Projektbeskrivelse: Effektivt indkøb

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektbeskrivelse: Effektivt indkøb"

Transkript

1 UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet Generel Administration Version 3, ajourført efter behandlingen på Indsatsprogram-styregruppens møde 13/8, i Indkøbsnetværket 16/8, i Bygningschefudvalget og It-chefudvalget 21/8 samt Programstyregruppen 27/ Devoteam A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel Fax info.dk@devoteam.com august 2013 Projektbeskrivelse: Effektivt indkøb 1.0 Formål og afgrænsning I handlingsplanen for UC-effektivisering (version 0.81 af 19. februar) er det fastlagt, at der skal tages initiativ til en fælles indsats for mere effektive indkøb. En skærpet indsats for mere effektive indkøb vil have to hovedformål: Bedre priser ved en fælles og/eller mere systematisk indkøbsindsats på områder, hvor det vil være en fordel (positiv business case) Øget effektivitet i hele forsyningskæden fra udbud, indkøb og leverance samt øget brug af gode indkøbsaftaler (compliance). I projektinitieringsdokumentet (PID en) for Indsatsprogrammet Generel Administration er beskrevet forskellige indledende aktiviteter, som vil være relevante for indsatsområdet Fælles indkøb. Forslagene bygger på det hidtidige arbejde i Indkøbsnetværket og workshoppene i efteråret De forskellige aktivitets-muligheder blev drøftet ved at møde for RADU-økonomicheferne den 18. juni 2013, og her var det umiddelbart vurderingen, at det er tvivlsomt, hvor meget yderligere der er at hente ved en øget fælles eller koordineret indsats på indkøbsområdet. Der iværksættes derfor set i forhold til handlingsplanen for UC-effektivisering og projektinitieringsdokumentet for Indsatsprogrammet Generel Administration i første omgang et mere begrænset projekt om Fælles indkøb. Det begrænsede projekt vil fokusere på en primært skønsmæssigt baseret vurdering af potentialerne ved en skærpet, herunder evt. fælles, indsats på de områder, der forekommer mest lovende. På indkøbsområderne it og bygningsdrift involveres henholdsvis projektet Fælles it (ved It-udvalget) og Effektiv bygningsdrift (ved Bygningschefudvalget) i vurderingen af potentialerne. VAT N DK PBS: Bank: Danske Bank, Branch N 4260, Account N

2 2/10 De enkelte UC ers vurdering af potentialerne vil blive sammenfattende vurderet ved en fælles workshop med deltagelse af Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket. Workshoppen vil også give mulighed for en drøftelse og vurdering af erfaringer med indsats for øget brug af indkøbsaftaler (compliance), den lokale organisering af indkøbsopgaverne samt behovet for kompetenceopbygning mv. Endelig foretages med involvering af delresultater fra den netop besluttede Bedste Praksis-analyse af faktura-håndtering på UC erne en vurdering af potentialerne ved realisering på UC erne af Moderniseringsstyrelsens nye Indfak-løsning, der er under udbud, og som forventes klar til udrulning i UC-regi i løbet af 1-2 år Projektets leverancer Projektet omfatter følgende leverancer: 1. Screening og vurdering af indkøbsaftaler og compliance På de 27 største og mest relevante indkøbsområder dækkende samlede udgifter på omkring 435 mio.kr. gennemføres en oversigtlig screening og vurdering, der omfatter: - En registrering af det aftalegrundlag, der anvendes på det pågældende område - En skønsmæssig vurdering af i hvilket omfang aftalerne dækker området og anvendes i praksis (compliance) - En skønsmæssig vurdering af mulighederne for bedre priser ved brug af andre aftaler og/eller garanteret købsvolumen - En sammenfattende skønsmæssig vurdering af gevinstmulighederne ved øget compliance og/eller brug af et bedre aftalegrundlag. Med hensyn til aftalegrundlag sigtes både vedrørende registreringen og evt. bedre aftaler til denne vifte af muligheder: - Lokale aftaler (indgået efter eget udbud) - Fælles UC-aftaler - Aftaler indgået af Statens Indkøb - SKI-aftaler - Aftaler udbudt af andre offentlige myndigheder, herunder enkelte regioner eller kommuner. De skønsmæssige vurderinger vil i nogle tilfælde måske kunne indeholde et egentligt beløbsmæssigt skøn (beløb eller procentandel). For så vidt der ikke er basis for dette, vil vurderingen alene bestå af en skønsmæssigt baseret rangorden (høj-mellem-lav). Screeningen og vurderingen gennemføres inden for en fælles skabelon (skema) for hver UC for sig og sammenfattes i et oversigtligt skema, der behandles ved en fælles workshop med deltagelse af Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket. Den skemaoversigt og den sammenfattende vurdering, der bliver resultatet heraf, vil udgøre delprojektets leverance.

3 3/10 I nedenstående oversigt er vist de indkøbskategorier, som Indkøbsnetværket foreslår skal indgå i screeningen og vurderingen. Det drejer sig om i alt 26 kategorier, der skønsmæssigt vurderet omhandler samlede indkøb på omkring 435 mill.kr. årligt. Af de i alt 26 kategorier vil én være frivillig for de enkelte UC er. Det drejer sig om kategorien Bøger, tidsskrifter, aviser, TV-licens [Den endelige liste fastlægges af Økonomichefudvalget den 5. september efter behandling i Indkøbsnetværket, Bygningschefudvalget og It-udvalget] Tabel 1. Indkøbskategorier der indgår i screeningen Indkøbskode Indkøbskategori Område Estimat 1710 Kopi- og multifunktionsmaskiner GEN 7,8 Mkr Kontorartikler GEN 4,9 Mkr Bøger, tidsskrifter, licens GEN (frivillig 43,9 Mkr Trykkeri-, kopi- og printydelser GEN 40,0 Mkr Elektricitet BYG 30,8 Mkr Rengørings- og forbrugsartikler BYG 5,4 Mkr Kontormøbler og skrivebordsbelysning BYG 1,7 Mkr Øvrige inventar, møbler og lamper BYG 7,0 Mkr Køkkeninventar og -udstyr BYG 0,8 Mkr Bygningsdrift / -vedligehold inklusive byggematerialer BYG 83,3 Mkr Rengøringsydelser BYG 36,2 Mkr Vagt og sikring BYG 18,6 Mkr IT storage IT 1,6 Mkr IT servere IT 6,5 Mkr PC Arbejdsstationer IT 12,3 Mkr IT Netværkskomponenter - hardware IT 6,0 Mkr IT udstyr i øvrigt IT 20,8 Mkr IT Software og -licenser IT 28,2 Mkr AV udstyr IT 8,1 Mkr Telefoni IT 4,9 Mkr Telefon- og omstillingsanlæg IT 0,1 Mkr Datakommunikation IT 14,1 Mkr Mobilbredbånd IT 0,0 Mkr Hjemmearbejdspladser IT 1,7 Mkr IT Driftsydelser IT 21,8 Mkr IT Konsulenter IT 22,5 Mkr Øvrige IT-tjenesteydelser IT 7,4 Mkr. Til afgrænsningen af de forskellige aftaleområder anvendes den kategorisering, der anvendes ved den pligtige indberetning af statsinstitutioners indkøb. Denne kategorisering afspejler ikke blot vare- eller serviceart, men afspejler i høj grad også typiske aftaleområder.

