1. Gert Petersen og Kirsten Kraglund, Anebjerggårdsvej 1, 8660 Skanderborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Gert Petersen og Kirsten Kraglund, Anebjerggårdsvej 1, 8660 Skanderborg"

Transkript

1 Hørningsnott vedrørende forslg til loklpln nr. 1092, Boligområde, Anejerggårdsvej Høringsperiode: 8. septemer - 8. oktoer Gert Petersen og Kirsten Krglund, Anejerggårdsvej 1, 8660 Sknderorg Indsiger er nærmeste no til loklplnområdet, og ejer f mtrikel 16, 8m og 2f inden for loklplnområdet.. Indsiger ønsker en nden plcering f nturstien, der ikke følger den nye vejdgng til deres ejendom. Nturstien foreslås flyttet, så den går mellem de to delområder enævnt C på loklplnkortet, og koles på forindelsesstien ved regnvndsssinet.. Indsiger ønsker ikke permeel elægning på den nye vejdgng til deres ejendom på grund f risiko for huller i vejen. Indsiger er ekymret for vejens fld. Ad 1 Nturstien er plceret i delområde H for t understøtte overgngen fr oligområde til skovlndsk, og give rugere mulighed for t evæge sig lngs med skovgrænsen. Nturstiens plcering i delområde H er fstlgt jf. tinglyst fordelingsnøgle mellem de involverede grundejere, som der er indgået ftle om i ferur Fordelingsnøglen er grundlget for fordeling f fællesudgifter til veje, stier, regnvndshåndtering mv., og hr dnnet grundlg for loklplnen disponering gennem hele processen. Kirsten Krglund og Gert Petersen er grundejere i området, og hr med deres underskrift f fordelingsnøglen ccepteret stiens plcering. Ad 1 Efter høringsfristens udlø hr indsiger, i smrejde med en fælles rådgiver, indsendt forslg til en fst elægning med tilslg f gul/rune skærver/sten, der får vejen til t fremstå som en grussti. Indsiger hr desuden foreslået en vejføring, der i højere grd forholder sig til eksisterende skel. Ved smme lejlighed foreslås det, t nturstiens linjeføring ændres en smule, således t den tilkoles forindelsesstien c. 30 meter før Anejerggårdsvej. På denne måde undgås det t to stier og en vejdgng tilkoles Anejerggårdsvej umiddelrt ved siden f hinnden, hvilket vurderes t højne sikkerheden. Administrtionen indstiller t 7.8 ændres, så der gives mulighed for fst elægning dog således t der smtidig stilles krv om t udtrykket f vejen skl være lig en grusvej. Administrtionen indstiller t loklplnkortilg 2A, 2B, 2C og 3 ændres, således t linjeføring for vejdgng X-X smt ntursti gives en mere hensigtsmæssig plcering.

2 2. Sknderorg Forsyning Sknderorg Forsyning er prt i sgen, og skl sikre områdets forsyning i forindelse med yggemodning f området. Sknderorg Forsyning ønsker, t loklplnens estemmelser præciserer, t servicemålsregn rørlægges frem til rensessin, således t overfldevnd og regnvnd ikke lndes i smme system, før regnvndet hr gennemgået rensning. Ad 2 Sknderorg Forsyning hr efterfølgende fremsendt forslg til ændring f formulering i loklplnens redegørelse og estemmelser vedr. tydeliggørelse f seprering f klimvnd og servicemålsvnd. Administrtionen indstiller t loklplnens 7.9 smt redegørelsesdelen opdteres med det formål t præcisere og uddye forskellen på klimvnd og servicemålsvnd. Det etyder et ntl mindre ændringer (f ikke-væsentlig krkter jf. PL 27) med det formål t lette tolkningen f loklplnen. 3. Connie og Jn Erik Andersen, Ægirsvej 7, 8660 Sknderorg Indsiger or over for udkørslen til Anejerggårdsvej nord for Virringvej. Indsiger er ekymret for t en støjvold syd for Virringvej vil medføre øget støj på deres ejendom nord for vejen. Af den årsg ønskes eksisterende jordvold nord for Virringvej forhøjet. Indsiger er ekymret for genevirkning fr illygter, der rmmer oligen, som vil stige som følge f den øgede trfikmængde. Af den årsg ønskes fskærmning mod Virringvej. Indsiger mener, t genevirkningen kn mindskes, ved t undlde stisystem t live tilkolet mod nord, hvor Anejerggårdsvej møder Virringvej, og i stedet lde en urudt jordvold opføre. Stitilslutningen vurderes overflødig pg. den kommende tunnelsti under Virringvej. c Indsiger gør opmærksom på t mtrikel 7gr er omfttet f loklpln, der udlægger området til fælles frirel. Indsiger påpeger, t loklplnen foreskriver et eplntningsælte på 3-5 meter, f hensyn til områdets helhedsindtryk og lægivende forhold. Indsiger er ekymret for t etlering f stitunnel vil ødelægge den eksisterende eplntning. Det foreslås, t stitunnelen flyttes længere mod vest op mod Grmvej.

3 Ad 3 Loklpln 1092 giver mulighed for etlering f jordvold til mindskelse f eventuelle støjgener for oliger i loklplnområdet. Støjeregninger for loklplnområdet viser, t det ikke er et krv t etlere støjfskærmning, d grænseværdien ikke er nået. En støjvold i jord er støjsorerende, og vil således ikke øge støjgenerne for noer på den nordlige side f Virringvej. Ad 3 Øget trfik på Anejerggårdsvej/Virringvej vil medføre øget ntl illygter, der kn være til gene for noer, med vinduer vendt mod krydset. Det vurderes ikke t være en mulighed t opføre urudt jordvold, d det vil medføre, t vej- og stiforindelse til loklplnområdet fskæres. Der er mulighed for fskærmning på egen grund. Det vurderes ikke t være muligt t nedlægge stiforindelse mod nord ved Anejerggårdsvejs tilslutning til Virringvej, d denne stitilslutning sikrer smmenhæng til Blishønedlen og Agerhønekken, og dermed hr til formål t ske sikker skolevej vi tunnelen for ørn i disse områder. Ad 3 c Ved endelig vedtgelse f loklpln 1092 vil denne fløse den eksisterende loklpln 101 for så vidt gælder mtrikel 7gr, der ejes f Sknderorg Kommune. Jf. loklpln 101 er mtrikel 7gr udlgt til frirel med skoveplntning/legekrt. Mtriklen er ikke omfttet f loklplnen estemmelse om et eplntningsælte på 3-5 meter. Denne estemmelse knytter sig kun til områdets prcelhusgrunde jf. prgrf Ved endelig vedtgelse f loklpln 1092 vil mtriklen fortst være udlgt til fælles frirel. Etlering f stitunnel kn medføre, t dele f den eksisterende eplntning må nedlægges, for t ske plds til tunnelen og de knter og tilslutningsnlæg, der skl etleres i tilknytning hertil. Den eplntning, der ikke erøres direkte f tunnelnlægget, forventes evret. Det vurderes, t der kun vil være tle om en mindre del f eplntningen, der må nedlægges, hvorfor det ikke vurderes t være en væsentlig ændring f relets eksisterende krkter. Indsendte emærkning giver ikke nledning til ændringer. 4. Jn Jensen og Trine Foldjerg, Ægirsvej 3, 8660 Sknderorg Indsiger er nærmeste no til mtrikel 7gr nord for Virringvej, som er udlgt til tunnel og stitilslutning. Indsiger ønsker ekræftet, t mtrikel 7gr fortst vil være fælles frirel, og t der fortst vil være et minimum 3 meter redt eplntningsælte.

