 på følgende områder? Kr. Procent 1. Løn inkl. pension og feriepenge til ansatte psykologer % 2. Løn inkl. pension og feriepenge til kontorpersonale % 3. Løn inkl. pension og feriepenge til andre ansatte % Lønudgifter i alt % 4. Kursusudgifter, ekstern supervision m.m % 5. Andre udgifter % Personaleudgifter i alt % 6. Honorar til andre selvstændige % Honorarer i alt % 7. Egne kursusudgifter % 8. Bøger, tidsskrifter, terapimaterialer og andre materialeudgifter % 9. Egen supervision % Materialer m.v. i alt % 10. Husleje % 11. Ejendomsskat samt prioritetsrenter (men ikke afdrag) % 12. El, varme, vand % 13. Vedligeholdelse af lokaler (herunder rengøringsmidler) % Lokaleomkostninger i alt % 14. Erhvervsforsikring % 15. Sygedriftstabsforsikring % 16. Dagpengeforsikring % 17. Hospitals-/sundhedsforsikring 889 0% 18. Indbetaling til egen pensionsordning, invaliditetsog erhvervsevnetabsforsikring % 19. Evt. andre forsikringer % 20. Kontingenter til foreninger % Forsikringer, kontingenter i alt % 21. Tryksager, kontorartikler, porto, telefon, blade, aviser, venteværelsesudgifter, annoncering, reklame, repræsentation % 22. Transport, kørsel i egen bil samt vedligeholdelse % 23. Øvrige administrationsudgifter % Administrationsudgifter i alt % 24. Regnskabsmæssig assistance, revisor %

37 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Advokat, herunder inkasso omkostninger 314 0% 26. IT-support % 27. Rengøringshjælp % 28. Anden assistance 946 0% Ekstern assistance i alt % 29. Bil ejet af klinikken, IT, indretning af lokale % 30. Renteudgifter vedr. klinikken (f.eks. kassekredit) % 31. Andre omkostninger % Afskrivninger, finansieringsomkostninger og andet % Totale udgifter % Antal svar 472 Psykologer med ydernummer havde i gennemsnit udgifter på kr i år De 2 største udgiftsposter er lokaleomkostninger samt forsikringer, kontingenter m.v.

38 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 35 Tabel 28B. Hvor store udgifter havde du i 2017 på følgende områder opgjort efter alder? Gennemsnit 25% fraktil 75% fraktil Median 1. Løn inkl. pension og feriepenge til ansatte psykologer Løn inkl. pension og feriepenge til kontorpersonale Løn inkl. pension og feriepenge til andre ansatte Lønudgifter i alt Kursusudgifter, ekstern supervision m.m Andre udgifter Personaleudgifter i alt Honorar til andre selvstændige Honorarer i alt Egne kursusudgifter Bøger, tidsskrifter, terapimaterialer og andre materialeudgifter Egen supervision Materialer m.v. i alt Husleje Ejendomsskat samt prioritetsrenter (men ikke afdrag) El, varme, vand Vedligeholdelse af lokaler (herunder rengøringsmidler) Lokaleomkostninger i alt Erhvervsforsikring Sygedriftstabsforsikring Dagpengeforsikring Hospitals-/sundhedsforsikring Indbetaling til egen pensionsordning, invaliditets- og erhvervsevnetabsforsikring Evt. andre forsikringer Kontingenter til foreninger Forsikringer, kontingenter i alt Tryksager, kontorartikler, porto, telefon, blade, aviser, venteværelsesudgifter, annoncering, reklame, repræsentation Transport, kørsel i egen bil samt vedligeholdelse Øvrige administrationsudgifter

39 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 36 Administrationsudgifter i alt Regnskabsmæssig assistance, revisor Advokat, herunder inkasso omkostninger IT-support Rengøringshjælp Anden assistance Ekstern assistance i alt Bil ejet af klinikken, IT, indretning af lokale Renteudgifter vedr. klinikken (f.eks. kassekredit) Andre omkostninger Afskrivninger, finansieringsomkostninger og andet Totale udgifter Antal svar 472 Psykologer med ydernummer havde i gennemsnit udgifter på kr i deres klinik/virksomhed i år % af psykologerne med ydernummer havde gennemsnitlige udgifter i intervallet kr i deres klinik/virksomhed i år 2017.