4 4/10 Nærmere om den statslige indkøbskategorisering og de enkelte kategoriers afgrænsning kan ses via videre link på: Indkobsprogram/Indkobsrapportering/Indkoebskategorier Da UCC igennem er par år systematisk har anvendt den statslige indkøbskategorisering ved registreringen af fakturaer i Navision er der på grundlag af UCC s varekøb for årene 2011 og 2012 foretaget et skøn for samtlige UC ers indkøb ved at antage at UCC s indkøb i de enkelte kategorier udgør 14 pct. af samtlige UC er indkøb svarende til, at UCC s udgifter udgør ca. 14 pct. af alle UC ers udgifter. Som det fremgår af listen ligger hovedparten af emnerne inden for bygnings- og itområderne, hvorfor de grundlæggende gennemgange (screening og vurdering) gennemføres med involvering af henholdsvis projektet Effektiv bygningsdrift og Fælles it, der i forvejen kommer ind på emnerne på forskellig vis. Rent praktisk gennemføres de grundlæggende registreringer og vurderinger på de enkelte UC er med involvering af både de lokale medlemmer af Indkøbsnetværket og de lokale medlemmer af henholdsvis Bygningschefudvalget og It-udvalget, der nærmere aftaler, hvorledes den lokale vurdering gennemføres, og afgiver vurderingen i fællesskab. På de øvrige indkøbsområder forstår det pågældende UC s medlem af Indkøbsnetværket den lokale vurdering. I oversigten er i kolonnen Område angivet hvilket udvalg, der ansvarlig for den sammenfattende vurdering på området, idet GEN = Indkøbsnetværket, IT = It-udvalget og BYG = Bygningschefudvalget. Selve screeningen med registrering af aftaler og vurdering af aftalebrug (compliance) og potentialer ved en skærpet indsats foretages på grundlag af og rapporteres via et særligt regneark. 2. Vurdering af lokale indkøbs-erfaringer Der gennemføres baseret på en forberedt workshop med deltagelse af både Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket en fælles vurdering af lokale erfaringer på disse fire områder særlig indsats for øget brug af indkøbsaftaler (compliance), erfaringer med brug af stikprøver og analyseværktøjer baseret på efaktura-data organisering af indkøbsopgaverne samt behovet for kompetenceopbygning på indkøbsområdet.

5 5/10 3. Vurdering af udviklingsmulighederne ved den kommende Indfak-løsning Baseret på en kontakt til Moderniseringsstyrelsen om orientering om indholdet af det igangværende genudbud af den statslige Indfak-løsning og dens kobling til UC-ernes Navision-løsning foretages en vurdering af udviklingsmulighederne for UC erne i de nærmeste år. Denne vurdering vil også kunne understøttes af (del)resultater fra den netop besluttede Bedste Praksis-analyse på området Generel Administration om fakturahåndtering. Bedste Praksis-analysen af fakturahåndtering ventes gennemføret under to vinkler: 1) Hvad kan man gøre bedre her-og-nu og de næste par år indtil en ny løsning implementeres på UC erne ved brug af den aktuelle Indfak-løsning og 2) hvilke ønsker/krav UC erne har til opsætning og implementering af den nye Indfak-løsning. 3.0 Tilgang og metode Ad 1. Screening og vurdering af indkøbsaftaler og compliance Screeningen og vurderingen gennemføres med disse aktiviteter: Der udarbejdes et skema til den enkelte UC s registrering og vurdering Udkast til skemaerne og en vejledning hertil drøftes ved et møde i Indkøbsnetværket, der også vurderer bruttolisten og kommer med en indstilling om, hvilke områder der skal indgå i screeningen. Skemaer og vejledning på bygningsområdet og it-området behandles i regi af projekterne Effektiv bygningsdrift og Fælles it Endelige skemaer og vejledning hertil udsendes til de enkelte UC er, der udfylder skemaerne Skemaerne sammenfattes med sigte på behandlingen på den fælles workshop Sammenfatningsskemaerne (inkl. bilag for de enkelte UC er) behandles på en workshop med deltagelse af Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket. Workshoppens behandling skal munde ud i en sammenfattende vurdering og indstilling om videre arbejde, herunder om evt. fælles indsats på området. Ad 2. Vurdering af lokale indkøbs-erfaringer Vurderingen gennemføres baseret på disse aktiviteter: Ved et møde i Økonomichefudvalget fastlægges nærmere de emner, man ønsker behandlet ved en workshop med deltagelse af Indkøbsnetværket. Samtidig aftales en emneliste (spørgeskema) for de oplysninger om de enkelte UC er, som man gerne vil have tilvejebragt som baggrundsmateriale for workshoppens drøftelser De fastlagte emner behandles ved en halvdags workshop med deltagelse af Økonomichefudvalget samt Indkøbsnetværket. Workshoppens konklusioner sammenfattes og afrapporteres oversigtligt sammen med en indstilling om evt. videre indsats på området.

