Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018"

Transkript

1 Økonomi og Ejendomme Sagsnr Brevid Ref. JALC Dir. tlf. 25. april 2018 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018

2 Side2/31 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne 3. Udvikling på anlæg og ejendomssalg/byggemodning 4. Udvikling i renter, afdrag, finansiering og finansforskydninger 5. Finansiering 6. Kassebeholdning og likviditet Bilag 1: Aktivitetsopfølgning på udvalgsområder Bilag 2: Resultatoversigt Bilag 3: Udvikling i forventede afvigelser på nettodriftsudgifter Bilag 4: Oversigt over rammeoverførsler og tillægsbevillinger Bilag 5: Detaljeret oversigt over afvigelser på anlæg Budgetopfølgningen er udarbejdet af Økonomi og Ejendomme i samarbejde med direktørområderne. Økonomi og Ejendomme Dato 24. april 2018 Fics brevid:

3 Side3/31 1. Samlet konklusion for hele budgettet Budgetopfølgningen pr. 31. marts viser et forventet overskud på det skattefinansierede driftsområde inkl. indtægter fra skat og tilskud/udligning på 138,0 mio. kr. Dette er et netto mindreforbrug på 11,8 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget på 126,2 mio. kr. Mindreforbruget på det skattefinansierede driftsområde består af: Merforbrug på serviceudgifterne på 25,1 mio. kr., som er sammensat af både merforbrug og mindreforbrug jf. afsnittet om serviceudgifter Mindreforbrug på overførselsudgifter på 20,4 mio. kr. Mindreforbrug på ikke-serviceudgifter på 2,1 mio. kr. Mindreforbrug på renteudgifter på 14,2 mio. kr. Merindtægt på skat og tilskud/udligning på 0,1 mio. kr. På anlæg, byggemodning og ejendomssalg forventes et årsregnskab på 174,2 mio. kr., hvilket er et mindreforbrug på 26,6 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget på 200,8 mio. kr. Set i forhold til budgettet inkl. overførsler fra 2017 og tillægsbevillinger er der et mindreforbrug 179,3 mio. kr. på anlæg, byggemodning og ejendomssalg. Der tages endvidere højde for lån, afdrag, øvrige finansforskydninger og den forventede balance på det brugerfinansierede område. Disse viser samlet set forventede udgifter på 75,5 mio. kr. Set i forhold til et oprindeligt indtægtsbudget på 26,9 mio. kr., svarer det til merudgifter på 102,4 mio. kr., hvilket især skyldes fremrykkede udgifter til grundkapital samt mindre lånoptagelse til energirenovering. Figur 1: Samlet konklusion for hele budgettet i mio. kr. Samlet set vil det forventede regnskabsresultat medføre et træk på de likvide aktiver på 111,6 mio. kr. i forhold til det oprindelige budget på 47,7 mio. kr., svarende til en merudgift på 63,9 mio. kr.

4 Side4/31 Finansiering Forventet merforbrug på serviceudgifter finansieres af rammeoverførsler fra 2017 med undtagelse af fagområdet Børn og Unge under Skole- og Børneudvalget. Se afsnit 5. Finansiering for uddybende forklaring. Anlæg viser et mindreforbrug i forhold til oprindeligt budget, og der er derfor ikke behov for finansiering.

5 Side5/31 2. Udvikling i nettodriftsudgifterne Serviceudgifter På serviceudgifter forventes et merforbrug på 25,1 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Figur 2: Serviceudgifter fordelt på udvalg i mio. kr. Økonomiudvalget På Økonomiudvalgets område forventes et merforbrug på 10,8 mio. kr. Merforbruget består af: Et forventet merforbrug på 12,5 mio. kr. vedrørende projekter, som finansieres af rammeoverførsler fra 2017 (vedligeholdelsesprojekt på rådhuset, Ny Østergade-projekt, nyt stadion samt Sct. Hans-projekt) Et forventet mindreforbrug på 3,0 mio. kr. vedr. lønpuljer og tjenestemandspensioner Et forventet merforbrug på 1,0 mio. kr. vedr. Musicon (lejeudgifter til pavilloner i forbindelse med nedrivning af Hal1) Merudgifter på 0,3 mio. kr. i forbindelse med efterbetaling af udgifter til stormen Ingolf. Det forventede merforbrug finansieres af rammeoverførsler fra Kultur- og Idrætsudvalget På Kultur- og Idrætsudvalgets område forventes et mindreforbrug på 5,5 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Det forventede mindreforbrug består af: Forventet mindreforbrug på 7,6 mio. kr. vedrørende ny svømmehal, bestående af at mindreforbrug på 9,0 mio. kr. som følge af at afledt drift vedrørende ny svømmehal er flyttet til anlægsbudget og et merforbrug på 1,4 mio. kr. som følge af lukkeperiode i Forventet merforbrug på 0,3 mio. kr. vedrørende Ramsøhallen, fordi der anvendes opsparede midler fra tidligere år i forbindelse med ombygningen. Forventet merforbrug på 1,8 mio. kr. som følge af periodiske forskydninger i udgifter vedrørende projekter på biblioteket (0,5 mio. kr.), kulturel virksomhed (1,0 mio. kr.) og folkeoplysning og fritidsaktiviteter (0,3 mio. kr.).

6 Side6/31 Beskæftigelses- og Socialudvalget På Beskæftigelses- og Socialudvalgets område forventes et merforbrug på 0,1 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Det forventede merforbrug består af: Forventet merforbrug på 0,8 mio. kr. som følge af fortsat tilpasning af kapaciteten af midlertidige boliger til de nye lavere flygtningestrømme, samt at det har taget længere tid at sælge og opsige lejemål end forventet. Forventet mindreforbrug på 0,7 mio. kr. som følge af færre elever end forventet på produktionsskolerne. På socialområdet forventes budgettet at balancere. Der er i 2017 implementeret et større fokus på udgiftsstyring og effektiv tilrettelæggelse af arbejdet på botilbud samt omlægning af indsatser. I budget indgår desuden en teknisk rettelse på 11,1 mio. kr. som følge af nettotilgang til området i 2017 og 2018, beregnet ud fra forventet merudgift i Udviklingen i forbrug af botilbudspladser viser efter første kvartal en stigning i 107 pladser, der også er dyrere end forventet. Dette søges imødegået ved tæt opfølgning og kontraktforhandling samt øvrige økonomistyringstiltag. Effekten af borgere, der er kommet i løbet af 2018 får fuld budgetvirkning i Desuden forventes flere nye borgere i 2019, der vil betyde budgetudfordringer i 2019 og frem, hvis der ikke tages højde for den øgede tilgang i budgetlægningen. Skole- og Børneudvalget På Skole- og Børneudvalgets område forventes et merforbrug på 17,9 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Det forventede merforbrug består af: Mindreforbrug på 7,1 mio. kr. på dagtilbudsområdet som følge af fortsat nedgang i antallet af dagplejere og vanskeligheder med at rekruttere dagplejere i de områder, hvor der er behov for flere dagplejere. Merforbrug på 8,8 mio. kr. på skoleområdet som følge af merudgifter til specialområdet og STU. Merforbrug på 2,5 mio. kr. på specialskoler blandt andet som følge af investeringer i forbedrede rammer. Merforbrug på 13,7 mio. kr. på fagområdet Børn og Unge vedrørende stigende udgifter til børn og unge med en handicap-diagnose, samt udgifter til uledsagede flygtninge uden refusion. Merforbruget vedrørende skoleområdet og specialskoler finansieres af rammeoverførsler fra Af fagområdet Børn og Unges samlede merforbrug på 13,7 mio. kr., finansieres 7,3 mio. kr. af rammeoverførsler. Merforbruget skal desuden ses i sammenhæng med, at der forventes en merindtægt vedrørende refusion for dyre enkeltsager på Børn og Unges område på 3,9 mio. kr. Plan- og Teknikudvalget På Plan- og Teknikudvalgets område forventes et mindreforbrug på 0,7 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Mindreforbruget består af: Forventet mindreforbrug på 0,7 mio. kr. på Materielgården vedr. varetagelse af kontraktlige forpligtelser på kommunens institutioner.

