Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget "Læring og Trivsel for Børn og Unge"

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget "Læring og Trivsel for Børn og Unge""

Transkript

1 Samlet oversigt over forslag til budgetreduktier på et "Læring og for Børn og Unge" Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr Ændring af aldersgrupper for opkrævning af forældrebetaling i dagtilbud Almene Dagtilbud -1,1-1,1-1,1-1,1 2 Redukti i antallet af pladser på Hjortholm og Ladegårdsskolen Børn med særlige behov -1,1-2,5-2,5-2,5 3 Ændring af pædagogers deltagelse i undervisningen på mellemtrinet Skoler -6,2-15,0-15,0-15,0 4 Nedsat takst på egne specialskoler/specialtilbud 5 Rammebesparelse indenfor Skoler & Børn med særlige behov Skoler, Almene Dagtilbud & Børn med særlige behov -4,8-5,5-5,5-5,5-1, Korrekti for helårsvirkning af besparelserne i 2019,2020 og ,8-0,6 0,3 I alt -14,5-22,3-24,7-23,8 Nr. Løsning på budgetreduktier fra tidligere år - i mio. kr Ny tildelingsmodel til skolerne - baseret på tildeling til klasser med gennemsnitligt 26 elever 6 pr. klasse Skoler -1,2-3,5-5,4-6,9 7 Bortfald af lejrskole Skoler -1,2-1,2-1,2-1,2 8 Lavere pris på interne specialklasser samt færre pladser Skoler -2,5-3,4-3,4-3,4 10 Redukti i antallet af elever på dagbehandlingsskoler Skoler -3,0-3,0-3,0-3,0 11 Opsigelse af aftale med naturskolen Skoler -0,3-0,5-0,5-0,5 12 Afskaffelse af svømmeundervisning i folkeskolen - kørsel Skoler -0,3-0,6-0,6-0,6 Skoler, Almene 13 Indkøb og ansættelse med omtanke Dagtilbud & Børn med særlige behov -4, Ændringer i anbringelser (døgnophold, opholdssteder og plejefamilier) 15 Ændring af forebyggende indsatser (mindre brug af ekstern bistand) Børn med særlige behov Børn med særlige behov -5,0-5,0-5,0-5,0-2,0-2,0-2,0-2,0 16 Afledte besparelser fra arealoptimering Almene Dagtilbud -0,1-0,6-0,6-0,6 Korrekti af helårsvirkning i 2019,2020 og ,2 2,1 3,5 I alt -19,6-19,6-19,6-19,6 Total -34,1-41,9-44,3-43,4 Der samlet set reduktier på 59,5 mio. kr.som stammer fra helårsvirkninger mv. af reduktier, som er iværksat i Disse reduktier fremgår af budgetbemærkningerne, men er ikke medtaget i disse skemaer, idet der er tale om videreført drift på baggrund af aktiviteter, som allerede er iværksat.

2 et " for Børn og Unge" Ændring af aldersgrupper for opkrævning af forældrebetaling i dagtilbud Nej 1 Almene Dagtilbud Forældrebetalingen i dagtilbud må maksimalt udgøre 25% af den samlede driftsudgift til den pågældende type dagtilbud. Det er byrådet der fastsætter forældrebetalingen, og som beslutter hvilke aldergrupper betalingen er opdelt i. I Holbæk Kommune er der to takstgrupper: - 0 år til 2 år og 8 måneder - 2 år og 9 måneder til start i skole/sfo Taksten for de yngste børn (0-2,8 år) er ca. det dobbelt af taksten til de lidt ældre børn. Den højere takst til yngste skyldes, at børn under tre år tæller for 2, når der tildeles ressourcer til daginstitutierne. Men det betyder også, at aldersskellet for forældrebetaling og tildeling af ressourcer ikke er det samme. Forslaget betyder at forældrebetalingen (taksten) og tildelingen fremover følges ad, så forældre betaler en højere takst indtil den måned, hvor barnet fylder 3 år. Det vil sige de to aldergrupper ændres til: - 0 år til 2 år og 11 måneder - 3 år til skole/sfo start Den beregnede merindtægt er efter modregning for øgede udgifter til søskende- og fripladstilskud. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -1,1-1,1-1,1-1,1 Drifts-investeringer i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Anlægs-investeringer i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat -1,1-1,1-1,1-1,1 Borgerrelaterede ksekvenser Forældrebetalingen øges i det år, hvor barnet fylder 3 år med ca kr. Beløbet er før fradrag af eventuelt søskende- og fripladstilskud. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser

3 et " for Børn og Unge" Redukti i antallet af pladser på Hjortholm og Ladegårdsskolen Nej 2 Ktaktper s Børn med særlige behov for Læring & Antallet af pladser ved henholdsvis Hjortholm og Ladegårdsskolen reduceres fra skoleåret med 7 pladser ved hver af de to skoler (inkl. fritidstilbud). Reduktien i antal pladser skal resultere i, at der visiteres færre børn fra Holbæk til de to skoler. Besparelsen er beregnet med udgangspunkt i, at antal visiterede børn reduceres med 14. Ved beregningen er det forudsat, at barnets distriktsskole skal anvende økomi til finansiering af et skole- og fritidstilbud tilbud til barnet ved distriktsskolen. F.eks. i tilknytning til skolens specialklasserække eller i tilknytning til den almene undervisning. Det er en forudsætning, at reduktien i visitiatien til de to skoler primært sker i forbindelse med nye optag. Reduktiene vil cirka være 2,5 mio. kr. i helårsvirkning på begge skoler, efter udgifter til andet tilbud. Reduktien i antal udbudte pladser er under 15% af det samlede udbud af pladser, som Holbæk Kommune jf. rammeaftalen har forpligtet sig til at udbyde. I rammeaftalen er det forudsat, at kommunen kan regulere pladsudbudet med op til 15%, så forslaget er ikke i kflikt med rammeaftalen. Kan påvirke den forventede besparelse fra forslag 4. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -2,1-5,0-5,0-5,0 Drifts-investeringer i mio. kr. 1,0 2,5 2,5 2,5 Anlægs-investeringer i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat -1,1-2,5-2,5-2,5 Borgerrelaterede ksekvenser Forslaget vil betyde, at en gruppe børn, som ellers vil få et skole og fritidstilbud ved en specialskole i stedet får tilbudet ved eller tættere på almenskolen. Samt i videst muligt omfang indenfor det skoledistrikt, hvor de er bosiddende. Forældre kan opleve, at der ikke er den samme specialviden til rådighed i tilbuddet. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Reduktien vil påvirke den forudsatte besparelse fra en takstnedsættelse, da takstnedsættelsen kun vil få effekt for et reduceret antal pladser. Det er en forudsætning at de fire folkeskoler får opbygget den nødvendige kompetence med henblik på et relevant og udviklende tilbud.

4 et " for Børn og Unge" Ændring af pædagogers deltagelse i undervisningen på mellemtrinet Skoler 3 På skoleområdet har byrådet i indskolingen og på mellemtrinnet, dvs. 0. til 3. klasse samt 4. til 6. klasse, prioriteret en indsats, hvor pædagoger deltager i gennemsnitligt 12 timer pr. uge pr. klasse. Oprindeligt har der kun deltaget pædagoger i indskolingen, men i forbindelse med skolereformen blev deltagelsen af pædagoger udvidet til også, at omfatte mellemtrinet (4.-6. klasse). Fra og med 2017 har skolerne fået mulighed for at bruge ressourcen mere fleksibelt og for at målrette den til de klasser, hvor behovet er størst. Forslaget betyder, at der fremover kun vil deltage pædagoger i undervisningen fra 0. til 3. klasse. Deltagelse af pædagoger er med til, at understøtte elevernes læring og trivsel. Pædagogen har typisk især forkus på det sociale liv i klassen og elevernes trivsel. Desuden er pædagogerne med til at understøtte inklusisindsatser og muliggøre, at elever i udsatte positier kan undervises i eller tæt på den almene undervisning. Pædagogerne varetager desuden en del af den understøttende undervisning. Deltagelse af pædagoger i undervisningen kan desuden i nogle tilfælde være med til, at reducere behovet for vikarer og understøtter, at der er "en rød tråd" i undervisningen, hvis læreren er fraværende. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -6,2-15,0-15,0-15,0 Resultat -6,2-15,0-15,0-15,0 Borgerrelaterede ksekvenser Forslaget vil betyde, at der fra skoleåret ikke deltager pædagoger i undervisningen på mellemtrinet fra klasse. Det betyder blandt andet, at den understøttende opgave som pædagogerne har varetaget i undervisningen på mellemtrinet bortfalder. Det kan påvirke elevers mulighed for læring og trivsel - og især elever, som er i en udsat positi, og som profiterer af, at der i nogle timer er to medarbejdere i klassen. Forslaget kan få indflydelse på skolernes mulighed for, at tilrettelægge egne specialtilbud samt på gennemførelsen af den understøttende undervisning. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Forslaget kan betyde, at skolernes udgifter til understøttende undervisning øges.

5 ja 4 et " for Børn og Unge" Nedsat takst på egne specialskoler/specialtilbud Skoler & Børn med særlige behov På udvalgsmødet den drøftede udvalget Læring og for Børn og Unge en eventuel takstnedsættelse på de takstfinasierede tilbud indenfor udvalgets område. De takstfinasierede tilbud er: - Børnespecialcenteret (Hjortholm- og Ladegårdskolen, Specialbørnehaven Spirretårnet samt bo- og aflastningstilbudet Kikhøj) - Undløse skole og behandlinghjem (som indgår i Skovvejens skole) - Familiehuset (der hører under Børneindsatsen). et blev præsenteret for 3 forskellige modeller, hvor model 2, der er medtaget her betyder, at taksterne pris- og lønfremskrives og herefter fratrækkes 5%. Modellen vil samlet set give Holbæk Kommune (skoler og Børneindsatsen) en besparelse. Beparelsen er beregnet til 5,5 mio. kr., der fordeler sig således: Skolerne 2,9 mio. kr. Børneindsatsen 2,6 mio. kr. Se desuden: Økomisk potentiale i mio. kr. -4,8-5,5-5,5-5,5 Resultat -4,8-5,5-5,5-5,5 Borgerrelaterede ksekvenser Der udtrykkes fra såvel Børnespecialcenteret som Undløse skole og behandlingshjem en bekymring for, at der fremover ikke kan ydes en pædagogisk indsats, der lever op til forventningen om et specialiseret tilbud. Specielt for Børnespecialcenteret døgntilbud (Kikhøj) kan besparelsen fører til, at tilbuddet ikke længere kan leve op til Socialtilsynets krav om sikkerhed for borgerne i forhold til normering og uddannelsesniveau hos de ansatte. Det kan derfor blive vanskeligt både at overholde budgetterne og socialtilsynets krav. Bekymringen for sikkerhedsmæssige ksekvenser ift normering og persalets uddannelsesniveau gør sig også gældende i forhold til de øvrige specialtilbud (Hjortholm og Ladegårdsskolen). For Familiehusets vedkommende kan der forekomme længere ventetider. Det må forventes, at flere af de tilbud, der i dag gives inddividuelt fremover vil blive tilbudt i hold. Der kan desuden komme flere klager. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser

6 Samlet set for de tre tilbud er der en bekymring for om man fremover kan fastholde og rekruttere kvalificerede medarbejdere samt for arbejdsmiljøet. Det skal bemærkes, at der for Børnespecialcenteret samt Undløse skole- og behandlingshjem løbende sker forskydelser i den forholdsmæssige fordeling i brugen af pladser mellem Holbæk Kommune og og de øvrige kommuner i regien. Beregningen er baseret på Holbæk Kommunes hidtidige brug af pladserne, men tallet vil formentlig pga. andre indsatser være noget lavere i 2018, hvilket kan påvirke den besparelse, der kan opnås. Det skal desuden bemærkes, at forslaget skal ses i sammenhæng med forslag om, at der sker en generel redukti af antallet af pladser ved de to specialskoler. Hvis forslaget om pladsreduktien vedtages, vil besparelsen fra takstreduktien blive tilsvarende lavere.

7 et " for Børn og Unge" Rammebesparelse inden 5 Skoler, Almene Dagtilbud & Børn med særlige behov trivsel Der er i alt udarbejdet handlingsrettede løsningsforslag indenfor Læring og på i alt -49,5 mio.kr. Det samlede behov for løsninger udgør - 50,8 mio. kr. For at det økomiske mål (og skabe balance mellem mulige reduktier og forudsætningerne) indgår der blandt løsningsforslagene nærværende forslag om en rammebesparelse indenfor Læring og. Rammebesparelsen fordeles blandt alle områderne indenfor Læring og efter budgetandele.de takstfinansierede enheder (Børnespecialcenteret og Undløse skole- og behandlingshjem) er ikke omfattet af rammebesparelsen) Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -1,3 0,0 0,0 0,0 Drifts-investeringer i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Anlægs-investeringer i mio. kr. 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat -1,3 0,0 0,0 0,0 Borgerrelaterede ksekvenser Reduktien vil medføre et lavere serviceniveau bredt set indenfor Læring og. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser

8 et " for Børn og Unge" Ny tildelingsmodel til skolerne - baseret på tildeling til klasser med gennemsnitligt 26 elever pr. klasse ja 6 Skoler trivsel Forslaget er baseret på, at der udarbejdes en ny tildelingsmodel til skolerne, hvor den nuværende tildeling pr. elev ændres til en tildeling pr. klasse. Ved tildelingen pr. klasse forudsættes det, at der i gennemsnit er 26 elever pr. klasse. I skoleåret er den gennemsnitlige klassestørrelse på mellem 21,4 og 23,8 elever. Den ny tildelingsmodel vil blive indfaset gradvist og vil for skoleåret have betydning for 0. klasse og 7. klasse. Det betyder at de eksisterende klasser ikke bliver berørt. Forslaget forudsætter, at skolelederne får reel mulighed for, at lave klassedannelsen med udgangspunkt i en gennemsnitlig klassekvotient på 26 elever. Selv om det betyder, at der vil være afdelinger, hvor der f.eks. ikke oprettes en 0. klasse og hvor der dermed opstår hul i klasserækken. Hvis der ikke oprettes klasser på alle matrikler vil det betyde en øget udgift til kørsel i det omfang, at skolevejen bliver længere for nogle elever. Ved beregningen af forslagets økomiske potentiale er det forudsat, at 25 % af besparelsen anvendes til øgede transportudgifter. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -1,6-4,7-7,3-9,2 Drifts-investeringer i mio. kr. 0,4 1,2 1,8 2,3 Resultat -1,2-3,5-5,4-6,9 Borgerrelaterede ksekvenser Forslaget betyder, at der i et vist omfang (alt efter elevetal ved de enkelte afdelinger) kan opstå huller i klasserækken ved i sær mindre skoleafdelinger, hvor der ikke er elever nok til at opnå en klassekvotient tæt på de gennemsnitligt 26 elever. I det omfang der ikke oprettes et eller flere klassetrin ved en skoleafdeling kan det betyde, at en del af eleverne vil få en længere skolevej. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Forslaget kan få afledte ksekvenser for udgiften til transport (skolekørsel). Det er i beregningen forudsats at 25% af den samlede besparelse skal anvendes til øgede udgifter til transport.

9 Bortfald af lejrskole 7 et " for Børn og Unge" Skoler Christian Simsen Der er ingen lovkrav til tilbud om lejrskoler. Kommunalbestyrelsen kan fastlægge rammerne, og det er bestyrelsen, der vedtager principperne. Den komunale udgift til lejrskoler afholdes over skolernes budget. Indenfor skoleforløbet fra klasse afholdes der normalt lejrskole 2 gange i det samlede skoleforløb. Udgifterne til lejrskole omfatter løn til medarbejdernes deltagelse samt leje af lokaler og transport. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -1,2-1,2-1,2-1,2 Resultat -1,2-1,2-1,2-1,2 Borgerrelaterede ksekvenser Lejrskoler/hytteture har både en faglig og en social diminsi for eleverne. Denne dimensi forsvinder, hvis der ikke fremover afholdes lejrskoler. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser

10 8 et " for Børn og Unge" Lavere pris på interne specialklasser samt færre pladser Skoler Forslaget omfatter de specialklasser som er placeret på de fire folkeskoler og indeholder to elementer: - En samlet redukti på i alt 15 pladser, hvoraf 10 pladser er på området for børn med generelle indlæringsvanskeligheder og 5 pladser på området for børn indenfor ADHD og autismespekteret. - En nedsættelse af prisen (og dermed driftsudgiften) for en plads i en af de interne specialklasser med 5%. Samlet set vil forslaget med fuldtidsvirkning fra 2019 betyde en besparelse på 3,4 mio. kr., hvoraf de 1,8 mio. kr. hidrører fra prisnedsættelsen. I 2018 er den samlede besparelse opgjort til 2,5 mio. kr. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -2,5-3,4-3,4-3,4 Resultat -2,5-3,4-3,4-3,4 Borgerrelaterede ksekvenser Reduktien i antal pladser vil betyde, at en større andel af børn med forskellige typer udfordringer undervises i de almindelige klasser. Nedsættelse af udgiften på 5% kan f.eks. betyde, at der ikke vil være de samme resourcer til rådighed til undervisningen i specialklasserækkerne, hvilket f.eks. kan betyde, at der ikke er fuldt de samme muligheder for individuel understøttelse til den enkelte elev. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Besparelsen forudsætter, at skolerne lykkes med at udvikle et tilbud til eleverne indenfor den almene undervisning, da forslaget indebær at de 15 hidtil segregerede elever skal inkluderes i de almene klasser. Takstnedsættelsen kan betyde, at flere timer skal læses af pædagoger fremfor lærere eller at lektier med to voksne må reduceres og/eller at der kommer flere elever på små hold.

11 nej 10 et " for Børn og Unge" Skoler Redukti i antallet af elever på dagbehandlingsskoler Det gennemsnitlige antal elever på dagbehandlingsområdet forventes at falde fra 92 i 2017 til 62 i Baggrunden er dels, at der indskrives færre elever end der udskrives, og dels at der er elever, der hjemtages til egne specialtilbud eller almen skole med støtte. Der er samtidig et øget fokus på den helhedsorienterede indsats i form af et udvidet samarbejde mellem skolerne og børneindsatsen (jf. Ny organisering af samarbejdet om børns læring og trivsel). Samarbejdet skal blandt andet resulteret i, at børn og unge kun i begrænset omfang visiteres til denne type tilbud. Besparelsen i løsningsforslaget er beregnet med udgangspunkt i undervisningsudgiften til dagbehandling (som afholdes af skolerne) og er fratrukket et skøn på skolernes ekstra udgifter til de elever, der hjemtages og/eller tilbydes et andet tilbud i folkeskolen som alternativ til et tilbud på en dagbehandlingsskole. Der er ikke medregnet en besparelse på behandlingsdelen, som i givet fald varetages af Børneindsatsen, da en eventuel besparelse på behandlingdelen i forvejen er indregnet i Børneindsatsens handleplaner. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -3,0-3,0-3,0-3,0 Resultat -3,0-3,0-3,0-3,0 Borgerrelaterede ksekvenser Børn, der tidligere er blevet segregeret til at dagbehandlingstilbud med specialundervisning vil i højere grad blive undervist i kommunens egne specialundervisningstilbud samtidig med, at der skabes bedre mulighed for at styrke samarbejdet mellem, famile, skole og sagsbehandler(børneindsatsen) Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Det er en forudsætning at den helhedsorienterede indsats i skole og familie - og sammen med forældrene - lykkes med henblik på, at børn og unge kun i begrænset omfang visiteres til dagbehandlingstilbud.

12 Opsigelse af aftale med naturskolen 11 et " for Børn og Unge" Skoler Produktisskolen som driver Naturskolen tilføres årligt 0,5 mio. kr. på betingelse af, at kommunens skoler i et nærmere fastsat omfang kan benytte tilbuddet vederlagsfrit. Forslaget betyder, at aftalen med Naturskolen opsiges. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -0,3-0,5-0,5-0,5 Resultat -0,3-0,5-0,5-0,5 Borgerrelaterede ksekvenser Forslaget betyder at Naturskolens undervisningstilbud ikke længere er en mulighed for eleverne ved kommunens skoler. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser

13 et " for Børn og Unge" Afskaffelse af svømmeundervisning i folkeskolen - kørsel Skoler 12 Der er ikke et lovkrav om svømmeundervisning i folkeskolen. Såfremt svømmeundervisningen nedlægges skal der tilbydes anden undervisning med samme timetal. Ændringen betyder derfor ikke en besparelse på udgifterne til lærere. Besparelsen er udelukkende på udgifterne til kørsel til og fra svømning. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -0,3-0,6-0,6-0,6 Resultat -0,3-0,6-0,6-0,6 Borgerrelaterede ksekvenser En gennemførelse af forslaget vil betyde, at eleverne i kommunens folkeskoler ikke fremover modtager undervisning i svømning. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Forslaget kan få betydning for samarbejdet om undervisningen mellem svømmeklubber og skolerne.

14 Indkøb og ansættelse med omtanke et " for Børn og Unge" 13 Skoler, Almene Dagtilbud og Børn med særlige behov Forslaget er en videreførelse af det nuværende "Indkøb og ansættelse med omtanke", der betyder, at indkøb på forskellig vis søges begrænset til det mindst mulige, samt at nyansættelser i vakante stillinger udskydes, hvor det er muligt. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -4,0 0,0 0,0 0,0 Resultat -4,0 0,0 0,0 0,0 Borgerrelaterede ksekvenser Borgerne vil typisk opleve, at vakante stillinger står længere ledig og/eller besættes med en vikar (hvis dette er en billigere løsning). Inventar mm. vil ikke blive udskiftet i normal takt. Eksempelvis har det i 2016 og 2017 været nødvendigt, at udskyde anskaffelser af ITudstyr til brug ved undervisningen i skolerne. Det generelle efterslæb på IT udstyr nærmer sig et bekymrende omfang. Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser Der er en risiko for, at der sker en ophobning af behov for nødvendige investeringer i f.eks. IT udstyr, inventar mm.

15 Ændringer i anbringelser (døgnophold, opholdssteder og plejefamilier) 14 et " for Børn og Unge" Børn med særlige behov for Læring og Redukti i antallet af anbringelser. Anbringelser sker primært i plejefamilier, sekundært i private opholdssteder og enkelte børn anbringes i døgninstituti. Der laves et hjemgivelsesteam, der kigger alle anbringelser igennem mhp. at vurdere om mål og opfølgninger er tilstrækkelig præcise og der sker den nødvendige progressi. Der arbejdes med en kkretisering af behov for anbringelsessteder. Alle anbringelser gennemgås af sikkerhedsplansteamet, mhp. at vurdere om der er alternativer til anbringelse. Der er i 2017 investeret i yderligere medarbejdere til dette team. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -5,0-5,0-5,0-5,0 Resultat -5,0-5,0-5,0-5,0 Borgerrelaterede ksekvenser Ændringen i serviceniveauet for anbringelser kan betyde at flere børn vil få mere belastede opvækstvilkår, med risiko for længervarende belastning af det samlede kommunale system. Administrative ksekvenser Satsningen på plejefamilier og opholdssteder kan få ksekvenser for Holbæk Kommunes egne institutier i form af et mindre forbug af pladser (Undløse Skole- og behandlingshjem) Afledte ksekvenser Der vil kunne ske en stigning i antallet af klager.

16 et " for Børn og Unge" a Ændring af forebyggende indsatser (mindre brug af ekstern bistand) 15 Børn med særlige behov for Læring og Der satses på at anvende flere interne medarbejdere til opgaveløsninger, der tidligere har været anvendt eksterne leverandører til. Der arbejdes med et : "Hvad nu hvis det ikke virker team" der skal kigge på sager, hvor der ikke er den nødvendige progressi. Flere fagligheder skal danne stammen i dette team. Målet er at finde alternativer til løsninger, der ikke virker. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -2,0-2,0-2,0-2,0 Resultat -2,0-2,0-2,0-2,0 Borgerrelaterede ksekvenser Der vil blive længere ventetid på at iværksætte indsaster. Administrative ksekvenser Der vil være behov for flere lokaler til udførerne, hvilket kan udfordre arealoptimeringen. Afledte ksekvenser

17 et " for Børn og Unge" Afledte besparelser fra arealoptimering ja 16 Almene Dagtilbud Løsningsforslaget forudsætter, at der som led i arealoptimeringen træffes beslutning om, at lukke børnehuset i Hagested, samt reducere antallet af børnehuse i Holbæk By med ét børnehus. Ved lukningen af de to børnehuse bortfalder det matrikelbeløb på kr., som der tildeles til dagtilbudsområderne pr. børnehus. Besparelsen er indarbejdet med 7/12 del i effekt i 2018, da det forudsættes at en eventuel lukning af de to børnehuse tidligst vil kunne ske i sommeren Desuden er det forudsat, at der skal bruges et mindre beløb på selve flytningen (tid til nedpakning mm.). Eventuelle behov for mindre anlægsinvestering i "modtagende" børnehuse, samt udgifter til selve flytningen forudsættes afholdt indenfor den besparelse, der opnåes på ejendomsdriften. Økomisk potentiale Økomisk potentiale i mio. kr. -0,3-0,6-0,6-0,6 Drifts-investeringer i mio. kr. 0, Resultat -0,1-0,6-0,6-0,6 Borgerrelaterede ksekvenser Administrative ksekvenser Afledte ksekvenser

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget "Læring og Trivsel for Børn og Unge"

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på et "Læring og Trivsel for Børn og Unge" Nr. Løsning på budgetreduktioner fra tidligere år - i mio. kr. 2018 2019 2020 2021 2 Reduktion i antallet af

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og budgetreduktioner på Udvalget for Børn og Skole Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder Skoler 0.-9.

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Nr. 2019 2020 2021 2022 Investering LAER 4.1 takst på de takstfinansierede områder -0,10-0,10-0,10-0,10 0,00 Skoler 0.-9. klasse LAER 6 LAER 7 Ændring af aldersgrupper for opkrævning

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på udvalget "Læring og Trivsel for Børn og Unge".

Samlet oversigt over forslag til budgetreduktioner på udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge. Samlet oversigt over forslag til budgetreduktier på udvalget " for Børn og Unge". Nr. Løsninger på forventet merforbrug - i mio. kr. Område 2017 2018 2019 2020 Takster på Børnespecialcenter 1 og 2 fremskrives

Læs mere

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier.

, Side 1. Beslutningen betyder, at der skal udarbejdes en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet, der indfrier ovenstående kriterier. , Side 1 2. Åbent punkt - Beslutning om høring om principper for ny tildelingsmodel til de kommunale dagtilbud - Sag nr. 17/23502 Sagsgang og sagstype Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Beslutningssag

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud

Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud HOLBÆK KOMMUNE Dato: 17. november 2016 Sagsnr.: 16/54566 Notat Status på omfordeling af midler til styrket Læring og Trivsel i dagtilbud Byrådet besluttede ved budgetlægningen for 2015 at forøge bevillingen

Læs mere

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger

Budgetnotat Kilden. Baggrund. Samlet økonomisk status for Kildens skoleafdelinger Budgetnotat Kilden Baggrund Det forventede regnskab samlet for Kilden Børne- og Ungeunivers viser ved årets anden økonomivurdering (ØKV2) et forventet merforbrug på 2.850.000 kr. Kildens økonomi blev samlet

Læs mere

3. Udvalget "Aktiv hele livet - Sundhed og Omsorg" 11,5 11,5 11,5 11,5 Strammere visitation og opfølgning på fritvalgsområdet 5,8 5,8 5,8 5,8

3. Udvalget Aktiv hele livet - Sundhed og Omsorg 11,5 11,5 11,5 11,5 Strammere visitation og opfølgning på fritvalgsområdet 5,8 5,8 5,8 5,8 Ændringsforslag fra: I mio.kr. 2018 2019 2020 2021 ÆNDRINGER DRIFT I ALT 1. Økonomiudvalget 12,5 7,5 7,5 7,5 Omprioritering som følge af decentralisering -5,0-10 -10-10 Rammesparelse på midler til erhvervsfremme

Læs mere

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel )

Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ) Notat vedr. Beskrivelse af model for tildeling af økonomi til folkeskolerne ( Ressourcetildelingsmodel ). Beskrivelse af modellen, baggrund samt historik. 2. Oversigt over budgetreduktioner, der omfatter

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1:

Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Notater med besvarelse af spørgsmål rejst på Børne- og Ungeudvalgets møde den 06.06.2013 punkt 1: Indhold: Kan anvendelsen af vikarer optimeres således, at der kan opnås en besparelse? Mulighed for bedre

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Bilag: BR2 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Skoler 0.-9. klasse På Skoleområdet forventer vi et merforbrug på 2,6 mio. kr. Uddybende beskrivelse af afvigelser

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud. ser et

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Budgetrevision 4 Oktober Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64 mio.kr.

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: BU06/BCXX - Effektivisering af kommunal dagbehandling Københavns Kommunes dagsbehandlingstilbud er dyrere i enhedsprisen end eksterne dagbehandlingstilbud.

Læs mere

Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex

Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet Beskrivelse og vejledning af alternativ til specialskole og specialklasserækker BUF-flex Et BUF-flextilbud gives til børn, som er i målgruppen

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning Ansvarligt udvalg Børne- og Skoleudvalget Sammendrag Bevillingsramme 30.33 Pædagogisk psykologisk rådgivning viser følgende for regnskabsåret : Det

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Skoler mv. Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Ændret skolestruktur pr. 1. august 2013 Provenu ved ny skolestruktur (opgjort

Læs mere

Serviceniveau-reduktioner

Serviceniveau-reduktioner CENTER FOR ØKONOMI Dato: 23. september 2019 Tlf. dir.: 2479 8824 E-mail: jba2@balk.dk Kontakt: Jeppe Bønløkke Bang Sagsid: 00.30.04-P05-3-19 Serviceniveau-reduktioner 2020-2023 Børne- og Skoleudvalget/Ramme

Læs mere

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune.

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune. Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Fax +45 8888 5501 Dato: 25. marts 2011 Sagsnr.: 201008118-150 Tildeling af budget til differentieret undervisning

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER

FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER FORSLAG TIL ORGANISERING AF DEN NYE ÅMOSESKOLE PÅ BAGGRUND AF FUSIONEN MED AUTISTKLASSERNE PÅ SKOLEN PÅ SØNDERAGER CENTER FOR BØRN OG LÆRING OG CENTER FOR UDVIKLING OG ØKONOMI HERNING KOMMUNE, 2019 Indhold

Læs mere

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet

NOTAT. Afdeling for Dagtilbud og Skoler. Demografiregulering på skoleområdet NOTAT 6. maj 2019 Demografiregulering på skoleområdet Afdeling for Dagtilbud og Skoler Dette notat indeholder en beskrivelse af, 1. Udmøntningsudfordringer på skoleområdet ved den nuværende demografireguleringsmodel.

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole varetager den samlede indsats på dagtilbuds- og skoleområdet med det sigte, at det enkelte barn trives, udvikler sig og tilegner sig kundskaber og

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

BUDGET I OVER- SIGT

BUDGET I OVER- SIGT BUDGET 2018-2021 I OVER- SIGT Indledning Om budgettet og oversigten En kommunal budgetproces består af flere dele. I den sidste fase, hvor der er meget offentligt fokus på budgetprocessen ligger der: En

Læs mere

Børnespecialcenter 1 (BSC 1)

Børnespecialcenter 1 (BSC 1) Børnespecialcenter 1 (BSC 1) Sammenfatning Børnespecialcenter 1 er målrettet normaltbegavede børn og unge med sociale og/eller følelsesmæssige vanskeligheder. Centret består af Skole- og behandlingshjemmet

Læs mere

Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge medvirker til, at det enkelte barn trives, lærer og bliver parat til at kunne gennemføre en kompetencegivende uddannelse.

Læs mere

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet

Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Analyse af visiteringen til specialundervisning i ekskluderende undervisningstilbud på skoleområdet Maj 2016 Indledning Børne-, Unge- og Familieudvalget har i forbindelse med behandlingen af en samlet

Læs mere

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning

Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning Bilag 4: Andre kommuners erfaringer med udlægning af budget- og visitationsansvar vedr. specialundervisning I Hillerød Kommune lægges en beslutning om udlægning af budget og visitationskompetence til skoler

Læs mere

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler

Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler Punkt 6. Godkendelse af sammenlægning af Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler 2016-051261 Skoleudvalget indstiller, at byrådet godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad skoler nedlægges pr. 31. juli 2017,

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.:

NOTAT. Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Overgangsordning ved ændring fra 4 til 3 skoledistrikter Til: Byrådet Dato: 25. august 2011 Sagsbeh.: Peter Krog og Rita Pedersen Sagsnr.: 10-22281 Overgangsordning

Læs mere

Folkeskolereformens økonomi

Folkeskolereformens økonomi KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 2: Folkeskolereformens finansieringsudfordring I det følgende præsenteres Københavns Kommunes samlede finansiering af folkeskolereformen,

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur

Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur Notat vedr. pressemøde med Nordjyske ang. Skolestruktur Historik: Byrådet vedtog december 2010 en ny skolestruktur der betød nedlæggelse af følgende skoler: Hvornum, Rostrup, Astrup, Øster Hurup, Søbakkeskolen,

Læs mere

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015

BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR LEMVIG KOMMUNE IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I. juni 2015 BESLUTNINGSGRUNDLAGET FOR IMPLEMENTERINGEN AF FOLKESKOLEREFORMEN I LEMVIG KOMMUNE - juni 2015 Indhold Indledning... 2 Teamstrukturen... 2 Den samskabende skole... 3 Vejledende timefordeling... 3 Tysk fra

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114

Note Område Beløb i kr. Uddannelsesudvalget 00 Serviceudgifter Overførsler Den centrale refusionsordning -114 Regnskab 2017 Udvalg: Uddannelsesudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Uddannelsesudvalget -7.137 00 Serviceudgifter -7.595 11 Overførsler 571 55 Den centrale refusionsordning -114 00 10 Skole- og klubområdet

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling

Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling Punkt 3. Godkendelse af finansiering af merforbrug på specialområdet - 1. behandling 2015-057885 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender at der gennemføres en reduktion af ressourcerne til DUS-tilbuddene

Læs mere

Børne- og Kulturforvaltningen har drøftet tolkningen af beslutningen med formanden for Børne- og Undervisningsudvalget.

Børne- og Kulturforvaltningen har drøftet tolkningen af beslutningen med formanden for Børne- og Undervisningsudvalget. GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Familie og Rådgivning Udmøntning af byrådets beslutning om færrest mulige skift i forbindelse med den sammenhængende Børne- og Ungepolitik Dato: 13.10.2015

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem Det specialiserede

Læs mere

1. Hvad er proceduren for børn der skal visiteres til specialtilbud hos eksterne aktører?

1. Hvad er proceduren for børn der skal visiteres til specialtilbud hos eksterne aktører? Kasper Johansen, MB Dato 27. juni 2011 Sagsnr. 2011-83204 Kære Kasper Johansen Dokumentnr. 2011-433764 Tak for din henvendelse af 16. juni 2011, hvor du stiller følgende spørgsmål til Børne- og Ungdomsforvaltningen

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Supplerende oplysninger om servicestandarder for PPR og Familieafdelingen

Supplerende oplysninger om servicestandarder for PPR og Familieafdelingen Supplerende oplysninger om servicestandarder for PPR og Familieafdelingen PPR - = mindreudgifter / merindtægter 1 Taleklasse. Børn er tidligere visiteret til Ordblindeinstituttet og Kompetencecentret i

Læs mere

Budgetnotat Børn og Familie

Budgetnotat Børn og Familie Budgetnotat Børn og Familie Politikområde Udsatte Børn og Unge Budgetudfordring i 2017 Politikområdet Udsatte Børn og Unge er i budget 2017 og overslagsårene NOTAT udfordret økonomisk på grund af en øget

Læs mere

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930

Serviceudgifter 141.298 136.652 135.279 135.279. 03.22.04 Pædagogisk psykologisk rådgivning 7.930 7.930 7.930 7.930 Familieområdet Opgaver under området Budget omfatter udgifter i forbindelse psykologbetjening på skole og institutioner mv, børns og unges ophold uden for hjemmet, forebyggende foranstaltninger, rådgivning

Læs mere

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154.

25. marts 2015. I 1000 kr. 2015 Rammestyret 32.414 Indsatsstyret Udsatte børn og unge 63.628 Specialundervisning 58.705 Total 154. Bilag 1 til Masterplan for specialundervisningen i 2015-2018: Økonomisk redegørelse Denne masterplan vedrører kun den del af det indsatsstyrede område for specialundervisning. Den økonomiske masterplan

Læs mere

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet

NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet Skole og Børn Sekretariatet Sagsnr. 313598 Brevid. 3161746 Ref. MAUF Dir. tlf. 46315211 martinuf@roskilde.dk NOTAT: Anbefalinger og beslutningsoplæg vedr. specialundervisningsområdet 15. maj 2019 Roskilde

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE

HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE HANDLEFORSLAG VEDR. SKOLEUDVALGETS OMRÅDE Administrative forslag SU 1 Ændring i modellen for lærerløntimetildeling. Folkeskoler Funktion: 03 22 01 Lærerløntimetildeling på grundlag af elevtallet reduceres

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole Udvalget for Børn og Skole - Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes det, at forbruget er lig med det korrigeret

Læs mere

Specialbørnehaven Møllevangen

Specialbørnehaven Møllevangen Specialbørnehaven Møllevangen Sammenfatning Specialbørnehavens målgruppe er børn i alderen 0-6 år med svære eller middelsvære funktionsnedsættelser. Det kan være som følge af syns-, høre, kommunikations-

Læs mere

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre:

NOTAT. Antallet af elever definerer tildelingen af personaleressourcer efter følgende parametre: SOLRØD KOMMUNE SKOLE OG DAGTILBUD NOTAT Emne: Til: Ressourcetildelingsmodel - folkeskolen Byrådet Dato: 23. januar 2014 Sagsbeh.: Thomas Petersen Sagsnr.: Tildelingsmodellen i Solrød Kommune er baseret

Læs mere

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne

Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne Forslag til udlægning af specialundervisningsmidlerne 1. december 2010 behandlede Børne- og Ungdomsudvalget et notat vedrørende nye økonomiog styringsmodeller for specialundervisningsområdet. Udvalget

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen

Bilag Avedøre Skole, skolebestyrelsen Bilag 1 Høringssvar Bemærkninger Center for Skole og Uddannelses kommentarer 1. Bestyrelsen er opmærksom på, at de økonomiske konsekvenser for skolen vil blive en anelse mindre, hvis den senest foreslåede

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

NOTAT. Status på de enkelte forslag

NOTAT. Status på de enkelte forslag GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Administration Status til Børne- og Undervisningsudvalget om tilpasning af tilbudsviften til støttekrævende børn og unge Af: Jakob Thune NOTAT I forbindelse

Læs mere

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal

Dagsorden. Uddannelsesudvalget. Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Dagsorden Uddannelsesudvalget Mødedato 20. januar 2014 kl. 17:00 Mødelokale Deltagere Slagelse Rådhus, Mødelokale 227, 2. sal Johnny Persson (V), Bodil Knudsen (A), Pernille Ivalo Frandsen (V), Niels Christian

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING

HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING HØRINGSSVAR, BU SAG 283 SPECIALUNDERVISNING Erikstrupskolens skolebestyrelse har nøje gransket Endelig rapport angående rationalisering på specialundervisningsområdet marts 2009. Rapporten beskriver udførligt

Læs mere

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform

Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform Notatark Sagsnr. 17.00.00-P17-2-13 Sagsbehandler Per Lunding 27.11.2013 Forslag til justeret ressourcetildeling som følge af folkeskolereform I forbindelse med Byrådets beslutning om budget 2014 og implementering

Læs mere

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur

NOTAT. Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur NOTAT Børne og Uddannelsesforvaltningen Analyse - Inklusion og incitamentsstruktur Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Kort resume og hovedkonklusion I 2014 og 2015, hvor inklusionsprocenten var meget høj,

Læs mere

Handleforslag på Skoleudvalgets område

Handleforslag på Skoleudvalgets område SU 1 Ledelsesstruktur Funktion Skoleområdet Det anbefales at serviceharmonisere ledelsesstrukturen på skolerne i ny Køge Kommune (side 10-11) som vedtaget i Køge Kommune, således at skoleledelsen på en

Læs mere

Uddannelse, Børn og Familie

Uddannelse, Børn og Familie Uddannelse, Børn og Familie Reduktionsblokke 2019-2022 Beløb i 1.000 kr. Personalekonsekvenser, antal fuldtidsstillinger 2019 2020 2021 2022 2019 2020 2021 2022 UBF -25.801-25.804-25.674-25.595-50,25-50,30-50,00-49,90

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 Betaling mellem kommuner (plejebørn mv.)

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet

Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet Byrådet har ultimo 2011 taget hul på drøftelserne af de aktuelle velfærdsudfordringer, og hvordan vi håndterer dem her i Køge. Afsættet er blevet den fælles overordnede

Læs mere

Analyse af merforbruget for Skovlyskolens specialklasser

Analyse af merforbruget for Skovlyskolens specialklasser Analyse af merforbruget for Skovlyskolens specialklasser 1. Baggrund Baggrunden for denne analyse er, at Skovlyskolens specialklasser har oparbejdet et underskud over flere år og som forventes at komme

Læs mere

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Hanebjerg Skole ligger naturskønt i Hillerød Kommune, har ca. 550 elever og har undervisning på tre matrikler i: Brødeskov, Gørløse og Uvelse. Skolen

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Pasningsordninger for børn 3.110 5.10 PAU-elever 441 441 441 441 BU 10.06.14: Anbefales

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Udvalget for Børn og Skole

Udvalget for Børn og Skole -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Herunder - hvordan går det med budgetimplementering? På udvalget for Børn og Skole forventes der et mindreforbrug på 11,4 mio. kr. På politikområde Almene

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole

Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Notat om lokaler og kapacitet Holbæk by Skole Nedenstående notat er udarbejdet som svar på de spørgsmål der er stillet dels i Økonomiudvalget, og dels af byrådsmedlemmerne Michael Suhr og Lars Roost Dinesen.

Læs mere

Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO

Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO Udvalg BFU Børne- og Familieudvalget 8a SFO-området Nedsættelse af tildeling (normering) til SFO Forslaget indebærer at tildeling pr. barn i SFO nedjusteres. Hvis tildelingen nedjusteres betyder det en

Læs mere

Fakta på skoleområdet. Børne- og Ungdomsforvaltningen Sommer 2017

Fakta på skoleområdet. Børne- og Ungdomsforvaltningen Sommer 2017 Fakta på skoleområdet Børne- og Ungdomsforvaltningen Sommer 2017 God skoleledelse Brønshøj/ Vanløse Nørrebro/ Bispebjerg Indre By/ Østerbro Amager Vesterbro/Valby /Kgs. Enghave Antal opslåede skolelederstillinger

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2018 Driftsforslag Nr. U-301 Forslag Harmonisering af normeringen i distriktsspecialklasserne Politikområde 301 Folkeskoler og fritidstilbud Det foreslås, at kommunens seks distriktsspecialklasser for elever med generelle

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog BU 10.06.14: Drøftet uden stillingtagen til de administrative forslag

Læs mere