40 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 37 Tabel 28C. Hvor store udgifter havde du i 2017 på følgende områder opgjort efter alder? Aldersgruppe Under 60 år 60 år eller ældre I alt Kr. Pct. Kr. Pct. Kr. Pct. 1. Løn inkl. pension og feriepenge til ansatte psykologer % % % 2. Løn inkl. pension og feriepenge til kontorpersonale % % % 3. Løn inkl. pension og feriepenge til andre ansatte % % % Lønudgifter i alt % % % 4. Kursusudgifter, ekstern supervision m.m % % % 5. Andre udgifter % % % Personaleudgifter i alt % % % 6. Honorar til andre selvstændige % % % Honorarer i alt % % % 7. Egne kursusudgifter % % % 8. Bøger, tidsskrifter, terapimaterialer og andre materialeudgifter % % % 9. Egen supervision % % % Materialer m.v. i alt % % % 10. Husleje % % % 11. Ejendomsskat samt prioritetsrenter (men ikke afdrag) 782 0% % % 12. El, varme, vand % % % 13. Vedligeholdelse af lokaler (herunder rengøringsmidler) % % % Lokaleomkostninger i alt % % % 14. Erhvervsforsikring % % % 15. Sygedriftstabsforsikring % % % 16. Dagpengeforsikring % % % 17. Hospitals-/sundhedsforsikring 919 0% 863 0% 889 0% 18. Indbetaling til egen pensionsordning, invaliditets- og erhvervsevnetabsforsikring % % % 19. Evt. andre forsikringer % 975 0% % 20. Kontingenter til foreninger % % % Forsikringer, kontingenter i alt % % %

41 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer Tryksager, kontorartikler, porto, telefon, blade, aviser, venteværelsesudgifter, annoncering, reklame, repræsentation % % % 22. Transport, kørsel i egen bil samt vedligeholdelse % % % 23. Øvrige administrationsudgifter % % % Administrationsudgifter i alt % % % 24. Regnskabsmæssig assistance, revisor % % % 25. Advokat, herunder inkasso omkostninger 456 0% 188 0% 314 0% 26. IT-support % % % 27. Rengøringshjælp % % % 28. Anden assistance % 636 0% 946 0% Ekstern assistance i alt % % % 29. Bil ejet af klinikken, IT, indretning af lokale % % % 30. Renteudgifter vedr. klinikken (f.eks. kassekredit) % % % 31. Andre omkostninger % % % Afskrivninger, finansieringsomkostninger og andet % % % Totale udgifter % % % Antal svar Psykologer med ydernummer under 60 år havde i gennemsnit udgifter på kr i deres klinik/virksomhed i år Psykologer med ydernummer på 60 år eller ældre havde i gennemsnit udgifter på kr i deres klinik/virksomhed i år Fordelingen af udgifter i 2017 er tilnærmelsesvis identisk for psykologer med ydernummer under 60 år og for psykologer med ydernummer på 60 år eller ældre.

42 5 Indtægter og udgifter for privatpraktiserende psykologer med ydernummer 39 Tabel 28D. Hvor store udgifter havde du i 2017 opgjort efter alder? Gennemsnit 25% fraktil Median 75% fraktil Antal svar Under 60 år år eller ældre I alt % af psykologerne med ydernummer under 60 år havde samlede udgifter i intervallet kr i deres klinik/virksomhed i år Tilsvarende havde 50% af psykologerne med ydernummer på 60 år eller ældre samlede udgifter i intervallet kr Tabel 27/28. Sammenligning af indtægter, udgifter og fortjeneste i 2017 med beløb omregnet til Faktisk 2009 Omregningsfaktor*) 2017 beløb, Faktisk 2017 beløb, kr. kr. beløb, kr. Indtægter , Udgifter , Fortjeneste , *) Omregningsfaktoren er beregnet ud fra ændringen i nettoprisindekset i perioden , jf. Danmarks Statistik, I perioden er nettoprisindekset steget med 10,95%. I perioden har psykologer med ydernummer haft en nedgang i de gennemsnitlige indtægter på ca. kr målt i 2017-kroner. De gennemsnitlige udgifter for psykologer med ydernummer er i samme periode faldet med ca. kr ,- målt i 2017-kroner. Dermed den samlede fortjeneste for psykologer med ydernummer faldet med ca. kr ,- i perioden målt i kroner.

43 6 Andre oplysninger om privatpraktiserende psykologer med ydernummer 40 6 Andre oplysninger om privatpraktiserende psykologer med ydernummer I tabellerne fremgår andre oplysninger om privatpraktiserende psykologer med ydernummer. Tabel 29. Hvad er din vejledende timetakst (45-60 min.) pr. (klient-)time pr. 1. januar 2018? Timetakst Antal svar 511 Gennemsnit (kr.) %-fraktil(kr.) 850 Median (kr.) %-fraktil(kr.) Minimum (kr.) 600 Maximum (kr.) Bemærk: Timetaksten er for selvbetalende klienter uden for praksisoverenskomsten. Der er stor variation i timetaksten for psykologer med ydernummer. Psykologer med ydernummer anvender timetakster i intervallet kr. 600,- til kr ,-. 80% af psykologer med ydernummer har en timetakst, der ligger i intervallet kr Psykologer med ydernummer har i gennemsnit en timetakst på kr. 967,- I 2010-undersøgelsen var den gennemsnitlige timetakst på kr. 892,- Tabel 30. Har du inden for det seneste års tid været nødsaget til at fravige din vejledende timetakst i nedadgående retning? Ja % Nej % I alt % 35% af psykologer med ydernummer har det seneste år været nødsaget til at fravige deres vejledende timetakst i nedadgående retning. Denne andel er på niveau med 2010-undersøgelsen.