7 Side7/31 Klima- og Miljøudvalget På Klima- og Miljøudvalgets område forventes et merforbrug på 2,6 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Merforbruget finansieres af overførsler. Merforbruget består af: Forventet merforbrug på 2,6 mio. kr. på Miljø, hvilket skyldes merforbrug på projekter om grundvand på 0,6 mio. kr., merforbrug vedr. oprensning af olieforurenede grunde på 1,8 mio. kr. og merforbrug på øvrige projekter på 0,2 mio. kr. på pga. højere aktivitet end budgetlagt. Sundheds- og Omsorgsudvalget På Sundheds- og Omsorgsudvalgets område forventes balance i forhold til det oprindelige budget. Dette dækker over bl.a. følgende udsving: Merindtægt på 1,0 mio. kr. vedrørende Pleje og Træning som følge af, at det ved en målrettet indsats er lykkedes at nedbringe antallet af dage hvor færdigbehandlede patienter venter på udskrivning fra sygehus til et kommunalt tilbud (liggedage) til noget nær nul. Da den seneste finansieringsreform præmierer netop kommuner med et lavt antal liggedage, kan Roskilde i år forvente en merindtægt fra kommuner i Region Sjælland med et højt antal liggedage. Merforbrug på 0,9 mio. kr. vedr. tab på garantier som skyldes manglende søgning til ældreboliger, især på Toftehøjen. Der ses en stigning i aktiviteten på udeområdet, som følge af stigende venteliste til plejehjemspladser og det forventes, at denne tendens vil fortsætte frem mod ibrugtagning af Hyrdehøj. Udgifterne finansieres af de samlede tilførte demografimidler til pleje i eget hjem og på plejecentre. Merforbrug på 0,5 mio. kr. vedrørende den kommunale tandpleje, som er presset på flere fronter, herunder stigende børnetal, en ineffektiv klinikstruktur samt rekrutteringsproblemer. Overførselsudgifter På overførselsudgifter forventes et mindreforbrug på 20,4 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Figur 3: Overførselsudgifter fordelt på udvalg i mio. kr.

8 Side8/31 Beskæftigelses- og Socialudvalget På Beskæftigelses- og Socialudvalgets område forventes et mindreforbrug på 21,0 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Det forventede mindreforbrug består af: Mindreforbrug til ydelser og indsatser på Integrationsområdet på 11,8 mio. kr. primært som følge af ændringer i antallet af ydelsesmodtagere. Herunder at Roskilde Kommune modtog færre flygtninge fra kvoten i 2017, og at der forventes færre flygtninge i 2018 nu end ved budgetlægningen. På dagpenge til forsikrede ledige forventes der samlet set merudgifter på 2,0 mio. kr. Dette skyldes dels, at gennemsnitsprisen pr. berørt ledig ser ud til at blive højere end budgetteret og dels med modsat virkning, at det berørte antal personer ser ud til at blive lavere end budgetteret. Under Sygedagpenge, fleksjob mv. forventes en samlet mindreudgift på 3,0 mio. kr. Beløbet er sammensat af mindreudgift til ressourceforløb og jobafklaring på 0,5 mio. kr. og en mindreudgift til fleksjob og ledighedsydelse på 3,5 mio.kr. Hertil kommer forventede merudgifter til sygedagpenge på 1,0 mio. kr. Merudgifterne på sygedagpenge svarer til et forbrug på 7,8 mio. kr. mere end i Dette er også et fokuspunkt i forbindelse med de igangsatte budgetanalyser rettet mod budget Der vil blive fremlagt en særskilt beslutningssag om initiativer til at imødegå denne udvikling, således at de kan blive iværksat hurtigst muligt. Der forventes en mindreudgift på 3,5 mio. kr. til Kontanthjælp og revalidering. Dette skyldes generelt færre ydelsesmodtagere end budgetteret. Under Beskæftigelsesindsats forventes en samlet mindreudgift på 4,7 mio. kr., der primært skyldes mindreudgifter til seniorjob (2,5 mio. kr.), mindreudgift til jobrotation (0,9 mio. kr.) samt en forventning om forbrug af overførselsmidler (1,1 mio. kr.). En række af de områder, hvor der er mindreforbrug på beskæftigelsesområdet, er omfattet af budgetgaranti og der vil derfor kunne forventes en midtvejs- og efterregulering af kommunens tilskud fra staten på baggrund af landstendensen på disse områder. Skole- og Børneudvalget På Skole- og Børneudvalgets område forventes et merforbrug på 0,6 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Merforbruget består af: Merforbrug på 0,6 mio. kr. som følge af en stigning i udgifter til tabt arbejdsfortjeneste.

9 Side9/31 Øvrige ikke-serviceudgifter På rammen for øvrige ikke-serviceudgifter forventes et mindreforbrug på 2,5 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget Figur 4: Ikke-serviceudgifter fordelt på udvalg i mio. kr. Økonomiudvalget På Økonomiudvalgets område forventes balance i forhold til oprindeligt budget. Skole- og Børneudvalget På Skole- og Børneudvalgets område forventes et mindreforbrug på 4,1 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Mindreforbruget består af: Forventet mindreforbrug på 4,1 mio. kr. som overvejende vedrører merindtægt refusion for dyre enkeltsager på Børn og Unge. Merindtægterne på refusion for dyre enkeltsager ses i sammenhæng med merforbruget på Børn og Unge og vedrører særligt stigende udgifter til dyre handicapsager. Sundheds- og Omsorgsudvalget På Sundheds- og Omsorgsudvalgets område forventes der ingen afvigelser i forhold til oprindeligt budget. Dog med følgende opmærksomhedspunkter: I 2018 er den Aktivitetsbestemte medfinansiering reformeret, så kommunernes betaling er gjort afhængig af borgernes alder, hvilket har medført et markant højere budget og forventet udgiftsniveau. Region Sjælland gået over til at anvende Sundhedsplatformen d. 25/ Særligt pga. problemerne med overgangen til Sundhedsplatformen, som har medført forsinkelser i indberetning, dokumentation og løbende afregning, er det fortsat for tidligt at vurdere det forventede resultat for P.t. forventes dog, at budgettet overholdes.

10 Side10/31 Beskæftigelses- og Socialudvalget På Beskæftigelses- og Socialudvalgets område forventes et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Merforbruget består af: Forventet mindreindtægt på 2,0 mio. kr. fra refusion for særligt dyre enkeltsager. Der har været mindreindtægt på refusionen i både 2016 og Der forventes ingen afvigelser på de resterende områder. Brugerfinansierede område På det brugerfinansierede område forventes der ingen afvigelser fra rammen.

11 Side11/31 3. Udvikling på anlæg og ejendomssalg/byggemodning. Samlet konklusion for anlæg Det vedtagne budget på anlæg (anlægsprojekter, byggemodning og ejendomssalg og -køb) udgør 200,8 mio. kr. Der er besluttet overførsler fra 2017 til 2018 på netto 252,3 mio. kr. i udgifter samt tillægsbevillinger for netto 99,7 mio. kr. i indtægter. Det betyder, at overførsler og tillægsbevillinger i alt svarer til netto 152,7 mio. kr. i udgifter. Derved svarer det samlet nettorådighedsbeløb til 353,5 mio. kr. i Budgetopfølgningen er baseret på konkrete betalingsplaner for de enkelte projekter på anlæg og byggemodning, men tidligere års erfaring viser, at der sker forskydninger i forhold til aktuelle betalingsplaner f.eks. pga. forsinkelser i byggeriet eller uenighed om betalingen. På nuværende tidspunkt vurderes det, at der anvendes 80 % af det forventede forbrug i de konkrete betalingsplaner for resten af året, hvilket vil resultere i et forventet regnskab på 397,5 mio. kr. Der er usikkerhed ved dette beløb, da der i 2018 bygges på store projekter over flere år som Roskildebadet og plejecenter Hyrdehøj, der kan ændre årets resultat markant, hvis betalingerne rykkes fra slutningen af 2018 til 2019, uden at det har betydning for, at projekterne nås inden for aftalt tid. Der forventes indtægter fra salg af grunde svarende til 237,4 mio. kr., mens der samtidig forventes udgifter i tilknytning til byggeri af almene boliger. Derudover forventes køb for 14,0 mio. kr. Samlet for anlæg (anlægsprojekter, byggemodning og ejendomssalg og -køb) forventes et nettoregnskabsresultat i 2018 på 174,2 mio. kr. Overførslerne fra 2018 til 2019 skønnes ved denne budgetopfølgning at blive netto 203,5 mio. kr. Figur 5: Samlet konklusion for anlæg

12 Side12/31 Anlægsprojekter på udvalgsniveau Budgetopfølgningen på det enkelte udvalg er baseret på de konkrete betalingsplaner. De største ændringer i forhold til sidste budgetopfølgning omtales, og for en detaljeret projektoversigt henvises til bilag 4. Figur 6: Anlægsudgifter fordelt på udvalg Økonomiudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 9,1 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 0,2 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. Mindreudgiften skyldes, lavere omkostninger end budgetlagt til arkæologiske undersøgelser ved Bauhaus. Kultur- og Idrætsudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 137,4 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 22,0 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. De største afvigelser skyldes: Overførsel til 2019 på 14,5 mio. kr. vedr. Roskildebadet Overførsel til 2019 på 5,0 mio. kr. vedr. Roskilde bibliotek

13 Side13/31 Beskæftigelses- og Socialudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 2,4 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 3,0 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. Afvigelsen skyldes: Overførsel til 2019 på 3,0 mio. kr. vedr. etablering af opgangsfællesskaber på Voksen- og Handicapområdet. Skole- og Børneudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 27,6 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 0,6 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. Afvigelsen skyldes: Overførsel til 2019 på 0,6 mio. kr. vedr. Trivselsmiljø i dagtilbud Plan- og Teknikudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 117,1 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 64,3 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. De største afvigelser skyldes: Overførsel på 9,8 mio. kr. vedr. Ny Østergade arealet Overførsel på 6,0 mio. kr. vedr. Bromarken, Jyllinge Overførsel på netto 5,8 mio. kr. vedr. Viby station, adgangs forhold Overførsel på 5,5 mio. kr. vedr. Ombygning af Industrivej Overførsel på 4,0 mio. kr. vedr. Campusstien Overførsel på netto 2,7 mio. kr. vedr. Universitetstien Overførsel på 2,7 mio. kr. vedr. Jyllinge bymidte, Centerkvarteret Overførsel på 2,3 mio. kr. vedr. Pulje til cykelstier, trafiksikkerhed og mobilitet Overførsel på 2,0 mio. kr. vedr. Trafik i Svogerslev Klima- og Miljøudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 19,7 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 20,0 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. Afvigelsen skyldes: Overførsel til 2019 på 19,0 mio. kr. vedr. Energispareindsats, borgernære Overførsel til 2019 på 1,0 mio. kr. vedr. investeringer i vedvarende energi Der forventes en overførsel på Energisparerindsatsen, da hovedparten af de projekter som kan gennemføres indenfor en tilbagebetalingsperiode på 25 år er udført. Der vil fortsat blive arbejdet med at udvikle nye projekter i forbindelse med bygningsvedligeholdelse og den løbende bygningsdrift. Sundheds- og Omsorgsudvalget Der forventes et regnskabsresultat på 120,6 mio. kr., hvilket er en merudgift på 12,4 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. Dette skyldes, at en større del af udgifterne til Plejecenter Hyrdehøj vil falde i 2018 end budgetlagt. Budgettet vedr. Plejecenter Hyrdehøj vil blive endeligt besluttet ved en sag på Byrådsmødet i april.

14 Side14/31 Byggemodning Figur 7: Byggemodning Der forventes et regnskabsresultat på 46,7 mio. kr., hvilket er en mindreudgift på 35,1 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger. De største afvigelser skyldes: Overførsel på i alt 15,8 mio. kr. vedr. byggemodningsprojekter i Trekroner Overførsel på i alt 9,6 mio. kr. vedr. projekter på Musicon Overførsel på 2,1 mio. kr. vedr. Hyrdehøj Bygade 2. etape Overførsel på 2,0 mio. kr. vedr. byggemodning Møllehusvej Overførsel på 2,0 mio. kr. vedr. byggemodning ved Græsengen Ejendomssalg og køb Figur 8: Ejendomssalg og -køb Der blev i Budget 2018 vedtaget en Ejendomssalg- og købspulje på 74 mio. kr., samt et tilbagekøb af gadebelysning på 12 mio. kr. Det betyder, at Ejendomssalg- og købspulje netto er fastsat til 62 mio. kr. i Den samlede overførsel af salg fra 2017 til 2018 er 81,5 mio. kr. og 3,5 mio. kr. til køb (netto 78,0 mio. kr.). Samlet set er der givet bevilling i 2018 til ejendomssalg på 281,2 mio. kr. i indtægter og 21,0 mio. kr. i udgifter til køb (netto 260,2 mio. kr.), jf. følgende gennemgang.

15 Side15/31 Der forventes et regnskabsresultat på netto 223,4 mio. kr. i indtægter vedr. salg og køb, hvilket er en mindreindtægt på 36,8 mio. kr. i forhold til budgettet inkl. overførsler og tillægsbevillinger (på 260,2 mio. kr.). Mindreindtægten skal ses i sammenhæng med, at der forventes en overførsel fra 2018 til 2019 på netto 25,1 mio. kr., samt at salgs- og købspuljen her først på året er vurderet forsigtigt, da en del af de store salg i 2018 forventes gennemført sidst på året, og derfor godt kan blive forskubbet til Uddybning af bevægelser vedr. køb og salg Der blev overført 81,5 mio. kr. fra 2017 til 2018 vedr. salgsindtægter. Nogle salg er realiseret i 2017 med betaling i 2018, mens andre salg først forventes realiseret i Det gælder følgende overførte salg, hvor den samlede forventede netto salgsindtægt i 2018 vurderes at udgøre 49,3 mio. kr. Heraf vil 12,4 mio. kr. tilgå finansiering af almene boliger (Skademosen). Salg af Universitetsparken, Trekroner (Bevilling givet i 2017, grunden er i udbud uden budfrist) Eriksvej 44 (solgt i 2017 med overtagelse i 2018) Salg af Byggeretter, Møllehusvej (forventes i 2019) Salg af Bygaden 29 (forventes solgt i 2019) Salg af Græsengen (forventes solgt i 2019) Salg af areal øst fra Bauhaus (solgt i 2017 med salgsindtægter i 2. kvartal 2018) Salg af grund til Hyrdehøj (forventes solgt i 2018) Salg af Skademosen; Trekroner (solgt i 2017 med salgsindtægter i 2018) Udover ovenstående salg på 49,3 mio. kr. forventes solgt for netto 174,0 mio. kr. De resterende salg kan opdeles i fire grupperinger. Salg som udmønter salgs- og købspuljen 64,5 mio. kr. Salgsindtægter der skal tilføres kassebeholdningen 43,1 mio. kr. Salgsindtægter der modsvares af tilsvarende udgifter til grundkapitalpuljen 58,8 mio. kr. Salgsindtægter fra salg af flygtningeboliger, der modsvares af tilsvarende låneindfrielse - 7,7 mio. kr. Salg som udmønter salgs- og købspuljen Salgs- og købspuljen vurderes på nuværende tidspunkt udmøntet med nedenstående salg, der samlet giver forventet indtægter på netto 64,5 mio. kr. Heri indgår, at man i sag på byrådet den 25. oktober 2017 har vedtaget, at udgifter til nedrivning af hal 1 og genhusning af Musicon sekretariatet skal finansieres af salgs- og købspuljen. Salgs- og købspuljen udmøntes af nedenstående salg: Salg af hal 1 (indtægter ultimo 2018) Hjørnekilden (solgt med overtagelse 1. april 2018) Åvej (forventes solgt i 3. kvartal 2018) Merkurvej (forventes solgt i 3. kvartal 2018) Nedrivning af hal 1 (løbende udgifter i hele 2018) Bakkevej (forventes solgt i 3. kvartal 2018) Baunegårdsvej (solgt med overtagelse 1. april 2018) Jersie Strandvej (solgt med overtagelse 1. marts 2018) Genhusning Musicon (Udgifter i 2. og 3. kvartal af 2018) Bifaldet Musicon (solgt med overtagelse 1. april 2018) Branding Skousbo (Udgifter 1. halvår af 2018) Storparcel Skousbo (solgt med overtagelse både den 30. april og 30. december 2018) Salg af Neptunvej (solgt i 2017 afventer salgsomkostninger)

16 Side16/31 Sambyggeri til adm.bygn. på Musicon Råstof Roskilde (Der forventes anvendt 1 mio. kr. i andet halvår af 2018, samt en overførsel på 4 mio. kr. til 2019) Køb vedr. gadebelysning (bevillingssag inden sommer) Salgsindtægter der skal tilføres kassebeholdningen Ved salg af grunde på Musicon skal dele af købssummen (30,4 mio. kr.) tilføres kassebeholdningen, da disse midler senere skal være en del af finansieringen til byggemodning og parkeringsfaciliteter. Derudover skal salg af Sankt Peders Stræde på 12,7 mio. kr. tilgå kassebeholdningen, da disse skal ses i sammenhæng med tidligere afholdte udgifter til etableringen af botilbuddet Toftebakken. Der forventes derfor salgsindtægter svarende til 43,1 mio. kr., der skal tilføres kassebeholdningen. Salgsindtægter til grundkapitalpuljen Salgsindtægter, der skal indgå i finansiering af grundkapital i forbindelse med byggeriet af flere almene boliger, forventes at blive 58,8 mio. kr. Salg vedrørende byggeri af almene boliger er oplistet nedenfor: Folden og Hegnet Det Høje C Halområdet i Jyllinge Skousbo Toppen, Trekroner Salget af Skademosen omfatter også opførelse af almene boliger, men indgår i summen vedrørende overførte salg, jf. ovenfor. Salgsindtægter fra salg af flygtningeboliger, der modsvares af tilsvarende låneindfrielse Det er forventes netto salgsindtægter på 11,9 mio. kr. fra salg af flygtningeboliger, heraf tilgår 4,2 mio. kr. salgspuljen, mens de resterende 7,7 mio. kr. vil blive modsvaret af tilsvarende indfrielse af lån.

17 Side17/31 4. Udvikling i renter, afdrag, finansiering og finansforskydninger Samlet konklusion Der forventes et nettoregnskabsresultat på lån, afdrag og finansforskydninger på 57,6 mio. kr., svarende til mindreindtægter på 102,4 mio. kr. i forhold til et oprindeligt indtægtsbudget på 44,7 mio. kr. Når renter samt skatter og tilskud/udligning tillægges, forventes et samlet nettoregnskabsresultat på lån, renter, skat, tilskud/udligning og finansforskydninger på 5.224,2 mio. kr., svarende til mindreindtægter på 88,0 mio. kr. i forhold til et oprindeligt budget på 5.312,1 mio. kr. Figur 9: Samlet konklusion for lån, skat, tilskud/udligning og finansforskydninger i mio. kr. Renter og afdrag Figur 10: Renter og afdrag i mio. kr. For renter og afdrag forventes netto en mindreudgift/merindtægt på 11,5 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Mindreudgiften/mindreindtægten består af: Mindreindtægter på 0,2 mio. kr. vedr. forrentning af den likvide kassebeholdning. Merindtægter på 14,0 mio. kr. vedr. kort- og langfristede tilgodehavender. Der er givet tillægsbevilling på 14,8 mio. kr. vedr. andel af provenu ved salg af HMN, som er et afkast ligesom renter. Indtægten modsvares af en udgift til deponering på 11,8 mio. kr., jf. nedenstående afsnit om finansforskydninger, mens de resterende 3 mio. kr., som afgiften på 20 pct. udgør, modregnes i kommunens tilskuds- og udligningsindtægter i Det deponerede beløb frigives over en 10-årig periode. Mindreudgifter til renter af kortfristet gæld på 0,4 mio. kr. Merudgifter til renter og afdrag på langfristet gæld 0,3 mio. kr. Merindtægter på 0,3 mio. kr. til garantiprovision. Der er givet tillægsbevilling hertil.

18 Side18/31 Merudgifter til afdrag på langfristet gæld på 2,7 mio. kr. Der forventes en mindreudgift på 4,6 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget idet der er givet tillægsbevilling på 7,3 mio. kr. i forbindelse med indfrielse af lån ved salg af flygtningeboliger. Lånoptagelse, skatter og tilskud/udligning Figur 11: Lånoptagelse, skatter og tilskud/udligning i mio. kr. På lånoptagelse forventes mindreindtægter på 3,4 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Mindreindtægten består af: Merindtægt på 1,1 mio. kr. til låneoptag til skæve boliger som er overført fra Mindreindtægt på 3,0 mio. kr. vedr. energipuljen, der forventes en låneoptagelse ud fra et forbrug på 7,0 mio. kr., oprindeligt budget er på 10,0 mio. kr. Mindreindtægt på 1,5 mio. kr. vedr. energirenovering af vejbelysning, der forventes en låneoptagelse ud fra et forbrug 7,5 mio. kr., oprindeligt budget er på 9,0 mio. kr. På skatterne forventes en merindtægt på 0,1 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Merindtægten består af: Mindreindtægt vedr. grundskyld og dækningsafgift på 0,2 mio. kr. Merindtægt vedr. dødsbobeskatning på 0,3 mio. kr. På tilskud og udligning forventes ingen afvigelser til oprindeligt budget. Finansforskydninger Figur 12: Finansforskydninger i mio. kr.

19 Side19/31 På finansforskydninger forventes en mindreindtægt på 96,2 mio. kr. i forhold til oprindeligt budget. Mindreindtægten består af: Merindtægt vedr. pantebreve på 0,9 mio. kr., bestående af førtidig indfrielse af tilgodehavende hos Viby Friskole. Merindtægt vedr. andre langfristede udlån på 2,7 mio. kr., bestående af førtidig indfrielse af tilgodehavende i CAT ejendomsselskab. Der forventes et samlet forbrug til grundkapitalindskud i Landbyggefonden på 81,9 mio. kr. i 2018, hvilket er en merudgift på 71,9 mio. kr. Der er overført 73,8 mio. kr. fra 2017, så der forventes et mindreforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til korrigeret budget. Mindreforbruget overføres til De 81,9 mio. kr. forventes anvendt til nedenstående almene byggerier: o Sct. Pedersstræde 2,0 mio. kr. o Præstemarkshusene, Himmelev 1,7 mio. kr. o Toppen 14,2 mio. kr. o Den røde tråd 8,9 mio. kr. o Rønnebærparken 3,8 mio. kr. o Æblehaven 4,6 mio. kr. o Skousbo 1. etape 3,4 mio. kr. o Vindinge Nord 9,3 mio. kr. o Skademosen 10,0 mio. kr. o Jyllinge Halområdet 9,7 mio. kr. o Folden 4,9 mio. kr. o Tofteengen 9,4 mio. kr. Merudgift til pensionisters lån til betaling af ejendomsskat på 4,3 mio. kr., vurderet ud fra antal indfrielser i første kvartal. Merudgifter på ca. 7,0 mio. kr. som følge af vedtagelse af lov om ændring af lov om lån til betaling af ejendomsskatter den 12. april 2018, for så vidt angår indefrysning af stigninger i grundskylden for Beløbet er en foreløbig vurdering. Den endelige beregning vil foreligge ultimo maj måned. Mindreindtægt på 4,9 mio. kr. vedr. træk på byggekredit til opførelse af Plejecenter Hyrdehøj. Det budgetterede træk på byggekreditten har været for stort i forhold til anlægsudgifterne for boligdelen. I forbindelse med godkendelse af skema-b på byrådsmødet i april sker der en bevillingsmæssig tilretning af budgettet. Merudgift til deponering 11,8 mio. kr. bestående af 80 % af provenu ved salg af HMN som der er givet tillægsbevilling til. Af samlede den afvigelse på renter, afdrag, finansiering og finansforskydninger i forhold til det oprindelige budget på 88,0 mio. kr., er en stor del finansieret af tillægsbevillinger, i alt 62,7 mio. kr., hvoraf de største poster er overførsel fra 2017 vedr. grundkapitalindskud på 73,8 mio. kr., Tour de France på 5,0 mio. kr., tillægsbevilling til afdrag på lån i forbindelse med salg af flygtningeboliger på 7,3 mio. kr. og overført låneoptagelse på -17,6 mio. kr.

20 Side20/31 5. Finansiering Der forventes i 2018 et samlet merforbrug på 63,9 mio. kr. Efter omplaceringer og tillægsbevillinger, herunder overførsler fra 2017 på drift og anlæg, resterer et samlet mindreforbrug på 325,5 mio. kr., hvoraf de 179,3 mio. kr. vedrører anlæg. Mindreforbruget fordeler sig som vist i nedenstående figur. Figur 13: Mer-/mindreforbrug efter tillægsbevillinger og omplaceringer i mio. kr. Finansiering af drift På udvalgsområderne forventes et mindreforbrug på driften i forhold til budgettet efter at overførsler er indregnet. Som det fremgår af figur 13 har Skole- og Børneudvalget (SBU) et samlet mindreforbrug på 19,8 mio. kr. efter at overførsler er indregnet. Det vil sige, at SBU ikke har et bevillingsmæssigt ufinansieret forbrug. Af fagområdet Børn og Unges samlede merforbrug på 13,7 mio. kr., finansieres 7,3 mio. kr. af rammeoverførsler. Merforbruget skal desuden ses i sammenhæng med, at der forventes en merindtægt vedrørende refusion for dyre enkeltsager på Børn og Unges område på 3,9 mio. kr. Merforbruget vil ikke føre til en bevillingsmæssig udfordring, da udvalgets samlede forbrug vil kunne finansieres inden for bevillingen. Finansiering af anlæg Der er et mindreforbrug på anlæg, og dermed ikke behov for finansiering. Renter, finansiering og lån Der forventes et merforbrug på renter, finansiering og lån på 25,3 mio. kr. Merforbruget skyldes hovedsageligt af mindre låneoptag som følge af mindreudgifter til energibesparende foranstaltninger, merudgifter til indefrysning af ejendomsskat for henholdsvis pensionister samt øvrige som følge af ændring af lov om betaling af ejendomsskatter.

21 Det brugerfinansierede område Der forventes ingen afvigelser på det brugerfinansierede område. Side21/31

22 Side22/31 6. Kassebeholdning og likviditet Der er foretaget skøn over trækket på den likvide beholdning frem til udgangen af Den likvide beholdning primo 2018 er opgjort til 75,0 mio. kr. I det vedtagne budget for 2018 er indregnet en forværring af kassebeholdningen på -47,7 mio. kr. Herudover er der korrigeret for godkendte ændringer til det vedtagne budget med i alt -390,7 mio. kr. i merudgift, herunder overførsler vedr. anlæg fra 2017 til 2018 samt rammeoverførsel for drift. Den administrative opsamling ved denne budgetopfølgning viser en forventet forbedring af kassebeholdningen på 326,8 mio. kr. ift. det samlede bevilgede beløb. Den forventede likvide beholdning ultimo 2018 kan herefter opgøres til -36,6 mio. kr.: Likvid beholdning, primo ,0 Budgetteret forbrug af beholdningen i ,7 Vedtaget ændringer til beholdningen i ,7 Administrativ opsamling / skøn 326,8 Kassebeholdning ultimo ,6 (opgjort i mio. kr./ -=udgift / +=indtægt) Efter kassekreditreglen skal den gennemsnitlige daglige saldo over de sidste 12 måneder for de likvide aktiver altid være positiv. Den forventede likvide beholdning ultimo 2018, opgjort efter kassekreditreglen, er beregnet på baggrund af en fremskrivning af udviklingen i den gennemsnitlige daglige likviditet. Den likvide beholdning ultimo 2018, opgjort efter kassekreditreglen, forventes af være mellem 300 og 350 mio. kr.

23 Side23/31 Bilag 1 - Aktivitetsopfølgning på udvalgsområder Beskæftigelses- og Omsorgsudvalget Figur 1: Voksen handicap (antal helårspersoner) Antal modtagere af førtidspension Forebyggende indsats efter Længerevarende botilbud 108 Midlertidige botilbud 107 Beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud Aktivitet marts Aktivitet maj Aktivitet august Aktivitet oktober

24 Side24/31 Skole- og Børneudvalget Figur 2: Dagtilbud, SFO er og klubber (antal) Figur 3: Familie og børn Antal afsluttede tandreguleringer (år til dato) 129 Forebyggende foranstaltninger for børn og unge* Anbragte børn og unge* 7,7 7,6 30,0 32,5 Budget 2018 Aktivitet marts Aktivitet maj Aktivitet august Aktivitet oktober

25 Side25/31 Sundheds- og Omsorgsudvalget Figur 4: Plejehjem, hjælpemidler og træning Antal træningsforløb efter sundhedsloven (år til dato) 822 Bevilgede biler (år til dato) 4 Antal plejehjemspladser inkl. rehabiliteringspladser Visiterede timer pr. uge til hjemmeboende Budget 2018 Aktivitet marts Aktivitet maj Aktivitet august Aktivitet oktober

26 Side26/31 Bilag 2 Resultatoversigt Tabel 1: Samlet konklusion på budgetopfølgning Mio. kr. i årets priser (- = udgifter, + = indtægter) Oprindeligt budget -=udgifter +=indtægter Forventet regnskab -=udgifter +=indtægter Afvigelse fra oprindeligt budget -=merforbrug +=mindreforbrug Driftsindtægter 5.271, ,9 0,1 Skat og tilskud/udligning 5.271, ,9 0,1 Nettodriftsudgifter (ekskl. Forsyningsområdet) , ,9 11,7 Serviceudgifter , ,4-25,1 Overførselsudgifter -979,9-959,5 20,4 Ikke-serviceudgifter -276,0-273,8 2,1 Renter -4,4 9,9 14,2 Resultat af ordinær driftvirksomhed 126,2 138,0 11,8 Anlægsudgifter -243,9-350,9-107,0 Byggemodning -18,9-46,7-27,8 Ejendomssalg- og køb 62,0 223,4 161,4 Anlæg i alt -200,8-174,2 26,6 Resultat af det skattefinansierede område -74,5-36,1 38,4 Optagne lån 19,0 15,6-3,4 Afdrag på lån (langfristet gæld) -77,9-80,7-2,7 Øvrige finansforskydninger 103,6 7,4-96,2 Samlet balance på det skattefinansierede område -29,8-93,8-63,9 Effekt af det brugerfinansierede område -17,9-17,9 0,0 Ændring af likvide aktiver -47,7-111,6-63,9

27 Side27/31 Bilag 3 Udvikling i forventede afvigelser på nettodriftsudgifter Mio. kr. i årets priser (- = udgifter, + = indtægter) Afvigelse fra oprindeligt budget pr. 31. marts -=mer-forbrug +=mindreforbrug Nettodriftsudgifter (ekskl. renter) -2,6 Serviceudgifter -25,1 Økonomiudvalget -10,8 Kultur- og Idrætsudvalget 5,5 Beskæftigelses- og Socialudvalget -0,1 Skole- og Børneudvalget -17,9 Plan- og Teknikudvalget 0,7 Klima- og Miljøudvalget -2,6 Sundheds- og Omsorgsudvalget 0,0 Overførselsudgifter 20,4 Økonomiudvalget 0,0 Kultur- og Idrætsudvalget 0,0 Beskæftigelses- og Socialudvalget 21,0 Skole- og Børneudvalget -0,6 Plan- og Teknikudvalget 0,0 Klima- og Miljøudvalget 0,0 Sundheds- og Omsorgsudvalget 0,0 Ikke-serviceudgifter 2,1 Økonomiudvalget 0,0 Kultur- og Idrætsudvalget 0,0 Beskæftigelses- og Socialudvalget -2,0 Skole- og Børneudvalget 4,1 Plan- og Teknikudvalget 0,0 Klima- og Miljøudvalget 0,0 Sundheds- og Omsorgsudvalget 0,0 Afvigelse fra oprindeligt budget pr. 30. juni - =mer-forbrug +=mindreforbrug Afvigelse fra oprindeligt budget pr. 31. august -=mer-forbrug +=mindreforbrug Afvigelse fra oprindeligt budget pr. 31. oktober -=mer-forbrug +=mindreforbrug

28 Side28/31 Bilag 4 Oversigt over rammeoverførsler og tillægsbevillinger Tillægsbevillinger med kasseeffekt Til og med byrådsmødet den 21. marts 2018 (1.000 kr.) (+ = forbedring / - = forværring) Drift Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Kasseeffekt Nedrivning af bygninger i Hal 1 området Udvidelse af driften på buslinie Indsats i forbindelse med stormen Ingolf Rammeoverførsel 2017 til SOU Tillægsbevillinger vedr. skattefinansiet drift Anlæg Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Anlægsregnskab Cleantech-Klynge Rammeoverførsel 2017 til Cykelparkering 0 Tillægsbevillinger- alm. Anlæg Byggemodning Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Rammeoverførsel 2017 til Byggemodning af areal ved Kildegården Tillægsbevillinger - Byggemodning Ejendomssalg og køb Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Salg af byggegrunde i Hal1-området på Musicon Salg af ejendom Sankt Peders Stræde Salg af areal Skousbo, Viby (udgifter) Salg af areal Skousbo, Viby (indtægter) Salg af areal Det Høje C Salg af areal i Bifaldet på Musicon Musicon, trafik og parkering, overførsel fra Rammeoverførsel 2017 til Rammeoverførsel 2017 til

29 Side29/31 Tillægsbevillinger - Ejd.salg og -køb Anlægsregnskaber Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Tillægsbevillinger - anlægsregnskaber 0 Lån, deponering mv. Byrådsdato pkt.nr. Sag vedr: Salg af CAT Ejendomsselskab A/S Salg af areal Skousbo, Viby Salg af areal Det Høje C Opkrævning af garantiprovision Rammeoverførsel 2017 til 2018, grundkapital Rammeoverførsel 2017 til 2018, Tour de france Rammeoverførsel 2017 til 2018, Hyrdehøj byggekredit Rammeoverførsel 2017 til 2018, lån energipulje Rammeoverførsel 2017 til 2018, lån skæve boliger Udbetaling af provenu ved salg af HMN Udbetaling af provenu ved salg af HMN Tillægsbevillinger - lån deponering mv Total for alle tillægsbevillinger

30 Side30/31 Bilag 5 Detaljeret oversigt over afvigelser på anlæg Kultur- og Idrætsudvalget Overførsel til 2019 på 5 mio. kr. vedr. Roskilde Bibliotek Overførsel til 2019 på 14,5 mio. kr. vedr. Roskildebadet Overførsel til 2019 på 0,9 mio. kr. vedr. Stærke rammer for liv og fællesskab Overførsel til 2019 på 1 mio. kr. vedr. Jyllinge Bymidte, Fjordbad Overførsel til 2019 på 0,5 mio. kr. vedr. Milen Kunststrategien Overførsel til 2019 på 0,1 mio. kr. vedr. Ramsø hallen, nyt rådhus Beskæftigelses- og Socialudvalget Overførsel til 2019 på 3 mio. kr. vedr. Etablering af fælleslejlighed Plan- og Teknikudvalget Overførsel til 2019 på 0,5 mio. kr. vedr. Bymidten, Kulturstrøget Overførsel til 2019 på 4 mio. kr. vedr. Campusstien Overførsel til 2019 på 1 mio. kr. vedr. Grøn blå strategi, realisering Overførsel til 2019 på 0,3 mio. kr. vedr. Tjæreby, ny vej syd Overførsel til 2019 på 5,5 mio. kr. vedr. Ombygning af Industrivej Overførsel til 2019 på 2,3 mio. kr. vedr. Pulje til Cykelstier, trafiksikkerhed og mobilitet Overførsel til 2019 på 1,7 mio. kr. vedr. Puljeprojekter, medfinansiering Overførsel til 2019 på 0,25 mio. kr. vedr. Tilgængelighedsprojekter Overførsel til 2019 på 2 mio. kr. vedr. Trafik i Svogerslev / overgang ved Lynghøjsøen Overførsel til 2019 på 1,5 mio. kr. vedr. Energirenovering af vejbelysning Overførsel til 2019 på netto 0,9 mio. kr. vedr. Supercykelstien på Københavnsvej Overførsel til 2019 på netto 0,5 mio. kr. vedr. Gadstrup trafikplads Overførsel til 2019 på 0,7 mio. kr. vedr. Phamacosmosgrunden Overførsel til 2019 på 1,5 mio. kr. vedr. Realiseringsstrategi, Viby Bymidte Overførsel til 2019 på 2,7 mio. kr. vedr. Jyllinge Bymidte, Centerkvarteret Overførsel til 2019 på 0,7 mio. kr. vedr. Jyllinge Bymidte, Fjordkilen Overførsel til 2019 på 0,7 mio. kr. vedr. Åben Arena bygninger Overførsel til 2019 på 1,2 mio. kr. vedr. Jyllinge Bymidte, Trafikløsninger Overførsel til 2019 på netto 9,7 mio. kr. vedr. Ny Østergade-arealet Overførsel til 2019 på 6 mio. kr. vedr. Bromarken, Jyllinge Overførsel til 2019 på 1 mio. kr. vedr. Cykelsti, Vindinge Trekroner Overførsel til 2019 på 0,9 mio. kr. vedr. Midlertidig byudvikling i Viby Overførsel til 2019 på 0,6 mio. kr. vedr. Renovering af broer 2015 Overførsel til 2019 på netto 2,7 mio. kr. vedr. Universitetsstien Overførsel til 2019 på 0,6 mio. kr. vedr. Byudvikling, indsats i mindre bysamfund 2015 Overførsel til 2019 på 1 mio. kr. vedr. Byudvikling, indsats i mindre bysamfund 2016 Overførsel til 2019 på 1,1 mio. kr. vedr. Cykelstier i Jernbanegade Overførsel til 2019 på 1,9 mio. kr. vedr. Cyklistplan 2018 Overførsel til 2019 på 1,5 mio. kr. vedr. Flytning af Darupcenter, infrastrukturteknik Overførsel til 2019 på 0,4 mio. kr. vedr. Gadstrup, Jernbaneoverskæring Overførsel til 2019 på 1,9 mio. kr. vedr. Musicon, Projektering af Adgangsvej Overførsel til 2019 på 0,3 mio. kr. vedr. Parkeringshenvisningsanlæg

31 Side31/31 Overførsel til 2019 på netto 0,2 mio. kr. vedr. Pendlersti fra Jyllinge til Stenløse Overførsel til 2019 på 0,5 mio. kr. vedr. Tilgængelighedsprojekter 2018 Overførsel til 2019 på 0,3 mio. kr. vedr. Trafiksikkerhedsprojekter 2018 Overførsel til 2019 på 0,7 mio. kr. vedr. Trafiksikkerhed ved skoler Overførsel til 2019 på netto 5,8 mio. kr. vedr. Viby station, adgangsforhold Klima- og Miljøudvalget Overførsel til 2019 på 1 mio. kr. vedr. Investeringer i vedvarende energi Overførsel til 2019 på 19 mio. kr. vedr. Energispare indsats, borgernære Byggemodning Overførsel til 2019 på 1,7 mio. kr. vedr. Byggemodning Skoleslageriet Overførsel til 2019 på 4,6 mio. kr. vedr. Nedrivning af hal 1 Overførsel til 2019 på 2,8 mio. kr. vedr. Musicon Klare rammer for investeringer Overførsel til 2019 på 1,5 mio. kr. vedr. Trekroner B Overførsel til 2019 på 1,8 mio. kr. vedr. Musicon, cykel- og gangsti til stationen Overførsel til 2019 på 2 mio. kr. vedr. Byggemodning Møllehusvej Overførsel til 2019 på 2 mio. kr. vedr. Byggemodning Græsengen 1 Overførsel til 2019 på 0,2 mio. kr. vedr. Skousbo-arealet Overførsel til 2019 på 1,9 mio. kr. vedr. Tilslutningsbetalinger, Krogkær Overførsel til 2019 på 0,4 mio. kr. vedr. Ådalen Overførsel til 2019 på 2,6 mio. kr. vedr. Trekroner B Overførsel til 2019 på 1,3 mio. kr. vedr. Trekroner Medgangen Overførsel til 2019 på 1,9 mio. kr. vedr. Trekroner Omgangen 1. etape Overførsel til 2019 på 2,8 mio. kr. vedr. Trekroner Omgangen 2. etape Overførsel til 2019 på 0,1 mio. kr. vedr. Trekroner Område B26, storparcel øst Overførsel til 2019 på 4,5 mio. kr. vedr. Trekroner Område B29 Overførsel til 2019 på 0,1 mio. kr. vedr. Trekroner B27, etape 2. Overførsel til 2019 på 0,9 mio. kr. vedr. Trekroner B1, Lysalle vest Overførsel til 2019 på 0,6 mio. kr. vedr. Musicon, forsyningsanlæg 2018 Overførsel til 2019 på 2,1 mio. kr. vedr. Hyrdehøj Bygade 2. etape Overførsel til 2019 på 0,8 mio. kr. vedr. Musicon håndt. Af gasdannede omr. 2018

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 301070 Brevid. 2918156 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk 13. august 2018 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2018 Side2/35 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august 2018

Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 301070 Brevid. 2940302 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk 17. september 2018 Budgetopfølgning pr. 31. august 2018 Side2/41 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1.

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2018

Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2018 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 301070 Brevid. 3008810 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk 21. november 2018 Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2018 Indeholder opfølgning for følgende områder: Side2/41 1.

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2016

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2016 - Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2016 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2017

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2017 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2017 Side2/28 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2013 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2013 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2014

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2014 1 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2014 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Halvårsregnskab 2017 pr. 30. juni

Halvårsregnskab 2017 pr. 30. juni Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 294708 Brevid. 2605047 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk 7. juli 2017 Halvårsregnskab 2017 pr. 30. juni Side2/33 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015

Budgetopfølgning. Pr. 31. marts 2015 Budgetopfølgning Pr. 31. marts 2015 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne 3.

Læs mere

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018.

BUDGET Roskilde Kommunes budget for blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. BUDGET 2019-2022 Roskilde Kommunes budget for 2019-2022 blev endeligt vedtaget ved byrådets 2. behandling 10. oktober 2018. tet for 2019-2022 fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. august 2016

Budgetopfølgning. Pr. 31. august 2016 - Budgetopfølgning Pr. 31. august 2016 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 4. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 4 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 5 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august 2017

Budgetopfølgning pr. 31. august 2017 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290870 Brevid. 2641016 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk 6. september 2017 Budgetopfølgning pr. 31. august 2017 Side2/36 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1.

Læs mere

egnskabsredegørelse 2016

egnskabsredegørelse 2016 Furesø Kommune Regnskab R egnskabsredegørelse Driftsregnskab for regnskabsår (udgiftsbaseret regnskab) Furesø Kommunes samlede regnskabsresultat på det skattefinansierede område, opgjort efter, at årets

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2016

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2016 - Halvårsregnskab Pr. 30. juni 2016 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2018 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2018 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2017

Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2017 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 290871 Brevid. 2681591 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk 20. november 2017 Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2017 Side2/37 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1.

Læs mere

Korrigeret rådighedsbeløb i alt Forbrug i 2018

Korrigeret rådighedsbeløb i alt Forbrug i 2018 Projekt nr. Projektnavn - = Indtægter/ + = Udgifter I/U Korrigeret rådighedsbeløb i alt 2018 Forbrug i 2018 Rest rådighedsbeløb i alt 2018 Overførsel til 2019 (Frigivet) Overførsel til 2019 (Ikke frigivet)

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2016

Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2016 Budgetopfølgning Pr. 31. oktober 2016 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. maj 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. maj 2016 rev. 12.8.16 Samlet overblik budgetopfølgning 2-2016 Samlet set viser budgetopfølgningen et driftsoverskud på 45,8 mio. kr., hvilket er 4,8 mio. kr. bedre end det korrigerede

Læs mere

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2015

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2015 Halvårsregnskab Pr. 30. juni 2015 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne 3.

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Regnskab Roskilde Kommune

Regnskab Roskilde Kommune Roskilde Kommune 1 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 3 1.1 Hvordan gik det i... 3 1.2 De samlede driftsudgifter... 4 1.3 Indtægterne i regnskab... 5 1.4 Anlægsudgifter... 5 1.5 Befolkningsudvikling...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Samlet konklusion for hele budgettet... 5 3. Udvikling i driftsudgifter på udvalgsniveau... 9 4. Udvikling i anlæg... 21 5. Udvikling

Læs mere

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev

SAMLET OVERBLIK. Pr. 31. oktober 2016 rev SAMLET OVERBLIK Pr. 31. oktober 2016 rev. 29.11.16 Samlet overblik budgetopfølgning 3-2016 Dette overblik over resultaterne af budgetopfølgning 3-2016 er en sammenskrivning af budgetopfølgningerne på de

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019

Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Samlet konklusion for hele budgettet... 5 3. Udvikling i driftsudgifter på udvalgsniveau... 10 4. Udvikling i anlæg... 24 5. Udvikling

Læs mere

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014

Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomi- og aktivitetsopfølgning pr. november 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune I løbet af 2014 er ledigheden for de forsikrede ledige i Holbæk Kommune faldet overraskende

Læs mere

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i 2016?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. REGNSKAB Indhold Indledende afsnit... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.1 Hvordan gik det i?... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.2 De samlede driftsudgifter... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1.3

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 2. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 2 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 6

Læs mere

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010

På det brugerfinansierede område er det samlede resultat af virksomheden i 2011 en forbedring på 5,4 mio. kr. Regnskab 2010 Indledende afsnit 1.1 Hvordan gik det i Da Byrådet i vedtog budgettet for var det samlet forudsat, at budgettet stort set balancerede med en øget beholdning af likvide aktiver på 7,6 mio. kr. et for viser

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019

Budgetrevision Samlet vurdering. Budgetrevision 3. Forventning til regnskab 2019 Budgetrevision 3 Forventning til regnskab 2019 1 Samlet resultat... 3 Samlet vurdering i forhold til korrigeret budget... 3 Likviditet... 4 Kort vurdering... 4 Holder det korrigerede driftsbudget?... 5

Læs mere

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012

Økonomi og Analyse 27. november 2012 Fics brevid: 1566043. Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2012 Økonomi og Analyse 27. november Fics brevid: 1566043 1 Budgetopfølgning Pr. 31. oktober 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for driftstet 2. Udvikling i serviceudgifterne

Læs mere

Allerød Kommune. Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner

Allerød Kommune. Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner Allerød Kommune Forventet regnskab pr. 30. september - Sammendrag og hovedkonklusioner 1. Konklusion og risici om det forventede regnskab... 1 2. Hovedoversigt... 2 3. Opsummering af det forventede regnskab...

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 5 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2013

Halvårsregnskab. Pr. 30. juni 2013 1 Halvårsregnskab Pr. 30. juni 2013 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor:

Afvigelser i 3. FR 2013 i forhold til korrigeret budget opsummeres kort nedenfor: 20. november Sagsbeh: jbh Bilag 1A. Teknisk gennemgang og specifikation af 3. FR Forvaltningen har opgjort forventningerne til regnskabsresultatet for udgifter vedrørende service, overførsel og anlæg på

Læs mere

Budgetopfølgning 2/2012

Budgetopfølgning 2/2012 Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ Samlet notat Greve Kommune Direktionen Budgetopfølgning 2/ 1. Indledning I denne samlede Budgetopfølgning 2 for opgøres den økonomiske status pr. 31. juli,

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2016 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2016 samt forventet regnskab 2016... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017

Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Forventet regnskab 2017, halvårsregnskab pr. 30. juni 2017 Side 1 af 6 sider Halvårsregnskab og forventet regnskab 2017 Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Forv. Forv. Forventet Halvårs- Pct. budget bev. og

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område

Notat. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Notat Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 for det samlede kommunale område Indholdsfortegnelse: 1 Forord... 2 2 Overordnet regnskabsopgørelse pr. 31. marts 2015 samt forventet regnskab 2015... 2 2.1 Kommentarer

Læs mere

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget

Nedenfor er oplistet anlægsprojekter, hvor der ikke på nuværende tidspunkt er indgået bindende kontrakter i 2015 eller Budget Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 277264 Brevid. 2278504 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Liste over anlægsprojekter, der ikke er bundet af kontrakt i 2015-2019 i 2015-2019 9. februar

Læs mere

Budgetrevision 2, pr. april 2014

Budgetrevision 2, pr. april 2014 Budgetrevision 2, pr. april 2014 Økonomiudvalg og byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret.

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2015-2018 Roskilde Kommunes budget for 2015-2018 blev vedtaget d. 8. oktober 2014 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. august 2015

Budgetopfølgning. Pr. 31. august 2015 Budgetopfølgning Pr. 31. august 2015 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger.

De samlede udgifter udgør 3,537 mia. kr. i 2016 og omfatter udover drifts- og anlægsudgifter også renter og afdrag samt balanceforskydninger. NOTAT 03-03-2017 Sammenfatning af kommunens årsregnskab Høje-Taastrup Kommune har fortsat en robust økonomi, men har i løbet af året været udfordret på servicerammen. I har den økonomiske styring således

Læs mere

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling).

Nedenfor gennemgås budgettets forudsætninger (uændret i forhold til Økonomiudvalgets 1. behandling). Økonomi og Analyse Sagsnr. 190259 Brevid. 1092528 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Byrådets 1. behandling af budget 2011-2014 26. august 2010 Økonomiudvalgets 1. behandling Økonomiudvalget

Læs mere

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html

file:///h:/sbsys/sbsysnetdrift/temp/giol/dagsorden/preview.html Side 1 af 10 89. Budgetopfølgning pr.31. marts 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-1-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3

Læs mere

Halvårsregnskab 2017

Halvårsregnskab 2017 Halvårsregnskab 2017 Regnskabsopgørelse pr. 30-06-2017 Alle beløb i 1.000 kr. Vedtaget Omplac og Korrigeret Halvårs Administrativt Forventet Afvigelse - = indtægt/overskud / + = udgift/underskud budget

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014

Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 3. forventet regnskab 2014 Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg.

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. Korr.B 2014 (inkl. udg. Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. FR Dette bilag indeholder en detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område henvises

Læs mere

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU

Indledning. Regnskab 2018 i hovedtal. Driftsudgifter og udvalgsrammer. Driftsrammer pr. udvalg Driftsudgifter på udgiftsrammer BSU SVBU TEPMU KIU ØU Regnskab 2018 i overblik Indledning I dette notat præsenteres regnskabsresultatet 2018 i hovedtal og overordnende konklusioner. I årsregnskab 2018 fremgår det detaljerede regnskabsresultat, mens udvikling

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen herunder. BUDGET 2018-2021 Roskilde Kommunes budget for 2018-2021 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling den 11. oktober 2017, hvor der blev indgået budgetforlig mellem De Radikale, SF, Det Konservative

Læs mere

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger:

Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget behandling foreligger et forslag til budget , som bygger på følgende forudsætninger: Økonomi og Analyse Sagsnr. 262183 Brevid. 1960155 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Opdateret samlet overblik over budget 2015-2018 22. august 2014 Generelle forudsætninger Til Økonomiudvalget

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering 2. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabeller fremgår at, vi forventer mindreforbrug på 2,2 mio. kr. på drift og 54,3 mio. kr. på anlæg.

Læs mere

Generelle bemærkninger

Generelle bemærkninger givet et overblik over grundlaget for regnskabet. Regnskab 6 GENERELLE BEMÆRKNINGER Formålet med de generelle bemærkninger er at give et samlet overblik over den økonomiske side af regnskabet. De generelle

Læs mere

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015

Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Bilag 1A. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 1. forventet regnskab 2015 Dette bilag indeholder en kort gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede

Læs mere

Økonomiudvalg og Byråd

Økonomiudvalg og Byråd Økonomiudvalg og Byråd Økonomi- og aktivitetsopfølgning August, 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Budgettet for , som blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling, fremgår af tabellen nedenfor af den overordnede resultatopgørelse.

Budgettet for , som blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling, fremgår af tabellen nedenfor af den overordnede resultatopgørelse. 2016-2019 Roskilde Kommunes budget for 2016-2019 blev vedtaget d. 7. oktober 2015 som følge af en budgetaftale indgået mellem samtlige partier i Byrådet, dvs. Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti,

Læs mere

NOTAT: Overblik over budget til "budgetmappen"

NOTAT: Overblik over budget til budgetmappen Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 271288 Brevid. 2174027 Ref. TKK Dir. tlf. 46 31 30 65 tinakk@roskilde.dk NOTAT: Overblik over budget 2016-2019 til "budgetmappen" 20. august 2015 Generelle forudsætninger Til

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Acadre:

Acadre: Direktionsnotat Foreløbigt regnskab Acadre: 17-1594 12.3.2018 et udviser et samlet driftsoverskud inkl. renter på 96,9 mio. kr., lidt lavere end det oprindelige med et overskud på 101,0 mio. kr., dog tæt

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. august 2019

Budgetopfølgning pr. 31. august 2019 Budgetopfølgning pr. 31. august 2019 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord...... 3 2. Samlet konklusion for hele budgettet...... 5 3. Udvikling i driftsudgifter på udvalgsniveau... 10 4. Udvikling i anlæg......

Læs mere

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget

Budgetkontrol september 2015 Økonomiudvalget Økonomisk oversigt () Løbende priser Udvalget for Økonomi Vedtaget budget 2015 Korrigeret budget 2015 Forventet regnskab 2015 Afvigelse i forhold til korr. budget Renter Renteindtægter -6,9-6,1-6,5-0,5

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2015

Budgetopfølgning. Pr. 31. oktober 2015 Budgetopfølgning Pr. 31. oktober 2015 1 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124

Udgifter (+)/Indtægter (-) Oprindeligt Tillægs- Korrigeret Regnskab 1000 kr. Budget bevillinger Budget 12.018 247 12.265 12.124 Økonomiudvalget Politisk organisation 1 kr. Budget bevillinger Budget 12.18 247 12.265 12.124 Området omfatter udgifter til politikere, herunder borgmesterløn, borgmesterpensioner, udvalgsvederlag, udgifter

Læs mere

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger

Halvårsregnskab 2013 bemærkninger Halvårsregnskab 2013 bemærkninger I dette notat gives jævnfør reglerne om aflæggelse af halvårsregnskab bemærkninger til væsentlige afvigelser mellem oprindeligt budget 2013 og det forventede regnskab

Læs mere

Korrigeret rådighedsbeløb i alt Forbrug i 2017

Korrigeret rådighedsbeløb i alt Forbrug i 2017 Samlet oversigt for alle udvalg Beløb i hele 1.000 kr. Ejendomssalg -145.256-101.738-43.517-81.490 0 Ejendomskøb 8.091 4.598 3.493 3.502 0 Netto ejendomssalg/ -køb i alt -137.165-97.141-40.024-77.988 0

Læs mere

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019

SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 SAMLET OVERBLIK Pr. 30. april 2019 Budgetopfølgning 1 30. april Nedenfor vises resultatopgørelsen for 2019. Det forventede regnskab (kolonne 4) er udarbejdet med udgangspunkt i forvaltningernes budgetopfølgning

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2018

Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Økonomivurdering 3. kvartal 2018 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 3. kvartal 2018 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 3,5 mio. kr. på drift og 64 mio. kr. på anlæg. Heri

Læs mere

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2)

Aarhus Kommune Resultatopgørelse FVR pr. u. september kr., netto Forventet regnskab pr. u-09 (1) (2) (3)=(1)-(2) Bilag 1 til indstilling om forventet regnskab 2015 for Aarhus Kommune Den 10. december 2015 Uddybende kommentarer til Aarhus Kommunes forventede regnskab pr. ultimo september 2015 Det forventede regnskab

Læs mere

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 -

Hovedkonto 8, balanceforskydninger - 318 - - 318-1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Hovedkonto 8 indeholder dels årets forskydninger i beholdningen af aktiver og passiver og dels hele finansieringssiden af regnskabet. Under

Læs mere

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab

Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Bilag 1c Udvalgsgennemgang og specifikation af 2. forventet regnskab Dette bilag indeholder en kort gennemgang af 2. forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Hedensted Kommune 29-08- Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2018 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet ændret adfærd Rød for at budgettet

Læs mere

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680

Økonomiudvalget. Forventet Regnskab Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Udvalget i alt 1.075, , ,976-0,331 2,680 Økonomiudvalget Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Korrigeret budget Forbrug pr. 31. marts i mio. kr. Regnskab afvigelse ift. korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug Heraf forventes overført

Læs mere

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016

Greve Kommune. Halvårsregnskab 2016 Greve Kommune Halvårs Halvårs Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårs Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 3 Tillægsbevillinger 3 Bemærkninger til væsentlige

Læs mere

Budgetrevision 3 pr. september 2014

Budgetrevision 3 pr. september 2014 Budgetrevision 3 pr. september 2014 Økonomiudvalg og Byråd Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere

Kommunens salg af byggegrunde er så småt kommet i gang igen, 2 byggegrunde blev solgt i 2015.

Kommunens salg af byggegrunde er så småt kommet i gang igen, 2 byggegrunde blev solgt i 2015. Regnskabsresultat Det skattefinansierede område 2015 har i årets begyndelse været præget af en optøning af lavkonjunkturen. Der har været en stigende interesse for at bosætte sig på Fanø, hvilket har afspejlet

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Budgetopfølgning. Pr. 31. august 2014

Budgetopfølgning. Pr. 31. august 2014 Budgetopfølgning Pr. 31. august 2014 1 2 Indeholder opfølgning for følgende områder: 1. Samlet konklusion for hele budgettet 2. Udvikling i serviceudgifterne og driftsudgifterne uden for serviceudgifterne

Læs mere

Halvårsregnskab Greve Kommune

Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Greve Kommune Halvårsregnskab Indholdsfortegnelse Side Overordnet analyse og vurdering af Greve Kommunes halvårsregnskab Generelt 1 Resultat af ordinær drift. 2 Tillægsbevillinger 2 Bemærkninger

Læs mere

Udgiftbaseret resultatopgørelse (Regnskabsopgørelse)

Udgiftbaseret resultatopgørelse (Regnskabsopgørelse) Status på den samlede økonomi pr. 31.08. Økonomirapporteringen samler alle politikområdernes økonomirapportering for august måned i en resultatopgørelse. Der gives et estimat af forventet årsregnskab,

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011

Regnskab 2010. Vedtaget budget 2011 Side 1 af 7 Økonomisk oversigt () Løbende priser Renter, Finansiering, Finansforskydninger og kapitalposter Regnskab 2010 Vedtaget budget 2011 Korrigeret budget 2011 Forventet regnskab 2011 Afvigelse i

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Aabenraa Kommunes halvårsregnskab pr. 30. juni 2015

Aabenraa Kommunes halvårsregnskab pr. 30. juni 2015 Aabenraa Kommunes halvårsregnskab pr. 30. juni 2015 Politisk behandling: Behandlet og godkendt på Byrådsmødet, den 25. august 2015, Punkt 130: Halvårsregnskab pr. 30. juni 2015 for Aabenraa Kommune. Som

Læs mere

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes. Samlet politisk budgetopfølgning Overskrift Første politiske budgetopfølgning - beslutning Beslutningstema På baggrund af 1. politiske budgetopfølgning skal det besluttes, om budgetopfølgningen kan godkendes.

Læs mere

Økonomioverblik pr. 1. august 2014

Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Sagsnr.: 00.32.14-Ø-1-14 Dato: 11-08-2014 Sagsbehandler: Annette Wendt Økonomioverblik pr. 1. august 2014 Resultatopgørelsen Nedenstående tabel viser resultatopgørelsen pr. 31. juli 2014. Forbrugsprocenten

Læs mere

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet?

Budget Hvordan forventes regnskab 2017 at holde i forhold til budgettet? Budget - Hvordan forventes regnskab at holde i forhold til budgettet? Grøn for at budgettet holder, med uændret adfærd Gul for faresignaler Budgettet holder, men påkrævet Rød for at budgettet ikke holder,

Læs mere

Koncernrapport. Juli kvartal Pr Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering. Deadline 26. oktober 2018.

Koncernrapport. Juli kvartal Pr Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering. Deadline 26. oktober 2018. Koncernrapport Juli kvartal Pr. 30.9. Udarbejdet af Stab for Økonomi, IT og Digitalisering Deadline 26. oktober Acadre: 17-28171 1 Direktionens vurdering af det forventede regnskabsresultat: Hovedbudskab:

Læs mere