6 6/10 Ad 3. Vurdering af udviklingsmulighederne ved den kommende Indfak-løsning Vurderingen gennemføres således: Via en kontakt til Moderniseringsstyrelsen tilvejebringes den fornødne oversigtlige viden om planer bl.a. baseret på den kravspecifikation, der offentliggøres i september måned Disse oplysninger behandles og vurderes ved den fælles workshop for Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket (jf. ovenfor) Vurderingen kvalificeres og præciseres efterfølgende via (del)resultater fra Bedste Praksis-analysen af fakturahåndtering. 4.0 Hovedaktiviteter og tidsplan De ovenfor beskrevne aktiviteter gennemføres i perioden august-november 2013 centreret om disse mødeaktiviteter i Økonomichef-udvalget og Indkøbsnetværket suppleret med Bygningschefudvalget og It-udvalget: 16. august: Projektbeskrivelse, udkast til vurderingsskemaer og vejledning samt udvælgelse af områder til screening behandles på et møde i Indkøbsnetværket 21. august: Spørgeskemaer og vejledning behandles ved møder i Bygningschefudvalget og It-udvalget Ultimo august: Projektbeskrivelse behandles og godkendes via skriftlig procedure i Økonomichefudvalget 29. august: Endelig version af spørgeskemaer og vejledning udsendes til de enkelte UC er, der iværksætter den lokale udfyldning af skemaer 5. september: Møde i Økonomichefudvalget, hvor formanden/projektejer Ole Ejdrup Christensen orienterer om projektets status og evt. udestående spørgsmål behandles 27. september: Deadline for færdiggørelse og indsendelse af skemaer fra de enkelte UC er oktober: I forbindelse med RADU-døgnet holdes møder i Indkøbsnetværket, Bygningschefudvalget og It-udvalget, hvor man behandler skemaer og vurderinger fra de enkelte UC er og drøfter et første oplæg til konklusioner oktober: I forbindelse med RADU-døgnet holdes et fællesmøde med deltagelse af Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket, hvor man drøfter projektstatus samt drøfter program for og forberedelse af fælles workshoppen primo november. Oktober-november: Udarbejdelse af korte bidrag/beskrivelser fra de enkelte UC er til fælles workshoppen Ultimo oktober: Møde i Indkøbsnetværket, hvor man færdigbehandler vurderinger og indstillinger på indkøbsområdet samt drøfter bidrag til fælles workshoppen Medio november: Fælles workshop for Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket Ultimo november: Møde i Økonomichefudvalget, hvor afrapportering fra projektet godkendes.

7 7/ Videre proces På grund af projektets udredende og sonderende karakter vil behovet for og ønskeligheden af videre indsats på området først tegne sig mod projektets slutning. Der kan vise sig behov for og ønske om en væsentlig fælles på nogle områder, men det kan også vise sig, at der ikke vurderes at være noget væsentligt behov. 6.0 Organisering og bemanding Projektet organiseres og bemandes således: Projektejer Økonomichefudvalgets formand, Ole Ejdrup Christensen, UCC, varetager rollen som projektejer og vil som sådan kunne foretage alle nødvendige dispositioner til projektets gennemførelse inden for de rammer, som nærværende projektbeskrivelse fastlægger. Ved evt. justeringer i forhold til projektbeskrivelsen og ved evt. træk på dispositionsreserven (jf. nedenfor afsnit 7.0 Økonomi og finansiering), orienteres Indsatsprogramstyregruppen for Generel Administration. Projektgruppe Økonmichefudvalget fungerer med bistand fra og i samspil med Indkøbsnetværket som projektgruppe og bistår ud over deltagelse i de fastlagte mødeaktiviteter i et vist omfang også på anden vis til projektets gennemførelse dels ved at varetage ansvaret for udredning og bidrag vedr. lokale forhold, dels ved digital kommentering af generelle oplæg, skabeloner o.lign. Økonomichefudvalget omfatter: - Ole Ejdrup Christensen, UCC (formand) - Claus Krogh Larsen, Metropol - Viggo Bundgaard, UC Sjælland - Lars V. Lund, UC Lillebælt - Uffe Viegh Jørgensen, UC Nordjylland - Jørgen Johannsen, UC VIA - Torben Mark Buch, UC Syd Særlig bistand til indkøbs-screening og vurdering Den særlige screening og vurdering af udvalgte indkøbsområder vil kræve en væsentlig involvering af relevante indkøbsansvarlige på de udvalgte områder, herunder især it- og bygningsområderne, som formentlig vil tegne sig for hovedparten af de undersøgte områder. Generel praktisk bistand i øvrigt De kommende Bedste Praksis-konsulenter i UC-regi tager over, med generel bistand, så snart de måtte være på plads og i det omfang, som det generelle Bedste Praksis-projekt, måtte give tid hertil.

8 8/10 Derudover leverer Devoteam generel transitionsbistand igennem projektforløbet og varetager fornøden generel praktisk bistand, indtil UC-konsulenterne måtte være på plads, idet Devoteams bistand aftrappes i takt med, at UC-konsulenterne kan tage over. 7.0 Økonomi og finansiering Udgifterne til Bedste Praksis-konsulenterne i UC-regi er forudsat finansieret via den generelle bevilling hertil til Indsatsstyregruppen for Generel Administration og kræver således ikke særskilt projektbevilling. Derudover foreslås bevilget i alt kr. (ekskl. moms) til sektordeltagelse og ekstern bistand, der fordeler sig om følger: Devoteam: kr. Dispositionsreserve: kr. Beløbet, der vil kunne disponeres af projektejeren Ole Ejdrup Christensen, er tænkt som en reserve med sigte på, dels at UC Bedste Praksis-konsulenterne ikke vil kunne tage over som forventet, dels at der måtte være behov for bistand i højere grad end forudsat. I givet fald vil supplerende bistand kunne fås fra Devoteam eller evt. ad hoc frikøb af lokale UC-medarbejdere. En specifikation af udgifterne er vist i nedenstående tabel 2.