44 6 Andre oplysninger om privatpraktiserende psykologer med ydernummer 41 Tabel 30A. Hvor stor en procentandel af dine fakturerede (klient-)timer inden for det seneste års tid, har du fraveget din vejledende timetakst i nedadgående retning? Hvor stor afvigelse Antal svar 180 Gennemsnit (pct.) %-fraktil(pct..) 5 Median (pct.) %-fraktil(pct.) 50 Minimum (pct.) 0 Maximum (pct.) 99 Psykologer med ydernummer, som har fraveget deres vejledende timetakst i nedadgående retning, har i gennemsnit sænket timetaksten med 29%. Dette er på niveau med 2010-undersøgelsen. 50% af prisafvigelserne ligger i intervallet 5 50%. Tabel 30B. Når du fraviger din vejledende timetakst i nedadgående retning, hvad er din timetakst så typisk? Timetakst Antal svar 180 Gennemsnit (kr.) %-fraktil(kr.) 765 Median (kr.) %-fraktil(kr.) 842 Minimum (kr.) 100 Maximum (kr.) Bemærk: Timetaksten er for selvbetalende klienter uden for praksisoverenskomsten. Når psykologer har haft fraveget deres vejledende timetakst, som har den gennemsnitlige timetakst været sænket kr. 768,- Ved 2010-undersøgelsen blev timetaksten i gennemsnit sænket til kr. 745,-

45 6 Andre oplysninger om privatpraktiserende psykologer med ydernummer 42 Tabel 31A. Hvor mange forskellige klienter har du haft i år 2017? Antal svar Gennemsnit Inden for praksisoverenskomsten Uden for praksisoverenskomsten Psykologer med ydernummer har i 2017 i gennemsnit haft 84 forskellige klienter inden for praksisoverenskomsten. I 2010-undersøgelsen var der i gennemsnit 70 klienter inden for praksisoverenskomsten. Psykologer med ydernummer har i 2017 i gennemsnit haft 29 forskellige klienter uden for praksisoverenskomsten. I 2010-undersøgelsen var der i gennemsnit 49 klienter uden for praksisoverenskomsten. Tabel 31B. Hvor mange forskellige klienter har du haft i år 2017? Inden for praksisoverenskomsten Uden for praksisoverenskomsten Gennemsnit Gennemsnit Region Hovedstaden Region Sjælland Region Nordjylland Region Midtjylland Region Syddanmark I alt Antal svar I alt Afhængig af hvilken region klinikken/virksomheden er placeret i, er der mindre forskellige i det gennemsnitlige antal forskellige klienter, som psykologer med ydernummer har haft. Tabel 32. Hvordan fordeler dit arbejde som selvstændig psykolog sig på følgende 3 hovedområder? Procent Klinisk psykologi 92% Organisationspsykologi 3% Andet 5% I alt 100% Antal svar 511

Dansk Psykolog Forening 2011. Omkostningsundersøgelse blandt privatpraktiserende. psykologer

Dansk Psykolog Forening 2011. Omkostningsundersøgelse blandt privatpraktiserende. psykologer Dansk Psykolog Forening 2011 Omkostningsundersøgelse blandt privatpraktiserende psykologer For regnskabsåret 2009 Indledning Undersøgelsens forudsætninger Omkostnings- og indtjeningsundersøgelsen 2010

Læs mere

Undersøgelse af indtjening og omkostninger i kiropraktorpraksis for regnskabsåret 2011

Undersøgelse af indtjening og omkostninger i kiropraktorpraksis for regnskabsåret 2011 Undersøgelse af indtjening og omkostninger i kiropraktorpraksis for regnskabsåret 2011 Dansk Kiropraktor Forening 2013 Indtjenings- og omkostningsundersøgelse i kiropraktorpraksis 2011 Det fremgår af landsoverenskomst

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2013 DKF Udarbejdet af Huge Consulting

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2016 DKF Huge Consulting ApS november

Læs mere

Lønstatistik 2012 Privatansatte

Lønstatistik 2012 Privatansatte Lønstatistik 2012 Privatansatte Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING... 3 2. LØNTABELLER... 3

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2018 DKF Huge Consulting ApS november

Læs mere

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF

Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for ansatte i private kiropraktorklinikker, september 2017 DKF Huge Consulting ApS november

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2017 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2017 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS november 2017 Udarbejdet

Læs mere

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax Lønstatistik 2011 Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD 1. METODE OG OMFANG... 3 1.1. Udsendelse... 3 1.2. Svarprocent...

Læs mere

Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder

Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder Lønstatistik 2012 Privatansatte løn og personalegoder Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD INDHOLD... 1 1. INDLEDNING...

