God Arbejdslyst Indeks 2017 Når ledelse skaber arbejdslyst 2017 Mening som motivation i arbejdet 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "God Arbejdslyst Indeks 2017 Når ledelse skaber arbejdslyst 2017 Mening som motivation i arbejdet 2016"

Transkript

1 Udvalgte resultater fra undersøgelserne God Arbejdslyst Indeks 2017 Når ledelse skaber arbejdslyst 2017 Mening som motivation i arbejdet 2016 September 2017 Notatet er til brug for ledelseskommissionens arbejde med anbefalinger til fornyelse af ledelse i den offentlige sektor.

2 OM DETTE NOTAT Notatet indeholder resultater fra tre store undersøgelser, som Krifas Videncenter for God Arbejdslyst har udarbejdet i 2016/2017. Fælles for undersøgelserne er, at de tager udgangspunkt i et medarbejderperspektiv. Altså hvordan medarbejdere vurderer forskellige aspekter af deres arbejdsliv. God Arbejdslyst Indeks 2017 er en stor kortlægning af, hvad der skaber arbejdslyst på danske arbejdspladser. Videncenter for God Arbejdslyst har kortlagt danskernes arbejdslyst årligt siden Syv faktorer, der tilsammen forklarer en stor andel af danskernes arbejdslyst, afdækkes og analyseres. Resultater fra indeksundersøgelsen præsenteres side Når ledelse skaber arbejdslyst 2017 dykker ned i faktoren ledelse, som har en meget stor effekt på arbejdslysten jf God Arbejdslyst Indeks. Fire ledelsesdimensioner, der alle har en stor påvirkning på medarbejdernes arbejdslyst, undersøges. Resultater fra ledelsesundersøgelsen præsenteres side Mening som motivation i arbejdet 2016 undersøger sbegrebet nærmere. Alle tre år, vi har målt på danskernes arbejdslyst, er trådt frem som den faktor, der har den allerstørste effekt på danskernes arbejdslyst. Derfor er vi gået længere ind i sbrebet og har undersøgt, hvad fire forskellige dimensioner af betyder for den samlede sdannelse. Resultater fra sundersøgelsen præsenteres side UDVALGTE RESULTATER De resultater, der præsenteres i notatet, er udvalgt efter ønske fra kommissionens sekretariat. Det er kun et lille udsnit af de resultater, vi har fra undersøgelserne. Hvis kommissionen skulle ønske flere data, står vi til rådighed for det. METODE Al dataindsamling og beregning er foretaget af Kantar Gallup. Som analysemodel er anvendt structural equation modelling, der hører til kategorien af regressionsanalyser, til at beregne kausalsammenhænge mellem en afhængig variabel og en række uafhængige variable. I bilaget bagerst i notatet er der nærmere beskrivelse af metoden bag undersøgelserne. TAL OG BEGREBER Der er et par begreber og måder at beskrive resultater på, der går på tværs af de tre undersøgelser. Vi opererer med temperatur- og effekttal. Temperaturen fortæller, hvordan det står til. Hvor tilfredse er danskerne både med deres samlede arbejdslyst og med de faktorer eller dimensioner, vi undersøger? Effekten fortæller, hvad der er vigtigt. Hvor stor en indflydelse en given faktor eller dimension har på den samlede arbejdslyst?

3 SÅDAN ER BEREGNINGERNE LAVET I alle tre undersøgelser er respondenterne blevet bedt om at besvare en hel række spørgsmål på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er slet ikke, og 10 er i meget høj grad. Spørgsmålene er grupperet i batterier omkring faktorer eller dimensioner. Temperaturtal beregnes ved et simpelt gennemsnit af besvarelserne på det spørgsmålsbatteri, der knytter sig til hver enkelt faktor eller dimension. Værdien er ganget med 10, fordi vi arbejder med indeks100. Temperaturen på den afhængige variabel (den samlede arbejdslyst/den samlede ) er ligeledes beregnet som et gennemsnit af et batteri af særskilte spørgsmål. Temperaturen på den samlede arbejdslyst er således ikke et gennemsnit af temperaturen på de uafhængige variable (faktorerne/dimensionerne). Effekttal er et udtryk for, hvor meget den samlede arbejdslyst stiger, hvis en given faktor eller dimension løftes med 10 point. Lad os sige, at en medarbejder, Flemming, oplever en samlet arbejdslyst på 70 på en skala fra 0 til 100 og har en oplevelse af på 50, også på en skala fra 0 til 100. Året efter oplever Flemming en større grad af på sit arbejde og rapporterer nu 60 i stedet for 50. Mening har ifølge God Arbejdslyst Indeks en effekt på 3,2 point. Det betyder, at Flemmings samlede arbejdslyst er stedet fra 70 til 73,2.

4 God Arbejdslyst Indeks GOD ARBEJDSLYST INDEKS 2017 udvalgte resultater Fordi medarbejdernes arbejdslyst er afgørende såvel for den enkelte medarbejders livskvalitet som for arbejdspladsernes produktivitet, kreativitet og bundlinje, har vi de seneste tre år undersøgt, hvad danskernes arbejdslyst består af, og hvordan det står til med den. UNDERSØGELSESMODELLEN SPØRGSMÅL FAKTORER ARBEJDSLYST LYKKE FAKTOR FAKTOR FAKTOR FAKTOR ARBEJDSLYST LYKKE FAKTOR FAKTOR God Arbejdslyst Indeks undersøger syv faktorers betydning for danske medarbejderes arbejdslyst. Tilsammen forklarer de syv faktorer 76 procent af arbejdslysten. Vi har samtidig undersøgt, hvor meget arbejdslysten påvirker danskernes livstilfredshed lykkeniveau.

5 God Arbejdslyst Indeks BESKRIVELSE AF ARBEJDSLYST OG DE SYV FAKTORER Arbejdslyst er defineret ens på tværs af undersøgelserne. Spørgeteknisk har vi nedbrudt arbejdslystbegrebet i nogle mindre bestanddele. Vi spørger til fem vinkler, der belyser graden af arbejdslyst. Mening: Oplevelsen af at bruge arbejdslivet på noget sfuldt har afgørende betydning for os. Vi må blandt andet kunne identificere et dybere formål med vores arbejde for at opleve arbejdslyst. Faktoren påvirkes også af, hvorvidt man oplever, at den funktion man udfylder i organisationen, giver. Mestring: Mestring handler om følelsen af at kunne beherske de situationer, vi stilles overfor at føle sig tilstrækkelig og kompetent i mødet med de daglige arbejdsopgaver. Ledelse: Oplever vi, at vores nærmeste leder har gode faglige og sociale kompetencer, samt at vi har et tillidsfuldt forhold til ham eller hende, påvirker det i høj grad vores arbejdslyst positivt. Medbestemmelse: Når vi oplever, at vi har indflydelse på arbejdsdagens betingelser, påvirker det vores arbejdslyst. Hvis vi er herrer over, hvordan, hvornår og med hvem vi løser vores opgaver, styrker det lysten ved at tage på arbejde. Resultater: Vi kan både have små og store mål, som vi når på egen hånd eller i fællesskab med vores kolleger. Hvordan vi end opnår resultater, har det stor betydning, at vi har oplevelsen af at udrette noget, når vi er på arbejde. Balance: Oplever vi, at der er balance mellem antallet af opgaver og den tid, der er til rådighed til at løse dem, styrker det vores arbejdslyst. Men balance handler også om dét, der ligger uden for arbejdspladsen - balancen mellem vores arbejde og vores fritidsliv. Kolleger: For mange af os er kollegerne på arbejdspladsen nogle af de mennesker, vi tilbringer mest tid sammen med i hverdagen. Vores relationer på arbejdspladsen er derfor et vigtigt punkt i undersøgelsen af arbejdslyst. SORTERING I MÅLGRUPPEN PÅVIRKER RESULTATERNE Da ledelseskommissionen ønsker resultater baseret på et 100 pct. medarbejderperspektiv, har vi fjernet de respondenter fra den oprindelige indeksundersøgelse, som er mellemledere (og dermed både kan anskues som ledere og medarbejdere). Dette betyder, at resultaterne afviger lidt fra de resultater, man kan læse i rapporten God Arbejdslyst Indeks 2017 på krifa.dk/indeks.

6 God Arbejdslyst Indeks Temperatur (skala 0 til 100 point) TEMPERATUR HVOR TILFREDSE ER DANSKERNE med det, der betyder noget for arbejdslysten? Lykke 73 Arbejdslyst 78 Kolleger 77 Mening 75 Resultater 74 Mestring Medbestemmelse Ledelse Den gennemsnitlige temperatur på danskernes samlede arbejdslyst, lykkeniveau og hver af de syv faktorer. Temperaturen angives på en skala fra 0 til 100 point 67 Balance Danske medarbejderes samlede arbejdslyst ligger på 73 point på en 100-skala. Det er et ret højt niveau. I de tre år, vi har lavet indekset, har arbejdslysten ligget stabilt. Det er selvfølgelig et gennemsnitstal man kan finde mange danskere, der har en højere arbejdslyst og mange, der har meget lavere arbejdslyst. Vi har det også rigtig godt med vores kolleger temperaturen på kollegaskabet er rigtig høj. Derefter kommer, resultater og mestring. I den lidt lavere ende ligger medbestemmelse og ledelse, som danskerne synes, det går knap så godt med. Den laveste temperatur er på balance det er altså balancen, som danskerne oplever, det går mindst godt med.