9 9/10 Tabel 2. Specifikation af udgifter til ekstern bistand Konsulentbudget for Effektivt Indkøb Timer Honorar Devoteam Opgave Rolle for Devoteam PLN JNV Interne PLN JNV I alt kons Opgavespecifik bistand Screening og vurdering af indkøbsaftaler og compliance Udarbejde skema Færdiggørelse, forududfyldelse Indkøbsnetværk-drøftelse Justeringer Koordinering med bygningsprojekt Udførende og it-projekt UC'er udfylder Support til indkøbsnetværket Sammenfatning Udførende Workshop om resultater Præsentere + deltage* Sammenfattende vurdering, rapp. og Bidrag og review 2 10 X indstilling Vurdering af lokale erfaringer med compliance og organisering Udpege emner og udf. spørgeskema Udfærdige spørgeskema UC'erne udfylder Support 5 X Bearbejdning til workshop 1 10 Workshop om resultater Præsentere + deltage* 2 X Sammenfatning og rapp. af konklusioner, Indstilling Bidrag og review 2 10 X Vurdering af udviklingsmuligheder med kommende IndFak-løsning Indhente oplysninger om kommende Udførende 1 8 X IndFak-løsning Vurdering ved Workshop Præsentere + deltage* Evt. inddragelse af BP-projekt Formidle erfaringer 4 X observationer Sammenfatning og rapp. af konklusioner, Indstilling Bidrag og review 2 8 X Specifik bistand i alt * Møderelateret bistand (ud over den specifikke bistand) Møder Indkøbsnetværk 1½ time august 1,5 1, Indkøbsnetværk 1½ time sep/okt 1,5 1, Indkøbsnetværk 1½ time november 1,5 1, Økonomichefudvalg 2*1½time august, oktober Workshop (ult. okt./pri. nov.) 6 timer Forberedelse Deltagelse 7,5 7, Generel opfølgning Møderelateret bistand Devoteam bistand i alt Særlig bistand fra indkøbsansvarlige og sektordeltagelse i.ø Dispositionsbeløb I alt konsulentbudget

10 10/10 I oversigten er med x markeret, hvor de interne UC-konsulenter forventes at tage over trinvis i løbet af projektperioden. 8.0 Overordnede risici Den væsentligste overordnede risiko ved projektet knytter sig til den centrale aktivitet: Indkøbsscreening og vurdering. Hvis denne aktivitet ikke gennemføres med en passende dybde (i registreringen af aftaler) og villighed til at vove pelsen i skønsmæssige vurderinger, vil der ikke være et tilstrækkeligt dækkende og solidt beslutningsgrundlag til at drage de centrale konklusioner, som projektet lægger op til. Med sigte på at reducere disse risici skal der i projektforløbet sikres en afgørende og motiverende involvering af de relevante indkøbsansvarlige, der skal forestå screeninger og vurderinger. De lokale ressourcedirektører samt medlemmerne af Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket vil her skulle spille en afgørende rolle.

Afrapportering fra projekt Effektiv Bygningsdrift

Afrapportering fra projekt Effektiv Bygningsdrift UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet Generel Administration Projekt Effektiv Bygningsdrift Afrapportering til møde i Indsatsprogramstyregruppen,november 2013 version 0.9 Afrapportering fra projekt

Læs mere

Projektbeskrivelse: Effektiv bygningsdrift

Projektbeskrivelse: Effektiv bygningsdrift UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet Generel Administration Version 2A ajourført efter behandlingen på Indsatsprogram-styregruppens møde 13/8, i Bygningschefudvalget 21/8 og i Programstyregruppen

Læs mere

Anbefalinger om indkøb ved UC erne. 1 Baggrund og sigte. 2 Sammenfatning af anbefalinger. 17. februar 2014

Anbefalinger om indkøb ved UC erne. 1 Baggrund og sigte. 2 Sammenfatning af anbefalinger. 17. februar 2014 UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet Generel Administration Projekt Effektivt Indkøb Anbefalinger fra workshop med Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket 19. december 2013 i Odense Version

Læs mere

Vejviser til kommunerne: Frivillige og forpligtende indkøbsaftaler i SKI og Statens Indkøb

Vejviser til kommunerne: Frivillige og forpligtende indkøbsaftaler i SKI og Statens Indkøb KL/ Antivirus programmel RA 02.06 Standard software Udløber 31.03.2013. Kan ikke forlænges. oprindelig parter i Løber til 31.12.2011. Økonomistyrelsen har forlænget aftalen et år til udløb den 31.12.2012.

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Business Intelligence version 1.2 9. september 2014 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Business Intelligence It-chef Hans-Henrik

Læs mere

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler

12. marts 2015 1. Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 1 Velkommen til workshop om: Forpligtende aftaler 12. marts 2015 2 Forpligtende aftaler Kort status og debat 12. marts 2015 3 Agenda Status på de forpligtende aftaler Tilslutning Realisering

Læs mere

Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler. Appendiks 1: Spørgeskemaer og svarfordeling for kommunale og statslige indkøbere

Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler. Appendiks 1: Spørgeskemaer og svarfordeling for kommunale og statslige indkøbere Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler Appendiks 1: Spørgeskemaer og svarfordeling for kommunale og statslige indkøbere 2015 Offentlige indkøb via centrale rammeaftaler Appendiks 1: Spørgeskemaer

Læs mere

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER INDLEDNING VEJLEDNINGENS FORMÅL I 2014 nedsatte Københavns Kommunes direktørkreds Københavns Kommunes IT-projektråd med topledere fra offentlige og private organisationer.

Læs mere

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI

7. marts 2014 1. Forpligtende aftaler. Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 1 Forpligtende aftaler Mickey Abben Johansen, kundepartner & Gudrun Klint, teamchef, SKI 7. marts 2014 2 Forpligtende aftaler overordnet set SKI udbyder fra 2011-2015 en række fælleskommunale

Læs mere

IFS i UC-sektoren: Perspektiver og muligheder

IFS i UC-sektoren: Perspektiver og muligheder UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet Generel Administration Projektet Effektivt Indkøb Ajourført efter behandling på fællesworkshop med Økonomichefudvalget og Indkøbsnetværket 19. december 2013

Læs mere

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles Microsoft aftale 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Fælles Microsoft aftale Mads Konge Nielsen, VIA Effektivisering,

Læs mere

Bilag 7. Handlingsplan for udmøntning af indkøbspolitikken 2004

Bilag 7. Handlingsplan for udmøntning af indkøbspolitikken 2004 1 Bilag 7 Handlingsplan for udmøntning af indkøbspolitikken 2004 1 Indhold 1 Indledning... 3 2 Konsolidering af indkøbsorganisationen... 3 2.1 Opbygning af central udbudsekspertise... 4 2.2 Indkøb af konsulenttjenesteydelser...

