Det er derfor vigtigt, at der til den enkelte postering er valgt den rigtige momskode.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er derfor vigtigt, at der til den enkelte postering er valgt den rigtige momskode."

Transkript

1 Dato: 9. november 2011 Kirkeministeriets vejledning til årsafslutning vedrørende moms 2011 Kirkeministeriet KM-1 Kirkeministeriet har i løbet af 2010 og 2011 opsamlet erfaringer vedrørende menighedsrådenes momsafløftning og -afregning. I den forbindelse er det konstateret, at menighedsrådene ikke i tilstrækkeligt omfang anvender Kirkeministeriets momsvejlednings metode C til momsafløftning på kirkegårdene. Alle menighedsråd skal derfor ved årsafslutningen for 2011 være særligt opmærksomme på, om metoderne til momsafløftning anvendes korrekt. Det er for eksempel ikke muligt at have momsfradrag på 100 % på kirkegården, da der ikke kan anvendes en ren metode B, men i stedet skal anvendes metode C jf. nedenstående. Den lokale kirkekasse skal i lighed med 2010 foretage endelig beregning og afregning af momsmellemværendet med SKAT. For 2010 var udgangspunktet den hidtil kendte kontoplan, hvor menighedsrådet i større udstrækning selv havde kunnet styre kontoplan og de dertil knyttede momskoder. For 2011 gælder en ny autoriseret kontoplan, der er bygget op omkring formål og arter, hvor der til sidstnævnte pr. postering er tilknyttet en dimension, hvoraf momskoden (0, hel eller delvis) fremgår. Den enkelte artskonto under et formål kan derfor indeholde forskellige momstilknytninger. Det er derfor vigtigt, at der til den enkelte postering er valgt den rigtige momskode. Eksempel: Udvendig vedligeholdelse af bygning Formål art momskode 40 Kirkegård mandsk.rum delvis = model b (eks. 45 %) 40 Kirkegård off. toilet 0 Kirkegængeres og besøgendes adgang til brug af kirkegårdens offentlige toiletter giver således ikke ret til momsfradrag, idet der hertil ikke er knyttet nogen form for momspligtig virksomhed. Det er der derimod i forbindelse med graverfaciliteter, hvor der kan fradrages delvis moms. Såfremt en bygning indeholder såvel graverfaciliteter som et offentligt toilet, skal den generelle momsvejlednings model C således benyttes. Model C beskrives nærmere nedenfor.

2 Det er en forudsætning for korrekt løbende momsafløftning og den afsluttende regulering af moms, at det anvendte økonomisystems muligheder for momskodning er udnyttet. Side 2 Efterfølgende er kort oplistet nogle generelle forhold omkring moms, som er af væsentlig betydning for, at de lokale kasser overholdeler momsreglerne. Spørgsmål om moms skal rettes til SKAT. 1 GENERELT 1.1 Indtægter Hvorvidt indtægter skal belægges med 25 % moms vil generelt ikke give de store problemer, men der er behov for at fremhæve, at følgende indtægter er momspligtige aktiviteter: Salg af varer i forbindelse med begravelser (pyntning, begravelseskaffe o.l.) Salg af varer generelt (blomster, lys, gran m.m.) Ren- og vedligeholdelsesaftaler aftaler, hvor kirkegården udskriver faktura til borgeren Legatgravsteder (styres p.t. af stifterne) Koncerter entreindtægter (kan fritages af SKAT efter ansøgning i hvert tilfælde) Annoncesalg i kirkeblad Skovdrift. Der skal i disse tilfælde foreligge en faktura, der opfylder de gældende krav hertil. En faktura skal indeholde: Udstedelsesdato Leveringstidspunkt, hvis der ikke er sammenfald med udstedelsesdato Fakturanummer (fortløbende nummerrækkefølge) Kirkens og kundens navn og adresse Kirkens registreringsnummer (CVR/SE-nr.) Varerne og tjenesteydelsernes art og mængde eller omfang Momsgrundlaget Enhedspris eksklusiv moms Eventuelle prisnedslag, bonus og rabatter, når de ikke er indregnet i enhedsprisen Gældende momssats (25 %) Momsbeløbet Hvis der i fakturaen også er indeholdt momsfritagne leverancer, skal det fremgå, hvilke leverancer der er pålagt moms.

3 1.2 Udgifter Kun moms af udgifter der helt eller delvis medgår til at opretholde en momspligtig omsætning kan refunderes. Udgifter der kun har sammenhæng med de kirkelige handlinger berettiger ikke til momsrefusion. Side 3 Er der tale om de udgifter, der fuldt ud medgår til at skaffe sig momspligtig indtægt eksempelvis køb af blomster til videresalg, betaling for skovdrift, direkte udgifter til koncertarrangement kan købsmoms refunderes fuldt ud. Vedrører udgiften såvel momsfri som momspligtig aktivitet kan momsbeløbet kun refunderes forholdsmæssigt. Det er derfor en fordel, hvis kirkekassen allerede i forbindelse med indkøb fra leverandør har fået særskilt faktura pr. formål. Alternativt at der på den enkelte faktura er sket en fordeling af udgiften på henholdsvis momspligtig og ikke momspligtig aktivitet, således at der ved selve bogføringen er foretaget en fordeling af udgifterne på de relevante formål. Som eksempel kan nævnes udgifter til regnskabsmæssig bistand (art ) og udgift til bogholderisystemet m.m. (art ), hvor der foreligger en ekstern faktura med moms. Her kan menighedsrådet have vurderet, at 60 % af bistanden vedrører de kirkelige aktiviteter, og 40 % vedrører aktiviteterne på kirkegården. Fakturaen kan således allerede ved bogføringen fordeles på to forskellige formål. Refusion af moms, der henføres til kirkegården, vil efterfølgende automatisk blive beregnet i bogføringssystemet ud fra den fastsatte delvise a conto refusionssats. Ifølge den af ministeriet udsendte momsvejledning er der 3 metoder til beregning af den moms, der kan refunderes af SKAT. Metode A, der tager udgangspunkt i antal og form for aktiviteter Metode B, der taget udgangspunkt i forholdet mellem den momspligtige omsætning og den samlede omsætning (eksklusiv ligningsmæssige bidrag) Metode C, der er en kombination af A og B. Metode C finder anvendelse fordi forbrug af ressourcer (løn, køb af varer og tjenesteydelser) ved en kirke med tilknyttet kirkegård hyppigst sker på tværs af gratis aktiviteter (almindelige kirkelige handlinger) og aktiviteter mod opkrævning af vederlag (momsfri og momspligtige aktiviteter). Fordelingen af indtægterne på momspligtig contra ikke-momspligtig omsætning, kan derfor ikke direkte udledes. Moms på vedligeholdelse af såvel kirkebygning som eventuelle mandskabs- eller redskabsbygninger og tilhørende grundarealer bliver derfor omfattet af metode C. Når det enkelte køb af varer eller tjenesteydelse ikke direkte kan placeres som momsfrit, delt moms eller momspligtigt område, bliver man nødt til at bruge model C i realiteten først model A og derefter model B.

4 Menighedsrådet bør derfor være meget klar i sin vurdering af, hvordan anvendelsen af såvel bygninger som arealer fordeles til henholdsvis kirke- og kirkegårdshandlinger. Side 4 Det gælder bl.a. Mandskabs- og redskabsrum vedrørende kirkegården Sti- og andre fællesarealer, P-pladser og deciderede grønne områder. Bygninger m.m. der anvendes i forbindelse med den løbende vedligeholdelse af gravpladserne på kirkegården, vil som hovedregel give ret til et større momsfradrag end øvrige bygninger og anlæg. Bemærk venligst, at benævnelserne A, B og C kun anvendes i Kirkeministeriets vejledning og derfor ikke fremgår af SKAT s materiale om momsfradrag. For metoderne gælder det generelt at den andel af omkostningerne, som menighedsrådet har brugt til de gratis aktiviteter (kirkelige handlinger), ikke giver ret til refusion af moms Metode A Denne metode anvendes, når menighedsrådet ønsker refusion af moms af generelle omkostninger i forbindelse med momspligtige indtægter ved koncerter, begravelseskaffe eller annoncering. Der vil her være tale om moms på indirekte udgifter, der relaterer sig til momspligtige indtægter. Den moms, der vedrører udgifter, som relaterer sig direkte til den momspligtige ydelse, er der som tidligere nævnt fuld fradragsret for. For resten af (fælles-)udgifterne gælder herefter en afløftningsprocent, som beror på et kvalificeret skøn over forbruget. Se eksempel i momsvejledningen afsnit 5.2. Der findes ingen retningslinjer for fastlæggelsen af dette skøn, men menighedsrådet må tage udgangspunkt i mængden af aktiviteter med momspligtig indtægt i forhold til den samlede mængde af aktiviteter. Metode A skal ligeledes anvendes for kirkegårde, idet der her er tale om såvel momspligtige som ikke momspligtige aktiviteter. Dette indgår i den efterfølgende beskrivelse af metode B Metode B Det er primært på kirkegården, at der forekommer momspligtige indtægter i større omfang, men før anvendelsen af metode B gælder det, at der generelt skal være fokus på, hvor stor en del af kirkegårdens omkostninger, der kan henføres til den momspligtige omsætning. Der skal derfor for kirkegården indledningsvis laves en metode A-vurdering. Kirkegården består af flere elementer:

5 a) Gravpladser med årlige vedligeholdelsesaftaler eller legater b) Gravpladser, som kirkegårdens personale ikke vedligeholder c) Gravpladser, som ikke er i anvendelse d) Stier og grønne områder fællesarealer. Side 5 Det er alene gruppe a), der genererer momspligtige indtægter, men tilstedeværelsen af såvel c) som d) er nødvendige for at kunne tilbyde og vedligeholde en gravplads og dermed også sikre en omsætning. Menighedsrådet skal derfor foretage en vurdering af, hvor stor en del af kirkegårdens generelle omkostninger, der vil kunne henføres til den momspligtige omsætning. Hvorledes dette forholdstal skal beregnes eller skønnes, findes der som nævnt ingen faste regler for, men det er vigtigt, at det enkelte menighedsråd kan argumentere/underbygge sin vurdering. De elementer, der kan indgå i en sådan vurdering, kunne eksempelvis være: Antal gravpladser med vedligeholdelsesaftaler i forhold til samtlige gravpladser Arealfordeling stier grønne områder aktive gravpladser Ressourcetælling hvor meget tid bruges på de enkelte arealer. Det er vigtigt, at menighedsrådet har lavet et notat om, hvilke parametre der er brugt og at de tal, der anvendes, kan dokumenteres på rimelig vis. Det forholdstal, der herved fremkommer, kan så indgå i den endelige momsrefusionsprocent. Det vil ikke være tilstrækkeligt, at der alene foretages en beregning af den delvise momsrefusionsprocent på baggrund af omsætningstallene. (Der er udarbejdet eksempel på beregning af en sådan fordeling, og som tager udgangspunkt i kirkegårdens areal dette eksempel følger denne vejledning i form af et excel-ark til beregning). Eksempel: Har menighedsrådets vurdering af kirkegårdens ressourceforbrug ført frem til, at der til den del af kirkegården, der ikke er indtægtsgivende (og dermed kirkelige handlinger) medgår ca. 40 % - vil der til momsfradragsberegningen kunne henføres de resterende 60 %. Er der på baggrund af omsætningssammensætningen (regnearket for metode B) tilsvarende beregnet en momsrefusionsprocent på 85, vil den endelige momsrefusionsprocent herefter kunne beregnes til 60 x 85/100 = 51 % Foretages der indkøb til kirkegården, men hvor det indkøbte alene anvendes til den ikke-momspligtige aktivitet, kan denne udgift ikke indgå i momsrefusionsberegningen.

6 2 MOMSREGULERING VED ÅRSREGNSKABSAF- SLUTNINGEN Side 6 Beregning af momsreguleringsbeløbet for 2010 har vist, at mange kirkekasser alene har anvendt Kirkeministeriets regneark vedrørende model B til beregning af momsfradragsprocenten for fx kirkegården uden at forholde sig til, hvorledes kirkegårdsdriften totalt set finansieres. Der er derved opnået en meget høj momsrefusionsprocent enkelte på 100 %. Dette opnås alene fordi der ikke i den pågældende kasse er nogen indtægter, der kan henføres til momsfri omsætning. Dette er ikke i overensstemmelse med gældende regler. I de tilfælde, hvor det fører frem til en momsrefusionsprocent på 100, vil det betyde, at den fulde moms vil blive refunderet på eksempelvis almindelige driftsudgifter på kirkegården uanset at renholdelse m.m. på en stor del af kirkegården finansieres af ligningsmidlerne. Under forudsætning af at den løbende momskodning på de enkelte posteringer er foretaget korrekt, vil der i forbindelse med årsafslutningen alene være behov for at beregne og indberette den endelige momsrefusionsprocent (som i ovenstående eksempel er 51 %). For regnskabssystemer der ikke kan foretage denne beregning automatisk, vil det være nødvendigt at anvende en regnearksmodel. Regnearksmodellen findes vedlagt. For de kasser som anvender regnskabssystemer fra Brandsoft og Skovbo vil systemet kunne håndtere momsreguleringen automatisk, når den endelige fradragsprocent er genberegnet. I øvrige regnskabssystemer bør den enkelte kirkekasse kunne udskrive en rapport, der pr. formål og artskonto viser de posteringer, hvor der er afløftet a conto moms og med oplysninger om Udgift inkl. ikke fradragsberettiget moms Fradragsberettiget moms. På baggrund af denne rapport vil det være forholdsvis nemt at beregne forskellen mellem hidtil refunderet moms og den moms, der kan refunderes efter endelig beregnet procentsats jf Metode B. 3 Anlæg Hvis menighedsrådet foretager nyopførelse af bygninger eller, hvis der sker reparation/vedligeholdelse af bygninger til en værdi af over kr. (eksklusiv moms) pr. bygning pr. år, og det pågældende anvendes til aktiviteter, der medfører momspligtig indtægt, vil en andel af momsen på disse investeringer kunne fradrages. Her er det i høj grad en meget individuel vurdering af, hvor stor en del af momsen, der kan refunderes af SKAT.

7 Når der er opnået delvis momsrefusion for et anlæg, gælder der også særlige regler om en momsreguleringsforpligtelse. Menighedsrådet skal i den følgende periode på 10 henholdsvis 5 år holde øje med, om anvendelsen af den enkelte bygning ændrer sig, idet der kan blive tale om at modtaget momsrefusion skal tilbagebetales. Side 7 Der henvises til det særlige afsnit herom i Kirkeministeriets momsvejledning ligesom en kontakt til SKAT eller revisor om konkret vurdering af muligheder for momsrefusion anbefales. 4 AFSLUTNING Det anbefales at det enkelte menighedsråd udarbejder en oversigt med et indhold, der redegør for de anvendte fordelingsnøgler eksempelvis: El, vand og varmeudgifter på de forskellige enheder (kirke, kapel, sognegård, graverhus m.m.), såfremt der ikke er tale om særskilte målere på de pågældende steder Indkøb af varer til såvel videresalg som eget brug (gran, blomster o.l.) Opmåling/vurdering, hvor der er tale om, at flere aktiviteter foregår i samme bygning f.eks., hvor graverfaciliteter er sammenbygget med sognegård eller kapel Køb af administrative ydelser, it-systemer o.l. Fordelingen af aktiviteten på kirkegården, jf. det foranstående (model A). Oversigten med tilhørende relevant dokumentation for opmåling m.m. bør være attesteret af formand og kasserer samt forelagt menighedsrådet, idet det om nødvendigt overfor SKAT kunne underbygge de skøn menighedsrådet har foretaget.

Introduktion til hjælpeark til beregning af delvise momsfradragsprocenter

Introduktion til hjælpeark til beregning af delvise momsfradragsprocenter Introduktion til hjælpeark til beregning af delvise momsfradragsprocenter Dette regneark er udarbejdet som supplement til Momsvejledning til De lokale kasser, som er udsendt af Ministeriet for Ligestilling

Læs mere

Momsvejledning for De lokale kasser

Momsvejledning for De lokale kasser Dok. nr. 334/13 Momsvejledning for De lokale kasser Version januar 2013 (anvendes fra årsregnskab 2012) 1 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 4 1.1. Reglerne fra og med 1. januar 2010... 4 1.2. Ændret

Læs mere

NOTAT Aalborg Universitet momshåndtering

NOTAT Aalborg Universitet momshåndtering NOTAT Aalborg Universitet momshåndtering momsnotat.2008.1.4.08.u.ændringer.doc 15-07-08 Side 1 af 9 1. GENERELT: 3 2. SALGSMOMS: 3 2.1 Overordnet 3 2.2 indtægtstyper - momsmæssigt 3 2.3. Momspligtige forskningsindtægter(omsætning)

Læs mere

09/647298 Efter høring. Momsvejledning 2010 for De lokale kasser

09/647298 Efter høring. Momsvejledning 2010 for De lokale kasser 09/647298 Efter høring Momsvejledning 2010 for De lokale kasser 1 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 4 1.1. Reglerne indtil 31. december 2009... 4 1.2. Reglerne fra og med 1. januar 2010... 4 1.3. Momsvejledning

Læs mere

09/647298. Momsvejledning 2010 for De lokale kasser

09/647298. Momsvejledning 2010 for De lokale kasser 09/647298 Momsvejledning 2010 for De lokale kasser 1 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 4 1.1. Reglerne indtil 31. december 2009... 4 1.2. Reglerne fra og med 1. januar 2010... 4 1.3. Momsvejledning og

Læs mere

Dok. nr. 124506/10. Momsvejledning for De lokale kasser

Dok. nr. 124506/10. Momsvejledning for De lokale kasser Dok. nr. 124506/10 Momsvejledning for De lokale kasser 1 Indholdsfortegnelse: 1. Baggrund... 4 1.1. Reglerne indtil 31. december 2009... 4 1.2. Reglerne fra og med 1. januar 2010... 4 2. Generelt om reglerne

Læs mere

pwc.dk Momsvejledning for de lokale menighedsråd En praktisk vej ledning til de danske momsregler Februar 2016

pwc.dk Momsvejledning for de lokale menighedsråd En praktisk vej ledning til de danske momsregler Februar 2016 pwc.dk Momsvejledning for de lokale menighedsråd En praktisk vej ledning til de danske momsregler Februar 2016 Indhold Indledning 3 Momspligt i relation til menighedsrådets leverancer/aktiviteter 4 Hvornår

Læs mere

Fra den 1. april 2007 er museers indtægter fra forundersøgelser og arkæologiske undersøgelser

Fra den 1. april 2007 er museers indtægter fra forundersøgelser og arkæologiske undersøgelser Vejledning om de moms- og afgiftsmæssige konsekvenser i forbindelse med at museers indtægter fra forundersøgelser og arkæologiske undersøgelser er blevet momspligtige Fra den 1. april 2007 er museers indtægter

Læs mere

Temadag Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Torsdag den 19. april 2018

Temadag Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Torsdag den 19. april 2018 www.pwc.dk Temadag Foreningen af Danske Kirkegårdsledere Torsdag den 19. april 2018 Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Præsentation Generelt om revision og protokollat Landsskatterettens afgørelse kort

Læs mere

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET

MOMSFORHOLD. for AARHUS UNIVERSITET MOMSFORHOLD for I. Indledning Denne vejledning har til formål at give en kort introduktion til en række momsemner. Håndbogen er ikke udtømmende, men vi har valgt at beskrive de emner, der erfaringsmæssigt

Læs mere

Notat. Model 3 Kirkegård opdelt i afdelinger/gravstedstyper med hækvedligehold i erhvervelse

Notat. Model 3 Kirkegård opdelt i afdelinger/gravstedstyper med hækvedligehold i erhvervelse Til menighedsrådet/kirkegårdsudvalget/kirkegårdsbestyrelsen/ provstiudvalget Model 3 Kirkegård opdelt i afdelinger/gravstedstyper med hækvedligehold i erhvervelse Dato: 10. januar 2017 Sagsbehandler Jacob

Læs mere

Prisfastsættelse og moms af kirkens ydelser

Prisfastsættelse og moms af kirkens ydelser Prisfastsættelse og moms af kirkens ydelser Forfatter: AMU-Fyn, Inger Merete Pedersen Efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse Ministeriet for Børn og Undervisning.

Læs mere

Foreløbige vejledninger vedr. MOMS. Indhold

Foreløbige vejledninger vedr. MOMS. Indhold Foreløbige vejledninger vedr. MOMS Indhold Honorarniveau... 2 Tidsforbrug... 3 Faktura... 4 Kassebon (forenklet faktura)... 5 Betalingsservice... 6 Driftsmidler / Instrumenter... 7 Honorarniveau Timelønnen

Læs mere

Nye procedurer for behandling af købsfaktura (version á 12/10-11) Indhold

Nye procedurer for behandling af købsfaktura (version á 12/10-11) Indhold Nye procedurer for behandling af købsfaktura (version á 12/10-11) AU-kreditorer (8000C, ASB/DPU, DJF) oprettes excl. Moms. Dette får indflydelse på håndteringen af indkomne fakturaer. Der skal fremover

Læs mere

Delvis fradragsret for moms - hvis du kører turist- eller rutekørsel

Delvis fradragsret for moms - hvis du kører turist- eller rutekørsel Indholdsfortegnelse Delvis fradragsret for moms - hvis du kører turist- eller rutekørsel Delvis fradragsret for moms Delvis fradrag for moms af fællesudgifter Lønsumsafgift af indtægter ved rutekørsel

Læs mere

Nr. 7. Marts 2009. Nye momsregler ved salg af varer og ydelser til interesseforbundne parter

Nr. 7. Marts 2009. Nye momsregler ved salg af varer og ydelser til interesseforbundne parter Nr. 7 Marts 2009 AP Nyt er et nyhedsbrev til klienter og forretningsforbindelser, hvor vi orienterer om nye regler og aktuelle emner inden for skat, selskabsret og regnskab. Ind imellem sætter vi desuden

Læs mere

Momslovens anvendelsesområde

Momslovens anvendelsesområde Moms for foreninger Agenda Momslovens anvendelsesområde Moms og tilskud Momsfritagelser Moms af kursusaktiviteter Udlejning af fast ejendom Den generelle momsfradragsret Energi- og lønsumsafgift Kantinemoms

Læs mere

Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning

Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning Regler for repræsentation og personaleforplejning inkl. Vejledning om kontering og momsafløftning INDHOLD: 1. Repræsentation 2. Interne ydelser / personaleforplejning 3. Vejledning om kontering og momsafløftning

Læs mere

Landsskatteretskendelse vedr. anmodning om udbetaling af el- og CO2-afgift

Landsskatteretskendelse vedr. anmodning om udbetaling af el- og CO2-afgift KEN nr 9043 af 18/12/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juni 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin. Landsskatteretten, j. nr. 08-01041 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Landsskatteretskendelse

Læs mere

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04 Service Level Agreement (SLA) Moms

Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04 Service Level Agreement (SLA) Moms Af Camilla Mørk Rösler 1. marts 2014 Versionsnummer 1.04 Service Level Agreement (SLA) Moms 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Ansvarlig... 3 1.3 Relevans for medarbejdere... 3

Læs mere

Nye momsregler for kursusvirksomhed 1. februar 2011. Lone Friis

Nye momsregler for kursusvirksomhed 1. februar 2011. Lone Friis Nye momsregler for kursusvirksomhed 1. februar 2011 Lone Friis Agenda Generel SKAT-momspligt hos skoler, herunder seneste udvikling på momsområdet for skoler Lønsumsafgiftspligtige aktiviteter Styresignalet

Læs mere

Den Danske Fondsmæglerforening Kursus om moms og lønsumsafgift. 21. februar 2013

Den Danske Fondsmæglerforening Kursus om moms og lønsumsafgift. 21. februar 2013 Den Danske Fondsmæglerforening Kursus om moms og lønsumsafgift 21. februar 2013 Program Brush up på Deutsche Bank dommen / dansk praksis Registreringsforhold moms og lønsumsafgift Moms Salgsmoms Udenlandske

Læs mere

Deloitte vurderer, at AffaldVarme Århus skal være opmærksomme på følgende i relation til håndtering af momsen ved udbetaling af overdækningsbeløb:

Deloitte vurderer, at AffaldVarme Århus skal være opmærksomme på følgende i relation til håndtering af momsen ved udbetaling af overdækningsbeløb: Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89 20 70 00 Telefax 89 20 70 05 www.deloitte.dk Notat Tilbagebetaling af overdækning - moms

Læs mere

Læs og forstå et kirkeregnskab - 2013

Læs og forstå et kirkeregnskab - 2013 Læs og forstå et kirkeregnskab - 2013 Generel introduktion Denne læsevejledning er skrevet som en hjælp til at læse og forstå et kirkeregnskab fra den danske folkekirke. Vejledningen hjælper med at introducere

Læs mere

7.2 Delvis fradragsret

7.2 Delvis fradragsret Moms Forlaget Andersen 7.2 Delvis fradragsret Af Senior VAT Consultant Susanne Johnsen, Ernst & Young P/S susanne.johnsen@dk.ey.com Indhold Denne artikel omhandlende delvis fradragsret har følgende indhold:

Læs mere

Årsafslutning

Årsafslutning Årsafslutning 2017 1 Velkommen til kursus i årsafslutning mv. Dagens program: Årsafslutning herunder moms, resultatdisponering og aflevering Provstirevisorernes krav til regnskaberne Præsters betaling

Læs mere

TAKSTER 1.1 31.12 2012

TAKSTER 1.1 31.12 2012 Frederikshavn Provsti AALBORG STIFT TAKSTER 1.1 31.12 2012 for kirkegårdene i Frederikshavn provsti Frederikshavn kommune, Aalborg Stift D. TAKSTER 30 De i 31-40 anførte takster reguleres årligt af provstiudvalget

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 36 Offentligt

Finansudvalget Aktstk. 36 Offentligt Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 36 Offentligt Aktstykke nr. 36 Folketinget 2017-18 36 Uddannelses- og Forskningsministeriet. København, den 28. november 2017. a. Uddannelses- og Forskningsministeriet anmoder

Læs mere

Momsinstruks Version.: 30.06.2007

Momsinstruks Version.: 30.06.2007 Indholdsfortegnelse MOMSINSTRUKS FOR AARHUS UNIVERSITET... 2 INDLEDNING... 2 HOVEDPRINCIPPER... 2 1) HVOR DER HANDLES... 3 2) HVEM DER HANDLES MED... 3 INDLAND... 3 UDLAND... 3 3) HVAD DER HANDLES... 3

Læs mere

Kirkegårdstakster for Skanderborg provsti

Kirkegårdstakster for Skanderborg provsti Kirkegårdstakster for Skanderborg provsti Omkostningsbaserede kirkegårdstakster (Følgende gælder for alle aftaler indgået fra den 1. januar 2011) Kirkegårdstakster skal fremover følge de statslige regler

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Gamborg Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB for Gamborg Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Gamborg Sogns Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7838 CVR-nr. 27697410 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Formålet med møderne er at orientere menighedsråd og provstiudvalg om de nye

Formålet med møderne er at orientere menighedsråd og provstiudvalg om de nye 1 Formålet med møderne er at orientere menighedsråd og provstiudvalg om de nye regler om målsætning og prioritering, årlige menighedsmøder, ny kontoplan mv., som blev foreslået i betænkning 1491 og som

Læs mere

AU-Orientering 1/2005

AU-Orientering 1/2005 AU-Orientering 1/2005 Orientering fra Attestudvalget Juni 2005 Denne orientering indeholder følgende: 1. Ny Lægeerklæring om uarbejdsdygtighed 2. Ny dagpengeattest LÆ 255 3. Regning ved alle attester 4.

Læs mere

Alternative behandlere og andre sundhedspersoner Om moms og lønsumsafgift

Alternative behandlere og andre sundhedspersoner Om moms og lønsumsafgift Alternative behandlere og andre sundhedspersoner Om moms og lønsumsafgift Denne vejledning fortæller, hvordan alternative behandlere og andre sundhedspersoner skal opgøre deres moms og lønsumsafgift, og

Læs mere

Det kan være en god ide at have den officielle formålskontoplan i hånden, når dette læses.

Det kan være en god ide at have den officielle formålskontoplan i hånden, når dette læses. KAMs formålskontoplan og bogføring Det kan være en god ide at have den officielle formålskontoplan i hånden, når dette læses. Overblik/indsigt: Budget/formålsudskrift Budget/formålsudskriften kan vælges

Læs mere

rækker en hånd ud til busbranchen

rækker en hånd ud til busbranchen skat rækker en hånd ud til busbranchen Af: SKAT/ Foto: SKAT SKAT har i 2012 haft busbranchen under lup og gennemført et pilotprojekt med fokus på delvist fradrag i busvirksomheder. Erfaringsmæssigt kan

Læs mere

B R A N D S O F T. Vejledning til brug af ny kontoplan med art og formål.

B R A N D S O F T. Vejledning til brug af ny kontoplan med art og formål. Vejledning til brug af ny kontoplan med art og formål. Denne vejledning er beregnet til brug for de personer, som skal i gang med det nye regnskabssystem, der introduceres af Kirkeministeriet pr 1. januar

Læs mere

Spørgsmål. Samrådsspørgsmål C Hvilke initiativer vil ministrene tage for at sikre en reel nedsættelse af færgetaksterne på 95 mio.

Spørgsmål. Samrådsspørgsmål C Hvilke initiativer vil ministrene tage for at sikre en reel nedsættelse af færgetaksterne på 95 mio. Udvalget for Landdistrikter og Øer 2016-17 ULØ Alm.del endeligt svar på spørgsmål 14 Offentligt 10. november 2016 J.nr 16-1557282. Moms, Afgifter og Told KER, AFL Samrådsspørgsmål A-D - Tale til besvarelse

Læs mere

Vejledning til kontering af udgiftsbilag

Vejledning til kontering af udgiftsbilag Vejledning til kontering af udgiftsbilag - til bogholderen i den mindre virksomhed Version 2.0 Indholdsfortegnelse Forord:... 3 Råd før læsning:... 3 Fremgangsmåde ved kontering af udgiftsbilag:... 4 1)

Læs mere

November 2012 Rev. december 2012. Efterskolernes. Momsvejledning

November 2012 Rev. december 2012. Efterskolernes. Momsvejledning November 2012 Rev. december 2012 Efterskolernes Momsvejledning INDHOLD Indhold og forord side 2 Momsregistrering side 3 Momspligtig omsætning side 5 Momsfri omsætning side 6 Omsætning udenfor momsloven

Læs mere

Momsvejledning. ectrl Light

Momsvejledning. ectrl Light Momsvejledning ectrl Light Side 1 af 23 01-11-2011 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 3 OPSÆTNING AF MOMS... 4 Momskoder... 5 Momsgruppe... 6 Varemomsgrupper... 8 Finanskonteringsgruppe... 9 Momsafregningsperioder...

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder

Informationsmøde for nye virksomheder Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

MCI Association Day Moms i foreninger Jens A. Staugaard VAT Director (LLM)

MCI Association Day Moms i foreninger Jens A. Staugaard VAT Director (LLM) MCI Association Day Moms i foreninger Jens A. Staugaard VAT Director (LLM) Foreninger generelt Momspligtigt, momsfritaget og lønsumsafgift Foreningers momsforhold adskiller sig i princippet ikke fra andre

Læs mere

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed

Informationsmøde for nye virksomheder. Læs mere i På vej mod egen virksomhed Informationsmøde for nye virksomheder Læs mere i På vej mod egen virksomhed Hvad er vigtigt at vide: Om din virksomhed er en erhvervsmæssig virksomhed Om din virksomhed er registreret for de rigtige pligter

Læs mere

Vejledende takster pr. 1. januar 2012. ERHVERVELSE AF GRAVSTEDER

Vejledende takster pr. 1. januar 2012. ERHVERVELSE AF GRAVSTEDER Vejledende takster pr. 1. januar 2012. ERHVERVELSE AF GRAVSTEDER 31 Første erhvervelse af et gravsted for en periode svarende til fredningstiden, jf. vedtægtens 20 og 24, er vederlagsfri for personer,

Læs mere

OBS!!! Kontering af linjer skrevet med kursiv foretages først ved resultatdisponeringen (årsafslutningen)

OBS!!! Kontering af linjer skrevet med kursiv foretages først ved resultatdisponeringen (årsafslutningen) Nedenfor illustreres hvordan man skal kontere en række udvalgte indtægter og udgifter. Det drejer sig om optagelse af lån til anlæg, tilbagebetaling af lån, opsparing til anlægsarbejde, forbrug af anlægsopsparing

Læs mere

Folkekirkens økonomi

Folkekirkens økonomi Folkekirkens økonomi Program kl. 17.00 17.45 Folkekirkens overordnede økonomi kl. 17.45 18.15 Anlæg og drift i menighedsråd kl. 18.15 19.00 Spisning kl. 19.00 19.45 Budgetlægning og budgetstyring kl. 19.45

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ejby Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode 7835. CVR-nr. 60094616

ÅRSREGNSKAB 2014. for Ejby Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode 7835. CVR-nr. 60094616 ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7835 CVR-nr. 60094616 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Bilag 3 Menighedsrådets

Læs mere

Alternative behandlere og andre sundhedspersoner Om moms og lønsumsafgift

Alternative behandlere og andre sundhedspersoner Om moms og lønsumsafgift Alternative behandlere og andre sundhedspersoner Om moms og lønsumsafgift SEPTEMBER 2010 Indhold Forord 3 Momsfritaget 3 Uddannelseskrav 4 Uddannelseskrav andre sundhedspersoner 4 Uddannelseskrav alternative

Læs mere

Seminar for erhvervsskoler, gymnasier m.fl. Moms 10. december 2013

Seminar for erhvervsskoler, gymnasier m.fl. Moms 10. december 2013 www.pwc.dk Seminar for erhvervsskoler, gymnasier m.fl. Moms 10. Jacob Holme Assistant Manager Telefon: 8932 5674 E-mail: jho@pwc.dk Revision. Skat. Rådgivning. Agenda Hvorfor er moms interessant for uddannelsesinstitutioner?

Læs mere

Takster og vejledning for erhvervelse, fornyelse, ren- og vedligeholdelse mv. af gravsteder på kirkegårde i året 2014.

Takster og vejledning for erhvervelse, fornyelse, ren- og vedligeholdelse mv. af gravsteder på kirkegårde i året 2014. Holstebro Provsti Kirkestræde 9A Tlf. 96 10 08 63 E-mail: holstebro.provsti@km.dk Menighedsrådene i Holstebro Provsti, Viborg Stift Bedes omdelt til kasserer, kirkeværge, graver og kirkegårdsleder. Januar

Læs mere

Europaudvalget 2008 2872 - Økofin Bilag 3 Offentligt

Europaudvalget 2008 2872 - Økofin Bilag 3 Offentligt Europaudvalget 2008 2872 - Økofin Bilag 3 Offentligt 22. maj 2008 Supplerende samlenotat vedr. rådsmødet (ECOFIN) den 3. juni 2008 Dagsordenspunkt 6a: Moms på finansielle tjenesteydelser og forsikringstjenesteydelser

Læs mere

Moms Skoler og andre institutioners salg af pakkerejser

Moms Skoler og andre institutioners salg af pakkerejser RSM plus er Danmarks 7. største revisions- og rådgivningsvirksomhed med egen IT- og skatteafdeling. RSM plus beskæftiger i alt ca. 200 medarbejdere fordelt på 8 kontorer, og er et selvstændigt medlem af

Læs mere

GENEREL INFO OM WEBSHOP

GENEREL INFO OM WEBSHOP GENEREL INFO OM WEBSHOP 1 Generel info om webshop Har du en webshop, eller går du med overvejelser om at købe eller etablere én, så er der flere ting, som du skal være opmærksom på. En webshop er en god

Læs mere

Den momsmæssige behandling af salg- og tilpasning af briller og kontaktlinser.

Den momsmæssige behandling af salg- og tilpasning af briller og kontaktlinser. Den momsmæssige behandling af salg- og tilpasning af briller og kontaktlinser. Indhold Sammenfatning... 1 Definitioner... 2 Hvordan prissættes en synsprøve... 2 Hvordan behandles den momsfritagne del af

Læs mere

MOMS OG SKATTEMÆSSIGE FRADRAG

MOMS OG SKATTEMÆSSIGE FRADRAG MOMS OG SKATTEMÆSSIGE FRADRAG 1. Moms og skat 2. Momsafregning for begyndere 3. Momsafregning ved køb/salg i udlandet 4. Særlige regler 5. Løsning af momsopgave 6. Demonstration af momsangivelse PAUSE..

Læs mere

MOMS OG SKATTEMÆSSIGE FRADRAG

MOMS OG SKATTEMÆSSIGE FRADRAG MOMS OG SKATTEMÆSSIGE FRADRAG 1. Moms og skat 2. Momsafregning for begyndere 3. Momsafregning ved køb/salg i udlandet PROGRAM 4. Særlige regler 5. Løsning af momsopgave 6. Demonstration af momsangivelse

Læs mere

VEJLEDNING TIL MOMSKOMPENSATION 2012.

VEJLEDNING TIL MOMSKOMPENSATION 2012. Ministeriet for Børn og Undervisning Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Økonomisk-Administrativt Center VEJLEDNING TIL MOMSKOMPENSATION 2012. Momsudgifter. Ministeriet for Børn og Undervisning (MBU) kan kompensere

Læs mere

Notat. Ubemidlede betaling for gravsted

Notat. Ubemidlede betaling for gravsted Ubemidlede betaling for gravsted Dato: 20. oktober 2014 Sagsbehandler Marjun Egholm I anledning af nogle konkrete henvendelser om begravelse af ubemidlede har Kirkeministeriet udarbejdet dette notat. 1.

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Kauslunde Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB for Kauslunde Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Kauslunde Sogns Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7824 CVR-nr. 22572512 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

INDLEDNING...3 OPSÆTNING AF MOMS...4

INDLEDNING...3 OPSÆTNING AF MOMS...4 Side 1 af 24 Indholdsfortegnelse INDLEDNING...3 OPSÆTNING AF MOMS...4 Momskoder...5 Momsgruppe...6 Varemomsgrupper...8 Finanskonteringsgruppe...8 Momsafregningsperioder...9 Momsmyndighed...11 SÅDAN BEREGNES

Læs mere

Læs og forstå et kirkeregnskab

Læs og forstå et kirkeregnskab Vejledning Læs og forstå et kirkeregnskab 1. Generel introduktion Denne læsevejledning er skrevet som en hjælp til at læse og forstå et kirkeregnskab fra den danske folkekirke. Vejledningen introducerer

Læs mere

Vejledning til momskompensation for 2016.

Vejledning til momskompensation for 2016. Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Økonomisk-Administrativt Center Vejledning til momskompensation for 2016. Momsudgifter. Ministeriet for Børn, Undervisning

Læs mere

Vejledende retningslinier for momspligt og momsfritagelse for freelancejournalister, fotografer m.fl.

Vejledende retningslinier for momspligt og momsfritagelse for freelancejournalister, fotografer m.fl. Vejledende retningslinier for momspligt og momsfritagelse for freelancejournalister, fotografer m.fl. På baggrund af en henvendelse fra Dansk Journalistforbund, har Told- og Skattestyrelsen i samarbejde

Læs mere

7.5 Investeringsgoder

7.5 Investeringsgoder Moms Forlaget Andersen 7.5 Investeringsgoder Af Senior VAT Consultant Mette Danielsen, Ernst & Young P/S mette.danielsen@dk.ey.com Indhold Denne artikel omhandlende investeringsgoder har følgende indhold:

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Sahl Sogns Menighedsråd. i Holstebro Provsti. i Holstebro Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSREGNSKAB for Sahl Sogns Menighedsråd. i Holstebro Provsti. i Holstebro Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSREGNSKAB for Sahl Sogns Menighedsråd i Holstebro Provsti i Holstebro Kommune Myndighedskode 8832 CVR-nr. 31333814 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Fremmed boring Hvis golfklubben får ledningsført vand fra et fælles vandværk taler man om vand fra "fremmed boring".

Fremmed boring Hvis golfklubben får ledningsført vand fra et fælles vandværk taler man om vand fra fremmed boring. Marts 2012 VANDAFGIFTER Notatet beskriver generelt de per 1. januar 2012 gældende afgifter vedrørende vandforbrug og spildevand samt muligheder for godtgørelse og tilbagesøgning: A. Vandforbrug: Vandafgift

Læs mere

OBS!!! Kontering af linjer skrevet med kursiv foretages først ved resultatdisponeringen (årsafslutningen)

OBS!!! Kontering af linjer skrevet med kursiv foretages først ved resultatdisponeringen (årsafslutningen) Nedenfor illustreres hvordan man skal kontere en række udvalgte indtægter og udgifter. Det drejer sig om optagelse af lån til anlæg, tilbagebetaling af lån, opsparing til anlægsarbejde, forbrug af anlægsopsparing

Læs mere

KIRKEGÅRDSTAKSTER FOR VORDINGBORG KIRKEGÅRDE

KIRKEGÅRDSTAKSTER FOR VORDINGBORG KIRKEGÅRDE KIRKEGÅRDSTAKSTER FOR VORDINGBORG KIRKEGÅRDE Takster gældende fra 1. januar 2015 31. december 2015 GÆLDENDE FOR KIRKEGÅRDENE VED VORDINGBORG KIRKE Taksterne for Erhvervelse og fornyelse, Begravelse og

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde om folkekirkens lokale økonomi. September 2009

Velkommen til orienteringsmøde om folkekirkens lokale økonomi. September 2009 Velkommen til orienteringsmøde om folkekirkens lokale økonomi September 2009 Er mobilen slukket? 1 Program med anslået tidsplan Velkomst ved mødelederen. 19.15 Baggrund og hvad der er vedtaget v/ Klaus

Læs mere

Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom

Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom Indholdsfortegnelse Moms ved frivillig registrering for udlejning af fast ejendom Indledning Registrering Udlejning Bortforpagtning Salg Hvordan du bliver registreret Registrering i mindst 2 år Moms af

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Fejø Sogns Menighedsråd. i Lolland Vestre Provsti. i Lolland Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSREGNSKAB for Fejø Sogns Menighedsråd. i Lolland Vestre Provsti. i Lolland Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSREGNSKAB for Fejø Sogns Menighedsråd i Lolland Vestre Provsti i Lolland Kommune Myndighedskode 7667 CVR-nr. 61332316 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd. i Valby-Vanløse Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7057. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd. i Valby-Vanløse Provsti. i Københavns Kommune. Myndighedskode 7057. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Hyltebjerg Sogns Menighedsråd i Valby-Vanløse Provsti i Københavns Kommune Myndighedskode 7057 CVR-nr. 55858217 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

Alternative behandlere og andre sundhedspersoner - Om moms og lønsumsafgift

Alternative behandlere og andre sundhedspersoner - Om moms og lønsumsafgift Alternative behandlere og andre sundhedspersoner - Om moms og lønsumsafgift Dato for offentliggørelse Resumé Dato for offentliggørelse Serienummer Resumé 27 jun 2012 09:29 Denne vejledning fortæller, hvordan

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Gelsted Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB for Gelsted Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Gelsted Sogns Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7832 CVR-nr. 58955914 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

CAKIs miniguide til moms

CAKIs miniguide til moms 1 Når du driver virksomhed, skal du kende de momsregler, der gælder for den type virksomhed, som du har. Det skal du have sat dig ind i, inden du registrerer din virksomhed og får dit CVR-nummer, for under

Læs mere

Agenda. Regnskabskonferencen 2019 PwC

Agenda. Regnskabskonferencen 2019 PwC Agenda Vouchers / gavekort Salgsfremmeordninger Den digitale markedsplads MOSS ændringer fra 1. januar 2019 Holdingselskabers fradragsret Transportydelser leveret af underleverandør Fradragsret ved berigtigelse

Læs mere

Notat. Helge Bo har stillet nedenstående spørgsmål i forbindelse med Albertshøj:

Notat. Helge Bo har stillet nedenstående spørgsmål i forbindelse med Albertshøj: Notat ØU Notat med svar på spørgsmål fra Helge Bo Enhedslisten stillet den 1. februar 2018, samt tillægsspørgsmål fra ØU 6. marts vedrørende retningslinjer for tilsyn og regnskabsaflæggelse. Helge Bo har

Læs mere

Landsskatteretskendelse vedr. fradrag for købsmoms ved tilbygning - integreret del af logen - momsfritagelse

Landsskatteretskendelse vedr. fradrag for købsmoms ved tilbygning - integreret del af logen - momsfritagelse KEN nr 9670 af 17/01/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 29. juli 2019 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin. Landsskatteretten, j. nr. 11-02108 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Landsskatteretskendelse

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Føns-Ørslev-Udby-Husby Sognes Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode 7840. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Føns-Ørslev-Udby-Husby Sognes Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode 7840. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Føns-Ørslev-Udby-Husby Sognes Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7840 CVR-nr. 16485810 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets

Læs mere

Jordemoderforeningen. 21. november 2011 (København) 29. november 2011 (Århus)

Jordemoderforeningen. 21. november 2011 (København) 29. november 2011 (Århus) Jordemoderforeningen 21. november 2011 (København) 29. november 2011 (Århus) Statsautoriseret Revisor: Per Kristensen (e-mail: pk@n-c.dk) Revisor: Gitte Levin Krogh (e-mail: gl@n-c.dk) Nielsen & Christensen

Læs mere

GUIDE. Moms og foreninger

GUIDE. Moms og foreninger GUIDE Moms og foreninger Udskrevet: 2017 Indhold Moms og foreninger.............................................................. 3 2 Guide Moms og foreninger Dette er en guide om de regler for moms, vi

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7835 CVR-nr. 60094616 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Vejledning til momskompensation for 2014.2.

Vejledning til momskompensation for 2014.2. Undervisningsministeriet Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Økonomisk-Administrativt Center Vejledning til momskompensation for 2014.2. Momsudgifter. Undervisningsministeriet (UVM) kan kompensere institutionerne

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vester Hornum-Hyllebjerg Sognes Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8271

ÅRSREGNSKAB 2013. for Vester Hornum-Hyllebjerg Sognes Menighedsråd. i Vesthimmerlands Provsti. i Vesthimmerlands Kommune. Myndighedskode 8271 ÅRSREGNSKAB for Vester Hornum-Hyllebjerg Sognes Menighedsråd i Vesthimmerlands Provsti i Vesthimmerlands Kommune Myndighedskode 8271 CVR-nr. 34680523 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring

Læs mere

Moms på personalegoder og firmabiler 27. februar Revision. Skat. Rådgivning.

Moms på personalegoder og firmabiler 27. februar Revision. Skat. Rådgivning. Moms på personalegoder og firmabiler Revision. Skat. Rådgivning. Betingelser for momsfradrag Generelt og særlige kategorier af udgifter 2 Momsfradrag Generelt Der er tre former for fradragsret Fuldt momsfradrag

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen 2010 Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2010?... 2 Hvor kan jeg få hjælp.... 3 Kontrol af data

Læs mere

Høringssvar Udkast til styresignal om moms personalets private brug af virksomhedens

Høringssvar Udkast til styresignal om moms personalets private brug af virksomhedens SKAT Jura, Afgifter og Lovkoordinering Østbanegade 123 2100 København Ø Pr. mail: juraskat@skat.dk 17. januar 2017 Høringssvar Udkast til styresignal om moms personalets private brug af virksomhedens aktiver

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg. i Rødovre-Hvidovre Provsti. i Hvidovre, Rødovre kommuner. Myndighedskode 4420. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg. i Rødovre-Hvidovre Provsti. i Hvidovre, Rødovre kommuner. Myndighedskode 4420. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Rødovre-Hvidovre Provstiudvalg i Rødovre-Hvidovre Provsti i Hvidovre, Rødovre kommuner Myndighedskode 4420 CVR-nr. 21320188 Årsregnskabet indeholder: Provstiudvalgets erklæring Provstiudvalgets

Læs mere

Omregningsfaktoren ganges med tallet i rubrikken for at få prisen i kr. D. Takster

Omregningsfaktoren ganges med tallet i rubrikken for at få prisen i kr. D. Takster Omregningsfaktoren ganges med tallet i rubrikken for at få prisen i kr. Omregningsfaktoren for 2012 er 39,5. D. Takster A. en reguleres hvert år med omregningsfaktoren, som udsendes fra Ribe Stift til

Læs mere

Dette notat beskriver de mulige konsekvenser for ISOBRO s medlemmer som følge af en ændring i lønsumsafgiftsloven pr. 1. januar 2009.

Dette notat beskriver de mulige konsekvenser for ISOBRO s medlemmer som følge af en ændring i lønsumsafgiftsloven pr. 1. januar 2009. Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Notat Ændring af lønsumsafgiftsloven

Læs mere

Instruks Momshåndtering

Instruks Momshåndtering Instruks Momshåndtering Instruks momshåndtering (pkt 4-3-3 ajourført) -05-01-15 Side 1 af 10 1. FORMÅL 3 1.1. Baggrund 3 1.2. Formål 3 2. ANSVARLIG 3 3. TERMINER 4 4. FREMGANGSMÅDE 4 4.1. Definitioner

Læs mere

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold

Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Vejledning i brugen af økonomiportalen for menighedsråd 2009. www.skema.brandsoft.dk Indhold Køreplan for indberetning af regnskab og budget til provstiet.... 2 Hvordan indberettes regnskab 2008 og budget

Læs mere

ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr

ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd. i Middelfart Provsti. i Middelfart Kommune. Myndighedskode CVR-nr ÅRSREGNSKAB for Ejby Sogns Menighedsråd i Middelfart Provsti i Middelfart Kommune Myndighedskode 7835 CVR-nr. 60094616 Årsregnskabet indeholder: A B C D E F G H Bilag 1 Bilag 2 Menighedsrådets erklæring

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2013. for Ringkøbing Sogns Menighedsråd. i Ringkøbing Provsti. i Ringkøbing-Skjern Kommune. Myndighedskode 8749. CVR-nr.

ÅRSREGNSKAB 2013. for Ringkøbing Sogns Menighedsråd. i Ringkøbing Provsti. i Ringkøbing-Skjern Kommune. Myndighedskode 8749. CVR-nr. ÅRSREGNSKAB for Ringkøbing Sogns Menighedsråd i Ringkøbing Provsti i Ringkøbing-Skjern Kommune Myndighedskode 8749 CVR-nr. 37539619 Årsregnskabet indeholder: Menighedsrådets erklæring Menighedsrådets forklaringer

Læs mere

Udkast til styresignal vedr. økonomisk virksomhed ved erhvervelse og besiddelse af kapitalandele mv.

Udkast til styresignal vedr. økonomisk virksomhed ved erhvervelse og besiddelse af kapitalandele mv. SKAT Østbanegade 123 København Ø 24. marts 2017 Udkast til styresignal vedr. økonomisk virksomhed ved erhvervelse og besiddelse af kapitalandele mv. FSR har den 6. marts modtaget SKATs udkast til styresignal

Læs mere

Vejledning om interne statslige overførsler og internt statsligt køb og salg af varer og tjenesteydelser tjenesteydelser i staten.

Vejledning om interne statslige overførsler og internt statsligt køb og salg af varer og tjenesteydelser tjenesteydelser i staten. Vejledning om interne statslige overførsler og internt statsligt køb og salg af varer og tjenesteydelser tjenesteydelser i staten December 2016 Indhold 1. Indledning 3 2. Interne statslige overførsler

Læs mere

Moms på fast ejendom. Ved advokat Peter Nordentoft Uddannelsesdagen 2014

Moms på fast ejendom. Ved advokat Peter Nordentoft Uddannelsesdagen 2014 Moms på fast ejendom Ved advokat Peter Nordentoft Uddannelsesdagen 2014 Skatter og moms 2 3 Retskilder EF-traktaten art. 99 Momssystemdirektivet (2006/112/EØF) m.fl. Momsloven (Lovbekendtgørelse nr. 106

Læs mere

Opsætning og afregning af moms og afgifter

Opsætning og afregning af moms og afgifter Opsætning og afregning af moms og afgifter I Mamut Stellar er det muligt at opsætte en momsafregning, hvor du enten kan vælge Manuel indberetning/ periodeaflæsning (beløbene flyttes IKKE til Momsafregningskontoen),

Læs mere