7 God Arbejdslyst Indeks EFFEKT - HVAD ER VIGTIGT for danskernes arbejdslyst? Mening 3,2 Mestring 2,2 Ledelse 1,6 Balance 1,4 Medbestemmelse 1,0 Kolleger 1,0 Resultater 0,9 0,0 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0 De syv faktorers effekt på arbejdslysten, altså hvor meget den enkelte faktor bidrager med til arbejdslysten, hvis temperaturen på den pågældende faktor løftes med 10 point på en skala fra Mening er den faktor, der ifølge God Arbejdslyst Indeks bidrager allermest til arbejdslysten. Mening er meget afgørende for, at vi har lyst til at tage på arbejde, når vi vågner om morgenen at vi er motiverede. Herefter kommer mestring det er også meget vigtige for vores arbejdslyst, at vi oplever faglig tilfredshed, og at vi mestrer og udvikler os i vores arbejde. Ledelse kommer ind som nummer tre. Ledelse har en stor påvirkning på mange af de øvrige faktorer og er meget vigtig for danskernes arbejdslyst.

8 God Arbejdslyst Indeks ARBEJDSLYSTENS BETYDNING FOR LIVSLYKKEN Arbejdslystens effekt på den generelle livstilfredshed (lykken) er 4,3. Det betyder, at hvis arbejdslysten hæves med 10 point på en skala fra 0 til 100, påvirker det danske lønmodtageres generelle livstilfredshed med 4,3 point. Arbejdslysten har altså rigtig stor betydning for vore livslykke. UDDANNELSESNIVEAU¹ OG OFFENTLIG/PRIVAT Kommissionens sekretariat har ønsket indblik i, hvordan temperatur- og effekttal ser ud, hvis vi deler stikprøven op i forhold til offentlig/privatansat og uddannelsesniveau. Vi har valgt at fokusere på den overorndede arbejdslyst og faktorerne og ledelse. Men vi har naturligvis data på de øvrige faktorer også, hvis det har interesse. TEMPERATUR - HVOR TILFREDSE ER OFFENTLIGT ANSATTE fordelt på uddannelsesniveau? Temperatur (skala 0 til 100 point) Mellemlang uddannelse Lang uddannelse Mellemlang uddannelse Lang uddannelse Arbejdslyst Mening Ledelse Temperaturen på den samlede arbejdslyst og faktorerne og ledelse for offentligt ansatte med hhv. kort og mellem og lang uddannelse. På en skala fra 0 til 100 point. Mellemlang uddannelse Lang uddannelse 1) Uddannelsesniveau er inddelt i tre grupper. 1. : respondenterne har som højest gennemførte uddannelse angivet grundskole, almen gymnasial uddannelse, erhvervsgymnasial uddannelse eller erhvervsuddannelse. 2. Mellemlang uddannelse: respondenterne har som højest gennemførte uddannelse angivet kort videregående uddannelse, mellemlang videregående uddannelse eller bachelor. 3. Lang uddannelse: respondenterne har som højest gennemførte uddannelse angivet lang videregående uddannelse, forskergrad ph.d mm.

9 God Arbejdslyst Indeks TEMPERATUR - HVOR TILFREDSE ER PRIVATANSATTE fordelt på uddannelsesniveau? Temperatur (skala 0 til 100 point) Mellemlang uddannelse Lang uddannelse Mellemlang uddannelse Arbejdslyst Mening Ledelse Temperaturen på den samlede arbejdslyst og faktorerne og ledelse for privatansatte med hhv. kort og mellem og lang uddannelse. På en skala fra 0 til 100 point. Lang uddannelse Mellemlang uddannelse Lang uddannelse Der er ikke de store forskelle på tilfredsheden med faktorerne i den offentlige og private sektor. Dog oplever offentligt ansatte lidt højere grad af i arbejdet end de privatansatte. Hvis vi kigger isoleret på de offentligt ansatte, ser vi en tendens til, at temperaturen på både arbejdslysten og ledelse stiger lidt med uddannelseslængden.

10 God Arbejdslyst Indeks EFFEKT - HVOR VIGTIGE ER FAKTORERNE FOR OFFENTLIGT ANSATTE fordelt på uddannelsesniveau? Mellemlang uddannelse 3,1 3,9 Mening Lang uddannelse 4,5 2,5 Mellemlang uddannelse 1,9 Ledelse Lang uddannelse 2,2 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 Faktorerne og ledelses effekt på arbejdslysten for offentligt ansatte med hhv. kort, mellemlang og lang uddannelse. EFFEKT - HVOR VIGTIGE ER FAKTORERNE FOR PRIVATANSATTE fordelt på uddannelsesniveau? 3,6 Mellemlang uddannelse 3,4 Mening Lang uddannelse 2,3 1,7 Ledelse? 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 Faktorerne og ledelses effekt på arbejdslysten for privatansatte med hhv. kort, mellemlang og lang videregående uddannelse. HVORFOR HAR NOGLE FAKTORER INGEN EFFEKT? Det kan vække undren, at nogle faktorer ser ud til slet ikke at have nogen effekt for forskellige målgrupper. I tilfældet her gælder det ledelse. Det betyder ikke, at der ikke findes en sammenhæng mellem ledelsesfaktoren og oplevelsen af arbejdslyst for de pågældende målgrupper. Men tallene kan blot ikke sige noget entydigt om sammenhængen. Besvarelserne er simpelthen for spredte til, at matematikken bag beregningerne kan sige noget entydigt om dem. Det er meget vigtigt at have sig dette for øje.

11 God Arbejdslyst Indeks Det er tydeligt, at i arbejdslivet har meget stor betydning for alle grupper. For offentligt ansatte med lang uddannelse har en overordentlig stor effekt på arbejdslysten. Det er også meget tydeligt, at faktoren ledelse har rigtig stor effekt på arbejdslysten i den offentlige sektor på tværs af uddannelsesniveau. Også væsentlig større betydning end i den private sektor. Hvis vi sammenholder med temperaturerne på ledelse i den offentlige sektor, kan vi se, at tilfredsheden med, hvordan det står til med ledelsen i det offentlige, ligger i den lavere ende blandt faktorerne. Det tyder på, at der er et stort potentiale i at arbejde med ledelse i det offentlige, når det kommer til medarbejdernes arbejdslyst. At opleve god ledelse har over en bred kam stor effekt på arbejdslysten i det offentlige men samtidig vurderes den oplevede ledelse ikke i den høje ende.

12 Når ledelse skaber arbejdslyst NÅR LEDELSE SKABER ARBEJDSLYST 2017 udvalgte resultater Fordi ledelse ifølge God Arbejdslyst Indeks er så afgørende for arbejdslysten, har vi lavet en selvstændig analyse af ledelse. Her zoomer vi ind på ledelse, folder begrebet ud og undersøger fire udvalgte ledelsesdimensioners betydning for arbejdslysten. UNDERSØGELSESMODELLEN SPØRGSMÅL LEDELSES- DIMENSIONER ARBEJDSLYST DIMENSION DIMENSION DIMENSION DIMENSION ARBEJDSLYST Når ledelse skaber arbejdslyst undersøger fire ledelsesdimensioners betydning for danskernes arbejdslyst 2. FAKTOR 2) De fire dimensioner, som undersøgelsen indkredser, er et udtryk for de grupperinger, der er opstået i datamaterialet. Det er med andre ord IKKE en udtømmende liste af alle ledelsesdimensioner, der har indvirkning på arbejdslyst. Dels fordi vi kunne have undersøgt mange øvrige vinkler af ledelse, og dels fordi nogle dimensioner ikke grupperer sig som signifikante, når vi kigger på tværs af hele stikprøven. Undersøgelsens formål har ikke været at definere, hvad god ledelse er. Dette har andre allerede undersøgt og skrevet rigtig meget om. Det nye i vores undersøgelse er, at vi undersøger væsentlige ledelsesdimensioners effekt på oplevelsen af god arbejdslyst hos medarbejderne.