Læs mere

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg

Projektaftale. Sagsnr P P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Sagsnr. 00.30.00-P20-1-17P20 Godkendt dato Dato Januar 2018 Revideret dato Sagsbehandler Lotte R. Fredberg Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektansvarlig Budgettemaanalyse af lokale

Læs mere

Systemer til indkøbsanalyser

Systemer til indkøbsanalyser UC Effektivíseringsprogrammet Indsatsprogrammet for Generel Administration Projekt Effektivt Indkøb Version 1.0 Devoteam A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43

Læs mere

Bedste Praksis inden for generelle administrative områder

Bedste Praksis inden for generelle administrative områder Devoteam A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info.dk@devoteam.com www.devoteam.dk 24. juni 2013 Projektbeskrivelse Bedste Praksis inden for generelle

Læs mere

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER INDLEDNING VEJLEDNINGENS FORMÅL I 2014 nedsatte Københavns Kommunes direktørkreds Københavns Kommunes IT-projektråd med topledere fra offentlige og private organisationer.

Læs mere

Greve Kommune Hjælpemidler. 26. marts 2009

Greve Kommune Hjælpemidler. 26. marts 2009 Greve Kommune Hjælpemidler 26. marts 2009 1. Baggrund og formål Greve Kommune har henvendt sig til KLs Konsulentvirksomhed (KLK) med henblik på bistand til en afklaring af de muligheder, kommunen kan anvende

Læs mere

18. juni 2014 1. INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis

18. juni 2014 1. INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis 18. juni 2014 1 INFO-møder for selvejende institutioner om anvendelse af rammeaftaler og indkøbsværktøjer i praksis 2 18. juni 2014 Dagens program 13.00-13.15 Velkomst 13.15-14.00 Institutionernes muligheder

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Beskrivelse af Ordretyper og Varetyper i IndFak

Beskrivelse af Ordretyper og Varetyper i IndFak Beskrivelse af Ordretyper og Varetyper i IndFak November 2015 ØSY Indledning I denne vejledning beskrives hvorledes de enkelte varekøb håndteres med udgangspunkt i hhv. type og varetype. Med udgangspunkt

Læs mere

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Opdateret 26/06-2018 IT projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål: Fælles metodik for projekter der involverer AU IT. Værktøj og støtte

Læs mere

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering

IT projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Opdateret 19/04-2018 IT projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål: Fælles metodik for projekter der involverer AU IT. Værktøj og støtte

Læs mere

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser

Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 25. august 2016 Genudbud og hjemtagelse af driftsopgaver vedr. IT-arbejdspladser 1. Resume Byrådet besluttede i 2008 af outsource en række specialiserede

Læs mere

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1

Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 Kulturministeriets vejledning til retningslinjer for køb af konsulenter September 2015 KØB AF KONSULENTOPGAVER I KULTURMINISTIET 1 INDLEDNING Det statslige indkøb af konsulentydelser har flere gange været

Læs mere

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER

VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER VEJLEDNING TIL RISIKOVURDERINGER INDLEDNING VEJLEDNINGENS FORMÅL I 2014 nedsatte Københavns Kommunes direktørkreds Københavns Kommunes IT-projektråd med topledere fra offentlige og private organisationer.

Læs mere

Fælles-it Potentialeanalyse og styringsmodel for etablering af fælles it i UC

Fælles-it Potentialeanalyse og styringsmodel for etablering af fælles it i UC Effektiviseringsprogrammet i UC Indsatsprogrammet for Fælles it og MitCFU Projektbeskrivelse for Fælles it - version 1.0 UDKAST Fælles-it Potentialeanalyse og styringsmodel for etablering af fælles it

Læs mere

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2

Opstartsmøde indkøb. Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 Opstartsmøde indkøb Implementering af indkøbsdelen i IndFak2 September 2015 INDKØB I INDFAK - OVERBLIK LDV IndFak Varekataloger Upload af kataloger Aftaler FM, SKI, lokale Katalogordre eordre afsendes

Læs mere

Indkøbspolitik for SOPU

Indkøbspolitik for SOPU Juli 2012 Indkøbspolitik for SOPU Indhold 1. Indledning 2. Baggrund for indkøbspolitikken 3. Lovkrav 4. Formål og mål 5. Organisering af indkøbsområdet 6. Leverandørforhold 7. Indkøbsstrategi 8. Uddannelse

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Den gode indkøbsorganisation

Den gode indkøbsorganisation KL s Dialogforum for it-leverandører og konsulenthuse 7. november 2016 Den gode indkøbsorganisation KL Dialogforum 7. November 2016 Rasmus Lund Kongsgaard Markedsdirektør SKI A/S SKI hvem er det nu vi

Læs mere

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden

Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering af det samlede bidrag til Fælles IT i perioden Indstilling Til Magistraten (Magistraten) Fra Borgmesterens Afdeling Dato 21. oktober 2015 Finansieringsbidrag til Fælles IT Justering af fordelingsnøgler for afdelingernes finansieringsbidrag samt regulering

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Fælles UC Videoplatform 08-05-2014

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Fælles UC Videoplatform 08-05-2014 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles UC Videoplatform 08-05-2014 Den fællesstatslige it-projektmodel, Digitaliseringsstyrelsen Produkt: Projektgrundlag, ver. 27/8-2013 1 Stamdata Stamdata

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om staten som indkøber Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om staten som indkøber (beretning nr. 13/05) 2. marts 2010

Læs mere

Erfaringer med organisering og indkøbspolitikker

Erfaringer med organisering og indkøbspolitikker UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet for Generel Administration Projekt Effektivt Indkøb Baseret på oplægget Fælles træk, forskelle og forslag til indsatser på indkøbsområdet udsendt til workshoppen

Læs mere

Bedste praksis for studieadministration. Denne projektbeskrivelse definerer Bedste Praksis projektet inden for det studieadministrative

