MODERNISERINGSSTYRELSEN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE AF KAMMERADVOKATAFTALEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MODERNISERINGSSTYRELSEN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE AF KAMMERADVOKATAFTALEN"

Transkript

1 MODERNISERINGSSTYRELSEN TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE AF KAMMERADVOKATAFTALEN

2 INDHOLD 2 1. Indledning Sådan læses siderne Den kvantitative analyse Hovedkonklusioner Samlede resultater Resultater på tværs Fokusområder Den kvalitative analyse

3 1 INDLEDNING 3 Rambøll har på vegne af Moderniseringsstyrelsen og Kammeradvokaten i løbet af april og maj måned 2016 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse af Kammeradvokataftalen. Brugertilfredshedsmålingen skal, udover at måle den generelle tilfredshed med Kammeradvokaten, medvirke til at vurdere, om aftalens værktøjer lever op til ønsket om at sikre gennemsigtighed ved køb af juridiske tjenesteydelser hos Kammeradvokaten og give et indblik i, i hvilket omfang indkøbere af juridiske tjenesteydelser anvender aftalens nye værktøjer og muligheder. Dataindsamling er sket via elektroniske spørgeskemaer udsendt til ca indkøbere af juridiske tjenesteydelser, heraf angav 35, at de ikke inden for de seneste 12 måneder havde benyttet Kammeradvokaten. Samlet set er der opnået en renset svarprocent på 61 pct. Derudover er der gennemført 11 kvalitative interviews med udvalgte beslutningstagere i staten. Interviewpersonerne er blevet bedt om at svare både med udgangspunkt i personlige erfaringer og erfaringer fra deres organisation som helhed. I den kvalitative del af rapporten præsenteres opsummeringer af de gennemgående tendenser i svarene, og de væsentligste nuanceringer inden for de forskellige temaer. Der præsenteres ligeledes udvalgte centrale citater fra interviewene.

4 1.1 SÅDAN LÆSES SIDERNE 4 1. KONKLUSION 2. KORTE TEKSTER DER MERE DETALJERET BESKRIVER DE VÆSENTLIGE RESULTATER 3. SELVE FIGUREN, SOM KAN LÆSES, HVIS MAN ØNSKER FULD DETALJERINGSGRAD 4. NOTER TIL GRAFEN

5 2. DEN KVANTITATIVE ANALYSE 5

6 2.1. SAMMENFATNING 6 Den gennemsnitlige tilfredshed med samarbejdet med Kammeradvokaten ligger alt i alt på 4,3, på en skala fra pct. af brugerne har tilkendegivet, at de er Meget tilfredse eller Tilfredse med deres samarbejde med Kammeradvokaten alt i alt. På tværs af undersøgelsens temaer vurderes særligt kvaliteten af Kammeradvokatens arbejde samt samarbejdsrelationen højt. Gennemgangen af enkeltspørgsmål viser, at Kammeradvokatens tilgængelighed, faglige kvalitet, forretningsforståelse og evne til at levere langtidsholdbare løsninger vurderes højest med gennemsnit liggende mellem 4,4 og 4,2. Den gennemsnitlige tilfredshed med de nye værktøjer ligger på 3,5 for statusrapporter og månedsafregning og på 3,7 for salæroverslag. I hvor høj grad værktøjerne i den nye aftale øger gennemsigtigheden i forhold til at vurdere balancen mellem pris og kvalitet vurderes lavest med et gennemsnit på 3,1. Analyserne indikerer dog, at der er en positiv sammenhæng mellem i hvor høj grad aftalens nye værktøjer anvendes og tilfredsheden med disse værktøjer Den gennemsnitlige vurdering af i hvilken grad Kammeradvokatens arbejde udføres i et afstemt forhold mellem pris og kvalitet ligger på 3,3, og udførelse af arbejdet ved hjælp af rimeligt tidsforbrug ligger på 3,5. Der er generelt opbakning til Videndatabasen, således svarer 89 pct. af de adspurgte, at den I nogen grad, I høj grad eller I meget høj grad vil kunne anvendes i det daglige arbejde.

7 STRUKTUR FOR RAPPORTENS KVANTITATIVE DEL SAMLEDE RESULTATER - Resultater for overordnet tilfredshed - Resultater for hovedområder - Styrker og svagheder - Hvilke unikke kompetencer vurderes som de vigtigste? - Indkøbsstrategi og værktøjer - Videndatabasen 2.3. RESULTATER PÅ TVÆRS - Sammenhæng mellem anvendelse og tilfredshed 2.4. FOKUSOMRÅDER - Indsatskort - Meget tilfredse vs. tilfredse brugere

8 91 PCT. ER MEGET TILFREDSE ELLER TILFREDSE 8 HVOR TILFREDS ER DU MED DIT SAMARBEJDE MED KAMMERADVOKATEN ALT I ALT? Meget tilfreds 41% Tilfreds 50% Hverken eller 5% Utilfreds 3% Meget utilfreds 0% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 2016 (gns=4,3) Note: Tallene summerer ikke til 100% grundet afrunding.

9 DER ER FORSKELLE I DEN GENNEMSNITLIGE TILFREDSHED INDEN FOR UNDERSØGELSENS HOVEDTEMAER GENNEMSNIT FOR HOVEDTEMAER 9 Total 4,0 Samlet tilfredshed 4,3 Samarbejdsrelation 4,3 Kvalitet 4,3 Sammenhæng ml. pris og kvalitet 3,6 Aftalens nye værktøjer 3,6 Gennemsigtighed 3, Negativ Positiv Note: Sammenhæng m. pris og kvalitet er et gennemsnit af tilfredsheden med bemanding, timeforbrug og hvorvidt arbejdet udføres i et afstemt forhold mellem pris og kvalitet. De enkelte resultater fremgår af side 12.

10 67 PCT. VURDERER, AT DE NYE VÆRKTØJER I NOGEN, MINDRE GRAD ELLER SLET IKKE ØGER GENNEMSIGTIGHEDEN I HVILKEN GRAD MENER DU, AT VÆRKTØJERNE I DEN NYE KAMMERADVOKATAFTALE ØGER GENNEMSIGTIGHEDEN I FORHOLD TIL AT VURDERE BALANCEN MELLEM PRIS OG KVALITET? 10 I meget høj grad 6% I høj grad 27% I nogen grad 43% I mindre grad 15% Slet ikke 9% 0% 10% 20% 30% 40% 50% 2016 (gns=3,1)

11 TOP 6: KVALITETEN AF KAMMERADVOKATENS ARBEJDE OG RELATIONEN TIL KAMMERADVOKATEN 11 TOP 6 SPØRGSMÅL Hvor tilfreds er du med Kammeradvokatens tilgængelighed? 4,4 Hvor tilfreds er du med den leverede faglige kvalitet fra Kammeradvokaten? 4,3 Hvor tilfreds er du med Kammeradvokatens forretningsforståelse? 4,3 Hvor tilfreds er du med dit samarbejde med Kammeradvokaten alt i alt? 4,3 Hvor tilfreds er du med Kammeradvokatens sagsbehandlingstid? 4,2 Hvor tilfreds er du med Kammeradvokatens evne til at levere langtidsholdbare løsninger? 4, Negativ Positiv Note: Top 6 spørgsmål der omhandler tilfredshed med Kammeradvokaten og den nye Kammeradvokataftale.

12 BUND 7: AFTALENS NYE VÆRKTØJER, TIMEFORBRUG, FORHOLDET MELLEM PRIS OG KVALITET OG GENNEMSIGTIGHED 12 BUND 7 SPØRGSMÅL I hvilken grad mener du, at Kammeradvokatens arbejde udføres med en tilfredsstillende bemanding? 3,9 Hvor tilfreds er du med salæroverslag? 3,7 Hvor tilfreds er du med statusrapporter? 3,5 Hvor tilfreds er du med månedsafregning? 3,5 I hvilken grad mener du, at Kammeradvokatens arbejde udføres ved hjælp af et rimeligt timeforbrug? 3,5 I hvilken grad mener du, at Kammeradvokatens arbejde udføres i et afstemt forhold mellem pris og kvalitet? 3,3 I hvilken grad mener du at værktøjerne i den nye Kammeradvokataftale øger gennemsigtigheden i forhold til at vurdere balancen mellem pris og kvalitet? 3, Negativ Positiv Note: Bund 7 spørgsmål der omhandler tilfredshed med Kammeradvokaten og den nye Kammeradvokataftale.

13 Balance ml. timeforbrug og kvalitet Månedsafregning Statusrapporter Salæroverslag DE NYE VÆRKTØJER, SAMT MULIGHEDEN FOR DIALOG MED KAMMERADVOKATEN ANVENDES I BEGRÆNSET OMFANG ANVENDELSE AF NYE VÆRKTØJER SAMT MULIGHEDEN FOR DIALOG OM BALANCEN MELLEM TIMEFORBRUG OG KVALITET 13 Af de nye værktøjer anvendes Salæroverslag relativt meget. 46 pct. anvender således Salæroverslag i meget høj eller høj grad. Omvendt er der kun henholdsvis 30 og 25 pct., der i meget høj eller høj grad anvender Månedsafregning og Statusrapporter til styring af indkøbet. Endelig gør kun 23 pct. i meget høj eller høj grad brug af muligheden for dialog med Kammeradvokaten omkring balancen mellem pris og kvalitet. I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke I meget høj grad I høj grad I nogen grad I mindre grad Slet ikke 6% 6% 9% 17% 14% 16% 17% 19% 21% 24% 23% 21% 20% 19% 19% 25% 27% 29% 30% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% 40% 39% Note: Tallene summerer ikke til 100% grundet afrunding.

14 ISÆR TROVÆRDIGHED OG UANGRIBELIGHED VURDERES SOM AFGØRENDE UNIKKE KOMPETENCER AF BRUGERNE I HVILKEN GRAD MENER DU, AT FØLGENDE UNIKKE KOMPETENCER ER AFGØRENDE FOR LØSNINGEN AF DINE SAGER 14 troværdighed? 4,6... uangribelighed? 4,4 fokus på ensartet behandling? 4,1... tværstatslig indsigt? 3,8 politisk indsigt? 3, Slet ikke I meget høj grad

15 Værktøjer i organisation KA anvendt til KUN 18 PCT. HAR EN INDKØBSSTRATEGI, 27 PCT. HAR INGEN VÆRKTØJER ELLER IKKE KENDSKAB HERTIL HVAD ANVENDES KAMMERADVOKATEN TIL OG HVILKE VÆRKTØJER HAR ORGANISATIONEN, DER UNDERSTØTTER ET EFFEKTIVT OG OMKOSTNINGSBEVIDST INDKØB AF JURIDISKE TJENESTEYDELSER? 15 Retsafgørelse 52% Kontrakt og udbud 34% Rådgivning 69% Vejledning 41% Forretningsgang 41% Indkøbsstrategi 18% Ingen 20% Ved ikke / Ikke relevant 7% 0% 20% 40% 60% 80% Note: Tallene summerer ikke til 100% grundet mulighed for at vælge flere kategorier.

16 GENEREL OPBAKNING TIL VIDENDATABASEN, UAFHÆNGIGT AF KENDSKABET KENDER DU KAMMERADVOKATENS VIDENDATABASE? OG I HVILKEN GRAD MENER DU, AT EN FÆLLES VIDENDATABASE VIL KUNNE ANVENDES I DIT DAGLIGE ARBEJDE? 16 I meget høj grad 13% 16% I høj grad 30% 33% I nogen grad 40% 41% I mindre grad 8% 13% Slet ikke 3% 4% 0% 10% 20% 30% 40% 50% Ja Nej Note: Tallene summerer ikke til 100% grundet afrunding. 32,7 pct. angiver at de kender Kammeradvokatens videndatabase mens de resterende 67,3 pct. angiver at de ikke kender videndatabasen.

17 UDVALGTE BRUGERKOMMENTARER TIL EN FÆLLES STATSLIG VIDENDATABASE VIL KUNNE ANVENDES 17 Jeg anvender vidensbasen som fundament for mine egne udbudsforretninger, og den vil ultimo 2016 komme til at danne baggrunden for alle udbud i [ ], hvor jeg bliver faglig leder for en koncernfælles udbudsenhed. Det er ubetaleligt at have adgang til den samlede mænge KA-viden og erfaring på disse specifikke områder. Der er tale om et fagligt løft af kvalitetsniveauet i hele staten og om en væsentlig risikoreduktion. Jeg forventer, at videndatabasen vil kunne bruges til indledende undersøgelser af et emne, herunder vurdering af, om det er nødvendigt at inddrage Kammeradvokaten i den specifikke sag. En fælles statslig videndatabase vil være med til at sikre en ensartet sagsbehandling i hele staten og vil være med til, at dele viden og bevare viden i staten selvom der sker udskiftning af medarbejdere, så denne viden ikke går tabt og man skal starte forfra. Min erfaring med Kammeradvokaten er, at op 50 % leverancerne, ud fra en overordnet betragtning, er genbrug af arbejde der tidligere er leveret og betalt for. En effektivt katalogiseret database vil kunne medvirke til, at det bliver gennemsigtigt, hvad der allerede er leveret, f.eks. generelle notater, kontraktparadigmer osv. Såfremt en sådan database indgik i vurderingen af, om man har behov for at benytte KA, eller man allerede har det ønskede produkt, vil kunne understøtte, at der spares både tid og penge. Kunne anvende den til at lære om og anvende de værktøjer som ligger i Kammeradvokataftalen. Opslagsværk i forbindelse med afgørelser. Det vil særligt være standardskabeloner, jeg gerne ville gøre brug af eller fx gode eksempler på særlige udbud. Få kendskab til praksis i andre ministerier på lignende sagsområder - og her tænker jeg særligt på fortolkning af regler og sagsbehandling

18 DELKONKLUSION: SAMLEDE RESULTATER SAMLEDE RESULTATER - Generelt høj tilfredshed med samarbejdet med Kammeradvokaten alt i alt, samarbejdsrelationen med Kammeradvokaten og kvaliteten af Kammeradvokatens arbejde - Sammenhængen mellem pris og kvalitet, aftalens nye værktøjer og spørgsmålet om hvorvidt den nye aftale øger gennemsigtigheden i forhold til at vurdere balancen mellem pris og kvalitet vurderes relativt lavere af brugerne 2.3. RESULTATER PÅ TVÆRS - Sammenhæng mellem anvendelse og tilfredshed 2.4. FOKUSOMRÅDER - Indsatskort - Meget tilfredse vs. tilfredse brugere

19 Dialog omkring timeforbrug og kvalitet Månedsafregning Statusrapporter Salæroverslag SAMMENHÆNG MELLEM ANVENDELSE AF OG TILFREDSHED MED AFTALENS NYE VÆRKTØJER OG BALANCEN ML. PRIS OG KVALITET GENNEMSNITLIG TILFREDSHED PÅ TVÆRS AF ANVENDELSESGRAD 19 Der er generelt en tydelig sammenhæng mellem i hvor høj grad brugerne anvender aftalens nye værktøjer til styring af indkøbet og den gennemsnitlige tilfredshed med det pågældende værktøj. Sammenhængen er mest tydelig for Salæroverslag og Statusrapporter, mens den er mindre tydelig for Månedsafregning Det samme gør sig gældende for forholdet mellem pris og kvalitet. Jo højere grad brugerne anvender muligheden for dialog med Kammeradvokaten omkring balancen mellem pris og kvalitet, desto højere grad vurderer de, at der er et afstemt forhold mellem pris og kvalitet Slet ikke (n=70) 3,3 I mindre grad (n=60) I nogen grad (n=103) I høj grad (n=126) 3,5 3,6 3,7 I meget høj grad (n=74) 4,1 Slet ikke (n=83) 2,9 I mindre grad (n=90) I nogen grad (n=106) I høj grad (n=85) I meget høj grad (n=35) 3,5 3,6 3,6 3,4 Slet ikke (n=92) 2,8 I mindre grad (n=74) 3,4 I nogen grad (n=112) 3,6 I høj grad (n=73) 3,9 I meget høj grad (n=24) 4,3 Slet ikke (n=99) 3,1 I mindre grad (n=98) I nogen grad (n=200) I høj grad (n=89) 3,3 3,2 3,4 I meget høj grad (n=33) 4, Meget utilfreds Meget tilfreds

20 DELKONKLUSION: RESULTATER PÅ TVÆRS SAMLEDE RESULTATER - Generelt høj tilfreds med samarbejdet med Kammeradvokaten alt i alt, samarbejdsrelationen med Kammeradvokaten og kvaliteten af Kammeradvokatens arbejde - Sammenhængen mellem pris og kvalitet, aftalens nye værktøjer og spørgsmålet om hvorvidt den nye aftale øger gennemsigtigheden i forhold til at vurdere balancen mellem pris og kvalitet vurderes relativt lavere af brugerne 2.3. RESULTATER PÅ TVÆRS - Der er sammenhæng mellem hvor ofte de nye værktøjer anvendes og tilfredsheden med dem, samt i hvor høj grad muligheden for dialog omkring forholdet pris og kvalitet anvendes, og om brugerne mener, at dette forhold er afstemt 2.4 FOKUSOMRÅDER - Indsatskort - Meget tilfredse vs. tilfredse brugere

21 METODE TIL IDENTIFIKATION AF DE VIGTIGSTE FOKUSOMRÅDER 21 FORMÅL - Vi ønsker at vide, hvilke spørgsmål der har betydning for, om brugeren samlet set har en høj tilfredshed med samarbejdet med Kammeradvokaten alt i alt. METODE - Brugerens vurdering af samarbejdet med Kammeradvokaten alt i alt anvendes som afhængig variabel i de efterfølgende analyser. Jo mere positivt brugeren har besvaret spørgsmålet, desto højere score. - Ved hjælp af en statistisk regressionsanalyse er det muligt at beregne de forskellige spørgsmåls betydning for brugerens samlede tilfredshed. Dette giver et mål for, hvilke spørgsmål der betyder mest for brugerens samlede tilfredshed. - Betydningen sammenholdes efterfølgende med brugerens vurdering (tilfredshed) på samme spørgsmål i en prioriteringsmatrice.

22 Tilfredshed FOKUSOMRÅDER 22 HVOR KAN DER MED FORDEL PRIORITERES EN INDSATS? Faglig kvalitet, tilgængelighed, forretningsforståelse og evnen til at levere langtidsholdbare løsninger er områder brugerne vurderer relativt positivt samtidig med at det har en relativt stor betydning for deres tilfredshed alt i alt. Spørgsmålet om hvorvidt Kammeradvokatens arbejde generelt udføres i et afstemt forhold mellem pris og kvalitet vurderes under gennemsnittet for tilfredshedsspørgsmålene samtidig med, at det betyder relativt meget for tilfredsheden alt i alt. I og med at kvaliteten generelt vurderes højt, er det sandsynligvis prisen der giver udfordringer for brugerne. Dette skal yderligere ses i sammenhæng med, at brugerne ikke i ret høj grad mener, at værktøjerne i den nye aftale har været med til at øge gennemsigtigheden i forhold til at vurdere dette, og at værktøjerne ligeledes scorer relativt lavt. Høj Lav Statusrapporter Lav Sagsbehandlingstid Bemanding Salæroverslag Rimeligt timeforbrug Månedsafregning Gennemsigtighed Forretningsforståelse Langtidsholdbare løsninger Pris og kvalitet Effekten på tilfredshed Tilgængelighed Faglige kvalitet Høj

23 ISÆR PRIS OG KVALITET SAMT VURDERINGEN AF TIMEFOR- BRUG ADSKILLER DE MEGET TILFREDSE FRA DE TILFREDSE 23 TOP 5 FORSKELLE MELLEM DEM, SOM ER MEGET TILFREDSE (41%) OG DEM, DER ER TILFREDSE (50%) MED DERES SAMARBEJDE MED KAMMERADVOKATEN ALT I ALT Brugere, der alt i alt er Meget tilfredse med deres samarbejde med Kammeradvokaten, vurderer i gennemsnit forholdet mellem pris og kvalitet samt rimeligheden i timeforbruget højere end de Tilfredse brugere. I hvilken grad mener du generelt, henset til sagens karakter og omfang, at Kammeradvokatens arbejde udføres i et afstemt forhold mellem pris og kvalitet? I hvilken grad mener du generelt, henset til sagens karakter og omfang, at Kammeradvokatens arbejde udføres ved hjælp af et rimeligt timeforbrug? 3,1 3,3 3,9 4,0 Derudover er de mere tilfredse med Kammeradvokatens forretningsforståelse, evne til at levere langtidsholdbare løsninger samt den leverede faglige kvalitet fra Kammeradvokaten Hvor tilfreds er du med Kammeradvokatens forretningsforståelse (forståelse for din organisations specifikke kerneopgaver)? Hvor tilfreds er du med Kammeradvokatens evne til at levere langtidsholdbare løsninger? Hvor tilfreds er du med den leverede faglige kvalitet fra Kammeradvokaten? 3,9 4,1 4,2 4,6 4,8 4, Slet ikke/meget utilfreds I meget høj grad/meget tilfreds Meget tilfreds Tilfreds

24 DELKONKLUSION: FOKUSOMRÅDER SAMLEDE RESULTATER - Generelt høj tilfreds med samarbejdet med Kammeradvokaten alt i alt, samarbejdsrelationen med Kammeradvokaten og kvaliteten af Kammeradvokatens arbejde - Sammenhængen mellem pris og kvalitet, aftalens nye værktøjer og spørgsmålet om hvorvidt den nye aftale øger gennemsigtigheden i forhold til at vurdere balancen mellem pris og kvalitet vurderes relativ lavere af brugerne 2.3. RESULTATER PÅ TVÆRS - Der er sammenhæng mellem hvor ofte de nye værktøjer anvendes og tilfredsheden med dem, samt i hvor høj grad muligheden for dialog omkring forholdet pris og kvalitet anvendes, og om brugerne mener, at dette forhold er afstemt 2.4. FOKUSOMRÅDER - Spørgsmålet om hvorvidt Kammeradvokatens arbejde generelt udføres i et afstemt forhold mellem pris og kvalitet vurderes som middel af brugerne, samtidig med at det betyder relativt meget for deres samlede tilfredshed. - Spørgsmål omkring samarbejdsrelationen med og kvaliteten af Kammeradvokatens arbejde vurderes derimod højt, samtidig med at det betyder relativt meget for den generelle tilfredshed. - Det er ligeledes disse spørgsmål der især adskiller de Tilfredse fra de Meget tilfredse

25 3. DEN KVALITATIVE ANALYSE 25

26 3.1. SAMMENFATNING 26 Det er forskelligt, om de interviewede eller deres organisation har haft overvejelser om implementeringen af den nye Kammeradvokataftale. Ca. en tredjedel af de interviewedes organisation har opdateret deres forretningsgange og indkøbsstrategier en enkelt har ændret organiseringen af indkøbet. Kun to af de interviewede personer har haft en negativ oplevelse i forbindelse med implementeringen. Generelt vurderer de interviewede, at der er en høj grad af indsigt i den nye aftale, samt mulighederne for at hjemtage sager og anvende anden advokat. Størstedelen af de interviewede mener, at Kammeradvokaten skaber merværdi. De påpeger især den høje faglighed og Kammeradvokatens kendskab til organisationerne. Andre mener modsat, at det i høj grad kommer an på den specifikke opgave. En større del er utilfredse med prisen, da de generelt mener, at advokater er for dyre. Nogle påpeger, at forholdet mellem pris og kvalitet er passende, mens andre synes, at Kammeradvokaten specifik er for dyr. Generelt vurderer de interviewede, at der er et godt kendskab til værktøjerne i den nye Kammeradvokataftale. Cirka halvdelen af de interviewede oplever, at de nye værktøjer har givet merværdi, hvorimod en fjerdedel mener, at implementering af værktøjerne har skabt udfordringer. Der er divergerende holdninger til gennemsigtighed i forholdet mellem pris og kvalitet. De nye værktøjer har ikke i høj grad formået at skabe en øget gennemsigtighed

27 IMPLEMENTERING AF DEN NYE AFTALE 27 Implementering af den nye aftale: Cirka en tredjedel af de interviewede fortæller, at der ikke er blevet gjort de store overvejelser i forbindelse med implementeringen af den nye aftale. Der er konstant fokus på opdateringer, og derfor har der ikke været en stor proces i gang i forbindelse med den nye aftale. En organisation har oplyst, at der er lavet en strategi for, hvordan de vil bruge den nye aftale. Der er indført en central bestilling via den juridiske afdeling, der vurderer, om problemstillingen kan klares internt eller om man evt. bør ansætte nye medarbejdere. Endelig er der fire af de interviewede, der har oplevet en eksplicit opdatering af forretningsgange og strategier for brugen af den nye aftale. En organisation oplyser, at de har fået fokus på at sammenligne kvalitet og produkt med pris. To af de interviewede har haft en negativ oplevelse i forbindelse med den nye Kammeradvokataftale. En siger, at den nye aftale ikke passer til organisationen, mens den anden påpeger, at likviditetsforskydelsen kom bag på dem, og at den store regning havde stor negativ effekt på budgettet. Overvejelser om anvendelse af Kammeradvokaten: Størstedelen af de interviewede vælger Kammeradvokaten, fordi de er tilfredse med deres arbejde og mener, at Kammeradvokaten leverer høj kvalitet. Årsagen hertil er primært, at de har stor erfaring indenfor de pågældende områder. De fleste påpeger ligeledes, at Kammeradvokaten oftest vælges, når der skal føres retssager, da Kammeradvokaten anses for ekspert i dette. Det er åbenlyst at bruge Kammeradvokaten i retssager, da Kammeradvokaten ses som specialist i at føre retssager. En af de interviewede benytter spørgsmålet til at fortælle, at de anvender Kammeradvokaten, fordi de er meget tilfredse med deres arbejde. Det påpeges dog samtidig, at de ikke er tilfredse med den nye aftale. En anden af de interviewede er begyndt at benytte sig af andre advokater, når det er muligt, hvor de tidligere automatisk anvendte Kammeradvokaten. Det generelle billede er således, at Kammeradvokaten vælges ud fra faglige begrundelser. En enkelt af de interviewede fortæller, at de. forinden Kammeradvokaten involveres, foretager en analyse for at undersøge, om det er økonomisk fordelagtigt at anvende Kammeradvokaten.

28 HJEMTAGELSE ELLER BRUG AF ANDEN ADVOKAT OG INVOLVERING AF KAMMERADVOKATEN OG MERVÆRDI 28 Indsigt i muligheden for hjemtagelse af sager eller brug af andre advokater: Generelt stor indsigt i muligheden for at hjemtage sager eller bruge andre advokater. Størstedelen gør dog ikke brug af muligheden, da de er meget tilfredse med Kammeradvokatens arbejde. [ ] glade for Kammeradvokaten, på grund af Kammeradvokatens arbejde og føler derfor ikke, at der er behov for at bruge en anden advokat. Én påpeger dog, at nogle afdelinger er begyndt at bruge andre advokater. En anden fortæller, at når der er tale om ressourcer, der også skal bruges fremadrettet, så foretrækker organisationen at ansætte egne jurister. I hvilken udstrækning Kammeradvokaten skaber merværdi, og hvordan udtrykkes denne: Størstedelen svarer, at Kammeradvokaten i vid udstrækning skaber merværdi, da de har høj faglighed og kender organisationerne indgående. Det skaber meget merværdi bl.a. i forhold til juridisk vurdering og det skaber faglig vidensdeling. Nogle få har svært ved at svare på spørgsmålet, da de mener, at det i høj grad afhænger af den konkrete sag og organisation. Det går bedre på nogle områder, mens på nogle andre områder er der udfordringer med kvaliteten. De taber nogle sager, som ikke burde tabes. Selvom der ikke er mange, der benytter sig af muligheden for at anvende anden advokat eller hjemtage sager, fortæller de fleste dog, at muligheden er under overvejelse. Overvejelserne er primært økonomisk funderet, ligesom det tages med i betragtningen, om man selv eller andre advokater er bedre fagligt rustede til den konkrete opgave. Når der bruges en anden advokat end Kammeradvokaten, vil der blive set på faglige kompetencer og pris. Merværdien kan blandt andet udtrykkes ved Kammeradvokatens spidskompetencer og høje kvalitet, besparelser, brug af viden fremadrettet, legitimitetsmerværdi og skarp juridisk rådgivning. Det kan derfor i mange tilfælde betale sig at benytte Kammeradvokaten. Merværdien udtrykkes ved at Kammeradvokaten er kompetente i deres tilgang og har en forståelse for det system de arbejder i. Kammeradvokaten er konstruktive og fleksible med hensyn til møder og telefonsamtaler.

29 AFTALENS NYE VÆRKTØJER 29 Kendskab til og værdiskabelsen af aftalens nye værktøjer: Generelt fortæller de fleste, at de enten selv eller andre afdelinger i organisationen har et godt kendskab til værktøjerne. I forhold til tilfredsheden med de nye værktøjer er der større splittelse. Over halvdelen mener, at de har skabt værdi. Alle elementer af de nye værktøjer nævnes, men hovedpointen er, at det er brugbart at vide, hvad tingene kommer til at koste. [ ] mener, at det altid er værdiskabende, at man ved, hvad det koster. Det er også værdiskabende, at man ved, hvor langt man er kommet både tidsmæssigt og forbrugsmæssigt. [ ] værdiskabende for begge parter. For en fjerdedel har de nye værktøjer ikke gjort den store forskel, mens den sidste fjerdedel har haft udfordringer, hvor én mener at den nye aftale har gjort tingene mindre gennemsigtige og dyrere. Nej, tværtimod. Før i tiden havde vi en fast aftale med Kammeradvokaterne om, hvad en standard sag ville koste. Hvis der var lavet noget ekstra, og omkostninger derfor steg, var det let at se, hvad de var blevet brugt på, og om det var en rimelig pris. Nu bliver vi bombarderet med regninger, hvilket gør, at vi ikke kan skabe et overblik over, hvad en sag samlet koster. Det er derfor også svært at vurdere, hvad vi får for pengene. Hvilke redskaber findes værdiskabende og på hvilken måde Som tidligere påpeget nævnes alle værktøjerne som værdiskabende, ligesom nogle mener, at det er i relation til hinanden, værktøjerne skaber størst værdi. Hovedpointen er stadig overbliksskabelse. Månedsafregningen skaber et økonomisk overblik, hvilket er meget værdiskabende. Den er god, da de nu kan lave en periodisering af budgettet, som ikke sidst på året vil blive ødelagt grundet en regning fra Kammeradvokaten. Det bliver derfor lettere at gennemskue, hvad man får for pengene. Værktøjerne er rare, hvor sagerne ikke er så styrbare, så man ved, hvad der sker. Det giver forhåbentlig også på længere sigt mere viden, så man bedre kan kategorisere sager økonomisk. Værdien af det ene værktøj falder, hvis de andre ikke er der. Endelig er der én, der generelt er utilfreds med værktøjerne: Salæroverslaget har været med øvre og nedre grænse på cirka 35%, hvilket giver for store udsving i budgettet. [ ] Der har ikke været et naturligt flow af informationer. De fandt selv ud af, at beløbene kommer løbende. [ ] et indtryk af, at de ikke får statusrapporten, selvom det ønskes [ ]

30 VÆRKTØJERNES BIDRAG TIL ØGET GENNEMSIGTIGHED I INDKØBET 30 Oplevelse af bidrag til øget gennemsigtighed i indkøbet: Divergerende holdninger til om værktøjerne bidrager til en øget gennemsigtighed. Lidt under halvdelen af de interviewede mener, at værktøjerne bidrager positivt, da de gør det lettere at se, hvad man betaler for. De gør det også lettere at følge med i ressourceforløbet og det sætter dem i stand til hurtigere at kunne skabe overblik. Ja det er klart, at man bedre kan følge med i ressourceforløbet og man ved, hvad der bliver brugt på hvad. Det vil sige, at det er let at se, om det man betaler, svarer til det man har fået. Cirka en tredjedel mener dog ikke at værktøjerne har bidraget til øget gennemsigtighed. Det påpeges, at hvis man har mange sager, kan værktøjerne have den modsatte effekt. De fleste kan dog godt se idéen med de konkrete værktøjer, men mener, at der er plads til forbedringer. [ ] da de har mange sager, bidrager det ikke til en øget gennemsigtighed, tværtimod. [ ] intentionen vel er at værktøjerne skal bidrage til en øget gennemsigtighed. De bruger dog mange ressourcer på at komme frem til denne gennemsigtighed. Først nu efter 1,5 år, er det blevet bedre, men der er stadig noget vej til, hvad aftalen ligger op til. Forslag til Moderniseringsstyrelsen: De interviewede kommer med forskellige forslag. En del af disse kan opsummeres under et ønske om, at Moderniseringsstyrelsen, i forbindelse med ændringer, som f.eks. den nye aftale, aktivt informerer brugerne om de konkrete anvendelsesmuligheder af de nye værktøjer. En respondent foreslår erfaringsudveksling på tværs af ressortområder, en anden fremhæver videndatabasen som et vigtigt initiativ. Moderniseringsstyrelsen skulle være bedre til at orientere rundt i de juridiske afdelinger angående, kurser, oplæg og vejledninger om den ny Kammeradvokataftale. Respondenten var ikke klar over mulighederne og ønsker derfor bedre markedsføring angående dette. Derudover er der én der ønsker en specialaftale, som Moderniseringsstyrelsen indtil nu har modsat sig. En anden mener, at Moderniseringsstyrelsen kunne være mere lydhør overfor forlag til forbedringer, og være hurtigere i deres implementering af disse. Organisationen vil gerne have at Moderniseringsstyrelser ser, at de nye værktøjer ikke passer til deres typer af opgaver. Endelig er der én der godt kunne tænke sig, at Moderniseringsstyrelsen selv meldte ud, hvad de havde af forventninger til den nye aftale.

31 OPLEVELSE AF FORHOLDET MELLEM PRIS OG KVALITET 31 Oplevelse af forholdet mellem pris og kvalitet: Størstedelen mener at Kammeradvokaten, men også andre advokater, er dyre. Lidt over halvdelen påpeger dog ligeledes at de får en god kvalitet, og at forholdet således er fornuftigt afstemt. Forholdet er rigtig fint. De er glade for den nye aftale med timepriser. Det er okay. De er dyre, men det er advokater jo. Organisationen får god kvalitet for pengene. Man får værdi for pengene, men man vil jo altid gerne have det billigere. Cirka en tredjedel mener modsat at Kammeradvokaten er for dyr og/eller at det er blevet dyrere. De mener ligeledes at øget konkurrence på området ville være bedre for brugerne. Det kunne være sundt med noget mere konkurrence. [ ] de kan købe billigere og nogle gange bedre hos andre. De får ikke altid valuta for pengene ved Kammeradvokaten. [ ] Prisstigningen, som de synes, de kan spore, har ikke betydet en bedre kvalitet. Uddybninger af oplevelsen: De ekstra uddybninger er både positive [ ] Det er lettere at se tidsforbruget, hvilket medfører at man konkret kan se, hvad der sker og hvem der arbejder, hvilket gør det lettere at vurdere prisen. Forholdet mellem pris og kvalitet er god, men organisationen vil gerne have det billigere. Dette er en generel ting og ikke noget negativt om Kammeradvokaterne. Respondenten kender ikke andre advokaters priser, men mener at kvaliteten og rådgivningen er høj i forhold til timepris. og negative. Det forekommer uklart hvad rabatten er, og hvem der sikrer, at man får rabatten. [ ] tvivl om, om rabatten er indbygget i timeprisen, eller om det en samlet rabat hver ministerie eller styrelse får. [ ] tankevækkende, at Kammeradvokaten kan ligge så højt i forhold til andre advokater, og at de med Kammeradvokaten også skulle få en rabat. Kammeradvokaten burde have en højere produktivitetsgrad end andre på grund af den høje pris, men dette tror respondenten ikke er muligt.

32 DEN NYE AFTALE OG GENNEMSIGTIGHEDEN I FORHOLD TIL AT VURDERE BALANCEN MELLEM PRIS OG KVALITET 32 Oplevelse af forholdet mellem pris og kvalitet: De interviewede blev i første omgang bedt om at evaluere følgende udsagn på en skala gående fra I meget høj grad til Slet ikke : I hvilken grad mener du at værktøjerne i den nye Kammeradvokataftale øger gennemsigtigheden i forhold til at vurdere balancen mellem pris og kvalitet? Svarfordelingen kan ses til højre. Generelt minder deres svar om dem der blev givet i spørgeskemaet, altså at værktøjerne ikke i udpræget grad har øget gennemsigtigheden. I meget høj grad (n=1) 9,1% I høj grad (n=1) 9,1% I nogen grad (n=3) 27,3% I mindre grad (n=4) 36,4% Slet ikke (n=1) 9,1% Ved ikke/ikke relevant 9,1% 0,0% 10,0% 20,0% 30,0% 40,0% Uddybninger af deres svar: Der er både positive svar Værktøjerne giver et overblik. Man kan se det specifikke forbrug næsten ned i minuttet. Prisen stemmer godt overens, med det produkt man får. Respondenten har den opfattelse at det er lettere at sammenligne kvaliteten og prisen, pga. de nye værktøjer. I og med at man kan se, hvor mange timer der er brugt og hvem der har brugt timerne, øger Kammeradvokataftalen gennemsigtigheden [ ] Det er en sværere diskussion om prisen er rigtig, dette kan først rigtig måles ved konkurrenceudsættelse. men også negative Der er ingen gennemsigtighed på grund af de løbende afregninger. De løbende afregninger har medført at de har mistet overblikket. [ ] det er den nye afregningsmetode, de er utilfredse med og ikke Kammeradvokaten. De er utrolig tilfredse med Kammeradvokatens arbejde. Det er ikke værktøjerne, som gør det lettere at vurdere forholdet mellem pris og kvalitet. Det gør værktøjerne ikke og det vil de ikke kunne. Værktøjerne hjælper ikke til en øget gennemsigtighed, men det har skærpet deres fokus på grund af de mange penge.

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE)

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PERSONALE) INDHOLD 01 02 03 04 05 06 07 08 09 Indledning Dataindsamling Deltagernes baggrundsdata Sammenfatning Læsevejledning

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune

TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN. Notat til: Syddjurs Kommune TILFREDSHEDSMÅLING PÅ SØHUSPARKEN Notat til: Syddjurs Kommune Marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2 2. Metode og aktiviteter 3 2.1 Dataindsamling 3 2.2 Konstruktion af spørgeskema og interviewguide 3 3. Resultater

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB INDHOLD Afsnit 1 Introduktion Side 02 Afsnit 2 Sammenfatninger Side 04 Afsnit 3 Resultater dagtilbud Side 08 Afsnit 4

Læs mere

ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 78,6%

ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 78,6% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 220 ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 78,6% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt 7.-10. klasses elever

Læs mere

BRUGERTILFREDSHED 2012 MILJØSTYRELSEN

BRUGERTILFREDSHED 2012 MILJØSTYRELSEN BRUGERTILFREDSHED 2012 MILJØSTYRELSEN 0 A INDHOLD 1 Indledning 2 2 Læsevejledning 3 3 Sådan læses en slide 4 4 Samlede resultater 6 5 Resultater på tværs 15 6 Indsatsområder 17 7 Målgruppe og svarprocent

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 74,3%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 74,3% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 202 RÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 74,3% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i perioden januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt samtlige

Læs mere

ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 91,2%

ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 91,2% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 135 ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 91,2% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt 7.-10. klasses elever

Læs mere

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PATIENTER)

MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PATIENTER) MIDTTRAFIK 2010 UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDEN MED DEN SIDDENDE PATIENTBEFORDRING (PATIENTER) INDHOLD 01 02 03 04 05 06 07 08 Indledning Dataindsamling Deltagernes baggrundsdata Sammenfatning Læsevejledning

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 FORORD Baggrunden for undersøgelsen: Ifølge arbejdsmiljølovgivningen skal APV en på en arbejdsplads opdateres, når der sker store forandringer, som påvirker

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 84,8%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 84,8% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 84 FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 84,8% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i perioden januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt samtlige

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO

SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO SILKEBORG KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SKOLE OG SFO 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Skoleresultater Side 07 Afsnit 04 SFO-resultater

Læs mere

JOBCENTER GRIBSKOV UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDMEDJOBCENTERGRIBSKOV 168 RESPONDENTER NOVEMBER 2018

JOBCENTER GRIBSKOV UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDMEDJOBCENTERGRIBSKOV 168 RESPONDENTER NOVEMBER 2018 JOBCENTER GRIBSKOV UNDERSØGELSE AF TILFREDSHEDMEDJOBCENTERGRIBSKOV 168 RESPONDENTER NOVEMBER 2018 INDHOLD 1. INTRODUKTION // S. 3 2. HOVEDKONKLUSIONER // S. 5 3. 4. OM RESPONDENTERNE // S. 21 // S. 7 2

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 73,4%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 73,4% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 257 FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 73,4% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i perioden januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt samtlige

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse sundersøgelse Hjemmepleje Fredericia Kommune Fredericia 2012 beelser: 1.229 Svarprocent: 80,01% Side 1 ud af 18 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

VALLENSBÆK KOMMUNE 2016 FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR DAGTILBUD, SKOLE OG SFO

VALLENSBÆK KOMMUNE 2016 FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR DAGTILBUD, SKOLE OG SFO VALLENSBÆK KOMMUNE 2016 FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR DAGTILBUD, SKOLE OG SFO 1 01. INTRODUKTION Forældretilfredsheden med dagtilbud, skole og SFO i Vallensbæk Kommune - 2016 Vallensbæk Kommune

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Haderslev Kommune Antal beelser: 321 Svarprocent: 67,58% Haderslev 2013 Side 1 ud af 16 sider Introduktion Haderslev kommune har i 2013 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 32%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 32% Gribskov Kommune Antal besvarelser: FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 32% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds.

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Lejre 2016 Modtagere af hjemmepleje Antal beelser: 451 Svarprocent: 82,30% Lejre 2016 Side 1 ud af 20 sider LÆSEVEJLEDNING I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier,

Læs mere

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016

Kystdirektoratet. Kundetilfredshedsundersøgelse juli respondenter. 13. til 29. juni 2016 Kystdirektoratet Kundetilfredshedsundersøgelse juli 2016 81 respondenter 13. til 29. juni 2016 1 Indholdsfortegnelse Om undersøgelsen...3-5 Hovedkonklusioner... 6-8 Gennemgang af resultater - Service...

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 89,8%

ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 89,8% Gribskov Kommune Antal besvarelser: 88 ELEVTILFREDSHED 2015 Svarprocent: 89,8% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt 7.-10. klasses elever

Læs mere

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB

GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB GRIBSKOV KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, FO OG KLUB 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Dagtilbud Side 09 Afsnit 04 Skole

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gentofte Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i daginstitution, kommunal

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHED 2016 DAGTILBUD GLADSAXE KOMMUNE 1 INDHOLD 01 Introduktion 02 Læsevejledning 03 Samlede resultater 04 Resultater på tværs 05 Prioriteringskort 06 Metode 2 01. INTRODUKTION Forældretilfredsheden

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Fredericia Kommune Modtagere af Hjemmepleje Antal beelser: 1.229 Svarprocent: 80,01 % Fredericia 2012 Side 1 ud af 20 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Skive Hjemmepleje 2015 Antal beelser: 878 Svarprocent: 66,67% Skive 2015 Side 1 ud af 23 sider Introduktion Skive Kommune har i 2015 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Lyngby-Taarbæk Kommune Forældre til børn i SFO Antal besvarelser: 1.930 Svarprocent: 80,18% Lyngby-Taarbæk 2012 Side 1 ud af 13 sider Introduktion Lyngby-Taarbæk kommune

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 77%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 77% Gribskov Kommune beelser: 181 FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 77% OM RAPPORTEN 01 Gribskov Kommune har i perioden januar februar 2015 gennemført en tilfredshedsundersøgelse blandt samtlige forældre

Læs mere

Randers Kommune Brugertilfredshed 2008. Skole & fritidsordning

Randers Kommune Brugertilfredshed 2008. Skole & fritidsordning Randers Kommune Brugertilfredshed 2008 Skole & fritidsordning Indhold 1 2 Introduktion Sammenfatning 3 5 3 Skole 4 Fritidsordning (SFO, fritidshjem og fritidsklub) 27 5 Bilag 36 6 2 1. Introduktion Randers

Læs mere

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune

Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune Brugerundersøgelse Virksomheder og Jord Marts, 2009 Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune FORMÅL Natur og Miljø Teknik og Miljø Århus Kommune De overordnede formål med brugerundersøgelsen: 1. at

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering

BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering BRUGERUNDERSØGELSE 2016 Udredning og rehabilitering Sundheds- og Omsorgsforvaltningen - Brugerundersøgelse 2016:Udredning- og rehabilitering 1 Brugerundersøgelse 2016 U&R Brugerundersøgelsen er udarbejdet

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I VOKSENHANDICAP INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit 03 Sammenfatning

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Ærø 2016 Modtagere af hjemmepleje Antal beelser: 160 Svarprocent: 70,48% Ærø 2016 Side 1 ud af 21 sider Introduktion Ærø Kommune har i 2016 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 Brugertilfredshedsundersøgelse For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET

KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 66, den 24. januar 2013 Pkt. 6A. Bilag A2 KØBENHAVNS UNIVERSITET APV 2012 PRÆSENTATION I BESTYRELSEN D. 24.1.2013 83% ER TILFREDSE MED DERES JOB SOM HELHED 29% ER MEGET TILFREDSE OG

Læs mere

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE

AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE AARHUS KOMMUNE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 BOSTØTTE, BOFÆLLESSKABER OG BOTILBUD I SOCIALPSYKIATRI OG UDSATTE VOKSNE INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Læsevejledning Side 05 Afsnit