4 ny støjvold. Indsiger kker i øvrigt op om indsigelse nr. 2 i forhold til støjpåvirkning som følge f Ad 4 Se emærkning Ad 3 c. Ad 4 Se emærkning Ad 3 og. Indsendte emærkning giver ikke nledning til ændringer. 5. Mrinne Holm Jørgensen og Jn Guldorg Sørensen, Blishønedlen 1, 8660 Sknderorg Indsiger er osiddende i noområdet Blishønedlen og med grund ud til Anejerggårdsvej ved indkørslen til Blishønedlen og den nordligste vejdgng til det nye loklplnområde. Indsiger ønsker ikke t hendes olig liver omkrnset f tæt-lv-yggeri, idet der gives mulighed for tæt-lv-yggeri i delområde A3. Indsiger er ekymret for indliksgener fr ltner. Indsiger ønsker t vide, hvordn ygninger i delområde A3 kn ligge. Indsiger ønsker t der etleres rundkørsel i krydset Blishønedlen/Anejerggårdsvej som det fremgår f loklpln Indsiger er ekymret for t opleve øget trfik lngs egen grund, som følge f t en del f trfikken til det nye loklplnområde ledes her fori, i forhold til det, de lev oplyst, d de køte deres grund på Blishønedlen. Ad 5 Blndede oligformer er en f forudsætninger for t opfylde de grundlæggende tnker g udviklingen f Anejerg-helhedsplnen. Plceringen f delområder med tæt-lv-eyggelse er sket ud fr en vurdering f terrænets egnethed, hvor tæt-lvt yggeri edst plceres på terræn, der er så plnt som muligt. Loklpln 1092 fstlægger estemmelser for udseende og plcering f tæt-lvt yggeri i delområde A3. For delområde A3 er der fstlgt ét smlet yggefelt, som eyggelse skl plceres inden for. Beyggelsen i delområde A3 må være op til 8,5 meter inkl. tg. Bestemmelsen er tilsvrende loklplnestemmelserne for Blishønedlen (loklpln 1036, 5.6), som indsigers grund er omfttet f. Risikoen for indliksgener vurderes t være forventelig, idet indsiger og dennes noer hr tilsvrende rmmer for eyggelsens udformning og omfng.

5 Ad 5 Efter færdiggørelsen f området Blishønedlen/Agerhønekken er det vurderet, t det ikke er nødvendigt t etlere en rundkørsel på ggrund f trfikmængden. Heller ikke med den øgede trfikmængde fr det kommende oligområde øst for Anejerggårdsvej vurderes der t være ehov for trfikregulering vi rundkørsel. Det vurderes ikke t være f fgørende etydning for den forventede trfikgene for indsigers ejendom t trfikmængden ind til det nye oligområde fordeles på to vejdgnge frem for én. Dette egrundes med t trfikmængden vil være den smme i de to scenrier, og t indsigers ejendom vil være erørt f trfikmængden, unset om der etleres to vejdgnge som i loklplnforslget, eller én vejdgng, som indsiger efter sigende hr fået oplyst. Det vurderes, t den øgede trfikmængde er forventelig, d loklplnområde 1092 hr været udlgt til oligformål inden Blishønedlen lev udygget. Indsendte emærkning giver ikke nledning til ændringer. 6. Michel l Cour, Blishønedlen 18, 8660 Sknderorg Indsiger er osiddende i noområdet Blishønedlen. Indsiger er ekymret for den øgede trfikmængde på Anejerggårdsvej og tilslutningen ved Virringvej. Der gøres opmærksom på dårlige oversigtsforhold på grund f vejens kurve og eplntning. Der ønskes etleret rundkørsel i krydset Blishønedlen/Anejerggårdsvej med tilslutning f den nye udstykning. Endvidere ønskes etleret rundkørsel i krydset Virringvej/Anejerggårdsvej. Indsiger er ekymret for trfiksikkerheden for løde trfiknter som følge f mnglende elysning og cykelsti/fortov på Anejerggårdsvej. Der ønskes gdelys på strækningen mellem Virringvej og ned til den sidste tilslutningsvej fr det nye loklplnområde. Ad 6 Sknderorg Kommune opgrderer Anejerggårdsvej som en konsekvens f udygningen f oligområderne syd for Virringvej. Arejdet forventes igngst snrest, og fsluttet i foråret Når rejdet er færdigt, vil vejens redde og udstyr være tilpsset den nye elstning. Vedr. rundkørsel ved Blishønedlen: Se emærkning Ad 5. Der er ikke fundet kpcitetsprolemer i krydsningen Anejerggårdsvej/Virringvej, hvorfor der ikke er lgt op til etlering f rundkørsel her. Oversigtsforholdene i krydset vurderes t være forsvrlige. Loklpln 1092 tger højde for hensigtsmæssige oversigtsforhold i forindelse med plcering f eyggelse, jordvold mv.

6 Ad 6 Anejerggårdsvej indgår ikke i loklplnens område, og der er derfor ikke estemmelser knyttet hertil. Vedr. opgrdering f Anejerggårdsvej se emærkning Ad 6. Anejerggårdsvej er en fordelingsvej eregnet til iler. Det eksisterende oligområde Blishønedlen/Agerhønekken såvel som det kommende oligområde hr interne stisystemer, der er sflterede og oplyste. Formålet er t dskille løde og hårde trfiknter med henlik på t minimere risiko for uheld. Det vurderes, t indsigers ønske til trfiksikker fremkommelighed for løde trfiknter opfyldes. Indsendte emærkning giver ikke nledning til ændringer. Tekniske ændringer og præciseringer A c Administrtionen foreslår, t der foretges småjusteringer f loklplnens delområder jf. endelige skelgrænser mv. Administrtionen foreslår, t der i 9.2 tilføjes fjernvrmeledninger. Administrtionen foreslår, t der i 13.1 tydeliggøres hvilke eksisterende loklplner, der flyses dele f med den offentlige ekendtgørelse f denne loklpln. Miljøstyrelsen hr d. 2. oktoer 2017 meddelt, t styrelsen er indstillet på t ophæve skovyggelinjen i overensstemmelse med loklplnforslgets ngivelse herf. Der er indhentet frfldserklæringer fr grundejerne inden for den del f loklplnområdet, der med loklplnens endelige vedtgelse overføres til yzone, jf. Plnlovens 47A.

Der var ved indsigelsesfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser til planforslagene:

Der var ved indsigelsesfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser til planforslagene: Høringsnott vedrørende forslg til kommuneplntillæg nr. 16-02 og forslg til loklpln nr. 1110 Plejeenter Fællesskernes Hus (og nedrivning f det tidl. Ry Rådhus) Der vr ved indsigelsesfristens udlø indkommet

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til Kommuneplantillæg nr og Lokalplan nr Boliger i Skovby Nygaard etape 5

Høringsnotat vedrørende forslag til Kommuneplantillæg nr og Lokalplan nr Boliger i Skovby Nygaard etape 5 Høringsnott vedrørende forslg til Kommuneplntillæg nr. 16 01 og Loklpln nr. 1107 Boliger i Skovy Nygrd etpe 5 Der vr ved indsigelsesfristens udlø indkommet følgende emærkninger/indsigelser til loklplnforslget:

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr Vessøvejs forlængelse, Ry samt forslag til kommuneplantillæg 13-18

Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr Vessøvejs forlængelse, Ry samt forslag til kommuneplantillæg 13-18 Høringsnott vedrørende forslg til pln nr. 1091 Vessøvejs forlængelse, Ry smt forslg til kommuneplntillæg 13-18 Der vr ved indsigelsesfristens udlø indkommet følgende emærkninger/indsigelser til loklplnforslget:

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan nr Søtoften, Byfortætning på Søtoften i Skanderborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan nr Søtoften, Byfortætning på Søtoften i Skanderborg Høringsnott vedrørende forslg til loklpln nr. 1079 Søtoften, Byfortætning på Søtoften i Sknderorg Der vr ved indsigelsesfristens udlø indkommet følgende emærkninger/indsigelser til loklplnforslget: 1 Jn

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr Vessøvejs forlængelse, Ry samt forslag til kommuneplantillæg 13-18

Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr Vessøvejs forlængelse, Ry samt forslag til kommuneplantillæg 13-18 Høringsnott vedrørende forslg til pln nr. 1091 Vessøvejs forlængelse, Ry smt forslg til kommuneplntillæg 13-18 Der vr ved indsigelsesfristens udlø indkommet følgende emærkninger/indsigelser til loklplnforslget:

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan nr Boligområde Elmely mv. nord for Blegindvej i Hørning

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan nr Boligområde Elmely mv. nord for Blegindvej i Hørning Høringsnott vedrørende forslg til loklpln nr. 1070 Boligområde Elmely mv. nord for Blegindvej i Hørning Der vr ved indsigelsesfristens udlø indkommet følgende indsigelser/emærkninger til loklplnforslget:

Læs mere

Dokumentnr På grund af fejl i linket til lokalplan 310, tillæg 6, fremsendes naboorienteringen igen med det rigtige link.

Dokumentnr På grund af fejl i linket til lokalplan 310, tillæg 6, fremsendes naboorienteringen igen med det rigtige link. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvltningen Byens Udvikling 25. oktober 2018 Sgsnr. 2018-0264059 Dokumentnr. 2018-0264059-1 På grund f fejl i linket til loklpln 310, tillæg 6, fremsendes nboorienteringen

Læs mere

Kommuneplan

Kommuneplan Forslg f 1.december 2016 Hornbæk Ålsgårde Sunte Skibstrup Hellebæk Hvreholm Borsholm Horserød Helsingør Plejelt Nygård Lngesø Gurre Tikøb Jonstrup Nyrup Snekkersten Kvistgård Espergærde Esrumvej 145 i

Læs mere

Plantehoteller 1 Resultater og konklusioner

Plantehoteller 1 Resultater og konklusioner Plntehoteller 1 Resultter og konklusioner Hvid mrguerit 1. Umiddelrt efter kølelgring i op til 14 dge vr den ydre kvlitet ikke redueret 2. Mistede holdrhed llerede efter 7 dges kølelgring ved 4ºC og lv

Læs mere

ELEVER underviser elever En motiverende metode Drejebog med eksempler

ELEVER underviser elever En motiverende metode Drejebog med eksempler ELEVER underviser elever En motiverende metode Drejeog med eksempler Lyngy Tekniske Gymnsium Introduktion Lyngy Tekniske Gymnsium, HTX, hr i smrejde med Udviklingslortoriet for pædgogisk og didktisk prksis

Læs mere

Lokalplan 302. Boliger i Benløse Langeagerområdet. Juni

Lokalplan 302. Boliger i Benløse Langeagerområdet. Juni 07-08-2003 0 Loklpln 302 03-09-2004 Boliger i Benløse Lngegerområdet 07-08-2003 14-10-1992 03-09-2004 Juni 2019 05-08-2005 28-11-1931 01-12-1988 11-03-2008 13-10-2011 11-03-2008 12-04-2002 0 25-10-1977

Læs mere

Der var ved høringsfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser til forslag til vandforsyningsplan :

Der var ved høringsfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser til forslag til vandforsyningsplan : Høringsnott vedrørende forslg til vndforsyningspln 2016-2024 Der vr ved høringsfristens udlø indkommet følgende emærkninger/indsigelser til forslg til vndforsyningspln 2016-2024: 1 Horsens Kommune, Rådhustorvet

Læs mere

Der var ved høringsfristens udløb indkommet nedenfor følgende bemærkninger/indsigelser til forslag til vandforsyningsplan

Der var ved høringsfristens udløb indkommet nedenfor følgende bemærkninger/indsigelser til forslag til vandforsyningsplan Høringsnott vedrørende forslg til vndforsyningspln 2016-2024 Der vr ved høringsfristens udlø indkommet nedenfor følgende emærkninger/indsigelser til forslg til vndforsyningspln 2016-2024. Der er efterfølgende

Læs mere

Mere end blot lektiehjælp. Få topkarakter i din SRP. 12: Hovedafsnittene i din SRP (Redegørelse, analyse, diskussion)

Mere end blot lektiehjælp. Få topkarakter i din SRP. 12: Hovedafsnittene i din SRP (Redegørelse, analyse, diskussion) Mere end lot lektiehjælp Få topkrkter i din SRP 12: Hovedfsnittene i din SRP (Redegørelse, nlyse, diskussion) Hjælp til SRP-opgven Sidste år hjlp vi 3.600 gymnsieelever med en edre krkter i deres SRP-opgve.

Læs mere

Høringsnotat: Opsamling på høringssvar: De gennemgående temaer:

Høringsnotat: Opsamling på høringssvar: De gennemgående temaer: Høringsnott: Opsmling på høringssvr: - Der er i lt indkommet 61 høringssvr, hvorf 3 er positive ift. etblering f rusmiddelcenter, 57 kritiske og et undrende. - De 61 høringssvr repræsenterer 162 mtrikler

Læs mere

Bogstavregning. for gymnasiet og hf Karsten Juul. a a

Bogstavregning. for gymnasiet og hf Karsten Juul. a a Bogstvregning for gymnsiet og hf 010 Krsten Juul Til eleven Brug lynt og viskelæder når du skriver og tegner i hæftet, så du får et hæfte der er egenet til jævnligt t slå op i under dit videre rejde med

Læs mere

15 Købekraftpariteter

15 Købekraftpariteter 39 5 Køekrftpriteter 5. Grundlæggende informtion om indekset 5.. Nvn Køekrftpriteter. 5..2 Formål Køekrftpriteter (Purchsing Power Prities - PPP) nvendes til interntionle smmenligninger f fx BNP (ruttontionlproduktet)

Læs mere

SLRTV Beretning 2009. Dagsorden side 2. Forslag til forretningsorden side 3. Politisk beretning side 4. Organisatorisk beretning side 12

SLRTV Beretning 2009. Dagsorden side 2. Forslag til forretningsorden side 3. Politisk beretning side 4. Organisatorisk beretning side 12 Indhold Dgsorden side 2 Forslg til forretningsorden side 3 Politisk eretning side 4 Orgnistorisk eretning side 12 Vedtægter side 13 1 Dgsorden 1 Vlg f dirigent(er) og referent(er) 2 Godkendelse f forretningsorden

Læs mere

Michel Mandix (2017) Derfor er der behov for en række værktøjer, som kan bruges også til de vilkårlige trekanter. a b c A B C

Michel Mandix (2017) Derfor er der behov for en række værktøjer, som kan bruges også til de vilkårlige trekanter. a b c A B C Mihel Mndix (07) Sinusreltionen Nott Side f 9 Sinusreltionen Indtil videre, er der kun eskrevet, hvordn mn eregner på retvinklede treknter. Men desværre er det lngtfr lle treknter, som er retvinklede.

Læs mere

Aflysning og delvis aflysning af lokalplaner i Plandata.dk

Aflysning og delvis aflysning af lokalplaner i Plandata.dk Vejledning flysning og delvis aflysning af lokalplaner i Plandata.dk Vejledning til, hvordan lokalplaner aflyses i Plandata.dk, herunder delvise aflysninger samt aflysning uden vedtagelse af ny lokalplan.

Læs mere

International økonomi

International økonomi Interntionl økonomi Indhold Interntionl økonomi... 1 Bilg I1 Oversigt over smmenhæng mellem kompetencer og kernestof i 3 skriftlige eksmensopgver i Interntionl økonomi A.... 2 Bilg I2 Genrer i IØ fr oplæg

Læs mere

Aflysning og delvis aflysning af lokalplaner i Plandata.dk

Aflysning og delvis aflysning af lokalplaner i Plandata.dk Vejledning flysning og delvis aflysning af lokalplaner i Plandata.dk Vejledning til, hvordan lokalplaner aflyses i Plandata.dk, herunder delvise aflysninger samt aflysning uden vedtagelse af ny lokalplan.

Læs mere

SAMMEN ER BEBOERE I AFDELINGSBESTYRELSER I ORGANISATIONSBESTYRELSE I MEDARBEJDERE VI STÆRKE

SAMMEN ER BEBOERE I AFDELINGSBESTYRELSER I ORGANISATIONSBESTYRELSE I MEDARBEJDERE VI STÆRKE PGAVE- RUPPER 3B SAMMEN ER BEBOERE I AFDELINGSBESTYRELSER I ORGANISATIONSBESTYRELSE I MEDARBEJDERE VI STÆRKE I 1 I BAGGRUND 3B s orgnistionsestyrelse nedstte i efteråret 2016 en række opgvegrupper i forindelse

Læs mere

Geometriske egenskaber & sammenhæng - Fase 3

Geometriske egenskaber & sammenhæng - Fase 3 Nvn: Klsse: Geometriske egensker smmenhæng - Fse 3 Vurdering fr 1 til 5 (hvor 5 er højst) Læringsmål Selv Lærer eviser og forslg til foredring 1. Jeg kender til og kn ruge Pythgors lærersætning. 2. Jeg

Læs mere

UDLEJNINGSAFTALE MELLEM BOLIGFORENINGEN 3B & KØBENHAVNS KOMMUNE

UDLEJNINGSAFTALE MELLEM BOLIGFORENINGEN 3B & KØBENHAVNS KOMMUNE UDLEJNINGSAFTALE MELLEM BOLIGFORENINGEN B & KØBENHAVNS KOMMUNE 01 019 B OG KØBENHAVNS KOMMUNE HAR ÆNDRET AFTALEN OM UDLEJNING AF B S BOLIGER I KØBENHAVN Aftlen ygger p B s overordnede prinip om t udleje

Læs mere

Matematik. Kompendium i faget. Tømrerafdelingen. 1. Hovedforløb. a 2 = b 2 + c 2 2 b c cos A. cos A = b 2 + c 2 - a 2 2 b c

Matematik. Kompendium i faget. Tømrerafdelingen. 1. Hovedforløb. a 2 = b 2 + c 2 2 b c cos A. cos A = b 2 + c 2 - a 2 2 b c Kompendium i fget Mtemtik Tømrerfdelingen 1. Hovedforlø. Trigonometri nvendes til eregning f snd længde og snd vinkel i profiler. Sinus Cosinus Tngens 2 2 + 2 2 os A os A 2 + 2-2 2 Svendorg Erhvervsskole

Læs mere

Vandsektorloven L Definitioner Kan udvalget oplyse, hvad baggrunden er for, at der ikke er indsat en definition af serviceselskaber

Vandsektorloven L Definitioner Kan udvalget oplyse, hvad baggrunden er for, at der ikke er indsat en definition af serviceselskaber Miljø- og Plnlægningsudvlget 2008-09 L 150 Bilg 5, L 151 Bilg 5 Offentligt DANVA Folketingets Miljø- og Plnlægningsudvlg Sknderorg, den 1. pril 2009 sv Fortolkningsprolemer i forhold til L 150 og L 151,

Læs mere

Potens- sammenhænge. inkl. proportionale og omvendt proportionale variable. 2010 Karsten Juul

Potens- sammenhænge. inkl. proportionale og omvendt proportionale variable. 2010 Karsten Juul Potens- smmenhænge inkl. proportionle og omvendt proportionle vrible 010 Krsten Juul Dette hæfte er en fortsættelse f hæftet "Eksponentielle smmenhænge, udgve ". Indhold 1. Hvd er en potenssmmenhæng?...1.

Læs mere

Pleje af fugtige vedvarende græsarealer ved kombination af græssende kvæg og maskiner Hvad sker der med planterne?

Pleje af fugtige vedvarende græsarealer ved kombination af græssende kvæg og maskiner Hvad sker der med planterne? Pleje f fugtige vedvrende græsreler ved komintion f græssende kvæg og mskiner Hvd sker der med plnterne? Liseth Nielsen og Ann Bodil Hld, Ntur & Lndrug ApS www.ntln.dk I det følgende eskrives: Opsummering

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen Oversigt over høringssvar til lokalplan 36 Boligområde ved Dyvelåsen Januar 2016 Jr. nr. 15/15668 Hørings ringssvar nr. Afsender: Navn og adresse 1. Dyvelåsen 20 2765 Smørum På vegne af 50 beboere i seniorbofællesskaberne

Læs mere

SAMLEANVISNINGER. Multi Line 6 x10 315x193x203cm / 124 x76 x80. Danish - 68463. web site: www.jemfix.com e-mail: info@jemfix.com

SAMLEANVISNINGER. Multi Line 6 x10 315x193x203cm / 124 x76 x80. Danish - 68463. web site: www.jemfix.com e-mail: info@jemfix.com SAMLEANVISNINGER Multi Line 6 x10 315x193x203cm / 124 x76 x80 Dnish - 68463 we site: www.jemfix.com e-mil: info@jemfix.com VIGTIGT Læs instruktionerne omhyggeligt, inden du egynder t smle dette drivhus.

Læs mere

Beplantningsplan for beplantningsbælterne beskrevet i lokalplan 149.

Beplantningsplan for beplantningsbælterne beskrevet i lokalplan 149. HEDENSTED KOMMUNE Plnfdelingen NIELS ESPES VEJ 8 8722 HEDENSTED TELEFON 7974 1111 POSTGIRO 501 5871 E-post: rdhus@hedensted.dk Internet: www.hedensted.dk Dto : 11. november 2004 Sgsbehndler : HK-BV KL-J.nr.

Læs mere

Vores fælles hukommelse

Vores fælles hukommelse Vores fælles hukommelse 1 2 3 4 5 Præmel side 2 Mission side 3 Vision side 3 Rigsrkivets strtegiske mål side 4 Arkiverne ringes i spil til flere side 4 Bidrg til effektivisering f den offentlige sektor

Læs mere

Setup til kalibrering af Clamp on-flowmålere

Setup til kalibrering af Clamp on-flowmålere Setup til klirering f Clmp on-flowmålere Decemer 2018 Rpportforftter: Anders Niemnn, Teknologisk Institut Introduktion Ultrlyds-clmp-on flowmåling er en teknik, hvor mn ved hjælp f to trnsducere monteret

Læs mere

Spil- og beslutningsteori

Spil- og beslutningsteori Spil- og eslutningsteori Peter Hrremoës Niels Brock 26. novemer 2 Beslutningsteori De økonomiske optimeringssitutioner, vi hr set på hidtil, hr været helt deterministiske. Det vil sige t vores gevinst

Læs mere

PROGRAMKATALOG. RULL-PROJEKT I OMRÅDE Skanderborgvej. Ny institution på Vestermarken. Sommer 2013 13.06.2013

PROGRAMKATALOG. RULL-PROJEKT I OMRÅDE Skanderborgvej. Ny institution på Vestermarken. Sommer 2013 13.06.2013 PROGRAMKATALOG RULL-PROJEKT I OMRÅDE Sknderborgvej Ny institution på Vestermrken Sommer 2013 136.2013 PROGRAMKATALOG Indhold Byrådsbeslutning...3 Arhus Kommunes Pædgogiske Rmmesætning...4 De 6 tænketnksprincipper...

Læs mere

De eksisterende træer omkring skolen mod syd og øst fældes for at skabe mere indsigt, lys og luft til bygningen.

De eksisterende træer omkring skolen mod syd og øst fældes for at skabe mere indsigt, lys og luft til bygningen. Beskrivelse Luftfoto f Ørnevejens skole 1945-50, Frederikshvn Stdsrkiv. Boliger ved Ørnevejens Skole i Frederikshvn Frederikshvn Boligforening ønsker t erhverve Ørnevejens Skole med omkringliggende reler

Læs mere

Integralregning. 2. del. 2006 Karsten Juul

Integralregning. 2. del. 2006 Karsten Juul Integrlregning del ( ( 6 Krsten Juul Indhold 6 Uestemt integrl8 6 Sætning om eksistens stmunktioner 8 6 Oplæg til "regneregler or integrl"8 6 Regneregler or uestemt integrl 9 68 Foreredelse til "integrtion

Læs mere

School of the Future : Gennemgribende energirenovering af Hedegårdsskolen i Ballerup

School of the Future : Gennemgribende energirenovering af Hedegårdsskolen i Ballerup School of the Future : Gennemgriende energirenovering f Hedegårdsskolen i Bllerup Forfttere: Ove Mørck, Kirsten Engelund Thomsen, Birgit Elley Jørgensen c Cenergi Rådgivende Ingeniører, Herlev Hovedgde

Læs mere

SLRTV Beretning 2004. Dagsorden..side 2. Forslag til forretningsorden...side 3. Politisk beretning...side 4

SLRTV Beretning 2004. Dagsorden..side 2. Forslag til forretningsorden...side 3. Politisk beretning...side 4 Indhold Dgsorden..side 2 Forslg til forretningsorden...side 3 Politisk eretning...side 4 - Lex Osen og dens konsekvenser...side 4 - De ikke-kommercielle medier konference..side 10 - Forstærket smrejde...side

Læs mere

Den europæiske købekraftsundersøgelse - PPP

Den europæiske købekraftsundersøgelse - PPP Den europæiske køekrftsundersøgelse - PPP Den europæiske køekrftsundersøgelse - PPP... 2 1.Bggrund... 2 2.Køekrftpritet hvd er det?... 2 3.Formål og orgnistion... 3 4.Brugere og nvendelsesområder... 3

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Ny Kongensgade. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Indre By

KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORIENTERING. Lokalplan nr. Ny Kongensgade. Bygge- og Teknikforvaltningen Plan & Arkitektur. Indre By KØBENHAVNS KOMMUNE PLANORENTERNG Loklpln nr. 63 Bygge- og Teknikforvltningen Pln & Arkitektur Ny Kongensgde ndre By Fstlægger nvendelsen m.v. Serviceerhverv og boliger KONGSBAK NFORMATK September 1984

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Analysens Fundamentalsætning

Analysens Fundamentalsætning Anlysens Fundmentlsætning Frnk Nsser 11. juli 2011 2008-2011. Dette dokument må kun nvendes til undervisning i klsser som bonnerer på MtBog.dk. Se yderligere betingelser for brug her. Indhold 1 Introduktion

Læs mere

Lokalplan 22-2 Feriehusbebyggelse ved Tamdrup Strand. November 2011 FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING

Lokalplan 22-2 Feriehusbebyggelse ved Tamdrup Strand. November 2011 FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Loklpln 22-2 Feriehusbebyggelse ved Tmdrup Strnd November 2011 FORSLAG TIL POLITISK BEHANDLING Forslg til Loklpln 22-2 feriehusbebyggelse ved Tmdrup Strnd. Udrbejdet f Hderslev Kommune, Erhvervs- og Borgerservice.

Læs mere

BYPLANVEDTÆGT. et bebyggelsesområde ved Kostræde Banker. for. (Partiel byplan nr. 10 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1974 DELVIST AFLYST

BYPLANVEDTÆGT. et bebyggelsesområde ved Kostræde Banker. for. (Partiel byplan nr. 10 i Vordingborg kommune) VORDINGBORG 1974 DELVIST AFLYST BYPLANVEDTÆGT for et eyggelsesområde ved Kostræde Bnker (Prtiel ypln nr. 10 i Vordingorg kommune) VORDINGBORG 1974 DELVIST AFLYST Rettelsesld til Bpv 10 Loklpln B-501.2 Overførsel f sommerhusområde i Kostræde

Læs mere

Projekt 5.7 Hovedsætninger om differentiable funktioner et opgaveforløb

Projekt 5.7 Hovedsætninger om differentiable funktioner et opgaveforløb Hvd er mtemtik?, e-og Projekter: Kpitel 5 Projekt 57 Hovedsætninger om differentile funktioner Projekt 57 Hovedsætninger om differentile funktioner et opgveforlø Projektet er en udvidelse f fsnittet i

Læs mere

Regneregler. 1. Simple regler for regning med tal.

Regneregler. 1. Simple regler for regning med tal. Regneregler. Simple regler for regning med tl. Vi rejder l.. med følgende fire regningsrter: plus (), minus ( ), gnge () og dividere (: eller røkstreg, se senere), eller med fremmedord : ddition, sutrktion,

Læs mere

TAL OG REGNEREGLER. Vi ser nu på opbygningen af et legeme og noterer os samtidig, at de reelle tal velkendte regneoperationer + og er et legeme.

TAL OG REGNEREGLER. Vi ser nu på opbygningen af et legeme og noterer os samtidig, at de reelle tal velkendte regneoperationer + og er et legeme. TAL OG REGNEREGLER Inden for lgeren hr mn indført egreet legeme. Et legeme er en slgs konstruktion, hvor mn fstsætter to regneregler og nogle sætninger (ksiomer), der gælder for disse. Pointen med en sådn

Læs mere

Tolkningsrapport. Ella Explorer. October 15, 2008 FORTROLIGT

Tolkningsrapport. Ella Explorer. October 15, 2008 FORTROLIGT Tolkningsrpport Ell Explorer Otoer 1, 2 FORTROLIGT Tolkningsrpport Ell Explorer Introduktion Otoer 1, 2 Introduktion Anvendelse Denne rpport må udelukkende tolkes f kvlifierede rugere under overholdelse

Læs mere

Lektion 7s Funktioner - supplerende eksempler

Lektion 7s Funktioner - supplerende eksempler Lektion 7s Funktioner - supplerende eksempler Oversigt over forskellige tper f funktioner Omvendt proportionlitet og hperler.grdsfunktioner og prler Eksponentilfunktioner Potensfunktioner Lektion 7s Side

Læs mere

Bilag 1. Frafaldsanalyse elever. Generelle oplysninger:

Bilag 1. Frafaldsanalyse elever. Generelle oplysninger: Bilg Frfldsnlyse elever Generelle oplysninger: Skole Frekvens AMU Center Århus Dnsk Center Jordrugsuddnnelse Den Jyske Hndværkerskole Djurslnd ES ES Års Esjerg TS EUC Midt EUC SYD Frederici-Middelfrt TS

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Montage Brugsanvisning

Montage Brugsanvisning Montge Brugsnvisning Mythos 6'0' - TwinWll Glzing 3108509cm / 122"x72¾"x82¼" Dnish_72394 We site: www.jemogclix.dk E-mil: kundeservice@jemfix.com www.plrmpplictions.com DA VIGTIGT Læs disse instruktioner

Læs mere

Forslag til lokalplan nr for et område til boligformål nord for Vestermarken i Odder 3. etape.

Forslag til lokalplan nr for et område til boligformål nord for Vestermarken i Odder 3. etape. Forslg til loklpln nr. 1113 for et område til boligformål nord for Vestermrken i Odder 3. etpe. Loklplnområdet Odder Byråd vedtog forslg til loklpln nr. 1113 den 13.12.2010. Forslget betyder t: Området,

Læs mere

Lyddæmper. Fastlæggelse af lyddæmperydelse. Valg af lyddæmper. DimSilencer. Δp = Δp/faktor = 20/1 = 20 Pa. kanalsystemer lyddæmpere

Lyddæmper. Fastlæggelse af lyddæmperydelse. Valg af lyddæmper. DimSilencer. Δp = Δp/faktor = 20/1 = 20 Pa. kanalsystemer lyddæmpere Fstlæggelse f lyddæmperydelse En lyddæmpers ydelse kn bestemmes ud fr ktloget som beskrevet ved hjælp f følgende eksempel: -00-00-00- med et flow på.00 m³/h plceret i knlsystem. ) Aflæs dæmperegenskber

Læs mere

ALGEBRA. symbolbehandling). Der arbejdes med hjælpemiddelkompetencen,

ALGEBRA. symbolbehandling). Der arbejdes med hjælpemiddelkompetencen, INTRO Alger er lngt mere end ogstvregning. Alger kn være t omskrive ogstvtrk, men lger er f også t generlisere mønstre og smmenhænge, t eskrive smmenhænge mellem tlstørrelse f i forindelse med funktioner

Læs mere

Matematisk modellering og numeriske metoder. Lektion 17

Matematisk modellering og numeriske metoder. Lektion 17 Mtemtisk modellering og numeriske metoder Lektion 1 Morten Grud Rsmussen 8. november, 1 1 Numerisk integrtion og differentition [Bogens fsnit 19. side 84] 1.1 Grundlæggende om numerisk integrtion Vi vil

Læs mere

Kort om Potenssammenhænge

Kort om Potenssammenhænge Øvelser til hæftet Kort om Potenssmmenhænge 2011 Krsten Juul Dette hæfte indeholder bl.. mnge småspørgsmål der gør det nemmere for elever t rbejde effektivt på t få kendskb til emnet. Indhold 1. Ligning

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Eksemplificering af DEA-metodens vægtberegning

Eksemplificering af DEA-metodens vægtberegning nlyseinstitut for Forskning Finlndsgde DK-800 rhus N Tel + 89 9 Fx: + 89 99 Mil: fsk@fsk.u.dk Web:.fsk.u.dk Eksemplificering f DE-metodens vægtberegning Peter S. Mortensen Kmm Lngberg Crin Sponholtz Nott

Læs mere

Vådrumsvægge. Knauf Danogips letbygningsteknik, med flere forskellige pladeprodukter, muliggør sikre og gode løsninger til vådrum.

Vådrumsvægge. Knauf Danogips letbygningsteknik, med flere forskellige pladeprodukter, muliggør sikre og gode løsninger til vådrum. Inervægge / Funktionsvægge Vårumsvægge Knuf Dnogips letygningsteknik, me flere forskellige pleproukter, muliggør sikre og goe løsninger til vårum. Gulve og vægge skl uføres, så e kn mostå især e fugtmæssige,

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR CAFÉ PARAPLYEN ODENSE

PERSONDATAPOLITIK FOR CAFÉ PARAPLYEN ODENSE PERSONDATAPOLITIK FOR CAFÉ PARAPLYEN ODENSE 1. Generelt Denne persondtpolitik ( politik ) er gældende for smtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsmler om dig. Her kn du læse mere

Læs mere

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden

Behandling af de væsentlige emner fra høringsperioden Plan og Udvikling Sagsnr. 269649 Brevid. 2537559 Ref. SOAN Dir. tlf. 4631 3415 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 631 for Det Høje C på Musicon 7. april

Læs mere

Kortfattet vejledning FB 5100

Kortfattet vejledning FB 5100 Kortfttet vejledning FB 00 Vndniveu! Kortfttet vejledning til displymeddelelser Meddelelse Mulig årsg Mulig hndling Hvis fejlen ikke kunne fhjælpes Vndtnken fyldes ikke inden for min. Sluk for utomten,

Læs mere

Regneregler for brøker og potenser

Regneregler for brøker og potenser Regneregler for røker og potenser Roert Josen 4. ugust 009 Indhold Brøker. Eksempler......................................... Potenser 7. Eksempler......................................... 8 I de to fsnit

Læs mere

Ny efterskole - Smededal Efterskole, Mørkøv.

Ny efterskole - Smededal Efterskole, Mørkøv. TORNVED KOMMUNE LOKALPLAN NR. 4-14 for en delf Mørkøv by - Smededlsgården - Ny efterskole - Smededl Efterskole, Mørkøv. I henhold til kommuneplnloven (lov nr. 287 f 26. juni 1975) fstsættes herved følgende

Læs mere

DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND. Cross Boule

DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND. Cross Boule DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND Cross Boule 1 Forord Cross Boule når som helst og hvor som helst Dnsk Arejder Idrætsforund er glde for t kunne præsentere Cross Boule - et oldspil, hvor lle kn være med. Spillet

Læs mere

Lukkede flader med konstant krumning

Lukkede flader med konstant krumning Lukkede flder med konstnt krumning Hns Anton Slomonsen Arhus Universitet Mrch 13, 2015 En flde i rummet B A giver nledning til to mål for fstnden mellem to punkter A og B på flden: - længden f den rette

Læs mere

Hjørnesamlinger på køkkenbordplader. 60 cm. Nr A Beskrivelse. B Bordpladearrangement

Hjørnesamlinger på køkkenbordplader. 60 cm. Nr A Beskrivelse. B Bordpladearrangement Nr. 529 Hjørnesmlinger på køkkenordplder med en redde på 60 cm A Beskrivelse 90 grders hjørnesmlinger på køkkenordplder fremstilles hurtigt og nemt med fræseskelonen APS 900 og en Festool overfræser, f.

Læs mere

Forskønnelsesplanen Det Nye Furesølund

Forskønnelsesplanen Det Nye Furesølund Forskønnelsesplnen Det Nye Furesølund Furesølund er trods sine mere end 40 år stdig et ttrktivt område. Men dmen er lidt slidt. Legepldserne flder smmen. Rækværket flmer, og grønne områder står gemt og

Læs mere

JAGTEN POST 4: BØRNENES MAGASIN I BADSTUEGADE

JAGTEN POST 4: BØRNENES MAGASIN I BADSTUEGADE HISTORIEJAGTEN Kære lærere Tusind tk, fordi I vil deltge i Historiejgten. Her følger en kort vejledning til, hvordn Historiejgten kn ruges. Denne PDF indeholder ud over introduktionen: - Et rk med spørgsmål

Læs mere

Lofter monteret direkte på underlag

Lofter monteret direkte på underlag Lofter / Direkte montge på underlg Lofter monteret direkte på underlg Underlg for gipsbeklædning Underlget for gipsplderne kn være bjælkelg, trælægter, forsklling, stålprofiler S25/85, S45/85 eller Gyproc

Læs mere

Trigonometri. Matematik A niveau

Trigonometri. Matematik A niveau Trigonometri Mtemtik A niveu Arhus Teh EUX Niels Junge Trigonometri Sinus Cosinus Tngens Her er definitionen for Cosinus Sinus og Tngens Mn kn sige t osinus er den projierede på x-ksen og sinus er den

Læs mere

Retningslinier for udarbejdelse af dokumentation til brug for registrering efter bilag 8 i registreringsbekendtgørelsen 1

Retningslinier for udarbejdelse af dokumentation til brug for registrering efter bilag 8 i registreringsbekendtgørelsen 1 for udrejdelse f dokumenttion til rug for registrering efter ilg 8 i registreringsekendtgørelsen 1 Af nedenstående skemer fremgår, hvilke oplysninger Plntedirektortet hr rug for ved vurdering f, om virksomheden

Læs mere

INTEGRALREGNING. Opgaver til noterne kan findes her. PDF. Facit til opgaverne kan hentes her. PDF. Version: 5.0

INTEGRALREGNING. Opgaver til noterne kan findes her. PDF. Facit til opgaverne kan hentes her. PDF. Version: 5.0 INTEGRALREGNING Version: 5.0 Noterne gennemgår egreerne: integrl og stmfunktion, og nskuer dette som et redsk til estemmelse f l.. reler under funktioner. Opgver til noterne kn findes her. PDF Fcit til

Læs mere

Brug og anerkendelse af dansksprogede dokumenter ved forvaltningsmyndigheder og domstole

Brug og anerkendelse af dansksprogede dokumenter ved forvaltningsmyndigheder og domstole Jørgen Kühl Brug og nerkendelse f dnsksprogede dokumenter ved forvltningsmyndigheder og domstole Bggrund Det dnske mindretl i Sydslesvig er et nerkendt ntionlt mindretl i Forundsrepulikken Tysklnd og Slesvig-Holsten.

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

IPA BESLAG TIL SCHÜCO ALU INSIDE NORDIC A/S J. PETERSENS BESLAGFABRIK JACOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00

IPA BESLAG TIL SCHÜCO ALU INSIDE NORDIC A/S J. PETERSENS BESLAGFABRIK JACOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00 IP BESLG TIL SCHÜCO LU INSIDE NORDIC 2015 /S J. PETERSENS BESLGFBRIK JCOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00 3 BESLG TIL SCHÜCO LU INSIDE NORDIC Indholdsfortegnelse SIDE SCHÜCO LU INSIDE

Læs mere

VVS-entreprisen Kapitel : 4.1 Bygningsdelsbeskrivelse - Kølevand Side : 1/6 Indholdsfortegnelse Dato : 10.10.2013 Rev. :

VVS-entreprisen Kapitel : 4.1 Bygningsdelsbeskrivelse - Kølevand Side : 1/6 Indholdsfortegnelse Dato : 10.10.2013 Rev. : Bygningsdelsbeskrivelse - Kølevnd Side : 1/6 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse (55)1 Bygningsdelsbeskrivelse for kølevnd... 2 Omfng og loklisering... 2 Tegningshenvisning... 2 Tilstødende bygningsdele...

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Dikin Altherm lvtempertur monolok ekstrvrmer EKMBUHCAV EKMBUHCA9W Dikin Altherm lvtempertur monolok ekstrvrmer Dnsk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Om dokumenttionen. Om dette dokument... Om kssen.

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

UDLEJNINGSAFTALE MELLEM BOLIGFORENINGEN 3B & KØBENHAVNS KOMMUNE

UDLEJNINGSAFTALE MELLEM BOLIGFORENINGEN 3B & KØBENHAVNS KOMMUNE UDLEJNINGSAFTALE MELLEM BOLIGFORENINGEN B & KØBENHAVNS KOMMUNE 01 019 B OG KØBENHAVNS KOMMUNE HAR ÆNDRET AFTALEN OM UDLEJNING AF B S BOLIGER I KØBENHAVN Aftlen ygger p B s overordnede prinip om t udleje

Læs mere

Analyse 30. januar 2015

Analyse 30. januar 2015 30. jnur 2015 Større dnsk indkomstulighed skyldes i høj grd stigende kpitlindkomster Af Kristin Thor Jkosen Udgivelsen f Thoms Pikettys Kpitlen i det 21. århundrede hr fstedkommet en del diskussion f de

Læs mere

IPA BESLAG TIL 16 X 9 MM SPOR A/S J. PETERSENS BESLAGFABRIK JACOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00

IPA BESLAG TIL 16 X 9 MM SPOR A/S J. PETERSENS BESLAGFABRIK JACOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00 IP ESLG TIL 16 X 9 MM SPOR 2014 /S J. PETERSENS ESLGFRIK JCO PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIE TEL: (+45) 98 35 15 00 3 ESLG TIL 16 X 9 SPOR Indholdsfortegnelse SIDE Træprofi l 4 Forslag - ntal Hængsler 5 Forslag

Læs mere

CONLIT BRANDSIKRING AF VENTILATIONSKANALER

CONLIT BRANDSIKRING AF VENTILATIONSKANALER CONLIT BRANDSIKRING AF VENTILATIONSKANALER Monteringsvejledning for brndisolering iht. DS428, 4. udgve, 2011 - og lukninger med Conlit Brndskotplde, EI60 [BS60] Klsse EI 30/E 60 A2-s1, d0 1 2013 Runde

Læs mere

IPA BESLAG TIL 16 X 5 MM SPOR A/S J. PETERSENS BESLAGFABRIK JACOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00

IPA BESLAG TIL 16 X 5 MM SPOR A/S J. PETERSENS BESLAGFABRIK JACOB PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIBE TEL: (+45) 98 35 15 00 IP ESLG TIL 16 X MM SPOR 2014 /S J. PETERSENS ESLGFRIK JCO PETERSENSVEJ 9, DK-9240 NIE TEL: (+4) 98 3 1 00 3 ESLG TIL 16 X SPOR Indholdsfortegnelse SIDE Træprofi l 4 Forslag - ntal Hængsler Forslag -

Læs mere

Proj.nr Tilsætning af ekstruderet ærteprotein til suppeboller

Proj.nr Tilsætning af ekstruderet ærteprotein til suppeboller Rpport 4. juli 2018 Proj.nr. 2006272 Tilsætning f ekstruderet ærteprotein til suppeoller Version 1 LHHR/JEGE/MT Rpport 1/2 Louise Hofer og Jesper Geuer Bggrund I projektet Nye proteinkomintioner med plnte-

Læs mere

Montage Brugsanvisning

Montage Brugsanvisning Montge Brugsnvisning Nture 6'0' Cler 3108509cm / 122"x72¾"x82¼" Dnish_71744 We site: www.jemogclix.dk E-mil: kundeservice@jemfix.com www.plrmpplictions.com DA VIGTIGT Læs disse instruktioner omhyggeligt,

Læs mere

Hvad ved du om mobning?

Hvad ved du om mobning? TEST: Hvd ved du om moning? I testen her kn du fprøve, hvor meget du ved om moning på rejdspldsen. Testen estår f tre dele: Selve testen, hvor du skl sætte ét kryds for hvert f de ti spørgsmål. Et hurtigt

Læs mere

Brandsikring af ventilationskanaler

Brandsikring af ventilationskanaler Brndsikring f ventiltionsknler Klsse EI 30/E 60 A2-s1, d0 November 2 010 Monteringsvejledning for brndisolering iht. DS428, 3. udgve, 2009 - og lukninger med Conlit Brndskotplde, EI60 [BS60] Runde knler

Læs mere

I høringsperioden er der til lokalplanforslaget og det tilhørende kommuneplantillæg nr. 7 indkommet 9 indsigelser / bemærkninger:

I høringsperioden er der til lokalplanforslaget og det tilhørende kommuneplantillæg nr. 7 indkommet 9 indsigelser / bemærkninger: BY, ERHVERV OG KULTUR Indsigelsesnotat Forslag til lokalplan nr. 73.E1.3 Erhvervsområde syd for Ejstrupvej i Fasterholt blev foreløbig vedtaget på Byrådets møde den 7. marts 2017, og har efterfølgende

Læs mere

Potens regression med TI-Nspire

Potens regression med TI-Nspire Potensvækst og modellering - Mt-B/A 2.b 2007-08 Potens regression med TI-Nspire Vi tger her udgngspunkt i et eksempel med tovværk, hvor mn får oplyst en tbel over smmenhængen mellem dimeteren (xdt) i millimeter

Læs mere

Montage Brugsanvisning

Montage Brugsanvisning Montge Brugsnvisning Mythos 6'x8' - TwinWll Glzing 2488509cm / 96¾ x72¾ x82¼ Dnish_72393 We site: www.jemogclix.dk E-mil: kundeservice@jemfix.com www.plrmpplictions.com DA VIGTIGT Læs disse instruktioner

Læs mere

Trigonometri. Trigonometri. Sinus og cosinus... 2 Tangens... 6 Opgaver... 9. Side 1

Trigonometri. Trigonometri. Sinus og cosinus... 2 Tangens... 6 Opgaver... 9. Side 1 Trigonometri Sinus og osinus... 2 Tngens... 6 Opgver... 9 Side Sinus og osinus Til lle vinkler hører der to tl, som kldes osinus og sinus. Mn finder sinus og osinus til en vinkel ved t tegne vinklen midt

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning A. A 1. A 1.1. A 1.1.1. Linette Jensen Lundeparken 4 Linette Jensen er utilfreds med, at der bygges så høje huse så centralt. Mener, at

Læs mere

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager

Forslag til Lokalplan L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Forslag til Lokalplan 03.10.L01 Skydebaneanlæg ved Ansager Resume af indsigelser indkommet i forbindelse med offentlig høring af ovennævnte lokalplanforslag, suppleret med forvaltningens oplæg til byrådets

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr Boliger i Skovby Nygaard etape 4.

Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr Boliger i Skovby Nygaard etape 4. Høringsnotat vedrørende forslag til plan nr. 1099 Boliger i Skovby Nygaard etape 4. Der var ved indsigelsesfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser til lokalplanforslaget: 1 AVK International

Læs mere

Simple udtryk og ligninger

Simple udtryk og ligninger Simple udtryk og ligninger for gymnsiet og hf 0 Krsten Juul Indhold Rækkefølge f + og... Smle led f smme type... Gnge ind i prentes. del... Rækkefølge f og smt f + og... Gnge ind i prentes. del... Hæve

Læs mere