Bedste praksis for studieadministration. Denne projektbeskrivelse definerer Bedste Praksis projektet inden for det studieadministrative G o d k e n d t p å p r o g r a m b e s t y r e l s e s m ø d e 2 7. j u n i 2 0 1 3 Devoteam A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info.dk@devoteam.com

Læs mere

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling

Indstilling. Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 12. juni 2007 Organisatorisk samling af lønadministrationen - anvendelse af programledelse Århus Kommune Personaleafdelingen 1. Resume Direktørgruppen har

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

Velkommen til SKI s Årsdage for offentligt indkøb februar i København 2. marts i Aarhus

Velkommen til SKI s Årsdage for offentligt indkøb februar i København 2. marts i Aarhus Velkommen til SKI s Årsdage for offentligt indkøb 2017 28. februar i København 2. marts i Aarhus Den gode kontrakt får først værdi, når den bliver brugt Udbudslov Compliance Implementering Transaktionsomkostninger

Læs mere

Bilag 2.4. Procesbeskrivelse for fælles udbud. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.4. Procesbeskrivelse for fælles udbud. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.4. Procesbeskrivelse for fælles udbud Gør tanke til handling VIA University College Indholdsfortegnelse 1. Formål...3 2. Opgaven...3 3. Begreber...3 4. Udgifter til gennemførelse af fællesudbud...4

Læs mere

Fælles projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering

Fælles projektmodel. Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Version 3.1 opdateret 04/03-2016 Fælles projektmodel Fælles projektmodel på tværs af Enhedsadministrationen for projekter der har IT-involvering Formål: Fælles metodik for projekter der involverer AU IT.

Læs mere

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger

Projektoplæg. Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Projektoplæg Kontor/afdeling Center for energiadministration Dato 9. maj 2017 Projekt om effektivisering af energimærkning af offentlige bygninger Indledning Offentlige myndigheder er omfattet af energimærkningen

Læs mere

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune

Risikostyringspolitik. for. Århus Kommune Risikostyringspolitik (Bygnings- og tingsskade) for Århus Kommune Århus Kommune Juridisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Juridisk Kontor juni 2005 Indhold Indhold... 2 1. Formål... 2 1.1. Sikring frem

Læs mere

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi) Notat Afdeling/enhed Oprettelsesdato Ledelsessekretariatet 04-jun-2014 Udarbejdet af MTV Journalnummer Dokumentnavn 446432.Governance.docx Dokumentnummer 1. Styrings- og beslutningsmodel (del af digitaliseringsstrategi)

Læs mere

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning)

Marts 2019 AFTALE. Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren. om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Marts 2019 AFTALE om teknisk rådgivning og bistand (IKT-bygherrerådgivning) Bilag 2. Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren Bilag 2 - Ydelsesbeskrivelse for IKT-bygherrerådgiveren AlmenNet, Studeistrædet

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr Dato 25. oktober 2013 TRM@dkma.dk Sagsnr. 2013083548 4488 9344 Indhold 1. Ydelsesbeskrivelse... 2 1.1. Indledning... 2 1.2. Puljeformål... 3 1.3. Målgruppen... 3 1.4. Projektets organisering... 4 2. Krav...

Læs mere

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt Aktstykke nr. 133 Folketinget 2016-17 133 Finansministeriet. København, den 12. januar 2016. a. Finansministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at igangsætte etableringen af et fællesstatsligt

Læs mere

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune

Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Udviklingsforløb for fremstillingsvirksomheder i Holstebro Kommune Baggrund På baggrund af møde fremsendes oplæg til forløb, der styrker udviklingen af og væksten i udvalgte fremstillingsvirksomheder i

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre i hjemmeplejen i Svendborg Kommune

Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre i hjemmeplejen i Svendborg Kommune Baggrund Som et led i udmøntningen af Sundhedspolitikken har Sundheds- og Forebyggelsesudvalget besluttet at sætte særligt fokus på Fastholdelse af funktionsniveau hos ældre. Begrebet funktionsniveau skal

Læs mere

Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune

Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune 1 of 6 Muligheder for udvikling af opgaver og tilvejebringelse af et økonomisk råderum i Syddjurs Kommune - Overordnede retningslinjer for analysearbejdet - Skabelon for kommissorie for de enkelte analyser

Læs mere

Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune

Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune KØBENHAVN 21/9 2017 Kodeks for samspillet mellem politikere og administrationen i Faaborg Midtfyn Kommune Tilbud 1 Baggrund Generelt om samspillet mellem politikere og embedsmænd I de senere år har der

Læs mere

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne

Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne AMTSRÅDSFORENINGEN 11.16.1 Side 1 KOMMUNALE TJENESTEMÆND OG OVERENSKOMSTANSATTE Rammeaftale om personalepolitiske samarbejdsprojekter i amterne 2002 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OMRÅDE... 3 2. FORMÅL...

Læs mere

Afgjort den 29. marts 2012

Afgjort den 29. marts 2012 Aktstykke nr. 166 Folketinget 2014-15 (2. samling) Afgjort den 29. marts 2012 Tidligere fortroligt aktstykke I af 21. marts 2012. Fortroligheden er ophævet ved ministerens skrivelse af 25. september 2015.

Læs mere

Hvordan kan jeg blive leverandør. Temamøde i Favrskov Erhvervsråd den 13. maj 2009

Hvordan kan jeg blive leverandør. Temamøde i Favrskov Erhvervsråd den 13. maj 2009 Hvordan kan jeg blive leverandør til min egen kommune? Temamøde i Favrskov Erhvervsråd den 13. maj 2009 Indhold Fakta om kommunens indkøb Kommunal indkøbsanalyse - SKI Love og regler vedr. offentlig indkøb

Læs mere

Projektbeskrivelse version 9

Projektbeskrivelse version 9 Bilag 12 Bilag til soc. udv. møde Projektbeskrivelse version 9 Projekttitel: Opgavestiller: Anledning: Fælleskommunal tandregulering Kommunalbestyrelserne i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre, Ishøj,

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum

NOTAT. Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske. Samspil mellem Regionsrådet og Vækstforum Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

Nærværende vejledning beskriver kompetenceskemaets formål, indhold og anvendelse, samt procedure for behandling i hospitalsbyggestyregruppen.