Læs mere

Når privatpraktiserende psykologer samarbejder med netværk. Vejledning til privatpraktiserende psykologer, der samarbejder med netværksfirmaer

Når privatpraktiserende psykologer samarbejder med netværk. Vejledning til privatpraktiserende psykologer, der samarbejder med netværksfirmaer Når privatpraktiserende psykologer samarbejder med netværk Vejledning til privatpraktiserende psykologer, der samarbejder med netværksfirmaer Dansk Psykolog Forening Marts 2015 Når privatpraktiserende

Læs mere

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax

Lønstatistik Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: Fax Lønstatistik 2013 Vester Voldgade 111, 1552 København V Tlf.: +45 33 36 41 50 Fax + 45 33 36 41 60 email: kf@kf.dk - www.kf.dk INDHOLD 1. INDLEDNING... 2 2. LØNTABELLER... 2 2.1. Alle bygningskonstruktører.

Læs mere

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i

1. Generelt om almen praksis Antal praktiserende læger i PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO faktaark 2016 Indhold 1. Generelt om almen praksis... 2 1.1. Antal praktiserende læger i 2016... 2 1.1. Udviklingen i antal læger i almen praksis og offentlige ansatte

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2016 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2016 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS november 2016 Udarbejdet

Læs mere

VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018

VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018 VENTETIDSUNDERSØGELSE, NOVEMBER 2018 AFRAPPORTERING AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT YDERNUMMERPSYKOLGER Indhold Indledning... 2 Indsamling og distribution... 2 Overordnede konklusioner... 3 1. Henvisningskategori

Læs mere

Medlemmerne foreningen

Medlemmerne foreningen Medlemsundersøgelse Af Peter Nedergaard Medlemmerne foreningen Hvem er Dansk Psykolog Forenings medlemmer? Hvad mener de? Hvor tilfredse er de? Hvad kender de til deres forening? Disse og mange andre spørgsmål

Læs mere

Specialistuddannelsen under Dansk Psykolog Forening et medlemsperspektiv SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE

Specialistuddannelsen under Dansk Psykolog Forening et medlemsperspektiv SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE Specialistuddannelsen under Dansk Psykolog Forening et medlemsperspektiv SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE November 2017 Indhold Kort Fortalt... 2 Baggrund... 3 Læsevejledning... 3 Hovedkonklusioner... 4 Metode

Læs mere

Fredag 28/02. Lørdag 01/03

Fredag 28/02. Lørdag 01/03 Anfør efter hver dag i perioden 26. februar til 11. marts, hvor mange minutter duu har anvendt på de forskellige arbejdsopgaver. Skemaerne på de første fire sider er til den første uge (26. februarr til

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012

Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring. Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Beskæftigelsesundersøgelse for PBA i international handel og markedsføring Årgang 2009-2011 pr. 1. februar 2012 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Aarhus, April 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

FORORD. København, 18. maj Anne Lind Madsen Direktør

FORORD. København, 18. maj Anne Lind Madsen Direktør FORORD Arbejdsskadestyrelsens kontor for private erstatningssager kommer hvert år med vejledende udtalelser om især mén og erhvervsevnetab. Udtalelserne bliver brugt i private erstatningssager, altså sager

Læs mere

Årsberetning for bedømmelsesudvalgene november 2017

Årsberetning for bedømmelsesudvalgene november 2017 Årsberetning for bedømmelsesudvalgene 2017 14. november 2017 1 Indledning Hermed følger årsberetningen for arbejdet i bedømmelsesudvalgene i 2017. Formålet med årsberetningen er at give Landssamarbejdsudvalget

Læs mere

DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker

DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2010 DSR s Lønstatistik for offentligt ansatte ledende sygeplejersker 2010 Indholdsfortegnelse Forord... 2 1. Hovedresultater... 3 2. Baggrund

Læs mere

Vejledning om ANSÆTTELSE

Vejledning om ANSÆTTELSE Tidsbegrænset ansættelse i ydernummerpraksis med henblik på autorisation Vejledning om ANSÆTTELSE Denne vejledning sigter på en aftale, hvor psykologen midlertidigt ansættes af ydernummerpsykologen. Der

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang 2006-2008 pr. 1. august 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 06-08 pr. 1. august 0 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, Oktober 0 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Indledning...

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar 2013 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2012 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer November 2016

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer November 2016 Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer November 2016 Indledning Ventetidsundersøgelse I november 2016 udsendte Dansk Psykolog

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 Til DANSKE ARK Dokumenttype Rapport Dato Februar 2014 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2013 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 3 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 2018

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 2018 Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer 20 Indhold Indledning... 3 Henvisningskategori 10 og 11... 4 Ventetid på behandling

Læs mere

Årsberetning for bedømmelsesudvalgene november 2018

Årsberetning for bedømmelsesudvalgene november 2018 Årsberetning for bedømmelsesudvalgene 2018 2. november 2018 Indledning Følgende årsberetning kortlægger arbejdet med tildelingen af ydernumre i bedømmelsesudvalgene i 2018. Årsberetningen omhandler ansøgere

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2016 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

SST - monitorering af danskernes rygevaner - december 2009

SST - monitorering af danskernes rygevaner - december 2009 SST - monitorering af danskernes rygevaner - december 2009 Metodebeskrivelse Den 5. januar 2010 BESKRIVELSE AF DATAINDSAMLINGEN 3 MÅLGRUPPE 3 PERIODE FOR DATAINDSAMLING 3 SVARPROCENT 3 FRAFALD OG SCREENOUT