Læs mere

2015 KOMMUNAL SERVICEKULTUR ANALYSE

2015 KOMMUNAL SERVICEKULTUR ANALYSE 2015 KOMMUNAL SERVICEKULTUR ANALYSE Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 HOVEDKONKLUSIONER...3 KOMMUNAL SERVICEKULTUR 2015...4 Læsevejledning: Indeksering...4 Læsevejledning: Prioriteringskort...5 DEN OVERORDNEDE

Læs mere

Undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland Jord og Råstoffer

Undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland Jord og Råstoffer Region Midtjylland Jord og Råstoffer Undersøgelse af samarbejdet mellem kommunerne og Region Midtjylland Jord og Råstoffer Spørgeskemaundersøgelse November 2011 Indhold 1 2 3 4 Introduktion 3 Målgruppe

Læs mere

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2019 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Dagtilbudsresultater Side 09 Afsnit

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

FAVRSKOV KOMMUNE 2016 FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE PÅ DAGPLEJE- OG DAGINSTITUTIONSOMRÅDET

FAVRSKOV KOMMUNE 2016 FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE PÅ DAGPLEJE- OG DAGINSTITUTIONSOMRÅDET FAVRSKOV KOMMUNE 2016 FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE PÅ DAGPLEJE- OG DAGINSTITUTIONSOMRÅDET 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning og svarprocent Side 05 Afsnit 03 Dagplejen

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 63,3% Antal besvarelser: 19 Solen

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 63,3% Antal besvarelser: 19 Solen FORÆLDRETILFREDSHED 20 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 63,3% Antal besvarelser: Solen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLP

DANSK FLYGTNINGEHJÆLP DANSK FLYGTNINGEHJÆLP KURSISTUNDERSØGELSE 2015 RESULTATER OG ANBEFALINGER KURSISTUNDERSØGELSE 2015 INDHOLD - Svarprocent - Hvem har svaret? - Resultater for udvalgte nøgleindikatorer; overordnet tilfredshed,

Læs mere

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet. Juli 2012

Gladsaxe Kommune. Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet. Juli 2012 Gladsaxe Kommune Brugertilfredshedsundersøgelse på hjemmeplejeområdet Juli 2012 Indholdsfortegnelse - Rapportens indhold Indledning (inklusiv metodebeskrivelse) s. 3 Sammenfatning tilfredsheden 2012 (benchmark

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 75,4%

FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 75,4% Gladsaxe Kommune Antal besvarelser: 104 FORÆLDRETILFREDSHED 2016 Svarprocent: 75,4% LÆSEVEJLEDNING LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds

Læs mere

Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker

Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker Indholdsfortegnelse 1 FRIVILLIGHED PÅ DE DANSKE FOLKEBIBLIOTEKER... 3 1.1 SAMMENFATNING AF UNDERSØGELSENS RESULTATER... 3 1.2 HVOR MANGE FRIVILLIGE

Læs mere

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2012 AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG SAMLET KONKLUSION RESUME: SAMLET KONKLUSION 3518 svar giver en svarprocent på 75% - dog forskel på tværs af

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN XXXX KOMMUNE 13. marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2. Hovedresultater 3. Læsevejledning 4. Undersøgelsens resultater 5. Prioriteringskort 6. Baggrundsoplysninger

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau

Det Tekniske Fakultet. Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Det Tekniske Fakultet Kandidatintroduktion 2017 Ingeniøruddannelserne SDU Fakultetsniveau Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent... 3 Resultater...

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDS UNDERSØGELSE FREDERIKSBERG KOMMUNE HJEMMEPLEJEN OKTOBER 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING OG OPSUMMERING 3 2. METODE OG LÆSEVEJLEDNING 7 3. TILFREDSHEDEN I FREDERIKSBERG KOMMUNE

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Brugertilfredshedsundersøgelse På området for voksne med sindslidelse og udsatte voksne - efteråret 2011 Bostøtte, bofællesskaber og boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af:

Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune. Silkeborg Kommune, september Udarbejdet af: Side 1 Tilfredshedsundersøgelse 2015 dagtilbud i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune, september 2015. Udarbejdet af: Nikolaj Monberg Jensen, Økonomi- og udviklingskonsulent Thea Hviid Lavrsen, AC-medarbejder

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 72%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 72% Kommune beelser: 58 FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 72% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds. Beelser i kategorien

Læs mere

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012

Aarhus Kommune. Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Aarhus Kommune Samlet rapport vedrørende sagsbehandling og kontakt i Aarhus Kommune i perioden 2010-2012 Denne rapport er en opsamlende, konkluderende sammenfatning baseret på fem undersøgelser gennemført

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100% beelser: FORÆLDRETILFREDSHED 17 Svarprocent: 100% Forældretilfredshed 17 LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til. Beelser i kategorien Ved

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 77%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 77% Kommune beelser: FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 77% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds. Beelser i kategorien

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE I HJEMMEPLEJEN NORDDJURS KOMMUNE 20. marts 2017 INDHOLD 1. Indledning 2. Hovedresultater 3. Læsevejledning 4. Undersøgelsens resultater 5. Prioriteringskort 6. Baggrundsoplysninger

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2014 GLADSAXE KOMMUNE - SKOLE HOVEDRAPPORT

FORÆLDRETILFREDSHED 2014 GLADSAXE KOMMUNE - SKOLE HOVEDRAPPORT GLADSAXE KOMMUNE - SKOLE HOVEDRAPPORT 0 A INDHOLD 1 Baggrund og formål med undersøgelsen 2 2 Sammenfatning: Skoleområdet 3 3 Sammenfatning: SFO-området 4 4 Om dataindsamlingen 5 5 Læsevejledning 6 6 Skoleområdet

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje i 2018 Marts 2018 2 Indholdsfortegnelse Formål med undersøgelsen 4 Sammenfatning af resultater fra undersøgelsen 5 Præsentation af undersøgelsens resultater

Læs mere

SYDDJURS KOMMUNE LEDELSESEVALUERING OG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2017 KOMMENTERET HOVEDRAPPORT

SYDDJURS KOMMUNE LEDELSESEVALUERING OG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2017 KOMMENTERET HOVEDRAPPORT SYDDJURS KOMMUNE LEDELSESEVALUERING OG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2017 KOMMENTERET HOVEDRAPPORT INDHOLDSFORTEGNELSE 5 Hovedresultater 7 Resumé 9 Centrale indikatorer på en række centrale indikatorer. Udvalgte

Læs mere

Hjemmeplejen Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen. April 2013

Hjemmeplejen Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen. April 2013 Hjemmeplejen Undersøgelse af brugertilfredsheden med hjemmeplejen April 2013 Baggrund og beskrivelse af undersøgelsen - Hjemmeplejens primære opgave er i samarbejde med borgere, at levere personlig pleje

Læs mere

Voksne med Handicap 2014

Voksne med Handicap 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Voksne med Handicap 2014 Delrapport: Boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Mette

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af institutionerne...6 Barnets

Læs mere

Effektvurdering af MIA og minimaks

Effektvurdering af MIA og minimaks Effektvurdering af MIA og minimaks KORT & MATRIKELSTYRELSEN DECEMBER 2011 KORT & MATRIKELSTYRELSEN INTRODUKTION Rambøll har på vegne af Kort & Matrikelstyrelsen (KMS) i løbet af oktober-november 2011 gennemført

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 80% Antal besvarelser: 36 Bøgen

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 80% Antal besvarelser: 36 Bøgen FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 80% Antal besvarelser: Bøgen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 76,5%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 76,5% Alle daginstitutioner beelser: FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 76,5% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds. Beelser

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 86% Antal besvarelser: 49 Kolbøtten

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 86% Antal besvarelser: 49 Kolbøtten FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 86% Antal besvarelser: Kolbøtten LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100% beelser: 18 FORÆLDRETILFREDSHED 20 Svarprocent: 100% Forældretilfredshed 20 LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til. Beelser i kategorien

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100% beelser: FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til. Beelser i kategorien Ved ikke indgår ikke i

Læs mere

Tilfredshedsmåling 2009 Stifterne i Danmark Rapport for Alle stifter

Tilfredshedsmåling 2009 Stifterne i Danmark Rapport for Alle stifter småling 2009 Stifterne i Danmark Rapport for Alle stifter småling 2009 Indhold Side 3 Side 4-5 Side 6 Side 7 Side 8-14 Side 15-29 Læsevejledning Bag om målingen Hovedresultater Temaer - overordnet Tema

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i elektrisk energiteknologi

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i elektrisk energiteknologi Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i elektrisk energiteknologi TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i kemi og bioteknologi TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse sundersøgelse Fredericia Dagtilbud Fredericia 2012 Antal besvarelser: 224 Svarprocent: 56,28% Side 1 ud af 16 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

AARHUS KOMMUNE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018

AARHUS KOMMUNE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 DØGNTILBUD AARHUS KOMMUNE TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2018 SOCIALFORVALTNINGEN FAMILIER, BØRN OG UNGE INDHOLD Introduktion Læsevejledning Side 02 Side 03 Sammenfatning Side 04

Læs mere

Bygholm Dyrehospital. Kundetilfredshed 2012

Bygholm Dyrehospital. Kundetilfredshed 2012 Bygholm Dyrehospital Kundetilfredshed 2012 HOVEDKONKLUSIONER 114 gennemførte besvarelser giver umiddelbart et validt billede af tilfredsheden på Bygholm Dyrehospital, men antallet er relativt lavt dataindsamlingsperiodens

Læs mere

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015

RAPPORT. Frederikssund Kommunes hjemmepleje. Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 RAPPORT Frederikssund Kommunes hjemmepleje Brugertilfredshedsundersøgelse 2015 Foto: Kenneth Jensen 2/22 Indholdsfortegnelse Indledning... 4 Sammenfatning... 5 Metode... 6 Spørgeskemaet... 7 Svarprocenter

Læs mere

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Tværgående rapport en - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportministeriet Januar 2013 Baggrund for undersøgelsen Transportministeriet ønsker, at

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center

Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende. Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center Tilfredshedsundersøgelse Brugere og pårørende Bofællesskaber og støttecenter Socialpædagogisk Center 1 Indhold Samlet opsummering...4 Indledning...6 Undersøgelsesmetode...6 Læsevejledning...8 Del-rapport

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO

Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009. Skole og SFO Lyngby-Taarbæk Kommune Brugertilfredshed 2009 Indhold 1 2 3 Introduktion 3 Læsevejledning 4 Skolen 6 4 SFO Bilag Rangering af samtlige spørgsmål 5 40 25 2 1. Introduktion Lyngby-Taarbæk Kommune har i løbet

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 LYNGBY TAARBÆK KOMMUNE HOVEDRAPPORT

FORÆLDRETILFREDSHED 2012 LYNGBY TAARBÆK KOMMUNE HOVEDRAPPORT LYNGBY TAARBÆK KOMMUNE HOVEDRAPPORT 0 A INDHOLD 01 Introduktion 2 02 Sammenfatning 3 03 Læsevejledning 7 04 Dagtilbud 9 05 Skole 29 06 SFO 47 07 Klub 62 08 Metode 79 1 01. INTRODUKTION Forældretilfredshed

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 77,5%

FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 77,5% beelser: 334 FORÆLDRETILFREDSHED 2015 Svarprocent: 77,5% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget utilfreds. Beelser i kategorien Ved

Læs mere

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017

Dansk Psykolog Forening. Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 Dansk Psykolog Forening Samarbejde med forsikringsselskaber og netværksfirmaer 2017 AFRAPPORTERING AF UDVALGTE DELE AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSE BLANDT SELVSTÆNDIGE PSYKOLOGER I ÅRENE 2015, 2016 OG 2017

Læs mere

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer

Arbejdstid blandt FOAs medlemmer 8. december 2015 Arbejdstid blandt FOAs medlemmer Hvert fjerde medlem af FOA ønsker en anden arbejdstid end de har i dag. Det viser en undersøgelse om arbejdstid, som FOA har foretaget blandt sine medlemmer.

Læs mere

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII

VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII VEJLE KOMMUNE FORÆLDRETILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2017 DAGTILBUD, SKOLE, SFO OG SFOII 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Dagtilbud Side 09 Afsnit 04 Skole Side

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Diplomingeniøruddannelsen i elektronik TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens svarprocent...

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 77,3% Antal besvarelser: 75 Oasen

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 77,3% Antal besvarelser: 75 Oasen FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 77,3% Antal besvarelser: 75 Oasen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 80,5% Antal besvarelser: 157 Skovgården

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 80,5% Antal besvarelser: 157 Skovgården FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 80,5% Antal besvarelser: Skovgården LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE 2016 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR HJEMMEPLEJEN

GLADSAXE KOMMUNE 2016 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR HJEMMEPLEJEN GLADSAXE KOMMUNE 2016 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE FOR HJEMMEPLEJEN 1 INDHOLD Afsnit 01 Introduktion Side 03 Afsnit 02 Sammenfatning Side 05 Afsnit 03 Hjemmepleje Side 06 Afsnit 04 Bilag Side 27 2 01.

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 78,4% Antal besvarelser: 87 Kernehuset

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 78,4% Antal besvarelser: 87 Kernehuset FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 78,4% Antal besvarelser: Kernehuset LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 86,8% Antal besvarelser: 79 Mariehønen

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 86,8% Antal besvarelser: 79 Mariehønen FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 86,8% Antal besvarelser: 79 Mariehønen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100% beelser: FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 100% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises fordelingen på de enkelte kategorier, som går fra Meget tilfreds til. Beelser i kategorien Ved ikke indgår ikke i

Læs mere

Studiestartsundersøgelsen 2018

Studiestartsundersøgelsen 2018 Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2018 (dækkende studiestartsårgang 2018) Civilingeniøruddannelsen i Lærings- og Oplevelsesteknologi Materialet er udarbejdet af TEK Uddannelse, januar 2019.

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi (BA)

Det Tekniske Fakultet. Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi (BA) Det Tekniske Fakultet Studiestartsundersøgelsen 2017 Civilingeniøruddannelsen i lærings- og oplevelsesteknologi (BA) TEK Uddannelseskvalitet Mar. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

PENSIONSSTYRELSEN 2010 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE AF PENSIONSSTYRELSENS UDBETALING AF FØRTIDSPENSION

PENSIONSSTYRELSEN 2010 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE AF PENSIONSSTYRELSENS UDBETALING AF FØRTIDSPENSION PENSIONSSTYRELSEN 2010 BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE AF PENSIONSSTYRELSENS UDBETALING AF FØRTIDSPENSION INDLEDNING 01 02 03 04 05 06 07 INDLEDNING SAMMENFATNING SAMLET TILFREDSHED TELEFONISK KONTAKT TIL

Læs mere

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje

Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje Brugertilfredshed hos modtagere af hjemmepleje 1 Formål med undersøgelsen Brugerundersøgelsen er et centralt redskab i Egedal Kommunes kontinuerlige arbejde med at forbedre kvaliteten i hjemmeplejen. Ved

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 82% Antal besvarelser: 71 Møllehuset

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 82% Antal besvarelser: 71 Møllehuset FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 82% Antal besvarelser: Møllehuset LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til

Læs mere

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 64,2% Antal besvarelser: 154 Galaksen

Daginstitutionsrapport Svarprocent: 64,2% Antal besvarelser: 154 Galaksen FORÆLDRETILFREDSHED 2019 Daginstitutionsrapport Svarprocent: 6% Antal besvarelser: 154 Galaksen LÆSEVEJLEDNING I figuren vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til

Læs mere