Nærværende vejledning beskriver kompetenceskemaets formål, indhold og anvendelse, samt procedure for behandling i hospitalsbyggestyregruppen. Koncern Byggestyring Opgang Blok E Afsnit 1. sal Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Telefon 51150795 EAN-nr: 5798000384095 Dato: 28. juni 2013 Kompetenceskema for projektorganisationerne Vejledning til anvendelse

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : PGG Projekt Gråt Guld Projektperiode : Januar 2009 februar 2009 Målgruppe

Læs mere

Udbud af det samlede beredskab på Djursland

Udbud af det samlede beredskab på Djursland Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Udbud af det samlede beredskab på Djursland Tilbud Januar 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter Notat Dato Skrevet af Journal nr. 2. juni 2014 Tina Jørgensen Kommissorium Frivillighedscenter Baggrund I forbindelse med budget 2014 er det besluttet, at sætte fokus på udviklingen af det frivillige arbejde

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune Regionsrådet Region Sjælland modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College

Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan. Gør tanke til handling VIA University College Bilag 2.2 Kompetencer, analyser og udbudsplan Gør tanke til handling VIA University College Formål I dette notat findes anbefalinger til den samlede kreds af ansvarlige for indkøb på de 7 University Colleges

Læs mere

KOMMISSORIUM rev :

KOMMISSORIUM rev : KOMMISSORIUM rev. 03.12.2012: 1. Titel Esbjerg Byplan 2. Politisk beslutning om Esbjerg Byplans igangsætning. Baggrund Arbejdet med Esbjerg Byplan er igangsat af Byrådet i forbindelsen med vedtagelse af

Læs mere

Afrapportering om totaløkonomiske sammenhænge i kvalitetsfondsbyggerierne. Projektleder: Danske Regioner

Afrapportering om totaløkonomiske sammenhænge i kvalitetsfondsbyggerierne. Projektleder: Danske Regioner Afrapportering om totaløkonomiske sammenhænge i kvalitetsfondsbyggerierne Projektleder: Danske Regioner December 2012 Indhold 1. Sammenfatning... 2 2. Indledning... 3 3. Rapporten om totaløkonomiske sammenhænge

Læs mere

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23.

KOMMISSORIUM. Evaluering af den politiske organisering. Starttidspunkt 3. marts Sluttidspunkt 7. november Sidst opdateret 23. KOMMISSORIUM Projektets navn Evaluering af den politiske organisering Starttidspunkt 3. marts 2016 Sluttidspunkt 7. november 2016 Sidst opdateret 23. marts 2016 Projektets formål og indhold Baggrund Den

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter.

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter. Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens anvendelse af private konsulenter November 2009 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen

Læs mere

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner

Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner Projekt Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale til projektkommuner TAK FOR JERES DELTAGELSE I PROJEKTET! Kære projektleder Vi glæder os til samarbejdet om udviklingsprojektet: Styrket fokus

Læs mere

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.

Projektbeskrivelse. Teledialog med anbragte børn og unge. Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1. Teledialog med anbragte børn og unge Projektbeskrivelse Projektleder: Stinne Højer Mathiasen Senest revideret: 150414 Version: 1.0 Projektejer Projektleder Programleder Preben Siggaard, CBF Stinne Højer

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1.

UDBUD. i Lyngby-Taarbæk Kommune. Retningslinjer for Udbud. varer og tjenesteydelser. Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. UDBUD i Lyngby-Taarbæk Kommune Retningslinjer for Udbud af varer og tjenesteydelser Vedtaget af Økonomiudvalget den 1. oktober 2015 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund for retningslinjerne... 2 2. Hvem er

Læs mere

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne

12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Side 1 af 5 12.1. Stærkere koordination og implementering & 12.2. Klar ansvarsfordeling og tæt samarbejde på velfærdsområderne Målsætning Organiseringen af det tværoffentlige arbejde med digitalisering

Læs mere

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud

juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud juni 2019 Allokering af ressourcer i kommune, på skolerne og i dagtilbud Baggrund I tilrettelæggelse og planlægning af implementeringen af Aula deltager en række nøglepersoner i din kommune. Disse bidrager

Læs mere

Handlingsplan for Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed Afsluttende afrapportering pr. 25. august 2015

Handlingsplan for Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed Afsluttende afrapportering pr. 25. august 2015 Dato 25. august 2015 Sagsnr. 2014092769 CHD CHD@dkma.dk Handlingsplan for Sundhedsstyrelsens tilsynsvirksomhed Afsluttende afrapportering pr. 25. august 2015 På baggrund af EPSO-rapporten af 10. juni 2014

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag

Møde i styregruppen for Projekt Fælles medicingrundlag Devoteam Consulting A/S Tuborg Parkvej 10 DK-2900 Hellerup Copenhagen, Denmark Tel +45 39 45 07 00 Fax +45 39 45 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 01-05-2007 Møde i styregruppen for Projekt

Læs mere

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel]

PROJEKTDOKUMENT. [Projekttitel] PROJEKTDOKUMENT [Projekttitel] Indholdsfortegnelse Projektdokument... 3 Vejledning... 3 Dokumentets status sæt kryds... 4 Udfordringsbeskrivelse... 5 1. Baggrund og tidligere erfaringer... 5 2. Formål...

Læs mere

ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED RISIKOVURDERINGER

ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED RISIKOVURDERINGER ROLLEBESKRIVELSER I FORBINDELSE MED ER PROJEKTEJER/-LEDER (FORVALTNING) INDLEDENDE AKTIVITETER Det er forvaltningernes ansvar at sikre, at IT-projektrådet i god tid bliver informeret om nye it-projekter.