Læs mere

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 Dansk Psykolog Forening Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 AFRAPPORTERING AF UDVALGTE DELE AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT SELVSTÆNDIGE PSYKOLOGER I ÅRENE 2015, 2016 OG 2017

Læs mere

Lønstatistik. Konstruktørforeningen, marts UNI C marts 2010 Af Jeppe Krag

Lønstatistik. Konstruktørforeningen, marts UNI C marts 2010 Af Jeppe Krag Lønstatistik Konstruktørforeningen, marts 2009 Af Jeppe Krag Vester Voldgade 111 1552 København V DK Tel +45 3336 4150 Fax +45 3336 41 60 kf@kf.dk www.kf.dk Indhold 1 Metode og omfang...1 1.1 Udsendelse...1

Læs mere

Lønoversigt privatansatte socialrådgivere 2013 (basisstillinger)

Lønoversigt privatansatte socialrådgivere 2013 (basisstillinger) Side 1 af 7 Lønoversigt privatansatte socialrådgivere 2013 (basisstillinger) Oversigten baseres på lønnen i september 2013. Der er udsendt spørgeskemaer til 782 privatansatte medlemmer. Skemaerne baserer

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2018 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2018 Dansk Psykolog Forening Huge Consulting ApS december 2018 Udarbejdet

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2017 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2016 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL

Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for Danske Skov- og Landskabsingeniører, september 2014 DSL Udarbejdet af Huge Consulting ApS

Læs mere

UNDERSØGELSE AF PSYKOLOGERNES AUTORISATIONSORDNING. Resumé Medlemsundersøgelse af erfaringer med og holdninger til autorisationsordningen

UNDERSØGELSE AF PSYKOLOGERNES AUTORISATIONSORDNING. Resumé Medlemsundersøgelse af erfaringer med og holdninger til autorisationsordningen UNDERSØGELSE AF PSYKOLOGERNES AUTORISATIONSORDNING 2017 Resumé Medlemsundersøgelse af erfaringer med og holdninger til autorisationsordningen Dansk Psykolog Forening DP Indhold Sammenfatning... 2 Indledning...

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis 07-11-2012 Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis I sommerferien 2012 blev der udvekslet ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger mellem Praktiserende

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2007 UNI C, januar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s.

Læs mere

Selvstændige udenfor overenskomst

Selvstændige udenfor overenskomst Selvstændige udenfor overenskomst Udarbejdet af Scharling Research For Danske Fysioterapeuter, Maj 200 scharling.dk 1 1. Metode Der er indkommet 32 besvarelser i alt. Databehandlingen og afrapporteringen

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2007 UNI C, januar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s. 3 3. Løntabeller

Læs mere

Boligorganisationernes landsforening. Lønstatistik for inspektører m.fl., september måned 2011

Boligorganisationernes landsforening. Lønstatistik for inspektører m.fl., september måned 2011 Boligorganisationernes landsforening Lønstatistik for inspektører m.fl., september måned 2011 UNI C januar 2012 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller...

Læs mere

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Foto: Uffe Johansen Dansk Kiropraktor Forening København 2013 Indhold 1 Baggrund for undersøgelsen.. 2 2 Indkomstniveau. 3 Kiropraktorpatienters årlige

Læs mere

Å rsberetning for bedømmelsesudvalgene. Udgave per 10. august 2016

Å rsberetning for bedømmelsesudvalgene. Udgave per 10. august 2016 Å rsberetning for bedømmelsesudvalgene 2015 Udgave per 10. august 2016 Indhold Indledning... 2 Bedømmelsesudvalgenes sammensætning... 2 Bedømmelsesudvalgenes opgaver... 2 Resumé... 2 Ansøgere... 2 Afslagsbegrundelser...

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2014

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2014 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2014 Formålet med statistikken er at beskrive fraværet i den kommunale henholdsvis den regionale sektor samt at muliggøre benchmarking for kommuner og regioner. Statistikken omfatter

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og muliggør i et vist omfang benchmarking kommuner og regioner imellem. Statistikken omfatter månedslønnet

Læs mere

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009

Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer. Årgang pr. 1. januar 2009 Beskæftigelsesundersøgelse for markedsføringsøkonomer Årgang 2006-2008 pr. 1. januar 2009 Udarbejdet af Gitte Damgaard, Erhvervsakademi Århus, april 2009 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1.

Læs mere

Kvinder trækker læsset i hjemmet mænd prioriterer jobbet

Kvinder trækker læsset i hjemmet mænd prioriterer jobbet Morten Bue Rath og Martin Hornstrup Januar 2010 Kvinder trækker læsset i hjemmet mænd prioriterer jobbet Betragter man den samlede ugentlige på arbejdsmarkedet og i hjemmet, arbejder mænd og kvinder stort

Læs mere

Årsberetning for bedømmelsesudvalgene 2016

Årsberetning for bedømmelsesudvalgene 2016 Årsberetning for bedømmelsesudvalgene 2016 28. oktober 2016 Indhold Indhold... 2 Indledning... 3 Bedømmelsesudvalgenes sammensætning... 3 Bedømmelsesudvalgenes opgaver... 3 Resumé... 3 Ansøgere... 4 Afslagsbegrundelser...

Læs mere

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 2017

Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 2017 Rapport over undersøgelse af lægehenviste klienters ventetid på at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer Maj 20 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. Henvisningskategori 10 og 11... 4 1.1

Læs mere

Kontonr. Kontonavn Type D/K-Konto MK

Kontonr. Kontonavn Type D/K-Konto MK Kontoplan Side : 1 1000 RESULTATOPGØRELSE Tekst 1001 Omsætning Tekst 1010 Salg af varer/ydelser m/moms Konto Kreditkonto 1020 Salg af varer til udland Konto Kreditkonto 1021 Salg af ydelser til udland

Læs mere

Markederne for private kiropraktorer og fysioterapeuter Appendiks 2: Spørgeskemaer og svarfordeling

Markederne for private kiropraktorer og fysioterapeuter Appendiks 2: Spørgeskemaer og svarfordeling Markederne for private kiropraktorer og fysioterapeuter Appendiks 2: Spørgeskemaer og svarfordeling 2013 Markederne for private kiropraktorer og fysioterapeuter Appendiks 2: Spørgeskemaer og svarfordeling

Læs mere

Vejledning i ansøgning om ydernumre 2018

Vejledning i ansøgning om ydernumre 2018 Vejledning i ansøgning om ydernumre 2018 Ansøgningsblanket og skemaer Ansøgning om ydernummer består af to dele. 1. del er forsiden og 2. del er et Word skema, som består af skema 1-6. Der må ikke ændres

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016

FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016 FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og omfatter kun månedslønnet ansat personale. Statistikken er baseret på sammenkøring

Læs mere

TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale

TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale 0 0 TAP-undersøgelsen 2014 Efterskoleforeningens undersøgelse af løn- og pensionsvilkår for efterskolernes teknisk-administrative personale Indledning Efterskoleforeningen har i januar-februar 2015 gennemført

Læs mere

Boligselskabernes landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2009

Boligselskabernes landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2009 Boligselskabernes landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2009 UNI C marts 2010 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller... 5 Alle inspektører:...

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2014

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2014 Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato August 2015 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2014 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2014 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997

Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontakter til praktiserende læger under sygesikringen 1997 Kontaktperson: Peter Kystol Sørensen, lokal 6207 I Sundhedsstyrelsen findes data fra Det fælleskommunale Sygesikringsregister for perioden 1990-1998.

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 3. juni 2013 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2013. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.590 praktiserende

Læs mere

Lønstatistik september 2013

Lønstatistik september 2013 Lønstatistik september 2013 Dansk Mejeriingeniør Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse Mejeriingeniørarrangementer i 2014 Sæt kryds i kalenderen 4. september Mejeringeniørdag

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for akademiske ansatte, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle Akademikere... 7 1A.

Læs mere

Faktaark: Vilkår. Indhold. Undersøgelsen viser at:

Faktaark: Vilkår. Indhold. Undersøgelsen viser at: Faktaark: Vilkår Undersøgelsen viser at: Den ugentlige arbejdstid ved job i udlandet er gennemsnitligt 47 timer Mere end 3 ud af 4 djøfere ansat i udlandet angiver, at aftenarbejde er en del af arbejdet

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 13-14 Første del En undersøgelse af elevers oplevede pres i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 4 5 DEL 1: Profil på alle respondenter

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2014

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2014 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2014 AE januar 2015 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig

Læs mere

Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater.

Arbejdsskadestyrelsen udarbejder årligt en statistisk opgørelse af Center for Private Erstatningssagers produktion og resultater. Private erstatningssager 2014 Forord Arbejdsskadestyrelsens Center for Private Erstatningssager er en uvildig myndighed, som laver vejledende udtalelser på anmodning fra eksterne parter. Udtalelserne er

Læs mere

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2008

Boligorganisationernes Landsforening. Lønstatistik for inspektører, september måned 2008 Boligorganisationernes Landsforening Lønstatistik for inspektører, september måned 2008 UNI C april 2009 Indhold 1 Lønundersøgelsens metode... 1 2 Lønbegreberne i tabellerne... 3 3 Løntabeller... 5 Alle

Læs mere

Lønstatistik, september 2012

Lønstatistik, september 2012 Lønstatistik, september 2012 Dansk Mejeriingeniør Forening Foto: Colourbox Dansk Mejeriingeniør Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde med TL Analyse HUSK! Sæt kryds i kalenderen! Den

Læs mere

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion)

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) 1 Indholdsfortegnelse Ordforklaringsliste... 5 Særlige opmærksomhedspunkter... 7 Region Hovedstadens geografiske

Læs mere

Å rsberetning for bedømmelsesudvalgene. Udgave per 10. august 2016

Å rsberetning for bedømmelsesudvalgene. Udgave per 10. august 2016 Å rsberetning for bedømmelsesudvalgene 2014 Udgave per 10. august 2016 Indhold Indledning... 2 Bedømmelsesudvalgenes sammensætning... 2 Bedømmelsesudvalgenes opgaver... 2 Resumé... 2 Ansøgere... 2 Afslagsbegrundelser...

Læs mere

Vejledning i ansøgning om ydernumre

Vejledning i ansøgning om ydernumre Vejledning i ansøgning om ydernumre Ansøgningsblanket og skemaer Ansøgning om ydernummer består af to dele. 1. del er forsiden og 2. del er et Word skema, som består af skema 1-6. Bilag Ansøgningen skal

Læs mere

Løn- og personalestatistikken 2008 - for arkitektbranchen. Medarbejdere der er omfattet af DANSKE ARKs overenskomster 4 DELTIDSANSÆTTELSER 7

Løn- og personalestatistikken 2008 - for arkitektbranchen. Medarbejdere der er omfattet af DANSKE ARKs overenskomster 4 DELTIDSANSÆTTELSER 7 Løn- og personalestatistikken 2008 - for arkitektbranchen Hermed præsenteres Løn- og personalestatistikken 2008, der er udarbejdet af Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK). Løn- og personalestatistikken

Læs mere

BUDGET FOR ÅRET 2018 FOA FREDERIKSSUND

BUDGET FOR ÅRET 2018 FOA FREDERIKSSUND BUDGET FOR ÅRET 2018 Vedtaget på afdelingsbestyrelsesmødet den 30. januar 2018, med yderligere mailtilkendegivelse fra bestyrelsesmedlemmer som ikke var tilstede - Samt godkendt på ekstra ordinær generalforsamling

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet

Penge- og Pensionspanelet Metoderapport: Større forbrugerundersøgelse Penge- og Pensionspanelet Århusgade 110 2100 København Ø Spørgsmålene i Barometer-undersøgelsen, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet.

Læs mere

BUDGET FOR ÅRET 2017 FOA FREDERIKSSUND

BUDGET FOR ÅRET 2017 FOA FREDERIKSSUND BUDGET FOR ÅRET 2017 FOA FREDERIKSSUND Vedtaget på afdelingsbestyrelsesmødet den 19. oktober 2016 Noter Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 1 I alt indtægter -8.540.712-8.572.264-8.632.270 2 I alt lønninger

Læs mere

Ejerledede og familieejede en ejerform med stor betydning

Ejerledede og familieejede en ejerform med stor betydning Kathrine Lange, Seniorchefkonsulent kala@di.dk, 6136 5157 APRIL 18 Ejerledede og familieejede en ejerform med stor betydning Ejerledede og familieejede er antalsmæssigt helt dominerende i dansk erhvervsliv

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN Til Dansk Industri Dokumenttype Rapport Dato Marts 2018 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2017 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn, jobløn

Læs mere

Årsregnskab for 2013 for Gribskov Rideklub Præstevejen 60 3230 Græsted

Årsregnskab for 2013 for Gribskov Rideklub Præstevejen 60 3230 Græsted Årsregnskab for 2013 for Gribskov Rideklub Præstevejen 60 3230 Græsted INDHOLDSFORTEGNELSE Side Revisors erklæring 1 Anvendt regnskabspraksis 2 Bestyrelsens underskrift af årsregnskabet 3 Resultatopgørelse

Læs mere

Lønstatistik. september. Dansk Mejeriingeniør Forening. UNI C december 2011 Af Line Steinmejer Nikolajsen

Lønstatistik. september. Dansk Mejeriingeniør Forening. UNI C december 2011 Af Line Steinmejer Nikolajsen Lønstatistik 2011 september Dansk Mejeriingeniør Forening UNI C december 2011 Af Line Steinmejer Nikolajsen Indhold 1 Metode og omfang... 1 1.1 Udsendelse og svarprocent... 1 1.2 Statistisk usikkerhed...

Læs mere

BUDGET FOR ÅRET 2019 FOA FREDERIKSSUND

BUDGET FOR ÅRET 2019 FOA FREDERIKSSUND BUDGET FOR ÅRET 2019 Vedtaget på afdelingsbestyrelsesmødet den 11. september 2018 Noter Budget 2017 Budget 2018 Budget 2019 1 I alt indtægter -8.632.270-8.499.795-8.552.711 2 I alt lønninger 6.496.151

Læs mere

Rapport over undersøgelse af udviklingen i ventetiden for lægehenviste til at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer juni 2013

Rapport over undersøgelse af udviklingen i ventetiden for lægehenviste til at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer juni 2013 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2012-13 SUU Alm.del Bilag 348 Offentligt Rapport over undersøgelse af udviklingen i ventetiden for lægehenviste til at komme til behandling ved en psykolog med ydernummer

Læs mere

Arbejdsskadestyrelsens kontor for private erstatningssager vurderede i 2009 godt erstatningssager.

Arbejdsskadestyrelsens kontor for private erstatningssager vurderede i 2009 godt erstatningssager. FORORD Arbejdsskadestyrelsens kontor for private erstatningssager vurderede i 2009 godt 4.700 erstatningssager. Knap 1.400 af de 4.700 sager handlede om en vurdering af piskesmældsskader. I de sager var

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2017

Tilfredshedsundersøgelse 2017 Tilfredshedsundersøgelse 2017 Den korte udgave Spørgeskemaundersøgelse blandt medlemmer af Dansk Psykolog Forening Afrapportering af en spørgeskemaundersøgelse blandt Dansk Psykolog Forenings medlemmer.

Læs mere

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser

Ref. SOL/KNP 02.10.2014. Selvstændige 2014. Djøf undersøgelser Ref. SOL/KNP 02.10.2014 2014 Djøf undersøgelser Indhold Indledning... 3 Baggrund... 3 Hovedresultater... 3 Metode... 5 Repræsentativitet... 5 Den typiske selvstændige... 6 Karakteristika... 6 Erfaring

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2013. Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september 2013. Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2013 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2013 Dansk Psykolog Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

Lønoversigt privatansatte socialrådgiverledere 2015

Lønoversigt privatansatte socialrådgiverledere 2015 Side af 5 Lønoversigt privatansatte socialrådgiverledere 5 Oversigten baseres på lønnen i september 5. Der er udsendt spørgeskemaer til 7 privatansatte medlemmer. Denne oversigt omhandler medlemmer med

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 2013-14 Tredje del En undersøgelse af brugerbetaling i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2400 København NV Indhold Indledning Om Danske Gymnasieelevers Sammenslutning Datagrundlag

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2016

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2016 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2016 AE februar 2017 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

Lønstatistik for privatansatte, september 2014. Dansk Psykolog Forening

Lønstatistik for privatansatte, september 2014. Dansk Psykolog Forening Lønstatistik for privatansatte, september 2014 Dansk Psykolog Forening 1 Metode og omfang 1 Lønstatistik for privatansatte, september 2014 Dansk Psykolog Forening Udarbejdet af Huge Consulting ApS i samarbejde

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2018

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for inspektører, september måned 2018 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for inspektører, september måned 2018 AE januar 2019 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle... 9 1A. Årlig lønsum (mill.

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for administrative ansatte, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 5 2. Lønbegreberne i tabellerne... 7 3. Alle administrative

Læs mere

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2009

LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2009 LIGESTILLINGSSTATISTIKKEN 2009 INDHOLD Forord Den kommunale sektor ansættelse fagområder løn Den regionale sektor ansættelse fagområder løn Afsluttende bemærkninger Ligestillingsstatistikken er en samling

Læs mere

Udvikling i lægers brug af sygebesøg i hjemmet blandt ældre

Udvikling i lægers brug af sygebesøg i hjemmet blandt ældre A NALYSE Udvikling i lægers brug af sygebesøg i hjemmet blandt ældre Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at belyse almen praktiserende lægers brug af sygebesøg i borgernes hjem blandt

Læs mere

Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger

Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger Oktober 2012 Over halvdelen har haft lokale lønforhandlinger I perioden September-Oktober gennemførte DS en undersøgelse om lokale lønforhandlinger blandt tillidsrepræsentanterne og fællestillidsrepræsentanterne

Læs mere

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2007

Boligselskabernes Landsforening. Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2007 Boligselskabernes Landsforening Lønstatistik for ejendomsfunktionærer, september måned 2007 UNI C, februar 2008 Indholdsfortegnelse. 1. Lønundersøgelsens metode...s. 1 2. Lønbegreberne i tabellerne...s.

Læs mere

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013

PATIENTOPLEVETKVALITET 2013 Patientoplevetkvalitet Antal besvarelser: 59 Svarprocent: 45% PATIENTOPLEVETKVALITET 213 Patientoplevetkvalitet 213 FORORD 1 Patientoplevet kvalitet Her er dine resultater fra undersøgelsen af den patientoplevede

Læs mere

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2015

BL Danmarks Almene Boliger. Lønstatistik for gartnere, september måned 2015 BL Danmarks Almene Boliger Lønstatistik for gartnere, september måned 2015 AE januar 2016 1 Indhold 1. Undersøgelsens metode... 3 2. Lønbegreberne i tabellerne... 5 3. Alle gartnere... 7 1A. Årlig lønsum

Læs mere

Privatpraksisområdet

Privatpraksisområdet Henvisningsårsag Samlet Offentlig Patienthonorar andel andel 1-9 1. konsultation 0110 1025,15 615,09 410,06 2. og efterfølgende konsultationer 0111 854,81 512,89 341,92 Barn under 16 år med pårørende 1.

Læs mere

Sygeplejerskers bijob

Sygeplejerskers bijob Louise Kryspin Sørensen og Morten Bue Rath Oktober 2009 Sygeplejerskers bijob 13 % af sygeplejersker har et bijob. Det viser de nyeste tal fra 2007. Denne andel har været svagt faldende de seneste år.

Læs mere