13 Når ledelse skaber arbejdslyst BESKRIVELSE AF LEDELSESDIMENSIONERNE Inddragelse og frihed: Lederen inddrager medarbejderen i de beslutninger, der har betydning for hans/ hendes arbejde. Lederen skaber mulighed for, at medarbejderen selv kan planlægge sit arbejde og giver en passende frihed til, at medarbejderen løser sine opgaver, sådan som han/hun finder det bedst. Opmærksomhed og feedback: Lederen giver en passende opbakning og støtte i forhold til de opgaver, medarbejderen har. Lederen anerkender medarbejderens faglige indsats og giver en passende feedback. Lederen ser medarbejderens individuelle behov og tager sig den tid til medarbejderen, som han/ hun har brug for. Mening og retning: Lederen formår at skabe og sammenhæng mellem arbejdspladsens overordnede mål og medarbejderens eget bidrag. Lederen bidrager til, at arbejdet opleves sfuldt. Han/hun udtrykker klare forventninger til de opgaver, medarbejderen skal løse og sætter klar retning og konkrete mål for, hvornår teamet eller afdelingen er en succes. Lederen har desuden overblik over, hvordan der arbejdes mod fælles mål. Lederen som rollemodel: Lederen opleves som troværdig, og der er overensstemmelse mellem ord og handling. Lederen opleves retfærdig og er respekteret som menneske. Der er tillid til lederens måde at være leder på altså ledelsesfagligheden. TEMPERATUR - HVOR TILFREDSE ER DANSKERNE med de fire ledelsesdimensioner? Temperatur (skala 0 til 100 point) Samlet Arbejdslyst Inddragelse og frihed Lederen som rollemodel Opmærksomhed og feedback Mening og retning Den gennemsnitlige temperatur på de fire målte ledelsesdimensioner. Temperaturen angives på en skala fra 0 til 100 point

14 Når ledelse skaber arbejdslyst Danske medarbejdere scorer relativt højt på de fire dimensioner af ledelse. Der er dog en ret stor forskel på 11 point mellem topscoreren Inddragelse og frihed og bundscoreren Mening og retning. Vi hæfter os ved forskellen mellem God Arbejdslyst Indeks 2017 og denne ledelsesundersøgelse. Hvor God Arbejdslyst Indeks spørger til en generel oplevelse af, spørger vi i denne undersøgelse til lederens evne til at skabe. Hvor sfaktoren i Indekset scorer højt (77 point), så scorer lederens evne til at skabe relativt lavt (61 point). Så selvom danskerne oplever høj grad af i deres arbejdsliv, ser det ud til, at det i lavere grad skyldes lederens evne til skabe. Meningen kommer måske i højere grad direkte fra opgaven og det større formål, der knytter sig til arbejdet, end til lederens evne til at formidle en. EFFEKT - HVOR VIGTIGE ER LEDELSESDIMENSIONERNE for danskernes arbejdslyst? Inddragelse og frihed 2,9 Opmærksomhed og feedback 1,5 Mening og retning 1,3 Lederen som rollemodel 0,8 0,0 0,5 1,0 1,5 2,0 2,5 3,0 Ledelsesdimensionernes effekt på arbejdslysten, altså hvor meget den enkelte dimension bidrager med til arbejdslysten, hvis temperaturen på den pågældende faktor løftes med 10 point på en skala fra Lederens evne til at skabe Inddragelse og frihed står som den ledelsesdimension, der har den største effekt på arbejdslysten. Mening og retning og Opmærksomhed og feedback ligger på næsten samme niveau, mens Lederen som rollemodel ligger lavest.

15 Når ledelse skaber arbejdslyst VILLE DU ANSÆTTE DIN EGEN LEDER? Som en del af ledelsesundersøgelsen har vi spurgt, om man ville ansætte sin leder som sin leder, hvis man selv kunne bestemme. 42 procent af medarbejderne svarer, at de ikke vil ansætte deres egen leder. 58 procent siger ja tak. VILLE DU ANSÆTTE DIN EGEN LEDER? VALG AF EGEN LEDER Offentligt ansatte Privatansatte NEJ 42 % JA 58 % NEJ 41 % JA 59 % NEJ 42 % JA 58 % Andelen af dem, der har sagt, at de gerne ville og ikke ville ansætte deres leder som leder, hvis de selv kunne vælge. Andelen af offentligt ansatte, der ville eller ikke ville ansætte deres leder som leder, hvis de selv kunne vælge. Andelen af privatansatte, der ville eller ikke ville ansætte deres leder som leder, hvis de selv kunne vælge. Der er meget lille forskel på, hvad offentlig og privatansatte svarer, når de bliver spurgt, om de ville ansætte deres egen leder. Men at gennemsnitligt lidt over 4 ud af 10 siger nej tak, er en ret stor andel. Der er noget at arbejde på her. Modsat kan man også sige, at næsten 6 ud af 10 ville beholde deres leder, hvis de selv kunne bestemme. I forhold til ledelsesundersøgelsen har det desværre ikke været muligt at lave en sfuld nedbrydning på uddannelsesniveau og offentlig/privatansat samtidig.

16 Når ledelse skaber arbejdslyst Temperatur (skala 0 til 100 point) TEMPERATUR - HVORDAN HÆNGER TILFREDSHED MED LEDEREN sammen med arbejdslyst? Ja Nej Ja Nej Offentligt ansatte Privatansatte Temperaturen på arbejdslysten hos dem, der har svaret henholdsvis ja og nej til at ville ansætte sin egen leder som leder, hvis de selv kunne vælge. På en skala fra 0 til 100 point Der er meget direkte sammenhæng mellem arbejdslysten og om man ville ansætte sin egen leder, hvis man selv kunne vælge. For offentligt ansatte er der en temperaturforskel på 12 point på en skala fra 0 til 100 hos dem, der har svaret henholdsvis ja og nej. For privatansatte er temperaturforskellen på 14 point.

17 Når ledelse skaber arbejdslyst Temperatur (skala 0 til 100 point) TEMPERATUR - HVORDAN HÆNGER TILFREDSHED MED LEDEREN sammen med ledelsesdimensionerne hos offentligt ansatte? Ja 51 Lederen som rollemodel Nej Ja Nej Ja Nej Ja Nej Mening og retning Opmærksomhed og feedback Indragelse og frihed Temperaturen på de fire dimensioner hos offentligt ansatte, der har svaret henholdsvis ja og nej til at ville ansætte deres egen leder som leder, hvis de selv kunne vælge. På en skala fra 0 til 100 point Temperatur (skala 0 til 100 point) TEMPERATUR - HVORDAN HÆNGER TILFREDSHED MED LEDEREN sammen med ledelsesdimensionerne hos privatansatte? Ja Nej Ja Nej Ja Nej Ja Nej Lederen som rollemodel Mening og retning Opmærksomhed og feedback Indragelse og frihed Temperaturen på de fire dimensioner hos privatansatte, der har svaret henholdsvis ja og nej til at ville ansætte deres egen leder som leder, hvis de selv kunne vælge. På en skala fra 0 til 100 point. Dem, der gerne ville genansætte deres egen leder, hvis de selv kunne vælge, scorer meget højere på alle fire ledelsesdimensioner. Højdescoreren er en forskel på 31 point på de to gruppers vurdering af, hvordan det står til med Mening og retning. Det gør sig gældende for både offentligt og privatansatte.

18 Mening som motivation i arbejdet MENING SOM MOTIVATION I ARBEJDET 2016 udvalgte resultater Fordi ifølge God Arbejdslyst Indeks er så afgørende for arbejdslysten, lavede vi en selvstændig analyse af sbegrebet i Her zoomer vi ind på, folder begrebet ud og undersøger fire udvalgte sdimensioners betydning. UNDERSØGELSESMODELLEN SPØRGSMÅL MENINGS- DIMENSIONER MENING DIMENSION DIMENSION DIMENSION DIMENSION MENING FAKTOR Mening som motivation i arbejdet undersøger fire dimensioner af s betydning for danske lønmodtageres samlede sdannelse og arbejdslyst.

19 Mening som motivation i arbejdet BESKRIVELSE AF MENINGSDIMENSIONERNE Den indre : Kan også kaldes for den nære. Her er arbejdet med til at forme ens identitet og skabe en fortælling om, hvem man er. Man udfolder sig både fagligt og personligt. Kort sagt, så lykkes man som menneske gennem sit arbejde. Den større : Oplevelsen af, at man bidrager til noget større, gør en forskel for andre mennesker eller for verden gennem ens arbejde. Arbejdets formål er værdifuldt og ligger uden for virksomheden. Den kollegiale : Her opstår en i relationen og samspillet med andre, når man oplever, at man spiller hinanden bedre. Den organisatoriske : Dimensionen handler om, at man kan se i de beslutninger og forandringer, der træffes i organisationen. TEMPERATUR - HVOR TILFREDSE ER DANSKERNE med de fire sdimensioner? Temperatur (skala 0 til 100 point) Samlet Arbejdslyst Samlet Større Indre Kollegial Organisatorisk Den gennemsnitlige temperatur på de fire målte sdimensioner. Temperaturen angives på en skala fra 0 til 100 point. Danske medarbejdere oplever i høj grad større med arbejdet altså at arbejdet har et formål, der er større end én selv. At man gør en forskel for nogen eller noget. De oplever også i høj grad indre at selve opgaven giver for dem fagligt. Den kollegiale at det sskabende sker i samspillet med andre, har også en relativ høj temperatur. I bunden ligger den organisatoriske danske medarbejdere oplever altså i mindre grad, at organisatoriske beslutninger og prioriteringer giver for dem.

20 Mening som motivation i arbejdet EFFEKT - HVOR VIGTIGE ER MENINGSDIMENSIONERNE for danskernes arbejdslyst? Indre 4,2 Større Kollegial Organisatiorisk 1,5 2,5 3,4 MENING ARBEJDSLYST 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 Tre sdimensioners effekt på den samlede. Den organisatoriske s effekt på arbejdslysten. I denne undersøgelse har vi målt fire sdimensioners effekt på den samlede sdannelse. Det gjorde vi for at finde ud af, hvor meget forskellige dimensioner af rent faktisk betyder, når vi taler om. For er ikke bare, viser undersøgelsen. Oplevelse af indre har størst effekt på den samlede. Dernæst kommer den større efterfulgt af kollegial. Den dimension, vi har kaldt organisatorisk, har i vores beregninger ikke en signifikant effekt på den samlede, men til gengæld har den en temmelig stor direkte effekt på arbejdslysten. SORTERING I MÅLGRUPPEN PÅVIRKER RESULTATERNE Da ledelseskommissionen ønsker resultater baseret på et 100 pct. medarbejderperspektiv, har vi også i sundersøgelsen fjernet de respondenter fra den oprindelige undersøgelse, som er mellemledere (og dermed både kan anskues som ledere og medarbejdere). Dette betyder, at resultaterne afviger lidt fra de resultater, man kan læse i rapporten Mening som motivation i arbejdslivet på krifa.dk/. 4) De to niveauer er: 1. : respondenterne har som højest gennemførte uddannelse angivet grundskole, almen gymnasial uddannelse, erhvervsgymnasial uddannelse eller erhvervsuddannelse. 2. Mellemlang og lang uddannelse er her slået sammen af hensyn til basestørrelsen: respondenterne har som højest gennemførte uddannelse angivet kort videregående uddannelse, mellemlang videregående uddannelse, bachelor, lang videregående uddannelse, forskergrad ph.d mm. 20

21 Mening som motivation i arbejdet UDDANNELSESNIVEAU OG OFFENTLIG/PRIVAT Også i sundersøgelsen deler vi stikprøven op i forhold til offentlig/privatansat og uddannelsesniveau. Her er respondenterne kun delt op på to uddannelsesniveauer, da respondentantallet ellers ville blive for små i de forskellige grupper.4 TEMPERATUR - HVOR TILFREDSE ER OFFENTLIGT ANSATTE MED MENINGS- DIMENSIONERNE - fordelt på uddannelsesniveau? Temperatur (skala 0 til 100 point) Samlet Indre Større Kollegial Mellemlang/lang uddannelse Organisatorisk Temperaturen på den samlede og fire sdimensioner for offentligt ansatte med hhv. kort og mellem/lang uddannelse. På en skala fra 0 til 100 point. TEMPERATUR - HVOR TILFREDSE ER PRIVATANSATTE MED MENINGS- DIMENSIONERNE - fordelt på uddannelsesniveau? Temperatur (skala 0 til 100 point) Samlet Indre Større Kollegial Mellemlang/lang uddannelse Organisatorisk Temperaturen på den samlede og fire sdimensioner for privatansatte med hhv. kort og mellem/lang uddannelse. På en skala fra 0 til 100 point.

22 Mening som motivation i arbejdet Her er der tydelige forskelle mellem offentligt og privatansatte. Oplevelsen af den samlede i arbejdet ligger højere for de offentligt ansatte. Det samme gør sig gældende for den indre, større og kollegiale, hvor den større skiller sig ud i særdeleshed. Der er næsten 10 points forskel på oplevelsen af den større mellem de offentligt og privatansatte. Og det gælder begge uddannelsesniveauer. Offentligt ansatte oplever altså i høj grad, at de opfylder en formål, arbejder for en større sag. Når vi kommer til den organisatoriske, er det derimod et lidt andet billede, der tegner sig. Her oplever offentligt ansatte med mellem/lang uddannelse, at det halter mere, end deres privatansatte kolleger. Men for både offentligt og privatansatte gælder det, at temperaturerne på den organisatoriske er de laveste, vi har målt på tværs af alle undersøgelser. Danskerne oplever altså, at det i høj grad halter med at kunne se i de beslutninger og forandringer, der træffes på deres arbejdspladser. EFFEKT - HVILKE MENINGSDIMENSIONER ER VIGTIGE FOR OFFENTLIGT ANSATTE - fordelt på uddannelsesniveau? 4,1 Indre 4,8 Større Kollegial 0,1 4,4 4,6 MENING ARBEJDSLYST 1,5 Organisatiorisk 1,8 3,0 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 Tre sdimensioners effekt på den samlede for offentligt ansatte med hhv. kort og mellem/lang uddannelse. Effekten af organisatorisk på arbejdslysten.

23 Mening som motivation i arbejdet EFFEKT - HVILKE MENINGSDIMENSIONER ER VIGTIGE FOR PRIVATANSATTE - fordelt på uddannelsesniveau? Indre 3,7 4,7 Større Kollegial 1,3 2,8 3,7 MENING ARBEJDSLYST Organisatiorisk 2,2 3,0 0,0 1,0 2,0 3,0 4,0 5,0 Tre sdimensioners effekt på den samlede for offentligt ansatte med hhv. kort og mellem/lang uddannelse. Effekten af organisatorisk på arbejdslysten. Det er tydeligt, at den større er et meget vigtigt element i offentligt ansattes sdannelse. De vil simpelthen gerne gøre en forskel forskel for andre mennesker eller samfundet uanset uddannelseslængde. Den indre - det at selve opgaven giver for mig og jeg oplever at lykkes gennem mine opgaver - er også meget vigtigt i sdannelsen og særligt hos offentligt ansatte. Organisatorisk at beslutninger ovenfra opleves sfulde er meget vigtig for arbejdslysten for alle grupper. Da denne dimension har en meget lav temperatur, synes der at være et stort potentiale i at arbejde målrettet med den. AFRUNDING Som nævnt indledningsvist er resultaterne i dette notat udvalgte udpluk fra de tre undersøgelser. En større rapport på baggrund af God Arbejdslyst Indeks 2017 kan gratis downloades på krifa.dk/indeks, og det samme gør sig gældende for sundersøgelsen på krifa.dk/. En større rapport på baggrund af ledelsesundersøgelsen er ligeledes på trapperne og kan fra 23. oktober 2017 downloades på krifa.dk/ledelse. Vi håber, I har haft glæde af dette notat, og vi står med glæde til rådighed for yderligere information og uddybning. Kontakt videncenter@krifa.dk, Helle Stenbro hso@krifa.dk eller Gitte Krogh Nørgaard gin@krifa.dk.

24 Metodebeskrivelser Generelt om alle tre undersøgelser DATAINDSAMLING forgår ved en flertrinsudvælgelse fra Kantar Gallups on-line panel, GallupForum. Gallup- Forum er et aktivt rekrutteret panel, dvs. potentielle deltagere er kontaktet i forbindelse med, at de allerede har deltaget i en telefonundersøgelse fra Kantar Gallup (og således er tilfældigt udvalgt efter de principper, der gælder for telefoninterviews). Panelet er i øvrigt tilrettelagt, så det følger ESOMARs principper for etablering og styring af on-line paneler. En mindre del, primært blandt unge og yngre mænd og kvinder, som i stigende grad ikke reagerer på telefoniske henvendelser fra ukendte numre, rekrutteres ved målrettet annoncering på sociale medier ud fra den brugerprofil, man ønsker at få kontakt til. GallupForum omfatter i dag ca aktive panelister. Der gennemføres ikke undersøgelser for andre opdragsgivere i GallupForum end for kunder hos Kantar Gallup. Til repræsentative undersøgelser udvælges panelister gennem en flertrinsudvælgelse i panelet: Først fastlægges de strata (grupper i befolkningen), som undersøgelsen skal være repræsentativ for. I befolkningsrepræsentative undersøgelser (som Krifas undersøgelser) fastlægges strata som inddelinger af følgende baggrundskriterier: - Køn - Alder - Geografi (11 landsdele) - Højeste afsluttede uddannelse For hvert stratum fastlægges dets størrelse ud fra data fra Danmarks Statistik (strata er for eksempel: mænd, kvinder, 18-25, 26-35, bacheloruddannelse, erhvervsuddannelse o.s.v.) I panelet udvælges panelister tilfældigt i samtlige strata, således at der er et antal panelister til rådighed i hvert stratum til at give et gennemført sample, der nogenlunde svarer til befolkningens sammensætning. De indkomne data vejes derefter til fordelingen jf. stratifikationen. Effektiviteten i denne vejning er ganske høj svarende til at sammensætningen af stikprøven svarer nogenlunde til befolkningens sammensætning. Dette måles ved et udtryk, der angiver, hvor tæt det indsamlede materiale er på idealfordelingen. Effektiviteten i denne type undersøgelser ligger omkring 92%, hvilket er meget højt. Udvikling af undersøgelsesmodeller: Undersøgelserne baserer sig på en model af de forhold, der skaber god arbejdslyst/ osv. modellerne er udviklet af Krifas Videncenter for God Arbejdslyst baseret på litteraturstudier og andre undersøgelser. I modellen for God Arbejdslyst Indeks, har Krifas Videncenter for God Arbejdslyst samarbejdet med Institut for Lykkeforskning. Spørgeskemaer: Modellerne er operationaliseret dvs. der er udformet spørgsmål, der kan afdække elementerne i modellen- af Krifas Videncenter for God Arbejdslyst med support fra Kantar Gallup. Til indekset er det også sket i tæt samarbejde med Institut for Lykkeforskning. Det udviklede spørgeskema består af skalerede udsagn, der i grupper tilsammen afdækker modellens elementer. Der er typisk 5-6 spørgsmål til at belyse hvert enkelt element. Analysemodel: De indsamlede data kontrolleres for modelkvaliteten ved at undersøge strukturen i data - dels eksplorativt og dels konfirmativt. Ved eksplorativ kontrol gennemføres der en faktoranalyse, hvor

25 spørgsmålene grupperes, således som de naturligt falder ind i grupper, uafhængigt af den konstruerede model. Ved konfirmativ kontrol checkes de tiltænkte gruppers kvalitet i sammensætningen. I undersøgelserne viser begge metoder særdeles god overensstemmelse med den definerede model spørgsmålene afdækker i meget høj grad de elementer, de skal afdække. Selve beregningsmodellen er en model af typen Structural Equation Modelling, der metodisk hører hjemme i familien af regressionsanalysemodeller. Modellen kan ses som et miks af regressionsanalyse og faktoranalyse. SPECIFIKT OM GOD ARBEJDSLYST INDEKS 2017 Antal interviews: I alt 2307 respondenter er blevet stillet 60 spørgsmål om arbejdslyst, lykke og forskellige faktorer i arbejdslivet (den oprindelige stikprøve var 2769). Målgruppe: 18+, der aktuelt er tilknyttet arbejdsmarkedet, men ikke administrerende direktører eller selvstændige, som ikke har en leder over sig. I dette notat er frataget respondenter med mellemlederstatus fra den oprindelige undersøgelse. Det er altså kun medarbejdere. Tid: Dataindsamlingen er gennemført fra d oktober 2016 Baggrundsvariable: Køn, alder, region, uddannelsesniveau, indkomst, husstandsindkomst, offentlig/privat ansat, arbejdspladsstørrelse, brancher. Derudover: Hvad man stemte ved seneste folketingsvalg. Antal sygedage. Søvnmønster. Frivilligt arbejde. Ugentlig arbejdstid. SPECIFIKT OM NÅR LEDELSE SKABER ARBEJDSLYST 2017 Antal interviews: I alt respondenter er blevet stillet knap 60 spørgsmål omkring ledelse og arbejdslyst. Målgruppe: Aldersgruppen fra 18+, der aktuelt er tilknyttet arbejdsmarkedet og ikke selv har ledelsesansvar. Tid: Dataindsamlingen er gennemført fra d februar Baggundsvariable: Køn, alder, uddannelsesniveau, offentlig/privat ansat, arbejdspladsstørrelse, branche, region og antal sygedage inden for de seneste 12 måneder, stillingsbeskrivelse, indkomstniveau og ugentlig arbejdstid. Derudover: Ville du ansætte din egen leder, hvis du kunne bestemme? Hvorfor/hvorfor ikke? En egen umiddelbar prioritering af en række ledelsesspørgsmål, stillingsbetegnelse samt har du øvrige kommentarer om ledelsen på din arbejdsplads? SPECIFIKT OM MENING SOM MOTIVATION I ARBEJDET 2016 Antal interviews: I alt 898 respondenter er blevet stillet 38 spørgsmål omkring og arbejdslyst (den oprindelige stikprøve var på 1078). Målgruppe: Aldersgruppen fra 18+, der aktuelt er tilknyttet arbejdsmarkedet og ikke selv har ledelsesansvar. I dette notat er frataget respondenter med mellemlederstatus fra den oprindelige undersøgelse Tid: Dataindsamlingen er gennemført i april Baggundsvariable: Køn, alder, uddannelsesniveau, offentlig/privat ansat, arbejdspladsstørrelse, branche, region, stillingsbeskrivelse, indkomstniveau og ugentlig arbejdstid. Derudover: Ville du ansætte din egen leder, hvis du kunne bestemme? Hvorfor/hvorfor ikke? En egen umiddelbar prioritering af en række ledelsesspørgsmål, stillingsbetegnelse samt har du øvrige kommentarer om ledelsen på din arbejdsplads?

ROBUSTE ORGANISATIONER HAR GOD ARBEJDSLYST

ROBUSTE ORGANISATIONER HAR GOD ARBEJDSLYST Mikkel Hundborg, Videncenter for God Arbejdslyst, Krifa 19. januar 2017 Navitas ROBUSTE ORGANISATIONER HAR GOD ARBEJDSLYST - men hvad er arbejdslyst, hvordan har arbejdslysten det, og hvad betyder mest?

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere

Selvledelse. Selvledelse blandt akademikere Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9 Stress og selvledelse... 10 Balance

Læs mere

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1

Begrebet. krifa.dk. Jobtryghed. Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst Side 1 Begrebet krifa.dk Jobtryghed Undersøgelse fra Krifas Videncenter for God Arbejdslyst 2017 Side 1 Overvejelse om jobskifte i 2017 Sp.1 I hvilken grad overvejer du at skifte job inden for det næste år? Slet

Læs mere

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer

Selvledelse. Selvledelse blandt bibliotekarer Indholdsfortegnelse Forside... 1 Selvledelse... 1 Selvledelse blandt bibliotekarer... 1 Baggrundsvariable... 2 Indflydelse... 5 Klare mål og forventninger... 7 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 9

Læs mere

Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010

Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010 Management Summary Arbejdsmarkedsundersøgelse 2010 Dorte Barfod www.yougov.dk Copenhagen Marts 2010 1 Metode 2 Metode Dataindsamling: Undersøgelsen er gennemført via internettet i perioden januar/februar

Læs mere

Arbejdspladstyverier. Rapport

Arbejdspladstyverier. Rapport Arbejdspladstyverier Rapport Disposition 1. Om undersøgelsen 2. Resultater 3. Bivariate sammenhænge 4. De underliggende holdningsdimensioner 5. Multivariate analyser 2 Arbejdspladstyverier Om undersøgelsen

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø og stress

Psykisk arbejdsmiljø og stress Psykisk arbejdsmiljø og stress - Hvilke faktorer har indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø og medarbejdernes stress Marts 2018 Konklusion Denne analyse forsøger at afklare, hvilke faktorer der påvirker

Læs mere

Det hele menneske på arbejde

Det hele menneske på arbejde T E M A: M E S T RIN G En undersøgelse af danskernes oplevelse af mestring i arbejdslivet Det hele menneske på arbejde INSTITUT FOR LYKKEFORSKNING Videncenter for God Arbejdslyst RAPPORT UDARBEJDET AF

Læs mere

Tilbagetrækning Undersøgelse om lederes tilbagetrækningsplaner

Tilbagetrækning Undersøgelse om lederes tilbagetrækningsplaner Tilbagetrækning Undersøgelse om lederes tilbagetrækningsplaner Lederne November 2015 Indledning Undersøgelsen belyser hvor mange respondenter på 50 år og derover, der har planlagt eller overvejet, hvornår

Læs mere

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet

Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet December 2016 Tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet Indhold Hovedresultater... 1 Forventet tilbagetrækningsalder... 2 Fastholdelse på arbejdsmarkedet... 4 Bekymringer på arbejdspladsen... 6 Arbejdsmarkedet...

Læs mere

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8

Selvledelse blandt akademikere Baggrundsvariable Indflydelse Klare mål og forventninger... 8 Indholdsfortegnelse Selvledelse blandt akademikere... 3 Baggrundsvariable... 4 Indflydelse... 6 Klare mål og forventninger... 8 Psykisk arbejdsmiljø og selvledelse... 10 Stress og selvledelse... 11 Balance

Læs mere

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2012 AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG SAMLET KONKLUSION RESUME: SAMLET KONKLUSION 3518 svar giver en svarprocent på 75% - dog forskel på tværs af

Læs mere

Det gode liv Et uddrag af resultaterne fra borgerpanelsundersøgelsen. Analyse, Viden & Strategi Efteråret 2017

Det gode liv Et uddrag af resultaterne fra borgerpanelsundersøgelsen. Analyse, Viden & Strategi Efteråret 2017 Det gode liv Et uddrag af resultaterne fra borgerpanelsundersøgelsen Analyse, Viden & Strategi Efteråret 207 Baggrund og formål Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune vedtog i 204 politikken om det gode liv.

Læs mere

Fasthold viden +55 år - en stærk og motiverende ressource!

Fasthold viden +55 år - en stærk og motiverende ressource! "Seniorer har skabt et vigtigt fundament for en stærk dansk økonomi Fasthold viden +55 år - en stærk og motiverende ressource! Et godt og langt arbejdsliv Alder er et tabu Virksomhederne frygter diskrimination

Læs mere

Analyse. Er politisk selvværd bestemt af geografisk. 1 februar Af Julie Hassing Nielsen

Analyse. Er politisk selvværd bestemt af geografisk. 1 februar Af Julie Hassing Nielsen Analyse 1 februar 2017 Er politisk selvværd bestemt af geografisk placering? Af Julie Hassing Nielsen Danskernes geografiske placering og deres relation til centraladministrationen og det politisk system

Læs mere

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter

Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Surveyundersøgelse af danske kiropraktorpatienter Foto: Uffe Johansen Dansk Kiropraktor Forening København 2013 Indhold 1 Baggrund for undersøgelsen.. 2 2 Indkomstniveau. 3 Kiropraktorpatienters årlige

Læs mere

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø

Akademikeres psykiske arbejdsmiljø 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Sektor og stress... 7 Stillingsniveau og stress...

Læs mere

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 INDHOLD 3 BAGGRUND OG FORMÅL 4 HOVEDKONKLUSIONER 5-7 RESPONDENTERNES BAGGRUND 8-12 AARHUS EN GOD BY FOR ALLE 13-15 TRIVSEL OG ENSOMHED 16-19

Læs mere

Work-life balance Lederne Februar 2015

Work-life balance   Lederne Februar 2015 Work-life balance Lederne Februar 15 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet om respondenterne har en god balance mellem arbejdsliv og privatliv om de overvejer at skifte job for at få en bedre balance

Læs mere

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018

Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 2018 Jobskifte Lederes overvejelser om jobskifte 18 Lederne September 18 Indledning Undersøgelsen belyser blandt andet: Hvor mange respondenter der er jobsøgende eller overvejer at skifte job Deres motiver

Læs mere

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning blandt læger Mobning køn Mobning aldersfordelt... 5

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning blandt læger Mobning køn Mobning aldersfordelt... 5 1 Indhold Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen... 3 Mobning blandt læger... 3 Mobning køn... 4 Mobning aldersfordelt... 5 Mobning i det offentlige og private... 5 Mobning oplevet af ledere

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 1 2. version Indhold Indledning... 3 Sammenfatning... 3 Metode... 3 Spørgeskemaet... 4 Samlet tilfredshed... 5 Sammenligning med landsplan... 5

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der

Læs mere

BORGERPANEL. Hver tiende frygter for jobbet i Februar 2013

BORGERPANEL. Hver tiende frygter for jobbet i Februar 2013 BORGERPANEL Februar 2013 Hver tiende frygter for jobbet i 2013 Knap en ud af ti beskæftigede frygter for deres job mens hver tredje tror, at det bliver vanskeligt eller umuligt at finde et nyt job på samme

Læs mere

Boligejernes forståelse af boliglån Bidragssats, rentetillæg, afdragsfrihed

Boligejernes forståelse af boliglån Bidragssats, rentetillæg, afdragsfrihed Boligejernes forståelse af boliglån Bidragssats, rentetillæg, afdragsfrihed En undersøgelse for Penge- og Pensionspanelet Dorthe Ibinger & Christian Brüggemann 24-10-2017 Om undersøgelsen Kantar Gallup

Læs mere

Hovedresultater: Mobning

Hovedresultater: Mobning Hovedresultater: Mobning Knap hver 10. akademiker er blevet mobbet indenfor de sidste 6 måneder. Regionerne er i højere grad en arbejdsplads som er præget af mobning. Det er oftest kolleger (65 pct.) som

Læs mere

Faktaark om social kapital 2014

Faktaark om social kapital 2014 Ref. KAB/- Faktaark om social kapital 2014 12.06.2015 Indhold Baggrund: Hvad er social kapital?...2 Social kapital opdelt efter sektor...4 Social kapital opdelt efter køn...5 Sammenhæng mellem social kapital,

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016

Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 Brugertilfredshedsundersøgelse Ambulant genoptræning 2016 1 1. udkast Indhold Indledning... 3 Sammenfatning... 3 Metode... 3 Spørgeskemaet... 4 Samlet tilfredshed... 5 Sammenligning med landsplan... 5

Læs mere

Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016

Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016 Ref. KAB/- Faktaark om jobtilfredshed, stress og psykisk arbejdsmiljø 2016 27.01.2017 Indhold Baggrund...1 Hovedresultater...2 Motivation og jobtilfredshed...3 Stressniveau på arbejdspladsen...5 Individuelt

Læs mere

DANSK EUROSKEPSIS ER NUANCERET OG VARIERER I INTENSITET

DANSK EUROSKEPSIS ER NUANCERET OG VARIERER I INTENSITET . april 0 DANSK EUROSKEPSIS ER NUANCERET OG VARIERER I INTENSITET Kontakt: Projektmedarbejder, Kasper Skaaning + 0 0 ksk@thinkeuropa.dk RESUME: At være skeptisk over for EU-samarbejdet er ikke ensbetydende

Læs mere

Sammenhængen mellem elevernes trivsel og elevernes nationale testresultater.

Sammenhængen mellem elevernes trivsel og elevernes nationale testresultater. Sammenhængen mellem elevernes trivsel og elevernes nationale testresultater. 1 Sammenfatning Der er en statistisk signifikant positiv sammenhæng mellem opnåelse af et godt testresultat og elevernes oplevede

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014

TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 TRIVSELSUNDERSØGELSE PÅ SKOLERNE BØRN OG UNGE 2014 FORORD Baggrunden for undersøgelsen: Ifølge arbejdsmiljølovgivningen skal APV en på en arbejdsplads opdateres, når der sker store forandringer, som påvirker

Læs mere

Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere

Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere Topchefens vigtigste lederroller og motivation af medarbejdere Lederne December 2013 Indledning Undersøgelsen belyser, hvilke lederroller der er de vigtigste for en topchef, hvad der er forudsætningerne

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Ledelse) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der er

Læs mere

Mobning blandt psykologer... 3. Hvem er bag mobning... 8. Mobning og sygefravær... 9. Mobning og det psykiske arbejdsmiljø... 11

Mobning blandt psykologer... 3. Hvem er bag mobning... 8. Mobning og sygefravær... 9. Mobning og det psykiske arbejdsmiljø... 11 1 Indhold Mobning blandt psykologer... 3 Hvem er bag mobning... 8 Mobning og sygefravær... 9 Mobning og det psykiske arbejdsmiljø... 11 Konflikter blandt psykologer... 11 Konflikter fordelt på køn og alder...

Læs mere

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø...

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 1 Indhold Selvstændiges arbejdsmiljø... 3 De selvstændige i undersøgelsen... 3 Jobtilfredshed og stress... 5 Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 9 Selvstændige lederes fokus på arbejdsmiljø... 9 De

Læs mere

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning fordelt på køn Mobning aldersfordelt... 5

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning fordelt på køn Mobning aldersfordelt... 5 1 Indhold Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen... 3 Mobning fordelt på køn... 4 Mobning aldersfordelt... 5 Mobning i det offentlige og private... 5 Mobning blandt ledere og medarbejdere...

Læs mere

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund

Kortlægning af seksuelle krænkelser. Dansk Journalistforbund Kortlægning af seksuelle krænkelser Dansk Journalistforbund Udarbejdet af: Flemming Pedersen og Søren Vejlstrup Grove Marts 2018 KORTLÆGNING AF SEKSUELLE KRÆNKELSER Udarbejdet af: Flemming Pedersen og

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet Opsparing til uforudsete udgifter

Penge- og Pensionspanelet Opsparing til uforudsete udgifter Penge- og Pensionspanelet Opsparing til uforudsete udgifter 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift.

Læs mere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere

Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Side 1 af 9 Overblik over udvalgte dele af undersøgelsen om faglige ledere Undersøgelse om trend i offentlige karriereveje: Faglige ledere uden personaleansvar Hovedkonklusioner Medlemmerne er overordnet

Læs mere

DJØF. Køn og karriere. En undersøgelse af DJØF-mænd og kvinders karriere med særligt fokus på ledelse

DJØF. Køn og karriere. En undersøgelse af DJØF-mænd og kvinders karriere med særligt fokus på ledelse DJØF Køn og karriere En undersøgelse af DJØF-mænd og kvinders karriere med særligt fokus på ledelse Indhold 1 Baggrund og resumé...3 1.1 Metode...5 1.2 Kort gennemgang af centrale variable...5 2 Ledere

Læs mere

FINANSIEL FORSTÅELSE OG REGNEFÆRDIGHED

FINANSIEL FORSTÅELSE OG REGNEFÆRDIGHED FINANSIEL FORSTÅELSE OG REGNEFÆRDIGHED PENGE- OG PENSIONSPANELET OKTOBER 2016 METODE Undersøgelsen er baseret på en svensk undersøgelse fra Finansinspektionen fra 2014 1. Det er forsøgt at gøre den danske

Læs mere

Faktaark 4 - Tillykke med huen: Lykke

Faktaark 4 - Tillykke med huen: Lykke Juni 2015 Faktaark 4 - Tillykke med huen: Lykke Med databaggrund i en registeranalyse og en survey beskrives typiske livsforløb med udgangspunkt i forskellige uddannelseslængder Hvilket socialt, økonomisk

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET

KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 66, den 24. januar 2013 Pkt. 6A. Bilag A2 KØBENHAVNS UNIVERSITET APV 2012 PRÆSENTATION I BESTYRELSEN D. 24.1.2013 83% ER TILFREDSE MED DERES JOB SOM HELHED 29% ER MEGET TILFREDSE OG

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

Udbrændthed og brancheskift

Udbrændthed og brancheskift Morten Bue Rath Oktober 2009 Udbrændthed og brancheskift Hospitalsansatte sygeplejersker der viser tegn på at være udbrændte som konsekvens af deres arbejde, har en væsentligt forøget risiko for, at forlade

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet Black Friday

Penge- og Pensionspanelet Black Friday Penge- og Pensionspanelet Black Friday 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift. julen, uforudsete udgifter

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv

Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv Side 1 af 9 Sådan skaber vi et bedre og længere seniorarbejdsliv UNDERSØGELSE AF SENIORARBEJDSLIVET NOVEMBER 2018 Side 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Hvad har betydning for at blive på arbejdsmarkedet efter

Læs mere

Boligejernes forståelse af boliglån beslutninger, boligrenten, forventninger til renten

Boligejernes forståelse af boliglån beslutninger, boligrenten, forventninger til renten Boligejernes forståelse af boliglån beslutninger, boligrenten, forventninger til renten En undersøgelse for Penge- og Pensionspanelet Dorthe Ibinger & Christian Brüggemann 24-10-2017 Om undersøgelsen Kantar

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet Økonomi efter julen

Penge- og Pensionspanelet Økonomi efter julen Penge- og Pensionspanelet Økonomi 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift. julen, uforudsete udgifter

Læs mere

8: Social kapital. Februar 2014

8: Social kapital. Februar 2014 8: Social kapital Februar 2014 Djøfs undersøgelse af psykisk arbejdsmiljø, stress og balance 2012 Faktaark nr. 8: Social kapital Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af den sociale kapital på deres

Læs mere

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137)

Tilfredshed 2010/11. Sygehusapoteket. Januar Fortroligt. Region Nordjylland. Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Tilfredshed 21/11 Region Nordjylland Januar 211 Gitte Søndergaard Nielsen Svarprocent: 94% (129/137) Fortroligt Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring 3 Strategi

Læs mere

Analyseinstitut for Forskning

Analyseinstitut for Forskning Analyseinstitut for Forskning Folk og forskning Forskningsformidling - Danskernes kilder til viden om forskning Notat 2001/2 ISSN: 1399-8897 Analyseinstitut for Forskning/ The Danish Institute for Studies

Læs mere

I 2012 havde de 68-årige (årgang 1944) samme beskæftigelsesfrekvens som de 67-årige (årgang 1941) havde i 2008.

I 2012 havde de 68-årige (årgang 1944) samme beskæftigelsesfrekvens som de 67-årige (årgang 1941) havde i 2008. A nalys e Udviklingen i beskæftigelsesfrekvensen for personer i pensionsalderen Af Nadja Christine Andersen En række politiske tiltag har de sidste ti år haft til hensigt at få flere ældre i pensionsalderen

Læs mere

Hjemmearbejde ANALYSE-BUREAU I YOUGOV ZAPERA PUBLICERET I UGEBREVET A4 I DATO: 8.12.2008, 15.12.2008, 19.1.2009 LINK TIL ARTIKEL I

Hjemmearbejde ANALYSE-BUREAU I YOUGOV ZAPERA PUBLICERET I UGEBREVET A4 I DATO: 8.12.2008, 15.12.2008, 19.1.2009 LINK TIL ARTIKEL I Hjemmearbejde Hver tredje lønmodtager kan arbejde hjemme. Næsten halvdelen af dem, der gør det, arbejder længere end de ellers ville. To ud af tre oplever mere afveksling og bedre balance mellem arbejds-

Læs mere

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser

Vejledning om valg af uddannelse og erhverv. Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt elever i grundskolen og de gymnasiale uddannelser Vejledning om valg af uddannelse og erhverv Kvantitativ undersøgelse blandt

Læs mere

Kommunikation og borgerdialog i Rudersdal Kommune. Undersøgelse udført for Borgerdialogudvalget, april 2015

Kommunikation og borgerdialog i Rudersdal Kommune. Undersøgelse udført for Borgerdialogudvalget, april 2015 Kommunikation og borgerdialog i Rudersdal Kommune Undersøgelse udført for Borgerdialogudvalget, april 2015 Undersøgelsens karakteristika Formålet med undersøgelsen er overordnet at afdække generelle holdninger

Læs mere

Medarbejdertrivsel - Viden der skaber arbejdslyst

Medarbejdertrivsel - Viden der skaber arbejdslyst Medarbejdertrivsel i et lederperspektiv en undersøgelse blandt ledere i Danmark Videncenter for God Arbejdslyst, 2019 - Viden der skaber arbejdslyst 1 KRIFA er en arbejdsmarkedsorganisation, der blev etableret

Læs mere

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 Brugertilfredshedsundersøgelse For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100.

Stress. Grundet afrunding af decimaler kan der være tilfælde hvor tabellerne ikke summer til 100. 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Hovedresultater... 4 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 5 Den vigtigste kilde til stress... 6 Køn og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017

HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 HELSINGØR KOMMUNE Borgerundersøgelse af kommunens image 2017 Indhold Om 2017 undersøgelsen... 2 Undersøgelsens brug af indeks... 3 Læsning af grafik... 4 Overblik over kommunes image... 5 Udvikling af

Læs mere

Forventninger til 2013

Forventninger til 2013 Region Syddanmarks Borgerpanel Forventninger til 2013 Region Syddanmarks Borgerpanel er et repræsentativt panel af mere end 1000 borgere over 15 år i Region Syddanmark. Region Syddanmark gennemfører undersøgelsen

Læs mere

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning blandt bibliotekarer Mobning køn Mobning aldersfordelt...

Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen Mobning blandt bibliotekarer Mobning køn Mobning aldersfordelt... 1 Indhold Mobning, konflikter og skænderier på arbejdspladsen... 3 Mobning blandt bibliotekarer... 3 Mobning køn... 4 Mobning aldersfordelt... 5 Mobning i det offentlige og private... 5 Mobning oplevet

Læs mere

Et balanceret arbejdsliv trumfer løn

Et balanceret arbejdsliv trumfer løn 20 Djøf Dokumentation // 1 20 Djøf Dokumentation Et balanceret arbejdsliv trumfer løn Tænk længere 2 // 20 Djøf Dokumentation Djøfs analysepublikation er opkaldt efter Folketingets 20-spørgsmål. Her stiller

Læs mere

Livskvalitet er forbundne kar

Livskvalitet er forbundne kar 2. oktober 216 Livskvalitet er forbundne kar Støttet af Af Preben Etwil, Danmarks Statistik Folks oplevelse af livskvalitet afhænger af rigtig mange individuelle faktorer. Faktorer der typisk hænger sammen.

Læs mere

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT

BIBLIOTEKARFORBUNDETS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation

Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Fri og uafhængig Selvstændiges motivation Uafhængighed af andre og frihed til at tilrettelægge sit eget arbejde er de stærkeste drivkræfter for et flertal af Danmarks selvstændige erhvervdrivende. For

Læs mere

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6

Hovedresultater: Sygefravær Køn Alder Hjemmeboende børn Sektor Stillingsniveau... 6 1 Indholdsfortegnelse Hovedresultater:... 3 Sygefravær... 4 Køn... 5 Alder... 5 Hjemmeboende børn... 5 Sektor... 6 Stillingsniveau... 6 Balancen mellem arbejde og privatliv... 7 God nærmeste leder... 7

Læs mere

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN

BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN BAGGRUND OG FORMÅL MED UNDERSØGELSEN Gladsaxe Kommune har som deltager i et pilotprojekt gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse blandt alle kommunens forældre til børn i skole, SFO, daginstitution

Læs mere

Mestring og livslang læring. - Viden der skaber arbejdslyst. - En undersøgelse blandt ledere om kompetenceudvikling

Mestring og livslang læring. - Viden der skaber arbejdslyst. - En undersøgelse blandt ledere om kompetenceudvikling Mestring og livslang læring - En undersøgelse blandt ledere om kompetenceudvikling Videncenter for God Arbejdslyst, 2018 - Viden der skaber arbejdslyst 1 MESTRING OG LIVSLANG LÆRING KRIFA er en arbejdsmarkedsorganisation,

Læs mere

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT

INGENIØRERNES STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Sektor og stress... 6 Stillingsniveau og stress... 7 Alder og stress...

Læs mere

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet

Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet ARBEJDSMILJØSEKTIONEN, AARHUS UNIVERSITET Psykisk Arbejdsplads Vurdering for Ph.d.-studerende på Aarhus Universitet Analyse af AU, hovedområder og køn December 2009 2 Indholdsfortegnelse Svarprocenter...3

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Seksuel chikane på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Juni 2018 Seksuel chikane på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology,

Læs mere

Lederne og det psykiske arbejdsmiljø. Specialanalyse fra Det Danske Ledelsesbarometer 2005

Lederne og det psykiske arbejdsmiljø. Specialanalyse fra Det Danske Ledelsesbarometer 2005 Lederne og det Specialanalyse fra Det Danske Ledelsesbarometer 2005 Ledernes Hovedorganisation, december 2005 INDLEDNING Gennem de seneste 10-15 år har begrebet skiftet. I dag lægges der langt mere vægt

Læs mere

Folkebibliotekernes værdi målt ved borgernes betalingsvillighed

Folkebibliotekernes værdi målt ved borgernes betalingsvillighed Folkebibliotekernes værdi målt ved borgernes betalingsvillighed Indhold 1. Konklusion 2. Tre betalingsvillighedsbegreber 3. Nærmere analyse af biblioteksværdisætning og kryds 4. Metode 1. Konklusion Betalingsvillighedsundersøgelsen

Læs mere

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen

Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen Det siger FOAs medlemmer om efterlønnen FOA Kampagne og analyse Februar 2010 FOA undersøgte i januar 2011, hvilke medlemmer, der vil benytte efterlønsordningen, hvorfor de betaler til den, og hvornår de

Læs mere

Livssituationen bestemmer, hvor vi helst vil bo bare vi bor grønt

Livssituationen bestemmer, hvor vi helst vil bo bare vi bor grønt Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Strategi og Analyse Dato: Marts 2009 Livssituationen bestemmer, hvor vi helst vil bo bare vi bor grønt Borgerpanelet. 6 ud af 10 i borgerpanelet vil helst bo grønt

Læs mere

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT

YNGRE LÆGERS STRESSRAPPORT 1 Indholdsfortegnelse Stress... 3 Stress i hverdagen og på arbejdspladsen... 4 Den vigtigste kilde til stress... 5 Køn og stress... 5 Stillingsniveau og stress... 6 Alder og stress... 7 Familiære forhold

Læs mere

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2007. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø. Projektnummer: 53946

RAPPORT. Unges holdninger til EU 2007. Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø. Projektnummer: 53946 RAPPORT Unges holdninger til EU 2007 Projektnummer: 53946 Rapporteringsmåned: Marts 2007 Kunde: Dansk Ungdoms fællesråd Scherfigsvej 5 2100 København Ø TNS Gallup METODENOTAT BAGGRUND TNS Gallup har for

Læs mere

Tilfredshed 2012. Personalekantiner. Oktober 2012. Region Nordjylland. Svarprocent: 82% (18/22)

Tilfredshed 2012. Personalekantiner. Oktober 2012. Region Nordjylland. Svarprocent: 82% (18/22) Tilfredshed 12 Oktober 12 Region Nordjylland Svarprocent: 82% (18/22) Indhold Indhold Introduktion Information om undersøgelsen og resultatforklaring Social kapital Information og overordnede resultater

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø

Psykisk arbejdsmiljø Psykisk arbejdsmiljø Set i lyset af den økonomiske krise Business Danmark november/december 2009 BD272 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Analyseproblem... 2 Metode og datamateriale... 3 Hovedkonklusioner...

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet

Penge- og Pensionspanelet Metoderapport: Større forbrugerundersøgelse Penge- og Pensionspanelet Århusgade 110 2100 København Ø Spørgsmålene i Barometer-undersøgelsen, må ikke eftergøres uden udtrykkelig aftale med Penge- og Pensionspanelet.

Læs mere

Metodenotat SUNDHEDSSTYRELSEN TOBAKSFORURENET LUFT 2012 SEPTEMBER 2012 EPINION SAIGON EPINION AARHUS EPINION KØBENHAVN

Metodenotat SUNDHEDSSTYRELSEN TOBAKSFORURENET LUFT 2012 SEPTEMBER 2012 EPINION SAIGON EPINION AARHUS EPINION KØBENHAVN TOBAKSFORURENET LUFT 2012 SUNDHEDSSTYRELSEN Metodenotat SEPTEMBER 2012 EPINION KØBENHAVN EPINION AARHUS EPINION SAIGON RYESGADE 3F DK-2200 KØBENHAVN N TLF. +45 87 30 95 00 SØNDERGADE 1A DK-8000 AARHUS

Læs mere

Hvad siger eleverne?

Hvad siger eleverne? Hvad siger eleverne? Opsamling af elevtrivselsundersøgelserne for de gymnasiale uddannelser 2014 Gymnasieskolernes Lærerforening, maj 2015 Indhold Opsummering... 3 Analyse af elevtrivselsundersøgelse 2014...

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Arresø Skole. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit:

Rapport - Trivselsundersøgelsen Arresø Skole. Sådan læses rapporten Rapporten er opdelt i flg. afsnit: Rapport - Trivselsundersøgelsen 12 - Arresø Skole Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø, eventuelt

Læs mere

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik

Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik 5. november 18 Omdømmeundersøgelse af Danmarks Statistik I foråret 18 har Epinion gennemført en undersøgelse af den danske befolknings kendskab og tillid til Danmarks Statistik ved at spørge et repræsentativt

Læs mere

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser

Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser Bilag 6 Analyse af social uddannelsesmobilitet og frafald på lange videregående uddannelser I dette notat undersøges, om der er eventuelle sociale skævheder forbundet med frafaldet på de lange videregående

Læs mere

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, 2017

POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, 2017 SYDSJÆLLAND POLITIETS TRYGHEDSUNDERSØGELSE I GRØNLAND, EN MÅLING AF TRYGHEDEN OG TILLIDEN TIL POLITIET I: HELE GRØNLAND NUUK BEBYGGELSE MED POLITISTATION BEBYGGELSE UDEN POLITISTATION MARTS 2018 1 INDHOLD

Læs mere

Hvad gør studenter i Folkeoplysningen?

Hvad gør studenter i Folkeoplysningen? 06.10.14 DFS att. Flemming Gjedde Projekt B201204 Hvad gør studenter i Folkeoplysningen? Rapport og regnskab. Formål og forløb Formålet med dette projekt var at bidrage til belysning af kvaliteter og potentialer

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Halsnæs

Rapport - Trivselsundersøgelsen Plejecentret Halsnæs Rapport - Trivselsundersøgelsen 1 - Plejecentret Halsnæs Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Kregme

Rapport - Trivselsundersøgelsen Børnehuset Kregme Rapport - Trivselsundersøgelsen 212 - Børnehuset Kregme Denne rapport sammenfatter resultaterne af trivselsmålingen. Den omfatter standardspørgeskemaet i Trivselmeter om trivsel og psykisk arbejdsmiljø,

Læs mere

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013

TRIVSELSUNDERSØGELSE 2013 e Antal besvarelser: 19 TRIVSELSUNDERSØGELSE 213 Svarprocent: 1 RESULTATER PÅ HOVEDOMRÅDER 1 Nedenfor fremgår resultaterne på undersøgelsens hovedområder. Hvert hovedområde er sammensat af enkeltspørgsmål,

Læs mere

Familievenlig chef. Hvad betyder dette, og hvorfor taler vi om den familievenlige chef?

Familievenlig chef. Hvad betyder dette, og hvorfor taler vi om den familievenlige chef? Familievenlig chef Hvad betyder dette, og hvorfor taler vi om den familievenlige chef? Udarbejdet af: Kilde: Image courtesy of digital art at FreeDigitalPhotos.net Helle Rosdahl Lund Center for Balance

Læs mere

Penge- og Pensionspanelet: Jul og økonomi

Penge- og Pensionspanelet: Jul og økonomi Penge- og Pensionspanelet: Jul og økonomi 09-11-2018 Om undersøgelsen Kantar Gallup har på vegne af Penge- og Pensionspanelet gennemført en undersøgelse omkring danskernes økonomi ift. julen, uforudsete

Læs mere

Lederes arbejdstid Undersøgelse om lederes arbejdstid fordelt på Administration og organisering, Mål- og resultatstyring, Personaleudvikling og

Lederes arbejdstid Undersøgelse om lederes arbejdstid fordelt på Administration og organisering, Mål- og resultatstyring, Personaleudvikling og Lederes Undersøgelse om lederes fordelt på Administration og organisering, Mål- og resultatstyring, Personaleudvikling og Forretningsudvikling Lederne Februar 16 Indledning Undersøgelsen belyser hvordan

Læs mere

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd

TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd TNS Gallup - Public Dansk Ungdoms Fællesråd Demokrati og valgret Public Metode Målgruppe: Repræsentativ stikprøve, oversampling af unge i alderen. Metode: Internetbaseret undersøgelse (CAWI) på Gallups

Læs mere