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business nedrivning af huse (Genbyg Skive) 1. august 2013 31. december 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-4-12

Resultatkontrakt. Vedrørende. Rethink Business nedrivning af huse (Genbyg Skive) 1. august 2013 31. december 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-4-12 Resultatkontrakt Vedrørende Rethink Business nedrivning af huse (Genbyg Skive) 1. august 2013 31. december 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-4-12 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland Regional Udvikling

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT

PROJEKTBESKRIVELSE INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT PROJEKTBESKRIVELSE cuneco en del af bips INFORMATIONER FOR AFLEVERING TIL DRIFT Dato 20. marts 2014 Projektnr. 13 031 Sign. SSP 1 Indledning Dette projekt vil have fokus på at specificere de informationer,

Læs mere

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune

Indkøbsstrategi 2014-2017. Herning Kommune Indkøbsstrategi 2014-2017 Herning Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 Indsatsområder:... 3 2. Effektiv kontraktstyring... 4 2.1. E-handel (digitalisering af indkøbsprocessen)... 4 2.2. Fakturakontrol...

Læs mere

Ledelsesinformation Aftaleloyalitet/compliance Kvartalsrapport 2. kvartal 2015

Ledelsesinformation Aftaleloyalitet/compliance Kvartalsrapport 2. kvartal 2015 Ledelsesinformation Aftaleloyalitet/compliance Kvartalsrapport 2. kvartal 2015 Side 1 af 6 Indledning Fællesudbud Sjælland (FUS) har i 2015 sat fokus på kommunernes anvendelse af FUS aftalerne. Indkøbsfællesskabet

Læs mere

Sagsnr. 2013083548 4488 9344

Sagsnr. 2013083548 4488 9344 Dato 22. august 2013 TRM@dkma.dk Sagsnr. 2013083548 4488 9344 Indhold 1. Ydelsesbeskrivelse... 2 1.1. Indledning... 2 1.2. Puljeformål... 3 1.3. Målgruppen... 3 1.4. Projektets organisering... 3 2. Krav...

Læs mere

Bilag: Potentialer ved fælles it

Bilag: Potentialer ved fælles it UDKAST Devoteam A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info.dk@devoteam.com www.devoteam.dk 4. februar 2013 Bilag: Potentialer ved fælles it Dette

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken

Opgavebeskrivelse. Professionalisering af flextrafikken Opgavebeskrivelse Professionalisering af flextrafikken En gap-analyse af flextrafik-branchen i Nordjylland Udarbejdelse af strategiske handlingsplaner til fremtidige indsatser Opgavebeskrivelsen omfatter:

Læs mere

Vurdering af organisation i DDB

Vurdering af organisation i DDB Devoteam Consulting A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk 27. juni 2011 Vurdering af organisation i DDB 1.0 Baggrund

Læs mere

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet:

For at sikre de involverede parters ejerskab af projektet, foreslår DGI-huse og haller følgende organisering af projektet: Furesø Kommune Att.: Peter Rosgaard, Centerchef Borgerservice, Kultur, Idræt og Fritid Vingsted, den 5. juli 2012 Udvikling, drift og organisering af Farum Arena Efter møde afholdt den 12. juni 2012 i

Læs mere

Muligheder for optimering af bygningsudnyttelse via automatisk registrering af faktisk lokaleudnyttelse

Muligheder for optimering af bygningsudnyttelse via automatisk registrering af faktisk lokaleudnyttelse UC Effektiviseringsprogrammet Indsatsprogrammet Generel Administration Projekt Effektiv Bygningsdrift Delprojekt om lokaleovervågning Bilag til afrapportering, version 0.9 Devoteam A/S Lautrupsgade 13

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite Devoteam Consulting A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Copenhagen, Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk Udbudsbetingelser for Etablering, udvikling

Læs mere

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument version 0.3. Organisering af AU Kommunikation. Aarhus Universitet Møde i universitetsledelsen den 27. juni 2011 - Punkt 1, bilag 1h: DFU PiD vedrørende AU Kommunikation AARHUS UNIVERSITET Projektinitieringsdokument version 0.3 Organisering af AU Kommunikation Aarhus

Læs mere

SPORSTATUS FOR BYGNINGSSPORET august 2009

SPORSTATUS FOR BYGNINGSSPORET august 2009 SPORSTATUS FOR BYGNINGSSPORET august 2009 Den administrative forandringsproces Sporstatus 1 1. Dokumentkontrol 1.1 Ejer Niels Damgaard Hansen 1.2 Versionering [Nedenstående skema udfyldes i forhold til

Læs mere

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation.

Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. HLA 11. juli 2012 Bilag 3 FODS 8.2, Fuldt Digital Lokalplaner Kravspecifikation. Dette notat indeholder kravspecifikationen til offentligt udbud vedrørende Fuldt Digitale Planer og udgør således bilag

Læs mere

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan

Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Metode- og implementeringsskabelon: Udredning og Plan Housing First som grundpræmis i arbejdet med Hjemløsestrategien og metoden Udredning og Plan Metoden Udredning og Plan afprøves i en række kommuner,

Læs mere

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller

Formål med IndFak. Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Inspirationsdag Uni-C 4/6-2012 Formål med IndFak Staten skal have ét system til håndtering af indkøb og fakturaer Procesbesparelser ved at automatisere arbejdsgange og kontroller Ind: Mål om at der i stor

Læs mere

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele.

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Spørgeskema om effektiviseringer Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Første del omhandler de effektiviseringer, som kommunen har realiseret fra opgave-

Læs mere

Netværksmæglerrollen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram

Netværksmæglerrollen Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram Indledning Dette notat beskriver netværksmæglerrollen i Netværksinitiativet Midtjysk Klyngeprogram, herunder formål, indhold, økonomi og procedure vedr. udvælgelse af netværksmæglere. Der henvises i øvrigt

Læs mere

Det ønskes at konceptet for +way udbredes til andre byer og det ønskes at starte nye samarbejder om +way i løbet af 2012.

Det ønskes at konceptet for +way udbredes til andre byer og det ønskes at starte nye samarbejder om +way i løbet af 2012. Projektbeskrivelse Til: Rådgivning Storkøbenhavn, Rådgivning Sjælland og Rådgivning Nordsjælland Kopi til: Direktionen Sagsnummer Sagsbehandler CBO Direkte 36 13 16 86 Fax - CBO@moviatrafik.dk CVR nr:

Læs mere

April Rigsrevisionens notat om beretning om. indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner

April Rigsrevisionens notat om beretning om. indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner April 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indkøb på videregående uddannelsesinstitutioner

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere